Kan Isabella göra lite damage control här månne?

”Ett samarbete med Isabella Löwengrip har funnits länge på Ellens önskelista. Eftersom Isabella är en förespråkare av probiotika känns det fantastiskt att få våra probiotiska intimvårdsprodukter kommer i fokus”, säger Jenny Fingal, vd på Ellen AB, i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Isabella är en fantastisk entreprenör där hennes engagemang under många år har påverkat och inspirerat kvinnor i alla åldrar. Därför blir det här samarbetet extra viktigt då vi tillsammans skapar nya och spännande möjligheter för vår målgrupp.” – VA Pressmeddelande

Med tanke på att Therese Lindgren totalsågat Ellens tamponger vid fotknölarna i sitt stora tampongtest – nästan en halv miljon unga tjejer har sett videon – så har Isabella lite att ta tag i för att vända den här katastrofala marknadsföringen.
Vad tror ni?
Kommer vi få se små videoklipp på Insta-story där Isabella kommer ut från ett toalettbås där hon nyss bytt tampong?
Kanske med orden ”SO FUN?” *slänger med håret och gapskrattar*

193 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Får rysningar bara av att tänka på att föra in en tampong, kliigt och torrt… är så nöjd med menskoppen.

  Svara

   Nyfiken på menskopp, aldrig upplevt problem med tampong dock. Mest lat och vill kunna byta mer sällan.

   Svara

    Gör det, testa. Ge det två, tre mensomgångar innan du utvärderar för det tar lite tid att få kläm på tycker jag. Men när du väl får till det är det som att inte ha mens längre. Jag är bara bitter att jag inte testade tidigare.

    Svara

     Håller med! Menskopp är så bra. Ångrar att jag väntade så länge innan jag testade.

     Svara

      Hur har det du funkat med menskopp för er som inte kunnat använda tampong? Jag har aldrig kunnat ha det, det skaver så oerhört och jag känner den hela tiden. Menskopparna verkar lite mer ”följsamma” eller vad man ska säga. Drar mig för att prova men känns som att det här med bindor varken är så miljövänligt eller bra för snippan heller… är det värt ett försök?

      Svara

       Jag får också skav av tampong. Tror det är för den torkar ut och irriterar slemhinnorna. Menskoppen suger ju inte upp något, har inga kemikalier och torkar inte ut. Jag känner den inte alls. Men jag fick klippa av den lilla piggen för den skavde. Men det är många som får göra det.

       Svara

        Om man får skav har man inte tryckt in den tillräckligt långt 😮

        Svara

         Alla slidor ser olika ut, jag behövde köpa en extra kort menskopp, annars skavde det och jag fick svamp. Älskar dock menskopp!

         Svara

         Hm, nja jag vet att den är inne tillräckligt långt och det är typ inte alltid som den skaver men jag känner att den är där vilket är fruktansvärt obehagligt.

         Svara

      Hur valde ni er menskopp? Var det via såna där nättester? Blev det rätt på första försöket?

      Svara

       Jag gjorde så. Den var nog lite för stor men passade super efter att jag fått barn.

       Svara

       Flowcup erbjuder byte om storleken inte blir rätt.

       Svara

       Jag blöder extremt mycket så tog bara en av de större varianterna. Vet att det inte är att rekommendera eftersom mer ska anpassas efter den egna kroppen men ville ha något så man klarar sig några timmar. Det läcker någon enstaka gång men inte i närheten av lika ofta som när jag hade tampong och blödde igenom varje månad!

       Svara

       Jag provade två. Den ena var hårdare och läckte hela tiden. Den jag har nu är mjukare och ska sitta längre upp, och passar min kropp bättre.

       Svara

   Otippat att första kommentaren är från en menskoppsprofet 🙄

   Svara

    Fast varför inte?? Mer miljövänligt men framförallt mer snippvänligt! Prova!

    Svara

     Skiter i miljön när det kommer till att vara så komfortabel under mensen som det bara går. För mig är det bindan som gör det uthärdligt.

     Svara

      +1 (fast använder tampong – Libresse faktiskt – och så binda när det blöder mindre första o sista dagen) bryr mig bara om mig själv när det kommer till mens. Jag ska vara bekväm, känna mig fräsch och kunna fortsätta sporta.

      Och jag vill inte rota med händerna inne i ”snippisen” eller vad hon kallade den i videon haha. Så avstår menskopp. Förutom att det är blä haha.

      Svara

   Samma här! Sällar mig med glädje till menskopps-maffian!

   Svara

   Älskar min menskopp! Kommer aldrig gå tillbaka till tampong.

   Svara

   Undrar liksom var menskoppen varit hela mitt liv, varför har jag inte vetat om den tidigare? Inga uttorkade slemhinnor, byter mer sällan, sover hela nätter och ekonomiskt och miljömässigt SÅ mycket bättre. Tycker menskoppen borde få nobelpriset! Snacka om att förändra livet för så många människor, magiskt!

   Svara

    Tamponger känns så omodernt, tycker Bella borde satsa på samarbeten som är innovativa och ligger mer i tiden.
    Menar såklart inte att de som vill använda tampong självklart skall göra det men Isabella har ju sådan power att påverka kvinnor på ett positivt sätt, dock verkar snarare pengarna styra vad hon för reklam för.

    Svara

     Det känns rätt uppenbart att Bella låter pengar styra och inte relevans och vad som kan kännas trovärdigt! Bella med städprodukter liksom?

     Svara

      Fast det är väl trovärdigt, det ser välstädat ut i hennes hus och alla använder väl städprodukter. Fairtrade-choklad är väl ett bra samarbete också och likaså adresslåset men enligt några här är det fel på allt Isabella gör, vad hon än gör, hon kan inte göra något rätt.

      Svara

     Tamponger är väl inte omodernt 😝 är ju fortfarande det populäraste mensskyddet

     Svara

      Tittat man på vilket mensskydd unga kvinnor använder är menskopp vanligare. Är ju trotts allt Bellas målgrupp.

      Svara

       Är du verkligen säker på att det är vanligare? Jag känner typ två personer utöver mig själv som använder menskopp..

       Svara

        Hittar inte artikeln nu men jag läste något om det nyligen.

        Svara

        Alla jag vet vad de använder för mensskydd har menskopp. Är väl en 10 stycken i min närhet. Det har ökat allt efterhand som menskopparna blivit bättre. Tror tampongföretagen ser en ganska tydlig trend faktiskt. Det är värt att testa tycker jag, funkar det för en så funkar det jäkligt bra så det kan vara värt den lilla investeringen (tror dessutom att det finns företag där man kan prova sig fram till rätt storlek). Jag är definitivt en menskoppsprofet eller vad man kallas här när man förespråkar menskopp. Svårslaget.

        Svara

         Du vet väl antagligen vad de använder på grund av att det är just menskopp. Finns ju mycket att säga om menskopp och inte så mycket att säga om gamla vanliga bindor och tamponger.

         Svara

       Bellas målgrupp nu för tiden är 35-åriga småbarnsmammor i karriären sk power women.
       Det var länge sedan hon riktade sig till tonåringar. Åtminstone enligt vad hon skriver i bloggen (och säkert också framhåller när det gäller samarbeten).

       Svara

        Å nej, folk över 30 följer inte henne 🙂

        Svara

         Inte folk så mkt under 30 heller…så vilka följer henne
         😅😅

         Svara

          Skämt åsido är det nog ålder ca 25-29 gissar jag. De som hängt med, i hennes egen ålder.

          Svara

     Är det inte så för de flesta influencers? Nu vet jag inte hur det fungerar bakom kulisserna, men det är väl främst samarbetspartnerna själva som tar kontakt med diverse flunsor? Så om O.B, Ellen och Voltaire kontaktar henne för de vill göra ett samarbete så väljer hon mellan dem, inte jagar hon menskoppssamarbeten? Om hon redan använder menskopp på eget bevåg så är det ju bättre att hon har menskopp som en personlig rekommendation.
     Alltså jag tycker de ska välja samarbeten med omsorg men lite måtta får det vara på kraven här. Influencers ÄR reklampelare, likadant som om företaget hade köpt annonsplats i en tidning eller i tv. De visar upp en produkt och det är upp till köparen om de är intresserade. Om en influencer gör för många och för kassa samarbeten så kommer deras trovärdighet minska och de kommer i slutändan lägga väg till sin egen undergång.
     Menskopp är dessutom inte för alla. Det är inte som att en tampong blir omodern, överflödig eller ond bara för att menskoppen kom in i bilden.
     Med det sagt tror jag inte Bella, liksom de flesta andra influencers, använder eller kommer använda företagets produkter. De bara visar upp dem. Pressmeddelandet är ju rätt komiskt trots allt, att Isabella varit en ”förespråkare för probiotika”. Snacka om att ta i i ämnet probiotika för snippis.

     Svara

     Hon verkar absolut desparat för mer pengar. Herregud vad hennes kanaler blivit övertagna av reklaminlägg!!

     Svara

      Fast hon verkar inte mer desperat för mer pengar än andra. Hennes kanaler har inte mer reklaminlägg än andras.

      Svara

     Hade jag suttit vid en dator (och haft lite tid) hade jag börjat googla för jag vill minnas att Bella har gjort reklam för menskopp för ett par år sedan. Men kanske är det mitt minne som sviker mig?

     Svara

    +1 på den. Önskar så att jag testat det tidigare. 😊

    Svara

   Så nöjd med min också. Kört med menskopp i 6-7 år. Om jag har riklig blödning första natten händer det att jag använder tampong, men bara då. Jag gillar att sova på sidan ock då har det hänt att menskoppen läckt lite. Annars har jag aldrig haft några problem, tycker det är fantastiskt jämfört med andra mensskydd.

   Svara

   Älskar också min kopp! Mitt största problem är att den är så bekväm att jag glömmer bort att jag har mens och därför glömmer att tömma den… Jag blöder ganska rikligt och upplever att jag kan låta det gå längre mellan tömningarna än när jag hade tampong. Då fick jag springa på toa varannan timma även med största storleken. Nu klarar det sig dubbelt så länge i alla fall eftersom jag köpte en ganska stor kopp. Jag är så himla nöjd!

   Svara

    Menskoppfrälst här också! Jobbar som ssk i landstingspyjamas och det är numera slut på nerblodade kläder och stressen att försöka få in frekventa toapauser med tampongbyten. Kör på största pga heavy flow. Största tampongen + binda höll en halvtimme-timme förut. Känns betydligt tryggare, mer miljövänligt och ekonomiskt med menskopp.

