Kom igen Ketchup så går vi!

Åh, vad jag önskar att personen bakom den här kommentaren är en gammal tant.
En gammal tant som på riktigt vill veta receptet på Mys hemlagade ketchup för att jämföra med sitt egna, som hon krafsat ner på baksidan av en gammal tavla som hänger i köket.
Sån ska jag bli när jag blir gammal (äldre då?)
Trofast stå fast vid ett recept jag kallar ”mitt” och som jag bestämt mig för är världens bästa! Vägra prova alla andra varianter, för ingen kan ändå mäta sig med MITT recept!
Obstinat, envis och bestämd som en katt som inte får leka i lådan som klätterställningen kom i.
Så hoppas jag personen bakom kommentaren är, men det tror jag inte..

Det är förmodligen bara ytterligare en av alla internetska stavningspoliser som förgyller oss med sin närvaro under dygnets alla vakna timmar.

Vad tror ni?
Tant eller tradig stavningspolis?

Om ni tycker att ämnet känns bekant så är det korrekt. 

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Säkert någon som hänger här inne, med andra ord en tradig stavningspolis.

      Vi stavningspoliser är viktiga. Vi är utsända för att hejda språkets förflackning. Om vi inte fanns vore ni snart tillbaka på grottstadiet.

        Heja!

        Korkat, det händer väl alla, att man skriver fel någon gång, betyder väl inte att man inte kan stava ?

        Har man skrivandet som yrke är det jättehärligt om man kan stava och har ett gediget ordförråd. Med tanke på hur många som påpekar vilken dålig engelska BB har så förstår jag inte varför det är förbjudet att påpeka vilken usel svenska de flesta bloggare har.

        Språkpoliser hejdar språkets utveckling. Hade alla varit som er hade vi fortfarande stavat ord som beqväm, hufvud, hvarföre osv

          *Hade alla varit som ni*

          Och nej, det var ju inte direkt folk som stavade fel som fick igenom stavningsreformen, utan den kom till på förslag från Sveriges allmänna folkskollärareförening – ett gäng, om jag får gissa, språkpoliser…

            ??

            Oj. Du är inte bara bajsnödig, du är totalt förstoppad.

              Till skillnad från dig med sån fruktansvärd diarré att varenda onödig och fullständigt ointressanta kommentar bara måste ut!

      Heter det inte messerschmitter?

    Camcam; Ännu roligare kommentar på inlägget innan detta på Mys blogg när hon visar sin nya lägenhet.

    ” Böckling 27 maj, 2019 on 19:56 Svara
    En fin lägenhet verkligen, men måste rikta kritik mot att du har en skinnflådd zebra som matta. Zebran har med all säkerhet fått lida svårt och det finns ju faktiskt mattor som inte tidigare varit hud åt ett djur. Syntetiska mattor. Djur är levande varelser och inte inredning.”

      Vad är det roliga?

        Att det är en syntetisk matta antagligen 😉

        Undrar också…

        Kanske att personen som kommenterar kallar sig ’Böckling’?

        Böckling är ju en rökt sill/strömming och den har ju ’med all säkerhet fått lida svårt och man kan ju faktiskt röka saker som inte tidigare varit ett djur.’

          Aha, det hade jag ingen aning om ? tack!

        Är det så säkert att mattan är en zebrafäll då? Tidigare sålde Mona kohudsmattor med olika djurtryck t ex. Det är inte samma som en fäll från ett vilt djur, det är ju istället att ta vara på fler delar av djuret efter slakt.

          Ja för det är ju säkert samma kor ?

          Läder/skinnindistrin är en helt egen industri utöver slakt.

            Beror på var/hur man köper. Finns gott om bönder som tar tillvara på skinnen vid slakt.

            Nej man tar tillvara på hudarna även när vanliga mjölkkor slaktas. Vi har inga ”läderkor” som förs upp bara för skinn

              *ta vara på hudarna*
              eller
              *ta tillvara hudarna*

            Där har du faktiskt fel! Jag har jobbat på ett av sveriges största slakteriet och kohudarna därifrån gick till inredningen i volvobilar.

              Kan man få zebra-volvo?

        Att mattan inte är av riktig zebra utan bara har zebratryck?

      Hahah. Tyckte den var lika kul som ketchupen.

    Oavsett vilket är det ju skitroligt. Kalla mig språkpolis, men skriver folk fel får de räkna med lite humor i folks kommentarer ?‍♀️

      Exakt!
      När det blir lite lustigt just när det gäller stavning är man ’tradig språkpolis’ om man låter sig roas.

      Man får tydligen diskutera kroppar, klädstil, huruvida någon är bra förälder, knarkar, datear, sköter hygienen, fuskar, ljuger – MEN – gör man en liten vits av ett par bokstäver som bytt plats eller nån skojig halvtaskig direktöversättning är man en förfärlig människa verkar alla små skvallerpoliser här rörande överens om.

      Tycker de som inte kan se det roliga i något så oskyldigt som stavfel / tvetydighet / ordvits (frivillig eller ofrivillig), samt känner ett tvång att attackera och skrika SPRÅKPOLIS så fort någon påpekar det festliga, är ’tradiga’.

        Problemet (tycker jag) är inte de lustiga gångerna utan de gånger språkpoliser bara MÅSTE rätta ett stavfel, grammatiskt fel eller annat. De gånger när det inte blir skojigt och lustigt utan de gånger de måste peka ut att de minsann vet skillnad på de och dem och vill slå andra på fingrarna. I stället för att bemöta argumentet och sakfrågan så riktar man uppmärksamheten på att den som skrev kommentaren använde de i stället för dem. Det är bara bajsnödigt tycker jag och är en annan sak än att skratta åt en rolig miss.

          Fast här kommer det alltid en bunt attacker mot den jävla/tråkiga/jobbiga/äckliga/förfärliga/avskummet till språkpolis oavsett om det som påpekas blir lite festligt och värt att skoja om.

          Att trycka till ’språkpolisen’ här är ju okejat så många gånger att det blivit en sanning att minsta kommentar rörande ordval/språk/grammatik/översättning fullständigt tvångsmässigt bara måste språkpolispolisas.

          Allt annat får man göra sig lustig över, driva med eller kommentera fritt, men inte skojiga skrivningar.

          Kära nån, jag tycker synd om er humorlösa typer – som dessutom ofta anklagar ’språkpolisen’ att ha en pinne i röven, alltså den största jävla gärdsgårdsstören har ni ju själva så långt inkörd att ni inte ens ser den längre.

            Det är ju lätt löst genom att sluta språkpolisa bara? Sätt er på fingrarna när ni ser någon stava ”parallell” fel, andas fem gånger och gå sedan vidare i livet.

              Är det inte tre l i paralllelll?

                Så när någon säger att det är fyra L i parallell skriver du: PARALLLLELLLL (=8 L)?

                  Swoosh, baby, swoosh.

                    Nej, tvärtom!
                    ???

                      Åt andra hålllllet.

                      Bara det inte blir andra hålet…

                      Ja, en del skrivfel kan ju få oanade konsekvenser.

            Ska jag blåsa på bob boo? ??

            Instämmer med 09:31 och det tog lång tid här innan folk började stå upp mot de icke fyndiga språkpoliserna. De som inte såg det lustiga utan bara ville glänsa på andras bekostnader.

              *andras bekostnad*

                Hahaha love you! =)

                  ?

                Om allt du har att bidra med är att rätta en så lär dig hur man gör det. Just nu är det fel. ?

                  Ska jag blåsa på bob boo? ??

                    Nej jag är inte kränkt över att andra inte gillar samma som jag så,…?

                    Swoosh ?

                      #sistaordet
                      #swoooooosh

              90% av de som kommenterar här vill glänsa på andras bekostnad. Alla som skammar någon för att de äter kött, flyger, kommenterar någons utseende osv osv. Personen bryr sig inte ett skit om varken miljön, utseendehets eller något annat i sammanhanget, det enda syftet med de självgoda uppläxande svaren är att själv framstå som liiite bättre och liiite godare.

                Tror du verkligen det? Att det skiljer så mycket på vem en visar utåt och vem en faktiskt är?

                Att avundsjuka och att känna sig bättre än andra är en så stark drivkraft för människor?

                Vill du berätta mer, för jag har en stark aning om att du skulle störa dig starkt på mig om vi jobbade ihop och jag skulle inte fatta varför utan bara känna mig ledsen och missförstådd.

                För om jag uttrycker mig om flygandet så är det för att jag verkligen verkligen får panik över vad som kanske håller på att hända med klimatet. Därför flyger jag tex inte heller, för jag vill inte hyckla.

                Och om jag inte äter en bit tårta eller liknande till fikan på jobbet så är det inte för att få någon annan att känna sig dålig utan för att jag helt enkelt verkligen inte gillar tårta, har aldrig gjort.

                När jag fick barn gjorde jag ett gäng val i mitt föräldraskap precis som alla andra. Men om jag nämner dem ibland börjar vissa människor att ursäkta sig typ för att de inte gjort samma som att de är ”dåliga”, men det är ju inte alls så. För varför skulle jag eller någon göra val för sina barn för att ”känna sig bättre” än andra? Jag har bara gjort val utifrån vad jag har läst eller fått tips om och som verkar vettigt för mig och mitt barn i vår situation, inte för att känna mig bättre i någon annans ögon.

                Oftast blir det snarare att jag känner mig sämre för att jag sällan bara gör som alla andra. Jag passar inte riktigt in och kan känna mig orolig för att folk just verkar tro precis det du skriver, att en är ”pretto” och vill känna sig bättre än och sätta dit andra, vilket ligger så långt från min egen tankevärld så jag verkar missat något grundläggande socialt.

                Långt men jag har alltid velat fråga någon som uttrycker liknande tankar som dina vad det liksom handlar om?

                  Fast vad du gör för egna val skiter jag fullkomligt i. Jag som köttätare och jägare har goda vänner som är veganer, för att vi respekterar varandras val. Men det är något helt annat i ett kommentarsfält där det haglar av kommentarer som ”jag hoppas du inte har några barn” om man uttrycker en åsikt som går på tvären med prettonas uppfattning om barnuppfostran, eller ”fräscht såhär i klimatångesten” som svar på någon som äntligen sparat ihop till en chartervecka i Grekland. I dessa exempel är jag helt övertygad om att eventuella barns väl och ve samt omtanke om klimatet är sekundärt och de dryga svaren endast tjänar syftet att framstå som god och snäll och duktig. Noll respekt för den sortens person.

          Eller så kan man kräva att vuxna människor ska kunna skillnaden på de och dem eller lära sig det om de inte kan det.

        Mja, ibland kan väl vara ok skojja till det men ibland dödar det ju disskusionen helt..

          *diskussionen*

            Diskutionen!

              Diskusen!

                Diskursen!

                  Diskursionen!

                    Diskusdiskursdiskussionen!

              Anna är bäst!

    Ååh, det fick mig att tänka på när mitt ex för första gången testade på att chatta på Yahoo i en aussie-grupp och fick frågan:’sup mate?’

    Hans svar: no, no sup today. But on Friday ?.

      ????????

      ??????

      Trodde ditt ex alltså att i Australien så säger man sup, precis som på svenska? Fanns det fler ord han trodde var likadana på svenska och engelska?

      Undrar GENUINT då jag alltid får kommentarerna om hur dryg och otrevligt jag är när jag GENUINT undrar över saker och frågar i detta kommentarsfält på denna blogg.

        Han är duktig på engelska men ja, det gick lite för fort fram bara ☺️. Tror man kan kalla det en liten black out ☺️

        Att du får såna kommentarer beror kanske på att du ställer lite dryga frågor? Har inte alla sagt fel, skrivit fel och tänkt för fort mer än en gång, särskilt när man inte pratar eller skriver på sitt modersmål? Det är väl inte så konstigt eller svårt att sätta sig in i?

        Sup

        = strand up and paddle

        Mkt populär vattensport i Australien och i Sverige vid kusterna

          Vet inte om du driver eller? Vad har stand up paddle board med det här att göra? Och det heter ”stand up paddle” board. Inte ”stand up AND paddle”….

            Tror anonym 11:13 pratar om den stora sporten suAp – stand up AND paddle.
            Tillhängarna är till största delen sådana där pappor som står vid sidan av och ropar instruktioner:

            ”Jamen, ställ dig upp och paddla då, för tusan!”

    Förmodligen en dryg språkpolis bara.

      Den som inte ser humorn i detta är det ju allvarligt synd om.
      Detta missades fullständigt i diskussionen för en tid sedan, angående ’pedofillåten’ och ’får man skoja om allt?’-debatten, att jo – man får skoja om allt, MEN INTE stav-språkfel!

        Swoosh….

        Fast jag tycker inte det är roligt att skoja om att någon glömt särskriva ett ord så det blev catchup ? varför skulle det vara synd om mig för att jag inte gillar denna humor? ?

          Och My skriver ju inte ”ketchup”, så den dryga kommentaren hon fick var inte rolig enligt mig.

            Nej, hon skrev ”catchup”, som betyder…”ketchup”!

              Exakt!

              Det är ju INTE ’språkpolisen’ som är den humorlösa här, när någon skriver att de ’drack te och tog en ketchup’ måste det ju vara lov att tycka det är en aning skojigt.

              Och nej, det betyder inte att man MÅSTE tycka det är kul, men man KAN dra på smilbanden åt det, och fråga om recept, utan att vara en förfärlig människa.

              catchup noun (1)
              catch·​up | \ ˈke-chəp , ˈka-\
              less common spelling of KETCHUP
              : a seasoned pureed condiment usually made from tomatoes

                Där lärde jag mig nåt nytt! Har aldrig hört att man kan stava ketchup som ”catchup”. Mvh, en som hade mvg i engelska, har bott i Skottland och framförallt ÄLSKAR senap! ?

                  En annan stavning är ”catsup” 🙂

                    Det var också nytt! Var tvungen att börja läsa om ämnet. Mer senap åt folket!

        Du, de flesta som polisar sig skojar inte. De verkar snarare dödligt allvarliga.⚰️⛪️

          Och håller man inte med om att det är ”roligt” så har man en pinne i röven och är helt utan humor.

          Värst är de som har argumentet att de bara värnar om svenska språket och vill lära ut korrekt grammatik. Bli svensklärare då!!?

            Det här är ändå bästa tipset!
            Om någon ger dig ett lästips ropar du: Bli bibliotekarie då!
            Sminktips: Bli MUA då!
            Eller någon säger ’jag ser du har en X-planta, den brukar må bra av..’: BLI FUCKINGS TRÄDGÅRDSMÄSTARE DÅ!

              Över lag är jag emot att ge folk råd de inte har bett om.

              Men ja, är smink ens hjärtefråga och man inte vill något hellre än att lära ut hur andra ska sminka sig på ett bättre sätt, då kanske mua är något man bör överväga att bli ja.

                Så du säger inte till om nån har råkat stoppa in kjolen i strumpbyxorna eller har toapapper under skon eller persilja mellan tänderna eller har glömt nycklarna i ytterdörren?

                  Amen, bli stylist då FÖRIHELVITTE!

                  Vilket inte är samma sak.

              ???

          Ja, den här polisen, som efter att M skrivit att de ’dricker te och tar ketchup’, frågar efter receptet är ju verkligen ett exempel på de dödligt allvarliga. Skojar INTE!

