Varför bemöts de så totalt olika?

Att Hannalicious och Lojsan Wallins senaste poddavsnitt inte riktigt gick obemärkt förbi har kanske en och annan av er snappat upp?
Det var en stor grodfest där än den ena, än den andra grodan hoppade ur munnen på dem, om allt från Victoria’s Secrets nya och inkluderande policy till hur man ska bita ihop och ställa upp på sex i en relation, även om man egentligen inte vill.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och efter många om och men så bemötta duon slutligen kritiken och erkände att de kapitalt gjort bort sig.

När jag nu läser deras individuella inlägg på Instagram så blir jag lite fundersam. Hur kan två personer bli så här fundamentalt olika bemötta av en och samma situation?
Ska man vara lite petig så var det ju faktiskt bara ”Lojsan” som besvarade frågan om hur man håller relationen vid liv genom att ställa upp på sex.
Ändå verkar det vara Hanna som straffats hårdast, i alla fall av deras inlägg att göra.
Lojsan tackar för att alla varit så himla fina mot henne sedan hon bad om ursäkt, medan Hanna verkar ha brutit ihop i New York och undrar om det här var droppen för henne som influencer.

Tar Lojsan bara lättare på situationen eller kan Hanna ha fått ta betydligt mer skit än sin poddkollega, trots att hon faktiskt var den mindre aktiva i att rapa upp grodor?

Hanna!
Bryt ihop och kom igen! Ta stöd av dina nära och kära som är och hälsar på dig i New York.
Det där var inte droppen, det kan jag nästan garantera.
Alla fuckar upp, oavsett vem man är så fuckar man upp ibland.
Allt handlar om vad man gör när man väl står där framför fullbordat faktum, och så länge man är villig och beredd att lära och göra annorlunda så finns det nog plats för några fler droppar i den där bägaren.

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja herregud det var på intet sätt hennes ”sista chans”. Folk vill bara att hon ser problemet och ber om ursäkt, sen släpper folk det.

  Svara

   Nä Hanna är en bortskämd flickbebis. Lojsan är mer vuxen och tar detta på rätt sätt. Bryter ihop, lär sig och kör vidare. Hanna drar på sig värsta offerkoftan och fiskar efter kommentarer som ”neeeej! Sluta inte! Kämpa! Styrkekram”.

   Svara

    +100000 på den! Alltså värsta cry babyn jag sett!! Vad gör hon som influencer om hon inte kan ta att hon gör riktigt illa uttalanden som inte får obemärkt förbi? Stackars liten.. Väldigt jobbigt!

    Men sjukt bra att folk tog upp detta och att dom fick en rejäl knäpp. För sådär uttalar man sig inte. Inte om man är helt empatistörd och okunnig överlag.

    Svara

     Hanna var en så driven och go tjej när hon gick gymnasiet. Saknar verkligen den Hanna för jag trodde aldrig hon skulle bli den personen hon är idag… Inte nog med dessa korkade uttalanden. Vem har glömt när hon var i Spanien och de fick personalen att kasta ut folk för att de var influencers och skulle ha ett bord? Förstår inte vad som hände med den drivna, smarta, roliga tjejen hon en gång var.

     Svara

     Ot
     Ingen värdering
     Bara notering
     Varför flygskammas inte toftby i sponsrade resor
     För att hon är äldre o därför har skaffar sig mer skinn på näsan? Är folk lite rädda för henne då hon biter ifrån ?

     Svara

      För att flygskammande är dumheter.
      Change my mind.

      Svara

    Läs Lojsans senaste blogginlägg, hon är definitivt en lika stor cry baby med en precis lika stor offerkofta!!

    http://lovisawallin.se

    Svara

    Hahaha flickbebis är verkligen rätt ord och då är hon ändå rätt gammal för att inte kunna tvätta själv.

    Svara

     Exakt! Pinsamt som fan.

     Svara

  Som de säger i ”Mitt liv som hund”:

  – Det är viktigt att jämföra. [Skall sägas på bred göteborgska.]

