Hugo Rosas slutar blogga

Herregud, Hugo Rosas har låtit sin blogg gå i graven och jag (och ni?) har helt missat hans avsked.
Kanske är det i sig en tydlig indikator på att det var dags? Att han uppdaterade bloggen så pass sällan att ingen förväntade sig ett avskedsinlägg eller ett inlägg överhuvudtaget från honom?

Jag tänker att följarna kommer kunna fortsätta läsa om Hugo inne på Paulas blogg, och icke att förglömma – Instagram. 
Värre hade varit om han tagit bort ALLA sina sociala medier. Då hade det nog en och annan som fått lite abstinens, men nu?
Nä, han bara slussar sina följare vidare till en annan plattform där Hugo och hans följare kan leva lyckliga i alla sina dagar.

Jag tror att fler och fler influencers kommer fasa ut bloggen till förmån för Instagram, men det finns en viss risk med det som är aningens problematisk för alla inblandade.
På en blogg ser alla som besöker sidan samma sak, inläggen läses i kronologisk ordning och köpt trafik står ut som en fyr om natten i Google Analytics, medan Instagram har ett system som styr vem som ser vad och av vem.
Instagrams algoritmer, shadow banning och oförmågan att skilja köpta följare, likes och kommentarer från genuin interaktion mm riskerar att göra betalande kunder enormt missnöjda då de alls inte fått valuta för sina investerade pengar. Ponera att en kund betalar för en kampanj på ett Instagramkonto med flera hundratusen följare, bara för att få veta att den enbart setts av kanske 50 000 följare när resultatet ska analyseras.
Eftersom Instagram låter algoritmer styra vad folk ser, snarare än att publicera allting i kronologisk ordning – som på en blogg – så är det sannerligen som att köpa grisen i säcken många gånger att använda sig av influencer marketing på Instagram.

Så länge Instagram inte lyssnar på kritiken och slopar dessa algoritmer så kommer det vara Blogg – Instagram 1-0 i det här avseendet.
Finns det NÅGON förutom Instagram själva som uppskattar deras algoritmer?
Jag är mycket tveksam..

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nästan lite sorgligt när en bloggveteran skriver ett avslutningsinlägg för att tacka för sina tio år och ingen märker det.

   Han hade ju väldigt många kommentarer på det inlägget så var rätt många som märkte det

    Ja, klart att NÅGON har märkt, men jag jämför med när till exempel Tyra slutade blogga och kvällstidningarna och skvallerbloggarna skrev om det.

    Som Camilla skriver: hon har inte märkt det och ingen här har tyckt att det varit värt att nämna det bland kommentarerna.

     Bloggvärlden är ju inte lik aktuell som den var när Tyra slutade. Idag är det nog bara blondinbella, Kenza och typ kissie som skulle kunna skapa rubriker om de slutade blogga

   Jag såg hans hejdå-inlägg, kommenterade ett ’tack’ och kommer sakna Hugos blogg, han hade rolig humor ? läser inte Paulas blogg längre för tycker inte den var lika kul som Hugos. Och Hugos instagram är inte så rolig, bara Clean och träning.

    Men neeej. Paula är så tråkig och falsk. Jag kommer att sakna Hugos ärliga blogg! 🙂 Tror dock att det är skönt för dem att båda inte är ett bloggande par, men icke att glömma att Hugo faktiskt var den som bidrog till att Paula ens kan leva på sociala medier idag, med hans dåvarande stora blogg (på grund av sina challenges och relationen med Paulina).

     Och Paows förtjänst att Hugo blev stor om man nu ska vara sån… Med andra ord är det egentligen Paows förtjänst att Paula kan försörja sig på sociala medier? ?

      Eller Linda Rosing.. ?

   ÄNTLIGEN!

  Varför har dom dessa algoritmer? Vad är syftet med dom?

   Antagligen är syftet att instagram ska tjäna mer pengar i det långa ledet. Säkert även därför followers-fliken har försvunnit. Att de skulle bry sig om användarna är bara bull

    It’s aaaaallllllll about the money.

  Känns som han dragit ner på Instagram med och nu satsar all fokus på Clean

  Verkar vara en trend! Anna book har också släckt ner….

