Ätstörda tips med Hannalicious

Tidigare har Hannalicious tipsat om hur man ser smalare ut på bild och berättat att hon hoppat över desserter för att hon har plåtningar på g.
Härligt, är det inte?
Nu har Hannalicious ett nytt tips att dela med sig av.
Skär upp ditt äpple i tunna, tunna bitar så blir du mycket mättare. Efter bit 25 vill du nästan inte äta upp de sista två!
Gud så bra, och inte alls ett ätstört beteende att dela med sig av till sina unga följare!

Se hela klippet i videon här under.

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,278618″ ap mute yot ]

253 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej nej. Vad gör du? Du gör ju exakt samma som henne nu och ger oss tipset på ett skämtsamt sätt

   Camilla verkar inte se allvaret i detta.

    Känns inte så nej, när man både delar med sig av tipset och dessutom skriver det på ett ironiskt sätt. Hon gör precis samma misstag/fel som Hannalicious.

   Ätstörningar är verkligen allvarliga men med det där tankesättet kan ju Camilla snart inte skriva om något ämne som kan problematiseras. Blondinbella köper ny bil-uppmanar till överkonsumtion. Kissie eller Maggan Graf släpper kosttillskott eller kollagenpulver-sprider innehåll om utseendehets. Lady D skriver om sexism och övergrepp-kan anses som triggande för personer som utsatts för detta.

   Bara för att Hannalicious är den oskarpaste kniven i lådan och ger helt idiotiska ”tips” till sina unga följare tycker inte jag att man ska avstå från att prata om problemet med sagda ”tips”. Tiga ihjäl en fråga hjälper ingen, speciellt inte Hanna som verkar oförmögen att mogna och att tänka ett varv extra.

    Det folk reagerar på är inte att hon tar upp ämnet utan HUR hon gör det.

     Ok. Hur hade det varit på ”rätt” sätt istället för ”fel” sätt då?

      Enligt mig borde det varit ett seriöst inlägg utan den fåniga bilden där det står ”ätstört med Hannalicious”.

       Och utan att man skrivit ner tipset i detalj. Är man nyfiken på tipset så kan man gå in själv och kolla. Finns ju säkert många här som också lidit/lider av ätstörningar och som kanske gärna hoppar över att läsa själva tipset för att de vet med sig att de kan triggas. Det är jättebra att man belyser sånt här men samtidigt är det rätt viktigt att man tänker sig för och inte gör samma misstag som den man kritiserar.

        Håller verkligen inte med! Det är viktigt att Camilla kan bevaka dom här frågorna och även på det sätt hon gör – dvs jag ska inte behöva spela videon eller gå in på idiotens blogg för att läsa ”tipset”. Det här är min samlingsplats för sånt. Sen om någon ätstörd människa triggas av att Camilla repostar alltså hur fan kan det var Camillas ansvar? Då triggas man ju av allt o alla och har ett långt större problem som det är dags att ta itu med. Herregud människor väx upp!

    Märks hur bloggare inte tar ansvar. Hannas tips är ju bara onödigt. Dåligt jobbar m a o.

   Amen sluta. Det gör inte Camilla?! Hon tar ju upp det med ironi om hur sjukt det är att Hanna sprider detta till sina unga följare. Vi är väl alla (de flesta) vuxna här och förstår hur dumt detta tips är….

    Men dra inte ”vi är alla vuxna här”-kortet. Det är inte poängen. En vuxen med ätstörningar i bagaget kan bli triggad av denna typen av tips. Är man sjuk/varit sjuk så tänker man inte logiskt kring sånt här, oavsett hur vuxen man är.

     Vuxna kan ju också drabbas av ätstörningar, inte bara ungdomar.

      Ja, det är ju sant. Men då är vi ju också tillbaka vid att Camilla inte kan ta upp det här överhuvudtaget eftersom det kan ”trigga”? Eller skriva om influencers absurda konsumtion som någon annan tog upp – det kan ju finnas människor som är shopoholics och blir triggade? Jag måste skriva att detta kommentarsfält är väldigt snarstucket…

      /L

       Jo, som sagt kan hon ta upp det men hon behöver inte göra det oseriöst och skriva ut tipset i detalj.

        Detaljerat? Skär ett äpple i 25 skivor…det går väl inte att vara så odetaljerat om det?

         Tror du förstod min poäng 😉

        Men kära nån vad har hänt med den svenska befolkningen? Blir man inte kränkt så blir man triggad till ett eller annat. Antingen får man väl läsa andra bloggar eller inse att man kan inte bli skyddad från allt alltid. Jag fattar inte varför så många hänger här inne bara för att klanka på inläggen, stavningen och inte minst ämnena. Det blir som en hackig gammal stenkaka.

         Åhhh håller med dig Anonym

      Men herregud. Frisk fd ätstörd och inser att mina eventuella triggers är mitt ansvar och att det är viktigt att lunna rapportera om detta.

       Samma här och jag trillade inte dit igen pga detta inlägg. Men sedan ser jag inte problemet med att hoppa över desserten heller? Maten visst men sötsaker är ju bara att hoppa. Förra året passerade Sverige den gräns som allt fler rika länder passerar nu, nämligen att vi har fler överviktiga än normalviktiga bland befolkningen. Övervikt/obesitas är alltså ett MYCKET större problem än anorexi/undervikt i Sverige även om folk inte verkar vilja inse det.

     Förutsatt att Camilla inte ska ta ansvar för varenda läsares livserfarenheter och trauman så måste ju hon och vi utgå ifrån att man som individ också har ett eget ansvar och kan tänka själv. Blir man ätstörds-triggad av den här typen av ämnen bör man antagligen inte alls vara på sociala medier eftersom är 98% av allt innehåll är utseendefixerad skit som sprids av supersmala, snygga och ofta rätt taktlösa individer. Hela internet är ju för fan en enda stor triggerwarning. Detta kan inte Camilla ta ansvar för och personligen som fd. ätstörd uppskattar jag att hon med sin humor försöker belysa hur urbota dumt Hannas inlägg är. Att skratta åt skiten, är faktiskt ibland det enda man kan och bör göra.

      Men isåfall är det ju onödigt att ens belysa att det är fel om man ändå tycker att var och en ska ta ansvar för sig.

     Jag har ätstörningar : bullemi ,sedan jag var 18 år nu 46år . Det går upp och ner i bland bra i långa perioner och i bland inte , som nu inte.
     Men jag kan ju inte skylla över mina problem på cc eller liknande . Läser jag något som jag märker triggar mig , så måste jag ju sluta direkt och gå vidare att läsa något annat. Om jag fortsätter får jag ju faktiskt skylla mig själv.

