Om Paula Rosas någon gång vill sadla om och byta yrke

Jag har fått den SJUKASTE förfrågan! Detta tar alla jobberbjudanden med hästlängder. Efter mitt blogginlägg om branschbyte (läs inlägget HÄR) hörde Michelle av sig.

Michelle ska gifta sig nästa sommar, och frågade om jag skulle vara intresserad av att hjälpa till att planera hennes och hennes blivande mans bröllop? Alltså kan ni fatta????

1.Känner mig ärad för att ens få förfrågan

2.Vilket förtroende och ansvar jag skulle ta mig an deras bröllop

3.Jag NJÖT av bröllopsbubblan och vill mer än gärna in i den igen

4.Jag är en jävel på att strukturera och det skulle vara roligt att testa den egenskapen på riktigt

5.Jag vill mer än gärna bistå med hjälp för att göra någon annan lycklig //Paula Rosas

Paula har alltså blivit erbjuden jobbet att planera och styra upp bröllopet till en av sina läsare och verkar galet peppad på det.
När ni tänker på en bröllopskoordinator, vem ser ni framför er då?
Den hysteriska Monica Geller som planerar Phoebes bröllop med ett sekund-exakt körschema i Vänner eller den väna Mary Fiore från Bröllopsfixaren?
Och när ni tänker på en blivande brud, drygt en vecka innan den stora dagen, vem ser ni framför er då?
Ingen Bridezilla, en lätt Bridezilla, en mellan-Bridezilla eller en 100 %-ig Bridezilla som är beredd att bita huvudet av på alla från sin blivande man till bröllopskoordinatorn om något går det minsta fel?

 Jag har ett på tok för stort kontrollbehov för att bekvämt kunna överlåta något så stort till en annan person att styra upp.
Alla gifta läsare – Hade ni hjälp att koordinera era bröllop?

185 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Upprepar min fråga här.

  Jag skulle faktiskt uppskatta en förklaring från dig CamCam. Varför raderar du inte fejk. Varför tillåter du trakasserier ?

  Jag kanske inte höll med hur fejkVictor skrev saken men jag håller fortfarande med om sakfrågan hen skrev.

  Det här är inte ok.

  Och innan du raderar allt så kommer det inte att sluta. Detta är samma sak som att du konsekvent raderade allt som handlade om dig som kom från fb. Det tog inte slut för att du inte bemötte det utan för att du raderade. Allt. Och då var det inte lönt att fortsätta för dem.

  Jag har svårt att tolka detta på mer än ett sätt. Faktiskt.

   Snälla kan ni ta den där diskussionen via mail så slipper de som inte är intresserade att se den under var och vartannat inlägg?

    +1000

    +1!

    Ta denna diskussion ”privat” med Camilla så slipper vi se detta i varje kommentarsfält. Och det gäller givetvis alla inblandade ??

   Kära the real. Ta dina biffar med CamCam via mejl. Tack.

   Ni kommer inte se det mer efter att jag får ett svar. Och jag vill ha full transparens. Samt att jag tänker att andra som skriver under alias också vill veta vad som gäller.

   Så ni behöver bara scrolla i ett inlägg till ang den här frågan. För inget svar är också ett svar.

    Jo, jag vill också veta.

     Du har ingen rätt att diktera vad någon annan ska och inte ska göra.

      ??

    1Vet inte om jag reagerar starkare på när det drabbar mig än någon annan. Tror faktiskt mindre.

    Men avsikten är tydlig från fejk och jag vill veta varför CamCam inte reagerar.

    2 Jag undanber mig alla vänliga råd, som dessutom inte uppfattas som det utan något helt annat.
    Jag vet hur jag ska ta tillvara på mig. Jag vill bara ha tydliga gränser. ?

    Men du har ingen rättighet att kräva att du är den enda med ditt nick? Om inte du hade varit som du är och lagt dig i alla diskussioner som den besserwisser du är hade ingen brytt sig om ditt namn… Just saying…

     THR är väl Tjocka Hetsätar Katten? TRH är nog det du tänker på …

      Skojade bara, det blev fel där också, svårt det där med förkortningar helt klart ?

    Kanske kunde det vara en bra idé (om möjligt? ) att de som engagerar sig mycket här under eget nick såsom du T R H, på något sätt kunde få kommentera under sitt egna nick utan att någon annan kan skriva under samma nick?
    Det är väldigt dålig stil att när andra tar ditt namn.

    I övrigt känner jag en del sympati för dig T R H, men å andra sidan har du lyckats reta upp många och det är möjligt att de har rätt i vissa avseenden.

     Larvig kommentar.

     Det är många här som engagerar sig och lägger ner sin tid under valda nick som inte är typiskt vanliga namn.

      Och?

      Engagerar sig? Utveckla gärna. Så det finns inga av oss som skriver som Anonym som ”engagerar” sig då?

    Lovar du att det här är sista inlägget du kommer att ta upp detta i?

   Eller huur!!

    Håller med! Maila istället!

   Mest nonsens

   Jo det går. Hon vet när det är jag eller inte såvida hennes blogg inte blivit hackad eller att LD har läckt uppgifter om mig till någon. Hade samma sätt att identifiera mig hos henne.

    ”LD har läckt uppgifter om mig”… ? ? Vem tror du att du är egentligen?

   Jag förstår verkligen inte hur du tänker. Menar du att det endast får finnas en som har nick Petronella, Godismonstret, Carin osv också?

