Ida Warg låter sin unge spendera för 7500 kr för en ”rolig” video

https://www.youtube.com/watch?v=FF8ruzWKMR8

Jävlar vilken tråk-kärring jag känner mig som, redan innan jag börjat skriva det här inlägget men det här videon är fan lite sjuk alltså.
Ida Warg släpper lös sin son på 13 månader inne på Åhlens och köper allt han pekar på. Han är 13 månader – han pekar förmodligen på allt som är färgglatt, som han känner igen och eventuellt som glittrar.
13 månader!!!!!

Hon spenderar alltså nästan 8000 kr på saker hon egentligen varken vill ha eller behöver, bara för att roa sina tittare. 
Som tur väl är så är jag inte den enda som reagerat på det här utan kritiken är svidande i kommentarsfältet under video där några hoppas på att hon lämnade tillbaka alla prylarna när videon var klar. Det tror jag inte har skett men skulle gärna vilja bli motbevisad om jag har fel.

Har Ida kommit till en återvändsgränd? Har hon slut på idéer och uppslag?
Jag har ett förslag på en video som går i ungefär samma anda men som är lite mindre konsumtionshetsig…

Släpp lös Elvis inne i valfri mataffär och låt honom komponera ihop kvällen middag. Vad han än pekar på så måste Ida och Alexander äta det.
De animaliska produkter han råkar välja kan väl inte vara i närheten av att påverka moder jord på samma sätt en plastväska från Acne för 4000 kr gör, eller vad tror ni?
Hade det inte varit kul?
Ida Warg som tvingas moffa Mamma Scans köttbullar som hennes son valt ut?
Inte kul? Nä, kanske lika inte kul som den här videon då…

Tack för tips!

184 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Helt sjukt. Tycker dock du ska poängtera att detta är en trend på youtube just nu, och att det finns massor av såna här videos. Inget Ida kommit på.

      Haha om något så var det la ännu sjukare att göra det med en bebis dock. Han fattar ju inte ens att han har valt något. Finns ju iofs de som gör sånna videosar med djur.

        Har sett folk göra det med ögonbindel, så tror poängen är att man ska välja konstiga/onödiga grejer vilket är helt galet ??‍♀️

      Fy sjutton så otidsenligt.

        vidrigt beteende

      Absolut bör man göra det men Ida är en del av youtube. Hon sprider ju vidare och gör att det fortgår som en trend. Hon är ju en del i det hela.

      Nej det är inget hon kommit på. Men hon hakar ju på trenden. Så löjligt.

    Pinsamt. För alla som gjort det och för alla som gillar det.

    Jag trodde att hon var mer intelligent än så här faktiskt. Pinsamt och ytligt! Är det på riktigt den här typen av influencers som är framtiden??!!

      Trodde du verkligen det? Jag tycker att det är tydligt hur tomt det blåser där uppe i bollen på Ida.

        Känns som det där bara är en fördom du har. Ida framstår inte som speciellt ”tom i bollen” när hon pratar i övrigt. Det var dock rätt onödigt av henne att hoppa på denna trenden. Men alla gör väl dumma val ibland 🙂

          Det är exakt det hon gör. Du kan inte ha lyssnat särskilt mycket eller noga.

            Ända sedan hon förespråkade kollodialt silver för några år sedan så har jag haft svårt för att ta henne på allvar.

              Med tanke på att det inte finns något som heter kollodialt silver så är det inte så konstigt om du inte kan ta henne på allvar efter det 😉

            Jodå. Jag håller bara inte med dig 🙂 För mig krävs det lite mer för att jag ska anse någon vara tom i bollen/dum (och såna finns det gott om)

              Ja då måste du verkligen ha en hög nivå för dumheter antar jag?
              Jag förstår inte alls varför man vill framställa sig som blåst om man inte är det och det räcker att lyssna på ett avsnitt eller se en video för att behöva ta fram en skämskudde ju.

          Så vad hände här då, om hon inte är tom i bollen?
          Det blev lite fel när hon tänkte, eller….

          Usch vilken hemsk kommentar va fan. Många kommentarer här som är så kaxiga och onödiga. Det här var ingen bra video och otidsenlig men att säga att det är tomt och blåser i huvudet på Ida är så jäkla onödigt.

            Visst man kan vara vänligare och säga: Hon är inte lika intelligent som många andra.

      [Borttagen kommentar]

        Jag vill verkligen veta vad som stod här när detta är raderat men inte anonym 09:08?

          Om vi ska dömma av hur det sett ut på sista tiden så stod här kritik mot camcam.?

