Ett aningens större problem än Kenza i Duabi

Jag antar att jag med det här inlägget kommer göra mig skyldig till lite gammal hederlig ”whataboutism” men det må så vara.
Minns ni Kenzas och Alexandra Brings Dubai-debakel där till och med norska Amnesty kritiserade tjejerna för att marknadsföra en diktatur som Dubai, på uppdrag av VisitDubai?
Jag instämmer, det ÄR illa men samtidigt så undrar jag hur mycket protester Amnesty riktat mot exempelvis Hollywood-kändisarna Gwyneth Paltrow, Kate Hudson och Zoe Zaldana för sin minst sagt avancerade reklamkampanj för Dubai, någonting som Resume bland annat skrivit om.
Reklamfilmen är filmatiserad av den prisvinnande regissören Reed Morano som har vunnit utmärkelser i både Emmy Awards och Director’s Guild och Gwyneth Paltrow beskriver sin tid i Dubai som ”över all förväntan”.

Bara på Instagram har dessa tre drygt 25 miljoner följare, där de postat inlägg och filmklipp från reklaminspelningen från Dubai – som alltså fått en smula mer spridning än exempelvis Kenzas eller Alexandras inlägg.
Givetvis riktar de sig mot en hel annan typ av marknad än Hollywood-kändisarna och ska givetvis fortfarande granskas, men jag är av åsikten att man ska börja uppe och jobba sig ner med hjälp av bland annat ”ringar på vattnet-tekniken” men jag ser ytterst lite kritik mot deras val att marknadsföra en diktatur när jag söker på nätet.

Har ni sett något jag missat?

https://www.instagram.com/p/B53hU1UFIiE/

https://www.instagram.com/p/B5BGeFdpE2O/

https://www.instagram.com/p/B5DjL7BhWKz/

Tack för tips!

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Läs gärna rubriken högt …

   Visst, men som alltid är det innehållet som är viktigast!
   Och som alltid i vår värld gäller att sila mygg och, hmmm, svälja kameler ??

    Äckligt

   Haha – det står fortfarande DUABI.

   Head of korrläsning har fått sparken har ni inte märkt det?
   Bara halva titeln är korrläst

  Spell check på rubriken!

   Ni som klagar, det är ni som drar ner stämningen här inne.

    Du som klagar, det är du som drar ner stämningen här inne.

     Klaga inte på de som klagar

     Hade du inte en bättre tillbakakaka än en härmapa?

      Jösses ??‍♀️

      Tillbakakaka, det var längesedan. Minns när det fulaste jag kunde säga var -Shut up donkey face! Det var tider det… innan Internet. ❤?

     Wow.

  Ja, du har missat att korrekturläsa rubriken i ditt inlägg…

   ?

   As per usual är det inte så noga att göra ett bra jobb trots lön. Vad är du 90-talist eller?

   Ids inte rätta heller…

  Ja men vem gillar INTE att åka till kvinnoförtryckande ställen där homosexualitet är olagligt. Diktaturer för the win ❤ stränderna är ju så fina, och kulturen helt amazeballs

  Jag tänker att man vänder sig ofta dit man kan bli hörd. Amnesty Norge vänder sig till skandinaviska influencers, det betyder inte att inte ex Amnesty International kan kritisera dessa megakändisar. Hoppas de eller någon annan vettig person eller organisation som har en plattform att nå ut på gör det.

  Nej, det här håller jag inte med om. Bara för att någon annan med en stor social närvaro förbrukar miljön får inte jag frikort att göra samma sak. Suck.

  Vad förvånad jag blir att det är just de Hollywood kändisarna, iallafall Gwyneth och Kate de trodde jag var riktigt miljömedvetna.

   I det här fallet är det nog den sociala hållbarheten som är ett större problem (även om man inte ska sticka under stolen med miljön).

   Gwyneth är så världsfrånvänd. Minns när hon hade som projekt att leva fattigt i en vecka och köpte typ lime och grönkål för matbudgeten. ?‍♀️

    Hon är inte direkt känd för att vara den vassaste kniven i lådan. Hon är även en kass skådespelerska, fattar inte varför hon är så hypad.

     Det är därför hon sadlade om och har nu blivit någon typ av skönhetsguru. Det finns inget som är briljant eller nytänkande med det Gwyneth gör.

     Stör mig enormt på att hon har anlitat Medical Medium (Anthony William) som Goops hälsoexpert. Mannen saknar medicinsk utbildning.

     https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/medical-medium-mashing-up-pseudosciences/

      Han är ett medium och många tror att han har rätt i det han säger, det han säger kan ändå inte orsaka skada så varför inte testa.

       Ett medium är han inte heller.
       Sök på youtube: medium/psychic fail
       Googla: gesusbloggen medium

  Även om man bortser från politiken kommer jag aldrig att förstå vad som är attraktivt med en artificiell stad i öknen. Dubai har bokstavligen ingenting som inte finns på massvis med andra platser på jorden. Det går fetbort av alla tänkbara anledningar.

   Men det är klart man kritiserar folk som är ”nära” och som förhoppningsvis läser kommentarer. Jag har ju inte kommenterat nån av dubais prinsars instaposter med ”pls stop being bad”. Eller kommentera tillsammans med 3 miljoner andra på gwyneth. Man får kritisera utan att ha världsalltets samvete på sig och utan att stå på arlanda och stoppa alla som
   ska på dubai-flyget. så trött på sån här ”retorik” vara enda syfte är att skapa lite sus i kommentarsfältet.

   Tack och snark.

    oops detta blev ett svar men skulle vara ett eget inlägg.

   För mig som civilingenjör är Dubai otroligt lockande att åka till. Makalösa konstruktioner och spännande teknologi. Vet dock inte om jag någonsin kan med att åka dit pga det politiska styret.

  Wow! Är det My Martens som gästbloggar kväll?

   ?

  Måste säga att Dubai gör ett läskigt bra jobb på att rehabilitera sitt anseende.

   Hur tänker du då? Dubai är bara för ytliga dumskallar.

    Men då så har de hittat rätt! För ytliga dumskallar finns det gott om på den här planeten.

  Är det meningslösa trailern som går i reklampauserna på tv alltså reklam för Dubai? Eller missförstår jag nu? Hur som helst har filmen jag trott att den gör reklam för verkat så tråkig att klockorna stannar.

   Ha ha ha! Har tänkt precis samma sak, har till och med ropat till min sambo genom lägenheten ’du måste komma och se trailern till världens tråkigaste mest intetsägande film’.

   Trodde också det var trailern för en film ju!

  Blir väldigt besviken. Speciellt på Kate och Zoe. Gwyneth har jag aldrig trott något speciellt om. Usch. Så köpta. Sättet det där landet, och andra diktaturer eller länder med kass regim och människorättssyn, gör reklam för sig själva gör mig ännu mer avigt inställd till dem. Man kan inte (enligt mig) marknadsföra bort brott mot mänskliga rättigheter genom att framställa sig som ett bra, hyvens land som välkomnar västerlänningar och turister. Man måste göra reella förändringar först.

  Moralpolisernas och pekpinnarnas våta dröm.

  Men hallå! Styleelins nya lansering? Hennes live. Fick fråga om leveranstid.. Det visste hon inte. Fick fråga om material… Det visste hon inte. Fick fråga om leverantör. Det var väldigt hemligt det kunde hon inte ens gå in på. Fick fråga om det var veganskt. Jo men det antog hon.

  Borde man inte veta mer om sin egen produkt än att den sitter fast i håret?

   Lite lustigt att samtidigt som Hermine Hold går i konkurs, så ska hon satsa på samma sak, i nästan samma prisklass. Vilket ju är upp till henne, men ska jag köpa ett diadem för 400 kr så vill jag veta material, leveranstid och gärna var det är tillverkat.

   Tycker Elin verkar ok, men allt det här fluffiga brandingen om ”it’s about your feelings” och ”my Molimentis” är bara så löjlig.

    Ja, its about you! ”Men du får inte veta någonting om produktionen du får bara lita på mig – jag kan lyx. ” Ungefär så. Och hon verkar tro bra reklam är att viska ”åh herregud så fin” om sina egna produkter var tredje minut. Men att backa upp varken pris eller ge annan information var ett stort nej. Om det produceras rätt osv, varför kan hon inte diskutera det då?

    Besviken! Andrés märkliga beteende har smittat av sig på sin fru ?

    https://www.instagram.com/molimenti/

     På vilket sätt är hans beteende märkligt? 🙂

   Håller med! När ett diadem kostar 400 spänn och två tofsar 200 spänn vill man gärna veta vad det är för material osv…

   Hon var kanske okej en gång i tiden, nu är hon en arrogant liten diva som tror hon är guds gåva till håret. Hon ger sig själv ett fancy hittepånamn, skruvar upp priset på sina mediokra frisörjobb och påstår sen att alla frisörer som tar mindre betalt än vad hon gör (dvs 99.9%) är helt värdelösa och borde inte få hålla i en sax.

    Nu hade hon svarat att de kommer från kina. Hmm skriker lyx.

     Hade varit lyxigare om det kom från Sverige.

      ”en magisk fabrik i kina och är ingenting jag hymlar om” skrev hon i en kommentar när hon tydligt sagt i liven flera gånger att det går hon inte in på. Hmm okej. Och jo, loggan känns som Nespresso!

    Tycker att det är intressant att hon tar betalt för att klippa sin mamma ? HUR kan man göra det?
    Min mamma skulle aldrig få betala för varken färg eller klippning på min salong.

  Den ålderdomliga benämningen av Stör dvs Störer är också grunden till rysk kaviar.

  Våga vägra Dubai.

   Det är plätt-lätt. Sätter inte min fot i kvinnofientliga diktaturer där gästarbetare nyttjas grovt etc etc.

    Despite the firm providing Custom Assignment Writing Services to clients, they do not compromise the standard as they deliver high-quality Professional Assignment Writing Services enabling students to attain profound grades in their Affordable Assignment Writing Services.
    https://researchpapers247.com/assignment-writing-services-2/

  Ja, its about you! ”Men du får inte veta någonting om produktionen du får bara lita på mig – jag kan lyx. ” Ungefär så. Och hon verkar tro bra reklam är att viska ”åh herregud så fin” om sina egna produkter var tredje minut. Men att backa upp varken pris eller ge annan information var ett stort nej. Om det produceras rätt osv, varför kan hon inte diskutera det då?

  Men gud. Snart 3h sen detta inlägg och du har fortfarande inte korrekturläst det? ??‍♀️??‍♀️

   Herregud du förstår väl vad det ska stå. Sån jäkla big deal är det inte. Cheer up!

   Custom Homework Help Service industry has grown steadily in provision of Legitimate Homework Writing Services and high quality Homework Help Assistance Services worldwide.
   https://www.meldaresearch.com/homework-writing-services/

  Cc. Tycker det är bra när du gör inlägg om ex. Kenzas dubairesa nu, när det var ett tag sedan hon var där. Typ ”efterföljer” … ursäkta meningsuppbyggnader ikväll, har total hjärnsläpp. Men hoppas du/ni förstår❤️

   Ändå helt galet att hon lyckades tysta ner det hela genom att helt enkelt ignorera kritiken. Hade det varit nån Annan bloggerska Hade det skrivits om typ 10 ggr tills hon gav svar

  Det vore bra Camilla om du korr läser innan du postar! Det du frågar om stavas Dubbelmoral. Ungefär som att Özz nujen skulle betala ut svart lön till en blivande terrorist på Gotland och ingen svensk media vågar skriva om det. Same same.

   vilket jäkla liv det var om det ikväll, ni förstår säkert vad det står!!

   korr

   läser

    Are you in search for Nursing Essay Writing Services? Find a firm that offers Affordable Nursing Writing Help and Cheap Nursing Writing Services.
    https://researchpapers247.com/nursing-essay-writing-services/

  kikärtan kan fallafel skapa, man gapa efter och ätandet skapa

  Så jämförelsevis är stavfelningens helighet inte större än ämnets ymniga väsen. Våga väga Dubaivägran såsom en framkost ur en ökenhägran. Tungomålstalandets ätarstjärna.

  #ad

   Custom Homework Help Service industry has grown steadily in provision of Legitimate Homework Writing Services and high quality Homework Help Assistance Services worldwide.
   https://www.meldaresearch.com/homework-writing-services/

  OT Malin Berghagen behöver stöd att lära sig skriva. Fruktansvärd grammatik.. Camilla behöver inte alls lika mkt hjälp som den kvinnan. Sen lägenheten .. hmmm näää flytta ihop med Martin söta du och låt dem som stått i bostadskö få mammas lägenhet.

  Ok, Dubai verkar ha axlat rollen från flygskatt. Håller med, problematiskt, en den i landet beter sig svinigt. MEN om vi ska tänka så, vart kan vi åka till slut? Turkiet (svenskarnas favvo) – också mycket problematiskt rent politiskt, Kroatien och Grekland – öppet mycket rasistiska mot många folkgrupper, Budapest – kul politisk majoritet, Indien – politiken gör inget åt brutala våldtäkter där offren straffas mest dvs dödas, bränns/stenas till döds och kvinnor generellt är andra klassens medborgare, älskade Thailand där staten uppenbarligen ser mellan fingrarna vad gäller sexuellt utnyttjande av minderåriga av turister och listan kan fortsätta.

   Från flygskam skulle det stå!

   För att inte tala om USA.

   Helt ärligt tycker jag det läggs lite väl mycket ansvar på individer. Börja med att se efter ditt eget och lägg större del av ansvaret där det hör hemma – hos politikerna!

  Non-Plagiarized Research Paper Services you seek from a writing company are versatile such as Non-Plagiarized Research Paper Services and Non-Plagiarized Research Paper Help Services.
  https://www.meldaresearch.com/non-plagiarized-research-papers/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.