    Japp, det är mer eller mindre det hon menar. Hon vill vara sjuuuuukt anonym, men hennes nick ska man ge fan i – det tillhör henne och ingen annan

     Jag tror att de flesta som hängt med sen tiden med passagens chat, ms comic och IRC förstår och sympatiserar med känslan av att vilja ha sitt nick ifred. Man vill vara anonym men ändå en egen individ. Jag har ingen aning om vad som startat det här bråket, men jag förstår inte hur det skulle göra saken bättre att håna någon för att de inte vill bli förväxlade med någon annans åsikter?

      Javisst vill man ha sitt nick ifred men om det dyker upp nån med samma nick och man inte vill bli ihopblandad får man väl bara konstatera att nu är vi tydligen flera xx här så nu byter jag till nåt annat namn. Det här är kommentarsfältet i en blogg, inte nåt allvarligt. Krav på ”full transparens”, ja önska kan man ju men att uttrycka sig till en blogginnehavare i form av krav är ju intressant.

       Ja, absolut. Kallar man sig Karin och det dyker upp en till Karin då tycker jag också att man kan ändra till något lite mer unikt om man inte vill bli förväxlad. Men jag syftade mer till att med flit skriva under någon annans mer unika nick för att skapa förvirring/såra/irritera/osv. Och nej, det är givetvis inte rimligt att CC ska hålla koll på oss och radera alla fejkade när det hålls på så här.

     Jag kan förstå varför T R H vill ha sitt nick skyddat. Det är inget typiskt någon annan bara kommer på.. Utan denna person vill vara anonym men ändå ha ett alias.

     Varför kan inte de dom härmar dennes namn bara sluta med det?! Det är ju bara för att driva med T R H och vara elak som man beter sig så.
     Mobbningsfasoner rent ut sagt!

     Sen försvarar jag inte T R H sätt att svara på andras kommentarer alla gånger, men hen är en av många som tillför diskussioner mycket väsentligt.

      Absolut, men JAG kan inte hålla på och jaga människor som jag tror använder någon annans nick, det fattar du väl själv?

       Det är klart du inte ska.

       Exakt! ??

       CamCam, fast det kan du. Du vet när det är jag eller inte. Du kan blocka, du kan radera. Du och bara du har kontroll och du vet exakt när det är jag eller fejk som skriver. Och om du inte vet när det är jag längre (varför raderade du det svaret) så är antigen din blogg hackad eller så har du eller LD, där jag identifierade mig på samma vis som här hos dig läckt.

       Du och bara du har kontroll över den här bloggen. Även om du inte raderar omedelbart så kan du radera. Men du gör det inte.

       Jag ska ta din absoluta avsaknad av svar på det jag frågade efter under betänkande

        PS så otroligt nedvärderande;” det fattar du väl själv”.

        Nä det gör inte jag och det borde inte heller någon annan fatta. Din blogg. Dina regler. Och DU VET när det är jag eller inte.

        Vilket otroligt drygt svar, som dessutom inte stämmer.

        Jo du kan. Du bara vill eller orkar inte.

         Hur många gånger svarar inte du drygt och nedlåtande till andra? Jösses, skärp dig!

         Nä precis, tycker det är helt förståeligt att hon inte orkar eller vill moderera kommentarsfältet in absurdum för att en person kräver att ha sitt nick ifred. Är det bara du som har rätt att kräva det eller ska hon förväntas hålla reda på alla som vill detsamma?

         Men då gör vi så här. Jag sätter ditt nick i modd så att alla era kommentarer (Originalet och fejken) fastnar. Då riskerar inga fejk-kommentarer att slinka förbi.

         ”Du och bara du har kontroll och du vet exakt när det är jag eller fejk som skriver. ”

         Nej – eftersom jag har en plug in som gör det möjligt för mig att radera kommentarer direkt i inägget och där ser jag inga ip-nummer.

          Varför så infekterad stämning mellan er två?

           Jag är bara lite trött på TRHs sätt att anklagande ställa krav på hur jag ska sköta mitt kommentarsfält, och hur jag borde ha stenkoll på om någon annan använder sig av hens nick.
           Att sitta och jämföra ip-nummer är inte riktigt min första prioritet om man säger så. Jag tar jag givetvis bort det när jag ser det, men det är inte det första jag gör när jag öppnar upp min dator.

           Men det är ju inte sant. Du har inte tagit bort det även efter flera dygn.

           Du är trött? Det är jag som är drabbad.

           Och jag dikterar noll. Jag ställer frågor. Du håller låg profil. Och håller tyst.

           Det är inte att diktera något. Det är att vilja få svar och förstå.

           Jag tänker inte gå tillbaka flera tusen kommentarer och leta efter en fejk-hmm nu i inlägg som är gamla och helt ointressanta nu, utan jag kommer göra det där det är relevant.

           Ok. Det bestämmer alltså du. När det är relevant för MIG att du raderar?

           Nej, med relevanta menar jag nya eller hyfsat nya inlägg som fortfarande har aktivitet.

           Till TRH:
           Drabbad? Du kan inte kommentera anonymt på en blogg utan att någon stjäl ditt nick, det är ingen förödande livskris vi talar om. Antingen kan du kommentera med olika namn/anonymt, eller så kan du utgå från att folk känner igen ditt sätt att skriva (tro mig, det gör vi) eller så kan du sluta kommentera överhuvudtaget om du tycker att det är stort problem att någon imiterar dig. Ditt nick är som sagt anonymt, således kan det inte kopplas till dig som person. Vad folk tycker om dig på internet är väl, uppenbarligen, irrelevant?

           Jag kan förstå att man vill ha ett alias, men du kan inte förvänta dig att privata aktörer ska agera utifrån din vilja för att det passar dig, när systemet uppenbarligen funkar för många andra med speciella nick. Vad jag vet är du en av väldigt få som drabbats av en imitatör, detta trots att det finns fler återkommande namn. Du säger att du dikterar noll men ändå skriver du kommenterar tills du får svar.. Det kanske är läge för lite självreflektion?

