Apan ger svar på tal som heter duga

Ni var ett par stycken upprörda röster i det HÄR inlägget, upprörda över en live som Anna ”Apan satt i granen” Suvanna Davidsson gjort, men eftersom jag själv inte sett den och igen hade sparat den så var det svårt för mig att skriva ett inlägg om.
Jag har fortfarande inte sett liven, däremot har Anna knepat och knåpat och satt ihop en följetong på Instastory där jag tror att hon besvarar och bemöter de flesta frågor och påståenden.
Och om det hon skriver stämmer, att det var det här hon sa – så hoppas jag att en och annan skäms lite över de påhopp de skrev tidigare idag.

Och om man sätter pedofiler och sexuella övergrepp åt sidan – för det finns de som varit upprörda även över Annas nya sida ”Snusk-zon” – som handlar om just sex och snusk som namnet antyder…
Hur kan frigjord, kvinnlig sexualitet vara så här provocerande?
Ja, hon går kanske lite i bräschen på ”mainstream sociala medier” för frigörelsen för att prata om kvinnlig sexualitet. Det är lite obekvämt och hon får ta emot mycket av den osäkerheten, precis som det alltid är när någonting ska ”normaliseras”. Homosexualitet, transpersoner, icke binära människor mm mm mm….oftast när det handlar om sexualitet så klart. Någonting nytt. Någon går alltid först och då får den stå till svars för en hel generations pryd och osäkerheter. Se bara  vad som hände med Ellen DeGeneres när hon kom ut som gay i USA.
Herregud! Hon förlorade hela sin karriär och för vad? För att vilja vara sig själv, att inte skämmas över det eller längre vilja dölja det.
Man är inte en slampa för att man njuter av sex, men det finns ju en anledning till att män i alla tider skambelagd kvinnlig sexualitet och i vissa fall försökt kontrollera den, till och med med våld – ta kvinnlig könsstympning eller varför inte det så käcka kyskhetsbältet? Det är hotfullt att inte skämmas för och/eller gömma undan sina sexuella drifter och behov och jag tror att Anna får ta mkt av det nu för att hon ger en röst och ett ansikte till något som egentligen är helt naturlig och som varit naturligt för MÄN i alla tider.

Vem behöver patriarkatet, om det är så HÄR kvinnor som står upp kvinnors rätt till sin egen kropp och sexualitet behandlas av andra kvinnor?

Här följer Annas inlägg på Instastory.
Läs från vänster till höger.Och om det fortfarande är någon som undrar över överlevare för sexuella övergrepps ambivalens inför det de varit med om – se gärna Oprah Winfreys intervju med Wade Robson och James Safechuck i ”After Neverland.
209 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En fråga
  Ellen bergström är fd alkolist, eller? Nu när Annica flyttat in ser det ut som att hon häller upp champange till Ellen med då det bara är Ellen, Daniel och Annica där?
  Och vad har hänt med Xhenia? Hon var ju skönast i gänget.

   Annica dricker väl inte heller alkohol så det kanske är alkoholfritt bubbel?

    Annica dricker alkohol nu. Hon drack alkohol för ett par dagar sedan

     Okej..

      Visst var det så att du är alkoholist? Kommer ihåg att du i början av den här bloggen verkligen skrev romantiserande om att ta något/några glas rödvin. Var du det redan då? Minns jag fel om att du även har haft eller har ett beroende av smärtlindrande innehållande morfinliknande substans? Har du problem fortfarande eller hur kom du ur det? Kändes det inte lite som att kasta sten i glashus när du skrev många hårda inlägg om Tyras missbruk, om du själv var alkoholist?

       Camilla gav ju även Citodon tabletter till Tyra. Det är bara missbrukare som ger andra missbrukare tabletter på det sättet. Så det var kasta sten i glashus på hög nivå. C har en även på sin insta flashat en känd flaska stark hostmedicin för nåt år sen.

        En influencerflaska?

         Antagligen Cociallanaflaska som ”alla” verkar ha något behov av att visa upp när de fått. Fattar öht inte grejen. På mig hjälper den inte ens vid hosta, dessutom lever jag med svår reumatism och kan inte för mitt liv förstå hur någon kan romantisera ”morfindimma” eller annat som har med narkotikaklassade preparat att göra.

          Jag får den utskriven vid förkylning, om jag inte redan har den hemma, då jag alltid får en hemsk rethosta. Skulle inte påstå att jag hamnar i en morfindimma, kan istället sova ordentligt utan att hosta upp halva lungorna.
          Har en nära släkting som också har reumatism, lider med dig <3

           <3

       Nykter alkoholist – ja.
       Beroende av starka tabletter – nej.

     Hur vet du det om du inte var med henne?

      För att hon skrev det själv.

   Ellen har själv inte uttryckt att hon skulle vara alkoholist, utan hon märkte att varje gång hon festade på helgen så gick hon för långt och blev väldigt full. Därför bestämde hon sig för att vara nykter.

   Är xenia och Nemo fortf ihop?

   Ja var har hänt med Xenia, var har hon tagit vägen? Håller med att hon är skön, så rolig.

   Xenia har väl ett eget liv. Och hon jobbar. Allt hon gör är väl inte med Annica.
   Och varför är det bara Annica som får skit för att de inte lägger ut någon podd? Den är lika mycket Xenia`s.
   Tror nog om ni har lite is i magen så kommer det svar på era frågor.

  Angående MJ tycker jag det är lite märkligt att folk NU börjar berätta sånthär. Människan har varit död i 10 år, så nu passar det bra att ta upp saker han möjligtvis har gjort och låta hans efterlevande ta smällen istället!

   Nä, folk började berätta det för längesedan. Medan han levde.
   Men mer kommer fram nu. Och många av offren har skämts och inte velat erkänna.

    Fast man lurar nog sig själv lite om man inte tror att man bland MJs offer också kommer hitta folk som vill ha uppmärksamhet. Obs, tror verkligen inte det gäller alla.

     Offren berättar att det var först när de fick egna barn som de vågade erkänna för sig själva var de varit med om. Framförallt när barnen kom upp i den åldern de själva varit i då övergreppen började. Det hade du vetat E om du sett dokumentären.

      Ja, som jag sa så tror absolut det är sant för en del. Jag tror dock inte det är sant för alla. Om det gäller en person som MJ så tror jag också att en del motiveras av pengar och uppmärksamhet utan att för den skull ha varit med om övergrepp. Det är ju inte Bosse från Trollhättan vi pratar om utan historier om MJ kostar pengar.

       Fattar inte poängen. Ändrar det honom som person om det gällde 5 eller 15? Eller hur många det nu handlade om.. eftersom du menar på att vissa, men inte alla, kanske ljuger?

        Förstår inte vad du menar?

       Uppmärksamhet från att ha blivit utnyttjad som barn? Jag kan ta pengabiten, men för uppmärksamhet? Vet du hur mycket har och hot de får? Och hur dåligt de mår?

        *haT

        Nä det vet säkert inte hen ovan. Och det vet inte du heller. Om de mår dåligt. Om de tar emot hat och hot. Eller om de ljuger för uppmärksamhet.

        Folk ljuger om allt möjligt. Folk vill ha uppmärksamhet för allt möjligt. (Inte jag personligen och förmodligen inte de flesta nej, men de finns, vilket ju var poängen.) Se bara på lunchguiden by proxy liksom. Folk vill ha uppmärksamhet för allt möjligt, absolut även övergrepp.

        (Och säger som den ovan att jag försöker inte säga att inget av övergreppen ägt rum. Men att det är lätt att nån slinker igenom som bara vill sola sig lite, tyckas lite synd om, nån artikel, man syns man blir någon.)

         Lunchguiden by proxy, lol! Autocorrect. Skulle såklart vara Münchhausen* by proxy och inget annat.

       Men hur kommer det sig då att inte fler kändisar blir anklagade för samma sak? Då borde ju var och varannan kändis bli anklagade för samma sak om det nu är pengar och berömmelse offren är ute efter.

