Youtubers i mopedolycka i Grekland

– VARNING FÖR OBEHAGLIGA BILDER! –

Youtube-profilen Emil Holmqvist (Emil och Wilma) har publicerat ett inlägg där han berättar att han och Wilma Sasha varit i en mopedolycka under sin resa i Grekland och visar nu upp bilder från den.
Han uppmanar nu sina följare att inte hyra mopeder eller liknande på sina resor utan att istället välja bil då det är betydligt säkrare.

De klarade sig undan med skrapsår på kroppen, men skriver samtidigt att det hade kunnat bli betydligt värre om de exempelvis mött en bil i den kurva där mopedens däck släppte från vägen.
Om paret bar hjälm vid olyckstillfället förtäljer inte historien, men jag hoppas på det.

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är väl inte Wilma eller står någonstans att hon skulle vara inblandad, det där är väl Emil och hans flickvän? ?

      Ja, du har helt rätt. Det där är inte Wilma, utan Sasha.

        Precis vad jag tänkte på. Det där är Sasha.

          Först står det Wilma och sen längre ner kallar hon dem ”paret” ? känns lite osmakligt samt slarvigt.

            Osmakligt är väl att hugga i

              Jo, det är ganska osmakligt att kalla två syskon för par.

                Fast… Ett par är ju också två av något, i det här fallet två människor. Så Camilla har inte skrivit nått fel. Det är ni som läser in att ”par” skulle betyda ”två människor som är tillsammans”.

                  Så följande meningar låter rätt enligt dig?

                  ”Anna och Jon är 19 och 17 år gamla. Paret har sedan barnsben bott i ett hus i Stockholm tillsammans med sin mamma och pappa.”

              Hahaha!

            Camilla är ju inte direkt känd för att sköta sitt jobb och kolla upp fakta ordentligt.

              Så j-a otrevligt du skriver om en människa vars blogg du läser.

      Men det står ju (Emil o Wilma) inom parantes…. vet ni vad det betyder ens? … ja att tolka svenska stavningsgrafiken kan va svårt…

    Det där är inte Wilma, utan hans flickvän Sasha. Wilma är hans syster!

    Usch, fy fan. Skönt att det ändå gick såpass bra.?

    Skulle aldrig hyra mopeder utomlands då företagen sällan har de försäkringar som behövs om det händer något.

    Intressant att folk först när de är med om en olycka vill sprida budskapet ”hyr inte moped utomlands” mm. Som att det gått dem helt förbi tidigare hur stor olycksrisken med det är?
    Såg på en tjej Facebook som skrev ett inlägg om hur hon råkat köra in i bilen framför för att hon låg för nära, och nu ville tala om för alla att hålla avståndet. ÄR DET INTE DET MAN FÅR LÄRA SIG PÅ KÖRSKOLAN?

    En del kan verkligen inte lära av andras misstag utan måste göra dem själv.

    Hoppas såklart allt gick bra för dem och att de får en fortsatt fin semester trots allt.

      Det är väl inte konstigt alls. Självklart förändrar en olycka ens tänkande kring samma situation i framtiden. Det är först då man inser allvaret. Många tänker väl att det inte ska drabba just dem och att de är försiktiga, speciellt unga personer.

      Ja, finns många exempel på människor som uppfinner hjulet och sen ska ut och frälsa alla.

      Ex 40+kvinnor som just insett att det är obra att stressa och ska nu ”karpa dagen” och lägger ut visdomsord oavbrutet i sina flöden.

      Det beror på två saker:

      1. Man vill ha uppmärksamhet och sympati, men lindar in det i låtsad omtänksamhet.

      2. Se punkt ett.

        Precis som artiklar liknande ”Jessica upptäckte plastbit i maten, nu vill hon varna andra” egentligen betyder ”Jessica är lättkränkt och nu vill hon vara med i Expressen”…

          Hahaha spot on ?

          Hahaha dör var roligt ?

      Jag tror att det är ”det händer inte mig-mentaliteten”.
      Jag vet att jag personligen blev mer uppmärksam på sol och solskydd efter jag fick hudcancer. Klart man visste innan att sol inte är bra, men man får ju ett extra uppvaknande när det händer en själv eller någon nära.

