What SHE said!!!

Bildkälla: Svenska bloggare

SLUTA MED DET!
Jag må till stor del vara negativt inställd till vissa karaktärer jag skriver om, men det betyder INTE att det är någon  typ av öppet mål här inne för all möjlig dynga, så som kränkande kommentarer om vikt, liknelser, sockrade relationer, spekulationer om eventuella graviditeter eller liknande.
Det är sommar och jag spenderar inte lika mycket tid vid min dator i realtid som under årets andra månader, men tro mig när jag säger jag att lusläser kommentarerna – och då särskilt under vissa inlägg – och raderar och moddar utan pardon.
Utnyttja inte faktumet att du kan få en kommentar att synas liiiiite längre under sommaren innan den raderas, för jag har noll tolerans för det nu.
Jag var lite sen på bollen, det erkänner jag, men no more.
No more.

Så med det sagt så tänkte jag återgå till vad Alexandra Nilsson publicerat på Instastory.
Bara sluta försöka jävlas med och kränka människor med fysiska påhopp om kroppar och vikt – det säger så mycket om den som levererar den än om någonting annat.

Jag tycker det här är SKITBRA!!
Nicole Falciani har även hon ställt upp på en kampanj för @tuggmotstånd som vill visa upp olika kroppar och att ALLA har valkar. ALLA!
Jag, du, Kissie, Nicole, Kenza, Drottningen av Saba, Tjocka Hetsätarkatten, Kim Kardashian – ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

153 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det ser jag framemot 🤗

   Så bra Camilla❤, kommer att öka trivseln på Din utmärkta blogg när andra får inte förstöra ditt jobb👏

    Konstigt att du inte släpper fram kritik?

     Camilla har väl inte sagt att det är förbjudet med åsikter men hånande/skammande/kränkande kommentarer är inte tillåtna. Det är väl enbart positivt.

      Kritik gällande Camilla släpps inte fram.

       Då är hon alltid snabb med att ta bort iaf, då har hon tid trots att det är sommar…

        Håller med!

        Det är en diger lista med ord som gör att många mindre positiva åsikter om c-illa aldrig släpps fram.

    Brun tunga?

     Tönt.

      Hepp! Den satt som den skulle, tydligen. Skitkommentaren (passande namn).

      Förtydligande: Brun tunga p.g.a. slick i rumpa ansåg tönt-Anonym som en skitkommentar.

  Jag tycker det är så himla härligt med alla unga kvinnor som säger ”Nog nu!”.
  Och som vågar visa det riktiga livet och inte bara allt tillfixat.
  Det gör mig så glad och hoppfull inför kommande generationers psykiska välmående.
  Hatten av och tack!

   Camilla har tillåtit hemska kommentarer i månader nu. Jättemånga har påpekat det men det har hon ignorerat.

    Hon skriver ju ”no more”, släpp det förflutna. Nu är nu.

     Instämmer! Idag är en ny dag!

     Så man ska glömma alla övertramp som Bloggbevakning har gjort under lång tid?

     Lite samma i så fall som att glömma förintelen.

      Förintelen går väl inte riktigt jämföra med kommentarer under en skvallerblogg

       Först så missade vi båda i stavning av *förintelsen.

       Nu skrev jag inget om kommentarerna, utan: ”Så man ska glömma alla övertramp som Bloggbevakning har gjort under lång tid?”

       Angående din reflektion: Det är nog upp till var och en, vad man tycker är värt att glömma.

    Det har kanske kommit några slags klagomål till Nyheter24.

    C har sagt att hon ska skärpa till sig angående inläggen om Bella samt de kommentarer hon låter stå kvar, flera gånger tidigare. Men istället har allt eskalerat. Hittills har det bara varit tomma ord från C. Praktiskt nog för henne har de i alla fall tillfälligt tystat kritiken.

    Ren mobbing har fått stå kvar under månader, med ord som gr-is, ho-ra osv, riktade mot Bella. Att C inte haft tid att ta bort kommentarer stämmer inte eftersom hon istället valt att svara på nonsens (i jämförelse) bland kommentarerna.

    Det är lågt att inte radera konstant daglig mobbing av en och samma person på en blogg som når ut till så många. Istället har C’s dagliga, alltid negativt skrivna inlägg, om Bella fortsatt.