       Det är just det som är problemet. Bosse från Trollhättan hade fått fängelse för åratal sen. Hade heller inte fått ok att dela säng med 7-åringar på tu man hand på begäran.

    Dessutom så är det MJ som de anklagar för guds skull, där personer som tidigare anklagat honom har blivit dragna i smutsen av de som anser MJ vara en gud

   Jag pallade inte att berätta om övergreppen jag blev utsatt för när jag var 9 förrän i 25-årsåldern. Då hade den som förgrep sig på mig begått självmord för länge sen. Men jag var tvungen att prata om det, för då hade det mognat och förstört mig länge nog. Det hade liksom inte med min förövare, utan med MIG att göra. Hade inte kunnat prata om det tidigare tror jag.

   De som var redo att prata blev väl köpta till tystnad.

   Så ingenting är konstigt. Var och en bestämmer väl själv när de är redo för att prata.

   //Moa

   Okej, tack för input. Själv var jag 34 när jag berättade om de övergrepp jag utsattes för som barn första gången. Och hittills har jag bara berättat om dem för en enda människa. Försök förstå att det kan finnas hundratals anledningar till att man inte berättar. Övergrepp mot barn sker inte i ett vakuum, utan ofta i ett virrvarr av lojaliteter, relationer och känslomässiga band, man försöker ta hänsyn till allt det när man avgör om man kan berätta eller inte. Att berätta kan tex innebära att ens syskon, ena förälder och massa andra måste ta ställning mot en person som de kanske älskar och litar på. Att berätta är att riskera att inte bli trodd på.

   Även OM offren i dokumentären inte hade blivit sexuellt utnyttjade (vi säger OM, för jag tror de talar sanning) så är det ändå jävligt märkliga förhållanden han har haft med de här barnen. I dokumentären får vi inte se bevis för sexuell utnyttjning (stavning?) men de där faxmeddelandena, telefonsamtalen, etc. är bara för mycket. Blev illamående av att se det.

  Har inte sett liven, men om jag ska döma av screenshotsen så förstår jag vad hon menar. Allas upplevelser (både händelser och känslomässiga reaktioner) är inte lika. Vi är alla olika. Så är det bara.

  Tycker iaf att barn ska slippa att höra/läsa om sina föräldrars sexliv och vad de gillar. Och speciellt att man inte tar sånt offentligt om man har yngre barn. Maggan Graaf har typ blivit mitt skräckexempel på sånt här, när hon skriver om sina lustpiller mm. Brr.

   Känns inte helt normalt, som mindreårig, att veta att ens mamma gillar fisting t.ex. Är inte det lite…olämpligt dessutom?

    Man har iaf börjat uppskatta sina egna tråkiga päron mer och mer…
    Såg Maggan i sitt beröm till Lance gällande Lets Dance skrivit på insta; ”medan andra 18-åringar sitter och trallar i en strumpa…”
    Smakfull och passande kommentar..

  Kan du inte, please, sammanfatta vad själva problemet är för oss som inte läst det gamla inlägget eller som inte är jättesugna på att scrolla igenom 100 kommentarer?

   Det finns inget gammalt inlägg om detta… Kommentarerna var OT.

    Ok, förstår. Bara lite förvirrande för oss som inte hängt med i bakgrunden. 🙂

   Utifrån att ha läst inlägget förstår jag det som att ASIG har haft en live ang. att barn som utsätts för övergrepp också kan känna nyfikenhet och tycka att det dem utsätts för är skönt (även om barn aldrig själva tar en sådan kontakt eller uppmuntrar till det) . Folk får det till att ASIG älskade att bli utsatt för övergrepp när hon var liten och promotar att övergrepp inte är skadligt för barn. Medan poängen snarare var att de känslorna (nyfikenhet och att ex. få orgasm) ökar på känslan av skam och konflikt ännu mer för det utsatta barnet. Långt ifrån alla övergrepp på barn gör ont. Samt att alla som utsätts för övergrepp inte mår dåligt av det när de blir äldre och att sex kan bli något njutningsbart och positivt. Medan andra påverkas av det även i vuxen ålder. Typ. Håller fö. med ASIG. Det är komplext att möta barn som varit utsatta för övergrepp, skam, skuld, inre konflikter, ilska osv osv. som måste tas itu med och läggas rätt eftersom förövaren är expert på att få barnet att bära allt.

  Kollade just på Vem bor här. En lgh var fin men lite udda enligt mig. Massor av bokhyllor bl a. Googlade och insåg att det var de platsbyggda som förekom här tidigare i inlägg förra året.

   lägenheten med stora sängar plus barnsängar i massa små sovrum?

    Det var stylebylojs lägenhet, ”platsbyggda hyllans mamma”.

  Hur får man så fint typsnitt på stories?

   Du kan välja typsnitt och bakgrund på din story. I mitten på skärmen står det ”modernt” klickar du på den så får du olika förslag på typsnitt.

  Orkar inte! Håll era sexliv för er själva!

   Ska vi tolka det som att du INTE kommer bli en frekvent besökare på http://www.snuskzon.se?

    Jaha….klickade in på snuskzon och det finns väl inget chockerande där. Kollade runt i några minuter. Däremot så tycker jag att man kan hålla sitt sexliv med fisting, hur mycket man gillar att suga och allt annat sex man har lite privat. Speciellt om barn är inblandade. Jag vet inget om den här Apan personen men däremot hade jag som barn inte velat veta om min mammas eller lärares (kvinnliga och manliga) sexupplevelser. Sexet kan komma sen, låt barn få vara barn.
    Såg även att dom letar efter bloggare på snuskzon kanske nåt för dig Camilla, låter som snuskzon är right up your alley.

   Håller med. Handlar inte om kön på den som delar med sig, jag skulle aldrig vilja att mina barn kunde läsa sånt här om mig eller deras pappa (vi är skilda). Inte heller eventuella föräldrar till kompisar, grannar, arbetskamrater. Måste allt fläkas ut online nuförtiden för att det ska accepteras? 🙄 Varenda lilla vrå av privatlivet måste inte offentliggöras på sociala medier.

   Håller med. Gör vad tusan ni vill med vem ni vill, men håll käften. Ingen vill veta sånt och ni skadar era barn och familjer genom att offentligt berätta pikanta detaljer om hur ni har sex. Vilket perfekt sätt att se till att ungarna kommer retas och mobbas i skolan pga att ni är helt gränslösa och sjukligt uppmärksamhetskåta. Fy vad egoistiska ni är.

   Lätt för dig att undvika att följa de som pratar om sina sexliv då ju. Så var det löst. Själv älskar jag sex och är glad att det finns folk som också vill prata om allt som har med sex att göra. Finns forum för allt. En del gillar mammabloggar, en del följer hundkonton och andra läser om sex. Välj din kopp te bara 😊

    Jag älskar också sex men trycket INTE upp det i folks ansikten! Jisses lite jävla INTEGRITET tack!!!

     Det är ju fritt att följa apan om man vill. Hon trycker inte upp något i ansiktet på dig om du inte går in där och läser, eller hur!?

     Jag tycker inte om att få folks graviditeter upptryckta i mitt ansikte men det löser jag genom att inte följa de som bara pratar om just sina graviditeter. Prova göra likadant du👍

     Håller med 23:10. Tycker graviditet är äckligt men det är i princip omöjligt att inte se på sociala medier oavsett vem du följer, och det är bara att sluta läsa/scrolla vidare. Likadant kan du göra.

     Integritet och tystnad- ovanlig lyx -2019…

  Några inlägg tidigare tracka vissa på paow och hennes fria sexliv. Nu är de helt plötsligt ok.
  Ellen Degeneres karriär är ju stor även som gay så vad kom de ifrån.

   Ang Ellen DeGeneres – google is your friend.
   Eller förresten – var så god.
   https://www.youtube.com/watch?v=tZyodLr-4oY

    Detsamma… hennes karriär återhämtade sig.