    Svara

   Kan någon förklara menskoppens storhet för mig? Alltså, jag fattar att det är bättre för ekonomin, miljön och för kroppen. Men det man märker av rent konkret är bara att det är kladdigt och äckligt. Jag köpte en menskopp lagom till min förra menstruation, började använda den och förväntade mig en wow-eller utan like! Men… nej. För det första fick jag inte till tekniken, så den läckte (fattar att det kräver övning, så det är egentligen bara kritikstorm mig själv) men sen när man ska ta ut den, måste sticka in fingrarna i slidan för att få tag i den, rucka lite för att den ska ”lossna” det skvalpar över, man får blod och slem på händerna, det (sorry för tmi) ”hänger” ofta en slemsträng från vaginan av sånt som inte riktigt ”lossnat” och hamnat helt i koppen ännu, och därför måste ”dras” loss med fingrarna. Sen ska äcklet antingen hällas i toaletten, eller ner i handfatet, och man ska skölja ut koppen, tvätta sig riktigt jävla noggrant (okej, jag har smärre panik för bakterier och klet, så jag tvagar mig kanske mer än behövligt är…) och försöka få den på plats igen.
   Allt detta tar en enorm tid och känns bara jävligt äckligt. Så SNÄLLA kan någon förklara för mig om jag missuppfattat nåt, för jag fattar verkligen inte grejen med menskopp…

   Svara

    Du behöver bara tömma den morgon och kväll (finns ju undantag). Så för mig är det en stor vinst. Gör det hemma i lugn och ro. Har typ två sek när jag fått in snitsen. Går lika fort som att ta i eller ur en tampong och skölja ur den tar oftast mindre tid än att ta av plasten på en tampong. Men typ 4 första gångerna var det jätte knökigt att få den på plats. Tror det handlar om vana.

    Svara

    Så upplevde jag det också, till en början. Det var svårt de första gångerna, helt klart, och kändes lite kladdigt! Nu tömmer jag oftast bara två gånger per dygn, och då ena gången när jag duschar (tips!). Så jag klarar mig med att byta hemma, har hittills inte tömt på offentlig toa och skulle helst inte göra det heller.

    Svara

    Jag har den pga torra slemhinnor, och stort flöde. Blödde igenom tampong plus binda men är med menskopp helt säker. Sen är miljön och plånboken riktigt nice to have. Men visst man blir lite ”närmre” sin kropp på ngt sätt. Lite läskigt i början men jag har vant mig. Tycker man får till det efter hand. Andra plus: man kan bada obehindrat, man kan sätta in den innan perioden börjar för att slippa överraskning samt på slutet utan att behöva gå med ”torr” tampong.

    Svara

    Jag vill inte heller in och rota efter saker. Nog läskigt när man tror tampongsnöret åkt in haha. (Aldrig hänt hittills dock.) Nej jag vill inte föra in fingrarna där vid mens annat än fingerspetsen vid införandet så att säga.

    Svara

  Men vad är det här för inlägg egentligen. Är väl skitsamma vad Therese tycker. Så vitt jag vet är alla olika, med olika behov och krav på sin tampong. Vad blir nästa inlägg, att Bella gör reklam för tss?

  Svara

   Fast ingen har väl behov av att tampongen luddar 😂

   Svara

   Therese Lindgrens ord är lag! 😂❤️

   Svara

   Therese är influencer och har gjort ett enkelt men ändå intressant tampongtest, som dessutom har små kopplingar till en annan influencer. Tadaa, ett ämne för Bloggbevakning. Tror inte det påstås nånstans att hon är den allsmäktiga tamponggurun.

   Svara

  Kolla din mail angående detta samarbete, finns mer info om det 😅

  Svara

  Det här inlägget var ju bara hånfullt, ett av väldigt många nedlåtande inlägg om Bella de senaste dagarna. Och nej, jag är inget fan av henne.

  Svara

   Håller med dig till 100%. Och då är jag inte heller ett Bella-fan.

   Svara

   Jag undrar också varför det skrivs på ett sätt som syftar till att göra henne föremål för åtlöje.

   Svara

  Himla bra video från Therese faktiskt! 👌🏻

  Svara

   Den säger inte så mycket dock. Avgörande bör vara hur tampongen känns inuti din kropp, inte vilken som suger upp mest ur Therese glas.

   Svara

    Fast Therese berättar ju hur hon upplevt de olika tampongerna och påpekar även att bara för att någon sugit upp mer så är den inte bäst.

    Svara

     Precis. Hur hon har upplevt dem. Säger absolut ingenting om hur någon annan upplever dem.

     Svara

      Ingen upplever väl ludd som något positivt? Eller det är individuellt menar du? Kritiken mot Ellen var att den lämnade kvar ludd i soppan.

      Svara

       *snippan

       Svara

       Soppan! 😂😂😂

       Svara

    Fast hon säger ju att Ellens tampong släpper mest bomull/ludd och att den därför drar till sig mer bakterier i snippan och att det då är irrelevant vad probiotikan gör gott? Den saken är ju inte individuell. Om man inte har en supersnippa som älskar när gamla bakterieparadis till bomullsrester flyttar in permanent då, såklart.

    Svara

  Om Bella är något sånär miljömedveten borde hon göra reklam för menskoppen istället. Tänk om 1,5 miljoner kvinnor kör menskopp istället för ex antal tamponger i månaden. Där snackar vi power, vilken miljöinsats! Heja!

  Svara

   Jag vill inte använda menskopp

   Svara

    Du behöver inte.

    Svara

    Inte jag heller.
    Fyfan vad äckligt att hålla på och behöva skölja ur och tvätta… blä!

    Svara

     Är väl inte värre än att tvätta händerna efter att man sätt in en tampong? 🤷🏻‍♀️

     Svara

      Eh jo. Det tycker iaf jag.😅

      Svara

   Varför är inte tamponger bra för miljön? Om man slänger dom som man ska?

   Behöver inget otrevligt svar, så ni som hade tänkt dryga er, snälla låt bli.

