Besvikna kommentarer inne hos Ida Warg

Alexander Pärleros gav sin fru Ida Warg i födelsedagspresent att knalla in på Chanelbutiken här i Stockholm och välja precis vad hon ville.
Jag hade helt klart valt butikens kassadisk, mest för att se om det skulle gå att välja och köpa loss den men Ida gick i en annan riktning. 😉
Hon valde istället en sådan där influencisk ”vardagsväska” som jag skrivit om så många gånger förr. Ni vet, en sådan där bottenlös väska som Mary Poppins hade och som tydligen rymmer både träningskläder och kamera.
Ida var övertygad om att hon skulle få ett bord till boendet i Marbella i present då detta varit överenskommet sedan tidigare, men jag tror knappast att Ida misstycker att hennes make tog ett eget initiativ till present och hoppade fram en bokstav. (B som i bord till C som i Chanel) 🙂

Idas läsare är dock inte helt imponerande då presentväskan är gjord i äkta skinn och Ida har – enligt dem –  profilerat sig som vegan, en livsstil där alla animaliska produkter väljs bort.
Ida menar att hon äter vegankost men fortfarande väljer skinnprodukter då de har mycket bättre kvalité än konstläder och då drar diskussionen givetvis igång kring vem som får kalla sig vegan och vad som egentligen stipulerar en vegansk respektive vegetarisk livsstil.
Spontant känner jag att den här pekpinnarnas främste viftare – Frida – är anledningen till att veganer har ett visst rykte om sig och får människor att bli negativt inställda till livsstilen snarare än tvärt om.

 

 

Ps. Efter att ha suttit och bläddrat bland Chanels olika väskor så har jag insett att det finns extremt många extremt fula väskor som jag inte skulle bära om jag så fick betalt men eftersom det står Chanel på dem så går de utmärkt att sälja för hisnande summor.
Vilken av dessa tycker ni är absolut fulast?

230 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fy fasen, dessa fula väskor med nåt slags guldkedja till band, jag fattar verkligen inte. Blir typ olycklig när jag ser dem. Förskräckliga

  Ida å pärlan är väl inte heller de skarpaste knivarna i lådan, så icke förvånad när det gäller resten.

  Svara

   Samma sak med LV (res)väskor staplade på varandra. Så tacky! 😫

   Svara

    Den på bilden var nog det värsta jag sett hittillls, tänker på en svart sopsäck..
    Och det där betalar man för???
    Kan nån förklara vaaaad som är snyggt..?

    Svara

    Tacky är väl kanske inte det första ordet man förknippas med LV’s resväskor…

    Svara

     Jo det är det. Den som vet hur man för sig, den vet

     Svara

      Tja, finns ju fler människor än Rebecca Stella här i världen.
      Alla LV-ägare är inte bekräftelsehungriga influencers.

      Svara

      Asså ursäkta om vi inte tar stiltips från någon som hänger i kommentarsfältet på bloggbevakning.se. LV har ju varit trendigt i Sverige och Norge bland modebloggare etc på senaste tiden, det är väl upp till dig om du vill ha en sådan eller inte. Normala människor är inte så besatta av ”hur man för sig”. Det är så ängsligt övre medelklass.

      Svara

       Exakt.

       Svara

      Eller, den som har råd, den vet 😉

      Svara

    LV är ju dock tecken på att man är intresserad av trender och mode, fattar att de kan se fula ut men klassiska och tidlösa är de iaf

    Svara

     Men tidlös i positiv bemärkelse förutsätter ju just att den är snygg. Annars är det verkligen pengar i sjön.

     Svara

   För du är själv oerhört smart va?

   Svara

    Pärleros totalt okritiska dyrkan av Bella mm låg som grund för den kommentaren

    Svara

    Helt oavsett Lis intelligens kan man konstatera att paret ifråga inte är några presumtiva Nobelpristagare.
    Din kommentar saknar värde i argumentationen.
    Det hade varit bättre om du kunnat peka på något som stärkte vår tro i deras smarthet.

    Svara

     Nej.

     Svara

      Din vältalighet har övertygat mig.

      Svara

   Håller med tycker de ser risiga ut.

   Svara

   Undrar vad det är för fel på mig, Ida och Pärlan är de enda influencers jag gillar 😅 är jag också oskarp kanske.

   Svara

  Den högst upp till vänster var ju jättegullig.

  Svara

   Jag vet inte riktigt varför Camilla försöker ens när det gäller mode. För det första är smak helt individuell, för det andra så skulle nog majoriteten välja någon av de ovanstående utvalda varorna istället för något ur Camillas garderob.

   Svara

    Vet inte hur Camillas garderob ser ut men hade aldrig velat ha nån av dom här väskorna. Ser ut som nåt man kan hitta i barns utklädningslåda🙄

    Svara

   Jag tyckte att den vita fluffiga var superfin! Skulle absolut kunna tänka mig att använda den

   Svara

   Då fruktansvärt FULA. Kräks.

   Svara

    Hade det inte varit käckt med en väska från Stella McCartney? De är veganska och rätt snygga. Och billigare.

    Svara

  Jethus Cwithe! som Mike Tyson skulle sagt.
  Att de orkar bråka om såna icke-problem.

  Svara

   HAHAHAHAHA! 🤣

   Svara

  Jag har inte supermycket till övers för Ida, men har uppfattat henne mer som en typ clean eating-människa, därav växtbaserad kost, ingen alkohol etc, än en vegan.

  Svara

   Håller med hon äter en växtbaserad kost. Jag förstår vad Frida går igång på även om jag tycker att hon tar det för långt. Kan samtidigt inte förstå varför inte Ida bara tar ett steg tillbaka och släpper diskussionen.
   De är två små dagisbarn som dänger spaden i skallen på varandra och hivar sandkakor.

   Svara

   Håller med! Ida är inte den skarpaste kniven i lådan och det känns som hon använder ”vegan grejen” för views, hon bryr sig bevisligen inte ett skit!!! Dessutom känns det(ja jag hobbyanalyserar men ser detta SÅ mkt på sociala medier) som hon använder veganprylen för att maskera en ätstörning. Jag har följt så många internationella influencers som är veganer och som haft anorexi och andra ätstörningar. De blir veganer, pratar om hur botade och friska de är och efter några år går de ut med att de inte är veganer för de mår så dåligt (deras minimala och restriktiva kost har gjort dem sjuka) Dessa brudar är inte veganer utan fortfarande ätstörda tjejer. De äter ingenting onyttigt och följer alltid någon speciell diet inom den veganska kosten tex bara dricker juice, bara äter frukt, bara äter RAW osv

   Svara

    Ja men ida har väl en ätstörning? Personer som säger sig vara friska från sin ätstörning och nu tillämpar en strikt diet är ju inte alltid så friska som de tror, de har bara hittat tydliga regler för att störningen ska få så lite utrymme som möjligt i vardagaen.