     Och? Hur är det relevant i sammanhanget?

      Hon är stor trots att hon är gay. Men lev i de förflutna.

       Är du inte läskunnig/tänkkunnig eller försöker du medvetet inte förstå?

   Ellen hade det jättetufft när hon precis kom ut (du kan se intervjuer om det på youtube). Men sen tog hon ju igen det.

   Hon blev totalt bojkottad efter hon kom ut som gay. Hon har jobbat sig tillbaka med sin populära show. Bransch folket som vände henne ryggen, inte hennes fans.

  Hej det stavas följetong.

  Det här får mig att tänka.
  När jag var runt 11-12 började min storebror (7 år äldre) att tafsa på mig. Jag minns inte hur eller varför det började men jag minns att det hände då och då.
  I början var det nog ganska ”oskyldigt” om man ens kan säga så för att sen blir mer och mer. Det gick i alla fall så långt att hans händer var innanför mina trosor och på mina bröst. Han ville också att jag skulle ta på honom men det vägrade jag.
  Så en dag kommer mamma in i rummet när han håller på med sina händer innanför mina byxor. Hon la i princip all skuld på mig. Jag var 14 då. Jag blev kallad både det ena och det andra.
  Den stora anledningen till att jag ”fick skulden” för vad som hänt tror jag beror på att jag ”var med på det”. Det måste iaf sett ut så eftersom jag inte gjorde det minsta motstånd.
  Varför gjorde jag inte motstånd då? Ville jag att min egen bror skulle ta mig mellan benen och på brösten? Nej. Ja. Kanske.
  Mitt logiska jag ville inte. Tyckte det var sjukt och kunde ibland få ångest när mamma åkte iväg för jag visste vad som skulle hända. Men samtidigt lät jag honom för att jag tyckte att det var skönt. För jag inte vill göra honom besviken. Och då var det ju faktiskt JAG som var sjuk. Som lät det hända.
  Så i alla år som gått har jag aldrig pratat om detta pga övertygad om att detta inte var övergrepp. Jag var ju med på det (och mamma tog ju rätt klar ställning vilket inte direkt fick mig att analysera det närmre.) Jag sa ju aldrig nej. Jag var aldrig rädd, åtminstone inte efter ett tag.
  Men så läser man det här. Och så börjar man fundera på det där som hände för snart 20 år sen som man lagt locket på. Var det kanske övergrepp ändå? Först kändes det så när jag läste dessa texter men under tiden jag skriver det här tvekar jag ändå. Antar att jag kommer tiga i 20 år till. Men kanske att jag ska våga analysera det lite mer. Kanske var det faktiskt inte bara mitt fel?

   Det var helt klart övergrepp.

    Fast det kan du inte avgöra. Övergrepp eller nån form av sexuellt experimenterande mellan syskon, who knows, det får TS själv komma fram till med hjälp av psykolog om det behövs. Men du och jag kan iaf inte avgöra det åt henne. Däremot gjorde mamman helt fel som skyllde allt på 14 åringen.

     ”Sexuellt experimenterande mellan syskon”?! Där den yngre är 11-12 och den andre myndig? Det är övergrepp hur fan man än vänder och vrider på det.

      Poängen är att DU inte ska avgöra hur TS definierar händelsen. Inte JAG heller. Det ska HON göra, med professionell hjälp om så behövs. Du menar säkert väl i ditt lekmannakategoriserande men du är ute och cyklar.

       ”Lekmannakategoriserande”, gulligt hörru.

       Du missar poängen. Totalt.

       Jag har inget intresse av att avgöra hur TS ska definiera händelsen.

       Det är övergrepp oavsett. För att samhället har bestämt det och kriminaliserat sex mellan barn och vuxna. Tack och lov. Det är inte offret/barnets ansvar att definiera hurvida det är övergrepp eller inte. Varje vettig människa förstår att det ansvaret tar VI. Kollektivet. Vi bestämmer att vuxna inte ska ha sex med barn! Sen kan du stoppa upp dina härskartekniker where the sun don’t shine.

        Jag räknade hur många ggr du sa emot dig själv i din kommentar och kom fram till fyra…

         Hej snubbe, vad vill du?

       Nej, det är du som är ute och cyklar! Men vi är överens om att situationer som denna ofta behöver pratas igenom med en psykolog.

        Det sista är vi helt ense om, ja.

   Självklara övergrepp.

   Visst var det ett övergrepp!

   Men som människor har vi ett behov av att vara omtyckta, av att höra till en grupp, att få bekräftelse och det gör det väldigt, väldigt svårt att säga ifrån. Att vara den som säger att farbror Lennart tafsar på mig eller att man inte vill fira jul med mamma för att hon blir så elak när hon super innebär att man är den som får hela fasaden att krackelera och ofta innebär det att man samtidigt måste säga att en massa andra människor också har varit delaktiga i att förneka, släta över, bortförklara det som de flesta nog innerst inne vet är något fel. Det är aldrig lätt för någon och för ett litet barn mot en vuxenvärld blir det ännu svårare. Har inte vi alla fått höra att man skall älska sina föräldrar, sina syskon, och om vi nu inte gör det, måste det inte vara oss det är fel på då, för resten av världen säger ju att jag skall göra det.

   Manipulativa människor som begår övergrepp, oavsett om de är sexuella, fysiska, mentala eller vad det nu är är ofta väldigt. väldigt duktiga på att utnyttja de här motstridiga känslorna hos oss och få offret att ta på sig skulden, att känna att de var bidragande eller kanske till och med orsaken. ”Om du inte vore så uppkäftig skulle jag inte behöva slå dig”. Att ständigt bryta ner någon genom att hela tiden understryka hur värdelös personen är samtidigt som förövaren också ger bekräftelse och uppskattning, men naturligtvis bara på förövarens villkor, skapar en giftig relation där den drabbade blir övertygad om vilken usel och värdelös person man är, samtidigt som man griper efter de små halmstråna av bekräftelse och uppskattning som man får.

   Det låter sjukt när man ser på det utifrån, men när man befinner sig inne i en sådan destruktiv relation till någon är det så otroligt svårt att se hur saker och ting verkligen är. Den drabbade kan i högsta grad skuldbelägga sig själv, förneka, hjälpa till att komma med ursäkter o s v -du bidrar till din eget förtryck, du har internaliserat det. Och det är svårt att jobba sig ur!

   Av din beskrivning tycker i alla fall jag att det solklart låter som att du har varit med om systematiska övergrepp. Vad du skall göra så här 20 år efteråt är naturligtvis svårt att säga -du kanske känner att det bästa är att gå vidare i livet och inte polisanmäla, eller så väljer du att polisanmäla och försöka få upprättelse och avsluta det här på så vis. Oavsett vad du gör, så tvivla inte på att du har blivit utsatt för övergrepp!

   Nej det var inte ditt fel. Du kanske borde prata med nån professionell om det?
   ❤️❤️❤️

   Ingenting av det var ditt fel. Din bror begick flera övergrepp mot dig även om det fanns stunder då det kändes skönt. Sedan är det ju ledsamt att din mamma inte reagerade på ett bättre sätt och la skulden där den hör hemma, dvs hos din bror.

   Känner igen mig så mycket i din beskrivning av dina känslor. Blev också utsatt av min bror från 10 årsåldern. Det gick längre än det du beskriver men känslorna är samma. Det tog flera år innan jag förstod att det va övergrepp. Jag mådde ju inte dåligt av det på det sättet när det pågick. Idag mår jag dock illa över det och det är främst pga hur omgivningen ser på sånt. Folk har ingen förståelse för barns sexuella upplevelser. När jag såg Oprahs intervju med MJs offer va det första gången jag kände att mina känslor va ”normala”.

