Borde Isabella Löwengrip ”sverka” sitt kommentarsfält?

Mitt liv är ganska ensamt och kombinationen med offentligheten gör det nog ännu mer svårhanterligt. Jag blir skygg och stannar hemma periodvis. Som idag. Idag har jag faktiskt inte stigit upp trots att jag lovade mig själv det. Idag var depressionens vilja starkare än min egna. Jag hade nog trott att jag för varje år i offentlighetens ljus skulle göra mig starkare och mer luttrad. Men istället blir jag mer skör för varje år som går.
[…]

Jag har inte givit upp, men jag har valt att pausa. Jag har affärer som ska lösas samt så måste jag bestämma mig för var jag ska bo. Jag pendlar mellan en lägenhet i stan eller en klassisk trävilla på Lidingö nära min exman. // Isabella Löwengrip

Med tanke på att Isabella, enligt sin blogg, mår så pass dåligt att hon inte ens kliver upp så förstår jag inte varför hon släpper igenom så många negativa och kritiska kommentarer.
Tidigare har hon ju haft inställningen att om hon inte får runt 50 kommentarer under varje inlägg där 80% ska vara positiva och 20% negativa så har hon misslyckats, men inte fan håller man fast vid en sådan strategi om man mår så dåligt som Isabella säger sig göra här?
Det får mig bara att tro att det fortfarande finns en underliggande agenda i allt Isabella tar sig för och att hon inte kan låta bli att snegla på det där förbannade excelarket. 
Varför åker de annars inte raka vägen i papperskorgen?
”Sverka dem” liksom..

Isabella skriver i sitt inlägg att hon snart måste bestämma sig för var hon vill bo när hon flyttar ut från sitt nuvarande hus. 
En lägenhet i stan eller en villa på Lidingö nära Odd.
Den är lite klurig, under sina barnveckor så tror jag hon skulle trivas bäst i en villa på Lidingö, medan hon nog skulle trivas bättre i en lägenhet i stan när barnen är hos Odd.

Hur tänker ni?
Hur skulle ni valt om ni hade samma två alternativ som Isabella – Lidingöhus eller lägenhet i stan?

408 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  För barnens skull, Lidingö.
  Som en kommentar i hennes blogg säger, nära deras kompisar och åren går fort så barnen föredrar att ha nära till skolkompisar och inte en våning i stan.

  Svara

   Det är inte barnen som valt skilsmässa och de ska fan inte lida. Har man barnen varannan vecka får man som vuxen se till barnens behov. Bo nära skola? Aktiviteter? Börja om på annan ort?

   Svara

    Inget barn vill att föräldrarna skiljer sig. Hemskt mot så små barn att man inte orkar hålla ihop. Bella är beviset för hur splittrade kärnfamiljer och feminism leder till psykisk ohälsa och olycka. Är hon lycklig nu när hon satsade på karriär istället för familjen och nära relationer? Nej. Se det som en lärdom.

    Svara

     Gå tillbaka till 1800-talet!

     Svara

      För barnens skull, sluta blogga och skaffa dig ett jobb. Utsätt inte barnen för den stressen som det ligger i att vara barn till en influencer som lever på oärlighet och bedrägliga beteenden.

      Sådant slår tillbaka förr eller senare och även barnen riskerar att drabbas indirekt. Människor verkar tröttna och en del verkar bli hatiska och förbannade.

      Svara

     Inget barn mår heller bra av att ha 2 föräldrar som lever ihop bara för ”barnens bästa”..

     Svara

      Jo faktiskt. Du har fel. Barn mår bra av att leva med båda sina föräldrar.

      Svara

       Fast bara om föräldrarna mår bra av det också. Det är inte alls sant att alla barn mår bäst av att föräldrarna håller ihop. Man kan kritisera IL för hennes företagande där det går att få insyn i det mesta MEN det är mycket vi inte vet om hennes eller andras privatliv och därför bör vi inte döma henne för att hon och Odd skilde sig.

       Svara

       Är skild sen 5 år, har en 7-åring som mår väldigt bra trots detta. Men jaja, jag får väl skylla mig själv som blev dumpad, jag borde stannat och kämpat för vår ”kärlek”.

       Svara

        Jag antar att man inte väljer att bli lämnad. Jag antar också att det har medfört massor med känslor för dig. Ilska över att din partner gjorde så mot ert barn. Jag antar också att man landar i någon slags frid ändå. Och att man får en annan men bra vardag.

        Svara

       Att säga att hon har fel är fel. Uppenbarligen så är det olika från fall till fall. Jag mådde bättre efter att mina föräldrar hade separerat. Pappa var alkoholist och våldsam mot mamma.

       Svara

       Det finns få så ”vuxna” föräldrar som klarar det.
       Många fler klarar att skilja sig och vara bra föräldrar.

       Svara

      Ingen idé att snacka med ”lovisa lo”. Hon kan vanligtvis inte styrka sina 1800-talspåståenden.

      Svara

     Fast det vanligaste genom historien är ju att män lämnar sina fruar o skiter i barnen. Inte tvärtom. Feminismen har gjort att kvinnor har råd att lämna destruktiva relationer. Tack gode gud för det!

     Svara

      Tror du att alla skilsmässor med småbarn beror på destruktiva relationer? Du tror inte det beror på att småbarnsåren är extremt påfrestande och jobbiga med sömnbrist och sämre ekonomi och att vuxna hellre jagar snabba kickar på tinder än anstränger sig och håller ihop familjen?

      Svara

       Jag tror det finns en massa anledningar, MEN det vanligaste är fortf att MÄN lämnar både fru och barn. Inte tvärtom. Kvinnor är de som tar huvudansvar för sina barn, som ser till att de har ett hem och inte bara tak över huvudet. Män är de som lämnar och överger.

       Svara

        Nej, det är oftast kvinnan som tar initiativet till en skilsmässa. Forskning visar dessutom att barn i familjer med två föräldrar klarar sig bättre än barn med en ensamstående mamma. Det här gäller naturligtvis inte varje enskild familj, men rent statistiskt så är det så.

        Svara

         Fast det är väl inte konstigt att det är enklare för barn att ha två föräldrar med i bilden, oavsett om de bor tillsammans eller ej. De flesta barn med skilda föräldrar har ju bra kontakt med båda sina föräldrar och bor varannan vecka.

         Svara

         Att det är kvinnan som tar initiativet till den juridiskt formella handlingen som begreppet skilsmässa innebär svara inte på orsaken till skilsmässan. Mannen kan både fysiskt och psykiskt lämnat förhållandet långt innan den juridiska bodelningen. Så jag undrar är det skilsmässostatistik du grundar ditt uttalande på eller är det annan forskning som undersöker orsaken till uppbrottet?
         Sedan undrar jag vilken forskning du lutar dig mot avseende att barn i familjer med två föräldrar klarar sig bättre än endast med sin mamma? Det jag reagerar på är just ditt ordval ensamstående mamma. Kan givetvis vara en oavsiktlig felskrivning.

         Svara

          Statistik om detta kan du hitta genom att googla. Det är inget kontroversiellt det jag skrev. Bara statistik.

          Svara

       Lovisa Lo – Ett tips, läs kontot mansbebisar på instagram. Det borde ge dig lite andra perspektiv om hur jobbigt kvinnor har det i vissa förhållanden för att männen inte drar sitt lass. Då kanske du också förstår att feminism är en lösning inte ett problem.

       Tror du barn blir lyckligare av en kärnfamilj där kvinnan tar hand om allt i hemmet, vab etc. under tiden som mannen inte bryr sig. Jämfört med om barnen bor själv med kvinnan?
       (Ja, inte alla män och ni kan byta rollerna också för poängen handlar om att en vuxen gör allt och den andra inte påverkar barnens liv).

       Svara

        Ja det tror jag. Kvinnan bör inte gifta sig med en mansbebis utan med en stark man med hög moral. Och ja, jag tror att både barnen, kvinnan och mannen mår bäst med en närvarande kvinna som lagar god och nyttig mat, har tid för sina barn och sitt hem. Definitivt.

        Svara

         En stark man med hög moral där kvinnan tar allt ansvar i hemmet – ser du inte att du talar emot dig själv?
         Du säger att en inte ska gifta sig med en mansbebis men samtidigt att kvinnan ska sköta allting i hemmet – med andra ord är mannen helt oförmögen att göra något, en mansbebis.

         Varför är allting kvinnans ansvar?

         Svara

          Allt är inte kvinnans ansvar. I ett sunt äktenskap delar man upp bördorna. Mannen jobbar, klipper gräset, lagar och mekar, bär tungt, betalar, beskyddar, tar hand om och skämmer bort kvinnan. Bland annat.

          Svara

           Oj du är klart född i fel århundrade, fel minst 200 år.
           Victorianska England hade passat dig bra. Där hade du nog trivts och passat in.

           Synd i min relation att det är jag och inte min manliga partner som är stark, modig och händig. Han får baka kakor och handla mat medans jag meckar, klipper gräs, bär tungt och dödar insekter.

           Lia:
           Ja men då hjälps ni ju åt och det är ju super, enda skillnaden är att ni bytt roller med varandra. Annars verkar ju många kvinnor få göra det du gör OCH det din partner gör. Sen kan jag helt ärligt inte förstå vad kvinnor med lata män ser i männen? Ta inte första bästa man, ta en BRA! Min sambo och jag hjälps åt med allt. Han tar hand om vårt barn lika mycket som jag och har alltid gjort sen hon föddes för fem år sen. Sen är han rik också 😁

           Fast många skilsmässor beror just på att bördorna inte delas upp lika vilket gör folk olyckliga. Säger du på allvar att istället för att skiljas och bli lycklig ska man hålla ihop?

           Emma: verkar Gabjoss lycklig? Verkar blondinbella lycklig?? En skilsmässa gör ingen lycklig. Allra minst barnen.

           Nu driver du med oss.

           Du är inte svensk va?

           Jag säger bara -herregud!
           Väldigt tacksam att jag inte haft sådana män i mitt liv.

           Kvinnan tjänar pengar mannen lagar mat! Eller kocken… Bara nån gör’t

         ”En stark man med hög moral.”
         Hör du själv hur det låter?
         Ägnar du någon tid alls att fundera på hur du blir uppfattas av andra?
         Det är din fulla rätt att uttrycka vilken åsikt du vill. Men allt man säger högt får en konsekvens. Inte alltid den man tänkt dig.

         Svara

          Kan du förklara vad felet är i det du citerar? Jag förstår inte och undrar faktiskt 🙂

          Av någon anledning känner jag att jag måste trycka på att jag vill höra hur du menar och att jag inte menar något illa 😔

          Svara

          Rackans, hamnade i mod. Vi försöker igen.

          Jag undrar genuint vad du anser är dåligt med det du citerar 🙂 jag menar inget illa utan ser inget negativt med det.

          Svara

           Är du Lovisa Lo gör det var henne jag svarade?
           Verkar som din kommentar hamnat fel.

           @Nina / 12:09
           Nej, folk borde känna igen mig i kommentarsfältet vid det här laget. Jag läste vad ni skrev och undrar vad du tycker är negativt med det du citerade 🙂

           Det jag la till är för att jag inte vill att du ska ta illa upp eller känna att jag ”hugger” mot dig, försöker bara vara vänlig och vill gärna veta vad du menar 🙂

           Du är en sån som tror du är såå god och vänlig för att du inte använder fula ord mm men du dömer och sårar folk ändå med det du skriver och tycker.

           @Anonym / 12:36

           Det är inte hur jag uttrycker mig som avgör huruvida jag är en god person eller inte. Däremot ville jag gärna ha ett svar på frågan och därför försökte jag att vara tydlig med att jag var genuint nyfiken.

           @ anonym igen
           Dessutom, att hålla en god ton ökar chansen för mig att få det jag vill ha: svar. Jag vill veta hur andra resonerar och tänker. Inte nödvändigtvis för att ”tvinga på” mina åsikter på dem utan för att jag vill veta om jag har fel eller missar något. 🙂 Eller om allt är ett missförstånd till och med.

           Clean your room.. uppfattade inte att du hade en fråga första gången. Ber om ursäkt för det.
           Från en person som så uppenbart är pliktetiker och lever i en ultrakonservativ kontext ger mig uttrycket en stark man med hög moral en mycket negativ konnotation.
           En bild som får mig att ta starkt avstånd från hennes åsikter.

           Clean your room 12.36
           Jo det är i allra högsta grad en del av det. Vi är våra gärningar, bland annat.

           @ Anonym / 15:52
           Ja det är klart att det är en del av det. Jag svarade på huruvida jag anser mig vara en god person för att jag är trevlig och inte svär. Jag menade: ja jag försöker anstränga mig för att vara trevlig, för min skull och för andras. Men det är inte ens i närheten av det som i huvudsak gör att jag är en god person.

           Hänger du med? 🙂

           Jag hänger med, frågan är om du gör det.
           DU anser dig vara det ja, det är problemet. De flesta anser sig nog vara goda människor, även de som inte är det. Dock tror jag inte på onda eller goda människor utan endast på att vi att vi alla kan göra goda eller onda gärningar. Det du gör i detta kommentarsfält är inte gott.

           Ja det är klart att till och med Hitler säkert ansåg att han var god. Tror man behöver vara speciell för att tro att man gör onda saker och bara lever med det.

           Okej, ja och jag tror att jag gör gott, annars hade jag inte gjort det. Men jag är nyfiken, för det mesta har jag försökt att svara på frågor och ställa frågor (ja, jag vill veta hur andra tänker, det kan hända att jag har trott och tänkt fel, då är ju det goda att göra att inse det och ändra på sig :)). Vad är det jag gör som inte är gott, eller jag ska kanske säga ont (det är så jag tolkar det) ? Jag försöker vara tydlig med att jag är ledsen över hur världen ser ut och inte dömer individer. För som sagt de flesta tror ju att de gör det som är bäst, åtminstone det bästa av flera dåliga alternativ.

           Tack för att du håller en saklig ton och förklarar 🙂

         Du är extremt naiv. Du har en tro men den har inget med verkligheten att göra.

         Svara

       Nej men alla skilsmässor beror inte på feminismen heller;-)

       Svara

       Nej det tror inte jag alls. Om kärleken finns så kommer man igenom det jobbiga. Men om kärleken tar slut, och den gör faktiskt det ibland. Då får man skiljas. Det är tillåtet och mår man bra så mår barnen också. Att stanna för barnens skull är inget alternativ. Man har rätt att få vara lycklig.

       Svara

        Skitsnack. Svenska folket har blivit hjärntvättade med ”om föräldrarna mår bra, mår barnen bra”. Det är bullshit. Har flera små barn i 5-8-årsåldern i min omgivning som går hos psykologer och mår allmänt skit av föräldrarnas separation.
        Ska man stanna hos någon som misshandlar en? Självklart inte, men man kan fan anstränga sig lite och inte bara göra slut för att man vill ut och få komplimanger och knulla runt lite igen…

        Svara

      Knappast guds förtjänst.

      Svara

       Det var lite ironiskt mot den konservativa Lovisa 😉

       Svara

      Ja det finns flera olika studier på att det är kvinnan som tar initiativ till att skiljas (alltså är den som vill, inte bara rent juridiskt lämnar in pappret). Har sett siffror som 70% kvinnan och 20 % mannen. Enbart i 10 % av fallen har man då varit överens. Tittar jag i min egen bekantskapskrets är det i samtliga fall är kvinnan som tagit initiativ till skilsmässan och mannen har absolut inte velat skiljas. Så att säga att det vanligaste idag är att mannen drar är direkt felaktigt.

      Svara

     Älskar att jag börjar läsa kommentaren för att sedan kolla vem som skrivit och direkt ba ”Ahaaaaa Lovisa Lo, makes sense”

     Svara

      Hahahahaha exakt!!

      Svara

      Jag tänker the real hmmmm

      Svara

     Att min mamma drog från min sociopat till pappa var det bästa som hänt mig och brorsan. Det finns inga universella sanningar Frau Braun.

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       Lovisa Lo, chilla lite på det.

       Svara

       Fast du vet ju inte varför E’s mamma skaffade barn med en sociopat.

       Min mamma, till exempel, levde med en man som utsatte henne för psykisk och sexuellt våld, hon blev (tyvärr skulle jag vilja säga) gravid.
       Det är inte så jäkla lätt att lämna en sådan relation.

       Svara

       Åh jävlar alltså, du måste ta ett steg tillbaka nu Lovisa.

       Svara

       Tror du verkligen att mamman skaffat barn med en sociopat om hon insett partners störning?
       För att avslöja en sociopat krävs tid. Sen måste man bryta sig igenom sina egna försvarsmekanismer av förnekelse.
       Du kanske är en supermänniska som summerar upp alla du träffar snabbt som ögat. Den egenskapen är du väldigt ensam om då det är bara att gratulera.

       Svara

      Det är ju skillnad på om en förälder skadar resten av familjen och om man bara skiljer sig ”för att man inte ids”.

      Svara

       Men vilken värld lever ni i? Tror ni att folk skiljer sig för att ”de inte pallar”? De jag känner som separerat har kämpat och kämpat och kämpat lite till. Men det går inte, jag förstår inte varför man ska leva ett olyckligt liv för att nån har kommit på kärnfamiljen? Ni vet att man förr i tiden levde i storfamilj och inte mamma pappa barn-livet?

       Svara

        Okej, jag känner massa föräldrar till småbarn som skiljer sig. Gabjoss, Bella och Busch Thor är några exempel. De KAN inte ha kämpat i mer än 2-3 år. Eftersom barnen är så små när de separerar.

        Svara

         Tro du missade skriva känner till.

         Svara

         Älskar att du känner dom 😂 vilka efterfester hänger du på är jag mest nyfiken på

         Svara

          Jag känner många också. Det var exempel på influensers som skilt sig under småbarnsåren och därför inte kunnat kämpa så många år. Men visst, Sophia och Mats, Jona och Maria är två par i min direkta närhet som skilt sig trots att de har småbarn.

          Svara

           Kul med uthämtningar av dina vänner (eller ”vänner”..) Eftersom du tycker de gjort fel.

           Kämpat på i 2-3 år. Du inser att det är över 700 dagars kämpande? Du är långt ifrån så insatt i andra människors relationer som du borde vara för att ens uttala dig.

         Att kämpa i 2, 3 år är rätt länge ändå. Ännu längre om man far illa och mår dåligt.

         Svara

     Hej Lovisa! Long time no see! Hoppas du mår bra!

     När du skriver sådär börjar jag bara tänka på en reklam jag såg om en bärbar dator (det här är mina minnen av reklamen, budskapet är rätt men detaljer kan ju vara fel) . Det var en ”framgångsrik” kvinna som hade laptopen i sin jäktiga vardag. Den var perfekt att bära med sig, för möten, att jobba med, att jobba med på resande fot, det var fokus på jobb och hur framgångsrik hon var. och sen såklart satt hon bredvid sitt barn på kvällen och lät denne rita på laptopen när de satt tillsammans i sängen innan läggdags (jag tolkar det som att det var sent också, för det var jättemörkt).

     Jag blev så fruktansvärt ledsen och arg av reklamen. Hur kan samhället pusha för ett sådant liv åt kvinnor? 😔

     Svara

      Är du ironisk eller?

      Svara

       Nej, jag försöker sluta vara sarkastisk. Jag tror inte det gör något bra 🙂

       Svara

      Vore fantastiskt om en förälder väljer att stanna hemma under småbarnstiden finns många fördelar.
      Varför måste det vara mamman?
      Lyssnar på alla argument som inte anknyter till stereotypa könsrollsargument och biologiska bortförklaringar som amning, kvinnor är omhändertagande mfl. Du fattar!

      Svara

      Hej! Trevligt att se dig här och lite sunda åsikter!

      Låter som en väldigt sorglig reklam. Tänk vad den mamman kommer ångra sig på ålders höst när alla hennes minnen är jobbrelaterade. Och stackars barn som förmodligen har en pedagog på förskolan som anknytningsperson, en pedagog som sedan försvinner ur barnets liv och knyts ut mot andra människor. Det är så psykisk ohälsa startar. Blir ledsen.

      Tänk om folk kunde förstå vad som verkligen betyder något. Inte karriär, inte pengar och självständighet och snabba kickar.

      Men familj, barn, gamla släktingar, traditioner, ett hem, natur, tid med dem man älskar, böcker, djur, en andlig tro, gemenskap.

      Svara

       Ja men det är mer som skaver. Inte bara att hon övertalas att lämna bort barnet (som förövrigt är ett ensambarn vilket också är sorgligt och en del av det som känns fel). Det är som allt det där. Livsstilen, typ att det är något att sträva efter. Att det ska anses bra att vara framgångsrik på jobbet. Mina resonemang går ju såklart tillbaka till barnet och hur barnet och hon förmodligen mår dåligt sen (kanske redan, jag mådde dåligt innan jag insåg att jag borde sträva efter att vara en kvinna istället för att tävla med män).

       Ah well, nu fick jag lätta på hjärtat 😅

       Jag gillar det du skriver. Det låter som något vi borde sträva efter. Jag blir också nyfiken, när du säger andlig tro menar du kristendom? Och då protestantism?

       Svara

        Nu får du fan ge dig. Det är inte sorgligt med ensambarn (endabarn!) Du och dina gelikar måste sluta trycka ner den åsikten i halsen på andra! En del kan inte få
        mer än ett, en del vill inte. Man måste få välja själva. Att skaffa ett barn kommer inte med nåt jävla kontrakt att skaffa fler. Bättre att orka och kunna ta hand om de man har. Ja, en del endabarn saknar syskon, en del inte. En del med syskon älskar det, en del har jätteproblem med dem. Det kan man inte veta innan hur det ska bli. Men sluta döma andra familjer.

        Svara

         👏🏻👏🏻👏🏻

         Svara

         1. ”Andra sidan” trycker ju ner åsikten i halsen på mig/oss. Det är ju överallt hur man ska leva idag, vad som är värt att sträva efter. Det är fult att ha åsikten att man ska värdera att ha familj, det är skamligt att en kvinna är hemma och inte jobbar.

         2. Jag dömer ingen som bara har ett barn, jag vet att vissa har svårt att få barn eller orka. Jag säger bara att jag tycker det är ledsamt att det uppmuntras av samhället idag.

         Svara

          Det är det ingen som gör. De allra allra flesta bryr sig om sin familj, vad gaggar du om.

          Att det är ”ledsamt” ÄR ju ett dömande. Låt folk välja sina liv utan att uttala sig om sånt du Inte vet nåt vet om. Du har inte ens barn själv och kommer kanske aldrig ha.

          Svara

           Ja klart de bryr sig. Och gör ändå beslut som förmodligen inte är bra för familjen. Det är det jag menar.

           Ja och får jag inga barn är det fruktansvärt ledsamt, vad har det med saken att göra? Jag säger ju att jag inte dömer någon för att jag inte vet vad de går igenom, jag kan ju tycka det är sorgligt att världen ser ut som den gör utan att döma individer vars historia jag inte känner till.

          Och det uppmuntras INGENSTANS att ”bara” ha ett barn, vet du hur mycket skit de som har det får??

          Svara

          Alla tar beslut ibland som inte är det bästa pga vi är mänskliga. Vad som är bästa beslutet för varje familj vet dock inte du, du har inte ens levt det livet.
          Ja ledsamt för dig kanske..
          Finns inget ledsamt med att kvinna kan göra karriär eller familjer skaffar ett barn. Bespara oss din falska empati.

          Svara

          Kan folk bara sluta använda uttrycket ”bara ett barn”. Det är inte bara – det är ett barn. Punkt.

          Svara

        Du är klok! Att bejaka sin kvinnlighet gör underverk. Älskar att känna mig feminin och få vara den jag är. Män och kvinnor är olika, och vi kompletterar varandra. Vi behöver inte bli som män för att lyckas i livet.

        Jag är kristen ja, men jag anser att det handlar om så mycket mer än vilken tro man väljer. För mig är kyrkan en plats för ro och bön, en plats för att minnas mina förfäder och en plats som ger hopp om en framtid, församlingen är en gemenskap och ett sätt att möta många äldre människor att utbyta tankar med, en anledning att få baka, ett sätt att volontärjobba (vi har soppkök), en anledning att sjunga varje söndag, en trygg plats för barnen (vi har öppen förskola) och mycket mer. Att ha en tro och en gemenskap ger så mycket!

        Det är bevisat att troende människor är lyckligare än icke troende.

        Svara

         Också bevisat att korkade människor är lyckligare än smarta. Ignorance is bliss.

         Svara

          Jaså, har du en källa på det?

          Svara

           Sunt förnuft Baby!

           Ja det finns forskning på det. Och det är bara att se sig omkring och tänka själv.

           Du har helt rätt Lovisa Lo forskning visar att det inte finns någon korrelation mellan intelligens och lycka, dvs att lågbegåvade individer är lyckligare än andra.
           Nu betyder dock inte ignorance korkad utan okunnig, vilket faktiskt är så jag uppfattar dig. Det innebär att du är lycklig pga din okunskap.

         Wow, ni kan ju gifta er med varandra. Eller dela en make i er lilla sekt 😄

         Svara

          Jag hade velat vara katolik (jag är dock ateist) , som svar på om du hintar om att vi borde gifta oss 🙂

          Sen är det i dagens samhälle omoraliskt att ha månggifte om du frågar mig 🙂

          Svara

           Och?

           Va? Konstigt sagt. Men är inte överraskad att du tycker det. Själv tycker jag det är mer amoraliskt, som det heter, att döma kvinnors som jobbar eller endast skaffar ett barn. Eller att rösta på nazistiska partier t.ex…

         Du hade passat bra i Knutbyförsamlingen! 😃😃😃

         Svara

         Jag tänker bara att det är så jäkla lätt för dig att moralisera och tycka att alla borde leva enligt ditt perfekta livsupplägg och så säger du att du har en rik man. Ja just det. Ditt råd är alltså: se till att skaffa barn med en man som är både rik och behandlar dig jämlikt (dvs delar på ansvaret om barn osv), var beroende av en man för annars blir du och barnen olyckliga.

         Svara

         Jag skulle gissa på att det är volontärarbetet och gemenskapen som gör dig lycklig inte själva tron på det övernaturliga.

         Svara

        Det är väl klart att det är och anses vara bra att va framgångsrik på jobbet? (Behöver ju inte gå ut över eventuella barn, de allra allra flesta prioriterar dem över allt).
        Fattar inte vad du menar? Ska man suga på sitt jobb? Eller ska stackars små kvinnohjärnor inte belasta sig med intellektuellt arbete? ”Vara en kvinna istället för att tävla med männen”, please. Man kan vara en kvinna som är bra på sitt jobb och inte ser människor som kön.

        Svara

       De flesta av de sakerna du radar upp låter fruktansvärda för mig.. 😉 Vi finner våra egna meningar med våra liv, alla är inte likadana. Vill inte ha ditt 1800tals-liv.

       Svara

       Fast det verkade tidigare som du tyckte mannen skulle vara på jobbet och tjäna pengar medan kvinnan tog hand om hemmet? På vilket sätt är det i så fall mindre tråkigt för pappan att gå miste om tiden med barnen?

       Svara

      Det här är personen igår som frågade hur man ska våga stå på sig och kallade starka kvinnor för manliga. Vilket skämt. Låter bara som att du är för feg för att leva ett liv som de flesta moderna kvinnor idag lever.

      Svara

     Du verkar inte förstå varför man skiljer sig.

     Svara

   Det finns lgh på Lidingö. Varför en kåk?

   Svara

   Flyttar hon till stan har hon ju inte samma tillgång till naturen och skogen där hon nu tillbringar så mycket tid för att andas och läka. Hennes långa promenader i total tystnad och avsaknad av farliga stalkers blir ett minne blott. Men hennes säkerhetsteam vill såklart att hon ska flytta tillbaka till stan där hon i offentlighetens ögon åter måste ha en livvakt 24/7 och dom kan börja tjäna pengar på henne igen. Svårt det där med balansen av en konstant hotbild och samtidigt en vilja att visa sig nära den helande naturen.

   Svara

   En härlig, nyrenoversd bostadsrätt på Lidingö!
   Bästa kompromissen.

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Hur ska hon klara att sköta ett hus utan hjälp?

  Svara

  Håller med kommentarerna på hennes blogg, det är på Lidingö de bosatt sig, då får hon bo där också, med tanke på barnen.

  Svara

   Ska alla skilda föräldrar som har barn tillsammans fortsätta bo nära varandra?

   Svara

    Ja spec när barnen är små.

    Svara

     Ok, tycker det är så många skilda i min bekantskapskrets som flyttat långt ifrån varandra. Tycker också synd om barnen som t.ex. får åka långt till skolan varannan vecka.

     Svara

      Tror du BB har tid och ork och sitta och åka bil varje dag till Lidingö och lämna barn på dagis och förskoleklass och sen åka tillbaka till stan och ”jobba” lite för att sen åka ut på Lidingö efter jobbet och hämta barnen.. ???

      Skulle inte tro det… 🤣

      Därför ska hon bo kvar.. Eller så får hon ha barnen varannan helg som de flesta föräldrarna har som bor ifrån varann..

      Svara

       Varannan vecka boende är något som borde beforskas mer.

       Svara

       De flesta föräldrar som bor ifrån varandra har väl vv?
       Det är iaf i Sthlm ganska vanligt att man bor i olika stadsdelar eller kommuner och ändå har vv. Lidingö-innerstan är ingen resa att prata om.

       Svara

       Finns det någon influenser som mår bra? Nu sitter en tjej i tv4 och berättarvhur dåligt hon mått 2019. Tidigare var Benjamin Ingrosso med och berättade att han går till en psykolog var eller varannan vecka för att förstå varför han gör agerar dom han gör.

       Svara

       Varannan helg är väl inte så vanligt numera? Nu delar man väl oftast mer lika.

       Svara

        Givetvis är det vanligt med varannan vecka i Sverige. Men det finns forskning som visar att det inte är givet att det är bättre för barnen. Föräldrarna vill ha det så. Oavsett. Därför borde det beforskas mer, vad mår barnen bäst av?

        Svara

         Var en annan person där uppe som skrev att varannan helg var standard, därför skrev jag så. Tror inte det är bättre att träffa en av föräldrarna så lite, om den inte är dålig på nåt sätt.

         Svara

       Nä hon har ett team som fixar det

       Svara

    Inom rimliga gränser, ja?

    Svara

    Ja! Utan tvekan! Man får sätta sitt eget ego på paus några år tills barnen är tillräckligt stora att kunna åka kommunalt själva.

    Svara

    Har de lyxen att kunna välja ett boende nära (som i detta fallet) så absolut! Då är det inte ens ett alternativ tycker jag, sen är det ju skillnad på om föräldrarna bor långt ifrån varandra, då är det ju inte så mycket att göra. (Är själv skilsmässobarn vars föräldrar bodde 30 mil från varandra, så VV boende var inte ens en möjlighet). /ts

    Svara

     Föräldrar borde inte bosätta sig så långt ifrån varandra så det omöjliggörs. Varför vill man va 30 mil från sina barn?
     Vet en familj där föräldrarna separerade. Pappan tog ena barnet (med mammans godkännande alltså, inte kidnappning) och flyttade till Skåne. Mamman stannade i Södermanland med det andra barnet. Båda barnen var i förskoleålder. Var iofs 20 år sen men tyckte det var så sorgligt.

     Svara

    Man borde inte skilja sig om man har små barn. ”Alla som har små barn och skiljer sig” visar att det är alldeles för många som skiljer sig i onödan! Har man skaffat barn bör man hålla ihop familjen. Äcklas av denna omoraliska dekadens som sprider sig bland småbarnsföräldrar.

    Svara

     ”omoraliska dekadens” 😅 Vill förtydliga att det alltså är 2020 som precis har börjat, inte 1920.

     Svara

     Håller med. Som småbarnsförälder bör man skriva kontrakt på att man inte skiljer sig innan barnen är äldre än 5 år. Det är tufft att ha småbarn och förhållandet blir annorlunda. Folk skiljer sig för snabbt idag! Kunde man ha samlag för att göra barn så borde man ändå kunna stå ut med varandra under småbarnsåren.

     Svara

      De flesta har ett sådant kontrakt innan de skaffar barn. Äktenskapet. Ett kontrakt med gud på att hålla ihop i nöd och lust. Men det skiter de i när det börjar kännas lite jobbigt. Bella var också gift. Hon gifte sig när hon var gravid med Gillis i magen.

      Svara

       Gud… Herregud.

       Svara

       Lovisa Lo måste ha så jävla kul när hen trollar loss med er och ni nappar varje gång.

       Svara

        Hehe tror inte hån trollar. Men håller med om att det inte går att diskutera med henne, ofta argument utan stöd whatsoever.

        Svara

       Wow.

       Svara

     Hoppas du blir lämnad själv.

     Svara

      Hoppas du. Det kommer jag inte bli. Vi är lyckligt gifta och har stått vid varandras sida genom många, många småbarnsår och vedermödor. Vi tror på äktenskapet och familjen.

      Svara

       Bra skrivet. Och dessutom är det inte mannen som
       alltid är problemet. Det kan vara kvinnan som är en
       psykopat, alkoholist och som misshandlar pappan.
       Han har inte en offerkofta eller får iallafall inte bära
       nån eftersom feminister har monopol.

       Svara

      Varför önskar du det åt någon annan? Känns väldigt elakt ☹️

      Svara

     Du låter exakt som en frustrerad hemmafru från 50-talet!

     Svara

      Jag är inte frustrerad. Men hemmafru är jag. Rekommenderar det. Har tid för att vara med våra barn, besöka äldre släktingar, vara ute dagligen i naturen och bada, plocka bär och svamp och ha picknick, målar, skriver poesi, syr, läser, lagar mat, går i kyrkan… jag är så långt ifrån frustrerad man kan bli faktiskt.

      Svara

       Och kommer bli en mycket fattig kvinna om mannen lämnar dig

       Svara

        Nu kommer inte min man lämna mig. Men om vi leker med tanken, hypotetiskt: då fortsätter jag jobba på byrå som jag gjorde innan jag fick barn och blev hemmafru. I värsta fall får jag väl ta ett handläggarjobb på en myndighet. Problem?

        Svara

         Inte elakt menat men frågan är om du är anställningsbar? Hur länge har du varit borta från arbetslivet och då menar jag som heltids fastanställd? 10 år, mer? Hur gammal är du runt 35?
         Arbetslivet av idag ställer helt andra krav och risken finns att många arbetsgivare kommer att ifrågasätta kompetensutveckling och samarbetsförmåga eftersom du varit borta från arbetslivet.

         Svara

       Vad händer om din man dör då?

       Svara

        Då gnäller hon över alla invandrare som får mer i pension än vad hon får.

        Svara

        Då är det pay day för man har såklart livsförsäkring. Bra korkat annars.

        Svara

         Är du så korkad att du tror att alla får ta en livförsäkring?

         Svara

        Man är ju inte oförmögen att jobba bara för att man är hemmafru. Sen beroende på hur man lever så har man såklart hjälp av sin familj, och uppfostrar man sina barn till goda personer så kommer de också hjälpa dig senare i livet 🙂

        Svara

         Hehe nej. Inte alltid.

         Svara

         Menar du att barnen ska försörja sin mamma när dom vuxit upp, för att hon inte har jobbat sen barnen föddes?
         Hur ska deras ekonomi gå ihop?

         Svara

        Min man har en livförsäkring som gör att jag och hela familjen kan leva gott om något skulle hända honom. Förmodligen tar jag ett jobb om han går bort, inget kul att ta hand om ett hem utan en man.

        Svara

         Såå, du gör det inte för barnens skull? 🤔

         Svara

        Ganska sjukt om man planerar hela sitt liv utifrån katastroftankar. Jag lever det liv jag vill leva. Jag värderar lugn, familjen, hemmet, naturen, att få måla och skriva, att få vara med mina barn.

        Varför ska jag tvingas lämna mina barn på dagis och slava på ett kontor? För att min man kan dö?

        Svara

         Nej Lovisa Lo, men kanske för att du ska vara en självständig människa med egen inkomst, och inte en slav till din man.

         Svara

       Du glömde lägga till din inskränkthet också!

       Svara

      Äh! Hemmafru är ju vad jag satsar på när min sambo pluggat klart! 😁 Inget dåligt med det.

      Svara

       Det är underbart! Tycker att alla kvinnor förtjänar att få vara hemma med barnen när man gått igenom graviditeter och förlossningar.

       Svara

     Håller helt med Lovisa Lo. Moral och plikt har blivit skällsord idag vilket jag tror är anledningen till att folk mår så fruktansvärt dåligt. Ingen blir lycklig av att tänka egoistiskt.

     Svara

     Lovisa Lo, du måste ju vara ett troll?
     Många som skaffar barn och håller ihop genom småbarnåren precis som ni gjort, det är som vilken familjer som helst där relationen funkar bra trots att det ibland är tufft.
     Sedan finns det dem familjer där det inte funkar och man väljer att skilja sig, du tillhör den första gruppen, hur kan du uttrycka dig hur andra ska göra då du aldrig vart i deras sits?

     Svara

    Tycker inte barnen ska behöva flytta över huvud taget. De kan bo i ett hus så flyttat föräldrarna ut och in, det var ju de som ville skiljas. Så har man ett hus och en 2:a-3:a, blir mycket billigare än om båda ska ha varsitt hus också.

    Svara

     Det är fan en bra idé! Så borde folk göra!

     Svara

      En del gör ju det, det nyaste sättet liksom.

      Svara

       Det är inte ett nytt sätt. Men dom brukar komma på ganska snart att det inte riktigt fungerar. Man bor ju då i stort sett tillsammans med den som man skilt sig från. Och dessutom blir det ju ohållbart om någon eller båda träffar någon ny. Men det får man väl inte göra förstås.

       Svara

     Tror inte det funkar. Lätt att ingen av föräldrarna känner att det är ”deras” hus då vilket gör att det riskerar att bli tjafs om städning, underhåll, renovering etc. Också knäppt för barnen att mamma och pappa inte bor där ”på riktigt”. Risken är att barnen känner att det bara är dom som bor där rent känslomässigt. En sorts ensamhetskänsla.

     Svara

      Funkar för vissa som sagt.

      Svara

       Är varken för eller emot men menar bara att det ju inte endast är en teori, folk gör så.

       Svara

        I min familj gör vi så (Jag är bonusmamma). Föräldrarna har separata boenden utöver barnens hem så någon saknad efter eget finns inte. Funkar bra. Visst blir det bråk om städning ibland men på det stora hela är det inget problem. Jag är säker på att barnen har haft det bättre än om de skulle behöva byta hem varje månad. Hela storfamiljen, dvs föräldrar och nya partners och släktingar firar alla högtider tillsammans i barnens hem så det är som hela familjens epicenter ändå.

        Svara

         Intressant. Så du bor med din partner varannan vecka och träffar inte hens barn i vardagen? (Kan va smart, dömer ej). Eller ni kanske inte bor ihop? Antog bara det för att du skrev bonusmamma, vet inte varför..

         Svara

          Precis. Fast jag är ju ofta hos barnen på helgerna och vid lov när det är min mans barnvecka så det blir endel fredagsmys och aktiviteter tillsammans ändå. Men nej, jag bor inte med barnen i vardagen. För mig är det också skönt att få lite egentid när mannen är borta.

          Svara

           Ok, coolt. Förstår helt med att gilla egentiden och skulle också föredra att inte bo med andras barn.

           Låter som en dröm!

           (annan anonym) Jag växte upp med skilda föräldrar och bonusfamilj. Det här verkar vara den absolut bästa lösningen. Jag blir så trött på föräldrar som är så själviska och ska bo med sin nya partner och eventuella bonusbarn trots att man har barn. Jag känner ingen som har trivts särskilt bra i en bonusfamilj, det är alltid mer konflikter och spänningar. Jag kände mig aldrig riktigt bekväm i mitt ”hem” där det bodde bonusförälder och bonussyskon.

         Oj vilken mardröm.

         Svara

       Om man inte vill ha något liv, så ja visst.

       Svara

     Men man måste väl ha varsin lägenhet förutom huset? Annars tror jag man blir knäpp, dela allt med exet, inte få ha nåt eget. Och då kanske det blir dyrare än att bara ha varsitt större boende?

     Svara

      Är det fler barn och de är vana att ha egna rum blir det faktiskt billigare med ett stort gemensamt och varsit mindre boende. I alla fall i Stockholm om man inte vill flytta barnen till billigare stadsdel.

      Svara

     En briljant idé tycker jag! Barnen får ha sitt trygga boende kvar och föräldrarna får ta den stora förändringen dvs det ÄR nog tungt för vem som helst att hålla på och flytta varje vecka Så varför ska barnen utsättas för det? Beundrar föräldrar som har barnens bästa i tanke vid skilsmässa.

     Svara

      Man har ju hört om barn som tvingas ha koll på sina egna saker och packande varje vecka.. Typ ena föräldern blir sur för att hen glömt sina läxor hos den andra.. Men kom igen, barn ska INTE behöva rodda packning och ta ansvar för det varje vecka! ☹️

      Svara

       Beror väl på hur gamla barnen är? Det är inte farligt för barn att ta ansvar. Snarare tvärt om. Barn växer av ansvar.

       Svara

      Men vad händer om någon av föräldrarna vill bilda en ny familj?

      Svara

       Ja visst ska väl hen få göra det nångång. Men inte när barnen är riktigt små tycker jag. 🙈 Sen finns det ju specialfall av alla dess slag men generellt så tycker jag det är underligt med föräldrar som väljer att bilda ”ny familj” (bara att man säger det ”ny familj” som att det var en ny bil man ville ha 🤢) när barnen är små.. Liksom, du har en familj även om du valt att separera, gör det inte ännu tuffare för barnen genom att snabbt skaffa fler barn att ta hänsyn till.

       Är tydligen rätt konservativ i denna fråga 🤷‍♀️

       Svara

     Hade en kompis vars föräldrar gjorde precis så. Barnen bodde kvar i huset med växelvis mamma och pappa. Föräldrarna delade på en liten tvåa på söder. Från att ha lyssnat på två föräldrar som skrek och anklagade varandra fick hon två harmoniska och lyckliga föräldrar där de fortfarande firade jul och midsommar tillsammans och gjorde alltid minst en semester tillsammans.
     I den perfekta världen ville hon givetvis att föräldrarna hade varit gifta men inte på bekostnad av alla bråken som hon nu slapp.
     Detta är många år sen nu. Kompisen är vuxen och har egna barn. Föräldrarna delar inte lägenhet med varandra men är bästa vänner. Åker ibland på semester tillsammans de två fast båda har nya partners på sitt håll.

     Svara

    Ja!
    Har man valt att skaffa barn, ha delad vårdnad så har man också valt att bo nära varandra!

    Svara

   Ja de måste det tycker jag, pga lek efter skolan och ingen orkar om man bor långt från skolområdet. Jag vill inte bo där jag bor men kommer göra det tills min dotter börjar högstadiet då hon själv kan transportera sig lite bättre, och vi inte vet vart högstadiet kommer vara (finns inget där vi bor). Men tills dess är jag absolut kvar nära skolan och hennes pappa, inget snack om saken! Min sambo har fått flytta in här också.

   Svara

    ❤️

    Svara

    Vet inte var du bor men här i Stockholm så bor många långt ifrån sin skola. Man får välja skola och det är inte säkert att man tycker att skolan som ligger närmast är en bra skola. Så därför fungerar inte ”lek efter skolan” på det viset.

    Svara

   Man kan flytta. Att man bott på ett ställe betyder inte att man alltid måste bo där. Jag tror du förstår det om du tänker efter.

   Svara

  Hoppas hon väljer en plats hon mår bra av att vars på och känner sig trygg , barnen mår bra om mamma mår bra tänker jag..

  Svara

   Sämsta klyschan ever. Om mamma mår bra mår barnet bra. Bullshit.

   Svara

    Det är sant.
    Mamma som gråter inför barnen, mamma som sover större delen av dygnet, mamma som har problem med alkohol/droger, mamma som skadar sig själv eller vill ta sitt liv, barn som bor med en sån mamma och ser såna saker mår inte bra, mår mamman väldigt dåligt syns det och påverkar barnen.
    Håller med tidigare, mår föräldrarna bra och trivs i livet är dem glada och har energi, vilket gör barnen glada.

    Svara

     Hur är det med en mamma som jobbar hela tiden och har anställda som lämnar, hämtar, lagar mat, tar barnen till kalas och aktiviteter och flyger med barnen när dom måste lämna landet för att få se sin mamma?

     Svara

    Det är verkligen inte BS.

    Svara

  Hoppas ingen glömt bort molimentis bedräglighet bara för att det är helg och cloooooosing friday passerats 😅
  Älskar hur Elin skriver på insta hur hon satsar på fredagen. Vad betyder det ens när man är frisör???

  Svara

  Hon vill som vanligt bara ha reaktioner på det hon skriver. Hon vet hur upprörda alla blir av att hon kan tänka sig flytta till stan o strunta i att sätta barnens behov främst….

  Svara

   Bor inte i Stockholm så jag kollade Google maps, enligt den är det tolv minuter med bil mellan Lidingö och Östermalm. Är det detta folk blir så upprörda över? Lägg till rusningstrafik och 10-15 minuter så är fortfarande inte 20-30 minuter så farligt tycker jag

   Svara

    Ja men då skulle dom praktiskt taget bli grannar ändå. 12 minuter är ingenting.
    Tänk om folk på landet skiljer sig och behöver bo ”nära” varandra för barnen skull… Ja, då får väl ena föräldern flytta till jordkällaren på gården. Att pendla en timme hit eller dit är typ standard.

    Svara

     Eller så får båda flytta till ett samhälle där de kan bo närmare. En timme låter ju galet.

     Svara

      Jaaaa, men precis. Det är bara att flytta, byta jobb, lyckas sälja huset, lyckas köpa två nya i samma samhälle någon annanstans. Sååå superduperenkelt så man undrar varför alla inte gör så.
      Och barnens kompisar blir väl kvar ändå.
      Folk på landet pendlar överallt om du inte visste det. Det kan ta 30 minuter att köra ungen till skolan, en timme att åka till jobbet, en timme till ungarnas kompisar osv.

      Svara

       Men inte överallt på landet, det där är extremt. Ja man får göra förändringar när man skiljer sig, inget konstigt. Ibland byta ställe, skola, kompisar.

       Svara

        Vilken jäkla diskussion det här har blivit. Jag tycker vi gör så att ni som vill fortsätta leva med någon som ni inte längre älskar.
        Gör det!
        Lev som ni vill, men tala inte om för mig hur jag ska leva.

        Svara

       Skulle aldrig palla ha barn i en sån situation 😄 Leva i bilen typ.

       Svara

    Ang Bella är det de!
    Stackars kärring som måste köra pendel 😆
    I Sthlm finns det annars skoltaxi!- hon kan ju fixa en sådan till ungarna

    Svara

     Vad svamlar du om?

     Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Nej, man ska inte dela ut hobbydiagnoser så jag sätter ingen men helt klart är något fel…

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Man kanske skulle se den. Är den lika hysterisk som blondinbella är på bloggen?

   Svara

    Värre! 2 delar släppta. Mer hysteri kommer på onsdag.

    Svara

  Är jag helt trög och morgontrött, eller vad händer. Jag fattar inte alls ”sverka dem”? Menar du slänga dom i en stor soptunna som Sverker från Plus?

  Svara

   Det var så jag förstod det efter en stunds tänkande. Av någon anledning blev jag glad av det 😁

   Svara

   Förstod heller inte ordet. Tack för din förklaring.

   Svara

  Jag tänker spontant en trea på Östermalm, kanske takvåning med utsikt, och en villa på Lidingö?

  Växelvis boende. Lidingö på barnveckor och takvåningen när hon är själv.

  Svara

   Fy vad stressigt att flytta mellan tänker jag spontant (alltså det hade gett mig en inre stress att inte bo permanent på ett ställe utan alltid ”byta till mitt andra hem nästa vecka” eller nå). Men då är ju jag som jag är också 🙄

   Men det var faktiskt första tanken som slog mig också, trivs man med att hoppa mellan och har råd så är ju två boenden en lösning.

   Svara

    Bor året runt på två ställen varje vecka (om jag inte är bortrest) – hus på landet vid kusten på helgerna och lägenhet i stan under veckorna. Ingen stress! Bara underbart 🐚

    Svara

     Inte riktigt samma sak som att ha två svindyra boenden och på varannan vecka. Helgboende i sommarstuga är något helt annat.

     Svara

      Det var inte det som var fokus. Handlar om det är stressigt att bo på två ställen. Mitt svar är nej. Och vad vet du vad mina boenden kostar..? Öar i bohuslän och centrala Göteborg är möjligen ”billigare” än Bellsans alternativ men ingen budgetlösning. Och bor inte i ”stuga” ☺️

      Svara

       Jag vet inte men magkänslan säger att det är någon skillnad. Men jag är osäker på vad. Kanske att ditt helgboende låter mer som en ”getaway”. Jag vet inte 😅 men det låter trevligt att kunna åka bort på helgen 🙂

       Svara

        Avundsjuk?
        East har förklarat precis hur hon menar ju.

        Svara

         Men va? Hur… Vad… Va?

         Ja hon förklarade och jag säger att det låter nice. Men att jag inte ser på det på samma sätt som det jag skrev först… 😑

         Jag förstår inte vad du håller på med…

         Svara

    Jag var ändå 15 när mina föräldrar skiljdes- de bodde rätt långt ifrån varann men ville gärna att vi skulle bo hos dem båda. Fy vad jobbigt det var- behöva dela sig mellan och flytta vissa kläder och tillhörigheter mellan. Vet inte om det blir bättre eller sämre för ett yngre barn för då vänjer man sig kanske och mamma o pappa ansvarar för att hämta o lämna en. Men inget jag önskar något barn! Därför borde man som föräldrar anpassa sig och bo rel nära varann så barnen slipper flänga runt.

    Svara

     Oj vad jag känner igen mig i din kommentar! Mina föräldrar separerade och bodde första åren 5 min från varandra. Det var tufft men ändå så gick det väldigt bra, och det var ibland lite kul att ha två hem. Men sedan, när jag var 12, så flyttade pappa 1 timme bort och vi kunde bara vara hos honom varannan helg. Det var inte kul alls, och det påverkar fortfarande vår relation idag när jag är snart 27.

     Svara

      Vad tråkigt gjort av honom 😢❤️

      Svara

    Men det är ju precis vad alla skilsmässobarn gör, flyttar mellan två boenden.
    Själv hade jag gillat att ha kontrasten innerstan/nära till naturen och bo lite varstans 😊

    Svara

     Var det min kommentar du svarade på? 😅 Det är lite svårt att se ibland.

     Ja det är ju tyvärr så de får göra. Det är en av alla anledningar att jag aldrig kommer skilja mig, om jag inte själv kan hantera det, varför skulle jag utsätta mina (framtida) barn för det 💔

     Svara

      Det kan man inte i förväg. Du kan även bli lämnad. Livet Och personer förändras också efter barn, nya saker kan komma fram.

      Svara

    Eller hur! Och ändå är det ju EEEXAKT det många frånskild föräldrar gör mot sina barn, bella included..

    Svara

   Hon är i ekonomisk kris. Ska hon helt plötsligt underhålla två hem?

   Svara

    Hon har absolut noll ekonomisk kris om hennes svåra val just nu är villa på Lidingö eller våning i city.

    Svara

   Med butler på båda ställena samt barnflicka, kock, chaufför, städare, trädgårdsskötare, påkläderska, frukostpersonal, make up artist, hårfrisör, fotograf, kommunikationsansvarig och säkerhetsteam! Det blir ett stort kök/vardagsrum om alla ska få plats.

   Svara

  Jag tycker det är osmakligt att spekulera i lsabellas psykiska hälsa på detta sätt. Ett uppbrott och förlorade jobbmöjligheter gör ont, oavsett excelark eller inte. Är inget superfan av Isabella, men denna bloggs ofta raljerande ton ger mig ont i magen.

  Svara

   Det är helt ok att tycka så, MEN Isabella har enbart sig själv att skylla. Hon har ljugit, manipulerat, behandlat andra som smuts under sina skor i åratal. Jag säger Karma, what goes around comes around och med det tillägger jag….. äntligen!!!

   Svara

    Hur har det påverkat dig och ditt liv? Världen är full av mindre bra människor. Ändå de flesta är bra och rediga människor. Hur kommer det sig att du ägnar delar av ditt liv till att önska andra ont? Hur blev du sån?

    Svara

   Jag häller med dig. Hur långt är Camilla beredd att gå för att krossa BB? Oavsett om det är enligt excelarket eller inte så spelar man inte rysk roulette med människors psykiska hälsa. Ingen här kan på riktigt veta hur BB mår. Oavsett vad hon gjort eller sagt så är hon en människa. Du själv Camilla har ju skyllt en hel del på ditt mående under sommaren och hösten för att inte leverera eller leverera halvdåliga inlägg på din blogg. Du har bett om förståelse och tålamod för du mår inte bra. Vad är skillnaden på dig och BB? Är du mer ledsen och deppig? Är din deppighet mycket viktigare för okända än BBs? Jag tycker du och BB är väldigt likafungerande. Mycket mer än du själv ser. Kan det vara därför du inte gillar henne? 😱

   Svara

    Isabella har bara sig själv att skylla att hon är i den situation hon är.

    Hon har kört på som en ångvält utan att bry sig om vilka hon trampar på, ljugit sig knallblå och gör allt för att utnyttja andra människor (till och med sina egna barn).

    Jag tycker det är milsvid skillnad på hennes mående, som hon själv har orsakat, och ett dödsfall inom familjen som, om jag förstått det hela rätt, är vad Camilla gått igenom.

    Svara

   Men hon är ju inte helt 100, vad finns att spekulera om

   Svara

   Hon lever just nu på att folk är intresserade av hennes hälsa …

   Svara

  Hus på Lidingö är ju mer praktiskt förutsatt att barnen kommer fortsätta gå i skolan där. De bästa skolorna i Stockholm finns ju i stan, så om man tänker på lite längre sikt kan en lägenhet i stan vara bättre. Det går ju förstås utmärkt att pendla från Lidingö till stan varje dag. Flera i mina barns klasser gör det.
  Men att hon skulle välja Lidingö för att barnen skulle fortsätta vara nära sina kompisar och skola köper jag helt enkelt inte. Barn kan faktiskt må bra av, och till och med utvecklas av, att byta miljö.

  Svara

   Tror nog skolorna på Lidingö kan duga fint för två barn som har flera år kvar som småbarn…

   Svara

    Varför nöja sig med ”duga”?

    Svara

     Fostra blivande nobelpristagare..?

     Svara

      Den viktigaste faktorn för barns framgång i skolan är föräldrarna (deras utbildningsnivå bl.a.) enligt forskningen.

      Svara

       Bra med en mamma som inte ens orkade gå ut gymnasiet då

       Svara

     Men sluta. De flesta skolor är helt ok, finns styrkor och svagheter på alla. Skolorna inne i stan är inte så fantastiska som du får det att låta. Man måste inte jaga perfektion (och kommer ej heller hitta den) i skolvärlden.

     Svara

      Jag sa inte att ALLA skolor i stan är bra. Jag sa att de bästa skolorna finns i stan. Höga genomsnittsbetyg talar väl för sig själva.

      Svara

       Nja.. I en del skolor har lärarna press på sig att ge bra betyg för skolans ryktes skull, gäller kanske främst friskolor men vet inte.
       Dessutom är elevunderlaget annorlunda vilket påverkar betygen, alltså det är inte skolan eller lärarna i sig som är bättre.

       Svara

        Det finns några få skolor i Stockholms kommun som har ett högre betygsmedel än motsvarande snittbetyg på nationella proven. Elevunderlag har inget att göra med snittbetyg däremot när det gäller grundskolan spelar socioekonomisk klass in på om skolan har högre eller lägre snittbetyg för nian. Det går att hitta betygsstatistik för alla avgångsklasser från grundskolan och gymnasiet hos skolverket har jag för mig.

        Svara

         Ja, socioekonomisk grupp på eleverna – elevunderlaget.

         Svara

          Aha fattar, det var så du menade håller med.

          Svara

       De skolorna har höga intagningspoäng från början, så endast elever som redan är duktiga i skolan (och oftast har stöd hemifrån eller läxhjälp) kan gå där. Handlar tyvärr inte om någon magisk pedagogik utan om ett elitistisk segregering redan från dag 1.

       Svara

        *en

        Svara

        Grunsdskolan har inte antagning baserat på poäng.

        Svara

  får känslan av att hon släpper igenom alla kommentarer som kommer in på vissa inlägg och på vissa inlägg släpper hon knappt igenom några kommentarer alls. Väldigt olika antal kommentarer på den senaste tiden.

  Svara

  Hon har ju valt att hänga upp sig på sina kändiskompisar. Istället för att nätverka och bjuda in förskolekompisar/klasskompisar till kalas bjuder hon in typ Foppas barn.

  Det är så kortsiktigt tänkt. Är kalaset till för henne eller hennes barn?

  Svara

  Jag säger så här: WOW!

  Jag har just sett första dokumentär avsnittet om Isabella! Vilket fantastiskt avsnitt och vilken inblick i hennes liv.

  En gåta varför detta inte sänds på SVT en lördag kl 20 istället för på en ganska okänd internetsida.

  Svara

   😂 hahaha!!!

   Svara

   😂 hahaha!!!

   Svara

   Förstår inte om du är ironisk eller inte.

   Svara

    Men tänker gissa på ironi!

    Svara

   Ironi är svårt

   Men jag väljer att tolka dej som ironisk.
   (Alternativet skulle inte sätta din intelligens i bra dager)

   Svara

    😂 finns ett 3e alternativ förutom ironisk och obegåvad, provocerande.

    Svara

   Underbar ironi denna lördagsmorgon.

   Svara

  Mig spelar det absolut ingen roll var hon bor i framtiden.

  Svara

   Inte mej heller.
   Visst är det skönt.

   Visst, man kan engagera sig i många saker, men jag tycker att något borde bli eftersatt i ens liv om man engagerar sig kraftigt i vad alla andra människor har för sig.

   Svara

   Bara jag inte får henne som granne! Åh hemska tanke.

   Svara

    Men då kanske du blir bjuden på utlandsresor, precis som hennes förra grannar Martina och co

    Svara

     Ha ha, reser så mycket i jobbet så nej tack. Plus skulle tacka nej. Väljer mina vänner med omsorg.

     Svara

      👍🏻

      Svara

    Wow, det hade varit något! Hade gärna haft bella som granne och följt farsen på lite närmare håll!

    Svara

     Jag med! Hon hade kunnat få gråta ut hos mig.

     Svara

    Jag kan ha henne som granne.
    Hon bits inte

    Svara

  Utan att ha någon statistisk beläggning för det släpper hon alltid igenom fler kommentarer när inlägget har kategorin ”offerkofta” i excelarket. Hon vet förstås att det skapar diskussion bland hennes förvarare och kritiker.

  Svara

   Märks att de kollas innan. Det är ibland en eller två dagars fördröjning innan de släpps fram.

   Svara

  Det bästa kanske vore att Odd tog barnen på heltid tills hon ordnat upp sitt liv?

  Svara

   Det bästa vore nog om ingen random person på nätet spekulerade i barnens bästa.

   Inte ens utbildad personal i samhället har full insyn i familjers situationer och beteenden så vad får dej att tro att just DU har det?

   Svara

    Har jag givit sken av att vara proffs?

    Svara

     Du skriver ju ”det bästa kanske vore…” Hur vet du vad som möjligtvis är bäst om du inte är ett proffs eller har full insyn i hennes familj? Chilla med pekpinnarna när du inte har någon aning om vad du pratar om.

     Svara

      Typ en killgissning/spekulation/tanke?

      Svara

       Tycker det är ganska magstarkt att ”killgissa” att Odd borde ha barnen på heltid. Varför tycker du att det skulle vara bäst? Vad baserar du den spekulationen på?

       Svara

        Är det för magstarkt att ifrågasätta någons åsikt? Lätt att bli kränkt då?

        Svara

         Skulle till anonym 09.50. Dig Lisa, håller jag helt med

         Svara

        Det baserar jag på hur hon verkar må och på den pressade situation hon verkar befinna sig i

        Svara

        Han lagar god husmanskost! 😉

        Svara

      Dagge kanske uttrycket en åsikt?
      Eller är det för upprörande i lättkränkthetens och mellanmjölkens landet lagom?

      Svara

       Vissa verkar glömma att det här bara är kommentarsfältet i en blogg…

       Svara

       Dagge får tycka vad hen vill. Dagge borde bara lära sig att man inte måste säga allt man tycker. Jag tycker och uttrycker till Dagge att barn till både psykiskt sjuka, missbrukare och diagnosticerade föräldrar älskar och vill vara med sina föräldrar. Att många som förvägras sina föräldrar mår sämre av att inte få vara med dem än att vara med dem. Min åsikt har ingenting med Bellas familj att göra. Jag vet inget om dem.

       Svara

        Och du borde lära dig att detta är ett kommentarsfält i en blogg – precis som anonym skriver ovan 😃

        Svara

         Just det, Dagge! 🤣
         Trots det så har du ansvar för vad du skriver.

         Svara

          Öh ja?

          Svara

          Vad är det för skitsnack?

          Svara

         Ja och då får folk säga emot dig också.

         Svara

          Självklart – har jag sagt något annat?

          Svara

        Är det du som bestämmer vilka av Dagges åsikter han får verbalisera och vilka han måste hålla tyst om?
        Eller har vi en nyinrättad myndighet dom avgör detta?

        Svara

   Hur vet du hur odd är som förälder?

   Svara

    Jämfört med Bella tror jag han är bättre!
    Men för den sakens skull behöver de inte betyda att han är bra, bara bättre.

    Svara

     Och för den sakens skull behöver det inte betyda att det är bäst för barnen att bara vara hos honom.

     Svara

      Nä tror inte jag heller. Om båda föräldrarna är mentalt friska är det bäst att bo hos båda, annars inte.

      Svara

   Och det tycker du att du ska sitta här och ha en åsikt om?
   Är du på riktigt?

   Svara

  Men tycker hon inte själv att det räcker nu med alla snyftinlägg? Hon är som en hackade skiva. Även om hon faktiskt mår så dåligt så finns det ju annat att skriva om, alternativt inte skriva något alls utan fokusera på sitt mående istället. Jag vet inte, hade känt mer sympati om jag hade trott på något hon skriver.

  Svara

   Mår hon dåligt innerst inne? I dokumentären säger hon att det är ok att förlora pengar. Liknande sa hon i Sommarprogrammet. Verkar mera offerkoftan. Hon gör trots allt mängder med resor med mera, mera än en normal person. Nu bilat till Säffle. Bloggar dagligen. Lägger ut på Instagram. Offerkoftan fungerar märks på kommentarerna på IG. Beträffande kommentarerna så här hon en anställd kommunikationsansvarig som kan hantera dem. Men hon kanske jobbar heltid med stiftelsen? Dock syns Marisol blivit mamma/väninna också.

   Svara

   Om hon mår dåligt så får hon ju skriva det på sin egen blogg, eller hur?
   Du gillar ju uppenbarligen inte Isabella, låt bli att läs hennes blogg då.

   Svara

  Men är hus på Lidingö enda alternativet? Lägenhet då?! Gåshaga är väl rätt lyxigt om det är enda alternativet fortfarande…

  Hon verkar inte vara en hus-tjej riktigt. Speciellt inte utan hemma-teamet.

  Svara

   Nej, hon verkar alltid vilja ha någon som bor i huset så hon slipper vara ensam.
   Men Julia kanske inte har något emot att bo hos sin halvsyster?
   Att bo hos mamman på Uppsalaslätten kanske inte är lika trevligt för en ungdom som att bo i stan?

   Svara

    Hon kanske skulle skaffa en man? Hon valde ett liv i ensamhet, hon valde bort familj och prioriterade karriär. Hon hatar djur. Hon hatar gamlingar.

    Svara

     Naje… Hon gillar gamlingar om de sitter på lite cash. 😉

     Svara

   Ett alternativ som jag ser det är att hon går över till att ha barnen varannan helg och lite extra på lov och när det passar. Så får barnen ha sin trygga punkt på Lidingö till vardags. På så sätt kan Isabella köpa en lägenhet i stan och samtidigt ta med barnen på äventyr. När barnen blir äldre kan tiden utökas då dem kan åka till skolor på Lidingö själva fram och tillbaka.

   Svara

  ”klassisk trävilla på Lidingö”…
  Ja, hon lär inte vara ensam om att vilja bo så.
  Det är precis vad många andra letar efter och utbudet är litet. Priserna därefter.
  Men har Bella trots kris möjlighet att köpa ett hus för 15-20 miljoner eller så är hon förstås bara att gratulera.
  Frågan är dock varför hon hela tiden tjatar om att det är kris? Krisen verkar inte vara i plånboken i alla fall.

  Svara

   Det handlar ju om bolagen. Har du missat det?

   Svara

  Hon har redan visat vad hon går för. Under skilsmässan sket hon i barnen och var aldrig hemma. Så mycket som hon har flygit runt desstom och aldrig verkat haft nåt behov att finnas nära sina så små (som de var då), det är inte ett normalt beteende. Hon saknar nåt grundläggande

  Svara

   Håller med! Dessutom hade hon gärna även flyttat till USA på halvtid utan de minsta hänsyn till barnen. Eller i somras när barnen och inte Bella fick pendla på flyget fram och tillbaka mellan Sverige och Frankrike.
   Hon är skrämmande ego.

   Svara

    Det är tur att hon inte är miljardär. Hon hade varit typ lika dålig för världen som Trump

    Svara

  Den där Ida som kommenterar verkar ju dock vara en sjukt dryg och jobbig person. Skulle absolut inte ta råd från henne. Tror Isabella fixar pusslet med barnen oavsett om hon bor på Lidingö eller ej. Det är väldigt vanligt att föräldrar som är skilda bor i olika områden i en stad. Är helt övertygad om att det inte kommer förstöra barnens liv som Ida så ”snällt” påpekar.

  Svara

   Jag tycker precis tvärtom, att Bella borde lyssna på henne eftersom hon ger förnuftiga råd och inte som hejarklacken som kräks ur sig banala floskler som du är såååå fin, stark, girl power 😍😍😍😍

   Svara

    Nej, Isabella borde inte lyssna på en okänd bloggläsare på internet vars främsta drag är att vara en besserwisser och som inte vet någonting om Bellas liv. Ida vet ingenting, precis som du och jag inte vet något om Isabellas liv, inte egentligen. Kritisera Bella för hennes företagande och sätt att driva företag, för där finns det mycket att säga. Men hennes privatliv vet vi ingenting om, vilket de med lite vett i skallen fattar.

    Svara

     Iblan är det faktiskt bra att höra från utomstående, som kan se saken med nyktra ögon. Sen om det är bloggläsare eller psykolog spelar faktiskt ingen roll. Vissa saker är så pass solklara att hon även borde kunna lyssna på bloggläsare. Det var ju inte så många som har trott på allt glam, NY och lösögonfransar, hon grävde sin egen grav.

     Vi är många som trotts allt ger Bella ungefär samma råd, hela tiden. Väljer man då inte att lyssna så får man oxå stå sitt kast. Vilket de med lite vett i skallen fattar.

     Svara

     Nu missuppfattar du mig Lisa och läser in saker jag varken sagt eller insinuerat. Jag jämförde Idas kommentar med de floskler som Bella vanligtvis visar upp på sin blogg och på IG. Oavsett vad man tycker om Idas råd har de väsentligt mer substans än hejarklackens.
     Ida utger sig inte för att veta något om Bellas liv utan ger ett råd baserat på fakta. Jag har överhuvudtaget inte kritiserat Bella varken hennes företagande eller privatliv. Helt ärligt förstår jag inte hur du lyckas koka ihop allt du skrev som svar till mig.

     Svara

  Är inte det förvånande att hon inte redan har köpt ett nytt boende?
  Hon kanske hade planerat att flytta till Göteborg? 🥴

  Håller med kommentarerna om att hon knappast har någon kris när hon kan välja mellan villa på Lidingö eller lägenhet i innerstaden.
  Snacka om att vara priviligerad!
  Sen tror jag att hon kommer känna sig ensam vart hon än flyttar, men det är en annan sak.

  Svara

   Troligen hon redan nytt boende men vill ha kommentarer. Klassiskt influenser grej och det fungerar. Se även här.

   Svara

    Det tror inte jag.
    Jag tror mer att ES fick bråttom att avsluta eftersom Göteborgsboende kom på tal.

    Svara

    Eller hur, låter helt osannolikt att hon sålde huset för 2-3 månader sen (?) men inte fixat nytt boende.

    Svara

  OT: Det där som nämndes om Dessie i Öppet Spår – stämmer det?? Var hittar jag mer info? Hittar inget på fb

  Svara

   På fb finns det. Sök bara Dessie+Vanita+Kniv+flas–back.
   Det spekuleras i tråden. Dessutom är den gammal. Tror inte att det är hon…eller hoppas inte…

   Svara

    Finns ju inget i den sökningen….

    Svara

   Vad stod det?

   Svara

  Märkligt att hon, med behov av säkerhetsteam och allt, outar exakt vilket ”hotell” hon ska bo på hela helgen.

  Svara

   Numera är Marisol säkerhetsteamet…

   Svara

    Marisol har en olaglig pepparsprej i handväskan och besitter därutöver gedigna kunskaper i karate.
    Bella behöver alltså inte vara orolig för några hot så länge som Marisol finns i närheten.
    Har jag hört.

    Svara

   Dessutom har hon släpat med Marisol som någon slags sällskapsdam eftersom hon saknar egna vänner.

   Svara

    Man minns ju när Emma var Bellas hovdam.
    Får se hur länge Marisol orkar med denna roll.

    Svara

     Så länge som hon får lön.

     Svara

    De har ju pratat och pratat i tolv timmar. I sex timmar har de pratat om B och i sex timmar har de pratat om M. Goda vänner stöttar varandra. 🤣

    Svara

   Och till just Värmland där vi har tur om polisen kommer inom en timme när dom behövs 🙈

   Svara

  Det hon skriver om sin weekend på Saxå bruk, att ägaren är så snäll som låter dom vara där. Det är ju ett hotell för bövelen, hela konceptet är att det ska vara gäster där. *facepalm*

  Svara

   Bella kanske trodde hon fick bo där pga sin kriiiiiiis!

   Svara

    Mera för att få uppmärksamhet varför hon inte är på Ellegalan. Tror det var på ELLE-galan hon hade tänkt sig bära den röda långklänningen hon angav skulle bäras på en stor gala. Kärlekens röda färg. Ger mig sjuttsingen på att den var planerad som statement för förlovning med en man från Göteborg. Vad tror ni?

    Svara

     Det tror jag absolut!

     Svara

     Klart man reser bort om man inte får vara på Elle-galan. Då kan man alltid skylla på att man var bortrest 🙂
     Michaela Forni åkte ju till Sydafrika för att markera att hon absolut inte kunde vara på Elle-galan (som hon inte var inbjuden till).

     Svara

     snyggt spanat!!

     Svara

   Ett annat sätt att skriva att det är sponsrat? Varför skulle hon annars lägga ut var hon är ute på landet? Lågsäsong och dåligt med bokningar. Inte bra att dricka vin när man har en depression.

   Svara

    Eller så har hon så mycket bad will nu att hon är glad att hotellen tar emot henne som betalade kund trots hennes skamfilade rykte 😉

    Svara

   Det är alltid så märkvärdigt när det gäller Bella.
   Inte kan hon boka in sig på en weekend-vistelse som vanliga människor inte.
   Nej, man ska få intrycket att Carl-Jan nådigt upplåtit härbärge till Bella och Marisol i likhet med hur adeln kunde resa runt bland slott och herresäten förr i världen.

   Svara

    Haha… men det är sen gammalt att hon har hybris.

    Svara

    Det kanske i bokföringen är stiftelsemöte och research för kursgård för starta egetkurserna?

    Svara

   Camcam kanske får kontakta Mannerström och fråga hur inbjudan sett ut? 😊

   Svara

    Nej, Carl-Jan menar jag säger klart

    Svara

   Hon fick väl bo där gratis – i utbyte mot ett omärkt reklam inlägg på bloggen. Det var väl snällt av honom?!

   Svara

    *reklaminlägg

    Svara

  Ellegalan… Är IL ens bjuden i år????

  Hon kanske inte ens är bjuden och säger att hon tackat nej… För vi vet ju allihopa att hon skulle ALDRIG säga nej till att gå på röda mattan och glänsa upp i världens flin och fortsätta med sin teater. … 😏

  Svara

   Hon kanske är på Bindefeldts svarta lista? 🧐

   Svara

  Jag tycker hon ska vidga sina vyer och överväga lägenhet på Lidingö. För de pengarna som en 4:a kostar i stan kan hon få en riktigt fin lägenhet på ön. Problemet är om det är status nog för henne.

  Svara

  Undrar hur Bella ska fira sin 30-årsdag i år? Med vänner? 😬

  Svara

   Med Marisol förstås.
   Om hon fortfarande är kvar i oktober.

   Svara

    😂

    Svara

   Fy fan va elakt

   Svara

    Mm

    Svara

    Sanningen svider!

    Svara

     Ondskan förgör dig!

     Svara

      Halleluja!

      Svara

   På hemlig ort dvs skönhetsklinik någonstans i världen?

   Svara

  Jag förstår inte Isabella. Det känns som att hon drar fram olika kort när hon behöver dem. Deprimerad o har torgskräck? Den senaste tiden har hon ju bara vistats i sammanhang med massa människor och inte nämnt torgskräck en endaste gång. Man kan inte plocka fram olika tillstånd när man behöver dem, antingen har du det eller inte.

  Svara

   Bella kan! Det är en av hennes magiska egenskaper…

   Svara

    En av hennes många bästa styrkor 🙂

    Svara

    Hur går torgskräck och social fobi ihop med att lägga ut sitt liv på sociala media flera gånger dagligen? Samt i underkläder? De jag känner som har liknande gör inte så.

    Svara

   Hon blev inte bjuden på Ellegalan skulle jag tro. Eftersom hon huvudsakligen levt på sitt kändisskap är det riktigt illa.

   Svara

    Såg inte Pingis där heller.

    Svara

  Vad tror ni, jag tror att Erik S gjorde ”slut” innan jul. Varför jag tror det? Jo Bella nämnde intet om julklapp från honom. Heller inget om nyår. Hon hade väl visat dokumentären för honom och då förstod han äntligen hur hon är.

  Svara

   Fast hon nämnde inte heller någon födelsedagspresent från honom och då var de ju tillsammans. Tror att han har sagt ifrån att han inte vill nämnas i sådana sammanhang. Men du kan ha rätt ändå! Nyår brukar man ju fira med den man är kär i.

   Svara

   Jag tror också det. Därav den långa frånvaron på bloggen.

   Svara

   Tror jag med. Därav radioskuggan över storhelgerna. Vilket jag i så fall förstår till fullo, framför allt om hon inte valt att avsluta relationen själv. Ibland kan det ju också vara bra att dra sig undan och reflektera, för vad skriver man om den andra parten är superprivat och man inte kan skriva något om det för att man gjort en överenskommelse om att hålla det privat.

   Svara

  Varför inte en lägenhet på Lidingö

  Svara

   Bästa förslaget.
   Hon kan gå med i Hyresgästföreningen.

   Svara

  Jag tycker ibland att folk kan vara lite hårda mot henne i kommentarerna både här, där och på diverse andra forum, men sen kommer jag på hur otroligt utspekulerade hon är (excel)…
  Jag tror tyvärr att hon släpper igenom De negativa kommentarerna för att få sympati, att det kan komma nått inlägg/artikel snart om hur synd det är om henne för att alla hoppar på henne mitt i ”the big krajs”.

  Svara

   Hon har ju sagt tidigare att hennes bloggläsare är så lättlurade och lättmanipulerade!

   De förlåter jag henne aldrig för! 😂

   Svara

   Hårda?? Hon har betett sig så illa mot alla, nedvärderat läsarna och sålt ut sina barn och nära som mindre värda än karriären, och ändå får hon styrkekramar mm fortfarande??!

   Svara

    Med hårda menar jag folk som hoppar på henne om saker som vi normalbegåvade förstår är över en gräns (Hud, Vikt, val av partner osv).

    Svara

  Camilla, du är så jäkla feg i hur du modererar här. Minsta lilla avvikande debatt, oavsett ämne, så raderar du kommentarer som har en annan åsikt än majoriteten. Ok om det rör saker som rasism men när man inte ens kan diskutera dödstraff och konservativa åsikter utan att du ska plocka bort hälften av kommentarerna då blir det bara löjligt.

  Svara

  Typiskt Bella. Hon vet att inlägget kommer att generera många kommentarer.
  Kan se rubriken i Expressen framför mig ”Isabella Löwengrips svåra val”
  Vi vet alla att hon helst vill ha en lägenhet i stan för ett hus fixar hon inte att bo i själv och en lägenhet/radhus är inte status för maskros-Bella.

  Jag diskuterar hellre det oprofessionella i att chefen är vän med en anställd och umgås på fritiden.
  Sammalika var det ju med Simon som var ute och festade med henne då hon separerade från Oddan för att inte tala om att han sov med henne då hon var mörkrädd på ett hotell….

  Svara

   ”Löwengrips ärliga ord…”

   Svara

  Hon vill uppenbarligen helst bo i stan, men för barnens skull borde hon bo på Lidingö. Så varför kan hon inte bo i Odds lägenhet varannan vecka när hon har barnen? Så kan Odd låna hennes vecka i stan de veckorna.

  Svara

   Till Anonym 11.35

   Bara byta så där? TÄNK om Odd lever i sitt hus med en ny kvinna. Vem här kan veta? Antagligen ingen.

   Svara

   Rätt säker på att O inte bor i en lägenhet

   Svara

    Odd bor i ett mindre radhus

    Svara

   Men Herre Gud varför skulle han vilja det. Han har ju ett bra liv där han bor.

   Svara

  Min erfarenhet av depression är att då orkar man inte, man orkar inte blogga, man orkar inte tänka osv. Och framför allt, man skriver inte typ ”depressionens vilja är starkare än min idag” för är man mitt uppe i en depression och inte kommer ur sängen, så brukar ångesten, stressen och nedstämdheten ta över och blockera allt annat. Blogga kommer långt ned på listan över vad man orkar/prioriterar då man knappt kan andas känns det som. Obs, detta är bara min personliga erfarenhet

  Svara

   Håller med!

   Svara

   Jag har en depression just nu. Haft flera tidigare också under många år. Har svårt att ta för mig saker just nu. Men håller också på att slutföra min utbildning. Vilket inte gått så bra som det annars skulle ha gjort, men sakta har jag fått in mina uppgifter. Kämpat som fasen (med att komma upp ur säng vissa stunder, eller en uppsats andra stunden). Att vara deprimerad betyder inte automatiskt att man bara ligger i sängen eller inte klarar av någonting. Man kan klara av att göra saker också, fast det är såklart mycket svårare.

   Svara

    Absolut! Kroppen har en enorm styrka att klara sånt vi måste, ta hand om barn, jobba (iaf tills det tar tvärstopp) och man har bättre och sämre dagar.

    Och blir glad att höra att skolan funkar, om än det är tufft ❤️

    Jag var inte så nyanserad i min text, men det är klart det kan vara som du skriver.

    Men jag tror skillnaden är (kan ha fel) att du orerar inte om din depression, skriver långa utläggningar, resor, aktiviteter osv. Tittar jag på mig själv så om jag orkar det hade jag varit nere men inte sett mig som deprimerad.

    För då jag var det behövdes medicin, samtalskontakt, sjukskrivning. Man laddade hela dagen för ett läkarbesök och sedan var typ hjärnan och orken slut.

    Men det är ju utifrån mig själv än en gång

    Svara

  Hur går det med utredningen av henne köpta kommentarer på Instagram? Borde den inte vara klar nu? Jag tror att hon har en del köpa kommentarer nu också, vissa profiler som kommenterar verkar misstänkt konstruerade.

  Svara

   Utredning?

   Svara

    Ja, när hon blev anklagad för att ha köpt en massa kommentarer i höstas, sa inte Marisol då att de skulle undersöka vad som hade hänt? Minns inte ordagrant, men att de skulle gå till botten med det eller utreda det. Om de kom fram till vem som gjort det och att Bella var oskyldig (vilket ju var vad Marisol försökte kommunicera) borde de gå ut och berätta det. Vad betyder denna tystnad?

    Svara

     Aha! Då är jag med!
     Även om hon försökte utreda det så skulle hon inte få fram ett skit, därav tystnaden.
     Hon hoppas kanske att fler än jag ska ha glömt bort det. 😉

     Svara

   På Isabellas blogg är jag helt övertygad om att mer än hälften av kommentarerna är antingen köpta eller ”ditlagda”.
   Krävs inte så stor förmåga i att se ”mönster” för att se hur samma ord,användning av tecken,
   meningsuppbyggnad osv osv återkommer vid varje inlägg..
   Människan är sjuk, sällan man skådar en sådan personlighetstyp som IL framför öppen ridå..
   Skrämmande!

   Svara

    Det är väl sådana arbetsuppgifter som Marisol har bl a. Att skriva kommentarer.

    Svara

  https://www.isabellalowengrip.se/2017/05/02/we-are-never-too-strong/

  Från att påstå att man är lyckligare än genomsnittet till att skriva om sin depression. Jag vet inte men det är nog inte bara jag som lägger rösten på att båda inläggen är fejk….

  Svara

  Slöläste lite på öppet spår och s å g en kommentar som kom in 2.28 i natt som svar på något om kattfoder:

  ” Jag kommer kanske dö idag :(, helt ensam.
  Skulle önska att de i min familj höll min hand. Kanske några vänner och ex.
  Från att ha varit frisk till döende.”

  Känner mig orolig för personen som skrivit den, kan ju inte göra något, men vi kan kanske alla sända personen en tanke eller svara på kommentaren så att hen inte behöver vara helt ensam

  Svara

   Såg också den men råkade klicka bort och nu hittar jag den inte … Hoppas hen mår bra!

   Svara

  Tydligt att Isabella aldrig upplevt en tung dag i sitt liv om hon anser att en kris är att välja mellan en villa på Lidingö eller lägenhet i Stockholms innerstad.

  Svara

   Hon har en kris OCH måste dessutom välja var hon ska bo.

   Svara

   Hon är frisk, hennes barn är friska, hon har pengar nog att som alla säger, bestämma mellan villa på lidingö eller lägenhet på östermalm. Hennes jobb är ett skämt. Att hon mår dåligt kan jag tro till viss del, hon har ändå satt sig i skiten helt på egen hand. Men att ropa kris, depression, mobbing etc är bara damagecontrol. Hon är en snart 30 årig kvinna med 2 barn och beter sig som en tonåring som försöker lajva vuxen men blir putt när det inte går som hon vill. Skärpning!

   Ensamstående mammor som jobbar långa dagar i skola eller omsorg har inte lyxen att resa till Värmland när det är lite jobbigt, och att få lån för att flytta till valfritt boende förblir en dröm. Dessa kvinnor är powerkvinnor om något!

   Svara

  Det finns ett äckel som brukar kommentera på hennes Instagram på franska. Varför tar hon inte bort hans kommentarer och blockar honom?

  Svara

  Efter meningsutbytena under det här inlägget börjar jag tro att ”Clean your room and slay your dragons!” är TRH.

  Svara

  Efter meningsutbytena under det här inlägget börjar jag tro att ”Clean your room and slay your dragons!” är T R H.

  Svara

   T R H? Vem är det?

   Svara

  Fast nu är de så att Bella inte släpper igenom ens en 1/4 Del av alla kommentarer ,speciellt inte de när läsare ifrågasätter hennes lögner om sin barndom eller hoten. Hon är livrädd för att ta ansvar för det.
  Ifrågasatt många gånger om hon inte känner skam över lögnerna till detta då det exempelvis finns kvinnor som lever under riktiga hot, som får förflyttas dag ut och dag in o har sitt liv i en resväska, även dom som inte överlever . Jag har oxå ifrågasatt hennes lögner om sin barndom att hon även där pissar på de barn som verkligen är utsatta. Men hon vägrar godkänna dessa kommentarer, hon vill inte se dom. Det gör mej vansinnig, hade hoppats att dokumentären va hennes sätt att berätta sanningen, men det var bara ännu mer lögner och beskyllning på andra än att mer se sin egen kraft i det hela.

  Svara

   Exakt!!

   Kommenterar du något konstruktivt kritiskt eller frågande (t.ex. du skriver en sak men säger något annat framför kameran – vilket av dem är sant?) så godkänns det inte. Allt obekvämt som kan bevisas hålls långt borta från kommentarsfältet. Men riktigt elaka kommentarer, ofta utan grund, godkänns snabbt, så att hon sedan kan fylla på med en massa försvarskommentarer. Allt är noga uträknat.

   Svara

  Jag vet att man kan vara olycklig av många anledningar, att depression kan drabba vem som helst osv. Men jag har svårt att ta hennes kris på allvar. Är man i ekonomisk kris om man kan välja mellan dessa dyra boenden? Dessutom, ”om jag skulle förlora allting skulle jag bara börja om”. Upp till bevis?

  Svara

  Carl Jan (vinexpert)har tydligen denna helg upplåtit ett boende och hon har mage att kalla hans vin okej. Vem är den här Marisol egentligen? Var har alla hot tagit vägen? Stollar som har förföljt och besökt BB bryr sig väl inte om hennes bolag går dåligt och att hon saltat sina unika besökare. Dom är väl mer intresserad av blont hårsvall och bröst.
  Cam cam, kan du inte söka upp Mange livvakt och kolla om inte han vill ställa upp på en intervju.

  Svara

   Jag tolkade det som ”middag (ok inte middag utan vin, charkisar…….” Alltså inte att vinet bara var ok.

   Svara

  Skaffar man barn så kommer de först – att hon ens överväger något annat är skrämmande.

  Svara

  Feminism = jämställdhet. Mycket forskning visar på att ökad jämställdhet leder till längre och stabilare äktenskap. Bland annat Families of the 21st Century, av professor inom Sociologi Gösta Esping Andersen. Särskilt inom gruppen högutbildade. Kvinnor är mer tillfreds i jämställda relationer och när männen har en mer Jämställd attityd. Dags att krypa fram från ditt lilla skyffe under stenen där du verkar bo Lovisa Lo.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.