Härlig hets med ”straffcykling” inne hos My

 

”Men My, kom till mig och fråga… Du kan ju ta ett mellanmål av mig!”  (Ägg, kvarg osv)

Jag fortsätter försvara mig 🤣

-Jag ville ju inte störa dig….

Han svarar ”Du SKA störa, och fråga… och framförallt göra som jag säger! Hoppa upp på cykeln, du ska bränna lika många kalorier som du stoppar i dig! ”

Jag trodde han skämtade, hade ju redan tränat 1.5 h 😅 Men insåg ganska ska snabbt på blicken att han var gravallvarlig! 😅

Men icke! Han ville statuera ett exempel! Sagt och gjort, bara att trampa på! Lika många kalorier som baren innehöll🤣 //My Martens

My blir satt på någon form av ”straffträning” för att ha ätit en bar efter träningen och hennes läsare reagerar på den osunda hetsen.
Jag kan hålla med om att det inte känns riktigt sunt, men kanske är det som någon skriver – att My behöver komma i form för den träningsresa hon och Ako ska åka på till Egypten?

Jag hade inte uppskattat att bli så här härjad med när jag var utbränd.
Att bara ta mig till gymmet var en vinst i sig, och hade någon satt mig på straffcykling efter att jag var klar så hade jag nog mest gråtit som ett litet knytte tror jag.

Men det kanske är olika typer av träningsbehov?
Jag hade inte uppskattat det, men det finns säkert de som kräver av sin PT att de ska vara så här hårda?
Magnus Betnér säger det lite småkul faktiskt…
Klicka er fram till 9:20 eftersom det inte går att få filmen att starta inne i klippet. 🙁

Tack för tips!

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  När man ser det så här, så verkar det ju definitivt Osunt både för insida och utsida och orken. Det viktigaste är väl att komma i form till ett bra liv och en balans med alla ställen hon bor på i sin vardag, inte inför träningsresor? Vi prioriterar ju alla olika så får det henne att må bra så är det väl fine, mindre fine att dela det som influenser.

  Svara

  Jag tänker så här… har man valt att arrangera en träningsresa och ska gå ner i vikt tilldess, så borde hon veta vad som gäller!

  Att käka en snickers eller bar är lika illa i det läget.
  Borde hon veta!

  Svara

   Fast man borde väl få välja själv om man glömt sitt mellanmål är det väl inte hela världen om man äter en bar på 250kalorier

   Svara

    Om man har ett speciellt mål och ett strikt schema så är inte en bar på 300 kcal något val man gör.

    Finns så mycket bättre kalorier med hlgre orac att välja.

    Svara

     Man har väl fortfarande en fri vilja. Förståeligt att man inte självmant kanske vill ”fuska”. Men nu valde hon ju att göra det.

     Svara

  Fast vadå.. Han ber henne cykla bort den, hon kan ju vägra och gå därifrån om hon inte går med på det, eller? Bara för att man betalar en pt så är man ju inte _tvingad_ att göra allt.

  Svara

   Håller med.. sen tror jag bara han vill visa vad maten egentligen innehåller och hur lätt det är att stoppa i sig men vad som sen krävs på gymmet för att få bort det. En bar (proteinbar antar jag) är ju ändå accepterat snacks då och då om man tränar hårt men jag förstår ändå grejen. Hon betalar ju honom så är hon inte ok med det är det bara att gå.

   Svara

  Vad tränar hon inför?

  Svara

   Gillar inte att läsa om my. Trodde hon var bättre men hon visade en annan sida. Man lär så länge man lever.

   Svara

  Jag får såna dåliga vibbar av Ako alltså.

  Svara

   Är denne Ako samma man Alexandra Bring var ihop med för några år sen? Även jag får dåliga vibbar av denne Ako

   Svara

    Stämmer

    Svara

  Det rimmar inte med hennes utbrändhet 🤔

  Svara

   Finns fan ingen utbrändhet 🙄
   Hon fabulerar som vanligt

   Svara

    Ja denna gång viker jag mej många här som haft rätt om henne. Not nice.

