Tredje gången gillt för Dessie?

2015 köpte Dessie pitbullvalpen ”Bubba” efter att ha fått lämna bort sin Chihuahua ”Coco” under långa perioder pga hennes kille Simons allergi.
”Bubba” gör hon sig av med efter bara några månader – fortfarande 2015 – eftersom hennes son blivit allergisk mot den.
2017 meddelar hon på Instagram att hon permanent måste lämna bort Chihuahuan ”Coco” pga sonens allergier, och nu 2020 så har Dessie köpt en ny hundvalp, en Pomeranian som vissa anser vara mer allergivänliga än andra raser, men ingen hund (eller katt) kan anses HELT allergivänliga.
Ta våra två ”allergivänliga” Cornish Rex-katter.
Vi adopterade dem eftersom ett barn i familjen blivit akut allergisk mot dem.

Dessie är alltså inne på sin tredje hund nu då, trots att sonen varit allergisk mot de båda föregångarna. 
Risken att sonen kommer vara allergisk mot även denna hund är överhängande, eftersom forskning visar på att det inte finns några raser som på riktigt kan kallas allergivänliga.
Enligt den holländska forskningsstudien (Vredegoor et al, Journal of Allergy and Clinical Immunology, volym 130, 2012) så går det att utläsa viss skillnad mellan olika raser men att den stora variationen finns på individnivå, alltså mellan hundar av samma ras.
Risken är alltså väldigt hög att sonen kommer vara allergisk, även mot den här hunden. Det borde till och med Dessie kunna räkna ut med knäna.

Hundar är levande varelser och inga leksaker man köper för att roa sig med så länge det känns kul för att sedan göra sig av med.
Jag skulle ALDRIG ens överväga att sälja en valp till Dessie med tanke på hennes meriter som ansvarsfull hundägare.

En gång är ingen gång men TRE gången är fan två för mycket, men kanske kan hon filma sonens allergiutveckling och hur hon tvingas göra sig av med ytterligare en hund för att sedan publicera klippet på den Youtubekanal han är på tok för ung för att ha?

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så dumt. Både för hunden och sonen. Man kan bli riktigt sjuk av att leva med ett djur man inte tål.

  Svara

   Verkligen! Är man sex år kanske man älskar sin lilla hund så mycket att man inte vågar berätta om man mår dåligt av den, vilket så klart blir extra dåligt.

   Svara

    Sånna som hon ska inte ha djur. Punkt slut.

    Svara

    En vettig förälder lär se symptom på allergi, inget man kan dölja. Röda rinnande ögon, täppt, snorig mm.
    Kanske Dessies son har varit omkring en hund av denna ras ofta och då sett att han tål denna ras.

    Svara

     Det fungerar inte så. Man tål inte vissa raser utan det skiljer sig mellan individuella hundar och inte mellan hundraser.

     Och till viss del kan man dölja hur mycket man faktiskt påverkas av allergin, när det kommer till allmäntillståndet (trötthet m.m). Röda rinnande ögon går naturligtvis inte att trolla bort.

     Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   Så illa är inte Som ni låter! Första hunden finns kvar i familjen. Den andra hunden skaffade barnets pappa . Pappan har nu har skaffat den som han och Barnet tål . Inte Dessie.

   Svara

  Detta inlägg kunde du väl skriva om det nu blir så att du har rätt? 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Är väl ett lika märkligt beslut oavsett (av dessie alltså)

   Svara

   Va?

   Svara

    Jag tolkade din kommentar att detta inlägg bara är relevant om sonen uppvisar allergi mot hunden, men jag kanske missförstod 🙂

    Svara

  Fattar inte hur man kan riskera barnets hälsa. Bara för han inte har ett syskon skaffar man ett djur. Idioti!!

  Svara

   Men ellerhur. Och lär ju vara jobbigt både för sonen och hunden om det inte funkar och hon måste lämna bort den 😔

   Svara

   Att skaffa en hund och veta att det finns en familjemedlem som är allergisk och som kan få en reaktion skadar inte bara familjemedlem utan hunden med. Valpen behöver trygghet. Oansvarigt och egoistiskt mot ett djur som inte kan fatta sina egna beslut

   Svara

  Jag håller med dig helt och hållet!

  Att skaffa hund borde ses som ett lika stort åtagande som att skaffa barn.

  Svara

   Fast nja…? Inte riktigt va?

   Svara

    Jo.

    Svara

     Jo, det är ett lika stort åtagande. Tycker man inte det bör man inte skaffa hund. Valpen behöver allt en bebis behöver, och så är det även när valpen blivit vuxen. Alla beslut utgår från hundens bästa.

     Svara

   På ett sätt har du rätt, det är ett stort ansvar man tar på sig och man är skyldig att ge sina djur en trygg tillvaro och den omvårdnad de behöver.

   Men i övrigt går det naturligtvis inte att jämföra.

   Ansvarsbiten gör att man bör tänka till både en och två gånger, dock.

   Svara

   Jag var själv hundägare en kort tid.Det var min och familjens dröm. Av olika, mycket komplexa skäl, gick det inte att ha kvar valpen. Fruktansvärt att lämna tillbaka till kenneln, som bemötte oss på bästa tänkbara sätt.
   Det finns olika skäl varför det inte fungerar. Det kan vara svårt för utomstående att förstå varför och för vår del har det varit lättare för barnen att säga ”mamma blev allergisk” när skolkamraterna undrar. Så var dock inte fallet.

