Isabelle Strömberg vill inte åka tåg med barn

Bilden kommer från Svenska Bloggare.

Det finns, Isabelle – och är världens bästa funktion!!! 
Det kallas för ”tyst avdelning” och man är inte ens tillåten att prata i telefon där inne.
HELT underbart!!!!!!

Det är tyst, så tyst och man kan sova i lugn och ro utan att bli störd!
Det får bli min julklapp till dig! ”Tyst avdelning” på tåget!
God jul! 🙂

Ps. Jag vill inte heller åka tåg med barn om jag inte själv har barn med mig.
Varför detta gör Isabelle till en rasist förstår jag inte, så känner ni att ni vill fylla i denna logiklucka – feel free!

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tycker att tågen kunde infört en singelvagn. #därskullejagsuttit

      För att ragga eller för att slippa par som hånglar? Eller kanske par som bråkar?

      Varför?☺

        Ja för att träffa någon kanske ☺️

          Om du vill träffa folk kan jag rekommendera den här nya grejen som kallas ”krogen”.

            Varför? Finns väl många som kanske inte vill träffa någon på krogen just för att det ofta är alkohol inblandat eller andra anledningar. Lägg ner bitterheten

    Tyst avdelning suger: respektlösa vuxna som knte förstår vad tyst avdelning innebär (pratar i telefon, spelar spel med volymen på, eller pratar med varandra högt, länge och väl, med andra ord samma skit som att pka en vanlig vagn, kostar bara lite mer.

      Iaf lättare att be om tystnad och referera till vilken vagn man sitter i

      Det kostar väl inte alls mer? och även om det ont eär önskvärt tyst är det onekligen tystare.

      Tågpersonalen brukar vara väldigt bra på att säga till

      Håller inte alls med. Brukar vara tyst på tystavdelning på tågen.

      Kostar inte alls mer men brukar vara svårt att gå plats där. Jag tycker att det brukar vara tyst förutom när någon bestämmer sig för att resa i tyst vagn med småbarn. Gaaaah

        Be dem gå där ifrån eller hålla tyst!

          Haha ja det brukar ju uppskattas av föräldrar ?

          Har testat. Det hjälper inte. Man får i bästa fall en arg blick och i värsta fall en lång (och inte tyst) föreläsning om att barn är barn. Bla bla bla.

            Har också varit med om att föräldrarna inte bryr sig, utan bara ”barn är barn de försöker så gott de kan”. Eller varianten där de blir arga och säger ”var ska vi annars sitta, finns inga andra ledig platser”. Jo det fanns det, om man inte tog första bästa lediga vagn.?

              Tyst avdelning är på bokningsbara tåg

      Det är kul med dom som sitter i tyst avdelning men som springer in och ut hela tiden och tar telefonsamtal – preciiiiiiis utanför dörren. Så dom kunde lika gärna suttit kvar. Ev inte köpt tyst vagn om man nu vet med sig att man ringer konstant.

    Man kan inte alltid gå och störa sig på allt här i världen. Ibland måste man faktiskt bara ha tålamod och fokusera på ngt annat.
    Jätte bra att det finns en tyst vagn för dom som vill ha det just tyst. Men väljer man att inte boka ett säte där, ja då får man faktiskt skylla sig själv.

      Jo man får störa sig på föräldrar som ger sig ut på stan i värsta julrushen och tar dubbelvagnen dagen till ära. Ännu större är det när det bara är ett barn i vagnen som typ är bredare än min säng… Fastnade bakom en sån för någon timme sedan är fortfarande lite sur…

        De var antagligen ute i julruschen av samma anledning som du? De flesta kämpar på och gör sitt bästa! Med eller utan barn.

          Ja säkert men varför dubbelvagn med ett barn i det barnet kunde förslagsvis lämnats där det andra var eller tas med i bärsele/mindre vagn? Det är ju bara orimligt ??

            Ja det är ju för bedrövligt när människor tar plats.

              Japp det är det. Inte alltid men ibland.

            Men du vet väl inte vad som skett. De kanske bara har en vagn? Det andra barnet kanske var med den andra föräldern på toa? Sannolikt handlar det inte om att jävlas med andra människor.

