Godislådan and getting over your ex

Till vänster i skålarna finns öppnade förpackningar med: Marabou frukt&mandel, köpte alltid till E när han fortf hängde hos mig. Nu är det en liten bit kvar, jag har bara inte hjärta att varken äta upp eller slänga den. Samma gäller med hans handduk i badrummet. Klarar inte av att ta ner den och tvätta den, vad är det med mig spärra in mig. //Sandra Beijer

Jag ser ett behov här, ett behov av en ny typ av tjänst som skulle underlätta för de flesta i hjärtesorg.
Tänk dig ett system – en app kanske – där man kan anmäla sig och lista de saker man fortfarande har kvar från ett ex och som man vill bli av med men inte har förmågan att slänga själv.
Så kommer det hem en liten städpatrull till dig och hjälper dig med en sista rensning av exet och hens prylar så du slipper ha gammal choklad, slitna underkläder och sunkiga badlakan runt dig som en konstant påminnelse av det förflutna.
Som TipTapp fast för exparters och istället för återvinning så blir det ett bål på gården. Vore inte det något?

Förresten – hur många av er kan ha en sådan här godislåda hemma utan att äta upp precis allt på en gång?

206 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha, jag hade aldrig kunnat ha en sådan godislåda i intakt förvar. Den hade varat i två dar, max tre🙂

  Svara

   Om man hade kunnat köpa bara mörka Polly hade jag gjort samma.
   Jag hade inte ens behövt gå till affären, hade beställt direkt från leverantören i pallformat så de fick köra hem dem på en gaffeltruck och lägga i en hög på golvet.
   Sen hade jag lagt mig på högen som en hoarding dragon några minuter innan jag slukat allt i ett svep.

   Älskar mörka Polly.

   Svara

    Det finns väl på lösvikt? Bara att plocka de mörka 🙂

    Svara

     Det gör jag😎😍

     Svara

      Men GUD, ät bra mat och motionera bara! Det blir du pigg av, och du kanske inte alltid går ner i vikt men du kommer vara hälsosam.

      Svara

  Hon kan ju inte gilla godis för gjorde hon det hade hon ju knappast haft sådär mycket kvar.

  Svara

   Fast vi vet ju inte hur fylld den var från början? 😋 Kan ju ha funnits mycket mer.

   Svara

    Inser att jag skrev helt galet. Menade att vi inte vet om hon precis har fyllt på. Jösses 😂

    Svara

     Gillade ditt första svar bättre. 🙂

     Svara

      Jag vet inte vem ägaren till godislådan är, eller varför hon är så handlingsförlamad ang. någon killes saker. Vad har hänt honom?

      Svara

  Halloj, är det någon som vet vem tjejen och killen är som gift sig nu i helgen där hela Wahlgrensklanen verkar ha varit gäster? Jag kan ju se deras namn på ig men vilka är dom? Är de kändisar?

  Svara

   Du kanske kan googla? Jag har ingen aning men tänker att du nog får info om du googlar ☺️

   Svara

   Melina hultner, en av Biancas bästa kompisar gifte sig med Jacob (från Nause, Dj-duon)

   Svara

    nu när jag googlat lite mer så var de nog förresten först bästa kompisar med Oliver Ingrosso, därefter bff med hela familjen.

    Svara

   I alla fall han. DJ. Båda har varit nära familjen Wahlgren i många år. Så mer långvariga nära familjevänner än kändisar, således var PW & co på bröllopet.

   Svara

   Grattis!

   Svara

  Har en precis likadan godislåda (alltså lådan i skåpet, inte innehållet) som mest består av barnens gamla godisar. Ingen av dem är förtjust i godis så saker som påskägg, presentgodis, lördagspåsar osv läggs på hög i godislådan, vi föräldrar nallar av de goda bitarna och resten kastas efter ett tag.

  Svara

  Jag vann 4 kilo marabou, 1 kilo twix och 1 kilo snickers i juli.
  Har inte rört det 😂
  Har säkert 10 påsar chips hemma också.
  Men Pepsi Max åker ner direkt däremot 😍

  Svara

   Vilken tid kan jag komma över? 😂

   Svara

   Hjälper dig gärna haha

   Svara

  Jag kan INTE ha godis hemma utan att äta upp det. Men skulle jag ha Sandras låda som på bilden skulle jag nog kunna spara, hon har inte samma godissmak som mig.
  Så kanske det är knepet, att ha godis hemma som man inte är så förtjust i, då tar man nog bara i nödfall 😅

  Svara

   Haha xD förr i tiden åt inte jag djungelvrål, tyckte saltet var sååå äckligt och var inte förtjust i lakrits. Men sen en fruktansvärt PMSig dag, som en vännina hade lämnat en påse djungelvrål hemma hos mig slutade det med att jag hällde alla djungelvrål i ett durkslag och sköljde av allt salt och åt dem sen XD nøden har ingen lag.

   Det var dock startskottet på ett djungelvrålsberoende som inte är så hälsosamt. En inkörsport så att säga, nu, tio år senare kan jag inte ha djungevrål hemma utan att äta alla i ett nafs, salt och allt XD

   Svara

    That escalated quickly haha

    Svara

  Narcissist Elaine eksvärd skriver ett inlägg om att välja sina strider.

  ” Jag tog konflikter som inte var mina eller som jag egentligen inte visste något om….”

  Nä det vet vi alla, men du skadar väldigt många människor med din härskarteknik + instagramsvans.

  Svara

   2019 års inneord, ”narcissist”. 🤨

   Svara

    Haha jag håller med.

    Svara

    Det är för att människor äntligen har fått kännedom om narcissister och vad som definierar dem. De finns överallt omkring oss.

    Svara

    Jo men våra teknikjättar, FAG-företagen, gör allt för att promota den människotypen. Och de människornas gränslösa sätt ger en tråkig klang i vår samtid.

    Svara

   Vad är det med hennes yrkesroll? Alltså är ”retoriker” något hon själv hittat på att hon är eller är hon utbildad?

   Svara

    Hon har en kandidatexamen i retorik.

    Svara

  Någon som vet var i GBG man kan hitta hårda karameller nu för tiden? Tänker på sådana i påsen till höger om Talanda.

  Svara

   Svara

   Köpte precis på Tempo Eriksberg..

   Svara

   Ica Maxi Sisjön har en hel hylla med massor av karameller. Finns säkert på andra Icas med.

   Svara

   4Gott såklart! Har allt! Den bästa ligger vid Lilla Bommen.

   Svara

    Fun fact: 4gott står för gott gotti gott gott.

    Svara

     Aha, har aldrig fattat namnet 4-gott, har alltid tyckt det varit märkligt!

     Svara

    + vid Vågmästar.

    Svara

   Vad ska du göra med svamparna? Inhalera eller röka.

   Svara

   ICA-kedjorna säljer det nu. Så gott!

   Svara

  Skulle hellre vilja bli av med känslorna. Att de kunde raderas. Vips! Problemen lösta 🤟

  Svara

   Ja! Som i Eternal sunshine of a spotless mind. Dröm

   Svara

   Att ligga med andra hjälper mycket för att gå vidare. Bra sex löser det mesta. På riktigt! Så mycket bättre än godis.

   Svara

  Njae oftast kan jag inte ha godis hemma. Men hade sparat en Paradisask från i julas för att slå in en present i. Fick användning av den i fredags och det visade sig att hela undre lagret var kvar. Provsmakade dock inte.

  Svara

   Jag är en sån sockerråtta så jag hade lätt ätit upp understa lagret tyvärr 😅

   Svara

    Kan inte äta allt i sånna askar. Vissa bitar är goda, andra fattar jag inte ens att de lägger i asken.

    Svara

     Är man nog sugen så går även de dåliga pralinerna ner. I värsta fall även körsbärslikören.

     Svara

      Den finns inte kvar togs bort för fem år sedan!

      Svara

       Jag vet, men min poäng är att är man nog sugen så går även det äckligaste av godiset att äta 😊👍🍬 kom inte på något äckligare än den, så den fick statuera exempel.

       Var något lekprogram på teve för flera år sedan där deltagarna skulle äta äckliga saker. Koögon, gristarmar, rutten fisk.. och en körsbärslikör 😆

       Svara

     När jag är hemskt sötsugen kan jag äta en halväten godisnapp från barnens gamla påskägg inkl ludd från okänt håll som sitter på 😁

     Svara

   Slå in present i gammal paradisask? Wtf..

   Svara

    Har du aldrig slagit in något i en gammal kartong eller ask?

    Svara

    Det är det sjukt många som gör och verkligen inget konstigt med det.

    Svara

    Var det konstigt tycker du?

    Svara

  Hon äter ju mest grönkål, selleri och dricker vin. Det håller man sig smal på.

  Svara

  Ah know the feeling. Hade köpt fläkfilé som jag och min kille skulle laga till middag en kväll. Sedan dumpade han mig innan det och jag vägrade tillaga den där jäkla fläskfilén sen, den förstörde ju liksom hela aptiten. Samtidigt som jag avskyr folk som slänger mat i onödan, så jag kunde ju heller inte kasta den. Minns inte riktigt hur det slutade för den rackaren. Hade det varit idag så hade jag ätit den med extra sås och njutit! 🙂

  Svara

   Tack för att du berättar.

   Svara

    Ingen orsak. Tack för att du tackar.

    Svara

   Hade haft en pissig dag i skolan och köpte jordgubbar och brie på vägen hem för att muntra upp mig. Hann knappt komma innanför dörren innan min kille gjorde slut med mig. Vi blev ihop igen någon månad senare och var tillsammans i kanske ytterligare tre år. Men jag har fortfarande svårt för kombon jordgubbar och brie.

   Svara

    When the memories hit you…

    Plötsligt vart jag påminnd om varför jag inte äter Jacky längre…

    Svara

     Haha hade inte ätit tacos sen jag träffade en kille jag verkligen gillade, vi lagade den ihop men det blev inget mellan oss, var före jul förra året.