            Om man ska döma av sista tiden så var det nog en kommentar enbart för att jäklas oavsett mot vem.

              Aaahahaha, sista tiden!
              Det har alltid varit så. ??

                Nä mer på sistonde men man ser väl vad man vill se antar jag

          Det stod såhär:

          Någon som frivilligt väljer att vara partner med framgångsnissen KAN inte ha alla kanoter i kanalen.

          Vet ej varför det censureras?

            Som vanligt då. Helt knäpp modd som man fattar noll av. ?

    Inte nog med att de utnyttjar sina barn i dessa videos, så ska det maxkonsumeras också??
    Men blä. Hon måste vara rätt blåst?

      Ja. Jag gillar henne annars men detta kändes bara så jävla omodernt!

      Du sa det själv, gnällig tråk-kärring. Men varför kommer du på det först nu, för det är ju vad hela din blogg går ut på, att gnälla på allt och alla. ?

        Oj, den skulle inte hamna här…

        Så du gnäller på någon som du tycker gnäller? Kanske ska akta det där glashuset..

          Eeeh, det är ju camcam som sa det från början. ?

          Och du rå, du gnäller på hen som gnäller…?

    Vidrigt. Det är det enda jag kan beskriva det som.
    Then again, jag är inte förvånad.

      Vidrig!? Du kan va vidrig!

        HAHAHA. Oh den tog? Blir du så sekundärskränkt för allas skull eller bara Idas?

        Tydligen så är du inte heller läskunnig. Det står VIDRIGT inte vidrig.

    Håller med, blir så less!!! TÄNK ett steg längre. Vilken tråkig kärring jag också känner mig som, trodde jag skulle bli moraltant när jag var 50 år inte 24 år.

    Herregud. Har det på riktigt kommit till den här punkten att man gör på detta sätt och visar lättpåverkade, unga följare att detta är en kul grej. Många vanliga hushåll har inte ens dom pengarna till mat, kläder eller övriga saker när räkningarna är betalda… otroligt skevt och visar att man nu lever i sin egna, lilla bubbla där verkligheten inte knackar på ofta. Och detta är ingen kritik mot bara Ida utan för denna typ av ”underhållning” generellt.

      Hon har nog inte ens läst en tidning. Där berättas om fattigpensionärer och dom får väl ca 8.000:-/mån i pension….alltså den summa som här så ointelligent leks bort.
      Alla får så klart göra vad dom vill med sina pengar….Det är bara en tanke.

        Precis, man får göra som man vill med sina pengar, men som du säger att ”leka” bort en summa som många önskar att dom hade haft för att klara livet och exponera det som underhållning är för mig bara helt jävla befängt och korkat. Donera dom pengarna istället till barn som inte ens får julklappar.

          Jag leker bort vilka summor jag vill eftersom mina pengar är just mina pengar och kan välja att inte ge bort en enda krona. Lägger lätt 7000 kr på ett eller två plagg en månad istället för att köpa massproducerat skräp. Tycker inte man ska belasta folk med dåligt samvete för att de gör vad de vill med sina pengar.

          Däremot tycker jag det är oerhört skevt att signalera att det är en kul grej att köpa en massa saker man inte behöver. Som dessutom en liten småunge fått välja. Hade Ida velat sköta det snyggt hade hon åtminstone nämnt i videon att det är gjort på skoj och att sakerna lämnats tillbaka (öppet köp) efter videon. Men fortfarande fel att blanda in barnet.

            Men det är ju precis det jag menar! Om du har råd med kläder för 7000 kr – Good för you, det gör mig inte ett dugg upprörd och det är din fulla rätt att få spendera dom pengarna på det utan dåligt samvete. Det jag försökte poängtera vad precis det du skriver – galet skevt att låta en liten ”baby” springa och plocka saker för den summan som ska generera content till en vlogg, mer det jag ville poängtera än själva spenderandet i sig.

    Rolig idé att låta barnen välja nåt i mataffären. I eftermiddag tänker jag låta min sexåring välja tre nya, spännande saker på frukt&grönt och sedan måste vi alla smaka. ?

      skillnad på inlägget & vad du skriver, du avslutar med bla ”spännande saker på frukt & grönt” här pratar vi om flera tusen kronor där barnet inte har en susning om vad som pågår förutom en mamma som vill samla på sig klick

        Tror ju Bloj hakade på Camillas idé, inte Idas…

        Anz, läs hela inlägget så förstår du kommentaren bättre ?

          kanske om du läser högt för dig själv så ser du själv vad anz skriver
          ja det är bra att barnen får välja men konstigt att jämföra grönsaker med onödiga prylar

            Jag har inte jämfört. Jag skrev att bra idé att låta barnen välja i mataffären och att jag tänker ta idén till frukt&grönt.
            Läs och andas. Fundera över vad du själv lagt in i texten innan du/ ni svarar.

              Vem har sagt att du har jämfört ?? Omg alltså ta det lugnt fredag idag andas o läs om med en mer positiv anda så ser du att Anz inte skriver något negativt

                Anonym 10:55: Men ååååhhh, anonym 10:30 sa ju ”jämför”, läs kanske innan du kaxar…

                  Verkar som du balanser päron o äpplen

                  En annan anonym ?

      Så himla bra idé!

      Superkul! Barn brukar ju ofta bli mer motiverade att test nytt om det. Själva fått vara med och välja.

      Hörde om en kul grej där barnen i en familj tyckte att det var orättvist att pappan bestämde vad de skulle ha på sig. Så en dag i veckan fick barnen välja pappans kläder ?

      Vi körde veckans nya grönsak för ett par år sedan. Blev mycket roliga saker som barnen inte testat innan. Har ett barn som äter väldigt selektivt som har ett kryssschema hemma. Varje ruta har typ- jag har testat något nytt som man kan dricka, jag har testat en ny yogurth, jag har testat en ny frukt. När hon kryssat alla rutorna brukar vi göra något roligt som hon får välja.

    Oerhört smaklöst. Vet att Ida inte är ensam om detta, men det gör ju inte saken bättre.
    Alla YT klipp som går ut på att köpa något för att sedan trasha/slänga/whatever får mig må illa.
    OK att det för några år sedan var supercoolt köpa skräp från wish och göra film om, men idag? Har man inte mer koll än så?

    Lika fånigt och onödigt som när folk lägger ut filmer på sina hundar som väljer ut leksaker i zooaffären.

      Min hund lever för de stunderna.

        Haha naw ❤️

        Du skojar?

    allt som klickar går hem, tragiskt & patetiskt vad vill man visa med detta?

      Att man har pengar

    Ska bli intressant att se hur dessa människor som tjänar pengar på sina barn skall göra sen när nästa steg av GDPR och Barnkonventionen träder i kraft.

      Om det nu blir så, är just nu bara ett förslag.

        Inte ett förslag, barnkonventionen kommet bli lag, däremot är det väldigt oklart hur det kommer tolkas och ganska osannolikt att det skulle bli förbud mot alla foton av barn på nätet. Att barn har rätt till sin integritet kan ju tolkas på oändligt många olika sätt och behöver inte bli någon större förändring alls mot idag.

          Mer intressant blir om det blir olagligt för föräldrar att läsa sina barns sms, kräva att få se vad barnen gör på Internet eller läsa deras dagböcker.

    När katten själv får välja.
    Låt katten välja mat och lägg ut filmen på nätet.
    So fun.

    Jag som jobbar i butik blir så sjukt provocerad av att ungen får springa lös och slita i allt, dra grejer från hyllorna, stå och kladda på skärmen med kalsongreklamen och stoppa saker i munnen.

      Jag jobbar inte i butik men tänker likadant som du. Jag hade blivit otroligt irriterad som kund i en butik där barn tillåts av föräldrarna att hålla på så som Ida gör med Elvis. Kul för mig som kund att ta i de sakerna senare. Rätt äckligt faktiskt.

      En av de värsta sakerna folk gör i butik:
      Låter sitt barn lägga saker i munnen, som de sedan lägger upp på kassabandet.. Ja, jag vill hemskt gärna röra vid ditt barns dregel, tack så mycket.

        Ändå lite uppmuntrande att det är något av det värsta. Trodde folk betedde sig betydligt värre baserat på vad man hört.

      Men överdriv lite till.
      Han uppför sig.
      Menar du att man inte får ta i saker i en affär eller gäller det bara barn?
      Han varken rycker eller sliter och han är heller inte särskilt våldsam mot skärmen.
      Tror att du är lite för lätt att trigga.

      Håller med!! Äckliga snoriga händer och saliv på varorna i butiken. Usch!

        Wow är du seriös. Vet du hur många vuxna människor som inte tvättar händerna när de varit på toa? Män som viftar fram petterniklas och ska pissa i tid och otid överallt utan att tvätta händerna. Folk som petar näsan eller kliar sig i skrevet och en massa annat. Barnsnor och lite dregel är väl lindrigt.

          Innebär det att det är ok för en unge kladda runt bland varorna?

            Nä men du får garanterat värre saker på händerna av att använda kortläsaren/dra kundvagn/hålla i en korg är allt jag menar.

    Fast är det värre för jorden att väskan kommer från acne och kostar 4K än om den kommer från h&m?
    Och ja jag fattar att poängen är att det är onödiga inköp. Men eftersom du specifikt skrev att en väska från acne för 4000 skulle vara värre än en massa animalier?

    Sen måste du verkligen dra in animalier i det hela? Tycker du kritiserar andra väldigt mycket för deras livsstil men själv äter du väl kött, mejerier, och använder läder? Men blir provocerad av att folk flyger och detta? Dubbelmoralen hos folk…

      Tror inte poängen var att en väska från acne är värre än en från Hm. Läs igen.

      Att äta är ändå en naturlig del av kretsloppet. Vi kan liksom inte överleva som art om vi slutar äta.

        man kan välja vad man äter utan att arten dör ut.

          VI! kan. Vi som har Willys utanför husknuten. Men Ahmed i bergsbyn då? Ska han sälja sina getter och köpa en sojaböna då, så du kan få runt i din Acneväska? Och vad ska vi göra av alla kor om vi slutar äta kött, spara i en biobank? Hejdå, levande landsvägar. ?

          Och vad gör vi med våra husdjur, ska de också bli veganer? Kom kisse, så får du lite tofu.

          Man kan välja att stoppa plånboken, nycklarna och busskortet i fickan. Man behöver ingen Acneväska.

            Mobilen då? Var ska man stoppa den? Och laddaren? Ska man behöva ha cargo pants med enorma sidfickor på sig varje dag?

            (och då har jag inte räknat med läppbalsam, tamponger och allt det där andra man kan behöva släpa på ?)

    Måste vara jobbigt att hela tiden vara på jakt att ”skapa content”. Och så ska man vara lite ”originell” och haka på olika youtube trender. Jäkligt löjligt och ytligt.

      Dock är de flesta inte så. Tittarnas favoritvideor brukar vara vanliga vloggar

        Eller hur! Hur många tycker att dessa videor är roliga? Känns som att de försöker överträffa sig själva/varandra istället för att släppa ”vanliga” videor som jag tror de allra flesta uppskattar mer. Speciellt när det är 30+ tjejer som håller på och ska äta rosa mat en hel dag… Snälla lägg av bara

          Känns som det är barn som tycker det är roligt.

          Ida sa ju i podden att hon inte trodde majoriteten av hennes tittare var barn men det tror jag. Känns som hon vänder sig mot den yngre publiken.

          Hade gärna sett mer mogna videos från Ida.

      Håller med. Och jag kan inte förstå att det finns intresse för den typen av innehåll. Vloggar och matlagningsvideor kan jag förstå men inte sådant här. Eller ”jag äter bara barnmat/svart mat/rosa mat i 24 h”.

      Tycker folk verkligen att det är kul att titta på?

        Ja, lättsam underhållning som man tittar på när man inte har något bättre för sig kan vara rätt ovettig ibland ?

          9.44 Vad är underhållning i det här?

    Vad är meningen med detta? Skulle det vara kul och underhållande? Bara pinsamt.

    Sjukt bra idé med maten Camilla! Hade faktiskt varit kul att se 🙂

      Margaux har gjort exakt den idén med
      Arnold ? var jättegulligt

        Nej, det är inte gulligt.
        Dessa morsor makes profit på sina barn som inte har bett om att bli exponerade på det viset.
        Vidrigt gränslöst föräldraskap.

          JAG tycker att det var gulligt 🙂 Jag framför mina egna åsikter, inte dina.

            Och jag framför mina!

              Fast då hade du kunnat säga att du inte håller med, inte: ”nej, det är inte gulligt”

              Du skriver också vad Anonym 09:45 borde tycka.

                Nej det gör jag inte.
                Jag påstår och skriver min åsikt precis som hen själv gör.
                Ser du att jag skriver ”du borde inte tycka att det är gulligt?”…
                Nej precis.
                Du däremot talar om för mig vad jag ska göra och inte så se till att laga ditt glashus innan det rasar helt.

    Tyckte nästan det kändes som smygreklam för Åhléns? Sättet de filmade på och med tanke på att Ida Wargs produkter säljs där nu. Kanske lite ”under radarn” – exponering/samarbete

      Nja, det lät långsökt. Tror inte Åhléns jobbar så.

        Säger inte att det är så men kändes lite reklamigt när de filmade omgivningen och utbudet i vissa klipp istället för Elvis

          Tror Åhléns skulle bli asförbannade om de såg videon. Åhléns jobbar hårt och seriöst med hållbarhet så tror inte de tycker det är bra reklam. Tror inte man får filma inne i varuhuset utan tillstånd så vore jag Warg skulle jag plocka ner videon.

            Även om företag ”jobbar med hållbarhet” så är hela deras företagside och vinst att folk ska handla hos dem. Ju fler som handlar desto mer desto bättre för Åhléns, såklart. Dessutom tycker jag Åhléns ofta vill framhäva sitt utbud och ha mycket fokus på barnavdelningen vilket hade kunnat göra detta till ett perfekt och ”roligt” samarbete. Säger som sagt inte att det är så men fick lite vibbar. Återstår att se vad och om Åhléns ber henne ta ner videon med tanke på att tillstånd krävs för att filma där…

          Tror Åhléns skulle bli asförbannade om de såg videon. Åhléns jobbar hårt och seriöst med hållbarhet så tror inte de tycker det är bra reklam. Tror inte man får filma inne i varuhuset utan tillstånd så vore jag Warg skulle jag plocka ner videon.

            Jobbar hårt och seriöst med hållbarhet?
            Genom att prångla ut billig skit och enkla kopior på whatever är senaste trenden inom heminredning och mode? Nja, Åhléns är inget företag jag överhuvudtaget förknippar med hållbarhet. Inte någonstans.

              Du snackar för dig. Tror inte du förstått, tyvärr.

                Åhléns är inte seriös nånstans och det är solklart att detta är ett samarbete mellan dem och Ida. Var inte så j-vla naiva…

    Varför kommenterar folk nästan bara när Ida gör det har inte JLC o liknande gjort typ såna videos?

      Olika typer av tittare 🙂 ”folk” är ju inte en och samma människa. Ida har kanske en annan målgrupp som är mer medvetna om sånt här.

        Kanske just därför det egentligen är värre då JLC gör det, då deras tittare främst är BARN och därmed lär sig att det är typ coolt roligt bra, då de inte har nån som säger att det är ett sjukt beteende och lär dem ifrågasätta det… Såvida de intr har föräldrar som har full koll på vad de gör

          Vem säger att deras tittare främst är barn?

            Eh, för jag läser kommentarerna och ser vilka fans de har…? Inte direkt vuxet klientel i majoritet.

              Så man baserar ålder på tittare på hur folk skriver i kommentarerna?

              Tror snarare att det är barnen som märks. Vet många, både äldre och lite yngre (jag är 27) som tittar på JLC.

      För att man inte har sett de antagligen?
      Lika jävligt vem som än gör dessa dumheter.

      Kanske inte så många av JLCs tittar hänger på bloggbevakning? Olika typ av tittare.

      Fortfarande onödig video oavsett vem som gör den.

    Tror ni hon lämna tillbaka allt skräp som köptes?
    Svårt att tro att hon behöll grejerna.

      Förmodligen. Vilket bara gör det ännu löjligare

      Det gör hon säkert. Men hon uppmanar forfarande till konsumtion och att hon skämmer bort ungen med att köpa allt han pekar på.

        Exakt, inte direkt så smart. Sen undrar dom varför Elvis vill ha allt han pekar på i framtiden…

    Hon kanske returnerade allt efter. Finns mycket falska saker på vissa YouTubers videor.

      Varför ens köpa det då? Då är det ju bara ”låter mitt barn gå runt i en affär och peka på saker”. Vad är det roliga och nyskapande i det?

        Vad tror du? Få views på youtube såklart. Det är inget hon hittat på själv, det är en grej på youtube. Kolla upp det.

        Tro inte på allt du ser på internet.
        Hennes situation kanske är annorlunda men det finns många som låtsas äga grejer dom egentligen inte har bakom kulisserna.

    Elvis är supergullig men detta är helt fel i tiden när andra större barn skolstrejkar för klimatet.

    Jag förstår verkligen inte de influensers som väljer att profitera på sina barn?
    Självklart är ju att de tjänar mycket pengar på samarbeten som rör deras barn.

    Men till vilket pris för barnen. Hur kommer de känna den dag de blir äldre att deras uppväxt fanns att beskåda för den breda allmänheten.

      Jag tycker själva grejen är galet ointellegent men tror du på riktigt att ungen kommer må dåligt av att ha varit med i sin mammas blogg när han var liten?
      Varför skulle han bry sig?

        Jag hade inte uppskattat att vara med i min mammas videos som liten idag. Visas upp för hela internet, exponeras för att hon ska tjäna pengar. Nej tack. Inte säkert barnen som exponeras nu i diverse influensiska videos kommer må dåligt över det i framtiden, det kan inte vi veta. Inte heller deras föräldrar kan veta, så varför chansa?

          Det räcker att ett barn drabbas negativt så är det inte ok. Som du skriver varför chansa?

          Vissa barn blir retade i skolan pga sådant föräldrarna har lagt upp osv.

          Andra kanske mår psykiskt dåligt när de blir äldre.

          Vi får vänta 10-20 år så har vi facit.

            Så du tror att den här lilla killen blir retad i skolan för att han fick plocka leksaker i en butik när han var typ 1 år?

              Nej jag tror inte den här lilla killen kommer bli retad i skolan på grund av den här videon. Det är inte den här videon det handlar om utan fenomenet att använda sina barn för att skapa klick. Barn inte kan säga ”nej jag vill inte vara med i din video/på instagram” osv. Måste man nyttja ett barn som inte har möjlighet att säga nej till det? kanske inte är så kul att växa upp och se att ens mamma (oftast) lagt upp en video på youtube när man badar eller vad som. Nej inte alla kommer bry sig och se det som någon grej men föräldrarna kan OMÖJLIGT veta hur deras barn kommer reagera när de växer upp. Så som jag skrev tidigare, varför chansa? är det inte bättre att vilja sitt barn det bästa och skippa det om det ens finns en liten liten chans att det inte kommer gå hem.

                Såhär: jag hade tyckt det var jättekul om det fanns videos på mig när jag var liten om dom bara fanns för mig och mina närmsta. Inte på youtube för hela världen att beskåda

        Jag hade definitivt inte uppskattat det idag om det visade sig att min mamma exponerat mig som barn för enormt många okända människor.

        Mina barn som snart är tonåringar har i många år sagt att jag inte får lägga upp bilder på dem på Instagram/blogg osv och de hade varit arga på mig om jag hade lagt upp bilder och filmer på dem som små inför en tusentals okända människor.

        För mig är det ett övergrepp mot barn.

        Begreppet integritet har nästan helt försvunnit sedan FB kom.
        Inget privat är heligt längre.

          Wow, övergrepp. Relay?!

            Vilken intressant stavning på really. Får nästan lite obehagskänslor.

            Kan du inte skriva något mer intelligent? På det kan du inte ens stava!

            Utveckla gärna ditt svar tack.

          Övergrepp? Ditt liv kan inte vara lätt.

    Hennes kille liknar Marcelo ?? haha
    På tal om killen… är han lika blåst som henne då han bara står och skrattar och inte ifrågasätter va fan hon sysslar med?!

      Pärleros är definitivt inte vad jag uppfattar som den skarpaste kniven i lådan.

    Det är ju öppet köp på alltihop! Filma och lämna 😉

      Självklart men det är ju inte det som är grejen.

    Så onödig och omodern video. Fattar inte hur hon tänker. Uppmana till konsumtion och låta ungen få allt han pekar på, snacka om bortskämd unge.

    Men hon sa i podden något i stil med att hon börjar tappa intresset för youtube.

    Så sjukt kul video, älskar att kolla på när andras barn är sådär roliga! Har redan tittat tre gånger och mer tittning blir det ikväll. Så himla kul idé att köpa allt ungen pekar på, tokroligt och lite knäppt att köpa allt ju! Spännande är det också, vad ska han välja härnäst?! Alla som klagar är ju bara avundsjuka och hade nog själva velat vara Ida och kunna ge sitt barn den här roliga upplevelsen. Och vaddå exploatera sina barn, det är ju bara gulligt och dessutom gynnar det ju barnen med extra klirr i kassan för föräldrarna! Och hur skulle det kunna påverka miljön när grejerna redan är producerade? Hoppas få se mer av detta, speciellt Arnold hade ju varit SÅ kul att se göra detta hihi.

      hahhahaha

        Verkligen.
        ”hihi”

      Säkert dum fråga men skämtar du eller är du allvarlig?

        Dum fråga. Swoooooosh

    Jag är helt förundrad över att den fula väskan kostade 4000 kr. På riktigt!? En del människor med (mycket) pengar är verkligen lurade på riktigt.
    Jag tänker inte försvara videon på något sätt, att springa runt och köpa saker man inte kommer använda (fast det verkar ju som att de KOMMER använda dem – hon kollade ju ut storlekar och sambon/mannen sa att han tänker använda glasögonen osv…) men jag tycker det är konstigt att folk klagar på konsumtion, ärligt, det mesta vi köper idag är ju faktiskt HELT onödigt. Garderoberna fulla med kläder (skulle ju räcka med 2-3 ombyten egentligen), många par skor (räcker med 4 – sommar, vinter, mellansäsong, finskor), massor med böcker (låna eller e-bok), nya telefoner utan att de gamla är sönder, nya möbler utan att de gamla är slitna osv osv i all oändlighet.
    Missförstå mig inte. Jag konsumerar också. De flesta konsumerar onödiga saker. Nu kommer det säkert komma någon och säga att den personen inte gör det, och det är ok. Men som sagt – de flesta köper mer saker än vad de behöver, bara för att de vill ha.