      Jag håller med. Han skriver även att ”däcken släppte från marken i en kurva”. Det händer när man inte kan köra ordentligt. Klart man blir skraj och själv intr vågar köra mer men stora majoriteten som hyr klarar sig eftersom att de kan köra ordentligt/har tur.

      Jag själv skulle aldrig hyra moppe utomlands för att jag inte känner trafiken på plats samt ej litar på min egen körförmåga. Samt att jag är skraj att däcken släpper från marken, de gör de aldrig i Sverige ?

        Jag är från Umeå och jag skulle inte våga köra bil i Stockholm. Då har jag ändå haft körkort i många, många år. Så kör bil utomlands? Nej aldrig i livet ??

          Det handlar nog om var du kör. Jag är också från Umeå och har kört obehindrat i Sthlm, Gbg, runt hela Florida och in i andra delstater i USA, Danmark, Norge mm. Skulle dock inte sätta mig och köra i en storstad i Italien ex. av den enkla anledningen att jag inte är tillräckligt van vid mentaliteten i trafiken. Det finns helt enkelt för många ”oskrivna” regler i trafiken i vissa länder. Hyra moped utomlands är förövrigt rakt av dumt. Även om du är en bra förare vet du aldrig vem du möter och i vilket skick, spec på en semesterort där man många är ovana förare och alkohol förekommer dygnet runt.

            Tvärt om för mig. Tog körkort i en av sveriges största städer men har aldrig haft bil där utan började köra mycket i USA precis när jag tagit körkortet. Även där jag kört mest de senaste åren – kör hellre på en 8 filig motorväg i LA än i Sthlm just för att jag känner mig mer bekväm med det.

      Det har säkert inte med moppen att göra utan den som kör. Vet man inte hur man tar en kurva rätt eller kör i full hastighet genom en kurva när vägbanan är supervarm som den antagligen är i Grekland, så händer såna saker. Har knappast med moppen att göra. Att köra bil är inte alls säkrare då många andra i grekland kör som galningar…. dålig uppmaning o bara ett sätt att skylla ifrån sig tycker jag.

    Känner att vissa inlägg på senaste tiden har innehållit felaktig information som hade tagit kanske 5-10 sekunder att dubbelkolla att det verkligen är rätt. För att sen i kommentarerna upplyser dina läsare om den korrekta informationen.

    Tycker om denna bloggen, men kanske bara dubbelkolla så att informationen blir korrekt innan du publicerar. ?

      Håller med. Känns oseriöst när det blir fel så ofta.

        Hon bryr sig aldrig om att ändra heller, trots alla som påpekar felen.

    Konstigt det där, att så fort man åker utomlands behöver man inte använda moppehjälm eller tänka på säkerheten i största allmänhet.

      Dom kör som dårar utomlands. Dom boende. Såg en gång på mallis kille skjutsade tjej på motorcykel och den började vingla och hon drogs ner på den varma asfalten. Hemskt. Och dom hade bara sommarkläder på sig.

      Eller när folk åker taxi, då behövs plötsligt inget bälte…

    Fyfan!!! Vilken tur att det gick bra… verkligen livsfarligt. Minns ett par killar som var på samma hotell som jag i Cypern, de hade åkt fyrhjuling och kraschat mitt på vägen så bromsarna slutade fungera, de hade ungefär samma skador som Emil & Sascha, såg verkligen hemskt ut.. kommer aldrig lita på mopeder/fyrhjulingar utomlands!!! Hellre det säkra före de osäkra!

      Då bromsarna**

    ”När däcken släppte från marken” ehh. Det är ju inte moppens fel, utan hur snabbt de kör. Turister på moppen är hopplösa, vad sägs om att anpassa körstil och hastighet efter förutsättningarna??

      Flipflops på moppe? Och utan hjälp och utan heltäckande kläder ?

      Min tanke med! Har hyrt mycket moppe i Grekland. Rasa i en kurva vid ett tillfälle (gick bra, lite blåmärken och skrapsår), men inte fan var det moppens fel, utan föraren (hehe, det var min kompis, jag satt bakom 😉 ) som körde för fort i kurvan… Vi borstade av oss det värsta och körde vidare sen, hade ju hyrt och betalt för hela dan 🙂 🙂

      Det beror väl på. Var däcken slitna, blev de för mjuka i värmen pga dålig kvalitet, låg där oväntat grus på vägen eller något annat löst.

      De skrev inte enbart moppe utan att även vägen var dålig.

      Men visst moppen kanske bara funkade att rulla i 5 km/h. 😉

        Jo, fast jag tänker att man inte ska köra moppe utan att ha lite koll på hur tex däcken ska se ut. Dessutom, om vägen var så dålig borde de har anpassat körningen efter det, som TS skriver.

        De flesta kan inte ens hålla 5 km/h utan att ramla på en moppe. Det går alldeles för långsamt och man behöver sjukt bra balans för att kunna hålla en sådan långsam fart.
        Som flera påpekat, det spelar ingen roll vilket skick däcken var i eller hur underlaget såg ut, man anpassar farten efter sin förmåga.

    Jag önskar ingen någon olycka, men jag blir extra berörd när olyckor händer influensers som känns så genuint trevliga som Emil och Sascha samt Linda-Marie som skadade handen i Grekland i fjol.

    Eller så kör man inte som en idiot på dåliga vägar.

      Vem säger att de gjorde det?

        Om bakdäcket släppte så kör man antingen för fort och eller för tungt lastat

          Eller så hade man tagit en stänkare eller fem.

            Och då kommer vi tillbaka till att man kör som en idiot. För sätter man sig på ett motordrivet fordon om man tagit sig en stänkare eller fem så är man per definition en idiot

    Kan du kolla Tofty inlägg från semestern. Uppfattade på ett inlägg att det är Apollospons men det är inte markerat i kommande inlägg. Är det PK?

      Jag undrar hur Tofty ser ut när hon INTE putar med läpparna och samtidigt gör sina näsborrar helt runda. ?

    Singelolycka med moped och man lägger upp bilder på skrubbsåren på Internet för att få tröst och stöd av anonyma nättroll. När jag körde omkull med cykeln fick jag minsann inget sånt, istället fick blev jag till allmänt åtlöje bland jämnåriga. Lyckligtvis gick jag stärkt ur det, eftersom ingen kränkthetskultur existerade då.

    Tiderna förändras till det sämre när den samhälleliga narcissismen ökar.

      De som ”tröstar och ger stöd” är nog knappast anonyma nättroll. Är väl deras följare på instagram som skrivit till dem 🙂 ett troll hade aldrig tröstat eller skrivit något snällt, tvärtom ?

      Men aw stackars Henrik 🙁

      Du kan få lite sympati från mig så här i efterhand. ???

      Henrik, jag tror inte du förstått vad ett nättroll är…

    Väldigt läskigt och synd om dem…fast kör man moped i badtofflor kanske man inte har så bra säkerhetstänk från början??
    Vi har hyrt moppe flera gånger i Grekland och det har gått jättebra och vi har sett fantastiska platser, så tycker det är lite överdriven varning. Kör försiktigt, använd hjälm och vettiga skor/kläder.

    Kan du snälla ta upp Amirs problematiska viktminsknings före och efter bilder? De är ju för fan inte ens från samma tillfällen och år. Bli så arg att folk luras av det. Hans förebild är ju flera år gammal

      Fast han skriver ju också att förebilden är från när han vägde som mest. Jag tycker inte att hans bilder är problematiska.
      Såklart kan inte före och efterbilder alltid vara ifrån samma år?

      Ska man gå ner över 20-30 kg så är en hälsosam nedgång över år.

      Måste förebilden vara från samma år? Poängen är ju att han faktiskt sett ut så.

      Vad är problemet med att bilderna är från olika år?

        Problemet är att bilderna är från när han bantade ned sig med bantningsmedel vilket han gjorde för jätte många år sedan. Han gick sedan upp i vikt igen. Så bilderna är inte ifrån december/januari som han skrev i ett annat inlägg. Utan de är från jätte länge sedan.

          Han har dessutom inte sin tatuering på bilden. På bilder från tidigt 2018 har Jan tatueringen men inte på kortet.

    Undra om nånting kan hända någon utan att alla måste få veta det.. Det är frågan.

    Och precis som någon skrev lite längre upp ”Man vill ha uppmärksamhet och sympati, men lindar in det i låtsas omtänksamhet”

    ”Kör inte moppe i ett annat land!!!”
    Herregud, skriv bara att ni vill att alla ska tycka synd om er, behöver ju inte låtsas att man har ett viktigt budskap till allmänheten

      Kan man inte både ha ett viktigt budskap OCH vilja berätta om vad man varit med om? Och varför är det fel att berätta om olyckor?