     Träffade nyss en annan kille som jag verkligen fattade intresse för. Vi lagade tacos. Blev det något? Nope. Kommer aldrig mer kunna äta tacos..💔

     Svara

      Ni måste skapa nya minnen! Skaffa en ny tacostradition som ersätter honom.

      Svara

       Haha ja tredje gången gillt, nästa kille jag äter tacos med ska jag gifta mig med

       Svara

  Vilken härlig låda! Hos mig skulle den inte hålla sig intakt så länge, här går godsakerna åt fort om jag har hemma. Men åååh som jag önskar att jag hade en sådan låda nu, eller bara en liten del av det där hemma 😉

  Svara

  Vissa är byggda så. Man blir ju inte automatiskt tjock eller går upp massa i vikt för att man äter pasta.

  Svara

  Undrar om Sandra skulle klara av att ha en vit månad. Hon verkar dricka väldigt mkt vin. Nästan allt umgänge med vänner verkar innehålla vinkonsumtion.

  Svara

   Va fan.

   Svara

   Ja fast vi vet ju inte hur mycket hon dricker? Ett mindre glas 4 kvällar i veckan är inte särskilt mycket. Onödigt att spekulera när man knappast ser mängden utifrån blogg eller Instagram..

   Svara

  Vad är detdär för skitgodis? Karameller, klubbor och trolli??????? Är hon född 1927?

  Tacka vetta zoo, djubgeövrål, polly, fruktnappar, hallobtoppar, marabou (inga jäkla fruktbitar!), gott&blabdat, bilar, hockeypulver, s-märken och allt annat diabetesladdat i godishyllan.

  Svara

   Nej, choklad choklad och sen lite choklad till.

   Svara

    Är gravid så jag har sluppit mensen i några månader nu. Saknar knappt choklad :s Kunde äta en hel kladdkaka från Frödinge själv. Den slukade jag i mig på 20 min.

    Något är fel på mig. Hjälp?

    Svara

     Jag är också gravid och absolut inte sugen på choklad ( vilket jag annars oftast alltid är 😜)

     Svara

     Haha åh! Nu vet jag vad det är för fel på mig! Choklad smakar inte alls lika bra längre. Knappt sugen alls. Är också gravid xD

     Svara

     Vi är något på spåren här…
     Hur löser vi detta? Undrar hur det blir när våra ungar ploppat ut. Kommer suget tillbaka?

     Svara

      100%
      Äter typ bara choklad nu 😂

      Svara

     Samma här! Och är inte heller sugen på cola zero. Den smakar inte gott nå mer. Så nu dricker jag typ bara vatten…

     Svara

     Exakt samma för mig! Gick ner i vikt under min graviditet på grund av allt icke-ätande av choklad 😁

     Svara

  Äter hon en fet pastarätt så äter hon kanske inte så mycket mer den dagen.

  Svara

  #diabetesladdat 😂🙌

  Svara

   Kommer som ett brev på posten för oss som har 0 självkontroll. Framtiden har många kul sjukdomar att packa upp. Lite som en advetskalender: vad ligger det för sjukdom i detta organ då?? Spänningen är olidlig.

   Svara

    Hahahaha 😂😂😂

    Svara

    Hahaha skrattade högt åt detta😅

    Svara

    Bästa kommentarsfältet hittar man på bb.

    Svara

  Varför inte en app där man säljer sina ex saker?

  Svara

   Till hans nya flickvän.

   Svara

    Fett jobbigt dock att man skulle behöva köpa massa saker av ens killes ex?

    Svara

     Någon måste ju ta en gamla sopor. Miljövänligt och nyttigt för själen.
     Ny flickvännen kan se det som någon typ av skatt, har hon AB så kan hon göra momsavdrag. (Ingen aning om vad momsavdrag är)

     Svara

     Nej fett smart, blir av med partnern, plus att sälja hens saker.
     Win win.

     Svara

  Jag kan äta hur mycket jag vill av vad som helst utan att gå upp i vikt. Är bara så min kropp är.

  Svara

   Jag vill inte vara den som är den men att inte gå upp i vikt innebär inte att du slipper hjärt-kärlproblem, diabetes, fett runt hjärtat, hormonrubbningar etc.
   Det är nästan farligare för er smala eftersom kroppen inte signalerar fara lika tydligt som för oss som går upp i vikt lättare.
   Jag vet att det är dags att springa mer regelbundet när vågen visar på +3kg helt plötsligt eller när jag blir anfådd på vån 3.

   Men du kanske har stenkoll på din kropp och bara äter massa nyttigt 🙂 finns många smala som äter massa grönsaker och frukt, de klarar sig helt ok skulle jag gissa.

   Svara

  Jag gillar inte godis så här skulle godiset ligga i lådan tills någon annan ätit upp det. Chips däremot, jag kan inte öppna en påse utan att äta upp allt.

  Svara

   Jag är tvärtom. Slukar allt godis som kommer i min väg men kan lätt ha en chipspåse i skafferiet och glömma bort den.