      Hur kan du haft bulimi i nästan 30 år och fortfarande inte kunna stava till det? Anmärkningsvärt ändå.

       SÅ jävla onödigt. Hoppas du trampar i hundbajs i dag.

       Om du tror att bulimi och att vara bra på att stava har något med varandra att göra , så har du helt missat vad bulimi är .
       Bullimi innebär inte att jag sitter och skriver ofta om bullimi . Din tankeverksamhet verkar inte fungera särskilt bra ?

    Jag håller faktiskt med. För mig är ironin tydlig och en markering exakt var man står i frågan. Att tipset är så långt ifrån vettigt man kan komma.
    Har inga problem att utläsa det av texten.
    Yngre tjejer och killar som läser det här missar nog inte det heller.

    Vuxen med ätstörningar i bagaget, detta trigga mig.

     Jag är verkligen genuin när jag säger att det var väldigt tråkigt att höra men att du med ditt bagage i åtanke kanske borde ta dig en funderare om huruvida en blogg om sociala medier verkligen är något du bör lägga din tid på. Hoppas du mår bättre snart <3

      Varför skulle hon inte kunna läsa denna blogg för att hon haft ätstörningar oxh triggas av ett tips? Det hör ju inte direkt till vanligheterna att sånt här delas här.

       Då faller hela poängen med detta inlägget om du/ni ändå anser att sjuka personer ska hålla sig borta från sociala medier.

       Därför att risken att här stöta på och därmed triggas av allt ytligt innehåll och alla ideal som influencers och bloggare delar borde vara väldigt stor. Det är helt enkelt inte en sund plats för någon som lätt triggas av ätstörningsämnen eftersom jag kan slå mig i backen på att majoriteten av alla influencers som Camilla skriver om har en ätstörning.

        Vad för ätstörningsämnen skulle det vara? Vikt, smaltips osv är ingenting som inläggen här vanligtvis brukar handla om.

     Håll dig borta från internet då, du verkar ju inte klara mycket.

     Också vuxen med ätstörningar i bagaget. Och det går ju liksom inte att leva sin vardag helt utan triggers. Man får undvika det värsta och sen lära sig hantera det som man inte kan undvika 🙂

   Hur kan det vara någon annans ansvar hur man själv reagerar?

    Det är inte någons ansvar, men är väl sunt förnuft/omtänksamt att man ibland tänker på hur man uttrycker sig. 🙂

     Bra ord omtänksamhet. Mera av det. Tack.

   Problemet är nog inte äpplet hon äter om vi säger så.. Om man läser mellan raderna i hennes sociala medier så verkar hon långt ifrån så hälsosam som hon gärna vill ge sken av.

   Gillar Hanna egentligen, men just när det kommer till kost och hälsa känns hon som en hycklare.

   Klankers gonna klank.

   Thank you so much for sharing all this wonderful information !!!! It is so appreciated!!!” “You have good humor in your posts/blogs. So much helpful and easy to read!
   https://www.sevenmentor.com/java-course-in-nagpur

  På riktigt?!?! Jag finner inga ord för denna urbota dumhet och ”uppmaning”!

  Tack för tipset

  Ett äpple om dagen är bra för imagen. Men kära nån, är man korkad ska man inte låta hela världen få veta det.

  Du kanske ska upplysa om problematiken och farorna istället för att dela med dig av Hannas tips!

  Dina försök till ironi flyger inte riktigt vid dessa ämnena

  ”Sååå nu är jag jääättemäätt… ” *låtsasplågad suck*

  Alltså wow. Den här kvinnan slutar aldrig att förvåna och förfasa mig.

   Hon är fan dum i huvudet.

  Klart man måste belysa sånt här! Ska vi låtsas som att det inte existerar?

   Ja visst måste man det. Men man kan göra det på ett mycket bättre sätt.

    Ok. Hur hade ett bättre sätt sett ut?

     Man hade kunnat skippa all ironi och faktiskt skrivit ett seriöst inlägg och lagt ner lite tid på det.

      Men herregud! Istället för att hacka på Camilla – hacka på Hannalicious! Det är väl ändock hon som är den absurda i det här? Ni missar ju målet med hästlängder…

      /L

       Fast nu är jag inne i Camillas kommentarsfält och då är det självklart hennes inlägg jag kritiserar här. Jag har redan skrivit till Hanna på instagram häromdagen när en läsare tipsade om det i en kommentar 🙂

   Ska man belysa sånt här bör man tänka på vad man skriver.

  Ni som inte tycker man skall ta upp problemet med ett sånt här inlägg, med motiveringen att man då sprider ”triggningen”.

  Hur tycker ni man ska göra?

   Finns tusen bättre sätt. Man kan skriva om att det är fel att trigga till sånt här utan att vara ironisk och dessutom skriva ut tipset i detalj.

    Man kan dessutom skippa att sitta och klistra ihop en ”rolig” bild där det står ”ätstört med hannalicious”

     Fast det är ju för att visa hur sjukt hennes beteende är.

     Jag vill genuint veta och förstå vad som blir så fel med bilden. Skulle du vilja förklara? ?

    Ok 12:15 av de tusen sätten så kan du väl vara snäll att dela med dig av de 10 bästa?

  Så var dagen kommen.
  Barbie har blivit på riktigt.
  Med plastskalle och allt.
  Underbart…

   Fast Barbie var ändå snygg.

  Låter dumt av så många anledningar… Varför köper hon inte bara ett mindre äpple?

   Hahahahahaha

   Det är sånt här som gör att man överlever samtiden ??

  Ja, undrar genuint också hur man ska ta upp problemet på ”rätt” sätt när det här var ”fel”. Ser inte att någon förklarat på ett konkret sätt hur man bör angripa problemet bara hur man inte bör göra.

  Jag slog sönder mina framtänder som tolvåring, jag skär/delar all hård mat i mindre bitar p.g.a. kan inte bita av saker, och upplever som hon att uppdelad mat räcker längre och man blir mätt tidigare. Är jag också ätstörd/hetsar till ätstörning? ?

  Jag personligen förstår inte hur hennes inlägg uppmanar till ätstörningar.

   Skojar du eller är du korkad på riktigt??

    Du måste inte trycka ner henne pga att hon inte ser sammanhanget snälla du…var trevlig och förkara ist om du vill bli tagen seriöst. Det är inte så värst jobbigt hörru.