    Svara

    Grejen med Ida och Pärlan är att dom varit så otroligt stolta och suttit på så höga hästar och påstått i deras podd att dom är bättre människor än dom som röker, dricker alkohol eller äter kött. Tro inte så högt om dig själv om du sen väljer att bära skinn! Det är attityden dom har som jag fan inte kan med.

    Svara

    Om jag ska vara ärlig är det mer ”ätstört” att äta en massa onyttigt för kroppen. Att det ska skammas att äta nyttigt (raw whole foods) är sinnes. Det är synd att vi inte promotar mer av att äta riktig mat. Istället finns en massa påhitt i dagens matbutiker som vi människor egentligen inte är skapta för att äta, och det ser vi som resultat på alla dessa folksjukdomar.

    Svara

     1177 om anorexi – ”Om du har anorexi håller du en strikt diet, fastar eller svälter dig. Ofta tränar du överdrivet mycket. Du är rädd för att gå upp i vikt. Du har en uppfattning om din vikt och ditt utseende som inte stämmer överens med hur andra ser dig. Din självkänsla hänger ihop med hur du upplever din vikt och kroppsform. ”

     17:16, du kan inte bara anpassa din definition av ätstörning för att det passar din åsikt bättre.

     Svara

      Det är väl ändå skillnad på ätstörning och anorexi? Ätstörning behöver ju inte vara anorexi

      Svara

      Det är ju just det jag ifrågasätter. Hur sjukt det är att saker ska definieras som sjukt/ätstört när man egentligen äter mer ”riktigt” än dagens 2000-tal människa som äter pasta, pizza, bröd, kött med antibiotika i och frukt som är gjord på konstgjord sol.

      Och sedan skammar man de som striktare ser efter organiska produkter som ”ätstörda” och ”sjuka” fast de är de som egentligen är mest naturliga.

      Anorexi pratade jag heller inte om, för den delen. Det är något helt annat. Jag pratar om hur man skammar folk till ätstörda för att de inte vill ge sin kropp gift, helt enkelt. Min personliga åsikt är att DET är ren skam.

      Svara

       Pasta? Bröd? Vete och vatten har vi väl ätit i alla tider? Eller du kanske tror att människan är gjord för att äta en strikt LCHF-kost?

       Svara

        Tror du ja. Hade kunnat skriva 100s egentligen om det här, men helt ärligt talat så inser jag att det jag har är rena rama ”unpopular opinion” för den vanliga personen. Så jag håller mig till mitt så låter jag er andra förhålla er till det ni vill. Vi får helt enkelt tycka olika anser jag. När man är så inpräntad att sådant är ”normalt” för människokroppen att få i sig (för att köpta google säger det), så är det lite en alldeles för lång bro att bygga för att nå över till dig, såhär en måndagskväll. Jag önskar dig all lycka till i alla fall. <3 Genuint. Menar inget illa, men jag önskar verkligen från bottnen av mitt hjärta att fler hade insett vilka gifter 99% av dagens befolkning idag får i sig genom fel mat. Ha en fin kväll i alla fall. 🙂 <3

        Svara

         Hoppas du och din foliehatt får en trevlig kväll med 🙂

         Svara

          Foliehatten lär i alla fall inte få cancer och hjärtproblem som de flesta andra som tror det har att göra med genetik och ”tur/otur”.

          Svara

           Foliehatt de luxe

           Alltså vem som helst kan få cancer och hjärtfel helt oavsett livsstil. Lägg av att skamma sjuka människor. Nu.

        Pasta, bröd och vete kom med farmarfolk från Anatolien, de är en del av svenskars genetiska bakgrund, men inte överväldigande så. Majoriteten av svenskarnas förfäder var jägar och samlarfolk tillsammans med hästfolk från Pontiska Stäppen vilka var nomader och mjölkdrickare.

        Svara

         Nanna? Är det du?

         Svara

     Precis! Jag tror hon maskerar sin anorexia som hon säger att hon haft men som jag tror finns kvar. Hon kanske inte spyr osv men känns väldigt överstrikt kring mat

     Svara

     Nu menade jag inte att hon inte äter godis för det tycker jag precis som du inte att någon borde äta. Men när hon pratar om mat och vad saker innehåller hör jag en ätstörd prata. Hon säger också att hon varit glutenintolerant men nu inte är det??? Antingen är man eller inte.

     Svara

     Precis, som alla dessa processade vegansubstitut.

     Svara

  Äter en laktoovovegetarian och vegan exakt samma saker (eller ja, snarare inte äter då), men enda skillnaden är att en vegan väljer bort det även i övriga livet? Så man kan inte äta veganskt, man ÄR vegan och ÄTER då laktoovovegetarianskt? Ingen kan säga att de äter veganskt, har jag förstått det hela rätt då?

  Svara

   Laktoovo är att dricka mjölk och äta ägg + äta vegetarisk kost. Alltså inte renodlad vegetarian.

   Vegan är renodlat vegetarian + hela livsstilen kring kläder, livsmedel, transport, smink, etc etc

   Svara

    Hon är en Varg, Not a Vegan?

    Svara

    Tack för era svar. Jag fick inte ihop det men insåg att jag läste Fridas kommentar fel ang laktoovo. Men vegetarian och vegan = samesame vad gäller kosthållning. 🙂

    Svara

     De första som kallade sig vegetarianer åt ägg och mjölk men inte kött och fisk. Veganer äter endast från växtriket. Militanta veganer äter inte heller honung och använder inte skinn, ibland inte heller ull. P1 språket tog upp frågan för ett tag sedan. Lyssna på play om ni vill höra hela.

     Svara

     Ja precis, vegan innebär att man inte använder några produkter alls från djur, dvs plagg, väskor osv, även så innehåller t ex nästan all tandkräm animalier

     Svara

   Nej, en vegan äter som en vegetarian. En laktoovo äter mjölkprodukter och ägg. En vegetarian äter inga produkter alls från djurriket. Gör man det är man ingen vegetarian.

   Svara

    Detta är typ jordklotets tråkigaste disskussioner och info…

    Svara

     Hur kan kunskap vara tråkigt?

     Svara

      För att så många är bergsäkra på vad som går under dessa benämningar och det är aldrig samma.
      Sett fan 100 pers tjafsa om detta här.

      Svara

       Nja jag tycker nog att de flesta säger i princip samma sak nuförtiden. I alla fall alla som verkar någorlunda insatta. Är inte särskilt insatt själv, men det är väl såhär:

       1. Vegetarian = Äter inget från djur
       2. Laktoovovegeatarian = äter inte kött, men animaliska produkter som ägg, mjölk osv
       3. Vegan = Äter inget från djur, bär inte skinn, päls osv som kommer från djur. Här är väl den enda jag tycker att folk har lite olika åsikter om. En del tar det ännu längre och menar att man inte kan exempelvis rida på hästar, ha husdjur osv. All form av ”utnyttjande” av djur.

       Vad säger andra?

       Svara

        Anonym 15:40; det är ju exakt de alla med kunskap säger. Därtill kommer nog en stor majoritet i sverige tänka att vegetarian = äter ej kött och fisk. Därför riskeras missförstånd, och då kallar man hellre maten vegansk. Och så börjar diskussionen om det blaa blaa

        Svara

         Men det var la ett konstigt resonemang? Är rädd att göra fel så kallar den vegansk? Då gör du ju mer fel. Vegansk kost = vegetarian. Det konstiga i detta fallet var ju att Ida skrev om fördelar med att vara vegan (inte med att äta ”vegansk kost”) , min veganresa osv. Hon måste ju ha hajat att hon inte är vegan.

         Svara

          Om man i folkmun kallar lacto ovo vegetarisk kost för vegetarisk kost är det väl inte konstigt om man av praktiska skäl säger att man äter vegansk kost för att undvika missförstånd? Med kostpreferenser vill man väl hellre vara övertydlig?

          Svara

        Alla mina kompisar som är vegetarianer/veganer etc:
        ”Är vegetarian men äter fisk och räkor”
        ”är vegetarian men äter smör, mjölk, ägg etc, men inte kyckling, kött, fisk”.
        ”Är vegan men köper skinnskor, väskor etc. Men äter inget animaliskt”.

        Jag lär mig gärna vad som är vad, men det är svårt när några av mina närmaste vänner uppenbart inte använder rätt benämning (av vad jag nu lär mig här i kommentarerna).

        Svara

       ”Ja äter kött! I detta ingår färs, ryggbiff och kotletter”

       Låter det kul lyssna på? Nä just d

       Svara

        Nu var det ju en person som frågade vad en vegetarian äter. Om du hade fått frågan om vad du äter så antar jag att du hade svarat på den också.

        Svara

         Nä.

         Svara

          Du gjorde det utan att någon frågade istället.

          Svara

        Jag är Carnivore, men äter inte rå lever eller andra råa inälvor. Inte heller äter jag head to tail. 😀 😀

        Svara

     Ja, framförallt när folk vägrar acceptera att vegetarian också är ett samlingsnamn för människor som väljer bort kött, tex lakto-ovoVEGETARIANER.

     Svara

     + en miljard

     Svara

    Måste man vara något av alternativen då?
    Om jag vill kan jag hoppa fritt mellan att äta vegansk i perioder och animaliskt i perioder om jag vill. Det är helt upp till mig och ingenting som någon annan har rätt att ha synpunkter på.

    Det är ju inte direkt så att man skriver på något kontrakt över hur man måste äta och ägnar sig åt kontraktsbrott om man plötsligt äter annorlunda. Alla kostvanor är helt valfria.

    Svara

     Självklart. Men då går du förmodligen inte runt o sätter en etikett på dig själv heller – som ida har gjort.

     Svara

      Ida har väl verkligen inte satt någon etikett på sig själv? Hon har sagt att hon äter vegansk för att hennes mage mår bättre av det, det är väl allt?

      Svara

       Frida i kommentarsfältet länkade ju till flera inlägg. Min veganresa, fördelar med att vara vegan. Så mycket mer etikett än så kan hon väl inte sätta på sig själv. Hon kallar sig vegan.

       Svara

        Håller med, hon har försökt rida på ”vegan-vågen” lite genom att indikera att hon är vegan vid flera tillfällen. Hon har även uttalat sig om djurrätt och hur fruktansvärt det är att köttätare stödjer den industrin (vilket hon själv gör nu när hon köper något gjort med en restprodukt från köttindustrin; djurens hud). Sen agerar hon fullständigt oförstående när läsarna reagerar…

        Svara

    En riktig vegan äter inte sperma

    Svara

     Tröttaste kommentaren

     Svara

     Hmm vilket djur lider av det tänker du? Mannen? För det tvivlar jag på🤔

     Svara

  Åh blir så irriterand, det kan inte vara lätt att vara influencer. De får ju inte göra någonting utan att få pekpinnar, om Ida äter 99% veganskt, så är det väl bra? Det är väl bättre för miljön/djuren en om hon skulle vara 100% köttätare? Låt henne köpa vilken jäv l a väska hon vill, om hon vill köpa äkta skinn, låt henne. Hon har rätt att göra det trots att hon äter veganskt -_- som när Therese Lindgren hade nån läderkant på ngn sko en gång o folk blev helt tooooookiga trots att hon lever ett 100% veganskt liv, hon gör iaf bättre för miljön en 90% av de som kommentarer som säkert sätter i sig en medium rare nötfile en lördagkväll

  Svara

   Fast det är ju inte det som är grejjen. Klart man får göra som man vill. Felet blir ju när någon sätter på sig den ”goda manteln” och dikterar villkor för andra. Gör videos om hur hemskt det är att äta djur, att testa smink på djur, att andra youtubers är knäppa som inte gör som man själv, man skriver böcker som handlar om att minsann vara vegan osv och så lever man inte som man lär. DET är vad folk har problem med med framförallt Therese och även Ida fast Ida har ju inte basunerat ut lika stort hela veganprylen då…

   Svara

    Exakt så! Plus att man gjort narr av folk som äter kött, att dom är äckliga och att dom inte kan fatta att folk gör det. Det är attityden det är fel på, inget annat.

    Svara

   Fel, köttätande är bättre för miljön(och kroppen).

   Svara

  För en som brinner mycket för djurrätt är det såklart tråkigt att hon börjat stödja skinnindustrin för den är inte bättre än någon annan industri där djur dödas och utnyttjas.

  Idag finns det många hållbara och miljövänliga alternativ till djurskinn. Stella McCartney är en av de främsta designers som satsat på just detta: https://www.stellamccartney.com/experience/en/sustainability/themes/materials-and-innovation/vegetarian-leather/

  Det finns även alternativ till skinn som inte innehåller PVC och som har lång hållbarhet. Har själv ett par skor från Vegeterian Shoes som hållt i över fem år. Så hennes argument brister där.

  Sen vem som får kalla sig vegan och inte vegan orkar jag inte lägga mig i då den diskussionen bara mest känns skadlig och bakåtsträvande.

  Svara

   Är inte vegan, men vegetarian och köper
   veganväskor samt skor. Finns många designers som har börjat göra veganprodukter med hög kvalitet, Stella gör jättefina väskor. Bara för att det är fejkläder behöver det inte innebära att du måste köpa det på exempelvis HM eller din sko ☺️

   Svara

   Jag älskar wills vegan shoes. De gör grejer av hög kvalitet (inte bara skor), av återvunnet material, samt icke platsbaserade grejer. Har skor som jag haft i flera år nu och de är så bra! De är etiskt producerade också.

   Svara

  Är rätt lustigt egentligen att det finns massa olika benämningar, pesketarian och laktoovo (ursäkta stavning).

  Ungefär som att kalla sig köttvegetarian, ”äter vegetariskt men även kött”

  Ingen av ovan nämnda är ju liksom renodlade vegetarianer heller!!

  Svara

   Namnen är väl till för att folk ska kunna beskriva vad de äter, när de är på restaurang, ska på middag eller liknande. Inte för att man ska hävda att man är ”renodlad vegetarian”. Kallar man sig pesketarian så har man ju aldrig utgett sig för att vara renodlad vegetarian.

   Anledningen till att ingen kallar sitt köttvegetarian (förutom att de inte finns som begrepp) är väl för att det är vad majoriteten äter. Det är ju ingen form av ”specialkost”.

   Svara

   Om du bara visste hur många s.k. veganer som äter animaliskt i smyg. Detta p.g.a att de får cravings av sin näringsfattiga diet och människan är omnivores och behöver både grönsaker, fett från djurriket och kött.

   Svara

    Nej.

    Svara

    Japp! 😹 har många veganska vänner som är bittra på vardagen men äter chicken nuggets på fyllan. Det är rätt vanligt bland veganer att en liten cheeseburgare slinker ner

    Svara

  Fast Frida har ju rätt? Hade Ida bara svarat att hon ändrat sig eller att hon tog fel på begreppen eller liknande så hade det inte varit en big deal. Förstår att det är frustrerande när någon felaktigt påstår sig vara något, men sedan gör tvärtemot vad det står för. Att alla inte kan alla begrepp är inget konstigt, men i detta fallet spelar det ju ingen roll om Ida blir informerad. Hon fortsätter ju hävda samma sak.

  Svara

   Men håller med Ida, skitjobbig människa. Vem orkar sitta och haka upp sig på ett ord…

   Svara

    Då kunde hon ju bara ha låtit bli att svara istället om hon inte bryr sig. Blir lite löjligt att fortsätta diskutera när man har fel.

    Svara

   I sammanhanget när man säger ”jag äter veganskt” så bör det ju dock framgå att det är bara själva kosten man syftar på, och då måste man verkligen vara himla petig för att gå i taket kring att livsstilen inte är vegansk. Sen förklarar ju också Ida tydligt att hon vet vad begreppen betyder egentligen men att hon använder ordet veganskt om kosten just för att folk förstår det bättre, vilket ju trots allt är sant, det språkbruket är så djupt förankrat att jag aldrig tror det kommer försvinna. Ida gör tydligt inte anspråk på att vara vegan. Ändå blir den här Frida helt rasande och anser sig ha rätten att såga hela hennes person vid fotknölarna. Uppenbart sur över mer än själva språkbruket skulle jag tro, fast hon inte vill låtsas om det.

   Näe, himla otrevlig bloggläsare.

   Svara

    Det är ju just att hon uttryckt sig felaktigt genom att blanda in ordet vegan när hon inte är vegan som förvirrar och gör läsare upprörda när hon köper en väska i skinn. Hade hon inte blandat in det ordet och använt det fel, utan istället kallat sig vegetarian, hade ju ingen reagerat. Och att sen vägra inse sitt snedsteg och fortsätta hävda att hon gjort rätt är ju det som gör att det brinner i huvudet på denna frida.

    Svara

  Jag undrar om man kan vara vegan om man köper sitt barn ersättning gjord på komjölk? Får man liksom lägga pengar på animalier?

  Svara

   Har funderat i liknande spår. Kan jag ge mina katter kött och ändå va vegan? Eller hur löser veganer det? Har de inga husdjur? O tycker de att husdjuren ska dö ut då eller vad är tanken?

   Svara

    Ja det är så fjantigt att man måste var det ena eller det andra fullt ut.

    Jag äter veganskt ibland, vegetariskt ibland och kötträtter ibland, mest viltkött.

    Bättre att göra något för miljön än inget alls!

    Många bäckar små tänker jag. Om alla åt mindre kött och valde att ta cykeln, en promenad eller bussen istället för bilen mer ofta skulle det göra stor skillnad.

    Likaså om vi inte reste med flyg lika ofta eller valde att inte skaffa att skaffa det där tredje barnet man funderar på, ja då bidrar man ju alltid till miljön.

    Vad som är etiskt rätt när det kommer till att äta kött är väldigt komplext. Bättre att respektera folk för de val de gör. Det finns både positiva och negativa aspekter.

    Svara

    Veganer vill inte utnyttja djur på något sätt, varken för mat, kläder, djurparker eller smink… husdjur anser vi lite olika om, det är mest att vi försöker se det hela från djurens perspektiv.. är det så schysst o föda upp hundar sen sälja dom för pengar och splittra deras familj endast för att människan vill ha en gosig kelhund, och gå runt med koppel runt halsen var det passar människan…. samtidigt så vill vi såklart det bästa för alla djur som finns idag, och tar gärna hand om de husdjur som redan finns.. jag har tex adopterat två hemlösa katter… men att föda upp o sälja djur för att tjäna pengar gillar jag inte riktigt…

    Svara

     Jag förstår hur du menar. Men en liten fundering bara, när du skriver att du tar hand om två katter. Köper du köttmat till dom då? Tänker att köttet som används i kattmat förmodligen kommer från djur som inte haft ett så bra liv alla gånger. Hur tänker du/veganer om det? Jag dömer ingen, blev bara nyfiken 😊

     Svara

      ja jag köper kattmat med kött till dom så jag är inte helt vegan I know … tycker såklart att det är fel att vi dödar andra djur för att mata ”våra” djur… tycker inte vi ska fortsätta föda upp katter till husdjur helt enkelt…. hundar kan äta vegansk, men katter är köttätare och skulle inte må bra av vegansk mat tyvärr…

      Svara

       Tack för svaret! 🌝

       Svara

      Katter måste äta kött! De är strikta karnivorer och blir sjuka av en vegansk foderstat. Ger man sin katt vegansk foder är man en djurplågare!

      Svara

     Jag tror inte det är till nytta för någon att att bli det ena eller det andra fullt ut.

     Att måna om djur är ju också att ta hand om dem.
     Hur många veganer bryr sig om de djur som finns? Hjälper de till att utfordra vilda djur på vintern? Vet de ens hur många vilda djur som svälter ihjäl när det är hårda vintrar?