   Svara

   +1 på den! Kan inte ha chips hemma. Och hade väldigt svårt att slänga. Nu har jag min unnardag på lör och sen är jag tvungen att slänga allt. Gått ner 10kg sen maj. 😁

   Svara

    Och min man äter allt sött så vi kompletterar varann. 😁 barnen äter allt. 😛

    Svara

  Bor inte i Sverige så när jag väl är där på besök köper jag med mig godis hem. I mängder, så att det ska räcka 6 mån – 1 år.

  Var i Sverige förra månaden så nu är skafferiet fullproppat med godis och choklad 😀 någon skrev att man nog inte gillar godis om man inte äter det på en gång.. skulle vilja påstå att jag älskar godis men någon självbehärskning har man väl ändå.

  Svara

   Du är en såndär skum typ som tar en ruta Marabouchoklad och äter den med en kopp kaffe. Sen konstaterar du att ”nu får det vara nog!”. Eller hur?

   *gör kors med fingrarna och pekar åt ditt håll*

   Svara

    Åh ja, säkert! En sån som efter en ruta säger att det är ”för sött”.

    Eh… Ja…det är godis!???! Det SKA vara sött!! Dåre.

    Svara

     Det är ju för sött. Tyckte om det som yngre, sen efter 25 blev allt sliskigt och sött.

     Svara

      Något hände med dig vid 25, eller hur!? Slog du i huvudet? 😄

      Svara

     Ja! Blir orimligt provocerad av dessa skumma typer.
     #utmedpacket

     Svara

    (Anonym som skrev första kommentaren här) Haha nej, verkligen inte! Öppnar jag något så är det kört 😂 Så att ha något öppet och bara ta en bit klarar jag inte av, vill ha allt eller inget! Menade mer att jag har lite självbehärskning att jag klarar av att ha hela skåpet fyllt hehe

    Svara

   Fast det är ju annorlunda. Bot också utomlands och brukar köpa med mig godis när jag varit i Sverige. Men då snålar jag ju för att det ska räcka längre, skulle gärna sluka hela marabou schweizernöten i ett nafs men får hålla mig till en rad varje kväll för att maximera hur länge jag kan ha den kvar.

   Svara

    Jag glufsar i mig allt nästan på raken. Det går bara inte att spara svenskt godis. 🙁

    Svara

   Hur många kilo blev det?

   Svara

  Min bästis när jag var liten hade en gigantisk godislåda på sitt rum. Hon sparade mer än hälften av sitt godis varje lördag och hade olika fack för olika sorter (klubbor, choklad, kolor, surt osv) och sen rörde hon det typ aldrig. Sjukt. Var så avundsjuk på den lådan och ville ha en egen. Hade dock inte alls den självdisciplinen då och har det definitivt inte nu. Men jag drömmer fortfarande om att ha en sån låda.

  Svara

   Din vän var sjuk i huvudet. Punkt.

   Svara

    Ja, hon sitter säkert på psyk idag.

    Svara

  Kan vi kanske sluta kommentera folks kroppar?

  Svara

  När jag var yngre var jag det sjukaste godisvraket – alltså en sådan utan några limits överhuvudtaget. Utanför skolan hade vi en godisaffär, dit jag alltid gick för att handla. Jag var troligtvis sockerberoende, tänker jag nu i efterhand. Jag behövde konstant godis och det fanns ingen gräns på mig, kunde bara äta och äta tills det inte var mer kvar. Det enda som begränsade mig var pengarna. Hade jag inte tillräckligt med pengar kunde jag ibland gå och panta flaskor för att få köpa någon liten bit eller två. Brukade ofta säga till min mamma att ”när jag blir stor och får mina egna pengar, då ska jag köpa allt choklad och lakrits som finns i världen! Ska ha ett helt rum bara med dessa saker!”.

  Sedan blev jag 24 år gammal, och wuupti – all längtan och lust efter godis försvann helt och hållet!? Jag har massor med godisskåp hemma som står helt fulla än idag. Jag inbillar mig (vilket säkert stämmer också) att min kropp är så mycket renare inuti utan all socker och kladd, som den fick i sig förr i tiden. När jag mycket sällan får lust med godis kan jag köpa en påse Malaco eller Gott & Blandat. Slutar dock oftast med att jag enbart äter 1 eller 2 bitar. Vet faktiskt inte helt vad som hände med min kropp, men jag är snart 27 år gammal och har fortfarande inte fått tillbaka lusten efter godis!

  Ps. Tänk att jag kan skriva en sånhär lång novell om mitt godisliv? Hahaha.

  Svara

   Mest intressanta kommentaren jag läst på länge faktiskt haha

   Svara

   Vi var nog många som var sockerberoende under skolåren. Tycker man åt godis varje dag. Vi köpte på rasterna, lånade pengar av varandra osv.

   Svara

   Share your secret!!!! Jag vet att du sitter på svaret! Tala, kvinna!!!!!

   Svara

    Vill ni ha ett par möjliga exempel på vad som kan ha hänt? (Dock ganska torrt och utan humor.)🙂

    Svara

     Om det är utan humor så står gärna jag över 😊

     Vilket är ditt favoritgodis? Det är jag mer intresserad av🍬🍭🍫🍦🧁

     Svara

      (Oj, jag menade verkligen inte drygt med det första.. haha. Menade bara att kommentarsfältet hade så roliga kommentarer och de är roligare att läsa än massa fakta. Sorry om jag verkade dryg..)

      Svara

       Nej nej, ingen fara och också varför jag frågande. Tänkte att fakta inte var intressant i den här tråden. 😊

       Favorit är lakrits. Annars är jag rätt tråkig när det kommer till godis och är en som lätt sparar och glömmer.

       Fett och salt däremot, då snackar vi. Pommes med hemgjord bea tex. 😋

       Svara

        Så du är en sån som glömmer godis. Tvi! Då har vi pratat färdigt här 😒

        Svara

         Ja hade ju också knäckt nöten på hur man inte är beroende så….😉

         Svara

          Tala, kvinna!!!!!!!!!!!

          Svara

           Haha, skämtade mest. Annars hade jag kunnat bli multimiljardär. 😉 🙂

           Men det finns saker man kan göra.

           De mest uppenbara är att se till att få i sig alla vitaminer som man behöver. Tror därför att det funkar väldigt bra som söttsugsdämping med att ha i citron i mycket man äter och dricker. Jag älskar citron men om det är det som dämpat suget, åt och ville ha mycket sötsaker som liten men inte idag, eller om det är är så att de som är sugen på surt inte är det på sött är svårt att säga. Men det är många som säger att citron funkar.

           Det andra är också uppenbara saker. Sömn. De som sover dåligt behöver kompensera med snabb energi och det är också kliniskt bevisat att sömnbrist leder till överätande i försök att hålla sig pigg. Samma sak med stress. Så lättare sagt än gjort för vissa som har svårt att påverka sin vardag att samtidigt minska på godsintag.

           Så bästa tipsen på att minska sötsug blir, sov mer och att äta mycket färska grönskare och frukt samt att se till att inte gå lågt på B12, så ägg fungerar också bra för att dämpa sötsug.

           Men allt det vet du säkert redan och är kanske lättare sagt än gjort? 🌸

           (Vad som hände med anonym kl 13:22 kan dock bero på olika förändringar i både levnadsvanor men även kroppen.)

           Ingen sömn eller grönsaker kan mäta sig med chips och choklad, det ska gudarna veta. Vetenskapligt bevisat.

           🚫FRUKT ÄR INTE GODIS!!🚫

           Kul att trh är tillbaka. Saknat dig 🙂

   Jag kan vara helt galet sugen på sött ibland, köper hem ett dubbeldaim och äter 1/4. Sen säger det stopp.
   Vet inte hur mycket godis från påskägg jag kastat. Eller godis jag köpt hem ”om i fall att” jag blir sugen, tar två bitar och får sen kasta tre månader sedan.
   Men chips… snacks. Ja, allt salt. Ostar, kallskuret. Sånt kan jag svulla hur mycket som helst.

   Svara

    Har aldrig i hels mitt liv kastat godis.
    Jo, en gång när jag skulle flyga och trodde att man inte fick ha med sig nåt ärbart efter säkerhetskontrollen. Och så gällde det bara vätska!! Tänker fortfarande på den där Maraboun som dumpades en sopkorg på Arlanda. RIP

    Svara

    Just det, jag har ju en lindthare i skafferiet! 😂 plus en 2kg vinst från Liseberg i klädkammaren… #freak

    Svara

  Jag kan tänka mig att hon äter ganska små portioner. En cheeseburgare till lunch och två mjuka tacos med grönsaker till middag, då finns det plats för lite godis och vin utan att man går upp.

  Svara

  Fast hon äter ofta väldigt små portioner (om man dömer efter hennes bilder på instagram och i bloggen). Visst hon äter lösgodis och pasta varje dag, men när det är typ 4 godisbitar och 50 gram pasta så är det inte särskilt kraftigt kaloriinnehåll. Tror hon är liten i maten som många som alltid varit smala är. Sedan ska vi inte glömma att hon själv skrivit om tidigare ätstörningar och sådant är svårt för vissa att skaka av sig fullt ut (för bara några år sedan skrev hon att hon älskar skagenröra men enbart äter det vid speciella tillfällen pga ”massvis av kalorier” eller liknande).

  Svara

  Jag har en betydligt värre i kylen, just nu ligger det ca 15 st 200 grams Marabou chokladkakor, 5 stora kexchoklad, 5 pigall och liknande småchoklad, 2 påsar bilar, 4 mörka chokladkakor och lite annat smått och gott.

  Jag kan låta dom ligga, och äter bara någon gång på helgen. Jag delar med maken, och han låter också bli. Vi har haft det så i många år, och jag har ändå lyckats gå ner 15 kg de senaste åren😀

  Jag har stark vilja och äter aldrig på en vardag!

  Svara

   Jag har också en stark vilja, men den viljan vill ha choklad!!

   Svara

   Varför köper ni så mycket om ni inte äter det? Blir det inte dåligt.

   Svara

    Det håller i flera år och man kan få besök, choklad ska avnjutas kall tycker jag.