  Tänk t.ex. på Catrin Hedlund. Där kan man snacka om att fucka upp.

  Svara

  Hanna framstår (framställer sig) som extremt mycket mer priviligerad och framför allt som en bortskämd snorunge. Hon har lyckats med det flertal gånger på alldeles egen hand, buhuuar sedan men tar inte konsekvenserna av sitt handlande. Lojsan följer jag inte mer hon framstår som mer vettig.

  Svara

   Huvudet på spiken!

   Svara

   Hanna är en bortskämd flickbebis. Lojsan är mer vuxen och tar detta på rätt sätt. Bryter ihop, lär sig och kör vidare. Hanna drar på sig värsta offerkoftan och fiskar efter kommentarer som ”neeeej! Sluta inte! Kämpa! Styrkekram”.

   Svara

    Mu ekar det igen, märkligt..

    Svara

   Exakt!! Svälj din jävla stolthet, och inse att du gjort fel, och be om ursäkt! Detta är bara för att manipulera följarna att alla varit så himla eleka mot henne.

   Hon har fått allt i livet på guldfat, och nu tror hon som rik privvad kvinna att hon kan uttala sig så jäkla lågt utan att få ta konsekvenserna. Skäms över hennes patetiska inlägg.

   Svara

  Fast anledningen till att kritiken är hårdare mot Hanna och att hon därmed tar det hårdare är ju för att det inte är första gången hon uttalar sig klumpigt. T.ex. har hon flera gånger fått kritik för hennes attityd som att hon är mer värd än andra ( ex gick före i lång kö för något år sedan) och hennes rätt så framträdande svårigheter eller förhållande med mat (ex äpplet och förut kunde hon skriva ut att hon skippar brödet till salladen, vilket är helt irrelevant att skriva även om man väljer att göra det). Alla gånger fick hon kritik och antingen har hon benämnt all konstruktiv kritik som hat eller sagt att hon ska tänka på det. Det här poddavsnittet visar återigen att hon inte kan ta sitt ansvar som en ordentlig människa. Absolut att alla kan klanta sig i hur man uttrycker sig (det var dock inte fallet här, detta är deras åsikter) och att alla inte kan vara insatta inom alla områden. Men att påstå att man inte är någon expert på kroppskomplex som en slags förklaring till deras uttalanden visar att de inte förstår problematiken. Deras uttalanden visar att de inte har någon slags verklighetsförankring utanför deras egna lilla bubbla. Och kanske är det okej att de får leva i sin bubbla – men då tycker jag att de förbrukar sin rätt att göra sig till offer när de möts av kritik. Det är ändå viktigt att komma ihåg att vi läsare bestämmer vilket innehåll som går hem och inte. Det här innehållet gjorde inte det – återigen.

  Svara

   Bra skrivet, huvudet på spiken!

   Svara

   Men vem fan bryr sig om hon skriver det där om att hon gick före i kön eller om det där med äpplet? Jag triggas inte, jag bryr mig inte, Ta lite eget jävla ansvar. HUR kan man ta illa upp över det där? Det är ni som har problem då, inte Hanna. Sluta läs hennes blogg! Tycker att det är bra att t.ex. Lovisa Barkman blockerar folk som skriver till henne att de blir triggade av hennes inlägg. De gör ju inget själva åt saken utan gnäller bara. Man blir fan less.

   Svara

    Jag triggas inte heller. Samtidigt har jag förmågan att tänka steget längre och förstå att jag inte representerar varenda människa och att alla inte känner och reagerar som mig. Och jo, det är problematiskt när man har unga följare och en stor plattform att ge sig in i debatter om viktiga ämnen och tycka att man ska ha rätt att vädra sin åsikt hejvilt utan att ha någon kunskap om ämnet.

