Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

747 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur har er dag varit?

      Hemsk. Feber, hostar så att jag kräks, huvudvärk, öroninflammation och ögoninflammation. Men samtidigt så mycket bättre än igår då jag kom upp i 40 graders feber. Mår ju som en prinsessa just nu i jämförelse…

      Jag lever på Alvedon just nu och vågar knappt äta.

      Hur har din dag varit? ?

        Krya på dig!❤️

          Tackar! ❤️
          Jag ska göra mitt bästa ?

        Åh fy, krya på dig!

          Tackar ?

        Har du varit i Kina på sistone?

          Haha nä ? jag tänkte snarare att om jag tar allt med en gång så är jag frisk resten av året ?. För visst är det så det fungerar? ?

        Tips mot hostan: skiva en lök och lägg i en skål/tallrik. Häll sedan kokande vatten i skålen så att det nästan täcker löken och ställ skålen bredvid sängen/på nattduksbordet! Läste om detta på Ekotipset på instagram och det fungerar magiskt bra! Och krya på dig ❤️

          Åh, ska testa. Så får jag kanske sova utan att iprincip ha en Vattenflaska I munnen. Tack! ?

          Ska testa tack Trevlig kväll! ?

        Krya på dig! ?

      Helt okej

      Skitbra!! Fick ett asbra besked och vill dö av längtan hihi

      Fruktansvärd..har inte haft något tålamod med mina barn, de har gråtit o jag har gråtit och allt har varit skit.
      Min hals gör ont och mitt hjärta ruttnar av ånger för att jag har varit den där dåliga mamman jag aldrig skulle bli.
      Vill bara sova och vakna på en sommaräng och vara sådär lycklig som i en schampo-reklam eller nått.

        EXAKT samma här. Som alla andra dagar.

        Relaterar. Började dagen med ett psykbryt på dottern. Dåligt samvete hela dagen.. Man är inte mer än människa

          Och samma här, vabbar med ett barn som är för sjuk för att vara på förskolan men för frisk för att vara hemma… Tre ordentliga bryt idag..

            Hur kan ett barn vara för frisk för att vara hemma? Spendera tiden som ni gör när ni är hemma på fritiden om den nu inte är så sjuk?

            Mitt life hack är att åka till IKEA tidigt på dagen när det är som minst människor där. Låta barnet upptäcka alla rum (beroende på hur gammal barnet är kan man göra en lek av vilket rum man skulle valt osv) sedan äta billigt i restaurangen och lova barnet en glass (Som ändå ingår i barnmenyerna) eller äta korv och köpa 5kr glassen. Bästa vabbsysslan när barnet är för sjukt för förskola men inte tillräckligt sjuk för att inte bli rastlös av tv-tittande hela dagen ??‍♀️

              Och sprida smitta bland alla grejer där??

              Fy fan va vidriga folk är som åker sjuka till Ikea. Jag tillhör en riskgrupp och det är pågrund av er som man riskerar livet bara för ett besök på Ikea med andra ord.
              Alltså folk som går ut sjuka till platser där mycket folk rör sig är i samma liga som nazister och rasister för mig. Bara att de som är sjuka är egotrippade jäklar som bara bryr sig om sig själv, lika vidrigt i min värld….

                Samma med folk som röker och bär parfym på offentlig plats, för mig.

                  Men herregud, måste man bli liknad med nazister för att man sprutar på lite extra parfym eller åker till ikea med en snorig unge? Ni överkänsliga kan göra oss andra en tjänst för en gångs skull och bara stanna hemma, natural selection låter bra i mina öron:)

                    För mig som tillhör en riskgrupp så kan en förkylning innebära flera veckors sjukdom och följd infektioner, då mitt immunförsvar inte fungerar som de ska.
                    En influensa skulle vara livsfarligt för mig och många andra.
                    Barninfektioner är de absolut mest farliga för riskgrupper då barns bakterier och virus smittar mer då de har kraftiga infektioner, då barn fortfarande inte har helt utvecklade immunförsvar.

                    Så ja, tar du din snoriga och sjuka unge till offentliga platser när barnet borde vara hemma och vila, så förstör du folks liv och utsätter riskgrupper för fara. IKEA är ingen lekstuga.

                    Tänk en runda till, världen kretsar inte runt dig och ditt barn.
                    Visa lite omtänksam och hänsyn.
                    Vänd på steken, om ditt barn föddes med genetisk immunbrist skulle du då vilja offra hela ditt liv för att ditt barn var KONSTANT sjuk för att alla andra vägrade stanna hemma med sina sjuka barn?
                    Skulle du orka med att ditt barn var sjuk och ledsen hela tiden för de på dagis eller på bussen gick ut när de bar på smittsamma infektioner?
                    Skulle du vilja spendera största delen av ditt liv hos läkaren för provtagningar och behandlingar för alla infektioner?
                    Skulle du vilja se ditt barn lida av magont för alla antibiotika kurer hen tvingades ta för att du och ditt barn skulle till Ikea för en gång skull, men tidigare den dagen så var det ett sjuk barn där som spred bakterier överallt, så nu blev ditt barn sjukt igen.
                    Tänk.
                    Bara 40 000 människor i Sverige har någon form av medfödd immunbrist så det är inte ovanligt att barn föds med någon form av genetisk immunbrist, när antikropparna inte produceras tillräckligt många av.

                    Så ja, för mig är folk som medvetet lämnat hemmet när de vet om att de bär på en smittsam infektion lika vidriga som nazister och rasister.
                    Båda förstör livet för folk.

                    Natural selection my ass, jag är enormt smart och har massor att erbjuda. Du menar att jag och andra som tillhör riskgrupper inte förtjänar att leva?
                    Låter precis som rasism och nazism, you just proved my point a-hole.

              stanna hemma med din sjuka unge och sluta förpesta din omgivning!! J*vla egotrippade människa.

        Ni älskar varandra och imorgon blir det en mycket bättre dag! ❤️

      Helt okej men är så himla trött! Hade beräknat datum iförrgår ??

      Bra! Jag lyckades lämna lägenheten för första gången på länge och det kändes helt okej. /lever med panikångest

      Ganska pissig ? hade sönder en kompis barbackapadd i stallet när jag skulle rida, hästen sprang över pallen på ridbanan så den gick sönder, tappade en kraftfoderhink så det flög kraftfoder överallt… For och kvällsjobbade i butiken jag städar, mitt nyckelband fastnade runt ett par ciderflaskor i hyllan och drog ner dem med ett kras ?
      Nu har jag krupit ner i soffan under filt och äter choklad, sen ska jag sova så jag inte har sönder nåt mer ?

      Jobbig. Tvååringen har 40 graders feber och kräksjuka. Tvättat sängkläder å kokat nappar hela dagen. Knappt kommit utanför dörren!

      Nu väntar jag bara på vem som blir sjuk härnäst. Fyraåringen, bebisen eller jag ??

        Håller tummarna att det inte är DU. Man har inte varit sjuk på riktigt tills man varit sjuk i magsjuka med barn ?????? speciellt om man samtidigt har friska barn hemma…

      Tyvärr tycker jag att den gör bloggen blivit trist och seg på sistone.. är vi fler som tycker så eller är det bara för att blondinbella inte längre kör sin cirkus?

      Helt okej fast man ligger hemma och känner sig en smula hög på morfin.
      Gav upp kampen mot smärtan när hallisarna kom smygandes

      Kaotisk. Låg med min gifta kollega häromdagen. Borde jag känna mig hemsk som gjort så mot hans fru? Vet inte. Förmodligen, men det är inte min fru. Han kysste mig, jag kysste tillbaka. Har mest ångest för att hela fantasin har flyttat från mitt huvud ut i verkligheten och för att det var ännu bättre än min lilla hjärna kunnat fundera ihop. Hade ändå lite hoppats på att det skulle vara dåligt om det blev något, men det är som att varenda liten del av mig passar mot honom och vice versa.

        Så fult gjort. Säg genast till frun och bryt kontakten me mannen!!!!!!!!!!

        Äh, känn ingen skuld över frun, det är inte ditt ansvar. Kom bara ihåg att inte bli seriös med kollegan då du vet att han kommer göra samma sak mot dig om du låter dig själv falla för honom:)

          Vilken sorglig moral.

            Det är väl kollegan som har en sorglig moral i det här fallet?

        Riktigt fult gjort. Bara för att du är singel och ingen älskar dig behöver du inte bidra till att en relation blir förstörd.

        Nu är dock skadan redan skedd…
        Tycker du ska berätta det för frun på en gång. Hon kanske är jättekär i honom och förtjänar att veta. Ha lite respekt för den tredje personen som drabbas.

          Han hade ju gjort det med någon Annan oavsett, så relationen hade ju ändå förstörts, men ja. Dåligt.

        Vad fult gjort av dig. Hoppas karma existerar.

          För honom eller mig? Jag har dragits till den här mannen i flera år men ALDRIG gjort något. Ingenting hade hänt den här gången heller om det inte var för att han var den som tog initiativet och jag vägrar faktiskt bära hans skuld också.

        Om du inte är vän med frun har du ingen skyldighet mot henne, ärligt talat. Och även om du är det så bär du endast skuld för att ha förstört er vänskap; deras äktenskap är inte ditt ansvar. Kollegan är själv ansvarig för att vara trogen sin fru, har han valt att vara otrogen får han själv stå sitt kast. Sen tycker jag själv att alla förtjänar att få veta om de har blivit bedragna, men det är ju kollegan som borde berätta för sin fru. Men utöver det måste du tänka på två saker iom dina känslor för kollegan: 1) Om han inte är beredd att lämna sin fru direkt är han (för din skull) inte värd att vänta på. Bättre att bara bryta ihop och gå vidare i så fall 2) Han var otrogen mot sin fru, och blir det ni i framtiden så är risken stor att han är otrogen mot dig också.

          Tack för svar! Han kommer inte lämna sin fru och det vill jag verkligen inte heller. Han är betydligt äldre med två barn som närmar sig tonåren. Jag vet inte hur eller varför det här hände men det gjorde det. Svårt när man träffar en person som passar en på alla sätt. Man är lite slav inför sin egen kropp då. Absolut ingen ursäkt men vet inte hur jag annars ska förklara det.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Hej!

    Jag ska till sjukgymnasten som ska kolla min överarm/axel pga inklämningsyndrom.

    Vet någon här ifall man behöver ta av sig sin tröja för undersökningen? Eller om man ska ha på sig träningströja tex? Det är mitt första besök där. Skulle vara tacksam för svar! 🙂

      Du kommer behöva ta av tröjan

        Varför är det så?

          För att man ska se musklerna ordentligt, se hur de fungerar och exakt vilka som gör ont. Axeln är sjukt komplex med många involverade muskler och leder.

      Linne är nog perfekt för undersökning.

        Kan inte sjukgymnasten se det han behöver se med tröjan på? Tack!

          Svårt att se om ngt (muskler etc) är snett pga överkompensation etc med kläder på…

          Som att gå till tandläkaren utan att vilja öppna munnen. Svar nej.

      Jag hade linne under tröjan minns jag. Och stackars dig hörru, mitt gjorde satans ont!
      Hade jag haft en privat sjukvårdsförsäkring hade jag fått en MR röntgen omgående i princip. Nu tog det 4 v…

        Berätta!! Varför gjorde det ont? Detta är för min arm.

          Impingement är ju fruktansvärt smärtsamt! Är du säker på att det är det du har? ?

            Det var det läkaren sa. Nu har det gått några veckor sen mitt läkarbesök och jag har ingen smärta alls längre. Armen är som vanligt faktiskt. 🙂

              Det beror ju på hur svullen slemsäcken är, kan gå fram och tillbaka (det gjorde det på mig), så troligtvis är den inte svullen på dig nu då. När den sväller och får plats i ”skålen” gör det sinnessjukt ont.
              Jag är förresten inte anonym 20.33, men har haft impingement också.

                När jag hade det gjorde förresteb fysioterapeuten ultraljud på min axel för att se, har för mig att det räckte med att dra upp t-shirtärmen. Men minns inte säkert.

                  Inte alla fysios som har ultraljudsmaskin! Och ja, du behöver definitivt ta av dig tröjan. Hälsningar
                  Fysioterapeuten

                Och INTE får plats, ska det såklart stå.

          Undersökningen gjorde inte ont direkt men axeln/överarmen

      När min man gjorde det var det med kläderna på. Stackare, det gör tydligen jätteont!

    Hej, jag heter Luca.

      Sure

        Nej, Sture

      Men inte igen..

      Bor du på andra våningen?

        Nej, bor i enplansvilla.

        Japp! Jag bor ovanför dig och jag tror att du sett mig förut

      Är du säker? Du heter inte Luka?

      Jag bor på andra vångingen, jag tror inte du har sett mig förut?

        Om du hör något på natten som låter som ett bråk. Snälla fråga mig inte vad det var…

          Tror du att du är för klantig?

            Jag kanske är lite galen, men de slutar slå när man gråter…

      jag bor på andra våningen

    Tips på present till en person som är kreativ och älskar att skapa?

      Symaskin ?

      Beror väl på vad personen gillar att skapa. Panduro lär ju ha en del pyssel. Jag hade uppskattat typ ett presentkort på Lyckas med mat eller så (det finns massor att ha när man bakar där???).

      Grejer att pyssla ihop ett eget fotoalbum med? Typ ett fint album, klistermärken, glitter osv. Eller pärlplattor, barnen på förskolan gör rätt så avancerade motiv numera (de har utskrivna bilder som mall).

        Panduro material och pyssel är något hon har väldigt mycket av, så helst ingen present som består av vanligt konstmaterial.

        Ska kolla upp lyckas med mat! Tack 🙂 skriv gärna om du har fler förslag. Det uppskattas! ?

          Frost08.se har massa billigt för att göra egna smycken såsom pärlor, kedjor, band osv. Har beställt därifrån en gång och var nöjd ?. Fraktfritt är det dessutom ?.

      Fina pennor, exempelvis Tombow dual brush pen.

      Fingerfärg! Nä jag bara skojar.

      Prova-på drejning!

        Anna är det du?

      modellera 🙂 Det är riktigt kul faktiskt! Eller ett kit med broderigrejor?

      SVT måndag.

      Nej! Den serien är så sjukt tråkig!
      Jag kan inte tänka mig någonting mer värdelösare att tillbringa min tid på.
      Att den serien ens har fått producerats övergår mitt förstånd

        Och vilka serier i ditt tyckte är värda att produceras?

        Go ahead, make my day.

          Vaddå? Jag säger bara vad jag tycker!

            Hahaha alltså… Din kommentar är allt som är fel med dagens samhälle.

              Nja fast ändå inte allt va Lil, lugn nu.

                Fast jo, jag håller med Lil.
                På min tid fick barn lära sig att om man inte hade något snällt att säga så skulle man inte säga något alls. Tala är silver, tiga är guld är ett uttryck som vi har haft läääänge, men som samtiden verkar ha supit bort.

                  Nja. Fast ändå inte allt som är fel med dagens samhälle.

                  Är inte samtiden samma som de som var barn på din tid? ?‍♀️

      Aaah!! TACK FÖR TIPS!

      Saknar dock Quinn ??‍♀️

    Är Zumba eller liknade träningsformer hemma i vardagsrummet effektiva?

      Bättre än att ligga i soffan ??‍♀️ Allt är ju relativt så det beror på vad du jämför med.

      Det beror ju på vad du gör det till. Kör hårt, se till att du svettas och håll tempot uppe. Man måste inte gå till gymmets pass för att få bra träning. 🙂

    Hur firar ni alla hjärtans dag?

      Firar den inte direkt. På sin höjd blir det lite finare mat än vanlig vardagsmat och möjligtvis någon efterrätt.

      Inte alls.
      Mvh singel.

        Inte alls.
        Mvh gift

      Bokat bord på restaurang med sambon. Men mer än så blir det inte. Inga presenter!

        På Aruba? (hej flygskam)

          Åh vad härligt. Sol och värme. Njut åt mig. Gravid här så kommer inte resa på ett tag. Tänker dock inte flygskamma dig för barn är värre för miljön ?

          Mitt drömresemål!!! ? NJUT!

      Inte alls. På sin höjd skickar jag en alla hjärtans-meme till killen men mer än så blir det inte.

      Provar ett nytt recept hemma med min sambo, med våra favoritsnacks i soffan efteråt. Bara umgås hemma med varandra ?

      Vi firar istället på måndag då vi ska gå på Hans Zimmer konsert ?

      Vi brukar boka bord på någon restaurang och sen hem och ligga men tänkte också överraska honom med att jag är gravid ?

        Vad roligt!?

        Grattis till er!

        Jag har en fråga och den är absolut inte menad negativ på något vis.

        Men, jag har alltid undrat det där i typ filmer och nu IRL, hur kommer det sig att man överraskar sin partner med att man är gravid? Hur funkar det? Var det oplanerat? Eller har ni kommit överens om att du testar själv på egen hand? Tänker att jag hade velat misstänka, ana och testa tillsammans med min partner.

        Önskar er all lycka till med graviditeten! ??

          Eller hur! I mitt fall har vi varot överens om att vi skulle ha barn och min man vet när det är dags för min mens. Hade jag inte sagt något så hade han undrat. Sen tycker jag att det är roligt att se resultatet på stickan tillsammans

          Jag överraskade min kille. Vi hade bestämt att försöka så jag slutade med piller (vilket han visste) dock hade han ingen super koll på min menscykel, knappt jag heller eftersom jag inte visste hur den skulle bete sig utan p-piller. Så tänkte jag när jag fick ont i brösten att undra om inte mensen kanske var sen (hann få en) så köpte ett test och tog det innan han kom hem. Fick en chock även om jag blev jätte glad. Så slog in det och gav till honom och han blev lika chockad han.
          Förstår absolut att man vill ta det ihop men för oss fungerade mitt sätt bra och blev rätt kul 🙂

            Ps ej samma anonym som ovan som ska överraska nu på alla hjärtans ?

          Vi har planerat och aktivt ”försökt” sen Oktober, men han har inte haft så jättekoll på hur det egentligen går till (haha). Har bara sagt åt honom att det är några få dagar då man kan bli gravid per månad, men jag har inte velat bli stressad över det hela så vi har inte pratat så ingående om det mer än att vi försöker. Sen årsskiftet har han ibland frågat när det finns chans/när jag ska få mens/om jag tror jag är gravid (alltid varit nej innan) men inget mer än så. Han vet att jag borde få mens typ nu så om han tar upp det säger jag att jag fått den idag ??‍♀️ En vit lögn för vill göra hela revealet till en stor ”grej” hehe.

          Men ja, angående att vi inte testat osv tillsammans så vill jag helt enkelt inte ha för stor press på mig över det hela. Vill bara att de ska ”hända då det händer”. Känns redan jobbigt att ha tittat på ett negativt test själv och vill inte att han ska få förhoppningarna upp också, känner mig typ elak om jag gör det? Vet att det inte är så men är så himla nojjigt som person! Är också överlag väldigt privat som person så skulle känna mig extremt obekväm med att blotta mig själv på det sättet för honom (haha vet inte hur jag ska förklara det). Nej vi har inte ett kasst förhållande och han känner mig bättre än någon men just med graviditets grejer vill jag göra det själv utav någon anledning. Sen har jag sagt åt honom en gång förut på vilket sätt jag skulle överraska honom om jag blev gravid så han vet att vi inte kommer ta reda på det tillsammans. Idag då jag tog testet så kunde var han på jobbet också så det skulle inte gått för den delen heller hehe.. har dock filmat varenda gång jag testat för tänkte att kan va kul och ha reaktionen men så precis idag glömde jag faktiskt filma så började en minut efter jag fick reda på de vilket är lite irriterande då jag ville se själva minen i det ögonblicket men men ?

          Svar i modd men tack för lycko-önskningarna ❤️

      Köpt glasspraliner till min son och blir ev ngt annat i det temat till honom m, om han ”vill”.
      Är förevigt singel men även om jag inte vore det skulle jag aldrig få för mig att FIRA det med massa romantiskt skit som tex blomblad på sängen osv, hade nog kräkts om en partner gjorde så. Näääe, spontana överraskningar, visa uppskattning och småsaker man gillar (Tex upptäcka att det ligger en cola zero i kylen eller min favoritmat) är min typ av romantik!

        Glasspraliner ? Det lät sjukt gott!

      Firar folk verkligen detta??

        Nej

      Är det verkligen något att fira? Det är bara ännu en kapitalistisk dag som skapades för att få oss att konsumera ännu mer. Vilket förstör vår miljö ännu mer.
      Nej, jag bojkottar alla den här typen av firande och kan för mitt liv inte förstå vad sånt tjafs är att fira

        Vi firar den med utemiddag, blommor, presenter och praliner bland annat 🙂 det är alltid roligt med ett tillfälle att fira livet och kärleken!

          zzzzzz….zzzzz…zzzz

            Det ska vi också ägna oss åt fast förmodligen ganska sent in på natten ?

        Man måste väl inte konsumera för att fira?

          Det är just vad som är idén med dagen. Med utgångspunkten att du ska konsumera. Av princip är jag emot det

            Vem bryr sig om att det är idén? Var lite positiv och ta varje tillfälle i akt att fira och ha kul. Yolo syrrish.

              Vad jag har förstått är det här inte ett kommentarsfält där man inte behöver vara positiv hela tiden. Så jag säger bara vad jag tycker. Just alla hjärtans dag tycker jag är fullständigt meningslöst och jag tänker aldrig någonsin sjunka så lågt så att jag firar den, någonsin.
              Kul kan jag ha, men inte för att det är just alla hjärtans dag.

                Buhu du var då på dåligt humör ikväll. Det är ju lillördag. Fira det då din lille firare.

                Buhu du var då på dåligt humör. Det är ju lillördag, fira det då din lille firare.

                Nu fick du tre kommentarer av mig hihi. Det var väl kul?

                Hoppas du blir glad nu suris.

        Jag sa hallå jag tror jag är gravid. Så vi gick och köpte ett grav test och så var jag det. Vi skrattade, visste att båda ville behålla så så var det med det. Skit tråkigt önskar jag hade överraskat?

          Skrattade högt åt detta dock ? hoppas allt gått bra med bebisen ?

      Vi brukar äta något gott och bara umgås ? I år blir det dock lite annorlunda, väntar vårt första barn och har BF den 14:e.

        Spännande! Jag födde barn på Alla hjärtans dag för 5 år sedan. ❤️

          Men åh ❤️

        Åh så spännande! Om du dock passerar BF så passa på och fira som ni brukar ändå, jag gick över 14 dagar och blev igångsatt och ångrar lite att vi inte gick på bio eller något under väntan för att ”det ju kan dra igång när som” jo tjena, om jag hade gått på bio kanske jag hade sluppit gå över så länge ? lycka till, hoppas du får en fin förlossning när det är dags ?

          Tack för tipset! Har märkt att det väldigt lätt blir ”nja kanske inte för jag vet inte” men förmodligen lika bra att inte ställa in saker/faktiskt boka in något för att tiden inte ska bli så förtvivlat utdragen. Jag ska nog ladda upp med lite alkholfritt bubbel och gott här hemma och göra något bra av kvällen ? och tack för lyckönskningen, jag börjar bli så sjukt nervös ?❤️

      Blir lite fredagsmys med barnen med all hjärtans dag-tema, typ hjärtsnacks och gelehjärtan osv, och rosor till mannen.

      Vi slutade med firanden för ett par år sen men nu fick vi en rabattkupong förra gången vi åt på vår favvorestaurang så blev att boka bord där då. Sjukt romantisk anledning.

      Alla hjärtans är en fredag i år såg jag nu, vi firar ofta och gärna, min man och jag, alla tillfällen som finns! Är det på en fredag så blir det nog lite bubbel på närmaste kvarterskrogen (vi jobbar hemma, så utgår därifrån 🙂 ) sedan tar vi nog en trerätters på stan nånstans.
      Kunde även tänka mig att boka in oss på något mysigt spa på en helhelg, tål att tänkas på 🙂

      Vi firar inte. Inte för att ”vi inte vill bidra till konsumtionhets” eller för att ”vi firar kärleken alla andra dagar” utan för att jag lever med en man som inte ens vet när hans egen mamma(eller jag) fyller år. Vet inte om ens om han vet att alla hjärtans dag existerar

        Fixa ett firande du då? Om du ens vill fira alltså? Vill man fira så kan man ju inte alltid vänta på att någon annan ska fixa det.
        Eller får ni inte fira alls, bara för att han inte vet? /Mvh försöker förstå samtiden

          Haha jag bryr mig faktiskt inte tillräckligt nog för och göra det. Brukar styra upp en lite finare middag och typ köpa ngt gott o dricka

            Good enough in my world! Alla tillfällen att dricka bubbel!

      Restaurangbesök på fancy ställe. 😀

    Ni som har katt – hur dricker den? Vår katt använder tassen som han sen slickar på. Men det blir så fruktansvärt söligt runt. Får torka flera gånger om dagen. Han lär ju inte få i sig så mycket vatten heller. Vi har testat olika skålar (läste någonstans att katter kan göra så ifall de inte ”gillar” skålen), vattenfontän och att separera mat och vatten. Någon som har något tips på att få katten att använda tungan? ?

      Hehe, gulligt! Våra dricker direkt ur skål (alla mina katter har gjort det). Så har tyvärr inga tips.

        Vispat ägg kan han dricka som en vanlig katt i alla fall ?

        Jag har förstått att katten kan vara känslig med morrhåren, att den inte vill att de ska röra i kanterna. Pröva en bredare skål. Vår katt dricker endast ur ett vanligt dricksglas ?

          Tack! Ska leta efter en bredare skål ?

      Haha mina gör likadant. Särskilt den ena. Oavsett skål, glas, fontän..jag tycker det är supergulligt.
      Men du kanske kan lägga ngt skydd under om det är att golvet blir förstört?

        Det är supergulligt ? Har en liten bricka under idag men tydligen inte tillräckligt stor. Tycker en ännu större skulle bli så ful, då torkar jag hellre flera gånger per dag.

      En av mina dricker också så. Tydligen vanligt bland Maine Coone.

        Undra om han kanske har lite Maine Coon i sig då. Mamman var norsk skogskatt men pappan visste de inte vem det var.

        Ja! Mina Maine coons gör också så. Både med vatten och med torrfoder eller blötmat. En av dom brukar äta liggandes och forma tassen som en skål och skopa maten in i munnen. Jobbigt att stå

          Men vad gulligt! ?

      Du kanske får visa den alltså ner och lapa ?

        Haha, den tanken har slagit mig ?

      Ha en så bred skål att morrhåren inte nuddar kanten. Vi har en stor i keramik som det står typ DOG på 🙂

        Det ska jag absolut leta efter!

        Jag har en likadan!
        Min ena katt flyttade alltid på skålen…
        Så jag hittade en sån där stor på loppis.
        Problemet löst ?

      Min katt dricker bara ur mitt vattenglas som jag har vid sängen. Har köpt olika vattenskålar till honom men glaset är det enda som gäller, så jag måste alltid se till att det finns vatten där och att ha ett tillräckligt stort glas som han får ner huvudet i, haha…. Älskar knäppkatten!

        Haha jaa, katter kan allt vara knäppa ? Men man älskar dom ändå!

        Många katter vill tydligen gå iväg och dricka på en helt annan plats än där de åt? Någon överlevande instinkt från deras vilda förfäder,som efter födan gick till ett vattendrag för att dricka.

      Min ena katt dricker så också, vanlig huskatt. Den andra katten dricker bara, BARA, ur kranen. Hoppas upp på bänken och pekar med tassen på kranen så ska man sätta på den lite så den kan dricka. Lustiga jäklar jag fick tag på ?

        Men gud! Det låter till och med jobbigare än tass i skålen ?

        Haha har också en kran-katt! Hon jamar dock tills man kommer och sätter på vattnet så svårt att missa henne. Det första hon gör hemma hos andra när hon är med kattvakt är lokalisera handfat och kran!

      Ha i mer vatten i blötmaten, om du är orolig över det 🙂 så söt katt, haha!

        Han tycker inte blötmat är gott, har testat massa märken. Men han älskar korv ?

      Jag har en bricka under vattenskålen så vattnet inte kommer på golvet iallafall 🙂

        Vi har en bricka men skulle behöva en jättestor bricka för att det inte ska komma på golvet ?

      Våra dricker både som din och på ”vanligt” sätt från skålar. Sålänge de går i sig vatten så är jag glad!

        Jaa, han får i sig nåt i alla fall ?

      Lägg vatten i maten! Är de kräsna så lägger du lite lite i taget. Min stora är seriöst VÄRLDENS kräsnaste katt och älskade torrfoder (stenväggar allt annat förutom kyckling och torsk, såklart.). När han fick njursten (Vilket katter som dricker dåligt kan få och kan leda till förödande konsekvenser) var det bara att byta.

      Extremt kontrollerat hällde jag vatten i hans mat, mörkade med en matsked i typ tre dagar innan jag ökade successivt. Nu har jag lyckats lura i honom blötmat vilket de har fri tillgång till samt att jag häller vatten i det. För de vägrar dricka vatten annars.

      Tycker för övrigt alla borde lägga vatten i deras mat. Katter känner typ ingen törst som vi människor och dricker oftast när de ”råkar gå förbi” vattenskål eller något. Går de raka vägen till skålen och dricker är de törstiga och behöver mer vatten.

    Jag vill bli bättre på att laga mat och baka! Hur mår jag mig alla grunder? Tycker det är så häftigt att se alla i masterchef veta exakt vad som behövs till vad haha.

      Laga mat ofta, ät mycket mat ute. Gärna olika typer av mat. Följ recept i början och sen kan du börja testa dig fram. Viktigt att ha ett mat-intresse för att bli bra tror jag.

      Kolla på och följ matlagningsvideor på youtube ? börja enkelt med t.ex pajdeg. Det som verkligen utvecklat min matlagning är att jag experimenterar själv med smaker, så våga mixa lite. Allt kommer inte att smaka gott, men då lär du dig att det inte var en hit till nästa gång! Tycker att det är så coolt när man lagar något man slängt ihop själv och att det smakar gott.

      För att bli en bättre kock behöver man förstå ingrediensernas funktion. Då kan man byta ut ingredienser i ett befintligt recept eller skapa en egen rätt från grunden.

      Tror youtube är en bra grund. Sen också kolla upp recept på saker du gärna skulle vilja laga.

      Och för att få inspiration, varje gång jag äter på en bra restaurang så brukar jag ta en bild på menyn (om det finns saker jag skulle vilja testa)!

    När jag växte upp på 90-talet hade jag ett par svenska kompisar som jag var hemma hos då och då.
    När det va dags för middag/fika fick jag snällt vänta i vännens rum medan familjen åt.
    Då kände jag mig ovälkommen nu såhär i efterhand så tycker jag det är lite märkligt. Mina föräldrar bjöd alltid. Skulle själv aldrig låta mina barns vänner sitta på rummet och vänta medan vi käkar bullar.
    Men vad har folk för erfarenhet av detta? Hur var det när ni växte upp och hur gör ni själva som har barn som får besök?

      Här fick mina kompisar också alltid mat/fika och det fick jag hos mina kompisar också. Hos alla utom en. Minns en gång då min kompis sa att vi skulle äta, så kom vi ut i köket och det var inte dukat till mig så jag fick gå in på hennes rum igen. Var en rätt konstig familj faktiskt.

      Men det var så i Sverige förr bara. Mina föräldrar vara likadana. Idag däremot (har en lillebror som är 12år yngre) så bjuder de om han har en kompis hemma när vi ska äta. Men har liksom med och göra att de ville vara otrevliga, de var bara så de själva haft det i sin uppväxt, att kompisen väntar på rummet.

      När jag var liten tyckte jag att det var en enorm lättnad när jag fick sitta på kompisens rum och vänta medans dom åt. Kommer ihåg att jag tyckte det var jobbigt att äta med kompisens familj

        Jag som kräsen unge tyckte också det var en lättnad. Som barn hade jag nog inte kunnat tänka mig något värre än att bli serverad fisk ?

      Så var det för mig också när jag växte upp på 90-talet. Mamma bjöd alltid och var känd bland mina vänner för sin goda mat. Idag har jag egna barn och för mig är det självklart att de får äta med oss om de vill.

      Middag åt jag och mina kompisar alltid hemma, så skulle någon äta gick man antingen hem och åt själv eller väntade i kompisens rum. Men fika känns jättekonstigt att inte bjuda kompisarna på också ?. Mellis kunde vi när vi blev äldre äta hos varandra på eget bevåg efter skolan. Det var mysigt. ?

        Precis så för mig också. Kändes inte konstigt alls där och då, man visste att man åt hemma om det sen innan inte bestämt annat. Så fick man vänta på rummet. Fika fick man dock om alla andra åt. Född 93.

          Så ni fick fika men ingen mat? Vad har det att göra med? Är folk så sjukt snåla?

      Jag tänker att det här med att inte bjuda på mat kan ha med ekonomi att göra. Vi skulle inte ha råd att bjuda på en extra portion särskilt ofta, men nu är mina barn så små att de inte tar hem kompisar. Men att äta typ bullar utan att bjuda är ju bara konstigt, då kan man väl vänta tills kompisen åkt hem.

        Vi bodde en liten bit ifrån, typ 20 minuter med bil så gick inte att gå hem.
        Kompisarna bodde i fina villor och hade föräldrar med förmodat ganska välbetalda yrken, ngn va chef och så.
        Mina mamma va arbetslös och pappa spelmissbrukare och lågavlönad så vi hade inte direkt pengar. Va ändå mina föräldrar som bjöd. Mina invandrarvänner med ensamstående morsor bjöd på käk.

        Fiskade egentligen inte bara om det kulturella utan fundera ju också på om det kan handla om olika generationer. Detta va som sagt på 90-talet.

          Här med! Min mamma är från usa och pappa svensk men mamma var ensamstående och bjöd alla på allt som fanns hemma. Bordet var alltid fullt med mat, i vardagsrummet fanns det fika med godis, chips, bullar och allt man kan tänka sig serverat. Det är kulturellt tror jag för jag kan verkligen bara tänka mig att svenskar kan göra nått sånt.

        Se över er ekonomi, det är inte normalt att inte kunna servera ha en portion mer vid middagen. Förmodligen behöver ni prioritera bättre.

          Fan vilken rutten kommentar

            Nej, det är det inte. Hennes barn förtjänar bättre än att inte kunna ha kompisar över på middag emellanåt. Det finns ingen i Sverige som behöver ha det så. Minns reportaget om barnfattigdom där en ”fattig” morsa satt och rökte medan hon beklagade sig över att hon inte hade råd att skicka med matsäck till skolutflykten. Har noll respekt för sådana människor faktiskt.

              Mina barn är 1 och 3 år också så det är inte ens aktuellt att ta hem kompisar.

              Hennes barn kommer inte få men av att de inte kunde bjuda klasskompisar på middag emellanåt. Du får provoceras av vad du vill men skippa din trista härskarteknik. OM de skulle leva på existensminimum så inkluderar det inte direkt ”kompismiddagar”, men förutsätter att du har koll på vad som inkluderas i skälig levnadsnivå när du har så starka åsikter om det.

              Men usch vad fördomsfullt och ensidigt av dig att skriva sådär. Min mamma hade oftast inte råd att mätta ännu en mun när jag var liten. Detta på grund av omständigheter som låg helt utanför hennes makt. Såg henne aldrig lägga en enda krona på sig själv. Visst var det tråkigt att leva på existensminimum och inte kunna spontanbjuda kompisarna på middagar men det blev människa av mig också.

                Utan att lägga värderingar alls , men undrar bara hur gammal är du och att din mamma inte kunde bjuda på middag pga omständigheter. Vad var det för omständigheter?

              Det som är irriterande med din kommentar är att du missar poängen helt. Min bästis (ja, 90-tal) hade det bättre ställt än min familj, ändå fick jag vänta på rummet medan hon åt trots att hon alltid var bjuden till bords hos oss. Varför kritiserar du dem som säger att det kan hänga ihop med ekonomin istället för att kritisera dem som gör det på grund av någon taskig inställning att man inte ska svara för andras barn, eller vad det nu är för kulturell anledning att man tycker det är ok att en 10-åring ska vänta på rummet klockan 17:30 lite halvhungrig medan kompisen äter med familjen.

              Det är inte första gången klassföraktet dryper här, och med det den totala bristen på empati gentemot dem som berättar hur det är.

              Jag har noll respekt för de som sitter och dömer ut andra människor

              Håller med, är verkligen helt sjukt om man inte har råd/är så snål att inte kunna bjuda ett barn på mat.

          Jag är ensamstående med två barn och pluggar, men tack för tipset. Ska gå och sluta vara fattig nu.

            Men hur tror du att du kommer göra när barnen är större? Och du förhoppningsvis jobbar med det du pluggar till? Frågan är kanske inte lika aktuell för ngn med en 1-åring och en 3-åring.

              Nej när mina är större så har jag förhoppningsvis bättre betalt och så, men folk kan ju ha dålig ekonomi av många anledningar. Jag menar att om jag _just nu_ behövt bjuda på mat var och varannan dag hade det inte funkat. Men människor kan ju vara ensamstående, arbetslösa, sjukskrivna, vara timvikarier osv även med äldre barn 🙂

                Jo fine. Jag är dock uppvuxen i en utsatt förort och där bjöd dock alla alltid. Jobbar på en skola i samma område idag och bor kvar. Samma mentalitet. Föräldrar kommer med mat och kakor till oss och ungarna försöker konstant trycka i en godis.
                Jag tror det handlar mkt om inställning. Tror inte att personer som har det ekonomiskt bra nödvändigtvis är mer generösa och bjuder mer.
                Käkar ju hellre makaroner och ketchup med mina barn och deras kompisar än finare mat och kompisarna får vänta.
                Men jag tycker det låter som en fenomen som är på väg bort litegrann. Tror jag är bra.
                Det är dessutom en fördel att ha bra relation till barnens kompisar och att visa att man bryr sig även om dom.

                Tror dock det ofta handlar om inställning och inte om pengar. Är uppvuxen i en utsatt förort och upplevde det aldrig så här. Bor kvar och jobbar på en skola i området. Föräldrar kommer med mat och kakor och ungar försöker konstant trycka i en godis.
                Tror inte att personer med bättre ekonomi nödvändigtvis är mer generösa.
                Men hoppas att det är lite av en generationsfråga.
                Tycker det är fint att lära känna sitt barns vänner, skapa relation och äta ihop. Det tjänar man på i längden.
                Sen kanske det ibland får bli mackor eller makaroner och ketchup men det är inte det viktiga.

                  Nej det är sant. Har tänkt ofta på att de som har minst också ofta är de mest generösa. Jag menade inte att det här skulle bli en diskussion, har inga bra argument. Ville bara säga att ibland kanske det kan bero på att folk helt enkelt inte har råd.

                    Nä jag förstår. Och självklart kan det bero på ekonomi eller på annat. Håller med om att vi kan släppa diskussionen hehe.
                    Tyckte mest det va kul att höra andras erfarenheter och om man gör som man själv hade det hemma.

                      Jag menade inte att vara otrevlig på nåt sätt, hade bara inte så mycket mer att komma med haha ?

                      Du va absolut inte otrevlig. Mena inte heller att vara det??

                  Tror det är svenskar vs hela övriga världen. Svenskar är väl rätt kända för sin snålhet. Jag är halv svensk halv amerikanare och känner verkligen att mina första år i Sverige var något av en chock då jag bott i både Spanien, usa och Italien och aldrig hört talas om att folk inte typ överöser en med mat när man kommer hem till någon.

        Så var det hemma hos oss. Dock brukade min mamma äta något annat isf och bjuda kompisen ändå. Eller försöka få maten att räcka till fler genom att lägga till mer grönsaker eller nåt

      Är svensk och fick också vänta i min svenska kompis rum haha. Kanske är en kulturell grej..

        (svensk) generationsfråga. Många gjorde så för typ 20 år sen ?

          Inte fika dock vad jag vet

          Haha ja det var ca. 25 år sedan.. Fan vad mkt skumt som hände när man var liten som man ba.. ok, whatevs ?

            Och när man hörde ljudet av bestick mot porslinet och bah längtade efter de där makaronerna med köttbullar :’D

        Jag tror det handlar om att man vill hinta till barnet att det är dags att gå hem.

          Ja det är möjligt. I mitt fall visste de alltid att pappa skulle hämta mig efter jobbet.
          Men i övrigt tycker jag man kan säga till isf istället för att hinta till små barn.

        Helt sjukt att folk kan vara så snåla i ett så rikt land

      Fick vänta i kompisens rum. Var himla tråkigt .

      Fika bjöd man väl alltid på? Man följde med en kompis hem och så fikade man på en gång. Jag minns middagar mer att man skulle plannera det? Jag är dock uppvuxen i en liten stad och alla mina vänner bodde promenadavstånd från en själv, så man gick alltid hem och åt.

        Men va? Om en hel familj äter och ens barns lilla kompis är med, ska man stänga ut personen? Alltså vad är det för ohyfs? Jag är dock inte svensk och det hade fan aldrig hänt hos någon där jag kommer ifrån.

          Jag tror ingen gjorde så av snålhet. Det var väl mer att det var införstått att ens barn kom hem och åt middag.
          Jag hade absolut kompisar på middag men minns det ändå oftast att man gick hem och åt. Om man åt hos en kompis så var det bestämt sen innan. Jag tror ärligt talat ingen reflekterade över detta, Jag har inga minnen av att ha känt mig utanför. Men det är klart, det är ju bra mycket trevligare att få växa upp i en miljö där alla är välkomna hos alla.

            Det är av snålhet. Svenskar är kända i världen för att vara just, snåla.

              Verkligen inte. Högst skatt i världen. Höga bidrag per capita till de behövande. Tagit emot mest invandrare i EU. Det är du som inte förstår svensk kultur. I Sverige har man tidigare inte haft tillgång till mycket mat året om, som i sydligare länder. Ransonering och planering har varit nödvändigt för överlevnad. Detta har skapat en kultur där man bär sig själv och aldrig belastar andra. Däremot går svenskar gärna i hop i lag och hjälper varandra med skörd och bygge. Detta ser man även spår av idag, i skattesats och i föreningsliv.

                hahahaha

              Nej, det är de inte. De är kända för att vara överdrivet generösa med sitt land och sin lön.

                Du verkar veta mycket om SVERIGE.

                Vad är svensk kultur när det kommer till att bjuda på mat?

                  Varför tar inte du reda på kulturen och dess rötter i landet du bor i? Finns massvis av forskning på ämnet.

      Tack och lov håller ingen av våra barns vänfamiljer på med detta trams. Vi bjuder naturligtvis vännerna på middag och våra barn får äta borta om de inte hinner hem till middagen.
      Dock ser jag helst att vi äter middag tillsammans utan gäster till vardags så att vi hinner umgås och prata familjegrejer vid bordet.

      Jag har samma erfarenheter. En annan grej var att mina kompisar alltid behövde fråga sina föräldrar om de fick ta frukt eller något annat att äta. I mitt hem var det bara att ta.

      Jag är född 89 och har aldrig behövt vänta på någons rum.

      Ja minns inte om jag åt middag hos mina kompisar nångång, men fika/mellis fick jag nog. Hemma hos oss bjöds tyvärr inte på mat till kompisar… Ja hade många syskon och alla hade kompisar i massor i närheten så de var inte hållbart att bjuda alla. Men såklart om de var nån som bodde såpass långt borta att den inte kunde gå hem å äta så fick den ju mat! ?? Förstår mina föräldrar till fullo. Börjar man bjuda alla kvarterets ungar och ungdomsgäng blir de ju asjobbigt att beräkna hur mycket man ska laga. Ena dan åt 7 pers och andra dan år 27, de går ju inte.

      Å kommer ihåg det. Man satt alltid lite awkward där i kompisens rum å försökte hitta på något att göra ?

      Hahha gud jag och mannen prata om detta igår kväll. Vi båda har erfarenheter av att man fått sitta och vänta när kompisar äter. Min man la till att han inte ens fick fortsätta spela playstation utan fick verkligen sitta rätt upp och ner. Mina föräldrar gjorde samma, lät kompisar sitta och vänta, jag kommer ihåg att jag stress-åt maten för att inte låta dom vänta för länge.

      Jag kommer aldrig göra så, jag kommer självklart fråga barnet om hen vill äta, sen eventuellt ringa hens föräldrar att kolla om det är ok. Skulle aldrig låta ett barn sitta å vänta på rummet, rude af.

        Tycker ändå detta är lite charmigt och det hAde väl sin tid? Jag fick både vänta på rummet och ha någon kompis väntande på rummet ibland, vi alla är normala människor. Det var inte lika mycket daltande när vi var små som det är med dagens småmänniskor.

      Upplevde samma. Var så stelt och konstigt tyckte jag haha. Då är halva jag svensk och halva jag balkan. Detta var också på sena 90-talet/tidiga 00-talet. Då jag själv har lite utländskt blod och haft kontakt med diverse kulturer så kopplar jag det delvis till det. Har nog aldrig varit hos en familj med utländskt påbrå och inte blivit bjuden på mat. När jag var hos mina svenska vänner kunde det till och med hända att kompisen inte bjöd på vatten (OBS ej fattiga) utan man fick själv fråga efter tre torra timmar och då fick man höra att det fanns i kranen typ… . Tycker inte heller det känns orimligt att fenomenet har en del har med kultur att göra; det är väl ingen hemlighet att många kulturer är mer öppna och generösa, där maten är familjens hjärta och en viktig del av gemenskapen och där det är viktigt att alltid får gäster att känna sig välkomna/som en i familjen. Så uppfattar jag inte den svenska kulturen överlag, men här finns stora variationer såklart. Hade en svensk kompis där jag alltid blev bjuden på mat trots att mamman var ensamstående och inte hade så mycket pengar, så det är ju väldigt olika.

      Jag är från Latinamerika. I vår kultur gödar vi gäster. Vi gör inget annat än att servera mat när vi har någon på besök. Så när jag upplevde detta tyckte jag de var oerhört oförskämt å skämdes åt mina kompisar.

      I min krets och bland många med invandrarbakgrund är det känt att det är svenskar som gör så??

      Jag har själv barn nu och skulle aldrig tillåta de. Om vi har ett barn hos oss ska hen kön a sig inkluderad och välkomnad =)åtminstonde alltid fråga typ ”vi vill jättegärna att du äter med oss, är det ok för dina föräldrar eller hade ni annat planerat?”

        Fast jag vill inte att mina barn ska äta hemma hos andra. De har ett hem med mat i. Om föräldern samspråkar med mig innan och det är förutbestämt, javisst, men bara sådär mata mina barn? Nej tack.

          Hahahahaha varför???

            Hahahaha. För att det är min kultur att vara så. Min granne, från Mexico, är likadan förresten. Hon skulle örfila sin son om han var hos andra och förväntade sig mat. Handlar om stolthet och att man vill att barnen ska sköta sig korrekt.

              Hur vet du att din granne är likadan och skulle örfila sin son?

                För att jag umgås med mim granne och vi talar med varandra? Vad tror du?

              Roliga middag du måste ha med vänner

                Torra svar man får om man inte hakar på svenskhatet.

          Fast nu säger jag att jag hade frågat barnet, inte tvingat i den mat? och oftast har man ngn form av kontakt med föräldrar om man har deras barn över så hade frågat, kanske. Äh jag hade nog erbjudit dina barn på samma sätt, tycker det är jätteotrevligt och inte inkludera mina gäster.

            Javisst, är det så du är så har jag inga problem med det. Men mina barn skulle tacka nej, om det inte var förutbestämt. Känns som att det är du som måste lära dig acceptera och förstå andra kulturer och kutym.

      Uppvuxen på 90-talet och föräldrar bjöd alltid på mat. Men det kan ju vara för att det var minst 3 mil emellan varandra och hämtning oftast inte skedde förs 20-21?
      Man frågade oftast innan skolan slutade om man fick följa med hem och då ev äta ingick som i frågan.

      Men alltså va? Sjukaste jag hört. Har aldrig hänt mig och aldrig att mina föräldrar hade låtit något barn sitta i ett annat rum medans vi åt, vad är det ens för sjukt beteende? Blä

      Svensk tradition gör gällande att man aldrig ska vara till någons besvär eller belastning. Bara att behöva gå på socialbidrag förr var en stor känsla av skam. Det är en kulturell grej som bottnar i artighet och stolthet. Däremot får man gärna bjuda in varandra formellt.

        Fast den som bjuder på ju inte till belastning. Hur är det artigt och stolt att inte bjuda på mat?

          Läs på om hur kulturer skapas. Ett enhetligt folk från en gemensam bakgrund faller in i speciella beteenden och roller vare sig det är på mottagande eller givande sida. Barn ur min fars generation blev lärda att tacka nej om någon bjöd.

    Tror ni biologiska föräldrar Och deras närvaro/frånvaro spelar roll för uppväxten? Även om man växt upp med adoptivföräldrar utan problem.

    Kollat på en dokumentärserie om kriminella och deras val i livet. Många hade det jobbigt pga en eller båda biologisk förälder inte fanns där. Även om de var älskade/önskade på annat håll.

    Och anledning till varför en eller båda biologisk förälder inte fanns där hade ingen betydelse.

      Kan det inte ha lite med rotlöshet att göra, eller typ att man saknar lite av sin identitet? Även om man är älskad av andra så är ju ens eget ursprung viktigt.

      Ja, det är väl ”fastställt” via anknytningsteori att det ställer till det för oss att bli övergiven. Sen kanske inte alla blir kriminella.

      Ja det spelar roll. Finns massa forskning om psykisk hälsa,anknytning osv vad gäller personer som adopterats.
      Dels går man genom en separation som oftast är under den primära anknytningsfasen, flyttar till nytt land (om vi pratar utlandsadoptioner), känsla av att ha blivit övergiven och många frågor om identitet. Min bild är att många adopterade får kämpa med sådana bitar.
      Jag hoppas att folk som adopterar blir mer och mer medvetna om vikten av att barnet ska få lära känna sin bakgrund och förstå sitt ursprung, det hjälper för att skapa sig en egen identitet.

      Det är väl känt att många som är adopterade mår dåligt över att inte veta var de kommer ifrån. Jag tror inte det är det biologiska bandet i sig, men så många frågor som kanske aldrig får svar vilket såklart kan påverka både ens självkänsla och identitet.

    Nyfiken. Ni som går runt i Martens och är äldre än 35, var ni punkare/skins i era tidigare liv?

      Är det okej om man är 34,5 då?

        Jag vet inte. Kan vi fastställa när punken dog?

      Varför skulle man varit det? Måste man slänga vissa skor bara för man fyller 35 ?

        Nej, absolut inte. Jag bara utgår från mig själv och tänker att vi som är födda runt 70 och tidigare kanske starkt associerar Martens med dessa kulturer på sätt som yngre inte gör. Därför blir jag väldigt nyfiken när jag ser äldre kvinnor och män i docs och undrar om de är gamla punkare in disguice.

          Är det inte ganska bra skor helt enkelt? Klassiska? ?

          ”födda runt 70 och tidigare” och vara 35 idag går inte ihop i mina öron.
          Är man 35 är man ju för sjutton född i mitten på 80-talet!

      Har för breda fötter för martens annars hade jag lätt haft.. ej punkare/skins

      Nej! Hårdrockare! ???

      Är dock ”bara” 30 men har kört på låga dr martens i många år – halvpunkare kan jag väl ändå kategorisera mig som – klädde mig aldrig punk men lyssnade på både det och hc

      Länge leve punken.

      Yes ?

      Martens har väl kommit och gått i många olika subkulturer? Jag är född på 70 talet och i min högstadieskola var Martens syntharnas grej. Nu är de väl helt enkelt en rätt trendriktig sko? Kolla streetstyle-bilder från modeveckorna.

        Som jag minns det hade syntharna låga Martens, medan skinsen och punkarna hade höga men med olika färger på skosnörena☺. Jag vet att det är trendigt idag men kan ändå tycka att det är ”våran” sko ?.

    Ni som pluggar på distans!

    Hur hittar man motivation? Hur lägger ni upp det? Har precis börjat en universitetsutbildning och är ensamstående med två små barn. Jag trodde att det skulle vara lättare än vad det är faktiskt. Tycker det är intressant och det är något jag vill jobba med, men jag hittar ingen självdisciplin alls ?

      Jag hade barnen som motivation! (Också 2 barn) sen gjorde jag upp eget schema med raster osv. Så om barnen gick på förskola 9-15 så la jag upp 09:30-11:00 ”pedagogik” 11:00-11:15 rast.. osv! Och städade helst på kvällarna så att det var fint och rent när jag pluggade då jag inte kunde koncentrera mig när disken behövdes tas osv. Var det jätte ostädat hemma och jag visste att jag inte hade tid till att städa så satte jag mig på café eller bibliotek ? lycka till!

      Jag läste två distanskurser en termin och hade också sjukt svårt med motivationen och självdisciplinen. För min del hjälpte det att ta mig iväg hemifrån och studera på annan plats ett par dagar i veckan. Precis som Anonym ovan tycker jag att det kan vara skönt att sätta mig på stadsbiblioteket eller något café och plugga. Ett annat tips är att lägga upp plugget på samma sätt som om du skulle ha gått programmet på plats. Börja morgonen med en kopp kaffe och kanske en distansföreläsning. Ta en ordentlig lunchrast och läs sedan kurslitteratur eller jobba med inlämningsuppgifter under eftermiddagen. När jag pluggade hade vi alltid föreläsning i 45 minuter och sedan en kvarts rast (man brukar inte kunna hålla uppmärksamheten längre än 45 minuter), så glöm inte att ta regelbundna pauser.

      Som med allt annat, man gör det bara, inte som att motivationen kommer knackandes på dörren. Det är liksom att se det som vilken universitetsutbildning som helst, till och med lite hårdare då man får ha mycket koll själv. Så bestäm dig bara för att göra det du ska annars går det aldrig. Finns inga knep.

    Hjälp mig med min asfula hy! Efterlyser foundation som funkar på yttorr, fnasig, mogen hud med många rödblommiga partier. Concealer som döljer ringar under ögonen och röda partier. Ev även ansiktskrämer och liknande som tar bort rödheten. Är eg mest intresserad av naturliga/eko produkter men är så fett less att jag är beredd att prova vad som helst, även sånt som är cancerframkallande eller hormonstörande. Tack på förhand!

      IT cosmetics har en toppen foundation be att få ett lite prov och testa ?

        Tack! Ska spana in.

      Fukt fukt fukt!

      Jag använder just nu the ordinary. Funkar helt okej men tror egentligen aldrig att jag kan få bra hy men är iaf inte yttorr längre vilket var det värsta när det gällde smink! Använder bla. Deras 100% squalane.

        Tack för tipset! Ja yttorrheten gör mig vansinnig. 🙁

      Jag tycker att Klairs Midnight calming Cream funkar jättebra för en röd och upprörd hy. Gå till en hudterapeut eller gör hudtest med bifogad bild på skincity.se. Det är svårt för oss att bedöma vad din hy behöver när vi inte ser dig.

        Åh, ska prova den! Har en annan produkt från Klairs som jag gillar. Tack!

      Min erfarenhet : inte någon foundation fungerar utan bra grund, d v s hudvård. Finns en hel del märken och produkter som med större och mindre framgång kombinerar hudvård och makeup. Det är ju en fråga också om hur mycket pengar och tid man vill eller kan lägga. Annars är ansiktsbehandling och hudanalys hos hudterapeut ofta en bra början. ?

        Det skulle jag gärna göra om jag hade mer stålars! ? Tills vidare blir det lite konstgjord andning eller vad man ska säga.

          Testat Eucerin ? (Apoteket t ex) kostar inga triljoner, tar bort bottenproblemet med röd och torr hud. Är supernöjd med Ultra Sensitive Soothing Care Dry Skin. Omöjligt att få en snygg yta, utan att ha fått ordning på själva problemet.

            Tack för tipset! Har ej testat men ska spana in. ?

          I hear you ??

            ??

      Tarte concealer är grym.

        Tack för tipset, ska kolla upp! ?

      Jag skulle rekommendera en stor burk Propyderm! En helt fantastisk läkermedel-kräm som går rakt in i huden, och man kan smörja typ 10 ggr efter varandra och så ser man plötsligt jätte fint och jämnt ut.

        Detta lät som himmelriket!

      Bareminerals puderfoundation om du inte är ute efter full täckning. Jag blir flagnig på näsan av alla foundations förutom den!

        Kan tyvärr inte använda mineralfoundations öht (har testat bare min och två eko-sorter). Blir torr, flagig och äcklig. ?

    Så lycklig äntligen fått tid på Art Clinic i GBG nog som vet om de är duktiga?

      Du är lycklig att du fått tid, men vet inte om de är duktiga?

        Ja va fan jag måste ju få hjälp någonstans, då kan man bara hoppas på att man får rätt hjälp

      Pof forum har väl massa info om det?

    Snusar Ellen Bergström plockar ut vid 02:16 här https://www.youtube.com/watch?v=k-4EzLVXGYQ ? Är det okej vid en graviditet?

      Kan ju vara nikotinfritt, typ Onico?

      Hon har sagt att hon snusar onico ibland har jag för mig.

    Min psykolog har gett mig uppdraget att registrera mig på en dejtingsida som inte är Tinder eftersom Tinder känns pannkaksgrund. Men då slog det mig…. Vad finns och vad är skillnaden mellan de olika? Är det ens någon skillnad eller är alla att man lägger upp en ful bild där man svankar och skriver en tillhörande text till? Är det någon som kan lotsa mig fram genom detta träsk?

      Skillnaden är väl populariteten på sidorna. Känns som typ nästan alls singlar hänger på tinder. Medans om man väljer en lite mindre populär sida så kan det vara rätt många udda filurer (inget fel med)

        Det låter alltså som att alla är sämst?

          Tycker inte alls de är dåliga, varför skulle de vara det egentligen? Inte Tinders fel om man träffar en rövhatt liksom? Men klart man får skumma igenom en del folk för att hitta någon/några man matchar med. Men så är det väl irl också så..

      Men guuuud viktor, skicka olämpliga förslag på wordfeud som alla andra.

        Men ingen vill ha mig där efter att jag krossat fullständigt.

          Happy pancake!

          Kör ligaspelet! Galet roligt!

      På happypancake hänger mest folk som vill gifta sig och skaffa barn senast imorgon.

      Tja, bloggbevakning..?

      Men Viktor du har väll skrivit om din sambo? Eller är jag ute och cyklar??

        Jag hoppas du är ute och cyklar för annars bor det någon här som jag inte känner till…

          Kanske var chippen och… äääsch, vad hette hans kompanjon?

            Sillen!

          Ja ett snyggt spöke varför inte ?

      Viktor! Okcupid!!!! (Eller något liknande) btw du måste ju har många beundrare här. Får man fråga var i Sverige du bor? 😀

        Finns ju i alla fall en här han nog skulle passa bra med 🙂

        Jag bor i Stockholm. Och jag måste ju fortfarande registrera mig på en dejtingsajt enligt min psykolog, även om vi skulle köra månggifte här.

      Lägg upp bild, om du är snyggis så känner jag tre influensers som jag kan smyga ihop dig med.

        Följ mig på instagram: Instastjaerten
        Mer snygg än så behöver man väl inte bara?

          Varför trodde jag att du såg ut precis som Victor Linnér?

            Önsketänkande?

              Det jag gjort min karriär på.

              Magkänslan 50% dra saker ur röven då det krisar 50%.

              Är du homosexuell? Har ett par kandidater 😀

            Victor Linnér ❤❤❤❤

          Fast du är snygg Viktor. Har ju inte sett dig irl men du hade en sjukt snygg Tinderbild!?

          (???, så du förhoppningsvis vet vem jag är.)

          Men SNYGG viktor! Du ser faktiskt väldigt trevlig ut ?

            App app app ge han inte hybris nu.

          Alltså du såg ut EXAKT som jag föreställt mig. Ändå sjukt!

            Som en stor röv?

              Det fanns taggade bilder på dig, Victor!

            Hur har ni sett Victor? ? Fattar noll. Är det du själv som kommenterar i olika namn, Victor?!

              De har sett min stjärt på instagram (antar jag), eller så har de luskat ut vem jag är på annat sätt. Hade jag suttit och skrivit själv hade det varit höjden av sorglighet. Hamnar jag någonsin i det läget så har ni rätt att avsluta mitt liv på valfritt smärtfritt sätt.

            Min sinnebild av Viktor var att han skulle vara vaxblek, ha sådär tonårsmulligt midjeomfång och ha jeans som är för små i midjan men för stora på benen tillsammans med en anspråkslös T-shirt. Möjligen med en anspråkslös skjorta slängd över ibland, sådär när man ska visa sig ambitiös och proper på jobbet. Men blond hade jag iaf rätt i! Roompah hade jag ej övervägt.

            Jag tycker du ska starta konto på QX. Med dina stjärtbilder kan du helt säkert få många beundrare som vill bjuda in sig själva.

      Av ren nyfikenhet – Är det psykologens åsikt att Tinder är pannkaksgrund? Håller definitivt med (och värre för killar tror jag!) men är ändå nyfiken om det finns någon mer professionell värdering bakom det ?

        Nej, det var mer jag som sa det när han tyckte jag skulle ge mig ut och dejta så jag fick i uppdrag att sondera terrängen om det finns något mindre ytligt och tråkigt alternativ.

          Tja.. Finns goodones.. där måste man identifiera sig med bankid. Alltid något. Sen finns ju Happy Pancake. Dock måste man ha ett stort tålamod, se allt ut den mer humoristiska sidan och.. ja… vara beredd på att det kommer ta lite tid. (Och att folk från motsatt sida av landet skriver till en och blir skitarga för att man inte vill flytta dit direkt..:P) De andra sidorna måste man betala för och dit har inte jag kommit ännu.. ;P

      Det var INTE så jag föreställde mig dig.
      Du är ju sjukt attraktiv!!! Har så många frågor.

    Jag gör nytt försök i denna tråd.

    Några tankar om Sandra Beijers nya pojkvän? Björn Werner. Har hört att han INTE är
    En bra kille. Känns som Sandra är destruktiv när det gäller valet av killar.

      Herregud sluta nu! Låt henne vara tillsammans med vem fan hon vill, hon är en vuxen människa. Tröttsamt att läsa dina kommentarer under precis varje inlägg

        Förstår dej lite elin. Jag har blivit jätteintresserad av han som spelar jokern. Gillar honom mycket. Min drömman. Eller tror ni han är knepig?

        Men detta är en skvallerblogg! Sluta vara hennes riddare här, gå nån annanstans.

      På vilket sett? Tror/Hoppas killar med historik som dåliga killar till sist tröttnar på det och ändrar beteende för att de själv är trötta på att vara badboys, kanske naivt. Min kille skulle kunnat ha klassas som en dålig kille innan han träffade mig då ha låg runt mycket.. men var väldigt tydlig från start med att jag inte var ok med att det i mitt fall och nu är han som ett litet lamm haha.

        sätt*

      Fast känns som hon haft ett bottennapp och resten var bara snubbar det av olika anledningar det tog slut med? Så ser det väl ut på alla kvinnors listor med f.d snubbar.

      Vill du bara skvallra eller vill du göra något åt saken?

      Varför skulle han inte vara en bra kille?

      Är du 100% säker att det är han?

      Tyckte ju inte om honom när han var med i Morgonstudion i SVT iaf…

      Jag gick på gymnasiet med honom. 🙂 Ej samma ålder dock så vi hängde inte riktigt i samma gäng. Men han verkade trevlig då. Skrev mycket poesi och läste gärna upp. Däremot är väl den där tindermannen-krönikan rätt vidrig…?

      Joe? Is that… YOU?

      Det är han 100%. Och han är nog ingen bra kille för henne, nej.

    Jag skrev här förra helgen om symptom och att jag var för rädd för att göra grav test men senare på kvällen tog jag mig själv i kragen och gjorde det och visade sig att jag inte var gravid. Skulle få mens idag så tänkte jag gör ett till test bara för att va förberedd inför mensen och JAG PLUSSADE!!!! Alltså kan fortfarande inte förstå eller tro på det. Satt och grät hysteriskt med min hund hehe. Kommer nog göra test varje dag i en vecka och sedan kolla med doktorn före jag tror det är sant ? har inte berättat åt någon alls på hela dagen förutom min hund och behövde få berätta någon och då jag ändå skrivit här innan så tänkte jag berätta åt er!! Nu ska jag bara hitta på hur jag ska överraska min man (och familj senare), tänker att jag berättar på vändagen ❤️

      Vad roligt att höra! Grattis! ?

        Tack ? är så taggad vill bara de ska gå fort nu så jag kan berätta åt folk hihi

          Haha jag förstår det ?. Jag leker ibland med tanken på hur jag och min sambo skulle kunna berätta en sån sak för andra. Jag tror inte han skulle uppskatta att göra det på en ”fånigt och gulligt” sätt dock ?.

            Nä jag vill inte heller att de ska vara för fånigt och gulligt, får panik på klyschiga avslöjanden haha! Tror jag skickar ”presenter” åt varsin förälder (vi alla tre bor i olika land) och ber dem facetimea samtidigt som dom öppnar det (ska vara någon ledtråd typ så dom får ”gissa”, men vill att de ska vara något som är roligt på riktigt och inte sådär typiskt gullegull). Tänker att de är bästa alternativet då man inte kan göra det face to face ? men kanske detdär också lät fett klyschigt ?

              Ja men det är något sånt jag skulle gilla tror jag. Eller typ skicka ett julkort med ultraljudsbild eller något. Eller typ om man deltar på en förälders/svärförälders födelsedag göra ett grattiskort med texten ”grattis på födelsedagen farfar” ?.

              Men jag läste ett förslag om att typ samla familjen för ett familjefoto. Och precis innan man tar bilden säger man typ ”vi väntar barn”. Det hade varit ganska komiskt att se allas miner ? men det är ju dock svårt om man inte bor i närheten av varandra ?.

                Ja det låter också jätte roligt ?

      Åååh stort grattis!! ❤️❤️❤️

        Tack ❤️❤️❤️

      Vändagen? När är det?

        Översatte direkt från finskan utan att tänka på det då jag precis pratade med mina syskon och vi sa det på finska ? oops

        14.2, också känt som alla hjärtans dag ?

      Vad är ”vändagen”?

        Alla hjärtans dag menade jag! På finska heter det vändagen ☺️

        Vändagen är vad alla hjärtans dag kallas i Finland ? mer fokus på alla man älskar i sitt liv, inte bara partner. Brukar alltid få kort av farmor och moster på vändagen exempelvis.

          Åh jag fick alltid ett vykort från mormor på vändagen <3

    Funderade lite på det här med filter efter senaste inlägget – hur vanligt är det bland vanlisar? Tror nog jag är lite naiv och inte alltid tänker på att folk faktiskt använder filter. Hur ser man om någon använt filter smakfullt eller retuscherat? Kan man testa bilder på nåt sätt? Ifall man inte sett personen i verkligheten är det ju svårt att veta liksom. Obs menar ej överdrivet användande nu!!

      Tror det är minst lika vanligt bland ”vanlisar”

      Men testa bilder tror jag inte man kan göra.
      Finns väl ingen vits med det.

      Tar i princip ALDRIG selfies men när jag gör brukar jag ta det på snapchat (finns ett filter som gör en sååå jäkla snygg där) sparar ner och lägger upp på insta ?

        Ser ”vanligt” ut på bilden men blir mycket snyggare!

        Dock syns det ju jäkligt tydligt när någon använder sig av snapchatfilter ?

          Beror på vilket filter. En del syns tydligt, men det finns ett som bara gör att man ser lite fräschare ut typ.

          Men inte den man blir lite brunare o slätare bara.. tycker jag iaf ? sen en ”toning” på insta så kunde det lika gärna bara varit det

            Fast alla har ju snapchat och känner igen filtret?

              Hon skrev inte att det var ett hemligt filter som ingen vet om?

                ’Det finns dom som gör att man bara ser lite fräschare ut’

                ’Ser ”vanligt” ut på bilden men blir mycket snyggare!’

                Lite ’ingen ser att jag gjort fillers i läpparna, alla säger att det ser såå naturligt ut’ vibb här va.

                  Still… hon skrev inget om att ingen ser att det är ett filter. Handlar kanske snarare om att filtret inte möblerar om hela ansiktet. Släpp din vibb.

                    ’Dock syns det ju jäkligt tydligt när någon använder sig av snapchatfilter ?’

                    ’beror på vilket filter’

                    Hur går det med läsförståelsen?

      Tror det är lika vanligt då det en gång dök upp en tjej som jag inte fattade vem det var. När jag då såg hennes namn tänkte jag guuud vad snygg hon blivit. Såg henne på bussen dagen efter och hon såg ut som hon alltid gjort och 0 som hon gjorde på sin nya bild, så tror det är lika vanligt. Ursäkta mitt språk men orkar verkligen inte rätta till

    Jag tror att frågan varit uppe på öppet spår tidigare men slänger in den på nytt!

    Jag söker en foundation eller dagkräm med lätt utjämnande effekt. Vill egentligen inte börja sminka mig igen men vill jämna ut hudtonen och få ett mer ”enhetligt” intryck utan att jag egentligen ser sminkad ut? Gärna budgetpris! Tips? Vad använder man?

      Kanske inte budget men kan rekommendera BareMinerals

        Har ni sett filmen joker? Den verkar ganska otäck. Har inte tänkt så mycket på den skådespelaren. Men tycker nu han är så snygg och spännande. Inte i filmen men som han är nu i intervjuer.

          Den var väldigt bra. Jag hatade hur jag försökte hitta anledningar att tycka om huvudpersonen genom hela filmen.

          Den kändes välgjord. Inte otäck, eller jag såg faktiskt bort när det kändes som att det riskerade att vara lite väl blodigt, men då är jag fruktansvärt mesig. Men jag skulle snarare säga att den var lite obehaglig, mycket för att den var så sorglig. Det var en film som man tänkte på och analyserade ett bra tag efter att man sett den.

      Jag körde på Lumene när jag var ute efter den effekten. En CC cream. Tycker det är bra för att vara så billigt ?

      Lumene cc cream ?

      Aco cc-creme använder jag. Blandar ut den lite med min vanliga dagkröm så ser det inte sminkat ut utan bara mer jämt i hudtonen.

      Har sett denna fråga i olika format ett par gånger I ÖS och mitt svar är alltid: Acco BB Cream. Är också en person som ogillar att se sminkad ut/Sminka mig men vill ändå att hyn ska se lite jämn ut såhär på vintern. Tycker den känns så lätt och bra ansiktet plus att man får fin lyster. Billig är den också!

      Jag använder La Roche-Posay Effaclar Duo Unifiant. Den är nog inte en foundation men den jämnar ut min hy utan att se sminkad ut och tycker inte heller det känns som att jag har något på huden!

      Clarins skin illusion! Alltså SÅ bra om man vill ha en no- makeup makeup look. Ser ut som hud och inte foundation.

    Hur känns det att ha äggledarinflammation?
    Hur känns det att ha njutbäckeninflammation?

      Menar inte att vara dryg men 1177 är bra på sånt!

        Bor inte i Sverige längre. Har läst på 1177. Vill veta hur det känns från folk med erfarenhet.

      Äggledarinflammation känns inte. Väldigt ovanligt om det skulle göra det. Man får starkt illaluktande och rikliga flytningar.

        Tack för svar

        Jag hade mensvärk och blödde en del när jag hade äggledarinflammation, det är inget man missar. Det går att ta sänkan och undersöka hos en gynekolog.
        Förr låg man två veckor på sjukhus stilla i en säng för att inte äggledarna skulle bli ärriga, det är jätteviktigt.

      Jag har haft njurbäckeninflamation. Fick ligga inne på sjukhus en vecka + några dagar. Minns att det gjorde jävligt ont. Kunde knappt stå och gå.

        Tack för svar

      Haft njurbäckeninflammation 3 ggr, första gången kom det från ingenstans, kunde knappt gå och ingen position var ”bekväm”, gjorde konstant ont och fick ej behålla mat eller vatten. Blev inlagd tillslut i 9 dagar. De andra 2 gångerna kände jag igen ”symptomen”, ont bak i ländryggen och feber, samt kräkningar, då blev det akuten direkt.

    Har haft hemsk hy i 7 mån nu, det har blivit så illa att jag gråter pga det. Jämt haft fin hy sen från ingenstans hände detta. Massa finnar hela tiden, under och på hyn. Framför allt vid kinderna och också mycket på hakan. Är så ledsen över detta, vad ska jag göra ?

      Nivea blåa burken ?

      Hur gammal är du? Har du ändrat något i din hudvårdsrutin innan dessa 7 månader? Kan bero på massa orsaker! Kinderna kan få finnar av luren då den bär på massa bakterier. Pilla inte i ansiktet! Återfukta med en bra kräm, pela huden en gång i veckan ca, det har bort gammal hud och fukten kan komma in bättre.
      Glöm inte att dricka vatten, det har hjälpt min hy.
      Mitt råd är att ta kontakt med en hudterapeut.
      Lycka till!

      Har du börjat äta mycket chips? Alltså helt sjukt men jag hade sån dille på ostbågar och fick såååå jäkla akne! Det höll i sig i 8 månader och jag trodde inte det var sant? Hade aldrig haft akne innan, nu var jag verkligen som en pizza. Det som hjälpte mig var antibiotikakur + en receptbelagd kräm mot akne som jag tyvärr inte minns namnet på. Sen började jag använda C/O GERD produkter och Foreo. Har så himla fin hy nu ❣️Rekommenderar verkligen att försöka få antibiotika. Jag åt min kur i 6 veckor, redan efter två veckor började min hy bli fin. lycka till!

        Vilka antibiotika fick du?

      Du ska först och främst dricka mycket vatten. Sova tillräckligt och vid samma tider hela tiden. Motionera minst 20min per dag och köra lite styrketräning minst en gång i veckan. Och så ska du äta en hälsosam och balanserad kost.

      Hormoner? Stress? Förändringar i matväg? Ändrade hud- och /eller makeup rutiner? ?
      Påbörjad /ändrad medicinering?

      La Roche possay effaclar hjälpte mig. Blev värre i några veckor sen bättre. Bestämde mig för att ge det 8v tror jag. Såklart svårt att säga utan att veta hur det ser ut, men ungefär samma hände mig.. från ingenstans när jag var 22. Hoppas du hittar något!

      Byt örngott minst varje vecka, gärna oftare.

      Köp skrub med salicyl syra – min favorit är L’Oréal Men Expert skrub ( jag är kvinna). Mycket bra vid finnar i ansiktet som bara kommer. Det går att köpa salicylsyra kräm på apoteket också.
      Vill du ha en kräm som är inte fett, då funkar Propyderm jätte bra.

      Halsduk? Jacka med hög krage?

      Vad äter du?

    Vad har hänt mellan Maja o Sanna? Bråkade dom över lymfmassage kanske?

      Har dom bråkat offentligt?

      Frågar du inte om Maja o Sanna typ varje ÖS? Besatt much?

        Kanske samma person som även startat en Flashbacktråd om det? ?

          Japp, har även skaffat massa olika konton och skriver med mig själv, så besatt e jag.

      ??

    Ni som haft BILLIGA bröllop, hur gjorde ni och vad kostade det?

      Vad är billigt enligt dig? I vår vänskapskrets skulle jag säga att vårt är ett av de billigare. Gick på lite mer än 100 tusen (ringar inte inräknat) och jämför man med våra vänner som hade bröllop för runt 250-300 tusen så är ju vårt bröllop ett ”billigt”.

        På bröllop jag gått på så skulle inte 100 000 anses billigt. Billigt för mig är mer 20 000-50 000 kanske.

        Oj!!! Tänkte mer 10.000-20.000 ???

          Haha billigt/rimligt för mig skulle ligga på typ 2000-3000. Fast nä, det skulle inte kännas billigt ändå (tänk vad olika det är ?)… Men jag undrar också vad man kan förvänta sig att det kostar. Jag och min sambo vill gifta oss, men vi har inte så mycket pengar just nu.

        Får man fråga vilken värld du lever i?
        Du inser väl själv att ditt bröllop inte var billigt? Ditt bröllop var dyrt och dina vänners bröllop var hysteriskt galet dyra

          Varför taggarna utåt? Jag svarade endast på frågan och tydliggjorde att vårt bröllop var ”billigt” I JÄMFÖRELSE MED våra vänners.

            För att det är alldeles uppenbart för alla att ett bröllop som kostar 100k inte är billigt. Om någon frågar dig om du vet ett billigt resmål, svarar du då Maldiverna för att en resa till månen faktiskt skulle vara dyrare? Du fattar ju vad som efterfrågas, du spelar bara dum.

              21.43 jassåru syrran är det ett humble brag du har avslöjat? Cha ching!

            Fast va? Hon kanske är arab eller från någon kultur som lägger mycket pengar på sånt?

          Fast du sitter inte på facit angående vad som är dyrt eller billigt. Vårt bröllop kostade ca 150 tusen och det var 30 gäster med middag på ett pensionat. Min klänning köpte jag begagnad och inga av inslagen kostade mer än gängse pris, inte heller hade vi solister i kyrkan eller annan livemusik till exempel. Så ett relativt blygsamt bröllop utan extravaganser kan lätt springa iväg i pris.

      Skulle också behöva tips!

      Syster gifte sig billigt med 200 gäster. Det gick på ca 12.000 kr. Gjorde egna inbjudningskort, bryggde egeg vin. Familjen hjälpte till med maten, älgkött som de jagat själv. Kläderna syddes själv och skor o sånt på loppis, totalpris för bådas kläder ca 600 kr. Foton togs av familjemedlemmar. Festlokalen extremt billig, kyrkbröllop gratis. Tror mat och musik var det som var dyrast.
      Det var flera månaders hårt slit men billigt var det.

        Obs, glömde säga att detta var nästan 20 år sedan, kostar säkert minst dubbelt upp idag men det GÅR att komma undan billigt. Men det kräver tid och ebgagemang

        Ursäkta men jag började skratta. Du skrev så roligt om bl a älgköttet. Jisses.

          Ja alltså det var ju inte som att de jagade enkom för bröllopet? mannen ingår i jaktlag så det fanns liksom frysboxar fulla med kött.

      Vi har inte ens tänkt på budget men vi ska gifta oss på stadshuset (kostar inget) o sedan vara hemma hos oss (ingen lokal som kostar) . Vi har endast bjudit närmaste familjen, ca 25 pers inkl oss själva. Vi ska skaffa catering o vi ska boka storstäd några dagar innan då vi varken hinner eller vill städa eller laga mat. Vi ska inte skaffa några speciella kläder. O den enda smyckningen hemma blir blommor. Typ tulpaner i vaser. .

      Vårt gick på 60 000kr, med ringar och kläder.

      Vi hyrde lokal för 5500kr, körde buffé som gick på 8000kr.
      Vi köpte vin och öl på Finlands färjan så de gick på 800kr. De va 4 bag in box, 3 rosé till brudpar skålen, 4 24 pack öl och cola snapps. Vi hade även whisky men de bjöd min pappa på.

      Tårt beställde jag på city gross gick på 950kr och det va en 3 vånings bröllops tårt plus en allergi tårta. Super goda.

      Vi beställde även snittar på city gross. Kosta 480.

      Jag valde att ha en brudbukett med säsongs blommor så den plus makens blomma och min tärnas blommor gick på 2500kr

      Porslin och glas ingick in lokal hyra.

      Godis och chips gick på runt 600

      Vi strunta i live band och tog med vår stora högtalare

      Vi köpte min vigselring på mellan dags rean och sparade 4000, makens nya ring köpte vi på rea närmade datumet och med 50% rabblat kupong på guldfynd .

      Makens skor hitta vi på rean på semester i Finland, betalade 28€ och dem hade kostat 80€. Mina brud skor hitta jag för 15€ hade kostat 40€.

      Dekorationer till lokalen använde vi lampor som vi hade källaren från julen (vanliga led slingor). Jag gjorde ballong geralnger.
      Vi hade olika glas flaskor på borden med led slinga i, slingorna kostade 20kr/st på rusta. Vi körde vita lakan från Ikea, köpte stols överdrag på fb markerting. Mamma köpte ros gerlanger som vi la led slingor i. Och så hade vi ett tunt spets tyg som löpare på borden.. det blev super bra .

      Vi hade även tips promenad med en flaska mousserat vin som vinst och en gissar godis bitar burk och vinn den :).

      Vårt bröllop gick på ungefär 30 000. Kyrkligt bröllop och en hade turen att hitta en lokal till festen som var billig men helt perfekt för oss där allt så som stolar, glas och porslin ingick.

      Vi hade även en kuvertavgift på 250kr. Först var jag emot kuvertavgift men det var inga problem alls och i efterhand är jag glad att vi gjorde det. Det gjorde det möjligt för oss att bjuda de vi ville och fick även kommentarer från flera håll att den hade kunnat vara högre.

      Vi provade flera olika cateringfirmor och fick hjälp att skräddarsy en buffé som passade vår smak och våra gästers behov. Kuvertavgiften täckte exakt det maten kostade. Vi bjöd på rött vin och öl. Öl från min mans hemland pga mycket billigare där, vin köpte vi ett gott och billigt på bolaget (jag är vinsnobb men det var faktiskt bra). Bubbel la vi lite mer på då det endast var något glas/person där. Hade också en välkomstbål som mina systrar hade gjort.

      Klänning försökte jag beställa från asos bridal men de var aldrig fina när de väl kom. Genomskinliga, satt konstigt etc. Slutade med en ”billig” men vacker klänning från bröllopsbutiken i stan. Den gick på ca 5000 med omsömnad och ett midjebälte. Skor beställde jag, kom från river Island.

      Min mans kostym kom också från river Island och var hur snygg som helst, satt otroligt bra! Skjortan var dock en finare, samt slipsen. Det gör mer skillnad så länge kostymen sitter bra. Han hade redan ett par finskor som vi lämnade till skomakare som fick sula om dem och fräscha upp dem inför bröllopet. Var som nya!

      Dekorationer beställde vi och köpte guldvimplar på lagerhaus. Finns även en stor marknad för sådant på Facebook så är du ute i tid kan du säkert köpa allt du behöver där. Vi gifte oss på midsommar så plockade vilda blommor till borden och det var faktiskt mycket uppskattat.

      Wow, detta blev mycket! Det sista jag vill tipsa om är att sänka kraven. Det behöver inte se ut som ett tvbröllop och kommer bli hur fint som helst när ni är klara med förberedelserna. Lycka till med planeringen och hoppas det blir en fantastisk dag för er och era nära och kära ?

      Slutsumman blev runt 30.000. Vi hade 17 personer alla som alla. Gifte oss i kommunhuset. Jag lagade maten själv, buffémat. Vin fick jag av min pappa då de haft fest där det blev över en herrans massa. Lokal kosta 500 då det var föreningens lokal. Gjorde egen blombukett (som blev sjukt bra, alla trodde jag beställt den), köpte en vit ”vanlig” klänning för hör och häpna 250:- (50%rabatt) hahah, min man har bara 1 ring och min vigselring kostade 6000. Gjorde dekorationer själv. Beställde vita prinsesstårtor med hjärtan på och bakade själv lite bullar och kakor. Fixa även heliumballonger och annan dekoration billigt. =) Det som jag tyckte var dyrt var min sminkning och håruppsättning som kosta typ 1500 haha men jag suger på hår och jag hade en lite slöja som ag aldrig hade kunna sätta in själv. Det var lite kul på kvällen när jag tog ur den och min man drog ut nål efter nål efter nål helt sjukt ^^

        Jusste, hade en kompis som va fotograf och fota så vi fick ett par fina bilder. Sen lade vi engångskameror på borden så folk kunde ta kort själva också =)

      Vi har superbilligt bröllop. Min klänning 4000
      kr. Min mans kostym ca 2000 kr. Skjorta för ngn hundralapp och lånad väst och slips. Fotograf kanske ca 3000 kr. Frisyren gjorde svägerskan gratis. Lokalen var gratis. Vi bjöd ”bara” 60 gäster. Och min mamma betalade maten (därför att hon gjort de till mina äldre systrar). Sen brassade vi på och slog till med en utlandsresa för 10 000-14 000 kr. ☺️

      Vi hade 100 gäster och vårt bröllop kostade cirka 50.000 kr. Det bästa spartipset jag har är att ha tid att planera, det tar tid att komma undan så ekonomiskt som möjligt och hinna jämföra priser etc. Vi hade nog kunnat göra det ännu billigare om vi haft mer tid att planera, vi hade bara 6 månader på oss dock 🙂 Men det som drog ned priset för oss var att vi köpte all alkohol i Tyskland, gjorde alla dekorationer etc själva, bad om hjälp med tårtan samt att ordna inför bröllopet av vänner, hade vänner som stod för musiken, hittade en billigt ställe att vara på, hade ingen make up artist, dyra ringar eller speciellt dyra kläder. Vi hade schema i baren för gäster som kunde hjälpa till vara ”bartenders” under kvällen (enbart en stund i taget dock!). Var inte rädd för att ge vänner och släkt uppgifter att hjälpa till med inför bröllopet, ofta tycker folk att det är roligt att vara lite mer involverade. Satsa dock på att betala folk som städar upp efter bröllopet så ni eller era gäster slipper hjälpa till med det, det borde vi själva ha haft!!!

      Vad räknar du som billigt?

      Gifte mig för 10 år sedan och det kostade 60 000, inte billigt men inte allt för dyrt.
      Bröllop i kyrka med billig lokal för 2000. 60 gäster catering mat. Egen gjord tårta. Inget band utan Spotify. Alkohol köpt i Tyskland. Klänning beställd från någon webshop i kina o kostym köpt på outlet. Vi önskade oss inget men om man ändå vill ge något så bidrag till bröllopsresa och jäklar vad pengar vi fick. Om man räknar med dessa så kostade det inte speciellt mkt.

        Just ja smink, hår å fotograf fick vi hjälp av vänner/släkt med.

    Ni som har köpt vigselring. Vad har ni tänkt på då när det gäller stilen på ringen? Något som passar din stil idag? Väljer ”det klassiska” o då undrar jag förstås vad ”det klassiska” är? Väljer något fräckt? Väljer en som passar förlovningsringen? Eller har du kanske varit o letat o sedan råkat se ”den ringen”?

      Jag har inte köpt någon vigselring än, men jag vill ha något som matchar med min förlovningsring och har en ”enkel” design. Det får liksom inte vara för mycket detaljer eller diamanter överallt, kors och tvärs. Smal ska den vara också ?

      Jag köpte den vigsel ring jag blev kär i..den känns som jag. Inte prålig och inte udda.

      Skulle passa förlovningsringen (dvs behövde ha en LÅG ring), ha små stenar men ha slitstarka stenfästen, smal och gå att göra större vid behov (har reumatism i släkten) – blev denna i platinum, stenar runt halva. Väldigt nöjd. https://vanbruun.com/se/sofia

        Så snygg!

      Vi var så himla nöjda med våra förlovningsringar, så vi satte i diamanter i min inför bröllopet bara och så blev det vigselring 🙂
      Jag är inte en ”smyckesperson” och jag arbetar dessutom med händerna, så jag ville ha något lite diskretare.
      Ett tips: jag har en vän som aldrig använder sin ring för att hennes diamant är för stor. Hon kan inte stoppa händerna i fickan, ha vantar på sig eller använda någon grovstickat, för att ringen är ivägen och fastnar. Lite ironiskt på något vis. Tror hennes ring kostade 100 k och hon har den aldrig på sig.

      Jag har ingen förlovningsring och som vigselring satte jag in stenar i mormors (släta) vigselring som jag ärvde av henne.

      Valde en elegant och tidlös ring.

    Jättedum fråga kanske, men har alltid undrat hur de serverar maten varm för när juryn ska smaka på den i Sveriges Mästerkock? De är ju så många deltagare och maten hinner ju bli kall tills nästa och nästa person ska fram, vilket borde paja hela upplevelsen vid avsmakning? Värma på i mikro lär inte vara ett alternativ då de ofta har kalla tillbehör på som rimligtvis inte ska bli varma? Och att få lägga upp en ny, fräsch och varm tallrik tills det är ens tur att gå fram går väl emot reglerna då man då får en chans att lägga upp allt på nytt när det redan har gått på tid?
    Finns det någon slags värmetallrik de använder sig av eller vad? Hahah svaret är säkert hur logiskt och simpelt som helst men jag undrar verkligen ?

      En gammal deltagare avslöjar svaret i denna video; https://youtu.be/ugm8KUeO6DA

      Short story: De gör två tallrikar, juryn smakar ena medan de är i synk, sen äts den andra med kall mat i tv

    Hej på er!

    Jag har landat från Kina, förhoppningsvis har jag inte tagit med mig något virus. Mina fina föräldrar har fixat matlådor och handlat åt mig, så jag behöver inte lämna hemmet på ett tag!

      Åh, jag tänkte på dig idag och undrade hur det gått för dig.

      Välkommen hem! ?

        Åh tack! 🙂 det var en lång resa, och jag känner mig fortfarande stressad och förvirrad.

          Berätta mer! Har du varit i wuhang?

            Nää, jag har bara varit i Guangdong området. Det området har strax under 1000 bekräftade fall, runt 50 i staden jag var i, varav en bodde i byggnaden bredvid min. Jag valde att åka hem tidigare, eftersom Finnair och SAS stoppat flyg till och från hela Kina, jag ville inte riskera att sitta fast där. Det som var mest stressande var att jag var på sista flyget från Manila till Macao, nästa går i maj. Hongkong stänger sin gräns på lördag, det är tvångskarantän efter det. Jag passade dock i ansiktsmask!

              Usch! Tror du att det finns någon chans att du blivit smittad? Antar att du satt i planet med den belgiska som blev det? Är du rädd?

                Nää, jag har inte varit i fysik kontakt med någon som visat sig vara smittad, men någon kan ju ha varit i mataffären samtidigt som mig. Nej, vi var inte på samma flyg (skönt). Jag är inte alls lika rädd nu när jag är hemma, det jag var mest orolig över var att inte kunna komma hem eftersom fler länder stänger gränser mot folk som varit i Kina nyligen.

                Risk.

                  ??‍♀️

    Ikväll ska ungen vräkas. Bf den 28e men nu jävlar får det vara nog. Hur tillförlitligt är färdknäppen? Vill ju helst inte behöva ta i mannen mer än jag måste för att få ut skitungen hashtagg bestmom evah

      Sorry men din kropp skiter i om du har sex eller inte. Finns inget som påskyndar. Allt är myter.

        Få mig att börja gråta bara ? gör det?!!!!

        Nja… Det finns forskning som visar på att har man sex regelbundet under graviditeten kommer barnet tidigare eller runt BF istället för att gå över tiden. Detta pga den mekaniska nötningen som livmodertappen råkar ut för, o spermierna. Hjälper dock inte i detta läge då det kräver långsiktigt agerande. Och nej, orkar ej leta upp forskningen.

      Hoppas det funkar! Annars e det fyra veckor kvar ?

      Varför nog tre v innan? Kan ju va fem v kvar..

        Räknade fel! ? dock så har väl vissa län infört igångsättnings vid 41 v nu väl?

          Jag hade beräknat iförrgår, skulle gärna vräka min jag med men tänker att han kommer när han är redo ??‍♀️ färdknäppen har inte hjälpt här trots ihärdiga försök. Nu är jag för trött för att ens tänka på det. Det jag tänkte skulle hjälpa var igångsättningsakupunktur så jag bokade det, insåg dock idag att jag bokat i en annan stad, 1,5 h hemifrån. Lagom lust att köra så långt ensam! Så jag avbokade ? Kan dock rekommendera akupunktur. Min andra kom 4 dagar före bf efter att jag gått på regelbunden akupunktur från vecka 37 ???

            Hallonbladste (äkta från en hälsobod) ger sammandragningar och övar upp livmodern också! Har även bevisad positiv effekt på amningen och reducerar blödningen efter förlossningen. Så drick det! ?

              För mig funkade det inte… 16 dagar över tiden med bägge….

                Oj 16 dagar! Blev det nångång påtal om igångsättning?

                  Joo.. blev det dag 14 men dom vägrade komma ut.. blev ks med bägge ?

                    Jag blev igångsatt med mitt första bf+12 och det slutade också i snitt efter 3 dygns förlossning ??‍♀️

                      Blää.. lycka till denna gång!

      Haha ? färdknäppen har funkat för mig 3 av 3 gånger. Eller 2 ggr gick bara vattnet och inget mer hände så jag var tvungen att sättas igång. Men tredje gången fungerade det klockrent ? Testade då även att massera mina bröstvårtor själv nån gång varje dag så jag vet inte om de var det eller färdknäppen.
      Varför vill du inte vänta och föda på skottdagen?

      Spermier innehåller prostaglandin. Cytotec, en tablett som används vid igångsättningar av förlossningar, innehåller också prostaglandin. Det googlade jag reda på när jag gick förbi bf med tredje barnet. ?
      Mjölkproduktion och oxytocin hör också ihop. Om du masserar/mjölkar brösten utsöndras oxytocin som också sätter igång förlossningar. Värkstimulerade dropp innehåller ngn konstgjord form av oxytocin.

      Sen har jag även hört att äta dadlar regelbundet hjälper.

        Blir ingen vräkning av bebis idag inte. Sonen kräkte precis ner hela sängen. Nu får den se till att stanna inne iaf en v till.. ?

    Stämmer det att muslimer inte får döda löss (i håret)?

      Nej.

        Skumt. I ena sonens klass går en kille som är muslim och han sa att dom inte får döda löss, det var därför han hade löss hela tiden sa han.

          Kanske de inte har råd att avlusa så föräldrarna ljög lite snabbt?
          Löss borde ju anses som orena då de är blodsugare…
          Å andra sidan, kanske ”profeten”Muhammed hittade på det sen. Han hittade ju på en hel del nya regler så att han bland annat skulle få gifta sig med flera, gifta sig med barn, gå runt i kvinnokläder etc etc etc
          Han verkar seriöst psykiskt störd, men det kanske bara är när man läser översättningar?

      Låter påhittat. En snabb googling gav inga svar. Kanske det är Veganer som inte får döda löss??‍♂️

        Nu var killens familj rätt extrema i sitt utövande av islam, kanske det spelade roll? Pojkens pappa åkte och krigade för IS.

          Kul att ha en sån som pappa till en pojk i sitt barns förskoleklass ??

            Nä, det var lite märkligt. Nu är familjen inte kvar. Men jag har tänkt på detta med lössen.

              Har dom allihop åkt till kalifatet? Eller är dom hos Mohammed och älskar med jungfrurs?

                Vet inte vart dom tog vägen. Till Syrien tror jag

                  Skönt

                    Sorgligt angående pojken ?

                  Då hoppas jag att de stannar där. Tillsammans med lössen.

          Så det skulle vara okej att åka på terrorresor och döda människor, men inte löss?

            För att människorna var otrogna sa pojken

              Förlåt men ??????

                Samtidigt som jag är hemskt ledsen för pojkens skulle som ens tror att människor som inte lever ”rätt” läs:FEL ska dö.

                Är det roligt verkligen?

        Det låter ju faktiskt rimligt. Och väldigt äckligt

          Ja, i din Sverigedemokratiska lilla hjärna låter det säkert rimligt.

            ??‍♀️

      Nej. Varför skulle det va så?
      Trollar du eller har du blivit lurad av ett troll?

      Klart att det inte stämmer. Snälla vad är ens för fråga.

        Men vet man inte får man väl fråga? Jag vet väl inte hur olika religioner ser på att döda ens det minsta djur.

          Då bör du gå om grundskolan.

            Men sluta va så dryg.

      Tänker du på sikher kanske?

        Eller buddhister?

          Buddister äter djur.

            Mm men nu ska de ju inte äta lössen så..

        Får dom inte döda löss?

      Min sambo är muslim och han sa att han och hans familj skulle ta livet av lössen för att det är ohyra?

      Om du bara visste hur många löss min mamma dödat…. och vi är muslimer.

      Ni är ena sorgliga människor om ni på allvar tror att denna story är sann. Löss i rasistiskt propaganda har vi sett förut. Skäms på er!
      Camcam, jag hoppas du INTE raderar den här tråden.

        Jag har inga rasistiska baktankar! Jag går helt enkelt på vad pojken sa och jag har funderat på detta i flera år men aldrig hittat nån som kunnat svara på det. Enligt min son så kunde man se lössen krypa i håret på pojken och pojken förklarade det med att i hans religion fick man inte döda löss. Det är allt jag vet och jag tycker att det lät… Märkligt.

          Så där du bor finns inga muslimer, förutom just den här pojken och hans is-pappa, som du kunde fråga? Bor du under en sten? Du tyckte det lät märkligt? Du borde ha förklarat för din son att det givetvis inte är sant istället för att låta din son sprida och gå på sån dynga. Om nu denna pojke gick runt med löss i håret i flera år tyder det på att något är fel och borde orosanmälas, och där gick du och trodde allt var i sin ordning för att ”muslimer gör så”. Är folk så dumma?

          Din pojke har bra fantasi skulle jag säga.

    Hej då, går tillbaka till att vara anonym. Inte för att någon skulle bry sig men.. Kram till er som skrivit fina kommentarer i tidigare ÖS-trådar där jag skrivit inlägg. <3

      Är det något speciellt som har hänt? ?

        Nej egentligen inte, men man känner sig lite extra utsatt när man går ut med sitt namn, kommentarer tar lite hårdare på en än om man är anonym. Men jag får nog skylla mig själv som ibland blir triggad till att svara på negativa kommentarer. Jag bidrar ju inte heller då med något positivt om jag lägger mig på samma nivå. Ångrar allt negativt jag svarat på och därmed bidragit till negativ stämning. Vill be om ursäkt om jag klivit någon på fötterna. Har aldrig varit min mening att vara elak. Förlåt ❤️

          Det är sant det du säger att man känner sig mer utsatt. Men testa hålla dig ifrån att svara på negativa kommentarer/svara negativt och se om det blir bättre? Jag har av någon anledning blivit glad flera av gångerna när jag känt igen ditt nick ?.

          Men sluta Michelle. Är det för min kommentar om att du bidrog till dålig stämning? Sluta vara så dramatisk.

      Vad trist att du känner så. Har under den sista veckan åtminstone uppmärksammat dina kommentarer och blivit glad när du skrivit.

    Är det någon här som testat botox för rynkor högt upp på pannan? Erfarenheter? För-/nackdelar?

      Finns väl inga fördelar med det?

        Om personen uppnår önskad effekt med det är det väl positivt för den? Har du inte testat botox, varför svara?

      Blir kanonbra. Har rynkor i pannan som jag fixar med botox. Ingen skulle ana att jag kör botox. Eller jo, alla vet det då jag är öppen med det men annars.

        Å tack! Hur ofta behöver du fylla på?

          I början är det typ varje halvår. Sen mindre ofta.

      Har provat botox i pannan och även fillers i
      ’mellangården’ då den såg så insjunken ut. Blev inte bra. Eller pannan blev bra men inte det andra.

      Bästa jag någonsin gjort! Tycker alla borde testa en gång, går ändå bort efter Max tre månader.

      En närstående gör och jag har så många exempel på folk som TOTALVÄGRAT, Några år senare har de provat och är lika hooked som jag.

        Är så nålrädd. Blir väl den enda rynkiga 40åringen om 10 år, damn.

    Har ett par som är väldigt goda vänner till oss men varje gång de är här så talar mannen nedlåtande om antingen vårt hem eller maten vi lagat. Sist var det hånfullt över att vi inte hade bra med sittplatser, köttet var för billigt, vissa grejer var inte hemgjorda och så hade vi inte tänkt på barnen och deras mat tillräckligt mycket. Jag börjar bli rätt osugen på att bjuda över dem mer…. hur hade ni gjort?

      Inte ok! Tycker ni ska sluta bjuda hem dem.

      Jag skulle aldrig bjuda över dem igen! Aldrig!

      Slutat bjuda hem dem helt klart!

    Vad händer i Julia Frändfors story på instagram? Är hon på riktigt kränkt över att folk reagerar på att hon gör sig lustig på en främmande tonårings bekostnad?

      Hon är en tönt

      Hon har helt rätt! Det var en rygg! Herregud, så tråkigt att leva i dagens samhälle där alla blir kränkta av allt. Precis allt!

        Alltså hon verkar ju bli sjukt kränkt själv av att folk blev kränkta. Jag skulle inte tycka det var så jävla kul att få ett foto uppladdat på mig själv även om det bara var min rygg, där det står hur jävla konstig jag ser ut och att jag får skylla mig själv om jag blir mobbad. Tycker det är bra att folk säger ifrån.

          Men eller hur. Typiskt mobbare att försöka skylla ifrån sig ?

    Ska inreda vår nya balkong i vår och vill – som typ alla – ha en mysig belysning där. Är dock lite mätt på dom där glödlampsslingorna med svart kabel som alla använder. Någon som har tips på en annan typ av ljusslinga eller annan lösning på mysig utebelysning? ?

      Istället för ljusslinga kanske du kan ha vattentäta ris lampor i etapper i taket? Alternativt lite större genomskinliga burkar med batteridriven slinga i?

        Rolig idé det ska jag fnula lite mer på, tack ?

      Batteridrivna lycktor eller runda bollar?:)

        Lyktor*

        Batteridrivna lyktor kan ju vara fint. Får se vad jag hittar. ??

      Klipp till engångsmuggar du gillar till lämplig storlek, skär ett litet kryss i mitten och trä över ljusen på en slinga.

    Har någon som är/varit gravid tränat upp bäckenet före graviditeten för att slippa alla möjliga obekvämligheter efter graviditeten… funkade det?
    Och hjälper det att massera perineum (hoppas det stavas så… alltså området mellan vagina och anus) veckor innan graviditeten för att minska risken för att spricka?

      Vet inte om massagen hjälper men jättenattljusolja hjälper iaf att äta!

      Nog är de väl bra att få in en rutin på knipövningar innan förlossningen. De är bra om man vet vilka muskler man ska ”hitta” sen.

      Men gud ja, mer bäckenträning åt folket! Löser definitivt inte alla problem, men en starkare bäckenbottenmuskulatur är alltid bra!
      Fysioterapeuten

    Hjälp mig att hitta ett roligt nick att använda! Trött på att vara anonym!

      Jag tänkte på nästan huvudlöse Nick från Harry Potter när jag såg ditt nuvarande nick i alla fall ?.

      Beror på vad du är ute efter. Jag ville ha något med ett bra budskap och något som skulle sticka ut och så lyssnade jag en del på Jordan Peterson på den tiden också. Dock är det liite jobbigt att det är så långt, men det gör det väl mer igenkännligt antar jag.

      Nicklös 🙂 haha.

      Ta en låtrad, ett roligt ord, efter nån figur

      Då fortsätter jag att köra på detta nick! Måste man skriva i det för varje gång? ?

        Ja tyvärr.

        Mvh lat anonym

        Nej, skriv in något på e-post, typ xx@yy.com så sparas ditt nick

          Tack! ?

      Nicklös är väl ganska ball annars

      Ni som har nick, skriver ni endast med Nick eller skriver ni ”anonymt” ibland också?

        Anonym då jag har attityd pga feg. Annars välkänt nick.

        Jag skrev typ 5 anonyma kommentarer efter att jag haft någon månads paus med att först läsa och sen att kommentera bloggen. Var inte säker på om jag ville komma tillbaka först. Men utöver det så gör jag det inte.

    Hoppas av hela mitt hjärta att ja”nemarinas dotter blir frisk snart ❤️

      ok

        Vad är det för svar?

          Men vem är det ens? Förväntas jag veta vad för sjuk hennes dotter är? Hon kan ju lika gärna vara förkyld som hon kan ligga inför döden. Jag hoppas alla sjuka i hela världen blir friska, snälla bekräfta min omtanke.

            Hennes fyraåriga dotter har fått cancer och varit nära döden ett par gånger nu. Oavsett om man vet vem det är eller ej är ditt svar fortfarande drygt.

            Vem varför bemöda dig att svara då?

            Va fan är det för fel på folk i det här kommentarsfältet?

      Jag med. Är inne o kollar hela tiden o ser hur det går. Hade själv cancer som barn så lider verkligen med dem.

      Men kommer hon verkligen att bli det? Är inget troll, mer realistisk. Är hon inte svårt svårt sjuk i cancer? Och har i princip fått en dödsdom?

        Nej, som jag uppfattar det som om och hoppas så finns det hopp ❤️

          Okej! Skönt! ♥️♥️

        Nej hon har reagerat känsligt på cancerbehandlingen och haft ”otur” med diverse infektioner men det är ingen dödsdom utan bara fortsätta behandla och vårda.

          De flesta som har cancer dör inte av den utan av behandlingen.

    Jag blev dumpad nyss. Efter 15 år tillsammans har han träffat en annan. Fattar inte hur jag ska kunna gå till jobbet imorgon och le och vara trevlig mot kunder utan att börja gråta.

      Kan du sjukskriva dig några dagar? ❤

        Vad säger jag då till chefen? ”Hej jag kan inte komma p.g.a. hjärtesorg”?

          Måste ju inte ange en annan anledning än ”sjuk”.

            Tack. Jag övertänker nog att jag måste dra hela vår relationshistoria. Ska göra det så kanske jag orkar på måndag.

          Huvudvärk, migrän, feber, förkyld, magvärk, finns massor av anledningar. Var hemma tors + fre till att börja med. Sedan känner du efter vad du tror att du mår bäst av, få komma iväg hemifrån och tänka på annat, träffa arbetskamrater och jobba eller få mer tid till att läka. Blir du hemma mer än 5 arbetsdagar kontaktar du VC och beskriver vad som har hänt. Du går igenom en kris, det är mänskligt.

            Tack snälla. Kände mig som en fjortis först som reagerar så starkt men ja, jag ska ta några dagar och få vara ledsen när jag behöver

              Ni har ju levt ihop i 15 år, skulle vara himla märkligt om det bara rann av dig.. Du är ingen fjortis, du är mänsklig ❤️ Strunta i förväntningar, krav, ”jag borde”.. Ge dig själv tid att landa i det, det är bättre att kunna sörja än försöka skjuta undan och hoppas på att det inte jagar ifatt dig. För det gör det, förr eller senare. Ett jävla skit är det, just nu, men det kommer bli bra, sen.

              Fjortis som överreagerar? 15 år tillsammans är ju en stor del av ditt liv. Klart det är en stor sorg. Viktigt att du tar dig tid att successivt bearbeta. Konstigare om du inte sjukskriver dig. Fast isolera dig inte. Kram❤️

          En bra chef hade förstått. Annars ljuger du och skyller på influensa.

      Men fy, jag lider med dig ☹️☹️. Sjukskriv dig och sörj ifred ❤️

      ?❤️ Det går inte att du är hemma så du kan bearbeta?

      Men gud GRATTIS!!!!!! Nu slipper du slösa mer tid på den idioten ??? nu kan du äntligen börja dejta DIG själv och ge dig massa kärlek!! Ut och shoppa nya kläder, ät en massa glass i soffan, ut o spring för vad du vill tills du hittar en drömkille som är tusen gånger bättre än denna rövhatt! Gå till jobbet imon och FIRA att du e av med han ❤️❤️❤️❤️❤️

        Eh lugn

          Jag är luuuugn

        Snällt att du vill peppa mig men jag kan inte se att han är en idiot. Han blev kär i någon annan men var ärlig med mig. Det är inte så att de är tillsammans. De har hängt på jobbet. Jag är ledsen och arg men kan liksom inte argumentera mot hans känslor.

          Säg till honom att det där bara är en tillfällig fling. Vanligt att det händer med arbetskamrater. Han borde inte vaska erat förhållande bara sådär. Gräset är inte grönare.

            Haha vadå säg till honom att det är en fling? Och tvinga honom att stanna när han är kär i nån annan och psykiskt otrogen? Vilken idioti, låt snubben gå, har han kommit till den punkten finns det inget annat än att släppa. Det är hemskt för tjejen som blir lämnad, men ännu värre om hon ska stanna och ”vänta ut” att hennes man slutar vara kär i nån annan??!! Hör du ens hur stört det låter?

          Alltså, jag tror att bli kär i någon annan när man har ett långvarit förhållande är något man låter sig bli. Såvida inte förhållandet hade stora problem (antar jag).

          Däremot skulle jag inte säga att du ska fira, det är självklart en stor sorg att det har hänt. Vet inte vad jag kan ge för råd. Det känns fruktansvärt att lämna sin partner sen så långt tillbaka för att man gått och skaffat sig känslor för någon annan.

            Tror inte att det behövs ett större problem än att man börjar tvivla lite pga har varit tillsammans så länge, hamnat i en tråkig lunk etc. Självklart är det fel och man bör prata med sambon om osäkerheten istället men ibland agerar folk inte rationellt. Livet hörrni va.

              Jag tänker att om man är med någon man älskar, värderar och vill vara med så låter man sig inte bli kär i någon annan. Klart känslor kan uppstå, men då får man ju se till att de går över (om det så är att undvika personen om inget annat fungerar). Gällande problem i förhållandet tänkte jag nog snarare att man säkert är mer villig att falla för någon annan då.

                Visst, men livet är ingen fairytale tyvärr. En fling kan gå snabbare än du själv anar det pga personkemi. Det är inte rätt på nåt sätt och märker man av det ska man ara tydlig och inte agera på det. Att ha hamnat i ’ekorrhjul’ eller mycket stress där man vill fly vardagen kan vara det lilla som gör att det råkar hända.

                Sorry to burst any bubbles.

                  Nä jag är inte övertygad. Tror att man är rätt medveten om vad som händer åtminstone relativt tidigt och då borde man kunna göra valet att dra sig undan. Men det kan ju också vara så att man ganska omedvetet väljer att skita i det (alltså att man känner av samvetet men kan ignorera det, och med ett otränat samvete kan det nog vara rätt så enkelt).

                  Livet är verkligen ingen saga, det är därför det krävs att man anstränger sig för att göra rätt.

                    Tror vi båda har lite rätt. Men allt är inte svart/vitt.

        Du förstår inte att det finns en vits med att sörja? Går du ut o firar om någon dött också? Bli inte terapeut, snälla.

          Faktiskt läst psykologlinjen ett år men hoppade av! Kanske lika bra det ?

            ja

      Men gud GRATTIS!!!!! Äntligen efter 15 år har du blivit av med honom!!!! Imon ska du gå till jobbet med huvudet högt och firaaaa att du e singel och kan börja dejta dig själv ett tag! Gå ut och shoppa en ny garderob, boka en weekend med din kompis, ut på aw, ät en massa glass framför tvn tills du hittar ditt livs drömprins som kommer vara 100 gånger bättre än denna r*vtratt ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️???

        Fast jag känner ju det jag känner. Sorg, ångest, ensamhet. Har ingen lust alls att gå och shoppa eller festa. Kläder gör mig inte lyckligare. Lite världsfrånvändt också att anta att jag ens har råd med det du skrev. Jag lever ingen Sex And The City tillvaro utan är en vanlig människa som just nu är jävligt ledsen och kanske får vara det.

      Att må dåligt psykiskt är precis samma som att må dåligt fysiskt. Att känna riktig sorg pga kärlek är ju tom vetenskapligt bevisat att det blir fysiska symptom av det. Stanna hemma, gråt, titta på något som får dig att tänka på annat. Och tänk att det kommer gå långsamt men det kommer gå. Det kommer bli ljusare och du kommer klara detta. Men just nu-sörj, och ha inte dåligt samvete för att du är hemma. Stanna hemma till på måndag. Då har du fått lite perspektiv på det hela. Detta fixar du!

    är de bara jag eller verkar melina (biancas kompis) vara så sjuuuuukt otrevlig mot allt och alla?

      Håller med!

      Sååååå dryg!!!!!

    Hej! Vad gör ni? Jag är ensam hemma, har gjort matlådor till min sambo och funderar på att börja kolla på ”jag heter Anne”, någon som sett? ?

      Kom precis hem från gymmet. Tryckte i mig en banan, och nu väntar jag på Alla mot Alla 🙂

        Jag med!! Men alltså jag trodde att jag skulle gilla kakan, tänkte att on skulle vara rolig som typ Hanna hellqvist (av någon anledning) men hon känns typ som att hon inte har någon fingertoppskänsla med skämten och blir typ elak istället.

        Sen känns det som att hon tycker att hon är så smart och att det går dåligt för att hon är på samma lag som kalle. Hon känns som en dålig vinnare, om hon vunnit.

        Men snygg är hon.

          Jag tyckte gårdagens (?) program nästan var jobbigt att kolla på. När Kakan och Carro började ”småtjafsa”, kändes som mobbning på typ högstadienivå. Har tyvärr inte fått någon bra tycke för Kakan, hon verkar ha riktigt taskig attityd i de flesta lägen tyvärr.

          Men snygg är hon absolut.

            Ja visst var det skavigt??? Har aldrig sett något med henne förut så hade inga förutfattade meningar heller. Bara hört hennes namn.

          Jag skrattade rakt ut åt kakan flera ggr! Men jag gillar hennes humor sen tidigare så kanske därför 🙂 O ja, snygg är hon verkligen. Hennes mun är to die for! Hon var sjukt snygg på ELLE-galan också!

    Hej
    Har Ett sådant förhållande som Bianca och Phillip har,off and on, en framtid?
    Kan det fungera?

      Nej

      kolla hur det gick för margaux å jacob…. (om vi nu med fungera menar att leva tillsammans, de verkar ju ha en bra föräldrarelation!)

        Jag fick upp Jacob på Tinder häromdagen. Så båda verkar ju på jakt efter något nytt.

          Svepte du höger?

            Jag gjorde inte det. Borde kanske gjort det men mitt ex har lite samma bekantskapskrets så ville inte av den anledningen.

          Men alltså.. Är jag galet konservativ om jag tycker det är konstigt med människor som går vidare så fort? Verkar som att många idag som varit i ett långt förhållande hittas på tinder en vecka senare ?

            Jag tänker att (Speciellt i långa förhållanden) så kan förhållandet ha varit dött och slut en lång tid innan det ”officiellt” eller definitivt tar slut.

            Sen tror jag också att det varit samma i ”alla tider”, dvs en del går vidare snabbt. Men idag kan vi se det på ett annat sätt genom att hitta dessa på exempelvis tinder. Det gjorde vi inte förut.

    Kenza bloggar nu förtiden endast om sin son och dagens outfit. Jag är verkligen glad för hennes skull men är det inte lite ensidigt? Eller har hon alltid varit sån? Vad har hon tidigare bloggat om?

      Har hon inte varit sjukt tråkig senaste åren?

      Hon får allt att handla om att hon fött barn. Som om hon vore den enda. Hon kan skriva ett inlägg om paraplyer eller marsvin och ändå få in ”jag har ju ändå tryckt ut en unge!” i inlägget. VI VEEEET!!!!!

        Nu handlar alla inlägg om att hon inte får sova. Bla bla bla,boring,buhuhu

        Hon är så tråkig och off

    Är det bara jag eller ser det ut som att GabJossan har gjort läpparna? Var det inte även någon som la upp en bild att hon tagit kontakt med en sådan klinik i Umeå för ett par veckor sedan? Hon som brukar vara så ”ärlig” om allt och att man ska acceptera sig själv som man är.

      Ja hon har helt klart gjort läpparna, slår vad om att hon inom årets slut även opererat in sillisar.

        Hon har redan det

    Hanna widerstedt har utställning i Norrtälje nu i veckan vad ska man tro om det…

      Att hon har utställning i Norrtälje är väl vad man kan tro om det..

      [Borttagen kommentar]

    Härliga Carolina Gynning en frisk fläkt i Reenes brygga ?

    Hur ser er sminkrutin ut en vanlig dag till jobbet?

    Har reflekterat lite kring hur avancerade sminkningen verkar vara hos främst influencers när jag tittade på Biancas vlogg när hon la sin bas så tog det ju as lång tid, det var kräm hit o kräm dit… blev helt paff och kände bara är det jag som är efterbliven som bara kör på concealer, foundation, puder och mascara? Eller är det influencers som ger oss en skev bild av hur man ”ska” sminka sig? Känns som att det Bianca lade upp liknar mer en professionell sminkning som görs kanske innan en inspelning eller photoshoot än en vanlig dag.. iof ÄR deras dagar kanske mer likt en photoshoot än ens eget svenssonliv och därav mer normalt med en sådan sminkning.

    Men min poäng är att om jag som 28 åring får tankar om att jag kanske borde lägga mer pengar på smink för att känna sig lite snyggare till vardags, hur känner då inte de unga följarna i tonåren?!

      Smink till jobb: Concealer, puder, mascara, ögonbrynspenna. Tar ca. 15 min.

      Haha jag har bara foundationpuder, bronzer och fyller i ögonbrynen liten på sin höjd. Förstår inte hur man orkar lägga så mycket tid och energi på smink. Men alla är vi olika!

      Min sminkrutin:

      1. Tvätta ansiktet med vatten.
      2. Smörj med en dagcreme.
      3. Kajal på övre fransraden (om mitt eksem på ögonlocken har en bra period. Om det är en dålig period hoppar jag över steg 3 och kanske också steg 4)
      4. Mascara
      5. Något svep med ögonbrynspenna

      Jag tänker att det beror på nivån av sminkintresse. Jag är utbildad MUA och gick utbildningen av rent intresse och jobbar inte med det, men skulle påstå att det är ett av mina största intressen och för mig något som är jättekul att göra. Så jag har nog betydligt fler steg och produkter i en vardagssminkning än nån som sminkar sig mer ”för att” (i brist på bättre ord).

      BB cream, concealer, puder, rouge, mascara, färgad ögonbrynsgele. Läppbalsam. Klart! Tar typ fem minuter.

      BB cream, solpuder och ögonbrynsskugga plus gel för att hålla brynen i styr. När jag vill vara extra fin eller ser extra trött ut kör jag också lite concealer, mascara och highlighter.

      1. Tvättar ansiktet
      2. Ev. Serum om hyn känns torr/tråkig
      3. Dagkräm
      4. Ev. concealer om jag har någon finne
      5. Bronzing cream från ACO (hudkräm/foundation i ett)
      6. Lite kajal
      7. Ev Mascara (brukar färga ögonfransarna så då behövs det oftast ej)

      Tar typ sammanlagt 10 minuter.

      Heltäckande foundation, concealer, matt puder, bronzer (samma till ögonlocken), ögonbrynspenna, mascara. Det enda jag gör annorlunda till fest är att jag adderar lösögonfransar samt Laura Mercier translucent powder.

      Detta tar mig ca 15 min. Jag gillar en heltäckande bas & flawless finish, men imo var Biancas sminkvlog sjukt överdriven. Hon använde typ två olika foundations och tre olika contour sticks när hon hade fått samma resultat med hälften antalet produkter? Måste varit att hon marknadsförde produkterna eller något.

      Jag använder foundation, concealer, solpuder, puder, ögonskuggor i olika färger, eyeliner, mascara och ögonbrynspenna men det tar max 10 minuter att få på allt

      Jag kör ögonbryn, concealer, 2 ögonskuggor, mascara och settingpowder och avslutar med settingspray. Detta tar mellan 7-10 min, har tagit tid haha =)

      0

      Iskallt vatten. Hth om jag är torr i ansiktet.
      Lypsyl. Är det en varm sommardag så tar jag lite solkräm (jobbar ute).

      Har jag ”bra hud” kör jag;
      Ögonbrynsgel, concealer, lite highlight inne vid ögonen, mascara och läppglans.
      Om min hud är flammig/röd/irriterad kör jag en mediumtäckande foundation för att jämna ut.

      Hth som fuktkräm, billigt och bra. Mascara och Försvarets hudsalva.

      Till jobbet: CC-cream, rouge och ögonbrynsfärg. Klart på ca 3 minuter. När jag vill vara extra fin på typ en middag eller så blir det mascara som bonus.

      Jag kör allt eller inget, jag gillar lite japansk sminkningsstil mycket rouge och eyeliner, många steg. Men sminkar mig inte ofta.

    Vilket mord tycker ni är hemskast?

      Inte för att det går att rangordna men Pee Wee Gaskins var rätt kreativ. Googla eller lyssna på avsnittet om honom i ”seriemördarpodden”.

      Vet inte om det är värst men ett som har lämnat mig väldigt berörd är mordet i Ljungby där offret torterades.

        På tal om tortyr så får jag riktigt ont i hjärtat när jag läste FUP:en om tortyren som Kjell-Åke Johansson utsatte Birgitta för tills hon dog. Pågick i flera månader.

          FUP finns på Flashback.

      Peter Madsens mord på Kim Wall. Förstå den ångesten hon måste ha känt når hon insåg att hon var instängd i en jävla ubåt med en sadist. Fyfan alltså.

      Är väl kanske inte det mest hemska men det jag kommer på: Mordet på Magnus. Vet inte om det kallas så, men poddavsnittet heter så.
      Fy fan. Hört det flera gånger, riktigt jobbigt att lyssna på.

        Okej, poddavsnittet hette visst inte alls så, hade för mig det

      Mordet på Lisa Holm. Men då också för att jag gick i samma skola som henne och mina föräldrar är bekanta med hennes föräldrar så det hela kom väldigt nära.

      Lyssnade på P3 Dokumentär om mordet på Bobby för några månader sedan. Det var bland det hemskaste jag hört. Får fortfarande tårar i ögonen.

        Usch, ja det är nog det hemskaste svenska iaf, så sorgligt!

      Junko Furuta var det första jag kom att tänka på. Det var otrevligt som tusan iaf…

        Det jag ångrar mest i mitt liv är typ att jag läste om det mordet. Det lever verkligen kvar i mig och jag tror jag aldrig kommer kunna släppa det. I min vildaste nattsvartas fantasi hade jag inte kunnat föreställa mig något värre än det som hände den stackars flickan.

      Min svärsons ?

        Åh nej, vad hände?

          Han blev mörad av en släkting bävar redan för när fanskapet ska komma ut ?

      Breivik.

      Therese, men kände hennes mördare så det va väll mest därför. Sån jävla chock.

        Whaaat! Fastnade verkligen för det mordet. Umgicks du i dom kretsarna? Känner du dom fortfarande? Vad gör dom idag?

    Jättekonstigt fråga! Singel efter nästan 10 år, hur fan ser man ut där nere nu förtiden? Varit helrakad under nästan hela mitt förhållande, men känns som en tonårsgrej som hänger kvar?! Hur ser ni ut som är 32 år?! Sorry om någon blir sur!

      Tror det hänger kvar för alla kring 30 oavsett singel eller ej.

      Man ser ut så som man vill se ut. Jag ligger med både kvinnor och män och det är allt mellan fullvuxen buske och slätvaxat.

      29. Helslätt.

      Jag är 31 och kör på det jag orkar typ. Ibland vältrimmat, ibland buskigt, ibland mittemellan. Aldrig helrakat dock, för jag känner mig som ett barn då, men det är ju individuellt. Gör som du vill tänker jag. Har aldrig fått nobben i en sexuell situation för att min könsfrisyr varit fel 😛

    Skvaller om forni? Hur är hon irl?

      Hon är säkert en trevlig person som vet vad hon vill. Tror hon är en väldigt fin vän som bryr sig genuint om andra.

    Hur kommer det sig att min kommentar om Gabriellas läppar kom inte fram?

      Its way 2 boring kanske

    Någon som sett serien Messiah på Netflix? Så bra! Plus att han som spelar huvudrollen är så sjukt het

      Tycker också den var bra! Spännande avslut!

        Håller typ med. Inte läst hennes blogg såpass mycket iofs men ja.

      Ja!! Tycker att den var superbra. Och jag håller med, huvudpersonen är så vacker.

    https://www.instagram.com/p/B7nhMN5JRcb/?igshid=1g8mom6nu57fp

    Tror Maggan väljer bilder med ganska mkt filter själv ibland… Så denna och den skiljer sig pretty much från de hon själv la upp från Elle-galan

      Oj…

    Kan vi diskutera Philippes youtubekanal? Känns som att jag är den enda som INTE tycker att han är fantastisk (att döma av kommentarerna han får under sina videor). Känns mest som att han står och svamlar och inte riktigt har något belägg för det han säger.

      Jag blev glatt överraskad! Och hans första recept har vi gjort typ 5 gånger redan! Helt fantastiskt gott

        Ja absolut, tvivlar inte på att det är gott. Det är nog snarare hans attityd, att han framställer sig som proffs, som provocerar mig, haha. Hade tyckt det varit trevligare om han omfamnat att han är en glad amatör, då hade det inte känns lika märkligt när han slänger ur sig saker som att man ska skvätta olja på kycklingens ovansida för att öka friteringen.

          han sa ju dock i första videon att han är amatör och att det han gör varken är rätt eller fel utan bara hans sätt att göra det på. jag tycker det är trevligt att han förklarar varför han gör allt istället för att bara säga ”gör såhär”:)

      Jag tycker att kanalen tar sig! Tyckte det senaste avsnittet (där Bianca inte syns eller hörs allt) kändes lite mer uppstyrt och seriöst än tidigare avsnitt. Det känns som att Philippe har slappnat av mer framför kameran också. Han är ju faktiskt en amatörkock, så jag tycker inte att man kan räkna med att han ska ha stenkoll på allt.

    Vad har hänt mellan Matplatsen och 56 kilo??? De hängde ju ihop hela tiden förut. Nu ingenting….

      Såsen har skurit sig ? nä bara skoja har ingen aning

    Kan man på något sätt se en insta som e privat?

      Det hoppas jag inte finns ju ingen mening med det ?

    Är så jävla ledsen. Har en dotter på 1år. Jag och hennes pappa ska separera. Jag orkar inte leva med honom längre, han sätter sig själv innan familjen och tycker bara att jag ska acceptera att han flänger runt och satsar på sin karriär medan jag sitter hemma med barn och hushåll utan att ens få ha en bråkdel av samma chanser som han.

    Jag är mammaledig, fått flytta hem till mina föräldrar med vårt barn. Ekonomin är körd i botten pga dåliga val han gjort så jag har behövt tömma mina sparkonton.

    För ett år sen trodde jag jag hade allt, sen bara vände allt och blev skit. Känns som jag bara måste börja om hela livet igen från start…

    Vissa dagar är jag så stark och bara kör och tänker att jag fan visst fixar det här och jag kommer lyckas. Men idag könner jag mig totalt körd i botten och orkar inte ens se någon annas lycka (jag vet äckligaste egenskapen någonsin). Bara gråter. Så nu har jag fått vara patetisk ett tag och innan någon säger att jag borde tänkt på detta innan vi skaffade barn så är detta något som bara hänt nu senaste året. Alla runt om mig är lika förvånade som jag över vändningen.

      Klart du får sörja och känna dig bitter och avundsjuk. Det är en del av processen. Ge dig själv lite tid att inte vara PK, bara du inte fastnar där för då kommer det aldrig vända <3

      Du är inte patetisk, tvär om. Du är stark som lämnat honom för att göra det som är bäst för dig och din dotter. Förstår att det är svårt, men hoppas att du snart börjar må bättre ❤️

      Jag tror inte att du ska separera. Håll ut. Håll ut. Det blir bättre. Det kommer flera chanser. Han kommer tar sitt ansvar. Allt behöver inte hända på en gång och under barnets första (slitsamma) levnadsår. Lyssna inte på propaganda. Från en i exakt samma sits. Jag är så glad att jag inte separerade.

      Måste tillägga kanske du eller kanske han deprimerad? För det ser man inte och oftast märker inte själv. Det är så vanligt efter att man fått barn att alt är up och ner och man långsamt börja må skit. Snälla håll ut och letar efter kurator på BVC för dig och din man. Att få barn är absolut svåraste som finns, men ni hittade så småningom till sig själv och sen till er.

    Måste få skriva av mig lite. Har en kompis som nyss berättade att hon är gravid (planerat). Hon har dejtat en kille i 2 år och de bor ihop i en etta. Han jobbar, och hon pluggar. När barnet föds så har hon 5 kurser kvar innan hon får sin kandidatexamen.

    Hon har jobbat extra, men har inget CSN längre och han jobbar heltid (med ”normal” lön).

    Är det jag som är en dålig kompis när jag oroar mig för hur det här ska gå ihop? Jag förstår att man KAN leva på en lön och bo i en etta men det känns så himla dumt planerat när hon är ca 1 år bort att få sin kandidat och därmed ett fast jobb … känns som hon kastar iväg allt bara för att hon vill ha barn just nu.

      Men det måste de väl få välja själva

      Låt de sköta sitt barnskaffande. De har mest troligt redan tänkt på inkomst, osv innan de bestämde att skaffa barn/behålla barnet.

      Känns inte så mycket som oro utan mer dömande. Kvinnor tar studieuppehåll och blir gravida ofta, går en kvinnodominerad utbildning och har haft väldigt många som tar studieuppehåll och kommer tillbaka sen, inget konstigt med det. Du vet när man väl vill ha barn så känns det där året som är kvar som 10 år, så jag förstår helt att man inte orkar vänta. Däremot dömer jag till viss gräns pengadelen då man borde tänka ut så man klarar sig, men de kanske de gjort? De kanske har fixat en tajt budget? Men oavsett så är det inte din uppgift att ”oroa” dig. Om du är orolig på riktigt, prata med din kompis?

        Nja, dömande skulle jag nog inte säga att jag är. Kanske att jag ställer mig lite mer frågande till beslutet och orolig över dess konsekvenser. Jag förstår att du kanske inte tycker jag bör oroa mig, men som en av hennes närmaste vänner känns det ändå någonstans ok att oroa sig för hur hennes liv kommer att påverkas av ett barn, och hur väl hon faktiskt kommer kunna ta hand om barnet.

        Jag vet ju att hon vill ge barnet hela världen och lite till och att hon kommer bli en fantastisk mamma. Men tror ändå någonstans att hon satt ribban lite för högt med plugg, kärv ekonomi osv. Därav min oro.

          Du har bara kontrollbehov. Försök att släppa det.

      Förstår hur du tänker men inte så mycket att göra nåt åt..

      Om hon nu kastar iväg allt så tycker hon förmodligen att det är värt att göra det valet ?. Men hon kan ju alltid fortsätta utbildningen senare, det är förmodligen inte bråttom med det.

      Sen om det är planerat så har de förmodligen tänkt kring ekonomi och hur allt ska gå ihop ?.

      Så jag tror inte du ska oroa dig för henne, försök vara glad för deras skull istället.

      Hon kan ju bara plugga vidare sen. Har dom en fast lön att leva på så förstår jag verkligen inte oron. Annat hade ju varit om han var arbetslös. Alla prioriterar inte karriär först. Den kan komma sen.

    The Witcher – Ja/Nej? Varför?

      Tyckte den var bra pga annorlunda, var spännande faktiskt. Är inte särskilt intresserad av sci-fi annars. Men man måste hänga med pga reser i tiden lite fram och tillbaka..

      Min man tjata på mig att se den och tillslut gjorde jag det och det var de värt =) Ge den ett par avsnitt, tog typ 2-3 avsnitt innan jag började gilla den, nu längtar jag till nästa säsong! Den är lite svår att fatta, jag vet inte hur det hade gått om jag inte haft min man som förklarade för då hade jag nog gett upp, det är alltså två tidslinjer man följer vilket jag hatar hahaha men eftersom att jag hade min man som förklara så blev jag inte förvirrad och omotiverad. Men if you hang in there 😉

      Spelet ? ja

    Undrar över 2 saker:
    1. Blivit kallad på en andra intervju på ett jobb inom statlig myndighet, hur stora är chanserna att faktiskt landa jobbet? Har redan träffat högsta chefen och ska nu träffa en HR-person och min närmsta chef.

    2. I vilka butiker hittar man fina kontorskläder såsom kavajer med bra kvalitet? För absolut kosta uppåt 1800.

      1. På de intervjuer jag blivit kallad flera ggr har vi oftast varit 2 st. som blivit kallade igen. Men ser säkert olika ut.

      2. HM har faktiskt en del snygga, annars MQ, Filippa K, Gant, Tiger..

        Inte h&ms kontorskläder! Kolla efter kavajer på deras andra avdelningar istället.

    Vi hade 100 gäster och vårt bröllop kostade cirka 50.000 kr. Det bästa spartipset jag har är att ha tid att planera, det tar tid att komma undan så ekonomiskt som möjligt och hinna jämföra priser etc. Vi hade nog kunnat göra det ännu billigare om vi haft mer tid att planera, vi hade bara 6 månader på oss dock 🙂 Men det som drog ned priset för oss var att vi köpte all alkohol i Tyskland, gjorde alla dekorationer etc själva, bad om hjälp med tårtan samt att ordna inför bröllopet av vänner, hade vänner som stod för musiken, hittade en billigt ställe att vara på, hade ingen make up artist, dyra ringar eller speciellt dyra kläder. Vi hade schema i baren för gäster som kunde hjälpa till vara ”bartenders” under kvällen (enbart en stund i taget dock!). Var inte rädd för att ge vänner och släkt uppgifter att hjälpa till med inför bröllopet, ofta tycker folk att det är roligt att vara lite mer involverade. Satsa dock på att betala folk som städar upp efter bröllopet så ni eller era gäster slipper hjälpa till med det, det borde vi själva ha haft!!!

      Oj, nu kom visst den här kommentaren helt fel 🙂

    Söker Instagram!
    Mikaela Forni och gänget umgicks förut men en mörkhyad tjej som hette något med Sipens/Siemens i efternamn. Hon jobbade som modell har jag för mig.
    Hittade hennes Instagram tidigare i år och hon hade två små barn och verkade bo på landet. Nu kan jag inte minnas vad hon heter på Instagram, någon som vet?

      iMilk 🙂

        Tack! <3

    Vad hände med Coronaviruset?

      Det kom, det smittade, det segrade.

      Det fick slut på lime-klyftor och kastade in handduken.

      Det har varit tyst om det ett tag nu. Bara att avvakta och se vad som händer.

    Jag jobbar med en person (samma team) som är otrevlig mot mig och ger mig uppgifter som hon själv inte vill göra (hon har själv sagt det). Hennes skrivbord är mittemot mitt så jag kan inte undvika henne… Varje dag så klagar hon högt om våra arbetskamrater och chefer om hur mycket hon ogillar dem, att de borde få sparken, säger på ”skoj” att hon vill slå ner dem etc. Det har varit klagomål om den här personen tidigare, men tyvärr så håller min chef henne om ryggen vilket har gjort att jag inte vågar klaga. Jag har tagit upp hennes beteende tidigare när jag först började där (har jobbat där ett år) men ingenting ändrades. Jag försöker verkligen bara undvika henne men ibland säger jag ifrån, men inga av mina strategier har fungerat hittills och jag tycker att det är skitjobbigt att jobba så nära med den här personen.

    Vad gör man? Har någon varit i en liknande sits och kan ge mig några tips?

      Börja ignorera henne då hon pratar med dig. Kolla på henne, rynka lite på ögonbrynen, kolla bort. Om hon ifrågasätter vad du gör säg bara : allt du säger är så ointressant så jag orkar inte ens bemöda mig att lyssna.

      Det är nog en tjej du behöver stångas med och visa lite äggstockar (hehe). Så börja så och ge dig inte vika och bli ledsen eller så. Då kommer hon anse sig vinna och se dig som svag.

    Skulle ni byta namn på en tvååring om ni insåg att namnet inte blir uttalat som ni vill? Samt för att underlätta för framtiden ex slippa bokstavera/flera olika uttal på sitt namn.

    Han har idag ett arabiskt namn soM jag trodde skulle uttalas på ett visst sätt men blir uttalat Fult på svenska. Vi är araber ska tilläggas. Funderar på att döpa honom till Gabriel vilket även är arabiskt.

      Hmm. Svårt. Jag har utlandsfödda föräldrar och av omtanke gav de mig ett väldigt svenskt namn. Men eh, de insåg inte att det valda namnet var totalt omodernt (ett riktigt kärringnamn!) och jag hatade det hela barndomen/tonåren. Som vuxen bytte jag till ett namn som är vanligt från landet där jag har rötter – jag ÄLSKAR mitt nya namn. 🙂 Många uttalar det fel, stavar det fel, det skiter jag i helt enkelt, jag bara rättar dem och ler snällt. 🙂

        Förstår helt. Har själv ett namn som jag alltid behöver bokstavera och uttala övertydligt för att ingen får till det rätt enbart av att läsa namnet och vill helst skona sonen från det. Jätte svårt och har så mycket ångest kring detta.

      Vår son har ett gammalt nordiskt namn som många också uttalar fel. Det uttalar det amerikanskt istället ? Tycker inte ni behöver byta. Men sätt annars Gabriel som mellan namn så kan han använda det om han vill när han blir äldre?

        Tack för svar ? Ska ta upp det med maken. Han får behålla sitt namn tills/om han vill byta själv.

    Vart har Isabella Löwengrips blogg tagit vägen???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.