SLUTA LJUG OM DINA SPONS-TUTTAR, ALEXANDRA NORD!

Minns ni Paradise Hotel-Alexandra Nord?
Ni vet, hon som förnekade in i det längsta att hon fått sina nya tuttar sponsrade när hon ifrågasattes och som sedan avslutade det hela med att blockera mig och göra sitt konto privat? Bilden här ovan kommer från hennes Instagramkonto.
Vill du läsa mer om det för att förstå det här inlägget så kan du läsa HÄR – inlägg 1 – och HÄR – inlägg 2. 

Vet ni vad jag upptäckte igår kväll på Alexandras Instagramkonto – som givetvis är öppet igen, jag menar hallå? – när jag ”följde upp ett tips” från en av mina läsare?
Nämligen den HÄR pikanta informationen:

NÄHÄÄÄÄÄ!?!?!?!?!

I think someone’s pants are on FIRE!!!!??
Vet du vad, Alexandra – du är relativt ny i branschen – det är en förklaring men ingen ursäkt, men HÄR har du.
Konsumentverket har satt ihop en liten vägledning till marknadsföring på sociala medier för sådana som dig – det är en sammanfattning på 10 sidor, det fixar du va?

När vi nu fått svart på vitt att Alexandra de facto ljög sig blå om sina sponsrade tuttar så är det fritt fram att anmäla henne till KO för en liten granskning.
Igen. Hon hade nio stycken sist jag kollade.
Jag har förresten bett dem om en pratstund för att få veta mer om vad som händer med alla dessa anmälningar som just nu enbart verkar läggas på hög.
Förhoppningsvis kan jag återkomma med lite svar då jag vet att ni är flera som undrar just detta…

KLICKA HÄR!

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är äckligt. Jag spyr.

    Så sorglig värld det är vi lever i nu… tjejer lägger alla sina pengar på tuttar, rumpor, löshår, lösfransar, naglar, spraytans, ögonskuggspaletter och botox medan killarna lägger pengar på.. ja, antagligen vettigare saker. Och dessa influencers får rabatt och uppmanar fler tjejer att lägga sin lön på detta skräp. Rip samtiden.

      Ja, det är verkligen tragiskt. Och ingen blir ju uppenbarligen lyckligare av sina ingrepp eftersom de bara fortsätter att göra nya.

      Jag är också emot att influencers uppmanar till en utseendehets genom fillers och plastikoperationer tex. Ogillar skarpt samarbeten där ingrepp för att förändra utseendet föregår, det är ju otroligt kostsamt för oss icke influencers som faktiskt måste betala för det. Bortsett från dessa ingrepp då så får väl folk lägga sina pengar som de tjänat på vad dem vill utan att någon ska döma? Om det får dem att må bättre? Liksom man ej ska döma de som inte vill tex fixa fransar, naglar osv. Jag skaffade mig en utbildning och jobb jag trivs väldigt bra med. Jag arbetar hårt och gör mina fransar och naglar varje månad, ser det som en lyx jag unnar mig för att JAG känner mig fin. Har gjort fransar sedan 7 år tillbaka och innan instagram blev så hetsigt. Det är bekvämt, slipper sminka mig så mycket och slipper måla naglarna varje dag/vecka. Det är inte sorgligt för mig inte, snarare lycklig och trivs med mig själv. Med eller utan fransar eller naglar. 🙂

        Din sista mening: om du trivs lika bra utan, varför fortsätter du?

        Tror du missar problematiken. Jag har fixat brösten och sminkar mig och är en riktig girly girl. Men det VI gör är inte det problematiska. Klart folk får operera sig men problemet ligger i att influencers marknadsför skönhetsoperationer och diverse kropps och ansiktsmodifikationer och normaliserar det så till den grad att folk som är ”normala” till slut inte längre är normala utan utanför.
        Sen ska jag inte ens gå in på alla brasilian butt lifts, fejkbröst, lösfransar och hår, smink som svämmar över instagram och där det förstnämnda marknadsförs som ett ”resultat av träning”. Vet liksom inte vad som är värre, att de pratar om det eller spelar att det de säger är sant. Men det går inte att undgå att samhället idag är så utseendefixerat till den grad att perfektion är det enda som funkar, just pga att varje millimeter av ens kropp och ansikte går att operera/fylla/suga ut. Sorry for rant.

          Vad är en girly girl?

            Tänk lite… ?

              Jag är en riktig girly girly men har varken op brösten eller sprutat in något i mig. Jag har små bröst, det är inte brösten som gör tjejen. Men vissa tjejer gör brösten.

              Man behöver inte heller vara perfekt. Dom killarna jag vill attrahera och människorna jag vill omge mig med har inte dom värderingarna om utseendehets.

              Vi kan välja vad och vilka vi omges av. ”man blir som man umgås”. I min verklighet och värld är det helt sjukt med allt det du beskriver. Finns inget normalt i det. Men så lever inte jag i instagramvärlden varken online eller irl. Thats not my thing.

              Vi kan göra aktiva val, om vi vågar.

              Såklart fattar jag vad hon menar, jag ville bara ha hennes betydelse av orden. Jag sminkar mig också, målar naglarna ibland, har dock inte gjort brösten pga jag är nöjd med det jag har men jag är inget annat än en tjej så undrar vad det är som gör en extra tjejig? Girly girl, tycker det är lite äckligt faktiskt, hoppas att jag aldrig får döttrar som måste leva upp till de idealen.

                Håller med
                / anonym ovan

            Alltså menar att jag gillar allt det ytliga för oss kvinnor, fixa håret, smink, kläder, klackar osv..

              Är ej samma Anonym som 17:37

          Fast nje, helt oproblematiskt är det knappast bara för att man är en privatperson. Ju mer vuxna kvinnor som sysslar med att förändra sitt utseende, ju mer kommer det påverka unga tjejer negativt. Det säger ju sig självt, helt ansvarlös är man inte bara för att man inte är influencer.

            Precis. Man skriver under på att det är ideal som bör eftersträvas och ställer upp på och bidrar till normaliseringen.

          Någonstans kan jag ändå tycka att det är bra att man är öppen med att man gjort ingrepp (obs! Ej samma som att göra reklam) om man har gjort det. I stället för att låtsas som att kroppen/utseendet går att få via träning, kost, hudvård etc. Om ni förstår hur jag menar.

            Varför ska man vara öppen om det. Vem behöver veta. ? Tror unga tjejer blir mycket sugna på att göra olika ingrepp. Istället för att tänka vad unika dom är och det finns bara en som är som dej och det är du.

              För att annars marknadsför man en lögn? Och det är väl klart att man bör leva ett så sanningsenligt liv som möjligt?

    Kan du lägga upp ett instruktionsinlägg för hur man anmäler? Jag testade en gång men förstod inte riktigt vilka olika val jag skulle välja..

    gruppresa för att åka på skönhetsoperations-resor. suck. vilken värld våra döttrar växer upp i. Jag som trodde den var påväg åt rätt håll:/

      Exakt. Och detta är C-influencers, varför hon går med på allt detta för gratis tuttar/rumpa. Tänk då på de största influencerna, de gör det de ska diskret, då de inte är i behov av att få någon plastikoperation betald.

        Diskret.? Tex alexandra och annica skriver ofta om sina fillers och allt dom håller på med. Vet ingen som är diskret? Då får dom ju pröjsa själv om dom inte berättar om det.

    Alexandra är känd för att vara falsk och ljuga. Så är inte alls förvånad.

      De är hon inte ensam om tyvärr i influencervärlden!

        Kom just och tänka på Bella, undrar varför? ?

          Cissi Wallin ljuger till och med bland kommentarerna här i bloggen. Tar Camilla upp det i ett som detta, hårt formulerat, hånande inlägg? Skriver hon att Cissi blåljuger?

          Nej. Camilla skriver hårda inlägg om de som inte säger emot/ inte kan skada Camillas blogg och rykte. Med andra ord kritiserar hon de som ses som ”svaga” som redan ligger ned. Skriv de inläggen om personer som utnyttjar sin makt och ljuger för att ställa sig själva i bättre dager, som Cissi Wallin.

    Ja, Konsumentverket har massor med anmälningar som bara verkar bli liggande utan åtgärd.
    Man kan ju undra om någon över huvud taget tittar på dessa anmälningar.
    Bara under 2019 har det kommit 172 anmälningar om bristande reklamidentifiering och 61 om smygreklam. Dessa anmälningar gäller sociala medier och influencers m fl.
    Bara Isabella Löwengrip och hennes bolag finns i 78 anmälningar sedan 1 januari 2019!
    Sen finns det över 1000 anmälningar om vilseledande marknadsföring och dito prisinformation men dessa gäller många olika typer av företag.
    Vore intressant att få veta hur Konsumentverket ser på allt detta. När ska de ta itu med influencers och försöka reda ut den dåliga regelefterlevnad som för närvarande finns på sociala medier när det gäller reklamidentifiering?

    PS Den här gången kändes det lite bättre än förra gången hon skev det, men bara lite. Känns som ett försök att skriva mer seriöst och korrekt men att det föll platt.

      Men så ointressant!

        Ditt svar var ointressant för mig, så 1= 🙂

        Fast hade du vetat så hade du svarat istället tror jag. 😉

        Men seriöst nu dryg anonym.; shut up! Orkar inte med ert hackande 24/7.

        Hitta en ny hobby!

          Ok! Lugn och fin!

            Eeeeh, sitter i badkaret så jag är helt chill. ?

              Tur för dig!

                Men sluuuuuuuuta! Är så trött på er. ???

                  Och ännu tröttare är vi på dig! ???????????

                    Mig då? Är ni trött på mig också?

                    Snälla CamCam radera allt onödigt hackande. Snääääääälla! Börja med kl 16:43. ?

                    Att folk skriver ointressanta kommentarer påpekas ju hela tiden här inne.

                    Ja. SLUTA MED DET! TACK!

      Vet inte själv, men språkrådet har jag tagit hjälp av när jag har varit osäker på något ibland. De svarar pedagogiskt och ofta ganska snabbt när man kontaktar. https://www.sprakochfolkminnen.se/om-oss/kontakt/sprakradet.html

        Tack, ska kolla upp! Bra tips! 🙂 ?

        Tänk.. här hade diskussionen kunnat ta slut..

          Eller hur. 🙂 ?

    Tack, jo jag vet. Men det är när och hur det används som det skaver för mig.

      Du skrev att du tycker att ”faktiskt” skulle passa in bättre, men som sagt är de facto latin för faktiskt, så de facto funkar ju lika bra då. Det betyder exakt samma sak.

      ”…är ett begrepp som syftar de faktiska omständigheterna, hur det i själva verket föreligger”

      Så de facto passar ju in väldigt bra att skriva, tycker jag

        Ok, tack för din åsikt.

        Jag skulle kanske utryckt mig tydligare. Jag borde kanske skriva till skillnad från fraktisk.

        Min tanke är att alla synonymer inte alltid passar lika bra alltid.

        Men nu vet jag att det iaf finns en som inte tycke att det skavde. 🙂

          fraktisk = faktiskt*

          Vadå synonym, det är ju samma ord, bara på ett annat språk.
          Kolla din egen användning av ”dem” medan du håller på.

            Nej så är det inte. En synonym passar inte alltid lika bra som en annan och är inte alltid 100% samma i betydelse utan betyder ofta nästan samma sak. Annars så hade de inte behövts utan det hade räckt med ett enda ord.

            Tack för ombett tips. Det visade på att du egentligen inte vet vad du pratar om utan endast ville bråka lite.

              Oj, såg inte ens att du hade helt fel.

              Nej en synonym är INTE samma ord på ett annat språk.

              ”BeskrivningSynonym, även synonymi, är en retorisk figur eller stilfigur som används för att ersätta ett redan nämnt ord, med samma betydelse eller ett relativt liktydigt. Företeelsen kallas vanligen synonym i svenska skolan och används för att få ett mer varierat språk.”

                X säger att ’Faktiskt ’ är svenska för vad som på latin heter ’De facto’, och att de inte är synonymer utan samma ord på två olika språk.

                  Blir ändå fel eftersom att det är ett lånord som är inkorporerat i svenskan.

                  Hur menar du? Är ’Faktiskt’ en synonym till ’De facto’ (annat språk) pga att ’Faktiskt’ ”är ett låneord inkorpererat i svenskan”?

                  Menar du att alla ord som är byggda helt eller delvis på låneord då är synonymer till ursprungsordet?

                  Nej.

                  ”Företeelsen kallas vanligen synonym i svenska skolan och används för att få ett mer varierat språk.”

                  På samma språk ja. Annars kallas det översättning.

                  Men förklara hur du menar då?

                  Du statuerar det självklara. Eller är det X du pratar med? För det behövs isf.

                  Eller har du ännu inte förstått att de facto är upptaget i det svenska språket som svenska ord?

                  svar i modd

                  Varför måste det alltid bli milslånga diskussioner om småsaker där ingen någonsin ger sig så fort trh är inblandad?

                  Jag har ingen aning om varför folk kämpar emot saker som är lättbevisade som fel.

                  Varför det börjar tror jag dock att jag vet varför. 🙂

                  Måste du alltid fortsätta det då? Måste du alltid vinna en diskussion till alla pris möjliga?

                  Absolut inte. Är inte ens ute efter att ”vinna” argumentet. Du har helt missförstått.

                  Varför kan du aldrig släppa någonting då? Har du någonsin släppt en diskussion utan att ha sista ordet och bestämt hävda att du har rätt?

                  Japp, massor med gånger.

                  Slutar också ofta med att ens bemöta argumenten långt innan jag slutar att svara. 🙂

                  Att du inte bemöter argumenten har vi nog alla märkt.

                  Sorry, jag skrev fel. Borde sagt halmgubbar och rena lögner och annat irrelevant och inte argument, för där finns inga.

                  Tack för rättelse. 🙂 ?

                  Point proven. Släppa det här nu?

                I det här fallet Jo, eftersom det är samma ord på ett annat språk.
                Tror du alltså att du behärskar användningen av ordet ”dem”?

                  Nej det är idag ett svensk ord.

                  och

                  Halmgubbe

                  Ditt förra ”blir ändå fel eftersom lånord inkorporerat”, ha ha!

                  Va?

                  Synonymer till inkorporera
                  1.
                  införliva, förena, uppta, inlemma
                  Föreslå en synonym eller ett motsatsord till inkorporera. | Nytt ord?Ur

                  Synonymordboken
                  Vad betyder inkorporera?
                  införliva, låta (till exempel kommun) ingå i en annan || -de

                  Vad dillar du nu om?

                  Om det var menat som ett citat så föreslår jag att använda copy paste eftersom att ditt minne eller syn inte är den bästa. 🙂

                  De facto är väl inget svenskt ord?

                  Jag gissar att det precis som alla andra latinska ord står (latin) framför om det förekommer i en ordlista?

                  Vilket betyder var det kommer ursprungligen ifrån. 🙂

                  Om det inte hade varit ett korrekt ord att använda i det svenska spåret så hade det rättas på samma vis som att det inte är korrekt av mig att skriva random i löptext. Det är fel. De facto är det inte. 🙂

                  Synonymer till de facto

                  1:enligt de faktiska omständigheterna, i verkligheten, faktiskt, i själva verket, på grund av sakförhållandet

                  motsatsord
                  de jure

                  Ergo inte en översättning utan ett svensk ord.

                  Slut på språkundervisningen för idag.

                  Alltså förlåt, men bs.

                  Självklart är det inte ett svenskt ord bara för att du tillåts använda det i löptext?

                  Isf är de facto ett brittiskt, franskt, polskt och tyskt (osv) ord också.

                  Tror du inte att det kan vara så att latinska ord är vedertagna att använda av andra anledningar? Skall inte förolämpa dog genom att komma med förslag på vilka anledningar det skulle kunna vara.

                  Det ÄR korrekt att använda i det i det svenska språket, men det betyder inte att det är ett ”inkorpererat låneord”

                  Vad är ett låneord annars då?

                  ”Ett lånord (lexikalt lån) är ett ord som ett språk har hämtat från ett annat språk.[2] Det kan vara gamla lån, som vin och kyrka, nyare, som toalett och strejk eller moderna, som airbag och new age.

                  Om ett ord är ett lånord eller ej beror på dess etymologiska och geografiska ursprung. Ord som inte är lånord är vanligen arvord, som kan ledas tillbaka till språkets äldsta belagda former (i svenskans fall urnordiska). Nyskapade ord, neologismer, är ofta avledningar av befintliga ord.”

                  Ok, så airbag är ett svenskt ord?

                  Vet faktiskt inte. Kopierade text från nätet som jag antar är rätt.

                  Finns väl inte motsvarade ord för det på svenska alltså är det inkorporerat i svenskan tänker jag. Men någon annan vet kanske bättre?

                  Krockkudde är väl det svenska ordet?

                  Tack, ja så heter det ju. ?

                  Alltså vet jag inte om det är rätt att airbag är ett låneorde eller inte.

                  Oj, men då kan jag tala om för dig att airbag är ett engelskt ord. Så här jag återgälda dig för ”språklektionen” jag fick 🙂

                  Fråga: är krockkudde en synonym till airbag eller en översättning från engelska?

                  Redan sagt att jag inte vet.

                  Men om vi frågar nätet så säger det ja, att det är en synonym och ett låneord.

                  Synonymer till air-bag

                  1. el. airbag krockkudde, luftkudde

                  Och precis som att de facto är ursprungligen latin (ett dött språk för övrigt) så är airbag från engelskan och toalett från franskan. 🙂

                  Lyssna på mig istället för på ”nätet”(?) då.

                  Airbag är ett engelskt ord som översatt till svenska blir krockkudde. Båda orden är relativt nya pga att airbags inte har funnits jättelänge – men de är inte synonymer i ordets rätta bemärkelse.

                  Strike och strejk är inte heller synonymer. Inte kyrka, kirke och church heller.

                  Sorry, eftersom att du inte svarat korrekt på vad ett låneord är och eftersom att det går av flera att rätta på nätet så litar jag i detta fallet mer på nätet. Jag vet alltså vad ett lånord är. Jag vet bara inte om airbag har blivit ett.

                  Dina förslag på olika stavningar har inget med synonymer att göra dessutom. Det är alla inga ord som korrekt får användas i en löptext. Det är olika ord på olika språk som inte används alls i svenskan.

                  Nu får det här räcka för idag. Du får sista ordet om du vill.

              Men TrH, vilket drygt svar! ?

                Det var det inte och X ville bråka så det var bara ett svar på tal, men det förstår du också och ville bara föröka väcka en opinon. 😉

                  Tror du är på G idag! Härligt, det kommer bli en lååååång lördagskväll! ?

                  Vänta bara tills bill och bull vaknar från eftermiddagsluren också..

    Gör det någon juridisk skillnad om hon inte fick själva operationen betald utan får betalt nu efteråt för att göra reklam.
    Alltså skulle hon kunna hävda att det är så och anses som ärlig?

    Gud. Blåsta bimbo.

    Jag kollade på PH men det tog mig låååång tid att känna igen henne! Hon ser så annorlunda ut jämfört med hur hon såg ut i PH. Tycker det är spännande, alla dessa fillers etc gör att se ser äldre ut?

    ??????

    Jag tycker faktiskt (hehe) att de facto gör sig bättre än faktiskt i den meningen.

      Haha ?

        Återkommer senare då och kollar halmgubben, hej svejs så länge!

          Jag skulle också smugit ut bakom kulisserna om jag var du. 😉

            Du tror alltså fortfarande att du kan använda ”dem” rätt?
            Och du fattar inte att ” faktiskt” och ” de facto” är samma ord? Din fråga är en icke- fråga.

              Två halmgubbar i en kommentar. Bravo, det tar sig! 🙂

                Du ville ju ha svar av språkpoliser och här passar jag på att lyfta t.o.m. två språkaspekter där du är ute och cyklar. Du vill alltså inte förkovra dig språkligt så mycket som möjligt?

                  Jag ber om ursäkt över att min ton var raljerande, men det är faktiskt/ de facto samma ord och du skulle
                  faktiskt/ de facto göra dig bättre i text om du behärskade användningen av ” dem”.

                Jag, Hanna, som skrev att ”de facto är latin för faktiskt” är inte denna X som kommenterade efter mig. Fick en känsla av att ni verkade tro att det var jag, men så är inte fallet

                  Nej nej, det trodde jag aldrig. 🙂 ?

                  Du har alltså minst tre andra här som håller med om att de facto passar ibland och faktiskt bättre vid andra tillfällen även om ingen av dem håller med mig om att det blev fel här.

                  Hur skulle det vara med att du ger dig nu?

                    Felpost ?

      Jag håller med faktiskt (?). Ska försöka ge en förklaring men vet inte om den håller. De facto passar i texten för att det nu är den faktiska omständigheten, det är en bekräftad sanning. Motsatsvis skulle jag säga att min inledningsmening inte går att ersätta med de facto, jag håller med de facto, då det är en åsikt och inte en praktisk omständighet. För övrigt var detta det enda intressanta med kommentarsfältet/inlägget med undantag för tjafset ovan.
      Mvh

        Tack! Ja men det håller jag med om. (Och jag tror tyckte det skavde mindre i det här inlägget än förra gången hon skrev det.)

        Bra förklarat! 🙂 ??

        Tacksvar och medhåll i modd! ?

          Om jag inte håller med om detta, är det då ett exempel på hur andra håller på och kämpar emot trots att du så lätt bevisar att vi har fel?

            Har ingen aning om vad du pratar om men hen svarade på det jag faktiskt de facto frågade efter alltså var hens svar relevant och inga av dina halmgubbar är det.

              Har du inte googlat betydelsen av halmgubbe än?

              Och jag svarar fortfarande att orden betyder samma sak.
              Det andra lovar jag återkomma till eftersom du ännu inte vågat svara på den frågan, men jag slår vad om att du googlar ” dem” senast nästa gång du behöver det ordet.

                X Varför tjatar du om något som ingen annan pratar om? Och då pratar jag inte om de och dem.

                  Heja!

                    Stackars dig! Du kan inte blivit älskad som barn.

                    Heja! ??

                X
                Du har alltså minst tre andra här som håller med om att de facto passar ibland och faktiskt bättre vid andra tillfällen även om ingen av dem håller med mig om att det blev fel här.

                Hur skulle det vara med att du ger dig nu?

                  Ha ha, varför skulle jag det? Roligt jag kunde få dig att nappa så pass (men jag trollar inte vad gäller språkfrågorna)!

                    Men det var inget trollande. Det var två halmgubbar. Du påstår saker som ingen sagt.

                    Och ang dina inlägg om språket så skrev du både rätt men också fel. Och det du hade rätt i hade jag ju tidigt deklarerat var något jag visste, och något vi alla var överse om så den frågan var avklarad.

                    Glad att du är nöjd över napp, men jag tror inte jag ens svarta på hälften av dem så ändå en rätt dålig utdelning, tycker jag då men vi kan ju tycka olika. 😉

                    Litet napp i modd. 🙂

                    Snälla Camilla, låt det sitta i modd så det här tar slut någon gång.

    När vi ändå är igång; kan vi inte prata om Sara Bolay. Så mycket reklam (utan att reklammarkera) för så mycket skit. Priset är väl ändå när hon gör omarkerad reklam för fettsugning och skriver ”…och många av de saker vi instagrammare gör hade vi inte gjort om vi hade vart tvungna att betala för det.”

      Ja, hon lever helt i sin egna värld typ.

      För mycket silikon eller fillers har vandrat upp till hennes hjärna..

    Det är så sorgligt att Alexandra gör reklam för sånt skit. Hon har många följare som ser upp till henne.?

    Jag förstår att du går folk på nerverna härinne TRH. Du snackar ned forskare och personer som är mer kunniga än du, måste du börja tjafsa härinne varje dag, flera ggr om?

      Så jävla tröttsamt med alla långa trådar där ingenting relevant alls avhandlas.

        Ja, fast tycker ändå dessa långa tröttsamma haranger tillslut blir rätt komiska!

          Du är nog ensam om att tycka dessa haranger är komiska. Jag blir sur på mig själv att jag reagerar såhär, men har stört mig ett tag nu och önskar personen kunde ta en paus med sina kommentarer?

            Eller bara sluta driva sin poäng in absurdum.

      [Borttagen kommentar]

        Vad gör du här då?

      Hej på dig!

      Jag är doktor i medicin, kemi, biologi, fysik och allt inom samhällsvetenskap.

      Du tror väl på mig? Det står ju här i text och då är det sant. Visst?

    Kolla gärna lite mer på influensers som Elaine, Bingo, Läckberg, Pernilla W. (Även om jag gillar dom alla så måste ju även dom hålla sig till lagar och regler) Det känns som att det finns en mer överklass bland influensers som du aldrig/sällan tittar närmare på. Speciellt när det gäller att marknadsföra sina tjänster eller verk och inte försäljning av saker. T.ex. Elaine marknadsför sina föreläsningar, Bingo sin fotostudio och konstverk (sen undrar jag hur mycket av alla inköp som är sponsrade), Läckberg sina böcker, PW sina föreställningar och tv program. Sen är jag inte så insatt, de ska kanske inte reklammarkeras?

      Komiskt ändå med influenseröverklass! ?

      Faktiskt sant. Har sett många som inte reklammarkerar som man borde anmäla. Men tröskeln där kanske är större för att man ”beundrar” personen eller nåt.

    Kan du inte språkundervisa mig lite till och förklara varför ’Faktiskt’ inte föregås av (latin) i valfri ordlista? Eftersom (latin) ”betyder var ordet ursprungligen kommer ifrån?

    Ordet ’faktiskt’ kommer ursprungligen från latinets De facto, ändå fattas upplysningen (latin) om man slår upp ’faktiskt’ i en vanlig ordlista?

    De facto är inget svenskt ord, men jag lämnar nu. Jösses ?

      Är du med sen när vi biter tag i ”dem”?

    Hej svejs!
    Ordet är, i mitt tycke, korrekt använt.
    MEN håller med om att det inte riktigt ”flyter” med i texten. Jag tror att det kan ha att göra med att författarens språkbruk i övrigt är mer åt ”talspråk ”, lättläst eller hur man ska säga. Då smälter ett dylikt uttryck sämre in. Men så är bara vad jag känner rent spontant.
    Trevlig lördag

      Aha, ja det kan ha varit det som skavde för mig. Tack för svar. 🙂 ?

        Ja, tänk hur tokigt det kan bli!

          SHUT UP!!!!!!!!???

            ?

        The Real ”man kan inte säga att temperaturen på en tomatsoppa är hög för en tomatsoppa kan ju inte vara hög” Hmm försöker tappert vinna en språkdiskussion! Försök igen!

    Så länge som ingreppen inte kostar skattebetalarna något har jag inget emot att dessa flickor i kvinnors kroppar går till diverse ”läkare” för att skaffa sig självförtroende i form av påsar under huden fyllda med klet. Detta inkluderar förstås även finansieringen av eventuella åtgärder vid komplikationer.

    Men när ”IG-Bimbo” kräver att någon annan (skattebetalarna) ska pröjsa hennes ung-och-dum-aktiviteter, då blir jag riktigt sur.

      Tycket du inte att det är sorgligt att tjejer opererar sig för att känna att de duger?

        Det där är en sån där har-du-slutat-slå-din-fru-fråga, så jag vet inte riktigt hur jag ska svara.

        För mig är det faktiskt av väldigt liten betydelse om hon gjort ingrepp eller ej — jag är nämligen inte lika intresserad av hennes kropp som hon själv är. Så det här med att duga eller inte är mest närvarande i hennes eget huvud när hon jämför sig med andra tjejer vars kroppar hon ser i skönhetsmagasinen och omklädningsrummen.

        Kanske ville jag ha en tjej med rejäla lökar emellanåt när jag var tonåring, men det är jag inte längre och fascinationen för kroppen har avtagit betydligt sedan dess, men jag förstod redan i ung ålder att allt var fåfänga och ytlighet.

          Jag tycker att det är sorgligt att unga kvinnor opererar sig på det här sättet, men samtidigt håller jag med Henrik. Jag själv jobbar i sjukvården och har sett en hel del av dessa unga kvinnor som kommer in pga komplikationer efter op. Bla en tjej vars implantat i bröstet sprack. Det fick ju vi skattebetalare pröjsa för. Samma gäller de som gör gastric bypass privat, när ngt går snett så blir det återigen vi skattbetalare som får pröjsa.

            Eller allergiska reaktioner av injektioner, infektioner av bröstoperationer utomlands m.m.

    Wow vad du tog illa upp för hon blockade dig. Ska du verkligen ringa Konsumemtverket och be dem ta en titt på hennes anmälningar…? Låter lite väl bittert och överdrivet, även för dig Camilla..

    Till alla kvinnor här i kommentarsfältet som stör sig på ”dagens människor som opererar sig”, varför kliar det er? Om ni oroar er över era döttrars tankesätt, spendera mer tid på att uppfostra dem till att vara självsäkra kvinnor än att kritisera de som inte hade samma stöd.

      Handlar väl snarare om att stå upp för dem som har haft sämre stöd och få bort att man ska behöva en kniv/spruta för att kunna trivas med sin kropp på planeten Jorden. Så de fattar att de ej behöver det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.