    C kritiserar ofta andra bloggare för att agera oansvarigt, men det egna ansvaret blundar hon för. Hittills har C visat att det är ok för läsare att skriva i princip vad som helst om den person C ogillar, eftersom i princip allt fått stå kvar. Inte ens en rad ständigt återkommande kommentarer där Bella helt seriöst utpekats som prostituer.ad, har passerat C’s sk gräns. Går inte gränsen ens där, kan man utan att förhasta sig dra slutsatsen att någon gräns för vad som får skrivas om Bella inte existerar.

    Jag tror inte på någon ändring från C förrän jag ser den.

  Jag gick upp från 50 kg till 60 kg och fick höra från tex grannar. Och du som var så smal etc. Är 165 lång och trivs själv med vikten. Hur kan en del ta sig rätten att kommentera andras utseende. Jag sa tillbaks är du korkad eller oförskänd och då blev hon tyst. Men det är ingenting mot vad en kompis får höra. En del människor kan vara så elaka. Fattar det inte.

   Vad oförskämt sagt av henne!

   När jag vägde som minst någonsin för min del så fick jag oförskämda kommentarer om det.

   Jag har varit normalviktig förutom nu ett år och ingen kommenterar att jag har gått upp i vikt, men vet ni vad?

   När jag läser att folk pikar andra så _känns_ det som om de pikar mig. Jag tycker synd om den de skriver om här i kommentarerna, men jag far själv illa av det, trots att jag egentligen tycker om mig själv jättemycket nu också.

   Så det som skrivs eller sägs kan fästa sig och skapa den psykiska ohälsa som så många av någon märklig anledning ser ner på.

   Om vi ska få människor att må bra på djupet så behöver vi sluta döma allt och alla. <3

    🌸💕

     Tack! 😘

      Vet inte om det var till mig , men jag tackar åt henne också. Fint oavsett vem det var till. 🌷

       Jo till dig. 😊

        Men det går bra om fler vill ta att det är till dem. 😊🌸

        💕💕Tack!! Ja det får bli till henne också. Tur att hon fann sig när grannen var så klumpig.

    16.00 bra och fint skrivet. Ja att inte en del fattar att det finns människor som är känsliga och kan bli jätteledsna. Ta hänsyn och respektera andra är inte svårt.

     Tusen tack, Anonym 16:22! Det värmer! 💛

     Ja, snällhet är underskattat.

      Jag har lite extra nu, men är extremt stark och har en mycket god kondition. Utöver det lever jag mer sunt än de flesta, så skulle någon säga något skulle jag berätta om att det är det som jag strävar efter i första hand. Samt att må bra och vara lycklig, vilket jag minst sagt gör och är. 💛

      Lyssnar dessutom på sammanfattningen av boken Hjärnstark. Har läst hela förut. Fantastiskt bra bok.

      I min kommentar 16:31 menade jag inte att jag är snäll, (även om jag försöker vara det förstås)

      Jag menade att en del ser ner på snällhet / vänlighet och det finns inget bättre än när folk är vänliga.

    Som vanligt är du megaklok 💛 Jag har också haft så så så svårt för sådana här kommentarer. Jag minns en gång när jag skulle gå i en pool där det bara var två andra killar och en ropade till den andra ”åh passa dig för nu blir det översvämning” eller när den medelålders kvinnan i knallgröna 3/4-cargobyxor cyklade förbi mig och väste ”tjockis” åt mig. Som om det var något problem för henne att jag fanns. Detta var minst tio år sedan men jag minns det in i minsta detalj. Kan vi inte bara låta folks utseende vara, det är inte svårt, bara låt bli. Vi lever alla i samma värld, de flesta av oss bör kunna räkna ut att det kan vara en öm punkt. Låt det bara vara och var lite snäll istället.

     Man undrar minst sagt vem de är som har problem när dom stör sig på någon annans utseende? De känns mer som tonårsmobbning men på vuxen nivå som man kan tycka att folk borde växt ifrån efter en viss ålder.

      Ja, Ana fast en del växer inte ifrån det.

      Det är därför vi kan göra skillnad här inne genom att skriva positiva, vänliga ord till varandra. 💛

      Vilket många gör, men dessvärre inte alla.

     Tusen tack Helenan❣️❣️

     Ja sant, ingen har rätt till det.

     Helenan, att du skrev att jag är megaklok gjorde mig så enormt glad, jag tackade förut, men villl ändå skriva det.