   När en närstående utsätter en för övergrepp skyller man ofta på sig själv, man blir osäker på situationen och vet inte vad man ska göra och man hittar en anledning till att de är ”ok” för att klara av de man blivit utsatt för.
   Du tänker på de fortfarande och känner dig osäker vad som va rätt och fel.
   De va för mycket att hantera och med din ålder samt mammans ord gör en osäker.
   Det är inte ditt fel, du va ett barn.
   Vuxna kan reagera på samma sätt.

   Hjärtat – detta är INTE ditt fel och det låter som ett övergrepp. Prata med ngn om det.

  Kan man fortfarande se debatten på SVT som paow var med? Vet någon? Vad heter den?

   Opinion live var det, borde finnas på SVT play.

   Kolla svtplay

  Många saker i leaving neverland är felaktiga. Mycket som inte stämmer överrens med verkligheten.

   Hur vet DU det?

    En av de stora sakerna som kommit fram är beskrivningen av att en av männen hade sex med mj i tågstationen på neverland, på ovanvåning, detaljerat. Tågstationen byggdes inte förrän 3 år efter mj och mannen slutat ha kontakt.

     I det åldersspann som båda de idag vuxna männen var i när de säger sig ha utsatts för övergrepp av MJ är det inte Ri mitt att kräva att de ska komma ihåg exakt plats som övergreppen ägde rum i. Det kan mycket väl vara så att de minna övergreppen tydligt men förlägger dem på ”fel” plats, minnet av tex tågstationen kan ha smält samman med minnet av ett specifikt övergrepp utan att han för den sakens skull talar osanning om vad han utsattes för.

      Så kan det såklart vara. Men det kan också vara bluff av någon som försökt skapa en historia för media i vuxen ålder utan att ha haft tillgång till exakt information. Man kan inte riktigt veta.

      Ja. Hur vårt minne fungerar (och INTE fungerar) är en vetenskap i sig.

     Det finns massa foliehattsteorier om att det inte stämmer. De flesta av dem har omkullkastats.
     Att han var pedofil är svårt att neka till. Det finns många som vet vad som hände och valde att skydda honom.
     Finns väldigt mycket intressant material från husrannsakan på Neverland. Men det finns säkert någon foliehattsteori som säger att det var planterade bevis.

     Rekommenderar ALLA att se den här filmen som avslöjar flera lögner av Wade & Safechuck: https://www.youtube.com/watch?v=NUNO-MygJOQ

  Vaa jag trodde det alltid hade gått bra för Ellen. Eller, jag måste erkänna att jag vet inte vad hon är mer än Doris och programledare i sin egen talkshow.

  Kom att tänka på Ellen idag, sänds det inte på Kanal 5 längre?:(
  Anyway, måste googla på hennes tidigare karriär för det här har jag missat.

   Kvinnliga komiker förut hade det väldigt svårt och sen dessutom vara gay var otänkbart. I princip hela hennes team avrådde henne från att berätta om sin läggning öppet.

    Det här var väl dessutom på 90 talet (?) och Ellen var en av de första att komma ut.

  Har inte läst in mig på alla detaljer kring det här, men känns som hon är i ganska mycket försvarsställning och duckar relevant kritik? Som vanligt?

  Jag tror att hon säkert har en bra generell långsiktig ide med allt hon gör, feminism och sexposititvitet och allt det där, men det blir liksom så fel på vägen.

  Som den där krönikan om att hennes kille var nervös för att bli kär i en tjock kvinna. Var säkert väl menad men blev pannkaka… sen viktväktarna och det här på det…

  Sedan vill jag bara säga att det finns massa bra ställen att lära sig mer om sex;
  Podcasten Sex Nerd Sandra på engelska, eller boken jag läser just nu som heter The Erotic Mind av Jack Morin.

   Vad är det för relevant kritik du tycker att hon har duckat för?

  Urk, har väldigt svårt för henne. Hon känns så oskön

  Vem är Mondokanel egentligen? Tycker hon verkar så oskön ibland men kanske missuppfattat människan bara 🤔

   Hon verkar ha väldigt mycket åsikter om andra människor i alla fall…

   Vet att Cissi Wallin hävdar att denna människa haft en ’hang-up’ på henne i runt 5 år. Har inte orkat bry mig om Mondokanel direkt men av det jag sett så verkar hon jävligt otrevlig. Observera att jag som sagt inte vet mycket om människan dock så kan ju ha fått fel uppfattning.

  Till och med den onde säger ”gör inga sexuella närmanden, såvida du inte har fått en parningssignal”

  Mvh Gerra…

   Gött Gerra att se att du postar utan e-post och extralänk i kommentaren! Keep it up!

  Jag såg liven. Och sen såg jag om den pga total förvirring. Hon kanske menade vad hon säger nu men det var definitivt inte så hon uttryckte sig då. Otroligt märkligt och obehagligt var det.

  Hon sa att hon alltid gillat sex och att hon ”gillat sex innan övergreppen och gillat sex efter övergreppen”. Dvs hon gillade sex innan hon var 9?!

  Hon sa specifikt att hon ”haft sex innan övergreppen” och att det ”pillats, dragits och sugits” med pojkarna i kvarteret.

  Hon uttryckte väldigt tydligt att hon INTE blivit traumatiserad och inte mått dåligt av de sexuella övergreppen. Hon analyserade inte detta vidare på något tydligt sätt.

  Helt ärligt framstod det som att hennes poäng var att barn har en sexualitet och om de ”njuter” av sexuella handlingar redan vid mycket ung ålder så är det inget problem.

  Jag säger inte att hon menade allt detta men det var faktiskt precis vad hon sa. Hon gör en efterhandskonstruktion nu vilket jag helt förstår eftersom det hon sa faktiskt var OTROLIGT problematiskt.

  Det är bara för henne att visa liven igen. Om hon nu ska påstå att vi som faktiskt tittade ljuger.

   Barn har ju dock en sexualitet. På ett sätt. Vissa börjar utforska tidigt, andra inte.

    Ja och att barn har en sexualitet behöver inte betyda att de har sex med varandra eller med en vuxen utan att de upptäcker onani, erotiska texter osv. Jag var inte gammal när jag upptäckte någon typ av onani och att vissa saker kändes skönt att göra. Gick på lågstadiet i alla fall.

     Same.

     Det är väl inte att ha en sexualitet eller?
     Det är väl mer som att jag typ, nu som vuxen tycker det är riktigt skönt att gnugga mig i ögonen haha? Eller dra i skinnet på överkroppen? (Ja vet låter riktigt skumt)

      Är inte att onanera att ha en sexualitet?

       Är det att onanera att som barn pilla på sitt kön och upptäcka att det är skönt?

       Eller krävs det att man liksom har det mentala också, att man känner sig kåt och liksom kan koppla ihop pillandet med något sexuellt?

       För egen del vet jag exakt vid vilken period jag gick från barnslig nyfikenhet till att faktiskt ha en sexualitiet. Det liksom slog om, vad 14 år.
       Har svårt att tänka mig detta skifte hända redan vid 10 år? (Eller redan vid födseln som för apan 😉 😉 😉 )

        Ja, att pilla på sitt kön för att det är skönt är onani.

        Min poäng är att barn inte behöver ha penetrerande sex för att ha en sexualitet och det gäller även för oss vuxna.

   Det är ingen efterhandskonstruktion. Jag läste upp ett utkast om skammen och tabu vid sexuella övergrepp. Jag berättade att jag var sexuellt intresserad som barn och lekte doktor innan övergreppen började vid nio års ålder.

   Jag berättade att den fysiska skadan var obefintlig i förhållande till den psykiska. Att barn har en sexualitet som de kan njuta av är fakta och inget jag hittar på. Att en pedofil utnyttjar detta är fruktansvärt och oförsvarbart.

    Som sagt, jag såg liven mer än en gång. Jag uppfattade inte att du uttryckte dig som du nu beskriver. Jag är inte ute efter att missförstå eller feltolka dig. Givetvis tror jag dig ang att detta var det budskap du ville få fram. Jag tycker dock att du uttryckte dig otroligt klumpigt och jag förstår att många har reagerat. Tror inte folk reagerat för att de inte vill förstå, inte gillar dig och vill dig illa etc. Utan kanske är det tvärtom.