     Vet de ens hur många arter som skulle försvinna om våra öppna marker inte betas av djur?

     Man är inte automatiskt djurvän bara för att man är vegan.

     Svara

      det absolut bästa man kan göra för djur är att vara vegan. mjölkkor utnyttjas sexuellt konstant av människan deras ca 5 år som dom lever i fångenskap… bonden trycker in armen med sperma (som dom rynkat av från en fastspänd djur)… när kon föder kalven tas den iväg direkt ifrån mamman som skriker efter sin kalv i dagar… vart är det djurvänliga att stötta denna industri?? om man köper komjölk stöttar man sexuell utnyttjning av kor och splittring av familjer så är det bara.. eller grisar som lever på några kvadratmeter och kanske aldrig få se solljus i hela sitt liv, och som har sån extrem stress att de biter av varandras öron och svansar… låt bara alla djur vara och utnyttja dom inte eller ha dom som slavar i en mjölkfabrik…. djur i det fria klarar sig bra själva och har gjort i tusentals år…… visst det är snällt o mata dom då och då men snälla dom klarar sig

      Svara

       Jag äter inte själv industrikött utan endast viltkött men detta var ytterligare en anledning jag inte funderat över. Jag trodde inte det var så utan att en tjur fick gå loss och para sig med kon när hon är brunstig.

       Mjölk dricker jag inte men använder andra mejeriprodukter.

       Jag fick mig en tankeställare helt klart.

       En annan aspekt är ju dock att för att kunna odla fram grönsaker så måste jorden gödslas, av den anledning vill man ju stödja bönder som bidrar med att hålla landskapet öppet osv.

       Jag är så väldigt kluven samtidigt som jag tänker att det för bönder inte är något konstigheter i att inseminera. Det hade varit väldigt intressant att veta deras uppfattning i frågan.

       Svara

      snälla djur i det vilda har klarat sig i tusentals år det är inte det som är problemet. problemet är hur människan stänger inne miljontals djur och sexuellt utnyttjar dom om och om igen och låter dom leva miserabla liv instängda i några få år innan dom körs till slakten för att hamna på mackan… och äter man animaliska produkter stöttar man den sjuka industrin

      Svara

       Vad menar du med snälla djur?

       Svara

      I dag är många veganer för att det är trendigt och för att maskera sin ätstörning. De bryr sig inte särskilt mycket om djur, definitivt inte om andra djur än sina egna små väskhundar. Gäller typ alla influencers förutom Therese. De borde inte få kalla sig veganer, de äter plantbaserat och det är allt. Jag är vegan pga att jag värnar om alla djur, katter, grisar, fiskar, fåglar. Alla djur är värdefulla! Mina husdjur är djur jag räddat från avlivning eller hemlöshet och ja, jag fodrar även vilda djur vid behov. Det är dock inte alltid det bästa för vilda djur att bli matade av människor, så det är inget jag uppmanar folk att göra.

      Svara

      De brysrsig inte om alla de djur som plågas och dör för att veganerna ska få sin s.k. mat.

      Svara

     det låter vettigt. tack för svar 🙂

     Svara

    Jag är vegan men självklart äter min katt kött. HON är ju inte vegan liksom. Katter är köttätare, skulle ju vara värre att ge henne veganskt än inte liksom. Hon är adopterad. Det är klart en fin linje, har ju räddat en hemlös katt men hon äter andra djur. Men som sagt, hon är inte vegan och skulle inte må bra av en vegansk kost. Ändrar inte att jag själv är vegan

    Svara

   Klart! Att vara vegan betyder att man undviker djurplågeri så långt det är möjligt. Man måste inte klä sig i döda djur, dricka kalvarnas bröstmjölk eller äta grisröv. Däremot måste ju ens bebis äta om och blir man sjuk behöver man medicin osv osv.

   Svara

    Men vad menar du med måste inte där men måste vid något annat tillfälle? Sen fattar jag inte att man tänker saker och ting utifrån djurens perspektiv ibland men inte alltid, om nu djuren ska anses vara likvärdiga med oss.

    Svara

   Eh ja? Det är ju en sak om du är vegan, men ditt barn blir ju inte automatiskt vegan bara för att du är det. Det är inte så att en bebis kan krypa sig ner till affären och köpa sin egen ersättning…

   Svara

  Oavsett så var den riktigt ful 😐 Tacka vet jag Boy bag, aahh den dagen jag äger en sån 😍

  Svara

   De är riktigt nice. Hade valt en i grå/silverdetaljer, eller röd med gulddetaljer 😍

   Svara

  För en som brinner mycket för djurrätt är det såklart tråkigt att se henne stödja skinnindustrin då den inte är bättre än någon annan industri där djur utnyttjas och dödas.

  Idag finns det många alternativ till djurskinn. Stella McCartney är en av de designers som satsat på detta: https://www.stellamccartney.com/experience/en/sustainability/themes/materials-and-innovation/vegetarian-leather/

  Det finns även alternativ som är utan PVC och som har lång hållbarthet. Har själv ett par kängor från Vegeterian Shoes som hållt i över fem år, så hennes argument brister.

  Diskussionen om vem som får kalla sig vegan eller inte känns mest meningslös kan jag tycka.

  Svara

   Precis. Ville ocksa namna Stella McCartney men du hann fore. Hon har flera dyra vaskor att valja mellan om man vill spendera sina pengar pa en ”fin” vaska.
   🙂

   Svara

  Jag pratade med en polis på noa och hon berättade att läget i sverige är väldigt allvarligt. Mycket allvarligt och inom 3år har vi en systemkolapps. Hur kan man gå loss på en väska i skinn när Sverige har blivit ett otryggt land! Jag står faktiskt på Idas sida här.

  Svara

   Vad gör du för att Sverige inte ska vara otryggt?

   Svara

   Vad menade polisen med systemkollaps?

   Svara

    Alltså välfärdskollaps tror jag hon syftar till. Invandringen kostar samhället enorma resurser vilket kommer göra att systemen kollapsar. Allt från polis, sjukvård, skola, pensionssystem mm mm.

    Svara

     Varför skulle en polis på noa kunna mer om nationalekonomi än någon annan?

     Svara

      En polis skulle överhuvudtaget inte uttala sig på det där sättet.
      I call bullshit.

      Svara

      Polis och militära specialtränas just nu för fullt för att klara av de problem (förlåt, utmaningar) vi står inför.
      Man räknar med att situationen kommer att förvärras de kommande åren.
      Så helt ute och cyklar är R inte.

      Svara

      En förälder i min sons klass är polischef (sitter i region Stockholms ledningsgrupp). Du skulle bli förvånad om du visste hur mycket information de sitter på, och hur nära regeringen de arbetar. Så de vet nog mer än gemene man tror.

      Den föräldern har också uttalat sig om hur samhällssituationen kommer att förvärras ytterligare. Även om ordet kollaps inte använts.

      Svara

       Men asså vadfan tror du, helt ärligt? Att poliser är spåkulor? H*n är väl en tyckare och killgissare

       Svara

        Spåkulor?
        Ge dig. Det finns en mängd saker som de redan har kännedom om, och som de vet kommer att komma. Det är ingen tyckare eller gissare.

        Svara

         exakt vad skulle det vara? kan du ge ett exempel?

         Svara

       Exakt, klart de har insikt i samhällsströmningarna – de är ju ute och träffar samhällets baksida varje dag. Litar helt klart mycket mer på en polis ord och framtidsspaning än en skrivbordspolitiker.

       Svara

      Polisen anlitar både forskare och analytiker för att kunna lägga upp sitt brottsförebyggande arbete. Naivt av er att tro att polisens organisation inte skulle ha god insyn i samhällsutvecklingen.

      Svara

       Vad rent konkret skulle en forskare kommit fram till som gör att ett systemkollaps är säkert inom 3 år?

       Svara

        Jag har aldrig pratat om någon systemkollaps. Du blandar ihop mig med R.
        Det jag sade var att polisen har kännedom om att situationen kommer att förvärras de närmaste åren. Ordet systemkollaps användes inte, skrev jag.

        Svara

     Tänk att man kan få in invandringen i alla sammanhang. Så trött på att den här bloggen har blivit ett tillhåll för hjärndöda sverigedemokrater.

     Svara

      Invandring upptar agendan på båda sidor idag, besöker man Sverige som utomstående så blir det tydligt när man ser reklam, lyssnar på media och ser på tv. Två sidor av samma mynt.

      Svara

      Usch, ja!! Ångrar mig nästan varenda gång jag går in här p.g.a alla såna människor.

      Svara

   Skolorna verkar redan ha fallerat med tanke på svenskan i ditt meddelande.

   Svara

   Låter som skitsnack. Du får vänta till första april med såna där rövarhistorier!

   Svara

   ”en polis på noa”… Eller dina polare på Flashback?

   Svara

    Haha ja med högsta sannolikhet en FB polare som lagt upp en fin uppsats om hur Sverige går under. En kan ju undra varför en ”polis på NOA” helt random uttalar sig så till någon som ringer dit bara sådär. Och för uttalande som sådanna måste de väl ändå poängtera deras statistik och vad de grundar det på.

    Känns högst orimligt att detta samtal ens skett.

    Och isåfall så undrar jag vad din kommentar i helhet betyder? Att du håller med Ida för att hon köpte en väska som kanske kan hålla i 10-20 år? Vad hade det med ditt samtal med pelle polis att göra? 🤷‍♀️

    Svara

   Vänta va? Du säger ”hur kan man gå loss på en väska när Sverige jar blivit ett otryggt land” men skriver sedan ”jag står faktiskt på Idas sida”. It doesn’t add up.

   Inte heller att en polis på NOA helt random ger dig uppgifter som dessa utan faktabaserade punkter och konkret data.

   Du bör nog sluta hänga alldeles för mycket på flashback, det skulle nog göra dig gott!

   Svara

  Väskan hon valde är inte min stil och troligen inte vad jag hade valt. Däremot tycker jag det är kul att välja en modell/färg/whatever som inte alla har och som sticker ut. Denna väska har jag faktiskt inte sett förut 🙂

  Svara

  OT:

  Någon som sett Isabelle S senaste vlogg och kan berätta vad hon säger? Jag vill kolla men jag klarar inte av att lyssna på henne 🙁

  Svara

   Hon flyttar hem till Norrland och har brutit upp med Micke. Vettigt och bra tycker jag!

   Svara

   Jag tycker att hon har förvånansvärt mysig röst.

   Är dock rätt nyfiken på vad som har hänt med Micke.

   Svara

  Alltså jag tycker den ser ut som en billig kopia för att det står Chanel på den. Vi som är fattiga med stil vet att rika med klass skyltar aldrig med sina pengar på det där sättet eller har Chanelkartonger i bokhyllor i vardagsrummet som flera influencers har.

  Svara

   Haha, så sant!
   Du hittar inga Chanelpåsar eller kartonger i bokhyllorna hos någon annan än influencers och deras fans.

   Svara

  Fine med hållbarhet! Den där väskan kommer ju aldrig att hamna i papperskorgen (märkesväskor säljs ju vidare tills det att det bara är tyglappar kvar) till skillnad från väskor gjorda av ”vegan leather” (=plast). Med det sagt, känns lustigt av Warg (och övriga influencers) att åberopa ”hållbarhet!” när det passar, mitt bland alla renoveringar, resor och konsumtionshets som om att det är någonting de hade brytt sig om i vanliga fall.

  Svara

   nä o om hon nu redan hade fyra så himla hållbara väskor, varför skulle hon ha en till? Kan man inte bara va ärlig med att man hellre köper en väska än att bry sig om miljö, djur o allt vad det är. Många gör det, men ska gärna hävda att det beror på något annat.

   Svara

   Ja och plast är ju SÅ bra för miljön och för alla söta små djur som lever i miljön!

   Svara

    Nu är ju inte plast enda alternativet 🙂

    Svara

  Fy fan för att vara offentlig och behöva stå till svars för alla jävla rabiata tyckare.

  Svara

   Äh, hon har ju fått en Chanel. Går nog ingen nöd på henne.

   Svara

   Håller med, det är helt galet alltså och verkar vara extra galet just i Sverige. Tycker det är bra att offentliga ifrågasätts där det hör hemma, men just nu verkar verkligen allt ifrågasättas.

   Svara

   Det är dessa rabiata tyckare som köper hennes (veganska!) schampoo.

   Svara

  Jag är mer irriterad över att hon valde en av de fulaste de har.

  Svara

   word

   Svara

  Förstår inte varför hon behövde en ny väska om hon redan har flera andra dyra, hållbara väskor? I stället kan man ju kanske vänta med att köpa nytt tills man slitit sönder nån av de gamla.. Alternativt sälja en gammal, och sen köpa en ny.

  Svara

   Ja precis. Det är inte miljövänligt att köpa fler hållbara väskor än man hinner nöta ut. Sen förstår jag inte heller hur många väskor en människa kan behöva? Jag har en rätt stor handväska som rymmer en liten laptop, en liten termos och en flaska vatten utöver plånboken, mobilen och nycklar. Sen har jag en ryggsäck om man behöver släpa på mer grejer som träningskläder t.ex. Kanske har jag en liten aftonväska nånstans i garderoben.