        För att ingen förutom sina närmaste bryr sig. Hade jag varit med om en olycka hade jag absolut berättat det omgående för mina närmaste, men att lägga ut på IG FB och allt va det finns är så uppmärksamhetsökande och man vill att så många som möjligt ska tycka synd om en. Varför?

          Haha jag undrar samma men när det gäller t.ex kändisar som får barn eller har släktingar som går bort etc. Bryr sig verkligen alla okända om detta?

    ELLER så….
    inser man att det är lika farligt att köra barbent i utlandet som i svärjä, att det finns ett egenansvar att kontrollera status på fordon man tänkt framföra samt att man utomlands också måste anpassa farten i relation till väg, trafik och väder.

    Ju!

    Man får väl anpassa hastigheten efter väglaget? Hade de gjort det hade olyckan aldrig hänt. ”Däcken släppte från vägen”, hade de hållt lägre hastighet så hade däcken varit kvar på vägen..

      Vägen kanske ”blöder” vilket jag inte tror då det är varmt där ofta?

    Övermänniska skadad under fossilbränslefärd

    ”Varken fordonen eller vägar är tillräckligt säkra”

    Därför att det händer väldigt många trafikolyckor när vägarna inte trafikeras? Olyckorna orsakas av förarnas bristande omdöme.

    Inte mopederna det är fel på utan förarna. Dem hyrde säkert en scooter vilket är gjorde för att köra lugnt med, inte för att ligga ner i kurvor eller liknande, sedan är det vissa som kört dessa mopeder länge och genom erfarenhet lär sig att ligga ner i kurvorna, mm. Och sedan kommer såna som aldrig åkt moped, ser hur dessa vana personer kör och så tror de dem kan köra likadant.
    Hyr saker om ni vill när ni är utomlands, men KÖR FÖRSIKTIGT, oavsett om det gäller moped, vattenskoter, båt, eller liknande.

    Ussch och fy, tur det inte gick värre.

    Mvh Gerra…

    http://www.gerra.se/

    Hur kan du fortfarande inte ha rättat felen i inlägget? Hur kan du fortfarande ha ditt jobb kvar?

    Som MC-förare säger jag bara en sak: Dress for the slide and not the ride. Tycker du att det är för varmt att köra i skyddskläder, ta bilen.

    Nu vet egentligen ingen förutom de inblandade hur omständigheterna såg ut. MEN i 99% av fallen (det kan ju faktiskt komma en dåre i mötande trafik som siktar på dig och därför är du tvungen att slänga dig i diket för att inte frontalkrocka) kan man förhindra olyckan genom att anpassa sin körning. Var däcken slitna: sänk farten. Blev däcken för mjuka i värmen pga dålig kvalitet: sänk farten. Ligger det grus på vägen eller något annat löst: sänk farten. Och det viktigaste av allt: Sänk farten INNAN kurvan, ha en bra kurvtagning och gasa dig sen igenom medan du motstyr.

    Var i Grekland för några år sedan och hyrde fyrhjuling. Styret låste sig under färden så att vi svängde kraftigt och det gick ej att styra tillbaka. Vi var uppe på hög höjd och hade extra änglavakt den dagen för vi kraschade in i en stenmur istället för att åka över stupet. Det var första och sista gången jag satt på ett sådant fordon. Var försiktiga när ni kör, vad som helst kan hända!

    Kalla kårar. Herregud! <3

    Skulle vara ett svar till ”Phibo”.

    Smart val av kläder de hade på sig öhhh? Nu kanske de lärt sig en läxa.

    Kom nyligen hem från Grekland själv där jag och min pojkvän hyrde moped. Där var till och med uthyraren noga med att informera om att asfalten var extremt halkig och att det gällde att inte köra för fort då hjulen kunde släppa.

    Det märkligaste med det här är att folk tänker så olika kring säkerhet i Sverige och utomlands generellt!

    Sverige = olyckor kan hända så vi följer alla säkerhetsregler och tänker på allt
    Utomlands = är någon slags tevespelsvärd där olyckor inte är på riktigt så vi åker utan säkerhetsutrustning, körkort, erfarenhet etc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.