Inte heller Mogis vardag är min vardag

Det blev inget kl 06-inlägg då vi satt hela kvällen och delar av natten på djursjukhuset i Bagarmossen med valpis. Hon äter medicin och kommer förhoppningsvis bli frisk snart. ❤️

Minns ni Fornis ”vardagsväska” för 22 000 kr?
Nu kan man matcha den med Mogis ”vardagsörhängen” för ytterligare 22 000 kr. 
Slumma till det med kläder och skor för ynka 3 000 spänn till och du har hela vardags-outfitten kirrad för 50 lakan jämt!

Mina vardagsörhängen kommer från Guldfynd och kostade 29 kr på rea. 🙂
Det tycker jag känns lagom och så skulle jag inte gå under om jag tappade det ena, eller till och med båda. Det känns bra till vardags tycker jag. Jag behöver inte den extra stressen när jag är ute och ”vardagar mig” så 14.50 kr i varje öra är fullt tillräckligt.
Jag är grundsnygg och anser mig inte behöva mer bling än så och det är både skönt OCH billigt! 🙂

270 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har hon skrivit den frågan till sig själv för att kunna skriva ut priset på ett fyndigt sätt..? 🤔 😂

  Svara

   Haha tänkte samma. Annars frågar man väl var örhängena är ifrån och kollar upp priset själv? ”Vad ligger de på i pris” – så konstigt forumulerat

   Svara

   Plus att de aldrig syns på bild i hennes blogg. Hon täcker ju alltid öronen med håret. Gissar att örhängena var det ”extra sparkle” som hon köpte när hon hämtade ut förlovningsringen, så kanske att de syns i videon, men ställer man inte frågan där då?

   Svara

   Väldigt Mogiesque formulering på den frågan ja…

   Svara

   Det är ett typiskt nyrikt drag att redovisa vad allt kostar. Riktigt rika skulle aldrig göra det, antingen för att de inte minns/vet men mest troligt för att det är dålig etikett.

   Svara

    Snark! Låt folk vara ”nyrika” om de nu vill. Ingen bryr sig om alla ”riktiga” (really?) rika som är så fina och aldrig skryter om pengar.

    Svara

     Snark! Jo, jag bryr mig.
     De nyrika kan bara vara tysssta, ofta skryter med pengar för att verka bättre än någon annan- bara pinsamt.

     Svara

      Haha men vad gör inte folk som måste påpeka hur riktigt rikt folk beter sig då? De om något vill ju 1. Insinuera att de själva är riktigt rikt folk 2. Att de är fina nog att känna riktigt rikt folk 3. Skryta med 1 och 2 för att verka bättre än andra.

      Svara

    Mogi är väl dock uppväxt i ett ganska välbeställt hem vad jag vet. Typiskt ”rik på riktigt” skulle jag säga med hennes bakgrund.

    Svara

   Så tror jag att dom flesta bloggare gör.
   ”Åhhh vilken snygg tröja, vaaaaar har du köpt den”?

   Svara

  Mogi – Sveriges mest meningslösa influnecer med noll känsla för stil.

  Svara

   Och ointressanta

   Svara

  Krya på valpis!!❤️

  Svara

  Har också vardagsörhängen till ungefär det priset (har dem iofs till både vardag och fest) , det är knappast något anmärkningsvärt dyrt för någon i medelklassen.

  Svara

   Är du inte rädd att tappa dem när du är ute och far i ditt medelklassliv? 🙂

   Svara

    Nej! Varför hånar du min kommentar?

    Svara

     Haha, aldrig tänkt på vem du hånar med din kommentar?
     Jobbigt att vara ’medelklass’ med diamanthoops?

     Svara

      Det är inget hån att berätta att man har råd med relativt billiga smycken, i en kommentarstråd om smycken. Att vara medelklass är heller inget hån, så sluta svamla och skärp dig.

      Svara

       Relativt billiga? Är 22 000 BILLIGT? Herregud.

       Svara

        Tror du behöver läsa på om betydelsen av ordet relativt.

        Svara

         Men det finns försäkring för smycken. Det är något jag gillar. Örhängen och väskor. Måste sortera dom bara.

         Svara

       Men du gräver ju din grop djupare
       Bara för att medelklassen har råd att köpa örhängen för 22000 betyder det inte att de gör det generellt. Eller säger vad de kostar

       Svara

       Troll

       Svara

       Relativt billigt? Jag är uppvuxen i någon slags övre medelklass men tycker att 22 000 för ett par örhängen är helt galet!

       Svara

        Jag har en klocka för 115000kr men skulle aldrig kunna tänka mig köpa örhängen för 22k

        Svara

       Om du inte ser hånet i den kommentaren så sluta svamla och skärp dig!

       Svara

       Men nej, relativt billigt är något som gemene man kan unna sig utan att det påverkar vardagsekonomin.

       Medellönen för kvinnor är c:a 32 000, enligt SCB. Hur många tror du kan lägga en bruttomånadslön på ett par örhängen?

       Att köpa ett par örhängen i 2-5 000 krspannet, någon gång ibland är inte orimligt. Att kalla det billigt m 22 000 kr vittnar om att du själv aldrig köpt ett par.

       22 000 kr är jättemycket pengar oavsett. Tycker man något annat är man inte jordad, helt enkelt!

       //Moa

       Svara

     Jag tyckte ditt sätt att använda ”medelklassen” var underhållande, och eftersom jag själv också tillhör den och är konstant orolig för att tappa dyra smycken så undrade jag om du inte någonsin är det.. No hån intended.

     Svara

      Märkligt resonemang. Jag kan få min bil krockad eller stulen och den kostade 15x mina örhängen (åh nej, hååååån) ändå är jag ute och far med den varje dag.

      Svara

       Wow! Du är min medelklassidol! 😉

       Svara

       Alltså lord, snälla fortsätt skriv till 12:30, det är då mitt tåg avgår!

       Svara

        Tåg? Medelklassen har råd med inrikesflyg

        Svara

         Haha, är faktiskt överklass eftersom tåget i slutändan har blivit dyrare än flyg! 😂

         Svara

          Jag har inte tid att sitta fast på ett tåg i Töreboda i 8 timmar, min tid är aaalldeles för dyrbar.

          Svara

           Tid är pengar = fattiga har inte tid att åka tåg. Det är alltså White trash att flyga.

       Min bil kostade 30x dina örhängen.

       Svara

        Kul för dig ❤️

        Svara

        Och min bil kostade mindre än dina örhängen. Nu ska jag ut och fara i mitt white trash liv (så white trash att jag måste särskriva).

        Svara

     Kanske för att du hånar ganska många med att det inte är så anmärkningsvärt, fniss fniss…
     22.000:- är en hel del pengar, för många.

     Svara

    Varför skulle hon vara mer rädd att tappa dem än vad gemene kvinna skulle vara att tappa sin förlovningsring eller vigselring. Många har ju ändå mycket dyrare ringar än så, men det provocerar kanske inte lika mycket som ett par örhängen?

    Svara

     Jag tänker att vigselringar är svårare att tappa än örhängen, inga ploppar som trillar loss eller dras av. Dessutom, vigselringar har betydligt mer sentimentalt värde än ”vardagsörhängen”.

     Svara

      Mycket möjligt, det jag ändå reagerade mest på är hur folk verkar tycka det är så ofantligt mycket pengar. När det inte alls är ovanligt att lägga de pengarna på ringar, resor eller bilar…Medelklass eller ej.

      Svara

       Eller på en dator….

       DEN är lätt att glömma på en tex buss om något men ingen som säger åt en att lämna den hemma. 😉

       CamCam. Poängen är att det ofta klagas på typiska tjejsaker och att de inte får kosta.

       Nu gäller detta inte dig kanske men när hörde du någon säga något om en herrklocka? En på 22’kr är billig och oftast har en herrklocka kostat betydligt mer och kan också lätt tappas men framförallt stjälas.

       Själv tycker jag att mina öron förtjänar mer än 29kr naturligt skön eller inte. 😊😉 Jag gillar smycken så pass mycket att jag har delat upp den i två olika skrin. Ett för sk äkta smycken och ett för bijouterier.

       Svara

       Jag tycker inte det är ”ofantligt mycket pengar” men jag skulle aldrig lägga 22′ på smycken. Däremot lägger jag gärna mycket mer än så på en långresa. Olika prioriteringar helt enkelt.

       Svara

        Exakt. Och nästan alltid när det ska klagas på en prioritering så är det dem kvinnor gör. 😒

        Svara

         Och smycken har man ju hela livet. En bil håller inte många år, en resa är över snabbt. En fin ring, armband eller annat kan man njuta av i resten av sitt liv.

         Förstår inte hur man INTE kan vilja lägga pengar på vackra smycken?

         Svara

          En resa blir ett minne för livet. Vad berättar folk om vid fikabordet, sina smycken eller sina resor?

          Svara

          Sant. Att jämföra m en ny iphone

          Svara

      Själv har jag aldrig tappat ett örhänge eller smycke.

      Svara

     Ja eller hur och så har väl folk allt som oftast en drulleförsäkring? Då är man ju försäkrad om man tappar bort smycket.

     Svara

      Då är det inga vardagsörhängen. Vardagsörhängen är väl för fan inget man försäkrar?

      Svara

       Varför skulle en inte ha försäkring på sina vardagsgrejer?

       Svara

       Jag har inga styckförsäkringar. (Hade ett tag på min klocka men har inte längre.)

       Istället får man snällt betala självrisken och sedan få betala resten. Ingår i hemförsäkringen.

       Och på mitt bolag så har man efter varje skadefritt år en intjänad summa som minskar självrisken den dagen som något händer. För närvarade borde jag ha ca 1500kr insparade tror jag. 😊

       Svara

        *Istället får man snällt betala självrisken och FÅR sedan BETALT resten av försäkringsbolaget.

        Svara

        Har vi samma måntro? 😊 det känns bra att ha i alla fall

        Svara

        Vad har du för försäkringsbolag? Jag är väldigt bra på att inte utnyttja mina försäkringar, så hade ju varit skönt om man kunde minska ner sin självrisk till när oturen väl är framme.

        Svara

       Drulleförsäkring brukar ingå i hemförsäkring eller köpas till. I min helt ovetenskapliga åsikt tror jag att de flesta har en sån. Då ingår ju alla ens smycken och elektronik mm.

       Svara

       Det om något borde man försäkra inte smycken som bara ligger 😂

       Svara

    Man kan försäkra dem 😀

    Svara

    Måste bara säga att jag gillar det där ordet, grundsnygg.
    Känner att det kan bli välanvänt 🙂

    Svara

   Jag kommer inte ens köpa smycken för den summan under min livstid.

   Svara

    Jaha.

    Svara

     Nehe*

     Svara

     Så är det! :))

     Svara

   Eh?! ”Inte anmärkningsvärt dyrt för nån i medelklassen”. Jag anser mig själv tillhöra medelklassen och skulle aldrig pröjsa 22 papp för ett par örhängen. Tillhör man medelklassen har man inte 22000 kr över när alla räkningar är betalda.

   Svara

    Det kan man absolut ha. Vi har ca 40 kvar när alla räkningar är betalda. Och äkta smycken sparar man till, de köps inte för matpengarna liksom.

    Svara

     Vi har nog lite olika syn på vad medelklass är…

     Svara

      Medelklass är ett brett segment. Sen så har ni nog hakat upp er på just örhängen. Resor köper medelklassen för multum. Örhängen kanske många struntar i att de är äkta. Poängen e väl att många i medelklassen e rätt välmående.

      Svara

       Eller hur! Ingen skulle ju blinka om man lägger 22 000 på en resa några veckor?

       Svara

      Vi har in ca 80 000 efter skatt. Räkningar kanske 30 000 varje månad (amorterar hårt på vårt bolån). Är definitivt medelklass, vad skulle vi annars vara? Man kan väl ha höga löner och vara medelklass?

      Svara

       Man kan absolut vara medelklass som höginkomsttagare 👍🏼

       Svara

       Jag känner mig medelklass med 10k kvar efter räkningar är betalda. Känner mig medelklass för att jag aldrig saknat något i mitt liv men att ha 80k efter skatt och 50 efter räkningar får mig att fundera.

       A – vad jobbar ni med?

       Svara

        Vi är förvaltningsledare respektive projektledare 🙂

        Svara

        Jag är marknadschef och min man är IT-chef 🙂

        Svara

         Coolt! Jag är tokimpad av er som har såna befattningar! Det är så långt från min egen värld som processoperatör på ett massabruk. Good job!

         Svara

     Äkta smycken, om vi dessutom pratar om diamanter, som kostar 22000 kr är det garanterat blod på. Det går inte att producera äkta smycken till det priset på ett etiskt eller miljövänligt sätt.

     Svara

      Njae det beror ju helt på kvaliten på stenarna. Storleken på briljanterna på hoops brukar vara liten och det är inte alla märken som har D E F som krav på färg, dessutom brukar man välja stenar av sämre kvalitet baktill än framtill för att inte göra örhänget överdrivet dyrt (Cartier vad jag känner till undantaget). Jag har ett par örhängen, ganska stora creoler, totalt 1,9 carat med små diamanter över hela (på insidan från mitten av örhänget och bakåt). De kommer från en spansk relativt känd juvelerare och jag köpte dem på 50% rea på en flygplats. Då kostade de ca 22 000 kronor.

      Svara

       Oj, tror vi alla gärna vill ha svar på:
       – vilken flygplats?
       – diametern på ringarna?
       – dina fyra sista siffror?
       Tycker det var några detaljer som saknades…

       Svara

        Vad oskön du är. Madrids flygplats, skulle gissa 2,5-3 cm om jag höftar, lite större än de här (jag ser att priset trots att det är i dollar är lite lägre än mina som köptes i euro, ct också lägre): http://facetbarcelona.com/usa/product/white-gold-inside-out-hoop-earrings-6/

        Varsågod.

        Svara

        Jealous much 😂

        Svara

         Är det något jag INTE vill ha är det örhängen – så jäkla läskigt!

         Svara

       Hade exakt vad med att producera etiskt och miljövänligt att göra? Samma problem med guld för övrigt, mycket svårt att spåra och veta under vilka villkor det är utvunnet. Se dokumentären ”Guldets mörka sida” på svt play. Då kan man börja fundera på hur mycket äkta smycken man vill ha på sig egentligen.

       Svara

        Har väldigt mycket med det att göra – prisklass kan omöjligt säga någonting om du inte samtidigt har uppgift om kvalitet på stenarna. För att det är ’billigt’ behöver det inte vara oetiskt eller blodsdiamanter, det kan lika gärna vara stenar på den lägre kvalitetsskalan.

        Svara

     En lokförare i London kan tjäna 100’000 pund (!!!) om året. Tror ingen ser dem som överklass så inkomsten är inte allt 🙂

     Svara

    Medelklass är ett urvattnat begrepp och inkluderar typ alla från receptionister, förskolelärare och it-support till jurister, civlingenjörer och överläkare.

    Dvs både radhusen i typ utkanten av typ Oskarshamn och villorna i Danderyd ( inte på Djursholm) inrymmer medelklassfamiljer.

    Svara

     Civilingenjörer…

     Svara

      Absolut.

      Svara

      Vad är det med oss?

      Svara

     inte tycker jag att receptionister är medelklass, det är snarare arbetarklass i mina ögon.

     Svara

      Jag skulle påstå att hotellreceptionsiter är arbetarklass medans företagsreceptionister ofta även arbetar med adminstration som en del är lägre medelklass.

      Svara

       Jag arbetar som receptionist på ett företag och tjänar 34.000 kr / månad. Har ärvd förmögenhet men ändå valt att arbeta i repan för att jag älskar att ge service, men samtidigt bli utmanad av min kollegor när dom behöver hjälp i olika projekt.
       Vore kul att veta vilken klasskategori ni placerar mig i.

       Svara

      Måste vi dela in varandra i ”klasser”?! Varför inte säga låg, medel och höginkomsttagare? Klass låter så himla gammaldags och något beständigt som liksom inte förändras under ens livstid.

      Svara

       Jag läser en femårig utbildning där majoriteten är från övre medelklassen, men har en partner och en kompis från övre arbetarklass /lägre medelklass och jag skulle utifrån deras upplevelser vilja påstå att klass visst existerar och det hänger med.

       Precis som jag känt mig oerhört obekväm när jag besökt så att säga äkta överklass (adelsfamiljer som har kvar sina gods/har vuxit upp på gods och nu har mycket goda inkomster)

       Svara

       Ens klassbakgrund hänger med, så att inte prata om det är en lögn. En icahandlare må ha likvida medel för miljoner men är inte övre medelklass/överklass för det.

       Svara

        Exakt. Blondinbella må ha dyra prylar på avbetalning men klass kommer hon aldrig ha.

        Svara

      Enligt hur vår regering beskattar inkomster kan en receptionist eller sjuksköterska mycket väl vara medelklass 🙂 Man får inte lov att tjäna många korvören innan man måste betala statlig skatt och får finna sig i att behålla lite mindre än hälften eller hälften av det man har tjänat in.

      Svara

      Finns det ens arbetarklass? Pigor å rallare

      Svara

       Jag skulle säga att undersköterskor vårdbiträden, barnskötare, lagerarbetare, butiksbiträden, taxi-, lastbils- och busschaufförer är typiska arbetarklassyrken.

       Svara

        Trams!

        Svara

        Barnskötare, okej förskollärare då?

        Svara

         Fyra års akademisk utbildning med ingångslön på 37000 kr är ej arbetarklass.

         Svara

         Gränsen påstås enligt Wikipedia gå mellan barnskötare och förskolelärare då förskolelärare är medelklass och barnskötare arbetarklass.

         Svara

          Låter rimligt!

          Svara

        Men varför?

        Svara

     Klass har inget med utbildning och pengar att göra. En utfattig konstnär från överklassen med en MA i konsthistoria blir inte arbetarklass trots bristen på pengar. En smart person från valfri hyreslägenhet i Skövde är inte överklass hur många akademiska poäng eller designmöbler de har.

     Svara

      Så ”klassen” har bara att göra med vilka mina föräldrar var eller hur min uppväxt var? Vad är jag för klass om min mamma var läkare och min pappa snickare? Jag bodde i hyresrätt halva uppväxten och i stor villa i fina området andra halvan? Förstår ingenting av det här…

      Svara

       Det går inte att avgöra vilken klass din mamma eller pappa har bara genom deras utbildning. Det var liksom poängen med min kommentar.

       Jag är till ytan det folk skulle kalla medelklassen. Relativt välbetalt jobb, examen från ett bra universitet, bostadsrätt etc. Men bara de som känner mig väl känner till min överklassbakgrund som jag fått med mig i min uppväxt. Den bakgrunden sträcker sig många generationer bakåt och gör att man får med sig en särskild sorts uppfostran, traditioner, värderingar och faktiskt också självförtroende. Det är svårt att sätta ord på men går definitivt djupare än att ”ha på sig skorna inne” som så många verkar tror är den ultimata klassmarkören.

       Svara

        Som när Ebba von S hävdar att hon är arbetarklass för att hennes föräldrar arbetade…

        Svara

        Så glad att jag sluppit detta prat om klasser. Och då jobbat med höga chefer men vi hade aldrig den jargongen. Usch för tal om klasser. Vi såg till insidan. Hurra för det. Härligt.

        Svara

         Fast klassamhället är högst reellt, och påverkar alla. Det är lite som när vita inte ser rasism…

         Svara

          Nope inte i min värld. Aldrig någon som pratar om klasser eller behandlar folk olika pga bakgrund. Vi har andra viktigare saker att tänka på. Prata om klasser är helt ointressant.

          Svara

        Jag tycker detta är intressant! 😊

        Vad menar du för uppfostran, traditioner, värderingar och
        självförtroende, vad har ni för speciellt som skiljer sig i uppfostran, osv?

        Svara

         Bordsskick, hur man för sig i sociala sammanhang ex

         Svara

         En känsla av att vara självklar och att det jag säger är viktigt. Omgiven av ett uppväxtsammanhang där diskussion och dialog är ständigt närvarande. Från tidig ålder lära sig osynliga koder i bemötande, bordskick och allmänt socialt samspel (artighetsfraser, svära uppåt – aldrig nedåt, hälsa och tacka korrekt etc).
         Ha föräldrar som låter en förstå att allt är möjligt för dig – och du kommer få hjälp med detta om du visar intresse.

         Svara

    Jodå. Man kan vinna på en lott. Eller få ärva. Då kan det kännas kul att unna sig något. Men huvudsaken är ju att man gillar dom inte priset.

    Svara

    Men de flesta verkar ha mer än 20 000 kr över, till sina semester/charterresor?
    Även vanliga arbetare.

    Så märkligt det här…

    Svara

     Och rätt många som konsumerar med lånade pengar, märk väl.

     Svara

      Det tror jag med. Många relativt unga människor har både nybyggt hus, ny bil och åker på semester trots att de inte ”borde” ha råd. Vänta bara tills bolåneräntorna stiger, då kan det nog bli svettigt för många…

      Svara

    ”Tillhör man medelklassen har man inte 22000 kr över när alla räkningar är betalda.”

    Märkligt resonemang. Även medelklassen kan spara pengar. 🙂
    Lönen är förhoppningsvis inte de enda pengar man har tillgång till, det är nästan lite lyxfällanvarning på en i så fall.

    Svara

     Jag är låginkomsttagare. Min man tjänar en okej lön. Men tillsammans kan vi spara 20 000 i månaden. ”Det är inte inkomsterna man blir rik på utan utgifterna.”

     Svara

    Bara ren provokation. Antingen tycker man att smycken är väldigt viktiga och värda att spara till och lägga mycket pengar på, eller så är man möjligtvis medelklass med en höginkomsttagarlön. Eller ärvda pengar. Eller whatever. Att gemene man skulle springa runt med örhängen för 22 tkr är inte sant. Skulle jag göra en undersökning bland mina vänner, som de flesta är högskoleutbildade med relativt hög inkomst, så vete tusan om jag skulle kunna skaka fram en enda med örhängen i den prisklassen. Men det kanske beror på att man prioriterar annat än att köpa dyra smycken, väskor m.m.

    Svara

     Man väljer ju vad man blir provocerad av? De flesta av mina bekanta, kollegor osv, har smycken som sammanlagt kostat betydligt mer än så. Bilar som är dyrare, nytt kök, nytt badrum, spabad, ridklubb osv. Har inte sagt att gemene man springer runt med dyra örhängen men vidhåller att det inte är anmärkningsvärt att köpa något fint som man sedan använder mycket, oavsett om det är en cirkelsåg, golfutrustning, häst eller whatever.

     Svara

   Man har verkligen inte vardagsörhängen till fest! Känns som att du fejkar en livsstil du kanske strävar efter. Förresten, snigla inte runt i strumplästen hemma! 😏

   Svara

    Haha nä de är fina nog till både och 🙂 föredrar att köpa få men fina saker.

    Svara

   Du vet väl att medelklassen inkluderar mer än halva Sverige, och har ett stort spann? Övre medelklass är inte samma sak som nedre medelklass.

   Med tanke på sättet du skriver på utgår jag ifrån att du är nyrik, och inte har lärt dig att stil inte kan köpas för pengar.

   Önskar klass kunde bedömas med beteende och inte pengar 😭😍

   Svara

    Catrin Hedlund tillhör övre medelklassen, enligt henne själv 🤑

    Svara

     Jag skulle kalla henne arbetarklass men det vore en förolämpning mot arbetarklassen… Hon är underklass.

     Svara

      Eller saknar klass

      Svara

    Nedre?

    Svara

     Ja. Om du inte är bekant med begreppet kam du googla det.

     Svara

      Eller så kan du googla det, så ser du att det används mest angående bilar.
      Tänker du på människors indelning i klassamhället så är det vanligare, och mer korrekt, att använda begreppet ’lägre medelklass’ – så ja googla det!

      Eller, jag gjorde det för dig
      ”nedre medelklass” ger ca 300 träffar, varav flera handlar om ’småbilar i kompaktklassen’.
      ”lägre medelklass” ger ca 7500 träffar, varav den översta är wiki-artikeln om ’medelklass’, och samtliga förstaträffar vid en snabb scroll handlar om klassamhället.

      Svara

       Åh, förlåt att svenska är mitt andraspråk och att det förvirrar dig! 😊

       Svara

        Det är du som ber mig googla…

        Svara

         Du förstod ju tydligen vad som menades ändå…

         Besserwissers måste vara de mest trögfattade i samhället.

         Svara

   Jo det är visst anmärkningsvärt dyrt. Jag har mååånga vänner och bekanta som är ingenjörer, jurister, läkare men vet att de hade reagerat på så dyra örhängen. De flesta har inte ens en vigselring värd mer än 15000 kr.

   Svara

    Håller med. Jag och min sambo är välutbildade och får tillsammans ut ca 75k efter skatt och vi umgås med många andra med liknande inkomster och bakgrund i övre medelklassen. Jag har EN kompis som tycker örhängen för 22k är normalt, men hon tycker å andra sidan också att deras våning på 245 kvadrat på Östermalm blir för liten nu när de blir tvåbarnsföräldrar.

    Svara

    10:31 hur kan det vara så olika. Dom jag känner har smycken för bra mycket mer änn 22 tusen. Vad beror det på. Detta är i stockholm.

    Svara

     Smak, intresse och preferens helt enkelt

     Svara

   Om inte ett par vardagsörhängen för 22000 kr är något anmärkningsvärt för medelklassen så vet jag då inte vilken klass jag tillhör.

   Svara

    En personlig utgift för något man värdesätter är ingenting märkvärdigt för medelklassen, och knappt för den väletablerade arbetarklassen. Tänk en gamingdator, en designmöbel, en resa eller en kamera. Förstår inte varför just ett smycke skulle vara såååå provocerande.

    Svara

  Hahahahhaha! Måste ändå säga att du är såååå jävla bra på att uttrycka dig i skrift. Och sjukt rolig är du (särskilt med tanke på att du, som moi, är ett inbitet Vänner-fan som alltid refererar till dem!) Aldrig någonsin kommenterat något som helst på någon blogg men detta ger jag dig. Från mig! Grattis! Och puss!

  Svara

  Mogis blogg är humor på hög nivå. Skrattar alltid rakt ut när jag läser den.

  Svara

  ”vi gjorde ringen hos vår juvelerare Strömdahls, alla mina smycken komma från dom” så i inlägget före har hon publicerat ett inlägg med sin outfit och vart det är köpt, ”JUVELIA Diamond bracelet” haha.

  Svara

   Det är väl klart att man har en juvelerare?!? Har inte alla det?!

   Hahahaha!!

   Svara

    Nästan alla KAN ha det. Du kan få dina smycken tillverkade i silver också. 😉

    Svara

   ”vår” juvelerare 😂 önskar jag kunde kalla Kaplans för ”min”

   Svara

  Köper smycken för max 1000 kr (och då har det hänt kanske 3 ggr att jag köpt för 1000). Jag är så jäkla duktig på att tappa bort dem eller glömma dem någonstans så ser inte poängen med att ha vardagssmycken för mer än 400-500 kr på mig då jag är en riktig slarvmaja.

  Svara

  Jag är tyvärr inte så jäkla grundsnygg så jag skulle nog behöva lite bling, men 22 000? Det är mer än jag får ut efter skatt på en heltidslön. Efter fyra års högskoleutbildning dessutom. Så jag får hålla mig till lite mindre dyrt bling.

  Men en gång köpte jag en väska för tio tusen (dåvarande pris, idag kostar en sån mer), och då hade jag sparat länge. Skämdes nästan, men å andra sidan köper jag inga dyra telefoner eller annat så det här blev min lyx. Och jag är fortfarande så genuint glad för den. Undrar om dessa tjejer har vett att känna glädje över sina fina saker eller om det bara är ytterligare en sak bland många?

  Svara

   Med den tiden och den lönen tror jag nog att du gör mer samhällsnytta ändå.

   Nej, de känner inte samma glädje över den femte väskan som de kände över den första. Den varar inte lika länge.

   Svara

   Skämms inte. INGEN hade sagt något om du lade samma pengar på en dator. Du gjorde ditt val och du ska enbart vara nöjd och glad över det. 💕💕🌸

   Svara

    11:08 man ska aldrig skämmas. Love you. Puss på nosen. 😊

    Svara

   Grundsnygg! 😄 Love it

   Svara

   Tack fina ni för era kommentarer!
   💜

   Svara

  Äh, har man nån slags hygglig inkomst är det väl inget konstigt. Det beror ju på vad man prioriterar. Mina vardagssmycken kostar 25, 25, 12, 9, 52, 6 tusen. En bra bit över 100.000 alltså. Resten av min apparance har en HELT annan klass, kör en budgetbil och köper mina kläder på hm, har en no name väska osv.

  Svara

   Jag vill gissa, är det förlovningsring, vigselring, armband, halsband, klocka och så örhängen? 😀

   Mina ringar kostar runt 100 tillsammans (förlovning + vigsel) och vi är vanlig medelklass. Ska unna mig en Rolex nästa år när jag fyller 30. Dock en av de billigare Rolexen men ändå.

   Svara

    Gör du rätt i!

    När jag fyllde 23 köpte jag en katt åt mig själv för 13k. Vansinne säger de flesta, men jag behövde just den rasen (är allergisk mot pälsdjur men tål sibiriska katter). Nu när jag fyller 25 har jag gett mig själv en resa till Italien, väl där ska jag införskaffa ett par skor och ett armband. Ett billigare armband från Tiffanys och ett par Gucci skor. När jag fyller 30 ska jag ge mig en resa till Bali, och troligtvis något mer fint som en väska eller klocka 😊

    Svara

     09:45 härligt unna dej. Jag gillar livsnjutare. Som min pappa sa pengar är till för att användas. 😊

     Svara

    Mina ringar kostar runt 250 000 tillsammans, har redan en Rolex, den dyraste!

    Svara

     Tror inte du har varken eller ;*

     Svara

     Har en enstens 2 ct plus allians från WA Bolin, denenda juveleraren värd namnet. Eftersom jag inte är en bracka har jag en specialtillverkad Jaeger LeCoultre Reverso. Du får räkna ut själv hur mycket det kan ha gått på.

     Svara

      Men klass har ingen av er….

      Svara

       Haha, jag drev ju bara med min kommentar, det bildades plötsligt någon slags tråd där man skulle visa att man har dyra smycken, jag trodde vi drev!! 😀

       Svara

       Ska vara onödigt dryg för en gångs skull, kanske en halv karat hade kunnat investeras i lite mer utbildning med? 😉

       Svara

      Mina örhängen är från Guldfynd, jag bor i en hyresrätt i Hässleholm och kör en begagnad Renault Clio. Men jag är ganska snäll och gillar choklad. #dab

      Svara

       Jag är från Tyringe, mina örhängen är köpta på Guldfynd i Hlm och jag gillar också choklad! Vi är nog nästan släkt!!

       Svara

       Har inga örhängen och ingen bil, men bra mycket mer än 22000 kvar varje månad – vilken klass tillhör jag?

       Svara

        Jag är från en håla på landet, har inga dyra smycken men ärvt en ring (mer sentimentalt värde än pengavärde), älskar choklad men äger en bostadsrätt i Stockholm och tjänar enligt mig själv bra. Vet inte heller vilken klass jag tillhör. Det var i det här kommentarsfältet jag upptäckte att folk visst fortfarande pratar klasstillhörighet.

        Svara

         Ett tips är att följa @klasshat på Instagram om ni tror att klass inte är något man behöver diskutera i dagens Sverige…

         Svara

          Säger inte att man inte behöver diskutera det, det får man gärna göra om man vill. Det har bara, för min del, inte varit något som diskuterats. Men utifrån vad som skrivits här så skulle jag tro att jag räknas som medelklass idag, men kommer från arbetarklassen. Men har aldrig känt att jag blivit dåligt behandlad utifrån klasstillhörighet och jag väljer att behandla folk utifrån hur de är som personer och inte vilken klass de kan tänkas tillhöra eftersom jag inte ens reflekterat utifrån ett klassamhälle. Däremot är jag fullt medveten om skillnader låg-, mellan- och höginkomsttagare men skulle aldrig få för mig att behandla en människa annorlunda utifrån vad de har för ekonomiska förutsättningar.

          Svara

          Nej, för de är verkligen SÄMST på att diskutera klass! Och det är fan ett vikyigt ämne som inte borde tramsas bort.

          Svara

      Det verkar ha kostat dig all din klass och halva ditt förstånd.

      Svara

      Hmmm… Mina kompisar ju!

      Värdens mest ödmjuka familj med noll klasstänk eller brist på respekt inför andra människor.

      Aldrig de flashar med egna smycken eller vilket värde något har.

      En gång på fyrtio år har jag tyckt att de haft något speciellt, det var ett äkta Fabergéägg som de fått in till en av auktionerna. De visade och berättade bakgrunden. Ett minne att bevara!

      En ring från dem har jag. Den kostade inga jättepengar men har en annan typ av värde för mig.

      //Moa

      Svara

     Good for you! 😄

     Svara

     Lol. Finns inget som heter ”Rolex, den dyraste”. Jag är gift med en klocksamlare och undrar naturligtvis vilket unikt samlarobjekt det är du lyckats lägga vantarna på 😂

     Svara

      Haha, jag drev ju bara med min kommentar, det bildades plötsligt någon slags tråd där man skulle visa att man har dyra smycken, jag trodde vi drev!! 😀

      Svara

       Jag fattade! Lite som att säga att man har en Picasso – ’den dyraste’!

       Svara

     Det börjar lukta skryt nu!!!!

     Svara

      Äh, inte har jag det där, skulle inte överväga det öht. Bevisade bara en tes här: detta är internet, så enkelt är det alltså för vem som helst inklusive valfri influencer från Blondinbella till Mogi att lura i folk vad man har. Använd ert kritiska sinne, sluta nappa på varenda humbug pch skit som väller ut på IG och annat.

      Svara

       👏👏👍

       Svara

      Haha, jag drev ju bara med min kommentar, det bildades plötsligt någon slags tråd där man skulle visa att man har dyra smycken, jag trodde vi drev!! 😀

      Svara

  Mogis företag omsatte 2017 100 000 kr och gick med förlust. Om hon inte är anställd som hotellkonsult så har hon ingen inkomst överhuvudtaget och som jag förstått det så säger hon att hon arbetar i sitt egna företag. Det innebär att allt hennes bling bling är köpt av någon annan, alla resor, kläder osv för Mogi själv drar ju inte in något till hushållskassan. Att hon håller upp illusionen om att bloggen som hennes jobb och konsultuppdrag gör det ganska sorgligt, men än mer sorgligt att personerna runt omkring hjälper henne med det. Tänk att vara 30 år och vara frisk och kunna arbeta och sedan bara använda tiden till att leka jobb i stället för att göra något vettigt.

  Svara

   +1

   Svara

   Det här önskar jag att nån såg vidare på, inte minst för att det säkert sitter tjejer därute och suckar hänfört över Mogis livsstil. Vet inte vem som betalar, men det är synd att nån ska tro att det bara är att bli som Mogi för att vara framgångsrik.

   Svara

    Och det som är mest fishy är ju att Mogi på fråga inte vill uppge vad för konsultjobb hon gjort. Vill man inte visa upp sitt jobb? Nej, för Mogis kunder (eller klienter som hon själv säger) är så upscale att de vill vara diskreta.

    Hela Mogi är en illusion.

    Svara

     Jag väntar fortfarande på de som tipsade Camcam om Mogis fiskarmails! Varken hon eller MA kan ju ha råd med detta så det är ju uppenbart att det är skumt. Man har råd att åka på alla möjliga lyxresorts men har bara råd att bo i en skokartong? Njaee…

     Svara

   Men det är min känsla kring så många influencers! Att de liksom leker jobb. Även om många drar in massor med pengar på det så känns det som att de leker jobb och vardag. Tex blondinbella, hon drar in verkliga pengar men på att liksom leka att hon är ”affärskvinna”

   Svara

    ”Fake it until u make it” känns som om det stämmer in här…

    Svara

    Samma. Vet att folk är trötta på diskussionen ”det är inte ett riktigt jobb” men jag tycker ändå det är relevant att prata om. Det man kanske ska ifrågasätta är rimligheten i att en ”influencer” tar ett foto på en särskild mugg med ett särskilt kaffe och får betalt 80 000 kr för det. Skatten drar väl bort hälften. Men i teorin skulle den personen kunna leva på en sådan bild i en månad, eller längre. Samtidigt som sjuksköterskor får ut 20 000 kr på en månad, tvingas till övertid, och inte hinner byta tampong under sitt 10 timmar långa pass. Är det verkligen konstigt då att man börjar ifrågasätta hur fasiken influenceryrket kan klassas som ett jobb??

    Svara

     Ja, det finns ju två olika och intressanta diskussioner här. Dels rimligheten i vad en influencer kan tjäna (svår diskussion, avgörs ju i huvudsak av vad någon kan tänka sig att betala, inte av den samhällsnytta man gör) och dels influencers som har en livsstil som inte går ihop med deras ”offentliga” finanser. Mogi har ett bolag vars resultat och omsättning överhuvudtaget inte går ihop med den livsstil hon presenterar. Varifrån kommer egentligen pengarna? Det är ju intressant information om man påstår sig leva på sitt influensande och sitt företag. Om man har en privat förmögenhet, eller mamsen och pappsen eller ens partner finansierar ens livsstil så är ju det fine, men då ska man heller inte låtsas som att man gör det via sitt jobb som influencer.

     Svara

     Fast Mogi leker ju inte jobb på det sättet att hur producerar en massa matiral. Hennes blogg uppdateras väldigt sällan, innehåller väldigt lite matiral och hon återanvänder oerhört mycket. I Mogis fall menar jag att hon leker jobb på det sätt att hon faktiskt inte jobbar. Många influencer jobbar oehört hårt men införsäljning till kund (företagen), sponsoravtal osv och lägger ner mycket tid på det visuella. Mogi lägger ner tid på sina inlägg men de är får, innehåller sällan spons vilket ju också visas på hennes låga omsättning, hon får helt enkelt inte in speciellt mycket i företaget.

     Svara

      Det är så klart otroligt svårt att veta vad som pågår bakom kulisserna när man själv inte är influencer, alltså den tid/jobb som bildredigering, text, m.m. tar. Och även svårt att veta hur mycket tid/arbete typ Egoina (”liten” bloggare) lägger ner jämfört med Therese Lindgren (större, kändare). Jag är så sällan inne på Mogis blogg så vågar inte säga något där… Men många tjänar pengar på sina bloggar/kanaler som helt går på sparlåga. Kolla på typ Englas showroom som lägger upp trötta kollage från Lindex och halvtaskiga selfies men faktsikt ändå har samarbeten och får betalt. Får ändå för mig att Mogis blogg är lite proffsigare. Men ja, det är skilnad på jobb och jobb…

      Svara

     Jag är sjuksköterska och får ut minst 28, upp till 32 tusen efter skatt per månad. Men då jobbar jag 1-2 extrapass per månad också vilket känns värt. OCH jag älskar mitt jobb, trots att det är tungt ibland. Känner mig välbärgad både på livserfarenhet och kronor 😉

     Svara

      Förstår dig helt! Idag glorifieras det att jobba hemifrån, vara influencer, vara egenföretagare, men många glömmer det positiva i ett jobb som t.ex. du har. Det känns meningsfullt och ger en känsla av sammanhang. För några år sedan funderade jag på att bli yogainstruktör och började göra videos på YouTube, med målet att till slut vara egenföretagare på heltid. Men jag upptäckte faktiskt att jag nog hade saknat mitt gamla kontorsjobb då. Alla kollegor och att komma ut och träffa så många olika människor… Det är faktiskt guld värt.

      Svara

      Du får ut 32000? Jag tycker det är helt rimligt att sjuksköterskor har en lön på över 40000 såklart, det är ett fantastiskt och viktigt yrke. Men är du någon form av specialist? Har flera väninnor som är sjuksköterskor och de ligger väl strax under 30000 INNAN skatt. De hade behövt dig som löneförhandlare!

      Svara

       Inte specialist, jobbat cirka 2 år. Jag tjänar så bra tack vare att jag alltid tar 1-2 extrapass per månad (övertid inom landstinget ger riktigt bra timlöner). So mest har jag fått ut 37 tusen efter skatt, men en vanlig månad lägger jag mig runt 30 efter skatt. Bästa jag gjort för min ekonomiska utveckling var att ta mitt jobb 🙂

       Svara

        Dubbelt betalt är alltid gött 😉 mvh annan landstingsanställd

        Svara

     Tycker också det är lite sorgligt. Alla dessa ungdomar som drömmer om att bli influensers och så är det brist på folk i så många jobb som faktiskt behövs för att få samhället att fungera

     Svara

      Finns det inte gymnasielinjer idag med inriktning stylist, youtuber m.m.? :/ Helt galet. Jag tror ungdomarna får helt fel intryck av vad det är att jobba. Världen går under om alla ska vara modebloggare och smink-youtubare…

      Svara

       Fast inrikting stylist har funnits bra många år före begreppet influncer skapades

       Svara

   Tänk om Gabbi bara är en illustion av IL och att den riktiga klonen på IL egentligen är Mogi, att IL/Mogi har trollat oss hela tiden. OBS Skämt

   Svara

   Tänk att det är så viktigt i livet att bevisa för alla andra att jag har ”pengar” Mogi och BB.

   Så otroligt viktig att ’vara’ överklass. Bella ville ju ha en Bentley, men sen ångrade hon sig, det var alltså bara märket hon var ute efter inte en specifik bilmodell som hon faktiskt tyckte om…

   Svara

  Mogi är en gåta. Vad gör hon hela dagarna? Hur försörjer hon sig? Har hon vänner? Hör hon röster?

  Till vardags har jag smycken på mig till en summa av 0 kr, dvs bär inte smycken alls. Oftast inte till fest heller. Jag är lyckligt gift sedan 10 år och äger inte ens en vigselring. Är helt ointresserad av smycken.

  Svara

   Exakt detta undrar jag också! Hur i h-e försörjer sig människan? Vad gör ”Mon amour”? Hur har han (och/eller hon för den delen) råd med en förlovningsring som kostar över 100 000 kr? Jag är inte ett dugg avundsjuk men bara genuint fascinerad över hur dessa människor förmår framställa sig själva som så oerhört framgångsrika, lyckade och snorrika när de inte verkar göra ett vettigt handtag?!

   Svara

    Har förmånen att kunna betrakta spektaklet lite på håll, jag vill inte outa mig så ska inte gå in på hur, men min uppfattning är att hon inte har vänner. Man har ju olika behov av sociala kontakter såklart. Hennes föräldrar har pengar, men inte kan de väl sponsra henne med den livsstilen..? Hon har en syster som inte alls lever så. ”Mon amour” arbetar (eller gjorde iaf) på Hatt et söner, de som också sponsrade en fest på en båt Mogi hade för några år sedan. Att han skulle dra in så mycket deg att han kan köpa lägenhet i Stockholm, resa så frekvent och köpa smycken för flera hundra tusen kan jag inte föreställa mig. Men han verkar vara en vettig kille, trevlig och helt normal. Och han måste verkligen älska Mogi för att ställa upp på att bygga och underhålla hennes luftslott.

    Svara

    Han arbetar på ett champangeföretag och har säkert en bra lön. Men att två 30 åringar bor hemma hos den enes föräldrar i två år för att de inte renoverar den lägenhet de äger är för mig en gåta. Precis som att hotell skulle betala en konsult som inte har någon bakgrund inom hotellbranchen förutom att ha varit gäst och ingen utbildning arvode för rapporter om hur de ska förbättra. Det kan de ju göra gratis genom att bara fråga de som bor på hotellet. Och om hon har sådana konsultuppdrag så får hon i alla fall inte in några höga inkomster för det i sitt företag.

    Svara

     Cham-pang!

     Svara

     Tror inte alls han tjänar mer än medel. Bara för att champagne är en ”lyxprodukt” betyder ju inte det att en säljare (som jag tror han är?) tjänar bra med pengar. Inte heller importörer eller producenter.

     Svara

  Camilla, ärlig fråga. Varför blir inte bloggen mer seriös? Mindre skvaller och mer granskning? Har så sjukt svårt att förstå varför du undergräver ditt egna trovärdighet?

  Svara

   Intressant fråga. Det här inlägget är iofs vettigt, men skulle kännas mer seriöst om det inte var så raljerande utan mer granskande. Varifrån kommer egentligen pengarna, osv.

   Svara

   Det är väl det som är charmen med den här bloggen. Att allt inte är så jävla seriöst.

   Svara

    Ja jo, men samtidigt. Vill man få trovärdighet i ”granskningar” bör man kanske tänka på hur helheten ser ut.

    Svara

   Starta en torr granskningsblogg själv? 😊

   Svara

    Nu var det inget påhopp, utan en genuin fråga.

    Svara

   Handlar väl snarare om oss läsare som skriver saker man häpnar över!

   Svara

    Ja men jag delar dina åsikter. Så fegt att folk är anonyma. Man kan ha åsikter men den nedlåtande tonen gör det oseriöst. Folk missförstår skämt och sarkasm samt förfasas och ”rasar”. Vem gör så? Vi får de inlägg vi förtjänar, Hahha

    Svara

     Du är väl lika anonym själv. Även om du nu har ett nick som Alba.

     Svara

      Jag är anonym för jag blir utpekad annars. Då kommer handen fram och pekar tex hunden är ….. så SKYLL INTE PÅ MEJ ATT JAG SKRIVER ANONYM. Tack.

      Svara

      Nej, jag heter Alba.. Jag kan stå för vad jag tycker.

      Svara

       Poängen är väl att även om du heter Alba kan du vara vem som helst. Du kan vara jag. Eller vem som helst. Bara för att du säger att du heter Alba är det ju inte säkert att du heter det.

       Svara

  Krya på dej hälsningar till Valpis. Hoppas hon snart blir bättre. 😘❤

  Svara

  Jag är rätt grundful men vägrar lägga 22k på örhängen. 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Hahaha, grundful!? Bästa ordet någonsin! Tack för att du förgyllde min dag 🙂

   Svara

   Jag är skitful och smycken för en miljon kronor skulle inte kunna ändra på det

   Svara

    Vet du hur många som tycker det är charmigt med att vara ful. Och vad är egentligen att vara ful. Har man fin insida kan man för mig se ut som en grön Alien men du är ändå vacker och betyder mycket. 😙

    Svara

  Krya på dig, Selma! ❤️

  Svara

  Men det kan väl vara mer värt att köpa något dyrt man har användning av varje dag istället för att bara ha det vid speciella tillfällen? Då får man mer användning av det dyra. 🙂

  Svara

   Tror att folk (kanske med flit?) valde att missförstå begreppet vardagsörhängen.
   Att något är ”för vardagsbruk” innebär inte att det kostade mindre utan att det fungerar att användas dagligen till vardagskläder 😀 En del smycken passar bättre till fest då de är mer iögonfallande och ”kräver” att man är uppklädd.

   I övrigt håller jag helt med dig, det är mer plånbokssmart att tänka PPA (Pris Per Användning)

   Svara

  Kanske dags att påminna alla här inne att inget skriker ”jag saknar all klass!” som att stoltsera med vad saker kostar.

  Svara

  Vad har hänt med lilla Selma, är hon OK?

  Svara

   Vilken Selma? Nu blev jag ju nyfiken.

   Svara

    Camillas valp. Hon har blivit sjuk och hos veterinären för operation. ( info från camillas instagram)

    Svara

    Camcams hund.

    Svara

   Hon opereras nu så vi vet inte så mycket… 🙁

   Svara

    Men va! Från ett virus till en op? 😮😞

    Svara

  Vilka olika världar vi lever i! Häftigt!
  I min värld, där kompisarna är sjuksköterskor, ekonomer osv (varken låg eller högavlönade) har ingen smycken i 22000 kronors klassen. Det pratas inte ens om det! Att ha fått ett halsband för en tusenlapp av sin partner ses som genereöst/fint.
  Ingen är fattig men jag tror pengarna sparas, går till hus, hem, barn, semester, bil osv istället.

  Svara

   Jag lever också i en sån värld. Tror att många har alliansringar som kostar hyfsat mycket men inte prioriterar andra smycken över mer familjerelaterade utgifter tex resor, renoveringar, bilar.

   Svara

   Men det är väl detta som är lite av poängen. Att det känns okej att renovera ett fullt fungerande badrum eller kök för att det är så utdaterat, att köpa en ny bil för extra komfort trots att den gamla fortfarande går okej eller framförallt att spendera tusenlappar på något så tillfälligt som en resa..

   Men att spendera motsvarande (eller i många fall mindre) summa på ett smycke som du troligtvis kommer använda dagligen i så många år att kostnaden per användning tillslut är nere i delar av ören är otänkbart och dessutom lite fult?

   Borde det inte fungera åt andra hållet då också? jag har ett diamanthalsband jag alltid har på mig som jag ärvt av min mormor, jag skulle absolut kunna sälja det för en rejäl slant där pengarna skulle göra mycket nytta för mig i vardagslivet men jag vill inte. Jag tycker om halsbandet och jag ser det inte som en viss summa pengar jag bär runt på utan ett smycke som gör mig glad.

   Det har inget sentimentalt värde för mig trots att det är ett arv så det är inte av känslomässiga skäl alls jag vill ha kvar det. Däremot vill jag köpa ett par matchande vardagsörhängen någon gång i framtiden men det är något som får sparas till helt enkelt.

   Svara

    Jag håller givetvis med dig om att det inte på något sätt är märkligt eller dåligt att lägga pengar på smycken om det är det som gör en glad. Extra trevligt är det väl om man kan undvika blodsdiamanter etc. Själv råkar jag bara vara helt ointresserad. Spenderar enligt vissa sjuka pengar på min trädgård istället. Men det är ju sådant som gör mig glad.

    Svara

    Du har helt rätt! En tankevurpa verkligen att vissa saker är okey att lägga pengar på än andra. Men i mitt fall och i min omgivning tror jag att det handlar om att pengarna inte räcker till allt och då bortprioriteras smycken. Men reser hellre eller fräschar upp köket. Menå andra sidan är det ju bara att skippa att resa ett år så har man sig ett fint smycke så det handlar kanske egentligen om ointresse för dyra smycken.

    Men om man ska återgå till inläggets syfte så är det väl tveksamt om gemene man har vardagssmycken för 22000 😊
    Anonym 10.16

    Svara

  som anställd på badhus skulle jag aldrig våga ha något så dyrt i öronen. det händer nästan dagligen att någon tappar örhängen i poolen. ibland lyckas man hitta dom igen, i andra fall hamnar dom i vattendamsugaren. och nej, det är inte bara barn. och dom med mest panik över tappade örhängen är dom som har betalat 10k+ för dom och eller barn med läkesörhängen.

  Svara

   Jag tar av mig mina örhängen både hemma i duschen och på badhus eller sätter in ett par oäkta. 😉

   Svara

    Wow!

    Svara

    Tror inte dina öron läker igenom pga 10-60 mins bad eller dusch annars faktiskt.

    Svara

    Om alla gjorde så skulle jag och mina kollegor kunna slänga textilhoven och slippa ett extradyk i veckan!

    Svara

  Var är Bella någonstans? Inte uppdaterat på länge nu.

  Svara

   Funderade också på det, inte likt henne att inte lägga upp något på stories.

   Svara

   Hon skrev på bloggen att hon ”behövde” semester och ska ligga på en strand torsdag-söndag. Dvs, precis innan hon så fint skrev om allt den nya CSR personen ska göra för företaget och hur de ska satsa på hållbarhet så drar hon iväg på ytterligare en fullkomligt onödig flygresa….

   Svara

    Så sjukt! Hon har ett nytt hus som hon aldrig är i 😄

    Svara

    Just det! Men var är klippen från Arlanda VIP, flygplanet och hotellet? Inte alls likt henne detta.

    Svara

     Skulle gissa att det finns en ny man med i bilden. Blombud med röda rosor, sen middag i ”den lilla svarta”.

     Svara

    Hur kan hon behöva semester??

    Svara

   I Qatar, enligt ett äldre blogginlägg.

   Men hon vågar väl inte skylta med det nu när Aningslösa Influencers börjat skaka om branschen.

   Svara

  Smålänning!! 😀 (jag är född i Nässjö 😉

  Svara

  Alltså vad är ens oddsen att jag inser att jag tappat mitt ena örhänge samtidigt som jag läser det här 🙁

  Svara

   22000?

   Svara

    Haha nä men inte 29,50 heller 😉

    Svara

  Min vardagsbil kostade 20k. Kanske ska matcha med ett par vardagliga örhängen 😂

  Svara

   Festbilen då?

   Svara

  Usch vad tom och själlös hennes blogg är. Känns så ångestladdat. En reflektion jag gjort är att hon skriver så otroligt dålig svenska med massvis av särskrivningar, men helt okej engelska? Känns som en ovanlig kombination.

  Svara

   Engelskan har mycket mer särskrivningar än svenska så folk som är vana med engelska blir lätt vana vid att särskriva också.

   Svara

    Sant !

    Svara

  Hahahahaha jag är grundsnygg 😂😂 ska börja säga de jag också för jag ÄR verkligen grundsnygg!!!

  Svara

  Och för vilka jävla stålar ska mogi hyra lägenhet i London???

  Svara

  Har sagg d förut, men den här sidan är öppna med att de förmedlar kontakten om ngt företag vill exponeras i Mogis kanaler: http://agenceluxury.com/blogger-spotlight-mogi-by-malin-richardson/

  Svara

   Artikeln är från 2014 så frågan är hur aktuell den är…

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.