   Svara

    Då har du tre väskor, mot Idas fyra då 😉

    Svara

     Aaah, visste inte att även ryggsäckar räknades in här. Ja, då har jag också fyra väskor då jag även äger en vandringsryggsäck.

     Svara

    Jag har en lite större väska som jag använder i princip varje dag, sen har jag en lite mindre väska för ”finare” tillfällen och så en gymväska. That’s it. 😅 Så förstår inte heller varför man behöver en miljon olika väskor?

    Svara

     Det är kalas att du klarar dig på dina tre väskor. Good for you, jag menar det verkligen. Men jag som gillar väskor och dessutom föredrar olika väskor till olika tillfällen skulle aldrig klara mig på endast tre.

     Jag vill (och ”behöver” – villhöver 😊) ha en stor svart, en liten svart och en festlig ännu mindre svart. Stor och liten brun. Clutch för olika klänningar/tillfällen (champagnefärgad, färgglad, silkig, glittrig osv). Ryggsäck. Dataväska. Strandväska. Weekendbag.

     Har säkert glömt någon men ungefär så. Däremot behåller jag dem länge och brukar ofta låna ut väskor till kompisar och kollegor (oftast clutcharna, till bröllop och liknande).

     Svara

    Fast en del köper mer skor änn dom behöver och en del köper många parfymer. Vi lever i ett materialisktiskt samhälle. Och en del uppskattar inte vad dom har.

    Svara

    Samma här. Har en ryggsäck, en stor handväska med plats för dator/böcker, en liten handväska och en resväska.

    Svara

   Inköp av löjligt dyra väskor brukar ofta berättigas med att det är bra kvalite och de kommer hålla för eeevigt.
   Hur många tror att Ida kommer bära denna väska om 2 år?

   Svara

  Varför kan hon inte bara få ha en sån väska utan att andra ska kommentera negativt?

  Hon lever sitt liv precis som vi andra lever våra liv. Så tråkigt med alla moralpoliser och de som tror sig veta vad som är rätt och fel.

  Svara

   Fattar heller inte. Hade hon bott i usa hade folk sagt good for you, men i Sverige går det inte ens att köpa en väska utan att få skit.

   Svara

  Trams .. hon är inte vegan .. då hade hon aldrig köpt den. När ska ni sluta följa dessa små flickor utan utbildning.

  Svara

   När man får råd flyger ofta ens värderingar all världens väg.
   Leonardo DiCaprio som talar sig hes för klimatet och klappar Greta på huvudet flyger privatjet världen över.
   Ofta för att ta sig till galor där han ska ta emot klimatpris.
   Oh the irony…..

   Svara

   Hon skriv ju upprepat att hon inte är vegan.

   Svara

  Funderar på om andra länder i Världen har såna här tjafsiga chattar om i stort sett ingenting. Är förundrad över hur lågt en diskussion kan komma. Är det bara jag som tycker det?

  Svara

   I USA är det om möjligt ännu värre…
   SJWmaffian är helt jävla gränslös (finns en massa exempel på youtube).

   Svara

    Jag bor i usa och det är långt ifrån värre här. Här kan man köpa vad man vill, flyga och göra vad man vill och ingen bryr sig.

    Svara

     Du måst hänga på fel del av det amerikanska internet och du tycker att folk kan göra vad de vill utan att få kommentarer. Du följer iaf inte särskilt många amerikanska föräldrar på sociala media :p

     Svara

      Nej, följer inga föräldrar, må vara annorlunda bland dem 🙂

      Svara

   Men om ms)an inte diskuterar här vad menar ni man ska skriva om?😯

   Svara

   Nej jag håller med, det har gått över gränsen, det görs liksom en grej av ingenting och allt ska vinklas negativt och göras en grej av.

   Svara

  Att folk orkar.
  Det verkar svårt för många att bara leva sina egna liv.

  Vi lever i ett fritt land.
  Man får äta vad man vill. Köpa vad man vill. Bära vad man vill.

  Svara

  De självutnämnt goda (ofta människor på den yttersta vänsterkanten) är helt klart de mest intoleranta. Samma sorts påhopp görs på sign. R / 15:28 ovan. Det spelar ingen roll hur fel det visar sig att de haft, detta rabiata beteende upprepas gång på gång. Winston Churchill hade rätt:

  ”The fascists of the future will call themselves anti-fascists.”

  Svara

   Svara

    Men det är väl ingen nyhet att SJWs främsta fiender är fakta och logik…

    Svara

    Mm, Tino Sanandaji är ju verkligen personen man ska vända sig till om man vill ha opartiska svar baserade på fakta 🙄

    Svara

     Bättre än att vända sig till netflix iaf

     Svara

     Ta gärna upp bevis på att Tino Sanandaji skulle varit annat än faktuell i faktiska frågor. Istället för att vagt misstänkliggöra personer på detta vis.

     Svara

  dokumentär alla borde se: earthlings

  Svara

   Nej.
   Läs forskning istället

   Svara

    Vilken dum kommentar

    Svara

     Varför då?

     Svara

    Gör båda. Leder till samma sak 🙂

    Svara

   Är inte du lite efter nu? Den nya Netflix-sanningen och religionen är väl The game changers. En dokumentär om muskelsnubbar och elitidrottare som presterar typ liiiite bättre på vegankost, vilket alltså bevisar att vegankost är det ända rätta för exakt alla.

   Svara

    Fast forskningen säger att vegankost varken gör från eller till vad gäller idrottsprestation.
    Sen hur de har vinklat forskningen i dokumentären vet jag inte då jag inte sett den.

    Svara

     Jag har inte sett den heller, av principskäl, men jag vet vad den handlar om. Och jag håller med dig. Dessutom är enstaka elitidrottares resultat totalt ointressanta och irrelevanta för en medelsvensson, som joggar lite 2 gånger i veckan och kanske släpar sig till gymmet några gånger om tid och ork finns.

     Svara

      Nä visst.
      Netflix är helt enkelt ingen pålitlig källa. Om bara fler kunde fatta det!

      Svara

     Kan jag få se den forskningen du läst??? forskningen som säger att animalisk kost är bäst för hälsan är sponsrad av de stora köttföretagen för att de ska tjäna pengar på det… och alla osanningar om soja och tofu herregud… att det är massa estrogen i som inte är bra…. det är sponsrat av köttföretag och inte sant

     Svara

      Men det är väl för fan bara att googla!

      https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-019-0289-4

      börja där t.ex.

      Svara

       lol denna studie va testad efter endast 24h…..hahha bye orkar inte ens mer.. gör lite research

       Svara

        Jag förstår att det är svårt för dig att förstå något annat än Netflix eftersom du verkar ha samma hjärnkapacitet som en disktrasa…
        ok lol bye!