   Svara

    Mängden resurser som krävs för att producera mängden tamponger som används under 10 år är betydligt mer än mängden resurser som krävs för att producera en menskopp.

    Svara

    Engångsprodukter (som tamponger är) är aldrig bra för miljön. Dessutom är de blekta (bilket också är a big no no), och innehåller en massa kemikalier som jag personligen inte vill ha upp i snippis. Provade menskopp direkt när jag började läsa på vad engångsmensskydd innehåller och kommer aldrig gå tillbaka. Det är superskönt att aldrig behöva köpa mensskydd längre, och kan tom glömma bort att jag har mens då menskoppen inte ens märks av (till skillnad från tamponger o bindor, som kan börja lukta, torkar ut och måste bytas ofta)! 🙂

    Svara

     Att ha i menskoppen längre än tamponger låter inte bra. Då borde det lukta men har aldrig varit med om att tamponger luktat. Blod då möjligtvis. Om man slarvar med hygienen med en menskopp är risken större för bakterietillväxt än med tamponger. Miljön är optimal för att bakterier på menskoppen ska växa och frodas eftersom det är varmt och fuktigt. Så varning för att ha den inne länge.

     Svara

      Ca allt du skriver är totalt felaktigt, orkar inte ens svara på allt.

      Svara

       Tack för att du berättar att du inte orkar svara, bra med raka besked.

       Svara

        Tack för att du gör dig besväret med att förklara ditt missnöje med ovanstående kommentar.

        Svara

         Tack, alltid kul med uppskattning.

         Svara

      Fel fel fel fel!! En menskopp kan sitta inne i upp till 12 timmar. Eftersom menskoppen är som en barriär kommer mensblodet inte i kontakt med syre = ingen bakterietillväxt eller dålig lukt (vilket är vanligt när man använder binda). Dessutom ingen risk för TSS, vilket tampong medför. Med en enkel googling kan man kolla upp allt det här, antingen på de respektive menskoppsmärkenas hemsida eller någon annanstans. Sluta sprida dynga.

      https://www.expressen.se/halsoliv/sex–relationer/6-bra-saker-att-veta-om-menskoppen/

      Svara

       Vilken lögn. Tss kan du få utan tampong också, så självklart finns det en risk för tss. Du menar kanske förhöjd risk.

       Svara

      Men läs på innan du uttalar dig. Tömmer min menskopp på morgonen och kvällen. Fungerar utmärkt. Har använt den i snart 8 års tid.

      Svara

      Att jag använder tampong är just för att det inte luktar. Och känns torrt och bra. Kan rida och träna och ha finbyxor utan att känna mig nojig.

      Svara

    De är gjorda av bomull som är en av de mest resurskrävande grödorna att odla. Plus alla de anledningar som tidigare skribenter nämnde!

    Svara

  Varför vinkla inlägget mot Bella? Börjar kännas nästan lite besatt. Snälla släpp Bella och bredda bevakningen lite. Skulle ju börja skriva mer om andra bloggar var det ju sagt. Saknar det” gamla ”bloggbevakning.

  Svara

   Snälla släpp inte Bellabevakningen! Sett till antalet kommentarer verkar vi vara rätt många som tycker att det är där det händer ngt som är intresssant.

   Svara

    Sorligt.

    Svara

    Troll

    Svara

    Troll eller ej men jag instämmer. Det är bara Blondinbellataggen jag följer härinne.

    Svara

   För att Isabella ska samarbeta med dom 😅

   Svara

   Tro det eller ej, men Cam Cam tjänar pengar på bloggen. Så om man jämför kommentarerna som hon får på ett Bella-inlägg emot ett inlägg om någon annan, så är det väl solklart att hon skriver om Bella.
   Att sluta skriva om Bella skulle ju typ vara som att sluta tillverka sin ”bestseller” om man var ett företag….🤷🏻‍♀️

   Svara

  Vem använder tampong när det finns menskopp?? Ofattbart. Ta till er ny innovation kvinnor för hundan! Miljön, er kropp och plånbok kommer tacka er.

  Svara

   Aldrig i livet. #teambinda for life.
   Behöver inte någon självutnämnd menskoppsprofet som talar om för mig vad jag behöver. Så ta några stora kliv tillbaka och låt alla bestämma vad de väljer för mensskydd.

   Svara

    Vill du gå runt med en slemmig, luktande blöja får du gärna göra det.

    Själv föredrar jag att leva som vanligt under mens 💁‍♀️ Tömmer min menskopp morgon och kväll och där emellan är det inget som påminner mig om att jag har mens. /Menskoppsprofet

    Svara

     Men fan va äcklig och shameande kommentar. Bara dör du inte vill använda nåt annat än menskopp behöver du int va ett svin och prata sådär om andra kvinnors PERSONLIGA VAL. Alla kan inte HA MENSKOPP, jävla tönt

     Svara

      Absolut inte meningen att shamea någon. Ber om ursäkt för hur jag formulerade mig. Är bara lite bitter för jag nyligen fött barn. Har man avslag får man bara använda binda pga infektionsrisken. Så glad att skiten är över så jag kan återgå till menskopp och leva som vanligt igen. Självklart ska man välja det som passar en själv.

      Svara

       Gissar att du även då kör tvättbara blöjor till ditt barn?
       Allt annat vore ju otänkbart med tanke på miljön?

       Svara

       Jag godtar inte din ursäkt. Du uttryckte dig riktigt vidrigt om en annan persons val och bekräftar alla negativa tankar om menskoppsprofeter. Hoppas du skäms.

