Influencer marketing I Efter Fem

Här hittar du klippet om du vill se det i sin helhet.

Helena Westin, ordförande i Komm, vars inlägg från LinkedIn som jag skrev om igår, diskuterade just Influencer Marketing hos Tilde De Paula i gårdagens Efter Fem.
Hon tycker det är sorgligt att den ”överenskommelse” som branschen haft under väldigt lång tid och som även regleras av RO ignoreras helt av influencers.
Att de varken verkar se sitt ansvar eller vilken makt de faktiskt har över konsumenterna.

Sandra Beijer, influencer och författare, håller med om att det är superviktigt att vara tydlig, någonting som varken är svårt eller någonting negativt att markera ut att man gör reklam.
Hon fortsätter med att avslöja att företagen bakom de Dubairesor som exempelvis Kenza blivit så kritiseras för, inte vill att det ska framgå att det rör sig om ett samarbete utan mer att man bara ska vilja åka dit.
Hon fortsätter med prata om hur många influencers gör resor eller samarbeten för att de själva vill, inte för att det nödvändigtvis är passande för deras målgrupp.
Här har Sandra varit ett föredöme tidigare, när hon berättat att hon tackat nej till Dubairesor eftersom det inte alls passar hennes målgrupp och istället gör ett samarbete för SJ och tågluff ut i Europa.

Irena Pozar, chefredaktör på Veckorevyn, tar upp problematiken med företag som inte riktigt vill att influencers ska reklammarkera sina inlägg. Att ansvar även bör läggas på företagen som gärna är ute och tassar i gråzonen om vad som är tillåtet eller inte.
Helena Westin tycker inte att influencers ska få någon typ av frisedel från att följa relevant lagstiftning eftersom det varken är särkilt svårt att reklammarkera, men också för att även den yngsta av influencers förstår att tillit och trovärdighet är viktigt och någonting man bygger upp under tid genom att vara så öppen och transparent med sina samarbeten som möjligt.
Sandra flikar in att vi måste sluta prata om dessa influencers som så himla unga – de tre som tas som exempel är närmare 30. (Isabella Löwengrip, Kenza Zouiten Subosic och Bianca Ingrosso)

Vill branschen bli tagen på allvar, vilket många influencers hela tiden upprepar, ja då ska man ställa samma krav på dem som på resten av branschen, säger Irena Pozar.
Den berömda ”att plocka russinen ur kakan” som är någonting många influencers gärna ägnar sig åt när de blir kritiserade för att exempelvis göra samarbeten för plastikkirurgi.

Slutligen pratar Helena Westin återigen om Bianca Ingrossos fällda reklam för Caia Cosmetics, som Bianca Ingrosso vägrar se som sexistisk.
Att vi har förskräckande tal kring våldtäkt och sexuellt våld i samhället och att de bilder som fällts är ganska så grova (sexuellt) på ett sätt som inte riktigt har med reklam att göra.

Influencers valuta är trovärdigheten och där måste man våga tänka långsiktigt, annars skjuter de sig själva i ryggen, säger Sandra Beijer och Irena Pozar avslutningsvis.

Isabella Löwengrip, Kenza Zouiten Subosic och Bianca Ingrosso tackade nej till att medverka i programmet.

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra att världen börjar vakna. Rätt ska väl vara rätt för alla?

   Världen verkar ha fått upp ögonen för draculafeminister som CV, IL med Linnea Claeson, vilka tar för sig, ignorerar sanningen, fabricerar & överdriver fullständigt åt de håll som passar dem. Det enda bra med detta är att alla förstår vilket ignorant pack influencers kan vara.

   De vaccinerar oss med sin skit! Smaklöst och sant. De kallar sig ibland feminister men effekten är rakt motsatt. De säger sig ge – men ack vad de Tar, suger och drar!

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Ärligt talat, om jag tjänade massa pengar på något lite halvfult sätt och inte fick några konsekvenser över att göra det hade jag nog också fortsatt. ??‍♀️
  Fattar inte varför de inte gör så de faktiskt får konsekvenser över sitt beteende istället om de anser det så viktigt. Tror böter tex hade gett en förändring.
  Nu är det ju bara en liten pekpinne från en främling men sen händer inget om man fortsätter. Vem bryr sig?

   Okej då vet vi att du saknar moral. Tragiskt att så många verkar göra det idag. Har det med mångkulturen att göra? Känslan av att sakna identitet och samhörighet? Eller bristen på en religiös tro? Att ingen ser dig och dömer dig? Eller har det med din uppfostran att göra? Fuskade dina föräldrar med skatten?

   Får du inte dåligt samvete om du inte gör rätt för dig?

    För att citera en halvbra författare:
    ”Integrity means doing the right thing, even when no one is watching.”

     Jag somnar hellre fattig men med ett rent samvete än rik med ett dåligt samvete.

     Pengar är inte lycka. Men att somna gott och vara trygg i att min moraliska kompass vägleder mig är ett stort steg mot lycka.

      Lovisa Lo, din moral är inte den enda sanna och rätta. Alltså snacka holier-than-thou-attityd….

       Nja, det hon skriver är ju allmänt vedertaget som god moral. Det måste finnas objektivt rätt och fel, annars skulle samhället kollapsa.

        Nej det hon skriver är rasistisk och frireligös skit. Hon har inte skrivit något som anses vara vedertagen god moral.

         Exakt! Hon är en mycket inskränkt hemmafru med ålderdomliga värderingar och allmänt dålig koll på samtiden.

         Inget av det hon skriver i denna tråd är rasistiskt eller frireligiöst. Att ha en god moral är inte fel.

          Problemet, för Lovisa Lo i alla fall, är att många här har läst hennes frireligiösa och rasistiska dravel i alltför många andra trådar för att ta något hon säger seriöst.

           Jag är inte rasist. Jag har nog hjälpt fler invandrare med hjälp av min frireligiösa församling än du har.

           Däremot tror jag att ett homogent samhälle där man delar samma värderingar och föreställningsvärld är viktigt för att skapa en känsla av identitet och samhörighet. Och identitet och samhörighet krävs för att inte kriminaliteten ska flöda. Det är nämligen lättare att stjäla från någon vars språk man inte talar, vars gud man inte tror på och vars värdegrund man inte delar.

          Du kan uppenbarligen inte läsa.

         Ack ja, klart att mångkulturen ligger bakom. Fy fan för människor som påstår sig vara religiösa men helt har missat allt Jesus så. Högerkristna är en stor jävla oxymoron.

          Vad sa Jesus då?

           Är så sjukt bitter för att mina skattepengar går till sådana som Lovisa Lo. Sitter hemma hela dagarna och skriver dravel istället för att bidra.

           Vilka skattepengar går till mig menar du? Mina barn går ju inte ens på dagis. Min man skattar så det räcker. Finns nog andra som snyltar mer på svenskarnas skatt än just jag.

      Det står för dig. Jag och många med mig somnar mycket hellre rik med ett bra samvete.

    Seriöst? Vad har mångkultur med detta att göra? ????????????

     Svarat på det längre upp men det hamnade i modd.

      Stay in school, kids för annars blir ni lika inskränkta som Lovisa Lo

       Vad är inskränkt? Det är vedertaget att mångkultur skapar rotlöshet och därmed kriminalitet.

        Men hur kommer det sig då att brottsstatistiken överlag gått ned i takt med att andelen utrikes födda i Sverige ökar? I tex Malmö, som ofta framhålls som en av Sveriges farligaste platser med en hög andel invandrare, visar data från polisen att brottsligheten minskar. Färre Malmöbor uppger att de utsätts för brott och antalet polisanmälningar om brott minskar. Däremot är oron för att bli utsatt för brott stor och känslan av otrygghet hög, vilket alltså inte är samma sak som att det blivit otryggare i praktiken. Källa Malmö stad.

         Inte bara i Malmö som kriminaliteten har minskat, det gäller hela Sverige.

          Nej den har inte det. Det är manipulerad återgivning av statistik.

          Rån mot barn har gått upp sedan 2018, misshandel av barn upp 30% (!) , våldtäkt upp 6%, personrån har gått upp . Allt som allt så har våldsbrott gått upp 2% sedan 2018. Det som har minskat är trafikbrott och bedrägerier. Kvällstidningar ljuger om offer som vårdas på sjukhus genom att manipulera statistiken, de har bara presenterat sluten vård och ignorerar all annan vård.

        Nej nu trollar du. Det är varken vedertagen sanning eller befäst i forskning. Dessutom är din kommentar med tillhörande analys lite högre upp om homogena samhällen faktiskt rasistisk för att den utgår från antaganden om etnicitet som kriterium. Det finns andra faktorer som kan förena eller skilja folk åt mer, såsom kön , klass eller ekonomisk och social bakgrund . Dags att läsa på och komma igen! Osanningarna du sprider i dina kommentarer skapar mer klyftor än dina ”hittepå” teorier.

         När man analyserar konflikterna och kriminaliteten bland stammar i t.e.x Afrika, så uppges denna modellen. Gränser har dragits om, stammar blandats i en mångkultur och med det har kriminalitet ökat. Så en absolut vedertagen modell bland forskare.

         T.o.m Amerindians delar upp sig i etniciteter med gränsdragningar.

     Rotlöshet följer med mångkultur. Med rotlöshet följer ofta att samhällskontraktet bryts. Inga konstigheter.

    Opportunister har funnits i alla tider. Absolut inte alla influerare men en del är opportunister som tack vare sin skeva moralkompass lyckas över förväntan.
    När det gäller religös tro är tyvärr det ingen garanti för moral. Finns många exempel på det.

   Skillnad mellan att sno pengar och att använda missvisande reklam. Det ena är moraliskt fel medan det andra går att diskutera

  Folk vill ha rättigheter men inga skyldigheter.

   Är väl rätt naturligt. Varför skulle man vilja ha skyldigheter?

    Anonym 12:50
    Skyldigheterna är lika viktiga som rättigheterna.

     Ja men nu var det ju inte det anonym 12.50 skrev

      Nä visst, bara vara egoistisk det är ju smart…Not.

     I verkligheten, Ja
     Men inte för dem som ljuger & lever på att urholka begreppen.

     Från Snodda Dicpics till copy-paste fejksemestrar

    För att man vill vara en del av ett sammanhang?

  Vill influencers bli tagna på allvar och kunna säga att de jobbar så får de faktiskt börja bete sig som om de vore ett riktigt jobb. Läsarna är deras kunder och ska behandlas därefter, dvs med transparens och respekt. Då kommer influenserna få tillbaka respekt. Svårare än så är det inte. Det går inte att inte reklammarkera, göra väldigt dåligt genomtänkta samarbeten eller bara strunta i att uppdatera i en vecka om de vill att man ska börja se det som ett riktigt jobb.

  Tänk om man bara skulle strunta i att gå till jobbet utan att säga till i en vecka, och sen komma tillbaka och säga till kunderna att jag var lite trött så jag tog en vecka off.

   Forts… Det skulle inte funka att göra så på ett riktigt jobb, men det verkar funka som influenser. Jag ser inte influenser som ett riktigt jobb, mer som en hobby man tjänar pengar på. Det går säkert att ändra på men det är upp till influenserna att börja bete sig som om de var ett riktigt jobb, om de vill att det ska ändras.

    Svårt för dem att bete sig som om de hade riktiga jobb, när sanningen är att de inte gör många knop i förhållande till de dem tjänar, vilket i sig är vansinnigt.
    Hoppas att denna infl.trend är på snabbt utdöende. Som för Bella, upp som en sol och ner som en flygkrasch!

    Mnja, beror på vilken sorts influencers du menar… min sambo är ”influencer ” och drog in ca 1 mille till en välgörenhet härom året bara genom sina följare så nog har han inflytande. Ham tjänar dessutom mer pengar än jag någonsin kommer att och är god för ca 7 miljoner USD. Hans jobb är knappast bara en hobby…

     Han jobbar dessutom hårt, ca 8-10 timmar om dagen sex dagar i veckan. 6-7 timmar aktivt och så 1-2timmar admin.

     Oj god för 8 milj USD. Vem kan det vara? ?

  En saklig och välskriven artikel på Bloggbevakning?

   Gratis blogg så knip!

   Plötsligt händer det! 🙂

   Denna kan ju dock inte varit särskilt svårt att skriva då det endast återberättas vad som sades i programmet? ?

    Sara, vilken fin människa du verkar vara.

  Efter 5?
  Vad är det för program och i vilken kanel då?

   Går på fyran efter 17 på vardagar typ. Någon slags kvällsversion av nyhetsmorgon men tror Efter Fem blivit nedlagt.

    Nerlagt? Avsnittet visades ju igår

    Har också läst att det skulle läggas ner, men kanske blev ändrade planer 🙂

  ” Influencers valuta är trovärdigheten och där måste man våga tänka långsiktigt, annars skjuter de sig själva i ryggen…”

  Oh the irony! ?

  Toppenbra inlägg! Tack!

  “ Att vi har förskräckande tal kring våldtäkt och sexuellt våld i samhället och att de bilder som fällts är ganska så grova (sexuellt) på ett sätt som inte riktigt har med reklam att göra.”

  Men herre gud! Läs på lite om vad som ligger bakom våldtäkter. Sexistisk reklam har nästan noll med det att göra.

   Självklart inte, men det vi inte får tala om måste skyllas på något.

   ”Läs på” är det absolut mest värdelösa argumentet om man vill gå fram sin ståndpunkt. Länka till artiklar etc inom ämnet eller skriv en kort sammanfattning om vad det är du vet är det som ligger bakom våldtäkter.

    Och jag tycker TV 4 med anhang ska ha gjort sin hemläxa innan de sänder och att jag inte ska behöva göra deras jobb åt dem. Jag är inte betald av dig eller TV4 och det är inte jag som sitter och slänger ur mig osanningar. Det är de som ska ha underlag för sin tes. Det är de som sitter med bevisbördan, inte jag.

     @Lisa?

     Det är din uppgift att föra fram ett motargument om du inte håller med någon. Så visst har du en bevisbörda om du säger att de andra har fel och kommer med osanningar. Vad är sanningen då? På vilket sätt har de andra fel?

      Nej det är inte min uppgift. Det är de som ska ha läst på innan de slänger ur sig falska floskler. Det är inte mitt jobb att korrigera andras fel framförallt inte när det kablas ut i en stor TV-kanal.

      Som svar till din fråga, se kl 13:20.

       ”falska floskler” låter som din högst subjektiva åsikt vilket helt enkel får mig att misstänka att du inte har någon fakta bakom dig utan bara tyckande. Jag vet faktiskt inte så mkt om vad som ligger bakom våldtäkter som ”fenomen” men helt klart kommer jag inte få lära mig det från dig, så då får jag gå på vad kvinnan i klippet säger. Tack för mig.

        Du har svar längre ner.

        Att skylla på reklam är att ännu en gång lägga skulden på kvinnan att hon blir våldtagen. Att hon utmanar och uppmuntrar. Nästa steg är att säga till henne att klä på sig mer, annars blir du våldtagen.

        Men nu har våldtäkt inget med sex att göra utan att vilja förnedra kvinnor och visa sin makt.

         Jag tänker att det snarare handlar om att se den större bilden. Så länge kvinnan fortsätter porträtteras som ett objekt desto svårare blir det att lära män (inte alla män!) att de inte är sexobjekt som du får göra vad du vill med. Kvinnosyn har visst en stor del i hur kvinnor behandlas. Det kanske inte är den direkta orsaken i varje enskilt våldtäktsfall men det finns forskning som visar på att porr, sexistisk reklam etc påverkar mäns syns på kvinnor som ”förbrukbara”. Sorgligt men sant. Sen måste vi såklart få klä på oss precis hur lite/mycket vi vill utan att bli våldtagna! Men att skylla på reklamen är inte att skylla på kvinnan, där tycker jag att du blandar ihop det lite. Reklamen uppmuntrar till att se kvinnan som ett objekt, men kvinnan i reklamen uppmuntrar inte till våldtäkt.

         Sluta svamla har ingen aning om vad du pratar om.

    Lisa: Jag trodde alla vid det här laget visste att våldtäkt handlar om våld och makt och inte sex. Behöver du verkligen länkat till det?

     Det här är ett stort och komplext ämne Lisa, så du får göra jobbet själv. Men du kan börja här och nysta vidare efter det.

     “Thereare many different theories explaining the Causes of sexual violence. The theories that will be discussed in this article include military conquest, socioeconomics, anger, power, sadism, traits, ethical standards, laws, and evolutionary pressures that lend some explanation to the causes of sexual violence (such as rape, molestation, sexual harassment, stalking, incest, etc.[1]). Please note, most of the research on the causes of sexual violence has only been done on male offenders (and has largely ignored female perpetrated sexual violence) and is in no way fully developed[2].“

     https://en.m.wikipedia.org/wiki/Causes_of_sexual_violence

     På vilket sätt har kvinnor som porträtteras på ett uppenbart sexuellt undergivet sätt inget med makt att göra? Objektifieringen av kvinnokroppen har ALLT att göra med mäns syn på kvinnor och i förlängningen hur de behandlar dem. Ta en kik på våldspyramiden vetja!

      Hur var kvinnorna i Biancas reklam undergivna?

      Hur kommer det sig att du har bilden av att en kvinna som bjuder in till sex och har sex är undergiven och underlägsen i makt?

      Det är nog snarare den bilden vi behöver jobba på att man tror att en kvinna inte vill ha sex än att för att hon ger med sig till mannens lustar, snarare än att hon faktiskt har det på lika villor med samma lust och glädje.

      Din syn är om något att förtrycka kvinnor och ta ifrån dem deras makt.