    Tror det är lättast att säga att det blev feluttryckt i videon då om responsen på vd du skriver i text är en annan än den du fick på live-klippet. Eller publicera videon.

    Svårt att diskutera och bemöta nåt som är borttaget tyvärr.

  Jag fick också ett stort obehag av den storien. Valde att avfölja för jag vill inte höra mer om det. Barn å sex hör inte ihop

   Nej men förövare när det kommer till övergrepp på barn är ofta snälla i barnens ögon, det är någon de känner, som de har förtroende för. Förövaren groomar barnet och det är faktiskt inte alltid så att barnet själv förstår att det är ett övergrepp utan barnet kan faktiskt tycka om sin förövare och det ”band” de har skapat. Vad blir bättre av att vi inte pratar om hur barn blir manipulerade till dessa ”förhållanden” med förövare? Och skamma inte ett offer för att den inte upplevde direkt obehag under tiden för övergreppet. Det handlar inte om sex och barn, det handlar om övergrepp.

   Sen var jag själv ett sexuellt nyfiket barn och onanerade i tidig ålder och läste allt jag kom över om kropp och sex. Jag och en annan tjej provade ha sex med varandra när vi var runt 10 år gamla när vi blev allt för nyfikna på hur det var. Vi låg nakna på varandra och guppade lite och fattade inte alls vad grejen med sex skulle vara.

    Svaret hamnade fel som vanligt..

  Hon uttrycker sig problematiskt. Och inlägget för att förklara var också problematiskt. Jag tror hon skulle behöva ge sina barndomstrauman en omgång till (privat hos ett legitimerad proffs). Min uppfattning är att utnyttjande barn blir vuxna med svårt att dra gränser och sexuellt utåtagerande på olika vis, naturligtvis enligt dom själva inte alls på grund av att dom utsatts för, men för alla andra plågsamt uppenbart. Gränslöshet, risktagande, utsätta sig för nya kontakter och kicksökande ÄR sviter av övergrepp, inte att njuta av sin sexualitet.

  Vem orkar läsa allt detta 😱

  Gillade apan förr, nu not so much

   Varför? Jag gillar henne även om jag inte håller med henne.

   Jag håller tyvärr med. Har väl med mig att göra. Började följa henne någon gång runt hennes separation då jag kunde känna igen mig i mycket kring det hon skrev om relationer och att hitta sig själv som vuxen + att jag minns hennes fantastiska rese-skildringar.

   Men sedan dess har hennes konto ändrat inriktning till sånt jag inte riktigt kan relatera till. Viktminskning och nu på sistone väldigt mycket sex (Anna måste få gå ner i vikt om hon vill men jag måste erkänna att det blir lite jobbigt för mig att läsa om med egen historia av ätstörningar, och för mig som lever med samma man sedan massor av år tillbaka och är nöjd med vårt icke-experimentella sexliv så lockar det inte mig att läsa om swingers osv). Kanske dags att avfölja för mig då för Anna måste ju få skriva om vad hon vill.

    Hurra för din sista rad. Insiktsfullt.

  Förstår inte ens vad det är som hon vill säga? Försöker göra sig relevant genom att vara gränslös bara, ointressant människa som jag hoppas slippa exponeras för igen.

   Känns tyvärr lite så ja.

  Så många här inne som verkar tro att barn fungerar som oss vuxna. Jag hoppas att ni inte har ett yrke där ni möter barn som blivit utsatta för övergrepp eller vuxna som behöver bearbeta vad de blev utsatta för. Människan är komplex och barn är inte vuxna människor. En förövare är väldigt bra på att manipulera barnet, det får vi inte glömma heller.

  Första gången jag ser reklam för akademikliniken här. Ändå lite skönt med NÅT annat än casino.

   Jag får bara Toyota och volvo reklam, har inte ens körkort 😂

  Istället för att ta en sån extrem försvarsställning bör hon inse att hon uttryckte sig klumpigt. När det gäller ett sånt svårt och kontroversiellt ämne får man välja orden. Och vad hon menade vet bara hon, men det blev lite fel uttryckt. Bättre erkänna det än detta långa försvarstal.

   Det är inget försvarstal.

  Så kroppspositivsm + kämpa för kvinnlig sexualitet. Är det som det brukar vara? Kvinnan ska bli funnen sexuellt attraktiv oavsett hur tjock hon är, men den tjocka kvinnan hon har full rätt att begränsa sitt sexuella urval till vältränade män med stort organ och mycket pengar?

   Är du här och grinar över att folk får välja vilka de ligger med nu igen..?

   Ingen kroppsaktivist påstår att alla måste tycka att tjocka är sexuellt attraktiva. Alla människor har rätt att ha precis de krav de vill på vilka de ligger med.

    Är du här nu igen och ska berätta om att du inte bryr dig om vad jag tycker?

     Jag är här ja, men eftersom jag svarade dig så bryr jag mig uppenbarligen om vad du tycker.

     Du får tända på smala bäst du vill (eller korta, arbetslösa, brunhåriga eller vm-mästare i kulkastning) men du får också acceptera att andra har sexuella preferenser.

      Vad bra, så nästa gång en ung arg feministkvinna gnäller om att män inte vill vara tillsammans med tjejer som haft för många tillfälliga ligg så kommer du att berätta för dem att män minsann också har rätt att välja bort precis vem som helst?

       Självklart har en man rätt att välja bort en kvinna som han inte vill ha sex med eller ha en relation med. Oavsett anledning. Det är ju lite så samtycke funkar. Ett nej är ett nej.

       Men jag tror att du missförstår. Det är skillnad på att inte vilja ha sex med eller dejta någon av en sådan anledning och att kalla samma tjej för h*ra. Jag har bara sett feminister ”gnälla” på det senare.

        > Men jag tror att du missförstår. Det är skillnad på att inte vilja ha sex med eller dejta någon av en sådan anledning och att kalla samma tjej för h*ra. Jag har bara sett feminister ”gnälla” på det senare.

        Ja, det har varit uppenbart ganska många år att feminister alltid anstränger sig för att tolka andra feminister så välvilligt som det bara går.

         Du får gärna hänvisa till en text/video där någon av dessa feminister säger motsatsen

     Och jag väntar fortfarande på vilka kroppsaktivister som påstår att alla män måste tycka att tjocka kvinnor är sexuellt attraktiva. Fick inga namn förra gången jag frågade heller.

   Märklig kommentar. Vad menar du?

  Kollat snuskzon och den är föga uppseendeväckande. Som det brukar vara: det är alltid trasigt folk som ska lyfta fram bdsm, fisting, swingers etc, som är sexuella läggningar i minoritet (hur många vet ingen men undersökningar har visat att 3-12% blir kåa på att tänka sig bdsm, inte utöva alltså). Finns inget feministiskt eller frigörande i detta. Håller inte heller alls med om att kvinnlig sexualitet är tabu. Heterosex är ett maktspel mellan hane och hona som är jämlikt med rätt, dvs sexuellt fri, man, vill säga.
  Och, nej, jag tycker inte man som lärare eller mamma ska vara offentlig med den här sortens böjelser. Det är privat. Böjelserna har dessutom inte med sex att göra utan med brist på makt. En fri kvinna kan k-a utan att behöva ta till avvikelser.

   Böjelser?

    Korrekt, det är böjelser, avvikelser, det är inte det normala sättet folk har sex på. Däremot är det inte onormalt, det är en skillnad. När du ändå svarar: varför är det viktigt för dig att vara offentlig med dina preferenser? Har kritikerna ovan rätt, vill du bara få uppmärksamhet och synas till varje pris? Jag tänker att det frigörande arbetet, att få folk överlag att acceptera olika läggningar, redan görs av både RFSL och andra organisationer.

