Idag drar adventskalendrarna igång

Jag gillar Snällkalendern. Den handlar noll och ingenting om konsumtion. Förutom att man ska köpa den så klart, men pengarna går till en god sak. Fotboll! Visst? Överskottet går till Friends – vår stora, fina fotbollsarena! (Skojar bara)

Sin vana trogen är advent och månaden fram till jul alla företagarens våta dröm eftersom de inte bara kan köpa reklam på sociala medier, utan även visa sin good will genom att ”skänka” prylar till diverse julkalendrar. 
Prylar, prylar, prylar!!!

Dock är det inte alla influencers som hakar på prylprylen, utan precis som förra året går Johanna Kajsons ”kalenderutmaning” av stapeln där man får ett ämne varje dag att skriva om.

Engla är en av dem som hakat på den Kajsonska linjen medan både Linda Blom och Paula är inne på prylspåret.

” Mitt första aktiva val jag gjorde i livet”


Och att istället för att känna avundsjuka, lyfta det till att ge personen i fråga en komplimang och se det som något bra och fint. Så jag minns att jag aktivt ändrade inställning och med det ändrades så mycket. Både inombords men även runtomkring mig för allt blir ju mer positivt! Känner man avundsjuka så låt känslan komma, ifrågasätt den och lyft det till något bra.//Englas julkalender

Mitt första aktiva val i livet var förmodligen att gå till skolan klädd i skotsksrutiga ski-pants, en ärvd Washingtin Redskins hoodie, blommig kjol och high tops från Reebok. Satan vad snygg jag var! Varför blev inte JAG modebloggare?
Jag hade passat som handen i handsken på Fashion Week med den outiften!

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur gick det med din kontakt med tv3 angående Jocke L (Jockiboi), kunde de inte dementera att det rörde sig om Jocke? Så det Alexandra (Kissie) sagt var sanning då?

  skotskrutig*
  Men ”skottsrutig” låter förvisso också spännande. 🙂

  Vi har en annan sorts kalender på vår blogg, en ”Forskarkalender”. Gästinlägg av svenska forskare som skriver om sitt ämne (kvinnohälsarelaterat).
  Idag om havandeskapsförgiftning:
  http://bakingbabies.se/2018/12/01/forskarkalendern-preeklampsi/

  Annars gillar jag absolut Johanna Kajsons typ av bloggkalender bäst!

   Sorry men den låter verkligen skittråkig

    Det tycker inte jag.

   Så trött på alla som vill sprida sina bloggar här

   Låter som ett fantastiskt initiativ! Mer kunskap till folket.

  Vilket fint initiativ snällkalendern är.

  Skrev detta som OT under föregående inlägg;

  Såg att Charlotte Perrelli slagit in 4×24 paket häromnatten till hennes barn att öppna som adventskalender till sina barn. Detta gör hon varje år.

  Förstår inte hur man orkat shoppa allt!
  Vad finns sedan kvar att önska till julafton?

  Fin tanke och barnen måste förstås älskar.

  Men vad sänder det för signaler i dessa konsumtionstider undrar jag.

  Varför inte skriva något fint och kärleksfullt på 24×4 lappar, eller baka något gott julgodis och fördela.

  Vad tycker ni?

  Är det inte andra tider idag än när många av oss var barn och fick paketkalender?
  Att bry sig om våra barn är att tänka på miljön idag.

  Det känns sorgligt att barn som 15- åriga Greta Thunberg kämpar för sin och kommande generationers framtid medan vuxna shoppar som aldrig förr och inte tänker längre än näsan räcker.

   Undrar mer hur man orkar posta om en gång till för att man vill ha mer kommentarer till sin fråga? Alla gör väl som dom vill som med allting annat, jag åt upp 4 hekto parmaskinka skälv igår, sjukt onödigt när jag kunde ätit ost istället men det var något jag kände för och därför valde att göra det. Tycker nog Charlotte verkar vara en genuint bra och både pysslig och händig mamma så härligt av henne att fixa dessa kalendrar

    Tänkte att den hamnade under rätt inlägg då förra inlägget handlade om Anna Book.

    Ja tänk om alla gjorde som de själva ville.

    De vi ser som förebilder som når ut till många personer borde tänka både två och tre gånger innan de postar inlägg.
    Just konsumtionsinlägg är jag så less på.

    Både valet att äta parmaskinka och/eller ost är oerhört egoistiskt. Hur som helst.

   Fast hur någon annan har råd/tid att handla alla paket är ju inte dina problem? Inte heller om någon har råd/fantasi nog att fortfarande komma på andra presenter till själva julafton 🎄

    Jo det är vår allas framtida problem!

    Eller väljer man att blunda för dem.

     Fast ni nämner sällan alla som kör bil och avgaser och röker. 😯

      Samma sak där.

      Framförallt när det gäller flyget.

      Kanske för att man förutsätter att ingen är så korkad att de inte själva förstår att det är skadligt utan att man behöver nämna det?

   Jag kan bara prata för mig själv här. Jag har ett barn och visst funderar jag på om det är vettigt att köra kalender ännu en gång. Men hon har mått dåligt i höst, ofta varit ledsen och ser av olika anledningar inte fram emot julen alls. För mig är det ett sätt att uppmuntra henne att orka igenom den här tiden, och hon har längtat länge nu. Det jag gjorde var att köpa några dyrare prylar som ändå verkade vettiga och blanda upp med små godisbitar resten av dagarna.

  Vi har snällkalendern på jobbet, men ”våra” barn

  Då vill jag tipsa om vårt instagramkonto: stannahemmapodcast.

  Vi kommer varje dag tipsa om bra konton som inspirerar till 2hand, miljötänk, återvinning, feminism osv.

  Min julkalender ser annorlunda ut i år: träna varje dag fram till julafton. Självklart vet jag att vilodagar är viktiga, men på en vilodag får jag tex ta en promenad i alla fall och kanske inte köra intervaller i spåret liksom. Målet är bara att få rutin och få in motion i vardagen igen.

  Börjar bra. Jag har legat i soffan och ätit pepparkaksdeg hittills idag. Men än är inte dagen slut👏🏼

   Ät inte för mycket deg bara. Ev magont men gott är det. Man måste ju börja någonstans. 😂

   Det är det bästa med hela december, pepparkaksdeg 😁

   Bra intiativ till julkalender, den inspirerar mig att gå och köpa pepparkaksdeg strax (så mycket godare än pepparkakor ju?) 😉😘

    Hahaha det var ju fel inspiration, du ska inspireras av att träna😉😄 dock tycker jag nog att pepparkakor är godare, doppa dem i mjölk och mmmmmm😍

     Dansk blå mögelost. Supergott på pepparkakor! 🙂

  December – månaden då Gabrielle Löwengrip ska vakna till liv…

   Ja såg du hennes julgran, så fin 😊 men tokigt att hon glömde stjärnan

    ja verkligen så TOOOOOKIGT!

  Kan du dela tipsen varje dag? 🙂 Jag tycker det verkar vara ett helt fantastiskt initiativ att samtidigt sprida mer glädje! 😍

   Du kommer kunna se på gaberiellas ig

  Jag har en quiz sedan flera år på FB, i år även på bloggen. Inga vinster men går utmärkt att dela vidare till alla quiz-tokiga. 🙂

  Två förslag på kalendrar till den som känner för sin ekonomi eller miljön:

  Låna böcker och slå in… hade jag älskat som barn iallafall. MEN kanske inte alls så kul om man inte gillar att läsa för sina barn, alla är vi olika såklart.

  Alla i familjen kan få skriva aktiviteter på lappar (Typ kurragömma, lägga pussel mm) och så drar man en om dagen eller varannan dag.

  Hej hopp

  Får vi ingen JulCamender på bloggen?! 😱😄

   Ni kan få en valpbild om dagen från och med torsdag. 🤩😍😻

    Kan du inte ha igelkottar istället?

    Hellre bilder på dina underbara katter.

    Nej tack vill hellre läsa om bloggare 🙂

  Passar på att tipsa om Funkisfamiljs kalender med rim. Jag ger gåvor till Hjärnfonden, Musikhjälpen och Min stora dag varje dag istället för prylar i julklapp. För att göra det roligare att följa och uppmuntra till att andra också ger så har jag och min familj en rimstuga och har ett nytt rim varje dag på gåvorna. Om man vis funkisfamiljs insamlingar donerar 300kr eller mer så rimmar vi på valfri annan julklapp också.

  Kika gärna in där! 🙂

  Sofia

  Jaja, tror mest att Engla förstått att hennes konsumerande inte är lika eftertraktat längre. Därav denna kalender och hennes nedtonande av shopping och gratissaker. Hon måste anpassa sig till verkligheten om hon vill kunna fortsätta leva på bloggandet. Tror dock att hon konsumerar exakt lika mycket som förut men döljer det för läsarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *