Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

745 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur har er dag varit?

  Svara

   Hemsk. Feber, hostar så att jag kräks, huvudvärk, öroninflammation och ögoninflammation. Men samtidigt så mycket bättre än igår då jag kom upp i 40 graders feber. Mår ju som en prinsessa just nu i jämförelse…

   Jag lever på Alvedon just nu och vågar knappt äta.

   Hur har din dag varit? 🙂

   Svara

    Krya på dig!❤️

    Svara

     Tackar! ❤️
     Jag ska göra mitt bästa 😁

     Svara

    Åh fy, krya på dig!

    Svara

     Tackar 🙂

     Svara

    Har du varit i Kina på sistone?

    Svara

     Haha nä 😅 jag tänkte snarare att om jag tar allt med en gång så är jag frisk resten av året 👌. För visst är det så det fungerar? 😇

     Svara

    Tips mot hostan: skiva en lök och lägg i en skål/tallrik. Häll sedan kokande vatten i skålen så att det nästan täcker löken och ställ skålen bredvid sängen/på nattduksbordet! Läste om detta på Ekotipset på instagram och det fungerar magiskt bra! Och krya på dig ❤️

    Svara

     Åh, ska testa. Så får jag kanske sova utan att iprincip ha en Vattenflaska I munnen. Tack! 🙂

     Svara

     Ska testa tack Trevlig kväll! 🌟

     Svara

    Krya på dig! 🌸

    Svara

   Helt okej

   Svara

   Skitbra!! Fick ett asbra besked och vill dö av längtan hihi

   Svara

   Fruktansvärd..har inte haft något tålamod med mina barn, de har gråtit o jag har gråtit och allt har varit skit.
   Min hals gör ont och mitt hjärta ruttnar av ånger för att jag har varit den där dåliga mamman jag aldrig skulle bli.
   Vill bara sova och vakna på en sommaräng och vara sådär lycklig som i en schampo-reklam eller nått.

   Svara

    EXAKT samma här. Som alla andra dagar.

    Svara

    Relaterar. Började dagen med ett psykbryt på dottern. Dåligt samvete hela dagen.. Man är inte mer än människa

    Svara

     Och samma här, vabbar med ett barn som är för sjuk för att vara på förskolan men för frisk för att vara hemma… Tre ordentliga bryt idag..

     Svara

      Hur kan ett barn vara för frisk för att vara hemma? Spendera tiden som ni gör när ni är hemma på fritiden om den nu inte är så sjuk?

      Svara

      Mitt life hack är att åka till IKEA tidigt på dagen när det är som minst människor där. Låta barnet upptäcka alla rum (beroende på hur gammal barnet är kan man göra en lek av vilket rum man skulle valt osv) sedan äta billigt i restaurangen och lova barnet en glass (Som ändå ingår i barnmenyerna) eller äta korv och köpa 5kr glassen. Bästa vabbsysslan när barnet är för sjukt för förskola men inte tillräckligt sjuk för att inte bli rastlös av tv-tittande hela dagen 🤷🏻‍♀️

      Svara

       Och sprida smitta bland alla grejer där??

       Svara

       Fy fan va vidriga folk är som åker sjuka till Ikea. Jag tillhör en riskgrupp och det är pågrund av er som man riskerar livet bara för ett besök på Ikea med andra ord.
       Alltså folk som går ut sjuka till platser där mycket folk rör sig är i samma liga som nazister och rasister för mig. Bara att de som är sjuka är egotrippade jäklar som bara bryr sig om sig själv, lika vidrigt i min värld….

       Svara

        Samma med folk som röker och bär parfym på offentlig plats, för mig.

        Svara

         Men herregud, måste man bli liknad med nazister för att man sprutar på lite extra parfym eller åker till ikea med en snorig unge? Ni överkänsliga kan göra oss andra en tjänst för en gångs skull och bara stanna hemma, natural selection låter bra i mina öron:)

         Svara

          För mig som tillhör en riskgrupp så kan en förkylning innebära flera veckors sjukdom och följd infektioner, då mitt immunförsvar inte fungerar som de ska.
          En influensa skulle vara livsfarligt för mig och många andra.
          Barninfektioner är de absolut mest farliga för riskgrupper då barns bakterier och virus smittar mer då de har kraftiga infektioner, då barn fortfarande inte har helt utvecklade immunförsvar.

          Så ja, tar du din snoriga och sjuka unge till offentliga platser när barnet borde vara hemma och vila, så förstör du folks liv och utsätter riskgrupper för fara. IKEA är ingen lekstuga.

          Tänk en runda till, världen kretsar inte runt dig och ditt barn.
          Visa lite omtänksam och hänsyn.
          Vänd på steken, om ditt barn föddes med genetisk immunbrist skulle du då vilja offra hela ditt liv för att ditt barn var KONSTANT sjuk för att alla andra vägrade stanna hemma med sina sjuka barn?
          Skulle du orka med att ditt barn var sjuk och ledsen hela tiden för de på dagis eller på bussen gick ut när de bar på smittsamma infektioner?
          Skulle du vilja spendera största delen av ditt liv hos läkaren för provtagningar och behandlingar för alla infektioner?
          Skulle du vilja se ditt barn lida av magont för alla antibiotika kurer hen tvingades ta för att du och ditt barn skulle till Ikea för en gång skull, men tidigare den dagen så var det ett sjuk barn där som spred bakterier överallt, så nu blev ditt barn sjukt igen.
          Tänk.
          Bara 40 000 människor i Sverige har någon form av medfödd immunbrist så det är inte ovanligt att barn föds med någon form av genetisk immunbrist, när antikropparna inte produceras tillräckligt många av.

          Så ja, för mig är folk som medvetet lämnat hemmet när de vet om att de bär på en smittsam infektion lika vidriga som nazister och rasister.
          Båda förstör livet för folk.

          Svara

          Natural selection my ass, jag är enormt smart och har massor att erbjuda. Du menar att jag och andra som tillhör riskgrupper inte förtjänar att leva?
          Låter precis som rasism och nazism, you just proved my point a-hole.

          Svara

       stanna hemma med din sjuka unge och sluta förpesta din omgivning!! J*vla egotrippade människa.

       Svara

    Ni älskar varandra och imorgon blir det en mycket bättre dag! ❤️

    Svara

   Helt okej men är så himla trött! Hade beräknat datum iförrgår 🤰🏼

   Svara

   Bra! Jag lyckades lämna lägenheten för första gången på länge och det kändes helt okej. /lever med panikångest

   Svara

   Ganska pissig 🤣 hade sönder en kompis barbackapadd i stallet när jag skulle rida, hästen sprang över pallen på ridbanan så den gick sönder, tappade en kraftfoderhink så det flög kraftfoder överallt… For och kvällsjobbade i butiken jag städar, mitt nyckelband fastnade runt ett par ciderflaskor i hyllan och drog ner dem med ett kras 😂
   Nu har jag krupit ner i soffan under filt och äter choklad, sen ska jag sova så jag inte har sönder nåt mer 😂

   Svara

   Jobbig. Tvååringen har 40 graders feber och kräksjuka. Tvättat sängkläder å kokat nappar hela dagen. Knappt kommit utanför dörren!

   Nu väntar jag bara på vem som blir sjuk härnäst. Fyraåringen, bebisen eller jag 🙈😅

   Svara

    Håller tummarna att det inte är DU. Man har inte varit sjuk på riktigt tills man varit sjuk i magsjuka med barn 🙂🙂🙂🙂🙂🙂 speciellt om man samtidigt har friska barn hemma…

    Svara

   Tyvärr tycker jag att den gör bloggen blivit trist och seg på sistone.. är vi fler som tycker så eller är det bara för att blondinbella inte längre kör sin cirkus?

   Svara

   Helt okej fast man ligger hemma och känner sig en smula hög på morfin.
   Gav upp kampen mot smärtan när hallisarna kom smygandes

   Svara

   Kaotisk. Låg med min gifta kollega häromdagen. Borde jag känna mig hemsk som gjort så mot hans fru? Vet inte. Förmodligen, men det är inte min fru. Han kysste mig, jag kysste tillbaka. Har mest ångest för att hela fantasin har flyttat från mitt huvud ut i verkligheten och för att det var ännu bättre än min lilla hjärna kunnat fundera ihop. Hade ändå lite hoppats på att det skulle vara dåligt om det blev något, men det är som att varenda liten del av mig passar mot honom och vice versa.

   Svara

    Så fult gjort. Säg genast till frun och bryt kontakten me mannen!!!!!!!!!!

    Svara

    Äh, känn ingen skuld över frun, det är inte ditt ansvar. Kom bara ihåg att inte bli seriös med kollegan då du vet att han kommer göra samma sak mot dig om du låter dig själv falla för honom:)

    Svara

     Vilken sorglig moral.

     Svara

      Det är väl kollegan som har en sorglig moral i det här fallet?

      Svara

    Riktigt fult gjort. Bara för att du är singel och ingen älskar dig behöver du inte bidra till att en relation blir förstörd.

    Nu är dock skadan redan skedd…
    Tycker du ska berätta det för frun på en gång. Hon kanske är jättekär i honom och förtjänar att veta. Ha lite respekt för den tredje personen som drabbas.

    Svara

     Han hade ju gjort det med någon Annan oavsett, så relationen hade ju ändå förstörts, men ja. Dåligt.

     Svara

    Vad fult gjort av dig. Hoppas karma existerar.

    Svara

     För honom eller mig? Jag har dragits till den här mannen i flera år men ALDRIG gjort något. Ingenting hade hänt den här gången heller om det inte var för att han var den som tog initiativet och jag vägrar faktiskt bära hans skuld också.

     Svara

    Om du inte är vän med frun har du ingen skyldighet mot henne, ärligt talat. Och även om du är det så bär du endast skuld för att ha förstört er vänskap; deras äktenskap är inte ditt ansvar. Kollegan är själv ansvarig för att vara trogen sin fru, har han valt att vara otrogen får han själv stå sitt kast. Sen tycker jag själv att alla förtjänar att få veta om de har blivit bedragna, men det är ju kollegan som borde berätta för sin fru. Men utöver det måste du tänka på två saker iom dina känslor för kollegan: 1) Om han inte är beredd att lämna sin fru direkt är han (för din skull) inte värd att vänta på. Bättre att bara bryta ihop och gå vidare i så fall 2) Han var otrogen mot sin fru, och blir det ni i framtiden så är risken stor att han är otrogen mot dig också.

    Svara

     Tack för svar! Han kommer inte lämna sin fru och det vill jag verkligen inte heller. Han är betydligt äldre med två barn som närmar sig tonåren. Jag vet inte hur eller varför det här hände men det gjorde det. Svårt när man träffar en person som passar en på alla sätt. Man är lite slav inför sin egen kropp då. Absolut ingen ursäkt men vet inte hur jag annars ska förklara det.

     Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Hej!

  Jag ska till sjukgymnasten som ska kolla min överarm/axel pga inklämningsyndrom.

  Vet någon här ifall man behöver ta av sig sin tröja för undersökningen? Eller om man ska ha på sig träningströja tex? Det är mitt första besök där. Skulle vara tacksam för svar! 🙂

  Svara

   Du kommer behöva ta av tröjan

   Svara

    Varför är det så?

    Svara

     För att man ska se musklerna ordentligt, se hur de fungerar och exakt vilka som gör ont. Axeln är sjukt komplex med många involverade muskler och leder.

     Svara

   Linne är nog perfekt för undersökning.

   Svara

    Kan inte sjukgymnasten se det han behöver se med tröjan på? Tack!

    Svara

     Svårt att se om ngt (muskler etc) är snett pga överkompensation etc med kläder på…

     Svara

     Som att gå till tandläkaren utan att vilja öppna munnen. Svar nej.

     Svara

   Jag hade linne under tröjan minns jag. Och stackars dig hörru, mitt gjorde satans ont!
   Hade jag haft en privat sjukvårdsförsäkring hade jag fått en MR röntgen omgående i princip. Nu tog det 4 v…

   Svara

    Berätta!! Varför gjorde det ont? Detta är för min arm.

    Svara

     Impingement är ju fruktansvärt smärtsamt! Är du säker på att det är det du har? 😅

     Svara

      Det var det läkaren sa. Nu har det gått några veckor sen mitt läkarbesök och jag har ingen smärta alls längre. Armen är som vanligt faktiskt. 🙂

      Svara

       Det beror ju på hur svullen slemsäcken är, kan gå fram och tillbaka (det gjorde det på mig), så troligtvis är den inte svullen på dig nu då. När den sväller och får plats i ”skålen” gör det sinnessjukt ont.
       Jag är förresten inte anonym 20.33, men har haft impingement också.

       Svara

        När jag hade det gjorde förresteb fysioterapeuten ultraljud på min axel för att se, har för mig att det räckte med att dra upp t-shirtärmen. Men minns inte säkert.

        Svara

         Inte alla fysios som har ultraljudsmaskin! Och ja, du behöver definitivt ta av dig tröjan. Hälsningar
         Fysioterapeuten

         Svara

        Och INTE får plats, ska det såklart stå.

        Svara

     Undersökningen gjorde inte ont direkt men axeln/överarmen

     Svara

   När min man gjorde det var det med kläderna på. Stackare, det gör tydligen jätteont!

   Svara

  Hej, jag heter Luca.

  Svara

   Sure

   Svara

    Nej, Sture

    Svara

   Men inte igen..

   Svara

   Bor du på andra våningen?