        Svara

      Hjärntvättad Netflix-vegan spotted!

      Svara

       snälla ni… vem är det som är hjäntvättad egentligen?? ni köper bröstmjölk från kor som blir sexuellt utnyttjade av människor… arla är dom största hjärntvättarna av alla… väx upp för fan. hur kan ni försvara er när ni betalar för en sån smutsig industri…

       Svara

        x’D
        säger hon som tror på allt fanatiker på TVn säger…. snälla lilla du, utbilda dig istället.

        Svara

      För tofu-och sojaproducenter vill inte tjäna pengar eller vadå? xD
      Nä de tillverkar sina produkter av ren goodwill……..

      Svara

       klart dom vill tjäna pengar, men hela grejen är att dom tjänar pengar på ett snällare sätt, kött och mjölkindustrin tjänar pengar på att plåga djur… men visst är ni djurplågare så är ni

       Svara

        Är det ett snällare sätt att skövla regnskog för att odla soja? Oh please kom inte dragande med att största sojaproduktionen går till djurfoder. Det finns inga garantier att de sojaprodukter som finns i livsmedelsaffärerna inte bidrar till regnsskogsskövlingen. Är så lustigt att inte veganer äter närproducerad, kravmärkt och ekologiskt utan istället äter mat som har odlats och transporterats från andra sidan jorden.

        Svara

         Regnskog skövlas i större utsträckning för att odla fodersoja till boskap så vitt jag vet.

         Svara

         Så tröttsamt med ”soja skövlar regnskog” argumentet. Soja odlas ju främst för att användas som djurfoder. Sen skövlas regnskogen dessutom för att ge plats åt boskap. Så nej det inte veganer som är problemet när det Kommer till regnskogen, det är köttindustrin.

         Svara

         Sorry Maria, du kan aldrig vinna en diskussion mot en vegan. För varje år som går motbevisas allt fler av er köttätares argument för att äta kött, om 10 år kan jag garantera att även din kost kommer vara mer plantbaserad.

         Svara

      Var inte The Game Changers finansierad av en massa pro-veganer?
      Vad sägs om att varierad kost med lite raffinerad socker, mindre kött och mer grönsaker kanske är bäst för hälsan? Tänka sig att man liksom inte behöver utesluta en massa saker, som man uppenbarligen kan smälta, ur ens kost för vara hälsosam. Tur det. Att kunna utvinna näring ur en massa olika råvaror verkar ha funkat rätt bra hittills. Tror jag kör på det.

      Svara

       +1
       Väldigt få livsmedel är farliga i sig själva om man har en någorlunda hälsosam livsstil i övrigt.

       Svara

     Länka gärna 🙂

     Svara

    Nej vegankost är verkligen inte det enda rätta för alla! Lol. Har polare som blivit riktigt sjuka av veganskt kost, och där läkarna sa till dem att introducera kött i kosten igen. Själv är man nöt, balj, soya samt kärnfrukts allergiker. Jag dör typ ifall jag äter endast veganskt mat. Så hur kan det vara bättre för mig?

    Svara

  Skulle aldrig köpa något för det står tex chanel. Så skrytigt. Gillar inte väskan.

  Svara

   Då vet vi.

   Svara

   Ok, boomer

   Svara

    Fast Boomers är nog mer inne på Chanel än yngre generationer som vill vara lite coolt vänster.

    Svara

  Skulle inte våga bli vegan ens om jag hade velat.
  Inte ens sharialagar känns lika begränsande, kontrollerande, strikta och stränga som veganer.

  Svara

   +1!!! Det värsta är fan när folk i typ reality TV bara ”Hej jag heter Martina är 23 år och är vegan” alltså får lust att slänga en stek i fejset på dom

   Svara

   Men suck. Vem är intolerant baserat på hur ni skriver liksom

   Svara

  Chanel håller på att bli lika tacky som Louis Vuitton.

  Svara

  Varför ser hon ut som en Oompa Loompa för?

  Svara

   Trump verkar vara en inspiration för influencers!

   Svara

   😬

   Svara

  Dessutom har hon ett par skinnbyxor. Men bra där. Det brukar ju veganer ha.

  Svara

  av allt man kan välja på chanel så väljer hon DEDÄR???????

  Svara

  Tips till Sara & Frida. Nu kan ni låta inseminera er med sperma från HIV-positiva, så kan ni visa hur fördomsfria ni är:

  http://sparosverige.blogspot.com/2019/12/varldens-samsta-affarside.html

  Svara

  Bara jag som tycker det ser slitet ut med stora loggor av märken man köper?

  Svara

  Skiter i om hon är vegan eller ej längre, däremot tråkigt att hon gick från en övertygad vegan (därför jag började följa henne, slutade dock följa för ett tag sedan) till att nu bara äta en vegansk kost. Tycker att det är äckligt beteende oavsett att konsumera äkta läder/skinn/päls och dun. Det är så fruktansvärt själviskt och det är ingenting vi MÅSTE göra. Jag älskade influenceryrket förut men är ganska trött på det nu efter alla dessa jävla skinnväskorna

  Svara

  Åh gud… Alla hysteriska, maniska jävla veganer. Värre än Jehovas. 🤢

  Svara

   Eller folk som är mot rasism… eller feminister! så jävla in Your face med hur de predikar. Eller hur?

   Svara

    Jämförde du just carnivorer med att vara rasist eller att inte vara feminist?
    My god… Du är den värsta sortens vegan.
    Sök hjälp

    Svara

  Veganskt läder, de menar plast då alltså. För det är ju så mycket bättre för miljön… smh.
  Jag äger en Burberry väska och en LV väska och kommer att köpa en Chanel. Dessa är väskor som kommer hålla i tiotals år (till skillnad från plast väskor som slits ut efter ett) och sedan så antingen säljs de, eller ärvs av den yngre generationen. På frågan varför det då inte räcker med en väska, så är det av precis samma anledning som varför man, oftast, inte bara har ett par skor. De slits ut mycket snabbare. Alla mina väskor är dessutom i olika modeller och storlekar.
  Tycker det är så fascinerande att man i Sverige blir så ifrågasatt för precis ALLTING man gör, och speciellt ifall det involverar något som kostar lite mer. Har man råd, så har man råd.

  Förstår inte heller varför veganer (obs, inte ALLA veganer nu då, så ingen hoppar på mig) är så kritiska och rent ut sagt elaka mot folk som försöker jobba sig mot en mer vegansk/vegetarisk livsstil, men inte är det fult ut. De gör ju i alla fall någonting för miljön. Rom byggdes inte på en dag .

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.