      Men det finns ju ändå skillnad på konsumtion och konsumtion. Att konsumera saker man inte vill ha, inte behöver, inte gillar, bara för att man kan, är ju helt vansinnigt. Man kunde väl åtminstone köpt något vettigt

        På vilket sätt skiljer sig dina ord efter ”men” från kommentaren du svarar på?

        Men för miljön spelar det ju ingen roll om du konsumerar för 7000 kr saker du vill ha, än om du konsumerar för 7000 som du inte vill ha.
        Jag menar bara att alla konsumerar mer eller mindre, och många konsumerar väldigt onödigt om man ser till vad man faktiskt BEHÖVER och inte bara vill ha.
        Många konsumerar plagg som de använder en säsong när det är mode och sedan används det aldrig igen. Jag ser inte direkt någon skillnad på den konsumtionen och vad Ida gjorde i videon. Vad är vettigt? Det enda vettiga är ju egentligen att endast köpa det man behöver för att leva, med en liten guldkant kanske. Inte ha femtioelva par skor eller sju handväskor eller två tv-apparater och nya mobiler jämt och ständigt.
        ALLA handlar bara för att man kan. Precis alla.

        Som sagt jag försvarar inte videon, men den visar ju egentligen på hur alla beter sig på sätt och vis. Man går in i en affär och kommer ut med 3 tröjor man ville ha men inte behövde. Inte egentligen.

        Ps jag är INTE bättre själv. Jag konsumerar onödigt.

    Hon lämnar väl högst troligen tillbaka det??

    Både Ida och Alexander känns ju inte som att de har alla hästar i hagen. Aldrig förstått varför folk är intresserade av att ge de uppmärksamhet, och att exponera sitt barn dag ut och dag in = bad parenting.

      Har väldigt svårt för Ida, vet faktiskt inte varför. Mest sett henne i andras videor, upplever henne som så himla falsk men vad vet jag.

        Samma här. Hon verkar vara så jävla platt, dum och falsk.

      Lite gammeldags momshameing på g här ser jag. ?

    Jag är glad att jag inte tillhör generationen som växt upp med att följa youtubers om man säger så. (Nej, jag behöver ingen guldstjärna)

    Även fett tråkig video

    Vet inte om hon är vegan av miljöskäl men tycker ändå det är ett exempel på svartvithet som är så typisk i dagens samhälle. Alltså många som är veganer av miljöskäl men har en sjukt hög konsumtion, eller sådana som skammar folks flygande men handlar en massa via nätet. Har en ingift släkting som bor i Florida till exempel. Han är vegan och har gjort stor grej över att strejka för klimatet idag, bombarderar sin Instagram med en massa miljögrejer osv. Samtidigt har de flera bilar uppvärmd pool, och kan flyga över till Europa över en helg för att äta på en specifik restaurang. Och ja, några veckor sedan under orkanhotet tog de in på lyxhotell i samma stad där de bor, eftersom för två år sen då det var orkan hade de ingen el på en vecka och de tyckte det var för jobbigt utan ac så denna gång tänkte de att de checkar in på hotell för hotellet har egna generatorer.. Jag har helt enkelt svårt att ta den här typen av människor seriöst. Att vara vegan gör dig inte till en miljöhjälte som har rätt att göra vad som helst resten av tiden liksom.

      Vill ännu tillägga att han vid flera tillfällen publicerat sitt miljöavtryck enligt olika test han gjort. Då jag sedan gör samma test får jag nästan hälften av hans avtryck, och då är jag varken vegan eller flygstrejkar. Men jag har miljövänligt boende och låg konsumtion, och många glömmer bort att de två sakerna har stor miljöpåverkan. Inte bara att vara vegan och flygstrejka.

      Vi är vegan, av hälsoskäl och jag orkar inte bry mig om miljön längre, inte mer än att sortera som jag alltid har gjort och handlar ekologiskt och närproducerat i den mån det går. Så hemskt är jag.

      Alla veganer är inte miljöaktivister hehe

        Nä det vet jag. Finns många orsaker till att vara vegan 🙂

        Det jag stör mig på är då människor målar upp sig till helgon för att de till exempel är veganer eller flygstrejkar som att det skulle rädda planeten.