    Ja, jag är nog riktigt korkad ?

    ”Korkad på riktigt” lägger jag min röst på

   Du har helt rätt. Det är inte ätstört utan ren biologi. Det tar ca 20 minuter för hjärnan att processa att den har fått i sig mat och innan dess känner man sig inte mätt fastän man ätit tillräckligt och många borde av diverse anledningar äta långsammare.

   https://m.youtube.com/watch?v=JLaI8wce0hM&feature=youtu.be

    Titeln på klippet…

    ”Scientists Reveal Dangers of Eating Fast”

    Varför kan man bli mätt innan det tagit 20 min då?

     Ok jag ska formulera om mig.

     Det tar ca 20 minuter innan du känner hur mätt du är. Inte att utan i vilken grad.

   Att du inte fysiskt KAN äta normalt är en sak pga att, ja du inte kan.
   Att aktivt uppmana folk till att skära sin mat så att man blir mätt snabbare för att hålla ner kalorier är nägot HELT annat…

    Man blir inte mätt snabbare. Man känner mättnad i rätt tidsram dvs efter ca 20 minuter.

     Men åh ja. Här kom väl besserwisser nummer ett in och sa TJA TJA.
     Du fattar precis vad jag menar så lek inte duktig.

      Nej jag förstod faktiskt inte vad du menade eftersom att din kommentar innehöll ordet snabbt samt underförstått, precis det som CamCam verkade vilja få fram, att man äter för lite på det här viset när motsattsen är den som är sann dvs att man lyssnar bättre på kroppen och hjärnan snarare än tungan.

      Kolla på filmen jag länkade så förstår du kanske min poäng.

      Anonym, om Trh är besserwisser nummer ett, så är du i så fall drygmört nummer ett.

      Hen skrev inget som förtjänade ditt sätt att svara.

   [Borttagen kommentar]

    Skulle det göra dig illa att försöka vara hygglig ist för att dumförklara personen?
    Gå på det faktum att hen nåste ha tappat mer än bara tänderna? Fint. Du skriver att du har en knatte. Ett tips. Försök att vara en förebild och tänk på vad du skriver och hur du skriver det. Du vet inte vem du skriver till eller vad som ligger bakom frågeställningen eller hur?

   [Borttagen kommentar]

   Slog också ut mina framtänderna som liten och jag kan äta med dom och inte skära i bitar. Jag hade rekommenderat dig gå till
   En tandläkare om du inte kan äta utan måste skära i bitar?

    Jag slog också ut framtänderna när jag var liten och har porslinskronor. Det är riktigt dumt att äta hårda saker med de tänderna eftersom det kostar asmycket att fixa dem igen.

   Tja det är väl en sån sak som folk använder när dom vill manipulera sig själva till att äta mindre. Och folk med ätstörningar burkar dela saker på ett absurt sätt… typ dela en vindruva i 4 delar osv

  Tycker alla borde ta en chillpill. Det finns folk som VILL gå ner i vikt? Alla blir inte ätstörda av att se ”smaltips” på soc.medier. Varför blir ni inte lika upprörda om ni ser folk lägga upp alkohol på sina sociala medier? Det om något kan trigga alkolister exempelvis. Hycklare hela bunten!

   Det här är inte ett smaltips. Det här är idioti på hög nivå.

   +100%

   Jag har själv lidit av ätstörda tankar till och från. Och jag vet hur mycket en mening eller liten tanke ibland kan få min hjärna att tänka sjuka saker. Det är någonting jag kan relatera till och därför blir jag upprörd när man inte tar sånt här på allvar och gör det till ett skämt. Alkoholism är däremot ingenting jag har erfarenhet av, och har dessutom inte sett något inlägg i denna bloggen där camcam förespråkat alkohol (tvärtom), så därför har det inte funnits någon anledning att reagera på det. Med din logik kan man ju inte reagera på någonting då det alltid finns någon/något som är värre som man missat.

   De flesta ätstörda VILL väl gå ner i vikt? ?
   Och folk lägger upp bilder på mat på sociala medier trots det också kan trigga vissa, precis som alkohol?
   Men skillnaden är att folk förmodligen hade reagerat likadant om hon till exempel hade lagt upp ”tips på att bli full snabbt”, ”skippa frukosten för att bli full snabbt”, ”hur jag håller mig packad hela kvällen”.

    Haha, ”hur jag håller mig packad hela kvällen”. Hade typ varit uppfriskande om någon skrev ett sånt inlägg.

   Nå jo men ett helt jävla äpple ska man ju kunna äta trots att man försöker gå ner i vikt.

  Ja, just äpple är det ju väldigt viktigt att dra ner på, tänk om man skulle råka äta ett helt!

  Kvittar väl nästan vad man skriver om, triggar ju alltid någon. Mat. godis, alkohol, spel, sex etc etc allt går ju att missbruka.

  Personligen skär jag mina äppelbitar tunt för att de då blir fler att bre jordnötssmör på = mer jordnötssmör.

   Åh det lät gott!
   Vad har du för typ av äpple?

    Det vi råkar ha hemma/det som är billigast i affären. Mycket nogräknad människa.

     Köp svenska äpplen !
     Så får svenska äppelodlare arbete och kan betala skatt, vilket du tjänar på. Bättre än ha arbetslösa svenskar.

  Bianca söker ny assistent 🙂

   Utöver Lovisa ja!

    Skippa Lovisa! Hon känns elak.

   *Bianca söker en till assistent.

  Till er som sitter och skriver ”Detta är fel, jag har haft problem tidigare med ätstörningar och kände nu att jag blev triggad”:
  Pissjobbigt för er. Ja. Men man kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Fundera istället på varför ni reagerar på det och tar det personligt. Varför vänder ni en sak som handlar om någon annan (en annan persons ätstörningar) till er själva? Jag anser att det äpr djupt egoistiskt. Om ni inte pallar, sorry men, extremt lätta skämt om någons beteende, scrolla vidare. Och förstå att detta ligger hos er. Ni kan inte tvinga världen till att anpassa sig efter er. På samma sätt som diabetiker inte kan tvinga folk att inte skämta om socker eller deprimerade inte kan tvinga folk skämta om att må piss.

   *deprimerade inte kan tvinga folk att INTE skämta om att…

   Precis som du har rätt att säga din åsikt, så har jag rätt att tycka till 🙂

    Okej. Ger mig inte jättemycket eftersom du är anonym precis som jag och jag inte har någon som helst aning om vad du skrivit innan av alla inlägg ovanför (kanske alla?).

