Borde inte Hannah Widell har bättre koll på sådant här?


Till och med en ”swipe up” med länk och fortfarande ingen reklammarkering.
Som personen som skickade detta till mig skrev – ”Oacceptabelt att dessa inte reklammärker. Att någop nykomling på arenan missar är ju förlåtligt…”
Ja, jag kan bara hålla med…

Jag tycker det är skamligt…
Vad tycker du?

Ps. Viktigt nog att upprepa även om jag vet att NI kan det här som ett rinnande vatten vid det här laget.
Därför sätter jag detta vid kl 06 så ni ändå får ett mer ”matigt” inlägg till kl 09. 😉

KLICKA HÄR!

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag riktigt skamligt!! Känner skammen i hela kroppen. Haha nej men seriöst, om man känner skam för detta hur känslig måste man vara då?

  Svara

   Det beror väl på hur man värderar att vara. Smygreklam är ju oärlig. Värderar man att exempelvis vara ärlig så borde man skämmas, utan att vara känslig. 🙂 (god morgon alla förresten!)

   Svara

  Känner spontant att jag struntat fullständigt i om de gör smygreklam. Jag handlar inte ut efter vad någon person med lite följare på insta rekommenderar. Vid de här laget fattar ju alla ändå att det är reklam när en bloggare lägger ut något så vem bryr sig 🤷🏼‍♀️😊

  Svara

  Vad är det som är så viktigt med alla dessa ”titta hen gör smygreklam”?
  Fattar faktiskt inte. Kan ngn förklara?

  Svara

   En rimlig del av granskningen hur bloggare använder sin makt.

   Svara

  Jag bryr mig faktiskt inte överhuvudtaget.

  Svara

  Om nu ”influenser” ska räknas som ett ”riktigt yrke” så måste man följa lagar och riktlinjer. Annars kan man aldrig ta dem på allvar.

  Svara

   Tror faktiskt aldrig den branschen kommer att tas på allvar.

   Och en generell fråga; när blir ett yrke ett yrke? Jag tycker personligen inte att något kan räknas som ett riktigt yrke enbart för att man kan försörja sig på det.

   Och hur många finns det i Sverige som heltid försörjer som enbart influencers?

   Svara

    Tror inte jag heller. Inte så länge den mer eller mindre går ut på att odla kroppsförakt och hetsa till onödig konsumtion. Finns inget att ta på allvar.

    Svara

    Hur definierar du ett yrke?
    Finns det då, med ditt resonemang, yrken som inte genererar någon inkomst?
    Och i så fall, är dessa yrken särskilt moraliska ur synpunkten att de ej generar någon skatt medan personen säkerligen nyttjar allt som samhället har att erbjuda.

    Nyfiken

    Svara

     Jag förstår faktiskt inte riktigt vad du är ute efter med din kommentar.

     Kan du förtydliga?

     Svara

     Första frågan förstår jag.
     Ja det finns definitivt yrken som inte genererar tillräckligt med inkomst för att en person ska kunna försörja sig på enbart det.
     Och ja det finns saker man kan tjäna stora pengar på utan att det för den sakens skull är ett yrke.

     Svara

      MEN
      Vem bestämmer i så fall VAD som är ett yrke? OM personen betalar skatt enligt alla konstens regler (i Sverige) och bidrar till välfärden. Är det då inte ett yrke?

      Eller kan jag lite godtyckligt tycka, att en person som jobbar med att producera saker som JAG anser vara klandervärt, t ex vapen och cigaretter, inte har ett riktigt yrke?
      Medan en person som VÄLJER att jobba ideellt, dvs gratis, och inte bidrar ett jota till välfärden anses ha ett yrke?

      Så tänkte jag lite. Vem bestämmer vem som har ett yrke helt enkelt!

      Svara

       Och därför ställde jag frågan; när blir ett yrke ett yrke.

       Jag har inget svar.

       Svara

        Personligen tyckte du inte det räckte med att man kunde försörja sig på aktiviteten så du har ju lagt någon form av värdering, så önskade bara av ren nyfikenhet att du kunde utveckla din åsikt. Du verkade initialt ha en uppfattning/övertygelse.

        Svara

         Nej det tycker jag inte heller. Men har heller ingen tydlig gräns för när jag tycker att något blir ett yrke.

         Svara

          Är faktiskt genuint nyfiken och inte dryg eller raljernade vilket jag hoppas framgår. Tyckte det var en intressant öppning för diskussion men om du inte kan precisera mer vad som krävs, i ditt tycke, för att en aktivitet ska betecknas som yrke så släpper jag den bollen. Idag är det fredag, bara en sån sak!!!!

          Svara

    Nej, det finns ju folk som försörjer sig på lite vad som helst utan att hysteriskt skrika om att ”det är faktiskt ett riktigt jobb”. Bara för att nån kan försörja sig på det betyder det inte att det är ett yrke. Sällan pokerspelare skriker om att det faktiskt är ett riktigt jobb även om vissa lyckas försörja sig på det. Men det vore intressant att veta hur många som kan leva på sina influencerinkomster.

    Svara

     Och hur många som är ENBART influencer. De flesta har ju ändå andra projekt/jobb/verksamheter vid sidan.

     Svara

     Yrke/jobb/arbete/försörjning/kneg…

     Finns många definitioner. Kanske missförstod jag den inledande kommentaren.

     Om man tänker ”yrke” som en form av talang man tillskansat sig och där efter får betalt för, så kan jag hålla med om att allt folk gör för pengar är inte ”yrken” men förmodligen ett jobb.

     Svara

  Skabbigt och skitdåligt

  Svara

  Heja 06:00-inlägg 😍

  Svara

  Är hon överhuvudtaget relevant längre?! Känns som det bara är folk inom tullarna som känner till Hanna och hennes syster?

  Svara

   Ja, de är lika lokalt förankrade som duvorna i Humlegården. Begränsad utbredning om man så säger.
   Systrarna är helt irrelevanta för 99,5% av de som bor i Sverige.

   Svara

   Tror deras podd har ganska många lyssnare.

   Svara

    Men jag tror antalet lyssnare har minskat drastiskt sen starten

    Svara

  Dåligt, men fruktansvärt ointressant måste jag säga tyvärr. Det var roligt att läsa dom 10 första inläggen om detta, men rätt uttjatat..

  Svara

   Jo, jag skrollar nog mest förbi sånt här när jag tänker efter. Men alla inlägg kan ju inte falla alla i smaken antar jag (märks det att jag vaknat på rätt sida idag? Jag känner mig jobbigt positiv 😅)

   Svara

    Skönt! Jag vaknade också jobbigt positiv även fast jag la mig som ett monster igår kväll 😱

    Svara

  Tror att alla vet och inser att influensers inte markerar när de gör reklam. Vad de kanske inte inser är att de skjuter sig själva i foten för ingen följare litar längre på att någon som helst ”rekommendation” är ärlig utan att allt är köpt. Och viljan att köpa något som en ”rekommenderar” som är köpt av 999 olika företag är obefintlig..

  Svara

  Hejsan! En fråga till nån expert här angående att märka ut reklam. Har reagerat på ”familje-youtubers” som tex The Swedish Family gör otroligt mycket reklam i sina videos. Deras fans är yngre barn.

  Ibland nämns det att allt är ett ”samarbete” med ett visst företag (ex Stadium där familjen går och plockar på sig mängder med kläder), men det står inte i rubriken och jag tror inte att familjens fans (100% yngre barn) förstår att det handlar om reklam. Vad säger reglerna egentligen? Hur ska reklam märkas ut på YouTube?

  Svara

   Min dotter tittar jättemycket på dem. Har verkligen fått förklara att de inte betalar utan till och med får betald för alla upplevelser de gör… Även när de får hem paket med massa saker, inte så enkelt att förstå ”samarbete” när man är 6 år!

   Svara

    Ja, precis! Tycker det är fult att inte vara tydlig med barnen om att det är reklam, även när det är resor till Kolmården och Västervik och allt vad det nu är.

    Svara

  Köper någon ens deras kläder längre? När jag ser kläderna live på tex Åhlens tycker jag alltid dom ser billiga ut, alltså billiga som i dåligt material och ganska dålig passform. Ser ut som något från H&M men kostar typ tre gånger så mycket.

  Svara

   Är ju typ alltid rea, så har svårt att tro att det går speciellt bra.

   Svara

   De är väl billiga i materialet också, mest polyester. Att de inte fattar att de inte går och ta fuskvägen om man vill sälja bra. Ingen vill väl betala överpriser för skräpplagg? Nej de hade kanske funkat om blusarna var i siden te x

   Svara

  Magdalena Graaf har struntat i att märka sitt senaste inlägg. Det verkar som att det är både svårt och jobbigt att göra det eftersom så många låter bli. Undrar vad min chef skulle säga om jag struntade i mina uppgifter på min arbetsplats.

  Svara

  När myndigheter och andra instanser som bör granska sånt här inte tar sitt ansvar påverkar det den allmäna opinionen. Det har gjort att gemene man inte bryr sig om detta och att influencers inte heller gör det. Varför skulle någon bry sig om att bryta mot lagen när det inte finns några påföljder alls? Men det är allvarligt att myndigheter inte tar sitt ansvar. Gick att läsa senast i den här artikeln: ”Unga som följer influencers på sociala medier löper hög risk att uppleva konsumtionshets. Samma grupp är mer benägna att binda sig till lättillgängliga lån, visar nya siffror från kredithanteringsbolaget Lowell. – Personer som man beundrar och ser upp till är avgörande för hur vi påverkas, säger kognitionsvetaren Elin Helander.” https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/b5e2bB/nya-siffror-influencers-orsakar-konsumtionshets-hos-unga

  Svara

   Viktig poäng. Här inne har ju många inställningen till reklammarkering ”det spelar ingen roll, alla vet att influencers är köpta”. Men en stor del av följarna på t ex YouTube är ju riktigt unga, eller barn. Och för att de ska fatta hur köpta deras idoler är, är det viktigt att marknadsföringslagarna följs. Fast för egen del tycker jag överlag att det är viktigt att den följs i alla sammanhang, jag tror ändå att fler reagerar på mängden reklam och ifrågasätter om en åsikt är genuin om inlägg måste reklammarkeras. Det är lätt att tänka att man vet att t ex Bianca (om man har henne som idol) är ”köpt” och att faktiskt se en reklammarkering på 90% av alla inlägg (bara ett exempel, ingen aning om hur mycket spons/reklam hon gör).

   Svara

  Influencers = Konsumtionshetsare. Med Hannah och Amanda överst i ligan. SÅ omodernt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.