            Alla har inte råd att köpa en massa vagnar dom hade kanske tvillingar och en vagn

          #kränkt

        Fast småbarnsföräldrar har väl lika mycket rätt att vara på stan som alla andra? Att vagnen är stor kan de ju inget åt, de kanske behöver en sådan. I såna situationer är det bara att andas lignt och tänka på nåt annat.

          Problemet är inte att småbarnsföräldrar har lika mycket rätt som alla andra. Problemet är att småbarnsföräldrar ofta tar alldeles för MYCKET rätt och brer ut sig på bekostnad av andras behov. Ofta med ursäkten ”jag har barn”.

            Haha ja så sjukt gött att ha barn och bara ta plats för en gångs skull! Syskonvagn är fö perfekt för att frakta allt man köpt på!

              White trash brud

                Är det wt att ha barnvagn?

    Jag har själv två barn och kan absolut förstå de som vill ha lugn och ro omkring sig.

    Minstingen är ännu under året och förstår såklart inte vad ”tyst” betyder,
    (eller ni supermammor a la familjeliv.se har ju säkert bebisar som är fyrspråkiga, äter själv, började gå utan stöd vid tre månader, använder vanlig toa, räknar universitetsmatte och tränar redan på att använda enhjuling ?). Stora barnet fyller snart fem och kan uppföra sig ganska bra när vi är ute och handlar/i gallerior/etc samt på restaurang och café.

    Men visst, det kan vara påfrestande vissa dagar när energin inte verkar ta slut hos äldsta barnet och han bara leker, pratar på utan stopp och skramlar med lego osv. Kvällarna när barnen somnat kan vara SÅ SKÖNA när det framförallt bara är helt knäpptyst i hela huset.

      Tystnad! Underbart! Ingen uppskattar tystnad så som en småbarnsförälder. När lugnet lagt sig på kvällen och barn plus man sover brukar jag känna ett starkt behov att gå omkring i huset under tystnad och titta ut genom alla fönster. Det är så det börjar tänker jag. Snart är jag 82, gömmer mig bakom min spetsgardin och stirrar på folk som går förbi. Flåsar lite upphetsat så det blir imma på rutan medan det rycker nervöst i höger ögonlock. Mumlar om oangelägenheten som andra människor är och hur de förmodligen kommer köra över min bondkatt Kattis.

      Amen! Så trött på alla pretentiösa föräldrar som skryter om sina barn. Tack och lov bor jag i ett land där man får gå på restaurang utan onda blickar (med barn), och ja, han uppför sig för det mesta. Och gör han inte det så går vi hem ?

        Sverige?

          Haha du skämtar väl?

    Det är väldigt många som inte respekterar sina medmänniskor. Jobbar i kassan på en butik och det händer flera gånger per dag att vuxna högljutt pratar i telefon med högtalare på när de ska betala (att säga hej till mig som sitter i kassan händer i princip inte) eller vuxna som låter barn i barnvagn kolla på film/leka med leksaker med högsta volym på. Det är oartigt enligt mig, man kan sänka barnens ipad eller lägga ned mobilen när man är bland andra människor.

      Och säkert lika många som retar sig på allt. Verkar som många dras med julilska.

      vill bara säga en grej om barn och ipads offentligt. ofta används det som ett hjälpmedel när barnen har svårigheter, det syns sällan utanpå så du kan omöjligt veta vilket barn som enligt dig bara är dåligt uppfostrad.
      vi använder ofta iPad när vi ska göra något som största barnet med funktionsnedsättning inte riktigt orkar med och jag hatar de där blickarna eller kommentarer en får.

        Yep mitt barn har svårigheter och tycker det blir stimmigt i affärer med allt folk och ljud. Så hon får ha telefonen medans vi är i affären. Dock har hon knappt ljud på,behöver hon får hon hörlurar.
        Hatar kommentarerna och blickarna men jag stirrar bara arg tillbaka. Mitt barns välmående går före.
        Tro mig, det är inte kul, jag har själv svårigheter och affärer är det värsta jag vet. Jämfört med andra kan inte jag filtrera ljud, så allt blir förstärkt i affärer.
        Höll på att bli skogstokig igår då en morsa lät sina ungar springa runt och leka med en sån där leksak för djur som ser ut som en kyckling. Spydde nästan. Det anser jag är SJUKT respektlöst att låta ungar springa runt och röjja i affärer…..

    Fast tyst avdelning är ju sällan tyst för att det sitter puckon där som inte vet vad tyst betyder. Jobbsamtal är standard tex

      Och det där med lurar i öronen hjälper föga då det är på typ högsta volym så man hör allt ändå. Om man nu vill lyssna på musik så kan man göra det utan att halva vagnen hör genom att sänka volymen till lite lägre.

      Be dem var tysta bara! Var inte så konflikträdda!

      Alltid när jag suttit i tyst vagn och någon börjat prata i telefon tillexempel så har jag eller någon annan sagt till dem. Och då har de slutat. Ibland vet folk inte ens att de råkat sätta sig i den tysta avdelningen så då är det bra att man säger ifrån

        Precis! Det behöver inte vara svårare än så ☺️

        Har det alltid gått bra då? Jag har nog tappat räkningen på hur många gånger jag fått mothugg och snudd på utskällning för att jag påpekar att detta är en tyst kupé. ”Det var faktiskt ett viktigt samtal”, ”Jag måste bara berätta detta”, ”Barn förstår inte sånt”, ”Jaja jag vet, ta det lugnt” osv. Då har jag bara sagt ”ursäkta, men detta är en tyst kupé”.

    Jag har en bebis och jag tycker såklart barn måste få vara i offentliga utrymmen, men jag älskar all uppdelning på barntillåtet och barnfritt/ tyst avdelning! Ibland låter barn och det är ju toppen för Alla om de människor som störs allra mest av barn kan slippa vistas tillsammans med barnfamiljer. Det är ju en win-win, jag sitter hellre bredvid en passagerare som valt att sitta i en familjevagn än en som plågas av bebisljud. Förstår inte alls varför det provocerar så många, mer uppdelning säger jag! Tåg, hotell, restaurangeroch flygplan, utmärkt om man kunde ha familjedelar och barnfria delar överallt där omständigheterna tillåter.

    Däremot tycker jag givetvis inte man kan förbjuda barn att åka tåg helt för att en del störs av dem, men det är ju inte vad hon föreslår heller?

    Jag brukar äta lunch på ett ställe som ligger mitt i en galleria,alltså en massa mammor med vagn och barn. Ser ofta barn som fått ett utbrott,gråter och skriker en lång tid.. Har 3 barn så jag känner till trotsålder osv. Men då sitter mamman med mobilen i handen och kollar på nåt mycket viktigt. Hon säger inget eller gör något för barnet. Kan förstå taktiken att trots ska ignoreras..Men otroligt irriterande för alla andra…Många som borde skärpa sig och tänka lite på andra. Om man har hörapparater är det ren tortyr….

      Att ignorera trots /utbrott/gråt hemma kan jag förstå men där folk äter försöker man fasiken hålla barnets humör under kontroll så gott de går! Och ja jag har själv barn

        Ignorera barns känslor är ju inte så smart, då meningen är att de ska lära sig att reglera dem. Det kan de inte göra på egen hand. Vem lämnar ett barn (inte nödvändigtvis fysiskt men åtminstone känslomässigt) som är ledset eller argt tex.

          Vi ignorerar vår son tills han slutat skrika/låtsas gråta och pratar med honom. Börjar han trotsa igen under samtalet ignorerar vi igen tills han är tyst osv osv.. är sjukt jobbigt när det händer när man är ute för man vet att majoriteten av alla människor avskyr en i det ögonblicket men har man en metod med sitt barn så måste man hålla fast vid den…

            Inte om det är en jävla skitmetod. Så fantastiskt respektlöst att ignorera människor oavsett hur gamla de är.

              Vi brukar vänta tills 3-åringen lugnat ner sig, vilket kan ta LÅNG tid. Går inte prata med henne när hon är arg/ledsen eller vad det nu kan vara. Då väntar vi och försöker prata med henne efteråt.

            Bemöt dina barns känslor istället! Blir så irriterad på människor som ska ignorera barns känslor, låta barn skrika tills dom somnar osv. Känns som de enbart skapar otrygghet i relation mellan barn & föräldrar

              Det skapar fruktansvärda ankytningsproblem som barnet kommer leva med för all framtid. Såklart överlever dom endå och föräldtarna menar inget illa, men det kan så lätt undvikas..

              Jag har kommit så pass långt nu att jag skiter i vad andra tycker och fokuserar på mitt barn. Jag har märkt att är jag stressad och orolig själv pga att han protesterar och trotsar så blir det etter värre. Han får lov att vara arg, men jag säger till honom vad som gäller och att det faktumet att han är arg inte gör att han slipper undan reglerna ändå. Barn gör vad vi gör, inte vad vi säger. Det är en inlärningsprocess.

            Jag hade blivit väldigt sårad och sviken och de jag litar mest på hade börjat ignorera mig så fort jag blev arg, ledsen eller frustrerad.

            är uppväxt så och hatade det. jag tar istället alla barnens känslor på allvar (även om det inte betyder att de får som de vill, bara benämner och håller med om att det är för djävligt att de inte får bestämma just det här.) mina barnbarn kommer säkert få höra om hur jobbig deras mamma var som hela tiden skulle in i deras känslor och gegga. men det är väl så där generationerna håller på?

            Vad illa till mods jag blir när jag hör ang att inte bekräfta och bemöta barnens känslor. Jag är uppväxt med det. Har otroliga problem med hantera mina känslor idag. Det har förstört mycket för mig och jag har även svårt i situationer/relationer där både känslor uppstår och där man måste dela med sig om av känslor men som inte går när man lärt sig att andra avvisar ens känslor, det är fel att känna känslor och man är besvärande när man har känslor. Snälla gör inte detta mot barn. Det sätter spår för livet.

    Jag för föräldrarnas skull, ja! Usch vad jag tycker synd om föräldrar som kämpar med att få sitt barn lugnt för att göra medresenärer nöjda, jag har själv varit i den sitsen när jag fick mitt första barn. När min dotter var liten vågade jag inte åka buss med henne för att jag inte visste vad jag skulle göra om hon skulle börja skrika och om jag inte skulle lyckas få henne lugn. Nej då är det bättre att de som blir störda sitter någon annanstans och föräldrar behöver inte känna sig stressade över det ?.

    Stör mig mer på folk som pratar högljutt i telefon en timme på tåg.
    Sen kan jag säga att som förälder sitter man själv där som på nålar för man vet att barnen kan flippa ur, bli griniga. Och det är hemskt att veta att man är den som stör. Men det är betydligt skönare att åka tåg än bil med barn då det är betydligt friare för dem. Tycker inte man kan begränsa alla barn till en specifik vagn.
    Och stör man sig så in i helvete får man boka tyst vagn eller välja annat färdmedel. Trött på att allt man gör som förälder ska kritiseras av andra. Amningen, att dom gråter osv.

    Det finns faktiskt inte tyst avdelning på alla tåg, så din julklapp till henne funkar liksom inte riktigt! God jul ?

      Plus att den ofta är fullbokad på direkten så även om det finns en tyst vagn så skulle det behövas fler (eftersom många uppenbarligen föredrar det)

        Borde ju vara sjukt lätt för SJ att skaffa. Bara att de sätter upp skylten ”tyst” på ytterligare en vagn? Ni får skriva till dem och tjata.

    Vet i te om ngn har komme retat men Mogi vag i svenskan idag.

      Har du varit och nallat av glöggen? ?

        ?

        Nykterist men tangenterna var inte med mig tidigare idag och var slö och korrigerade inte

      Jag ser en annan som verkar vara ganska ”vag i svenskan idag”

        ?

    Isabelle hade sin hundvalp med sig på tåget och då får man inte åka tyst vagn. Skulle kunna gissa att hon vet att tyst vagn finns då hon har pendlat mellan Stockholm/Östersund ett par år nu.

    Jag vill inte göra någonting med barn. Inte åka tåg, inte handla, inte vänta på bussen osv. Gäller förresten även vuxna.

    #hatarfolk

      Haha jag håller helt med dig!!!

      Håller med!!!!

    Såg att hon hade djur med sig, så då finns det tyvärr ingen tyst vagn man får sitta i

      Nej, men man får snällt sitta i djurvagnen då och där brukar det för det första vara färre barn och för det andra brukar jag inte dra mig för att säga till föräldrar till barn som inte lämnar mitt djur ifred/skriker att de får skärpa sig, för jag kan inte välja en annan vagn pga djur, det kunde däremot de ha gjort. Sitter man i djurvagnen UTAN djur är man helt dum i huvudet. MEN: man kan ändå avkrävas att visa hänsyn mot de som är mest känsliga i situationen: djuren. Och ja, i en vagn dedikerad till de som reser med djur kommer vuxna med barn att bli tvugna att rätta sig efter situationen och hålla ordning på sitt barn.

    Helt ot men är det någon här som följer ” mittlivsomtrsdocka” på insta? Är det bara jag som känner att något inte stämmer?

      Ja, känt det läääääänge och avföljde till slut för störde mig för mkt på alla som gick på hennes uppenbara lögner. Har följt henne från början och mkt (främst kring prostitutionen) har ändrat sen dess. Vet också att det snackas bland andra med stora konton inom samma kategori.

      Är ett par månader sen jag avföljde nu, tigger hon fortf pengar och skyller på konstiga anledningar?

    Panik! Gravid i vecka 3 enligt gravtest och imorgon och iövermorgon middag med släkten! Har ni tips på bra ursäkter för att inte dricka eller röra all fisk??

      Säg att du kör en vit vecka innan nyår och nyligen vart magsjuk pga fisk så avstår från det ett tag :))))

      Grattis ❤️

      GRATTIS!
      För alkoholen sa jag alltid bara att jag kände mig risig, typ började bli sjuk och då hellre skippa alkohol ?

      Åå det är drygt. Har man släktingar som gillar att lägga näsan i blöt och spekulera så kommer nog inga knep hjälpa. Ha med eget alkoholfritt och byt ut körde jag med. Men det var på större tillställning.
      Annars upplever jag att man ska hålla nere på ursäkterna. Säg bara nej tack, jag dricker helst julmust till julmat. Inte veckla in det för mycket.

      Vilken fisk får man inte äta? ?

        Sillen. För mycket miljögifter i Östersjöns fisk tyvärr. Egentligen ska ingen äta Östersjöfisk mer än några gånger om året. 🙁

          Men man måste inte undvika den helt. Sen behöver man inte lassa in för mycket såklart.

          Sill kommer per definition inte från Östersjön. ”Sill” från Östersjön är strömming. Kan mycket väl vara problematiskt att äta sill ändå, man får ju inte äta nånting alls som gravid verkar det som.

          Sill går bra, det är laxen som är problemet 🙂

      Säg att du är sjukt bakis? ?

      Du kan lugnt äta fisk. Det är bara egenfångad fisk från insjö som man ska undvika. Kolla Livsmedelsverkets lista om du är osäker.

        Fast kallrökt lax och sådant ska man vara försiktig med, men håller med – kolla Livsmedelsverkets lista.

      Antibiotikakur? 🙂

      Låtsas att dricka. Sätt glaset till munnen men drick ingenting. Vattna sedan blommorna med alkoholen. Eller om du har någon med dig som vet hur det ligger till så byt glas med varandra ibland.

      Min man är motsatsen till hypokondriker, han vill inte avslöja att han varit sjuk och inte kan dricka. Han har fejkat i flera år, ingen märker något. De som vet att han varit sjuk kommer och frågar mig om det är så bra att han dricker när han varit så sjuk. Så jag svarar som det är, att jag dricker för två. Titta noga så ser du. Vi fipplar och byter glas ibland. Han smackar och ser glad ut men sväljer inte en droppe.

        Sjukt ändå att man inte bara kan säga att man inte vill dricka?
        För det är ”norm” att dricka?
        What the fuck

          Jag förstår vad du menar och jag håller med till 100%!

          Man skall aldrig behöva förklara valet att inte dricka. Ändå har vi speciella finglas bara till alkohol. Ingen som ifrågasätter en vinpava för en hundring, men undrar varför man köper en flaska juice för åttio spänn. Barnen får inte ta av den läsken för den ska vi ha till groggvirke (är groggvirke heligt eller?).