    Svara

   *illa

   Svara

  😴 😴 😴 zzzznaaark 😴

  Svara

  En utbränd kropp ska inte stressas. Kroppen kan uppleva stress av stor pulshöjning. Risk för att hon snart ligger med näsan i vädret igen.

  Svara

   Men alltså hon är bara ”utbränd” när det passar henne, när det passar hennes syften och när det gynnar henne.

   Svara

   Nej träning minskar stress kraftigt. Jag har har gått på flera stresskurser och varje gång har ledarna sagt att det har aldrig träffat någon människa så stressad som mig. Det bästa botemedlet för mig är träning, ju hårdare träning desto mer sysselsättning känner jag efteråt och desto längre håller det i sig.
   Så jag hade verkligen uppskattat att ha råd med en PT som peppar och pressar mig till bättre resultat. När jag tränar är det inte lika lätt att peppa sig när man är trött och slut.

   Svara

    Mmm, men detta är ju något individuellt. Inte något universellt för alla utbrända människor. Finns gott om forskning som pekar mot just det någon annan påpekade, att utbrändhet riskerar att förvärras med hård träning. Och sedan finns det personer som mår bra av det.

    Svara

     Det ligger nog faktiskt något i det. Jag har varit utbränd och är på väg tillbaka. Innan kollapsen tränade jag extremt hårt flera gånger i veckan. Sen tog det bara stopp. Höll på att kvävas och svimma varje pass. Trodde det var något fysiskt fel på mig men i efterhand har jag förstått att jag nog fick panikångestattacker. Nu klarar jag knappt träna pga ångest, allra mest prestationsångest och rädsla för panikångestattackerna.

     Svara

      Det var exakt likadant för mig. Kroppen känner inte skillnad på stress från träning eller panikångest. Jag kunde inte ens gå promenader första månaderna, och det är först nu efter 5 år som jag är 90% återställd. Får fortfarande ångest ibland vid vissa tunga lyft och intervaller men det blir bättre för varje gång nu. Förut blev det bara värre ju mer jag utmanade mig, då behövde jag total vila utan pulsökningar.

      Svara

       Samma här och precis som ni säger så är inte kroppen/hjärnan tillräckligt smart för att förstå om det är positiv eller negativ stress, speciellt inte efter en utmattning där alla alarmsystem och signalsubstanser har hamnat i total obalans. Jag fick öka träningsmängden långsamt och successivt under 1,5 års tid så att kroppen skulle hinna fatta att stressen inte är farlig och slutar efter ett tag. Totalt med utmattningstiden blev det ca 3 år, varav 1 år med typ korta promenader när jag orkade.

       Nu kan jag träna som vanligt igen, men det tog lång tid att komma tillbaka. Dock SÅ värt kämpandet då min träning är så mycket bättre nu. Jag har en helt annan känsla för vad kroppen behöver och klarar av, då jag under upptrappningen tvingades lyssna på minsta lilla signal för att inte ta tio steg tillbaka.

       Svara

    Men alltså det finns forskning som visar att utmattade INTE ska träna pulshöjande, pga det förvärrar utmattning. Spelar ingen roll vad som funkar för dig individuellt. Antar att du inte heller är utmattad utan gått ”stresskurser” i jobbet. Är du den ”mest stressade de träffat” så har du förmodligen högt kortisol, och då kan träning fungera. Men inte när man väl blivit utmattad och kroppen kraschat. Då förlänger man bara sjukdomen. Att vara stressad och utmattad är inte samma sak.

    Svara

     Jag har inte gått stresskurser i jobbet. Jag har gått på smärtklinik och rehab som drivs av landstinget, de som arbetsr där är av landstinget anstäld sjukvårdspersonal dvs läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Jag har gått där på heltid på 8 v , 12v kurser 5 gånger.
     Om du googlar kommer du kunna hitta att tränning är det bästa botemedlet mot stress. ”Träning”förbränner” alltså stresshormoner.

     Det är väldigt stor skillnad på träning och panikattacker. Träning är positivt gör kroppen , medans panikångerst eller panikattacker är negativt . Ni behöver skaffa er mer fakta om stress.

