Plus och minus ur sociala mediervärlden just nu

 • Att Sandra Beijer håller en sommarbloppis och oavkortat skänker intäkterna till UNICEF.

 

 • Att jag inte bevakat Anna Nyström mer. Hon är ju en GIGANT i svenska mått mätt på Instagram.

 • Att Calle Schulman gör smygreklam för Amex och Chatflight på Instagram och låtsas som att det regnar.

Klicka här.

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fråga då jag ärligt inte vet: Man måste ju skatta på saker man får i bud numera, även om man bara använder det själv men definitivt om man säljer det. Men hur funkar det med om man säljer som SB gör här och sedan skänker bort pengarna? Måste det skattas på ändå? Vad tycker Skatteverket?

  Svara

   Om jag skänker bort delar av min lön måste jag väl skatta ändå? Det borde fungera likadant.

   Svara

   Det som är avgörande är huruvida du kunnat disponera över tillgången/inkomsten.

   Svara

  Kan inte förstå Anna Nyströms konto. Hur blev det så stort? Har ju varit så i många år

  Svara

   Nej mycket konstigt, skumt. Men alltså det är väl ganska självklart att hon köpt följare, för att bli någon – fake it til u make it – liksom. Verkar konstigt att hon som okänd skulle ha så mycket följare.

   Svara

   Task failed successfully.
   Nej men skämt åsido, det är ju 98% kåta snubbar som gillar hennes kropp som följer henne…

   Svara

    Och resten, 2 %, är lesbiska kvinnor?
    Jag tror dom är 34 %.

    Svara

   Det är ju liksom inte bara gigantiskt i svenska mått mätt utan gigantiskt även internationellt. Det är liksom mer följare än många väldigt stora internationellt kända stjärnor har så NEJ tror inte på det, tror det är många köpta. Vet fler som köpt. Pinsamt.

   Svara

   Du underskattar hur många som vill stirra på en röv. Hon är väl en av de främsta kvinnliga instagramstjärtarna?

   Svara

    Ja men det anses hon ju vara för att det ser ut som att hon följs av många miljoner, pga det följarantal som står MEN det stämmer inte alltid, ofta köpta. Fake it till you make it – tror jag på i detta falla och vissa andra fall. Men visst stjärtar kanske lockar miljoner, naket säljer ju och lockar tydligen..

    Svara

     Men hon är också otroligt duktig på det hon gör. Hon sätter alla delarna av att vara en instagramstjärt som ett riktigt fullstjärtsproffs. Hon får upp byxorna alldeles för långt upp i rumpan, hon svankar sådär vansinnigt onaturligt och dessutom har hon en ganska unik teknik där hon korsar benen för att ge stjärten en extra boost. Andra behöver ofta sitta på ett handfat för samma effekt, men hon sitter liksom på sitt eget ben. Så otroligt onaturligt och skickligt.

     Svara

      Bra med ett dagens-röv-konto om man gillar stjärt. Hon ser helt ofarlig och personlighetslös ut, perfekt om man vill ha en stjärtbild om dagen för att muntra upp sig med.

      Svara

       An ass a day helps you work rest and play.

       Svara

        An ass a day keeps the doctor away 👩🏻‍⚕️

        Svara

         Some influencers have a ass(istant).

         Svara

      Bara rumpa och ögonbryn på det kontot, not for me…

      Svara

      Hahaha

      Svara

      🤣

      Svara

     Min coach följer henne upptäckte jag. Vi bor båda i Sydostasien och han är från Indien och har noll band till Sverige.

     Svara

   Min son är väääääldigt förtjust i Anna Nyström. Hon har det som grabbar vill ha. Därför är det så stort. Även om hon förstås börjat med köpta följare som alla andra.

   Svara

    Hoppas du lär honom att alla inte ser ut sådär…

    Svara

    Haha spyr, nej alla killar vill inte ha en tjej som dagligen fotar sin röv i olika vinklar och visar för ca 8 milj människor

    Svara

  ”tidningarnas sätt” att få något till något det inte är, är väl ditt sätt också, är väl så du ofta brukar jobba. Du vinklar, vrider och ”missförstår” mycket.

  Svara

  Fast jag förstår vad IL menar. Jag brukar ofta känna på mig näe en förkylning kommer krypandes, men på grund av att man stressar så låter man den inte bryta ut direkt. Sen så fort julledigheten börjar så kommer 40 graders feber som ett brev på posten.

  Svara

   Samma här!

