Sandra Beijer har slutat röka!

När jag först såg gifen inne hos Sandra Beijer där hon tänder en cigarett så väcktes moraltanten i mig, och min hjärna började omedelbart fila på ett inlägg om hur dåligt det är med ciggizar, men så läste jag inlägget…

Sandra har nu gått 40 dagar utan cigaretter, och det får man väl ändå lyfta på hatten för?
Starkt jobbat!
Hur lång tid det tar för röksuget att försvinna vet jag inte – kanske vet någon av er?
Och vad är ert bästa ”sluta röka-tips/stilla suget-tips”?

Ett hypnos-kassettband där man är en ”strong confident woman who doesn’t need to smoke”?
😉

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Era bästa sluta-röka tips?

  Svara

   Jag blev gravid 😳

   Svara

    Alltså, jag blev inte gravid för att sluta röka, men jag slutade för jag var gravid 🙃

    Svara

     Samma här, då hade jag inte mycket annat val än att sluta. Den dagen jag plussade rörde jag aldrig en cigg igen och nu har det gått 5 år 🙂

     Svara

    Åh vilket bra tips, det där kommer nig att hjälpa jättemånga!!!!

    Svara

    Samma här 👋🏻

    Svara

    Samma här, 58 dagar sedan nu 😍

    Svara

    Jag fick halsfluss

    Svara

    Samma här. Otroligt hur enkelt det var då. Hade försökt och misslyckats tidigare men när det blev + var det bara ajöss till cigg och har aldrig varit sugen sen.

    Svara

   Jag började röka när jag var 18 och rökte i snitt 5-10 cigg per dag. Mådde jag dåligt blev det lätt ett paket om dagen.
   Är idag 45 och rökfri sedan ett år. Jag slutade tvärt från en dag till en annan och det gick strålande även utan substitut! Har t o m feströkt utan att åka dit igen. Däremot har jag lagt på mig 10 kg.. Not so fun.

   Svara

    Såå du har ett substitut – mat. Man går ju inte magiskt upp i vikt av att sluta röka, många rökare gör det ofta för att de ersätter cigg med mat, att hålla sig ”sysselsatt” med det istället.

    Svara

     Trh much?

     Svara

     Fast nikotin ökar väl ämnesomsättning och dämpar aptiten?

     Svara

     Nej, ämnesomsättningen sjunker med 20%=du måste minska intaget med lika mycket. Eftersom så många kvinnor redan ligger på lågt kaloriintag går de upp vid rökstopp.

     Svara

    Samma här! Känner många som slutat röka och just gått upp 10 kg. Jag slutade för 6 år sedan. Bara 15 kg kvar att gå ner… 😉

    Svara

   Läste Äntligen icke-rökare av Allen Carr. Var SÅ skeptisk men det funkade asbra. Har varit rökfri i 8 månader nu och det var bara jobbigt de första veckorna.

   Svara

    Den funkar ⬆️⬆️

    Svara

    Funkar det på snusare?

    Svara

    Ja den funkar verkligen! Slutade för 4 år sen med hjälp av den, efter drygt 20 år som rökare.

    En annan sak som kanske kan vara ett stöd är att inte tänka att man vill sluta, utan att försöka tänka att man inte vill fortsätta röka. När jag tänkte så kände jag att jag slapp något, istället för att försaka det.

    Svara

    Läst den boken säkert femton gånger. Slutat typ en dag sen är jag på det igen, inte räkning dock men snus är min grej. Orkar fan inte sluta längre. Jag har gett upp helt och hållet med att ha dåligt samvete för att jag snusar, för att jag itbe kan sluta och för att det kostar pengar. Jag skiter i dessa tankar nu och lever ett snusliv utan abstinens och samvetskval. (Hej och hå fram med lite gnällspikar nu)

    /Dålig karaktär

    Svara

    Det var det jag tänkte tipsa om, vad roligt. Men för mig har det snart gått tio år, har inte rökt en enda gång sen dess och känns inte som jag någonsin rökt, typ aldrig sugen.

    Svara

   Be din läkare skriva ut champix.

   Svara

    Vill göra ett tillägg om champix-rekommenation ovan och säger innan du bestämmer dig för att ta champix läs på om det och bestäm efter det om det är verkligen något du vill ta.

