Det var en Youtuber som gjorde en orosanmälan mot Jocke och Jonna till

Jocke har svarat på lite frågor på Instastory och tar bland annat upp de hot som både han och Jonna samt deras spädbarn fick ta emot på Instagram igår. 
Han berör även de orosanmälningar som socialtjänsten tagit emot – och lagt ner – mot paret, och enligt Jocke så är den en Youtuber som ligger bakom. (I alla fall en av dem)

Jag tycker så synd om Jocke och Jonna.
Det här borde vara en tid för dem att få njuta av sin dotter och istället behöver de hantera sån här skit!

?

 

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har du sett Jockes instastory?
  Fy fan alltså, de är dödshotade på riktigt denna gången.

  Jag hoppas att denna människan får vård och blir inspärrad så att han inte utsätter oss andra i samhället för fara.

   Det man sår får man skörda, Joakim Lundell hotade att slå ut tänderna på några tonårskillar som sladdade utanför hans gamla lägenhet och skyllde på Jonna fick lida av psykiskohälsa. Se klippet https://www.youtube.com/watch?v=IaEdF3k2T4U

    Och därför förtjänar dom nu dödshot? Hört ordspråket ”två fel gör inte ett rätt” någon gång?

     Det är väl ingen som skrev att någon förtjänar dödshot.
     Men som anonym skrev så brukar man få så vad man skördar.
     Inget konstigt eller elakt med det.
     Killarna han hotar i länken är någon annans barn.

  Det är riktigt synd om dom faktiskt, men på ett vis kan jag ändå inte tycka synd om dom då de båda är så fruktansvärt media#### precis som Blondinbella…

  Lägg ner ALLA sociala medier en lång period och fokusera på föräldraskapet istället för att lägga upp romaner dagligen på insta och snap om alla sjuka människor osv…

  Ju mindre folk vet om dom desto mindre trakasserier..

  Så snälla, kan inte någon gräva av deras uppkoppling och spärra mobila aktiviteter från deras telefoner….

   Precis vad jag tänkte också!! Är dom så beroende av sociala medier att dom inte kan bara sign out totalt i några månader ?

    Det är väl deras jobb? Har de några andra inkomster? En av dem kan ta föräldrapenning men den andra då? Tror inte det är så lätt för dessa influencers att bara lägga ner, de behöver ju en inkomst.

     EXAKT!

     Man kan väl fortfarande vara lite selektiv i sitt bloggande my god…

     Ja men då kanske man måste göra som många andra, byta jobb? Det är väl ingen självklar rättighet att bara för att du jobbar ned media så måste man fortsätta. Finns många som får ändra sitt liv när de fått barn med hänsyn till barnens bästa.

    Säger ni samma till de som blir hotade i dina jobb på migrationsverket, socialkontor, polis, tingsrätt.. ”äsch, sluta gnäll. Lägg ner jobbet och gör nåt annat bara. Ni har ju valt jobbet själv!?”

     Rätt stor jävla skillnad. Jag ser aldrig att hotade myndighetspersoner lägger ut det till allmän beskådan inför miljoner följare på Instagram. Kanske använda den hjärna du har?

      Vad spelar det för roll om de lägger ut informationen på insta eller inte om de ändå blivit hotade? Problemet var väl hotet, inte hur de berättar om ett hot de utsatts för?

       Första regeln vid hotsituationer är att man inte basunerar ut att man är hotad. Fråga vilken säkerhetsexpert som helst och de säger samma sak. Det gäller oavsett offentlig eller icke offentlig person.

        Men vad är det du vill diskutera? Att någon blivit hotad eller bästa sättet att hantera ett hot?

        Det finns ingen ”allmän säkerhetsregel” som säger att man aldrig ska basunera ut att man blivit hotad. Den analysen (vad man ska göra) görs på basis av vilken typ av hot det nu är du är utsatt för.

      För att deras jobb inte går ut på att vara på sociala medier.

      (Vill du diskutera detta så gör jag det gärna men inte om du tänker hålla den här nivån på diskussion.)

   Gäller det tänket bara jobbet som influencer eller alla jobb som innebär hot?
   Då har vi snart varken socialtjänst eller polis kvar…

    Influencer är inget riktigt jobb.

     Åh, ska vi ha diskussionen om vilket jobb som är mer riktigt än ett annat igen!?

     De tjänar pengar, betalar skatt, har anställda får banklån etc. Tycker nog det räknas som ett riktigt jobb…

      Betalar skatt så länge de märker ut samarbeten, reklam mm. Alla är väl inte så duktiga till sånt?

  Är det några som faktiskt borde sitta inlåsta under lång tid och få vård så är det människor som skadar djur. Ett mycket starkt varningstecken om att fysiskt vilja skada andra människor.

   Bara veganer kvar ute på gatorna ?