     Svara

     Ja exakt, är man stressad är det bra med träning, men är man utbränd-nej! Inte i det akuta stadiet, man kan när kroppen klarar öka aktiviteter och såsmåningom träna.

     Svara

  Det finns bara 100 eller 0. Träning, kändisfester och ned till sonen ibland. In i väggen. Sedan börjar det om och om och om igen.

  Svara

  Vad har han Ako för referenser? Jag hittar ingen info om hans PT utbildning. Och när jag scrollable hans Instagram såg jag bara massa egobilder. Min erfarenhet av PT är att de som är seriösa visar upp sin kunskap på sociala medier, mer fokus på att visa övningar och tips än att flexa muskler.

  Svara

  Varför så få kommentarer på de senaste inläggen?

  Svara

   De är oengagerade

   Svara

   Tråkiga inlägg.

   Svara

   Tråkiga inlägg kombinerat med förbud mot ot.. som nån påpekade igår så brukade alltid de tråkiga inläggen förr vara fyllda av ot så kommentarerna gick då upp ändå

   Svara

    Åh så sant 🙁
    Saknar det! Kommentarerna är vad som gör den här bloggen.

    Svara

  Jag skulle nog tycka att det viktigaste vore att prioritera mitt vardagsmående. Hennes vardag med diagnos och utbrändhet, olika boenden och schema med sonen mm är ju kaotisk som den är. Att straffcykla och visa upp det på sociala medier verkar definitivt inte som att finna en sund balans.

  Svara

   Fast man måste inte se det som ett straff. Det var det ju inte heller. En konsekvens snarare. Och en fingervisning om hur lätt det är att svälja 300 tomma godiskalorier bara för att man är sugen.

   Svara

    Vilken annan anledning finns det att äta godis annat än att man är sugen på det?

    Svara

  Igår morse flippade folk ut i Sandra Beijers kommentarsfält. Sandra hade ett inlägg i samarbete med Shiseido, och folk var arga över att Shiseido eventuellt testar sina produkter på djur. Och ovanpå det blev många arga över att hon gjorde ett inlägg om smink på Kvinnodagen.
  Alltså jag tycker synd om Sandra! Sedan igår eftermiddag har hon stängt alla sina kommentarsfält.

  Svara

   Tycker också synd om henne, har blivit så sjukt otrevlig ton i hennes kommentarsfält och gruppen 925 på fejjan ska vi väl inte tala om. Hon skrev ett svar på blogginlägget där:

   Hej! Anledningen till att samarbetsinlägget kom upp idag var för att Shiseido tidigare-lade det på grund av en release med en mascara. Det skulle egentligen postats nästa onsdag men jag sa okej pga inhousepolitik, Elles önskningar och så vidare yadi yadi. Det om d.

   Men, det inlägget som jag skulle publicera idag handlade inte heller om 8 mars. Jag har publicerat politiska inlägg på 8 mars i tio års tid. I början var de mer utbildande, jag kontaktade exempelvis centrum för Genusstudier en gång och bad de hjälpa mig svara på väldigt basic frågor kring feminism för att många av mina läsare inte var feminister då och det behövs ett utbildande.
   Ibland var inläggen mer politiska när det behövdes, andra år var det bara memes, andra år fokus på välgörenhet, andra år mer debatterande.

   Som feminist har jag känt att det är viktigt att genomgående lyfta frågan i min kanal och egentligen alla inlägg jag skriver är ju skrivna genom någon form av genusglasögon eftersom jag alltid har på dem. Det är exempelvis ingen slump att jag nästan bara läsare kvinnliga författare, eller tipsar om serier med kvinnliga regissörer etc etc i all oändlighet.

   De senaste åren har feminism blivit en självklarhet för många i samhället, vilket är så himla fint. Men, jag har också känt att klimatet på internet på sista tiden har blivit någon form av stryka varandra medhårs-feminism, som jag avskyr.
   Jag har tidigare år känt att det varit viktigt att uppmärksamma dagen för att det gjordes liksom inte i kommersiella medier. Det såg inte ut som det gör nu.

   Jag tycker att på sistone lägger så många upp 8 mars-inlägg enbart för att köpa poäng hos sina läsare, och jag vill inte vara en del av den normaliseringen att vara ”rätt” och korrekt. Visst kan man hävda att jag har en stor plattform och därigenom en ”uppgift” ändå, men jag har faktiskt ingen lust.

   Jag är trött på att samla poäng för att bli omtyckt av folk som sitter och väntar på att jag ska göra fel. Då gör jag hellre fel direkt. Den feministiska kampens huvudsakliga syfte är inte att lägga upp en påminnelse en fredag i mars. Jag vägrar rätta mig till det ledet. Och jag tror att för att slippa den här snäva snäva vägen som skapas åt mig och andra feminister, så kommer jag behöva göra mer eller mindre såna här grejer framöver.

   _Min_ feminism som jag står och tror på ligger inte i min egen personliga vinning och att köpa poäng.
   Min feminism är allt för mig.
   Och därför valde jag aktivt att inte lyfta 8 mars för redan frälsta (som jag anser att mina läsare är), för jag _vet_ att ni vet vad den här dagen innebär och jag _vet_ att ni kan läsa om den var ni än går in i dag.

   Och det känns som att jag håller på att tappa min feministiska eld på grund av alla dessa snäva regler, och därför måste jag göra såna mini-revolter som ni kan tycka er hur barnsliga som helst, men jag vill inte förlora mig själv i det klimatet som är idag.

   Krossa patriarkatet och glad fredag

   Svara

    Trött på Sandras bortförklaringar, hon är nog den som tar kritik sämst av alla, ihop med Elsa Billgren

    Svara

     Ja hon behöver växa upp.

     Svara

      Jag tror att ”växt upp” är det som hennes lilla 925-armé har gjort! Helt plötsligt ser dom hur verklighetsfrånvänd hon faktiskt är. Verkligheten har hunnit ifatt helt enkelt. Kvinnan är på väg mot 35 år och då brukar det flesta (oavsett livsstil och ”stil”) ha vaknat upp och ser hur den riktiga världen ser ut. Själv älskar jag hudvård och makeup men trots det reagerade jag på val av dag i samband med det samarbetet.

      Svara

     Jag tyckte inte att det var bortförklaringar, utan bara förklaringar. Vad måste Sandra göra för att det ska vara ”rätt” då?

     Svara

     Men läs henne inte då

     Svara

    Åh, tack Mall för att du publicerade hennes svar här! Jag visste inte att klimatet var dåligt i 925-gruppen också 😔
    Det känns så himla tråkigt att folk vill ”trycka till” en bloggare på det här sättet.

    Svara

     Eller det är åtminstone min uppfattning, men har väl blivit så i och med att gruppen har vuxit.

     Svara

    Tycker det är intressant att ingen i 925-gruppen reagerade på just denna mening som Sandra skrev i början av sin megalånga försvarstext, nämligen:
    ”Hej! Anledningen till att samarbetsinlägget kom upp idag var för att Shiseido tidigare-lade det på grund av en release med en mascara. Det skulle egentligen postats nästa onsdag men jag sa okej pga inhousepolitik, Elles önskningar och så vidare yadi yadi. Det om d.”

    Frågan vi måste ställa oss och granska är varför Elle pushade henne till att publicera ett inlägg, som egentligen skulle upp nästan onsdag , på kvinnodagen av alla dagar. Det är just det som måste granskas. Om hon hade postat just detta inlägg på lördagen efter eller torsdagen innan skulle man inte reagerat så hårt. Snälla liksom, hon postar adlinks på kläder av företag som behandlar kvinnorna som syr dem som skit, hela tiden. Ingen reagerar på det. Hon reagerar inte ens på det. Jag bryr mig inte om resten av försvarstalet för jag tycker det var mycket ”rabbla upp vad jag har gjort tidigare och nu är det inte hipstrigt att vara feminist längre så jag vill inte ta fajten”.

