Lite olagliga tävlingar

Vi kan väl fortsätta dagen med moraliska pekpinnar genom att presentera lite tävlingar och annat som bryter mot lagen?
Sådant är väl alltid upplyftande så här på en tisdag?

Bidrag nummer 1:
Uppdatering: Alexandras tävling följer lagen.

Calle Schulman verkar göra smygreklam i vanlig ordning på Instastory. Den här gången för en ny dammsugare från Philips, som även Hugo och Paula marknadsfört. (På korrekt sätt då.)

LÄS HÄR varför Calle Schulman är SÅ duktig på att följa lagen! 🙂

Denice Moberg gör varken smuygreklam för Barebells eller Nocco den här gången, utan slår på stort med hela tre(!) poster för Daniel Wellington på Instastory. 

https://www.instagram.com/p/BqaYYyWAATG/?utm_source=ig_web_copy_link

Men misströsta icke! Hennes snubbe – Linus Carlén –  smäller på med ett klockrent smygreklaminlägg och produktplacering för Nocco – trots att han för inte så längesedan anmäldes till Konsumentverket för 149 fall av brott mot marknadsföringslagen. 
Modigt!

Vem mer gör smygreklam för Daniel Wellington? Amanda Schulman!!!!!

https://www.instagram.com/p/BqPQg4iAoOa/?utm_source=ig_web_copy_link

Men för att avsluta på en lite trevlig not så vill jag passa på att lyfta fram den andra systern – Hannah Widell – som blixtrar till på Instagram med en tävling som följer alla tänkbara regler och lagar!
WIIIIIE!

Men resten av packet kan ni anmäla till Konsumentverket! KLICKA HÄR!
Jag tänker börja göra detsamma, inte bara uppmana er att göra det! Ju fler anmälningar som kommer in, desto snabbare får vi bort det här otyget!
Skicka in hela inlägg så får KO all info de behöver!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gillar inte heller sånt här fiffel men att kalla folk för pack?

      Jag kallar de olagliga tävlingarna för ”pack”… inte personer.

        Men det du skriver stämmer ju inte. Jag har ju annonsmärkt posten. Är det för att du fingrar på skärmen som det döljs? Inte medvetet i så fall hoppas jag. Fattar att man får stå ut med det mesta här inne men det vore bäst för alla om sakerna du skriver stämmer. ”Olaglig” och ”pack”. Härlig ton!

          Du Calle ska ligga väldigt lågt i uttalande om att hålla ton. Så sjukt otrevlig som du är i så många fall. Var det inte du som skulle lägga ned Instagram mm förresten? Fast nej, du måste ju synas och höras.

            Fast det är ju inte riktiga CS som skrivit det där. Så skulle det se ut:
            ”Men. Det du skriver. Stämmer ju. Inte. Jag. Har ju annonsmärkt. Posten. Är det? För att du? Fingrar. På skärmen. Som det. Döljs? Inte medvetet. I så fall. Hoppas jag. Fattar. Att man får. Stå. Ut. Med det. Mesta. Här inne. Men. Det vore. Bäst för alla. Om. Sakerna. Du skriver. Stämmer. ”Olaglig.” Och ”pack”. Härlig ton!

              AHAHAHAHAHAHAHAHAHA MIN MORGON SÖG FRAM TILL NU, tack för ett gott skratt!!!

                Var. Så. God!

                  Naaaah. På en skala av 10 får du inte mer än 4 av mig. ?

                  Ƭĥe real CSchulmm: 37 + 9 = 46
                  Ƭĥe real Hmm: 2 ?

                  Ƭĥe real CSchulmm: 53+13=66
                  TRH: oförändrat…

          Var?

      Vet inte riktigt hur CC tänker, men ordet har ju lite olika konnotationer på engelska vs svenska: ’the pack’ vs ’packet’. Absolut att undvika på svenska.

    Gynning är en ”mästare” på omärkt reklam.

      Victoria Skoglund som äger Zetas handelsträdgård likaså. 80% av hennes egna privata Instagram innehåller reklam för Zetas typ. Blir lite tradigt efter ett tag.

    Hur kan de total-vidriga kommentarsfälten om Isabella tolereras?
    Allt från kommentarer om att Isabella får skylla sig själv, ”karma”, vad dum hon är som inte förstod och utsatte sina barn och odd för fara, hon mår inte alls dåligt och hon ljuger bara för klick, situationen är hennes eget fel, hon har själv ljugit (för sina läsare) så det är absolut inte synd om henne nu, skrattemojis och skämt om situationen.