     Detsamma❣️

      Du är som en sol här i kommentarsfältet. Fanns det bara sånna som du vore näthat en ickefråga. 😘

       Åh detsamma till dig, Helenan, dina ord värmer så obeskrivligt mycket! 😘

    För ca 8 år sedan tog jag steget in i de ätstördas värld. En värld där jag vägde mig varje kväll. En värld där jag petade bort varenda riskorn på tallriken. Mitt mål var att inte att vara smal. Utan att folk skulle se mig. Allt jag gjorde var ett rop på hjälp. Tillslut tog min mormor mig åt sidan och medan tårarna rann nedför hennes kind sa hon ”snälla. Du måste sluta med det du gör”. Det tog mig år av personligt arbete innan jag kunde se på mig själv utan hat. Under min resa har jag både hunnit gått upp 10 kg i vikt och fått kommentarer om min kropp, men också minskat i vikt. Och vet ni vad? Vi männskor är starka. Vi klarar så mycket mer än vad vi tror. Men att vara stark är också att be om hjälp. Att inse att vi behöver varandra. Jag mådde inte bättre när siffran på vågen sjönk. Och jag mådde heller inte bättre när jag fick kommentarer om att jag var fin när jag hade gått upp i vikt. Jag mår bra idag, när jag inser att lyckan aldrig kan komma från en våg, eller kommentarer från utomstående. Utan insikten som kommer innefrån och som säger att du är bra som du är. Att du är värd all lycka och skratt i livet för att du finns till.

     Jättefint och klokt skrivet av dig! 💛

     Dina ord är som sagt så oerhört kloka!!

   Växte upp som knubbig och fick i 20-årsåldern diagnostiserad nedsatt ämnesomsättning, men fram tills dess var det inte bara barn som pikade utan släktingar som tyckte jag var tjock kunde skratta eller grimasera om jag tog en till kaka eller dylikt på fika osv. Nu i vuxen ålder har jag haft fysiska hälsoproblem som gjort att jag de senaste åren gått ner mycket i vikt och en granne som jämt står på balkongen och gastar med alla som går förbi kommenterar ofta och gärna min kropp när jag är utanför byggnaden, ”nu väger du väl bara 40 kg va?”, ”du är så maaaaager, det klär dig inte”. Jättekul att höra verkligen. Vill ju verkligen bli granskad och kommenterad öht, speciellt av någon som totalt saknar insikt i orsaken till viktnedgången (två sviktande organ). VARFÖR tror vissa att man skulle vara intresserad av deras syn på ens kropp?!

    💕

     Tack! <3

      <3

      Jag tänker även på när folk har lagt sig i min (och andras) styrketräning. Två olika män har sagt åt mig (den ena vid flera tillfällen) att jag nog inte borde ha tyngre vikter / träna mer nu.

      Så komiskt. Som om jag tränade för deras skull. 😊

      Men det med både under- och övervikt tror alltför många att de har rätt att kommentera. Jag har aldrig personligen råkat ut för det, men har behövt säga till åt andra. Så sorgligt att det ens förekommer. 💛

       De måste ju nästan ha varit avundsjuka på hur mycket du lyfter och känt att deras manlighet är hotad.. 👊🏻🏋🏼‍♀️💪🏻 Jag blir så förbluffad hur folk, främlingar som släkt kan nånsin tycka att det är ok att kommentera någons kropp 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

        Ja tack, M! 🌷

        Den ene skulle vara ”rolig” sa han.

        Jag svarade att:

        ”Jag tränar bara för att må bra själv, inte för att bli bedömd av andra, jag mår så bra av att träna mycket jag tränar många timmar i veckan . Hur mycket tränar du själv?” (Med vänligt tonfall) och den andre sa vid flera tillfällen:

        ”Hur mycket har du tänkt träna egentligen, jag vill inte ha dig mer muskulös än du är nu!. Bra att du tränar och du är fin som du är, men öka inte på nu!”,

        trots att jag hade sagt flera gånger och tydligt, att jag ”inte är intresserad av honom”.

        Annars var han respektfull så, men min träning skulle han väl vara ”rolig” om även han.

         Och jag svarade likadant till honom och att jag inte vill höra sådant.

    Skulle gasta tillbaka och väldigt tydligt undanbe mig mer kommentarer om min vikt (eller om något annat heller för den delen). Verkar som grannen saknar all normal hyfs

     Exakt. Om någon är oförskämd mot mig så försöker jag vara vänlig, men mycket noggrann med att de förstår att det där kan de hålla för sig själva nästa gång.

     På något sätt brukar jag lyckas få dem förstå och då händer det inte igen. Riktigt bra!

    Och Tjim, det där ska inte få gå dem förbi. Synd att jag inte var där. Jag är aldrig elak, men får dem ändå att förstå. 💛

     Fortsättning (jag körde bil emellan).

     Jag har har och har haft oerhört intressanta yrken och har då fått ta del av många livsöden som jag har fått berättat för mig.

     Så jag vet att det gäller att vara ödmjuk inför livet. Ena dagen så har folk mycket pengar, makt och framgång. Ett tag efter kan vara utan vare sig pengar, bostad, partner, vänner och framgång. Eller något av det.

     De kan bli sjuka eller råka ut för olyckor. Hormonerna kan ändras eller så går de in i en depression.

     Vad händer då? Jo, de som tidigare haft fördomar om både det ena och det andra i sitt ”framgångs-rus” kanske går upp i vikt eller något annat.

     Så ödmjukhet både i med- och motgång mår vi och alla andra bäst av. Ta inte det du har för givet en enda dag, men se till att glädjas åt det ordentligt och var rädd om det. 💛

      Klokt och fint skrivet. Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Vi är idag dåliga på att lyssna på andra särskilt när denna någon inte ser ut eller tycker lika. Ödmjukhet är en god egenskap och min erfarenhet är att ödmjuka människor ofta är väldigt goda lyssnare.

       Tack så jättemycket Syster Yster

       och vilka fina ord även du skriver. Ja, det är sant och har vi och andra den minsta ödmjukhet i oss

       så bör vi strössla med vänliga kommentarer så att vi kanske får med oss fler som kan tänka så.

       Det är så självklart egentligen. Om vi försöker förstå varandra oavsett vilka vi är så hjälper vi även oss själva.

       Om vi är bra mot folk som sedan träffar t.ex våra vänner, bekanta eller närstående, så är de kanske bättre mot dem, än om vi hade varit dryga mot dessa personer.

       Det ger ringar på vattnet. När vi hjälper andra så hjälper vi oss själva i det långa loppet.💛

    Tjim det där är förolämpning och kan anmälas. vilken hemsk granne. Kram.

     Tveksamt om det är förolämpling. Anmälan kommer i vart fall troligen att bara läggas ner.

      Ska vi seriöst gå och polisanmäla varje gång någon är taskig mot oss?

    Tjim, jag ville svara lite mer redan när jag läste kommentaren, men hade så mycket att göra då.

    Tyvärr så råkar många ut för negativa kommentarer oavsett om det gäller barn eller vuxna. Jag träffade en mamma en gång som har en son som har ett utseende som många tittar till på när de ser.

    Och jag har träffat föräldrar som har barn med stora födelsemärken eller som har synnedsättning. Dessa föräldrar får ständigt försöka (om de orkar) dels svara på alla oartiga frågor som ställs, även när barnen hör.

    Och de får dessutom försöka klara av att andra fullkomligt stirrar på deras barn.

    Men ser någon vuxen extra bra ut enligt dem, så tror de sig ha rätt att generalisera och anse att den personen tror ”att den är något”.

    Och vikt och annat är tydligen också ett ämne att diskutera utan att välja orden noggrant. Ännu värre blir det när de pratar över personen och diskuterar som om den inte är där. Illa!

    Så jag förstår vad du menar. Känner med dig och hoppas att du får må så bra som det bara går!!!

    En kommentar finns att läsa här imorgon, Tjim om att jag känner starkt med dig och hoppas att du ska få må så bra som möjligt.

    Dessutom skrev jag att en del människor borde börja tänka sig för betydligt mer än vad de gör idag.

  Influenser-tjerna skriver bara så för att det är inne att älska sin kropp. Innerst inne vill alla vara norm smala.

   Speciellt Alexandra

    Ja precis!!

     Med tanke på att hon fortfarande redigerar sig smalare på sina bilder så förstår man att hon inte är nöjd med sig själv egentligen. Detta kan vara ett sätt att jobba med sig själv, att acceptera kroppens förändring, men det rimmar illa med photoshoppandet. Jag hoppas, oavsett, att hon blir nöjd med sin kropp och inser att hon är fin som hon är.

   Vadå ”norm smala”? Det är ju normativt att vara överviktig i Sverige nuförtiden…

    Smala enligt normen.

     Fast om över hälften av befolkningen är på ett visst sätt så är det väl det som är normen..? Inte tvärtom?

      Jag tror ni blandar ihop ”norm” med ”normal” eller ”medelvärde”. Det råder fortfarande en norm att man ska vara smal, även om befolkningens vikt ökar så anses smalt vara snyggare än att vara tjock.

      Nej. ”Norm” är inte lika med ”medelvärde” eller ”normalt”. Det spelar ingen roll om fler och fler blir överviktiga. Normen är fortfarande att vara smal, alltså den gängse uppfattningen om att det är mer attraktivt att vara smal. Vore det inte så skulle det inte finnas en hel industri kring detta.

       Är inte en galen papegoja. Mitt första inlägg kanske fastnade i modd för syntes inte

        Passande nick på den där Gunvor Enöga.
        Jag menar med ett så enögt tänkande som denne har.

         Hur menar du? Anonym 18.30 och 19.20 är också jag bara att jag skriver snabbt ibland och orkar inte alltid skriva nick.

         Fattar inte. Menar du att du inte håller med mig i definitionen av norm?

      Blandar ihop norm och ideal nu…

    Nej det är det inte, men folk försöker göra alla storlekar ok i Sverige. Men det vet du ju innerst inne. Bakom fettskräcken.

     …va?

   Ja, tyvärr har du helt rätt. Influencers gör och tycker vad som helst bara det är inne och säljbart. Varför tror ni kissie Photoshopar sina bilder och försöker vrida sin kropp i de märkligaste mest onaturliga ställningar? Jo just det, hon vill se smalare ut. Hon har blivit något bättre på det men det är fortfarande tydligt att hon retuscherar när man jämför bilder och YouTube. Jag kan förstå att det är lätt att frestas att fixa till sig, men det gör det ju inte mer rätt. Hon har smalhetsat i alla år och hatar att hon inte längre är smal. Det är inte sant att hon är såå nöjd med sin kropp och inte blir ledsen, då hade hon inte blåst upp det såhär. Kritik och elaka påhopp som man själv egentligen håller med om gör väldigt ont, det skär in ordentligt. Sen ska man givetvis inte gå runt och säga till folk att de är feta eftersom det är taskigt och ohyfsat.

    Men Alexandra är ju smal. Hur kan man tycka att hon inte är det?

     Hur kan det finnas folk som våldtar? Ja det finns folk till allt. Människor tycker olika!

     Instämmer helt med vad du skriver Anonym.

      Fast smal är hon. Bara för att någon är sjuk/förblindad och tycker att hon inte är smal så betyder det ju inte att det är en sanning.

     Det finns olika typer av ”smal” och i olika grad.

   Eller så vill de börja säga ifrån? Prova själv vara en offentlig person så får vi se om du pallar trycket. Döm inte förrän du själv vart i samma sits.
   O vad är definitionen på ”normalt smal”? Det är väl upp till var och en?
   Snacka om o va fördomsfull, det är precis såna som du de måste stå ut med på den sociala plattformen. Drf säger de ifrån. De är också människor med känslor o sitt bagage, precis som du.

   Jag vill också vara smal och är det, men är helt emot att man skammar folk och påpekar deras kroppar. Bara för att man tex tycker det är fel att fatshama överviktiga osv så betyder det ju inte att man själv måste vilja vara överviktig eller inte skulle försöka gå ner i vikt om man skulle bli det!

   Lite som att Camilla säger vi ska va snälla mot varandra medan inläggen säger nåt helt annat..

    Hört talas om hyckleri?

     Bevittnat här om inte annat!

      Hyckel, dubbelmoral, ljug och damage control…

  Ska bli intressant att se nu när Molly strax börjar skolan, hur familjen Rosas kommer hantera det faktum att dom inte kan dra på solsemester en gång i månaden, typ. Menar inget drygt, är uppriktigt nyfiken

   De har nog koll på det 😄

    Ja, koll har dom säkerligen på att Molly börjar skolan. Eller vad menar du? Min fundering var inte på om dom har koll eller ej, utan hur dom kommer hantera det faktum att dom inte kommer kunna resa i närheten av så ofta som dom gör nu. Content vettu, är viktigt när man är influensa 🙂

     De passar förmodligen på medan de kan?

   De kanske har passat på innan skolan börjar?

   Eller ännu värre ,att visa Molly så öppet i sociala medier och skriva allt vad hon gör varje dag när hon skall börja skolan. Det är skrämmande att gå så långt för lyx och pengar…

   De lär åka ändå. Vi hade föräldrar till våra barn som åkte iväg på semester, som åkt titt som tätt, och inte fått resor godkända. De åker ändå..

    Helt otroligt med tanke hur många lov de har; höstlov, jullov, sportlov, påsklov och 10 veckors sommarlov.
    Typ en veckas lov varannan månad.

   Jo jag tycker du är dryg, för det är inget du har med att göra.

   Du menar om dom har koll på skolschemat måndag-fredag/skolplikt/lov osv? När jag gick i skolan fick vi hem papper om de mesta så borde nog va lugnt!

  Testar, förstår inte modden..har bara varit positiv.

   Fast har du testat att skriva kommentaren, vänta en liten stund och först efter det klicka på ”skicka” / ”send”. Det kan hjälpa. <3

   Ibland när kommentarerna är många och långa kan det också ses som spam (inte av C, det är systemet som fungerar så).

    Nej det hjälper inte. Det är mest troligt bara en slump.

     Ja, man åker ur ibland oavsett hur och vad man skriver.

      Förstår👍

       Ja det är inget personligt när man åker ur. 🌷

       Om du vet med dig att du, så som jag aldrig skriver någonting elakt eller liknande.

       Då kan du bara tänka att systemet fungerar så. (Eller andra gånger snarare: inte fungerar.)

        Är som du aldrig elak, varke IRL eller här. Det var bara en kommentar, kan leva med det att det ”försvann”,orkar inte skriva det på nytt.🦋

         Jag hamnar ofta i modd. 😊

        Det tror jag, att det är personligt. Bloggerskan är ju känslig för negativ kritik, så hon eller någon i hennes familj håller nog utkik efter folks IPnr.

         Tror du på riktigt att någon i min familj har tillgång till mina inloggningar? Det vore riktigt stolligt!

      Vissa ord är stoppade.

     👍💕TrH

      🌷🌷

   Man hamnar inte i modd på grund av innehållet i kommentaren.
   Systemet kan inte läsa och förstå sammanhang.
   Det är vissa ord, användarnamn, ip-adresser mm som finns på en spärrlista.
   Det spelar alltså ingen roll om du skriver och är ”positiv” om ordet ändå är spärrat.
   Men ibland hamnar man i modd av orsaker som man inte begriper.
   Verkar också finnas slumpmässighet. Kanske för att man skriver något och uppdaterar samtidigt som någon annan.
   Bra tips med att vänta ca 10 sek innan man trycker Skicka kommentar. Ibland hjälper det mot att fastna som spam 🙂

    Tack för en mer exakt förklaring, Pongo. (Är namnet taget?! Haha.)

    🌷

    Jag gissar att det finns så många ord, ip-adresser och nick på moddlistan, att det är därför så många hamnar där. Moddlistan har blivit för detaljerad, så att Bloggbevakning ska kunna ha stenkoll på vad som skrivs i kommentarsfälten.

    Kanske kan kallas ohälsosamt kontrollbehov också.

     Det blir en sorts åsiktsmoderering.

  Är det bara vikt och kroppsform som inte är ok att kommentera?

  Jag tycker det är lika illa att skriva negativt om någons hy, hår osv. Alltså att skriva negativt om hur någon ser ut i allmänhet.
  Alla verkar dock inte hålla med om det utan tycker det är okej att kommentera negativt om personen själv valt det, exempelvis frisyr, tatuering osv. Förstår inte det tänker alls. Är aldrig ok att prata elakt om hur någon ser ut, tänker jag. 🤔

   När en tjej tappade håret så tyckte folk att det var så spännande att de bara inte kunde hålla tyst om vad de tänkte. Inte ens inför henne, vilket ledde till att hon knappt gick utanför dörren.

   Kan vi bara vara lite snällare, så skulle så många må så mycket bättre. Det finns tusen andra saker att diskutera istället för att försöka få andra att må dåligt.

   Tycker att det är lika illa att prata illa om någons personlighet. Brukar försöka få igång en diskussion om det här men de kommentarerna försvinner alltid.

   Sek tycker jag oxkså att vi behöver hitta ett sätt att prata om kroppar som inte uppfattas som att prata skit. För vi måste bli mer medvetna om att de flesta vi ser inte är ”på riktigt”

  Är gravid och har aldrig varit med om att så många granskat och kommenterat min kropp som nu. Otroligt obekvämt.

   Uäk, samma här. Min (kvinnliga) chef sa till mig ”vad tjock du blivit! Äter du mycket?”… har så tappat sugen för att gå tillbaka till jobbet efter semestern..

   Säg till dem att du inte uppskattar kommentarer om din kropp så blir det obekvämt för dem också. Eller så svarar du bara nåt allmänt, tex de (få) gånger jag fick kommentarer om storleken på magen svarade jag bara att ja, det är ju olika hur stor mage man har eller hur mycket man går upp i vikt. Många som kommenterar menar egentligen inget illa men vissa är klumpiga och tänker sig inte för och reflekterar inte över att kommentarer om kroppen kan få en del att må dåligt.

   Det jag gillade allra minst med att vara gravid. Tycker har det fortsatt efter. Väldigt spännande att prata om att min mage krymper.

  Du verkar ju inte ens ha märkt en hel del läsares invändningar om att det var Sascha och inte Wilma som var med om olyckan med Emil, gått någon dag och felet kvarstår. Busenkel korrigering men icke! Så du framstår inte som särskilt trovärdig när du påstår att du lusläser i kommentarsfältet. Eller så är du obrydd om faktafel.

   Camilla har märkt det, hon bryr sig bara inte. Hon sitter nog och skrattar åt att hon får betalt och läsare som backar henne trots att hon gör ett uselt jobb.

   Jo, men han har Youtube-kanalen tillsammans med Wilma – därav att jag satte det inom parantes.

    Nej, det står fortfarande att Wilma var med i olyckan och att de två syskonen är ett par. Det står ingenting om Sascha.

     Tack!

      Så du märkte det nu när jag skrev det trots att du lusläst alla kommentarer och efter att typ 100 andra påpekat felen sen igår? Ok.

  Ändå låter du hela tråden om Anna Books övervikt stå kvar?

   Hört talas om hyckleri?

   Ja men Bloggbevakning ogillar ju en del på oklar grund. Typ Anna Book, Isabella Löwengrip plus en del till.
   Dessa som ogillas har kanske genom andra kanaler tryckt till Bloggbevakning och därför hämnas Bloggerskan på detta vis.

    Det är precis det som C borde inse skadar förtroendet för och intrycket av henne.

    Mobbing är inte okej för att C ogillar någon. Att hon själv uppenbarligen anser det, då hon låter den stå kvar, visar tyvärr på riktigt dåligt omdöme.

  Jag har en sjukdom som gör så jag inte kan träna intensivt på grund av att kroppen då ger sig själv en anafylaktisk chock och när jag var yngre och jag stod framför spegeln så tänkte jag: dessa förbannade celluliter om jag ändå kunde bli av med dem och inte ha så sladdriga ben.

  Men det gör jag inte längre. Jag lever bara en gång och livet kan vända så fort. Varför ska jag spendera all min tid på att hänga upp mig på min kropp när det finns så mycket annat jag kan göra? Celluliterna finns där men jag har ben jag kan gå med och en rumpa jag kan sitta på!

  Men nu

   Minus sista raden – vet inte vad som hände.

  Kissie – kvinnan som byggt sin karriär på att fatshamea människor. Glömmer aldrig hennes hets om att låren inte får nudda varandra

   Eller. Vad häftigt att någon som för en tid sedan uppträdde omdömeslöst och kommenterade kroppar felaktigt, har ändrat sig och nu inser sitt eget och andra kvinnors värde. Tänker jag.

    En väldigt naiv tanke 😉

    Hade nog föredragit att hon refererade till hur hon brukade bete sig i sådana fall. Det hade känts mer genuint än att bara låtsas som att det regnar

     Men folk vet redan det. Ska man aldrig få gå vidare? Tycker inte man ska behöva ta upp hur man betett sig när man var yngre varenda gång man ska prata om ämnet.

      Huvudsaken är att man ändrat sig och inte beter sig så längre! Finns ingen poäng att älta gammal skit om och om igen.

   Fan, ni verkar som så sjukt osköna individer ändå? Märklig mentalitet att man skulle stå still i utvecklingen från det att man knappt är myndig? Jag både sa och gjorde grejer när jag var 15-25 som jag aldrig skulle stå bakom idag, detsamma med värderingar. Mina värderingar idag är inte ens jämförbar med de jag hade i den åldern. Idag är jag tacksam över att jag inte dokumenterade det på Internet.

   Kunskap kommer (förhoppningsvis) med tiden och jag hade inte gärna velat bli dömd och påmind pga mitt 20åriga jag resten av livet.

  Tycker det är väldigt bra att vikthån tas upp. Det är inte OK på något vis i världen.

  Jag kan dock störa mig väldigt mycket på kroppsaktivister exempelvis influencern Linda-Marie – ta på dig kläder i rätt storlek åtminstone!😱 Hon gör reklam för plagg från tex. Ellos, Cellbes eller Boohoo men iprincip alltid synligt för liten storlek för hennes kropp. Senast i sin story idag! 🙈

  Bloggaren Ellinor Löfgren har en ”Make America Great Again”-keps på sig på sin senaste story!!!

   Jaha?

    Vad än syftet med bilden är så är det enligt mig en flopp. Om det är ett politiskt ställningstagande så är det bara superlamt och märkligt av henne som SVENSK futtig influencer. Kan verkligen inte bli upprörd över svenskar som supportar Trump. Och om det är menat som ett ironiskt skämt så är det inte kul utan kontext (är det tex roligt för att hon i själva verket är mot Trumps politik??) Man blir ju bara förvirrad.

   Äh, ”Pdotter” är ju inte direkt känd för sin trevlighet. Någon som kommer ihåg när hon tyckte att polacker var ovanligt otrevliga för ett folk som påverkats av förintelsen eller att förskollärare inte var värda att vara vän med (de var ju inte tillräckligt ambitiösa!)…?

  Vad händer med kommentarer som hamnar i modd? Godkänner du själv eller bara försvinner dessa?🤔

   Jag går igenom dem alla.

  Vad än syftet med bilden är så är det enligt mig en flopp. Om det är ett politiskt ställningstagande så är det bara superlamt och märkligt av henne som SVENSK futtig influencer. Kan verkligen inte bli upprörd över svenskar som supportar Trump. Och om det är menat som ett ironiskt skämt så är det inte kul utan kontext (är det tex roligt för att hon i själva verket är mot Trumps politik??) Man blir ju bara förvirrad.

  Absolut ska alla få se ut hur de Bill och trivas med sina kroppar och må bra!

  MEN själv vägde jag förra sommaren 54 kg och den här sommaren 64 kg.

  Det är en hävla skillnad och jag mådde så mycket bättre förra sommaren.

  Jag trivs inte, är trött, kläder sitter riktigt illa, bikini tar jag inte ens på mig. Klumpig när jag leker med barnen.

  Visst kan man försöka att älska sig själv med det lilla extra men fy fasen Vad jag ska kämpa för MIN skull för att gå ner mina extra kilon.

  Men det är bara JAG som har med min kropp och mående att göra!

  Men 10 kg gör en stor skillnad. Det är mycket som guppar och rör sug när jag försöker jogga så det går knappt.

   Okej?

  Bill *vill*

  Har kollat på det kontot (tuggmotstånd) och tycker att som vanligt när folk ska visa att de minsann inte är perfekta och har valkar så är det ett gäng smala tjejer med rakade ben i kornigt ljus. Som på sin höjd typ har hud på magen.

  Fast man ska väl komma ihåg att Kissie själv och alla andra influencers som nu blivit äldre och inte längre kan hålla sig så smala som de en gång varit, att de själva har alla varit anorektiskt smala i samma ålder som förmodligen de här unga tjejerna är som skriver och påpekar att hon har blivit tjock, tänk på det.

  De har ju själva gjort reklam för smalhet genom att banta och knappt äta ett dugg när de var i samma ålder som de här unga tjejerna är i nu och som skriver och förmodligen undrar och inte förstår att Kissie och andra influencer aldrig kan bli så smala som de en gång var när de var unga och att man blir kraftigare ju äldre man blir. Kissie gjorde ju själv uttalande om att det var bra att äta babymat för att hålla sig smal, och sådant har säkert fastnat hos många unga tjejer som kanske var 12 år när de började följa henne och nu kanske är i 20 års åldern, så kan det ju faktiskt vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *