Hård kritik mot Bianca Ingrosso och Caia Cosmetics

Bianca Ingrosso och Caia Cosmetics beslut att helt ignorera de tre fällningar från RO som slagit fast att företagets reklam är sexistisk och könsdiskriminerande kritiseras nu av Helena Westin, ordförande i Sveriges Kommunikationsbyråer, Komm.
Hon har publicerat följande inägg på LinkedIn där hon uppmanar Bianca Ingrosso att ta hjälp av en byrå i framtiden för att ta fram passande reklam, en byrå som vet vad de gör.
Jag undrar om Bianca inser de framtida konsekvenserna det kan ha på marknaden om fler börjar gå emot ROs rekommendation?
Att den självreglerade instansens rekommendation riskerar att ersättas av en faktisk lag?

Så här lät det under Helena Westins inlägg:

Tack för tips!

217 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  På tal om Bianca.

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Fast det här är inte öppet spår!

  Så länge RO’s fällningar inte har någon bindande verkan så är det nog bara konsumenterna som kan få ”bibbz” och ”vanz” att backa. Fattar inte hur man kan ta dem seriöst

   Sverige är en frizon där både privatpersoner och företag sällan döms, dessutom med tillhörande försummande straffsatser. En arena där man kan agera lite som man vill, där den enda risken är att någon säger ”aja baja, det där var dumt!”. Varför skulle Bianca/Caia bry sig om en tillrättavisning från Reklamombudsmannen?

   Man tar inte caia seriöst!
   Rena mjukporr företag
   ????

   Ellerhur! Så sjukt

  Så trött på Wahlgrens alltså… och Bianca verkar vara rätt lost i sitt rikemansliv

   Vad har det med ämnet att göra?

   Mår du bättre nu när du fick ut sig detta?

   Utveckla gärna ditt resonemang i en annan mer passande tråd.

    Det har en hel del med ämnet att göra.
    Biancas stora och snabba framgångar gör henne förmodligen immun mot den här typen av kritik. Eftersom hon vet att hon säljer och har sin hjärntvättade lojala fanbase som köper allt hon säger.

     Exakt tack, slapp jag 🙂

     Bra att du utvecklade resonemanget. Det framgick inte tidigare.

      Det var inte jag som skrev ursprungskommentaren.

      Fasen, måste nog börja med användarnamn igen.

     Än så längr säljer…
     Men sen då???
     Haha??????

     Jag gillar Bianca och sympatiserar med henne till 100% men det hindrar inte mig från att tycka hon fel ute här, hon förstår inte problematiken, ingen har talat om för henne förrän reklamombudsmannen nu gjorde det. Vad vet Bianca om man reklambranschen? Om inte Bianca vet så ska de andra delägarna ha koll, två av dem är ju inga gröngölingar (jobbat många år inom make up branchen) ska ta sitt ansvar och inte släppa igenom denna sexistiska reklam. Att Bianca nu obstruerar beror på att hon inte förstår, vad det är reklamen kritiseras för.

    Inlägget handlar ju om Bianca, vilken tråd passar bättre? ?

     Tror kommentatorn undrade varför det faktum att hon är rik spelar in, inte att det är Bianca som diskuteras.

      Jag förstod det, men inlägget handlade om Bianca så det kändes långsökt att personen i fråga skulle utveckla sitt resonemang i en HELT annan ”mer passande” tråd ?

   Ja, de har väl under alla år trott att de är förmer än andra och kan göra som de tycket.

   Ja trött var ordet. Verkligen!

   Pernilla har jag alltid gillat och barnen med. Men så såg jag stjärnorna på slottet och kände bar amer sympati med Pernilla men att Oliver framför allt och Bianca lite med, verkade det som, vände sig helt emot henne när hon anmälde sin exman för alla vidriga hot han hade gjort mot henne och hennes nya. Som dessutom var polis.
   Kan ju knappast vara en skön situation för Pernilla när exmannen har det yrket.
   Oliver var ju ganska stor då med verkade det som. Nu ser det ju ändå ut som att de har en bra relation men Bianca uppför sig ju som en jävla idiot allt som oftast mot sin mamma vilket gjort att jag tappat all respekt för henne.

   Vill inte se eller ens höra talas om henne och hoppas hon aldrig startar en podd igen.

   God Jul.

    Tycker ofta Pernilla inte tar ansvar för vad som har hänt och inte kan möta Bianca i all smärta hon bär på.
    Kan man inte mötas och gemensamt gå vidare/försonas kommer man ingenstans.
    Tror det är svårt att förstå för många som har en bra relation med sina försäldrar att förstå hur komplext det blir när det skiter sig på många plan.

     Förstår hur du menar.
     Men samtidigt hur ska man kunna ”Ta ansvar” mer än förklara varför man agerat si eller så? Vad tycker du själv hon skulle kunna göra i det läget?

     Bianca verkar ju själv bidra till destruktiva kärleksrelationer så då kan man ju tycka att hon kanske borde ha lite förståelse för sin mamma som ändå var i en värre situation än vad Bianca någonsin varit eftersom Pernilla hade två barn och blev utkastad samt lämnad som gravid.

     Jag förstår att man kan försöka möta i smärtan, men det är ju också jävligt svårt. HUR gör man det på bästa sätt om man samtidigt blir ifrågasatt för vad man gjorde som ung vuxen med flera barn att försörja samtidigt som hela ens privatliv hängs ut i pressen?

     Att kalla sin mamma det ena eller andra är fan inte okej oavsett vad man varit med om.

      Det handlar inte om vem som har rätt eller fel, utan att kunna dela med sig av sina känslor till varandra och komma framåt. Förhoppningsvis till hjälp av en psykolog.

      Pernilla har utan tvekan det största ansvaret för relationen eftersom hon är föräldern!
      Har sett ett avsnitt där hon går iväg från Bianca när hon vill prata om sina känslor om skilsmässan och blir väldigt upprörd. Det är katastrof!!
      Klart Bianca kommer ha samma beteende som sin mamma. Det är det hon levt med och mönster är svåra att bryta. Speciellt när man lever mitt i det och inte bearbetar vad som hänt.

       fast Pernilla vill nog inte prata om allt inför tv-kameror. Bianca är ju lite gränslös när allt ska upp på ”bordet”, det tar man väl privat.

        Men det kanske är Biancas försök att ändra synen på henne och hur hon har det?

        Förlåt för dåligt formulerad tanke, är fast i Whuhan.

      Du pratar utan att ha insikt om trauman eller psykologi i övrigt. Det psykologiska spelar in och du gör din bedömning utifrån hur du antar att familjer är i allmänhet. Sen har det här inte varit en hälsosam familj och där har funnits trauman på flera olika plan. Barn tar skada av att växa upp på det sättet. Det har varit pågående psykisk och psykisk misshandel. Vad tror du det resulterar i, välmående, mogna och ansvarstagande vuxna människor som respekterar sig själva och föräldrarna? En deprimerad tonåring är en förälders ansvar, men istället för att BUP kopplades in så ägnade sig mamman åt känslomässiga utspel mot dottern och villkorade t.o.m. kramar.

      Sedan ser man att personer klumpar ihop allting som har varit när det är mycket felaktigheter i den där dysfunktionella situationen, och skyller på Bianca som den felande länken, hur kan man lägga ansvaret på ett barn som växt upp med dysfunktionella föräldrar?! Det visar enbart hur lite kunskap som personerna som gör det här har gällande det psykologiska och konsekvenserna av att växa upp dysfunktionellt. Det är komplext för ett barn att växa upp på det sättet, och det är psykologiskt komplext att reda ut sådana trauman. Här har familjen inte ens bemödat sig med att koppla in BUP utan barnen har själva fått ta hand om det psykiska. Det är inte något barn ska behöva, eller kan förstå eller ordna så det blir bra.

      Hade båda föräldrarna varit emotionellt mogna så hade den här sörjan inte behövt uppstå.

      Den här synen av att ”det är så synd om en mamma och mammor har det alltid värst och det räcker med att en person är mamma så är hon aldrig delaktig i det som gör att barnen spelar ut”, är så sorgligt sett att se på grova brister.

      Det ska extremt mycket till för att barn inte ska ha ett korrekt språkbruk gentemot och om sina föräldrar. Ifrågasätt upphovet istället för symptomet!!

      Ta en stund och reflektera över hur även mamman har svikit sina barn psykologiskt istället för att tjura över hur ouppfostrade barnen är (vilket är en total motsägelse för det du uttrycker är att det inte varit någon uppfostran, barn uppfostrar inte sig själva, det är föräldrars ansvar som är VUXNA). Hon har inte gett dem rent emotionellt vad barn har haft behov av. Det duger inte att enbart köpa kläder, betala räkningar och ha mat på bordet, som sorgligt nog en uppsjö av er kritiker tycks tro.

      Hur hade ni själva känt om ni hade två föräldrar som aldrig har tagit ansvar för någonting och som bara sopar saker under mattan? Hälsosamma barn blir det om barnen får rätt psykologisk stöttning! Kaoset ni ser är p.g.a. grova brister i föräldraskapet!

      Och som vuxen så tar Bianca ansvar genom att få till en psykolog. Dock hade hon behövt en som är inriktad på trauma.

      Det går inte att lösa sånt här fort då det har pågått hela barnens uppväxt och fortfarande pågår för ingen av föräldrarna har sökt psykologisk hjälp.

      ”Att kalla sin mamma det ena eller andra är fan inte okej oavsett vad man varit med om.” Sitt ner och var tyst för du har ej koll. Som ”mamma” är man inte fri att behandla sina barn precis hursomhelst. Den där mamman har satt ribban för hon klämmer ur sig saker om det ena barnet så att man häpnar.

      Ta sedan hur passivt aggressiv blandat med aggressiv som hon är mot dottern. Tar man den här skeva behandlingen som en hälsosam relation så bör personen se över hur den behandlar sina egna barn!

       Fast. Bianca är vuxen nu, hon vet hur man bör bete sig. Man kan inte skylla på barndomens trauman hela tiden, hur tror du världen hade sett ut om alla gjort likadant? Det finns mängder av dysfunktionella familjer och föräldrar där ute.

        Väldigt många äldre än Bianca gör det. Så länge en inte tagit tag i sina problem är det väldigt svårt att växa upp sådär. Good work om du själv är såpass bra.

       Ain’t nobody got time for that….

       Om jag förstår dig rätt handlar Biancas problem om att hon under sin uppväxt blivit traumatiserad av sin mammas känslomässiga utspel. Eftersom mamman inte kopplade in BUP fick hon själv ansvara för att skapa en psykisk stabil tillvaro för sig själv.
       Som vuxen går hon till en psykolog, antagligen fel psykolog då hon borde gå till någon som är specialiserad på trauma. Men oavsett detta är det meningslöst eftersom hennes mamma inte går till en psykolog.
       Vet du allt detta eller killgissar du?

        Killgissar, men jag skulle snarare säga att hen tjejgissar. Och är hyfsat fel ute.

         Men kära nån! Har du aldrig hört uttrycket ”killgissa”?

        01 28 15.35 Det är fakta, ingen gissning av något slag; det ../ skriver i sitt inlägg. Hur tänker en mamma som inte har ett enda foto framme av sin dotter?

       ../ Du har inte alla hästar hemma.

       ../ Du förklarar så bra! Tack! Jag har lätt att känna igen mig i Bianca (även om vi är helt olika), därför att jag liknade erfarenhet av att växa upp i en dysfunktionell familj, där ingen av mina föräldrar kunnat ta ansvar för att de inte gav mig och mina 2 bröder den kärlek som alla barn ska ha. Skillsmässobarn. De har bråkat i årtionden och bara skyllt på varandra, pappa stack utomlands i 15 år (då var jag 7, lillebror ett par månader. Kärlek ska gå framåt, till nästa generation. Funkar inte om den ska gå bakåt eller åt sidan. Mina föräldrsr har varit hänsynslösa mot mig och mina 2 syskon. Hoppas att det är många av dem som gnäller på Bianca läser din kommentar och öppnar upp för större förståelse för Biancas situation.

      Hon har ju aldrig kallat sin far för än det ena än det andra, tvärtom så har hon ju skrivit på hans IG ”Älskar dig mest i hela världen”. Herregud, med tanke på hur Pernilla försörjt alla barnen sedan de var små, och än idag bjuder dem på resor och restaurangbesök. Pernilla förtjänar verkligen att hitta en ”drömprins” som rider iväg med henne till ett slott och sedan får de leva lyckliga livet ut.

       De reagerar jag också på, hon har rätt känna som hon gör om sin barndom, de är hennes känslor och hur hon upplevt – MEN aldrig någonsin har hon konfronterat hennes pappa som hon gör med sin mamma, han får alla hyllningar och kärleksförklaringar fast han va den som inte alls va närvarande i deras barndom. Jag tycker både Benjamin och Bianca har en otroligt konstig relation till sin pappa, typ som att han är gud, kommer ihåg ett avsnitt när hon skulle visa hennes lägenhet för honom och hon va så nervös och städade och fixade som en galning innan och han klampa in och ville ändra på allt och Bianca sa typ något liknande ”ja då får jag väl göra om om han inte godkänner”, sen säger Pernilla något om lägenheten då ger Bianca nån spydig kommentar tillbaka. Just Benjamin och Bianca tycker jag behandlar sina föräldrar så olika.

     Tycker du att Bianca förstår sin mammas smärta?
     Helt blockerad för vad det betyder att bli behandlad som Pernilla blivit.

      Fast alltså, alla ni som inte har en aning om hur det är att växa upp i en dysfunktionell familj kan ni snälla bara va tysta! Jag växte upp med en mamma som dels missbrukade tabletter men som också psykiskt misshandlade 3 av oss 4 barn.
      MÅNGA år var jag arg på pappa, försvarade min mamma till varje pris, tog hand om henne och gjorde allt i min makt gör att ”hålla henne på mattan” samtidigt som jag vände mig bort från pappa och skyllde allt på honom. Dels pga mamma intalade mig att allt var pappas fel och jag blev utkastad av mamma om jag hade kontakt med pappa. Men också för att jag för mitt liv inte kunde överge min mamma och trots hon var problemet så blev jag tvungen att välja sida.

      Det jag vill komma fram till är Vi vet inte alls hur det såg ut mellan 4 väggar, vem som sa vad och gjorde vad osv.

      Än idag är jag som ett litet barn runt mamma, tassar på tå, håller koll, stryker henne medhårs, säger aldrig nej utan spelar med. Håller koll. Pappa kan jag argumentera med, ha en sund relation med, be om hjälp, säga nej.

      Vi VET inte vad som pågick, vi vet inte hur Bianca relation med föräldrarna såg och ser ut. Att hon är vuxen spelar ingen roll, jag har gått i terapi i 20 år men har fortfarande enorma problem med relationer osv. För trauman sitter djupt inget man bara en dag blir av med för att man fyller 18. Klarar mig utmärkt i livet, tills jag träffar min mamma då blir jag ett traumatiserat barn igen på 3 sekunder. Ingen terapi kan ta bort det, de enda som hjälper är att inte ha en relation till henne. Kanske samma med Bianca och hennes pappa (många skriver att hon verkar se honom som en gud) Vi VET INTE och i slutet av dagen angår det inte oss heller.

       Em Jag vet något om det, min situation liknar mycket din. Dysfunktionellt. Tvingats gå på äggskal pga av en mor som psykiskt misshandlat mig och mina syskon och andra nära. Och hon skyllde allt på vår far. Medberoendebeteende som vuxen mot min mor, för att hon inte ska bli arg eller ledssen. Saknat min far enormt, för han var en helt vanlig fungerande förälder, tills han stack, med allt vad det innebär, föräldrakärlek som alla barn ska få av sin föräldrar. Känner igen mig i Bianca, föräldrar som inte gör sitt jobb, utan istället bråkar, bråkar och skyller på varandra. Det ligger i sakens natur att man inte förstår oss som växt upp dysfunktionellt och att det dysfunktionella inte upphör för att man fyllt 18, för det finns inte i folks sinnesvärld. Det är jobbigt att inte bli förstådd av andra, förutom av dem som har samma erfarenhet.

      Men det är föräldern som ska intressera sig för och lida med sitt barns smärta. Barnen ska inte vara den som tröstar.

     Nj Som barn kände sig Bianca ej sedd av sin mor, Pernilla var ju upptagen med annat. Det går inte förbi utan vidare. Sluta gnäll på Bianca hon reagerar på vad hon gått igenom som barn.

     01 28 13.02 Just det, de som haft det bra, fått omsorg och den kärlek man har rätt till som barn av sina föräldrar, de kan inte förstå vad det innebär att ens föräldrar inte gör det de ska göra som förälder.

     Men vadå ta ansvar? Hon har ju tagit sitt ansvar, det är Bianca som fortfarande hyllar sin pappa när han är den som vänt dem ryggen och dragit och int ens bidragit ekonomiskt, men han är en hjälte medan stackars Pernilla som till och med blivit misshandlad ska behöva se hur hennes dotter typ vänder henne ryggen när hon gett henne allt. Sen beter hon sig vidrigt mot sin mamma.

    Först trodde jag att de bara spelade dumma i Wahlgrens värld. Som att det skulle va lite roligt, liksom. Börjar nu fatta att de inte spelar, alls ?

     Exakt vad tänkte du på?

      Att de är rätt korkade ändå

     Tycker med att de är korkade, ser inte programmet

    Och Benjamin som önskade sig på sin 14 års dag, att mamma och pappa skulle äta middag tillsammans med barnen. Tvinga sin mamma att sitta och äta med sv-et som har gjort henne så illa. Att inte ha den empatin som 14 åring visar på något fel.

     Fast en fjortis tänker inte så mycket på andra, fjortisar är ganska ego i sin natur.
     Och kanske inte benjamin tänkte så mycket på vad som hade hänt och inte visste om allt?

     28 01 18.45 Din kommentar visar på noll förståelse för ett barn.

   Från att ha varit sympatisk när hon inte tjänade så mycket pengar, så har hon numera blivit en diva när hon tjänar mycket pengar. Lite så ”jag gör som jag vill” småtjejer gillar mig i alla fall…

  Vad tänker du ska hända då? Bianca har redan fått massa kritik, men väljer att inte bry sig. Hon lär inte bry sig nu heller.

   Fast det förlorar hon ju på själv. Reklamen är inte bra. Kan hon inte förstå det är det hennes problem.

   Nej då, hon vill visa för alla hur rätt vi har som säger att hon inte är så smart.

    Så hon är dum för hon inte lyssnar på andra?

   Det klart att hon kommer att bry sig när hon förstår. Det är synd att hon vid så unga år utan utbildning läggs på att kunna veta allt om reklamens villkor
   Varför håller övriga Caia tyst. Man kan se på Bianca i det här fallet som en av modellerna på de sexistiska bilderna fattar inte vad kritiken handlar om. Ser inte skogen för alla träden.

  Camilla tar äntligen upp ett viktigt ämne i bloggen och då kommer det naturligtvis nån OT-tomte och ba ”jag vill kunna spela saxofon”.

  Jamen gå och öva då!

   Exakt!
   Dessutom verkar personen allmänt svagbegåvad.

  Jag skulle vilja kunna prata flytande tyska och vara duktig på att tillverka egen korv!

  Korven skulle jag trycka upp i baken på de som kapar trådar!

  Camilla, önskar verkligen att du tog bort oönskad OT, som du hotade med förut.

   Ja, snälla Camilla, ta bort! Det här har ju inget med socialamedier att göra och är bara inlagt för att förstöra.

   Ja och modda samtidigt dåren som postar länkar till våldsbrott och vill diskutera invandrare och våld under var och varannan inlägg. Bli hårdare på att radera ot så kanske de hittar lämpligare forum tids nog.

  Fattar dock inte riktigt varför vederbörande ser det som ”illa” att det vore lagstadgat istället? Jag förstår varför vissa skulle tycka det men hon vill ju utöva påtryckningar för att alla ska följa RO, vad är då egentligen skillnaden mot att lagstadga?

   Måste man lagstadga har man förlorat slaget mot oetisk reklam och marknadsföring. Är branschen självreglerande, dvs de som jobbar i branschen har känsla för var gränserna går blir lägsta nivån högre.
   Med influerare verkar det som att lägsta nivån sjunker, vilket kanske inte är konstigt då många av dem saknar utbildning i reklam och marknadsföring.
   Trist att Bianca inte tar till sig av kritiken och lyssnar på andra. Det känns som att det börjar gå prestige i detta från Biancas sida.

    Jag tror att vi kan säga så här att Bianca förstår inte vad som menas med det här.

  Äntligen! Hoppas att Bianca + team förstår allvaret och syftet med domen och att det inte är riktat mot henne/modellerna som personer. Om företag fick marknadsföra produkter precis som de ville utan att konsumenter ens har möjlighet att intuitivt första vad de ser reklam för skulle marknaden bli helt skev.

   Varför skulle de göra det utan någon form av risk för straff/vite? Den modellen har bäddat för de problem Sverige lider av idag, de rättsliga följderna av icke-önskvärda beteenden är i stort sett obefintliga.

    Den sk ”Aja-baja” -modellen

   Så länge konsumenterna inte bryr sig spelar det ingen roll om någon tant hos ro klagar

  Fast så går det när företag drivs av tomtar. Kolla gärna vanessas bakgrund och utbildning. Skrattretande illa. Då ska hon alltså va den äldre mer vise tanten som ska visa Bianca världen…. herregud!

   Vad har hon för bakgrund och utbildning?

    ingen & ingen

  Jag är övertygad om att allt lättklätt sexigt poserande, närbilder på putande med rumpor i tajts och halvöppna munnar med fillerssvullna läppar på Instagram har gjort att vi kastas bakåt i tiden och tycker det är helt normalt att sälja saker genom att anspela på sex.

  Jag är varken pryd, avundsjuk, bitter eller emot att kvinnor får klä sig som de vill. Jag ser bara ett tydligt samband mellan hur många kvinnor (influencers) poserar på Instagram och CAIAS reklam och varför Bianca inte förstår kritiken.

   Exempel: Carolina Gynnings bild på Insta där hon sitter i en säng och gapar det största hon kan.
   Iklädd en sexig spetskorsett. För att sälja… ENERGIDRYCK.

   Det säger väl allt.

    Haha fan vad sur man skulle vara i verkligheten om man satt så och ens partner bah, mmm, en energidryck, tack!

   Och att ”klä sig som man vill” handlar ju inte om nån slags frihet utan om att anpassa sig efter gällande könsnormer, bekräftelsebehov och kommersiell vinning. Dvs som man vill – för att få bekräftelse och pengar. Oavsett vad som ligger bakom.

    Vad klokt!

   Jag håller med men förstår inte riktigt hur reklamen funkar. Det mesta som influencers inklusive Biancas Caia gör reklam för riktar sig till kvinnliga konsumenter. Men jag blir i alla fall inte sugen på att köpa smink för att jag ser en halvnaken kvinna svanka med stjärten och hälla mjölk i ansiktet.

    Att du inte blir sugen på hennes produkter beror nog på att du inte är hennes målgrupp. Bianca vill förmedla bilden av att med Caia kommer du att känna dig lika sexig som kvinnorna på bilden och att du nu kan bli nåns ragg för kvällen och ja…bli p_s_tt.

     Men vem är målgruppen? Jag köper massa smink men väljer också bort märken som sexualiserar kvinnor på liknande sätt. Har alltid gjort oavsett ålder

      Målgrupp har inte enbart med ålder att göra. Det beror på en massa olika saker såsom socioekonomisk status, var man bor dvs storstad, småstad eller landsbygd. Intressen och inte minst självbild och självkänsla. Är man tonåring med låg självkänsla och uppfattningen att man inte duger kan man kanske åtminstone duga som sexobjekt.

       Det du skriver är så sant och så jäkla tragiskt! Fy fan för de som utnyttjar osäkra ungdomar, även om det bara är för att sälja grejer!

       Jag tror att Bianca själv är så skadad så hon ärligt inte ser vad hon gör. Att vara skadad är normalt för henne…

      Och den reklamen för 12 åriga småtjejer känns väl sådär.

    Det är också en ful grej, för sminket säljs inte pga bra reklam, utan på grund av Biancas följare och hennes person i sociala medier. De hade kunnat skita i att ha reklam, och sminket hade ändå sålts! Caia riktar sig till Biancas följare. Det är därför de inte behöver visa produkterna i bilderna. De vill bara visa en skev målbild som skadar unga människor.

    Det där med ”unga kvinnor”, låt mig spy. Inte fan visste jag att jag skulle sitta med en bra karriär och ha en man som älskade mig för den jag är när jag var en ung kvinna (jag är nog inte den enda som var osäker som ung). När man är ung saknar man retro-perspektiv, och Bianca verkar sakna mer än så..

   Uschh ja
   Caia är rena porrsite !// köper aldrig not där ?
   ????

  Denna typen av inlägg är det jag uppskattar mest med Bloggbevakning.

  Jag håller verkligen med Helena. Bianca bör tänka på vad denna typen av reklam sänder för signaler och fråga sig själv varför hon väljer att göra sexistisk reklam för hennes skönhetsprodukter.

  A- saxofon inte coolt.
  B – se A

   Så du menar att det här inte är coolt?

   https://9gag.com/gag/ax7mVWW

   Boy you must feel stupid now.

    Exakt vad jag menar
    Pröva öva på din sax i en bostad där fler personer eller andra levande varelser bor.
    Omöjligt och om det trots allt genomförs, not cool.

     Pröva bo granne med ungar som skriker 24/7.
     Ha ungar i lägenhet = not cool.

      Whataboutism

       Whateveryousayism

  gick in på sandra beijers blogg idag, följer inte henne annars. Men vad är det för fel på den människan? hur tar hon bilder på sig själv, alltid med halvöppen mun och försöker se ”sexig” ut? nästan så man börjar undra om hon har någon sorts syndrom eller tror att hon är en fisk? nej men seriöst hon använder ju också sex och att anspela på det i sina bilder vilket jag tycker är bara äckligt

   Allt som säljer, antar jag ?‍♀️?

   Hon är en try hard när det gäller att se snygg ut
   Tyvärr är hon vaken snygg eller vacker..

    Men söt är hon

    Trött kommentar. Vem är du att avgöra det?

    Jag tycker hon är väldigt vacker! Hon ser ju ut som en docka, men det ser dumt ut när hon gapar hela tiden.

   Ok. Då vet vi.

    dryg drygare drygast på BB

   Precis! Det här samarbetet hon hon gjorde var ju också fräscht. Inte. https://sandrabeijer.elle.se/staycation-med-pizza-spel-och-dans/

    herregud… tycker detta är i samma klass som biancas reklam faktiskt. för sådär umgås ju tjejer alltid, halvnakna med uppknäppta byxor och har kuddkrig typ. helt normalt

     ”Underkläderna är precis lika sköna att sova som att festa i. Och därför även perfekta staycation-plagg att både mysa runt på hotellrummet i och sedan dansa ut i natten.”
     Så här års är det förmodligen lämpligt att klä på sig något ytterligare innan man dansar ut i natten i enbart underkläderna.

   Men reagerade också på bilderna i det inlägget. Haha alltså? Vad håller hon på med? Vem posar så?

     Alltså ?

     Hahaha omg. Var inte beredd. Det där ser ut som en bild jag hade kunnat lägga upp på mig själv när jag var 14? Och sedan skämts ihjäl nu 19 år senare ?

      Ja exakt. Vad vill de uppnå genom dessa bilder? De tillför ju inget utan tvärtom. Inser de hur gamla de är?

       Mognad kommer tydligen inte alltid med ålder

     Alla guppysar simmar i samma skål… Ett så onaturligt putande måste ge träningsvärk i läpparna ???

   Molly Rustas tog priset för årets skämskudde igår på Instastory där hon gick runt och prövade Katrin Z:s träningskläder.
   De har nog gått i samma skola.

    Ajajaj! Den där toppen var då inget för oss med större bröst. Såg ut att göra ont

   Jag tycker hon ser ut som hon vill vara en skolflicka i en porrig gubbsjuk fantasi. Hon känns lite för sexfixerad för att jag ska kunna ta henne på allvar.

  Jag köper inte CAIA:s produkter pga den vidriga reklamen som de använder sig av.

   Jag har läst om många andra som vägrar köpa produkterna pga reklamen. Hon biter sig själv i arslet genom att vara kaxig.

    Pea//
    Bra sagt ??
    Bianca skjuter eget tå- muahaaas

   Ingen vill göra det- köpa Caia kosmetika!
   Vidrigareklam dom har!
   ????

  Bianca borde fråga sig varför hon säljer smink och har ett foto på en tjej som slickar på en klubba. Alla vet vad det symboliserar… Tror att det va just det fotot som fick mig att reagera ? En vacker dag kommer hon att fota tjejer i olika yrkesgrupper med smink på, dvs. läkare, ingenjörer osv och sälja smink. Då hade hon nog vuxit i mångas ögon ? Finns mycket att säga med stoppar nog här

   Eller vad en tjej som inte kan dricka mjölk symboliserar. Inte f-n är det vare sig smink eller mjölk.

    Exakt!

    visste inte vad det handlade om när jag såg bilderna första gången, förstod inte att det var smink riktigt

   * En vacker dag kommer hon kanske …

  Stackars Bianca som inte fattar att kritiken inte handlar om hennes ungdomsrevolt. Hon verkar inte ha förmåga att se saker i ett större perspektiv. Intrycket av henne blir tyvärr en självupptagen och korkad person.

   Hon har ju bara gått 9-årig grundskola så vad kan man förvänta sig?

   Det påminner om när il envisades med att flyga överallt trots att vi hade tidernas varmaste och torraste sommar och alltfler fick upp ögonen för Greta och klimatkrisen. Inte precis någon bra tajming där.

  Sjukt tröttsamt att motivera sån här skit med ”ingen ska tala om för tjejer vad som ska göra!” när hela skeva samhället indirekt har talat om för dom just precis vad dom ska göra. Är ju inte direkt som att dom själva hittat på att det är sexigt och coolt att posera på det där sättet. Det är ju liksom the male gaze sammanfattat i en reklamkampanj.

  Gud så självständigt och power denna kampanj är not. Och så tröttsamt och bakåtsträvande. Och så oansvarigt av Bianca att inte ta till sig av kritiken. Kommer aldrig köpa en produkt hon står bakom.

   Hon är inte så mogen så hon förstår att det är bra för henne att ta åt sig av kritiken.

  Men det mest sorgliga är väll ändå att hon tror att det säljer? Det finns inget som stödjer hennes agerande i forskning. Mycket talar snarare för att sex/sexism säljer sämre än icke-sexualiserande reklam. Nina Åkestam har pratat mycket om detta. Förutom att det är ett sorgligt beteende så är det framförallt pinsamt, för det visar bara på en sån otrolig okunskap från henne själv och managementet.

  Jag har med min gamla manshjärna lite svårt att förstå reklamen. Vill tjejer se ut/uppfattas så här?
  Eller ska jag springa iväg och köpa detta till min fru?
  ”Titta älskling vad jag har köpt. Du kommer se jättesexig ut. Har vi någon mjölk hemma förresten?”

   Kul, Lasse

    Men orka trycka ner någon bara för att det är en man. Tror personen ifrågasätter reklamen lika mycket som vi

   Kan du verkligen inte lista ut svaren på de frågorna själv??

    I min arma enfald trodde jag det, men när jag ser den reklam som CAIA håller sig med så är jag inte så säker längre…

     Stackars Lasse liten… ?

     Jag hoppas verkligen att du skämtar

  Människan kan ju lära sig stava först.
  Komm??
  Hela inlägget tar jag som oseriöst när man startar ngt som skall taggas och så är det felstavat.
  Inget som vågar tala om för henne att kom stavas med ett m?

   Men du, läs igen så förstår du att det i detta fall ska vara komm (som i kommunikation)

    Borde det inte vara någon form av punkt som indikerar en förkortning?,

     Jo, det bör det vara.

      Nej.

      I en hashtag? ?

    Kommunikation förkortas väl inte på något vis som komm?

   Ja,
   Lamm
   Damm
   Och
   Ramm
   Liksom! Är ju sen gammalt.

    Liksomm*

   Tagga ner lite. KOMM är förkortningen för branschorganisationen Sveriges Kommunikationsbyråer, i detta sammanhang är det ju därför rimligt att man ”skojar till det” lite då, och skriver komm istället för kom…

   Ehhh …
   Komm är ju branschorganisationen hon är tillsatt att leda.
   https://komm.se/om-oss/

   ”Hon är odförande i Sveriges Kommunikationsbyråer, Komm.” Alltså en förkortning.

    Det är ju en usel förkortning.

   Komm syftar på medlemmarna i Komm som är förkortning för Sveriges Kommunikationsbyråer.

   Att hon skriver ”komm” är alltså en ordlek då hon ör ordförande i Sveriges Kommunikationsbyråer, också förkortat ”Komm”….

    Jag förstår det.
    Men tycker fortfarande det förtar en hel del av det hela.
    Man kan inte alltid tycka lika.

     Hade resten av texten varit skriven på influencerssvenska hade jag hållit med dig. Nu håller dock texten en högre nivå.

     Hahaha roligt sätt att försöka rädda upp att man missuppfattat ”jag tycker inte den förkortningen förtar det seriösa” ?

      – inte ?

   Byrån heter Komm och det är med stor sannolikhet ett medvetet val att skriva #komm eftersom det har med deras byrå att göra.

   Tror att du är lite trög faktiskt.

    Snarare den byrån som har huvudet upp i arslet. Lär inte vara någon förutom de anställda som vet vad Komm är förkortning för.

     Jo då. I branschen är det välkänt.

     No job within communications – no opinion!

     Visst är det fler än anställda på byrån som känner till Komm. Men kanske inte något gemene man förväntas ha koll på. Som allt branschspecifikt.

     Jodå, jag är inte anställd men förstod direkt.

   Tror du att någon som valts till ordförande för Sveriges kommunikatörer inte skulle kunna stava till ett av svenskans vanligaste ord?

    Haha ?

    ?

   Hahah påminner om mig när jag ba ”Varför skriver du aliexpress/alibaba? Varför alibaba? Samma låga humor som om nått är från kina, att det är från ching chong?” Oså fick jag veta att företaget faktiskt heter Alibaba. Haha det är underhållande att missuppfatta ibland, man kan skratta lite åt sig själv

    ?

  Undrar vad som händer när hennes unga fans växer upp och börjar reflektera varför de la tusentals kronor på hennes dyra sminkprodukter eller varför de var besatta av att följa alla delar av Biancas liv. Bianca är en av de värsta förebilderna för unga tjejer. Hon avsäger sig allt ansvar och säger att man inte ska se henne som en förebild..detta säger hon efter att vräkt ur sig att hon inte har sökt hjälp för sin ätstörning men uppmanar andra att göra det. Tror Bianca är otroligt känslig för kritik och reagerar med att sparka bak ut om någon närmar sig med konstruktiv kritik. Ironiskt nog så avskyr hon personer som inrökte ”kan ta” konstruktiv kritik.

  Oj oj oj jag måste levt under en sten, har missat dessa bilder. Ok kommer inte köpa något från CAIA i fortsättningen. Unket!!

  Det jag tycker är så synd med Bianca är att hon hade verkligen kunnat hjälpa folk i och med att hon är så öppen med sin bulimi. Hon hade kunnat göra reklam som inte bidrar till pressen att vara smal. Nu blir det i stället att hon pratar om sin bulimi, retuscherar sig själv smalare, använder den här reklamen och rättfärdigar den som någon slags feminism osv. Jag blir lite ledsen av det faktiskt. Så många som lider av ätstörningar i olika former och som hade behövt en bra förebild. Nu tittar vi i stället på en bulimiker som fortsätter med ätstört beteende och är Sveriges största influenser. Det känns inte bra att min killes systerdotter på 13 år följer henne tex….

   Uppenbarligen så Bianca för sjuk i sin ätstörning för att hjälpa folk eller vara en förebild, tror vi alla kan sluta förvänta oss det faktiskt.

    Bianca behöver inte vara en förebild för ätstörningar men hon gör mer skada när hon i intervjuer pratat om sin bulimi men säger att hon inte vill släppa taget om den genom att söka hjälp. Tänk hur många som har en ätstörning som hör detta och ser upp till Bianca och som kanske redan hade bestämt att de skulle söka hjälp som nu istället struntar i det.

     Absolut, men det är ju en del i sjukdomen att inte vilja/våga släppa den så det är ju väldigt komplext. Oavsett har man alltid ansvar för sig själv. Kan vi ställa krav på Bianca att hon ska ta ansvar för sin bulimi och söka hjälp kan vi göra det på hennes följare också – det kommer ju alltid vara upp till var och en att försöka bli frisk från sin ätstörning. På gott och ont.

      tillägg: men jag håller absolut med dig om att det kan göra mer skada än nytta. Tycker att hon hyllas för sjukdomen och inte för en kamp att bli fri från den, som exempelvis den där Pillan som hade anorexi men tog sig ur det och skriver väldigt klokt om ätstörningar.

   Jag är vuxen, välutbildad, medveten osv och har aldrig haft någon ätstörning. Dessutom har jag emetofobi! Men Bianca får mig nästan att känna att det ju vore rätt käckt att lära sig kräkas upp maten, att kunna äta hur mycket godsaker som helst och fortfarande vara smal. Bianca glorifierar sin bulimi, hon pratar gärna om den och har inga planer på att söka hjälp. Om hon kan få mig att känna såhär, tänk då hur kraftigt och negativt hon påverkar 14-15 år gamla tjejer som avgudar henne och vill göra allt hon gör och vara precis som henne. Hon är en livsfarlig förebild!

    Förlåt men om du tycker det är ”käckt att lära sig kräkas upp maten” är du fan sjuk i huvudet. Du fattar väl att det är en sjukdom, hon har rätt att prata om det utan att du får lust att spy upp dina organ

  Bortsett från hur sexigt det är med spilld mjölk så är ju reklamen dessutom väldigt dålig på att visa upp produkten. Flera av bilderna trodde jag var klädreklam.

   Ja vore det inte för de sunkiga porriga 70-tals poserna hade jag trott att det var reklam för godis, underkläder eller mjölk.
   Smink, helt otippat.
   Apropå mjölk, nu när Arla brottas med Oatley kanske Biancas mjölk bilder skulle kunna vara nått?

  Bianca Ingrosso är väl så att säga inte den skarpaste kniven i lådan, nyligen visat genom att hon anför någon slags perverterad feminisim som argument för grovt könsdiskriminerande reklam. Och det gör ju inget, inte alla kan var studiebegåvningar. Men jag tror att det är dags för en lagstiftning här, det har alla våra nordiska grannar och inte minst Bianca Ingrossos och andras beteende visar att frivillighet inte är en framkomlig väg.

  Strunta i Bianca Ingrosso alltså, hon är ointressant både allmänt och faktiskt i sammanhanget. Men jobba för en lagreglering.

  Sjukt oprofessionellt att de inte gör något år saken, om det var mitt företag hade jag skämts… Känns som en rätt omogen reaktion av dem som företagare att sparka bakut och ignorera allt

  Hennes farsa verkar iofs inte heller vara den skarpaste kniven i lådan.

  Elakt skrivet! Usch på dig!

  Hajen dissar Erik Selin på twitter, känner han sig kanske lite sårad och måste bevisa sig??? Töntig och inte rolig som vanligt

   Herregud vilka mansbebisar! ??

   Vilken tweet syftar du på? han skrivet kryptiskt så jag förstår inte.

  Apropå Bianco och därmed familjen Wahlgren-Ingrosso:

  mycket sorgligt och tragiskt att inte någon av hennes barn överhuvud taget kommentarer Pernillas medverkan i Stjärnorna på slottet. Även om det är uppenbart varför — Pernilla har ju fått enormt fin och positiv respons på sitt program i serien, där hon återigen talar om hur dåligt hon mått av den fruktansvärda behandlingen hon fick utstår relationen med barnens far och hur hans vidriga beteende skapat sår som inte riktigt läkt än. Något som för alla, utom barnen, är helt uppfart och fakta.

  Dödshot och fysiskt och psykisk misshandel kan aldrig försvarar med ”’men hon sa/gjorde något som fick honom att agera på det sätter”, dvs victim blaming. Men barnen är så skadade av situationen, och medberoende med sin pappa, att de vägrar överge inställningen att ”båda är lika goda kålsupare”, angående vad som skett mellan föräldrarna.

  Handlar ju inte om att de inte ska förlåt sin far, utom om att de ska erkänna hur sanningen var OCH förlåta.

   Ja och Pernilla är så extremt diplomatisk. Hon skyddar sin ex-man och i förlängningen barnens relation med sin pappa så mycket mer än hon skulle behöva tycker jag. Jag förstår att de har trauman från sin uppväxt men de är vuxna nu. De borde kunna se sanningen. Det är smärtsamt att se den totala bristen på insikt hos barnen och vad det måste göra med Pernilla som aldrig får någon ordentlig upprättelse.

   Vi kan ju inte veta om de blev utsatta för något annat trauma av en ny man efter deras pappa och därför tycker att mamman skulle ha stannat med pappan.

    Nej man kan såklart spekulera i hundratals tänkbara scenarion. Men om så vore fallet som du säger skulle det väl knappast vara Pernillas fel det heller.

    Enligt vad Pernilla berättat tidigare så var de stora barnen förjäkliga mot hennes nye man, så han orkade inte vara kvar.

     Kan tänka mig att det är sant faktiskt.

     Och det krossade Pernilla igen.

     Hennes barn är, förlåt, vidriga. Jag gillar Bianca men deras attityd och beteende mot Pernilla är äckligt att se. Hur de skriker på henne, svär och pratar. Och stackarn har gjort allt för dem. Nä, usch. Bianca särskilt kan vara en sååån bitch mot henne.

   Vi vet ju inte vad de säger till henne irl!? De kanske berättar för henne att de är stolta. Utifrån att de värnar sin relation m sin pappa kanske de inte vill ta ställning på socialamedier?

   14.48 Håller med varenda ord.

  Du kan väl i alla fall censurera namnen på de som kommenterat inläggen? Ja jag vet att alla kan se det genom att gå in i Linkedin själva, men det är en helt annan sak att ditt namn syns i Sveriges största skvallerblogg, det såna här inlägg som gör så att man inte vill kommentera saker i sociala medier för man vet aldrig hur dessa används.

  Finns bara en sak att göra, näringsförbud om inte företaget följer gällande regler. Då lär det nog inte publiceras fler reklambilder i den kategorin i alla fall.

  Anledningen till att Bianca inte kommenterat Pernillas medverkan i Stjärnorna på slottet är för att hon och storebror Oliver vände sig emot Pernilla när hon polisanmälde deras pappa. Visst Bianca var ett barn och det går inte att anklaga henne att det hon kände var fel men känns nog inte så bra att höra hur detta påverkade Pernilla i vuxen ålder.

  Hennes produkter är så fina. Men reklamen är verkligen gammal och förlegad. Det smutsar ner hela företaget..

  ”Precis som Bamse” ? En referens till en kommunistisk barntidning. Kan något bättre fånga dagens Sverige med Prussiluskor i varje hörn som granskar och våndas.

   Kommunistisk barntidning? ?
   Är du dum på riktigt eller bara spelar du?

    Bamse skapades av en person som öppet hyllade kommunistiska diktatorer.

     Åh herre…

   Ja jag kan också känna så. Även om jag inte tilltalas av reklamen och tycker den är ganska vulgär så kan jag tycka att det inte är en så stor grej. I Sverige ska alla som syns offentligt rättas in i samma led och om man inte vill det så ska vissa förfasas.

  Åsikten ”ingen ska säga åt unga kvinnor vad de ska göra” är…. så jävla bisarr. Jo. Alla i samhället kan säga till vem de vill vad den ska göra, det kallas civilisation, look it up. Det finns inga frikort att bete sig illa för att man är ’ung tjej’??

   En civilisation att säga till andra vad de ska göra? Visst att biancas reklam suger men ditt argument är dummare än två Biancor tillsammans

  Lika bra att lägga ner RO de fyller ingen funktion, förutom att de kostar pengar med löner och lokaler (skattepengar).

   De borde kunna skriva ut böter.
   Så kan de lätt dra runt sin verksamhet på de intäkterna. Inkl fredagsfika.

   Ej skattepengar.

   Det är inte skattepengar 🙂

  Skulle aldrig få för mig att köpa något från hennes företag pga detta… Tyvärr vanligt bland yngre tjejer att tro att fläka ut sig = ”power” för att ”jag bestämmer över min egen kropp osv”. Tyvärr har de blivit grundlurade av patriarkatet.

  Och SJÄLVKLART bestämmer alla över sin egen kropp, och jag anser absolut inte att kvinnokroppen är något som ska döljas (alla gör/klär sig som de vill), MEN precis som Helena Westin skriver så blir det jävligt problematiskt när det sker inom reklamen… Vars målgrupp är unga tjejer. Genom att agera som hon gör, spär Bianca bara på objektifieringen och sexualiseringen av kvinnokroppen ytterligare…. Jag vägrar att tro att hon är så dum i huvudet att hon ”missat” detta, då det är något det pratas mycket om i dagens samhälle.

  De ansvariga för företagets marknadsföring har säkert en strategi med det här men jag blir ändå väldigt besviken att hon sänker sig så lågt för att tjäna pengar… Känns också jävligt arrogant att efter att ha blivit fälld 3 gånger bara köra på som om inget hade hänt. Spelar ingen någon roll att det inte är någon ”riktig dom”, det är inte det som är själva poängen… Poängen är att Bianca borde veta bättre, hon har ju gått ut med att hon lider av bulimi, borde inte det naturliga steget då vara att försöka få unga tjejer att SLUTA ifrågasätta sina egna kroppar/sitt egenvärde så att de inte behöver gå igenom det hon själv gått igenom? Eller är bulimi så jäkla normaliserat i dagens samhälle också att det viftas bort som struntsaker? Sex säljer, jovisst… men in the long run, vem får betala priset för detta??? Hela situationen känns bara skev…

  Jag tycker att reklamombudsmannen och många som skriver här verkar ha en skev syn på kvinnor när man tycker att kvinnor inte ska få framställa sig som ”sexiga” i reklam för en produkt som är till för att framhäva sina läppar. Det här tänket bidrar till att skapa en kvinnosyn där kvinnor inte kan vara ”sexiga” för sin egen skull utan måste skuldbeläggas när de bejakar sin sexualitet. För det är just det reklamen handlar om i det här fallet. Det här tänket är samma tänk som skapat dubbelmoralen i att kvinnor inte ”får” ligga med hur många de vill utan att bli utpekade som sämre kvinnor, medan män kan ligga med hur många de vill utan att bli dömda för det.

  28 01 18.45 Din kommentar visar på noll förståelse för ett barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.