Finurligt med Forni

I en tid där slit och släng är synonymt med dagens konsumtionssamhälle så måste jag ändå ge en eloge till den tröja som Michaela Forni tagit fram tillsammans med Soft Goat.
Tröjorna på bilderna här ovan är nämligen en och samma tröja som är något så fyndigt som ”reversable”.

En oversized polotröja som är reversible – det är alltså två färger i en! Du vänder alltså tröjan ut och in för att få fram den ljusa nyansen. Sömmarna är sydda så att man inte ska se att något håll är ut och in utan att den ska vara lika snygg oavsett vilken färg man har. Det känns så rätt att ta fram den typ av plagg, det gör den ännu mer tidlös och hållbar och verkligen en tröja som kan leva kvar i garderoben för evigt. //Michaela Forni

Tröttnar du på ena färgen så vänder du den bara ut och in och vips har du en annan färg.
För mig som är lite av en kladdmaja så skulle jag behöva att ALLA mina kläder fungerade på det här viset då jag inte kan gå en dag utan att spilla någonting på mig, och det börjar redan när jag borstar tänderna på morgonen.
Kanske en hakklapp vore något för mig? En dregglis i kashmir? 😉

Den här tröjan är det absolut snyggaste av de plagg som Forni släppt tillsammans med Soft Goat och sömmarna gör den bara ännu snyggare.
Ett problem dock med att ha en tröja som kan bäras med båda sidorna utåt – tvättrådet? Hur ska jag veta hur den ska tvättas? Eller rättare sagt – hur ska resten av familjen veta att den inte ska tvättas i varken 40 eller 60 grader om det inte finns någon lapp med tvättråd?

Tyvärr kostar den 2995 kr vilken är över min smärtgräns för en tröja, även om den går att bära på två sätt. I sitt kommentarsfält skriver Michaela att det kan komma en rabattkod i och med Black Friday, men huruvida den kommer gälla hennes kollektion vet hon inte.

Jag inser att jag tydligen inte är tillräckligt gammal för att helt satsa på tidlösa, dyrare plagg men det kanske kommer? Det är ju sannerligen rätt väg att gå för att minska ”fast fashion-konsumtionen” så jag behöver kanske börja tänka om?
Gör ni det?
”Kvalité framför kvantitet”?

130 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blev positivt överraskad! Känns helt rätt i tiden. Skulle däremot aldrig betala 3000 kr för ett plagg som ser ut att komma från typ HM.

  Svara

   Skillnaden som påverkar priset ligger framförallt inte i designen utan att produktionskedjan är helt annorlunda. Genom att köpa en kashmir tröja för 899kr från HM kan du vara säker på att den är tillverkad under ganska tveksamma förhållanden i oktontrollerade fabriker osv osv

   Svara

    Så är det. Men många verkar inte koppla det, utan stirrar sig blinda på design och pris. Billiga kläder tillverkas inte under bra förhållanden, varken socialt eller miljömässigt. Det är en rätt fruktansvärd industri, faktiskt. Sen måste inte dyra kläder vara bättre. Det är bra att vidga sina vyer lite och leta fram socialt och miljömässigt hållbara märken!

    Svara

     Dessutom är det stor skillnad på kvalité och känslan av materialen. Har en kashmirtröja från hm för ca 1100:- och flertalet tröjor från softgoat de ligger lite övqr 1500:-. Oerhörd skillnad i kvalité och mjukhet. Softgoats tröjor kan man använda hur länge som helst. Mina är nog 10+ år.

     Svara

      Soft Goat startade 2010-11 så det är nog svårt att tro att dina tröjor är 10+ år gamla. Tror inte heller att HM-cashmere tillverkas enligt så mycket sämre villkor. SG har väl,helt enkelt högre marginaler. Och, enl djurrättsorg PETA verkar cash,ere överlag var en hemsk historia när det gäller getterna, googla

      Svara

      Soft goals tröjor är dock ingen kvalitet i. Mina blev helt noppriga och luddiga under armarna på första användningen (satt dessutom på en 12 timmars flight så det var knappast så att jag flaxade och nötte på dem). Efter fyra, fem användningar ser de helt för j*vliga ut.

      Svara

       Jag har några plagg i Kashmir och som jag förstått det så nopprar sig ”alla” kashmirplagg mer eller mindre. Det har med materialet att göra mer än kvaliten. Kommer inte ihåg vart jag hörde det men en snabb googling visar på att det är helt normalt och inte behöver likställas med dålig kvalite:)

       Svara

        Det har med dålig kvalité att göra. Bättre kvalité på ullen innebär längre fibrer vilket innebär att materialet noppar mindre eftersom längre fibrer sitter bättre. Korta fibrer trasslar sig lättare och skapar noppor.