    Svara

     Nej. Det är fett och härsknar. Håller inte i flera år. Eller ja.. det beror ju på hur man definierar ”flera”😊

     Svara

      Den som ligger i kylen nu håller ett år minst, och det är 52 helger till dess.

      Svara

       Nja, choklad blir snabbt dålig i kyl då den låga temperaturen förstör fettmolekylerna i chokladen.

       Mvh hobby-chokladexperten som tar choklad på lite för stort allvar

       Svara

     Och den ska inte förvaras i kyl, då blir den sämre fortare.

     Svara

      Och mycket godare rumsvarm tycker jag.
      Men smaken är olika.

      Svara

   Om ni äter ”bara någon gång på helgen”, varför har ni så mycket godis i kylen?

   Svara

   Största frågan är ändå varför ni har choklad i KYLEN 😱 Choklad smakar så mycket godare om man haft den i rumstemp! 😉 min sambo däremot äter gärna iskall choklad och dricker vatten till?! Så mycket godare att dricka typ kaffe eller te till ju 😁

   Svara

    Jag smälter chokladkakan i micro och äter den med sked 😍

    Svara

  En sådan låda är helt otänkbar för mig att ha hemma. Jag kan inte ens ha individuella ingredienser hemma som går att kombinera ihop till något gott att baka. Har jag ägg, mjöl, kakao och smör kan jag inte samtidigt ha någon form av socker hemma osv. Ja, jag har problem men är en jäkel på att pussla recept i huvudet.

  Svara

   Hahahahahhaahah!!!!
   Blev en screenshot på denna!

   Svara

    Här med!!

    Svara

   Så är jag med, och jag skäms…

   Svara

   Hahahahaha jag skrattar så jag gråter åt denna kommentar :’D

   Svara

   Samma här!! Har jag ingredienser till kladdkaka hemma kan jag blanda ihop en smet och äta med sked rakt ur bunken. Ja jag inser ju själv hur sjukt det är. Gör som dig och ser till att inte ha socker/mjöl osv hemma. Inte för att det hjälper, studsar runt hemma i sockerabstinens

   Svara

    Haha jaaa, trycker i sig ett paket russin i ren sockerpanik!!

    Svara

   Jag. Älskar. Dig.. Typ..? 🍪🧁🥧

   Don’t ever change.

   Svara

   Slängde ihop en sats brownies (i långpanna) pga denna kommentar

   Svara

  De där hamburgarna gjorde på massa kemiska ingredienser är så förbannat äckliga. Trodde bara småbarn åt dem! 🙈

  Svara

   Brukar ligga sånt ”kiosk” godis i goodiebags och utskick ibland.

   Svara

  Jag litar inte på folk som kan ha godis hemma utan att äta upp det. Antingen ljuger de (och lögnare ska man inte lita på) eller så är de komplett galna (och de ska man inte heller lita på).

  Nä, jag har inte många principer men att akta mig för godissparare är den princip jag håller närmast hjärtat!

  Svara

   Jag har svårare att lita på människor som inte kan hejda sig, det tyder på dålig karaktär.
   Och du verkar lida av minst en egenskap du tar upp (galenskap), och det i kombination med dålig karaktär kan vara en farlig kombination😉

   Svara

    🤦🏼‍♀️

    Svara

    Men så finns det något som är om möjligt ännu värre än galningar och lögnare och det är humorlösa människor, dem ska man hålla sig på säkert avstånd från! 🍭🍬🍫

    Svara

     Vem är humorlös, anonym eller anonym?

     Svara

      Anonym 15:48

      🤡

      Svara

  Har hon skrivit någonstans om deras breakup? Jag är så nyfiken. Eller nån som vet vad som hände?

  Svara

   Jo hon skrev nog om det. De var inte på samma plats i livet, eller nåt liknande.

   Svara

   Jo hon skrev om det i ett inlägg! Inte så detaljerat men något om att hon ville ha ett seriöst förhållande men han kände inte han ville ta steget framåt med henne, typ han ville inte flytta ihop om jag tolkade det rätt? Jag var lite förvånad över denna anledning för jag tänker ju mig att Sandra trivs bra utan en seriös relation. Hon känns som typen som skiter i bröllop, villa och barn liksom. Men tydligen ville hon framåt med honom på något vis.

   Svara

  För ca 10 år sedan var jag utomlands en vecka och dåvarande pojkvännen fick bo i det rummet jag hyrde inne i stan. När jag kom hem var min godislåda (med chokladsorter från diverse delikatessaffärer och från andra länder, som jag hamstrat på) länsad. Han tyckte det var fullt rimligt att han käkat upp allt eftersom han hade haft munchies :/ Han hade även ätit upp alla matlådor i min kyl och frys där och förutsatt att jag skulle kunna diska undan matlådorna när jag kom hem eftersom ”jag bodde där inte han”. Dock skällde en av de andra i kollektivet ut honom för disk-grejen innan jag hann komma hem.