     Du skrev ju ”till er som tycker det är fel” och jag tycker att det är fel. Det måste jag väl få lov att tycka 🙂

   Hear hear

   12:57 men människor här är ju olika och har olika erfarenheter. Varför förstår du inte det. Att man reagerar olika?

    Ja? Men folk beter sig som att det är RÄTT att tycka att det är triggande för folk med ätstörningar och därför ej får återberättas men sorry, det är inte fakta. Det är en åsikt. Och det behövde framföras. Så nån inte tror att det är sanning eller lag.

   Jag tänker mest att detta tips kanske inte är så bra för den yngre skaran av följarna. Jag hade också ätstört beteende som yngre, triggas inte av detta nu. Men jag vet hur sjukt jag fångade upp alla liknande tips då. Jag hade inte det filter jag har idag. En föreläsare på skolan råkade i en parentes säga ”Man kan tex ta en ostskiva på smörgåsen och inte två för att vara mer hälsosam”. Jag åt inte ost på flera år efter det.
   Och det är väl inte föreläsaren eller influencerns ansvar att se till att folk inte använder deras tips fel, men till ungdomar kan det vara klokt att fundera ett extra varv vad man väljer att dela med sig av. De har så nära till självhat och kroppsnoja redan som det är.

    Ja, så därför är det väl bra att poängtera att influencern för fel här? Inte att det är fel att driva med att hon gör fel.

   There is so much wrong with this statement I don’t know where to begin…
   FYI lovar jag dig att de/vi med sjukdomar, mental ohälsa, handikapp mm. VET OM att det är vi som har problemet, oavsett grundorsak.

   Omtänksamhet, hänsyn, medmänsklighet och lite takt är däremot ett problem alla kan ta tag i. Skaffa dig lite sån.
   (and yes det går att skämta/hantera jobba issues. Men på lite bättre sätt, trott eller ej)

    Okey so we should just write about flowers and other things som inte provocerar. Det är okej att kritisera men det är inte okej att lägga fram det som att det är fakta. Att Camilla får folk att bli ätstörda.

    Ex. blir tjejer som tidigare självskadat sig censurerade i sociala medier per automatik bara för att de visar armarna. För att armarna KAN vara triggande för folk med självskadebeteende. Jag fattar att det KAN vara triggande, men det är inte okej att kvinnor som levt med självskadebeteende och tagit sig ur det ska behöva dölja sina armar för att det KAN vara triggande för nån. De borde få skämta eller go bananas hur mycket de vill med sina armar.

    Jag bara efterfrågar att folk vänder saker inåt och funderar över vad som är värt att lägga enrrgi på istället för att diktera regler för alla andra hela tiden.

    Ja, influencern i inlägget triggar folk och kanske borde sluta. Men det blir för meta att säga att den som belyser problemet ska sluta. Eller bestämma hur det belyses.

  Test

  En liten fundering här….det finns många i detta landet som är överviktiga, och som redan har eller ligger i riskzonen för sjukdomar orsakat av övervikt. Nu killgissar jag men jag skulle tro att andelen som lider av övervikt är större än de som lider av undernäring. Båda sakerna är en ätstörning/onormalt förhållande till mat.
  Men det verkar inte vara något som helst problem att dela bilder på vad man äter, efterrätter, dessert, fredagsmys mm. Då verkar ingen ha någon som helst tanke eller fundering på att det skulle trigga folk som kämpar med ohälsosam övervikt? Varför är det mer ”synd” om de som har ett ätstört beteende på ena hållet men inte andra?

   Tänker dock att i Hannalicious målgrupp så lider fler av ätstörning än av övervikt och fetma. Så då blir det ett problem.

    Och ändå ökar fetman i västvärlden.

     Du kan vara fet och lida av ätstörning

   [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

   Du blandar dessutom begreppen hejvilt!

   Undernärd
   Övervikt
   Ätstörning

   En person kan ha alla dessa tre på en gång

  Konstigt ändå. Tänker bara hur jag kunde skära upp mat åt min dotter när hon var yngre för att då åt hon faktiskt mer. En smörgås kunde hon bli ointresserad av eller smula sönder. Men skar jag den i små munsbitar åt hon upp alltihop. Jag tror jag är funtad likadant, känns att man äter mer med små bitar?

  Mina patienter med ätstörning tipsar varandra om denna blogg som en ”uppsamlingsplats” för information om destruktiva beteenden av allehanda slag. Således inte bara ätstörningar.
  Därav mina besök här och tyvärr ser jag gång efter annan att det stämmer.
  Tragiskt att detta förmedlande kan räknas som ett arbete. Är detta verkligen ett riktigt jobb man kan vara stolt över och känna att man gör en insats av värde? Känner man sig stolt efter arbetsdagens slut och kan tänka, ”idag har jag verkligen gjort skillnad”.

  Anorexia nervosa är oftast en kronisk och tyvärr inte alltför sällan en dödlig sjukdom.

   1. Måste alla jobba vara ”göra skillnad jobb”? Vissa knegar bara och det är okej det också, låter jäkligt elitistiskt i mina öron.
   2. Alla som har ”svaragre” psyke hittar/söker väl alltid platser för sina utbrott. Vad är det för destruktiva beteenden här förutom att vissa nätmobbar, som för övrigt sker överallt?
   Avslutar din kommentar med något som alla redan vet, tycker du är sjukt skuldbeläggande mot Camilla, som att hon bär ansvar för de som dör av anorexi. Nej, ligger man och nästan dör av anorexia på sjukhus har skadan redan skett och att läsa här där Camilla faktiskt tydligt visar att hon tycker att det är sjukt tips så kommer inte det göra personen på sjukhuset sjukare.

   Visst, Camilla kanske inte borde skrivit ut hela ”tipset” men snälla rara människor. Hatar ”trigger-generationen”, kan ju inte skriva någonting utan att någon triggas.

   Mvh Vrålförkyld och irriterad.

   Nu tror jag att du hittar på för att du tror folk och speciellt camilla kommer känna sig träffade då.

    Bra du skriver att du TROR jag hittar på. Då förtydligar jag nu. Nej jag hittar inte på och jag är inte ute efter att smutskasta någon.
    Till dig som är orolig över vad jag förmedlar till mina patienter gällande kronisk sjukdom eller inte. Du kan vara absolut lugn. Jag har lång erfarenhet och goda patientkontakter även med dem som kommit upp i vuxen ålder. Många tillfrisknar efter ett antal år av sjukdom och lidande. Tyvärr ibland med kvarstående men av sin omfattande svält. Det finns numera studier som tyder på att sjukdomen till viss del kan ha ärftliga komponenter. Dessa ”anlag” bär man med sig hela livet och kan, för en del, under perioder i livet ånyo trigga igång sjukdomen.

    Jag är helt övertygad om att det finns många som kommenterar, som i första hand inte är ute efter att smutskasta. Den del av er som är snabba att ta till den förklaringen är kanske de, som är de flitigaste, att själv smutskasta och trycka ner andra.

     Vore intressant att veta på vilket sätt du arbetar med personer med ätstörning? Vad är din profession? Och vad är det specifikt på denna blogg som gör att den fungerar som ”uppsamlingsplats” menar du?

   Du snackar skit Bettan!

   Tvärtom skulle jag vilja påstå denna blogg gör att man många gånger känner sig mindre ensam om sina tankar och beteende.
   Öppet spår tex….

   Du är endast ute efter att smutskasta Camilla på ett löjligt vis.

    Håller delvis med. Tror tex öppet spår får folk att känna sig mindre ensamma. Men klimatet här inne i kommentarerna och inläggen (dock inte alltid, men ofta) tror jag bidrar till att folk mår dåligt också. Vissa är inte bara elaka mot influencers och skriver hemska saker, utan även mot andra som kommenterar. Tyvärr har det bara blivit värre.
    Men även att folk som kommenterar taskigt kan må dåligt när folk säger ifrån eller när upprördheten över något lagt sig och de inser vad de skrivit.
    Så tror det finns en poäng i det Bettan skriver, dock tycker jag inte att C kan beskyllas för ätstörda beteende.

   Oj, jag reagerade på din sista mening om att anorexia skulle vara kronisk. ALLA kan bli friska, däremot finns de som kanske har varit sjuka väldigt länge, dock ska man ej kalla dessa personer för kroniker.
   Jag hoppas att du inte förmedlar den känslan till dina patienter, det skulle ta bort all deras känsla av vad hopp innebär (och hoppet behöver vi bevara för resan till friskhet och frihet).

   Hahaha ljug.

   Så personer med ätstörningar hemfaller också åt skvaller, du låter inte särskilt trovärdig?
   Allt i samhället triggar tydligen, vi kanske bara ska förbjuda livet!

  Om jag observerar flera ätstörda tjejer och killar ser jag ingen risk att jag själv utvecklar en ätstörning. Sjukdomarna i fråga har utöver sociala troligtvis även genetiska komponenter.

  Fattar inte. Sen när blev äpple nåt onyttigt?? Man ska väl äta MER sånt för att må/”se” bra ut?

   Ej nej ett äpple är mest vatten, socker och fiber 🙂
   Socker vill man undvika både för utseendet och hälsans skull
   Å andra sidan finns det tusen saker man kan äta som är mindre hälsosamma än ett äpple ??‍♀️

  Varför skulle man bli mättare av tunna bitar? Det är ju samma mängd äpple. Eller missar jag någonting?

   Det handlar om hur fort man äter antar jag.
   Om du slänger i dig en stor mängd på kort tid eller en mindre mängd på lång tid. Det gör skillnad.

    Ja, det tar ca 20 minuter för mättnadskänsla att infinna sig, om jag minns rätt.

  Såååå dåligt….

  Men ta bort inlägget. 16åriga jag hade tagit detta som inspiration.

  Men ta bort inlägget. 16åriga jag hade tagit detta som inspiration.

   Det är kanske bättre att du slutar att läsa här än att flera tusen människor blir utan Bloggbevakning, skriver du till alla tidningar och TV och klagar om du läser saker som påverkar dig?

    Var otydlig, jag är ju dubbelt så gammal i dagsläget. Men om jag läst något sånthär i min ätstörda tonår så hade jag inte kunnat tänka på något annat än just detta tipset på flera dagar. Mina tankar skulle konstant cirkulera kring att jag skulle göra likadant men gärna också hur jag skulle kunna minska antalet skivor etc. Det är ju en sjukdom, skadlig, som äter upp dina tankar. Känns dumt att lägga upp dessa skitinlägg som många tjejer läser. Det blir kontraproduktivt för en ätstörd.

     Är du mot att en sanning ska fram i ljuset om den leder till negativt utfall?

      Förlåt. Men du tappade mig här. Är inte här för en jobbig diskussion. Ville enbart markera, göra mig hörd i kommentarsfältet. Belysa att jag tycker dessa publiceringar ska motarbetas.

       Själv tycker jag att dessa återpubliceringar faktiskt motarbetar de ursprungliga publiceringarna.

       Ironin i Camillas inlägg går ju inte heller att ta miste på.

        Fast nästan alla som har/har haft ätstörningar menar ju att detta inte motarbetar den ursprungliga publiceringen utan enbart sprider den till fler. Om man nu tycker att det är dåligt att sprida tips som triggar ätstörningar är det ju dumt att göra just det även om det är i någon slags felriktad välmening

     Jag skulle rekommendera dig att inte läsa tidningar och titta på TV, allt skulle ha triggat dig. Vi som inte har ätstörningar kan inte anpassa hela världen p.g.a alla diagnoser och sjukdomar andra har.
     Vi har alla våra problemområden, och får själva undvika sådant som påverkar vår hälsa.

      Jag kan ju tillägga jag utvecklade min ätstörning delvis just pga tv, tidningar m.m. som en ”average” tonåring konsumerade 00-talet. Veckorevyn proppad med bilder på kroppar och tjejers olika vikter och tips på hur man ser ut si och så, MTV med sina eftermiddagsprogram där det dejtades och enbart rankades utseenden, Idol med Swartling och breitholtz – ”du är sjukt snygg du går vidare”, Kanal 5 med sina count down program där världen sexigaste det och det korades, Girls at the playboy mansion, Café, Bingo – SÅ signalerna jag fick från medievuxenvärlden var att utseende var det VIKTIGASTE när allt kom kring.
      Vi som är vuxna idag tycker jag ska ta ansvar och se till att alla barn och ungdomar ska känna sig trygga och självsäkra i alla miljöer. Det känns stundtals hopplöst när jag ser hur dagens stora influensers beter sig.

       Nu är det så att media skriver och producerar de program folk vill se och läsa om, vad tycker du att vi ska roa oss med om inga sådana program får visas?
       Utseende är och kommer alltid att sälja bäst, det kan inte anpassas så det passar bara ett fåtal personer.

        Ja, men det är ju det som är problemet. Jag älskade dessa program, det var underhållande! Produktionsbolagen är vinstdrivande och såklart ger de publiken det som den vill ha. Men jag hoppas att vi är inne i ett skifte, där moralen har större talan snarare än en eventuellt vinst. Det kommer vara mest vinnande i längden. Hade det inte varit för youtube och många influensers så hade vi varit en bra bit påväg. Men det känns som vi tagit ett kliv tillbaka i utveckligen till ett mer välmående samhälle. Lite svamligt och spretigt argument. Jag tror och hoppas att du i längden kommer visa sig ha fel.

         Det du vill ha är omöjligt att uppnå, nätet lever sitt eget liv så även om TV slutar att sända dessa program så finns nätet som visar allt från hela världen.

         Den som inte mår bra får nog logga ut från allt vad nätet har att erbjuda, det kallas eget ansvar, eller får föräldrarna sätta gränser som också är en omöjlig uppgift eftersom deras barn har kompisar som också tittar.

  Hur tänker man som influenser om man hamnar på bloggbevaknigen i ett negativ inlägg? Är man stolt över sig själv och tycker all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet, eller inser man att det man skrev kanske var lite dumt eller kunde missuppfattas?

   Bloggbevakning är ju dock inte en jury för vad som är okej eller inte. Bara för att man får kritik av camcam så måste man ju inte börja tänka över sitt liv eller ens bry sig ?

    Nej med det är en stor blogg?

  What?

  /Hmm

  Herregud vad dumt. Visa mig EN person i hela världen som blivit överviktig pga sin stora konsumtion av äpplen…

   Tror många kvinnor lägger på sig pga att dom äter massa frukt!
   Dels för att dom ser en frukt som ”ingenting” och inte räknar det som att dom ätit
   Dels för att man blir hundring av frukt eftersom det är mycket socker i

    Garanterat inte frukten som gör dem feta.

    Man behöver äta ungefär 140 äpplen för att gå upp ett kilo i vikt. Det är alltså 14kg äpple per kilo fett.

  HERREGUD JAG KLARAR INTE AV ATT SE FOLK ÄTA ÄPPLEN

  Hon (Hanna) är ju uppenbarligen ironisk och menar det såklart inte som ett seriöst tips. Är ni på riktigt såhär dumma eller gör ni er dumma för att få reagera och visa er smarta? ”Jag är minsann en sån där duktig som kan upptäcka när nånting är problematiskt”. Gissar på det sistnämnda.

  Är man ätstörd kan man redan alla knepen, tro mig, det är inget man behöver upplysas om. Att C tog upp det här kommer knappast att starta en flodvåg av inspiration till den som är ätstörd. Däremot är det ett viktigt ämne att ta upp: hur sk influencers stöttar och uppmuntrar störningen och gör den till något finfint och coolt och helt ok.

   Om man är i början av ett ätstört beteende så är alla tips bra tips.

  Köp svenska äpplen !
  Så får svenska äppelodlare arbete och kan betala skatt, vilket du tjänar på. Bättre än ha arbetslösa svenskar.

  Ni som gör er löjliga över att folk blir triggade. Just ätstörningar och självskadebeteenden är vanligt att andra med samma problematik triggas av, alkoholism, spelberoende, shopping triggas inte på samma sätt. Vet ni till exempel att det är anledningen till att media sällan rapporterar om självmord? Skulle inte skada om vissa satte sig in lite i ämnet innan de gör sig roliga över detta.

  Hon är inte snygg nog för att inspirera (snap filter) så det här måste hon hetsa. Hon är även spåndum, så vad annat kan hon dela?;)

  Geek squad tech support chat will contact you as soon as possible and repair your device remotely. Unlike other tech support services, the Geek squad provides unlimited and all-inclusive tech help and guidance for all of your connected devices. Our unique platform can predict and resolve a problem before it even happens, all personalized to you and your device. We have a well educated and expert technician in our team who can advise for all kind of problems.and they can also recommend a good security software according to your device.

  It is one of the best article thanks for allowing me for writing comment

  thanks for the information if you are having trouble with your canon printer or your canon printer in error state then you should visit our website and get solution.

  https://www.canonprintersupportnumber.net/canon-printer-in-error-state
  https://www.canonprinterhelpline.com/canon-pixma-wireless-printer-setup

  Very good message. I stumbled across your blog and wanted to say that I really enjoyed reading your articles. Anyway, I will subscribe to your feed and hope you post again soon.

  Lofree is on a mission to incorporate retro designs into modern technology. By combining old-school elements with new school technology, Lofree creates a unique and innovative line of tech gadgets that include keyboards, speakers, tech accessories, and many more for laptop, iPad, tablets, smartphones and PC.

  Gambling, a word full of mysteries, suspense, thrill, significant amount of cash, people want all these things in their life. Betting or gambling is the easiest way to earn money without any effort of doing work. Almost all big gamblers take risk someday to do something big in their life. Many websites provide online gambling services to play different games with lots of cash. The most famous and highly recognized website for playing gambling games is 123goal; it provides millions of games to its users with lots of cash benefits. In past times people go to the casinos and then play games there according to their standard of living or their money. After the technology innovation, people get a chance to gamble online with minimum or no investment. To play games via online gambling, one has to find a reliable website and register themselves on that website. 123xbet They also get free coins to play different games and get a chance to win significant amounts in return. dg casino If you want to know more features. https://www.agobet.com/

  Laptop Home Service offer doorstep laptop repair service in Delhi NCR By Expert Engineer & Fix all Hardware/Software issues at affordable price – Call Us. @+91 7988321981
  +91 9212666025

  https://www.ncslaptopservicecenter.in/

  Pogo game is growing and will grow in the field of providing entertainment to its users; but there can be various problems which a person can face while playing Pogo games. Problems can be related to Pogo popup blocker issue, pogo games java error, pogo games not responding. In case you are facing this issue kindly contact at Pogo support phone number. Dial (806) 304-1513
  https://www.pogo-support-number.com/
  https://www.pogo-support-number.com/pogo-customer-service

  Assignment writing is a difficult or time consuming work many students didnot write properly and they need help to complete their assignment writing. https://bestassignmentservices.com.pk is a platform for all students to assist academic writing task.

