RING SOC!!!!!

Skit i det där att cykla utan hjälm, åka bil utan säkerhetsbälte eller att försöka torka ditt barn i mikron efter det rullat sig i vattenpölarna på gatan.
Om det någonsin funnits EN gång att verkligen reagera och börja fingra på det förprogrammerade numret till socialtjänsten för en orosanmälan, så är det nu.
BADA?
NÄR DET ÄR UNDER 20 GRADER I VATTNET?
Nej, du Claris – det här kan inga hembakta bullar i VÄRLDEN rädda upp! 

Ring Soc.
Någon.
Det är det enda rimliga…

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tänk om nån inte förstår ironin och bara ringer? Okej att vara ironisk, men Clara har just förlorat sin hund. Kanske inte den bästa dagen att skoja på det sättet då det kan skapa problem för dem?

      Nu var ju detta ett skämt men sen ska man inte ringa soc av noll anledning oavsett om familjen har förlorat en hund eller inte.

      Eller så tar folk lite ansvar för att tänka själva och inte bara lyda order en främling på internet skriver?

      Herregud… att folk ens vågar cykla utan stödhjul idag när allt ska lindas in i bubbelplast….

        Vad ingår i att ta ansvar i detta då. Det är mottagaren som bestämmer hur avsändaren uppfattas. Man tar ansvar om man tar det seriöst också. Så i dessa fall borde man vara tydlig med att det just bara är ironi.

        Ja men när folk inte fattar att saker bara är ett skämt? Här under kom det en kommentar där nån blev upprört och förstod inte att det var sarkasm. Det är just sånt jag menar.

      Sarkasm, inte ironi… ?

    Själv fick man inte ens barnen att doppa huvudet när det var 25 grader i vattnet i somras ?

    Bada isvak är bäst om man har en bastu inom springavstånd, då är det riktigt, riktigt uppfriskande! Ett alternativ är att först basta, sedan ut och rulla sig i snön (den fryser fast på kroppen i några sekunder), in i bastun, sedan ut igen och så håller man på ett tag. Seriöst, det är verkligen häftigt!

      Vinterbad utan bastu funkar också utmärkt, ger dagen en bra start. Håller mig frisk!

    Men lägg av! Vill barnen bada så låt dom… Inte tror du väl att hon tvingat dom!? Dom kanske har en varm bastu just i närheten?? I skolan här uppe i norr har vi som barn fått bada isvak t.o.m.

      Eh..

      Swooosh

      Det är ett skämt.

      Och där kom den. Tydligt exempel på att alla inte förstår när det skämtas. Jag blir förundrad varje gång när det är tydligt att man inte är seriös. Roligast var ju dedär inlägget med Blondinbella och tampongerna. Någon skrev en rolig kommentar (like-rekord?) om att alla hon känner förvarar tampongerna i brödlådan eller sockerskålen. Och någon undrade om hon var seriös med att dom försvarar tampongerna där. Liksom jesus christ ??‍♀️

        Kanske just därför man inte just ska skriva om orosanmälan. Utifrån kännedomen om att det finns personer som läser bloggen som inte förstår.

        Det är väl bara dumt, vem fan har tampongerna i brödlådan, man undrar ?

        Jag läste den där tråden och den spårade ur totalt. Orginalkommentaren var inte särskilt rolig eller originell och era påhopp på personen som frågade om det var på allvar eller inte var rätt elaka. Det var tydligt att ni verkligen ville hacka på någon och det är tyvärr den sortens inställning som gör att kommentarsfältet här numera är väldigt trist.

      Du fattar inte skoj va?
      Jag tyckte att detta var riktigt roligt, med tanke på hur anonyma kommentatorer ofta skriver att saker borde anmälas till soc. Skitsaker.

        Nä vad är det som är skoj?

          Att det var ett skämt, men det förstod tydligen inte alla.

    Varför låg bloggen nere nyss?

      Också nyfiken på varför xD

      Ett litet virus som skickats från en skrivbordsplats i New York tror jag. Kanske var något smaskigt avslöjande på gång! (Man kan väl få drömma lite ?).

        Tror du att jorden är platt också? ?

      det stod ju serverfel i stora grå bokstäver.

        aee, låt oss tro någon hacka bloggen. Eller att något stort är på gång 😀

    Kan vi prata om Blondinbellas nya läppar? ??

      Nä, låter hellre bli att kommentera andras kroppar.

      Vi kan prata om att Blondinbella kanske blir kvar längre än väntat i New York på grund av SAS strejk, och att hon inte har råd med något privatjet hem. Följdfunderingen blir då varför hon inte väljer ett annat flygbolag?

    Mnä, jag tillhör nog de där torra som tycker att en inte kan skämta om allt.. Tyckte inte det här var så kul även om jag fattar att det är ett skämt, och att det driver med folk som socanmäler influencers utifrån bilder de sett på sociala media.

