Att vara deltidsförälder i två olika länder

Får många frågor om vart jag ska flytta, ska jag bo kvar i Spanien, vad som händer med barnen, pojkarna, flickorna, var bor du, hur bor du etc. Förstår att man undrar men skriver jag inte om det så har det sina förklaringar.

Jag vet ingenting ännu. Gör bara allt i min makt, så gott jag kan, att allt ska lösa sig. Det är svårt med barn i olika länder. Mycket därför jag inte kunde komma till ro här och trivas och när Mio inte trivdes här och ville tillbaka till Sverige så blev det jobbigt.

Men som sagt. Hoppas på en lösning på allt. Men tills dess så pendlar jag varannan vecka. Bor med William i lägenheten jag hyrt nästa vecka, sen bor William hos Ewa eller Mios pappa när jag åker tillbaka till Spanien för min vecka med flickorna. Mio är kvar på internatet så det känns lugnt.

Stökigt nu men allt kommer bli bra. Bara man håller ihop.

Så jag lovar att berätta när jag vet mer. Har inget svar nu. //Hannah Graaf

Ny härlig dag imorgon. På fredag kommer Hannah hem för att ta hand om sina pojkar i Sverige. Jag, mamma och Eva tursam om att ta ansvar och vara ”extramammor” när hon har flickorna varannan vecka i Spanien

Helgerna är enklast för mig, veckan för Eva då hon bor nära killarnas skolor. Det är i nöden du finner vännen. Ett sant gammalt ordspråk

Slitas mellan två länder måste vara SÅ smärtsamt för ett mammahjärtat. Inte kunna ha dem tillsammans. Och hur man än försöker? Så kommer någon inkläm. En känsla av vanmakt och förtvivlan….

Får hon bara sitt radhus nu. Så får killarna (och flickorna) få ett ordentligt hem. //Magdalena Graaf

Både Hannah och Magdalena skriver om Hannah situation just nu, där hon pendlar mellan två olika länder för att vara med sina barn. 
Hannah har två döttrar i Spanien, en son på internat och en son som bor med henne i Sverige när hon är hemma, dock har hon inte fått tillgång till sitt radhus än.
Herregud, man får ju magsår bara av tanken på den stress och det pusslande som Hannah måste fundera över 24/7 för att få alltsammans att klaffa.
Gud nåde den som kommer och skriker om att hon flyger för mycket just nu. Jag hoppas sannerligen att även den mest nitiska av miljökämpar förstår att det här är nödvändigt för henne och väljer att hålla tyst!

Vill ni skicka lite pepp till Hannah så kan ni göra det här eller inne på hennes blogg.
Jag hoppas hon får lite lugn och ro snart, och att hon kan tillträda sitt hus inom kort.

129 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Till Hannah o alla andra därute som genomgår en separation, skilsmässa etc….
  Kriga på, det kommer att bli bättre och ni kommer att fixa detta!!
  ❤️❤️❤️

  Svara

   Din kommentar värmde! 💜

   Svara

  Fy så jobbigt liv. Flygen går ändå!

  Svara

   ”flyg går ändå” …. det sämsta argumentet = mängden flyg per dag bestäms enligt totala efterfrågan…

   Svara

    Å det kommer ju knappas ändras om Hanna väljer bort att träffa sina döttrar för miljöns skull. Du får tänka ett steg längre i bland. Man kan inte jämför alla flygresor med varandra.

    Men bra ändå att du är så miljöveten. Jag antar att du har full koll på hur allt du äger, äter och köper är tillverkas å transporteras så att det har minsta möjliga klimatpåverkan. Att du är vegitarian å endast köper närodlad och närproducerad mat. För det är ju så mkt annat som påverkar klimatet. Plast tex är ju en riktigt miljöbov. Så jag antar att det förekommer noll plast i ditt liv. Å ingen bil. Inga onödiga prylar osv osv.

    Svara

     Man kan ju undra om janna klagar på alla familjer som väljer att ha bil för att kunna skjutsa och hämta och lämna ungar till höger och vänster. Inte ovanligt att familjer har mer än en bil för att underlätta, när de bara kan be sina kids sluta ha kvällsaktiviteter och träffa kompisar.

     Svara

     En allmän undran… Varför är det så många som anser att de som belyser miljöproblem måste vara perfekta? Det är ju ungefär likadant inom feminism. Varför är det så? Förväntar mig inte ett specifikt svar ifrån dig, utan vill lyfta diskussionen till ett allmänt plan.

     Svara

      Took Booken… Hon sitter nog därhemma och myser ihjäl sig för att hon får lite uppmärksamhet för vad det kan vara för tryck på hennes jäääkla tröja 😑 Skriver att alla är så PK också 😂 Kan det vara de som fördömer det hennes son gjort som hon kallar för sååååå PK?

      Svara

       Och vem bryr sig om hennes tröja?????