       Svara

        Bra att veta.. Kanske bättre att släppa vad en främling så på Internet. Speciellt när komentaren inte var menad som du uppfattade den? Givetvis var den dåligt formulerad och det bad jag om ursäkt för. Givetvis är folk som använder bindor inte äckliga på något sätt och det har jag aldrig påstått. Jag beskrev min erfarenhet av bindor i en väldigt dålig kontext.

        För övrigt hade vårt första barn tygblöjor 😅 Inte andra pga livet. Skulle aldrig kategoriserar folk utifrån mensskydd eller blöjmodell. Även om jag i smyg tycker synd om folk som inte provat menskopp eller inte får det att funka.

        Svara

     Varför alla hatar menskoppsprofeter…

     Svara

     Och sen kokar du din slemmiga stinkande äckelkopp i samma kastrull som du serverar mat i åt dina gäster. 🤮

     Svara

      En menskopp luktar inte och inget fäster på den eftersom den är i medicinskt silikon. Själv dencificerar jag min i mikron 🤷🏻‍♀️

      Svara

      Kräks

      Svara

    Jag kan tipsa om tygbinda. Tar än stund innan du har fått ner en rutin, men mycket mindre resurs krävande och ekonomiskt då dem håller i tio år😀

    Svara

    Alltså jag struntar ju såklart i vad folk har för mensskydd. Jag blir bara så förvånad ibland när jag inser hur många som är ovilliga att ta till sig innovationer. Just när det gäller något så otroligt tråkigt som mens. Som bara ska funka liksom, och menskopp kan ju vara en jättebra lösning. Men alla kan inte ha, vill eller vågar. Eller vad det nu är för orsaker. Det är bara synd, det är allt. Mens är ju så jäkla tråkigt.

    Svara

     ”struntar”… 🙄

     Svara

    ”Teambinda” även här, jag använder för fan vilket mensskydd jag vill och det ska andra bara skita i.

    Svara

   Jag använder tampong, kan inte ha menskopp då det gör ont och skaver. Alla har olika förutsättningar och kroppar och det vore väl ändå fint om kvinnor kunde få avgöra själva vilken produkt som funkar bäst för dom?

   Svara

    OM du skulle vara intresserad av att testa igen, kan jag varmt rekommendera Flowcup. Deras koppar är lite mindre och mjukare än andra jag haft. De donerar dessutom en menskopp för varje köpt.

    Svara

     Mindre? Jag blöder som ett jäkla niagarafall… sover med största TENA-urinbyxan för att inte fläcka ner lakanen. 🙁

     Svara

      Okej 😅 de har ju lite olika storlekar såklart. Men deras minsta är den minsta jag haft. När du skrev att du upplevt skav tånkte jag att du kanske haft menskopp med för stor diameter eller med för hård kant. Jag släpper frågan om dina mensskydd nu, du vet bäst vad du behöver 🌸

      Svara

    Absolut får man bestämma själv, det är inte det jag menar. Men vanans makt är stor. Tror många hade varit hjälpta av menskopp men som inte testat.

    Svara

   Jag. Mitt eh… underrede börjar omedvetet att krama sig runt menskoppen när jag sätter in den och det blir jättesvårt för mig att få ut den m.m. Känns som min mensvärk ökar med faktor tre också pga hur muskularuren runt beter sig. Samma med geishakulor ned tyngd i, spelar ingen roll hur tunga de är, kampen sitter i att få ut eländet, inte hålla kvar det. Har försökt på olika vis men det går bara inte och jag som annars inte har mensvärk lider verkligen med kopp. Några fler som upplever samma?

   Svara

    Gud vad sjukt, upplever samma med tampong. Kan inte ha tampong dag 1 alls då jag har svåra menssmärtor och tampongen gör det bara värre. Verkar som om jag iaf inte inbillar mig. Kanske är extra känsligt där inne just då?

    Svara

     Jag kan inte ha tampong alls, det gör så ont(sätter den inte fel enl Gyn). Jag upplever att det krampar i muskulaturen omkring som för dig😍. Jag har endometrios så det kan väl ha med det att göra kanske. Numera behöver jag inte tänka på mensskydd(och menssmärta!!) eftersom jag är satt i kemiskt klimakterie. Så himla skönt

     Svara

    Jag får så med tampong men inte med menskopp. Men jag har en väldigt mjuk menskopp så kanske är därför?

    Svara

   Men lägg av. vi ska inte börja shama kvinnor pga vilket mensskydd de använder!

   Svara

   Det är inte alla som trivs med menskopp kanske? Vet inte varför så många är så pushiga med menskoppen, låter ibland som veganer eller Jehovas vittnen… :/

   Svara

    Sluta jämföra veganer som förespråkar att sluta döda andra levande individer med folk som gnäller om en produkt

    Svara

     Nope. 🙂

     Svara

    Många vågar nog inte pröva av rädsla för att fläcka ner sina kläder eller av andra anledningar. För mig verkar det pilligt och blodigt – och om det inte finns möjlighet att tvätta händerna efteråt eller om handfaten befinner sig utanför toalett-båsen. vem har lust att stå och skölja ur en menskopp om en kollega kommer in samtidigt? Jag skulle annars gärna vilja pröva just för miljöns skull. Dessutom verkar det ekonomiskt.

    Svara

     Jag har kanske en lite konstig anledning som jag inte fullt ut kan förklara, men jag tycker det är rätt läskigt att ”gräva runt” i min vagina? Jag började inte använda tampong förrän jag var 19 (och det var kämpigt första dagarna!), hade svårt att genomföra mitt första samlag (var 20 år), och har alltid onanerat med fingrar utanför så att säga. Är extremt spänd hos gynekolog/bm också… Så för mig känns det väldigt främmande att hålla på med en plastgrej som ska vikas ihop rätt och sedan riskerar att skapa vakuum m.m. För mig låter det obehagligt, tyvärr. Jättebra att det är ett miljövänligt alternativ många gillar, men för vissa passar det inte helt enkelt så då är det bra att tampongerna och bindorna finns kvar i affärerna.

     Svara

      Samma här. Gräver inte med fingrarna där inne! Och började använda tamponger först när jag blev 20. Vågade inte innan, testade en gång och blev avskräckt haha. Nu däremot föredrar jag det. Och så en binda när det blöder som minst för att inte torka ut. Jag blöder inte så himla mkt.

      Svara

     Man behöver inte skölja den om man hamnar i den situationen. Bara Plopp in igen, gå på toa som vanligt, ut å tvätta händerna

     Svara

    Nej, det låter mer som köttätare som hamnar i försvarsställning pga de känner sig underlägsna när de möter en vegan.

    Svara

    Håller med. Är inte vegan men att inte inse att köttindustrin är riktigt problematisk (och då skiter jag i miljön, levande varelser går före) är bara att vara blind. Och att håna dessa människor är ännu sjukare. De försöker göra något bra, prova det.

    Svara

   Du låter som en vegan 😂

   Svara

   Plånkan lider inte av de få kr som en tampongförpackning kostar per mens. De pengarna kan jag liksom få genom att panta flaskor. Och inte som att jag börjar spåra såna små summor.

   Miljön… då finns det andra saker jag både kan och vill påverka som jag är övertygad gör mer skillnad än nån stackars tampong.

   Kroppen, känner mig hel och ren och snygg trots mens tack vare tampong. Den har inte tagit skada hittills och jag tror inte kroppen bryr sig om jag skulle byta. Så jag fortsätter.

   Svara

  Det delades info om det här i Economista-gruppen på Facebook med uppmaning om att det kan vara smart att köpa aktier innan fler upptäcker samarbetet. Jag och ett antal flera tyckte att det kändes oetiskt då det är en grupp som Isabella ligger ursprungligen ligger bakom.

  Svara

   Fast skulle ett samarbete med Isabella öka aktien? Tror Dyson disagrees…

   Svara

   Är det ett insidertips så är det olagligt. Marknadsnoterade bolag har regler att följa precis som börsnoterade.
   Å andra sidan begriper då inte jag varför ett bolag ska ”tokrusa” för att man inlett ett samarbete med Isabella Löwengrip.
   För min del verkar det lika naturligt att sälja aktierna som att köpa.
   Och att Ellen skulle behövt tjata för ett samarbete som påstås ”Ett samarbete med Isabella Löwengrip har funnits länge på Ellens önskelista” verkar otroligt. Det är väl snarare Bellas team som tjatat sig till ett samarbete.
   Den där Jenny Fingal som är VD i Ellen har samma efternamn som Joanna Fingal vilket gör att man undrar om de är schläkt.

   Svara

    Schläkt 😂😂😂

    Svara

     Ja, som ”schlätta” för ”slätten” 🙂

     Svara

  ”Samarbetet är med Isabelle Löwengrips investeringsbolag Löwengrip Invest AB och är ett klassiskt influencersamarbete som innebär att Ellen betalar Löwengrip för att synas i hennes sociala kanaler. Det innebär inte att Isabella Löwengrip får ägande i bolaget.”
  https://www.breakit.se/artikel/18908/isabella-lowengrip-i-samarbete-med-intimvardsbolaget-ellen

  Att få betalt i möbler, designerlampor, hushållsmaskiner och musikanläggningar går ju bra men att få betalt i tamponger blir knepigare.
  För vad ska Bella med 2000 kg tamponger till? Så många lär hon knappast behöva under de år som återstår om man så säger.
  Och att dela ut till personal och väninnor vet jag inte om man gör. Eller?

  Svara

   Haha. Not.

   Svara

   Alltså har bb nåt avtal med breakit? Aldrig hört talas om den sajten förutom i Blondinbella-sammanhang

   Svara

    Breakit skriver om affärsnyheter på ett lättillgängligt och oftast ganska seriöst sätt men är beroende av trafik för att kunna fortsätta då man lever på reklamen.
    Antar att Breakit på samma sätt som Aftonbladet och Expressen vet att nyheter om Isabella Löwengrip intresserar och fascinerar läsarna. Det är något vi får leva med även om en del tycker att uppmärksamheten är omotiverad.

    Svara

   LoL

   Svara

  Skriv om Anna Books hyllning till kvinnorna i hennes liv, hur dom Photoshopat sina ögon så dom ser ut som Aliens.
  Felicia Book var på Farmen i ett avsnitt, och där såg man hur hon ser ut…inte som på sina bilder i alla fall. Det är inte ens samma människa.

  Svara

   Intressant..

   Svara

  Hur går det för Hampus hajen?

  Svara

   Han hade ett inlägg på sin isnta story ang att han ännu en vecka smitit undan maffian. Så det går nog bra.

   Svara

  I Bellas senate instastory där hon pratar om deras nya produkt New Skin – vad menar hon med ”no neels needed”? Menar hon needles? Eller är neels nåt som har med botox och collagen att göra?

  Har googlat men får bara fram träffar om Neels Visser haha!

  MVH
  Genuint Nyfiken

  Svara

   Undrade samma sak. Det står tom Neels på pappret hon håller. #stayinschoolkids

   Svara

   Hon menar nog dermaroller och microneedling.

   Svara

   Det är klart att nålar heter ”neels” på engelska
   ålar = eels
   nålar = neels

   Svara

    Skålar = skeels
    Trålar = treels
    Fålar = feels

    Svara

     Pålar = Peels

     Svara

      Parabolar = parabeels

      Svara

       Parabolar 😂

       Svara

    Bästa tråden bland kommentarerna idag 😂😂

    Svara

  Jag kan önska att när Autism och ADHD nämns bland kommentarerna

  så vore det bra med eftertanke och gärna kunskap och erfarenhet, innan orden Autism och ADHD används.

  En diagnos ska vara till hjälp för personen och vi andra bör vara varsamma så att vi inte försämrar självbilden hos de som har fått en diagnos.

  Svara

   Tack! Tar sällan åt mig personligen men går ändå i taket när jag ser alla dumma och nedlåtande kommentarer om NPF. Jag blir så förbannad för alla de unga som kanske faktiskt tar åt sig och påverkas av all den okunskap som florerar här.

   Svara

    Tack själv för att du skrev som du gjorde! Dels blir jag glad av dina ord, men även för att du förstärker mitt budskap.

    Är det fler som tänker som vi? Jag bad i ett mail till CamCam att hon gärna får uppmärksamma detta.

    Svara

     *glad över att du tackade!

     Svara

   Tack för du skrev detta!
   Jag själv har diagnosen ADHD och högfungerande autism (Aspbergers) och tyck vad man vill om Isabella (jag har mycket kritik rörande den kvinnan), så ska inte hennes diagnoser kastas runt och användas emot henne.
   Hade jag haft råd hade jag gärna haft hjälp hemma med ett sk team men isåfall bara så att jag själv lär mig rutinerna.
   Nu har jag turen att bo tillsammans med en fantastisk sambo som är min gps, minne och struktur i vardagen 🙂

   Svara

    Tack själv❣️ Vad bra att ni har löst det så!

    Svara

  Ska bli kul att höra vem i personalen som blir head of tampongbyte!

  Svara

  Låter som ett toppsamarbete – alla bolag Blondinbella gör reklam för går med förlust, Ellos tex minus 18 Mkr 2017 och Ellen, som gått mycket back sedan de startade, 2017 minus 8,7 Mkr. Affärsidén är kanske svårsåld? Varför skulle man stoppa upp probiotika i muffen öht? Galet – plus som någon nä,nde, bomull är inte miljövänligt.

  Svara

   Bomullsodling och bomullstillverkning kräver mycket vatten.
   Här kommer en räkneuppgift för den miljömedvetna läsaren:
   Om det går åt omkring 2 700 liter vatten i genomsnitt för att odla bomullen och tillverka en t-shirt och ungefär 11 000 liter för ett par jeans, hur många liter vatten behövs då för att tillverka en tampong?

   Svara

   tror problemet är priset på ellens tamponger.
   På apotea kostar 12 st normala tamponger 65 kr och i vanlig butik 89 kr.
   för en burk!!

   Svara

    Hahaha, det var ju helt vansinnigt pris.

    Svara

     Mmmm, lyxigt med mens!

     Svara

   Det är jätte bra med probiotika i snippan. Här är ett billigare alternativ som dessutom används när inte muggen har fullt upp med att spola ut saker. Känns lite mer logiskt. https://www.apotea.se/ecovag-vaginalkapsel-10-st

   Svara

    Man kan även äta probiotika, finns i fermenterad mat. Köp ett kilo ekologiska morötter och syra dem själv- billigt, nyttigt och gott 😋

    Svara

     Det gör jag 🙌 Prova gör kimchi när du är i farten 😍 Dock inte i snippan 😝

     Svara

  ”. Därför blir det här samarbetet extra viktigt då vi tillsammans skapar nya och spännande möjligheter för vår målgrupp”… Vänta? Är de inte bara tamponger vi pratar om? Eller har jag missat nåt?

  Svara

   Det är väl detta som är så töntigt med mycket reklam numera och företags grandiosa syn på deras syfte och produkter. Det är därför företag/marknadsföring med självdistans, humor och som man kan relatera med gör mig betydligt mer vänligt inställd än sånt här trams. Exempel: Oatly, Ica och Ikea.

   Jo, det är f-ing tamponger vi snackar om. Vilka **spännande** möjligheter som en bomullspinne i manipurran skapar vet jag inte, såvida man inte lever i ett land eller samhälle där hygienartiklar för kvinnor inte finns eller accepteras.

   Svara

  Hur i helvete ska hon ha råd med poolen och poolhuset och allt när själva huset är maxbelånat???! Jag fattar inte!

  Svara

   Lösningen är förstås är samarbete och sponsring. Poolen och poolhuset blir nog inte gratis men kommer att kosta bråkdelen av vad en ”vanlig” villaägare skulle behöva betala.
   Hittills har Bella inte med egna pengar betalat något för inredning, blommor, matvaror, hushållsmaskiner, textilier och prylar som skaffats till det nya huset.
   Det är inte på skoj som Instagramkontot thelowengriphouse är ett ställe där smygreklam förekommer hela tiden. Där exponeras alla gratisgrejor som skeppas in till huset i form av smygreklam och dolda samarbeten.
   Nu senast exponerades designerlampor i alla rum som ett mörkat samarbete. Och snart kommer vi att få se att varje rum fått nya möbler, textilier och annan inredning utan att det framgår vad det är fråga om.