   Svara

    Nej, bor i enplansvilla.

    Svara

    Japp! Jag bor ovanför dig och jag tror att du sett mig förut

    Svara

   Är du säker? Du heter inte Luka?

   Svara

   Jag bor på andra vångingen, jag tror inte du har sett mig förut?

   Svara

    Om du hör något på natten som låter som ett bråk. Snälla fråga mig inte vad det var…

    Svara

     Tror du att du är för klantig?

     Svara

      Jag kanske är lite galen, men de slutar slå när man gråter…

      Svara

   jag bor på andra våningen

   Svara

  Tips på present till en person som är kreativ och älskar att skapa?

  Svara

   Symaskin 👌

   Svara

   Beror väl på vad personen gillar att skapa. Panduro lär ju ha en del pyssel. Jag hade uppskattat typ ett presentkort på Lyckas med mat eller så (det finns massor att ha när man bakar där😍😍😍).

   Grejer att pyssla ihop ett eget fotoalbum med? Typ ett fint album, klistermärken, glitter osv. Eller pärlplattor, barnen på förskolan gör rätt så avancerade motiv numera (de har utskrivna bilder som mall).

   Svara

    Panduro material och pyssel är något hon har väldigt mycket av, så helst ingen present som består av vanligt konstmaterial.

    Ska kolla upp lyckas med mat! Tack 🙂 skriv gärna om du har fler förslag. Det uppskattas! 😊

    Svara

     Frost08.se har massa billigt för att göra egna smycken såsom pärlor, kedjor, band osv. Har beställt därifrån en gång och var nöjd 👌. Fraktfritt är det dessutom 🙂.

     Svara

   Fina pennor, exempelvis Tombow dual brush pen.

   Svara

   Fingerfärg! Nä jag bara skojar.

   Svara

   Prova-på drejning!

   Svara

    Anna är det du?

    Svara

   modellera 🙂 Det är riktigt kul faktiskt! Eller ett kit med broderigrejor?

   Svara

  Äntligen:

  Svara

   SVT måndag.

   Svara

   Nej! Den serien är så sjukt tråkig!
   Jag kan inte tänka mig någonting mer värdelösare att tillbringa min tid på.
   Att den serien ens har fått producerats övergår mitt förstånd

   Svara

    Och vilka serier i ditt tyckte är värda att produceras?

    Go ahead, make my day.

    Svara

     Vaddå? Jag säger bara vad jag tycker!

     Svara

      Hahaha alltså… Din kommentar är allt som är fel med dagens samhälle.

      Svara

       Nja fast ändå inte allt va Lil, lugn nu.

       Svara

        Fast jo, jag håller med Lil.
        På min tid fick barn lära sig att om man inte hade något snällt att säga så skulle man inte säga något alls. Tala är silver, tiga är guld är ett uttryck som vi har haft läääänge, men som samtiden verkar ha supit bort.

        Svara

         Nja. Fast ändå inte allt som är fel med dagens samhälle.

         Svara

         Är inte samtiden samma som de som var barn på din tid? 🤷‍♀️

         Svara

   Aaah!! TACK FÖR TIPS!

   Saknar dock Quinn 🤷🏽‍♀️

   Svara

  Är Zumba eller liknade träningsformer hemma i vardagsrummet effektiva?

  Svara

   Bättre än att ligga i soffan 🤷🏼‍♀️ Allt är ju relativt så det beror på vad du jämför med.

   Svara

   Det beror ju på vad du gör det till. Kör hårt, se till att du svettas och håll tempot uppe. Man måste inte gå till gymmets pass för att få bra träning. 🙂

   Svara

  Hur firar ni alla hjärtans dag?

  Svara

   Firar den inte direkt. På sin höjd blir det lite finare mat än vanlig vardagsmat och möjligtvis någon efterrätt.

   Svara

   Inte alls.
   Mvh singel.

   Svara

    Inte alls.
    Mvh gift

    Svara

   Bokat bord på restaurang med sambon. Men mer än så blir det inte. Inga presenter!

   Svara

    På Aruba🌴 (hej flygskam)

    Svara

     Åh vad härligt. Sol och värme. Njut åt mig. Gravid här så kommer inte resa på ett tag. Tänker dock inte flygskamma dig för barn är värre för miljön 😎

     Svara

     Mitt drömresemål!!! 😍 NJUT!

     Svara

   Inte alls. På sin höjd skickar jag en alla hjärtans-meme till killen men mer än så blir det inte.

   Svara

   Provar ett nytt recept hemma med min sambo, med våra favoritsnacks i soffan efteråt. Bara umgås hemma med varandra 😃

   Svara

   Vi firar istället på måndag då vi ska gå på Hans Zimmer konsert 😊

   Svara

   Vi brukar boka bord på någon restaurang och sen hem och ligga men tänkte också överraska honom med att jag är gravid 🤭

   Svara

    Vad roligt!🥰

    Svara

    Grattis till er!

    Jag har en fråga och den är absolut inte menad negativ på något vis.

    Men, jag har alltid undrat det där i typ filmer och nu IRL, hur kommer det sig att man överraskar sin partner med att man är gravid? Hur funkar det? Var det oplanerat? Eller har ni kommit överens om att du testar själv på egen hand? Tänker att jag hade velat misstänka, ana och testa tillsammans med min partner.

    Önskar er all lycka till med graviditeten! 💕🎈

    Svara

     Eller hur! I mitt fall har vi varot överens om att vi skulle ha barn och min man vet när det är dags för min mens. Hade jag inte sagt något så hade han undrat. Sen tycker jag att det är roligt att se resultatet på stickan tillsammans

     Svara

     Jag överraskade min kille. Vi hade bestämt att försöka så jag slutade med piller (vilket han visste) dock hade han ingen super koll på min menscykel, knappt jag heller eftersom jag inte visste hur den skulle bete sig utan p-piller. Så tänkte jag när jag fick ont i brösten att undra om inte mensen kanske var sen (hann få en) så köpte ett test och tog det innan han kom hem. Fick en chock även om jag blev jätte glad. Så slog in det och gav till honom och han blev lika chockad han.
     Förstår absolut att man vill ta det ihop men för oss fungerade mitt sätt bra och blev rätt kul 🙂

     Svara

      Ps ej samma anonym som ovan som ska överraska nu på alla hjärtans 😊

      Svara

     Vi har planerat och aktivt ”försökt” sen Oktober, men han har inte haft så jättekoll på hur det egentligen går till (haha). Har bara sagt åt honom att det är några få dagar då man kan bli gravid per månad, men jag har inte velat bli stressad över det hela så vi har inte pratat så ingående om det mer än att vi försöker. Sen årsskiftet har han ibland frågat när det finns chans/när jag ska få mens/om jag tror jag är gravid (alltid varit nej innan) men inget mer än så. Han vet att jag borde få mens typ nu så om han tar upp det säger jag att jag fått den idag 🤷🏼‍♀️ En vit lögn för vill göra hela revealet till en stor ”grej” hehe.

     Men ja, angående att vi inte testat osv tillsammans så vill jag helt enkelt inte ha för stor press på mig över det hela. Vill bara att de ska ”hända då det händer”. Känns redan jobbigt att ha tittat på ett negativt test själv och vill inte att han ska få förhoppningarna upp också, känner mig typ elak om jag gör det? Vet att det inte är så men är så himla nojjigt som person! Är också överlag väldigt privat som person så skulle känna mig extremt obekväm med att blotta mig själv på det sättet för honom (haha vet inte hur jag ska förklara det). Nej vi har inte ett kasst förhållande och han känner mig bättre än någon men just med graviditets grejer vill jag göra det själv utav någon anledning. Sen har jag sagt åt honom en gång förut på vilket sätt jag skulle överraska honom om jag blev gravid så han vet att vi inte kommer ta reda på det tillsammans. Idag då jag tog testet så kunde var han på jobbet också så det skulle inte gått för den delen heller hehe.. har dock filmat varenda gång jag testat för tänkte att kan va kul och ha reaktionen men så precis idag glömde jag faktiskt filma så började en minut efter jag fick reda på de vilket är lite irriterande då jag ville se själva minen i det ögonblicket men men 😂

     Svara

     Svar i modd men tack för lycko-önskningarna ❤️

     Svara

   Köpt glasspraliner till min son och blir ev ngt annat i det temat till honom m, om han ”vill”.
   Är förevigt singel men även om jag inte vore det skulle jag aldrig få för mig att FIRA det med massa romantiskt skit som tex blomblad på sängen osv, hade nog kräkts om en partner gjorde så. Näääe, spontana överraskningar, visa uppskattning och småsaker man gillar (Tex upptäcka att det ligger en cola zero i kylen eller min favoritmat) är min typ av romantik!

   Svara

    Glasspraliner ? Det lät sjukt gott!

    Svara

   Firar folk verkligen detta??

   Svara

    Nej

    Svara

   Är det verkligen något att fira? Det är bara ännu en kapitalistisk dag som skapades för att få oss att konsumera ännu mer. Vilket förstör vår miljö ännu mer.
   Nej, jag bojkottar alla den här typen av firande och kan för mitt liv inte förstå vad sånt tjafs är att fira

   Svara

    Vi firar den med utemiddag, blommor, presenter och praliner bland annat 🙂 det är alltid roligt med ett tillfälle att fira livet och kärleken!

    Svara

     zzzzzz….zzzzz…zzzz

     Svara

      Det ska vi också ägna oss åt fast förmodligen ganska sent in på natten 😁

      Svara

    Man måste väl inte konsumera för att fira?

    Svara

     Det är just vad som är idén med dagen. Med utgångspunkten att du ska konsumera. Av princip är jag emot det

     Svara

      Vem bryr sig om att det är idén? Var lite positiv och ta varje tillfälle i akt att fira och ha kul. Yolo syrrish.

      Svara

       Vad jag har förstått är det här inte ett kommentarsfält där man inte behöver vara positiv hela tiden. Så jag säger bara vad jag tycker. Just alla hjärtans dag tycker jag är fullständigt meningslöst och jag tänker aldrig någonsin sjunka så lågt så att jag firar den, någonsin.
       Kul kan jag ha, men inte för att det är just alla hjärtans dag.

       Svara

        Buhu du var då på dåligt humör ikväll. Det är ju lillördag. Fira det då din lille firare.

        Svara

        Buhu du var då på dåligt humör. Det är ju lillördag, fira det då din lille firare.

        Svara

        Nu fick du tre kommentarer av mig hihi. Det var väl kul?

        Hoppas du blir glad nu suris.

        Svara

    Jag sa hallå jag tror jag är gravid. Så vi gick och köpte ett grav test och så var jag det. Vi skrattade, visste att båda ville behålla så så var det med det. Skit tråkigt önskar jag hade överraskat😅

    Svara

     Skrattade högt åt detta dock 😂 hoppas allt gått bra med bebisen 🥰

     Svara

   Vi brukar äta något gott och bara umgås 😊 I år blir det dock lite annorlunda, väntar vårt första barn och har BF den 14:e.

   Svara

    Spännande! Jag födde barn på Alla hjärtans dag för 5 år sedan. ❤️

    Svara

     Men åh ❤️

     Svara

    Åh så spännande! Om du dock passerar BF så passa på och fira som ni brukar ändå, jag gick över 14 dagar och blev igångsatt och ångrar lite att vi inte gick på bio eller något under väntan för att ”det ju kan dra igång när som” jo tjena, om jag hade gått på bio kanske jag hade sluppit gå över så länge 😉 lycka till, hoppas du får en fin förlossning när det är dags 😍

    Svara

     Tack för tipset! Har märkt att det väldigt lätt blir ”nja kanske inte för jag vet inte” men förmodligen lika bra att inte ställa in saker/faktiskt boka in något för att tiden inte ska bli så förtvivlat utdragen. Jag ska nog ladda upp med lite alkholfritt bubbel och gott här hemma och göra något bra av kvällen 😃 och tack för lyckönskningen, jag börjar bli så sjukt nervös 😂❤️

     Svara

   Blir lite fredagsmys med barnen med all hjärtans dag-tema, typ hjärtsnacks och gelehjärtan osv, och rosor till mannen.

   Svara

   Vi slutade med firanden för ett par år sen men nu fick vi en rabattkupong förra gången vi åt på vår favvorestaurang så blev att boka bord där då. Sjukt romantisk anledning.

   Svara

   Alla hjärtans är en fredag i år såg jag nu, vi firar ofta och gärna, min man och jag, alla tillfällen som finns! Är det på en fredag så blir det nog lite bubbel på närmaste kvarterskrogen (vi jobbar hemma, så utgår därifrån 🙂 ) sedan tar vi nog en trerätters på stan nånstans.
   Kunde även tänka mig att boka in oss på något mysigt spa på en helhelg, tål att tänkas på 🙂

   Svara

   Vi firar inte. Inte för att ”vi inte vill bidra till konsumtionhets” eller för att ”vi firar kärleken alla andra dagar” utan för att jag lever med en man som inte ens vet när hans egen mamma(eller jag) fyller år. Vet inte om ens om han vet att alla hjärtans dag existerar

   Svara

    Fixa ett firande du då? Om du ens vill fira alltså? Vill man fira så kan man ju inte alltid vänta på att någon annan ska fixa det.
    Eller får ni inte fira alls, bara för att han inte vet? /Mvh försöker förstå samtiden

    Svara

     Haha jag bryr mig faktiskt inte tillräckligt nog för och göra det. Brukar styra upp en lite finare middag och typ köpa ngt gott o dricka

     Svara

      Good enough in my world! Alla tillfällen att dricka bubbel!

      Svara

   Restaurangbesök på fancy ställe. 😀

   Svara

  Ni som har katt – hur dricker den? Vår katt använder tassen som han sen slickar på. Men det blir så fruktansvärt söligt runt. Får torka flera gånger om dagen. Han lär ju inte få i sig så mycket vatten heller. Vi har testat olika skålar (läste någonstans att katter kan göra så ifall de inte ”gillar” skålen), vattenfontän och att separera mat och vatten. Någon som har något tips på att få katten att använda tungan? 😅

  Svara

   Hehe, gulligt! Våra dricker direkt ur skål (alla mina katter har gjort det). Så har tyvärr inga tips.

   Svara

    Vispat ägg kan han dricka som en vanlig katt i alla fall 🙈

    Svara

    Jag har förstått att katten kan vara känslig med morrhåren, att den inte vill att de ska röra i kanterna. Pröva en bredare skål. Vår katt dricker endast ur ett vanligt dricksglas 😅

    Svara

     Tack! Ska leta efter en bredare skål 😊

     Svara

   Haha mina gör likadant. Särskilt den ena. Oavsett skål, glas, fontän..jag tycker det är supergulligt.
   Men du kanske kan lägga ngt skydd under om det är att golvet blir förstört?

   Svara

    Det är supergulligt 😍 Har en liten bricka under idag men tydligen inte tillräckligt stor. Tycker en ännu större skulle bli så ful, då torkar jag hellre flera gånger per dag.

    Svara

   En av mina dricker också så. Tydligen vanligt bland Maine Coone.

   Svara

    Undra om han kanske har lite Maine Coon i sig då. Mamman var norsk skogskatt men pappan visste de inte vem det var.

    Svara

    Ja! Mina Maine coons gör också så. Både med vatten och med torrfoder eller blötmat. En av dom brukar äta liggandes och forma tassen som en skål och skopa maten in i munnen. Jobbigt att stå

    Svara

     Men vad gulligt! 😍

     Svara

   Du kanske får visa den alltså ner och lapa 😂

   Svara

    Haha, den tanken har slagit mig 😂

    Svara

   Ha en så bred skål att morrhåren inte nuddar kanten. Vi har en stor i keramik som det står typ DOG på 🙂

   Svara

    Det ska jag absolut leta efter!

    Svara

    Jag har en likadan!
    Min ena katt flyttade alltid på skålen…
    Så jag hittade en sån där stor på loppis.
    Problemet löst 👌

    Svara

   Min katt dricker bara ur mitt vattenglas som jag har vid sängen. Har köpt olika vattenskålar till honom men glaset är det enda som gäller, så jag måste alltid se till att det finns vatten där och att ha ett tillräckligt stort glas som han får ner huvudet i, haha…. Älskar knäppkatten!

   Svara

    Haha jaa, katter kan allt vara knäppa 😅 Men man älskar dom ändå!

    Svara

    Många katter vill tydligen gå iväg och dricka på en helt annan plats än där de åt? Någon överlevande instinkt från deras vilda förfäder,som efter födan gick till ett vattendrag för att dricka.

    Svara

   Min ena katt dricker så också, vanlig huskatt. Den andra katten dricker bara, BARA, ur kranen. Hoppas upp på bänken och pekar med tassen på kranen så ska man sätta på den lite så den kan dricka. Lustiga jäklar jag fick tag på 🤣

   Svara

    Men gud! Det låter till och med jobbigare än tass i skålen 😂

    Svara

    Haha har också en kran-katt! Hon jamar dock tills man kommer och sätter på vattnet så svårt att missa henne. Det första hon gör hemma hos andra när hon är med kattvakt är lokalisera handfat och kran!

    Svara

   Ha i mer vatten i blötmaten, om du är orolig över det 🙂 så söt katt, haha!

   Svara

    Han tycker inte blötmat är gott, har testat massa märken. Men han älskar korv 😅

    Svara

   Jag har en bricka under vattenskålen så vattnet inte kommer på golvet iallafall 🙂

   Svara

    Vi har en bricka men skulle behöva en jättestor bricka för att det inte ska komma på golvet 😂

    Svara

   Våra dricker både som din och på ”vanligt” sätt från skålar. Sålänge de går i sig vatten så är jag glad!

   Svara

    Jaa, han får i sig nåt i alla fall 😊

    Svara

   Lägg vatten i maten! Är de kräsna så lägger du lite lite i taget. Min stora är seriöst VÄRLDENS kräsnaste katt och älskade torrfoder (stenväggar allt annat förutom kyckling och torsk, såklart.). När han fick njursten (Vilket katter som dricker dåligt kan få och kan leda till förödande konsekvenser) var det bara att byta.

   Extremt kontrollerat hällde jag vatten i hans mat, mörkade med en matsked i typ tre dagar innan jag ökade successivt. Nu har jag lyckats lura i honom blötmat vilket de har fri tillgång till samt att jag häller vatten i det. För de vägrar dricka vatten annars.

   Svara

   Tycker för övrigt alla borde lägga vatten i deras mat. Katter känner typ ingen törst som vi människor och dricker oftast när de ”råkar gå förbi” vattenskål eller något. Går de raka vägen till skålen och dricker är de törstiga och behöver mer vatten.

   Svara

  Jag vill bli bättre på att laga mat och baka! Hur mår jag mig alla grunder? Tycker det är så häftigt att se alla i masterchef veta exakt vad som behövs till vad haha.

  Svara

   Laga mat ofta, ät mycket mat ute. Gärna olika typer av mat. Följ recept i början och sen kan du börja testa dig fram. Viktigt att ha ett mat-intresse för att bli bra tror jag.

   Svara

   Kolla på och följ matlagningsvideor på youtube 🙂 börja enkelt med t.ex pajdeg. Det som verkligen utvecklat min matlagning är att jag experimenterar själv med smaker, så våga mixa lite. Allt kommer inte att smaka gott, men då lär du dig att det inte var en hit till nästa gång! Tycker att det är så coolt när man lagar något man slängt ihop själv och att det smakar gott.

   Svara

   För att bli en bättre kock behöver man förstå ingrediensernas funktion. Då kan man byta ut ingredienser i ett befintligt recept eller skapa en egen rätt från grunden.

   Svara

   Tror youtube är en bra grund. Sen också kolla upp recept på saker du gärna skulle vilja laga.

   Och för att få inspiration, varje gång jag äter på en bra restaurang så brukar jag ta en bild på menyn (om det finns saker jag skulle vilja testa)!

   Svara

  När jag växte upp på 90-talet hade jag ett par svenska kompisar som jag var hemma hos då och då.
  När det va dags för middag/fika fick jag snällt vänta i vännens rum medan familjen åt.
  Då kände jag mig ovälkommen nu såhär i efterhand så tycker jag det är lite märkligt. Mina föräldrar bjöd alltid. Skulle själv aldrig låta mina barns vänner sitta på rummet och vänta medan vi käkar bullar.
  Men vad har folk för erfarenhet av detta? Hur var det när ni växte upp och hur gör ni själva som har barn som får besök?

  Svara

   Här fick mina kompisar också alltid mat/fika och det fick jag hos mina kompisar också. Hos alla utom en. Minns en gång då min kompis sa att vi skulle äta, så kom vi ut i köket och det var inte dukat till mig så jag fick gå in på hennes rum igen. Var en rätt konstig familj faktiskt.

   Svara

   Men det var så i Sverige förr bara. Mina föräldrar vara likadana. Idag däremot (har en lillebror som är 12år yngre) så bjuder de om han har en kompis hemma när vi ska äta. Men har liksom med och göra att de ville vara otrevliga, de var bara så de själva haft det i sin uppväxt, att kompisen väntar på rummet.

   Svara

   När jag var liten tyckte jag att det var en enorm lättnad när jag fick sitta på kompisens rum och vänta medans dom åt. Kommer ihåg att jag tyckte det var jobbigt att äta med kompisens familj

   Svara

    Jag som kräsen unge tyckte också det var en lättnad. Som barn hade jag nog inte kunnat tänka mig något värre än att bli serverad fisk 😁

    Svara

   Så var det för mig också när jag växte upp på 90-talet. Mamma bjöd alltid och var känd bland mina vänner för sin goda mat. Idag har jag egna barn och för mig är det självklart att de får äta med oss om de vill.

   Svara

   Middag åt jag och mina kompisar alltid hemma, så skulle någon äta gick man antingen hem och åt själv eller väntade i kompisens rum. Men fika känns jättekonstigt att inte bjuda kompisarna på också 🤔. Mellis kunde vi när vi blev äldre äta hos varandra på eget bevåg efter skolan. Det var mysigt. 🙂

   Svara

    Precis så för mig också. Kändes inte konstigt alls där och då, man visste att man åt hemma om det sen innan inte bestämt annat. Så fick man vänta på rummet. Fika fick man dock om alla andra åt. Född 93.

    Svara

     Så ni fick fika men ingen mat? Vad har det att göra med? Är folk så sjukt snåla?

     Svara

   Jag tänker att det här med att inte bjuda på mat kan ha med ekonomi att göra. Vi skulle inte ha råd att bjuda på en extra portion särskilt ofta, men nu är mina barn så små att de inte tar hem kompisar. Men att äta typ bullar utan att bjuda är ju bara konstigt, då kan man väl vänta tills kompisen åkt hem.

   Svara

    Vi bodde en liten bit ifrån, typ 20 minuter med bil så gick inte att gå hem.
    Kompisarna bodde i fina villor och hade föräldrar med förmodat ganska välbetalda yrken, ngn va chef och så.
    Mina mamma va arbetslös och pappa spelmissbrukare och lågavlönad så vi hade inte direkt pengar. Va ändå mina föräldrar som bjöd. Mina invandrarvänner med ensamstående morsor bjöd på käk.

    Fiskade egentligen inte bara om det kulturella utan fundera ju också på om det kan handla om olika generationer. Detta va som sagt på 90-talet.

    Svara

     Här med! Min mamma är från usa och pappa svensk men mamma var ensamstående och bjöd alla på allt som fanns hemma. Bordet var alltid fullt med mat, i vardagsrummet fanns det fika med godis, chips, bullar och allt man kan tänka sig serverat. Det är kulturellt tror jag för jag kan verkligen bara tänka mig att svenskar kan göra nått sånt.

     Svara

    Se över er ekonomi, det är inte normalt att inte kunna servera ha en portion mer vid middagen. Förmodligen behöver ni prioritera bättre.

    Svara

     Fan vilken rutten kommentar

     Svara

      Nej, det är det inte. Hennes barn förtjänar bättre än att inte kunna ha kompisar över på middag emellanåt. Det finns ingen i Sverige som behöver ha det så. Minns reportaget om barnfattigdom där en ”fattig” morsa satt och rökte medan hon beklagade sig över att hon inte hade råd att skicka med matsäck till skolutflykten. Har noll respekt för sådana människor faktiskt.

      Svara

       Mina barn är 1 och 3 år också så det är inte ens aktuellt att ta hem kompisar.

       Svara

       Hennes barn kommer inte få men av att de inte kunde bjuda klasskompisar på middag emellanåt. Du får provoceras av vad du vill men skippa din trista härskarteknik. OM de skulle leva på existensminimum så inkluderar det inte direkt ”kompismiddagar”, men förutsätter att du har koll på vad som inkluderas i skälig levnadsnivå när du har så starka åsikter om det.

       Svara

       Men usch vad fördomsfullt och ensidigt av dig att skriva sådär. Min mamma hade oftast inte råd att mätta ännu en mun när jag var liten. Detta på grund av omständigheter som låg helt utanför hennes makt. Såg henne aldrig lägga en enda krona på sig själv. Visst var det tråkigt att leva på existensminimum och inte kunna spontanbjuda kompisarna på middagar men det blev människa av mig också.

       Svara

        Utan att lägga värderingar alls , men undrar bara hur gammal är du och att din mamma inte kunde bjuda på middag pga omständigheter. Vad var det för omständigheter?

        Svara

       Det som är irriterande med din kommentar är att du missar poängen helt. Min bästis (ja, 90-tal) hade det bättre ställt än min familj, ändå fick jag vänta på rummet medan hon åt trots att hon alltid var bjuden till bords hos oss. Varför kritiserar du dem som säger att det kan hänga ihop med ekonomin istället för att kritisera dem som gör det på grund av någon taskig inställning att man inte ska svara för andras barn, eller vad det nu är för kulturell anledning att man tycker det är ok att en 10-åring ska vänta på rummet klockan 17:30 lite halvhungrig medan kompisen äter med familjen.

       Det är inte första gången klassföraktet dryper här, och med det den totala bristen på empati gentemot dem som berättar hur det är.

       Svara

       Jag har noll respekt för de som sitter och dömer ut andra människor

       Svara

       Håller med, är verkligen helt sjukt om man inte har råd/är så snål att inte kunna bjuda ett barn på mat.

       Svara

     Jag är ensamstående med två barn och pluggar, men tack för tipset. Ska gå och sluta vara fattig nu.

     Svara

      Men hur tror du att du kommer göra när barnen är större? Och du förhoppningsvis jobbar med det du pluggar till? Frågan är kanske inte lika aktuell för ngn med en 1-åring och en 3-åring.

      Svara

       Nej när mina är större så har jag förhoppningsvis bättre betalt och så, men folk kan ju ha dålig ekonomi av många anledningar. Jag menar att om jag _just nu_ behövt bjuda på mat var och varannan dag hade det inte funkat. Men människor kan ju vara ensamstående, arbetslösa, sjukskrivna, vara timvikarier osv även med äldre barn 🙂

       Svara

        Jo fine. Jag är dock uppvuxen i en utsatt förort och där bjöd dock alla alltid. Jobbar på en skola i samma område idag och bor kvar. Samma mentalitet. Föräldrar kommer med mat och kakor till oss och ungarna försöker konstant trycka i en godis.
        Jag tror det handlar mkt om inställning. Tror inte att personer som har det ekonomiskt bra nödvändigtvis är mer generösa och bjuder mer.
        Käkar ju hellre makaroner och ketchup med mina barn och deras kompisar än finare mat och kompisarna får vänta.
        Men jag tycker det låter som en fenomen som är på väg bort litegrann. Tror jag är bra.
        Det är dessutom en fördel att ha bra relation till barnens kompisar och att visa att man bryr sig även om dom.

        Svara

        Tror dock det ofta handlar om inställning och inte om pengar. Är uppvuxen i en utsatt förort och upplevde det aldrig så här. Bor kvar och jobbar på en skola i området. Föräldrar kommer med mat och kakor och ungar försöker konstant trycka i en godis.
        Tror inte att personer med bättre ekonomi nödvändigtvis är mer generösa.
        Men hoppas att det är lite av en generationsfråga.
        Tycker det är fint att lära känna sitt barns vänner, skapa relation och äta ihop. Det tjänar man på i längden.
        Sen kanske det ibland får bli mackor eller makaroner och ketchup men det är inte det viktiga.

        Svara

         Nej det är sant. Har tänkt ofta på att de som har minst också ofta är de mest generösa. Jag menade inte att det här skulle bli en diskussion, har inga bra argument. Ville bara säga att ibland kanske det kan bero på att folk helt enkelt inte har råd.

         Svara

          Nä jag förstår. Och självklart kan det bero på ekonomi eller på annat. Håller med om att vi kan släppa diskussionen hehe.
          Tyckte mest det va kul att höra andras erfarenheter och om man gör som man själv hade det hemma.

          Svara

           Jag menade inte att vara otrevlig på nåt sätt, hade bara inte så mycket mer att komma med haha 😅

           Du va absolut inte otrevlig. Mena inte heller att vara det🙂🙃

         Tror det är svenskar vs hela övriga världen. Svenskar är väl rätt kända för sin snålhet. Jag är halv svensk halv amerikanare och känner verkligen att mina första år i Sverige var något av en chock då jag bott i både Spanien, usa och Italien och aldrig hört talas om att folk inte typ överöser en med mat när man kommer hem till någon.

         Svara

    Så var det hemma hos oss. Dock brukade min mamma äta något annat isf och bjuda kompisen ändå. Eller försöka få maten att räcka till fler genom att lägga till mer grönsaker eller nåt

    Svara

   Är svensk och fick också vänta i min svenska kompis rum haha. Kanske är en kulturell grej..

   Svara

    (svensk) generationsfråga. Många gjorde så för typ 20 år sen 😬

    Svara

     Inte fika dock vad jag vet

     Svara

     Haha ja det var ca. 25 år sedan.. Fan vad mkt skumt som hände när man var liten som man ba.. ok, whatevs 😂

     Svara

      Och när man hörde ljudet av bestick mot porslinet och bah längtade efter de där makaronerna med köttbullar :’D

      Svara

    Jag tror det handlar om att man vill hinta till barnet att det är dags att gå hem.

    Svara

     Ja det är möjligt. I mitt fall visste de alltid att pappa skulle hämta mig efter jobbet.
     Men i övrigt tycker jag man kan säga till isf istället för att hinta till små barn.

     Svara

    Helt sjukt att folk kan vara så snåla i ett så rikt land

    Svara

   Fick vänta i kompisens rum. Var himla tråkigt .

   Svara

   Fika bjöd man väl alltid på? Man följde med en kompis hem och så fikade man på en gång. Jag minns middagar mer att man skulle plannera det? Jag är dock uppvuxen i en liten stad och alla mina vänner bodde promenadavstånd från en själv, så man gick alltid hem och åt.

   Svara

    Men va? Om en hel familj äter och ens barns lilla kompis är med, ska man stänga ut personen? Alltså vad är det för ohyfs? Jag är dock inte svensk och det hade fan aldrig hänt hos någon där jag kommer ifrån.

    Svara

     Jag tror ingen gjorde så av snålhet. Det var väl mer att det var införstått att ens barn kom hem och åt middag.
     Jag hade absolut kompisar på middag men minns det ändå oftast att man gick hem och åt. Om man åt hos en kompis så var det bestämt sen innan. Jag tror ärligt talat ingen reflekterade över detta, Jag har inga minnen av att ha känt mig utanför. Men det är klart, det är ju bra mycket trevligare att få växa upp i en miljö där alla är välkomna hos alla.

     Svara

      Det är av snålhet. Svenskar är kända i världen för att vara just, snåla.

      Svara

       Verkligen inte. Högst skatt i världen. Höga bidrag per capita till de behövande. Tagit emot mest invandrare i EU. Det är du som inte förstår svensk kultur. I Sverige har man tidigare inte haft tillgång till mycket mat året om, som i sydligare länder. Ransonering och planering har varit nödvändigt för överlevnad. Detta har skapat en kultur där man bär sig själv och aldrig belastar andra. Däremot går svenskar gärna i hop i lag och hjälper varandra med skörd och bygge. Detta ser man även spår av idag, i skattesats och i föreningsliv.

       Svara

        hahahaha

        Svara

       Nej, det är de inte. De är kända för att vara överdrivet generösa med sitt land och sin lön.

       Svara

        Du verkar veta mycket om SVERIGE.

        Vad är svensk kultur när det kommer till att bjuda på mat?

        Svara

         Varför tar inte du reda på kulturen och dess rötter i landet du bor i? Finns massvis av forskning på ämnet.

         Svara

   Tack och lov håller ingen av våra barns vänfamiljer på med detta trams. Vi bjuder naturligtvis vännerna på middag och våra barn får äta borta om de inte hinner hem till middagen.
   Dock ser jag helst att vi äter middag tillsammans utan gäster till vardags så att vi hinner umgås och prata familjegrejer vid bordet.

   Svara

   Jag har samma erfarenheter. En annan grej var att mina kompisar alltid behövde fråga sina föräldrar om de fick ta frukt eller något annat att äta. I mitt hem var det bara att ta.

   Svara

   Jag är född 89 och har aldrig behövt vänta på någons rum.

   Svara

   Ja minns inte om jag åt middag hos mina kompisar nångång, men fika/mellis fick jag nog. Hemma hos oss bjöds tyvärr inte på mat till kompisar… Ja hade många syskon och alla hade kompisar i massor i närheten så de var inte hållbart att bjuda alla. Men såklart om de var nån som bodde såpass långt borta att den inte kunde gå hem å äta så fick den ju mat! 😊👍 Förstår mina föräldrar till fullo. Börjar man bjuda alla kvarterets ungar och ungdomsgäng blir de ju asjobbigt att beräkna hur mycket man ska laga. Ena dan åt 7 pers och andra dan år 27, de går ju inte.

   Svara

   Å kommer ihåg det. Man satt alltid lite awkward där i kompisens rum å försökte hitta på något att göra 😅

   Svara

   Hahha gud jag och mannen prata om detta igår kväll. Vi båda har erfarenheter av att man fått sitta och vänta när kompisar äter. Min man la till att han inte ens fick fortsätta spela playstation utan fick verkligen sitta rätt upp och ner. Mina föräldrar gjorde samma, lät kompisar sitta och vänta, jag kommer ihåg att jag stress-åt maten för att inte låta dom vänta för länge.

   Jag kommer aldrig göra så, jag kommer självklart fråga barnet om hen vill äta, sen eventuellt ringa hens föräldrar att kolla om det är ok. Skulle aldrig låta ett barn sitta å vänta på rummet, rude af.

   Svara

    Tycker ändå detta är lite charmigt och det hAde väl sin tid? Jag fick både vänta på rummet och ha någon kompis väntande på rummet ibland, vi alla är normala människor. Det var inte lika mycket daltande när vi var små som det är med dagens småmänniskor.

    Svara

   Upplevde samma. Var så stelt och konstigt tyckte jag haha. Då är halva jag svensk och halva jag balkan. Detta var också på sena 90-talet/tidiga 00-talet. Då jag själv har lite utländskt blod och haft kontakt med diverse kulturer så kopplar jag det delvis till det. Har nog aldrig varit hos en familj med utländskt påbrå och inte blivit bjuden på mat. När jag var hos mina svenska vänner kunde det till och med hända att kompisen inte bjöd på vatten (OBS ej fattiga) utan man fick själv fråga efter tre torra timmar och då fick man höra att det fanns i kranen typ… . Tycker inte heller det känns orimligt att fenomenet har en del har med kultur att göra; det är väl ingen hemlighet att många kulturer är mer öppna och generösa, där maten är familjens hjärta och en viktig del av gemenskapen och där det är viktigt att alltid får gäster att känna sig välkomna/som en i familjen. Så uppfattar jag inte den svenska kulturen överlag, men här finns stora variationer såklart. Hade en svensk kompis där jag alltid blev bjuden på mat trots att mamman var ensamstående och inte hade så mycket pengar, så det är ju väldigt olika.

   Svara

   Jag är från Latinamerika. I vår kultur gödar vi gäster. Vi gör inget annat än att servera mat när vi har någon på besök. Så när jag upplevde detta tyckte jag de var oerhört oförskämt å skämdes åt mina kompisar.

   I min krets och bland många med invandrarbakgrund är det känt att det är svenskar som gör så🙂😂

   Jag har själv barn nu och skulle aldrig tillåta de. Om vi har ett barn hos oss ska hen kön a sig inkluderad och välkomnad =)åtminstonde alltid fråga typ ”vi vill jättegärna att du äter med oss, är det ok för dina föräldrar eller hade ni annat planerat?”

   Svara

    Fast jag vill inte att mina barn ska äta hemma hos andra. De har ett hem med mat i. Om föräldern samspråkar med mig innan och det är förutbestämt, javisst, men bara sådär mata mina barn? Nej tack.

    Svara

     Hahahahaha varför???

     Svara

      Hahahaha. För att det är min kultur att vara så. Min granne, från Mexico, är likadan förresten. Hon skulle örfila sin son om han var hos andra och förväntade sig mat. Handlar om stolthet och att man vill att barnen ska sköta sig korrekt.

      Svara

       Hur vet du att din granne är likadan och skulle örfila sin son?

       Svara

        För att jag umgås med mim granne och vi talar med varandra? Vad tror du?

        Svara

       Roliga middag du måste ha med vänner

       Svara

        Torra svar man får om man inte hakar på svenskhatet.

        Svara

     Fast nu säger jag att jag hade frågat barnet, inte tvingat i den mat😂 och oftast har man ngn form av kontakt med föräldrar om man har deras barn över så hade frågat, kanske. Äh jag hade nog erbjudit dina barn på samma sätt, tycker det är jätteotrevligt och inte inkludera mina gäster.

     Svara

      Javisst, är det så du är så har jag inga problem med det. Men mina barn skulle tacka nej, om det inte var förutbestämt. Känns som att det är du som måste lära dig acceptera och förstå andra kulturer och kutym.

      Svara

   Uppvuxen på 90-talet och föräldrar bjöd alltid på mat. Men det kan ju vara för att det var minst 3 mil emellan varandra och hämtning oftast inte skedde förs 20-21🤔
   Man frågade oftast innan skolan slutade om man fick följa med hem och då ev äta ingick som i frågan.

   Svara

   Men alltså va? Sjukaste jag hört. Har aldrig hänt mig och aldrig att mina föräldrar hade låtit något barn sitta i ett annat rum medans vi åt, vad är det ens för sjukt beteende? Blä

   Svara

   Svensk tradition gör gällande att man aldrig ska vara till någons besvär eller belastning. Bara att behöva gå på socialbidrag förr var en stor känsla av skam. Det är en kulturell grej som bottnar i artighet och stolthet. Däremot får man gärna bjuda in varandra formellt.

   Svara

    Fast den som bjuder på ju inte till belastning. Hur är det artigt och stolt att inte bjuda på mat?

    Svara

     Läs på om hur kulturer skapas. Ett enhetligt folk från en gemensam bakgrund faller in i speciella beteenden och roller vare sig det är på mottagande eller givande sida. Barn ur min fars generation blev lärda att tacka nej om någon bjöd.

     Svara

  Tror ni biologiska föräldrar Och deras närvaro/frånvaro spelar roll för uppväxten? Även om man växt upp med adoptivföräldrar utan problem.

  Kollat på en dokumentärserie om kriminella och deras val i livet. Många hade det jobbigt pga en eller båda biologisk förälder inte fanns där. Även om de var älskade/önskade på annat håll.

  Och anledning till varför en eller båda biologisk förälder inte fanns där hade ingen betydelse.

  Svara

   Kan det inte ha lite med rotlöshet att göra, eller typ att man saknar lite av sin identitet? Även om man är älskad av andra så är ju ens eget ursprung viktigt.

   Svara

   Ja, det är väl ”fastställt” via anknytningsteori att det ställer till det för oss att bli övergiven. Sen kanske inte alla blir kriminella.

   Svara

   Ja det spelar roll. Finns massa forskning om psykisk hälsa,anknytning osv vad gäller personer som adopterats.
   Dels går man genom en separation som oftast är under den primära anknytningsfasen, flyttar till nytt land (om vi pratar utlandsadoptioner), känsla av att ha blivit övergiven och många frågor om identitet. Min bild är att många adopterade får kämpa med sådana bitar.
   Jag hoppas att folk som adopterar blir mer och mer medvetna om vikten av att barnet ska få lära känna sin bakgrund och förstå sitt ursprung, det hjälper för att skapa sig en egen identitet.

   Svara

   Det är väl känt att många som är adopterade mår dåligt över att inte veta var de kommer ifrån. Jag tror inte det är det biologiska bandet i sig, men så många frågor som kanske aldrig får svar vilket såklart kan påverka både ens självkänsla och identitet.

   Svara

  Nyfiken. Ni som går runt i Martens och är äldre än 35, var ni punkare/skins i era tidigare liv?

  Svara

   Är det okej om man är 34,5 då?

   Svara

    Jag vet inte. Kan vi fastställa när punken dog?

    Svara

   Varför skulle man varit det? Måste man slänga vissa skor bara för man fyller 35 😝

   Svara

    Nej, absolut inte. Jag bara utgår från mig själv och tänker att vi som är födda runt 70 och tidigare kanske starkt associerar Martens med dessa kulturer på sätt som yngre inte gör. Därför blir jag väldigt nyfiken när jag ser äldre kvinnor och män i docs och undrar om de är gamla punkare in disguice.

    Svara

     Är det inte ganska bra skor helt enkelt? Klassiska? 🤔

     Svara

     ”födda runt 70 och tidigare” och vara 35 idag går inte ihop i mina öron.
     Är man 35 är man ju för sjutton född i mitten på 80-talet!

     Svara

   Har för breda fötter för martens annars hade jag lätt haft.. ej punkare/skins

   Svara

   Nej! Hårdrockare! 😃👍🏻

   Svara

    Svara

   Är dock ”bara” 30 men har kört på låga dr martens i många år – halvpunkare kan jag väl ändå kategorisera mig som – klädde mig aldrig punk men lyssnade på både det och hc

   Svara

   Länge leve punken.

   Svara

   Yes 😃

   Svara

   Martens har väl kommit och gått i många olika subkulturer? Jag är född på 70 talet och i min högstadieskola var Martens syntharnas grej. Nu är de väl helt enkelt en rätt trendriktig sko? Kolla streetstyle-bilder från modeveckorna.

   Svara

    Som jag minns det hade syntharna låga Martens, medan skinsen och punkarna hade höga men med olika färger på skosnörena☺. Jag vet att det är trendigt idag men kan ändå tycka att det är ”våran” sko 😄.

    Svara

  Ni som pluggar på distans!

  Hur hittar man motivation? Hur lägger ni upp det? Har precis börjat en universitetsutbildning och är ensamstående med två små barn. Jag trodde att det skulle vara lättare än vad det är faktiskt. Tycker det är intressant och det är något jag vill jobba med, men jag hittar ingen självdisciplin alls 🙄

  Svara

   Jag hade barnen som motivation! (Också 2 barn) sen gjorde jag upp eget schema med raster osv. Så om barnen gick på förskola 9-15 så la jag upp 09:30-11:00 ”pedagogik” 11:00-11:15 rast.. osv! Och städade helst på kvällarna så att det var fint och rent när jag pluggade då jag inte kunde koncentrera mig när disken behövdes tas osv. Var det jätte ostädat hemma och jag visste att jag inte hade tid till att städa så satte jag mig på café eller bibliotek 😊 lycka till!

   Svara

   Jag läste två distanskurser en termin och hade också sjukt svårt med motivationen och självdisciplinen. För min del hjälpte det att ta mig iväg hemifrån och studera på annan plats ett par dagar i veckan. Precis som Anonym ovan tycker jag att det kan vara skönt att sätta mig på stadsbiblioteket eller något café och plugga. Ett annat tips är att lägga upp plugget på samma sätt som om du skulle ha gått programmet på plats. Börja morgonen med en kopp kaffe och kanske en distansföreläsning. Ta en ordentlig lunchrast och läs sedan kurslitteratur eller jobba med inlämningsuppgifter under eftermiddagen. När jag pluggade hade vi alltid föreläsning i 45 minuter och sedan en kvarts rast (man brukar inte kunna hålla uppmärksamheten längre än 45 minuter), så glöm inte att ta regelbundna pauser.

   Svara

   Som med allt annat, man gör det bara, inte som att motivationen kommer knackandes på dörren. Det är liksom att se det som vilken universitetsutbildning som helst, till och med lite hårdare då man får ha mycket koll själv. Så bestäm dig bara för att göra det du ska annars går det aldrig. Finns inga knep.

   Svara

  Hjälp mig med min asfula hy! Efterlyser foundation som funkar på yttorr, fnasig, mogen hud med många rödblommiga partier. Concealer som döljer ringar under ögonen och röda partier. Ev även ansiktskrämer och liknande som tar bort rödheten. Är eg mest intresserad av naturliga/eko produkter men är så fett less att jag är beredd att prova vad som helst, även sånt som är cancerframkallande eller hormonstörande. Tack på förhand!

  Svara

   IT cosmetics har en toppen foundation be att få ett lite prov och testa 🤗

   Svara

    Tack! Ska spana in.

    Svara

   Fukt fukt fukt!

   Jag använder just nu the ordinary. Funkar helt okej men tror egentligen aldrig att jag kan få bra hy men är iaf inte yttorr längre vilket var det värsta när det gällde smink! Använder bla. Deras 100% squalane.

   Svara

    Tack för tipset! Ja yttorrheten gör mig vansinnig. 🙁

    Svara

   Jag tycker att Klairs Midnight calming Cream funkar jättebra för en röd och upprörd hy. Gå till en hudterapeut eller gör hudtest med bifogad bild på skincity.se. Det är svårt för oss att bedöma vad din hy behöver när vi inte ser dig.

   Svara

    Åh, ska prova den! Har en annan produkt från Klairs som jag gillar. Tack!

    Svara

   Min erfarenhet : inte någon foundation fungerar utan bra grund, d v s hudvård. Finns en hel del märken och produkter som med större och mindre framgång kombinerar hudvård och makeup. Det är ju en fråga också om hur mycket pengar och tid man vill eller kan lägga. Annars är ansiktsbehandling och hudanalys hos hudterapeut ofta en bra början. 😊

   Svara

    Det skulle jag gärna göra om jag hade mer stålars! 😬 Tills vidare blir det lite konstgjord andning eller vad man ska säga.

    Svara

     Testat Eucerin ? (Apoteket t ex) kostar inga triljoner, tar bort bottenproblemet med röd och torr hud. Är supernöjd med Ultra Sensitive Soothing Care Dry Skin. Omöjligt att få en snygg yta, utan att ha fått ordning på själva problemet.

     Svara

      Tack för tipset! Har ej testat men ska spana in. 👍

      Svara

     I hear you 😉💗

     Svara

      😘💕

      Svara

   Tarte concealer är grym.

   Svara

    Tack för tipset, ska kolla upp! 🙂

    Svara

   Jag skulle rekommendera en stor burk Propyderm! En helt fantastisk läkermedel-kräm som går rakt in i huden, och man kan smörja typ 10 ggr efter varandra och så ser man plötsligt jätte fint och jämnt ut.

   Svara

    Detta lät som himmelriket!

    Svara

   Bareminerals puderfoundation om du inte är ute efter full täckning. Jag blir flagnig på näsan av alla foundations förutom den!

   Svara

    Kan tyvärr inte använda mineralfoundations öht (har testat bare min och två eko-sorter). Blir torr, flagig och äcklig. 🙁

    Svara

  Så lycklig äntligen fått tid på Art Clinic i GBG nog som vet om de är duktiga?

  Svara

   Du är lycklig att du fått tid, men vet inte om de är duktiga?

   Svara

    Ja va fan jag måste ju få hjälp någonstans, då kan man bara hoppas på att man får rätt hjälp

    Svara

   Pof forum har väl massa info om det?

   Svara

  Snusar Ellen Bergström plockar ut vid 02:16 här https://www.youtube.com/watch?v=k-4EzLVXGYQ ? Är det okej vid en graviditet?

  Svara

   Kan ju vara nikotinfritt, typ Onico?

   Svara

   Hon har sagt att hon snusar onico ibland har jag för mig.

   Svara

  Min psykolog har gett mig uppdraget att registrera mig på en dejtingsida som inte är Tinder eftersom Tinder känns pannkaksgrund. Men då slog det mig…. Vad finns och vad är skillnaden mellan de olika? Är det ens någon skillnad eller är alla att man lägger upp en ful bild där man svankar och skriver en tillhörande text till? Är det någon som kan lotsa mig fram genom detta träsk?

  Svara

   Skillnaden är väl populariteten på sidorna. Känns som typ nästan alls singlar hänger på tinder. Medans om man väljer en lite mindre populär sida så kan det vara rätt många udda filurer (inget fel med)

   Svara

    Det låter alltså som att alla är sämst?

    Svara

     Tycker inte alls de är dåliga, varför skulle de vara det egentligen? Inte Tinders fel om man träffar en rövhatt liksom? Men klart man får skumma igenom en del folk för att hitta någon/några man matchar med. Men så är det väl irl också så..

     Svara

   Men guuuud viktor, skicka olämpliga förslag på wordfeud som alla andra.

   Svara

    Men ingen vill ha mig där efter att jag krossat fullständigt.

    Svara

     Happy pancake!

     Svara

     Kör ligaspelet! Galet roligt!

     Svara

   På happypancake hänger mest folk som vill gifta sig och skaffa barn senast imorgon.

   Svara

   Tja, bloggbevakning..?

   Svara

   Men Viktor du har väll skrivit om din sambo? Eller är jag ute och cyklar?😉

   Svara

    Jag hoppas du är ute och cyklar för annars bor det någon här som jag inte känner till…

    Svara

     Kanske var chippen och… äääsch, vad hette hans kompanjon?

     Svara

     Ja ett snyggt spöke varför inte 😉

     Svara

   Viktor! Okcupid!!!! (Eller något liknande) btw du måste ju har många beundrare här. Får man fråga var i Sverige du bor? 😀

   Svara

    Finns ju i alla fall en här han nog skulle passa bra med 🙂

    Svara

    Jag bor i Stockholm. Och jag måste ju fortfarande registrera mig på en dejtingsajt enligt min psykolog, även om vi skulle köra månggifte här.

    Svara

   Lägg upp bild, om du är snyggis så känner jag tre influensers som jag kan smyga ihop dig med.

   Svara

    Följ mig på instagram: Instastjaerten
    Mer snygg än så behöver man väl inte bara?

    Svara

     Varför trodde jag att du såg ut precis som Victor Linnér?

     Svara

      Önsketänkande?

      Svara

       Det jag gjort min karriär på.

       Magkänslan 50% dra saker ur röven då det krisar 50%.

       Svara

       Är du homosexuell? Har ett par kandidater 😀

       Svara

      Victor Linnér ❤❤❤❤

      Svara

     Fast du är snygg Viktor. Har ju inte sett dig irl men du hade en sjukt snygg Tinderbild!🙂

     (🎾🎾🎾, så du förhoppningsvis vet vem jag är.)

     Svara

     Men SNYGG viktor! Du ser faktiskt väldigt trevlig ut 😍

     Svara

      App app app ge han inte hybris nu.

      Svara

     Alltså du såg ut EXAKT som jag föreställt mig. Ändå sjukt!

     Svara

      Som en stor röv?

      Svara

       Det fanns taggade bilder på dig, Victor!

       Svara

      Hur har ni sett Victor? 😂 Fattar noll. Är det du själv som kommenterar i olika namn, Victor?!

      Svara

       De har sett min stjärt på instagram (antar jag), eller så har de luskat ut vem jag är på annat sätt. Hade jag suttit och skrivit själv hade det varit höjden av sorglighet. Hamnar jag någonsin i det läget så har ni rätt att avsluta mitt liv på valfritt smärtfritt sätt.

       Svara

      Min sinnebild av Viktor var att han skulle vara vaxblek, ha sådär tonårsmulligt midjeomfång och ha jeans som är för små i midjan men för stora på benen tillsammans med en anspråkslös T-shirt. Möjligen med en anspråkslös skjorta slängd över ibland, sådär när man ska visa sig ambitiös och proper på jobbet. Men blond hade jag iaf rätt i! Roompah hade jag ej övervägt.

      Jag tycker du ska starta konto på QX. Med dina stjärtbilder kan du helt säkert få många beundrare som vill bjuda in sig själva.

      Svara

   Av ren nyfikenhet – Är det psykologens åsikt att Tinder är pannkaksgrund? Håller definitivt med (och värre för killar tror jag!) men är ändå nyfiken om det finns någon mer professionell värdering bakom det 😅

   Svara

    Nej, det var mer jag som sa det när han tyckte jag skulle ge mig ut och dejta så jag fick i uppdrag att sondera terrängen om det finns något mindre ytligt och tråkigt alternativ.

    Svara

     Tja.. Finns goodones.. där måste man identifiera sig med bankid. Alltid något. Sen finns ju Happy Pancake. Dock måste man ha ett stort tålamod, se allt ut den mer humoristiska sidan och.. ja… vara beredd på att det kommer ta lite tid. (Och att folk från motsatt sida av landet skriver till en och blir skitarga för att man inte vill flytta dit direkt..:P) De andra sidorna måste man betala för och dit har inte jag kommit ännu.. ;P

     Svara

   Det var INTE så jag föreställde mig dig.
   Du är ju sjukt attraktiv!!! Har så många frågor.

   Svara

  Jag gör nytt försök i denna tråd.

  Några tankar om Sandra Beijers nya pojkvän? Björn Werner. Har hört att han INTE är
  En bra kille. Känns som Sandra är destruktiv när det gäller valet av killar.

  Svara

   Herregud sluta nu! Låt henne vara tillsammans med vem fan hon vill, hon är en vuxen människa. Tröttsamt att läsa dina kommentarer under precis varje inlägg

   Svara

    Förstår dej lite elin. Jag har blivit jätteintresserad av han som spelar jokern. Gillar honom mycket. Min drömman. Eller tror ni han är knepig?

    Svara

    Men detta är en skvallerblogg! Sluta vara hennes riddare här, gå nån annanstans.

    Svara

   På vilket sett? Tror/Hoppas killar med historik som dåliga killar till sist tröttnar på det och ändrar beteende för att de själv är trötta på att vara badboys, kanske naivt. Min kille skulle kunnat ha klassas som en dålig kille innan han träffade mig då ha låg runt mycket.. men var väldigt tydlig från start med att jag inte var ok med att det i mitt fall och nu är han som ett litet lamm haha.

   Svara

    sätt*

    Svara

   Fast känns som hon haft ett bottennapp och resten var bara snubbar det av olika anledningar det tog slut med? Så ser det väl ut på alla kvinnors listor med f.d snubbar.

   Svara

   Vill du bara skvallra eller vill du göra något åt saken?

   Svara

   Varför skulle han inte vara en bra kille?

   Svara

   Är du 100% säker att det är han?

   Svara

   Tyckte ju inte om honom när han var med i Morgonstudion i SVT iaf…

   Svara

   Jag gick på gymnasiet med honom. 🙂 Ej samma ålder dock så vi hängde inte riktigt i samma gäng. Men han verkade trevlig då. Skrev mycket poesi och läste gärna upp. Däremot är väl den där tindermannen-krönikan rätt vidrig…?

   Svara

   Joe? Is that… YOU?

   Svara

   Det är han 100%. Och han är nog ingen bra kille för henne, nej.

   Svara

  Jag skrev här förra helgen om symptom och att jag var för rädd för att göra grav test men senare på kvällen tog jag mig själv i kragen och gjorde det och visade sig att jag inte var gravid. Skulle få mens idag så tänkte jag gör ett till test bara för att va förberedd inför mensen och JAG PLUSSADE!!!! Alltså kan fortfarande inte förstå eller tro på det. Satt och grät hysteriskt med min hund hehe. Kommer nog göra test varje dag i en vecka och sedan kolla med doktorn före jag tror det är sant 🙄 har inte berättat åt någon alls på hela dagen förutom min hund och behövde få berätta någon och då jag ändå skrivit här innan så tänkte jag berätta åt er!! Nu ska jag bara hitta på hur jag ska överraska min man (och familj senare), tänker att jag berättar på vändagen ❤️

  Svara

   Vad roligt att höra! Grattis! 😁

   Svara

    Tack 🙈 är så taggad vill bara de ska gå fort nu så jag kan berätta åt folk hihi

    Svara

     Haha jag förstår det 🙂. Jag leker ibland med tanken på hur jag och min sambo skulle kunna berätta en sån sak för andra. Jag tror inte han skulle uppskatta att göra det på en ”fånigt och gulligt” sätt dock 🙄.

     Svara

      Nä jag vill inte heller att de ska vara för fånigt och gulligt, får panik på klyschiga avslöjanden haha! Tror jag skickar ”presenter” åt varsin förälder (vi alla tre bor i olika land) och ber dem facetimea samtidigt som dom öppnar det (ska vara någon ledtråd typ så dom får ”gissa”, men vill att de ska vara något som är roligt på riktigt och inte sådär typiskt gullegull). Tänker att de är bästa alternativet då man inte kan göra det face to face 😂 men kanske detdär också lät fett klyschigt 😂

      Svara

       Ja men det är något sånt jag skulle gilla tror jag. Eller typ skicka ett julkort med ultraljudsbild eller något. Eller typ om man deltar på en förälders/svärförälders födelsedag göra ett grattiskort med texten ”grattis på födelsedagen farfar” 😁.

       Men jag läste ett förslag om att typ samla familjen för ett familjefoto. Och precis innan man tar bilden säger man typ ”vi väntar barn”. Det hade varit ganska komiskt att se allas miner 😂 men det är ju dock svårt om man inte bor i närheten av varandra 😒.

       Svara

        Ja det låter också jätte roligt 😂

        Svara

   Åååh stort grattis!! ❤️❤️❤️

   Svara

    Tack ❤️❤️❤️

    Svara

   Vändagen? När är det?

   Svara

    Översatte direkt från finskan utan att tänka på det då jag precis pratade med mina syskon och vi sa det på finska 😂 oops

    Svara

    14.2, också känt som alla hjärtans dag 😊

    Svara

   Vad är ”vändagen”?

   Svara

    Alla hjärtans dag menade jag! På finska heter det vändagen ☺️

    Svara

    Vändagen är vad alla hjärtans dag kallas i Finland 😊 mer fokus på alla man älskar i sitt liv, inte bara partner. Brukar alltid få kort av farmor och moster på vändagen exempelvis.

    Svara

     Åh jag fick alltid ett vykort från mormor på vändagen <3

     Svara

  Funderade lite på det här med filter efter senaste inlägget – hur vanligt är det bland vanlisar? Tror nog jag är lite naiv och inte alltid tänker på att folk faktiskt använder filter. Hur ser man om någon använt filter smakfullt eller retuscherat? Kan man testa bilder på nåt sätt? Ifall man inte sett personen i verkligheten är det ju svårt att veta liksom. Obs menar ej överdrivet användande nu!!

  Svara

   Tror det är minst lika vanligt bland ”vanlisar”

   Svara

   Men testa bilder tror jag inte man kan göra.
   Finns väl ingen vits med det.

   Svara

   Tar i princip ALDRIG selfies men när jag gör brukar jag ta det på snapchat (finns ett filter som gör en sååå jäkla snygg där) sparar ner och lägger upp på insta 🙈

   Svara

    Ser ”vanligt” ut på bilden men blir mycket snyggare!

    Svara

    Dock syns det ju jäkligt tydligt när någon använder sig av snapchatfilter 😬

    Svara

     Beror på vilket filter. En del syns tydligt, men det finns ett som bara gör att man ser lite fräschare ut typ.

     Svara

     Men inte den man blir lite brunare o slätare bara.. tycker jag iaf 😃 sen en ”toning” på insta så kunde det lika gärna bara varit det

     Svara

      Fast alla har ju snapchat och känner igen filtret?

      Svara

       Hon skrev inte att det var ett hemligt filter som ingen vet om?

       Svara

        ’Det finns dom som gör att man bara ser lite fräschare ut’

        ’Ser ”vanligt” ut på bilden men blir mycket snyggare!’

        Lite ’ingen ser att jag gjort fillers i läpparna, alla säger att det ser såå naturligt ut’ vibb här va.

        Svara

         Still… hon skrev inget om att ingen ser att det är ett filter. Handlar kanske snarare om att filtret inte möblerar om hela ansiktet. Släpp din vibb.

         Svara

          ’Dock syns det ju jäkligt tydligt när någon använder sig av snapchatfilter 😬’

          ’beror på vilket filter’

          Hur går det med läsförståelsen?

          Svara

   Tror det är lika vanligt då det en gång dök upp en tjej som jag inte fattade vem det var. När jag då såg hennes namn tänkte jag guuud vad snygg hon blivit. Såg henne på bussen dagen efter och hon såg ut som hon alltid gjort och 0 som hon gjorde på sin nya bild, så tror det är lika vanligt. Ursäkta mitt språk men orkar verkligen inte rätta till

   Svara

  Jag tror att frågan varit uppe på öppet spår tidigare men slänger in den på nytt!

  Jag söker en foundation eller dagkräm med lätt utjämnande effekt. Vill egentligen inte börja sminka mig igen men vill jämna ut hudtonen och få ett mer ”enhetligt” intryck utan att jag egentligen ser sminkad ut😌 Gärna budgetpris! Tips? Vad använder man?

  Svara

   Kanske inte budget men kan rekommendera BareMinerals

   Svara

    Har ni sett filmen joker? Den verkar ganska otäck. Har inte tänkt så mycket på den skådespelaren. Men tycker nu han är så snygg och spännande. Inte i filmen men som han är nu i intervjuer.

    Svara

     Den var väldigt bra. Jag hatade hur jag försökte hitta anledningar att tycka om huvudpersonen genom hela filmen.

     Den kändes välgjord. Inte otäck, eller jag såg faktiskt bort när det kändes som att det riskerade att vara lite väl blodigt, men då är jag fruktansvärt mesig. Men jag skulle snarare säga att den var lite obehaglig, mycket för att den var så sorglig. Det var en film som man tänkte på och analyserade ett bra tag efter att man sett den.

     Svara

   Jag körde på Lumene när jag var ute efter den effekten. En CC cream. Tycker det är bra för att vara så billigt 😊

   Svara

   Lumene cc cream 👌

   Svara

   Aco cc-creme använder jag. Blandar ut den lite med min vanliga dagkröm så ser det inte sminkat ut utan bara mer jämt i hudtonen.

   Svara

   Har sett denna fråga i olika format ett par gånger I ÖS och mitt svar är alltid: Acco BB Cream. Är också en person som ogillar att se sminkad ut/Sminka mig men vill ändå att hyn ska se lite jämn ut såhär på vintern. Tycker den känns så lätt och bra ansiktet plus att man får fin lyster. Billig är den också!

   Svara

   Jag använder La Roche-Posay Effaclar Duo Unifiant. Den är nog inte en foundation men den jämnar ut min hy utan att se sminkad ut och tycker inte heller det känns som att jag har något på huden!

   Svara

   Clarins skin illusion! Alltså SÅ bra om man vill ha en no- makeup makeup look. Ser ut som hud och inte foundation.

   Svara

  Hur känns det att ha äggledarinflammation?
  Hur känns det att ha njutbäckeninflammation?

  Svara

   Menar inte att vara dryg men 1177 är bra på sånt!

   Svara

    Bor inte i Sverige längre. Har läst på 1177. Vill veta hur det känns från folk med erfarenhet.

    Svara

   Äggledarinflammation känns inte. Väldigt ovanligt om det skulle göra det. Man får starkt illaluktande och rikliga flytningar.

   Svara

    Tack för svar

    Svara

    Jag hade mensvärk och blödde en del när jag hade äggledarinflammation, det är inget man missar. Det går att ta sänkan och undersöka hos en gynekolog.
    Förr låg man två veckor på sjukhus stilla i en säng för att inte äggledarna skulle bli ärriga, det är jätteviktigt.

    Svara

   Jag har haft njurbäckeninflamation. Fick ligga inne på sjukhus en vecka + några dagar. Minns att det gjorde jävligt ont. Kunde knappt stå och gå.

   Svara

    Tack för svar

    Svara

   Haft njurbäckeninflammation 3 ggr, första gången kom det från ingenstans, kunde knappt gå och ingen position var ”bekväm”, gjorde konstant ont och fick ej behålla mat eller vatten. Blev inlagd tillslut i 9 dagar. De andra 2 gångerna kände jag igen ”symptomen”, ont bak i ländryggen och feber, samt kräkningar, då blev det akuten direkt.

   Svara

  Har haft hemsk hy i 7 mån nu, det har blivit så illa att jag gråter pga det. Jämt haft fin hy sen från ingenstans hände detta. Massa finnar hela tiden, under och på hyn. Framför allt vid kinderna och också mycket på hakan. Är så ledsen över detta, vad ska jag göra 😢

  Svara

   Nivea blåa burken 👌

   Svara

   Hur gammal är du? Har du ändrat något i din hudvårdsrutin innan dessa 7 månader? Kan bero på massa orsaker! Kinderna kan få finnar av luren då den bär på massa bakterier. Pilla inte i ansiktet! Återfukta med en bra kräm, pela huden en gång i veckan ca, det har bort gammal hud och fukten kan komma in bättre.
   Glöm inte att dricka vatten, det har hjälpt min hy.
   Mitt råd är att ta kontakt med en hudterapeut.
   Lycka till!

   Svara

   Har du börjat äta mycket chips? Alltså helt sjukt men jag hade sån dille på ostbågar och fick såååå jäkla akne! Det höll i sig i 8 månader och jag trodde inte det var sant? Hade aldrig haft akne innan, nu var jag verkligen som en pizza. Det som hjälpte mig var antibiotikakur + en receptbelagd kräm mot akne som jag tyvärr inte minns namnet på. Sen började jag använda C/O GERD produkter och Foreo. Har så himla fin hy nu ❣️Rekommenderar verkligen att försöka få antibiotika. Jag åt min kur i 6 veckor, redan efter två veckor började min hy bli fin. lycka till!

   Svara

    Vilka antibiotika fick du?

    Svara

   Du ska först och främst dricka mycket vatten. Sova tillräckligt och vid samma tider hela tiden. Motionera minst 20min per dag och köra lite styrketräning minst en gång i veckan. Och så ska du äta en hälsosam och balanserad kost.

   Svara

   Hormoner? Stress? Förändringar i matväg? Ändrade hud- och /eller makeup rutiner? 🤔
   Påbörjad /ändrad medicinering?

   Svara

   La Roche possay effaclar hjälpte mig. Blev värre i några veckor sen bättre. Bestämde mig för att ge det 8v tror jag. Såklart svårt att säga utan att veta hur det ser ut, men ungefär samma hände mig.. från ingenstans när jag var 22. Hoppas du hittar något!

   Svara

   Byt örngott minst varje vecka, gärna oftare.

   Svara

   Köp skrub med salicyl syra – min favorit är L’Oréal Men Expert skrub ( jag är kvinna). Mycket bra vid finnar i ansiktet som bara kommer. Det går att köpa salicylsyra kräm på apoteket också.
   Vill du ha en kräm som är inte fett, då funkar Propyderm jätte bra.

   Svara

   Halsduk? Jacka med hög krage?

   Svara

   Vad äter du?

   Svara

  Vad har hänt mellan Maja o Sanna? Bråkade dom över lymfmassage kanske?

  Svara

   Har dom bråkat offentligt?

   Svara

   Frågar du inte om Maja o Sanna typ varje ÖS? Besatt much?

   Svara

    Kanske samma person som även startat en Flashbacktråd om det? 😂

    Svara

     Japp, har även skaffat massa olika konton och skriver med mig själv, så besatt e jag.

     Svara

   😂👍

   Svara

  Ni som haft BILLIGA bröllop, hur gjorde ni och vad kostade det?

  Svara

   Vad är billigt enligt dig? I vår vänskapskrets skulle jag säga att vårt är ett av de billigare. Gick på lite mer än 100 tusen (ringar inte inräknat) och jämför man med våra vänner som hade bröllop för runt 250-300 tusen så är ju vårt bröllop ett ”billigt”.

   Svara

    På bröllop jag gått på så skulle inte 100 000 anses billigt. Billigt för mig är mer 20 000-50 000 kanske.

    Svara

    Oj!!! Tänkte mer 10.000-20.000 🙈🙈🙈

    Svara

     Haha billigt/rimligt för mig skulle ligga på typ 2000-3000. Fast nä, det skulle inte kännas billigt ändå (tänk vad olika det är 😂)… Men jag undrar också vad man kan förvänta sig att det kostar. Jag och min sambo vill gifta oss, men vi har inte så mycket pengar just nu.

     Svara

    Får man fråga vilken värld du lever i?
    Du inser väl själv att ditt bröllop inte var billigt? Ditt bröllop var dyrt och dina vänners bröllop var hysteriskt galet dyra

    Svara

     Varför taggarna utåt? Jag svarade endast på frågan och tydliggjorde att vårt bröllop var ”billigt” I JÄMFÖRELSE MED våra vänners.

     Svara

      För att det är alldeles uppenbart för alla att ett bröllop som kostar 100k inte är billigt. Om någon frågar dig om du vet ett billigt resmål, svarar du då Maldiverna för att en resa till månen faktiskt skulle vara dyrare? Du fattar ju vad som efterfrågas, du spelar bara dum.

      Svara

       21.43 jassåru syrran är det ett humble brag du har avslöjat? Cha ching!

       Svara

      Fast va? Hon kanske är arab eller från någon kultur som lägger mycket pengar på sånt?

      Svara

     Fast du sitter inte på facit angående vad som är dyrt eller billigt. Vårt bröllop kostade ca 150 tusen och det var 30 gäster med middag på ett pensionat. Min klänning köpte jag begagnad och inga av inslagen kostade mer än gängse pris, inte heller hade vi solister i kyrkan eller annan livemusik till exempel. Så ett relativt blygsamt bröllop utan extravaganser kan lätt springa iväg i pris.

     Svara

   Skulle också behöva tips!

   Svara

   Syster gifte sig billigt med 200 gäster. Det gick på ca 12.000 kr. Gjorde egna inbjudningskort, bryggde egeg vin. Familjen hjälpte till med maten, älgkött som de jagat själv. Kläderna syddes själv och skor o sånt på loppis, totalpris för bådas kläder ca 600 kr. Foton togs av familjemedlemmar. Festlokalen extremt billig, kyrkbröllop gratis. Tror mat och musik var det som var dyrast.
   Det var flera månaders hårt slit men billigt var det.

   Svara

    Obs, glömde säga att detta var nästan 20 år sedan, kostar säkert minst dubbelt upp idag men det GÅR att komma undan billigt. Men det kräver tid och ebgagemang

    Svara

    Ursäkta men jag började skratta. Du skrev så roligt om bl a älgköttet. Jisses.

    Svara

     Ja alltså det var ju inte som att de jagade enkom för bröllopet😅 mannen ingår i jaktlag så det fanns liksom frysboxar fulla med kött.

     Svara

   Vi har inte ens tänkt på budget men vi ska gifta oss på stadshuset (kostar inget) o sedan vara hemma hos oss (ingen lokal som kostar) . Vi har endast bjudit närmaste familjen, ca 25 pers inkl oss själva. Vi ska skaffa catering o vi ska boka storstäd några dagar innan då vi varken hinner eller vill städa eller laga mat. Vi ska inte skaffa några speciella kläder. O den enda smyckningen hemma blir blommor. Typ tulpaner i vaser. .

   Svara

   Vårt gick på 60 000kr, med ringar och kläder.

   Vi hyrde lokal för 5500kr, körde buffé som gick på 8000kr.
   Vi köpte vin och öl på Finlands färjan så de gick på 800kr. De va 4 bag in box, 3 rosé till brudpar skålen, 4 24 pack öl och cola snapps. Vi hade även whisky men de bjöd min pappa på.

   Tårt beställde jag på city gross gick på 950kr och det va en 3 vånings bröllops tårt plus en allergi tårta. Super goda.

   Vi beställde även snittar på city gross. Kosta 480.

   Jag valde att ha en brudbukett med säsongs blommor så den plus makens blomma och min tärnas blommor gick på 2500kr

   Porslin och glas ingick in lokal hyra.

   Godis och chips gick på runt 600

   Vi strunta i live band och tog med vår stora högtalare

   Vi köpte min vigselring på mellan dags rean och sparade 4000, makens nya ring köpte vi på rea närmade datumet och med 50% rabblat kupong på guldfynd .

   Makens skor hitta vi på rean på semester i Finland, betalade 28€ och dem hade kostat 80€. Mina brud skor hitta jag för 15€ hade kostat 40€.

   Dekorationer till lokalen använde vi lampor som vi hade källaren från julen (vanliga led slingor). Jag gjorde ballong geralnger.
   Vi hade olika glas flaskor på borden med led slinga i, slingorna kostade 20kr/st på rusta. Vi körde vita lakan från Ikea, köpte stols överdrag på fb markerting. Mamma köpte ros gerlanger som vi la led slingor i. Och så hade vi ett tunt spets tyg som löpare på borden.. det blev super bra .

   Vi hade även tips promenad med en flaska mousserat vin som vinst och en gissar godis bitar burk och vinn den :).

   Svara

   Vårt bröllop gick på ungefär 30 000. Kyrkligt bröllop och en hade turen att hitta en lokal till festen som var billig men helt perfekt för oss där allt så som stolar, glas och porslin ingick.

   Vi hade även en kuvertavgift på 250kr. Först var jag emot kuvertavgift men det var inga problem alls och i efterhand är jag glad att vi gjorde det. Det gjorde det möjligt för oss att bjuda de vi ville och fick även kommentarer från flera håll att den hade kunnat vara högre.

   Vi provade flera olika cateringfirmor och fick hjälp att skräddarsy en buffé som passade vår smak och våra gästers behov. Kuvertavgiften täckte exakt det maten kostade. Vi bjöd på rött vin och öl. Öl från min mans hemland pga mycket billigare där, vin köpte vi ett gott och billigt på bolaget (jag är vinsnobb men det var faktiskt bra). Bubbel la vi lite mer på då det endast var något glas/person där. Hade också en välkomstbål som mina systrar hade gjort.

   Klänning försökte jag beställa från asos bridal men de var aldrig fina när de väl kom. Genomskinliga, satt konstigt etc. Slutade med en ”billig” men vacker klänning från bröllopsbutiken i stan. Den gick på ca 5000 med omsömnad och ett midjebälte. Skor beställde jag, kom från river Island.

   Min mans kostym kom också från river Island och var hur snygg som helst, satt otroligt bra! Skjortan var dock en finare, samt slipsen. Det gör mer skillnad så länge kostymen sitter bra. Han hade redan ett par finskor som vi lämnade till skomakare som fick sula om dem och fräscha upp dem inför bröllopet. Var som nya!

   Dekorationer beställde vi och köpte guldvimplar på lagerhaus. Finns även en stor marknad för sådant på Facebook så är du ute i tid kan du säkert köpa allt du behöver där. Vi gifte oss på midsommar så plockade vilda blommor till borden och det var faktiskt mycket uppskattat.

   Wow, detta blev mycket! Det sista jag vill tipsa om är att sänka kraven. Det behöver inte se ut som ett tvbröllop och kommer bli hur fint som helst när ni är klara med förberedelserna. Lycka till med planeringen och hoppas det blir en fantastisk dag för er och era nära och kära 💕

   Svara

   Slutsumman blev runt 30.000. Vi hade 17 personer alla som alla. Gifte oss i kommunhuset. Jag lagade maten själv, buffémat. Vin fick jag av min pappa då de haft fest där det blev över en herrans massa. Lokal kosta 500 då det var föreningens lokal. Gjorde egen blombukett (som blev sjukt bra, alla trodde jag beställt den), köpte en vit ”vanlig” klänning för hör och häpna 250:- (50%rabatt) hahah, min man har bara 1 ring och min vigselring kostade 6000. Gjorde dekorationer själv. Beställde vita prinsesstårtor med hjärtan på och bakade själv lite bullar och kakor. Fixa även heliumballonger och annan dekoration billigt. =) Det som jag tyckte var dyrt var min sminkning och håruppsättning som kosta typ 1500 haha men jag suger på hår och jag hade en lite slöja som ag aldrig hade kunna sätta in själv. Det var lite kul på kvällen när jag tog ur den och min man drog ut nål efter nål efter nål helt sjukt ^^

   Svara

    Jusste, hade en kompis som va fotograf och fota så vi fick ett par fina bilder. Sen lade vi engångskameror på borden så folk kunde ta kort själva också =)

    Svara

   Vi har superbilligt bröllop. Min klänning 4000
   kr. Min mans kostym ca 2000 kr. Skjorta för ngn hundralapp och lånad väst och slips. Fotograf kanske ca 3000 kr. Frisyren gjorde svägerskan gratis. Lokalen var gratis. Vi bjöd ”bara” 60 gäster. Och min mamma betalade maten (därför att hon gjort de till mina äldre systrar). Sen brassade vi på och slog till med en utlandsresa för 10 000-14 000 kr. ☺️

   Svara

   Vi hade 100 gäster och vårt bröllop kostade cirka 50.000 kr. Det bästa spartipset jag har är att ha tid att planera, det tar tid att komma undan så ekonomiskt som möjligt och hinna jämföra priser etc. Vi hade nog kunnat göra det ännu billigare om vi haft mer tid att planera, vi hade bara 6 månader på oss dock 🙂 Men det som drog ned priset för oss var att vi köpte all alkohol i Tyskland, gjorde alla dekorationer etc själva, bad om hjälp med tårtan samt att ordna inför bröllopet av vänner, hade vänner som stod för musiken, hittade en billigt ställe att vara på, hade ingen make up artist, dyra ringar eller speciellt dyra kläder. Vi hade schema i baren för gäster som kunde hjälpa till vara ”bartenders” under kvällen (enbart en stund i taget dock!). Var inte rädd för att ge vänner och släkt uppgifter att hjälpa till med inför bröllopet, ofta tycker folk att det är roligt att vara lite mer involverade. Satsa dock på att betala folk som städar upp efter bröllopet så ni eller era gäster slipper hjälpa till med det, det borde vi själva ha haft!!!

   Svara

   Vad räknar du som billigt?

   Svara

   Gifte mig för 10 år sedan och det kostade 60 000, inte billigt men inte allt för dyrt.
   Bröllop i kyrka med billig lokal för 2000. 60 gäster catering mat. Egen gjord tårta. Inget band utan Spotify. Alkohol köpt i Tyskland. Klänning beställd från någon webshop i kina o kostym köpt på outlet. Vi önskade oss inget men om man ändå vill ge något så bidrag till bröllopsresa och jäklar vad pengar vi fick. Om man räknar med dessa så kostade det inte speciellt mkt.

   Svara

    Just ja smink, hår å fotograf fick vi hjälp av vänner/släkt med.

    Svara

  Ni som har köpt vigselring. Vad har ni tänkt på då när det gäller stilen på ringen? Något som passar din stil idag? Väljer ”det klassiska” o då undrar jag förstås vad ”det klassiska” är? Väljer något fräckt? Väljer en som passar förlovningsringen? Eller har du kanske varit o letat o sedan råkat se ”den ringen”?

  Svara

   Jag har inte köpt någon vigselring än, men jag vill ha något som matchar med min förlovningsring och har en ”enkel” design. Det får liksom inte vara för mycket detaljer eller diamanter överallt, kors och tvärs. Smal ska den vara också 💍

   Svara

   Jag köpte den vigsel ring jag blev kär i..den känns som jag. Inte prålig och inte udda.

   Svara

   Skulle passa förlovningsringen (dvs behövde ha en LÅG ring), ha små stenar men ha slitstarka stenfästen, smal och gå att göra större vid behov (har reumatism i släkten) – blev denna i platinum, stenar runt halva. Väldigt nöjd. https://vanbruun.com/se/sofia

   Svara

    Så snygg!

    Svara

   Vi var så himla nöjda med våra förlovningsringar, så vi satte i diamanter i min inför bröllopet bara och så blev det vigselring 🙂
   Jag är inte en ”smyckesperson” och jag arbetar dessutom med händerna, så jag ville ha något lite diskretare.
   Ett tips: jag har en vän som aldrig använder sin ring för att hennes diamant är för stor. Hon kan inte stoppa händerna i fickan, ha vantar på sig eller använda någon grovstickat, för att ringen är ivägen och fastnar. Lite ironiskt på något vis. Tror hennes ring kostade 100 k och hon har den aldrig på sig.

   Svara

   Jag har ingen förlovningsring och som vigselring satte jag in stenar i mormors (släta) vigselring som jag ärvde av henne.

   Svara

   Valde en elegant och tidlös ring.

   Svara

  Jättedum fråga kanske, men har alltid undrat hur de serverar maten varm för när juryn ska smaka på den i Sveriges Mästerkock? De är ju så många deltagare och maten hinner ju bli kall tills nästa och nästa person ska fram, vilket borde paja hela upplevelsen vid avsmakning? Värma på i mikro lär inte vara ett alternativ då de ofta har kalla tillbehör på som rimligtvis inte ska bli varma? Och att få lägga upp en ny, fräsch och varm tallrik tills det är ens tur att gå fram går väl emot reglerna då man då får en chans att lägga upp allt på nytt när det redan har gått på tid?
  Finns det någon slags värmetallrik de använder sig av eller vad? Hahah svaret är säkert hur logiskt och simpelt som helst men jag undrar verkligen 😂

  Svara

   En gammal deltagare avslöjar svaret i denna video; https://youtu.be/ugm8KUeO6DA

   Short story: De gör två tallrikar, juryn smakar ena medan de är i synk, sen äts den andra med kall mat i tv

   Svara

  Hej på er!

  Jag har landat från Kina, förhoppningsvis har jag inte tagit med mig något virus. Mina fina föräldrar har fixat matlådor och handlat åt mig, så jag behöver inte lämna hemmet på ett tag!

  Svara

   Åh, jag tänkte på dig idag och undrade hur det gått för dig.

   Välkommen hem! 🙂

   Svara

    Åh tack! 🙂 det var en lång resa, och jag känner mig fortfarande stressad och förvirrad.

    Svara

     Berätta mer! Har du varit i wuhang?

     Svara

      Nää, jag har bara varit i Guangdong området. Det området har strax under 1000 bekräftade fall, runt 50 i staden jag var i, varav en bodde i byggnaden bredvid min. Jag valde att åka hem tidigare, eftersom Finnair och SAS stoppat flyg till och från hela Kina, jag ville inte riskera att sitta fast där. Det som var mest stressande var att jag var på sista flyget från Manila till Macao, nästa går i maj. Hongkong stänger sin gräns på lördag, det är tvångskarantän efter det. Jag passade dock i ansiktsmask!

      Svara

       Usch! Tror du att det finns någon chans att du blivit smittad? Antar att du satt i planet med den belgiska som blev det? Är du rädd?

       Svara

        Nää, jag har inte varit i fysik kontakt med någon som visat sig vara smittad, men någon kan ju ha varit i mataffären samtidigt som mig. Nej, vi var inte på samma flyg (skönt). Jag är inte alls lika rädd nu när jag är hemma, det jag var mest orolig över var att inte kunna komma hem eftersom fler länder stänger gränser mot folk som varit i Kina nyligen.

        Svara

        Risk.

        Svara

         🤦🏼‍♀️

         Svara

  Ikväll ska ungen vräkas. Bf den 28e men nu jävlar får det vara nog. Hur tillförlitligt är färdknäppen? Vill ju helst inte behöva ta i mannen mer än jag måste för att få ut skitungen hashtagg bestmom evah

  Svara

   Sorry men din kropp skiter i om du har sex eller inte. Finns inget som påskyndar. Allt är myter.

   Svara

    Få mig att börja gråta bara 😭 gör det?!!!!

    Svara

    Nja… Det finns forskning som visar på att har man sex regelbundet under graviditeten kommer barnet tidigare eller runt BF istället för att gå över tiden. Detta pga den mekaniska nötningen som livmodertappen råkar ut för, o spermierna. Hjälper dock inte i detta läge då det kräver långsiktigt agerande. Och nej, orkar ej leta upp forskningen.

    Svara

   Hoppas det funkar! Annars e det fyra veckor kvar 🙈

   Svara

   Varför nog tre v innan? Kan ju va fem v kvar..

   Svara

    Räknade fel! 🤣 dock så har väl vissa län infört igångsättnings vid 41 v nu väl?

    Svara

     Jag hade beräknat iförrgår, skulle gärna vräka min jag med men tänker att han kommer när han är redo 🤷🏼‍♀️ färdknäppen har inte hjälpt här trots ihärdiga försök. Nu är jag för trött för att ens tänka på det. Det jag tänkte skulle hjälpa var igångsättningsakupunktur så jag bokade det, insåg dock idag att jag bokat i en annan stad, 1,5 h hemifrån. Lagom lust att köra så långt ensam! Så jag avbokade 🤓 Kan dock rekommendera akupunktur. Min andra kom 4 dagar före bf efter att jag gått på regelbunden akupunktur från vecka 37 😊👍🏼

     Svara

      Hallonbladste (äkta från en hälsobod) ger sammandragningar och övar upp livmodern också! Har även bevisad positiv effekt på amningen och reducerar blödningen efter förlossningen. Så drick det! 😍

      Svara

       För mig funkade det inte… 16 dagar över tiden med bägge….

       Svara

        Oj 16 dagar! Blev det nångång påtal om igångsättning?

        Svara

         Joo.. blev det dag 14 men dom vägrade komma ut.. blev ks med bägge 🤯

         Svara

          Jag blev igångsatt med mitt första bf+12 och det slutade också i snitt efter 3 dygns förlossning 🤦🏼‍♀️

          Svara

           Blää.. lycka till denna gång!

   Haha 😄 färdknäppen har funkat för mig 3 av 3 gånger. Eller 2 ggr gick bara vattnet och inget mer hände så jag var tvungen att sättas igång. Men tredje gången fungerade det klockrent 👍 Testade då även att massera mina bröstvårtor själv nån gång varje dag så jag vet inte om de var det eller färdknäppen.
   Varför vill du inte vänta och föda på skottdagen?

   Svara

   Spermier innehåller prostaglandin. Cytotec, en tablett som används vid igångsättningar av förlossningar, innehåller också prostaglandin. Det googlade jag reda på när jag gick förbi bf med tredje barnet. 😅
   Mjölkproduktion och oxytocin hör också ihop. Om du masserar/mjölkar brösten utsöndras oxytocin som också sätter igång förlossningar. Värkstimulerade dropp innehåller ngn konstgjord form av oxytocin.

   Sen har jag även hört att äta dadlar regelbundet hjälper.

   Svara

    Blir ingen vräkning av bebis idag inte. Sonen kräkte precis ner hela sängen. Nu får den se till att stanna inne iaf en v till.. 😪

    Svara

  Stämmer det att muslimer inte får döda löss (i håret)?

  Svara

   Nej.

   Svara

    Skumt. I ena sonens klass går en kille som är muslim och han sa att dom inte får döda löss, det var därför han hade löss hela tiden sa han.

    Svara

     Kanske de inte har råd att avlusa så föräldrarna ljög lite snabbt?
     Löss borde ju anses som orena då de är blodsugare…
     Å andra sidan, kanske ”profeten”Muhammed hittade på det sen. Han hittade ju på en hel del nya regler så att han bland annat skulle få gifta sig med flera, gifta sig med barn, gå runt i kvinnokläder etc etc etc
     Han verkar seriöst psykiskt störd, men det kanske bara är när man läser översättningar?

     Svara

   Låter påhittat. En snabb googling gav inga svar. Kanske det är Veganer som inte får döda löss?🤷‍♂️

   Svara

    Nu var killens familj rätt extrema i sitt utövande av islam, kanske det spelade roll? Pojkens pappa åkte och krigade för IS.

    Svara

     Kul att ha en sån som pappa till en pojk i sitt barns förskoleklass 🤮🤮

     Svara

      Nä, det var lite märkligt. Nu är familjen inte kvar. Men jag har tänkt på detta med lössen.

      Svara

       Har dom allihop åkt till kalifatet? Eller är dom hos Mohammed och älskar med jungfrurs?

       Svara

        Vet inte vart dom tog vägen. Till Syrien tror jag

        Svara

         Skönt

         Svara

          Sorgligt angående pojken 😕

          Svara

         Då hoppas jag att de stannar där. Tillsammans med lössen.

         Svara

     Så det skulle vara okej att åka på terrorresor och döda människor, men inte löss?

     Svara

      För att människorna var otrogna sa pojken

      Svara

       Förlåt men 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       Svara

        Samtidigt som jag är hemskt ledsen för pojkens skulle som ens tror att människor som inte lever ”rätt” läs:FEL ska dö.

        Svara

        Är det roligt verkligen?

        Svara

    Det låter ju faktiskt rimligt. Och väldigt äckligt

    Svara

     Ja, i din Sverigedemokratiska lilla hjärna låter det säkert rimligt.

     Svara

      🤦🏼‍♀️

      Svara

   Nej. Varför skulle det va så?
   Trollar du eller har du blivit lurad av ett troll?

   Svara

   Klart att det inte stämmer. Snälla vad är ens för fråga.

   Svara

    Men vet man inte får man väl fråga? Jag vet väl inte hur olika religioner ser på att döda ens det minsta djur.

    Svara

     Då bör du gå om grundskolan.

     Svara

      Men sluta va så dryg.

      Svara

   Tänker du på sikher kanske?

   Svara

    Eller buddhister?

    Svara

     Buddister äter djur.

     Svara

      Mm men nu ska de ju inte äta lössen så..

      Svara

    Får dom inte döda löss?

    Svara

   Min sambo är muslim och han sa att han och hans familj skulle ta livet av lössen för att det är ohyra🤔

   Svara

   Om du bara visste hur många löss min mamma dödat…. och vi är muslimer.

   Svara

   Ni är ena sorgliga människor om ni på allvar tror att denna story är sann. Löss i rasistiskt propaganda har vi sett förut. Skäms på er!
   Camcam, jag hoppas du INTE raderar den här tråden.

   Svara

    Jag har inga rasistiska baktankar! Jag går helt enkelt på vad pojken sa och jag har funderat på detta i flera år men aldrig hittat nån som kunnat svara på det. Enligt min son så kunde man se lössen krypa i håret på pojken och pojken förklarade det med att i hans religion fick man inte döda löss. Det är allt jag vet och jag tycker att det lät… Märkligt.

    Svara

     Så där du bor finns inga muslimer, förutom just den här pojken och hans is-pappa, som du kunde fråga? Bor du under en sten? Du tyckte det lät märkligt? Du borde ha förklarat för din son att det givetvis inte är sant istället för att låta din son sprida och gå på sån dynga. Om nu denna pojke gick runt med löss i håret i flera år tyder det på att något är fel och borde orosanmälas, och där gick du och trodde allt var i sin ordning för att ”muslimer gör så”. Är folk så dumma?

     Svara

     Din pojke har bra fantasi skulle jag säga.

     Svara

  Hej då, går tillbaka till att vara anonym. Inte för att någon skulle bry sig men.. Kram till er som skrivit fina kommentarer i tidigare ÖS-trådar där jag skrivit inlägg. <3

  Svara

   Är det något speciellt som har hänt? 😔

   Svara

    Nej egentligen inte, men man känner sig lite extra utsatt när man går ut med sitt namn, kommentarer tar lite hårdare på en än om man är anonym. Men jag får nog skylla mig själv som ibland blir triggad till att svara på negativa kommentarer. Jag bidrar ju inte heller då med något positivt om jag lägger mig på samma nivå. Ångrar allt negativt jag svarat på och därmed bidragit till negativ stämning. Vill be om ursäkt om jag klivit någon på fötterna. Har aldrig varit min mening att vara elak. Förlåt ❤️

    Svara

     Det är sant det du säger att man känner sig mer utsatt. Men testa hålla dig ifrån att svara på negativa kommentarer/svara negativt och se om det blir bättre? Jag har av någon anledning blivit glad flera av gångerna när jag känt igen ditt nick 🙂.

     Svara

     Men sluta Michelle. Är det för min kommentar om att du bidrog till dålig stämning? Sluta vara så dramatisk.

     Svara

   Vad trist att du känner så. Har under den sista veckan åtminstone uppmärksammat dina kommentarer och blivit glad när du skrivit.

   Svara

  Är det någon här som testat botox för rynkor högt upp på pannan? Erfarenheter? För-/nackdelar?

  Svara

   Finns väl inga fördelar med det?

   Svara

    Om personen uppnår önskad effekt med det är det väl positivt för den? Har du inte testat botox, varför svara?