Johanna Toftby har fått en ny brevkompis

Jag fick ett brev från någon jag inte känner. Åtminstone antar jag att det är från någon jag inte känner, folk som jag känner brukar skriva vem det är ifrån. I stället fanns det bara en bild på mig själv och en kort text: “Vet du att vi tycker att du var mer naturlig och snygg innan du gjorde fillers och läppförstoring. Det är inget bra budskap till unga tjejer att man ska se tillgjord ut tyvärr.”

Förlåt! Du eller ni som jag aldrig träffat, förlåt! Jag menade inte att få er att må så dåligt med lite filler att ni måste kolla upp min adress, skriva ut en bild på mig, klippa och klistra, köpa frimärke och kuvert och gå till brevlådan för att skicka det. // Johanna Toftby

I en tid då analoga brev i brevlådan är lika ovanligt förekommande som bilder på Fanny Lyckman iklädd byxor så är det lite fascinerande att Johanna Toftby, de senaste åren fått hem TVÅ stycken, varav ett till och med var handskrivet.
Det handskrivna brevet bestod av en äcklig text till Johannas cancersjuka vän Annica, där någon alltså har satt sig ner med papper och penna och skrivit ett jävla brev till henne som gick ut på att försöka knäcka henne och ifrågasätta hennes sjukdom, då hon verkade må så bra under sin utlandsresa.
Annica förlorade tyvärr kampen mot cancern och finns inte längre kvar att skicka korrespondens till, men vad gör det när man kan skicka skit till Johanna med posten istället?

Det här är en helt ny nivå av engagemang som är svårt att hitta i dessa digitala dagar.
De flesta tror jag på sin höjd skulle tänka tankar som dessa, men att sätta sig vid datorn, klipp och klistra ihop ett dokument, skriva ut det, skaffa kuvert, leta fram adressen och skriva den på kuvertet, frankera brevet för att så slutligen lägga det på lådan är imponerande. Imponerande, men inte riktigt på ett normalt, sunt vis utan mer på ett ”handen som gungar vaggan-vis”…

Vad är nästa steg för det här uttrycksfulla trollet?
En insändare? Dagens tistel? En inhyrd barbershop-kör som i fyrstämmig harmoni levererar sjungande förolämpningar?

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad är skillnaden egentligen mot att skriva det på nätet? Händer ju ofta här inne att utseenden, speciellt efter filler och operationer, påpekas och hånas. Samma i folks egna kommentarsfält.
  Är det värre att skicka det på brev? Varför?

  Menar du dagens ris?

   Dagens tistel är lika rätt.

    50-år snart, fillers,botox,lösbröst,tänder-glesen borta- blekning mm mm, antar att både vuxna kvinnor o tonårstjejer undrar?? Nu kommer ju reklampengar…..

     Exakt. Jag har svårt att tro på Johanna! Varför måste hon publicera allt. Tråkigt med en stalker. Men här undrar jag faktiskt……

   Toftby vill ha uppmärksamhet till varje (p)ris!

  Funderar på om jag verkligen skall skicka mina långa ”julbrev” till släkt och annat löst folk…. det kanske uppfattas som lite eljest.
  Nä, skoja bara, klart att de kommer skriva och skickas.
  Ääääälskar skriva julkort.

  (brukar dock INTE bifoga bild på mottagaren samt stylingtips)

   Du kanske borde börja med det dock! ”god jul moster Agneta, fundera gärna på vilket budskap din page sänder ut till unga tjejer. Ps vi andra slutade med blå mascara på 80-talet. God fortsättning!”

    Hahaha ? ??

    Underbart! Skrattar ihjäl mig åt brevet till moster Agneta. Ha ha. Hon måste ha tänkt länge på budskapet i sin page innan hon klippte sig.

    hmmm tål att övervägas. Öppnar ju nya möjligheter till spännande konversationer på kommande obligatoriska födelsedags sittningar….

  Ok boomer

   Vem skulle vara en boomer?
   C tillhör millennials.

    För övrigt undrar jag verkligen hur du kunde ens försöka få in ”ok boomer ” här? Nyss lärt dig uttrycket och tror att det fungerar som sågning i alla sammanhang?

     Käkar du citroner till frukost eller är du alltid lika charmig om morgnarna?

      F.ö. uppenbart att 06:38 syftar på brevskrivaren som med största sannolikhet är en boomer. Med andra ord: helt korrekt bruk av uttrycket.

      För att jag ifrågasätter att någon slänger sig med uttrycket ”ok boomer” utan att säga vem av de tre möjliga personerna som hen använder det till?
      Om du tycker att ett vanligt ifrågasättande är grinigt så ok. Kör så. Ha en bra dag

       Nahhh, dålig ”räddning”. Men A for effort! ?