    Detta liknar så mycket situationen med Tyra. Det slutades inte sparkas på henne när hon blev inlagd på sjukhus och uppenbarligen mådde skit, utan då sparkades det istället MER!
    Inte för att kommentarsfälten om Isabella brukar vara en vacker syn, men det här är ju under all kritik. Folk verkar gå igång på när deras irritations-objekt ligger ner och blir som hungriga vargar. Ni som kommenterar såhär är en bunt rejält sorgliga och empatistörda själar. Och det värsta är att ni inte fattar det själva, utan tror ni är reko typer som beter er helt okej.
    Finns denna karma som många av er nämner så hade jag inte velat vara någon av er.

      Detta är förklaringen till varför världen ser ut som den gör med krig etc. Människor gillar att spela duktiga, att de tänker på miljö osv. Men när det kommer till kritan är vi bara egoistiska, avundsamma och farliga pack.

        Pack verkar vara dagens ord.

        Håller helt och hållet med dig, så fruktansvärt obehagligt.

          Camilla inte bara tillåter det -utan hetsar till det. Inte ok.
          Hatet måste brinna.

          Helt sjukt att man bestämmer sig för att håna och förlöjliga redan dagen efter något sådant här har kommit fram.
          Speciellt med tanke på att man VET hur det kommer att se ut i kommentarsfälten. Riktigt lågt.

          Att människor hånar Isabellas ”robot”-konto kan väl knappast gå under granskning? Och om man nu tycker att det gör det; har det verkligen så stort nyhetsvärde att det måste dras upp just nu?

      Men herregud, att folk inte uteslutande skickar blommor och kramar till Bella handlar om hur hon i åratal skrutit, uttalat sig vidrigt om bland annat transpersoner mm, hon har ljugit om så mycket. Hon har helt tiden kört en von Ober-attityd, inte dragit sig för fem öre för att deklarera hur flawless hon är. Detta är inget som folk överlag tycker är smickrande, snarare ger det en jävligt osympatisk bild av en människa.
      Mina sympatier ligger hos barnen, för deras skull är jag verkligen ledsen. Bella? Not so much och nej, jag har massor av empati men inte just för henne.

        Du säger att hon har ljugit och farit med en attityd som många inte gillar, och för det kan du inte känna empati för henne när hon nu lever under hot och löper risk att hamna i klorna på folk som skulle kunna utsätta henne för utpressning och i värsta fall utgöra en fysisk fara för henne.
        Oookej, låter fullt rimligt du.

          Tror inte fullt ut på historien så som Bella berättar den. Tyvärr har hon en historia av lögner och förskönanden som gör att hon tappat all trovärdighet. Dessutom är hon rätt så stolt över att berätta om hur hon bara ägnar sig åt det som ger HENNE energi, att hon är en rätt icke ödmjuk människa som inte orkar lyssna ens på sin (ex-)pojkväns dag om inte det ger henne något personligen. Men nu ska alla tro hennes detaljer om vad som hänt och vad hon visste/inte visste, dessutom ska vi känna empati och bry oss om vad hon säger är ”rädsla”, ”mardröm”. Mjae, tillåt mig tvivla.

            Vi är nog alla medvetna om (hoppas jag) att det alltid finns två sidor av en historia. Men faktum är att något har hänt som har tvingat H att gå under jorden. Att Isabella sen skulle ljuga ihop en story om att dessa människor som letar efter H varit och besökt även henne, för ”klick”, att även ord behöver skydd, och sen själv fly landet är inte någonstans troligt. Hur skulle hon lyckas ljuga ihop allt det där utan att det skulle komma fram på typ en dag att det inte alls hänt, odd och barnen är trygga, ingen hotbild finns och hon själv är kvar på Lidingö…?

            En annan person har skapat en situation där hon, hemmet barn och hennes exman nu lever under hot. Hir är det för alla levande människor inte en mardröm?
            Men nej nej, det är absolut inte det minsta synd om henne. Rätt åt henne, så som hon ljugit i sina dar. Jajemen! Kärnan tog henne minsann tillslut!

              Hon har ju äventyrat sina barns liv? Varför ska jag tycka synd om någon, som dessutom helt öppet erkänt att ”hot” är värt det så länge hon får läsare och klick?

                Hon har INTE äventyrat sina barns liv. Du måste inte tycka synd om henne överhuvudtaget. Det verkar dock rimligt att inte sprida ologisk dynga.

                  Hon har fläkt ut sitt liv genom att visa upp hur hon bor, hur allt ser ut mm, detta TROTS att hon mycket väl tidigare haft dårar efter sig.

                  Lessen, men din konsekvensanalys (”vad är rimligt att förvänta sig om man visar upp hur man bor och lever på en blogg”) håller inte. Elaka människor på internet går att förutspå men situationer som denna är omöjliga att förutse.