   Svara

   Ja det tror jag många har erfarenhet av. Fast för mig är det snarare efter julen, när alla julavslutningar har varit, alla presenter inslagna och levererade, alla släktingar är besökta och den stressiga mellandagsrean är slut, barnen blivit friska efter otaliga förkylningar och magsjukor, då känner kroppen att det är dags för två veckors förkylning, feber och hosta.

   Svara

   Precis, när man liksom tillåter sig att slappna av och låta det komma liksom. Har man haft stressigt, jobbat mycket och varit igång men sedan är ledig och kopplar av så kommer det, då bryter det ut. Slår aldrig fel på mig, så förstår också vad hon menar.

   Svara

    Eller som TrH påpekade, vem kommer inte ihåg hur många blev sjuka efter en tentaperiod, aldrig under.

    Svara

   Haha…. jag fick århundradets förkylning samma dag som jag började mitt nya jobb som receptionist på ett lyxhotell. Mycket bra timing.

   Svara

    Du hade kanske stress inför det nya jobbet? Kommer ihåg hur pirrigt det var inför klassresan, men vaknade med hög feber på morgonen. Fick förstås inte åka för mamma. Hade inga andra symptom, bara hög feber. Det var orsakat av längre tids (positiva) nervpress och när det var äntligen dags så….

    Svara

   Förlåt mig, men jag tror inte en sekund på att man kan ”hålla tillbaka” en förkylning till ett senare tillfälle. Hur skulle det gå till? Tankens kraft hejdar virus?? Däremot känner man ju ofta att en förkylning är på väg men det tar ett litet tag för den att bryta ut. Men att man kan styra viruset med viljekraft så att det avvaktar ett tag – nä.

   Svara

    Nä man stoppar inte förkylningen utan det som komma skall efter förkylningen. SÅ jag kan vara förkyld i en månad och sådär halvhängig som man är innan en influensa bryter ut. Sen när man äntligen kan slappna av så bryter det ut helt. Så jag tränge rinte undan förkylningen och går runt frisk, men tillräckligt ”frisk” för att kunna jobba. Sen första lediga dagen, pang 40 graders feber och sängliggande i 3-4 dagar.

    Svara

     Precis så.

     Svara

    Håller med dej där. Tror mer att folk ibland blir förkylda när de har häcken full. Och det har man ju inte konstant, så när rusningen har lagt sig så har förkylningsprocessen jobbat sig in i den värsta fasen. OCH då tror folk att den bryter ut som värst PRECIS när de slutat stressa.

    Att de blir förkylda eller sjuka vid andra tillfällen också är inget de noterar. Lite som om man ska köpa en Saab (!) Så ”ser man” Saab:ar överallt, man tror de blivit fler men icke, de har tidigare endast passerat dig förbi.

    (Köp hellre Volvo eller BMW förretsen)

    Svara

    Viljekraft och viljekraft..
    Jag har flera gånger varit med om att jag har börjat känna mig sjuk men har tänkt ”jag kan absolut inte bli sjuk nu”, under typ en tentavecka och andra tillfällen då det skulle vara smått förödande om man blev sjuk. Sen tror jag väl inte att det handlar om ren viljekraft, kroppen är bara ganska fantastisk ibland.
    Har du aldrig hört att folk säger att de ofta blir sjuka när de stressar ner? Tror det är ganska vanligt. Men nej, självfallet är det inte alltid så. Ibland blir man sjuk även när man ”inte har tid” för det.

    Svara

    Exakt.

    Svara

    Hej!

    Nej du kan inte med tanken hålla dig frisk, eller inte hur du menar iaf.

    Men när kroppen är i ett alarmläge så jobbar allt på överfart. Och stress är ett sådant tillstånd. Lite samma som att kroppen stänger av den värsta smärtan precis i början när du skadat dig. Inte förrän efter att den känner att du satt dig själv i trygghet slår smärtan på med full kraft. Innan dess kan du springa med en bruten fotled för att sen inte kunna stödja dig på den på flera veckor.

    När du blir sjuk så märker du det på de symtom som kommer som följd när kroppen vill slåss mot fienden. Agera med svullna slemhinnor, hosta bort slemmet. Få feber pga att de vita blodkropparna är i fullt aktivt läge.

    Så visst, du har viruset redan i kroppen, men du ”blir inte sjuk” för inte förrän nu prioriterar ditt immunförsvar det biten. Och anledningen till varför du sedan är sjuk längre är ju för att viruset har hunnit multiplicera sig mer då kroppen har prioriterat annat än att ta itu med det, tex stressa sig igenom jobb eller plugg.

    Typ så. Tror man iaf.

    Svara

     Tror som Du

     Svara

     Hmmmmm….. Varför fungerar inte det med andra virussjukdomar, isåfall? Vattkoppor t.ex. ? En förkylning är ju inte en så pass allvarlig sjukdom att kroppen anser det vara en livsnödvändighet att hålla den i schack tills man är i säkerhet.

     Att man kan ta sig till säkerhet med bruten fotled t.ex. lär vara en sanning, även om det verkligen inte alltid är så. Man ser ju galopphästar som springer över mållinkjen med ett brutet ben dinglande i en sentråd men de hade knappast gjort det en timma senare. Men … HELT ovetenskapligt tror jag fortfarande inte att man kan bestämma själv om det är lägligt för en förkylning att bryta ut eller inte. Men jag kan givetvis ha helt fel.

     Svara

      Funkar nog inte med alla sjukdommar men jag håller med TRH. Har läst det också, att kroppen är i nån sorts stressläge och då bryter sjukdomen inte ut för att man inte ska bli försvagad. typ. Känns inte helt hälsosamt…men vill man bygga bolag så vill man. Hälsan kan man bygga sen. Kanske.

      Svara

      Jag vet inte varför men gissar på att en förkylning inte prioriteras lika högt som vattenkoppor. Ett farligare virus.

      Kroppen vet ju inte att vi är moderna människor och att vår stress inte är på liv och död utan en tenta som ska klaras, vilket många har känslor för att det är på liv och död. Men förr så var den stressen beroende på livsfaror som svält eller andra fysiska hot.

      Jag tror inte heller att du kan säga till dig själv mer än möjligen att när du gör det så är det ett sätt att stressa upp dig själv. Väcka ytterligare dylika känslor från dem du redan har. Lite som att du kan peppa dig glad, eller göra dig själv ledsen. Alla känslor är ju ett gäng hormoner som gör olika saker med dig, och stress bildar flera olika sorters hormoner som aktiverar många olika centra i kroppen.

      Svara

      Lång svar i modd. 😊

      Svara

      Fast hade du inte ditt immunförsvar hade du dött av en förkylning. Så nej,kroppen överreagerar inte på en förkylning.

      Svara

    Det går till så att kortisolnivån ökat vid stress (tex arbete), och detta i sig kan öka kroppens infektionsmotstånd. När du slappnar av minskar kortisolet i kroppen och du kan enklare utveckla en infektion… Finns en hel del nyare forskning på detta vilket är intressant att läsa. /Sjuksköterskan som ALLTID blir sjuk under ledigheten

    Svara

     Intressant – samtidigt som man också menar att stress kan minska motståndskraften hos människor. Det kanske fungerar åt bägge hållen, vad vet jag. Men isåfall rör det sig, som du säger, om stress och ökad kortisolnivå, inte att man själv bestämmer sig för att bromsa förkylningen och spara den till ett lämpligare tillfälle. Det var detta jag vände mig mot. Att man med nån slags viljans kraft kan styra virus.

     Svara

      Som jag har fattat det kan du med ett virus i kroppen hålla undan utbrottet en kortare period under stress,men blir samtidigt mer mottaglig, och riskerar då att vara sjuk längre än normalt.

      Svara

       Precis.

       Svara

   Oerhört ohälsosamt. Att vara så stressad som då uppenbarligen IL (och du är) om än omedvetet som det verkar, är ytterst farligt och bör tas på allvar. För er egen skull.

   Svara

    Vet det Emelie men i dagens samhälle är det tyvärr så, bara effektivitet räknas. Kraven är höga.

    Svara

    Isabella har ju skrivit om detta tidigare. Hennes lösning var ju då att proppa i sig kortison. Om det är det hon syftar på igen så tycker jag det är sunt att hon ändå reflekterar över … om det är sunt.

    Svara

    Så länge vi inte är magsjuka förväntas vi dyka upp på jobbet, vad sla vi göra? Jag är visstidare sen två år, är jag sjuk blir jag inte förlängd och är då arbetslös. Vad tycker du att jag ska göra?

    Svara

  Men det är väl självklart att Nicole kritiserar Margaux som person när hon kritiserar hennes samarbete.

  Svara

  Säger en hel del om dagens samtid när en vandrande rumpa får 7,9 miljoner följare. Är nog uteslutande kåta snubbar som följer samt en del tjejer som är träningsintresserade kanske. Men bra jobbat ändå, många squats bakom det där asset 🙂

  Svara

   Fast man ska förstå också att det är många som köpt följare, och likes, och vissa som gjort det i många år. Men visst hon kanske lyckats få så många följare men jag tvivlar.

   Svara

   Håller med om att det är imponerande av en vandrande rumpa. Tror dock inte det är kåta gubbar som följer utan främst tjejer. Tror heller inte hon har köpt massor av följare, i vilket fall som helst inte i närheten av 7,8 miljoner. Låter dyrt.. hon skaffade förmodligen sitt konto i rätt tid. Har man många följare är det lättare att få fler.

   Svara

    Nja tror att man kan köpa några hundra för några kronor typ, så det blir inte särskilt dyrt, kostar inga miljoner liksom haha men däremot så kan de ju tjäna pengar på det, att ha många följare eller att det ser ut som det iaf.

    Svara

     varför har inte alla andra miljontalsföljare då? låter ju som ett bra koncept och folk anklagas ju redan för att köpa följare. Ska de shoppa kan de ju lika gärna shoppa rejält.

     Svara

    Anna var en av dom första fitness profiler som la ut filmer på Instagram om hur man tränar därav så många följare.

    Svara

   Inte så många squats, min rumpa och lår ser likadana ut och jag tränar inte överdrivet, 4-6 gånger i veckan, en timme åt gången. Lite bra gener, lite tunga vikter och bra vinklar är allt som krävs.

   Svara

    Du kan väl länka till Ditt Instakonto så kan vi bedöma.

    Svara

     Nej. Lägg ut din egen rumpa om du är så kåt på att bedömning. Jag kommenterar en tjej som lagt ut bokstavligen hundratals bilder på sin rumpa offentlig. Har du problem med det, ta upp det med henne.

     Svara

   Schyffert bland annat

   Svara

  Det Isabella beskriver är inte helt ovanligt.

  Svara

   Nej men ärligt. Det känns som att det bryter ut när man blir ledig men man kan inte styra sjukdom så.

   Svara

    Inte styra men man kan visst kämpa med att hålla tillbaka, dessvärre får man ofta dubbelt så lång sjukdomsperiod när man väl ger sig lov att koppla av. Magsjuka är däremot helt omöjlig att kämpa emot.

    Svara

   Håller med tror vi alla någon gång blivit sjuka första dagen på semestern, dagen efter sista tentan mm. Har en lite annan upplevelse. Skulle ut med en kompis efter jobbet som sällan var i Sverige. Ville verkligen träffa henne och bestämde att inte avboka trots ont i halsen och begynnande feber. Ringde givetvis och kollade att hon var ok att träffa mig trots sjukdom. Många timmar och glas vin senare vinglade jag hem trött och glad. Kände mig mer full än sjuk och tänkte när jag träffade kudden att imorgon mår jag nog pyton. Till min förvåning när jag vaknade var jag mest törstig och tung i huvudet. Näsdropp, halsont och feber var borta.

   Svara

    Det går att vända också. Eller att få det att bryta ut fortare och då också bli frisk fortare.

    Nu skriver jag och vill att ni är ordentligt försiktiga för man ska verkligen inte ts några risker med träning och förkylning.

    Men vid lite kli i halsen eller lite rinn i näsan så kan att gå och träna resultera i två saker. Antigen så vänder man det och blir frisk pga ökad genomblödning eller så ligger man fullt däckad nästa dag och man vet sällan åt vilket håll det kommer gå. Tycker dock oftast att det resulterar i att halsonda läcker och att jag slipper förkylning.

    Svara

     Haha, läker * 😉

     Svara

      Haha om halsont försvinner snabbare genom läckage tar jag det vilken dag som helst!

      Svara

       Hehe. 😄

       Svara

   Nej du kan inte styra din sjukdom. Sjukdomsförloppen är olika. Du har en förkylning i kroppen sen om du tillåter dig själv att accepterar det eller inte är en annan sak men sjuk är du.
   Man styr inte tex cancer eller magsjuka lika lite som man styr en förkylning. ”Jag har inte tid för cancer” …..nej det fungerar inte så.

   Svara

    Exakt, kan inte fatta att folk fortsätter att sprida sådana myter. En förkylning har olika faser och man är så förkyld som man är. Det som däremot händer om man pressat sig för hårt (tex fortsatt att jobba istället för att vila, stressar och springer runt och anstränger sig) är att man givetvis känner sig sjukare efteråt.

    Det i kombination med att man känner efter mer, och är mer uppmärksam på sitt mående, när man hamnar i viloläge.

    Svara

  Jag vill också flyga och serveras kaviar av Magnus Uggla 😆

  Svara

   Jag har hört att han är återhållsam med sången dock. Lite synd kan jag tycka.

   Svara

    Bara han sväljer!!! Låter alltid som att han konstant har munnen fylld med ca 50cl saliv… svääälj

    Svara

     Han är inte lagd åt det hållet.
     Han spottar ut på närmaste möjliga.

     Svara

    Förlåt, skrattar, läste först återhållsam i sängen.

    Svara

   Haha ELLER HUR!!!! Trodde också det var Uggla på bilden och hann tänka ”jaha, att han tagit sig in i flödet på Bloggbevakning var oväntat” innan jag läste texten 😀

   Svara

   Både Magnus Uggla och Calle Schulman är ju extremt korta IRL.
   Ett kort sammanträffande.

   Svara

  Nu kan jag svara på vad höjden av tråkighet är – Anna Nyströms Instagram.

  Svara

   Håller helt med haha, va precis inne där.

   Svara

   Japp, generisk blond brud som putar med rumpan så att ryggen nästan går av…

   Svara

   Verkligen! Skumt att hon har den mängden följare. Snygg tjej och rump, visst, men sen då? Krävs det bara det för att få 7 miljoner följare?! Och den typen av ögonbryn hon sportar kommer vi väl ändå se tillbaka på om ett par år och tänka what the actual fuck! Stora buskiga ögonbryn är ju snyggt om man har det av naturen, men jag fattar inte grejen med att ha svart klet i hela pannan som ska föreställa ögonbryn. Lita like som jag fattar att man i princip plockade bort all tillstymmelse till ögonbryn för 15 år sedan, eller när det nu var på modet.

   Svara

   Håller med, monumentalt tråkigt. Vem följer sånt?

   Svara

  Gällande Isabella så kan jag slå vad om att det är pollenallergi, kan upplevas som en förkylning i kroppen som aldrig bryter ut.

  Hur kan hon ens tro att virus och bakterier låter vänta på sig?!! 🤦‍♀️

  Svara

  På tal om att Kenza inte lät sig provoceras..
  Du har sagt några gånger att du ska sluta sitta och ”svara” (m.a.o, käfta emot och skriva omogna och dryga svar) på kritik bland kommentarerna, senast för inte allt för länge sen.
  Går det bra med det?

  Svara

   Ja, det tycker jag… 🙂

   Svara

  Vem är Anna Nyström?

  Hur kan flera miljoner följa henne, bara egobilder på henne ju!
  Vad har gjort henne så stor på Instagram?

  Väldigt fascinerande!! Är folk totalt intelligensbefriade??

  Svara

   Som jag skrev innan. Killar gillar henne. Hade inte förstått det om jag inte hade haft en son i 20-årsåldern…..

   Svara

    Jag är en tjej, aldrig hört talas om henne. Kollade hennes insta och erkänner att hennes rumpa är imponerande.

    Svara

     Hon är vacker men rumpan är ju platt? Inga höfter eller put alls.. eller så är jag bara skadad av kardashian rumporna.. men hade ansett mig platt och gjort en BBl om min rumpa såg ut sådär.

     Svara

      Du har inte sett många platta rumpor du

      Svara

   Omg flera miljoner följer en tjej som tränar fitness??!

   Svara

  Kollade precis upp Anna Nyströms konto på IG Audit och tydligen så har hon köpt över 4 miljoner följare..! Snacka om att lura sina samarbetspartners på pengar.

  Svara

   Hur kan du se det menar du?

   Svara

   Fortfarande nästan 4 miljoner ”riktiga” följare då, vilket är sjukt mycket för någon som annars är relativt ”okänd” med influencers mått mätt.

   Om jag inte minns fel började hon med Instagram tidigt och fanns ständigt med på den här ”trending” sidan som fanns i början, vilket gjorde att hon fick massa följare.

   Svara

    Genom att kolla upp henne på IG Audit..

    Svara

  Förstår du inte att det är en rätt intensiv skillnad på ett arvode baserat på 8 miljoner riktiga följare versus 4 miljoner riktiga följare? Ett företag betalar henne exempelvis 300 000 kr för 1 inlägg baserat på att hon har 8 miljoner äkta följare men hade hon haft 4 miljoner så hade de betalat hälften, dvs 150 000 kr. Så Anna lurar företaget på ca 150 000 kr genom en sådan sak.. Så jo, det är lite skillnad..

  Svara

  Har Kenza tagit bort i lägget om sonens namn?

  Jag hittar inte det men kl 15 fanns det?

  Svara

   Nej det är inte bortplockat. Finns på sida 2 och överst. 🙂

   Svara

  Jag har aldrig varit inne på Annas instagram förut. Det första jag lade märke till var att hon ALLTID står med vänstra benet/ foten framför det högra? Det ser så komiskt ut när man väl har lagt märke till det. Dom gånger det andra benet är framför så är det när hon fotar i en spegel.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.