    Svara

    Ja Champix! Det enda som fungerade för mig. Hade rökt i snitt 20 cigg om dagen i över 10 år. Vill inte ens titta på cigaretter numera tack vare älskade champix. Värt illamåendet och hela karusellen 🙂

    Svara

    En liten varning dock, har man minsta anlag för depression skall man inte ta champix eftersom det kan förvärra det och även ge självmordstankar.

    Svara

    Slutade också med champix efter 35 år som rökare och med depressioner i botten. Hade absolut inga problem och det bästa jag gjort.
    Höll dock upp när jag väntade och ammade barn ca 2 år med varje barn. Fast jag är så gammal att man varken behövde sluta röka eller kröka när man väntade barn 😀
    Att dricka lite vin fortsatte jag dock med i väntans tider men röka kändes verkligen inte bra ens för 40 år sedan.

    Svara

    Champix is the shit men absolut ingen enkel lösning. Jag är lycklig för jag lyckades sluta efter drygt 20 år och 30 cigg om dagen. Jag har gått upp i vikt men det är som det är. Hellre det än KOL.

    Svara

   Läs boken Äntligen icke rökare! Jag hade inte tänkt sluta röka utan var nyfiken och läste boken. Slutade röka och slängde cigaretterna när den var utläst. Hade minimal abstinens och gick inte upp i vikt heller och då hade jag rökt 5 cigaretter/dag i 20 år.

   Svara

   Det här kanske låter kontroversiellt men vill man så slutar man bara. Vill man egentligen inte blir det svårt. Så att fundera på om man verkligen vill samt hitta sin egen motivation till att vilja är det som gäller. Den motivationen kan ingen annan erbjuda dock, enbart en själv. Jag slutade pang stört pga ville det.

   Svara

    När jag slutade, för snart tre år sedan, efter ca 15 års rökning, så slutade jag bara. Hävdar med bestämdhet att röksuget är 90 % vana och 10 % sug. Absolut inga källor på det..

    Svara

   Det enda som faktiskt fungerade för mig var en sluta röka kurs. Läste en bok som hjälpte mig litet tag. Tuggummin och sånt är rena skräpet och fortsätter bara kosta pengar! men ickerokare kursen funkade konstigt nog. Tipsade min mamma och mormor som nu också ska gå den.

   Svara

   Det enda som faktiskt fungerade för mig var en sluta röka kurs. Läste en bok som hjälpte mig ett litet tag. Tuggummin och sånt är rena skräpet och fortsätter bara kosta pengar! men ickerokare kursen funkade konstigt nog. Tipsade min mamma och mormor som nu också ska gå den. Kan rekommendera.

   Svara

  ” Upptäckte ganska fort att typ ingen märker det om man inte berättar det. De flesta är liksom uppe i sig själva, så man behöver inte förklara sig när man hänger på uteserveringar och annat.”

  det blir ju ändå rökförbud på uteserveringar nu, så känns la rimligt att inte behöva förklara varför man INTE röker där 🙂

  Svara

   Börjar inte förbudet gälla första juli…?

   Svara

    Ja, därav ”blir”.

    Svara

     Haha jaha! Har varit så förvirrad kring detta

     Svara

   Rökte till och från från 13 till 30 årsåldern. Inte rökt en cigg sedan dess ,är 46 nu och precis fått min kol diagnos.😑

   Svara

    Beklagar ❤️

    Svara

  Åh vad lägligt detta inlägg kom!
  Går själv i tankarna att sluta röka, och har försökt flera gånger de senaste månaderna, men det gåååår inte. Kan gå en dag utan att röka men så brister det och så tar jag en cigg ändå på kvällen.
  Alla tips om att dricka vatten, ta en promenad, ät något, tugga tuggummi osv.. biter inte alls på mig?
  Har seriöst börjat överväga att gå på nån akupunktur-grej som tydligen ska få en att sluta. Men det är svindyrt och tänkt om det inte funkar heller? 😫

  Svara

   Finns medicin som gör att cigaretter inte smakar gott.

   Det värsta röksuget går över på några minuter och kan man uthärda det I några minuter lättar röksuget. Jag gjorde knipövningar och koncentrerade mig på det tills röksuget gick över. Det blir längre mellan röksugen också så till slut är det mer det psykiska röksuget som är jobbigt.

   Svara

    Hur ska dålig smak lindra behovet av nikotin? Eller du menar att man inte blir sugen pga av den dåliga smaken?