           Ja fast jag hängs ju för vad jag påstås sagt flera år efter faktum. Och aldrig det som jag verkligen sagt. Det ältas dag ut och dag in saker som jag varken sagt eller tyckt. Gamla inlägg snokas i och förvanskas. Och nu skulle de ha fejken också som ännu mer ammunition.

           Och framförallt så lyckas de med att få mig till att bli en ”anonym” som man inte känner, känner igen eller vet var man har mig.

           Men jag har fått mitt svar. Även om du inte sagt det rent ut. För du har aldrig svarat på det jag verkligen frågade efter. Och det är som sagt ett svar i sig.

           Uppskattar om du forsätter ha mitt nick i modd.

           22:59
           TrH är som du skriver, en av få som drabbats av en imitatör, men det hjälper väl inte real Hmm. Dessutom tror jag att det är på ren jävelskap och för att skapa konflikter och bråk. Tror och tror. Jag är helt övertygad om att det är för att bråka och tysta Real Hmm, som några försöker imitera Hmms nick.

           Nu blev det rörigt. Mitt svar 23:08 var till Anonym 22:59.

           23:08

           Jag har nog bara väldigt svårt att förstå behovet av att ha ett rent namn när man kommenterar anonymt och det inte riskeras att kopplas till ens privata persona. Om namnet bär på dåligt rykte eller liknande är det bara att byta namn, och det är inget som påverkar TRH i verkliga livet. Givetvis(!!!!) betyder detta också att ingen får trakassera eller vara elak mot TRH eller någon annan i detta kommentarsfält (vilket, tyvärr, händer) eftersom det trots ett anonymt konto finns en verklig person med känslor bakom. Att kopiera någons namn för att skriva saker riktiga TRH inte står för är visserligen onödigt, trist och barnsligt, men knappast trakasserier.

           Och här kommer svaret till TrH 22:59
           Ungefär så menar även jag att det är. Plus att några har hittat ännu ett sätt att trycka till dig på genom
           att leta reda på gamla kommentarer och i den vanliga andan läsa fel, förvanska din mening och sedan bygga lite halmgubbar som extra krydda för att chikanera dig.

           Anonym 23:14:
           Det real Hmm skrev 22:59 och vad jag skrev 23:08 + 23:19 tycker jag belyser situationen och ger även svar på det du fortsätter att skriva (23:14).
           De 3 svaren (22:59, 23:08, 23:19) var korta, men på annat sätt kan man inte förklara saken, tycker jag.

          Du ser alltså inga mail heller? du behöver intre se ip.

          Japp jag hade föredragit att du gjorde så från början. Iaf tills fejk tröttnade. Precis som du gjort förr.

          Men jag får svar som det är från din arga ton.

           Nej, jag ser det ni ser plus två klickbara val – svara eller delete.
           Se bild.
           https://imgur.com/a/8VAKRKp

           Ok. Då har du alltså skapat något där du inte är i kontroll.

           Det är också ett val.

           Så länge det inte rör sig om förtal eller annat brott så kommer jag inte lägga en massa tid på gamla inlägg för att eventuellt radera några kommentarer.
           Det är ett aktivt val från min sida och har ingenting med kontroll att göra.

           Precis.

           Ett aktivt val du gör.

           Det gäller dock inte dig själv, ditt namn och dina anhöriga. Det konstaterade vi redan för flera år sedan när jag var villig att byta nick från Hmm till CamCam då första gången folk ville sno mitt nick, vilket till största del berodde på ditt inlägg om mig och rättigheten till mitt nick. Du gjorde dig lustig över att jag ville ha ett eget. DU gav dem idéen den gången. Du har aldrig tagit ansvar för det sedan dess. Så när jag på den tiden då du inte hade din speciella profil och färg mm, blev du topp tunnor rasande när jag för att visa på en poäng, inte ville ha ditt nick CamCam , så blockade du mig. För det var inte kul när det hände dig själv, men jag skulle tåla det.

           Tack för svar. Har en hel del att smälta.

           Det är skillnad på att felaktigt framställas som en identifierad person och ett anonymt nick som ingen ens vet vem som ligger bakom.

           Oj då, nu erkände du ju att du ljög TRH! För några dagar sedan sa du att du aldrig blivit blockad av Camcam. Svårt att hålla reda på vad som är sant och inte?

           SLÄPP DET NU! ALLA!

           Hur vet du det? Kanske mina anhöriga läser här och vet vilket nick jag brukar ha?

           I vilket fall. Mitt nick är inte anonymt för dem som känner mig här. Det hade kvittar om jag skrev mitt folkbokförda namn eller inte. De känner mig som TRH och det har jag hetat på nätet i femton år.

           Det är samma sak. Jag ser ditt svar bara som en ursäkt.

           Du har sagt till mig att det bara finns en enda som skulle kunna outa dig som trh ?

           @Bloggbevakning 23:25
           Så vi ska inte köra ämnet hela natten och kanske komma upp i över 1.099 kommentarer?

           Nope

           Bloggbevakning 23:51
           Fast det finns tydligen 2 eller 3 som gillade det förslaget och så jag då. Det blir några som säkert kan hålla låda inatt, hehe.

           Du kan ju också vara med, om morgondagens inlägg är klara. Du är väl kvar i Småland utan karl och allt? Hänger även real Hmm på, så blir det ett gäng ju.

           Har du hetat det i 15 år? Var det inte du som bara hette Hmm i början av denna blogg, blev förbannad för att nån hette samma och sen bytte?

           Anonym 00:27
           Jag tyckte att Bloggbevakning skrev 23:22 och 23:25 att alla skulle släppa detta. Alltså diskussionen om nicknamnet på en av de som skriver i kommentarsfälten. Fast jag har dålig läsförståelse, så kan ha uppfattat saken fel.

           Jasså! En gullegris har du CC. Lille/store Viktor den kan du skydda. Du kan när du vill, radera.

           Dubbelmoralelens Drottning.

           Som sagt…sitter jag vid datorn och får syn på något så är det klart att jag tar bort troll-kommentarer och just nu råkar jag göra just det.

           Vadå? Sitter du och skriver trollkommentarer?

           Sov gott cammis. ?

           Tack, det ska jag göra.. Och detsamma. 🙂

           Kanske. Kanske är jag vaken hela natten. Eller nästa. Eller nästa. ?

           23:21
           Nej jag säger precis samma här som jag skrev häromdagen ang att bli blockad här tidigare. Jag bara gick inte in på detaljerna. Dem fick ni dock nu här.

           23:32 Vad jag sagt är att det är en enda PÅ NÄTET dvs som jag har och har haft kontakt via nätet, som vet vem jag är.

           Inte att det inte finns någon annan.

           Det är bra att vara noga med att minnas vad jag säger om min person för jag är noga med hur jag formulerar mig och vad innebörden av det blir. ?

           Alltså wow TRH, kan inte du ta mågra djupa andetag, sätt klockan på 10 min, meditera, fråga dig sedan vad som är viktigt i livet och släppa ditt engagemang kring denna blogg? Du är manisk.

           B:
           Dina råd är bara för att rycka till real Hmm. Det ska vara fritt att kunna uttrycka sig och inga rötägg ska försöka hindra det. Du kan ju skriva ditt skit, men då får du också vara beredd att få mothugg. Liksom real Hmm är beredd att gå i svaromål på angrepp.

           Det du anför, har vi sett många, många gånger i kommentarsfälten och det är fortfarande lika verkningslöst; ”vad som är viktigt i livet och släppa ditt engagemang kring denna blogg? Du är manisk.”

           Vilket enfaldigt sätt att uttrycka sig på. Kom med något nytt för helvete.

          Trh, varför tror du att någon ska dansa efter din pipa och göra som du säger bara för att du kräver det? All drama kring dig säger tillräckligt. Att du inte rannsakar dig själv istället för att jämt skylla på andra,ställa krav och använda dig utav härskartekniker..

           Nu har jag förklarat hur landet ligger och nu är det upp till TRH att besluta om hen vill fortsätta skriva här inne.
           För min del är diskussionen avslutad och skulle uppskatta att den är det, även för er andra.

           Det gör jag inte. Jag förväntar mig bara att bli behandlad som någon som och hur man behandlar sig själv. Vilket inte sker nu.

           Avslutar med en sista sak till trh. Med tanke på att allt började pga att folk här tröttnade på hur DU betedde dig mot dina medmänniskor i kommentarsfältet (nedlåtande kommentarer, härskartekniker, leker besserwisser och trycker ner första bästa som ej delar din åsikt) så kanske du nu ska jobba med hur DU behandlar människor. Jag, liksom många andra här, kommer inte behandla dig med någon respekt fören du själv visar det. Du kan inte prata om att du blir dåligt behandlat med din historik. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Det var allt för mig. God natt!

           Så ser inte jag på vad som hänt.

           Men jag tänker inte försvara mig här. Lönlöst.

           Bra…då släpper vi det här? ALLA?

          Tycker det är skönt att du är tydlig med att du inte tänker springa TRH:s ärenden. ❤️??

           Nä men gullegrisar går det bra att springa ärenden åt. ?

         Andaaaas

         Är detta ännu en liten charad för att ”visa” att trh och C inte står nära varandra? Det gavs ex på felskrivningar med varandras nick härom dagen här.

         En gång tidigare när samma sak hänt och diskuterades började trh plötsligt ofta skriva att hon var ”i modd”.

         Sorry men går inte på charaderna.

        Wow, dagens i-landsproblem att någon annan använder ditt nick. Att sen kräva att cc ska blockera alla som gör det? Vad är detta för prinsessfasoner egentligen? Du har inte ensamrätt på det.

         Eeexakt! Som att thr skulle va den viktigaste och största i denhär bloggen. Och alla ska hylla hen oavsett vad, men hen får bete sig som ett riktigt svin! Bra C att du inte tar denna skit. Som man bäddar får man ligga. Denhär offerkoftan är onödig som du tar på dig nu thr! Och att du är så sårad över en sånhär situation är helt otroligt! Det är en blogg. Inte en arbetsplats.

        Intressant att LD var med här också …?

       Det förstår jag.

       Hoppas detta tråkiga kan lägga sig nu, så tröttsamt!

   Sluta ta dig själv på så jävla stort allvar.

    Jag tar inte mig på stort allvar. Jag tar att någon har en blogg där den inte stoppar elaka kommentarer och trakasserier på allvar.

    Jag står upp för alla. Jag står upp för CamCam, LD eller Bella och anonym när det tillåts att elakheter begås. Det inkluderas även mig själv.

     Trakasserier för att någon använder sig utav ”ditt” användarnamn? ?

      Så vad menar du på är avsikten då? ?

       Hahahaahahahahahahahah. Mer än så kan jag inte skriva utan att kommentaren raderas ?

      22:27
      Det är en del av trakasserierna. Det finns flera andra delmoment. Det måste du och andra ha sett, så låtsas inte som att ni är ovetande om detta.

       Att kalla det för trakasserier är ett hån mot dom som utsätts för riktiga trakasserier.

        Avsikten är den samma. Vare sig det finns värre eller inte.

         TRH, med tanke på din upprördhet och dramatiska reaktion kring detta (som någon annan skrev, det rör sig inte om att ha drabbats av en livskris) blir det tydligt att du borde vidga dina vyer och hitta ett liv utanför denna blogg. Det faktum att sitta och kommentera inlägg på en blogg har en så central del av ditt liv känns som en varningsklocka!

          Håller med helt. Tycker beteendet är helt sjukt.

          real Hmm. Trots att ja sa till får dom två ovan stå kvar. Se det som ett svar från Camilla. Hon tycker du e sjuk. ⬆️

           Menar du bl a det som jag (anonym) skrev kl 23.54? Kommentaren var, tro det eller ej, skriven i all välmening och inte menad att mobba eller peka ut. Jag tycker bara att Hmm:s reaktioner i kombination med de frekventa kommentarerna på denna blogg visar på att bloggen har orimligt stor plats i hens liv och nog har blivit del av personens identitet vilket jag tror hen bör reflektera kring sundheten i. Ska CamCam börja radera kommentarer hit och dit som inte är direkt otrevliga men där hon ska analysera eventuella syften bakom varje kommentarer blir det ju ohållbart. Kommentarsfältet är väl till för just åsikter och detta var min välmenande åsikt och tänkt som ett råd.

           Anonym kl 08:14 samt ”Blockad”

           Jag skrev en kommentar som tydligen inte släpptes fram när annat som skrevs efter det blev det.

           Detta är ett tydligt svar från CamCam om något. För som ”Blockad…” mycket riktigt påpekar får ovan stå kvar om mig men min analys av situationen släppets inte fram.

           Den löd så här…

           Det faktum att sitta och kommentera inlägg på en blogg har en så central del av ditt liv känns som en varningsklocka!

           Och så tillåts lite hobbypsykolog få lov att så svar.
           Detta är inte en central del av mitt liv. Bloggbevakning är verkligen en tidsutfyllnad när den behövs. Den är varken mer eller mindre. Jag vet att ni har försökt analysera mitt liv till höger och vänster. De som har skrivit det högt har varit långtifrån i närheten av rätt.
           Så detta handlar inte om min tid på bloggen.
           Detta är en fråga om rätt eller fel och att en privatperson låter det ske. CamCam. I år har hon låtit diverse saker stå kvar. Inte bara mot mig. Mot många.

           Jag skrev för någon dag sedan typ; att hon låter det stå kvar gör ont.

           Hennes svar idag; jag är trött på Trh är anklangen hur jag sköter bloggen.

           Jag säger alltså:
           Jag, sårad av henne

           CamCams svar:
           trött på att bli dikterad

           Sammanfattning. Hon bryr sig inte när jag berättar att det gör ont och tillsammans med det hon låter stå kvar som ”blockad…” ovan mycket riktigt påpekar, tycker hon tydligen att jag har ett sjukt beteende.
           Så här är mitt svar på det.

           CamCam din moralisk kompass är sjuk. Så och ditt egenansvar.

           Att jag låtit på vissa vis vissa dagar här på bloggen beror på dig och vad du låter folk säga till mig. Du har satt klimatet. Och i klimatet du tillåter du personangrepp mm.

           Det är inte det som är definitionen av att ha högt i tak.
           Det är att där får alla säga vad de tycker utan att bli tilltäppta. Och det förväntas att hålla en god ton.

           Detta är hur jag ser det. Tänker du låta detta stå kvar, att jag anklagar din moraliska kompass eller inte fastän du låter att jag har ett sjukt beteende stå kvar?

           Anonym 11:41:
           Det var verkligen exakt en bra beskrivning om saken. Heja dig och synd att du tagit illa vid dig, när du vet hur det ligger till. För detta är inget nytt. Har varit på detta viset ett par år nu med det som du kritiserar hos Bloggbevakning. Inte bara gentemot dig, utan även mot andra.

           12:09

           Du fattar att det inte är en ”anonym” som skrev kl 14:11?

           Vet inte varför det är utan nick. Kanske ha CC raderat det? Men vi vet alla vem det är.

           E
           En annan sak. Var det du som gav din man lite extra oralsex, utöver vanliga samlag. Jag har för mig att det var någon med nicket ”E”.

     Trh, varför byter du inte bara nick?
     Ingen kommer veta vem du är då och då lär ingen försöka imitera dig.
     Lätt som en plätt och bra myclet enklare än att Camilla ska sitta och modda allt sådant.

      Stämmer inte samt ska inte behöva det. Vem står på tur nästs gång? Victor är ju redan drabbad verkar det som.

      Man lär garanterat känna igen henne på sättet hon skriver

      Mitt svar till Sandra släppets inte fram.

     [Borttagen kommentar]

   Om man anger en mailadress borde ju kombinationen Nick+ mail gå att separera från andras inlägg med samma nick?

  Oså en Vänner-referens…

  The Wedding Planner – sämsta romantiska komedin någonsin. Sky den som pesten!

  Nej, vi gifte oss i rådhuset i kommunen där vi bor med några vänner som vittnen. Inte mycket planerande. Skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Det var en väldigt fin dag och kväll.

   Mys 🙂

  Hade koordinator och det var otroligt skönt, en välbehövlig avlastning så vi kunde fokusera på det roliga samt vardagen.

  Jag undrar vad som hände med hennes barnmorskeutbildning

   Man måste vara sjuksköterska för att kunna studera till barnmorska!

   Hon har ju svarat typ 43 ggr på den frågan, testa söka i bloggen vetja

   Fattar om folk blir avskräckta på grund av arbetssituationen, tyvärr. Jag är sjuksköterska och förhållandena på vissa (många? Alla?) sjukhus är katastrof.

    Japp att bli ssk tar först 3 år, sen ska du jobba minst 1 år och utbilda dig i en maxad utbildning på 1,5 år för att möta ännu större ansvar, sämre lön sett utifrån ansvar och en fruktansvärd arb situation. Fattar varför många inte väljer den vägen trots att jag själv gjort det

     Jag blir avskräckt bara av att jobba som uska, jag tycker ni gör ett grymt jobb iaf ❤️

     Tack för ditt jobb❤️

  Nej, vill ha den kontrollen själv.
  Blir något fel så har jag mig själv att skylla

  Hade gärna haft, helt ointresserade av ”fixet”, har mycket litet kontrollbehov plus ej så kreativ så det hade jag gärna sluppit!

  Skulle nog kunna överlåta en del åt en koordinator. En jag känner ska plugga till event-grej och vill gärna inrikta sig på bröllop det så tänkte anlita henne när jag och sambon ska gifta oss 2021, men det vet hon inte än ?❤️ Vet att hon gärna gör det så ingen behöver oroa sig för att hon ska känna sig tvingad, kommer betala med riktiga pengar också och inte länkar 😉

  Åh, är en dröm för mig att planera bröllop eller andra typer av event som arbete. Vad kul!

  Kul för Paula, vilket ärofyllt uppdrag.

  Det passar hon perfekt till!

  Bokade ett hotell i februari för alla gäster, gifte oss i hotellets trädgård. Middag för samtliga 70 gäster bestämdes via ett fax? (år 2000) vid samma tidpunkt. Provade en klänning, kollade av att allt var lugnt inför middagen i maj. Åkte och sminkades, bröllopsfotades och sen till hotellet på bröllopsdagen och satt i lobbyn och tjattrade med kompisar och prästen tills en kvart innan vigseln. Då påminde prästen oss om att byta om.. Jag var väl mer en bridevalium???

   Hehe, samma här. Provade en klänning, fixade allt i sista rycket liksom, tyckte all planering kring bröllopet var rätt boring, förutom själva dagen och att gifta mig med min man. Var mer ute efter själva äktenskapet än bröllopsdagen.

   Åhh vad mysigt, tanten från 70talet, helt skön inställning ?

  Jag skulle aldrig låta Paula planera mitt bröllop, hon är säkert bra på andra saker..

  Hallå LD Och cissis beef på insta?!?

   Var?

    Läs inne hos LD. Cissis följarskara som härjar i hennes kommentarsfält ger dig nog en bra bild av allt.

    Det är på alla lite större feministers sociala medier (insta). Nu senast Lady Dahmers inlägg (samt poddavsnitt) angående ”tystnadskulturen” som hon menar råder. Indirekt är det rena mobbningsvågen mot Cissi Wallin, omformulerat så att det ska låta som något annat, men alla ser igenom. X och Y hade en konflikt eller två eller fler, Y gaddade ihop sig med A, B, C, D, E mfl och började posta passivt aggressiva inlägg (eller snarare feeds) – inga namn nämnda naturligtvis men vi som är bra på att se sammanhang och att tyda subtil semantik fattar vad eller vem som åsyftas. Det är bedrövligt att ett gäng feminister inte ska kunna ha olika åsikter utan att det blir ordkrig, mobbning och såna där ”sticka med nålen i smyg”-fasoner? Varför har ingen lyft #rättslösa? Ingen som nämner ett ord om detta viktiga arbete. Sanslöst.

     Oj vad Kajjan berättar om sin tid på Gardet nu på sin instastory.

   Kan inte läsa mig till någon beef mellan LD och CW?

  Perfekt ju att be en influenser hjälp med att koordinera sitt bröllop för då kan man säkert få en del till bra pris eller kanske tom gratis genom spons och perfekt för Paula att få igång sin verksamhet. Hon kan köpa Johanna Kajsons bok och få massor av tips. Den är bra! ? ? ? ? ? ? ? ?

   Men hade inte Paula själv hjälp med sitt bröllop?? Är hon verkligen rätt person att koordinera någon annans då?

    Min pappa är präst men hade en annan präst på sitt bröllop, min mamma är narkosläkare och när hon blev sövd så var det en annan narkosläkare som gjorde anestesibedömningen och bestämde pre medicinering och ytterligare en annan narkosläkare som var med under själva operationen. Även om mina föräldrar utför sina uppgifter så kan man låta någon annan göra det åt en när man behöver tjänsten.

     Ja fast Paula är ju inte bröllopskoordinator?

     Nu FÅR man ju inte viga sig själv och att vara narkosläkare med allt vad det innebär under operationen när man själv är just under narkos är ju snudd på omöjligt även det. Så jag förstår din poäng men båda exemplen är inte att jämföra med att planera sitt eget bröllop.

     Laga sin egen bil som bilmekaniker vore en bättre jämförelse.

  Det skulle vara svar på en annan kommentar men ?‍♀️

  När ska ni gifta er camcam? ?

   Vi har faktiskt inte börjat planera något bröllop än. Vi kringgår alltså traditionen om att man ska vara gift inom ett år av förlovningen. 🙂

    Man skapar sina egna traditioner.

    Tur man får välja själv.

    Min man var mest intresserad av giftemål. Han fick därför fixa allt själv.

    Jag sydde upp klänning, valde ringar (tillsammans) och så fixade han resten.

    Det blev väldigt fint och väldigt vi. ❤️

    //Moa

  Vi gifte oss på i en lokal/restaurang där det ingick ”paket” såsom middag och personal, glas o porslin osv. Stället höll i allt och vi bestämde bara vad vi ville äta, dricka och så betalade vi därefter. Då ingick också några timmar med en person från stället ifråga som koordinerade allt vilket var superskönt. Hade inte pallat ngt ruskigt bröllop på landet i en lada där man måste styra upp allt själv. Tyckte det var perfekt att bara kunna få njuta av dagen, då betalade vi ju extra jämfört med nån som styrt upp allt själv men det var det värt. Ju mer man detaljplanerar desto mer att oroa sig för känns det som i min erfarenhet..

  Vi åkte till Skansen och gifte oss på deras ”kärlekens dag”. Vi bjöd med våra närmsta vänner att närvara och sen hade mamma ordnat en bröllopsmiddag med släkt och vänner åt oss i present. Krävdes noll planering förutom klädval av oss. Så enkelt och perfekt för oss.

  Jag har börjat planera drömbröllopet, trots att pojkvännen inte friat ? men vi har pratat lite löst om hur vi vill ha det.

  Nej. Inte för att jag har något emot Paula utan för att jag aldrig skulle betala för ett sånt spektakel. Jag lägger hellre mina pengar på annat. Dyra ringar, en onödig klänning, blommor som vissnar och kastas och all mat och lokal. Onödigt. Inget för mig. Beskrivningen ovan om bröllopet på Skansen är mer min stil.

  Ska bara kolla

  Allt CamCam hade behövt att göra är bara att be mig. Hon vet att jag aldrig behöver bli blockad. Jag går när hon inte vill ha mig här. Det är bara att säga det högt. Och inte hymla med det.

   Du ska inte gå någonstans. I så fall har du ju blivit tystad, även om det är indirekt. Jag vet din inställning om att våldgästa någons ”vardagsrum”, men att kunna få uttrycka sig går först.

   Varför är ni här förresten? Det är väl på Öppet Spår det ska hända. Spåret i lördags, 17 aug, samlade 1.099 kommentarer. Det antalet kommentarer måste ju slås.

    Tack!

    Jag får faktiskt se vad jag gör. Om detta bara hade varit nu så hade jag pga omständigheter kunnat ha överseende. Nu har detta pågått i flera år på ett eller annat sätt. Så….

     Tror du inte en paus kunde göra dig väl?

     Att vistas på nätet väldigt mycket tror jag inte är sunt i längden. Det blir ett ohälsosamt beroende.

     Det finns ett annat liv, det verkliga livet.
     Lägg din tid och energi på viktigare saker än ödsla så mycket av din tid och energi på denna typen av forum.

      Jag skrev tvärtom 22:41, så därför har jag svårt att tycka att det du föreslår är rätt. Det är fel åtgärd, att real Hmm ska behöva vika ner sig efter att ha blivit trakasserad så länge.

       Det är ingen mänsklig rättighet att få ha ett nick ifred på någons blogg. Get over it. Kanske ska trh andas lite och fundera på varför just hon blivit ”trakasserad”. Kan hon kanske ha varit lite dryg och otrevlig mot andra här inne som nu har fått nog? Nej.. Det var en dum tanke. Självklart är hon helt oskyldig.

        Nu var det inte om nicket jag (00:21) och Anonym 00:08 skrev om. Bloggbevakning skrev 23:22 och 23:25 att vi skulle släppa det. Alltså diskussionen om nicknamn.

        Ovan skriver vi om annat och inte om nickets vara eller inte vara.

         Tänk bort första meningen i min kommentar då. Resten är ändå relevant.

          Svara jag något annat, så blir väl ditt nästa svar att jag ska tänka bort även det? På det viset försvinner din kommentar mening för mening. Dåligt försvar och argumentation, tycker jag.

           Nej jag vidhåller att jag tycker att trh ska fundera över sin egen del i varför just hon ”trakasseras”. Vill du inte bemöta det så behöver du inte. (Ironiskt att ditt argument är att jag eventuellt skulle ha dåligt argument på vad du eventuellt hade svarat.)

           För övrigt är det inte så mycket att diskutera. Var mer ett tips till trh att se till sitt eget beteende i stället för att framställa sig som ett oskyldigt lamm till allt här inne. Benhandla andra som du själv vill bli behandlad osv.

           Anonym 00:48 + 00:52
           Nä, att kunna argumentera och dra ut saker i all oändlighet är inte svårt. Exempel är förra lördagens öppet spår, som gav 1.099 kommentarer. Det började 20.00, höll på hela natten och en bit in på söndagsförmiddagen.

           Högre upp i detta kommentarsfält frågade jag – på skoj – Bloggbevakning, om vi skulle upprepa förra lördagens bedrift och hålla på att diskutera hela natten och då svarade hon ”Nope”.

           Tydligen verkar du pigg på den saken.

           Tant är på tok för gammal och trött för att dygna som kidsen… 🙂

           Bloggis 01:27
           Jag försöker bli av med den där Anonym, men hen ger sig nog inte. Jag tänkte själv rätta mig efter vad du skrev tidigare (för en gångs skull, hehe), men folk provocerar ju hela tiden.

           Sedan trodde jag nog att du skulle sitta här i helgen och kolla efter det där käbblet förra lördagen.

           Nånstans i veckan, skrev jag och frågade om det fanns några dråpliga situationer som hänt mellan katterna och hunden. T.ex. vågar matvraket sno mat från Selma?

     TRH, med tanke på din upprördhet och dramatiska reaktion kring detta (som någon annan skrev, det rör sig inte om att ha drabbats av en livskris) blir det tydligt att du borde vidga dina vyer och hitta ett liv utanför denna blogg. Det faktum att sitta och kommentera inlägg på en blogg har en så central del av ditt liv känns som en varningsklocka!

      Vad märkligt, skrev kommentaren ovan kl 23.54 igår (finns ovan) men när jag scrollar ser jag att den här dyker upp igen kl 00.27. Tyckte själv inte det var så viktigt att det måste dyka upp flera ggr.

      Jag är inte mer upprörd än ang när tex CamCam blivit attackerad här på bloggen.

      Vad ni inte är vana vid, tragiskt nog, är att någon tar ställning för sin egen rätt. Väldigt okvinnligt. Och definitivt inte så svenskt.

      Så du kan lämna härskartekniken hemma. Det hela är mest sorgligt att de och höra och hur ni väljer att lägga analysen på varför jag tar ställning.

      Hoppad att du har modet att stå upp för dig själv när den dagen kommer att du känner att du borde göra det.

      Ogillar dessa råd som egentligen är skit inlagde i silkespapper. Och stinker iaf.
      För jag behöver ingen paus. Jag behöver fundera på hur jag ska förhålla mig till CamCams ställningstagande. Det är allt.

      Och det kommer kanske ta ett litet tag.

       …herregud, ge dig någon gång!

       Jag respekterar ditt svar och att du tar ställning, vilket är en god egenskap. Men ditt svar osar av lika mycket hobbypsykologi och antaganden om en människa du inte känner, som mitt. Det skrivna ordet lämnar mycket utrymme för egna tolkningar kring ton och syfte vilket nog är ett stort problem i detta kommentarsfält.

        Jag tycker nog att real Hmms svar 10:24 var ganska artigt.

        Skulle jag svarat på det du skrev 00:27, så kan du skita i hur någon annan gör. Hur mycket den hänger här eller hur många kommentarer någon skriver. Det är väl för fan inte din jävla bedömning som ska vara vägledande i den frågan. Nä, anledningen är troligen att du retar dig på real Hmm och kanske nu försöker ge igen för gamla meningsskiljaktigheter ni haft i kommentarsfälten.

         Jag förstår nu varför så många mår dåligt av detta kommentarsfält.
         Nej, har inga som helst oförrätter här och det jag skrev var inte på något vis menat att vara otrevligt. Mer en analys av samtiden och att nätet med dess anonymitet får för stor plats i mångas liv.
         Dock hatar Jag själv att få oombedda råd, så det tar jag till mig.

          Så ”en analys av samtiden och att nätet med dess anonymitet får för stor plats i mångas liv” skulle vara rent allmän och inte riktad endast mot real Hmm. Märkliga sammanträffanden det blir här i kommentarsfälten i så fall.

           Eller hur!

           Test

           trh

  Vi bjöd in våra vänner till födelsedagsfest (vi fyller år samtidigt). När de flesta var på plats gifte vi oss där och då. Jag hade en svart 50-talsklänning jag köpt på 70%rea. Vi hade förberett all mat själva men hyrde ett par tonåringar som fick plocka disk och sköta ett par stora grillar som jag lånat av syrran. Det grillades oxfilé, lax och specialbeställda korvar från den lokala polacken. Resten av maten hade vi gjort själva. Baren bestod av en skottkärra med isklumpar och granris. Tre sorters röda viner och tre sorters vita för runt hundralappen flaskan. Jag fick grillarna först kvällen innan bröllopet och fick ägna en timme åt att skrubba eländena.

  Tårtan bakade jag själv, jag har en tårtställning.

  Så jag gifte mig i reaklänning och hade svarta sorgkanter under naglarna. Men vi hade jättekul!

  Det sägs de som har ett bröllop med många vänner men låg kostnad har störst chans att få ett långt och lyckligt äktenskap.

  Sedan har jag just varit på ett bröllop där man snålade till max på nästan allt utom bag-in-box-viner.

  Synd bara att man var tvungen att ha bil för att komma till stället. Att maten var urusel och kall. De har ju enligt statistiken alla chanser i världen att få ett långt lyckligt äktenskap. Ensamma, för lusten att komma dit som gäst igen är inte stor. Jag må vara bortskämd, men när man känner att värdparet inte bryr sig så mycket om ens välbefinnande så tackar man för sig och går hem tidigt. Någon måtta på snålheten får det ändå vara.

  Jag brukar då aldrig skriva kommentarer, även fast jag läser. Först och främst skulle jag säga att komentarsfältet inte uppfyller GDPR-standard, och om den gjorde det så tror jag att problemet med stulna identiteter och moddande av kommentarer skulle minska drastiskt. Om inte försvinna helt. Kan vara värt att ta upp med din leverantör Camilla, det är deras ansvar att tillhandahålla funktionalitet som stödjer GDPR ?

   Som sagt. Självvalt problem.

  Min sambo och jag vill gifta oss, men ingen av oss pallar att planera och koordinera ett bröllop. Så vi kommer att gifta oss i smyg i Stadshuset inom en snar framtid 🙂

   Det bästa! 🙂

  Va fan. Har du hittat hit. Var det inget roligt på Öppet spår? Vi har suttit och skrivit lite fram och tillbaka här. Bloggis är också här och spanar. 🙂 🙂

   Eftersom jag är nykter, så är jag säker på att ovanstående kommentar var till Viktor Den Store. Han tittade in här ett tag.
   Viktors kommentar och ett par till försvann. Därför ser min kommentar helt sjuk ut där den hänger för sig själv.

    Här är förklaringen från högre upp i kommentarsfältet:

    Bloggbevakning / 01:53
    Som sagt…sitter jag vid datorn och får syn på något så är det klart att jag tar bort troll-kommentarer och just nu råkar jag göra just det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.