          Men här handlar det om att man vill dölja sjukdom eller graviditet. Ett tips kan ju vara att inte dricka alkohol varje gång det bjuds. Hade dessa personer tackat nej utan orsak då och då tidigare hade det inte varit något konstigt nu heller. Själv vägrar jag att förklara när jag väljer att inte dricka. Det skall inte behövas någon förklaring.

      Att du vill äta mer vegetariskt? Tror du gör en större grej av detta än vad det är för andra. Har du stenkoll på om din kusin tar sill eller inte på julbordet tex?

    Asch, folk kallar varandra rasister till höger och vänster helt utan urskiljning. Det känner man väl igen. Men visst är det ologiskt och dumt! 😀

    / Z

    http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

      Jag är mörkhyad. Tycker ofta att vita personer försöker snacka bort rasism och komma med tusen förklaringar till varför ett rasistiskt uttalande inte är rasistiskt, istället för att rannsaka sig själva. I vissas ögon är typ inget rasistiskt, fast vi som blivit utsatta hävdar motsatsen. När vi försöker påtala rasistiska strukturer, hånas vi och dumförklaras. Det har liksom blivit värre att kalla någon rasist, än att uttala sig rasistiskt. Vissa verkar tro att om man omedvetet säger något som är rasistiskt, så är det ingen fara. De tror att intentionen bakom uttalandet är vad som räknas (om man inte menade något illa så ska ingen ta illa upp). I’s a shame. Menar dock inte att Isabelle skulle vara rasist/uttalat sig rasistiskt, för att hon är trött på skrikande/pratande barn på tåget. Det menar jag inte! Är bara trött på människor som menar att alla (speciellt vi mörkhyade) är så ”lättkränkta” nuförtiden, istället för att analysera vårt samhälle ur ett sociologiskt, socialantropologiskt och postkolonialt perspektiv. Kritiken har inget med Isabelle att göra, utan snarare om din kommentar.

      Kan du snälla sluta göra reklam för din blogg hela tiden?!
      Det räcker väl att du har ditt namn som länk.

    Ja, tysta utrymmen är guld. Är faktiskt rätt trött på att VISSA barn ska ha frikort för allt, det låter sjukt men ibland finns det inga gränser på vad de får göra.
    Fick mitt fönster krossat av en bortskämd grannunge som kallar alla för idiot (och hans mamma tycker det är jätte roligt), trots att det är bollförbud mellan husen. Fick höra att ”han är ju bara ett barn!”. Så trött på skiten.

    Överallt ska andra människor utsättas för andras barn. Visst, gråter ett barn på flyg eller buss tycker jag bara synd om föräldern, jag vet att de flesta föräldrar kämpar ihjäl sig, så jag menar inte såna, utan de som typ tycker att deras barn ska minsann få göra som de vill, hur negativt det än påverkar nän annan är bara blä.

    OT och möjligt jag är lite anal men hur kan Booken lägga upp på en julgran som är typ max 2-2.20 och skriva 3 meter kungsgran? Den är precis lika fin oavsett höj men så onödigt att bre på… det är en relativt modern lght. Takhöjd då typ 2,60 och granen går inte upp i taket. Sånt stör mitt psyke och säger väl mer om mig kanske:)

      Haha!

      Jag tänkte också på det. Tre meter lät verkligen rejält. Men det är klart hon har den bästa granen ??????????????

    Barnfri vagn är en jättebra idé, så skönt att slippa alla skitungar

      – Neeej Theo, inte ta på tantens hår.
      – Nämen Theo, slår du farbrorn?
      – INTE lägga banan i främmande personers gummistövlar Theo!
      – NEJ Theo, inte leka med tändstickor!
      – NEJMEN THEO, nu brinner ju mamma!!! KOLLA SÅ DET BLEV NU!
      – Vill du ha festis Theo? *levande fackla börjar gräva i barnvagnen*

      Ska bli kul att se dagens ungdom om 20 år! (OBS ja jag vet att detta sagts om varje ny generation ända sedan stenåldern i stort sett, och nu är det min tur!)