   Sorgligt att tro att det bars är trasiga människor som gillar bdsm, swing och fisting mm. (Det är inga sexuella läggningar btw, någon behöver en kurs i sexualkunskap😉)

   Din kommentar säger mer om dig än om de som njuter av att experimentera sexuellt.

    Jag har varit trasig själv men är det inte längre. Känner igen gränsen mellan experimentera sexuellt och njuta och att fortsatt skada sig själv under devisen att man är fri.

     Dåså. Prata för dig själv och inte för alla andra då.

     Vad bra att du känner till gränsen mellan njutning och självskadebeteende. Jag önskar att fler människor gjorde det. För deras egen skull. Att vara trygg i sin sexualitet och att våga tillåta sig själv att njuta är något av det mest livsbejakande man kan ägna sig åt. Är glad för din skull att du inte är trasig längre.

     Skada sig själv? Är du på riktigt?

     Sluta skamma. Jag är undergiven och min sambo dominant. Vi lever ut det tillsammans, men det är alltså ett självsksdebeteende från min sida? Trevligt. Du känner säkert igen din gräns men alla är olika.

      Och jag dominerar min undergivna man. Hmm.. är det jag eller han som är trasig då? 🤔

   Håller med, bra skrivet. (Nu kommer fetischälskarna snart springande och ska gorma om hur inskränkta vi är men men…)
   Jag hade minst två vänner på gymnasiet som var väldigt ”sexuellt fria”, den ena hade svår ätstörning och den andra hade blivit våldtagen av en manlig familjemedlem i flera år sedan barndomen. De gömde sig bakom feminism och ”man måste väl få vara äventyrlig!” men det var tydligt hur trasiga de var. Jag ägnade mig själv åt självskadebeteende när var runt 15-25 och givetvis sammanföll det med ett ”intresse” av att bli dominerad och utsatt för våldsamma sexlekar. Idag när jag mår bra och är stabil och glad hade jag aldrig i livet utsatt mig för sådant igen. Blir upprörd över att det anses så jäkla ”normalt och kul” med män som vill ta till våld i sängen, bara det är ”frivilligt” och dolt bakom S&M, medan vi jobbar så hårt i samhället på att minska våld mot kvinnor.

    Masochista bloggar BDSM på snuskzon. Jag delar inte hennes läggning men skulle aldrig skamma eller förminska den. Alla kvinnor har rätt till sin egen sexualitet.

    Anekdotisk bevisföring.

    Jag självskadar med alkohol Och vet minst två till i min närhet som gör det. Jag tycker inte att folk som tar ett glas vin är trasiga och borde jobba med sitt inre i stället.

    Låt folk ha det sex de vill.

    Och bdsm handlar inte bara om att mannen ska dominera och ta till våld mot kvinnan men det vet nog alla som har varit inne i den världen.

    Mer sex åt folket!!

     Folk får ha vilket sex de vill för min del så länge ingen skadas. Men man kan fråga sig vad som är vitsen med att vara offentlig, som mamma och lärare. Fick inget svar på det av apan

      Vits

      Kvinnlig frigörelse och kvinnlig sexualitet går hand i hand. Vitsen är att bryta tabun. Att prata om sådant som patriarkatets normer anser ska hållas tyst om. Offentligheten och min plattform hjälper mig i kampen. Anser inte att mitt mödraskap eller arbete tar skada av detta. Folk har med största sannolikhet viktigare saker för sig än att gå runt och filosoferar om vad jag njuter av sexuellt.

      Ja det finns väl vissa gränser som man inte vill överträda.. den mellan barn och förälder är väl en sådan som är ganska viktig… samt lärare och elever….

      Hade du velat veta samma detaljerade information om dina föräldrar? Hade du velat det som barn?
      Vill du veta samma detaljer kring dina barns sex när dom blir äldre?

    Bra skrivet, håller verkligen med. Min erfarenhet är precis som din: de jag känner till/känt som vill hålla på med bdsm etc har trasiga bakgrunder. Frihet är inte våldssex och feminism kan egentligen per se inte omfatta det. Vidrigt att tänka sig att det skulle normaliseras så att kvinnor med låg självkänsla kan förledas till bdsm etc och bli misshandlade. För det händer, vad än bdsmarna själva säger. (Vi kan jfr med analt där kvinnor saknar den körtel som män har vid pungen i baken och som ger dem njutning. Ändå ställer kvinnor upp)
    Och till snuskzon nedan: nej, det är varken att förminska eller skamma, det är åsikter som hon får bemöta eller strunta i.

     ”Vi kan jfr med analt där kvinnor saknar den körtel som män har vid pungen i baken och som ger dem njutning. Ändå ställer kvinnor upp”

     Det bör ju även gälla exempelvis oralsex då också. Män har ingen klitoris på tungan och får därför ingen njutning men ändå ställer de upp och slickar. Varför kan man ju fråga sig..

      Skillnaden är väl att många kvinnor -aktivt- ogillar analsex och dessutom har ont under tiden?
      Tror inte män har ont av att ge oralsex? Kanske lite trött i tungan men det är ju lätt avhjälpt med lite variation 🙂
      Inte heller hör man om de kvinnor som KRÄVER och TJATAR sig till oralsex från män som inte vill, eller typ tar det mot deras vilja. Som typ alla upplevt en man göra.

      Den riktiga frågan här är ju – när så många män är intresserade av analsex så handlar det BARA om att ge, att få själv är för många inte ens på kartan, en omöjlig tanke.
      När vi ändå pratar om en kroppsdel som är hyfsat lik på både män och kvinnor, så borde man rimligtvis testa båda sidor för att kvalificera sig till vidare utövande 🙂
      Tror allas analsex hade blivit 100 gånger bättre dessutom

       Nu är det ju ingenting ovanligt att män njuter av analsex. Är ju av en anledning som de flesta sexleksaker för män är just för anal stimulans. Så att påstå att män vägrar få själva är inte sant. Där handlar det nog också om tryggheten i att våga be om det.

       Och att kvinnor ställer upp på sex de har ont av är inte hela sanningen heller. Visst är det problematiskt att ha sex man inte vill ha men att det skulle gälla specifikt analt stämmer inte. Problemet blir när man skammar kvinnor som gillar vissa typer av sex genom att pasta att de bara ställer upp utan att de njuter, att männen tjatat sig till det, att de självskadar osv. Just därför behövs den kvinnliga sexuella frigörelsen. För kvinnor njuter också av sex som män njuter av.

        Ja självklart finns det män som gillar att få analsex och kvinnors om också gillar det. Men det är ju inte normen 🙂

        Att ta emot analsex är något som finns på ”standard listan över saker man ska prova” för kvinnor men inte för män. Det är synd.’

        Vi kanske talar från helt olika bakgrunder eller bubblor helt enkelt.

     Inte nog med att jag är undergiven och håller på med BDSM… Jag får orgasm av analsex, av själva penetrationen, för att jag tänder så mycket på det. Men det är väl också ett självskadebeteende för att jag är så himla trasig förstås?

      Jag gillar inte ens analsex men kan få orgam från det haha

     Jag är lesbisk och jag och min flickvän har ofta olika typer av analsex med strapons och andra leksaker eftersom vi båda tycker att det är skönt. Vilken man menar du att jag och hon ”ställer upp för”?

      Patriarkatet i generellt kanske? 😊

   Det ÄR en viktig poäng att lyfta; att det kan dölja sig ganska mycket hemskheter bakom ”frigjort äventyrligt sex”.
   Det är ju många som i efterhand berättar om att dom använda tex Bdsm som självskadebeteende, eller att den ”hederskodex” som inbitna bdsm utövare pratar om inte alls har gällt, utan att det hela blivit ett tillfälle för människor att utnyttja någon som inte mått bra.
   Det är också en trend att ungdomar känner sig pressade att börja med precis allting på en gång, innan dom hinner ”testa sig fram i lugn och ro”. Har hört kidz (18-25 åringar) som snarare blivit sexnegativa pga det här. Sex är något man liksom inte vill ge sig in på, för att kraven är helt galna. Tror detta gäller både tjejer och killar.