    Härligt!

   Eller hur, speciellt slaktare. Hur kan man vara så empatistörd att man står och först dödar djuret, sen bara står och skär av hud, inre organ och hugger av likdelar för att äta. Usch

    Fast slaktaren ”jobbar” ju. & hade folk inte ätit köttet hade hen jobbat med något annat. Inte samma sak som den som verkligen njuter av att plåga djur 🙁 Håller slaktaren mycket högre i kurs här.

    Om du på fullt allvar menar att en slaktare är att jämföra med en människa som njuter av att plåga ihjäl katter och skada hästar så är jag lika rädd för dig.

     Exakt vad är skillnaden? Grisarna vill ju inte bli dödade och skriker tills de får halsen avskuren, det är exakt samma sak med folk som dödar kattor, det är EXAKT SAMMA HANDLING. Sluta göra skillnad på djur och djur, det är fan samma jävla sak dumhuve

      Då får du tänka dig för vilken kultur de är plågsamt först.

      Japp – det finns verkligen anledningen att vara rädd för dig. Du verkar klart obalanserad.

       Du vet väl att alla med anonym sign inte är samma människa? Håller med anonym 13,30. Det är precis samma handling att döda en lösspringade katt, att döda en älg i skogen och att döda en gris på ett slakteri. Ingen av djuren ville dö. Att ta någon annans liv är empatistört och äckligt.

  Tycker han lät vettig tills jag kom till feministfrågan. Orkar. Inte.

   Tycker att hans svar är helt okej. Han är för jämställdhet- det räcker för mig. Sen är det väl absolut trist om folk börjar känna sig tvingade att påpeka att de inte är manshatare om de kallar sig feminister men så om är fallet kan man inte lasta J för det. Folk hänger upp sig för mycket på ord och definitioner, bättre i stället att se till vad folk faktiskt står för och gör av det. Jämställdhet duger bra!

   Upplever att (män)niskor överlag är rädda för att kalla sig feminister just för att de tror innebörden är manshat när det egentligen bara handlar om jämställdhet.

   Är väl likadant med #inteallamän-snubbarna som blir kränkta när någon observerar ett typiskt manligt beteende, att de då lägger energi på att understryka att de inte tillhör den typen av män. Om man vet med sig att man inte tillhör den gruppen män som ofta kritiseras så tar man väl inte åt sig av varken ”manshat” och behöver väl inte kommentera ”alla män gör faktiskt inte så”?

   Men grejen är väl att det inte är manshat utan att generellt va jävligt trött på hur män överlag beter sig, det är bara en himla massa kvinnor och icke-binära som är trötta på att inte respekteras. Om män vill kalla det för manshat får de väl göra det, klart det känns lite otäckt när den maktbalans de är vana vid rubbas?

    Kanske, men man ska vara försiktig med att tillskriva folk åsikter- bättre låta dem förklara själva vad de menar. Som du säger- om poängen med feminism är jämställdhet, spelar det då nån som helst roll om någon påstår sig vara för jämställdhet men absolut inte feminist? Bättre det än nån som påstår sig vara feminist men absolut inte verkar för jämställdhet, eller hur? I slutändan handlar det om vad folk gör, inte hur dem påstår att dem agerar.

     Den som är för jämställdhet har inga problem med att kalla sig feminist, och den som vägrar kalla sig feminist är inte för jämställdhet mellan män och kvinnor. Så enkelt är det. Faktiskt.

      Nej, så är det faktiskt inte (även om det vore enklare om det du säger vore sant).

      Feminism är ett ord, jämställdhet är ett ord, liberalism, kommunism, medmänsklighet, osv, likaså. Definitioner är beroende av vilken innebörd vi ger dem. (Själv är jag feminist och för jämställdhet. Men jag är inte så naiv att jag inte förstår att andra människor kan tolka båda begrepp helt olika än vad jag gör).

      Enligt dig ja, men du får nog leva med att det finns de som inte håller med dig.

      Exempel på ett s.k logiskt felslut. Ung som ”Aristotelis har skägg/är en apa” exemplet.

  De får sluta med Youtube, säkerheten går väl först. De har barn, får ju tänka på barnet och ha integrititet. Kanske inte visa upp hela huset och allt de gör, de måste tänka på säkerheten och integriteten. De behöver bli privata.

   Skall folk verkligen behöva skrämmas till tystnad?

    Det är ju vad folk här uppmanar Isabella – Hon måste bli mer privat, Hon måste tänka på integritet och inte dela bilder osv.. så detsamma borde gälla J&J då.

     Inte folk, vissa säger så. Det är sådana här generaliseringar som gör att de som inte läser det här kommentarsfältet får fel intryck. Om några säger en sak och majoriteten en annan känns det orättvist att vi ska dömas efter den mindre gruppen.