    Hur länga hade du rökt och hur mycket?

    Svara

     Det smakade tidningspapper att röka och gav ingen kick.

     Hade rökt i över 25 år ca 1 okt IM dagen när jag slutade för fem år sedan. Har rökt fyra cigaretter sedan dess.

     Bestämde ett datum tre månader bort och i september.

     Svara

      Vad är namnet på medicinen?

      Låter intressant om det tar bort kicken då det är den som MÅSTE bort.

      Svara

       Har sett att det i vissa butiker säljs nån form av tabletter man ska ta före man röker. De finns vid nikotintuggummin och andra preparat men nu kommer jag inte ihåg vad de heter. 😅

       Svara

       Champix, se ovanför. Men jag mådde så illa av den att jag slutade med den tidigare. Hjälpte i vart fall i början.

       Svara

   Alltså jag vet inte, jag är varken rökare eller före detta rökare. Men jag tänker att det kan vara lite som man kan göra med annat man skulle vilja göra, att man planerar ett datum när man ska sluta. T.ex så kan jag tänka mig att det är svårt att sluta såhär i sommar/semester-tider? Då kanske du kan bestämma att i september så ska du sluta. Att med hösten/skolstart/jobbstart så kommer du även starta om som rökfri?

   Men som sagt så vet jag ju inte, men för mig så tror jag det skulle kunna fungera.

   Svara

    Du väger inte in abstinensen. Det är det som gör att man faller dit, även om man verkligen verkligen vill sluta och försöker.

    Svara

     Precis, abstinensen efter en vecka är fan inte att leka med. När kroppen bara skriker efter kicken! Man blir helt dum i huvudet

     /kedjesnusare

     Svara

   Ta ett beslut och stå för det. Enkelt.
   Skoja bara. Är i samma sits.
   Testade en medicin som heter champix spm min läkare skrev ut. Vilken skit. Läs biverkningarna så förstår du. Dyr som attan.
   Det är inte lätt det här, men många säger att första veckan är jobbig och klarar man bara den så är oddsen goda. Tror att det är ett bra sätt att tänka.

   Svara

   Börja snusa 😂

   Svara

   Det löjliga är ju att min pappa dog i lungcancer också. Det om något borde ju motivera mig till att sluta, men nej.. 🙄🙄 Är antagligen bara dum i huvudet.
   Ska i alla fall på resa snart, så då hade jag tänkt att jag inte packar med mig cigg och jag köper inte heller något på resan. Har ganska mycket kul inplanerat så förhoppningsvis hålls tankarna på annat håll då!
   Så är det kanske lättare att hållas rökfri när jag kommer hem igen också.

   Svara

    Nej E, du är INTE dum i huvudet för att du inte lyckats sluta trots det! Det är bara djävulskt svårt för vissa att sluta. Håller tummarna för dig att du ska klara det denna gång! Finns bra tips i tråden som kanske kan hjälpa dig på vägen.

    & jag beklagar att du förlorat din pappa. 💜🌻

    Svara

   Jag minskade under lång tid, hade inga förbud på mig själv. Hoppade jag över en eller två cigg blev jag stolt, men det var också okej att röka dem. Just att det var okej gjorde det lättare att skippa de onödiga ciggen. Så fort jag försöka förbjuda mig själv blev jag extremt röksugen konstant.
   Minskade mitt behov av nikotin vecka för vecka.
   När jag var nere på två cigg om dagen slutade jag med tanken att om jag blir sugen kan jag ta en cigg. Tog en efter det, fick sån nikotin kick så det inte ens var najs så efter det tog jag inga fler.

   Svara

   En liten kommentar från den som vet:

   Olika människor har olika lätt att sluta med vanebildande saker. Det är alltså inte nödvändigtvis så att den som slutar röka utan vidare är en mer disciplinerad person än den som misslyckas gång på gång. Däremot kan alla sluta röka – och det bör man definitivt göra eftersom det innebär en så oerhört stor hälsorisk. Det handlar inte ens främst om det många tror, lungcancer, utan vanligare effekter är hjärt- och kärlproblem samt, som jag såg att någon skrev om här, KOL och emfysem (vilket i och för sig också kommer att förkorta livet avsevärt). Rökning, övervikt och stillasittande – där har ni de tre riktigt stora hoten mot en god hälsa. Fimpa i dag om du inte gjort det tidigare!

   Svara

   Sluta köpa cigaretter?

   Svara

    När jag slutade, för snart tre år sedan, efter ca 15 års rökning, så slutade jag bara. Hävdar med bestämdhet att röksuget är 90 % vana och 10 % sug. Absolut inga källor på det..

    Svara

   Jag rökte från 14-27 jag jobbade skift när jag bestämde mig för att sluta och bytte några pass så att jag kunde vara ledig en hel vecka. Dom första tre dagarna sov jag bara. Dag fyra var värst mentalt då räknade jag typ minuter och tänkte att om jag tog en cigg nu var allt förgäves. När jag skulle tillbaka till jobbet efter en vecka hade jag med mig ingefära i bitar som jag tuggade på det hjälpte.

   Svara

   Jag började sticka det funkade skitbra! Man har något att sysselsätta händerna med och det är svårt att avbryta när man kommit in i det. Blev många raggsockor till nära och kära 😍

   Svara

    För mig var det alltså värst på kvällarna. På jobbet var det enkelt att hålla upp men jag hade problem hemma.

    Svara

  Okej.

  Svara

  Såg någon Joakim Lundells presentation av sommar i P1. Han hade bett dem säga att han har 1,6 – 1,7 miljoner följare, men han har ju bara runt 800 tusen instagramföljare – så lägger han då ihop med yt-prenumeranter eller? Är det okej att göra så, det är väl samma följare liksom, är han bedragare? Är det bevisat att han har add och asberger eller är det PR-trick? Lögnare?

  Är det någon som mailat SR eller Jockes producent om detta? Tänk om han ljuger en massa och tänk om han pratar om Joz – då kan ju SR bli anmälda för förtal för de har väl ansvarig utgivare. Meddela gärna SR detta !

  Svara

   Varför gör du inte det själv??

   Svara

    Swosh

    Svara

     Kan du inte använda det rätt åtminstone?

     Svara

   Hela grejen med Joz är fortfarande ett ”publicity stunt” för att leda bort fokus från att J&J’s projekt med deras dokusåpa inte blev av.

   Svara

    Fast det blev den ju? Kommer ju på kanal 5 snart (eller om det var Dplay).

    Svara

     Nej. Dom skulle göra en egen, inspelad i deras hus. Den blev inte av.

     Svara

   Apropå att sluta röka eller vadå?

   Svara

   Men lilla vän haha

   Svara

  Många som slutat röka nu. Det är ny lag 1juli. Vilket är bra såklart!

  Svara

  Vad glad jag blir att hon slutat <3 förlorade min mamma i lungcancer och även om inte alla rökare får det så är det en sjukdom och död jag inte önskar någon, inte ens Trump.

  Svara

   Konstig meningsuppbyggnad och syftningar där, men you get the point smarta bloggbevakare <3

   Svara

   Svara

   Den största orsaken till att dö i cancer. Lungcancer.

   Beklagar! 💜

   Svara

   Min mormor dog av lungcancer pga passiv rökning, så håller med dig.

   Svara

  Något som verkligen hjälpte mig var en sluta röka-app! Tror den hette typ Rökfri. Varje gång man öppnar appen får man svara på om man hade rökt sen sist man var inne. Svarar man nej får man beröm. Tror det var väldigt bra faktiskt, för det gjorde att jag verkligen verkligen ansträngde mig. Ville ju inte trycka ja när frågan kom i appen.

  Dessutom var det massa mätare som visade hur vissa risker gick ner varefter de rökfria dagarna ökade. Det var väldigt peppande.

  Kanske det är knasigt att det hjälpte mig så mycket. Alla har sina metoder!

  Svara

  Att man ens börjar… redan som tonåring och teströkte visste man ju att det bara en festgrej och höll det så. Har rökning nån gångs känts fräscht?

  Svara

   Gissar att du är från en senare generation. Det fans en tid då det var väldigt elegant att röka

   Svara

   Haha men snälla, det är faktiskt ganska nytt att det är farligt att röka. Innan var det inget man pratade om, det var ingen big deal att röka och askkopp stod i de flesta hem – inklusive hemma hos ickerökare.
   Man rökte inne, i bilen, man fick röka inne på kontoret på jobbet, på uteställen och barer… På flygplan osv osv osv.
   Du har bara haft flyt att vara uppvuxen i en generation där informationen om att det är farligt finns. 🙂

   Svara

    Hur gamla är ni?? Så vitt jag vet har den informationen funnits tillgänglig i flera decennier.

    Svara

     Rökförbud inneställen: 2005.
     Rökförbud flygplan inrikes: 1988.
     Utrikes: 1997.
     Rökförbud i skolan: 1994.
     Rökförbud på tåget: 2000.
     Inne på arbetsplatser: 1993.

     Först på 1950talet kopplade de samman rökning och cancer. Men det var först på 1970 talet som media började sprida informationen och som vanligt med allting tar det tid innan allmänheten tar upp det.

     Det är inte så länge sen. 🙂

     Svara

      Helt rätt, på 70-talet fanns ramsor:
      Människor man minns, rökte alltid Prince
      Människor man känt, rökte ofta Kent

      Svara

      Ok 🙂 jag är ju född i slutet av 80talet och har under hela min livstid vetat att det är farligt så jag tycker ju att det är gammal info..

      Svara

       Jo, men så gammal är den ju inte. Om de började tjata överallt på allvar 90/00 talet. Menar, skolan hade rökruta till 94. Lite svårt att lära kidsen att röka är farligt samtidigt som de tillåts röka på skolgården.

       Svara

      precis! kommer ihåg runt 2000 hur illa man luktade efter man varit ute en kväll. allt fick tvättas…
      kommer också ihåg rökrummet på min mammas jobb på 90-talet , hon var lärare och alla sätt och bollade därinne varje rast.

      Svara

       Bollade, he he.

       Svara

     Det kanske har funnits i flera decennier men inte nåt som pratats om så mycket t ex för 30-50 år sen.

     Svara

      Fanns en kampanj ”sluta röka” kring slutet av 70-talet. Affischer med lungor fulla av fimpar och någon text om hur farligt det var.
      Jag gick elev på en lungklinik där dessa affischer var uppsatta i väntrum och undersökningsrum.
      När man kom in till läkaren rökte han på mottagningsrummet!
      Många läkare rökte och visste väl kanske bättre än ”vanligt” folk men rökte som borstbindare.
      Det är inte alltid som kunskap ger effekt.

      Svara

    I början av 50 talet gjordes 5 stora studier i USA som kopplade samman ökad risk för lungcancer med rökning. I mitten av 50 talet som en konsekvens av studierna beslutade Tobaksindustrin att slå tillbaka mot forskningen och anställde forskare som skapade resultat som var vinklade till deras fördel. Har för mig att detta uppdagades under 80 eller möjligen 90 talet. Finns bland annat en bra film som beskriver hela historien.

    Svara

     Yes, fun fact: över 700 läkare som deltog i forskning och studier dog själva av lungcancer orsakat av rökning. De rökte på sjukhusen förr, vilket är sjukt. Passiv rökning deluxe.

     Svara

    Det fanns tom askkoppar på Systembolaget.

    Svara

   Kanske unpopular opinion men feströker man är man en rökare.

   Svara

   Det finns en podd om hur det gick till när Norge fick lagar om rökning. Sök på Hele Historien, den Norske røykeloven.

   Jag satt och lyssnade och insåg hur fort man glömmer. Vi icke-rökare blev idiotförklarade. Sist var det när rökförbudet på krogen kom. Det är väl bara en femton år sen…

   Svara

  Vi bestämde oss för att försöka få barn, och då kände jag mig liksom tvungen att sluta röka först (världens bästa motivation). Jag läste Allen Carrs bok ”Äntligen icke-rökare” (lär nog dyka upp som tips fler gånger här), gick ut och tog en sista cigg och sen rökte jag inte mer helt enkelt.
  Visst var det lite jobbigt första veckan, men boken är rätt bra på att avdramatisera det och göra så att man ändrar inställning till en hel del saker.
  Detta var i november, i januari blev jag gravid och nu har jag en bebis som sparkar i magen och noll röksug, även om någon i närheten röker (nej inte precis bredvid mig så klart).
  100% WIN!
  Och noll återfall ska dessutom tilläggas.

  Och jag har ändå rökt mer eller mindre i 15 år eller så, i genomsnitt ett paket om dagen och varit typen som kunnat bli en riktig nikotinhäxa om jag gick utan.

  Svara

   Same! Minus graviditetsdelen dock. Och jag var superskeptisk till boken. 😊

   Svara

  När jag slutade snusa gjorde jag det till något oerhört dramatiskt. Berättade för alla som orkade lyssna, beklagade mig o gnölade. Förvarnade alla om hur jag skulle må, svettig, hjärtklappning o huvudvärk. Alla runt mig var engagerade. Sedan kunde jag ju bara inte misslyckas för då hade jag skämts ihjäl 😁. Funkade på mig iaf. Plus nikotinplåsten hehe.

  Svara

  Min pappa dog av en hjärtinfarkt när jag var 5 år, han hade rökt ända sen han var tonåring. Jag själv har aldrig ens testat att röka men jag förstår att det är jättesvårt att sluta. Vill bara säga att jag hoppas att rökning försvinner helt!! Det är så många fler som drabbas utav ditt beslut.

  Svara

  Jag har snart gått 1 år(!) som rökfri, det tvivlade både jag själv och många i min omgivning på haha. Rökt ca ett paket om dagen i över 10 år, jag är 28 idag. Jag bestämde mig för ett datum jag skulle sluta, men blev sjuk innan och passade på att ”avvärja mig” det värsta när jag ändå låg i influensa. Zonnic nikotinpåsar (typ som snus) räddade mig första tiden, jag använde appen Rökfri dessutom som motiverade mig. Ett tips är att inte ta ett enda bloss efter du väl slutar – när man intalar sig själv att man inte längre är en rökare utan ”en cigg på fest skadar inte”, är det lätt att falla tillbaks.
  Och kanske viktigast av allt: var stolt över varje dag som går utan cigg!

  Svara

  Alltså jag vet att det inte är öppet spår tills om några timmar men jag kollade på första avsnittet av Chernobyl igår… inte najs. Kunde inte somna på flera timmar, drömde mardrömmar och idag har jag haft en stor knut i magen och skakat som ett asplöv hela dagen. Trodde inte att jag skulle reagera såhär. Är ett vrak idag och får på riktigt svårt att andas med jämna mellanrum. Hur ska jag någonsin få ur de här scenerna ur mitt huvud?

  Svara

   Ta en cigg.

   Svara

   Har du inte läst något om chernobyl tidigare?

   Svara

   Oj, och jag tyckte ändå att första avsnittet var en klackspark om man jämför med det tredje.
   Låter väldigt jobbigt att ha det så, hade du ingen tidigare vetskap om Tjernobyl? Kolla på någon mysig lättsam feel good serie, typ Modern Family är väl mitt tips I guess.

   Svara

   Du kanske inte ska kolla vidare på den serien heller..

   Svara

    Jo visst hade jag koll på Tjernobyl innan, fått se filmer om det i skolan och även kollat upp själv om hur det gick för dom som var i den farliga zonen. Även läst om Hisashi Ouchi innan vilket jag trodde hade gjort mig härdad ang radioaktivitet + människa. Så trodde inte att jag skulle bli såhär berörd av serien!

    Svara

  Röksuget både försvinner och inte försvinner. Varit rökfri i några år, har inget dagligt sug, tycker det luktar skit och vill inte röka men ibland ploppar ändå tanken att en cigg vore gott upp i hjärnan. Enkelt att stå emot dock. 🙂 För mig kommer ”suget” oftast när någon röker på film tex eller när man står vid en busshållplats och inte gör något. Ibland röker jag i drömmar också, känner mig nästa skyldig när jag vaknar, som att jag gjort något fel.

  Svara

  Bara jag som blev chockad över att hon rökt i 18 år och alltså är 34 år gammal? Jag trodde att hon var 25, 26, max.

  Svara

   kanske för att hon vill få dig att tro det. känns som att hon lever i förnekelse för sin egen ålder. hon känns så omogen på något sätt

   Svara

    Måste man bete sig på ett visst sätt för att man är 34? 😝 hon är väl den hon är bara. Man måste inte bli en helt ny människa för att man är över 30. Men hon ser faktiskt väldigt ung ut 🙂 trodde också hon var runt 25 innan jag fick veta hennes ålder. Och då hade jag ingen aning om hennes personlighet eller hur hon beter sig, utan tyckte hon ser ut att vara 25 max.

    Svara

     de flesta brukar faktiskt mogna lite och inte bete sig likadant med 40 år som med 20 år. Det jag menar med Sandra är att hon medvetet vill förmedla den där oskyldiga, ”sexy tonårsbrud”-känslan trots att hon är 34.

     Svara

  jag är ingen rökare men fan va det ser chict ut med en cigarett i handen 😳 lite nonchalant sådär. Inte lika chict med lungcancer dock…

  Svara

  Bra jobbat!

  Svara

  Tycker det är så märkligt att folk som många gånger är väldigt måna om sitt utseende, tränar, väljer outfits, fixar håret, naglar, hudcrèmer och smink etc. sedan röker. Hur fräscht är det? Hela du stinker efter några cigg, så extremt ofräscht för att inte nämna vad det gör med din och andras hälsa.

  Svara

   Ja men de blir väl beroende och väljer känslan rökningen ger före att tänka på allt det dåliga den för med sig.

   Svara

   De flesta började förmodligen när de var väldigt unga innan de tänkte på allt sånt och har sen inte kunnat sluta eftersom man faktiskt blir beroende.

   Svara

    Precis. Det är väldigt tufft att börja och väldigt tufft att sluta.

    Svara

  Varför börjar ni ens röka nu för tiden när absolut alla vet hur otroligt farligt det är? Det är förbjudet att röka även utomhus om det skadar andra, vilket det givetvis gör. Passiv rökning dödar! Rökare är sociala outcasts i dag. Det kan väl inte vara några ungdomar som fortfarande tycker att det är coolt att suga på en cancerpinne?

  Svara

   Jag hade mycket problem med astma fram tills rökförbudet på krogen kom. Ändå var jag bara ute max en gång i veckan. Jag fnös åt passiv rökning. Det gör jag inte längre.

   Skrev ett inlägg om podden Hele Historien, den Norske røykeloven. Fastnade i modd…

   Svara

  Slutade dricka/festa i samband med depression och ångest samt åt antidepp då försvann mitt röksug i samma veva. Så det är väl mitt tips….. I guess…. 😬

  Svara

  Dålig på att sluta med grejer, men bra på att trappa ned! Röker numera ett paket i veckan och dom tre cigg per dag tänker jag inte lägga energi på att bli av med.
  Om det är nåt livet lärt mig så är det att summan av lasterna är konstant och att måttfull är en dygd.
  Kan dock inget annat än att gratulera de som uppnår sina mål och om man dessutom vill blogga om det så ska inte jag stå i vägen.

  Svara

  Skönt att hon äntligen slutar röka! Toppen av henne.

  Har aldrig gillat hur hon hyllat rökning.

  Svara

   Vänta tills hon blir dumpad igen. Då kommer rökningen tillbaka.

   Svara

    THE SHADE

    Svara

  Röka måste vara världens mest onödigaste sak.

  Svara

   Kan väl komma på ett tiotal saker på rak arm som är onödigare, men avundas dina naiva tankebanor samtidigt.

   Svara

  Mitt sug efter cigg försvann helt när jag började röka cannabis istället 🙂

  Svara

  Förlåt alla rökare! Ni får självklart göra vad ni vill med era kroppar, not my business. MEN det är så otroligt äckligt!!! Att sitta bredvid en rökare i kollektivtrafiken är enligt mig i klass med att sitta bredvid en kissgubbe/tant, svettgubbe/tant, dålig andedräkt, äggfisar osv. Spelar ingen roll om personen är ”fräsch” i övrigt, det luktar illa ändå! Hatar också när man går ikapp en som röker och promenerar på trottoaren och tvingas gå i deras äckliga rökridå som de lämnar efter sig. Brukar småjogga om vederbörande. Sluta förpesta min värld!!!

  Svara

   Kan bara hålla med dig. Går omvägar runt folk som röker. Jobbigt när de står utanför affären man ska in i bara, då får de ”onda ögat”. Stå nånstans där folk inte måste gå. Jag vill inte bli ofrivilligt utsatt. Blir täppt i näsan av röken. Känner lukten på långt håll. Skulle inte kunna bo i lägenhet och råka ha en granne som röker på sin balkong tex.

   Svara

  Ändå gråts det över rökförbudet som kommer, medelålders människor som är sååå ledsna och tycker staten tagit sig frihet att bestämma åt oss vad vi får och inte får göra buhu. Välkomnar rökförbudet med öppna armar, då får vi äntligen ett klimat där icke-rökare slipper flytta på sig till förmån för rökare. Låt den som vill förpesta tillvaron med sitt rökande stå sitt kast, då blir det nog mindre lockande att röka också!

  Svara

   Håller helt med. Men kan väl bygga nån liten inhägnad nånstans ute i obygden dit de kan åka när de vill röka.

   Svara

  Trappa ner tror jag är det bästa sättet!
  Jag minns typ inte hur jag själv slutade, var periodare och de var många vändor hit och det.

  Det jag där emot minns var ar man slutade tycka om cigg i olika etapper liksom.
  I början vart man ju otroligt sugen alla de tillfällen man brukade röka, tex när man väntade på bussen. Sedan kom en fas då man bara var sugen när man drickat lite. Sen en rätt så jobbig fas när man var sugen på cigg men inte klarade av att röka den ifall man tiggde till sig en! Så frustrerande men ändå bra ju! Flimmerhåren växte väl tillbaka :p
  Nu är jag nog lika äcklad och oförstående som de som aldrig varit rökare, var typ 6 år sen jag slutade.

  Svara

  Jag var storrökare och visste att jag verkligen borde sluta, försökte men misslyckades (snabbt) flera gånger. Men jag blev mer och mer äcklad över att lukta illa och ha missfärgade tänder och naglar mm, och jag var trött på att vara beroende! Då hittade jag verkligen VILJAN att sluta röka, istället för att bara försöka för att jag visste att jag inte borde röka. Jag tog hjälp av nikotinplåster de första veckorna men trappade snabbt ner dem för jag var inte röksugen! Vet inte om det hade gått lika bra utan plåstren, men det kändes som att viljan att slippa rökberoendet var det viktigaste.
  Nu var det flera år sedan jag slutade, kan drömma ibland att jag börjat feströka och är besviken på mig själv i drömmen, men har aldrig varit frestad när jag är vaken. Jag har inte läst boken som flera skriver om här ovan, men kan en bok eller liknande få en att vilja bli fri från beroendet så är det ju ett bra (och biverkningsfritt) sätt att sluta.

  Svara

  Förvånad att du inte refererade till när Chandler försöker sluta röka i Vänner. Jag är inte arg, bara besviken….

  Svara

  Läste du inte den sista raden?

  Och vad är ert bästa ”sluta röka-tips/stilla suget-tips”?
  Ett hypnos-kassettband där man är en ”strong confident woman who doesn’t need to smoke”?

  Svara

  Jag rökte mycket från 14-22, sista åren ett paket om dagen. Samma dag som jag skrev på papperna till min första bostadsrätt insåg jag också att om jag kommer in på min master till hösten kommer jag ekonomiskt sakna 2000 kr/mån för att gå runt. Min mamma ställde frågan trots att hon redan hade lösningen klar för sig – ”vad har du för utgifter idag som du kan dra ner på för att spara in de 2000 kr du behöver för att klara budgeten?” och svaret var enkelt. Den kvällen tog jag mina sista bloss och har aldrig hållit i en cigarett sedan dess. I veckan firade jag fem år som rökfri.

  Att sluta var det enklaste jag gjort – allt sitter i huvudet. Däremot tror jag att det är enklare att göra en livsförändring i samband med något annat stort, som att flytta första gången/satsa på en viss träningsform/börja nytt jobb eller kanske bryta upp från en annan ovana. Synergi. Bort med ciggen!

  Svara

  Rökte i 15 år, från att jag var 15. Slutade på stört och hade inga problem. Är 5 år sedan nu och kan knappt vara i närheten av någon som röker, mår illa av det. Min hy har blivit så mycket bättre, fått lyster och färg. Jag ser hälsosammare ut och känner mig friskare och fräschare. Bara positiva saker. 😊

  Svara

  Min kille var verkligen storrökare, 1 paket om dagen minst och 2 vid fest (och 25 cigg kostar 230:- där vi bor) Han hostade varje morgon och det var hemskt att lyssna på. För drygt 4 år sen fick jag honom att gå till en hypnotisör, trodde aldrig det skulle funka men han har inte tagit en cigg på över 4 år och säger att han aldrig kommer röka igen. Hypnotisören sa att han var ett att dom svåraste fallen och det hade tagit 2.5 timma för att komma in i hans ”undermedvetna”… Man får väl tro vad man vill om det men för honom fungerade det och det är vi evigt tacksamma för, är säker på att inget annat sätt att sluta röka hade fungerat på honom. Ett tips för er som söker en sista utväg!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.