      Och varför tycker du inte samma om män i bar överkropp etc i reklam? Att de är undergivna och fråntagen din makt. Eller tycker du kanske det?

       Villkor *

       Sin *

       Tror du missar poängen. Bilderna ska sälja smink. Googla sälj grej med tjej så kanske du förstår mer vad som menas med objektifiering. Har inget att göra med att bjuda in till sex att göra utan att använda kvinnor som objekt för att sälja något.

       Om du inte fattar bildspråket i reklamen ska jag försöka förklara för dig så att du förstår. Biancas målgrupp är unga tjejer. Unga tjejer brottas med sin självbild och självkänslan är sällan på topp. Det kallas för pubertet där det sker stora förändringar både i hjärnans kemi och rent fysiskt. Bildspråket är simpelt i reklamen. Med caias produkter kommer du uppfattas som sexig. Har du som ung tjej taskig självkänsla kan du åtminstone bli bekräftad genom att se sexig ut.
       Det är vidrigt att en ung kvinna använder detta budskap i sin försäljning.
       När det gäller våldtäkter begås de oftast i nära relationer och inte sällan är sexdebuten för unga kvinnor i gråzonen för vad som anses som våldtäkt. Det är realiteten.

       Riktigt intressant 13:55

      Sandra; Mitt svar kommer synas när CamCam har tid.

  Jag tycker det var ett bra inslag och att Sandra verkar vettig!

   Vettig? Vet inte hur vettigt det är att gång på gång försvara sig med att all kritik är kvinnohat samt ständigt använda ”låt en kvinna leva”-retoriken. Som hon gör när hon får kritik….

  förstår att de inte vill vara med, man kan inte ljuga/manipulera live samt har de ingen aning om varför de gör vissa samarbeten förutom att de tjänar pengar på dessa

   Nej, de skulle inte kunna komma därifrån med äran i behåll om man säger så…

  Idag på Sandras blogg är det reklam (JA det heter reklam, inte samarbete!!) för H&M. Men hon nämner Ida Wargs produkter i samma inlägg. Trodde ärligt talat att det var reklam för Ida Warg men tji fick jag. Och då har Sandra suttit i tv4 knappt 24 timmar innan och pratat om tydlighet. Ok.

   Fast det står ju tydligt högst upp i inlägget att det innehåller reklamlänkar. Inget om vilket företag. Sen är det väl upp till var och en att välja hur många/vilka företag de samarbetar med i varje inlägg? Tycker din kritik är obefogad.

    Ja? Men varför blanda in andra företagsnamn under ett reklaminlägg för ett specifikt företag? Sådan reklam skulle väl aldrig godkännas i andra mediekanaler – med anledning att det kan skapa förvirring?

     Inlägget är inte sponsrat, det innehåller adlinks. Det är två heeeelt olika saker och uppenbart för de flesta (men tydligen inte alla). Finns en guide på Sandras blogg och på bloggbevakning om just adlinks om du vill veta mer!

     Vadå specifikt företag?? Vad ser du som inte vi andra ser?

     Inlägget är märkt och inget specifikt företag står i rubriken! Det står att inlägget innehåller reklamlänkar. Vilket det ju gör till bla Ida W och HM.

      Ida W har inga reklamlänkar? Vilket skapar förvirring.

       Men vad är det du inte förstår? Det står längst upp att inlägget innehåller reklamlänkar, vilket inlägget gör. Hade det däremot stått ”i samarbete med xxx” och sedan innehållit länkar till något helt annat så hade jag förstått din undran. Men nu är allt korrekt märkt och inga konstigheter.

     fast det är ju inte reklam för ett specifikt företag? Reklamlänken går ju till byxorna som hon skriver är från H&M och det är inte ett samarbete utan en reklamlänk längst ner. Tyckte inte det var särskilt otydligt.

   Fast det är inget reklamsamarbete med varken Ida Warg eller HM. Det är adlinks för HM och det är inte samma sak som reklamsamarbete och det är tydligt utmärkt överst i inlägget. Ida Warg produkterna fick hon av sin vän och sa att hon skulle prova dem dvs inget reklamsamarbete. Sandra har gjort helt rätt.

    Jag har inte pratat om rätt eller fel. Jag pratar om tydlighet och hur reklam hos influencers har mindre krav på just tydlighet.

     det är ju inte ett reklaminlägg för HM. Inget av det du säger går att ta på allvar.

     Det är ju tydligt? Hon har markerat adlinks tydligt för jeansen och även ovanför inlägget och Ida Warg produkterna är inget reklamsamarbete för hon FICK dem av en vän som hon tydligt skriver.

      Däremot borde hon väl kanske märkt upp produkterna från Ida Warg som reklam. Hon må ha fått dem av en vän, men det är en vän som jobbar med marknadsföring. Och den produktplaceringen i bloggen är ju värd rätt mycket, speciellt när det är i form av ”tipsar bara, inte reklam!!”.

   Haha snacka om du letade med ljus och lykta nu för att hitta nåt dirt på Sandra ? Det var inget som var otydligt. Ida Wargs produkter var ett pressutskick hon fått som hon visade, ”reklamen” i ”samarbete” med HM var ju bara en annonslänk till byxorna hon hade på sig. Nej, ska du leka detektiv och sätta dit folk kanske du ska belysa faktiska problem och inte vinkla och vrida på saker för att du är bitter på den personen.

  Hur skjuter man sig själv i ryggen?

   Om man undviker att skjuta sig själv i foten kan man använda foten till att skjuta sig i ryggen.

    Akrobatik!

   Skidskytterelaterad olycka?

  Ger inte mycket för influencers trovärdighet .Dom får gratis botox och gör reklam för det och tänker inte på konsekvenserna av behandlingen och hur mycket det kostar. Så är det. ?

  Och där smög Kenza in att de ska åka till Maldiverna igen. Luktar spons.
  Camcam borde steppa upp och börja granska influensernas AB:n och exakt hur mycket det skattas.

   Haha men lugna dig. Hon skrev att hon skulle till maldiverna om några veckor. Det behöver man inte reklamarbetare. Vänta och se tills hon faktiskt börjar skriva om själva resan innan du kritiserar.

    Reklammarkera*

    Vi får väl se. Hon är alldeles för snål för att betala själv.

     Exakt

   Ska hon iväg igen? Följer henne inte men hon verkar åka på solsemestrar ofta.

  Bra sagt ang. åldern. Det stör mig oerhört mycket när folk i min ålder (30+) skyller på ungdomlig oförståelse. Kan man driva företag och är över 25 är det dags att knyta vuxenskorna.

  Gillar att Helena lyckas lyfta detta på ett sakligt vis och att det kan bli en riktigt debatt om det. Kudos till henne.

   Det finns inget sakligt med att påstå att reklam bidrar till ökande av våldtäkter.

    Exakt det känner väl merparten till varför våldtäkterna ökat dramatiskt i Sverige.

     Japp! Vi har fått en lägre gräns för vad som räknas som våldtäkt och en strängare lagstiftning, samtyckeslag osv. Äntligen!!

      Haha ”samtyckeslag”, ja den går att tänja på. Den lagen saknar helt betydelse.

      Ja nu kommer säkert överfallsvåldtäkterna som är vanligast, att minska!

       Det här är bara faktafel. De vanligaste våldtäkterna sker i hem där förövaren är antingen en partner eller ex-partner.

       Vanligast är våldtäkt i hemmet, sluta sprid fake news.

    Verkligen? Reklam som objektifierar kvinnor påverkar oss och vi börjar ser kvinnor som objekt. Det är lättare att misshandla objekter än människor. Reklams syfte är ju att påverka oss.

     Helt riktigt. Var det inte Bianca som lade ut en bild på sig i sittandes lättklädd i garderoben och med extremt långa ben för att visa din pojkvän som då var expojkvän vad han gick miste om? Detta har hon själv angett. Tala om att ga problem med sin självinsikt.

    Att kvinnor objektifieras i reklam, tror du inte att det har ett samband med att man ser kvinnor som konsumtionsvaror = ökade våldtäkter?

  Och fler lär de bli ju fler Sdare som sitter som nämndemän.

   Dock så måste ändå nämndemännen förhålla sig till de lagar och regler som finns, när ja satt som nämndeman i tingsrätten och senare förvaltningsrätten var det svårt att vända lagen till sin ”fördel”, det gick men det var svårt att få domaren med på din linje. Framförallt om den skiljer sig emot vad lagen säger, det är så klart inte omöjligt men det är svårare en man tror att styra rätten mot den egna agendan. Man skall dels övertyga majoriteten av rättens ledarmöten samt domare, vi har enormt duktiga notarier i Sverige som till stor del har med sig tidigare mål i samma klass som det man till dagen dömer i, då skall du utifrån redan tidigare mål argumentera för din sak. Men så klart kommer de bli fler SD’are men det kommer inte bli lättare att få igenom sin politik utan processen är fortfarande densamma som innan, dessutom där jag satt fick vi aldrig vara fler en 1 ifrån samma parti, alltså satt jag alltid ensam från mitt parti som nämndeman.

   Jag kan fortfarande 4-5 år efter få ont i magen för att jag inte kunde få domare och nämndkollegor att ändra den slutgiltiga åsikten mot den åtalade eller mot målsägande. Dessutom så hade SD då svårt att fylla sina stolar i rätten, det har dom även i kommunerna. Men det är som sagt inte omöjligt, däremot svårt för SD och givetvis även de andra partierna att utöva politisk agenda, om det nu är det som du är rädd för. Insåg efter ja skrivit novellen att det kanske inte alls är det du är rädd för eller i den banan du tänker i och då ber ja om ursäkt för de.

    Jösses! Skriver som en 10-åring men har varit nämndeman ?

     Erfordras ingen utbildning för att bli nämndeman. Ska enbart utgöras som en representant för den stora allmänheten.

     Alltså om du faktiskt läser ordentligt så ser du att personen faktiskt uttrycker sig väl, men har medvetet använt sig av talspråk vid vissa ord. Herregud.

  Hur fungerar det egentligen med att betala skatt på samarbeten. Om ett företag skickar produkter till en influenser ska ju hen skatta på värdet av grejen (har jag förstått det rätt?). Hur blir det när ett företag betalar influensern för att ex åka till Maldiverna. Jag förstår ju att det skattas på betalningen/lönen. Men ska det även skattas på värdet av resan då? Eller om en influenser får ett nytt kök. Ska det också skattas på utöver betalningen för samarbetet?

   Jajamensan. Iom att de oftast får produkter som kan utnyttjas privat så blir det förmånsbeskattning.

   Dessa snöflingor till influencers envisas med att de har riktiga jobb och ska behandlas med respekt. Det minsta de kan göra är att agera professionellt och följa lagarna.

    Förstår dock att de inte är så glada att behöva skatta för saker de inte vill ha. Och varför skulle det inte vara ett riktigt jobb om man tjänar pengar på det? Isåfall har ju de som jobbar med reklamannonser till tidningar, tv osv inte heller ett riktigt jobb ?

     Då är det bara att skicka tillbaka varorna. Eller inte ta emot dem öht. Ett annat alternativ kan även vara att kontakta pr-byråerna och be dem att inte skicka ut produkter utan att först kolla av om intresse finns. Inte svårare än så, om man nu inte vill behöva betala för förmånsvärdet på saken man inte vill ha.

      Exakt. Jag var bloggare way back innan det hypade till sig och redan då visste vi att man inte behåller produkterna. Utan vi testade och skickade tillbaka alternativt tog inte emot dem.

      Ja det är klurigare med ex smink etc. Men faktum är att skattelagen är tydlig. Även om du ex har en tjänstebil så ska du förmånsbekattas. Inget nytt under solen. Gör om gör rätt dagens influencers.

   Man uppskattar värdet av produkten och så läggs det på lönen, vilket höjer lönebeloppet som därefter beskattas. Ta resan som ex och säg att den kostar 70tkr. Om bruttolönen tex är 500tkr/år så höjs detta med 70tkr dvs det är 570tkr som man beskattas på. Men hur detta går till i praktiken vet jag inte, om det är plikt på att själv informera Skatteverket om detta eller inte… Stora samarbeten är kanske svårare att ducka då de ju syns tydligt i deras kanaler, men alla ”små” pressutskick är säkert pilliga att hålla på att värdeuppskatta och informera om…

  På Biancas story så framgår det att det fotas för CAIA idag med Bianca bakom kameran… låt oss vänta och se om hon greppar allvaret i detta.

  Är inte detta Molly Rustas lägenhet?

  https://skonahem.com/inspirerande-hem/platsbyggd-perfektion-i-1800-talsvaningen-totalrenoverad-in-i-minsta-detalj/

  Men artikeln är publicerad 26/1 2020.

   Ja det är det.
   Intressant att det nästan ser likadant ut i inredning idag. Förutom Mollys lilla uppvisning av shoppingboxar i ett av skåpen i garderoben ?
   Ser verkligen konstigt ut i hennes vlogg..

    Det var ju det som gjorde mig så förvirrad. Att alla möbler nästan är identiska, och att artikeln är publicerad för bara 3 dagar sedan…

   Nä det är det inte

  Säger man inte ”skjuta sig själv i foten”?

   Ja, det gör man. Cirkustrick att kunna skjuta sig själv i ryggen…. Får eksem av felaktigt använda bildliga uttryck, som verkar vara så vanligt bland allehanda skribenter idag.

  Jag kan på sätt och vis förstå att företagen inte vill att det ska synas att det är sponsrat.
  Tidigare har det ju funkat för företagen att influencers har tipsat om dem och de har fått fler kunder. Nu när allt ska reklammarkeras så vet alla att de gör det bara för att de får betalt. Så företagen får inga nya kunder. Eller i alla fall betydligt mindre än innan.

  Själv köper jag inget som är reklammarkerat eller sponsrat. Tror att fler och fler tänker så. Jag ser också, som företagare, att reklam via influencers inte funkar längre.
  Därmed tror jag att influencerbranschen kommer att dö ut helt. För företagen kommer inte att vara benägna att betala för reklam som inte funkar.
  De influencers som kommer att överleva är de som tar fram egna produkter (inte alibaba-produkter) och som faktiskt gör något bra. Eller som går vidare med tex TV eller musik och bygger vidare på kändisskapet på det viset.

  Alltså influencers får allt att låta så sjukt jobbigt och svårt, alltså förlåt men vad är svårt med att reklamera ett sponsrat inlägg? Alla kallar ju sig själva entreprenörer då borde de kunna sköta sina ”företag” rätt och precis som de tar upp, dessa kvinnor är närmare 30 med måååånga år av erfarenhet i branschen, Kenza och Isabella har ju haft dessa ”jobb” i över 10 år? Nää de är alla ego och gör reklam för skit för att tjäna pengar och kan inte ens reklamera rätt och blir kränkta när folk påpekar och de skiter i sina målgrupper. Kan aldrig ta denna ”bransch” seriöst, ingen rekommenderar saker de verkligen gillar utan tar betalt för att visa upp skit saker i 90% av fallen.

   Instämmer helt. Ytterst märkligt att det daltas så med dem. Även från Skatteverket.

  Så länge dessa galaxhjärnor inte får några konsekvenser av sitt kriminella handlande så kommer dom fortsätta att undkomma skatt. Om ni skulle komma undan genom att småljuga och bortförklara er,skulle ni inte göra det! Förövrigt så får Bianca alltid skit Medans andra klarar sig.

   Det där stämmer inte. Har du missat Isabellas kategori här på bloggen? Samt kritiken Kenza fått det senaste?

    Kenza har fått väldigt lite kritik. Önskar man kunde uppmärksamma hennes beteende mer!

  Tycker det är så coolt hur trygg Sandra är i både sitt yrke och i sig själv. Har följt henne så satans länge.

   Tycker S brillor är GENANT stora.
   Ingen av kvinnorna var några skönheter heller.
   Men det får man väl inte tycka?
   En kvinna skall alltid hylla andra kvinnor…
   Men ärlighet vara längst.

    Jo det får du tycka men varför behöver du skriva det?

    Ursäkta…?

    Man får tycka precis vad man vill. Det är det som är det fina. Förstår dock inte kopplingen till min kommentar, men det är ju inte hela världen.

   Sandra kan jag ändå ta på allvar även om jag inte håller med henne om allt. Kissie, Dessie, Blondinbella, Kenza, Annica m fl känns bara som ett gäng ytliga pajaser.

    Som tjänar miljoner …

  Hur mäter man ROI inom influencervärlden? Någon som vet?

   ROI -Roll of importance?

    Return on investment.

  Förstår överhuvudtaget inte varför det ens nämns att bloggare influerare ska ha andra vilkor. De driver affärsverksamhet. De kan inte säga att de inte vet vad som gäller för man har en skyldighet att följa lagar. Men de är duktiga på att spela oskyldiga hobbyarbetande med stora offerkoftor. Andelen omärkt reklam på Instagrams händelser är rekordstort. Dags för Skatteverket att ha automatisk skanning av dessa det skulle löna dig. Att sedan de inte ställer upp i tv är så lågt men visar också på att de vill ha allt på egna villkor.

  Förstår inte hur någon som SB som inte skattar på alla sina ”pressutskick” kan sitta på sin höga häst och säga att det är ”enkelt” att följa lagen. Hon kanske borde göra det själv först.

  Vet inte hur man anmäler folk till konsuentombudsmannen eller vad det nu heter om man ser någon göra ett ”samarbete” som det inte står med HÖGST upp på instaoch även fram gå i texten när man beskriver..

  Kolla bara sopan sweetbtpsycho på insta hon gör ett såkallat samarbete men det fram går inte nånstans och man får ju inte kläder helt gratis heller 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.