   Så sexpositivism och allting kring det ÄR lite mer komplicerat. Det handlar egentligen så mycket om det mentala, ens självkännedom och det krävs en hel del själasökande och styrka att stå upp för hur man verkligen vill ha det.
   Det är lätt att ta genvägen till att vara ”en frigjord kvinna” eller en ”cool tjej” som gillar allt det där som killar vill att dom ska gilla. (Eller kanske killar lärt sig att dom ska gilla). Att följa ett nytt ideal bara.
   Svårare att vara sann till sig själv.

   Snuskzonen var ju, för alla som inte vill gå in och läsa själva, ganska mycket mellanmjölk.
   Bloggarna som skriver var anonyma, och innehållet ingenting vi inte sett förut 🙂

   ”Det är inte feministiskt att gilla sex som patriarkatet uppskattar och tänk på att du är mamma också” eh det låter ju som ett väldigt feministiskt resonemang att dra in hennes mödraskap och även hennes jobb som lärare (ytterligare en modersfigur)?

  Text av @fannyarsinoe ang den sexuellt frigjorda kvninnan som jag tycker är intressant.
  ”Att vara en sexuellt frisläppt kvinna är ett ideal som ofta säljs in som någonting ”feministiskt”. Kvinnor har kämpat för sin sexuella frihet många gånger och vunnit segrar, till exempel rätten till fri abort och preventivmedel är konkreta exempel på hur kvinnors kamp för sexuell frihet har lönat sig; att kunna ha sex utan att behöva oroa sig för att bli gravid. Ett annat exempel är lagstiftning mot sexuellt våld som ju handlar om kvinnans rätt att slippa sexuell kontakt som hon inte önskar ha. Båda dessa saker är viktiga delar i kvinnans sexuella frihet.
  Om man granskar diskursen kring kvinnlig sexuell frigörelse närmre märker man snabbt att väldigt mycket av diskussionen handlar om att man som kvinna är frigjord om man har mycket sex eller sex på ett speciellt sätt. Underförstått är ofta att detta sex är heterosexuellt. Det anses inte sällan som ”frigörande” när kvinnor ägnar sig åt olika former av ”avancerat” sex, ofta med inslag av våld och förnedring. Ibland betraktas det också som frigörande när kvinnor konsumerar andra kvinnor sexuellt, till exempel kvinnor som agerar lockbete för att lura in kvinnor som vill dejta kvinnor i olika gruppsexarrangemang där män ingår (lesbiska tinder är helt översållat av sån skit), när kvinnor kollar på porr eller varför inte går på strippklubb tillsammans med sina pojkvänner (som illustreras i den sjukt smaklösa och tyvärr helt oironiska serien som ligger som bild två i posten).
  Som feminist måste man fråga sig; hur kommer det sig att kvinnlig sexuell frigörelse så ofta sammanfaller med det män råkar begära sexuellt? För det är ju det det handlar om; att måla upp bilden av den sexuellt frigjorda kvinnan som någon som uppskattar att bli utsatt för våld och förnedring sexuellt och som gärna deltar i att utsätta andra kvinnor för detta hotar inte den manliga sexuella makten den minsta. Tvärtom används det feministiska språket som ett led i att förmå kvinnor att springa patriarkatets ärenden. Att hetsa in sig själva och andra kvinnor i ett sätt att se på kvinnokroppar som varor och erotisera kvinnlig underordning.”

   Jag håller inte med om att den sexuellt frigjorda kvinnan är den som uppskattar våld och förnedring och att utsätta andra kvinnor för detta. Väldigt inskränkt text av Fanny tycker jag.

    Hur ställer du dig till att; det sex frigjorda kvinnor oftast gillar är just det som män vill att dom ska gilla?

     Jag vet inte exakt vilket sex hon syftar på där så det tar jag inte ställning till alls. Och vilket sex den frigjorda kvinnan gillar varierar ju enormt. Vad de _oftast_ gillar kan jag inte svara på, och det utgår jag från att Fanny också bara antar utan något direkt underlag.

     Men nej, generellt så anser jag inte att det stämmer. Inte mer än att män vill att kvinnor ska ha sex de njuter av, vilket hon gör om hon vet vilken typ av sex hon gillar.

      Typ så uppskattas det ju mycket om en frigjord kvinna gillar följande:
      Ta emot analsex, deepthroat tills kvälvningar, trekanter med extra kvinna, vara undergiven, visa upp sig och bli tittad på, kladda runt med sperma typ i ansiktet, ha mycket sex med EN specifik man

      Och inte så mycket om en kvinna frigjord kvinna gillar:
      Ge analsex, vara dominant, trekanter med extra man, se på man som visar upp sig, attraheras av fler olika män, kladda runt med fittsaft på sin man eller typ ha sex trots mensblod

      De flesta män som peppar kvinnor till att vara frigjorda tänker sig ju det första cenariot 😉
      Det är mycket mer komplicerat än att ”män vill att kvinnor ska ha sånt sex de njuter av” och alla är glada och frid och fröjd. Det är banne mig jättesvårt att veta skillnad på vad man gillar och vad man gillar för att man vill gilla det för att det är enklast så.

      Sedan behöver vi också ha en lååång diskussion kring mäns sexualitet, rikta ficklampsljuset lite ditåt också. Den är inte alls bara självklar, män blir fuckade av patriarkatet också, minst sagt.

       Ja visst blir män också skadade av patriarkatet, det håller jag verkligen med om. Där är ju män och analsex ett tydligt bevis. Att de flesta männen faktiskt njuter av anal stimulans men har en bild av vad en heteroman ska gilla.

       Din lista på saker som sexuellt frigjorda kvinnor ska gilla och inte köper jag inte. Vi har nog olika tolkning av vad det innebär att vara sexuellt frigjord du och jag

       Mitt svar fastnade. Orkar inte skriva om det. Det kanske dyker upp tids nog. Men kort så håller jag inte med dig i mycket förutom sista stycket.

   Fanny är ett geni

    Kan inte annat än hålla med. Knivskarp!

   ….fast det där resonemanget har tragglats om och om igen och ff står vi och stampar på att problematisera kvinnlig sexualitet. Antingen som förtryckt eller ”låtsas frigjord men egentligen förtryckt”. Om vissa sexuellt frigjorda kvinnor gillat att kladda med mensblod hade man kunna ge det etiketten att det enbart är en reaktion MOT patriarkatet…

   Huvudsaken är att diskutera kvinnan i förhållande till mannen eller….

  Detta var inte vad hon sa, varför lägger hon bara inte upp liven som hon så hastigt tog bort? Efterhandskonstruktion.

  Anna önskade även v*ldt*kt på en kvinnas 9-åriga jag. Pga att kvinnan återgav Annas ord, och avslutade med att det hela var problematiskt. Anna är en sjuk människa

   Hoppas CamCam låter din kommentar stå kvar. Den visar tydligt hur omgivningens reaktioner och respons blir till nya övergrepp och kränkningar när överlevare av sexualbrott berättar sin historia.

    ”Att X uttrycker sig som hen gör säger mer om hen än om mig.

    Jag skulle gärna låta X gå i mina skor mellan mitt nionde och trettonde levnadsår” Citat Apansattigranen

    Som svar på att X kommenterade din live genom att citera dig och sen säga att det hela var problematiskt.

    Du är verkligen makalös Anna. Ena dagen säger du att du aldrig har sagt att du gillar gruppsex och fisting, sen säger du att din pojkvän inte har sagt nåt dumt alls till dig, att det är troll som hittar på, fast krönikan ligger på Metro och det finns otaliga exempel svårt på vitt på det andra jag nämnde. Sen sitter du i en live och beter dig väldigt problematiskt, den hade du iaf vett att ta ner- men din efterhandskonstruktion är trots detta så vansinnigt genomskinlig.