       Svara

       Svaret på tröjfrågan finnes på Fläschbäck

       Svara

      Det är väl samma människor som slänger ur sig ”och hur många hemlösa/invandrare får bo hemma hos dig då?!?!?!?” när en kändis propagerar för att man ska bidra till ett välgörande ändamål.
      Enligt dessa pellejönsar får man inte ha en åsikt om man inte är fullkomlig. Det är också ett effektivt sätt att få diskussionen att handla om något helt annat än vad den borde handla om.
      Främlingsfientliga stör diskussioner om våldtäkt och välgörenhet, män stör diskussioner om feminism och faktaförnekare stör diskussionen om miljö.
      Men sen finns det också väldigt många, framförallt lite yngre, som av någon anledning inte kan glädjas åt att folk äter mer grönt och mindre kött, utan hakar upp sig på hur mycket vegetarian eller vegan andra är och när man får kalla sig för det ena eller andra. Istället för att ha en smart dialog och bidra till beteendeförändring så förstör de hela diskussionen genom att göra begreppen till det centrala och få andra att känna sig mindre värda för att de inte gör tillräckligt. Inte heller där räcker det med att någon slutat äta rött kött för att bidra, det ska genast hackas på att personen typ inte överlever på endast luft.

      Svara

  Hannah verkar så rar. Inte följt henne på FLERA ÅR förrän idag (pga detta inlägg) då jag började streckläsa hennes blogg. Vill någon sammanfatta vad som hänt henne senaste tiden. Hon verkar ha 4 barn med olika män och måste pendla till Sverige och Spanien då det inte går att bo på samma ställe med barnen?
  Hon verkar ledsen att livet inte blev som det skulle. Har hon blivit lämnad av senaste mannen eller var det en gemensam separation?
  Varför hjälper hennes syster och vännen Ewa henne att passa pojkarna i Sverige? Vad är historien med pojkarnas pappa?

  Ha en fin lördag alla! 👋

  Svara

   Sen när bestämmer barn var mam ska bo? Hon får styra upp det! #curlad

   Svara

    Det är inte så enkelt när den andra föräldern vill vara delaktig.

    Tror hon, liksom de flesta andra kämpar för att hitta lösningar där alla mår så bra de kan under rådande omständighet.

    Det är så svårt att vara förälder ibland. Man bär hjärtat i sin hand och vill bara skydda det från allt som är svårt och hårt.

    Mycket lättare att ”vara förälder åt andras barn”. Då vet och kan man allt.

    Tror Hanna lever i sitt helvete nu. Det sista hon behöver är snusförnuftiga råd om hur hon ska göra eller inte. Allt är nytt, sorgen över ” familjen som inte blev” fortfarande ett blödande sår och att bara ha barnen halva tiden skaver.

    All stöd och pepp till alla föräldrar som befinner sig ”mitt i stormens öga”. Livet blir sig aldrig likt men det blir bra ändå. Annorlunda men bra till slut. ❤️

    //Moa

    Svara

     Klokt skrivet

     Svara

    Beror ju på hur gamla barnen är, hur mycket de kan säga till om var de vill bo. Sen är det ju upp till föräldrarna om de vill lyssna på sina barn eller inte. Jag tror att hanna försöker göra det bästa för sina barn.

    Svara

    Öööh om hennes ex bor i Spanien och de har delad vårdnad on gemensamma barn så kan hon ju inte bestämma att nu bor vi i Sverige och kidnappa sina döttrar. Och är man en bra förälder prioriterar man sina barns välfärd och känslor – trivdes inte hennes rätt gamla söner i Spanien och längtade hem till Sverige så är det Sverige som gäller för dem.

    Svara

    Till Anonym / 09:38: så man ska ignorera barns åsikter och känslor? hur länge då? tills dem är 18 år? Tur för Hannahs barn att dem har henne som förälder som lyssnar på vad dem vill och deras åsikter och känslor.

    Svara

   ”Idol-Andreas” är pappa till William, och inte en närvarande sådan.Även om det finns närvarande pappor så vill såklart Hanna träffa barnen så mycket det går, därav allt resande. Håller med dig, Hanna verkar just RAR 😄, inte ett uttryck en använder för ofta.

   Svara

  Kan nån förklara varför hon pendlar och kan inte bo i Sverige tillsammans med alla sina barn?

  Svara

   Är det inte pappan till barnen som bor där och vill att barnen ska bo där?

   Svara

   Hon och hennes exman flyttade till Spanien med sina två gemensamma döttrar, tror även att Hannahs son Mio flyttade med, osäker på William. Iaf så trivdes inte Mio utan längtade hem till Sverige, Hannah och hennes man separerade och nu vill väl han och döttrarna bo kvar i Spanien och Hannah vill träffa sina söner som är kvar i Sverige så mycket som möjligt. Så deltid har hon sina söner i Sverige och deltid sina döttrar i Spanien.

   Skulle gissa att det egentligen rör sig om ett vanligt varannan vecka förförande bara att barnen är i olika länder, vilket nog ställer till det en del.

   Svara

    Går det så långt som till domstol för att avgöra hur boendesituationen ska se ut så måste Hannah ha en fördel. Alla är svenska medborgare, flickorna är födda i Sverige och flytten till Spanien skedde på prov för att se ifall familjen trivdes. De har endast varit i Spanien ett år dessutom och inte hunnit rota sig. Nu trivs inte hela familjen så flytt tillbaka till Sverige är självklart. Dock så verkar pappan trivas och vill vara kvar, men han kan inte kräva att barnen ska bo hos honom varann vecka och åka som jojon, funkar inte med skolan heller. Vill han vara en del av sina barns liv är det bara att flytta hem till Sverige istället för att tjurigt hålla sig fast i Spanien. Som förälder har han ansvar att se till att hela familjedynamiken funkar och det involverar även sönerna som han varit en extrapappa för i många år. Nä, det enda rätta är att han skaffar ett boende i Sverige och pendlar själv ner varannan vecka till Spanien ifall det är viktigt för honom att vara där.

    Jag kan riktigt känna glädjen Hannah måste känna att ha köpt sitt radhus där hon kan samla sina barn under samma tak, precis som det var för ett år sedan.

    Svara

     Fast vi vet INGENTING om varför Peter vill bo kvar i Spanien eller hur planen är för framtiden med flickorna. Nu tog du expresståget med domstol och vem som har rätt till barnen utan underlag överhuvudtaget. Jag säger inte att du inte har rätt, men som sagt, vi vet ingenting om vad som försiggår mellan deras fyra väggar.

     Svara

     Jag håller med även om det inte behöver gå så långt som till domstol så än det jag att Peter verkar bestämma lite för mycket över hur denna sitiationen ska hanteras. Han valde att gifta sig och skaffa barn med en tjej som har barn med andra. Då kan man inte ånga på och bara ta hänsyn till vad man själv vill. Flytta hem till Sverige tills barnen är stora, Spanien finns kvar, och förverkliga drömmen om Spanien när barnen är större.

     Svara

      Fast vi vet ju inte hur detta gått till. Det var ju ändå ett gemensamt beslut att flytta till Spanien från första början.

      Svara

       ”Klart att det känns väldigt pirrigt, nervöst och oerhört stort men trivs vi inte så får vi väl flytta tillbaka till Sverige. Vi börjar med ett halvår och känner efter hur det går med barn och jobb.”

       Efter ett halvår trivdes inte hela familjen, Mio ville tillbaka till Sverige och efter ytterligare ett litet tag var skilsmässan ett faktum. Nä, det känns inte som om beslutet att flytta till Spanien var hugget i sten utan något att prova på för att se hur det går. Nu gick det åt skogen och då är en flytt tillbaka för familjen självklar. Väljer sedan Peter att han vill vara i Spanien varannan vecka då han inte har barnvecka är det upp till honom.

       Svara

        Anonym 12:29: exakt! Om Peter vill vara i Spanien på sina barnfria veckor så får han åka dit men jag håller med om att hon borde flytta hem tjejerna.

        Svara

         Handlar ju dock ÄVEN om vad BARNEN själva vill också, ellerhur? Dom är inte spädbarn utan egen vilja. Mio trivdes inte i Spanien och hans behov lyssnades självklart på då, men vi vet inte vad flickorna själva känner? Dom kanske trivs bättre i Spanien och har etablerat sig utmärkt med vänner och skola? Det är inte alltid svart eller vitt och inte heller alltid EN bov i dramat.

         Sluta spekulera och dra egna slutsatser utifrån korta meningar på en blogg, Hannah delar förmodligen med sig av cirka 1% av vad som har hänt/vad som pågår/vad som kommer att ske.

         Svara

          Flickorna är fortfarande alldeles för små för att ta så stora beslut, de har inte ett helikopterperspektiv på situationen, de har inte ett konsekvenstänkt gällande hur deras vilja påverkar nuet och framtiden. Sluta ge BARN mandat och ansvar att ta så stora livsavgörande beslut. Mio är tonåring och hade en plan med pappa i Sverige och skolgång med sin bror på samma skola här i Sverige.

          Jag är så trött på vuxna som ska ge BARNEN rätt att besluta livsavgörande beslut, barn ska vara barn och tryggt vila i att mamma och pappa fattar beslut om vad som är bäst för hela familjen. Barn ska bekymra sig om vilket lördagsgodis de ska välja, vilka byxor de vill ha till skolan och vilken film de vill välja till fredagsmyset.

          Svara

           Håller verkligen med ”Anonym/14:06”. Kunde inte sagt det bättre själv. Klokt.

     Domstolen måste beakta viljan hos barn över 12 år (eller yngre om dom är mogna).

     Svara

     Stopp nu! Det är barnen som har rätt till sina föräldrar, inte tvärt om.

     //Moa

     Svara

      Ja? Alltså ska barnen ha tillgång till båda sina föräldrar utan att behöva pendla till ett annat land – alltså får pappan börja pendla till Spanien istället, inte barnen. Spanien var på prov, funkande det inte skulle de flytta hem. Nu vill pappan antagligen vara kvar i Spanien och då ska barnen sättas på flyg varann vecka menar du? Var är barnperspektivet i det? Dealen var tillbaks till Sverige om Spanien inte funkar, sen utgår man från det.

      Svara

       Jag har ingen aning om det är barnen som ska pendla. Har du?

       Just nu verkar det vara Hanna som pendlar. Det tycks mig som om du drar förhastade slutsatser.

       Vad som kommit fram i bloggen är väl kanske inte hela sanningen eller betyder att de inte pratat om andra lösningar förutom det du nämner.

       Du framställer det som om det finns en allvarlig konflikt eller vet du?

       Som det ser ut kan H och P umgås för barnens skull. Att i det läget starta boende/vårdnadstvist vore nog det värsta som kan hända barnen. Det är ett krig med bara förlorare, som kan ta år. Det är så gott som alltid barnen som far mest illa av det.

       Alla verkar tycka det är självklart att barnen ska bo mest med Hanna i Sverige. De kan väl lika gärna vara så att barnen mest bor hos pappa i Spanien?

       Barnens bästa i fokus är att se vad barnen behöver bäst. Barn behöver kloka och vettiga föräldrar som inser att de inte skiljer sig från barnen, utan varandra. Någon måste kompromissa mer än den andra.

       Inser man inte det så kommer man ha år av krig framför sig där barnen blir vapnen.

       // Moa

       Svara

  Lite OT men fortfarande om en influencer, är Alice Stenlöf gravid? Vet att man inte ska spekulera men se hur hon håller handen på ELLE-galan. Spekulerar inget om hennes utseende utan endast hur hon håller handen alltså..

  https://files.elle.se/uploads/2019/01/DSC0723.jpg

  Svara

   Om du nu vet att man inte ska spekulera om det, VARFÖR gör du det??? Har du inte lärt dig något av Kenza?

   Svara

    För att jag tror man har en noga övervägd pose till ELLE så varför välja en sådan?

    Svara

     Zzz

     Svara

     Spelar ingen roll hur du granskar folks poser, du spekulerar i ämne som för många kvinnor är jobbigt, känsligt och påfrestande. Du skriver att du vet att man inte ska spekulera, är genuint nyfiken varför du ändå är respektlös och gör det?

     Ord kan ta så jävla mkt, det är ingen rättighet att få spekulera. Risken finns att du gör någon ledsen, är det värt det för att få spekulera?

     Svara

      Jag är en av dessa som tar illa vid mig. Jag och min sambo har försökt att skaffa barn i över två år. Att någon knäcker en kommentar ”är det inte dax snart” eller om någon skulle spekulera om jag är det pga över hur jag skulle råka hålla handen gör ont. Nu kanske Alice är gravid, men låt henne berätta om det i sådana fall!

      Svara

   Vafan hon kanske har ont i magen?! Lägg ner! Jag går alltid runt med en hand på magen och allt som oftast är den spänd och svullen på grund av annat än graviditet.
   Kan kvinnor tänka på annat än andra kvinnors eventuella graviditeter. Allt kretsar inte kring våra äggstockar. Det finns jävligt mycket annat som pågår i kvinnors magar.

   Svara

   Nu kan man inte få hålla sin hand var man vill eller? Och som du själv säger så ska man inte spekulera. Du vet inte hennes situation när det kommer till att vilja bli gravid eller kunna osv. Rekommenderar att du kollar på kenzas senaste videos och får lite perspektiv.

   Svara

   Hon kanske vill visa sitt matchande nagellack?

   Svara

   Du vet att man inte ska spekulera men har du förstått VARFÖR man inte ska göra det?

   Svara

   Får väl zooma in och se om det ligger ett positivt gravtest i väskan

   Svara

   Nä hon håller inte handen på rätt ställe. Om man är gravid och vill visa det så håller man längre ner på magen. Det där är nog för att dölja en valk.

   Svara

    Eller dölja en fläck 😋 Kan vara vad som helst. Hon visste kanske inte var hon skulle göra av armen då hon står inklämd 🙈 Sluta spekulera om andras graviditeter eller icke-graviditeter. Punkt.

    Svara

   Hon håller handen över magen, inte över livmodern. Hur högt tror du ett foster ligger egentligen?

   Svara

   Fyfan för såna som dig Emelie.

   Svara

   Alice säger klart och tydligt i sin senaste vlogg att hon inte ska ha barn än då hon inte känner sig redo.

   Svara

   Hahaha det där va nästan lite kul.. hon håller ju för f”n handen uppe över revbenen! Hon tyckte väl antagligen posen va snygg, get over it. Jösses!

   Svara

  Fast det är ändå inte ok att flyga så där. Har man försatt sig i en sitauation kan man inte lösa den genom att förstöra världen. Flygen går knte alls ändå, slutar vi köpa biljetter kommer färre flyg att gå.
  Visst är det synd om Hanna och säkert hennes barn också. Men då får de lösa det på ett sätt som inte innebär att flyga varannan vecka.

  Svara

   Hur?

   Svara

   Lätt att säga när man inte är i samma situation.

   Svara

   Tycker att barnfamiljer ska börja med att lösa sina liv på ett sätt så att de inte behöver bil till vardags. Måste man ha bil för att lösa sin vardag så bör man planera om.

   Svara

    Hur många barn har du?

    Svara

     Jag har två barn och ingen bil. Jag har tur som kan leva så men har också fått prioritera.

     Ville mest göra en poäng med min kommentar. Hur många familjer flyger för att ha sina barn varannan vecka jämfört med alla familjer med en eller två bilar? Ett exempel: i luleå var 75% av bilresorna under 2km (2012). Det är nog många onödiga bilresor där man skulle kunna gå/cykla/ta buss i stället. Varför klaga på att 1 familj veckopendlar med flyg?

     Svara

      Anonym / 10:33: man hör ju att du bor i city.. välkommen till landet, även här behöver visa ställen ha kvälls och helg öppet, finns ingen väg att cykla till jobbet.
      Bussen går så att man kan börja tidigaste kl 08,00 och sluta senast kl 18,00, jag börjar tidigaste kl 07,00 och dem senaste passen slutar kl 22,00, bussen går även bara var annan timme mitt på dagen under helgen = kan inte ta mig till eller från jobbet med buss under helgen.
      Ska jag flytta så jag bor nära jobbet måste jag köpa mark och bygga ett hus där, det är ju gratis, eller inte…
      Och skulle jag bo så jag kan cykla till jobbet måste jag ta bil för att handla eller ta mig till dagis.