    Det finns gott om hopp att öven framtidens vuxna kommer att skämmas över sina föräldrar … en lång tradition hålls vid liv

      Japp det får vi hoppas på och klimataktivism har blivit en ny religion och arvssynden återuppstår på nytt. ✌

    Videon borde heta ”guid i hur du uppfostrar ditt barn till en vidrig ungjävel”.

    Det här är väl ett samarbete hon har med Åhléns eller har jag fel??
    Bedrövligt om så inte är fallet.
    Money, money, moneeeey…

    Man undrar ju vilken verklighetsuppfattning barn som växer upp på det här viset kommer få, om man får allt man pekar på och ofrivilligt har en stor del av sitt liv utfläkt till allmän beskådan 🙁 Kan ju komma att bli en väldig kontrast mot andra jämnåriga och andra människor i allmänhet.

    När vi ändå pratar om youtubers som gör allt för content. Antonija Mandir, en snart 24 år gammal kvinna som håller på och skriker och gapar som ett barn i varenda video. Hon gjorde en video för ett par veckor sedan som gick ut på att dom skulle beställa samma sak som personen framför i olika snabbmatsrestauranger. I hela videon klagas det på att maten dom får är äcklig, dom vill inte käka en av hamburgarna dom får så dom beställer igen men får samma meny igen. På ett ställe får dom tre glassar men eftersom dom innehåller jordnötter och hennes kille är allergisk så åker två av glassarna rakt ner i soporna. Hon har även gjort en ny video för ett par dagar sedan där dom ska äta en massa mat från Mc Donalds och slå något rekord. I videon beter hon sig bokstavligt talat som ett barn, gapar och skriker samt slänger mat på golvet. Hon har även fått en del konstruktiv kritik i sitt kommentarsfält men vad jag såg på hennes IG-story så verkar hon helt oförmögen att ta till sig av kritiken.

      Jag har svårt för vissa människor, hon är en utav dom. Då har jag inte ens kollat på tv-serien hon har varit med i, vilka det nu må varit…

    Tror ju att de flesta som gör sånna här videos lämnar tillbaka grejerna igen!!!

    Läste lite för snabbt och uppfattade som att ungen hade pekat ut en elvisp som han ville ha. Fan va märkligt beteende av mor i huset tänkte jag innan jag såg att avkomman heter Elvis!

    Detta är ungefär precis det jag förväntar mig av henne, tyvärr. Hon framställer sig inte vidare intelligent i sociala medier

    Tänk att skicka alla dessa pengar till välgörenhet som Vid din sida eller nåt. Det är mycket pengar! Men inget ovanligt i denna sjuka värld vi lever i tyvärr. Influensers köper frukost för 500 kr, tar ett fota uppifrån och äter inte upp det. De får gratisprodukter av företag, utan att vara i behov av detta. Tänk om det istället kunde gå till en 14-årig flicka, dotter till en ensamstående mamma som sliter ihjäl sig för att få ihop det för sins barn.
    Men hon har ju inget flashigt konto.
    Ytliga, sjuka värld. Vart är vi på väg?

    Detta var bland det dummaste mest ogenomtänkta jag sett på länge! ”influensers” inte det minsta ansvarsfulla utan bara ytliga, pryltokiga, gör-vad-som-helst-för-klick, pengakåta, slösaktiga människor. Usch så innerligt besviken jag blir. Så glad att jag inte följer dessa människor på sociala medier utan bara behöver läsa om dem här.

    Själv följer jag en youtube:are som köpte allt hennes hund luktade på i djuraffären.. USA lol

      Kammi har också gjort en sån video. 🙂

    Men orka kommentera ett barns utseende. Har vi inte kommit längre än så, 2019?! Om du tycker han är Sveriges fulaste barn, tycker jag du har Sveriges fulaste attityd mot barn.

      Det är okej för mig 🙂 Jag gillar inte barn

    Jag stör mig på att han faktiskt inte får allt han pekar på. Han står och håller i saker som de sedan inte köper. Tänker att om hon nu måste haka på denna dumma trend så borde hon ha kört all in.

    Nä nu måste ja ta å kolla videon efter att ha läst detta kommentarsfält! Jag är lite emot att folk har med barn på socialamedier, men de är deras val. Skulle jag så mycket pengars Ida har så skulle jag garanterat gjort samma sak, fast utan att läsa ut videon på nätet sen☺️

    Detta är typ min tredje kommentar ever. Men shit vad det här provocerar mig. Vidrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.