        Svara

       Alltså, som E skriver under så är det så kashmir som material uppför sig. Alla plagg i detta material blir noppriga. Det du då måste göra är att avlägsna nopprorna, gärna med en speciell kashmirborste. När du har gjort det kommer plagget att hålla sig fint i åratal, helt utan noppror. Kom också ihåg att inte tvätta plagg i kashmir mer än nödvändigt, då detta sliter på plagget.

       Svara

       Kashmir noppar från början. Det är liksom de korts stråna som kryper ur väven. Det är bara att kamma bort så ser tröjan ut som ny. Noppandet brukar ha gått över efter att man kammat bort nopporna ett par gånger.

       Svara

       Håller med 10:37 – köpte en Soft Goat-tröja i gåva till min dotter och den har värdelös kvalitet för de pengar man betalar för den. Jag rekommendera inte SG.

       Svara

       Nej, så här är det: alla kläder i ullfibrer noppar sig. Mycket, lite, massvis. Det beror på meterialet. Men! De koppar en period och sedan slupar de. Då har alla de kortare, lösa fibrerna lossnat. Man kan använda en nopptrimmer eller noppkam för att få bort dem. Syntetmaterial däremot, de fortsätter noppa sig hela sin livatid. Så att din SG-tröja noppade massvis betyder inte att det är dålig kvalitet. Men folk tar inte reda på hur man sköter olika material eller hur de beter sig. Det är ett problem. Ta reda på det och ta hand om dina kläder!

       Svara

      Ja men då ok lite över 1000. Men handtvätt är så tråkigt.

      Svara

      Nej det är inte mer kvalite i kashmirplagg från soft goat framför liknande från hm och zara. Vilken big pile of bullshit. Däremot HADE soft goat bra kvalite i början när de lanserades INNAN de började ge bort kashmirplagg till alla möjliga idioter (allt från forni o hennes bästisar till den nya generationen flunsor med Molly rustas). Jag skulle mao aldrig ge 3000kr för ett plagg forni ”designat” då tunnheten på ullen är i likhet med hm’s. Dessutom, om nu dessa ullplagg är tidslösa etc etc varför har man aldrig sett forni o gänget med soft goat-settet som Petra tungården ”designande” för något år sen o strösslade generöst bland sina vänner?
      // Den som nästan enbart handlat olika ullplagg i 15+ år o även jobbat inom branschen

      Svara

       Du som verkar ha bra koll! 🙂
       Har du ngt bra tips på märke med bra kvalitet av kashmirtröjor?
       Har bara kashmir från HM nu och det är super sköna och fina i modell och färger men inte i kvalitén.

       Svara

        Japp o här kommer två oslagbara tips:
        1) leta secondhand. Ullplaggen som producerades förut har en helt annan kvalitet än dagens. Av förklarliga skäl. Du får dom dessutom oftast för en struntsumma. Jag upplever även att många av dessa plagg använts otroligt sparsamt och med respekt. Medan kläder man köper av en flunsa (från tex sellpy) även om de är använda en gång ser ut som något ett dagisbarn haft på sig (dvs de är slitna).
        2) har hänt att jag även handlat på herravdelning för deras ullplagg är mer slitstarka. Har en hel del från Filippa K men även typ otippade ställen exvis Nostebarn 👍🏾. Gällande Nostebarn har de sällan rea men förra året lyckades jag fynda så håll utkik där.

        Svara

         Såg nu att du skrev medan jag skrev. Jag har tyvärr inte riktigt tid att leta second hand längre, gjorde det mycket innan heltidsjobb + barn, men nu kan jag inte strosa i secondhandbutiker i hopp om att då och då hitta något, liksom. Det är delvis därför jag vill handla bra kvalitet också, jag vill slippa lägga tid på shopping. Jag har gjort samma iakttagelse som du att herrplagg ofta verkar vara av bättre kvalitet, men tyvärr har jag lite för smala axlar och stora tuttar för att de ska sitta bra. Skulle absolut köra på det om jag hade en rakare kroppstyp.

         Svara

          Aha jag förstår! testa annars Johnstons of Elgin! Köpte en fin kashmirtröja i deras butik i England o då kunde dom garantera att deras Kashmir kommer från Mongoliet, är dessutom ej ”utblandad” med kinesisk kashmir (som tex soft goat o hm sysslar med). Om du ej har tid att kika i 2butiker så kan du testa att lägga bevakning på vissa ord i tex tradera så får du ist Mail när en sådan annons kommer in.

          Svara

           Tack för tips, ska kolla upp! 🙂

         Tack för svar! 🤗

         Svara

        All ull noppar i början, men slutar sen! Köp en noppkam!

        Svara

        Uniqlo har väldigt bra kvalitet då man jämför priset

        Svara

       Undrar samma som ovan! Har du tips om ull- eller kashmirplagg i bra kvalitet? Jag vill verkligen köpa bra kläder (och är beredd att betala vad det kostar) som jag kan ha länge, men jag tycker att de plagg jag köper som sägs vara i bra kvalitet går sönder lika fort som mina billiga plagg, och då blir man ju inte särskilt motiverad att fortsätta köpa dyrt…

       Svara

        Jag säger bara: UNIQLO!!! Har kashmir från både second hand (köpt på marknad i London- tips!!!! Så jävla bra, typ 300 kr för en lång kashmirkofta), H&M (älskar dom oxå) och UNIQLO.

        Svara

         Tack för tips! Jag har också kashmir från hm, tycker att de är helt ok med tanke på priset. Ska klämma på uniqlos också vid nästa besök i Stockholm! 😊

         Svara

       Håller med. Jag har en kofta från soft goat som är köpt någon gång 2013 tror jag. Den har bra kvalité och har hållt. Senare år har kvalitén sjunkit rejält och de är verkligen inte värda priset nu.

       Svara

    Det är väl klart att HM inte tillverkar sina produkter under tveksamma förhållanden i okontrollerade fabriker. Var får du det ifrån? Det är dessutom precis samma fabriker som övriga modemärken – både fast fashion företag och lyxmärken – tillverkar sina i. Däremot är HM faktiskt en av de absolut bästa i branschen inom hållbarhetsarbete och gör otroligt mkt mer än vad de flesta andra gör. Släpp fördomarna och läs på lite, innan du uttalar dig.

    Mvh
    Jobbar i textilbranschen

    Svara

     Men att tillverkning sker i samma fabrik betyder INGENTING.
     Det är absolut ingen garanti för att olika märken skulle hålla samma kvalitet. Det betyder bara att man håller till i samma lokal = stor skillnad.

     Som när det kom fram att Ikeas och Jysk sängar tillverkades i samma fabrik som Hilding (ett helt annat sängmärke). Då spred sig snabbt ett rykte om att det var ”samma sängar”. Men nej, de hade inte alls samma innehåll eller kvalitet. Eftersom Ikea och Jysk styr sin produktion helt själva och har helt egna (mycket enklare och billigare) material och regler kring sin tillverkning.

     Svara

      Däremot med största sannolikhet samma villkor för fabriksarbetarna

      Svara

     Varför är det då en omöjlighet att som konsument ta reda på i vilken fabrik ett plagg från HM är tillverkat i? Vore ju toppen om det hade angetts i produktbeskrivningen på hemsidan.

     Svara

      Hej, det gör det faktiskt från o med en tid tillbaka! Klicka in på ett plagg, klicka sedan på hållbarhet och efter det leverantörer/fabriker för denna produkt. Skrevs en hel del om detta i bransch-media när dom började med det (men inte lika uppmärksammat i vanlig press), tror typ de är första inom fast-fashion att göra detta. //En som jobbar inom mode industrin

      Svara

       Ha! Gick in och tittade nu och det stämmer. Hade ingen aning om det faktiskt. Kanon med sån transparens!

       Svara

     En snabb googling med sökningar som ”hm hållbarhet”, ”hm tillverkning”, ”hm löner” vs motsvarande för Filippa k gav ändå ett resultat som pekar åt att HM presterar lägre när det gäller just hållbarhet. Ett axplock av artiklar på ämnet(någon lite daterad så saker kan ändrats):
     https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7051330

     https://www.aftonbladet.se/nyheter/article15660253.ab

     https://www.va.se/nyheter/2016/11/04/sa-ska-modegiganten-gora-hallbara-klader–mot-filippa-ks-viktigaste-chef/

     https://www.va.se/nyheter/2012/09/13/hur-hallbart-ar-hm/

     https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6269364

     Svara

    Min erfarenhet är att stora kedjor oftast har bättre koll på produktionskedjan och tillverkningen än mindre företag. Det är egentligen logiskt eftersom de både har mer resurser och fler ögon på sig.
    Att HM tar mindre betalt beror på skalfördelar samt att de säkert kräver en lägre vinstmarginal (som någon skrev tidigare).

    Svara

  Saracelinaa på insta, är det bara jag som får känslan av alla saker hon skriver sig uppleva vara typ påhittade alt rejält kryddade? Massa ”mamma-pepp” grejer som jag tror aldrig hänt.

  Svara

   Vem?

   Svara

   Oj vilken Gabjoss WB.