    Svara

   Och Bella gjorde ett reklaminlägg för choklad som hon kopplade ihop med kvinnodagen. Min kommentar ang lämpligheten i detta släpptes självklart inte igenom…

   Svara

    Stackars dig.

    Svara

    Deppa inte Vic, min kommentar om att den chokladen är god släpptes inte heller igenom. Så det handlade nog inte om vad du skrev, men vad menar du.. olämpligt med choklad på kvinnodagen?

    Svara

     Osmakligt att använda/nämna kvinnodagen i ett reklaminlägg oavsett vad det är man gör reklam för tycker jag.

     Svara

      Åh detta lättkränkta samhälle vi lever i idag

      Svara

       Ja ännu är vi inte robotar när den tiden kommer är ordet lättkränkt utrotat. 😂 men tror du samhället är bättre då 😉😕 tror inte jag. Bra att ha KÄNSLOR

       Svara

       Det var nog inte baserat i någon kränkthet. Däremot ett ifrågasättande av att använda feminism som ett sätt att tjäna pengar. På andra kvinnor dessutom. Men det är ju enda sättet som IL använder feminism så jag är inte förvånad.

       Svara

   Men oj har hon stängt kommentarerna? Trodde aldrig hon skulle göra det, normalt sett är hon ju svinbra på att bemöta kritik. Som svaret hon gjorde i 925, tyckte det var klockrent. Fattar dock att det inte är kul med kritik på två samarbeten i rad, det ser ju inte jättebra ut för annonsörerna.

   Svara

  Äh det här känns som ett ickeproblem.
  Jag är likadan med min träning, jag vill ha en coach som härjar med mig, som inte gör det enkelt för mig att fuska, maska, komma undan. Det får mig att må bra att piskas in i mål.

  Sen sover jag gott, får bra energi, jag blir glad och peppad.
  En coach som stryker mig medhårs tappar mitt intresse jättefort. Det är så jag funkar och kanske så My också funkar.
  Det hela verkar ske med glimten i ögat och samförstånd. Vart är felet i det??

  Svara

   Jag har aldrig haft någon PT. Jag ”piskar” mig själv så bra. Slutar inte förrän musklerna brinner som eld. Eller att jag har blodsmak.
   Men allt handlar kanske om hur ens personlighet är. Jag har noll tävlingsinstinkt, utom när jag tävlar mot mig själv.

   Svara

    En PT handlar mer om att du har någon som kan hålla koll på din teknik, vet dina svagheter och kan göra ett program som gör att du korrekt kan träna upp svaga delar utan att skada dig. Samt pusha dig lite extra när det börjar bli tugnt. Men en PT som bara står och skriker på dig är fullkomligt meningslöst….

    Svara

     Jo, jag har haft en PT en gång. Camcam! Hon är ju safe-utbildad… och hon var för jäklig mot mig. Kunde inte gå i trappor dagen efter. 🙂

     Svara

      ,

      Svara

    Heja Camimami kör hårt bra jobbat. ❤

    Svara

    Jag har haft flera pt, de enda jag gillade var de som skrek åt mig. Visserligen arbetade vi enormt mkt med teknik och rehab också men när vi väl tränade så tränade vi tills jag knappt kunde stå upp.
    Jag tävlar också mot mig själv, jag gör det lika bra utan coach. Men de dagar han är med ligger fokus på annat än de dagar jag kör själv.

    Alla är olika 😊

    Svara

  Bellas senaste insta: Be a lady. Be independent. Haha tjejen har ju humor!! 😂Hon skulle inte klara sig en timme utan sitt ”team”.

  Svara

   Hon borde inte ens yttra Ruth bader Ginsburgs namn.

   Svara

  Förstår inte problemet faktiskt. Hon går på strikt diet och bröt denna. Då ville tränaren visa hur mycket man måste jobba för att få bort fusket. Jag gör likadant, ätit onödigt, tränar extra.

  Svara

   My har en utbränd kropp. Så det kanske inte är så bra att stressa kroppen då.