    Nu sitter du och säger att jag ljuger, trots att det du sa OCKSÅ finns svart på vitt.

    ”Ok så apansatt i granen har gjort en grej på att hon inte alls mådde dåligt av att tvingas suga gubbkuk från att hon var nio år. För att hon älskade att suga kuk ifrån födseln, ok, problematiskt” /X

    Det är en exakt återgivelse av vad du sa, förutom ”från födseln” . Du sa ”Sen innan födseln”

    Detta svarar du på genom att önska att X hade fått gå i dina skor mellan 9 och 13 års ålder, alltså när du blev utsatt.

    Tolkar man INTE det som att du önskar övergrepp på henne, är man lika verklighetsfrånvänd som du Anna.

     Vad drivs du av?

     Hoppas du får hjälp med vad det än är du lider av.

      Hoppas att du tar mod till dig och begär en ordentlig utredning.

      Jag lider lite av att du önskar övergrepp på någons 9-åriga jag, för att de tycker att nåt du sagt var problematiskt. Vilket det var. Lägg upp liven då? Du har ju ingenting att dölja säger du. Folk får väl jämföra den med din försvarsrant och avgöra själva?

       Om liven hade funnits kvar skulle jag gjort det men den är inte sparad. Om du väljer att förvränga mina ord spelar det ingen roll vad jag svarar. Hursomhelst, du har lyckats med ditt mission att få mig att må dåligt och att vara ledsen. Hoppas du är nöjd.

        Min mission? Gud så narcissistisk sagt av dig, jag är inte förvånad.

        Att du är ledsen skrämmer mig faktiskt mer än att det väcker empati . För du är inte ledsen över vad du önskade på en annan människa, du ömkar dig själv pga att jag tog upp att du gjorde det.

   Men jisses, vad är det som pågår?! Sitt ner. Du fattar ju själv att Anna inte vill att någon ska gå igenom en barnvåldtäkt.

  Tycker faktiskt att efterhandskonstruktionen här är extremt problematisk. All over the place.

  Önskar du att jag hade blivit mun*n***är när jag var 9 år nu Apansattigranen? För att jag sa det?

   Åhå, har vi besök av mondokanel i egen hög och fullständigt urspårad person?
   Och med nick farligt nära mitt…

    Jag tyckte att kommentarerna var väldigt olikt hur du brukar skriva 😂❤

     Är ju blockad:)

    Nej jag är inte mondokanel. Jag har skrivit som G här innan. Men tack för komplimangen, hon är briljant

     Ja att det är du som skrev under nicket G krävs ju ingen raketforskare för att lista ut. Vad än du drivs av så är det inte normalt det du håller på med. Rätt så tydligt att det handlar om någonting annat än Annas live i alla fall.

   Jag har en bekännelse. Inte för att jag tror att du bryr dig men jag vill ändå få det sagt. Att outa detta är något av det svåraste jag har gjort. Spelar ingen roll om det var första gången jag outade det detaljerat vid ett polisförhör med min pappa som vittne, eller när jag outat det för personer jag haft relationer med. Det är svårt, skamligt, obehagligt och nödvändigt. Därför att det är en bit av min historia som blivit en del av min person.

   Att läsa upp utkastet till texten i livesändningen var ett misstag. Jag hade aldrig kunnat förutse hatet och kränkningarna som skulle följa med på köpet.

   Om syftet med dina elaka och totalvidriga kommentarer är att få mig att må som en påse skit, då har du verkligen lyckats. Att jag är jävligt ledsen och mår dåligt just nu är mitt eget fel. Jag får skylla mig själv. Skulle aldrig ha sagt något. Skulle inte ha matat trollen. Om den positiva responsen är smekningar så motsvarar häcklandet hugg. Varje elak kommentar hugger i bröstet och jag får mer och mer ont i magen. Har hjärtklappning och ångest. Är ledsen och frustrerad. Gissar att det gläder dig. Antar att det är syftet med dina kommentarer.

   Empatistörda jävel. Undrar vad du är för en sjuk jävel och hur du blev som du blev. Oavsett skulle det vara genuint kul att ses. Jag vill veta vem du är. Lära känna dig. Försöka förstå vad som driver dig.

    ❤ 🌷

    Histrioniska jagsvaga narcissist.

    Du önskar våldtäkt på någon, sen lipar du? Du tar alla priser. Klart att det är fruktansvärt vad du blev utsatt för, jag har inte sagt nåt annat. Varför kan du inte hålla dig till sak?

     OMG. Vem är du?

      Alltså jag är inte säker. Jag är iaf inte totalt gränslös, jag lider inte av någon personlighetsstörning och jag är inte verklighetsfrånvänd, egocentrisk eller dålig på efterhandskonstruktion. Men kan väl säga att jag är din raka motsats.

      Förklara vad du menade då? Varför ville du att hon skulle gå i dina skor under exakt den tiden du blev utsatt för övergrepp?

       Haha snacka om tunnelseende här. Du har verkligen verkligen verkligen fastnat för ett uttalande och är bestämd att driva det till graven eller?

       Att skriva ”Jag skulle gärna låta X gå i mina skor mellan mitt nionde och trettonde levnadsår” är INTE detsamma som ”jag ÖNSKAR våldtäkt och att någon knullar dig som nioåring i munnen”.

       Här kan vi tillämpa simpel kritisk diskursanalys. ”Jag skulle gärna låta”, handlar om tillåtelse- att ASIG inte skulle neka X upplevelsen om X vill gå igenom den. Det handlar alltså om vilja och möjlighet. Om X skulle vilja uppleva det ASIG gått igenom så hade ASIG inte motsatt sig det utan gärna tillåtit det.

       Inte någonstans förekommer det att ASIG ”ÖNSKAR” våldtäkt på någon. Om du ska försöka bryta ned det som sägs och försöka sätta dit ASIG så kan du ju i alla fall försöka göra det ordentligt. Du hittar liksom inte andemeningen att hon önskar våldtäkt på någon i det citatet du presenterat.

       Det är liksom ingen rymdforskning som bedrivs här.
       ASIG’s citat är en variant på att man inte ska döma någon eftersom att man inte har gått i dennes skor.
       Simple as that.

      Din mamma

  Jag förstår inte hur man INTE kan sympatisera med att barn kan tycka sådant här är jobbigt att läsa och höra från vänner? Om man vill att barn skall lära sig om sex och samlevnad kan man väl lära dem det hemma?

  Jag är normativt vacker och ung i förhållande till min tonårsson. Han tycker att det är besvärande att Hans jämnåriga objektifierar mig, så han har bett mig att inte komma till hans skola mer än nödvändigt. Han har även bett mig att inte acceptera vänförfrågningar på IG från hans vänner. Självklart lyssnar jag på och respekterar detta, jag vill inte att mitt barn skall känna obehag. Mitt barn är mitt fokus, alltid.
  Han å känslor är viktigare än vems fel saker och ting är.

  Japp, det är sjukt att kvinnor objektifieras, men jag vet ju att tonårspojkar _kommer_ att objektifiera mig. Istället för att som apansattigranen gapa ”Men det är barnens och barnens föräldrars och samhällets fel” och springa till skolan i en teddy:

  Sätter jag mitt barns känslor före det. Men jag är en normalt fungerande människa och förälder.

  Kan nog inte hålla med din rubrik här. Att uttrycka sig så är problematiskt även om bakomliggande intentionen kan vara god. Problemet är att saker blir tagna ur sitt sammanhang (vilket uppenbarligen skett) och kan legitimera förövare att fortsätta med sitt ”alla skadas inte, vissa njuter till och med”.

  För alla vår skull, som blivit utsatta för tung skit, hoppas jag att folk i övrigt tar sig i kragen och läser på om sexuella övegrepp i barndomen. Alternativt håller käft om sådant de inte vet ngt om. Man kämpar för att överleva; och då borde man inte behöva förklara för andra runt om en vad trauma kan göra med en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *