Kom igen nu, Bebor!

I skrivande stund är klockan 21.57, lördag kväll och jag har precis läst Kenzas inlägg om att hon gått 6 dagar över tiden.

Vi åkte in igen igår förmiddag för att göra en extrakoll på Bebor eftersom att läkaren också tyckte att han var lite väl lugn på ultraljudet där på natten (nu var han väldigt aktiv som vanligt igen dock), och då passade hon på att göra en ordentlig hinnsvepning (AJ) på mig också. Och nu går vi bara och väntar på att det ska komma igång igen.. Vi var ute och gick 10 km idag för att få lilla huvudet att trycka på där nere och när vi kom hem la jag mig på soffan och tog en välbehövlig nap på 1.5 timme. Och så passar jag på och myser med Mani ordentligt eftersom att vi sen kommer vara utan varandra några dagar. <3 //Kenza

Jag är inte så insatt i vad en ”hinnsvepning” är, men bara själva ordet ger mig rysningar.
Av någon anledning ser jag som en tjock hinna framför mig som man drar fram och tillbaka på med en stor virknål. Varför? Ingen aning?
Om ni följer mig på Instagram så vet ni att jag hade lite av ett maraton när det vankades en giraffbebis och det är den fosterhinnan, plus en virknål jag ser framför mig.
Och sen ett ”swish swish” likt ett Zorro-Z (här får man lägga anatomin åt sidan) för i min bild så har man som en stor målarduk att svepa runt på.

Det är SÅ märkligt att ett enda litet ord kan skapa upp en sån animerad bild i min hjärna. Hinnsvepning. Hiiiiiiiiiiiiinna! Det är någonting med hinna….huuuu, jag gillar det verkligen inte…..
Men det är typ mitt absoluta icke-favoritord.
Vilket är ditt?  Och finns det någon som på ett så enkelt sätt som möjligt kan förklara vad en hinnsvepning faktiskt är? (Jag vill inte googla och riskera att mötas av bilder som riskerar att traumatisera mig ännu mer.)
Och varför en virknål? Är jag skadad av syslöjden? Eller förresten? Vem är inte det? Jag sydde ett par hiskeliga byxor i skottsrutigt tyg med massor av fickor i olika tyger på. Och inte bara som sådana där cargobyxor som slöjdlärare har med fickor vid knäna utan säkert tjugo fickor över hela benen.  SOM JAG SEDAN BAR! UTE BLAND FOLK! Och ingen stoppade mig!
Med största sannolikhet hade jag även en scrunchy i samma färg som byxorna – släng er i väggen, Hermine Hold! 🙂

232 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ha ha, det är bara bm som retar hinnorna med sitt finger.. brukar tyvärr inte hjälpa.. jag har gjort det flera ggr med båda barnen. Blev igångsatt ändå..😂

   Gjorde det med min sista.. födde 8 h senare 😂

   Gjorde det med sista barnet, gick ändå över 16 dagar och fick bli igångsatt… 😑

  Sjukt tröttsamt att leta fel i alla inlägg (säger inte att just DU gör det i alla inlägg men det är alltid någon som ska klaga).
  Jag tror att många tycker det är kul med Camillas egna tankar och preferenser i inläggen.
  Hur kul hade t.ex. detta inlägg om Kenza blivit om Camilla bara skrivit att Bebor fortfarande myser inne i magen och att en hinnsvepning är gjord?

   Då är det ju inget inlägg att skriva om överhuvudtaget, eller hur? Då hittar man något annat att skriva om istället

    Ta en återställare istället för att börja dagen med att trycka ner alla andras humör.

    Om du inte är bakis rekommenderar jag stämningstabiliserande.

    Eller byt jobb om du mår så dåligt på söndagar.

    Glad pingst!

     Jobb? Jobb är för sossar

      Sant! Sossar för Sverige framåt

       Ja! Jag som är vänsterpartist gillar bara att sitta hemma och låta sossarna jobba ihop mina bidrag! #levalivet

       När de delar ut bidrag till höger och vänster?

     Vem svarar du ens? Var väl ingen som skrev otrevligt eller som att den mådde dåligt? 🤔 om inte kommentaren är borttagen

      Kommentaren togs bort:)

   Exakt. Camillas egna tankar gör lite extra finess på inläggen.

    Finess skulle jag väl inte kalla det för…

    Håller med vicky.

     Mycket annat kan man ju inte göra just nu…🤷‍♂️

      Fast jag har alltid tyckt så och dem som inte förstått att det är det som gör att man läser bloggen. Finns en orsak till att Svenskabloggare aldrig blev lika framgångsrik och under långa tider har just denna kritik lagts fram mot BB och jag har aldrig förstått hur de tänker. Då finns det ju som de själva säger andra forum som bättre passar in på hur de vill ha det.

      Allmänt tips och råd. Om du vill få någon att ta till sig vad du säger, börja inte med att placera personen så att den hamnar i en försvarsställning. Det fungerar inte på någon och det enda som kommer ut från det är att någon fått avreagera sig.

       Jag kan inte skriva mycket alls just nu då jag är satt på modd. Varför? För att jag bad någon att inte dra igång diskussionen kring fb igen och sen ifrågasatte varför min kommentar om det raderades. Det här svaret kanske inte heller går igenom då flera kommentarer där jag skrivit det inte alls kommer fram. Jag har inte varit otrevlig och det är också därför jag undrar varför jag moddas. Jag har framfört min kritik till Camilla tidigare och fått svar av henne som Jag är nöjd med. Jag tycker inte att jag uttrycker mig illa och elakt när jag lägger fram mina åsikter till Camilla, men tydligen gör jag det. Jag har också länge varit emot den elaka tonen här inne, därför är det tråkigt att se att jag själv blir moddad när just det diskuteras. Nåja, sånt är livet.

        😘💕🌸

       Läser ofta dina kommentarer TrH med eftertanke, har insett att många ggr är det tänkvärt.
       Många här retar sig på ditt ”sista ordet” och det stämmer väl ibland, den vise kan ibland ha överseende och sluta i tid även om man kanske inte blir ”segrare” i diskussionen.

       I den här kommentaren håller jag fullständigt med dig – avdelning tips och råd, börja med jämnställdhet samt respekt och skapa inte underläge för din ”motspelare”, det blir lätt aggressivt då.

       I

       Allmänt tips och råd: följ dina egna tips och råd.

   Nja jag tycker det är rött tjatigt med alla Camillas kopplingar till sig själv.

   Jag läser inte denna bloggen för att jag är intressantas av Camillas liv.

   Jag ser gärna mindre av det för att ge ärlig och konstruktiv kritik.

   Jag älskar allt kändisskvaller/blogg/inflyencerskvaller därför läser jag här!

    Jag köper att du tycker det, men som sagt Svenskabloggare gjorde det du bad om. Varför är du inte där? (Läs utan spydig ton) Vad tror du har gett den hör bloggen sin framgång. Jo att CamCam har gett sin åsikt och att vi kan diskutera ifall vi håller med henne eller inte. Annars hade den här bloggen varit liks platt som TT. Tror jag iaf. 😉🌸

     Det handlar väl inte bara om vem som skriver bäst, vissa bloggar blir stora och andra inte. Jag har aldrig hört talas om svenskabloggare. Jag är här för kommentarerna och hade läst oavsett om camcam lägger in en personlig tanke eller inte.

      Och tycker även det är smidigt att läsa om händelser i influencervärlden på ett och samma ställe utan att behöva följa alla 😝

      11,56 Men hur blev BB stor tror du?

     Men svenskabloggare skriver oerhört dåligt så jag läser här trots att jag är totalt ointresserad av Cs privatliv. Cs små utläggningar (som oftast blir väldigt långa) eller försök till skämt tycker jag ofta känns krystade och långsökta och ibland helt obegripliga… För min del skulle denna blogg bli ännu bättre utan hennes åsikter och jag tror verkligen inte det är just den biten som byggt upp hennes läsarskara.

     Obs! Är inte en av dem som klagar under varje inlägg – har endast luftat denna åsikt en gång och det var när C bad om kritik.

      Håller med helt.

       Jag med. Önskar nån ba kunde ta över Camillas jobb och göra denna plats lite bättre.

      Håller med. Hoppas oftast helt över de delarna.

   Men herregud, läs inte bloggen om ni stör er så på CamCam.

    Jag läser ändå för de bra inläggen men ville bara ge en ärlig feedback. Jag tror också på och önskar fler;

    ”Hänt i veckan på insta”
    ”Populärt hos influencers”
    ”Senaste nytt”
    Osv.

  Varför raderades detta första gången jag skrev det?

  Nä, men sånt som bara bidrar till kass stämning, men vill du så gärna ha kvar din kommentar – var så god. 🙂

  Hur ska det kunna komma en barn på 3-4 kg ur den lilla nätta kroppen. Ska bli kul att se den lilla bebor.

   100 spänn på att barnet kommer ut ur näsan, satsar du emot?👃

   Vaginan är magisk helt enkelt och det kvittar vad du väger!

   Barnet kommer vanligtvis ur vaginan. Då spelar det inte så stor roll hur nätt resten av kroppen är.

    Eh, den ska ta sig förbi ett bäcken och jo, storleken på kroppen spelar roll.. Det finns de som måste röntgas innan för att se att de inte har för små bäcken för att föda vaginalt.

     Kenza har ett högst normalt bäcken. Och bäckenstorleken har inget att göra med fettprocenten. Man kan t.ex. ha smalt bäcken men vara tjock. Kenza är smal, men har ett normalt kvinnligt bäcken. Blir så irriterad på den här sortens kommentarer, där Kenzas kropp, som är högst normal plötsligt anses som ”för liten” för att kunna föda problemfritt.Det är nog referensramarna som förändrats i dagens samhälle i så fall. Hon är hälsosam och kvinnlig.

      Hur vet du Hur hennes bäcken ser ut… creeeepy

   Min unge på 4,3 kg kom, tro det eller ej, ut genom vaginan. 😱😱😱 Och jag hade då gått upp 9 kg enbart och skulle väl kalla mig ”nätt”.

   Jag tycker att det är lite kul att se en vanlig, ”nätt” bloggare med så stor mage som Kenza faktiskt har. Det känns som att alla kändisar annars haft små putmagar som knappt syns, men Kenza har verkligen en rejäl kula 🙂

    Tycker alla andra kändisar man sett också har haft stora magar och inte små putmagar 🤔 men sen är ju alla olika såklart, vissa får större mage än andra.

   Kommer troligtvis bli kejsarsnitt. Händer hur många som helst att de är fysiskt för trånga för att öppna sig så pass mycket för att kunna föda naturligt. Förr i tiden dog man pga av det ofta så kallade förstagångsfödeskor. Då snittades mamman för att rädda barnet och mamman dog i barnsäng.

   Numera finns det ju kejsarsnitt. Rebecca Stella och Natacha peyre/elena berättade att det hände dem. Även drabbat många jag känner så inte är det något ovanligt och att ”alla kvinnor öppnar sig när barnet kommer” kunde inte vara mer fel..

  Läste ”Kom igen nu, Barbro” i rubriken🤭

   Haha jag också😅

   Kom igen nu Britt-Marie för faan nu kör vi

  En hinnsvepning är typ att de trycker upp två fingrar och retar (livmodetappen?). De tar iaf inte hål på hinnorna för de gör de på förlossningen sen (då börjar vattnet sippra). Hinnsvepning hjälpte inte för mig de tre gånger jag fått en.

  Jag har svårt för ordet kött. Alltså jag äter kött men själva ordet – kött. Kött. Kött. Det är ett obehagligt ord. 😂

   Kanske likdel funkar bättre?! 🙂 ps. Håller med dig om ordet kött. Urk.

    Åh tack för tips! ”Vi ska äta grillade likdelar och pommes ikväll”, låter ju så mycket godare… haha! 😅😉

    Ja, eller muskel? Det är ju strängt taget vad kött är.

     Haha usch, blev illamående av denna diskussion 😄 som vegetarian har jag blivit sugen på lite grillat kött nu när alla andra grillar och det luktar så förbannat gott, men nu får jag helt andra bilder i mitt huvud där tänderna borrar igenom en seg muskelbit vilket äcklar mig haha. Så tack!

   Det*

  Varför är det så jäkla viktigt att få fram era negativa åsikter om C på hennes blogg? Vad ska hon eller vi andra göra åt ert ältande? Jag fattar inte! C gör rätt i att radera skiten.

  En rejäl hinnsvepning gör ONT. Jag häll på att spy & börja gråta samtidigt. Läkaren körde upp ett finger i min livmoderhals (aj som in i hela helvete!) och körde runt, för att få livmoderhalsen att vidga sig & reta igång kroppen. Fruktansvärt obehagligt, men hjälpsamt för mig 🙂

   Kan det kanske vara olika beroende på hur öppen man är? Själv gick jag ju runt 4cm öppen och hinnsvepningen var lite obehaglig, men absolut inte något vidare ont.

   Hjälpte inte btw. Men man fick ju upp lite hopp!

    Säkert. Och beroende på vilken läkare som gör det. Gjorde en hos mim vanliga bm, kändes inte lika mkt. Den jag beskrev här gjordes på sjukhuset & var som sagt vidrig 🙈
    Var öppen 3cm.

  Yes – bort med alla kritiska kommentar hoppas jag på. Helt j-vla nitiskt ska det vara som en detox efter sista tidens totala haveri.

  Det är illa när man numera går in på bloggen och vet att halva kommentarfältet kommer bestå av bråk och elakheter. Hoppas Camilla inte svara på något idag och bara raderar och blockar alla som bara är här för att kritisera och skapa otrevlig stämning.
  Det är uppenbarligen ett försök att förstöra bloggen och jag hade varit stenhård mot de som gör det. Det är som om någon kommer hem till mig och börja trasha mitt hem – jag skulle slänga ut dem och sätta dubbellås på dörren. Inte farao skulle jag försöka prata dem till rätta.

   Ser nu att kommentarerna jag svarade på raderats. Bra!

    Ja, jag ångrade mig. Jag kommer bara ta bort dem.

     SKÖNT. bort med surmusarna

     Ja, häng där om du vill! 😊 detta är ej public service, så Camilla gör som hon vill och du som du vill 😊

      Bra där att du upplyste mig! Ifall jag nu inbillade mig något annat. 👍🏼

      Ha en bra dag, di med charmtroll! 💕

      //Moa

       Du är fruktansvärt obehaglig, Moa.

     Hann du se vad som raderades?

     Jag tror på att radera dem som inte håller god ton och bemöta dem som gör det.

     De som bara söker en ursäkt att gräla, spelar inte någon roll om vad det handlar eller vem det handlar om , finns det ingen mening med att ha kvar. De kommer aldrig bli nöjda och de kommer aldrig sluta.

      Moas egen kommentar blev det.

      Jag själv är satt på modd nu, förmodligen för att jag frågade varför min kommentar blev borttagen, om det raderades lite väl mycket kanske. (En kommentar där jag sa att det var onödigt av någon att dra igång den här diskussionen igen..)

      Vi får väl se om den här går igenom..

      Jag håller samma ton som jag alltid gör, även när jag är kritisk.

      Det var saklig kritik inga pp.

      Ingenting sagt som jag inte sagt förut. Jag står både för mig skälv och min åsikt alla dagar i veckan!

      //Moa 🌼

       Förstår nu att det var din kommentar som raderades. Visste inte och jag hann inte se den så jag lägger mer min röst i den här frågan. 🌸

      Printscreen på det som raderats finns på FB.

     Bra camcam! ❤️

     Tycker det är roligt att medielogiken stämmer och alltid besannas!

   Okej sidan uppdaterades efter att jag postat och nu ser jag kommentarerna ovan

   Alternativet är såklart hälften så mycket kommentarer/interaktioner = halverad inkomst för C.

   Det är därför ”vi” alltid kommer tillbaka hit/dit, när C börjar se 🙂 inlägg med 40-60 kommentarer, det är såklart inte bra för affärerna.

   Lägg bara ner hulkandet!

   Om det är så du ser på att CC får relevant kritik så undrar jag hur du ser på att CC drar in sina anhängare i andras ” hem” och hejar och skanderar om deras utseenden, psykiska hälsa och föräldraskap?

   Någon måtta får det allt vara på ansvarsfriheten.

   Kom igen CC! Stå upp för all skit du tillför nätet!

   Du har, bla av mig fått kritik för hur du behandlar andra människor. Du har aldrig bemött det sakligt och vuxet. Du friställer dig totalt!

   Vi som sett ” tåget komma” är inte ett dugg förvånade eller tycker synd om dig.

   Ingenting handlar om att ” alla gör fel” för ” alla gör fel, utom dom som inte gör något alls”. Det handlar om att du är totalt renons på respekt för människor och att du i det drar med dig en mobb för att bekräfta att du har rätt. Du gör det offentligt totalt skamlöst och väldigt personligt.

   Du slickat uppåt och sparkar neråt! Det är bara inte okej!

   Ta chansen och lär dig något annat!

   Du lever i en drömbild av dig själv som inte finns. Dags att byta blad! Bli ett bättre version av dig själv.

   Som sagt sluta försvara dina misstag. Möt dom och försvara varje människas rätt till respekt istället!

   //Moa

    Varför är du här inne Moa? Jag förstår faktiskt inte. Du solkar ner hela stämningen. Hoppas du moddas

     Själv tillför du/ni?

     Förstår att jag stör människor som står för allt jag inte står för.

     Det kan jag leva med!

     //Moa

      Handlar inte om att du står för något jag inte står för. Men ert drev här börjar bli rätt otrevligt.

       Ser inget drev. Tydligen höll 53 personer med Moa. Alltså är det ett problem.

       Du får gärna säga du till mig!

       Definiera skillnaderna mellan dreven CC startar mot andra influensers kontra det du kallar drevet mot CC.

       Motivera gärna varför du kallar det drev mot CC?

       //Moa

    Snälla, bara dra härifrån Moa. Du tillför absolut ingenting förutom dålig stämning.

     Snälla sluta upp med att be folk att dra och försök att se vad som ligger bakom istället.

     Att utesluta någon är en form av mobbing och straff. Och det är varken upp till dig eller mig vem som ska få hänga här. Det är upp till den som äger bloggen. Passar det inte oss så kan vi dra istället.

     Försök att få till att tonen ändras istället. Det du skrev ovan var inte det utan att spä på dålig ton.

      Säger det än en gång TrH – du har så många sunda åsikter. Att be ngn dra eller ”gå och lägg dig” ger inte utrymme för problemlösning.

       Tack 😊💚

       ’Sunda åsikter’ funkar bättre om man följer sina egna råd. Men kul för thr att nya, naiva beundrare dyker upp här!

        Är varken naiv eller beundrare, däremot kan jag uppfatta om någonting är bra och sakligt. Köper långt ifrån allt som TrH har för åsikter men låter mig aldrig påverkas av vem som säger vad, det är irrelevant, det är åsikten i sig som räknas. Om jag tycker att det är bra så säger jag det, om inte då tiger jag. Ger mig inte in åsiktskriget – slöseri med energi – utan ”lallar” vidare i inlägget.

        Du bemöter mig inte bra och med 99% sannolikhet så var det du som började att ha en trist ton mot mig från allra första början.

        Och om jag då den enda gången drabbat mig så borde du varit större och inte fortsatt. För jag kommer inte backa. De enda jag backar för är dem jag känner igen. De som skriver som anonyma eller byter nick så att jag inte vet vad vi pratade om sist, kommer jag svara som du tilltar mig, både som att det är första gången och som du väljer att sätta tonen.

        För mig är varje tråd och varje dag en ny dag där jag går in utan att ta med mig gammalt groll. Inte ens mot de nick där jag räckte fram handen med de vägrade att skaka tass.

        PS Hyfsat säker på att ovan var slöseri med min tid.

         #sistababbelibabblet

      Nej. Jag tycker att det räcker nu och att dessa personer ska dra härifrån nu. De har sagt sin mening nu.

       Ja för censur är ju en bra väg att gå. Det har ju aldrig slagit fel innan.

        Läs på om censur

      Vad fult att säga till någon att dra. Mobbning är det. Kan ni inte bättre?!

    Moa, både du och jag har varit en stor del av den här bloggen. Ska vi leta fram vad både du och jag har sagt? Nu är jag så klart partisk men jag tycker nog att du har gått över gränsen ang andra influenser betydligt värre än vad jag har. Och objektiv tycker jag inte du varit. Tvärtom oftast väldigt partisk.

    Hur har dina bidrag varit annorlunda än CamCams?

     Det har jag absolut gjort! Finns verkligen saker, med perspektiv, som jag borde låtit bli att skriva. Som jag ångrar att jag skrev och som jag gärna ber vederbörande om ursäkt för.

     Vad har jag lärt mig av det? Massor! Har jag försökt skärpa mig? Ja! Jag vill inte vara ” sån” helt enkelt.

     Kommer jag göra fel? Ja! Jag gör många fel, jag gör mycket och är människa. Två faktorer som påverkar.

     Lyssnar jag på kritik? Ja, varför inte? Det är väl genom kritik man
     lär sig?

     //Moa

      Gäller det alla?

       Fast Camilla. Varför skriva saker på nätet man inte kan stå för. Tänker allltid skulle jag vilja visa min mamma detta. Jag är en vuxen kvinna på 24-år. Jag skulle aldrig säga till någon att de var översminkade eller att de var lata. Varför ska man då skriva sånt på internet?

       Va?

       Jag pratar om hur jag tänker i förhållande till andra människor och utifrån vem jag vill vara.

       Hur andra vill vara kan inte jag påverka.

       Förstår nog inte riktigt frågan.
       //Moa

        Jag tror CamCam tycker att du och hon är rätt lika i det här avseendet. Iaf gör jag det. 🌸💕

         Jag tänkte mer på detta:

         Finns verkligen saker, med perspektiv, som jag borde låtit bli att skriva. Som jag ångrar att jag skrev och som jag gärna ber vederbörande om ursäkt för.

         Vad har jag lärt mig av det? Massor! Har jag försökt skärpa mig? Ja! Jag vill inte vara ” sån” helt enkelt.

          Och jag tänkte på samma. 😊💚

           @ real Hmm:
           Jag kom nyss in efter att varit ute i verkliga livet. Jag har alltså inte legat bakfull hela dagen.
           En kort sammanfattning av dagen kanske du kan bjuda på och om det varit något anmärkningsvärt. Nä, skämtar.

          Vad skumt.

    Så märkligt att denna kommentar först raderas, sedan tilläts igen – efter att jag påpekat att den finns som printscreen…

     Mycket märkligt! 😊

     //Moa

      Eller så var det pga min kommentar om att det var du som skrivit den och jag inte sett det när jag skrev till dig, första kommentaren som nu är borta. Det om att bemöta det som är sakligt och radera det som är ute efter att bråka.

      Detta är kommentar nummer tre.
      Två är borta 🌸

       Eller inte.

        Vill man tro det värsta har du rätt. Vill man tro det bästa, jag.

       Allt är ju alltid på grund av dig – you make the world go round!

        Nej nej allt handlar om ”…” 😊

         Finns flera …

          Har misstänk det.

          Dock inte viktigt för min poäng. 😉

           Din poäng #sistaordet

           @ Anonym 00:10
           Mobbar du inte nu?

  Hinnsvepning är när barnmorskan drar runt utanpå hinnorna med fingret. Om de däremot tar hål på hinnorna så använder de typ en virknål.

  Det funkade på mig. I löv hinnsvepning💃🏻

  Det blir inget bråk och tjafs om alla respekterar andra åsikter än sina egna. Finns många bra trådar och diskussioner som förstörs med ord ”idiot”, ”psycho, ”stollis” etc. Om man bara kan tänka efter och svälja att det finns olika personer och åsikter, precis som IRL,

   Om jag fick ge råd till Camilla, vilket jag givetvis har inga befogenheter till, så skulle kommentarerna som innehåller dyl ord moddas direkt så skulle kommentarsfältet ser bra mycket trevligare och lugnare ut. Till allas glädje. Älskar bra diskussioner, har märkt att bl a klimatet och maten (veganer vs ”köttisar”) diskuteras med engagemang.

    Du menar när de som äter kött får heta likätare?

     Vad är det för fel med det? Jag är fullt medveten om att en död ko jag äter är ett lik. 🤷🏽

      Ja. vore ju obehagligt om djuret man åt levde medan man tuggade i sig det

       Eller hur? Skumt att man inte står för att man äter lik som köttätare.

       Ostron…

   Väldigt goda poänger. Kan vi inte avstå från att diagostisera människor, kalla dem för fula, kritisera deras klädval. Ta bort frågor kring eventuella plastikoperationer etc. Funkar det?

    👍🏻 Förhoppningsvis kommer det inte tillåtas mer sånt här inne.

  På tal om Kenza, har någon annan lagt märke till hur hennes närmaste gravid/mamma vänner är hennes kopior? Syftar på Dani och Ines. Ines instagram kan lika gärna vara Kenza 2.0 och jag tycker det är nästan läskigt. Såg även att någon hade kommenterar detta under en av hennes bilder varpå Kenza var snabb med att försvara.

   Har också tänkt på det! Men när jag ser till mig själv och mina vänner jag umgås mycket med har vi också väldigt liknande stil, kläder och Instagramflöden. Tror inte det är helt ovanligt att man inspireras mycket av och börjar likna varandra när man umgås mycket.

    Ja absolut. Det är nog riktigt vanligt att sånt händer. Dock blir jag bara smått överraskad över precis hur lika de ser ut och undrar om de ens är medvetna om detta? 😂 Känns nästan som när man var liten och skulle vara tvilling med sin bästis.

  Usch.
  Blev påmind nu om hur en tafatt läkare försökte spräcka hinnan på mig när jag blev igångsatt så att vattnet skulle gå.
  Det var den värsta smärtan. Han hade missat att jag inte var öppen en enda liten millimeter🤮…
  Till slut blev det som ett övergrepp och min sambo fick hota honom till att sluta då han vägrade sluta när jag skrek och försökte dra mig bort från honom, jag försökte t o m att sparka honom för att han skulle sluta och då hör jag honom säga till sköterskorna att håla fast mina ben, där och då tappade sambon tålamodet och sa till honom att backa eller få en smäll på käften😫…allt slutade i snitt så jag gick igenom all smärta i onödan😞 En hinnsvepning skulle jag aldrig utsätta mig för efter det.

   Anmälde du? Det där ÄR ett övergrepp. Och såvitt jag förstår var du inte under tvångsvård, så att han bad sköterskorna hålla fast dig är bisarrt.

   Men herregud vilket psykfall! Tur att din kille gjorde det rätta

   Var var detta? Fy fan

   Jag fattar faktiskt inte varför män tillåts bli gynekologer, förlossningsläkare mm. Och ännu mindre varför de själva vill det, men det handlar väl kanske om att män tycker att de har rätt att vara överallt där de själva önskar vara. Har typ aldrig hört talas om en kvinnlig urolog som träffar manliga patienter dagarna i ända.

    Min kompis är kvinna och urolog. Hon har både manliga och kvinnliga patienter och verkar trivas med sitt jobb.