   Svara

    Bra jobbat i så fall för ett konto med 24K följare och i snitt 5-10 kommentarer per inlägg.

    Svara

     Ja, det är många företag som framstår som lättlurade när en känd influencer med 1,5 miljon följare vill ha grejor gratis till sitt utställningshus.
     Dock dyker mycket av det som finns på kontot thelowengriphouse upp även i Bellas blogg och på hennes Instagram.
     Det är där den verkliga exponeringen sker.

     Svara

      Nu ska samarbetena finansiera ett hus på Franska Rivieran också. Redan till nästa sommar!

      Svara

   Fattar inte heller. Hade varit riktigt intressant om hon fått en skattegranskning. När mitt lilla företag fick det synade dom fanimig varenda avdrag, speciellt resor. (Vi omsätter ungefär lika mycket som BB:s koncern)

   Svara

  Jag provade menskoppen för ett par år sedan. Jag älskade den! Så bekvämt att inte behöva springa på toa varje timme för att byta tampong. Men dessvärre drabbades jag istället av svamp i underlivet efter VARJE mens med menskopp. Så fick tyvärr byta tillbaka till tamponger. Sjukt trist. Men orkade inte med svampen i längden 🙁 🙁

  Svara

   Här finns tips om du vill prova igen 🙂
   https://menskoppen.se/faq/ovrigt/svampinfektion/

   Svara

   Lite liknande erfarenhet här. I samband med en resa utomlands där jag tänkte att jag skulle vara lite ’extra renlig’ och gjorde dumheten att tvätta menskoppen med tvål fick jag detta problem, som dessutom kom tillbaka flera mensar(?) efteråt. Efter att jag varit radikalt noggrann några cykler med att absolut ingen tvål kommer i närheten av kopp eller snippa blev jag av med skiten (inte ens schampo som rinner ner längs kroppen!). Tvättar koppen med vinäger, och känner jag minsta lilla svampsymptom sköljer jag i vatten/vinägerlösning innan jag sätter in – nu funkar det bra igen!

   Men tvål = satan för snipperiet!

   Svara

    Kan inte minnas att jag någonsin tvättade koppen med tvål. Kokade före och efter användning. Under mensen sköljde jag varje tömning med vatten och liksom gnugga den ren. Fel kanske?

    Dom besvären jag hade gör att jag dessvärre inte vågar prova igen, tyvärr.

    Svara

  Varför förutsätter du att alla som kollar på Therese Lindgrens videor är unga tjejer?

  Svara

  I BB:s senaste story visar hon upp något som kommit från kemisten där det står ”No neels needed” och jag satt en stund och tänkte på vad fan neels var och varför de inte behövdes. Sen säger BB ”No neels needed – we use a light version of botox but without neels”. Förstod då att hon menade NÅLAR. Som i NEEDLES. Av alla hennes assistenter – fanns det ingen som kunde basic engelska? 😀 Ingen Head of English Language Use?
  (Ja jag vet att jag är lite löjlig som påpekar språkfel men jag är språknörd och det är ju så kul när det blir så fel och hon försöker framstå så professionell)

  Svara

  Det är så hemskt och kul samtidigt att ingen påpekat detta gigantiska fel för henne. Hoppas de släpper en produkt med det namnet !

  Svara

   Haha, åh det hade varit så kul! (men tråkigt för henne så klart :P)

   Svara

  En fråga, är det bara jag som inte använder tampong? jag är över 20+, men får liksom inte in den, provat olika modeller.
  Börjar misstänka att det är något fel på mig där nere, kanske ovanligt trång?
  Jag kör alltid på binda, och det är okej, men vore ju skönt om man kunde använda tampong när man tränar.

  Svara

   Jag kan heller inte använda tampong YOU ARE NOT ALONE! Det är precis som om det bara inte går så jag har gett upp.

   Svara

    För mig var det så förr och är så ibland. Alltså det måste i mitt fall vara psykologiskt. För jag kan ena dan få in en och nästa inte, oavsett om jag står på huk eller har på glidmedel eller tar minsta tampongen… det tar STOPP. Och jag har använt tampong i 15 år eller nåt. Men jag använder det ändå då det ju funkar 90% av gångerna.

    Svara

  Hahaha, ”So fun”… jag hade ÄLSKAT en sån video 😂😂😂

  Svara

  Isabella har nog fullt upp med planeringen och byggandet av pool och poolhuset på Lidingö samt planerna kring husköp i södra Frankrike. Måste hon inte ha bygglov????????

  Hon har även hunnit med ett par skrytinlägg på bloggen med bilder från barnens tv-rum bland annat.
  Utöver sin ADHD så verkar hon även ha drabbats av storhetsvansinne!!!!!!!!!!!!

  https://www.isabellalowengrip.se/2019/03/13/barnens-tv-rum/
  https://www.isabellalowengrip.se/2019/03/13/skisser-pa-pool-poolhus-och-gym/

  Svara

   Inget nytt alltså

   Svara

    Inget nytt under solen vad gäller Isabella Löwengrip!

    Svara

  Bara jag som använder Libresse här? Alltså uppenbarligen inte ensam i världen då de säljer, men här inne, idag. 🙂 Jag älskar dem! Speciellt deras fräscha utseende på förpackningen, känns äckligt på nåt sätt med en plastpåse med tamponger… för mycket verklighet kanske haha.

  Nä, jag gillar de små classy askarna med snygga, färgglada tryck som fjädrar osv. 😍😍 Blir glad av att ha dem, they’re pretty. 👍

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.