  Svara

   Haha typisk jävla haschtomte… suck

   Svara

   När jag läst din kommentar fick jag snabbt börja om från början för att komma till ordet ”dåvarande”. En sån kille är då sannerligen inget att ha. RUDE! 😡

   Svara

  Sandra vill gärna vara en cool hipstersödertjej. Känns som att hennes och andras yta och image är så viktigt. Ibland verkar hon så omedveten om hur privilegierad hon är. Uppvuxen på en av Stockholms finaste och dyraste gator, en mamma som är mångmiljonär, samt givetvis Sandras egen mycket höga inkomst. Dyra märkeskläder och väskor, resor, städhjälp, tillgång till (och senare ärva) lyxhus i svindyra Cap d’Antibes på Rivieran. Och alla kompisar verkar vara övre medelklass/överklass. Har Sandra någonsin ens pratat med en låginkomsttagare? Känns som att hon aldrig skulle kunna bli vän med någon som har ”låg” samhällsstatus.

  Svara

   Förstår inte riktigt vad problemet är med det

   Svara

   Så jävla avis på hennes räkmacka. 😛

   Hälsningar, invandrare från arbetarklassen som aldrig kommer kunna köpa lägenhet

   Svara

    Börja din bostadskarriär med att köpa lägenhet i orten.

    MVH också avundsjuk invandrare från arbetarklassen som på tredje flytten hamnat precis utanför tullarna. (Blir nog tyvärr inte längre än så pga prisutvecklingen i denna stad)

    Svara

     Nej, jag är faktiskt nöjd med att hyra nära centrum (bor ej i Sthlm). Men kan bli avis på vänner som har värsta startkapitalet för de ärvt av någon halvrik morfar liksom. Är lättare att köpa när man får 500 000 kr än om man ska spara ihop det själv (särskilt när man har lön på 26 000 kr/månad). Livet är orättvist men jag är lycklig ändå 🙂

     Svara

   Jag gillar verkligen Sandras sätt att skriva och så men upplever henne som lite naiv, privilegierad och väldigt överklass och har svårt att se charmen med henne faktiskt.. Eller visst är hon väl charmig men att hon har så många följare och så.. What’s the dealio? Sandra-kulten.. 🙃

   Svara

    Vad är det som är bra med hennes sätt att skriva? Rent konkret. Antar att du inte är 12 år?

    Svara

     Vad är det som är bra med hennes sätt att skriva.. Jag gillar (eller gillaDE då jag inte läser längre) hur hon skriver helt enkelt, hur hon formulerar sig när hon skriver främst om kärlek.. Men hennes böcker har jag dock inte orkat traggla mig igenom fast jag försökte för jag störde mig på stilen då. Blev liksom för mycket för mig med en hel bok, men ett blogginlägg var passligt mycket Beijer för min smak. Så ja, jag gillar fortfarande delvis hennes skrivande men har svårt för henne nu för tiden av någon anledning? Möjligen det att hon är vuxen nu men fortfarande skriver som en angstig teen som får sitt hjärta krossat titt som tätt och ja det är inte fiktion fast man hade kunnat tro det..

     Svara

   Så hon ska alltså skaffa en typisk arbetarklasskompis för att slippa den kritiken? Jag känner snarare att ja, hon är priviligerad men verkar ganska medveten om det. Skulle dock bli extremt tjatigt om hon körde en disclaimer gällande det i typ varje blogginlägg + skulle säkert uppfattas som skryt av många och därmed generera mer kritik genom det

   Svara

   Sandra ÄR väl en cool hipstersödertjej som förutom sitt författarskap typ jobbar med image och yta? Min uppfattning är att hon är 100% medveten om sina privilegier men vägrar be om ursäkt för sin existens typ. Det tycker jag bara är krystat när folk gör. Gillar btw att hon blivit mer bitsk när det gäller sånt med åren.

   Jag är iaf galet avis på hennes mammas sommarhus, hennes Sofo-lägga och alla skaldjursmiddagar. Vore sjukt nice att ta del av. Hoppas hon njuter av det lika mkt som jag skulle göra om det var mitt.

   Svara

  Jag äter pasta i princip varje dag, är också väldigt smal. Äter mycket mycket kolhydrater säkert delvis pga vegetarian, har aldrig gått upp i vikt av det. Vi är olika!

  Svara

   Ja vi är verkligen olika. För mig räcker det med att vara i samma rum som en brödbit för att gå upp 5 kg.

   Svara

  Jag kan ha världens cravings efter något godis/chips osv. men när jag väl köpt det och har det hemma så går det över?

  Svara

   Same. Att köpa godis är liksom roligare än att äta det.

   Svara

    Men va? Detta var det sjukaste jag löst på länge. Är ni godis-shoppaholiks?

    Svara

     Hahaha möjligtvis att vi kanske är det?

     Svara

      Ser framför mig hud ni fyller garderoben med ett 20-tal godispåsar som har en PERFEKT blandning av godis och så känner ni er så tillfredställda och går och kokar lite broccoli och äter det…

      Svara

  Jag kan heller inte ha godis jag gillar hemma, jag måste bara äta upp det.
  Men jag testade för några år sen hur stark min hjärna var och klarade ett år utan godis/choklad/sötsaker/chips/snacks. När det hade gått ett år hade jag dock chokladfest för mig själv och åt allt jag kunde utan att spy. Så jag tänker på det ibland när jag inbillar mig att jag måste äta något gott.

