Än så länge är det tre influencers med i Trolljägarna

Just nu går reklamen på tv om att Paow ska vara med i Trolljägarna men eftersom jag inte kunde hitta någon bild på henne och Aschberg tillsammans så fick jag klippa ihop en själv – Photoshop-wizard som jag är. Den är alltså ett montage.
Jag tycker det här är skitbra!
Både Johanna och Åza har ju haft stollar efter sig som ställt till det för dem i verkliga livet, inte bara bakom skärmen medan Paow nog mest fått ta emot vidrigheter via sociala medier.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen – man ÄR inte anonym på nätet.

Och på tal om det – i veckan hade jag ett möte med polisen där vi diskuterade Jimmy Durmaz-fallet som förhoppningsvis snart kan räknas som avslutat.
Jag har ju själv varit delaktig i utredningen (genom skärmdumparna här och mailet här) och är glad över att få höra att i alla fall tre personer kommer straffas för vad de skrev till Durmaz (de har erkänt). Samtidigt finns det stora problem som behöver adresseras när det kommer till brott begångna på sociala medier men jag kommer skriva ett länge inlägg om det längre fram.
Inom en månad kommer den sista personen åtalas i Växjö Tingsrätt, en förhandling som kommer hållas bakom lyckta dörrar med tanke på gärningsmannens ålder (17) – annars hade jag gärna åkt ner och suttit på åhörarbänken.
Trots att jag är vittne så får jag inte komma in för jag är inte kallad att vittna i förhandlingen.

Dessa domar kommer nämligen ha en prejudicerande effekt på framtida fall och anmälningar gällande hot, har och trakasserier på nätet och det är härligt att det äntligen händer något här.

TILLÄGG: Fyra! Såg nu att Peg Parnevik också ska vara med.

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är inte paow ett enda troll hela hon

   Fast det är ju hemskt att skriva. Känner du henne.

    men fattar du inte att vi inte vill ha ditt äckliga jävla spam här???????

    Hoppas att någon skapa en bot som spammar sönder mailen som anges till bantningspillren?

    Tack på förhand! ?

    Nej. Känner inte trollen som skrev till Jimmy durmaz heller, de är väl troll för det.

  Paow känns ju som en stor hatare själv

   Gör Camcam också det tycker du? Förekommer väl en del trakasserier även på denna blogg.

    Du är alltså lika passionerat beskyddande av Paow som av Blondinbella? (Ja man märker att det är du som skriver igen, Blondinbella-riddaren) Varför är du så otroligt beskyddande av just dessa influencers? Paow har ju retat och hängt ut massor med vänner, bekanta och helt okända personer genom tiderna och varit jätteelak mot MASSVIS av människor. Sen kan man tycka vad man vill om henne i övrigt och ingen förtjänar hatkommentarer men i det här fallet är ju Paow själv även en del av problemet.

     Alla känner inte ett behov av att skriva elaka kommentarer om olika bloggare baserat på att de bloggarna minsann ”retat och hängt ut”. Om någon beter sig mindre bra är inte det ett skäl att bete sig lika dåligt eller värre.

      Vad var elakt?

     Paow är ingen hycklare iaf, som du F/C/21:28

     F varför har du problem med att folk tycker olika om andra människor. Det behöver du ändra på. Strange!!??

     Helt rätt! Paow skriver att hon ska flå människor, önskar deras föräldrar gjort abort och att folk ska ta livet av sig. Hoppas hon blir motgranskad och satt på plats av Robban.

     Med Dumaz är det annorlunda. Tror många fick upp ögonen för hur hemskt klimatet verkligen är på nätet efter allt hemskt han fick stå ut med.

  Knyter sig fortfarande i magen när jag läser om Durmaz. Kan inte för mitt liv förstå hur folk kan bete sig som dom gjorde mot honom.

   Ja det var chockerande att läsa vad folk skrev till honom. Hur tänker dom? Många i grupp som triggas av varandras elaka kommentarer, är ett obehagligt fenomen. Vissa verkar stortrivas med att hata i grupp. Det ser man ju här ofta också, när det gäller Bella. Många kommentarer går på tok för långt och man undrar verkligen hur de kan få stå kvar.

   Dom flesta kommentarer skrev av bottar. Trodde det var allmänt känt. Upp mot 90% av dom negativa..

  ,,, är en fantastisk uppfinning! ?

  Var fruktansvärt att läsa kommentarerna mot honom, mådde riktigt dåligt efter det.
  http://Www.caloveline.com

   Är ditt nick taget från den där familjelivs-listan över unika barn? Eller är det ditt riktiga namn? ?

    *unika barnnamn

  Skänk inte ett öre till ”rädda Filippa” mamman har redan fått in över 2,4 miljoner som gått till en BMW bland annat. ?

   Mm, största fejk insamlingen någonsin. Eller nej, Maddie McCann’s föräldrar står för den, men den här kommer tvåa iallafall.

    Googlar det fallet emellanåt. Så märkligt alltihop.

     Visst är det obehagligt! Det är som hon Amanda Knox, något gick inge rätt till..

     Jag tror på teorin om att föräldrarna gav henne för mkt sömnmedel då de ville ha lugn och ro på sin middag.

     Så de fann henne död när de tittade till henne. De gömde och gjorde sig av med kroppen.

    Vad hände egentligen med Maddie McCann? Har det kommit fram?

   Whaat ?? ?

    Enligt sidan ”Ellas hjältar” utreder inkopplade myndigheter denna insamling… Hoppas sanningen kommer fram och viktigast av allt att barnet får vården som utlovats och inte någon humbug-behandling som mamman nu verkar roa sig med…

  Aschberg fortsätter jaga troll som mobbar på nätet, och Isabella har visst någon efter sig som i månader skrivit alltid antingen negativt, insinuant och/eller elakt om henne, ofta i flera inlägg per dag.

  Heter ”en rättegång som kommer hållas bakom lyckta dörrar”, inte en tingsrätt.

   Eller rättare sagt ”stängda dörrar”. Lyckta dörrar används inte.

   Dessutom heter det huvudförhandling.

    Används inte lyckta dörrar? Tycker att man hör det titt som tätt..

    Kommandoran, lyckta dörrar är ett väldigt vanligt förekommande begrepp, och gällande orden huvudförhandling samt rättegång är det två synonymer. Det är ungefär som att jag skulle säga det heter inte bu utan bä, inte idiot utan pucko, inte dum utan korkad osv.

     Nej huvudförhandling och rättegång är inte samma sak. Huvudförhandling är en del av en rättegång. I rättegång ingår också t.ex. muntligt förberedande, förlikningssamtal osv. Man kan också ha rättegång utan huvudförhandling.

      I dagligt tal används både huvudförhandling och rättegång. Bland anställda används huvudförhandling, bland övriga rättegång. Dock inte tingsrätt..

      I dagligt tal används både huvudförhandling och rättegång. Bland anställda används huvudförhandling, bland övriga rättegång. Dock inte tingsrätt..

      Njae…

      Ett tvistemål/civilmål föregås alltid av muntlig förhandlingar. Kommer man inte överens där sker en huvudförhandling. Brukar sällan kallas rättegång eftersom det är en tvist som ska lösas, inget brott alltså.

      Vid brottmål sker ingen muntlig förhandling. Det handlar om huruvida ett brott begåtts. Det ska bedömas med bevisföring/vittnesmål. Lagen ska tolkas och straff ska utifrån det utmätas. Det kallas både rättegång och huvudförhandling.

      //Moa

       Ja och detta gällde brottmål. Som jag skrev kan orden rättegång och huvudförhandling båda användas. I media och bland de som inte arbetar inom polis och rättsväsende används ordet rättegång mer frekvent än huvudförhandling.

   Ja C är inte ett dugg bättre, skriver vinklade hånfulla inlägg dagligen om Isabella, och sen kommentarer som kränker och smutskastar. Så skenhelig. Denna blogg är ju värsta hat – och mobbsajten.

    Oj du kan inte sett mycket om du tycker det. Lite gulligt naivt nästan. ?

     Vilka bloggar är värre enligt dig?

     Fast tycker du man ska jämföra med lägstanivån, verkligen?

     Typ: Äsch det gör inget om min unge snattar och röker på lite, grannungen gör ju riktiga inbrott och går på Heroin… Så det kunde varit värre. ?? ?

     Enda skillnaden på CamCams trakasserier/förtal av IL och övriga troll som Jägarna söker är att CC inte är anonym. Underlättar ju om IL väljer att polisanmäla CC för förtal.

     För det vet ju alla att åtal för förtal kan väckas oavsett om det är sant eller ej. Dock kan det väl bli ” Den ansvarige utgivaren” som står i skottgluggen om IL tappar tålamodet.

     Å andra sidan: IL skrattar väl hela vägen till banken varje gång CC skapar klick åt henne.

     Känns lite som två gamar som gnager på varandra! ?

     Vi svenskar anses som lite tillbakadraga och konflikträdda. Men tjena… Tar man en surf på nätet så tycks vi gapiga, lågbegåvade, grälsjuka och ouppfostrade. Vi går inte ut i trapphuset om vi hör att någon är där och säger hej! Däremot har vi inga problem att gå ut på nätet och kräkas över andra. Märkligt fenomen!

     Så nej! Jämför inte med lägstanivån, shejpa upp befintlig nivå istället.

     //Moa

    Ge ett konkret exempel.

  Bläää….hade varit bättre med trolljägare mot vanliga personer.

  5: Alexander Rask ska också medverka i Trolljägarna efter att ha fått mordhot riktat mot både sig själv, men också mot hans fru och deras två barn. (Rask på tuben)

   Varför ta med personer som själva förnedrar,trakeserar mm andra personer på sin Yt kanal? Vilket han rask gör.

  Bra att några straffas i Jimmy Durmaz-fallet, men bara tre? Jag var inne och läste på hans insta strax efter att det hände, man borde väl ha kunnat sätta dit fler? Det gick ju knappt att räkna alla vidrigheter folk skrev.

  Vilken fin bild på Paow förresten, hon är jättesöt där.

   Varför kommentera någons utseende alls?

    Jaså här togs det bort.. hmm.. Värre när Bella får hånfulla kommentarer om sitt utseende i massor. Och inte brukar det raderas eller blockas. Undra varför.

     Ge dig.

     Det undrar jag med. Senast igår skrevs riktiga mobb-kommentarer om hennes utseende som fick vara kvar. Visar att blogginnehavaren inte har någon distans whatsoever till sina känslor. Ganska anmärkningsvärt.

  Blondinbella vann inte titeln årets kvinnliga stjärnskott trots att hon skrivit om det här i flera dagar och nästintill verkade lita blint på att hon skulle vinna.

  Riktigt tråkigt att hon inte ens unnar Moa vinsten eller grattar henne, hennes instastory är stendöd nu när hon inte själv kammade hem priset. Som jag skrivit tidigare (talar av erfarenhet): Isabella vill inte att andra kvinnor ska lyckas. Allt är bara hon, hon, hon.

   Herregud… klaga och skamma henne för att hon inte grattat någon offentligt på sin instagram, är du på riktigt?! Vad vet du om hon inte unnar någon annan vinsten eller grattat. Alltså.. Hon brukar heja på andra kvinnor och dela med sig av tips och råd, så vet du det. Var ju nästan tur att Bella inte vann för då kanske Camcam fått en hjärtinfarkt.. eller satt igång brandlarm när det börjat ryka av ilska ur öronen.. onödigt att slösa på samhällets resurser menar jag 😉

    Många här är osunt besatta av att läsa allt om Bella på detaljnivå fastän de tydligt hatar henne. Varför inte göra något som ni blir glada av istället? Att sitta här och spekulera i yttepyttesaker som Bella gjort eller inte gjort blir ingen gladare av. Jag slutade läsa Bellas blogg för sisådär 5-6 år sedan då jag märkte hur hon ändrar på sanningen lite väl ofta. Enkelt.

     Jaha nu bläckas det ja, när man försvarar Bella och ifrågasätter C. Asså…

      Bläckas… ???

       blockas, mörkas, stoppas, bläckas 😉

     Bella ändrar inte sanningen utan sina åsikter, det har alla rätt till – många ändrar sina åsikter, tycke och smak efter tid. Här däremot så ändras sanningen, vinklas och vrids och blir till sanningar som inte är sanningar. Tycker synd om Bella men tror inte hon själv är medveten om all skit och ljug som skrivs här.

      Ja hon ljuger ju aldrig om siffror ? kamma till dig, va.

    Du är så blåögd! ?

   Så glad att de inte vann!! Yeah i said it.

   Sen markte jag att vid “antalet anställda” sa hade de inte skrivit ut en nummer. Kanske for att de ar sa pinsamt få?

   Så besvikna de ser ut på bilderna

   Det berömda ”systerskspet” a la 2019?‍♀️

  det är ju fler..

  Carl fredrik alexander Rask = youtuber influncers kommer va med på fredagens avsnitt
  Cluee- youtuber/influncers-samma.
  Jessica palmelin youtuber/influncers var med i första avsnittet där det handlade om näthat och dickpicks

  Johanna Toftby ska vara med i Trolljägarna. Hon ska va med och konfrontera en annan tillsammans med Aschberg.

   Haha.. har du läst inlägget?

    Lol läste visst för snabbt! ???

  Åza har ju skrivit på sin blogg flera gånger förrut om ett troll och att trollet är hennes pojkväns ex men så var det inte då eller. Inte okej att anklaga någon så om det inte stämmer, stackars den kvinnan. Hoppas hon bett om ursäkt, om det nu inte var hon. Känns inte helt trovärdig. Paow har fått mycket hat och elakheter på sin instagram har man sett, sett riktiga otäckheter där.

  Skulle inte du ringa Trolljägarna för att ”bekräfta” att Alexandra Nilsson ”ljuger” om att Jockiboi var den som trakasserade henne? Hur gick det med det?
  Hade det inte varit så att hon talade sanning hade du gått igång som fan här, så jag är ganska säker på att det är Jocke Lundell – din favorit att slicka röv på- som ljuger

   Jag fick inget svar från dem, trots massor av påminneselmail…de skulle gå ner i ”arkivet” och kolla.
   Men tack för påminnelsen, jag ska fan maila dem idag igen.

  https://youtu.be/bylFNv5CZsU

  Hahaha orkar inte med Bella asså. Har hon på riktigt bett tjejen filma henne ut ur rättsalen också

   Där ser ni ojdå! Expressen har filmat i rättsalen… ooooh kanske inte helt olagligt då, för ni skrev ju innan idag att det är ju såå olagligt och hemskt att Bella filmat snabbt när hon går in i salen, eller hennes sällskap. Det är alltså inte Bella som filmat det man ser i detta klipp utan Expressen. Ha.

    De var inte inne i salen och filmade utan stod utanför och filmade in.

     Vad är skillnaden? Bellas filmare kanske också stod utanför. Haha alltså hur orkar ni.

    Vi pratar fortfarande om det foto som publicerades inifrån förhandlingssalen. Ha.

  Bellas självutnämnde riddare som härjar här är ett riktigt troll. Skulle vara kul att se din desperata nuna full av krokodiltårar när Aschberg ringer på dörren.

   Är du säker på att alla kommentarer skrivs av samma person Sanna? Jag har flera olika nick här och när jag yttrat en stavelse som skulle kunna tolkas som försvar av Bella; har folk här frågat om jag är Simon Bella eller en anställd. Nu verkar det heta: ’Är du Bella, Simon, rn abställd ELLER Bellas riddare?’ Så fort någon här inte hänger på det obehagliga drevet totalt. Det finns antagligen flera som tycker som anonym ovan.

    Varför har du flera olika nick, står du inte för det du skriver?

     Ehh

     Klart jag gör, men jag har ändrat nick några gånger, mär formuläret tömts eller när jag har känt för nåt speciellt. Gör så ibland på Twitter och IG också.
     Det tror jag fler gör.

     Förstår inte din poäng riktigt? Menar du att ’Ehh’ är ett signum som innebär att du får stå till svars för vad du skriver, eller vad? JAG kan signera med Ehh i nästa post om jag vill din fjant ???

     Jag har ändrat nick ibland, precis som jag gjort på ig tex, för att jag känt för nåt nytt. Vad menar du ens? Pröva att ställa mig till svars för det jag skriver under signaturen B på en blogg din galning ?? Du tar verkligen det här på största allvar va? Gissar att du är en av dom som spenderar helgerna med att skriva i öppet spår.

      Oj titta där! Nu är jag ’Ehh’, vilket innebär att du får stå för vad jag skriver, eftersom nicket är unikt, lätt kan härledas till en specifik person osv.

      Obs ironi.

    De skrivs av en och samma person.

   Vad skulle Aschberg säga när han ringde på dörren då tänker du? ”Vi har sett att du försvarar en kvinna på en blogg vars främsta syfte är att mobba henne, du har pga detta även förstört den härliga mobbmentalitet som råder bland bloggens följare. Bara så du vet har bi koll på att du har svarat människor som bara vill kunna köra victimblaming ifred” ??

    Jag har HAFT* flera olika nick här’ skulle det stå, jag har alltså bytt nick några gånger men skriver inte från flera olika nick.

    Haha ja det är märkligt det där att någon gapar att någon som försvarar Bella mot lögner och vinklingar är ett troll och borde blockas men aldrig att de är troll som borde blockas som skriver elaka saker om henne, om hennes utseende eller att hon är mongo osv. Märkligt det där…säger en del… Ja jäklar, så sjukt.

     Tydligen är det helt ok att diagnosticera Bella nedvärdera hennes föräldraskap, dra in hennes familj och kalla henne psykopat. Att victimblame’a en utsatt kvinna och fokusera på att hon har lagt upp en filmsnutt från rättegången är så sjukt. Normala människor hade inte fastnat vid just den detaljen i sammamhanget.. Att prata illa om hennes utseende, gå på om hennes hy osv-dag efter dag: är trollbeteende och djupt stört.

   Men hon försvarar ju Bella. Han ringer ju på dom som mobbar och kränker. Hur tänker du. ?

  HUR KAN SÅDANA 1/2 FIGURER TYP RASK FÅ HJÄLP AV TV 3,TROLLJÄGARNA? HAN SOM VERKLIGEN JAGAR DOM SOM EJ HAN EJ GILLAR. HAN BÅDE DRICKER ALKOHOL O UPPMANAR BARN,UNGDOMAR TILL DET O SNUSA. EN BISARD MÄNISKA.

  Ditt inlägg saknar lite logik Sanna. Varför skulle en person som inte skriver elakt om någon vara ett troll? Vill hon försvara Bella låt henne göra det. Jag läser mycket hellre det än vissa obehagligt känslokalla kommentarer här. Man undrar vad det är för människor som skriver sånt om andra?

  Med krokodiltårar menas inte stora tårar/mycket tårar utan tårar som inte är ”på riktigt, spelade”.

   Spot on V! ????

   Jag vet vad krokodiltårar betyder och det var därför jag skrev det.
   Ett troll skriver elaka saker och personen som försvarar Bella skriver rätt elaka saker om Camilla, att hon är sjuk, vidrig, behöver söka hjälp osv.
   Jag tycker det är att vara ett troll.
   Vi tycker olika.

    Uttrycket troll härstammar inte ifrån det onda sagoväsendet som vi svenskar snabbt tänker på, utan ifrån engelskans ”trolling”, alltså fisketekniken. Genom att ”trolla” fiskar man alltså efter en reaktion, slänger ut ett bete och väntar på att någon ska ta det. Därför skriver man uppenbart provocerande saker och väntar på att folk ska gå bananas. När man trollar menar man inte nödvändigtvis allt man säger, utan tycker det är svinkul att se hur lätt alla blir så upprörda. /Föredetta troll

     Med andra ord, bara för att man är ”elak” enlig någon part är man inte per definition ett troll. Är dock medveten om att språket och språkbruket förändras över tid och nu verkar vissa tycka att alla som inte stryker medhårs är ”troll”.

   Weeping shades of indigo…

  Men din jäkla valnöt, lägg dig i en nötknäckare och tryck till.

  Även @argtjej från Instagram ska vara med

  Vad konstigt med lykta dörrar pga hans ålder. Jag var 16 när jag blev åtalad, inga lykta dörrar där inte.

   Kan bero på att Durmas är känd och att hans fans kan anses som ett potentiellt hot för killen?

   //Moa

  Men herre gu….tre kvinnor som röstar på SD och allmänt är ostabila och märkliga…

   Va? Bara för man är märklig förtjänar man väl inte dödshot?

  Youtuber Jessica Pamlin är också med 🙂

  Är det nån som vet vad som hände mellan Paow och Jasse på instagram nyligen? Jag hann bara se några stories från Paow om något Jasse lagt upp/svarat på? Nån som vet vad det var som startade det? Har förstått att dom inte längre är vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.