   Svara

    Oavsett så är det hennes val. Vill hon träna hårt och mår bra av det så varsågod, utbränd eller inte.
    Hård träning vad det som räddade mig vid utbrändhet. En paus i livet där jag kunde andas och bara vara mig själv.

    Svara

  Att cykla bort 300 kalorier är inget man direkt spyr av, om man inte kör maxtempo. Vilket hon kanske gjorde, vad vet jag…. Annars är det hyfsat lätt att trampa bort.

  Svara

   Ser du vad det är för typ av cykel hon sitter på? Det är en assault bike (AB). Den är vidrig och jag skulle inte påstå att det är hyfsat lätt att trampa bort 300cal på den. Kan påpeka att jag tränar 4-5 hårda pass i veckan och är i mina ögon god form.

   Svara

    Aha, nä, jag kollade inte. Tränar själv väldigt mycket (Ironmanträning) och intensivt och har också pass där jag kollar efter lämplig plats att spy. På ”vanlig” trainer efter program. Tänker att 300 kalorier trampar jag lätt bort utan att behöva kräkas.

    Men då fattar jag. Har aldrig ens testat en sån.

    Svara

    Jag fixar tre minuter på en AB. Den kräver så mkt pannben att jag ger upp innan jag ens börjat.

    Usch för AB!!!

    Svara

     Agree! Tänker aldrig sätta mig på en AB frivilligt igen 😅

     Svara

  Skriv gärna ett inlägg om Cissi Wallins sura inlägg om att Magnus Betner nu får skriva krönikor på Metro samtidigt som hon pekar ut honom som positiv till prostitution och myten om ”den lyckliga horan”. Hon använder det för att visa på hur ”dåliga” Metro är som väljer honom framför henne.

  Är detta sant? Nej, Cissi använder honom på det sätt som passar henne just nu. Jag förstår inte att hon kan med att hitta på så många saker för att det ska gynna henne själv, och förstärka hennes agenda.

  Svara

  Förstår mig inte på människor som betalar ett flexande mansmonster med militära fantasier en massa pengar för att han ska behandla dem som hundskit. Är det någon sorts s&m böjelse hon försöker leva ut? Total dominans och förnedring av en man som ska bestämma vad hon äter, sover och rör sig och bestraffar henne med smärta om hon äter fel sak. Låter jättekul och sunt.

  Svara

   😂😂😂

   Svara

   Ha ha underbart: ”ett flexande mansmonster med militära fantasier”. Finns allt för många av den sorten som extraknäcker som PT på dagarna och som dörrvakter på nätterna.

   Visst nån ska ju vara det också men just den där ytterst självgoda fixeringen vid sig själv, sin egen kropp och sin egen så kallade ”målbild och achievement” — fasen någon borde tala om för dom att dom har en hjärna att tänka med också.

   Stolligt är vad det är.

   Svara

   Haha ja det låter som min version av helvetet faktiskt…

   Jag tycker Mårten från BL verkar vara en mysig och peppande PT. Aldrig sådär gapig och läskig.

   Svara

  Mys träningsresa med denna herre verkar inte välbokad. Nu har en goodiebag inkluderats som bla innehåller Bobbys hårpiller.
  Så jävla lägligt av henne att ge bort katterna inför träningsresor. Ynkligt att skylla på Jonas när hon inte vill leva så att katterna får ett bra liv. Ta ansvar för sitt handlande är inte Mys melodi.

  Svara

  Visst går det bra att dela en Youtube från en viss tidpunkt in i filmen:

  https://youtu.be/H-TzIbds-XQ?t=558

  Svara

  Om man har ett mål eller ska tävla och har strikt diet så måste man ha koll på hur mycket man stoppar i sig men vad är det här?! Stor (?) Influencer som öppet delar med sig av detta? Snacka om att öka träningshetsen. Ska folk nu börja straffa sig själva för att dom äter? Helt absurt. Tycker alla människor har ett visst ansvar med vad dom delar med sig av och detta i dagens samhälle där folk har ätstörningar och försöker passa in i ”normen” bl.a. är det en stor TW. Träning ska vara kul! Inget man ska använda som straff.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.