  Every one of us have computer laptop and tablet these days and we have to do up to date our devices and security is must of these devices from malecious files , bugs, and viruses and the Total Av antivirus provide you the best security for these all. but some time user get stuck with insallation of antivirus and in that phase you should contact TotalAV antivirus help centre to get Total AV customer support or you canon directly Dial antivirus technical support number

  Thumbs up for your excellent blog. Tents are used as habitation by nomads, recreational campers, soldiers, and disaster victims. Tents are also typically used as overhead shelters for festivals, weddings, backyard parties, major corporate events, excavation (construction) covers, and industrial shelters. Read more on Camping Tools List

  Effective SEO Services in New York and help to get traffic, leads, and sales. Digital World Giant offers the best SEO services in New York by SEO professionals to every ideal customer.

  Thanks for sharing such a useful information

  Get all the help related to the Technical and Further Education here. Our team will be provide complete TAFE Assignment Help as per your requirement.

  In order to get Regression Analysis Assignment Help, Allassignmentservices is the right choice for the students to solve their problems. Everything can be done in keeping with university guidelines. Besides, our most affordable price. We are uncompromising regarding plagiarism.We strictly adhere to proofreading.
  https://www.allassignmentservices.com/regression-analysis-assignment-help/

  If you wish to keep your PC safe from threats like virus, Trojans, and malware, then McAfee antivirus software is your best choice. McAfee is a well-known and trusted America based multinational organization which produces and sells antivirus software for protection against malware.
  https://sites.google.com/site/activatemcafeecommactivate/

  Install and download HP Printer driver software for 123.hp.com for laserjet printer setup.
  https://hp123hp.sitey.me/

  McAfee program is an antivirus that protects you from each risky site, dangerous virus. Security shield is important in every aspect, as you use the internet, social media, business, banking, shopping, and more.
  https://i5mcafee.com/activate/

  I clicked new tab entered www greenvalleygrowers com a valid URL. A web page came with Frontier as the search engine showing a whole page of links. The URL I entered was good how did Frontier get.

  Configuring TP-Link router using Windows 7 and quick connection of a laptop running Windows 7 (or Vista) to a WiFi network, using QSS function.

  If you love online PC games, you must have heard of or even played Roblox. Roblox is immensely popular in the realm of online multiplayer games globally. What’s more, the platform is so huge that the game permits the players to create their own games.

  This is a very helpful blog. Many people get ideas from this blog. Also, you can visit my site for more knowledge.

  Pagalworld 2021. Is A One Of The Top Download Website Serving You Latest Mp3 Songs and Dj Remix Songs For Free. Play latest mp3 songs online and download free mp3song download

  I Want to leave a little comment to support and wish you the best of luck.we wish you the best of luck in all your blogging endeavors.

  comment: I want to leave a little comment to support and wish you the best of luck.we wish you the best of luck in all your blogging enedevors.

  The Best Vashikaran specialist in India they are fully guided by various mantras and tantras. Career, education, business, marriage, love, family and many more are the issues where people want complete peace and success in their life. To face the problems of these days, we introduce you to Rahul Gaur, one of the best Vashikaran experts in India.

  I really like your blog. It helped me a lot. Entire details were given with easy to understand words. I wish you the best of luck for your future endeavors

  This is such an amazing blog. Thanks for sharing.

  To activate Trend micro, make sure you already have an activation code that you’ll probably enter on the trendmicro site. http://www.trendmicro.com/activate

  I appreciate with your article writing,here its my first visit and i found a great information here.

  Office provides you a new way to create your own presentation or business. You can even make your own spreadsheets and presentations. It is the world’s most widely used software in every Pc or laptop or any other device.
  Office.com/setup Home Student 2019

  that’s great, I think it makes sense
  unicorn coloring pages

  Really nice blog, very informative. You can refer more topics from here

  Nice and that is a great tip. Cutting apple into slices will make us more fuller that eating the whole apple at once.

  I am a fan who has watched your writing from before. I have learned a lot from you. Please come to my ” 토토사이트 ” and help me.

  Stupendous blog huge applause to the blogger and hoping you to come up with such an extraordinary content in future. Surely, this post will inspire many aspirants who are very keen in gaining the knowledge. Expecting many more contents with lot more curiosity further.

  i am glad to discover this page : i have to thank you for the time i spent on this especially great reading !! i really liked each part and also bookmarked you for new information on your site.

  Wonderful blog found to be very impressive to come across such an awesome blog. I should really appreciate the blogger for the efforts they have put in to develop such an amazing content for all the curious readers who are very keen of being updated across every corner. Ultimately, this is an awesome experience for the readers. Anyways, thanks a lot and keep sharing the content in future too.

  Really nice blog, very informative. You can refer more topics from here

  The Internet download manager also called IDM has been around for a few years now. It can be relied upon to help improve the quality of your download speed. When compared to alternatives, you will discover IDM serial key has lot of features that you can enjoy using today. Even though you may be needed to make payment before enjoying the premium services, you can always benefit from the trial period. It is also during this stage that you determine whether the downloader is for you or not. There are a lot of features that come with the software and knowing some of them can change your perspective on installing IDM in your PC.

  Python Training in Bangalore Offered by myTectra is the most powerful Python Training ever offered with Top Quality Trainers, Best Price, Certification, and 24/7 Customer Care.

  https://www.mytectra.com/python-training-in-bangalore.html

  Bitdefender protects Windows PCs against all types of online threats, and includes Bitdefender VPN and Bitdefender Safepay for your privacy and secure online banking.

  The Canon IJ is the most ideal choice for the users for printing high-quality documents.

  The canon is the procedure to connect your printer to the other devices using a wireless connection.

  Purchase a subscription key and redeem at mcafee.com/activate to complete the McAfee security throughout your devices. Get protected from multiple online threats, email scams, malware, and other threats.
  https://i5mcafee.com/activate/

  Canon IJ printer is an all-in-one inkjet printer that comes with incredible features. This IJ printer allows users to perform multiple tasks using the same device as printing, faxing, copying, and scanning documents.
  https://ijmanualstart.com/

  Great blog, I really enjoyed it. When I am bored at home, I always come to your site for some exciting articles.

  Best subscription
  Dj Song

  i learn new things from your articles,i hope you keep giving us quality blogs.

  Thank you for your valuable and useful information through the blog. I am appreciating with the way you shared the relevant, precious, and perfect information. Furthermore, I would like to also keep some sound knowledge of Cyberthum Bhutani. If someone is facing any types of trouble such as location overview, free visit, nearest points, space availabilities, and many more so just visit our website and drop your number and take the complete information about Bhutani Cyberthum Noida Sector 140 and send me your valuable feedback on our website. I hope, you will get immediate assistance and right information through our website.

  Nice to read your article. This has really made good thing.
  https://www.realtimeexperts.in/WebSphere-Application-Server-Training-in-Bangalore.html

  The last resort for you to go for Allassignmentservices for Biotechnology Assignment help. It is known by many that Allassgnmentservices is an excellent assignment writing service help hub. It of a staggering number of Ph.D. holders illumines its credibility to several notches. The riddance of solving students’ academic plight has radiated in all spheres of students’ fraternity. So its depth of excellence is well documented. We take any kind of academic assignment. Zero tolerance for plagiarism as well as strict proofreading.Unmatched price tag. On-time delivery. Students can excel in every academic shade of learning.

  Php is a general scripting programming language that is used for web development. It stands for hypertext pre-processor. Students who have face the adversity of writing PHP assignments, just contact My Assignment Experts.

  It is very good and useful for students and developer. Learned a lot of new things from your post Good creation, thanks for give a good information.

  peoplesoft hcm training in bangalore

  Thank you for the most informative article from you to benefit people like me.

  oracle applications training in bangalore

  Criminology Assignment help needs a profound comprehension regarding these subjects. Allassignmentservices is the name to be reckoned with in terms of its successful track record. We have a pool of excellent professors who have a lot of expertise in the mentioned field.

  What a great article. Like you, we are also here to offer online assignment help. If you Assignment writing service then we are just the right people for you. No matter what the subject is, we can do your assignment on the same in a dedicated manner. Some of the subjects that we cover are Math, business management, English, programming, etc.
  Despite the fact of being a cheap assignment helper, we ensure that there is no compromise when it comes to quality. Before we submit the assignment to you, we check it for grammar, spellings, punctuations, and other such mistakes and make sure that you get an error-free piece.
  Also, click: assignment writing help

  I really like your blog. It helped me a lot. Entire details were given with easy to understand words. I wish you the best of luck for your future endeavors

  Thanks for sharing your amazing thoughts. It’s a well-explained and informative blog. Click here for more details
  HP instant ink login |
  Garmin.com/express |

  If you are not getting the premium feature of windows in free, then KMSpico is a handy tool for activating windows and enjoy these features for free with the help of this tool
  Windows 10 Activator

  KMSAuto Net

  Hi! this is nice article you shared with great information. Thanks for giving such a wonderful informative information. I hope you will publish again such type of post. Also, please check out about PayPal Konto and PayPal Gebühren.

  Thanks for sharing this article with us. Keep sharing more.

  aol.com login | Mcafee.com/activate

  Thank for making and spending your precious time for this useful information. Thanks again and keep it up. Aol mail login | Cash app login

  Tunckol.com Tasarladığı Bir Çok Saat ve Kişiye Özel Ürünleri Popülerliği En Üst Seviyeye Taşımasıyla Bilinen Bir Online Alışveriş Sitesidir
  Kişiye Özel Hediye

  Do you want your children to listen to you and learn good manners and learn to respect everyone, then you should recite dua to make someone listen to you. If you want your children to move in the right direction, then the dua to make someone obey you can help. If your husband is not in favor of your decision and choices, then you should recite dua to make someone agree with you. For more information visit @ https://lovemarriagedua.com/dua-to-make-someone-listen-to-you

  If you want to marry your lover and convince everyone for your love marriage, then don’t worry and recite dua to make someone agree to the marriage. Not every parent agrees to love marriage, and you still want to marry your lover despite all the neglections, then make dua for love marriage and you will have married carried out smoothly. If you have full trust in your lover and think that you can live happily with him, then it is very important to practice dua in Islam to get married to the man I love. For more information visit our website @ https://lovemarriagedua.com/dua-to-make-someone-agree-for-marriage

  Every woman wants to have a loving and caring husband, who protects her from all situations. No woman deserves a husband who doesn’t show her any respect at all. If you want your husband to love you, then dua for love from the husband will help you. If you are having problems in your married life, then practice dua for love between husband and wife. If your husband is getting distant from you, recite dua for love of husband, and your husband will be devoted towards you and love you. For more information visit our website @ https://lovemarriagedua.com/dua-for-love-from-husband

  McAfee antivirus is a full threat protection based antivirus program that you can install and activate at Mcafe . You cannot deny that in the present time, antivirus is the necessity of each system due to multiple threats, malware, and viruses. Mcafe.com/activate

  Microsoft365.com/setup allows you to download and activate the Microsoft Office setup. Microsoft 365 plans for personal and home provides robust Office desktop apps including Word, PowerPoint, Excel, Outlook, and OneNote. Microsoft 365 subscribers can always install the latest version of MS Office and get frequent software updates.

  Microsoft 365 subscribers can always install the latest version of MS Office and get frequent software updates. Microsoft365.com/setup | Skype Login

  It is quite obvious to pay someone to do my assignment seem difficult to you when you don’t have complete information about the service provider. So, it is good to dig out the full details of your selected service provider and pay the price as soon as possible.

  For latest Bollywood movie songs, check our new website Bestwap. Download for free.

  If you are handling a tough subject one thing you need to make sure is that you get a native expert to help you. All the reference books and supporting documents are available in English or in any other popular languages. To get the real flavor of the subject and the assignment, you need to get a native person beside you. Economics assignment help are filled with tough questions and problematic questions. Having a native expert at your help will always be beneficial for your case. An expert with the talent of making you understand the assignment properly is rarely available. If you can spot someone with such experience, you should definitely hire him for your assignments.

  I don’t know how many hours I’ve been searching for a simple article like this. Thanks to your writing, I am very happy to complete the process now. 안전놀이터

  If you feel like you have lost the zeal and intimacy of your sexual life then a reliable sexologist in Delhi is something that you certainly need. He has registered himself in the list of the top reputed sexologist. You have got it here! He is an honorable name in the industry of sexologist treatment.

  Our Punarveda A2 Cow Pure Desi Ghee is procured from the milk of the Tharparkar cows – which are a cow breed indigenous to the Thar Desert.

  a2 desi ghee price 1kg

  Bojas Long lasting shinning lip gloss. The lip gloss is high pigment waterproof

  Buy Online Lip Gloss

  Amazing tips from Hannalicious! Loved reading through this article and learning all the atstorda tips she has to offer. Hannelicious has always been my go-to source for fashion and beauty advice, and this article definitely didn’t disappoint. From skincare routines to styling tips, she covers it all. Can’t wait to implement these tips in my own routine. Thanks for sharing, Hannalicious!

  https://www.webasha.com/courses/ccna-online-training-institute-certification-exam-center

  It is very nice if you require online essay-writing assistance. Hire those who deliver the Most reasonable Essay Writing Services at a better price

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.