      För att inte tala om akut situationer, när någon bryter handleden, får hjärnskakning, mm, behöver till akuten men ej via ambulans, ja då tar man fram bilen och kör dem 20-25 min det tar till akuten. Hur tycker du man ska lösa sånt utan bil? tåg och buss?

      Svara

       Nej jag bor inte i city. Bor i utkanten av en liten stad med rätt så kass kollektivtrafik. Men som jag skrev så har jag tur som kan leva så utan bil. Min poäng flög dig helt förbi. Men jag var nog otydlig då fler inte såg den. Men för att förtydliga: många kan ställa bilen betydligt mer än man gör. Speciellt de som faktiskt bor i city.

       Svara

     10:23

     Jag tycker nog du ska ta den åsikten med politikerna istället för med den lilla individen.

     När politiker även när MP får planera drar in på busslinjer på landsbygden, lägger ner skolor, sjukvård och andra kommunala omsorger hur tänker du då att det ska fungera för folk.

     Eller när barnen ska på sport eller annan fritidsverksamhet.

     Och inte heller planerar de tåg eller annat för att binda ihop landsbygd med närmsta samhälle.

     Jag ser bara den där synen om att man ska ordna sitt eget liv från inskränkta folk som tror och tycker att alla ska bo i city. De som tror att höjd bensinskatt ska lösa miljöproblemet men när det inte finns några alternativ till bilen så är det enda som händer att landsbygden avfolkas och bostadsbristen i städerna med boköer ökar med 10 år till….

     Svara

      Jag är fullt medveten om att inte alla kan bo i city. Jag själv bor inte i någon storstad. Min poäng verkar inte ha gått fram märker jag. Jag anser fortfarande att många (inte alla) bilresor är onödiga. Det kan man lätt se om man kollar in statistik över hur vi använder våra bilar.

      Sen är det självklart att man behöver bil på vissa ställen, men att tro att alla bilresor sker utanför city bara för att city har busslinjer är okunnigt. Det är väl snarare i city de onödiga bilresorna sker. Ta kontakt med närmsta trafikkontor i den stad du är intresserad av så kan de ge färska siffror. Ett annat exempel: en större stad hade gratis bussar under en sommar för att uppmuntra till att ta bussen i stadskärnan. Det som hände var att de som tidigare gick och cyklade tog bussen och de som körde bil fortsatte köra bil.

      Svara

       Min poäng var alltså: varför klaga på att 1 familj pendlar med flyg när massor av familjer (inte alla) använder sina bilar onödigt mycket? För att citera dig själv trh: sila mygg och svälja kameler

       Svara

        Inte bilen under milen! är ett uttryck som jag älskar. Inte alltid det lyckas, men visst använder både jag och andra bilen i onödan ibland. Är nöjd över att vi numera ”bara” har en bil i familjen trots att vi båda pendlar långt till jobb och barnen har olika fritidsintressen. Hade gärna klarat oss utan helt, men det fungerar inte alltid med pendling.

        Svara

     Jag vill poängtera att jag hade flugit världen runt många gånger om, om det hade krävts för att jag skulle kunna träff mina barn. Det må vara själviskt men jag är hellre det än en frånvarande mamma. Fyfan o växa upp o inte träffa sin mamma för att ”hon tänker på miljöpåverkan och vill inte ta flyget hem till mig” ska man försöka förklara det för ett barn och fullfölja det utan att skapa en trasig vuxen? Nejtack

     Svara

    Folk över lag… En normalfrisk och normalfungerande människa behöver inte ta bilen i stan, alls. En normalstor stad har gång och cykelavstånd till arbeten. Ja, jag anser att en promenad på 30-40min är normalt att klara av. Kul? Nja, inte alltid. Och barn har väl aldrig dött av att vänta när fler ska lämnas och hämtas samtidigt?

    Svara

   Du är ju helt jävla mongo om du tror att Hannah kommer prioritera miljön framför sina barn

   Svara

    Mongo?

    Svara

     80-talet ringde och ville ha mongo tillbaka 😂😂😂👍

     Svara

   Tror du att majoriteten av flyg görs för nöje eller arbete?

   Svara

    Majoriteten av flyg utgörs av allehanda konsumtion – cargo. Annars tror jag nog de flesta privatpersoners flygande är antingen pga jobb eller nöje.

    Svara

   Ser verkligen fram emot den dag då trenden med det personliga riktade flygskammandet på sociala medier är över. Jag förstår tanken och visst kan det leda till att fler väljer att rösta med både valsedel och plånbok i framtiden, vilket är det som leder till en riktig förändring. Men jag tycker det finns hederligare och mer empatiska sätt att opinonsbilda kring minskat flygande och bättre bränslen. Att kritsera Hannah, istället för att lyfta blicken och fokusera på strukturerna, det är för mig helt obegripligt.

   Svara

   Vad säger du om folk i flygbranschen då? Jösses!! Avundsjuka människor

   Svara

  Ot men cissi har återogen hängt it en person felaktigt. Hon la upp ett inlägg och ett konto om en ds kändis som är ett svin. Det visade sig sen att det var fel men en närstående har nu skrivit till cissi att det är för sent. Folk hoppar redan på denna oskyldiga person.
  Nu får det ju fan räcka med henne.. hennes man måste ju omyndigförklara cissi eller nått

  Svara

   Håller med här, man kan föra en feministisk kamp och lyfta KVINNORS öden och historier utan att hänga ut killar man inte ens känner.. det med tinder-profilerna var bisarrt. Kanske 1/30 hade skrivit något stötande, resten var bara killar som var öppna med sexuella preferenser eller skrev allmänt töntigt om sif själva. Dessutom såg man i många fall deras namn, ålder och yrken. Tycker Cissi sätter sig själv på en jävligt hög häst ”jag är gift, jag har min man och mina barn nu, fy fan för att va SINGEL” och typ hånar folk som letar efter folk på tinder.. Det va faktiskt det som fick mig att avfölja henne. För mycket nedåtsparkande och för lite upphöjande av viktiga saker.

   Svara

    Hon har efter att hennes man tjänat mycket pengar blivit mindre rädd att stöta sig med folk. Det är otroligt hur hon shamar kvinnor i Virtanen-härvan som inte backar henne då de är rädda om sina mediajobb. Efter hennes man fick stålar så har hon got all in med att hon inte är rädd längre för att förlora jobb. Lätt för henne att säga, svårare för andra som sitter och har hela sin karriär och inkomst inom media. Men hon tycker på fullaste allvar att de kvinnorna ska ställa sig upp och antagligen förlora jobb och rykte inom sin bransch bara för att stöta lyxhustrun Cissi som sitter hemma och har all tid i världen att föra sin kvinnokamp mellan sina fyra trygga väggar i den stora lägenheten med mannen som sköld för hennes fortsatta försörjning. Hon tappar så mycket trovärdighet med hennes utspel.

    Svara

    Samma här. Jag har alltid gillat Cissi skarpt men Tinderuthängningarna och gnällinläggen om de som inte vågat berätta om deras övergrepp av Virtanen fick droppen att rinna över. Kändes verkligen inte okej. Var tvungen att avfölja henne, åtminstone för ett tag…

    Svara

   Nu skulle ju OT- inlägg raderas.

   Skulle vara superkul om Camcam ville starta diskussionstrådar kring olika ämnen som ligger i tiden/för dagen appropå någon händelse.

   Såsom feminism.
   Jag ser mig som femisist men har oftast en annan grundinställning till hur vi skapar mer jämlikhet än Cissi Wallin.
   Som kvinnor ska vi lyfta varandra, att hänga ut män stup i ett är inte rätt väg att gå.

   Mitt favvokonto är @stinawollter och @fruskyinthehouse.

   Svara

  Har Bianca och Philippe gjort slut helt? Han varken syns eller hörs längre på hennes sociala kanaler eller podden 🙁

  Svara

   Låt de ha gjort slut, hon är alldeles för bra för honom ändå!

   Svara

   Fråga henne skriv till henne om du är så pass nyfiken.

   Svara

  Jobbigt läge. Hoppas verkligen att det löser sig. Vet inte vad som hänt med internatet men annars är ju den typen av skola just till för att barnen ska kunna bo utan föräldrarna. Kan inte barnen kunna bo hos moster, pappa eller mormor?

  Svara

   Kanske är en kostnadsfråga.

   Svara

  Verkar som Hannah låter alla sina män (inkl söner) köra över henne med sina krav och hon får snällt rätta sig därefter. Ett av hennes ex vill inte veta av sin son bara glänsa över honom om någon fin bild dyker upp ,en annan vill bara ha sin son när det passar honom och sista exet har bestämt var barnen ska bo och hon ska rätta sig därefter.

  Om hon inte själv ryter ifrån och styr upp det så kommer hon att få fortsätta leva efter sina ex krav. You learn people how to treat you!

  Svara

   Håller med, tycker Hanna verkar va så snäll o följsam (som killar då utnyttjat) men tyvärr har hon en skitmeritlista på skitsvin till män. Hoppas hon nånstans hittar ro o kan bestämma över sin egen o sina barns vardag. O om hon unbedingt ska ha en ny gubbe så hoppas jag hon ändrar sina preferenser till en riktig karl som håller sig trogen o kan vara en ordentlig extra pappa till barnen.

   Svara

   Fast vi vet ju inte om det varit en uppgörelse med papporna? Om en graviditet t ex uppstår efter första och sista kvällen kanske man gör en uppgörelse över hur det ska hanteras.

   Svara

   Men Anna för fan.. att skriva att ett ex inte vill veta av sin son? – Nej det där var inte okej, lite väl magstarkt, stackars pojk om han skulle läsa här. Skäms på dig!

   Svara

    Men det har Hannah själv skrivit så det är ingen hemlighet precis…

    Svara

   *teach 🙂

   Svara

   Exet Daniel brukar Dock ha båda killarna 👍

   Svara

    Ja när det passar han… Som förälder så är det en självklarhet att ens barn alltid är välkomna. Man rättar sitt liv efter det inte tvärtom. Att låta sina barn flänga runt hos massor med andra människor för att det inte är ens ansvar eller skyldighet just den veckan är bara så korkat och ego att ord inte finns för det.

    Svara

     När det passar honom? Vad grundar du det på?

     Svara

   Om dem äldre sönerna säger att dem vill vara i Sverige/på internat och döttrarna vill bo spanien, varför ska Hannah bara lyssnar på vad döttrarna vill och tvinga sönerna att bo i Spanien? eller ska hon sluta träffa sina söner och bo i Spanien med döttrarna?

   Svara

  Anna Book mjölkar verkligen den där tröjan från 80talet. Så uppenbart att hon vill att folk ska fråga om den eftersom hon nämnde redan från början att hon inte vågar säga vad som stod.

  Svara

   Och du hjälper henne att få uppmärksamhet och läsare/följare som kollar efter…. Antingen stod det väl ”boytoy” eller ”would you like a body like this”. Spela roll… suck. Ge henne ingen uppmärksamhet.

   Svara

   Det stod Boytoy på de där tröjorna fr hm vill jag minnas. Hemskt!

   Svara

  Nu skrivs det om Blondinebella på Expressen att hon har en ny stalker som flög från Schweiz för att stalka henne. Hon måste ha uppmärksamhet.
  Leif GW Persson säger till frågan Jenny Strömsted att hon har en säkerhetsvakt för att skapa mer mediareklam för sig själv man kan läsa detta på Nyheter24.se

  Svara

   Jag är fortfarande mest intresserad av varför hon fortsätter säga att hon ska ta över Allures instagram, men sen händer det inte. Det är andra gången på en vecka nu, https://www.instagram.com/p/Bsv_hsGn8mb/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=5mgg7hzrppk7

   Men inget dyker upp på Allure. Så konstigt.

   Svara

   https://www.expressen.se/noje/lowengrip-jag-har-en-ny-stalker/

   Hur kommer det sig att just Blondinbella har sådana stalkerproblem att hon behöver livvaktsskydd? Det är mig veterligen inte särskilt vanligt bland kändisar.

   Är Annie Lööf en så nära vän? Eller handlat det om win-win? Undrar om Annie har koll på Bellas tendens att överdriva och hitta på, att det kanske inte enbart innebär positiv PR för henne att hänga med Bella.

   Svara

   Det tillgjorda skrattet på blondinbellas stories när hon säger ngt om polis och stalker till de personliga assistenterna…

   Svara

   Det problematiska i situationen är att en läskig person gick så långt att han flög från Schweiz för att stalka henne.
   Men visst, flytta fokus till att Bella nämnt händelsen på sin blogg eller svarat på frågor om det till nån journalist, det måste ju vara ett mycket värre brott…

   Och du verkar inte förstått vad GW sa, du verkar inte ha sett programmet.

   Svara

  Åh, lider på ett sätt med henne men samtidigt så skrev hon i samband med deras flytt att den var tillfällig. Om den var tillfällig så är det ju verkligen dags att se över det beslutet och flytta hem alla igen.

  Magdalena skrev på sin blogg att hon köpt en ring och skojat med Filip om att gifta sig. Öh va? Filip friade ju till henne när de var nere i Ystad för många år sedan. Någon som vet varför de aldrig har gift sig och varför hon inte bär sin förlovningsring?

  Svara

   Ingen aning men för många är giftermål och vigsel onaturligt idag. Bara en i min bekantskapskrets är gift och då var det väl mest för att hans fru skulle få ordentligt uppehållstillstånd medan resten av oss är ogifta (trots 1-3 barn och monogama förhållanden). Tror helt enkelt inte man reflekterar över vigsel, det behövs ju inte idag med full arvsrätt för barnen. Om man inte är romantiskt lagd vill säga men många är inte det.

   Svara

    Jag var romantiskt och så ville jag att alla skulle ha samma efternamn.

    Jobbar i skola och blir galen på alla

    Pelle Karlsson-Björkegren
    Nilla Persson-Andersen
    Calle Silfverstolpe-sköldsparr

    Svara

     Efternamn kan du ju ge barnen ett enda trots att du är sambo eller två trots att du är gift 🙂 Men jag fattar att det måste vara mycket att hålla reda på..!

     Svara

      Ja men en vuxen i familjen blir ju utan det namnet……..

      Då skulle tex jag och barnen heta Pehrson och min man Sveneson.

      Vi gifte oss romantiskt och alla bär nu samma efternamn.

      Sen om man väljer mannen eller kvinnans är egalt.

      Svara

    Skulle nog säga att äktenskap behövs för många för att man ska kunna ärva varandra. Äger man en bostad tillsammans och den ena går bort ärver barnen dennes andel av bostaden om man inte är gifta. Är man inte gift riskerar man alltså att hamna i en situation där man måste köpa ut sina egna barn ur ens hem om ens sambo går bort vilket många inte skulle ha råd med med dagens bostadspriser. Dessutom är bodelningsreglerna för sambo inte i närheten så generösa som för gifta så vid en eventuell separation kan den ena hamna i en väldigt dålig position beroende på vem som äger vad. Alla som är sambos och har gemensamma barn borde gifta sig då det är ett väldigt enkelt sätt att skaffa sig ett bra juridiskt skydd som du inte kan få på något annat sätt. Man behöver inte göra en stor romantisk grej av det, man kan se det som ett avtal bara om man vill det.

    Svara

     Nädå, du kan ladda ner ett vanligt testamente online och se till att det bevittnas av två personer eller banken, hur enkelt som helst och enklare än att gifta sig 🙂

     Svara

      Nej, har du barn är testamente och framtidsfullmakt etc egentligen inte tillräckligt för samma skydd som ett äktenskap ger.

      Svara

  Bara jag som reagerar på, efter lite reaserch om ena sonens skolgång, att hon pungar ut mellan 300-400k för hans internatskolgång per år?! Det är typ vad en utbildning på högskolan kostar i csn lån.

  Svara

   Om båda barnets föräldrar är skrivna i utlandet får man en rätt stor rabatt om man går på SSHL.
   Minns inte hur mycket men så var det när jag gick där. Sen tror jag att man även får den sk. skolpengen. Fast det kan ju ha ändrats nu.

   Svara

    Fast de skrevs väl aldrig sig i Spanien?

    Svara

    Men om hon är skriven i Spanien trots att hon nu bor i Sverige är det ju brott mot folkbokföringen. Hon har ju inte längre lämnat Sverige?

    Svara

     Brott mot folkbokföringen – svettigt 😬

     Svara

  Gud- sånna här inlägg gör ändå att man innerst inne är lite glad över att pappan till min son inte vill ha ngt bestämt schema för umgänge utan bara vill träffas lite då och då…
  Och nej, det är inte synd om min son – han har en finfin extrapappa som han levt med sedan han var 2år!

  Svara

   Samma här! Det har varit lugnt och friktionsfritt för alla inblandade.

   Svara

  Låter fruktansvärt att behöva pendla så varannan vecka för att vara med sina barn. Lider med Hannah. Jag lever i familj med man och barn och har tänkt att om vi gud förbjude skulle skiljas så skulle jag vilja bo i samma stadsdel/område som mitt ex. Kunna hjälpas åt om nån är sjuk, att barnen ska kunna få mellan om man längtar efter varandra, att kunna gå på fotbollsmatcher, föräldramöten och skolavslutningar även om de inte är på ”min” vecka osv.

  Svara

   Annie S: så gör jag och min ex-man! Bor nära varandra, hjälps åt och sätter vår dotter i första rummet. Till påsk åker vi allihop till London för att fira våra födelsedagar!

   Svara

  Men vilken typ av resande ska vi ändra då? För vi är väl överens om att ngn måste göra ngt för att förändra miljöpåverkan och rädda iaf en eller två Bangladeshier?
  Vem ska göra vad? Ingen ska sluta flyga för alla har en orsak till sitt flygande. Ingen ska sluta köra bil för deras bilkörande är nödvändigt för jobb och familj. Och ingen ska ändra sin konsumtion för det är alltid ngn annan som är värre.
  Åsså säger vi att ingen ska göra ngt innan politiken kräver det – men att lagstifta om flygskatt eller bensinskatt är fel för det drabbar de som ”behöver” flyga / köra. Ok.
  Men igen vad ska vi göra då?

  Svara

   Mycket bra frågeställning, och du glömde en extremt viktig fråga: vem som ska sluta äta kött och mejerier (eftersom människan tror sig dö efter en vecka utan animalier)? Politikerna pratar inte ens om våra kostvanor! De vägrar beskatta kött. Allt är åt helvete med prioriteringarna.

   Svara

    Är inte mejerilobbyn ganska hård i Sverige?

    Svara

  Men varför flyttar inte hon till sverige? Känns ju otroligt dumt att flyga varannan vecka istället för att ha barnen på samma plats.

  Svara

   Men så jävla dum. Flickorna bor kvar i Spanien har du svårt att läsa eller? Hon har inte ensam vårdnad hur fan ska då hon kunna bestämma att alla barn ska bo i Sverige?

   Svara

    ”…” Du kan vara ”så jävla dum”.

    Svara

  P verkar vara en bossig översittare vänder pojkarna ryggen nu när dom vill bo i Sverige. Har tjänat pengar på Hannas kändisskap med klädkollektion etc. Men sen när det inte gick så bra för dom då började han måna om sin intrigetet osv. Maggan har haft rätt hela tiden han är en ….

  Svara

  Hon har ju helt klart en helt annan ekonomisk situation än ”medel-Svensson” som också har råd att pendla på det viset? Vanligtvis blir det inga sådana här problem eftersom ett vanligt t.ex. vårdbiträde med fyra barn skulle aldrig kunna göra på det viset. Det blir en hyreslägenhet, en flytt och en flygresa (punkt). Att barnen sedan sällan får träffa den andra föräldern är en trist verklighet och detta är ett faktum även inom landets gränser när – om föräldrarna bor långt ifrån varandra. Det utgår inga statliga bidrag för resor till skilsmässobarn. (vad jag vet)

  Svara

  Inte bilen under milen! är ett uttryck som jag älskar. Inte alltid det lyckas, men visst använder både jag och andra bilen i onödan ibland. Är nöjd över att vi numera ”bara” har en bil i familjen trots att vi båda pendlar långt till jobb och barnen har olika fritidsintressen. Hade gärna klarat oss utan helt, men det fungerar inte alltid med pendling.

  Svara

  Bella säger i expressen:
  Jag har aldrig varit en förespråkare av Stefan Löfven men just nu var det lite pest eller kolera. Nu får inte SD något att säga till om och det var viktigt för mig.

  Innan valet skrev hon i bloggen att det inte gör henne något om sd får makten.

  Måste vara jobbigt att vara så ombytlig.

  Svara

  Låter som en mardröm.

  Att slitas mellan sina barn i olika länder måste vara oerhört jobbigt. Svårt att sätta sig in i en sådan situation.

  Jag tror dock det ordnar sig. Vilken tur att Hannah har nära och kära som ställer upp.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.