   Svara

   Hur orkar hon byta bokstäver på den där tavlan helan tiden? 😀

   Svara

  Vändbara plagg är väl i sig inget nytt, men kanske att de görs mer tidlösa och klassiska?

  Svara

  Jag gillar soft goat. Bra kvalitet och många enkla tidlösa modeller som man kan ha hela livet. Eftersom jag inte köper så mycket kläder så är priserna överkomliga för mig. Brukar köpa något nytt vår och höst och nån second hand grej om jag får feeling.

  Fornis kollektion känns lite väl mycket pyjamas för mig. Vet inte riktigt när jag skulle använda dem så det lockar inte.

  Svara

   Ja och soft goat har ett helt okej hållbarhets program. Det jag saknar är transparens gällande löner till producenterna.

   Svara

    Såg bra ut via deras hemsida ja. Alltid lite svårt dock att veta hur man ska läsa intervjuer med anställda som gjorts på fabrikerna. Står det inte rätt till kommer det inte komma fram i fabriken när de är på anmält besök. Dock bra hållbarhetsarbete!

    Svara

     Jag önskar att dom hade haft samma transparens som Filippa k som skriver ut information om leverantörer och underleverantörer på samtliga plagg. Tycker att just Filippa k agerar föredömligt just när det gäller hållbarhet och transparens. Vet inget annat större varumärke som är lika bra på just den fronten.

     Svara

      Underbart! Ska börja kolla upp dem mer. Annars får det fortsätta vara fynd från second hand när det behövs

      Svara

   Tips tips är att köpa när de har sina reor. Då kan man köpa några fler plagg. Och kan inte annat än att hålla med dig. Jag har kanske 5 tröjor och det är nästan bara de som jag använder under hösten och vintern. Så sköna och varma!

   Svara

  Lite färg hade inte skadat nu då alla ser ut som lik typ 😄

  Svara

   Ja och att det var större skillnad på de två sidorna av tröjan. Nu är det två snarlika nyanser av beige. Varför inte göra ena sidan i en helt annan färg?

   Svara

    Hon skriver i sin blogg att de arbetar med ofärgad cashmere

    Svara

     Aha okej, då förstår jag 😊

     Svara

  Jag köper kvalitet när det kommer till väskor, skor och jackor men i övrigt är det mer slit och släng. Har inga märkeskläder när det gäller klänningar, tröjor mm.

  Svara

   Köp på Sellpy/Tradera (Second hand) 🙂 Jag har införskaffat mig massor fina och bra märken därifrån till ingen peng!

   Svara

  Hade aldrig stöttat den här dumstruten. Hon kan fokusera på att ta hand om sitt barn tycker jag.

  Svara

   Det får fint att jobba och ta hand om sittvagn dumstrunt! 😄

   Svara

    Ja sittvagnar behöver också omvårdnad, då håller de längre🤭

    Svara

     😅😅😅 Höll på att sätta äggmackan i halsen av det här 😅

     Svara

   Vad menar du?

   Jag följer inte henne så vet inte på vilket sätt hon inte tar hand om sitt barn?

   Svara

   Men vänta… ingen mamma ska jobba utan 100% fokus ska vara på barnet?

   Svara

    Exakt, jag har sträcktittat på mitt barn i 4 år nu.

    Svara

     Samma här, 36 år av gloende

     Svara

    Det är väl skillnad på jobb och på att tjäna pengar på folks tillit och godtrogenhet vilket influencers gör. Sedan gör de noll gör allmännyttan med tanke på att de knappast är pålästa eller välinformerade individer från början men självklart tyckare om allt.. med många unga följare som anammar begåvningsreservens glansdagars konsekvens.
    Vi lever i en tidsålder då det borde vara förbjudet att tjäna pengar på konsumtionshets.
    Det är lixom inte ens en vettig produkt de kan stå för ofta utan säljer sig själva till högstbjudande och följarskaran apar efter.

    Nä skaffa ett riktigt jobb och fokusera på ungen.

    Svara

   Aha du känner henne.

   Svara

  3000 för en myströja..

  Svara

   Fast köper man en vardagsväska för 22 000 kr så är kanske 3000kr för en myströja fullt rimligt? 😉
   https://bloggbevakning.se/2016/10/10/fornis-vardag-ar-inte-min-vardag/

   Svara

    Min vardagsväska kostade 23k. Och jag har flera 🙂 Flera för runt 15-25k styck alltså. Jag är inte direkt rik men bra på att spara, investera och hitta extrainkomster 🙂 skulle dock aldrig köpa den där tröjan för 3000.

    Svara

     Äckligt

     Svara

  Jag tänker hållbart genom att handla så lite som möjligt och det som går secondhand. Tycker det är tråkigt när hållbarhet och miljömedvetenhet ska bli en fråga om vem som har råd… Skulle inte betala 3000 för en tröja. Finns billigare och lika ”medvetna” plagg.

  Svara

  För dyr för mig, men det var en smart idé!

  Svara

  Har knappt råd med ”kvantitet”. Några få plagg om året för 59kr-149kr. Skulle få spara några år för att köpa ett enda plagg, för att spara några år för att köpa ett plagg till haha.

  Istället för att köpa en tröja för 3000kr så borde ni gå till secondhand. Så slipper ni oroa er för hur eran konsumtion påverkar, för det gör den ändå, hur tidlöst plagget än är.

  Svara

   Ursäkta privat fråga. Men hur ser din ekonomi ut egentligen? Undrar eftersom vi levt en familj på 4 st (+1hund, 4 katter och 20 höns) på min mans sjukpenning i snart 1 år. Har svårt att se hur folk inte får ihop sin ekonomi (absolut inte dömande utan genuint nyfiken). Lika förundrad över folk som har två löner på 20k egentligen gör av sina pengar 🤷‍♀️

   Svara

    Beror väldigt mycket på hur man bor, tänker jag. En möglig etta i storstad kan kosta 7500 kronor i månaden, plus vatten, el, internet etc. Har man köpt ett hus på landet är levnadskostnaderna mycket lägre och man kan ta helt andra beslut angående framtida kostnader, exempelvis odla sin egen mat, isolera taket osv.

    Svara

     Om det ändå var så billigt – bor man i andra hand i Stockholm så kan man betala 14000 i månaden för ettan.

     Svara

      Herrejävlar!

      Svara

     Sant. Det kan också bero på hur man hade det innan man började leva på lite pengar. Hade du till exempel föräldrar som hjälpte dig att bygga en bra garderob och täcka ”vill ha”-prylar så behöver du ju inte spara till lika mycket grejer när du ska klara dig själv sen. Menar inte att föräldrar strösslar pengar över en (vilket priviligierade människor verkar tro när man drar in uppväxt i ekvationen) utan de kanske bara har skjutit till lite pengar för att du ska kunna ha en bra vinterjacka som sen håller i flera år eller övningskört med dig, gett dig en inflyttningspresent när du flyttat, etc. Eller du kanske har varit i ett stadigt förhållande innan där ni bekvämt kunnat dela på utgifter? Det ger ett försprång som är svårt att ta ikapp för de som varit fattiga jämt.
     Var 31 när jag kunde köpa mina första skinnskor istället för att vara stamkund på Skopunkten. Fy fan vilken känsla.

     Svara

    Jag är utförsäkrad och lever på existensminimum, har en hund. Har ca 3.500:- att leva på i månaden😊

    Svara

     Förlåt en nyfiken fråga men var kommer de 3500 kr ifrån om du är utförsäkrad? Är det försörjningsstöd från soc?
     Och en till nyfiken fråga, var bor du och vem betalar hyran? Eller menar du att det är 3500 kr kvar efter kostnader för boendet?

     Svara

      Ja försörjningsstöd. Det är vad som är kvar som jag ska köpa mat, hushållsartiklar, hundförsäkring, hundmat, räkningar som inte innegår i stödet, busskort, nöjen, kläder/skor.

      Svara

       Tack för svar. Förstår att det är kämpigt, 3500 kr är inte mycket.
       Har en kollega som brukar göra undersökningar på nätet och får betalt i presentkort. Det är bara några hundralappar hit och dit men ändå, kanske ett tips om du vill få något litet extra ❤️

       Svara

    Jag bor i en hyresrätt i Uppsala, 11400 i grundhyra. Sen el, vatten, bredband. Så cirka 12500 i boendekostnad för min familj (bor ensam med barn). Jobbar jag får jag ut ca 27.000 efter skatt, men nu pluggar jag så får enbart csn. Så nästan halva min inkomst går till boendet..

    Svara

    Men ja, min ekonomi fungerar men man får ha i åtanke att det kan finnas skulder sen innan att betala på (som i mitt fall). Då kan det bli kämpigts när man har hög boendekostnad, kanske måste pendla med bil (=ännu högre kostnad/månad). Alla har ju olika situationer och befinner sig på olika platser i livet.

    Svara

   Jag har råd att köpa för ca 300-500 kr varannan månad eller 3e. Jag köper bara på h&m, gina tricot, veromoda osv. Och jag köper mina väskor för högst 500 kr. Köper jag 1 väska så har jag den i flera år tills jag köper ny. Vissa av oss har ej råd. Har inget intresse ens för märkes väskor och kläder.

   Svara

  Låter ju bra och säljigt. Att man kan vända den för att använda den på andra sidan.
  Men mig lurar de där flunsorna ikke.
  Tror inte en sekund att dom är måna om plagget, tar hand om det och använder det i tio år. Njä. Tröjan är på på fotot och kanske nån gång till. Sen ligger den i en överbelamrad walk-in-closet och sen hivas den eller säljs på sellpy.

  Tidlös my rumpa.

  Svara

   håller med helt! De som har råd att köpa dessa plagg är fortfarande slit och släng benägna.

   Svara

    Berätta – hur vet du det?

    Svara

     Säg en influenser som bryr sig om kvalitet och kan skilja ull från polyester, som värnar om plagg och har samma år efter år?
     Möjligen underbaraClara.

     Jag är genuint intresserad.

     Svara

      Din fråga har dock ingen relevans till 09.59. Eller tror du att enbart influencers har råd att köpa tröjor för 3000:-?

      Svara

       Precis min poäng, vi är flera som handlar dyrare plagg och som dessutom använder dem i flera år. Fortfarande nyfiken på hur du vet att de är slit och släng benägna?

       Svara

        Till SaraF:
        Ja, men visst är det väl så (förloppningsvis) att de flesta som är normalt funtade använder plagg- speciellt ull i många många år. Men att influensorna skulle göra det är BS. Då blir det så jäkla fjantigt att dom vill låtsas som att dom gör det.

        Svara

  Hade behövt mer färg för att gilla detta..

  Svara

  Jag försöker sluta med fast fashion och satsar på kvalitet istället. Har dock ganska dålig ekonomi just nu, så det blir mycket second hand. Visste ni att folk till exempel säljer OANVÄNDA kläder på tradera och blocket för att det är ”förra årets färg”?! Köpte en fantastisk vinterjacka som någon sålde för att hon gått upp i vikt. Helt ny, lappar kvar och allt. Inte ens en tredjedel av priset i butik och jag kan ha den i flera år.

  Svara

   Vad söker du på? Jag hittar aldrig något.

   Svara

    Tror att jag helt enkelt sökte på ”vinterjacka” haha. Ibland krävs det lite letande och tur, men tycker att det är värt det.

    Svara

   Ja det är inte omöjligt. Har själv en hög oanvända kläder i garderoben för att de glömts bort och nu är de antingen inte snygga längre eller så är de för små, så det är absolut något jag skulle kunna lägga ut. Dock brukar jag ge dem till nån släkting istället.

   Svara

  Kul för de som kan hosta upp en summa som för mig räcker till en halv garderob…

  Fast helt ärligt tror jag att om jag haft pengar hade jag inte spenderat sådana astronomiska summor på kläder.
  Så onödigt.

  Svara

   Onödigt?
   Det är väl ändå upp till var och en att avgöra vad som känns onödigt att lägga sina egna surt förvärvade pengar på…
   Du har förmodligen lagt pengar på något som någon annan anser onödigt.

   Svara

  Jag tror det viktigaste är att inse att man väldigt väldigt sällan behöver nya kläder. Har man så man är lagom varm, helt, ren, och klädd för tillfället har man liksom det man behöver, och då är allt annat utöver det bara nöje eller en hobby.

  Svara

  Ot
  Bella ljuger igen!
  Påstår på insta och i bloggen att det är 25% på hennes produkter hos Ellos/Styelin, när det i själva verket är så att Styelin är undantaget 25% rabatt.
  Hon är otrolig, men det är ju iof sen gammalt 😒

  Svara

   läs ordentligt, det står i instagraminlägget att ellos har 25% rabatt på sin HEMSIDA. jag tolkar det inte som att hon försöker ljuga om att det är specifikt hennes produkter som är nedsatta och förstår inte hur du kan tolka det så. tycker såna där kommentarer känns så himla onödiga, du är väldigt dramatisk och borde lugna ner dig.

   Svara

    På HELA Ellos hemsida skriver hon! Och hur kan man inte tolka det som att då är det även 25% på HELA sortimentet.
    Läs om och läs rätt själv innan du kommer med dina små härskartekniker att folk ska lugna sig osv.

    Svara

     ”Ni var så många som köpte från kollektionen när den släpptes vilket ledde till att mycket tog slut. Nu har vi äntligen fyllt på ytterligare, i flera storlekar! Och såklart säljs kollektionen exklusivt hos Ellos och just nu har de ett superbra erbjudande inför Black Week, nämligen 25% på hela hemsidan! Passa på att hitta din outfit inför julens festligheter från Isabella x Stylein – som du dessutom kommer att kunna bära i kommande säsonger.”

     /annan anonym

     Svara

      Okej, jag tolkar det inte som att hon ljuger om att Stylein ska vara nedsatt. Det är ganska många gånger man får mail från företag där dom skriver att allt på deras hemsida är nedsatt, sen om man läser i liten text så står det oftast märkt med stjärna att några märken är undantag, oftast är det de mer exklusiva märkena i webshopens utbud – jag ser denna text på samma sett. Jag får mest känslan av att hon vill göra reklam för sin samarbetspartner Ellos och därför inte specificerar vilka märken som INTE är på rabatt, för det är ju inte bara Stylein som inte är det.

      Ponera att hon nu ljuger om det, vad tänker ni då att hon skulle tjäna på det om nu kläderna inte är nedsatta i pris? Märker ni inte själva om ni går in på sidan att kollektionen inte är rabatterad?

      Det är ofta jag ser såna här kommentarer, inte bara om Isabella Löwengrip, men generellt så upplever jag det som att den äldre generationen (kanske pga att ni inte förstår internet på samma sätt som en yngre person gör) är mer cyniska online, mer misstänksamma och mer aggressiva. Tycker det är ganska tröttsamt helt ärligt.

      Svara

       Här är villkoren för eran 25% rabatt på Ellos:

       *Villkor (405726): Nybeställning av kläder, skor, möbler, skönhet, hem & inredning samt accessoarer på Ellos. Max 1 gång/kund. T.o.m. 2019-11-24. Gäller ej utemöbler, elektronik/elektriska varor/tillbehör och varor märkta med ”VINTAGE” eller ”EXCLUSIVE”. Kan inte kombineras med andra erbjudanden eller prissänkta varor. Odd Molly, DBKD, UGG, Spanx, Elodie Details, Morris, Hunkydory, Gant, Gant Home, Sandberg Wallpaper, Valerie, Munthe, Tolix, Billi Bi, Lexington, ecco, SMAK Design, Brafab, Jofama, LEVETE ROOM, Hunter, Anita Care, co’couture, Rowico, Calvin Klein Underwear, Tommy Hilfiger, Hjellegjerde, Stylein, Kavat och Bargi är undantaget från erbjudandet. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel samt slutförsäljning.

       Detta kommer upp först när man kommer till kassan innan man ska betala, så isåfall är ju Ellos inte heller helt tydliga med vilka märken som den inte gäller för. Detta är som sagt väldigt vanligt när man handlar på nätet! Att vissa märken är undantag för rabatt.

       Svara

        Ellos suger ju verkligen med sina rabatter. Jag tänkte beställa en leksak i julklapp, står INGENSTANS att det inte i går i rabatten men i kassan när jag skall betala står det ”ej rabatt”. Märkligt att det inte ens nämns i villkoren? Tycker absolut Isabella far med osanning men Ellos är förmodligen boven då de är väldigt otydliga i sin kommunikation.

        Svara

       Om det är så tröttsamt för dig kanske du borde lägga din tid på något annat än att hänga här? 🤷🏼‍♀️

       Svara

        Det är inte bara här jag ser såna kommentarer, blir svårt att undvika större delen av internet. Här blir det ju också ganska lätt för mig att uttrycka min åsikt och om det här, och eventuellt träffa folk, eftersom att det är ett öppet forum.

        Svara

     Fast det står ju på Ellos sida att det är 25% på hela sortimentet inklusive alla varumärken så det verkar gälla allt även Stylein dvs Bellas kollektion också.

     Svara

      Nej

      Svara

      Nej, notera asterisken efter ”På din beställning”.

      Svara

   Ni som stör er på Isabella försöker ju fan vinkla exakt allting hon gör till att hon ljuger/provocerar

   Svara

    Det är kanske för att hon just ljuger hela tiden. Ofattbart hur någon fortfarande inte fattar det.

    Svara

    De letar fel och vill hitta fel, vill ”sätta dit”, skamma, sprida rykten och förstöra för IL. Det är som Hanapee sa helt galet med hur cyniska vissa är och vänder allt till fel och har konspirationsteorier osv… Nej 11:34 hon ljuger inte hela tiden och inte mer än andra.

    Svara

     Det säger iof mer om dig än oss andra som håller oss till sanningen.

     Svara

    Hur kan man inte störa sig på Bella???

    Svara

     Jag är inget fan av henne men jag låter mig inte bli upprörd över vad en person jag inte känner och inte möter i min vardag skriver på sina sociala medier

     Svara

      Okej, vi antecknar det.

      Svara

       ja det var ju ngn som frågade hur man inte kan störa sig så då svarade jag på det:)))) dumma h**A

       Svara

        Wow! Trevlig du verkar! 🤮

        Svara

   Fungerar inte koden 25% på Isabella x Stylein hos Ellos?
   Någon skriver här att koden inte ger 25% rabatt på beställningen och någon skriver att det gör den visst.
   Varför kan man inte få ett vettigt besked?
   Beställer man på Ellos hemsida i samband med Black Week ska man väl ha 25% ?
   Påminner om det där med vem som följer vem på Insta. Där brukar ord också stå mot ord.

   Svara

    Det är alltså INGEN 25% RABATT på Styelin hos Ellos, oavsett vad Bella ljuger om!

    Svara

     Det är ingen 25% rabatt på Odd Molly, DBKD, UGG, Spanx, Elodie Details, Morris, Hunkydory, Gant, Gant Home, Sandberg Wallpaper, Valerie, Munthe, Tolix, Billi Bi, Lexington, ecco, SMAK Design, Brafab, Jofama, LEVETE ROOM, Hunter, Anita Care, co’couture, Rowico, Calvin Klein Underwear, Tommy Hilfiger, Hjellegjerde, Kavat och Bargi heller.

     Blir kanske lite svårt att förtydliga detta i ett instagraminlägg. Man märker ju dock själv vilka märken rabatten gäller för när man ska betala 🙂 Ser inte hur detta skulle kunna öka hennes försäljning och därmed vara föremål för lögn.

     Svara

      Hon behövde inte lista alla undantag men i och med att hon skrev om Stylein och om Ellos rabatt kunde hon ha förtydligat att rabatten inte gällde Stylein.

      Svara

       Antingen visste Bella att rabatten inte gäller Stylein och påpekade inte detta eftersom det var negativt för hennes reklam. Detta är den mer konspiratoriska tolkningen.
       Eller så visste inte Bella att rabatten inte gäller Stylein och skrev i god tro. Inte första gången som hon har dålig kontroll på erbjudanden i samband med samarbeten.
       Faktum är att det står ”25% på din beställning inkl varumärken & möbler”.
       Jag skulle tolka detta som att ett varumärke som Stylein har rabatt och skulle bli besviken om det inte blev rabatt när jag väl kommer till kassan 🙁

       Svara

        Dessutom skriver Bella klart och tydligt på sin Instastory att det är ”25% off right now”.
        Och det hon gör reklam för är precis Isabella X Stylein.
        Hon kan man tolka detta annat än som vilseledande marknadsföring?
        Att Ellos listar alla undantagen är säker som det ska men Bella gör reklam för Ellos och hon måste också se till att det hon säger och skriver är korrekt.
        Ellos har dessutom ett ansvar att kolla vad Bella skriver och säger i deras namn eftersom det är ett samarbete och det är Ellos som är avsändare för reklamen – inte Bella.

        Svara

         Men herregud.. vilken tur att du hittade något fel att klaga på Bella för och sätta dit henne som dålig och lögnare Pongo, i vanlig ordning. MEN det är väl ändå inte Bella som ska skammas, det är väl inte henne man egentligen ska klaga på i detta fall utan Ellos som skriver att det är 25% på allt med sedan gäller det inte en mängd olika varumärken. Det är inte Bella som gjort fel eller ljuger, hon har säkert fått den informationen från Ellos att det är 25% på ett köp.

         Svara

          Bra, då har vi sammanfattat det att Bella inte bara ljuger utan är puckad också!

          Svara

      Varför ska hon förtydliga gällande de andra märkena?
      Räcker utmärkt att hon åtminstone skriver ut vad som gäller för det hon gör reklam för istället för att hon som vanligt kör fulspel.

      Svara

    ”[…] Stylein […] är undantaget från erbjudandet.”

    Svara

  Japp o här kommer två oslagbara tips:
  1) leta secondhand. Ullplaggen som producerades förut har en helt annan kvalitet än dagens. Av förklarliga skäl. Du får dom dessutom oftast för en struntsumma. Jag upplever även att många av dessa plagg använts otroligt sparsamt och med respekt. Medan kläder man köper av en flunsa (från tex sellpy) även om de är använda en gång ser ut som något ett dagisbarn haft på sig (dvs de är slitna).
  2) har hänt att jag även handlat på herravdelning för deras ullplagg är mer slitstarka. Har en hel del från Filippa K men även typ otippade ställen exvis Nostebarn 👍🏾. Gällande Nostebarn har de sällan rea men förra året lyckades jag fynda så håll utkik där.

  Svara

  Lite OT men är det någon som har erfarenhet av ArmedAngels som märke? Det ska tydligen vara kläder producerade 100% ekologiskt med fullständig transparens genom produktionskedjan.

  Svara

  Kan passa på att tipsa om vår podd Ecofashionista som är Sveriges första och största podd om
  Hållbart mode. 🙂

  Svara

  Alltid kvalitet, finns inget annat!
  Inte gammal nog för kvalitet – det fick jag ett genuint skrattanfall av!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.