    Zoomade in senaste bilden på bloggen och herregud så annorlunda hon ser ut? Fast hon har ju alltid haft fylliga läppar med där såg det annorlunda ut. Ja man ska skita idet men samtidigt är hon influenser..

      Ok då är det ok, att kritisera hur som, va fan låt folk vara. Och nej jag är inte Stollis, börjar bli jävligt uttjatat ? eller någon ur Bellas sk stab, är inte ens följare.

      Det vet jag inte om jag tyckte, fast har bara kollat på mobilen dock och då var det lite svårt att se. Däremot, bilden på hennes passerkort ser lite annorlunda ut mot hur hon brukar se ut tycker jag?

    Gårdagens öppet spår spårade ur. ”Go nuts” sa du och vissa tog det bokstavligt #nötter ?

      Tack då behöver jag inte ens kolla, kan bara ha en trevlig lördag, och tidigt imorgon ska jag vara så WT som går, enligt denna blogg. Drar till Gekås, för härlig shopping men jag handlar endast det jag är i behov av. Det bästa är lax med romsås och ett glas vin ??

      Vart spårade det ur egentligen?

        Raderades en hel del under kvällen.

    Berätta mer!!

    Va? Hur vet du det?? Tänkte på häromdagen faktiskt att hon inte uppdaterat instagram på ett tag

      Finns tråd på flashback, diverse droger plus steroider om jag inte minns fel.

    Vårtradition i vår familj att den som vill tar sig ett dopp på påsk 🙂

    Ändå lite roligt att i Claras kommentarsfält för några dagar sedan var vissa personer så hiiiimla säkra på att de hade fått en liten tjej. Dessa damer kunde SÅ se det att det var en tjej, dom såg det på ansiktsuttrycket och kroppen. Tji fick dem nu när det visa sig att de fått en liten pojke till!

      Stackars Clara som fick tre pojkar…

    Det ska böjas i tid…. *ler* Med tanke på hur mycket vi ungar låg i spaet under sommarloven trots +16 + 17 grader i vattnet och kom upp med blå läppar så tror jag inte det går någon nöd på dem med ett kort dopp. Wim Hof hade applåderat. 😉

    Soc bryr sig inte om skitsaker.. har anmält allvarliga saker flera gånger som lärare. Läggs bara ner.

      Taskig attityd som lärare. Jo, soc bryr sig om ”skitsaker”. Som lärare borde du veta att man inte behöver vara 100% säker på att barnet far illa åt, utan att enbart misstänka det räcker för att anmäla till soc.

        Ja en orosanmälan ska man göra om
        Man misstänker att ett barn far illa. Men det tolkas fritt från en idiot till en annan. Människor kan ringa socialen för minsta lilla. Soc har varken resurser eller rättigheter att utreda diverse fall som privatpersoner anmäler för att.. ”dom känner en oro ang ett barn som badar vinterbad”….. socialen arbetar med barn som misshandlas, svälter, utsättes för psykisk misshandel, barn som utsättes för övergrepp tex…. Och finns det inte tillräckligt med bevis,? Så kan socialen inte göra ett skit. Och alla dessa onödiga anmälningar om just skitsaker är onödiga och tar upp onödig tid från barn som blir våldtaget av en förälder tex…. folk borde använda hjärnan och tänka en gång extra… innan dom tar upp socialens tid helt i onödan med skitsaker och låtsas vara oroliga för att barn far illa för minsta lilla, suck

          Men herregud, hellre en orosanmälan för mycket om det kan rädda liv!? Klart som tusan de har mycket att göra men att sluta med orosanmälningar är inte rätt sätt kan jag lova dig. Gå tillbaka och läs om alla fall som rört barn de senaste åren. I minst 80% av alla har de fått in orosanmälningar. Helt galen attityd du har till det för att resurserna inte finns. Handlar snarare om att prioritera annorlunda och se över arbetsbördan socionomer har -INTE satt sluta skicka in orosanmälningar! Saker är ofta inte som de verkar och små ”obetydliga” saker som du tycker man inte ska besvära soc med (obs syftar ej till inlägget) kan vara något helt annat och vågar man reagera kan man rädda liv.

            Jag syftar till inlägget. Det här är exakt en sådan sak som människor ringer och ”orosanmäler” till socialen.. idiotiskt.

    Höhö min dotter badade under påsklovet, isen hade försvunnit nån vecka innan det bara på vår lilla sjö.
    Hon tyckte det var skönt. Förra året doppade hon sig redan 4:e April. Har blivit lite av en grej för henne att bara så tidigt som möjligt. 🙂 (Hon är tonåring så hon bestämmer ju det typ själv).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.