        Klart man får skoja om det. Men måste alla tycka att det är hysteriskt roligt?

          Måste man, om man inte tycker det är roligt, trycka till den som tycker det?
          Skriva att de är tradiga, tråkiga fascister med pinne i röven?

    Mysigt att tända brasa, dricka te och äta ketchup!
    Ska jag absolut göra i helgen, tack för influensiskt tips!

      Ska jag också göra! Bra tips!

        Låt dig inspireras och gör en härlig ketchupbuffé:
        http://vertical.snd.no/images/982f2c39-090c-43c5-8c8a-c1cda056d4ab?fit=crop&h=551&q=80&w=980

        Glöm inte att instagramma om det!

          Det får bli helgens syssla, jag kanske hittar en ny favorit bland ketchuparna. Hittills har Heinz alltid varit överlägset.

          Instagrammar gör jag bara om babybeldicks men ketchupen kan ju få vara med på ett hörn.

            Tänkte direkt på dig när jag läste inlägget hehe

              Vadå? Känner ni varandra? Har ni kanske ketchupfester utan oss?

                Jag brukar (ibland?!) kommentera med namnet Ketchupälskaren så jag gissar att det är därför.

                Nu är jag på riktigt sugen på ketchup, vad för mat ska jag äta ikväll som passar bra tro.

            Fasiken vad sugen jag blev på snabbisar dränkta i ketchup! ?

              Haha, var tvungen att fundera på vad du menade med snabbisar, eftersom det första som jag kopplar ihop med det ordet inte är en makaron. ? En annan sorts snabbis indränkt i ketchup lät….. kladdigt. Mer än det ”ska” vara liksom. Heh.

                Tänkte också att en snabbis med ketchup involverat snabbt blir mindre snabb…

            Heinz??

              Heinz??

      ???????????? det var inte igår jag skrattade högt åt en kommentar. Åh tack för den ????

    Ett tips, Morgonpasset pratar om Blondinbellas nya ”satsning” just nu och de är minst sagt skeptiska…

      Och det är tydligt att de kämpar med att förhålla sig opartiska och inte kritisera alltför hårt. Men man hör att de inte har mycket till övers för Blondinbella (som de kallar henne några gånger för att sedan snabbt byta till Isabella Löwengrip).

      Ah, de sågar henne så snyggt!

    Tror det är många i Mys kommentatorsfält som driver med henne faktiskt, kommer med små pikar, om det ena och det andra ?
    Många irriterar sig på henne ( jag blandannat ) hon är ju allt annat än ödmjuk.

      Sant. Kombinationen av det samt Mys totala avsaknad av självdistans ger det lite extra satirisk krydda. Lite som Boken.

      Men sluta läs hennes blogg, era klick hjälper ju henne att tjäna mer pengar.

    Ja och särskilt nu när hon inte behöver Jonas heller.

    Varför man nu vill läsa en blogg av någon som irriterar en…

    Jag vill också glänsa som smör i ansiktet. Vet någon vad hon har kletat in sig med? Vågar inte fråga henne direkt för hon blir ju alltid så arg.

      Prova fråga trevligt nästa gång.

      Men pröva en klick smör då, och mosa runt i ansiktet ?

      Säkert Greasy Glow från Löwengrip 🙂

    Ingen som har kommenterat att det inte är eldningssäsong för tillfället? Eller det gäller inte i Sthlm eller vart de nu är? Om vi nu ska vara poliser.

      Sk trivseleldning är inte reglerad till några datum i Stockholm.

    Det jag tycker är fascinerande är att det ofta är samma personer som frekvent särskriver på svenska som sen plötsligt skriver ihop ord på engelska när de faktiskt ska skrivas isär?

      Eller när särskrivare plötsligt skriver ”morsdag”, ”farsdag” och ”bästavän”.

        Ja hela internet fylldes av folk som hyllade hejandet i söndags! Hej, hej, hej, tjena, tjena, tjena mors, tjena mors! Tjaba, tjena, hallå behöver väl för fan inte en helt egen dag? Vart är samhället på väg när vi måste ha en särskild dag i kalendern för att folk ska titta upp från sina mobiler och faktiskt heja på varandra?

          Morsning korsning!

    Oj My igen! Du hjälper henne att få upp läsarstatistiken. Så märkligt att lusläsa kommentarer och göra inlägg av, finns ju annat… smygreklam, köpa likes, lögner, fjäsk, strategier, Books affekter och långa utlägg m.m. Men det var ju en töntig kommentar.

    Men myggan blir glad.

    Gillis och Sarah har pojken på heltid nu nere på Öland. Så där är han trygg och slipper allt drama.

    Kom NU ketchup så går vi ?

    Myggan myggan myggan. Ja vad ska man säga. Kanske gaphalsen.

    Ett herrans liv för ingenting. Jag menade inte att vara språkpolis. Tyckte bara det var roligt. Driver man en av Sveriges största mammabloggar som My påstår kan hon väl för fan skaffa ett rättstavningsprogram.

    Med vänlig hälsning, Anna Heinz

    Ååh Flashback till en vän jag hade för många år sedan. Han var rolig och pratade ofta fort och ivrigt. Vid ett tillfälle klagade han på en kollega och sa flera gånger ”Ja, hans impotens klarar jag inte av.. bla bla… Man har ju haft många impotenta kollegor och…. Men man får väl stå med all impotens, söker ju faktiskt nytt jobb…”

    Jag och mina två vänner var helt illröda i ansiktet av att hålla igen skrattet men vi kunde inte med att rätta honom. <3 Det var så gulligt.

    Dyselexi vet du

      Dyslexi.

    Språkpolis

    Men hon skrev minitrea. På bilderna ser man en sovalkov. Aha tänkte jag, då finns det även ett sovrum med. Nu undrar några hur det tredje rummet ser ut. Samt om pojken får eget rum. Då rör det sig om ett matrum mellan kök o hall. Plötdligen har vi en 1rok. Jättefin lght, men varför detta ljugande jämt? ?

    E du förvånad? My ljuger om det mesta. Pojken bor på Öland med sin pappa och hans Sarah. Så han behöver inget eget rum.

      Ja hon ljuger mycket, om det mesta usch. Hon har ju pratat så mycket om att sonen ska ha eget rum, och vara med sonen varannan vecka på Öland. Blev inte mycket med det istället skaffar hon en lght i Sthlm så att hon ska ha en anledning att få vara där och slippa vara på Öland. Men ge henne ingen uppmärksamhet, ge henne inte det hon vill ha! Ge inte henne några klick!

        Gick in och gav henne ett klick bara på grund av din kommentar ??

    Idag har Myggan köpt följare också – från 36.4 till 37,1 på någon timme, alltså hur pinsam är hon, det syns ju liksom vilka som är köpta konton att hon inte fattar ? och skäms. Köper följare och likes, antagligen för att hon ska få mer samarbeten och spons. Alltså My så pinsam.

    Varför vill Jossan samarbete med henne, borde vara bättre för Jossan att anlita någon yngre influencer med fler följare. Myggan ska väl antagligen få visa bad – och underkläder, troligtvis därför denna kroppsfixering och träningshets nu, men som sagt tror inte Jossan säljer så mycket via Myggan tyvärr då jag tror My mest har äldre damer som följare och personer som inte konsumerar så mycket och inte så mycket bad – och underkläder. Så där borde Jossan tänka om.

    Ni får inte tro på allt som skrivs det myggis säger.

    Håller med om Jossan. Fattar inte heller. Varför hon ska ha med henne. Jossan Forsberg förlorar stort på det. Googla bara gaphalsen så får ni se.

    Hm. Undra om Haidar Juma från paradise hotel. Ska bli tillsammans m

    Med myggan.

    Myggan startat studio trots utbränd som hon själv säger att hon är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.