                Du menar att du tror att hon medvetet utsatt sina barn för fara?
                Då förstår jag att du tycker hon förtjänar det hon får, problemet är ju bara att du grundar detta på något som du tror. Att skriva som du gör om någon, på helt lösa grunder är sjukt.
                Du verkar uppriktigt ha lite problem av något slag, det är inte normalt att vara såhär ilsk.

                  Jag tror väl inte mer än vad du själv gör? eller har du mer insikt i allt?

              Jag tror i bästa fall att det handlar om avsaknad av empati. I en del fall verkar det dock vara ren sadism. På ett sätt nyttigt att läsa, man lär sig nåt om sina medmänniskor.

              Sen är jag uppriktigt glad att IL verkar ha ett team runt sig och att saken verkar skötas professionellt. Så hur fruktansvärd den här historien än är för alla inblandade (inte bara IL) så hoppas och tror jag ändå att den reder upp sig till slut.

          Nej? Jag känner sympati för hennes barn, för mig räcker det. Skiter fullkomligt i om du anser att jag är ”rimlig” eller inte. Bella måste inse att världen ÄR sjuk och skaffa lite jävla integritet och gärna sluta uttala sig vedervärdigt och ljuga och hålla på. fyfan

            A, ta två sekunder och andas och fundera över om det verkligen är normalt att känna så mycket ilska över Isabella som du verkar göra. Du måste inte tycka om henne och du är inte tvingad att tycka syn om henne, men som du skriver om henne framstår du som lite smått galen…

      Blondinbella har jobbat hårt under många år på att provocera fram ilskna reaktioner från sina läsare och många ogillar henne på grund av det och på grund av den väldigt skrytiga stil hon lagt sig till med det senaste två åren. Det är inte konstigt folk nu har svårt att helt vända och plötsligt tycka synd om henne. Hon har jagat pengar och skrutit med sin lyxiga livstil och det har nu fått katastrofala konsekvenser och många set nog det som karma. Hade hon varit mindre besatt av pengar hade hon nog inte valt en kille som H. De det på riktigt är synd om är ex-mannen och hennes barn samt ex-pojkvännens familj.

        Förstår inte varför det är så svårt att separera de här båda sakerna. Man kan tycka illa om Isabella, samtidigt som man känner empati för henne i denna situation.

        När känner man empati för någon man ogillar? När personen dör en tragisk död? Aldrig?
        Jag förstår om man har svårt att känna empati för någon man verkligen hatar, men känns lite mastigt att tycka SÅ pass illa om Isabella för att man tycker hon ljuger och skryter..

        Finns folk jag ogillar för att de betett sig illa, men skulle fortfarande tycka synd om dem i en situation som denna.. det är väl där någonstans som empatin kommer in. Att man också kan känna empati för andra än bara de människor man tycker om.
        Att man ljuger och skryter gör en inte förtjänt till en situation där man själv, ens barn och ex-man får leva under hot och i behov av skydd.. helt sjukt att man kan tänka så.. och fortfarande tro att man är en empatisk människa.

    Inte ser jackan som kisse visar ut att kosta var det 5000 ?? Snacka om överpris.

    Amanda kan väl helt enkelt skriva överst på sitt konto ”allt som visas och nämns härinne är reklam i en eller annan form”

    Packet oj idag kommer det gå hett till här. ??

    På kissies tävling, står det att de tre som väljs ut ska få svara på kunskapsfrågor. Blir inte det som en prestation?

      Då har hon ändrat! =)

        Det är ju med i texten på screenshoten som är med i ditt inlägg. Eller är det inbäddat från Instagram så att det uppdateras automatiskt?

          Inbäddat

      Låter ändå tveksamt. Om det är så lätt att alla svarar rätt räcker det inte för Lotteriinspektionen. Typ ”vad heter huvudstaden i Norge?”.

      Man kan ju googla fram allt f ö, så fattar inte hur de ska få fram en vinnare på det sättet.

    Camilla, Du kan det här men jag känner mig förvirrad. När jag läser Alexandras tävling så får jag det till att för delta räcker det att tagga, men för att vinna så måste man delta i kunskapsfrågor. Det är väl att prestera? Har jag missuppfattat allt?

      Kanske schysst om Alexandras tävling bortplockas från olagliga

      Men det blir ju ett olagligt marknadsföringslotteri om man utser tre deltagare till finalen.
      Det ska vara en prestation om man ska kunna vinna och det ska inte finnas något lotterimoment.
      Så reklamen är inte tillåten. Tycker jag.

        Som sagt, kan inte detta, just asking?

        Fast något pris kommer inte lottas ut.. vad som lottas är vilka som får möjlighet att tävla om ett pris i en kunskapstävling. Och upplägget borde därför vara okej, eftersom det krävs en prestation för att kunna vinna priset.

        Man får ha ett slumpmoment innan ett prestationsmoment. Men prestationsmomenten måste tydligt och ej via slump utse en vinnare. Hur de ska göra detta via mejlade kunskapsfrågor fattar jag inte.

    Camilla är granskande men också rättvis ?

    Är jag ensam om att vara väldigt, väldigt trött på DW? Reklam ska ju locka köpare men i det här fallet har det precis raka motsatsen på mig, är så trött på det där klockskrället.

      Du är inte ensam. Köper hellre en klocka för 19kr på Ullared än DW efter allt spam de håller på med hos aaaaaalla influencers.

        ALLA influencers tackar ja till att marknadsföra detta skräp av två anledningar: kunde Kylie Jenner göra det så är det ok. Och vem vågar neka Tysander och därmed riskera att sedan bli ignorerad av honom i sammanhang där kändiseliten samlas…

      Samma med KRY och Natural Cykles. Så mycket spam att man helt enkelt börjar störa sig på företagen.

      DW, iDeal, Clean, Nocco, NC och Rapunzel är min lista på saker jag bojkottar för jag är så less på alla samarbeten.

      Skulle heller aldrig beställa från Nordic feel och Country Dreams.

    Jag är inte förvånad. Det finns en syster som har en skarp hjärna. Och som blir bara snyggare och snyggare om nu utseendet ska räknas. Ej heller ingift i en mobbarfamilj.

    Kan jag anmäla till KO anonymt?

      Japp

    Jag har min egen teori kring varför så många glatt gör reklam för DW. Det är inte säkert att det är arvodet som styr, utan många av dem är kända för att se upp till människor som är mer framgångsrika och förmögna än dem själva. Hela kändisvärlden verkar gå ut på att komma nära/ligga bra till hos de som är högre i rang. Jag glömmer aldrig Schulmanparets pinsamma fjäskande för Isabel Adrian i Schulman show. Precis som både Schulmans och Adrian försöker fösa ihop sina ungar med Estelle på Campus Manilla i hopp om en biljett in i den innersta kungliga kretsen.

    Så när de får en förfrågan om att göra reklam för de här skräpklockorna så ser de förmodligen till att odla sina chanser hos Tysander och hoppas ligga bra till hos honom. Kanske få en inbjudan till hans penthouse.

      Jag får dock inte känslan av att varken Isabel eller Steve är nämnvärt intresserade av att komma in i den innersta kungliga kretsen..

        Det är kanske olika hur föräldrarna på Manilla upplever det. Men kan verkligen tänka mig att Schulisarna är mest angelägna ?

    Läser aldrig något om Katrin Zytomierska här på bloggbevakningen och det känns som att hon ENBART kör med smygreklam. Endast när hon får 300 anmälningar så skriver hon ut det. I SAMARBETE MED PGA ATT FOLK ANMÄLT MIG FÖR SMYGREKLAM…

      KZ som gör reklam för att ta lån för att bygga pool?
      Sååå härliga tips inne hos henne!

    Jag har dammsugare med sladd, begagnad dessutom. Är det ute nuförtiden, eller vaddå?

      Tur att vi har fint folk som Calle som berättar för oss mindre vetande fattiglappar om vad vi ska köpa.

        Fattar inte? Vem går ens runt och kånkar på en dammsugare? Har inte alla vettiga människor centraldammsugare?

      Jag har både och. Använder bara den med sladd, för den utan är totalt värdelös.

    On the buy???? Seriöst, på köpet – on the buy. Är jag ute och seglar eller säger man så på engelska? Ån dä baj im an influnzär liksom

      Haha. Nä du har rätt, man säger inte så på engelska. Fascinerande hur dåliga de flesta influencers är på engelska, det låter alltid SÅ cringeigt direktöversatt. Varför ens försöka sig på engelska om de inte behärskar språket..

        För att man aldrig blir bättre om man inte försöker? Men jag håller med. Jag ska be alla nyanlända till Sverige att hålla klaffen – de behärskar ju inte språket så varför ens försöka?

        Jag förstår mig inte på svensken. Engelska är inte vårt förstaspråk i Sverige och ändå så är folk så fruktansvärt dryga och oförskämda. Istället för att uppmuntra andra att våga prata så lägger vi vår energi på att trycka ner andra och deras ”dåliga engelska”. Vad är det med folk?! Sluta bara.

        /Skolkade hela Engelska A i gymnasiet pga kommentarer som dina.

    Calle anmäld för smygreklam!

      Men det vaaaaaar ju inte smygreklam. Bara på datorn. =)

    Kiaudd, Carolinejansson85, Mariabusck, Munckiiin, Camylinnea kan inte sluta tjata om sitt Twistshake kod dock utelämnar hon gärna att de handlar om samarbete med företaget ifråga. Dessa andra instskonton bryter också mot reklam och samarbetemärkning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.