        Mamman/pappan i ditt exempel säger ju till. Vad vill du att hen ska göra? Ignorera?
        Eller det är klart: stanna hemma!
        Hur kan någon tro att de ska få vara ute bland folk med sina barn?! Sjukt fräckt.

          Hahaha hoppas du skojar? Läste du klart? 🙂

      Eller tonårsfri vagn! Vore ännu bättre enligt mig! Mest högljudda och går inte ens att ursäkta som de flesta mindre barn ändå går. Eller mansfri vagn! Högljudda, skrevar, breder ut sig osv. Vore superskönt!

      Men blir nog svårt att infria så många vagnar med olika människor som det ska vara fritt ifrån beroende på vad andra stör sig på… bättre kanske med en extra tyst vagn istället.

      Och så slipper dom dig också ?

      Vagnar fria från pensionärer! Störigare människor får man leta efter.

    Ordentliga hörlurar som stänger ute alla ljud kanske vore en idé?

    Avskyr åka tåg med barn i vagnen, jag har själv 2 barn.
    Ett tips; välj aldrig vagn 4 (alltid mkt familjer där i, troligtvis för att det är stor toalett med skötbord och inga trappor upp i vagnen)

    Men värsta är nog folk som pratar i telefon alldeles för högt och för länge…

    Jag vill inte åka tåg tillsammans med högljudda tonåringar som brölar, fnissar och pratar ashögt, eller med affärssnubbar som sitter i telefonmöten och typ anstränger sig gör att hela vagnen ska höra, eller vem som helst som äter banan och/eller smaskar, vidrigt! Men tydligen så är det grejen med kollektivtrafik, man får inte välja sina medresenärer… så innan de har infört bananfria vagnar så tänker jag rösta emot barnfria vagnar! Däremot får man såklart irritera sig precis hur mycket man vill, ens upplevelse kan ingen ta ifrån en!

    Dagens föräldrar borde lära sig att säga till på skarpen till sina ungar. Ser alltför många passiva föräldrar eller föräldrar som håller på och daltar med sina ungar och ber dem att ”snäällla sluta skrika”.
    Om jag skrek när jag vad liten fick jag en rejäl utskällning av båda mina föräldrar och då lärde jag mig att hålla käften när det gällde 😉

      Bra föräldrar du hade om dom skrek åt dig när du var liten ?? idioter låter det som snarare. Att skrika åt barn ger ingenting. Mina föräldrar skrek inte åt mig lärde mig ändå av normal uppfostran. För en rejäl utskällning tar inte bort det på engång låter snarare som att dem gav en aggressiv utskällning. Sen du vet ju inte om barnet var kanske 2 år? Eller tycker du dem förstår bra då av en utskällning? Finns kanske skäl ibland att barn blir som dom blir vid vissa situationer. Idiot

        Vart skrev ”Bugatti” att föräldrarna skrek? Just de, ingenstans. Personen skrev att den fick en utskällning, då behöver man inte skrika. Så sluta överdriv och kalla folk idiot, för inget stämde ens som du ”svara” på…

        Eeeeeh vart skrev jag att mina föräldrar skrek? Hur är det med läsförståelsen ikväll?
        Nej just det. Mina föräldrar uppfostrade mig på ett utmärkt sätt och var verkligen inte aggressiva haha!
        De lärde mig rätt och fel på ett mycket pedagogiskt sätt, men daltade aldrig med mig. Och betedde jag mig illa så fick jag en utskällning, som normala föräldrar gör!

        Och idiot kan du vara själv. Lär dig kommentera på ett trevligt sätt eller kommentera inte alls, tack för mig!

          Orka lyssna på skällande föräldrar d stör ju också

    Det borde finnas en vagn för dom med barn så att tex jag kan åka tåg med min överaktiva ettåring som inte kan sitta stilla en sekund för att han är så nyfiken och social ?? det hade underlättat för alla ?

      med ett bollhav å lite leksaker ?

      Det brukar finnas en lekvagn, räcker inte det?

    Åk 1 klass på tåget, har aldrig sett barn där. Reser man själv blir det inte speciellt dyrt heller.

    Just det, det finns en hel del som helt och hållet har missuppfattat innebörden i ordet RASIST.Läs på lite…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.