  Svara

  Håller med 14.39. Hon känns ytlig, det har hon ju själv snackat om i podd också.

  Tycker också personligen att perspektiven lätt bli lite värdsfrånvända om överklass alltid ska umgås med överklass. Varför inte vidga sina vyer. Men ja, samtidigt hamnar man ju lätt i ett visst umgänge pga klass mm. Detta gäller självklart fler än Sandra.

  Denna överklass/övre medelklass som det finns så många av i Stockholm gör verkligen att staden inte känns välkomnande för låginkomsttagare. Givetvis inte Sandras fel. Staden känns kall, status fixerad och ytlig.

  Svara

  Sedan jag började med periodisk fasta är jag aldrig sugen på snacks eller snask. Äter lite spispoppade popcorn på helgen ibland, annars ingenting. Var en snacksare av rang, innan.

  Svara

   Kör du 16:8? 🙂

   Svara

    Man äter inget under de åtta timmar man sover? 🤔

    Svara

     Tvärt om. Man äter under 8 timmar och fastar i 16.

     Svara

      Tvärtom är bättre 😄

      Svara

    Japp 🙂

    Svara

  Jag tror inte jag skulle klara av att ha en godislåda sådär utan att äta upp allt, kanske inte direkt men på några dagar iallafall?
  Just nu äter jag inget godis på vardagar och på fredag och lördag köper jag och min sambo antingen en sån 100g chokladkaka att dela på eller exakt sju bitar lösgodis var (hon hävdar att det finns forskning på att man bara njuter av de sju första bitarna för sen planar det av och det har jag tagit som sanning för det verkar stämma på mig).
  Känner mig ungefär som en femåring när jag står i godishyllan och väljer varje bit noga.
  Dessutom fikar vi ibland om vi träffar vänner eller familj.
  PLUS!! Vi har varsin mensdag i månaden då man oavsett veckodag får välja att köpa någonting onyttigt. Det är ju bara rimligt.

  Svara

   Tyckte först att det var sjukt med sju bitar, men sen insåg jag att jag köper 1kg och äter typ tio bitar 😂

   Svara

   Tyckte det var lite inspirerande med det där om 7 bitar.
   Kan nog bli en sanning för mig också.

   Svara

  Blogg-OT, Apans senaste instapost med ett tidningsreportage om hennes träning. Rubriken ”Jag tränar för att orka rida min kille”.
  Jag hade tyckts att det var så fruktansvärt pinsamt och jobbigt om det hade varit min mamma. Att kompisar, lärare, kompisars föräldrar skulle se det…
  Jag hoppas att hennes barn inte känner så, tiderna kanske har förändrats… man kanske inte tycker att tanken på ens föräldrar och sex är pinsam längre?

  Svara

   Åh gud jag undrar alltid vem hon försöker övertyga med dessa sexuella utspel…

   Svara

   Just därför jag slutat följa apan, orkar inte med allt sexprat. Börjar bli gammal, blir besvärad av sexprat och kan ha godis hemma 😂

   Svara

    Är du kul på fest?

    Svara

     Jadå, festa kan jag göra till sent på natten. Så länge jag inte behöver lyssna på massa sexsnack 😉 vilket alla gör ständigt bara för att

     Svara

      Att man är kvar länge på festen är inte en garanti för att man är rolig att ha där 😉

      Svara

  Ja utan problem.

  Svara

  Nope, godislåda funkar inte, jag äter allt gott tills det är slut, utan undantag. Och något som fungerar ännu sämre för mig är barskåp. Hur klarar folk av att ha alkohol hemma utan att typ dricka varje dag? Min självbehärskning = 0

  Svara

  Det sjukaste av att läsa detta är att jag blir sugen på maten jag ska äta senare, och inte godiset jag har i skåpet.

  Svara

  Var galet sockerberoende förr, typ choklad istället för frukost, vet inte vad som hänt men varje gång jag rensar skafferiet hittar jag godis som blivit gammalt. Köper och glömmer bort och blir lika förvånad varje gång över allt gammalt godis. Skulle dock inte kunna ha en så tillgänglig låda eftersom resten av familjen skulle gå fram som dammsugare och tömma lådan 😁

  Svara

  Att spara godis är svårt ibland.

  Förr tyckte jag kall chokladkaka var godare än rumsvarm. Så jag provade att lägga en maraboukaka på fönsterbrädan i 20 minusgrader i januari. Den får ligga över natten, tänkte jag. Men jag glömde bort den och sedan snöade den över och jag hittade den i mitten av mars. Men visst, även djupfryst var den god.

  Svara

  Hade varit bra med hjälp. Kastade ut allt skit från hans barn, sålde alla smycken, brände hans jävla kokböcker… sånt as. En hjälpreda att rensa bort allt skit från ett psyko hade varit bra.

  Svara

  INGEN vettig människa kan ha en sån låda hemma, längre än fem minuter.

  Svara

  Marabou chokladkakor, pigall etc innehåller så extremt lite choklad så finns ju knappt nått att förstöra.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.