    Svara

    Det här är ju jättekonstigt, varför skulle det vara bra att blocka personer som skriver att de blir triggade av det man postar? Vad ska folk som förmedlar hur en influencers content påverkar en negativt ”göra åt själva saken” menar du? Det är väl jättebra att medvetandegöra de som har en stor plattform kring hur deras beteende påverkar andra, så de kanske kan ta till sig av det och ändra sitt beteende. Nu verkar det ju inte som att det i praktiken når fram, men de är inte isolerade från omvärlden och bör absolut få feedback och kritik för vad de postar och uttrycker.

    Svara

   Exakt så! Du satt sen!
   👏🏻👏🏻👏🏻

   Svara

  Tror det är att Lojsan gör mer vad som förväntas av henne utav den stora massan. Läser på, ber om ursäkt, berättar hur hon ska ändra sig osv.
  Hanna är bortskämd och klarar inte av när det går emot henne, hon gör en blondinbella och ljuger och kommer med bortförklaringar.

  Svara

   +1!

   Svara

  Förmodligen för att Hanna har betydligt fler följare. Själv har jag ingen aning om vem Lojsan är. Har koll på Hanna trots att jag själv inte följer henne.

  Svara

  Cry me a river. Kul hur de störde sig såååå på lättkränkta svenskar och var så säkra på sin sak; men så fort deras följare inte håller med så pudlar dem. Då kan man inte klanka ner på de lättkränkta svenskarna längre, utan blir en själv.

  Givetvis bra om de på riktigt tänkt över sina uttalanden och förstår varför folk blev upprörda och därmed bad om ursäkt (och menade det?). Men det här med offerkoftan känns lagom uttjatat.

  Svara

   Exakt! Hanna har aldrig kunnat ta ansvar över sitt beteende, vilket hon absolut inte gör denna gången heller. Folk skulle inte va lika ledsna om hon lärde sig av sina misstag och man up, och svälja sin stolthet för en stund! Men jag visste att det skulle bli såhär, att hon skulle göra ett sånthär jäkla inlägg. Det förvånar mig inte alls! Det var väntat.

   Svara

  Inte för att jag bryr mig om någon av dessa två men den ena verkar inte kunna ta motgångar öht, fint att du Cam försöker få henne att rycka upp sig. Det gillade jag! Känns för i övrigt som att din blogg är tjejernas Flashback med mer hjärnkapacitet. Keep up the good work!

  Svara

  Förstår inte riktigt det här inlägget faktiskt? Hanna får mer kritik för att:
  1) Hon gör problematiska uttalanden titt som tätt och folk är trötta på att hon ska komma med lama ursäkter och gråtinlägg och inte göra en självrannsakan och lära sig av sina misstag
  2) Hon har fler följare = fler som kan reagera

  Är riktigt less på influencers som gör bort sig och allting ska vara glömt bara de säger förlåt och gråter ut om allt hat de fått. De lyckas ALLTID vända det så att det är synd om dem, för allt de får stå ut med efter att DE har fuckat up. Det är absolut inte rätt att näthata, nej. Men lite jävla ansvar måste man faktiskt kunna ta för sina uttalanden, speciellt när man gör om dem gång på gång.

  Hoppas tbh att Hanna slutar med sociala medier, för jag tycker inte att hon tillför någonting. Hon gör ingenting vettigt med den makt hon har och hon har uppenbarligen inte tillräckligt med fingertoppskänsla och/eller kunskap att prata om lite tyngre ämnen. Influencervärlden behöver fler som faktiskt gör skillnad och inte bara försöker kränga sina egen”””designade””” kläder från Nakd.

  Svara

   👏🏻👏🏻👏🏻

   Svara

   Exakt så! Dåligt inlägg av Camilla, känns som hon ställer sig på Hannas sida. Detta blir en C.W all over. Hanna är lååångt från oskyldig här!

   Svara

   Håller helt med. Det går inte att bete sig hur som helst, varken som människa eller i sin yrkesroll. Det gnälls gång på gång om hur influensers inte respekteras eller benämns som en ”riktig” yrkesgrupp, samtidigt sköts det många gånger så utomordentligt jävla oproffsigt – som t.ex i detta fall. Jag tror knappast att någon av dem *egentligen* förstått vad kritiken de fått innebär. De är bara ledsna över att bli kritiserade, inte över innebörden av det de uttalat sig om.

   Personligen tycker jag detta avsnitt som blivit så kritiserat är en ganska bra spegling av deras ofiltrerade åsikter, och det är verkligen ingenting jag delar. Följde dem inte innan och kommer definitivt inte göra det framöver.

   Svara

  Att Hanna får mer skit beror väl på att hon gång på gång på gång gör korkade och dumma uttalanden som hon relativt lätt kommer undan med? Någon skrev att hon borde lägga ner sina sociala medier och jaa, jag kan nog tycka att det är dags. Det är inte ett dugg synd om henne, men hennes egendesignade offerkofta från NAKD klädde hon snabbt på sig.

  Svara

  Det här är väl fjärde gången (minst) som Hanna klantat till det rejält, så jag tror att många faktiskt börjar tröttna på riktigt nu. Lovisas uttalanden i podden var ju minst lika problematiska, men så vitt jag har hon inte varit i blåsväder förr vilket kanske bidragit till att hon inte bemöts lika hårt. Jag undrar om någon av tjejerna ens har reflekterat över att allt de säger i podden och skriver på nätet kan få konsekvenser eller kan komma att förfölja dem i framtiden…

  Svara

  Två snöflingor är dom. Jag kan tycka att när man spyr ur sig homofobiska åsikter så borde de inte vara glömt och förlåtet på några dagar.

  Svara

  Wow vilken självömkan. Folk tycker olika, om hon står för sin åsikt så gör hon det och får ta att andra inte håller med henne. Men om hon inser att det var dumt sagt så erkänn det och gå vidare.
  Snyfthulkande och självömkande är det enda jag läser. Alla kan göra misstag, visst. Sitt inte och böla ”det är över nu”

  Gå vidare.

  Vissa yrken får man inte göra misstag, typ kirurger. Andra, som jag som är kock, kan göra misstag, jag kan råka salta maten för mycket men kan också förgifta mina gäster.

  Är så fruktansvärt less på självupptagna influencers som häver ur sig saker till höger och vänster, begriper inte vilken påverkan de kan ha på människor och verkar inte ta det ”jobbet” på allvar heller. De agerar på känslor och tycker sen så synd om sig själva för situationer de själva satt sig i men vägrar ta ansvar för.

  Om jag lagar äcklig mat får jag stå för det, ifall mina gäster blir magsjuka måste jag gå tillbaka och rannsaka vad som kan gått fel men det är också mitt ansvar. MITT ansvar som anställd, eftersom gästerna betalar min lön så har jag skyldigheter. Förstår de verkligen inte bättre dessa influencers?

  Svara

   Influenser är inget yrke.

   Svara

   Tycker att de känns som att de kräver att alla ska ta yrket på allvar, och fatta hur påfrestande det är, hur mycket de jobbar etc. Detta upphör dock när någon vill hålla dem ansvariga för vad de gör, då är det plötsligt bara näthat mot en privatperson

   Svara

    Precis. Och (ofta berättigad) kritik benämns som ”hat”…

    Svara

  Alltså snälla kan vi alla komma överens om att aldrig mer läsa/lyssna på något av LD!!! Hon skriver att hon är mot adoption både för homopar och heteropar. Utan adoption hade JAG aldrig fått mina adoptionsföräldrar, utbildning och kärlek. Usch vilken människa. Kan hon inte bara gå i personlig konkurs!!!!!

  Svara

   Var skriver hon det?

   Svara

    Finns på hennes insta.

    Svara

     Inte vad jag kan hitta…

     Svara

   Vem är LD?

   Svara

   Jag kommer aldrig att sluta lyssna på ld och är själv adopterad. Var inte så lättkränkt utan lyssna på vad hon verkligen menar.

   Svara

    Jag är också adopterad och jag är emot adoption. Det handlar inte om att inte älska sina adoptivföräldrar. Däremot finns det mycket i adoptionsindustrin som går att frågasätta.

    Svara

   Men snälla Rebecka. Läs gärna på innan du uttalar dig. Kolla gärna instagramkontot den_andra_stranden, Chung Woolrim eller stulen_identitet för att bättre förstå kritiken som riktas mot transnationella adoptioner. Samtliga konton drivs av personer som adopterats till Sverige.

   Svara

   Adoptionsmotståndare brukar mena att det kunde riktas mer insatser mot att stödja familjer så att de kan behålla sina barn hos sig i fall där det är möjligt. Och att de tycker att adoption är en form av människohandel. Jag är inte själv emot adoption på något sätt, men har lärt mig mycket genom att lyssna på vad motståndare menar.

   Svara

  Konstigt inlägg. Hon måste väl kunna ta kritik? Lojsan har ju också fått massa kritik, men gråter inte ut i ett sorginlägg för det. Hanna har fått väldigt mycket pepp i kommentarerna också. Så stor skillnad är det nog inte, snarare hur kränkt man känner sig av negativ feedback.

  Svara

  Varför ska man fläka ut sina åsikter till höger och vänster då om man inte kan ta kritik?

  Svara

  Sverige är i kris! Det skjuts och mördas och våldtas, vissa förorter är getton och vi har bekymmer över två stycken bimbos eller vad dom är! Och vi har terrorister som går fria i sverige. Kan ni vakna upp lite….

  Svara

   Tro det eller ej, men de flesta människor är kapabla att hålla flera tankar i huvudet samtidigt. Terrorbekämpningen kommer inte att bli lidande för att Hanna Friberg och Lovisa Wallin kritiseras.

   Svara

   Åh nej 😱 Kan du inte maila alla de poliser som sitter och läser bloggar och lyssnar på podcasts att de ska börja kämpa terrorismen istället?! Såhär kan vi ju inte ha det!

   Svara

   Känns lite som de här människorna som går på gatan och ropar ”slutet är nära!!”.

   Jaha. Ok. Låt säga att jag ”vaknar”, vad gör jag sen? Följer ditt exempel på aktivism och Copypastar din kommentar på Familjeliv? Tillsammans förändrar vi Sverige, en spam-kommentar i taget!

   Svara

  Nån som lyssnat på dagens Della Q? Superbra om detta!

  Svara

   Jag upplever det mer som att tjejerna i Della Q medvetet missuppfattar det som folk har reagerat på och bara vill vara motvalls i vanlig ordning (det är ju coolare). Så självklart att de ska hylla Hannalicious.

   Svara

    Gillar när människor är motvalls ja, när majoriteten öser på åt ett håll är det faktiskt livsviktigt. Sen tycker jag inte della q är motvalls för sakens skull, utan tänker egna tankar istället för ungefär det här standardresonemanget:
    ”Oj peg Parnevik är arg över något nu måste jag också bli arg ju :((( För hon har alltid rätt och om hon säger att nåt är problematiskt och att man inte får skoja om det så är det ju så :((( vad arg jag blir nu :(((”

    Svara

     Tönt.

     Svara

   Tycker också de antingen medvetet eller omedvetet missuppfattade vad hela grejen handlade om. Det som fått mest kritik, och det med rätt, är ang hela VS som inkluderande osv. Della Q pratade inte ett ord om det utan bara det om att ”Lojsan” går med på sex även om hon inte är sugen, och att Hannalicious rekommenderar att skära upp ett äpple i bitar för att bli mätt snabbare. Så de missade liksom hela debatten lite kan jag tycka.

   Svara

  Hanna du är skör som en kaktus i Åre

  Svara

  Inlägget Maja Lindelöf la upp häromdagen på sin blogg, att hon valde att inte skriva på ett kontrakt till en stor dröm hon haft i flera år då hon hade en dålig magkänsla och det visade sig senare att det ”inte riktigt stod rätt till”. Kan det vara designeruppdraget på Daisy Grace som aldrig blev av?

  Svara

   Tänkte faktiskt samma sak, för en kollektion för DG har det varit tal om på hennes blogg förut… verkar dock inte som att det blev något av det.

   Svara

   Har också funderat i dom banorna sen jag läste det. Någon som har koll på varför Sanna och Maja inte verkar umgås längre?

   Svara

    Kanske för att de bor i olika länder??? De lyfter ju varandra typ hela tiden.

    Svara

  Då var bellis damage control inlägg uppe. Barnen o middag

  Svara

   hahaha, helt otroligt. det slår aldrig fel!

   Svara

    ”Jag har berättat för barnen att kock, städ och barnflicka har slutat och att jag behöver deras hjälp nu. Gillis svarade att ”det är precis som hos pappa så vi vet redan hur man gör”. Sedan var dom igång och berättade om hur vi skulle handla och laga mat ihop – Så fint.
    Vi handlade och sedan åkte vi hem och lagade middag tillsammans. Sally dukade och Gillis hjälpte mig att röra runt i kastrullen och stekpannan. ”🙈

    Frågan kvarstår: vill hon provocera eller blir det bara fel?

    Svara

     Hur tänker du nu?

     Svara

     Vad är det du blir provocerad av där?

     Svara

  OT men Cissi Wallin blev årets inspiratörsmama på kvällens gala, helt sjukt!

  Svara

   Samma skämt som bellas utmärkelse 😂😂😂

   Svara

   😱 Vart är världen på väg?

   Svara

  Dasha Girine kör just nu en olagligt utförd tävling på hennes instagram.. Dasha som drev en PR byrå med Maximme Björk där dom skapade influencer kampanjer.. men nej, lottrilagen är inget Dasha går efter..

  Svara

   Lagen har ändrats

   Svara

  Har lyssnat på deras podcast flera gånger och har svårt att känna något för de båda. Total värdelös podcast, ingen feel good känsla eller med intressanta diskussioner, den är verkligen inte ett dugg underhållande. Finns det någon som känner samma sak?

  Svara

  Får känslan av att Hanna är kär i Lojsans kille Buster, från att jag lyssnade på deras senaste pod avsnitt.

  Svara

   Vad var det exakt som gav dig den känslan?

   Svara

  Problemet med detta är att influencers har så jäkla svårt att separera sin person från sitt varumärke.

  Hanna sätter på sig offerkoftan och vill inte ens träffa sin familj för hon är så nere. Vilket seriöst företag eller varumärke agerar så här vid kritik? Klart man får bli ledsen men har man en stor plattform som inkomstkälla och en podd som ses som jobb för ditt brand då blir det nästan skrattretande med ett sånt här inlägg. Alltså det är ditt jobb att ha kontakt med folk och nå ut via dina sociala medier och då kommer man få ta kritik och kanske inte höra att allt man gör är bra. Då får man göra ett privat konto och ha det som hobby men vill man ha detta som karriär – då får du man up och faktiskt se detta som ett jobb och agera professionellt, inte på känslor. I en sån här situation så får man faktiskt sätta egot åt sidan.

  Svara

  Vilket gråtinlägg av Hanna…. Barnsligt och oproffsigt.

  Svara

  >försöka vara en perfekt person

  Det där inte en person som vill förändras till det bättre, det där är en person som slår ifrån sig kritik genom att påstå att kritikerna ställer orimliga krav.

  Svara

  Om man ska vara petig så bad ingen av dem om ursäkt! Det enbart noterades att det inte blivit korrekt. Vilket inte är en ursäkt.

  Svara

  Tycker det är helt sjukt att du påstår att människor förtjänar nya chanser när du sitter och skriver skit om Isabella hela tiden? Snacka om girlpower! Du har ju verkligen hittat ett sätt att tjäna pengar på henne och det är ju superkul för dig men snälla rara du skämmer ut digsjälv. Vad händer med din kära lilla blogg när dramat om Isabella är över? Ska du hitta någon annan att jaga? Ingen bryr sig ett piss om vad du tycker om Isabella Löwengrip och om jag vore du skulle jag skaffa mig ett riktigt jobb och växa upp.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.