       Var det jättesvårt att lista ut vem av de tre det syftades på? Ja, då är det nog du själv som behöver kolla upp vad det betyder..

  Sjukligt beteende.

  Kanske är som ILs lappar?

   Lägg ner med ot!

    Den typen av OT är okej, Mm!

   Det var en lapp, inte lappar, EN lapp och den tror jag någon i hennes närhet skrev, en tidigare anställd troligtvis verkar ju finnas någon som tycker så illa om henne. Johannas lappskrivare kanske är samma som Ilmruds för hon fick väl också ett handskrivet brev nyligen där det stod ”kan inte din gubbe använda gummi” – så sjukt. Eller är det den där vanliga stalkern i JTs fall kanske. Galet hur som. Så mycket galet som händer, folk är så hatiska och sprider lögner, rykten och vill förstöra för folk. Skrämmande.

  Finns det någon ungdom som tittar på Toftby och bara ”såååå vill jag se ut” Hon ser väl ut som en 40 plussare som vill se ut som 20 igen?

   Vad är din poäng?

    Att det knappast är eftersträvansvärt att se så uppenbart fixad ut. Jag har svårt att tro att unga idag ser henne som en inspiration eller att hon bidrar till någon utseendehets direkt.

     Och det är väl bra i så fall. Din kommentar får mig att tro att du skrivit brevet. Varför så bitter på nån annan?

      Fattar nog inte riktigt vart du vill komma, sorry. Nej jag är inte bitter. Nej jag har inte skrivit brevet. Har du?

       Försöker hinta att din kommentar är irrelevant, onödig och elak men det går tydligen inte in ?

        Hinta på du.

        Nja, Anna. Jag tolkar Anonym som att, korkat att skicka ett sånt brev då inga unga vill ha eller tar efter Toftbys utseende så brevet är bara slöseri med ork och tid.
        Vi måste inte försöka tolka våra inlägg som irrelevanta, onödiga och elaka.

      Synd at de som fixar till sig har svårt att se när det räcker. Många får ett ansikte som påminner om Jokern från Batmanfilmen. Höga orörliga ögonbryn o mungipor som bekar uppåt av dig själv.

   Ingen medelålders kvinna som fyller ut och tar bort i sitt ansikte ser yngre ut p g a det. De ser helt enkelt ut som medelålders kvinnor som gjort skönhetsingrepp.

   ?

   Precis. Så fort man närmar sig trettio så är man någon ungdomar knappt registrerar.

  Har de tagit datorn från hennes tokiga stalker?

   Tydligen inte, med tanke på brevet

  ”I en tid då analoga brev i brevlådan är lika ovanligt förekommande som bilder på Fanny Lyckman iklädd byxor…” hahahaha, garvade ihjäl mig =)))

  Stackars Toftby.
  Så roligt att bland hennes kommentarer finns folk som skriver: du är fin som du är (fillers) och fortsätt att vara du (plastig).

  Brevskrivaren har ju rätt!
  Toftby har åldersnoja och låtsas vara en ungdom och är INTE en bra förebild när det kommer till utseendehets.

  Nu har hon fått gråta ut, livet går vidare.

   Det är väl inget konstigt med åldersnoja, det har ju folk när de är 20 nu för tiden. Har hon utgett sig för att vara en förebild?

    Folk i 20-årsåldern kanske har åldersnoja pga av influencers som Johanna som fixar och fyller ut minsta lilla rynka?

     Ja? Och om de inte gjorde det skulle de få höra hur gamla och slitna de ser ut. Damn if you do, damn if you don’t.

      ?? HEJ TOFTBY!
      Damed if you do, damed if you don’t.

       Damned då kanske

   Liksom syftet med en termos är att hålla den intermolekylära studsen inom termosen och därmed värmen så håller jag med dig.

   Stackars primadonna som nu fått höra att hon såg vackrare ut som naturlig varelse, det måste kännas oerhört hårt. Ska vi starta en stödinsats för hennes oerhörda lidanden? En insamling?

  Varför ger hon brevet uppmärksamhet?

  Det är väl precis vad brevskrivaren går igång på och fortsätter.

  Jag hade slängt brevet!

   Exakt, det är ju inget hot eller så. Jag hade sparat men inte gett uppmärksamhet.

   Hon måste spara det så hon kan visa det för kvällstidningarna så hon får ytterligare ett reportage. Gråta ut i tidningen eller vara arg över något i tidningen är ju det hon är bäst på

   Hon kanske vill visa det för sina följare så de kan berätta motsatsen för henne 😉

    Självklart är det så 🙂

   Nu förtjänar ju ingen att få ett sådant brev men tycker att hon alltid hakar upp sig på om hon får en negativ kommentar. Hon kan ha fått 99 positiva men gör alltid den negativa till en stor grej. Skit i den och ta åt dig av de positiva istället.

   För hon vill diktera andras verklighet och detta brevet säger något som står rakt emot hennes diktat.

   Troligen någon med en förfluten relation till henne med tanke på nedlagd tid och intresse. Tycker inte brevet är obehagligare än bloggen och fillersen för övrigt.

  Obehagligt att få ett sånt brev.

   Brevskrivaren måhända upplevde att mottagaren såg obehaglig ut med alla plastiga tillsatser till ansiktet men ville vara diplomatiskt och skrev att hon såg bättre ut innan…

    Men tyst bara.

  Vad är bästa sättet att spara en lång sms-konversation? Alltså en som pågått i flera år. Jag kan skriva ner den manuellt för hand men det kommer ta ganska lång tid så jag undrar om någon vet något enklare sätt.

   Vänta till onsdagens ÖS eller googla runt på nätet om du behöver en lösning nu idag.

   Print screen?

   Ställ frågan i lämplig tråd på fb, där får jag alltid snabb bra hjälp med sådant där.

   Jag har använt Sms Backup, en app (har android dock) – med den kan man spara ner i fil, tex till Anteckningar.

  Alltså, någon har alltså tagit sig tiden att printa ut en bild och skrivit hela två!! meningar innehållandes ett budskap som varenda fillersprydd influenser får dagligen. Lite imponerad över att denna någon ens orkat göra sig mödan.

   Samt dessutom bemödat sig att tycka hon var snygg som hon var

  Något säger mig att dessa typ av sjuka brev inte är från främlingar.
  Det är någon som i detta fall Johanna kommit i kontakt med.

  Kan vara en gammal skol/jobb kompis som är fixerad.

  Eller så har jag sett på för mycket deckare den senaste tiden 🙂

  Hursomhelst, väldigt obehagligt.

  Sluta dilla om att man förlorar kampen mot cancer! Det är ingen jävla kamp som man har möjlighet att påverka, antingen så har man tur och överlever eller så dör man. Idiotuttryck!

   Vet inte om du är drabbad av cancer och känner uppgivenhet.

   Däremot kan jag som anhörig berätta att det känns som en kamp, som en frustrerande svår kamp mot alla dessa biverkningar som behandlingen innebär, en kamp att överleva viktras på grund av tappad aptit, en kamp att vilja leva vidare trots negativa besked osv.
   Så jo, visst känns det som en kamp kan jag tänka för många.
   Och då är det väl en kamp?

    Jag har själv haft cancer två gånger plus förlorat flera närstående och hatar uttrycket därför att det insinuerar att man själv kan påverka hur det går. Förlorar man ”kampen” så har man inte ”kämpat” tillräckligt mycket. Alla får tycka som de vill men jag och flera jag känner som är i cancerhelvetet har fullt upp med att överleva och att då få höra att man måste ”kämpa” hjälper inte ett skit.

     Jag håller helt med.

     Ok, förstår hur du menar!
     Kände att det fanns en frustration i din ton och viss uppgivenhet så anade att du hade egen erfarenhet.

     Jag har bara erfarenhet som anhörig, och lyssnar in det du skriver. Tycker det är mycket tänkvärt.

      ?

  En primadonna som inte tillåter feedback kanske inte heller ska låtsas kommunicera med världen. Hade det vart bättre att skriva att hon var ful innan sina plastiga fillers undrar min mamma så här tidigt på morgonen.

   L*nda? Skrivit många kommentarer va?

  Handen som gungar vaggan = Cissi Wallin

  Stackars Toftby hon fick feedback.

  Det ä något patetiskt och ängsligt över äldre kvinnor som sprutar fejset fullt.
  Dålig självkänsla är alltid oattraktivt hur mycket botox du än har…

   Spara denna kommentar tills när du själv är över 40 (spara något hårt också så du kan slå dig själv i huvudet när du inser hur inskränkt och svartvit du var när du var liten).

   Jag är ingen fan av fillers, botox etc. Personligen att det är lite mer förståeligt att ngn som börjar bli äldre, ansiktet förlorar sin spänst och huden sin lyster, vill fixa till det än att unga tjejer i 18-20 års åldern ger sig på att ”bygga om” sina fina ansikten.
   Med det sagt, gillar naturligt. En i mitt tycke otroligt vacker kvinna är den 85 åriga supermodellen Carmen Dell`Oregice – möjligt hon gjort ngt ingrepp, men isf väldigt naturligt.

   Är det mer okej när yngre har botox och fillers som t ex Kissie, Myggan, Paow, Annica, Bianca?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.