    Hur ställer du dig till att män ska få arbeta på förskolor?

     Det är väl ändå något helt annat?

      Jag undrade bara

    Jag håller verkligen inte med dig. Jag tror att man som läkare kan vilja utvecklas och bli kunnig inom ett område man själv inte kan relatera till. Min gynekolog är man och han är den bästa jag någonsin haft. Han lyssnar noga, är alltid lugn och tar alla mina smärtor och frågor på allvar.

    Isåfall kan man ju börja ifrågasätta varför vissa vill obducera lik, varför vissa vill specialisera sig på tarmar och allt möjligt. Se människan i yrket, inte könet.

     Obducent hade varit väldigt intressant! Dessutom riskerar man inte att döda någon om man gör fel haha. Tror dock inte jag hade klarat av det faktiskt, får kolla på kriminalserier istället.

      Om det ändå vore så… En läkare som utför obduktioner är en läkare som är specialiserad inom patologi, dvs en patolog. Patologens arbetsuppgifter innefattar till största delen analys av prover som kommer från patienter som fortfarande lever, t.ex bortopererade tumörer. Om det görs ett fel där och patienten får en felaktig diagnos… ja ni kan ju bara tänka er vilka konsekvenser det kan få..

       Precis, en obducent är personen som utför en viss obduktion (ex. ”Vem var obducenten idag?” ”Det var doktor Kalle”). Obducent är inget yrke.
       Den som utför obduktionen är läkare (patolog eller rättsläkare beroende på omständighet) och har många arbetsuppgifter utöver detta. Inte minst högvis av pappersarbete.
       Att delta vid obduktioner samt att utföra dissektioner på avlidna människor ingår så vitt jag vet i läkarutbildningen på de flesta universitet, i alla fall mitt.

       Finns ju obducentassistent eller vad det heter. Inte alls lång utbildning (ja, jag har kollat upp det en gång i tiden), där man alltså inte måste vara läkare först 🙂

       Det du skrev lät iofs massa spännande och intressant med

        Obduktionstekniker eller rättsmedicinsk assistent. De utför ungefär samma uppgifter. En ot jobbar på det vanliga bårhuset och en ra jobbar på rättsmedicin.

         Glömde skriva på min kommentar ovanför. Man behöver endast vara utbildad usk för att ha dessa jobben.

     Fast det ÄR konstigt att en man VILL bli gynekolog.

      Tycker su att det är konstigt med män som specialiserar sig på bröstcancer? De män som är plastikkirurger och förstorar bröst? Kvinnor som är urologer?

      Varför är det konstigt? De kanske har hört talas om alla pissigt dåliga manliga gynekologer och vill föregå med gott omdöme genom att vara en bra manlig gynekololg?

      Nä det är faktiskt inte konstigt alls. Varför skulle det vara konstigt? Jisses vad du är dömande. Tycker du även att kvinnan ska stå framför spisen och vara den enda som är hemma med barnen?

       Jo det är konstigt. Det så många område att specialisera sig på som läkare att de som väljer att bli gynekologer är konstiga enligt mitt tycke.

       Ser hur de sitter hemma vid köksbordet och diskuterar över en middag med sin fru om jag efter min AT ska välja gynekologi eller kirurgi……….

       Jag har lämnat mottagningen då jag bokat en kvinnlig gynekolog men hon blivit sjuk, och in kom en ung, från annat ursprungsland än Sverige gynekolog…….

        Vill tillägga att de är lika bra/duktiga men att det för MIG inte känns bra.

        Det som kan vara bra att förstå, men som kan vara lite svårt att sätta sig in i, är att när man utbildar sig till läkare så försvinner liksom all laddning kring kroppen. När man kliver in i sin medicinska roll så ser man allting som en samling biologiska system där inget är mer fnissigt och/eller intimt än det andra. En testikel är lika intressant som en lunga. Ingen höjer ens på ögonbrynet om man kliver in i ett grupprum där någon håller på att rita en stor bild av ett könsorgan på whiteboarden, snarare kliver man in och börjar diskutera latinska namn, blodförsörjning, nervursprung och vävnadstyper precis som om det hade varit ett knä.
        Att diskutera om man ska göra ST inom gynekologi eller någon typ av kirurgi vid matbordet hade varit ett fullkomligt normalt och inte alls stelt samtal (partners blir också lite luttrade med tiden).
        Det gynekologiska systemet är intressant för att det är komplext, berör många olika områden inom medicin och förändras mycket genom livet. Det finns också stor potential för forskning och för att faktiskt hjälpa människor.
        Många halkar dessutom in på sin specialisering av en slump. Man tyckte att det var en trevlig avdelning att jobba på under ATn, råkade halka in på något relaterat forskningsprojekt, sökte de tjänster som låg ute och så vidare.
        Eftersom alla system som sagt är mer eller mindre potato potejto är det inget speciellt med gynekologi jämfört med annat. Jag tycker att hjärta och lungor är spännande för jag gillar fysik, andra tycker att det är superspännande att läsa om hur hormoner sköter kroppens interna kommunikation, och så vidare. Inte konstigare än så.

         Superbra kommentar!

     Därför de är psyskiska sjuka. Ingen friska människa psyskiskt vill skära i lik det är väl givet..?

    Det finns massvis med kvinnliga urologer och duktiga manliga gynekologer/obstetriker, och det är inget konstigt med det.
    Dessa områden handlar väldigt lite om de yttre könsorganen, det är inte det som är det spännande. Typ som att en gastroenterolog (mag- och tarm) är det för att hen är jätteintresserad av munnar, eller en inredare som bara älskar ytterdörrar.

    När jag var inne på kontroll i samband med att min son föddes så hade en barnmorska med sig en man som studerade till barnmorska. Han var verkligen jätte förstående och empatiskt. Visade verkligen empati gentemot mig och min smärta. Frågade om lov ifall han fick undersöka och var under undersökningen väldigt försiktig osv. Är säker på att han blir en otroligt bra och lämplig barnmorska.

    Gjorde även en abort för några år sedan och där hade jag en manlig gynekolog. Även han var jättebra och hade mycket förståelse och empati.

    Tycker inte man ska döma efter vilket kön en person har utan gå efter personlig lämplighet. Om man däremot inte känner sig bekväm med att ha en man som vårdpersonal när det gäller intima undersökningar eller liknande, så tycker jag självklart man ska få välja att ha en kvinnlig istället. Men många patienter är ju ok med en manlig och då spelar det ju ingen roll så länge mannen är bra på sitt yrke.

     Dom gynekologer jag har gått till har varit försiktigare änn kvinnor så jag föredrar faktiskt en man.

    Jag jobbar på urologen och vi har merparten kvinnliga läkare där.

   Men gud!! Bra gjort av din kille! Stackars dig 🙁 fy

   Fy fan! Vilket trauma!!
   Jävla idiot rent ut sagt. Verkligen en anmälan på det.

   Jag anmälde en gynekolog som undersökte mig efter ett missfall, han ville att jag skulle slappna av mer och sa att ”nu får du slappna av lite här, spänna dig i underlivet får du spara till hemma i sovrummet höhö”. Härlig medelålders man🤮

   Detta är ett övergrepp och olagligt gjort av läkaren. Hur länge sedan hände detta? Det kan fortfarande gå att anmäla om det inte gått för många år!! Vart skedde detta?

   Denna man måste sparkas från sitt jobb sådana människor ska inte vara läkare perversa maktmissbrukare

  Kul för kenza. Spännande med en bebor på väg.

  Lite väl transparent att försöka få Cam i dålig dager med hjälp av massor med negativa kommentarer som endast går ut på att sänka bloggbevakning.

  Sanningen har kommit ikapp den mest berörda, hon gör allt i sin makt för att slå tillbaka 🙂
  Kanske hon skulle lägga mer krut på att njuta av sitt ljuvligt sanna liv istället eller fly till USA innan skatteverket hinner granska hennes redovisningar.

  Tragiskt.

   Hon kommer inte undan Skatteverket bara för att hon kanske befinner sig i USA när det kantrar.

  Mitt obehagligaste ord är av någon anledning Skinnskatteberg. Ryser så fort någon säger det! Värst var det när min mamma hade tillfälliga jobbuppdrag dit och sa flera gånger i veckan att hon skulle åka till Skinnskatteberg. Till sist fick jag be henne sluta säga det, vilket såklart uppfattades som en märklig begäran … 🙂

   HAHAHAHA fyy fan 🤣 mitt nya ”ord” som jag älskar att hata är bebor….

    Jag håller med er båda! Skinnskatteberg får mig att tänka på förhud. Och bebor låter som en varböld…🙈

   Mitt värsta ord är också ett ställe. Varberg. Ett berg av var. Usch!

    Ja synd med ett sånt namn på en fin stad😕

   Det värsta jag hört är ”Köttkulla”

    Sprängkullsgatan

  Håll i hatten nu alla Blondinbella älskare men nu kommer det ännu en kommentar om henne…

  Av slump gick jag in på hennes insta och såg att till trots för hon har över 400k följare har hon bara lite mer likes och kommentarer på sina bilder som Paula med 85k följare.. Är det falska följare eller är folk inte så engagerade.. När jag ser lite snabbt från bilder i 2017 så har de nästan lika mycket likes och kommentarer som nu. Om inte mer faktiskt…

  Whyyyyy? Blir folk uttråkade av denna tråkiga och omänskliga fasaden?

   Teorier:

   1. Instagrams algoritm

   2. Folk som följer henne men inte gillar henne och därmed inte ger några likes

   3. Den jag tror mest på: hennes målgrupp har vuxit upp och många är ”gamla” följare som inte är särskilt aktiva på Instagram längre osv. Tror inte heller hon tilltalar en ny, yngre målgrupp i Sverige. Kanske därför hon försöker slå igenom utomlands också.

   Vad får man om man gillar Bellas Instainlägg?
   Finns väl ingen anledning att trycka på hjärta för någons reklambilder över huvud taget.
   Jag gillar bara inlägg om de är från någon som också följer mig.
   Jag trodde alla tänkte så.

    Jag gillar inläggen om jag gillar det som finns i inlägget🤷‍♂️Oavsett om den följer mig eller inte.

    Då står jag på andra sidan och förstår inte varför man bara skulle gilla bilder från de som följer en tillbaka? Jag är knappt aktiv på Instagram, men när jag är det så gillar jag de bilder jag tycker om eller som förmedlar något jag håller med om. Oavsett om jag känner dem eller de följer mig tillbaka 🙂

   Hon har tappat 2000 följare nyligen. Från 462 000 till 460 000.

    Räcker ju med att Instagram rensar bland fejk-konton… betyder inte nödvändigtvis att hon tappat faktiska följare.

   Trodde vi skulle sluta kalla folk föe vidriga?

  Okej, here goes! Alla ord som beskriver något äckligt kroppsligt ger mig rysningar av obehag. Valfri armhåla, vårtgård, slemhinna (alltså kom igen! USCH), ordet ”kroppsöppning” är en annan jävlig en… Det finns en hel del alltså

   Körtel och sekret är också vidriga ord!

    Åh fy tusan, ja de är också äckliga! 🤮

   Vad tycker ni om min eminenta väns ord för fiffi – ”sprutvecket”? 😄

  Orera är det värsta ordet jag vet. Usch ryser.

   Haha, den var otippad. Vad tycker du det låter som?

    Ja bara obehagligt liksom låter så läbbigt. ☺😚

  Hudkostym 🤢

   Ja, fy fan🤤 Tänker bara på Hannibal Lector…

    Samma här, eller den där skumma spanska filmen om mannen som syr en ny hudkostym av riktig hud. Almodovár?

  ”Safter” som i kroppsliga vätskor är ett ord jag har jävligt svårt för.

  Sextade med en man och hade det jävligt gött när han plötsligt använde det ordet för något han ville göra. Min lust dog fortare än kvickt…

   Jag hatar när män ska förstöra den goa sextningen med att använda ordet ”mus”. Torkar ihop totalt då

    Eller vuxenmyyyys! Vill jag kn*lla så är det det jag vill göra, vill jag *lska så är det det som gäller. Ska jag vuxenmysa innebär det egentid, själv, soffan, något på en skärm och chips, drällande taco och vin vart om det.

     Eller ”busa”…!????! Wtf

      Vill du busa lite?😉
      Eh, nej…

     Vuxenkramas.

     Efter man druckit vuxensaft.

   Haha, du bara: ”ta dina safter och stick! NU!!!”

    Jag må vara störd men ser framför mig en naken, hängning manr*v, men en massa Bob-flaskor i sin famn som drar med sur min.

     hahahahaha dööööör 😀

  Moderkaka.

   Även lårkaka. Usch.

    EW

  Tycker faktiskt att ordet ”dito” är så jävla meningslöst.
  Om man skriver något gulligt/fint till någon och den svarar ”dito” 🤮🤮🤮 asboring enligt mig!

   Mvh då, om du inte ens orkar skriva ut hälsningen, hur ’vänlig’ är den då?

  Tandstatus.

  Tack vare BB hänger jag med i bloggvärlden och sociala medier på ett helt annat sätt. Du och din blogg behövs C. Får man säga så? Vore tråkigt om ingen granskade influensers och sk profiler. Det får ju inte bli extremt åt något håll. Jag har självklart reagerat på för hård jargong men jag vill inte heller att det blir för mesigt och gulligt. Drar väl till med ett ”lagom är bäst”.

  Jag tycker bloggen borde satsa på konkret granskning. Uppdrag granskning liksom. Inte ”nu har Bella köpt ny klänning”-inlägg bara för att få igång hatet i kommentarsfältet.

   Hur många inlägg om dagen kommer det då att bli tror du? I veckan?

    Det kanske går att ha både och?

     Vi har ju både och som det är nu?

  Mitt värsta ord är FÄRSK! Jag hatar det ordet, får krypningar i kroppen varje gång jag läser eller hör det

   Färskost då?

  Ett till hemskt ord: fiffi. Så löjligt när vuxna kvinnor använder det ordet.

  Nej fy för hinnsvepning, en barnmorska försökte göra det på mig när jag hade gått ”över tiden” med första barnet men fick avbryta när jag skrek av smärta. ”Nej men så ont ska det inte göra? Det brukar inte vara några problem”. Jävla övergrepp.

  Ordet förlossning… eller mest lossning då. Tandlossning… usch!

   Rotfyllning 🤢

   Ägglossning, usch. Kan inte ens säga det högt.

   Ja förlossning är ett så äckligt ord! Känns som sjukdom eller nåt. Kan knappt skriva det. Säger födsel istället om jag måste prata om det 😄👍🏻

    Tycker födsel är mycket bättre av flera anledningar. ’Förlossning’ låter väldigt instrumentellt, som att någon annan gör jobbet, att det sköts utifrån. Födsel känns mycket mer kopplat till det jobb som mor och barn utför, och resultatet – att någon föds.

  Kvarg. Ordet gör mig spyfärdig, låter som alla äckliga ord på en gång. Skulle aldrig kunna äta det. Blä!

   Ät kesella då! 🙂

  Det fulaste ordet är vegan. Ser framför mig en blek, hålögd typ, som tappat några tänder och som grädde( 😀 )på moset, ser minst tio år äldre ut än vad den är. Urk!

   Hahaha det låter verkligen som en blek och smal typ, helt kläde i brunt och grått! Som går runt och fiser hela tiden.

    Haha what? Konstiga associationer..

     Inte alls, det är så många av dem ser ut.

  Loska.. är världens vidrigaste ord och jag vill spy bara jag LÄSER det!!

  Jag tycker att det är helt okej med Cam cams egna tankar och humor, men det kanske går att formulera lite snyggare och lite kortare? Inlägget känns typ långt och lite babbligt. Bara en tanke 🙂

  Min förlossning var lite trögstartad så barnmorskan retade hinnan lite. En kort stund senare drog det verkligen igång på alla cylindrar. Vad gjorde du egentligen frågade jag. -”Lite norsk massage bara” 😆

  Värsta orden: tjejmagen och babydansa

  Haaaaatar ordet geggveck! Och senaste tillskottet på min lista över hat-ord är skäggbiff. 🤮🤮🤮

  Smegma. Både själva ordet och själva betydelsen…

  Glidslem. Och slempropp. Andra ev ord som innehåller slem. 😱

  Thank you for sharing this information

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *