Prata bantning med Zytomierska och Toftby

 

Jag blir för övrigt extremt provocerad av de som förespråkar att man ska äta vad man vill, se ut hursomhelst och älska sig själv för det. Det är fel. De som borde få kritik på sina Instagramkonton är de som uppmuntrar människor att äta mer än vad de gör av med.

”DU UPPMUNTRAR TILL FETMA OCH SKAPAR DÄRMED ETT NATIONELLT PROBLEM”, borde man skriva i deras kommentarsfält. Men det skulle man aldrig göra. Istället tänker man ”Yes! Det blir en burk Ben & Jerrys i kväll också, jag är vacker som jag är”. //Katrin Zytomierska

Det här stycket kommer från Katrin Zytomierskas debattartikel som publicerades i Expressen den 14 december.
Katrin verkar tycka att det absolut bästa sättet att få människor att gå ner i sikt är att skamma dem varje gång de är på väg att stoppa någonting i munnen som inte är broccoli.

”DU UPPMUNTRAR TILL FETMA OCH SKAPAR DÄRMED ETT NATIONELLT PROBLEM”
Den här meningen fick mig att tänka på när Lady Dahmer och Apan satt i granen gästade TV4 och pratade om just detta fenomen. Om man planerar att äta ihjäl sig så är det lika bra att börja nu på en gång för det är ingenting man gör i en handvändning.
Johanna Toftby är en annan influencer som kommenterat Katrins krönika:

Jag håller med Katrin till hundra procent om att kraftig övervikt är farligt, det vet vi alla vid det här laget. Ändå har vi större andel överviktiga än någonsin, i ett land som har alla förutsättningar. Ja, det finns människor som blir överviktiga på grund av sjukdomar. Men det är långt ifrån alla. Ja, det finns människor som är sjukligt smala också. Men de som är för smala blir inte uppmuntrade att äta ännu mindre på samma sätt som människor försöker få andra att äta mer socker trots att de skulle behöva äta mindre och röra sig mer.

Alla är vackra på sitt sätt och alla får synas på sociala medier.
Det handlar inte om det. Men uppmuntra inte ett skadligt beteende och hacka på den som vill leva nyttigt. Ni gör ingen någon tjänst, tvärt om.

Uppmuntra inte det skadliga beteendet som leder till viktuppgång och övervikt, skriver Johanna Toftby.
Okej då, men det andra skadliga beteendet då? Det där man lär barnen att deras värde som människor sitter i kilona och att man inte riktigt är lika mycket värd om man är tjock som man är om man är smal.
Självhatet – också ett skadligt beteende som grundar sig i att människor som Katrin Zytomierska talar om att man inte duger som manar så vida man inte är exakt så där smal som hon tycker är kul att banta ner sig till.

Men men får inte bli för smal för då jäklar tar det hus i helvete igen.
Kvinnor är antingen för tjocka eller för smala, för spacklade eller för intetsägande, för avklädda eller för påklädda och så verkar det ha varit i alla tider. Går det ens att vinna här?
Vid vilken vikt är man varken är för smal eller för tjock enligt samhällets normer? Om någonsin?

Kanske mellan 60.2 kg – 60.5 kg?
Det ger ju ändå en lucka på hela 300 gram att röra sig relativt fritt inom där ingen kan komma åt en och ens utseende. Jobbigt bara att behöva släpa med sig någon typ av badrumsvåg överallt. Det gäller ju att ha koll så man inte överskrider sina 300gr för innan du vet ordet av så har vikten gått från 60.5 till 60.6 och helt plötsligt är du tjock igen…

306 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det finns inga som triggas så mycket av tjocka som de som tidigare varit tjocka. Det är som att de tror att alla tänker exakt som de och plötsligt börjar gå upp i vikt av att se någon som är överviktig.
  Katrin och Johanna verkar livrädda för att gå upp i vikt igen så därför vill de ha triggervarning på övervikt.

   Äh hon ska bara kränga sina produkter, annars skulle väl hon inte bry sig! När det gäller toftby tycker hon att det är helt ok att spruta in en massa skit i ansiktet och s ut som en luftballong, fräscht!

    Fast hon har ju inga ”bantningsprodukter” om vi ska vara petiga.

    Katrin borde fokusera på sitt inre istället för att häckla andra. Där har hon en del att jobba på.

    Ja hon ser helt vidrig ut. Man ska inte döma folk efter utseende men just i detta fallet gör jag det för att hon själv är så extremt fixerad. Att det pimplas alko varje dag har hon själv inga problem med. DET är ju extremt hälsosamt – not.

     Hon ser fruktansvärt sliten ut i hennes korta blonda hår. Väldigt ironiskt hur hon klagar på andra när hon själv inte ser bra ut.

      Stör mig omåttligt på hennes tvångsmässiga plutande hon gör varje gång hon håller i en kamera, om det så är för att ta selfie eller filma sig själv.
      Så avtändande med tjejer som är så osäkra att de inte vågar visa sig utan sitt inövade och beprövade snygg-minspel.
      Katrien och Tofflan, träna lite på er självkänsla. Lägg undan speglar och läppglans för ett slag och fokusera på att älska er själva litet så tror jag att ni får det lite lättare att acceptera andras icke tillrättalagda utseenden och kroppar.
      Bara för att ni är självfixerade så betyder det inte att det är mer sunt än att vara fixerad vid exempelvis.. mat.

    Fast Toftby tycker jag har gjort det smakfullt, läpparna blev snygga, det blir bra när det inte är för mycket 🙂 Men jag tycker inte om den dumma hetsen mot de som är överviktiga !!! De vet Om det och behöver inte tryckas in i ansiktet på dem!

   Min mamma är exakt så efter att ha gjort en gastric bypass och gått ner i vikt ”gratis”. ??‍♀️
   Det ska klagas på alla tjocka och hon ger gärna gå ner i vikt-tips till alla.

    Du är helt ute och cyklar när det gäller GBP! Det är verkligen INTE gratis! Man får ett verktyg av läkaren och sen är det upp till opererade att göra rätt kostval! Så trist när folk inte vet vad dom snackar om!!!

     Du vet inte vad citationstecken betyder?

      CITATIONSTECKEN!
      Kommer från ordet citat.

       Ja?

       Haha va? Det är ju rättstavat?

       ? LÄSA. Det lär man sig i skolan. En fördel att göra innan man försöker vara dryg, så slipper man se dum ut.

      Du verkar ju ha missuppfattat svaret totalt.

     Jo, mycket får du gratis. Ska du däremot behålla resultatet av det du fått gratis, då får du börja jobba.

     Haha va?

     Gastric bypass gör det omöjligt att äta de mängder du gjorde innan så jo, det är fan inte mycket du behöver göra själv.

     Sen att många går upp och blir lika feta igen efter några år är sjukt. Hur fan kan man utsätta sig för en sån operation och sen ÄTA sig upp till samma fethet?!

      Direkt när man kan börjar äta normalt igen så äter man och töjer ut magsäcken igen.
      Känner sex pers som gjort operationen. Fyra är idag lika feta som innan och två har fortsatt behållt vikten genom att anstränga sig och faktiskt träna och äta rätt.

       Stort faktafel, man kan inte töja ut magen igen däremot kan ett felbeteende göra att tarmarna tar emot maten snabbare vilket i sig gör att man kan äta mer men magsäcken kan inte ”töjas”

      För att man INTE får lära sig äta på rätt sätt. Det är det som är problemet med att operera. Man får liksom ingen direkt hjälp att ändra tänket kring mat.

      För att man inte har löst problemet på djupet. Man har aldrig gått igenom vad det är som gör att man överäter, om det finns depression/ångest/PTSD i grunden, försvarsmekanismer m.m. Det handlar om dåligt psykiskt mående och inte att man på riktigt njuter av att äta tills det känns som om magen kommer spricka.

     Och farligt sätt gå ned i vikt!
     Matberoende sitter ju i ? hjärnan.
     Farligt operera sig om man INTE är mentalt beredd?

    Gratis hahahaha verkligen inte!

     Swosh

     Vet flera som fått det gratis via läkare som skickat remiss efter att man suttit där o gråtit, berättat om sina deprimerande år pga fetman så får landstinget betala.
     Jag själv var inte nöjd över min näsa, gick till läkaren o fick operationen gratis. 🙂

   Samma som med tidigare rökare, kan lätt bli lite fanatiska.
   Men fakta kvarstår, både rökning och fetma ÄR skadligt.

    Fast att fetma och rökning är farligt vet typ alla. Man ska ha bott under en sten längst ner på botten av Atlanten för att ha missat den faktan. Så att människor ska berätta för tjocka om fetma och vad som är farligt är jävligt onödigt. Folk VET att det inte är hälsosamt. Men bara för att man är tjock ska man inte behöva få massa oombedda föreläsningar som om man var en idiot som tror att socker, läsk, chips och friterad mat är det bästa valen.

     Har jag sagt det då? ??‍♀️

    Och vilka vet det bättre än rökare och överviktiga? En och annan läkare då. Resten tycker och tror en massa. Det behövs inte en massa amatörtyckare i saken. Kanske gällande rökning om man som icke-rökare drabbas, annars är det bara för att trycka till någon man påtalar deras brister. Varför vill man vara en sån person?

    Lika så svält, undervikt ätstörningar och fanatiskt tränade, allt med måtta!

   Jag som tidigare varit tjock (+30kg än idag) triggas otroligt mycket av att vuxna människor accepterar och fortsätter vara tjocka. Alltså, jag triggas på det sätt att jag blir otroligt provocerad. Jag har svårt att se varför man skulle vilja vara överviktig, om man gått igenom det jag gjorde under alla år. Konstant huvudvärk/migrän, ont i magen, astma, ont i knän, kan inte röra mig lika enkelt som många andra, kommentarer från människor om hur fet jag är (borde iof inte ske oavsett hur någon ser ut), svårt att klä mig som jag vill, the list goes on. Jag vill aldrig mer gå tillbaka till det. Jag känner mig mer fri som människa när jag är ”normalviktig” (BMI runt 24 istället för 31). Men detta är min historia och jag säger inte att det är ett facit för hur andra bör göra. Bara att jag har svårt att förstå varför en vuxen människa väljer att vara överviktig.

    Ja du har helt enkelt blivit precis en sådan där jobbig människa som bekräftar den första kommentaren. Nice.

    Men snälla du, du bekräftar ju problemet som nämns i kommentaren? Grejen är att du aldrig kan veta hur någon annan människa har det. Jag har vägt både 57 kg och 90 kg och 100% ärligt nu – jag mår likadant, jag känner mig likadan, och mina provsvar inom vården ser likadana ut. Så nej, alla överviktiga går inte runt med smärta, astma, migrän m.m. Du får utgå från din egen situation vad gäller dig själv, men sluta tror du vet hur andra har det! Du vet inte, punkt slut.

     Ok, men ett skelett som får bära upp 57 kg eller 90 kg. Vilket skelett tror du mår bäst vid 60 årsåldern? För så tänker nog vården. De som ska ta hand om dig.

     Visst du är tjock, 24 år och mår bra! Inga problem nu ja.

      Hehe jag jobbar inom vården och är dessutom 34… 🙂 Men okej…

      Vi är alla individer. För vissa är den naturliga vikten lite högre än för andra. Min övervikt samlas främst kring rumpa och lår, vilket vi nu vet är en ofarligare sorts övervikt, bukfetman som oftare drabbar män är farligare för de inre organen. Med det sagt, du nämner skelettet och där kan man ju påpeka att långvarig undervikt kan öka risken för osteoporos (risk som redan är högre för oss här i norden). Vården oroar sig mer för diabetes och hjärta och kärl än för skelettet vad gäller patienter med övervikt/fetma.

       Du säger det. Jag har hört att knä och höftoperationer korrelerar med fetma.

       Men att vifta bort att skelettet mår bättre i en 57 kg kropp än i en 90 kg kropp är bara dumt. Varför jobbar du inom vården?

        Risken för artros ökar med övervikt. Men artros behöver inte betyda operation.

        Fast det många missförstår är att övervikt/fetma ger en ÖKAD RISK för att t.ex. få knäproblem som du nämner. Det betyder inte att alla över en viss vikt får det.

        Jag viftar inte bort att normalvikt är det bästa för en optimal hälsa, men jag påpekar att normalvikt skiljer sig åt något beroende på individuella förutsättningar, och jag anser att man måste vara realistisk. Alla varken kan eller vill gå ner X kg och då får man jobba med utgångsläget man har framför sig.

        Tror du vårdens främsta uppgift är att hetsa folk till att banta? Men okej, ska be mina öron-näsa-halspatienter att redogöra för sin kost framöver.

        Men snälla, 57kg? Hur skev bild av normalvikt har du egentligen? Eller tror du att alla är korta?

       Fast nu förespråkar ingen att man ska vara underviktig heller. Vi diskuterar problemet med att övervikten ökar i världen. Det gör inte undervikten.

        Handlar om att det ofta framställs som att bara man är normalviktig (eller till och med underviktig) så slipper man alla sjukdomar i världen, men det är helt fel. Därav att en mer allmän diskussion om vikt kan vara relevant.

         Under mina 50år på jorden så har jag aldrig hört killar pratat om övervikt! Det är alltid kvinnor som ser det som ett problem! Samma sak med instakonton och vackert yttre. Gör inte ett problem större…..

         Nej. Däremot verkar alla överviktiga tro att det är så man menar. Sjuk kan man bli oavsett men risken är ju förstås mycket högre när man inte tar hand om kroppen.

        Jo, undervikt belastar vården. Dels pga att det ökar risken för benskörhet och andra sjukdomar, dels är anorexiapatienter bland de svåraste att få friska, samt att det är en grupp med mycket hög dödlighet.

       Och jag är 50+ och vägt allt mellan 43 kg och 90 (utan att vara gravid…) mellan 25-50 års ålder, idag ca 70 kg. Varit precis lika missnöjd som smal och precis lika frisk som tjock. Man får bli vääääääldigt tjock för att bli sjuk – i normalfallet.

      Det intressanta i det här är att just skelettet hos överviktiga är starkare. Just för att de är tyngre så belastas skelettet mer och blir starkare. Det ”tränas” liksom av den extra vikten. Så ja det var inte ett så bra exempel ??

       Jag är inte tjock, jag har bara ett vältränat skelett

      ett skelett som har övervikt mår bättre än ett skelett som inte bär på någon vikt alls. Just saying!!!

     Vänta några år.

      Väntar man tillräckligt många år har vi alla utslitna organ.

       Jag är själv smällfet men håller ändå helt med Katrin och Johanna.

        Stackars dig. Dumhet är svårare att åtgärda än fetma.

     Så sant! ?

    Point proven så att säga?

    Jag har svårt att förstå hur man väljer att lägga på sig 30 kg övervikt, så man måste banta bort det, för man är missnöjd. Nej, det har jag inte, egentligen, jag vill bara provocera din tanke. ? Det är bra att du är nöjd med dina val. Snyggt jobbat att du klarat av just ditt mål. Andra prioriterar sina mål och kämpar med dem. Utbildningar, sluta röka, sluta dricka eller vad det nu kan vara. Inget är bättre eller sämre. Hur du kan ägna dig åt att vara missnöjd med andra är nästan lite gulligt. Otroligt meningslöst ändå. Det är ju din energi som går åt och du som tillåter dig påverkas. Varför det?

    Så så länge du var tjock var det bra, men nu ska du tala om för andra att dom måste bli smala.

    Jag har vägt 91 kg till mina 174 cm, och nu väger jag 73 kg. Jag vägde 67 när jag ändrade livsstil, men p.g.a sjukdom och medicin ökade jag i vikt och gör verkligen mitt yttersta för att hålla vikten. Vi väljer inte alltid själv vår vikt.

    Är nog ingen som väljer att vara överviktig. Kan ju vara att man bantat hela livet (mina första bantningsminnen är från 7 år, är 37 år idag) och tröttnat på det. Om man tänkt på mat och vikt merparten av timmarna under varje dag i 30 år, tänkt vad mycket energi och liv som gått åt till det. Sen kanske man ändå inte lyckats bli så smal som man vill utan bara kämpar och kämpar, kanske får en ätstörning med svält varvat med hetsätning som en ond spiral (?‍♀️), då kanske man helt enkelt fått nog. Inte för att det är så kul att vara tjock utan helt enkelt för att ens liv är värt mer än så.

     Åh detta känner jag igen! Min mamma var otroligt fixerad vid vikt och utseende och vid 5 års ålder har jag det tidigare minnet av att hon säger ”Du börjar bli tjock. Nu får jag lära dig att banta.” och då lärde jag mig hur det är att försöka somna hungrig. :-/ (obs att jag som 5-åring var en smula rund, absolut inte sjukligt överviktig på något vis. Till saken hör att mitt storasyskon var mycket mager p.g.a. en tarmsjukdom vilket eventuellt fick mig att se större ut bredvid..) Som tonåring började jag själv bli besatt av vikt och ville vara snygg självmant. Levde ofta på knäckebröd och slängde alltid halva portionen mat, rökte och drack mycket svart kaffe. Var smal och snygg – mådde riktigt dåligt. För några år sedan gav jag upp allt med bantning efter att ha slutat röka och på kort tid gått upp mycket i vikt. Och ja, visst har jag ångest över min runda kropp (mamsen påpekar givetvis detta när vi ses, fortfarande), men samtidigt är det en enorm frihet att känna glädje, att njuta av MAT, att kunna gå på restaurang utan att vara besatt av kaloriinnehållet… Folk tror det är pest och pina att vara överviktig, men fan vad härligt det är att inte räkna kalorier, inte vara hungrig, inte tugga på torrt råris till varje måltid… Jepp, livet är gött även som tjock, faktiskt.

      Så himla sjukt att göra så mot ett barn, men de visste väl inte bättre och ville ”skydda” oss mot att bli tjocka. Istället blev det en fixering och sämre livskvalitet.

       Ja, jag tror också att hon helt enkelt inte ville att jag skulle bli mobbad. Och på den tiden var också lightprodukter väldigt heta, men det min mamma kanske inte insåg var att jag var svinhungrig bara en timme efter att ha ätit en skål med light-yoghurt och ett knäckebröd utan något smör på. Blev en ond cirkel ju… Förhoppningsvis hanterar man övervikt bland barn bättre idag, men vad vet jag? :-/

      Så sorgligt att din mamma gjorde så mot dig. Stark du är som ändå inte fick anorexi eller dylikt. taskiga/pikande föräldrar är ju en av vanligaste orsakerna till ätstörningar. Bra för dig att du vågar vara dig själv och skit i vad din mamma säger!!

       Gud vad jag som tonåring ÖNSKADE mig anorexi! Jag tyckte tjejerna i klassen som levde på vatten var så starka… Tänker tillbaks och får rysningar. Och är glad att jag aldrig utsatte kroppen för den tortyren i alla fall. Vid ett tillfälle drack jag saltvatten för hade hört att det kunde få en att kräkas upp maten. Men även det ”misslyckades” jag med. Som tur är!

       Tänk vad svår den där balansen mellan frisk och sjuk kan vara. Min mamma tror idag att jag har psykiska problem då jag är överviktig, men hon inser inte att de största psykiska besvären hade jag när jag vägde som minst i övre tonåren. Då gick jag på 3 psykmediciner medan jag idag är lycklig och medicinfri sedan länge. Otroligt hon tror midjemåttet speglar ens lycka och livsgnista.

        Det viktigaste är att röra på sig. Ett par kilon hit eller dit spelar inte så stor roll, det viktigaste är att ha en relativt bra kondition och en bra muskelkorsett (för ryggen).
        Så skönt att läsa att du börjat befria dig från vikthets-normen. Jag hoppas att du hittar balansen och styrkan och lugnet som kan ge dig en sund kropp. Tyvärr är det ju så idag att med stillasittande kontorsjobb så rör vi på oss på tok! för lite och psyket får ta smällen av all den energi som inte går dit den borde (fysisk aktivitet). Utbrändheten kommer som ett brev på posten… (ok. med Postnord kanske tveksamt.. )

    Kvinnor klagar på allt.Ingenting är så provocerande som en fet kropp som Kakan Hermansson säger.

    Du gör ett klassiskt tankefel då du antar att så som det var för dig är det för andra. Ur flera aspekter. Det som fungerade och var möjligt för dig kan vara omöjligt för någon annan. Jag är assmart, påläst och vet exakt hur jag borde äta och skulle av hälsoskäl och utseendeskäl gärna vilja gå ned i vikt. Men jag klarar inte av det. Av en massa skäl: stress, ångest, adhd är några av dem. Jag har fullt upp att överleva. Men det här syns inte utanpå mig. Jag ser ut som en som har koll på läget. Men jag är fet. (Jag har dock kondition inom den 90:e percentilen för min ålder, asbra alltså och är stark eftersom jag tränar regelbundet. Det syns inte heller utanpå.)

    Hoppas att du håller dessa åsikter för dig själv och inte försöker påverka andra. Tycker att alla ska få leva som de vill, det är deras val hur de vill leva och det ska ingen annan lägga sig i, på samma sätt som du valde att leva ditt.

    Jag har vägt både 50 och 100kg. Min smärta och mina sjukdomar blev inte värre av övervikt, jag har inte mått sämre på något vis Däremot hade jag ett enormt självhat när jag vägde 50kg. När jag vägde 100 hände det t o m att jag kunde tänka väldigt fina tankar om mig själv.

    Att du fick en massa skit i samband med övervikt betyder inte att alla överviktiga går med samma problem som du.

    Men alltså, att definiera någons hälsa utifrån hur de ser ut, blir bara jävligt fel! Jag väger 89 kilo, och klassas som tjock enligt bmi..men jag klarar av kettlebell pass med 16kilo klot och springer gärna flera löprundor i veckan på minst 5 km utan problem. Utan migrän, huvudvärk, astma, ont i knäna och allt vad mer du skrev.

    Man KAN vara frisk, må bra OCH vara överviktig. Ni tappar liksom det i den här debatten och tänker bara tjock=dödligt sjuk. Om ni kunde bortse från det och ha ett öppnare synsätt kanske vi andra överviktiga inte skulle bli så jävla sura.

     Känner flera som är väldigt tjocka. De tränar inte ens. Men de mår jättebra. Förstår ej varför jag som vägde högst 80 kg började få massa hälsoproblem.

      För att alla är olika

    Samma här. Gick upp nästan 30 kg på 4-5 år pga psykisk ohälsa. Började frossa och äta massa gott för att jag orkade inte bry mig längre. I år kände jag att nej jag pallar fan inte va tjock längre och tog tag i det. Det var inte lätt dock. Tog ett bra tag tills jag lyckades gå ner (blev ju beroende av att äta goda bakelser och stora portioner mat) men har lyckats gå ner 10 kg och känner rejäl skillnad hur bättre jag mår nu. Och kan ej förstå hur kända svenska feminister på insta bara käkar massa mat och rör inte på sig. Tränar ingenting. (Tar de ens promenader?) känns helt galet.

    Alltså varför blir du provocerad av det? Det är ju inte dina knän/huvud/whatever det gör ont i om någon annan är tjock? News alert, ALLA mår inte dåligt av att vara tjocka. Och ännu färre skulle må dåligt av att vara tjocka om dom slapp folk som du, som ska ha en åsikt om deras vikt. Vad fan har du med det att göra?

    Varför väljer man då att bli överviktig i första skedet?

    Har full förståelse du ej vill gå tillbaka till det men alla överviktiga lider inte av diverse åkommor. Jag väger ca 30 kilo för mycket och lider inte av de kroppsligt har inga krämpor och varje år vid den årliga hälsokollen är alla mina värden bra. Därmed inte sagt problem kan komma och jag jobbar på att siffrorna ska gå nedåt. Sen att du blir triggad av andra tjocka är tyvärr bara tecken på dålig självkänsla hade du haft bra självkänsla så hade du inte brytt dig om hur andra ser ut. Samma med Tofteby och Katrin. Mpr man bra och älskar sig själv har triggas man inte av andras tjockhet. Man kan faktiskt va tjock och tycka om sig själv de betyder inte att man inte inser man är tjock och kanske skulle behöva gå ner lite. Men en del trivs med vara tjocka och kan inte de få vara som de är?

   Det är ju lite kul att Zyto livnär sig på att sälja choklad och onyttig granola faktiskt???

   Precis så!!!
   Jag kan erkänna att jag hade ätstörningar som tonåring och under den perioden förstod jag inte hur folk kunde nöja sig med att vara överviktiga.
   Alla jag träffade med ätstörningar tänkte likadant, fast ännu värre än mig.
   De praktiskt taget ville lägga sig i andras kostvanor (släkt, vänner bekantas osv).
   Efter några år blev jag frisk, jag mognade och efter insåg jag hur skevt jag tänkte !!!
   Skämdes som fan att jag ens tänkt att folk borde gå ner i vikt då det inte är min ensak, jag förstod att övervikt man bero på en rad olika saker allt ifrån sjukdomar till mediciner till ja massa olika anledningar.
   Jag var bara 20 när jag insåg detta.
   Vuxna kvinnor som Katrin ska veta bättre än att tänka så och lägga sig i andras vikt eller kostvanor.

   Vilket konstigt svammel på slutet av inlägget – vilken vikt man ska ha som är lagom handlar ju om längd också och hur man själv trivs och mår bra i. Detta handlade väl inte om utseende heller utan om att må bra, hålla sig frisk och tänka på hälsan. Det Johanna skrev var ju väldigt klokt tycker jag – att alla ska få vara som de vill och folk inte ska hacka – verkar som en del tycker hon klankade ner på andra men det kan jag inte se i texten. Sen undrar jag ”Det där man lär barnen att deras värde som människor sitter i kilona och att man inte riktigt är lika mycket värd om man är tjock som man är om man är smal.” – är det verkligen så? Vem och vilka lär barnen att deras värde sitter i kilon och att man inte är lika mycket värd om man är tjock som smal?? Låter jättemärkligt och verkligen hemsk och illa, vilka gör så? Hoppas och tror jag verkligen inte, där hoppas och tror jag du har fel. Men att du skriver så… ?

   Vad Katrin tycker eller inte tycker borde man fullständigt skita i för ur den munnen och från den pennan har det verkligen kommit mycket skit!
   Toftby, tja, vad ska man säga? Självgod narcissist som älskar sig själv. Jag brukar inte vilja kommentera utseende men när man förändrar sig så man ser glad ut även om man är ledsen så har man gjort för mycket. ( finns fler )
   Hon har inget som helst vettigt att säga hon heller som är värt att ta till dig.
   Vi VET att övervikt kan vara skadligt men eftersom vi inte (helst) ska kommentera andras utseende så kan vi väl vara överens om att vikten HÖR till utseendet. Så då tar vi och tiger. OM nu ingen uttryckligen ber om hjälp och råd. DÅ kan vi ställa upp om vi har nåt vettigt att säga.

  Märkligt nog har flesta influenser som förespråkar om vikt har en bakgrund av seriösa ätstörningar.
  Katrin Z har ju kämpat tidvis både med Bulimi/Anorexi..märkligt att hon då inte har en ödmjukare inställning kan jag tycka..
  Toftby upplever jag också som en ängslig med störningar i bagaget.

   Har du eller har du haft en ätstörning så har du ett ohälsosamt tänk kring mat. Tankarna tar upp all din tid. Är ju inte det minsta märkligt att det hänger kvar sen?

    Jag har hört av psykolog att ätstörningar är den psykiatriska diagnosen som är svårast att överkomma. Kan alltså sitta i hela livet, därför har jag alltid varit jättenoga med att inte prata kroppsutseende med min dotter.

   Ja, Katrin är verkligen ätstörd även nu. Hon har en märklig syn på kroppar. Känns som att hon blir äcklad av övervikt och hon var likadan mot sig själv när hon var överviktig. Hon är således ingen person att lyssna till eftersom hon inte riktigt sund i huvudet.

    Fattar inte hur man kan ha den synen på tjocka om man själv varit ätstörd? Fd ätstörda personer om några borde väl inse att det är kan vara en bakomliggande ätstörning som ter sig på annat sätt även för tjocka.

    Fattar inte hur man kan ha den synen på tjocka om man själv varit ätstörd? Fd ätstörda personer om några borde väl inse att det är kan vara en bakomliggande ätstörning som ter sig på annat sätt även för tjocka.

  Både Katrin och du Camilla har en viktig poäng, men frågan är vad som kommer ta död på oss först? Dålig självkänsla och ätstörningar eller fetma och hjärt kärl-problem?

   Jag tror det senare tyvärr.

   Det är väl självklart att fetma är ett enormt folkhälsoproblem. Frågan är hur man kommer åt det. Knappast genom att få överviktiga att hata sig själva, tror jag.

    Äter mindre portioner med mat kanske, motionera och ha mycket sex.

    Vi lyckades ju gå från att se tobak som något gött och hälsosamt på 40/50-talen till att totalt rata det idag.
    Det skulle nog inte vara några problem att göra samma sak med socker och snabbmat…

     Nä precis, så om 70-80 år har man nog en annan syn på fetma. För sånt tar tid. Som med rökningen. Eller hur?

      Nä, vi har redan pratat om hur ohälsosamt det är i 20-30år. Så lär inte ta 50år till.

    Minns inte var jag hörde det men tydligen ska en bra strategi vara att öka ”de tjockas” självkänsla genom t ex body positive-förebilder så att de mår bättre, för att på så sätt hitta styrka och motivation till att skapa hälsosamma vanor och då kanske gå ner i vikt. Mår man inte bra kanske man tar till tröstätande istället och minskar fysisk aktivitet, men det är ju såklart individuellt.

     Ja därför att mental hälsa bidrar mycket till en fysisk hälsa. Svårt att ha en normal förbränning i kroppen om man har tex ångest och oro som gnager.

     Det där tror jag stämmer. Att se att man är en duglig människa trots sin övervikt är otroligt viktigt. Att känna ”nej jag kan inte gå in på ett gym där alla är smala och har rutor på magen” är ju katastrof, när man med bra förebilder hade kunnat tänka ”jag testar gymmet, det är till för oss alla för att få kroppen mer hälsosam”…

      Precis! Och där kommer även en ytterligare aspekt in, nämligen att ändra människor (både på gymmet o över lag) inte ser ner på den som är överviktig.

   Nu är det ju inte så att folk blir feta för att det finns för mycket bodypositivism? Tror ni verkligen på det? Bodypositivism eller inte, kan lova att det är ytterst få feta som inte hellre hade varit smala. Det är knappast att idealet skulle vara fetma som är problemet. Hur ska man då minska problemen med övervikt och fetma? Svår fråga, men jag tror inte en sekund på att det hjälper att få tjocka att känna att de måste skämmas och ska gömma sig.

   Det är lättare att våga gå till gymmet, gå ut och springa, besöka simhallen eller våga ringa vårdcentralen och be om hjälp om man inte skäms ihjäl över sitt utseende. Det är lättare att ta tag i sitt liv och t ex sluta tröstäta om man mår bra, än om man känner sig kass. Särskilt om man inte vill nå tillfällig viktnedgång av typen biggest looser utan hitta en ny hälsosammare livsstil.

   Jag kan ju egentligen bara tala för mig själv men jag äter mindre onyttigt och har även gått ner ordentligt i vikt (även om jag iofs inte var överviktig, men lite fler kilo än vad jag behövde) sen jag slutade känna ångest kring mat.

   Sen tycker jag inte vi ska lägga energi på Zytomierska, hon provocerar ju bara. Det är inget att bry sig om.

    ??✌️???

   Jag vet inte..
   Zytomierska är rätt så otrevlig person.
   Det är Jag. Mina åsikter. Jag tycker. Jag tänker.
   Ifrågasätter allt och alla förutom sig själv.
   Lite mer utbildning skulle gynna världsbilden.

    Är inte Johanna Tofty bara en totalt ointressant person?

   Jag tror vi kommer att dö av uttråkning efter att ha scrollat sönder skelettet i händerna när vi läst tusentals meningslösa inlägg i diskussioner som inte leder till någonting.

   Att mobba tjocka för att få dem att gå ner i vikt är kontraproduktivt. Det fungerar helt enkelt inte. Att basunera ut hur fel det är att vara fet hjälper inte de feta ett endaste dugg. Så, om folk tillåts hetsa mot feta på detta sätt kan det mycket väl bli en kombination av det du nämnde, som tar död på oss.

   Folk som på riktigt bryr sig om människor med övervikt, beter sig inte som dessa två tanter. Folk som vill provocera och få uppmärksamhet och klick, beter sig däremot exakt så.

  Skulle gärna ha en statistik över hur många tjejer som börjat röka för att gå ner i vikt … jag gjorde det i alla fall. Äpple, alkohol och cigg …

   Och kaffe!!

    Hmmm,
    Äpple, alkohol, cigg o kaffe. Två ska bort känner jag.

   Skar du dina äpplen i tunna, tunna skivor, så som Hannalicious lärt oss?

    Alltså varför fortsätta driva med det? Att dela upp sin mat i små portioner/bitar är typ det äldsta viktnedgångstricket – och att äta på små, vita tallrikar. Små bitar äpple ger en mättnadskänsla tidigare än att äta ett äpple i tre tuggor.

     För att det är så jävla löjligt kanske?

      Men det är ju ett jättebra tips till såna som vill och behöver gå ner i vikt.

       Nej

       NEJ för fan!!

     Ja men herregud. Att fokusera på att äta ett äpple långsamt kanske inte är så sunt ändå? En frukt ska nog både en överviktig och normalviktig kunna få äta utan skuldkänslor. Men andra saker, visst ta mindre portioner ect men exemplet med äpplet visar ju på ett ätstörningar beteende!

      Fast är du en människa som är överviktig och ”äter av vana” är det jättebra att äta något relativt nyttigt långsamt. Typ som många snusare tycker sig bli hjälpta av att sätta något under läppen. Sedan ska man ju självklart kunna äta ett äpple utan ångest. En chokladkaka också. När man har en sunt koppling till mat. Men just när du ska ”ställa om” hjärnan är det ett bra tips.

   Samma! Hinkade i mig svart kaffe, åt en chokladboll till lunch, och rökte när jag blev hungrig. 🙁 Men smal var jag…

    Gott!

  Håller med Katrin till 1000 procent

   Jag håller med Camilla till 1000 procent

    Håller med om att överdrifter åt alla håll fungerar till att skapa splittring till 1000 procent

   Jag också.
   Jag försöker gå ner i vikt men inte fan blir det bättre av att jag mölar godis på jobbet när dessa jävla julkorgar kommer.
   Är 1.67 och väger väl 67-69 kilo och tränar 2-3 gånger i veckan men äter skit från och till och eftersom jag inte är efterbliven inser jag ju att det inte är ett bra val om jag nu försöker gå ner i vikt.
   Oavsett vikt vet ju de flesta människor med sig hur man käkar och effekterna av det samt motion.
   Att ngn går ut och påpekar det blir jag inte provocerad av inte ens när jag vägde betydligt mer.

   Gillar jag det inte får jag väl göra ngt åt det, och gillar jag det så bryr jag mig inte vad andra tycker.

    Hallå, du är perfekt i vikt i förhållande till längd, man kan dra 100 från längden=normalvikt, plus minustvå tre k. Dra 110 från längden och du har en nedre gräns, under det är för lite.

     Va?! Jag har aldrig hört det förut. Efter all inclusive väger jag nu 55kg till mina 163… Jag kanske ska strunta i att gå nef de där 6kg jag planerade? Fast mina byxor är väldigt obehagliga just nu… Spons på nya byxor tack?

      Strunta! 49 kg till 163 kg hade varit underviktigt (BMI 18,4)

     Men va? Det där stämmer ju inte alls, enligt det skulle jag som är 165 inte få väga under 55, ändå är 55kg mycket för mig då jag alltid varit lätt. Samma med resten av min familj. Själv mår bäst då jag väger runt 50. Under det mår jag antagligen dåligt psykiskt, närmar jag mig 55 har jag varit i en ohälsosam period då jag ätit mycket skit och inte rört på mig. Det jag försöker få fram är att alla är olika, sånadär konstiga minnesregler om hur mycket man ”ska” väga åker bort direkt. Ja visst finns det en funktion med typ BMI för att få nån slags riktlinjer om vad som är en hälsosam vikt men man kan verkligen inte utgå ifrån att alla passar in i den skalan. Av samma anledning kan man inte hålla på och jämföra sin vikt med andras vikt för man har helt olika förutsättningar. Man måste hitta en balans där man själv mår som bäst, strunta i vad folk säger att man borde väga för att passa in i en tabell…

     Haha nej. Jag är 159 cm och det hade klart och tydligt synts att jag var överviktig om jag vägde 59kg. Redan nu på 53kg syns det att jag har onödigt mycket fett på magen. För en normalt otränad människa stämmer bmi-uträkningen ganska bra.

      Alltså, att ni inte ens förstår att såna kommentarer hetsar folk med ätstörningar bevisar vilka insiktslösa människor ni är!

      Ni kan aldrig ens vara mulliga om som 159 cm/53 kg. Det är omöjligt och visar på skev kroppsbild. Sorry, men så är det! Alternativt är precis allt fett och inte ett gram muskler. Men då hade ni inte kunnat gå.

      Sen hela den där grejen med att redovisa ”Jag väger minsann xx och bla bla”, ge fan i det! Det är så oerhört onödigt. Ingen behöver veta. Men de som bryr sig är de som triggas av självhat. Redovisa inte era jävla kroppsmått!

      Hejdå.

       Klar man kan? Jag är småmullig. Väger 60 och är 172? Vikt sätter sig olika på olika personer och beroende på om det är muskler eller fett.

        Det vet jag. Vidhåller ändå att folk ska ge fan i att redovisa sina kroppsmått. Om det nu är så olika är det ingen idé att redovisa.
        Men nej, mullig är man inte. Man kan ha lite fett på kroppen. Fullt normalt och inte ohälsosamt per se.
        Lika lite som att man inte kan vara kurvig som smal. Sorry. Men jag tycker folk generellt har väldigt underliga uppfattningar om vad som är mullig och kurvig och så vidare.

        Största poängen är. Håll det för dig själv! Det finns ingen poäng med att redovisa sina mått. Det hjälper exakt ingen.

        Vad är mullig förresten? Enligt er

         Man kan vara kurvig och smal idag, genom operationer.
         Mullig är enligt mig när man har några kilo för mycket, man är lite mjuk så där. Ingenting som påverkar hälsan utan bara mer fett än man behöver för att kroppen ska fungera som den ska. Enligt mig.

          Man kan vara både kurvig och smal naturligt, också.

          Så kroppen fungerar inte som den ska om man har lite mer fett än man ”ska”?

           Nej du fattar fel. Menar att man måste ha en viss procent fett för att kroppen ska fungera. När man har en del mer än den mängden så anser jag att man är mullig.

           Dessa kvinnor tar upp det på ett hårt och skamligt sätt. Ok inte bra med övervikt men då behövs uppmuntran och inte att det är fult att vara det. Snälla människor är vackra och det sitter på insidan. Tycker dom ska tänka efter lite. Alla är fina på sitt sätt.

         Nu svarade vi som berättade vår vikt på en kommentar som påstod att man vet vilken vikt som är rätt genom att ta bort 100 från sin längd vilket är totalt fel och nu blev det en metod att motbevisa personen genom att hänvisa till sin egen vikt. Som jag skriver i min kommentar så kan man inte jämföra sin vikt med andra eftersom alla har olika förutsättningar och alla har olika vikt som är rätt för en själv. Att gå på någon teori att ens vikt ska vara hundra mindre än sin längd kan man ta bort direkt! Jag håller med dig i att det inte finns någon poäng med att redovisa sina mått eftersom vi alla är olika så det går ändå inte att jämföra sig med någon annan 🙂

        Små mullig? Jag är en cm kortare än dig men väger lite mer… ser mig definitivt inte som mullig

       Det är så ni som inte har en sund inställning till kroppen upplever det. Jag vet om att jag har en onödigt stor fettreserv på magen, det är ren fakta att det är så. Sen lägger inte jag någon värdering hurvida den förstör eller förgyller mitt utseende.

        Onödigt enligt vem? Under vilka förutsättningar?

         Onödig enligt mig, tror inte jag kommer befinna mig i svält inom närmsta tiden. Och onödig på så vis att mängden är mer än det kroppen behöver för att fungera dom den ska.

        Det är inte fakta. Det är din åsikt. Bara din.

     Fast det kan ju inte stämma? Då skall jag ha en undre gräns (169 cm lång) på 59 kilo vilket är en BMI på ganska mycket över en rekommenderad undre gräns. Nu är jag gravid så jag väger några kilo mer än vanligt men 69 kg till mina 169 cm är max vad jag bör gå upp till enligt min barnmorska.

      Lollo:Då är din barnmorska viktstörd och dessutom djupt okunnig. Hur mycket man går upp i graviditet varierar från kvinna till kvinna, ofta ärftligt. 10-25 kilo är inget konstigt, en del går under 10 kilo. Finns liksom ingen sanning.

     Jag är 174 och väger 74. Jag är tjock.

     Haha nej! Det är 110 du ska dra från längden för att få den perfekta vikten. Jag är 166, väger 66 och är lite tjock. När jag vägde 157 var jag kurvig men smal.

   Man kan inte hålla med mer än 100%.

    Jo. När det gäller att vara emot den otäcka och okunniga zyto finns ingen övre gräns.

     Det har du i och för sig rätt i.

  Det här är två kvinnor som har fått för mycket luft i världen. Jag är så fruktansvärd trött på idiotin som får så mycket uppmärksamhet och för vad? För att komma med idiotiska uttalanden utan någon som helst analys- allt är bara åsikter från idioters mun. De känns som tonåringar som söker uppmärksamhet genom att säga- idiotiska saker. Åtminstone kan en tonåring förlåtas pga brist på konsekvenstänk. Vad är dessa idioters ursäkt?

   Eller hur! De är två totalt idiotiska personer som får 100% för mycket uppmärksamhet. De är så totalt ointressanta, utan att något ha att tillföra.

  Hon har ju fått svar från en annan influenser (Sara Fitnessfeministen) https://www.expressen.se/debatt/skammen-mot-tjocka-leder-till-for-tidig-dod/

   Jag undrar mest vad katrin mfl vill åstakomma med allt detta prat. Hon skulle ju hålla på så här även om det fanns minimalt antal överviktiga. Detta är hennes ”stil”, inget annat!

   Man ska även ha klart för sig att bakom övervikt kan finnas många tragiska uppväxter, det kan handla om övergrepp, mobbning, barn som blivit hetsade av sina föräldrar mm. Katrin vill spä på detta, det är det hon lyckas med, inget annat.
   Tycker debatten är mest sorglig.

    Jag tror hon skiter fullständigt i överviktiga och deras hälsa. Hon vill bara provocera. Hon har ju aldrig framstått som en särskilt sympatisk person.

    Fast egentligen är det inte kilona hon vill prata om utan varför folk väljer att leva ohälsosamt.

    Sen kan man ju fråga sig hur hälsosamt hon tror det är att spruta in nervgift i ansiktet… Om man nu vill förespråka hälsa..

     Nä hon förespråkar BANTNING. Det är inte hälsosamt .

     Det tror jag inte mycket på.
     En överviktig person kan leva hälsosamt, hon hade reagerat ändå pga att människan är just överviktig.
     Hon hade aldrig sagt att ”jamen det gör inget, du lever ju hälsosamt”.
     Hon hade föredragit låg vikt och ohälsosamt leverne.

    De vill ha uppmärksamhet, klick, bli beundrade och hyllade av sin lilla klick… Sorgliga små ytliga människor är de

     Word!

  Tröttsamma idioter! Är med måtta!

   Det är väl just det folk har problem med.

  Alltså, alla som är överviktiga har inte problem med överätning. Det finns många andra hälsoproblem där du kan gå upp i vikt, många går upp i vikt av medicinering.
  Det känns ganska osympatiskt att gå på om att man inte ska få må bra i sin egen kropp om man är överviktig. Jag har en vän som tex var elitidrottare och fick allvarlig form av reumatism och gick upp mycket av medicineringen och med hennes sjukdomsbild är det inte särskilt hälsosamt att banta och hon är ganska begränsad i hur hon kan träna nu. Ska hon dessutom behöva må skit för att hon är tjock nu? Tro mig det gör hon, men det sista hon behöver är att höra att det är hennes fel och att hon ska skämmas.

   Debatten bör ju dock bortse från sådana problem.

    Nä men då kan det väl vara OK att tycka att man kan få vara vacker och uppmuntra alla till att inte hata sig själva om man är överviktig? Tycker inte Katrin har en trevlig ton där det finns det utrymmet. Svårt att ta avstånd för jag tror att hamnar man i den sitsen vet man ändå hur folk tänker om en när de ser en på stan/stranden/krogen?

    Klart det inte är hälsosamt att vara överviktig men att klanka ner på andra och deras rätt att inte må dåligt över sig själva och sina kroppar är inte rimligt, klart det ska gå att vara vacker och uppskattad oavsett.

    Jag är inte överviktig och jag tänker på att äta ok och träna för jag vill inte bli det, men är det verkligen så viktigt att dessutom debattera för att andra inte duger som de är? Det känns bara elakt.

  Jag som själv är smal utan att banta blir jävligt äcklad av både Toftbys och Zytomierskas uttalanden.

   Jag tycker att Katrin Zytomierska verkar ha fastnat i typ 2000-talets bantningshets. Hon har ett otroligt förakt mot människor. Det är obehagligt.

    Katrin sa väl att hon hellre vill att hennes barn blir SDare än att de blir överviktiga…………

     Hoppas jag. Synd att de inte har rösträtt.

     Fast där får jag hålla med henne.
     Hon sa att det är troligare enklare tat prata sitt barn till rätta än att få barnet att gå ner i vikt.
     Hon sa at barnen lide rnog mer av att vara kraftigt överviktigt än att vara SD:are.

      Två fel gör inte ett rätt!
      Men det fattar väl inte denne korkade Katrin.

    Katrins barn lär nog bli ätstörda ändå, antagligen åt det hållet att de inte kommer våga äta onyttigt och träna överdrivet, bara att kolla på hur mamman gör. Annars kommer mamsen och petar i fläsket. Deppigt

     Jag tycker så synd om de barnen.. Mamma som vikthetsar och en porrfotograf till pappa..

      * herrtidningsfotograf ???

   Samma här. Alltid varit normsmal, 40 år. Men min största skräck är att min dotter ska få en ätstörning. Det är det jag oroar mig för mest och aktivt motarbetar. INGET matskammande öht, inget viktsnack, men så klart försöker jag smidigt få henne att uppskatta nyttiga alternativ, bara godis på lördagar osv.

    Tycker det bästa är att skylla på tänderna 🙂 Koppla det till dåliga tänder istället för ”fel” vikt.

     Alltså om man vill ha en anledning att bara förespråka godis någon gång i veckan.

     Haha jag gör precis det! ”Man får bruna tänder” ?

      Fast grejen är ju att det inte ska vara kopplat till utseendet, bruna tänder blir ju mer eller mindre samma sak. Hål i tänderna är risken om man nu känner sig tvungen att hota med något.

     Eller prata om att bra mat och motion gör att man blir pigg och stark. Och vem vill inte vara pigg och stark?

  Johanna T och Katrin Z har inte fel i sak, men det är verkligen trist att de väljer att provocera överviktiga, för det är knappast inspirerande för någon att bli skammad och pålagd skuld för sin kroppsform. Det hela känns som en ursäkt för att framhäva hur bra de själva sköter sig och hur snygga de själva är. Bra för dem, men man kan inte uppfostra hela världen, det kan ingen av oss, hur gärna vi än vill. Visst, BMI skjuter i höjden, vårt normala blir mer och mer åt det överviktiga hållet och det är inte bra ur hälsosynpunkt, men andras kroppar är fortfarande deras privata angelägenhet och oftast en rätt känslig sådan.

   Sen för att lämna en kommentar på själva ämnet då – att inte förstå skillnaden på att peppa människor att tycka om sig själv precis som dom är och på att UPPMUNTRA FETMA visar som sagt enbart på hur fruktansvärt ointelligenta både Katrin och Johanna är. Att inte ha förmåga att ha två tankar i huvudet samtidigt är ju helt otroligt. Jag kan dessutom fan garantera att det inte finns en enda människa som har sett ett inlägg på insta och känt inspiration att ba NEJ NU JÄVLAR SKA JAG ÄTA MIG FET! BEACH 2020 HERE I COME! Liksom använd hjärnan för fan.

   Det är ingen som vill vara tjock, i detta fett-hatande samhälle vi lever i. Inte ens dom som är body positive influensers. Men däremot kan man försöka acceptera sig själv ändå, kanske med tanke på all forskning som finns på fetma och viktnedgång som mer eller mindre dömer ut det som omöjligt att bli normalviktig och hålla den vikten om man varit fet länge. Att då som smal vilja förstärka tankar av självhat hos tjocka är så jävla vidrigt. Som om självförakt innebär att kilona kommer att rinna av? Självacceptans och lugn kommer däremot innebär att fler vågar gå till badhuset eller gymmet, och därmed kunna leva ett mer aktivt och hälsosamt liv. Det är fullt möjligt att leva ett hälsosamt liv i en tjock kropp, tro det eller ej.

   De sköter väl sig inte alltid, jag har sett toftby på stan och hon är ju inte helt lik sig då kan man säga…

    Nej exakt. Fick en chock när jag såg henne irl

     Schysst….

     Varför? Hur såg hon ut?

   Tror båda två är ångestridna och försöker att må bättre genom att häckla andra. Värsta sortens personligheter.

   De har fel i sak eftersom de tror att deras mobbande av feta får dem att bli smala. Det är precis tvärtom. Fanns en länk här tidigare i tråden till en artikel, där finns länkar till forskningsstudier som stöder detta.

   Det dessa två tanter gör, att peka finger åt feta, bidrar alltså till mer fetma i samhället. Alltså har de fel när de säger sig bidra till upplysning o folkhälsa. De bidrar istället till mer ohälsa i samhället.

   Dock tror jag inte att de har en genuin omsorg om människors hälsa. Jag tror att de vill provocera för att klamra sig fast i rampljuset.

  Så otroligt less på att vikt och utseende ständigt diskuteras! Vet inte om det är för att jag börjar bli äldre men jag bryr mig verkligen inte hur någon annan ser ut och förstår inte varför människor som dessa två tycker det är OK.

  Sagt det tidigare här men att kritisera andras vikt känns som väldigt svenskt. Jag upplever inte alls samma hets och fixering när jag bor/bott i andra länder.

  Jag är 160 cm och väger 52 kg. Jag blev kallad tjock av en kill”kompis” som tyckte det var helt ok att säga så till mig (nej, vi är inte vänner idag pga att jag har lärt mig att ha självrespekt). Han dissade även en annan tjej när hon vägde ett par kilo mer och sen när hon hade gått ner sa han att hon hade blivit skitsnygg (hon var helt normalviktig). Visst, man har olika preferenser av vad som är snyggt men hans uppfattning av tjock och smal var helt skev och han hade inte något problem med att säga till folk att de var tjocka (och även andra mindre trevliga saker). Inte konstigt att tjejer har dåligt självförtroende.

   Oftast blir man ju ”snygg” av förändringar dock. För mig är det tvärtom, gått upp i vikt och i samband med det känner jag mig snyggare och bryr mig mer om att klä mig snyggt osv. Får också kommentarer om det. Tror inte det har så mycket med vikten i sig att göra utan ens utstrålning.

    Han sa dock specifikt att det var pga att hon gått ner i vikt och inte var tjock längre. Men hon var inte tjock innan heller. Det var väldigt tydligt att tjock = ful och smal = snygg. Speciellt när han också säger att hon var trevlig men för tjock men när hon gått ner i vikt så kanske han skulle kunna tänka sig henne.

     Såklart han sa, annars skulle ju inte ditt resonemang stämma. ?

      Ok, det vet ju du bäst såklart du okända människa som inte var med när det hände ?

  Jag tycker inte det är fel att bry sig om vikt och hälsa. Vi har så sjukt mycket mat runt omkring oss idag, äter massor med socker, alkohol, skräpmat m.m, samtidigt som vi rör oss allt mindre och mindre. Men sättet de framför sina synpunkter på är ju rätt aggressivt och provocerande. En god riktning är kanske istället att uppmuntra till rörelse och styrka, hemmalagad ordentlig mat och att tänka på sina portioner. Man behöver inte vara så dramatisk hela tiden och måla upp världen som svart och vit.

  Mvh fd. Anorektiker och träningshetsare som numera har en bra balans mellan mat och träning.

   Haha ja vad var det för fel på tallriksmodellen och ”idrott” någon gång i veckan som det så fint hette förr. Man lärde ju sig redan som barn hur en tallrik borde se ut. Och en macka vid sidan om. Gärna mjölk eller vatten till. Och glöm inte frukten. Och rör på er lite på fritiden. Ät godis på helger.

   Växte upp då övervikt faktiskt innebar övervikt, och inte några extra kilo kring magen. Då var man normal/smal. Idag har folk en så skev bild av storlekar.

    Jag håller med. Idag är det så oerhört fokuserat på olika kroppsdelar och hur de ser ut. Rumpan ska vara på ett visst sätt, benen på ett visst sätt, magen osv…det är det som ger ätstörningar. Jag minns att jag som anorektiker kunde stirra på mig själv i spegeln och hata mina kroppsdelar. Det sjuka var att jag då var fullt frisk, normalviktig, hälsosam och ansågs väll av de flesta som smal. Men det kunde ju inte jag se. I tidningarna så läste jag om olika dieter och såg bilder på kändisarna när de var på stranden. Sen började ätstörningarna och träningen.

    Lyckligtvis försvann hjärnspökena. Idag tycker jag det är helt absurt att folk inte längre kan ta hand om sig själva. Det är som att det finns två läger, team bantning och team ohälsa. Ät lagom och rör på er regelbundet, så kommer ni få lyckohormoner i kroppen. Ta hand om varandra och fokusera inte på ”detaljerna” på kroppen hela tiden.

     Det är skönt att vara lite äldre och hunnit hänga med i några trender. För det kommer och går. Ingen idé att stressa över kroppsdelar. Tänkt på det, alla dessa unga kändisar som Kylie tex, som ändrar hela sin kroppsform.. Vad gör de när den nätta kroppen kommer tillbaka? När små tuttar blir inne igen? När naturligt blir inne igen? När mullig blir inne igen?

     Bäst att bara låta låta kroppen vara. Var 10onde år sådär är man ändå idealet.

     Du skriver att du som anorektiker var fullt frisk ( mitten första stycket), frisk är man ju inte som anorektiker även om man inte alltid är extremt underviktig.

     Till topic, dessa två tanter som hetsar mot tjocka- jag tvivlar starkt på att de verkligen ”bryr sig” om de feta. Om det var genuin omtanke skulle de inte hetsa och mobba så som de gör. De flesta vet att det får motsatt verkan. Det som hjälper är istället uppmuntran och välvilja samt att få personen att känna sig bra och fin ”trots” övervikten. Precis det som de kroppspositiva gör.

  Tänk om folk bara skulle sluta lägga sig i hur andra människor ser ut och hur de äter. Tror att Katrin skulle må bra av att inte gå runt och tycka och tänka så mycket kring hur andra ska göra, utan kanske fokusera på sig själv, leva sitt liv som hon vill och låta andra sköta sitt.

   Fast nu betalar vi ju en jäkla massa skatt och då är det ett samhällsproblem eftersom massor med pengar går till problem, orsakade av det som diskuteras här. Exempelvis opereras människor på löpande band(gbp) eftersom vården inte istället tar tag i problemet. Detta finansieras helt sjukt nog av skattemedel. Alla sjukdomar och all vård som går till övervikt och då klart undervikt är också ett samhällsproblem. Sen är det ju rätt mänskligt att man bryr sig om andra människor??? Jag blir väldigt illa berörd när jag ser hur många barn som lider av kraftig övervikt och vilka problem de får till följd av det. Att inte bry sig om det som du säger är ju att vara extremt egoistisk

    Att ”bry sig” genom att mobba och hacka på feta, är direkt kontraproduktivt och inget som hjälper sjukvården, tvärtom.

    Nja, egoistiskt är väl att tycka att det är sjukt att skattepengar går till vård för överviktiga. Egoistiskt är också att tycka att staten och medborgarna ska ha rätt att styra vad individer gör med sina kroppar.

    Fokusera på dina egna problem och svårigheter istället för att lägga sig i hur andra sköter sina liv.

     Glöm inte bort alla som äter kött och därmed ökar risken för hjärt- och kärl-sjukdomar. Och de som är uppväxta i socioekonomiskt utsatta områden med en generellt sämre hälsa. Eller varför inte alla som är uppväxta i dysfunktionella familjer som får mer psykiska problem i framtiden. Usch vilka hemska personer, snyltar från våra skattepengar när de behöver av gemensamma vård!!

      Fast nu ökar inte rött kött risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Processat kött ja, men en ytterst liten ökning. Sluta sprid myter.

      Tycker även de som inte använder cykelhjälm ska få lite sämre vård, kanske någon form av poängsystem där dem som lever mest ”rätt” får bäst vård. Katrin o Johanna kan ju vara någon sorts jury som skissar upp kriterierna, de verkar ju besitta en enorm kompetens…

  Det är ju egentligen bara det att det blivit lika skevt det här med tala om vikt som att prata om invandring. Att konstatera att fetma är farligt och kostsamt för samhället är inte fel och det är inte att kränka eller att hata tjockisar. Oavsett vikt ska man behandlas med respekt men samtidigt måste man kunna förstå att det inte är bra att vara överviktig. Och nej jag räknar inte lite hull på magen som övervikt.

   Eller hur? Samtidigt fattar jag inte varför det ska påpekas hela tiden. Alla vet att det inte är bra att vara överviktig.

   Så du menar att så fort du öppnar tidningen hittar du en annons om hur man på bäst sätt minskar på invandringen?

    Nej, vilket var poängen i inlägget. Folk har blivit så fega att prata om problemen. Problem ska gärna tystas för att ingen ska ta illa upp. Folk har blivit galna även om det man säger är fakta.

    Annons är fel jämförelse. Men du kan jämföra det med artiklarna som kommit det sista om hur j*vligt rent ut sagt många som invandrat har det i Sverige. Aftonbladet hade en bra serie nyss.
    Sista åren har ingen vågat ta upp problemen, mer än S D då, för det har varit hysh hysh och man blir kallad r a s i s t. Fast det man sagt egentligen är fakta.

    Man kan inte jobba med problem genom att inte våga prata om dem.

     Glömde – artiklarna som kommit nu hade inte publicerats för bara något år sen.

     Nej, håller inte med. Tycker inte den serien på något sätt fungerar som ifrågasättande av invandringen utan snarare hur samhället har blivit kallt och inte särskilt medmänskligt. Tvärtemot vad du menar alltså.

      Och du fattade inte. Poängen var inte att ifrågasätta invandringen. Utan att kunna prata om problemen med invandringen.
      Vi har inte kunnat det tidigare utan att folk skriker rasi st. Problemen handlar inte enbart om ifall vi ska ha hit folk eller inte.
      Det handlar om hur människor har blivit behandlade när de kommit hit. Våra äckliga politiker har tagit hit så många fler än vad Sverige klarar av att ta hand om. Resultatet av det ser vi nu.

      Jag tar gärna emot tusentals barnfamiljer i kris, men inte om de ska bo i utsatta områden alt. hamna på gatan, utan att få den hjälp de behöver.
      Och inte på bekostning av våra viktiga samhällsfunktioner.

      Jimmie har försökt prata om det här i flera år. Det är först nu de andra partierna börjar diskutera samma problem.

      ?

      Swooosh. Hur kan du feltolka så mycket? ?

    Det beror nog på vilka webbsidor man läser.

    Nej, precis som anynom nedan dig svarat. Problemet är att man idag inte kan ta upp ett problem som ett problem utan att kallas rasist eller tjockishatare m.m. Tänk om vi kunde diskutera problemet med fetma likt vi kan diskutera problem med diabetes, cancer, drogmissbruk. Rent faktamässigt är det farligt och kostsamt att fetman ökar i världen. Alltså måste vi ta tag i problemet, det borde kunna diskuteras utan att ideal och vikthets dras in. Att fetma är en sjukdom och den sjuka utseendehetsen är helt skev tycker jag är två olika problem.

     Du kan snacka hur jävla mycket fetma du vill, sluta ljug. Att du inte kan prata om det inom en viss alternativ krets betyder inte att man inte får prata om det.

     Rent faktamässigt är det kontraproduktivt att mobba feta för att få dem att gå ner i vikt.

     Väldigt löjligt att påstå att man inte ”får” kritisera feta. Feta kritiseras i en aldrig sinande strid ström, både implicit och explicit. Både direkt och indirekt. Den som inte ser detta måste ha enorma skygglappar.

      Fast nu är det ju ingen som sagt att feta ska mobbas. Utan att samhället ska ta tag i problemet med fetma. Ingen har heller sagt att man inte får kritisera fetma heller. Man får kritisera invandrig också. Däremot säger vi att det inte går att diskutera det normalt utan folk spårar ur.

       Tidigare i tråden fanns en länk till en artikel. I denna artikel finns flera länkar till forskningsstudier som visar att just så som dessa två tanter beter sig, att hacka på överviktiga, ÄR kontraproduktivt och har motsatt verkan.

       Kalla det vad du vill, kritik, mobbning, skäll, hackande, ”poängterande”, poängen är att det sättet dessa 2 tanter har att ”ta sig an problemet” genom att gå på de feta och få dem att inte vara nöjda med sig själva- ÄR kontraproduktivt. Det har motsatt verkan. Läs forskningsrapporterna.

       Förstår dessutom inte varför du blandar in invandring i detta, två helt olika saker. Jag vill ha en restriktiv invandringspolitik och är samtidigt för att feta människor ska få vara nöjda med sig själva. Blir det syntax error i din hjärna nu?

        För att jag tog invandringen som en konkret exempel, inte för att vi skulle diskutera den.
        Jag hackar inte på feta, påpekar att samhället borde ta tag i problemet, pga kostnaderna. Inte pga att feta är sämre, fulare eller något annat.

  Tjocka går på smala, smala går på tjocka. Orkar inte bry mig längre, samma skrot hela gänget.

  Off/On Topic:
  Årsredovisning för Löwengrip Invest AB och Blonde Capital AB per 2019-06-30
  finns nu på allabolag.se för den som är intresserad.

   Vad säger det då?

  Men alltså nu är jag seriöst så jävla trött på Johanna Toftbys härjningar över hela internet senaste tiden. Hon verkar helt seriöst ligga på samma intelligensnivå som en 14-åring med en total oförmåga till både analys och empati. Att det ens är möjligt att ha ett sånt begränsat intellekt vore ganska intressant egentligen om det inte vore för att det i hennes fall kombineras med en fördomsfull människosyn och bristande empati.

   En diva av stora mått….

    Hon tror det ja….

   Ja jag instämmer, inte klokt att inte någon kan få tyst på Toftby. Nu är hon förbannad för att hennes följare får läsa bloggen gratis, IQ på det.? Hon ser ut som en plastdocka i ansiktet. Och alltid högblank i ansiktet. Aldrig positivt eller glada recensioner förutom gratisresor. Hackar på ammande, hundägare, restauranger osv. Om jag inte minns helt fel så har hon en överviktig lillasyster och hennes runda mamma. Dessutom snor hon matrecept från paolo Roberto, kul.

    Usch vad otrevlig du verkar vara Lisa

    /En annan Lisa

     Jag tyckte inte det va trevligt… en kommentar med fakta bara. Inget man måste linda in.

      Att skriva att någon är högblank i ansiktet, ifrågasätta hennes IQ, dra in hennes syster och säga att hennes mamma är rund. Jättetrevligt och verkligen faktamässigt… Not.

       Hon ÄR högblank i ansiktet (titta själv). Hon visar på låg IQ och EQ för den delen med (läs hennes blogg). Hennes mamma är verkligen rund och hennes syster skriver hon ju själv om så hon får väl också klassas som offentlig. Inget elakt.

        Så bara för att hon är det så är det snällt att påpeka det? ?

         Ja det är det. Känns härligt att agera som Johanna Toftby gör mot andra. Jag tror hon tycker om att få reda på att hon är högblank och att hon har överviktiga i familjen, och att hon kopierar recept från paolo Roberto.

   Lisa Marie funkar väl utmärkt i Sverige dock? ? Tyckte det var bra namn.

  Vore fint om vi lät kommentarsfältet vara fritt från siffror och viktnedgångstips.

  Älska sig själv när man är överviktig, hur skulle det se ut nej det är fel!??‍♀️

  Sen har ju även Katrin sagt i sin podd med Malin sagt att hon tycker det är roligare att vara smal än att äta en glass. Haha! Att någon tycker det är roligt att vara smal är ju ganska märkligt…

   Ett sånt beteende är väl en ätstörning

  Du är ett skämt camilla. Du påpekar dagligen hur kvinnor är, ser ut eller förändrar sig. Ju sämre du gillar någon ju hårdare går du på dem. Är du totalt blind för hur du själv beter dig eller vad du tillåter på din blogg?
  Har folk inga liv? Hur har man ens tid att reflektera över hur andra ser ut eller väljer att leva sina liv? Man måste ju inte ha en åsikt bara för att man kan. Hur man ser ut är oväsentligt. Hur man är, är allt. Hur andra ser ut är ingenting, hur de är, är det intressanta. Har man inget snällt att säga kan man vara tyst

   Jo, självklart får man ha en åsikt när folk väljer att verka offentligt och bokstavligen finns till för att påverka människor.

    Det går utmärkt att ha åsikter om det mesta. Man behöver inte säga allt man tycker bara för det. Är väl en uppfostringsfråga antar jag. Jag kritiserar inte Camilla för att hon är kritisk. Jag kritiserar Camilla för att hon är en som slickar uppåt och sparkar neråt. Att hon är allmänt luddig i konturerna och inte står upp för den hon är utan tror det hjälper att hon skriver hur hon vill vara för att folk ska tro att hon är sån.

     På vilket sätt står Camilla över influencers?

     Thank you, Dr Phil. 🙂

   Stor skillnad att kritisera offentliga personer som själva valt rampljuset och själva väljer sitt utseende (tex vad de betalar för att spruta in/operera in, sminka sig, klädstil, hårförlängningar, tandblekningar osv)- och att, som de 2 tanterna i detta inlägg, hacka på tjocka personer generellt, alltså oavsett om de valt offentligheten eller inte. Tror du att alla dessa feta människor valt att vara feta? Du tror inte det ligger något mer bakom? Skilj på kritik och kritik, all kritik kan inte dras över samma kam.

  Du skriver att barn inte ska lära sig att deras värde sitter i hur många kg de väger och kommer sen med ett exempel där tydligen 300g definierar huruvida du är tjock eller smal.

  Ditt tänk är extremt problematiskt på flera plan. Barn ska lära sig att de duger men de måste också förstå att det finns konsekvenser. Detta är föräldrarnas ansvar 100%. Ser en förälder att ens barn tröstäter för att de ser varma mackor som en tröstande vän, då bör man ta tag i detta redan i ung ålder. Samma om barnet inte äter för att straffa sig själv/föräldrarna. De senare är mycket mer ovanligt och just nu diskuterar vi fetma.

  Nej, ditt värde sitter inte i mässan du bär men ditt liv påverkas dessvärre av denna massa. Nu talar vi om fetma och inte möjlighet. Överviktiga människor som grupp är, ur ett samhällsperspektiv, en belastning. Detta för att de i regel har dålig disciplin. De vägrar äta rätt och vägrar göra sig av med överskottet. Det finns ingen frisk människa som vaknar +25kg (bara gravida). Det är ett mönster som den överviktiga tydligt ser men vägrar att ändra på.

  Det kostar samhället mycket och kommer att kosta väldigt mycket mer om normen ändras till: alla är lika värda, du är bra, ät glass till frukost. Men sen då? Vem ska stå för läkarvård, gastric bypass, kontroller, mediciner, behandling av följdsjukdomar? Vilka ska jobba om alla sjukskriver sig/går i förtidspension/dör pga hjärt-kärlsjukdomar som resultat av övervikt?

  Vi ska absolut inte klanka ned på någon(!!) men inte heller glorifiera ett beteende för att människan säkert mår dåligt och vi vill uppmuntra denna. För sanningen är att få överviktiga hade tackat nej till ett magiskt piller som ger dem en frisk, tonad och mer normalviktig kropp. De har ont i muskler, leder och får massa andra besvär. Det är synd om dem och de behöver hjälp, inte en armé av normalviktiga som stryker dem medhårs och ger dem ”rätt att äta tårta till lunch”. Det är inte vår kamp, vi vet inte vad de genomlider. Vår attityd bör vara positiv och öppen men det är de överviktiga som ska få komma till tals och förklara hur de känner. Vilket de gör! Alltid fördetta överviktiga som talar ut och attackerar alla som ska glorifiera övervikt. De har varit där och de vet hur jobbigt och potentiellt farligt det är att ha ett för högt BMI som resultat av fettdepåer som samlats varstans i kroppen.

  Mvh
  En kvinna som väger 20+ kg pga graviditet och redan känner att det är allt för mycket vikt för mina leder och ben

   Och vem är du? Forskare? Läkare? Jäklar vad alla plötsligt blir experter på mänsklig anatomi och hälsa när det talas vikt!

   Du kan väl ta en titt på vad en riktig forskare säger i ämnet: https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/vikt/overviktsforskaren-sluta-banta-det-fungerar-inte/

   Jag tycker inte heller att man ska uppmuntra folk till att väga 200 kg, men handen på hjärtat, vem gör det då? Så kallade ”feeders” är rätt ovanliga att springa på… Att ha ett par kg övervikt är för de allra flesta inte ett stort problem. Vi kan inte utgå från att alla smala INTE drabbas av diabetes, hjärt- och kärlsjukdom, stroke m.m. Du säger att överviktiga belastar samhället – Men vad är det för människosyn att ha? Säger du samma om funktionshindrade? Eller de som utövar sport som leder till skador och därmed vård?

   Du säger också en intressant sak: ” För sanningen är att få överviktiga hade tackat nej till ett magiskt piller som ger dem en frisk, tonad och mer normalviktig kropp.” Detta tror jag är sant, men främst av anledningen att de hade sluppit elaka kommentarer och att bli diskriminerade av andra då. Och du belyser ju även ett problem som måste upp på bordet: Det är INTE LÄTT att gå ner i vikt! Om det vore lätt att gå ner i vikt och bli smal så hade de flesta knäppt med fingrarna och gjort det. Men idag innebär bantning ofta en stor uppoffring. Du går hungrig, du är tröttare, du frestas av andra att äta godsaker, det sociala livet kan bli lidande då du inte kan äta ute på lika många ställen, m.m… Det är inte lätt att gå ner i vikt så varför kan vi inte ha lite empati för de som kämpar men tyvärr inte lyckas?

    Fast nu pratar hon inte om några kg heller utan om fetma. Vilket innebär mer än några kg för mycket. Inte heller har hon sagt att det är lätt att gå ner i vikt, hade de varit det hade inte problemet funnits. Och jag tror inte en gravt överviktig människa bara vill vara smal pga utseendet. Det är tungt att få runt med 30kg för mycket. Att ligga inom normalvikt ökar nog livskvalitén avsevärt i ett sådant fall.

    Äsch då! Enligt den ”omtänksamma” ovan är det bara att skaffa lite disciplin och sluta vägra vara ohälsosam! ??

     Ja? Har väl funkat för väldigt många så varför är inte det en legitim lösning i ditt tycke?
     Eller ska du ta upp flosker som ångest, stress, ovanliga sjukdomar och psykisk ohälsa? För uppenbarligen talade ts om överviktiga som inte lider av annat än lathet eöler obefintlig motivation t iill en livsstilsförändring.

     Sjukdomar är det ingen som säger något emot. Dock kommer många sjukdomar som resultat av övervikt så det är en win-win att gå ned ett par kg för den fysiska hälsans skull.

      ”Floskler”, oj där åkte du på att framstå som en imbecill? Men det kanske var meningen? Läs artikeln som länkades till tidigare i tråden, där finns flera länkar till forskningsrapporter som ger dig lite mer kött på benen vad gäller orsaker till upprätthållandet och ökningen av fetma. Kunskap är makt!

   Du menar alltså att Du vaknade upp +25 kg pga din graviditet? Eller har du sett andra som gjort det? Resten av de okunniga dumheterna du skriver orkar jag inte ens kommentera ?”Anonym som bryr sig x2″ Sure, sure. Du framstår som mycket omtänksam och empatisk.

   Förresten, du som har sån koll! Vet du hur långvarig stress påverkar kroppen?

    Men en gravid kan ju inte banta bort sitt foster. De flesta går ned mellan 6-12 kg redan vid förlossningen. Anonym som bryr sig menar väl att bantning, träning och operationer inte är en lösning när man är gravid samt att viktuppgången sker väldigt fort den sista trimestern. Själv gick jag upp ca 11 kg på 2 månader men gick ned allt, en överviktig människa har ju inte samma förutsättningar. De går inte ned en massa kg magiskt på sjukhuset och vips så är kroppen som återställd.

    Fastän du kan nog styra till viss del hur mkt du går upp även under graviditet om det inte är bakomliggande sjukdom som ligger bakom. Där kan vi också prata moraliserande. Jag menar barn+vatten+moderkaka väger ju inte ens 10 kg? Så vad beror övrig vikt på? När man går upp så mkt är det nog dags att se över sitt kostintag och se till att ta promenader/daglig träning.

  Men alltså den lilla klick som sysslar med denna så kallade ”uppmuntring” är ju sjukt liten emot samhället i stort. Man pratar som att det handlar om något som sker i väldigt stor utsträckning när det snarare handlar om en alternativ rörelse ofta i vänster/feministiska kretsar. Att vara tjock ses fortfarande ner på, du kan inte ens bläddra i Aftonbladet utan att ta del av ett x antal bantningtips.
  Tror dessutom inte den fitnesstrend som bla Katrin förespåkar har ett skit med hälsa att göra, skulle de minska i vikt och få muskler av godis skulle de äta det dagarna i enda, eftersom det handlar om att nå upp till ett ideal snarare än att vara hälsosam. Hade så varit fallet hade de käkat D-vitamin i lika stor utsträckning som de shottar protein.

  Det är sättet de uttrycker sig på som är mest problematiskt tycker jag. Ingen empati el förståelse alls, ingen pepp utan bara skuld och pekpinnar och fördömande . Tror toftby desperat försöker skaka liv i en tråkig blogg och försöker skriva provocerande, hon har nog en agenda…
  Hon framstår som osympatisk och kall. Jämför med tex Olga (mammafitness)- hon är rak och tydlig och peppande , aldrig så otrevlig och osympatisk.

  Om man absolut måste diskutera andras vikt så bör man åtminstone göra det med ödmjukhet och inte som K.Z som endast raljerar med hat o använder sig av hemska ful-ord. Allt för att trycka till andra o höja sig själv.

  Det är ändå nåt med uttrycket – ”Jag är tjock och du är ful. Jag kan banta.”

  Johanna har väl gjort en rätt bra viktresa ändå, men sen att hon (och K.Z) sprutar in askunge-gegg av div substanser i kroppen/ansiktet bevisar väl en del om hur dom mår. Det är inte heller sunt, iaf inte rent mentalt.

  Men man gör som man vill, alla vet vi att fetma kan vara farligt o att det är bättre att vara sund än osund.
  Det är bättre att faktiskt få åldras än att inte få göra det. Alla har inte den turen.

  Det är ju jättefint att det funkar för dom, men att kollektivt vara på en hel befolkning är skrattretande och sjukt naivt. Kommer jag gå ner för att Katrin shamear feta? Öh nä. Kommer jag köpa hennes överprisade produkter? Nä. Det lär ju knappast vara de normalbyggda som behöver hennes produkter dessutom, så jag fattar inte taktiken.

  Ta bort, camilla

  Ska du skriva om att en Idolprofil blivit kidnappad och torterad i nio timmar av ”Anders och Kalle”?

  Du får såklart tro vad du vill. Måste dock vara lite tråkigt för dig att vara en person som misstror andra människor utan att ens ha en anledning till det. God jul ?

   God jul! Gott nytt år! Glad påsk! Glad midsommar! Happpy halloweeeen! 🙂

    Tack, vad snällt av dig ?

  tycker sånna här diskussioner blir så svart/vita. Man kan ju uppfostra sina barn till att dom är vackra precis som dom är och att dom ska älska sig själva, men samtidigt lära dom vad som är sunt, nyttigt och bra för kroppen. Men att man självklart ska köpa en chokladkaka, ett paket glass eller en pizza när man är sugen på det. Men har man sunda tankar kring mat så har man inte ett överviktsproblem från början (givetvis kan man inte dra alla över en kam, det finns problematik men sjukdomar och annat man inte kan rå för, I know!!). Katrin är ju väldigt extrem i sitt sätt att vara och uttrycka sig men hon VILL ju skapa debatt, drama, ramaskri och ”dålig stämning” för det är så hon fungerar. Men jag tycker inte man ska säga att ”antingen ska man äta det man vill och älska sig själv eller så växer man upp med självhat och komplex”. Det ÄR inte så svart/vitt!

   Håller med… I dessa diskussioner verkar det bara finnas 2 sorters människor: De som äter perfekt med massor av grönsaker, aldrig äter socker, och tränar 6 ggr/veckan. Och sedan finns det de som enbart moffar i sig munkar, pizza, lösgodis, pommes och majonnäs hela dagarna och har fobi för broccoli typ. Men så ser ju inte verkligheten ut?! Hur många känner ni som lever på dessa sätt? De flesta försöker väl lära sina barn att grönsaker är toppen och ska finnas på tallriken, samtidigt som godis är något man äter sällan, och så försöker man komma ut och röra på sig regelbundet. Då är det väl bra om man lär sina barn att de är fina som de är, vare sig barnen är lite överviktiga eller ej? Hur många kör ner pizza dagligen i barnens mun och gapar ”Det är faktiskt vackert att vara kurvig och bära upp sina 180 kg med stolthet, seså Fjodor, drick nu upp majonnäsen!”…??

   Man undrar ju hur Zyto hade hanterat ett överviktigt barn i sin familj? Hade hon hånskrattat åt barnet, nypt i midjan ”uuuusch vad äckligt, kom nu ska vi springa och så får du bara selleri till middag!”? Jag hoppas inte det. Det orsakar ju mer psykisk ohälsa än normalvikt….

   Fungerar? Det ”fungerar” så till vida att det bidrar till en osund kroppshets och mer ohälsa i samhället. Tjocka människor blir inte smalare för att man mobbar dem, tvärt om. Vill man på riktigt hjälpa överviktiga beter man sig inte alls som dessa två tanter. Men det vet de säkert om. De är förmodligen inte alls intresserade av att hjälpa feta, utan mer intresserade av att provocera och därmed få klick och uppmärksamhet.

   Om man har sunda tankar kring mat har man inte ”överviktsproblem? Lol på tal om svartvitt osv

  Så provocerad. Katrin zytomierska ligger till grund Och är största anledningen till mina många år av ätstörningar. Följde henne och tyckte det lät bra. Viktigt att vara smal, vara ”hälsosam” och må bra. Smal blev jag, men varken hälsosam eller mådde bra. Nu väger jag kanske några kilo för mycket, men frisk i övrigt, har ingen matångest, spyr inte upp alla måltider och lever ett relativt normalt liv. Tacka alla kroppspositivister för det. De fick mig att inse att man ska älska sin kropp, äta det man mår bra av och aldrig ångestbelägga kroppen eller maten.

  Jag har varit tjock nästan jämt och kan säga att ur mitt perspektiv funkar det inte alls att man säger till mig, att man ”är tjock” eller ”att man måste äta nyttigt – för herregud, det vet jag.

  Hela mitt liv har jag har lidit av att känna mig som en sämre del av samhället (även om jag betalar mycket skatt, är högutbildad och sällan sjuk). Som om jag inte fått höra till pga mitt utseende.
  Min reaktion för att hantera ångesten var att gömma mat och äta i hemlighet. Men sen jag började följa body positiva instagram-konton, så har jag börjat känna att jag har rätt att finnas till. Nu har jag dessutom en ny kille som får mig att känna mig okej oavsett kroppsvikt. Han vill mest att jag ska må bra och vara glad och kommenterar inte min vikt överhuvudtaget. Och när man inte hetsäter och är glad blir det automatiskt lättare att äta nyttigt och röra på sig. Det är till och med roligt. Har gått ner 15 kg and counting. Jag hetsar ingenting, jag är mätt och glad och svälter mig inte. Och jag vägrar att känna mig utanför samhället bara för att vissa tycker att jag inte passar in.

   Du är ett väldigt bra och genomsnittligt exempel på exakt hur den mänskliga psykologin fungerar!

   Har man läst grundläggande psykologi vet man att det du säger är sant även i ett större perspektiv (statistiskt).

   Mänsklig psykologi fungerar så att om man blir uppmuntrad och känner att man duger, att man är helt ok, fin och bra oavsett hur mycket man väger- så är det mycket lättare att inte fokusera på mat och vikt och därmed gå ner i vikt.

   Får man däremot höra en massa hatiska utfall om ens vikt, att man är tjock och därmed fel och ful, är risken större att man tröstäter.

   Grundläggande psykologi. Skrämmande att så många, som dessa 2 tanter det handlar om i inlägget, antingen inte har kunskaper inom psykologi, eller faktiskt vill illa.

   Oavsett vad, de borde inte få vråla ut felaktigheter oemotsagda. Det – om något- skapar ett nationellt problem.

  Vad händer om hennes barn blir överviktiga när de blir tonåringar/äldre? Barnens ev tjocka vänner? Tänk att vara hos en kompis vars mamma ser ner på ”såna som dig” osv.
  Katrin lägger jag ner noll energi på men hur påverkar hennes inställning barnens liv?

  ”Du uppmuntrar till mobbning och skapar därmed ett nationellt problem”- betydligt mer relevant i sammanhanget och något dessa båda fettfobiker borde ta åt sig av. Det är även värre för folkhälsan, i ett mer strikt viktbaserat perspektiv, att hetsa mot feta. Det gör mer skada än nytta. Men det vet säkert dessa båda tanter redan. Det är ju inte direkt av omtanke de vräker ur sig fulheter.

  Kan du skriva om att Margaux nu skrivit att hon och Jacob har gått isär.

  Då tycker jag att hon också ska erkänna att brölloppet var ett PR jippo, att EBTs medverkan var ett betalt samarbete och att hon medvetet lurade sina följare i detta. Hela upplägget, från förlovningen till brölloppet- allt var stage:at.

  Det sätter faktiskt henne i en liga med Isabella Löwengrip och jag hoppas att det diskuteras.

   Är Arnold ett spöke också kanske? Skärp dig. Ibland tar förhållande slut. Respektera att de inte vill prata om det just nu. De var öppna med att de kämpade för att då det att funka, nu är de öppna med att det inte gick och vill att folk respekterar det.

  Hur kan du ge Katrin utrymme ens. Hon är pinsam, överexponerar sina barn och en mobbare. Blä!

   Efter att ha följt massa amerikanska familjer så ligger svenska influencer verkligen i lä när det kommer till att exponera sina barn. Känner mest… Vem bryr sig? Deras ungar, de som åker på konsekvenserna sen när ungarna blir äldre.

  Haha, det dummaste jag hört, gud vad sorgligt, Katrin är typ 35-45 år och tycker att man inte borde älska sig själv så som man ser ut, utan ser det som en plikt att man ska göra sig snygg, man ska fan banta ner sig så man blir smal, man ska göra sig i ordning så man blir snygg. Jaa det är ju verkligen livets mening. ?

   Katrin är inte ensam om det. Många kvinnor som snackar sådär, även IRL.

   På ett sätt kan man förstå att vissa bantar som besatta. Jag menar, det är ju trots allt betydligt lättare att göra något åt sin vikt, än att få bukt med grav ansiktsfulhet. Pekar inte ut någon speciell här, bara ett vääldigt generellt konstaterande……

  Men varför hata Katrin för att hon har helt rätt? Fråga läkare istället vad de tycker om fetma, om detta är hälsosamt? Fetma ökar risken för diabetes, hjärtinfarkt, hjärt och kärlsjukdomar, höga blodfetter, m.m, hur i hela helvetes dumma är svenska folket som inte fattar detta utan dessa fakta ska ständigt ifrågasättas och tjafsas om!

   Hon har fel i hur man bäst kommer till rätta med överviktsproblematiken. Att mobba överviktiga som hon gör bidrar till problemet, inte lösningen. Bryr man sig på allvar om de överviktiga ska man inte mobba dem och hetsa mot dem, utan få dem att känna sig bra, precis som de kroppspositiva gör. Att tycka om sin kropp är starten till att behandla den bra. Det är skrämmande att folk som inte har kunskap om mänsklig psykologi får vråla ut felaktiga budskap. Ännu värre att vissa tror på dessa felaktigheter.

   Välkommen till Sverige. Här älskar vi alla men mobbar alla som inte vill älska alla. Jag har alltid rätt för att jag är undantaget, inte regeln. Du har alltid fel trots att forskning står på din sida. Vi är alla unika men våga bara vara unik på ett unikt sätt, då blir det hus i helvette. Förlåt, helvette får vi inte säga för att inte kränka ateister eller de som har det svårt i samhället. Hej, hoppas du ska trivas. Värm lite te, men för Guds skull se till så att det är närproducerat av överbetalda kvinnor som identifierar sig som icke-binära för att de är hsp.

   Även risken för cancer ökar med övervikt!!!

   Men är det normalt att gå runt med pekpinnar till alla som gör något som kan innebära en högre risk att råka ut för sjukdomar? Lev och låt leva, jag tycker Katrins uttalande var patetiskt, för hennes uttalande har inget o göra med att hon bryr sig om folk. Hon vill bara provocera. Antingen det eller så är hon en väldigt sorglig ytlig stackare.

  Önskar nån satte punkt på katrin. För gott. Tycker synd om hennes kids 🙁

  En sak man glömmer ibland är att överviktiga får finare och slätare hud med mindre rynkor.
  Alltid något att glädjas åt! ?

  Du skriver att du som anorektiker var fullt frisk ( mitten första stycket), frisk är man ju inte som anorektiker även om man inte alltid är extremt underviktig.

  Till topic, dessa två tanter som hetsar mot tjocka- jag tvivlar starkt på att de verkligen ”bryr sig” om de feta. Om det var genuin omtanke skulle de inte hetsa och mobba så som de gör. De flesta vet att det får motsatt verkan. Det som hjälper är istället uppmuntran och välvilja samt att få personen att känna sig bra och fin ”trots” övervikten. Precis det som de kroppspositiva gör.

  När jag är som smalast mår jag som sämst. Då är jag kanske snäppet smalare än M Graaf. Jag hatar dom perioderna. Vill hellre vara lite rundare och må bra. Man behöver äta mat. Man behöver inte dricka sprit som Toftby alltid gör.

  Jag fattar inte varför man blandar ihop vikt i kg och problemet med när de blir för många med värdet i människor. Det är fel att vara tjock. Punkt slut. Man ska inte vara det. Men det gör ju inte att de som är tjocka är mindre värda! Eller att det är deras fel som är dåliga som har resulterat i vikten. Det är så olika. Men oavsett anledning till vikten är det ju för den absoluta majoriteten bäst att vara normalviktig. Dock inte värt extrema metoder om man inte påverkas negativt rent hälsomässigt av vikten. En del får knäproblem av tio plus, and inte av hundra plus. Det är individuellt. Men inget av det här är kopplat till individers värde eller förtjänst av respekt från andra.

  Jag kunde inte ha sagt det bättre själv än vad James Corden säger i det här klippet:
  https://www.youtube.com/watch?v=Ax1U04c4gaw
  Istället för att fokusera på vad andra stoppar in i sina munnar borde de här personerna fokusera på vad som kommer ut ur deras. Det är bevisat att man inte kommer någonstans med att skamma och ge kritik. Hade det funkat hade det inte funnits några överviktiga barn och de skulle istället alla ha sexpack. Det är bevisat att det enda kritik skapar är folk som skäms som i sin tur leder till ångest, depressioner och destruktiva beteenden, som överätning!

  Tillrättavisande kring vikt, mat och att konsumera mer än man gör av med, fungerar det verkligen?
  -Det är väl ändå grundfrågan nummer 1
  -Hur fungerar det då? Att den som dömer andra själv blir mer nöjd?
  -Eller får det någon annan primär effekt?

  Vilket konstigt svammel på slutet av inlägget – vilken vikt man ska ha som är lagom handlar ju om längd också och hur man själv trivs och mår bra i. Detta handlade väl inte om utseende heller utan om att må bra, hålla sig frisk och tänka på hälsan. Det Johanna skrev var ju väldigt klokt tycker jag – att alla ska få vara som de vill och folk inte ska hacka – verkar som en del tycker hon klankade ner på andra men det kan jag inte se i texten. Sen undrar jag ”Det där man lär barnen att deras värde som människor sitter i kilona och att man inte riktigt är lika mycket värd om man är tjock som man är om man är smal.” – är det verkligen så? Vem och vilka lär barnen att deras värde sitter i kilon och att man inte är lika mycket värd om man är tjock som smal?? Låter jättemärkligt och verkligen hemsk och illa, vilka gör så? Hoppas och tror jag verkligen inte, där hoppas och tror jag du har fel. Men att du skriver så ?

  Det är hela vår moderna livsstil som är sjuk. Ett vanligt liv idag kan vara att köra bil till jobbet, stillasittande jobb, hemkörd mat, städhjälp och diverse hjälpmedel hemma. Ska du köpa strumpor, göra ett bankärenden eller låna en bok behöver du inte lyfta din röv ur soffan, du behöver inte ens lyfta din röv för att släcka lampan längre. Mat kan beställas hen färdiglagad, redo att lastas in i munnen. Större portioner och hels sjuka grejer, som freakshakes och liknande. Vi umgås över mat och dryck, regelbunden after work, fika och liknande. Mat finns tillgängligt jämt och gott ska det vara. Kan fortsätta i evighet men poängen är att vi lever i en helt skev och onaturlig värld!

  Det blir en ständig kamp för den moderna människan, en kamp att avstå från allt det goda som bjuds och en kamp att motivera sig att röra på sig. För den som har lättare att lägga på sig eller svårare att stå emot resulterar det i övervikt. Av en helt vanlig livsstil! Det är alltså inte som att alla överviktiga äter dubbla mål på McDonalds varje dag och trycker i sig en påse chips och en flaska cola varje kväll, det är helt vanliga människor med vanliga liv som ingen skulle reagera över.

  Eftersom samhället inte kan tvinga människor att leva på ett visst sätt hamnar det här stora ansvaret på oss själva – ansvaret att äts hälsosamt, avstå från det onyttiga och bekvämligheten, motivera sig att röra på sig. Vi måste sluta prata om det här med ful och fin, det handlar verkligen inte om det. Det handlar om självrespekt och att ta hand om sig. Självklart ska överviktiga människor inte skammas, som sagt är övervikten ett resultat av vår tid, men det får inte vara fel att säga att man själv har ett ansvar att ta hand om sin hälsa. Sen kanske man inte blir smal för det, men hälsovinsterna är enorma.

  Det är inte att offra sig att sluta äta skräp, på samma sätt som det inte är att offra sig att inte röka. Livets höjdpunkt kan inte vara att ligga i en pool på all inklusive hotell och moffa mat och dricka drinkar. Det är där förändringen måste ske, att vara lycklig och respektera sig själv ska vara att ha en hälsosam livsstil. Målet kan inte vara att vi är ohälsosamma men sitter där och älskar oss själva, samtidigt som vi misshandlar våra egna kroppar.

   Kortfattat tror jag alltså att det är bättre att helt enkelt börja behandla sin kropp med respekt, alltså äta bra och röra på sig och sedan kommer även känslan av respekt för sig själv. En annan fördel kan ju också vara att man inte har lika mycket tid att självhata om man är upptagen med att cykla, odla grönsaker eller skotta snö, jämfört med att sitta med mobilen och käka takeout.

  Tillrättavisanden kring vikt, mat och att konsumera mer än man gör av med, fungerar det verkligen?
  -Det är väl ändå grundfrågan nummer 1
  -Hur fungerar det då? Att den som dömer andra själv blir mer nöjd? Eller får det någon annan primär effekt?

  Ante mig att Toftby skulle haka på Zyto. Har sett henne vara minst sagt provocerande i influencers flöden med så pinsamma kommentarer. Tänkte direkt att hon behöver öka på bloggtrafiken med något provocerande. Så genomskinligt. Tänker på hur hennes syster som är fet reagerar? Även ena dottern är ju rultig. Nä. Dessa två går bort. Botoxhjärnor.

  Katrin och Johanna provocerar mig oerhört mycket och det är inte på grund av att jag är kraftigt överviktig eller inte tränar dagligen. Har man ansvaret som influenser ska man också uppmuntra på ett positivt sätt, vilket ingen av dom verkar ha förmågan till?!
  Hur kan två människor som säger sig vilja ge tips om hälsa och träning få så många kvinnor och män att eventuellt avsky sig själva genom att ge goda råd?!?
  Vi vanlisar skulle kanske ge influenserna några goda råd i hur man talar till en stor publik.

  Tyckte Katrin krönika var både saklig, viktig och bra! Har inga problem med den och rasar inte över att hon hetsar till banting.
  Gillar henne fett (haha kul med det ordvalet när det gäller Katrin) mycket:)

  Katrin gör som Katrin alltid gör. När hon känner att hennes position inom kändis-eliten börjar vackla så uttalar hon sig om vikt. Kategoriskt och ofiltrerat. Och vips, så pratar vi om henne, igen.

  En människas värde sitter inte i hur man ser ut och det är jättefarligt och ska aldrig uppmuntras att vara underviktig eller överviktig. Det ena utesluter inte det andra.

  Katrins beteende är bara vidrigt. Kan vi inte bara glömma bort henne, inte ge henne mer utrymme i media. Hon bidrar inte med nåt iaf

  Jag är tyvärr en sådan människa som provoceras av överviktiga människor som gnäller om hur de har ont i kroppen, högt blodtryck, hatar att se sig själva i spegeln och så vidare. I många fall går det ta mig fasen att göra något åt det. Jag blev sambofet med mitt ex, vräkte i mig saker jag aldrig känt ett stort sug för innan. Är 175 cm, vägde 52 kg när vi blev tillsammans. När vi gick isär vägde jag 82 kilo. Kände inte igen mig själv, kände mig tung, formlös och orkeslös. Kände att jag var tvungen att ta tag i det för att bibehålla en bra hälsa framöver, och för att känna mig snygg naken. För jag kände mig inte snygg med dom där extra kilona på kroppen, det är inte så jag ska se ut. Gick ner till runt 60 som jag ligger på nu på ett väldigt ”icke hetsigt sätt”. Att banta är ett väldigt laddat ord. Sund inställning och respekt för sin kropp och hälsa tror jag är mer hälsosamt i längden.

  Överviktiga som inte klagar bryr jag mig inte så värst mycket om, samtidigt som jag aldrig skulle få för mig att följa exempelvis Linda-Marie eller en liknande person som hela tiden ska försvara övervikt.
  Har läst mig för och sett att kroniska sjukdomar, mediciner och människor som under en längre tid varit överviktiga har extremt svårt att gå ner i vikt, så därför försöker jag se på gravt överviktiga från ett annat perspektiv. Men att läsa här i tråden hur folk försvarar övervikt gör mig ta mig fan mörkrädd.

   Ja, jag tycker det är hemskt att vissa försöker normalisera övervikt. Jag är själv överviktig men jag har verkligen inget behov av att låtsas att det är ok. Det är dåligt för mig, och just nu är jag lat och fet, så enkelt är det.
   Blir så trött på Lady Dahmer och liknande son hela tiden måste rättfärdiga fetma och propagera för feta kroppar. Det finns inget bra med att vara fet, och det är inte snyggt heller och kommer aldrig att bli.
   Jag är som sagt tjock men jag har inget behov av att folk ska ljuga och påstå att jag är fin som jag är! Jag är betydligt snyggare OCH sundare när jag väger 58 istället för 66 kg.

  Att vikt kan provocera så. Nästan löjligt. Lägg energin på något annat istället så lär folk oavsett de är för smala eller för tjocka bli friskare. Ingen mår bra att lyssna på en massa trams om vikt hit och dit.

  Man kan faktiskt må bra även som tjock. Brukar säga att ge sjutton i att röka, laga mat från grunden och träna så gott det går. Då ger du din kropp en bra start. Resten handlar om bra gener. Jag tycker vi alla är för hysteriska om hur smal man ska vara osv. Lev ett bra liv utan att vara bitter. Det blir så mycket bättre då.

  Tess Holliday har ju förlöjligat bantning och människor som påstår att man inte är hälsosam om man har fetma på sin instagram, vilket jag faktiskt anser är att sprida desinformation. Vi har en ny syn på kroppar i samhället, vi har börjat referera till normalviktiga personer som ’smala’ och överviktiga kroppar som ’friska’. Jag tycker ärligt talat att det här bara är en ny kroppstrend, nya ideal hela tiden. Nu ska du ha rumpa och lår. En annan intressant sak är att alla kroppsaktivister inte har fett runt haka ytan markerad käklinje? De har alltså typiskt ”smala” ansikten. Hur kommer det sig? Det är fortfarande normsnygga tjejer. Tycker det är hyckleri när Lady Dahmer säger att man är kroppsaktivist per automatik om man är tjock. Är anorektiker kroppsaktivister? Är alla som avviker från normen kroppsaktivister? Jag förstår att det är tröttsamt att andra människor tar sig rätten att kommentera eller tycka till på kvinnokroppar, och jag tror säkert att tjocka får utstå det i större utsträckning, säkerligen med argumentet att de ”kostar samhället pengar”. ALLA kostar samhället pengar, det är själva idéen, men vi har fortfarande rätt att vara tjocka, sjuka, underviktiga, rökare, köttätare, vad det nu kan vara. Men jag ser ärligt talat inte hur posta nakenbilderna eller att rabiat påstå att det är helt ofarligt att ha fetma hjälper. Jag är lika trött på sönderetuscherade kroppsbilder av timglas som jag är på den här diskbänksrealismen där man ska visa att man har ärr eller celluliter i värsta möjliga ljus. Jag tror inte det finns någon vuxen kvinna som tror att verkligheten är ett retuscherat timglas. Vem gör man det här för, EGENTLIGEN?

  Om detta är ett nytt ”uttalande” från den där häxan pomperipossa så är det väl enbart för att provocera och göra sig ’relevant’ igen…lol.

  Synd att det inte finns skönhetsingrepp för ett så jävla fult inre. Det om något hade behövts för många.

  Ur Katrins mun har det, som jag tidigare skrivit, aldrig kommit ett vettigt ord.
  Men nog om det.
  Jag undrar om nån skulle vilja ta reda på vilka som läser Toftbys skrytblogg.

  T ex en enkät, Vem man är, ( nu menar jag inte berätta namn osv men vad man gör och vad man jobbar med osv) ålder, kanske caf man tjänar på ett ungefär, och på ett ungefär var i landet man bor, och VARFÖR man läser hennes blogg.
  Hon ÄR bara skryt…. om sin bok, om sina resor, om sin mat.
  OM jag hade varit en Ensam mamma så hade jag med all säkerhet inte hittat en karl, för det ska mycket till om de ska duga, men jag kanske hade gjort mig ett namn, genom en blogg, med massa bilder och massa skryt om väskor mm.
  Tänk att ha den ekonmin att man kan boka in sig själv på hotell för att ens gäster bor i ens hem,,,,, då hade jag nog hellre bokat in gästerna på hotell…. emn som sagt, det är bara skryt och ett illa dolt exponerande av varumärken. På var och varannan bild.
  Näe. jag är nyfiken , vem / vilka orkar läsa skrytet….. Jag HAR läst en del men när det bara handlar om hennes egen förträfflighet så näe, man ORKAR bara inte, speciellt inte som hon aldrig har nåt vettig att säga om vare sig det ena eller det andra… Skicka ut tanten på jobb.. 7till16 på nån industri eller ett vårdhem, eller nåt annat där hon får arbeta och inte bara segla omkring på en räkmacka. Jag är INTE avundsjuk för jag själv har seglat på en räkmacka i 20 år men jag behöver inte skryta om det vare sig i ord eller bild. och…. även solen har sina fläckar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.