   Fast Anna Book lär ju släckt ner för att hennes barn ställt till det.

    Vad har barnet gjort?

     Googla, det får inte skrivas om här. Tar typ 3 sek att få fram FUP:en.

      Har det hänt en ny sak?

       Googla. Finns trådar på forum på nätet om detta. Precis som det finns en lång tråd om Blondinbella. Samma forum.

       Japp! 🙂 Inte sonen denna gången.

       Hade också helt missat detta. Lär ju komma ett inlägg om det, eller?

        Tror inte det kommer ett inlägg om det.

     Hon glömde lämna tillbaka böcker till biblioteket i tid.

      Nej. Betydligt värre saker.

    Det är inte bara pga hennes barn.
    Hennes lögner om Örebro plus hennes knäppa inlägg om Magnus Uggla tror jag retade upp flera än vad hon kunnat ana.
    Hon har ju vetat om familjemedlemmens situation sedan början av juli men efter det har allt varit frid och fröjd på alla hennes sociala medier. Det hon skrev om direkt efter ”händelsen” var sommarvädret och problemet att välja överkast till sängen?!?
    Hon lyckades ju förtränga och försöka mörka det som hände en annan familjemedlem för några år sedan så jag tror inte att det som hänt nu är hela orsaken till hennes problem.

     Fast hon ljög ju aldrig om örebro. Camilla har skrivit en rättelse om det t o m.

      Vetksamhetschefen och rektorerna har i en artikel i NA berättat att de INTE bett henne komma till Örebro! Hon ringde tydligen själv och erbjöd sig men ingen ville ha dit henne.

      Fast Anna skrev ju sen på sin blogg om att någon förnekade att de pratat om det hon påstått så det verkade lite märkligt. Tror hon kände sig lite bortgjord och jag tror hon stängt ner sin instagram delvis pga det men främst pga att hon inte vill få frågor om vissa saker, och för att inte folk ska kunna skriva vissa saker, så att hon inte ska behöva passa sin instagram. Hon hade ju iofs bara kunnat stänga av kommentarer. Men det kanske är skönt för henne med en paus, många har ju uppmanat henne till att ta soc medier-paus, att stänga ner. Kanske inte så bra att det kom i samband med hennes låt-släpp bara.

     Hennes inlägg om Uggla var inte knäppt. Klart olämpligt att skriva så till en tonåring.

  Det är bara att vänta in rekylen från uppdragsgivarna. De borde rimligen fundera både en och tre gånger innan de lägger pengar på influencermarknadsföring som mest baserar sig på Instagram (eller upplåsta bloggsiffror där man med flit blandar ihop begreppen för att framstå som större än man är).

  Kan tänka mig att tiden med en säck pengar i förskott snart är förbi, och att man bara kommer att få betalt för de köp som går att relatera till den egna insatsen. Jag har själv en affärsidé där jag funderar på att använda influencer marketing i mixen, men då blir det betalt i efterskott baserat på ett ekonomiskt resultat jag själv kan mäta mig fram till. Gratispengarna är slut.

  Jag har nästan helt slutat kolla mitt flöde och går istället in på profilen på de personer jag är intresserad av att kolla. Det kanske är ett ickeproblem egentligen men jag stör mig fortfarande på att det inte kommer i kronologisk ordning. Är nog en tant egentligen, det var fan bättre förr ?

  Dagbok på nätet känns väl kanske kul fram till man blir 25 typ…

   Varför bara fram till 25?? Finns väl många över 25 som tycker det är roligt ?

  Hannalicious berättar i senaste poddavsnittet att hon inte tränat sen hon kom till new york och därför blivit ”sååååå fet”
  Efter alla stormar kring henne senaste året borde hon väl tänka sig för extra? Tänk alla småtjejer som lyssnar och börjar tänka likadant?

  Jag följer ingen kändis på Instagram men jag går dagligen in på vissa konton.

  Varför hänga upp sig på klick? Mindre stress att minska antal kanaler.

  Det är väl bara bra om företag slutar använda influensera och instagram, då kan ju alla influenser sksffa sig riktiga jobb.

  Att allt kan komma och gå är livets sång

   Känner obehag av ditt användarnamn och att du måste länka

  OT men, vad är det för läkare som har skrivit ut ILs sömnläkemedel? Det hon beskriver i sitt senaste inlägg är ju mer eller mindre ett missbruk.

   Vad exakt beskriver ett missbruk?

   Hur skulle vi/Cam veta det?

   Tycker inte det lät som ett missbruk? ?

    Njae, alltså man förordar ju inte att använda insomningstablett varje kväll. Många läkare är restriktiva, andra inte så värst. Själv tycker jag väl att de flesta vuxna människor ska få bestämma själv över sina liv, d v s om de känner att de ibland behöver insomningstablett för att somna. Vissa läkare tycks vara så enormt emot allt bruk av dylika tabletter.
    Missbruk för mig är snarare om man börjar överskrida dygnsdoser. Det värsta med att ta tabletten varje kväll är väl annars att den förlorar sin effekt/att det blir väldigt svårt somna utan.

   Skriv gärna en förklaring till hur du kan få det till missbruk?

   Tror det bara passar väldigt bra i hennes snyftstories nuförtiden!
   Buhu, jag kan inte sova typ!

   IL Är väl ändå ett troll som ska bedömas som ett troll som trollar? Vad kan vara mer förvånande än att trollet trollar?

   Jag använder insomningstablett må-fred sedan 10 år tillbaka. Är det ett missbruk?
   Får det utskrivet på recept från min läkare och för mig har detta varit livsviktigt och hjälpt mig klara vardagen med jobb.

  Inte lätt få tag i imovane. Vet inte hur IL lyckats få recept på så många tabletter att hon kan ta det varje dag.

   Jag och mina vänner har inga problem med att få recept på imovane. Vet när det var något fel Ang deras fabrik. Och en apotekare så till mej att det är jättevanligt att folk får imovane på recept. Tyvärr hjälper dom inte så bra om man tar dom för ofta. Finns ju andra nedeciner men dom får jag myrkrypningar av i benen.

    Mm Propavan. Men den tillhör inte samma kategori läkemedel, är inte narkotika

    Jag behöver testa en annan läkare hör jag… Får bara atarax… Funkar lika dåligt som när jag inte tar dom.
    Vette tusan om jag skulle lyckas få utskrivet för långtidsbruk som hon verkar fått? Kanske får googla upp IL läkare och gå till.

   Vadå inte lätt? Fick det utskrivet så fort jag berätta för läkaren att jag hade sömnproblem. Fick typ en månads ransonering. Helt sjukt egentligen, tycker snarare det skriva ut alldeles för lätt! Känner två personer till som tar det och alldeles för ofta dessutom. Själv vågade jag para ta den ett par gånger.

    Jag har varit hos tre olika läkare för mina sömnproblem sen januari i år. Haft brutala problem sen över ett år tillbaka med att kunna sova och gick till läkaren i januari när jag inte orkade mer (fler sömnlösa nätter och sen jobba). Har fått propavan och atarax. Får inget annat. Remiss för sömnutredning. Fick mer atarax i väntan, har ännu inte fått någon tid där. Har bett om annat eftersom ataraxen inte funkar. Men de har sagt att de inte skriver ut starkare. De jag gått till. Tre olika. En privat. Två på vårdcentralen.
    Kanske byta vårdcentral då? Privatläkaren sa nej med.

     Usch vad jobbigt för dig! Jag fick det verkligen utskrivet genast. Atarax gör ju inte direkt mycket för sömnen när man har så grova problem. Nu är det ju dock visserligen asbra att du fått remiss till sömnutredning men känns verkligen som att du borde få mer akut hjälp samtidigt. Hemskt att inte få sova och inte minst skadligt. Hoppad det löser sig!

     Sökt hjälp för sömnproblem 3 ggr och fått imovane utskrivet varje gång. Sen har sömnproblemen löst sig alla gånger så inte ens behövt ta en enda tablett men fick iallafall utskrivet direkt

   IL har väl fått Lergigan? Lergigan är väl en rätt ”mild” tablett? Gravida får ibland Lergigan. Jag har tagit det dagligen i snart ett halvår. Däremot läste jag i något förutom att Lergigan är som sockerpiller för de med extrema sömnproblem.

    förutom=forum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.