   Eller ändra sitt innehåll på sociala medier, attrahera en annan typ av följare. Nu verkar de ha ett gäng riktigt gränslösa barn och tonåringar i följarskaran. Förstår uppriktigt inte hur de kan tycka att det de gör nu är värt pengarna och uppmärksamheten.

    Se Anonym 09:30 som har en bra poäng.

  Han verkar ha en hel del integritet i alla fall. Jag gillar att han håller sina vänner utanför och att han inte kommenterar sin brors val (som mycket riktigt är hans brors och inte hans egna).

   Jag följer inte alls Jocke och Jonna, men integritet är inte ett ord jag förknippar med dem.
   Håller med om att det är bra att hålla relationer utanför, men gäller det enbart i vissa lägen?

   Fast även om han säger så är det ju inte direkt det han visat i handling, men förhoppningsvis menar han väl att han inte gör det längre. Vi lär väl märka och se 🙂

   (Är för övrigt sjukt att youtube accepterar brödernas yt-kanal med tanke på hur de romantiserar och rättfärdigar droger, våld, transfobi, rasism etc)

   Fast att han håller sina bröder ”utanför” är väl mer för att han skäms för dessa rasistiska pöbelsnubbar..?

    Gillar inte att vara elak men chrille har fan det mest punchable fejset jag sett. Han är liksom allt det som är dåligt kombinerat i ett. En töntig, misogyn och rasistisk douche som klär sig som en förvuxen täbb. ?

   Integritet, verkligen?! En kille som smetat in sig i bajs och lagt ut på sina soc med ???

   Tror inte Jocke ens vet vad integritet betyder. Han har bara lärt sig vad folk vill höra och vill att han ska göra. När det sedan handlar om rätt (fel) person så kommer han inte lämna dem utanför.

   Anledningen till att han håller vänner och bröder utanför är förmodligen för att han gjort det motsatta tidigare, vilket resulterat i att hans bror var den som hotade Jocke och Jonna medan Jocke själv lade ut att han var självmordsbenägen. Detta fick i sin tur hans följare att hota brodern… Haha. En enda soppa. Jag tycker också väldigt synd om Jocke och Jonna, men blir ändå frustrerad över hur de (Jocke) hanterar situationen. De blir ett sådant enkelt offer för idioter eftersom många småungar säkert strävar efter Jockes uppmärksamhet, och när han skriver ut milslånga texter där han är upprörd så får de just den tillfredsställelsen de vill ha.

  men alltså
  snubben som hotar dem, är ökänd i Norrköping för Våldtäkts hot och andra saker, han har hållit på och hotat folk sen 2013 och fått flera anmälningar på sig.
  men polisens svar är att dem tyvärr inte kan göra något åt personen innan han faktiskt fysiskt gör något..

  så det här handlar om en psykisk sjuk kille, som tyvärr inte får den hjälp han behöver..

   Vilket är fel av polisen eftersom hot också är ett brott. Men åklagare vet väl att polisen inte har resurser nog för att utreda.

   Men var hen inte underårig (apropås orosanmälningar)? Har inte socialtjänsten ansvar att se till att hen får åtminstone kontakt med BUP?

   Är inte han incel-killen som postar klipp om hur han ska våldta kvinnor och hur kvinnor förtjänar att våldtas, också från Norrköping? Ska hålla mig långt borta från Norrköping.

    Haha eller det kanske är samma kille förresten? Såg nu att du skrivit våldtäktshot också.

    Han bor i Stockholm.

     Kanske måste låsa in mig på kammaren då?

     Hur vet dom det? Nej det är Pontus/Anjo som något troll vill påskina.

   Fast det är inte Norrköpingssnubben som gjort detta, det är en annan.

    Är båda minderåriga eller bara en?

     Vet inte om han från Norrköping, men han som hotar Jocke och Jonna är i alla fall född 01.

  Camilla varför raderas alla kommentarer om mamman och dottern på youtube, J & I?

  Men alltså kolla stormen på Toftbys kommentarer på hennes amningsinlägg!

  Hon glömde nog tänka innan hon skrev, kanske bara av ren iver, pga pms eller bara av ren avund?

   Hon vill väl ha publicitet bara

  Han som hotar Jocke och jonnas barn heter Valentin Åberg är 17 år och bor på Södermalm i Stockholm

   Cam Cam, ta bort såna här kommentarer där folk blir uthängda med namn och bostadsort.

   Vet inget om denna kille men kan ju vara en helt oskyldig person.

    CamCam

    Instämmer!

  Förlåt men.. grammatiken i rubriken?

  ”Har du förnedrats som människa sen du fick barn?”

  ???

  Men dom sista hoten var så äckliga att det spelar ingen roll vad Jocke gjort innan då hoten var mot dottern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.