   Varenda dag saknar jag min älskade hund och gråter av saknad, men vi kunde inte ha kvar honom. Jag ser det inte alls som omöjligt att vi blir hundägare på nytt inom något år. Det skulle vara lätt att döma oss också, men har man inte all fakta ska man vara försiktig att döma.

   Svara

    Vilka var dessa komplexa skäl som ni inte kunde förutse innan ni skaffade hund?

    Svara

     Hon har vetat om allergier när hon skaffat hund, det är inte okej. Det är inte ett hemskt missöde som inträffat, det är resultatet av ett egoistiskt beslut.

     Svara

    ” Jag ser det inte alls som omöjligt att vi blir hundägare på nytt inom något år.” Du är dum i huvudet.

    Svara

   Absolut! Hund är ett ANSVAR. Barn också ett ANSVAR. Tyvärr fattar inte många det. Alla är inte lämpliga till att vara föräldrar eller ha djur hemma.

   Svara

  Labradoodle är väl annars den hundras iaf jag tänker på så som mest ”allergivänlig”. Sånt kan ju dock skilja sig, både inom rasen såklart, men även inom en och samma kull.

  Svara

   Förutom att det inte är en ras utan en blandning mellan två raser

   Svara

   Helt meningslös blandras. Doodles eller poo raserna är för typer som inte har råd med renrasig pudel.

   Svara

    Labradoodles brukar vara mycket dyrare än renrasiga hundar. Kostar helt sjukt mycket, ofta 35-50 000 kronor. Googla!

    Svara

     Folk är dumma i huvudet som betalar så mycket för en blandras 😂

     Svara

      Din kommentar var i vilket fall som helst felaktig 🙂

      Svara

       Felaktig kanske men renrasiga hundar är mer värda rasmässigt och kommer alltid vara det. Du kan aldrig vinna priset med en blandis

       Svara

        Jag råkar ha en poo-blandning som är det absolut finaste hund jag någonsin träffat. Har vuxit upp med pudlar vilket är en fantastisk ras men lynnet på min lilla kille idag är oslagbart. Att säga att doodles är meningslös blandras påvisar bara hur exkluderande hundvärlden faktiskt är. Låt mig bara påminna dig om att ALLA hundraser en gång varit blandad med både en och tusen andra raser för att bli just vad de är idag. Och att vurma för renrasiga stackare som ofta (inte alltid) både har det ena och andra medfödda felet är ju faktiskt bara absurt. En frisk hund är väl ändå huvudsaken? Jag kan hålla med om att det vissa doodles är väldigt dyra för tillfället, men här handlar det om utbud och efterfrågan. En chihuahua kunde kosta samma för 10-15 år sen när den rasen var trendig pga Paris Hilton. Att de skulle vara mina ”värda” kanske går att applicera i din värd om du tycker att utställning etc är viktigt så absolut, men för mig som aktivt valt att köpa en blandras (för 10,500kr vilket är ett rimligt pris i min värld) så är det galenskap.

        Svara

     Det är ju vad ”vanliga” hundar också brukar kosta. Men det beror ju väldigt mycket på rad (OBS menar då renrasiga raser).

     Svara

      Nej. De flesta raser kostar mycket mindre. Undantag vissa ovanliga raser som t ex bostonterrier.

      Svara

    De är ju ofta dyrare än pudlar och labradorer, vad dillar du om? Vi snackar liksom inte en valp med en labbe till pappa och pudel till mamma.

    Svara

    Spelar det någon roll hur mycket en ras/blandras kostar? Om någon ekonomiskt har råd med en renrasig pudel, men vill ha en doodle pga utseende/personlighet? 😂 Så muppig kommentar… Enda anledningen till att inte köpa en viss ras bör vara av rasens sviktande hälsa.

    (Jag har inte hund, är inte kränkt hehe)

    Svara

     Det är inget fel med att ha en blandras, men det är löjligt att betala dubbelt så mycket för en blandras som man skulle ha betalat för en renrasig hund.

     Svara

     Tyvärr förekommer väldigt mycket oseriös och oetisk avel pga den enorma efterfrågan på dessa superpopulära nya blandraser som Cockerpoo och Labradoodle. Bland annat förekommer mycket inavel som leder till allvarliga genetiska defekter och hälsoproblem. Många gånger avlar man också på defekta föräldrar.

     Att detta är ett växande problem är inte konstigt då det är extremt ”lätta” pengar eftersom man utan kunskap okontrollerat kan avla på vilka hundar som helst och ta ut rena fantasisummor för valparna. Naiva valpköpare står i kö och har ingen aning om hur de ska ta reda på om den är framavlad med rätt individer.

     Svara

      Det finns många hälsoproblem bland renrasiga hundar också.

      Svara

       Och vad exakt skulle det ha med saken att göra?
       Herregud.

       Svara

   Läste en artikel i Hundsport för ett tag sedan, att ett test gjordes på flertalet raser, däribland pudelkorsningar, om vilken som utsöndrade minst allergen. Som någon annan skrev så skiljer det sig från individ till individ, men i det testet var faktiskt renrasig Labrador mest allergivänlig! Tyvärr ingen källa på detta.

   Svara

    Labradoodle är dock ingen erkänd ras

    Svara

   Alla doodle hundar är blandning av 1 ras som är allergivänlig och 1 ras som inte är allergivänlig, så det är större chans att man är allergisk emot en doodle jämfört med en renrasig hund som är helt efter föräldrar av allergivänlig ras.
   Jag tycker det smartaste hade vart att leta efter en omplacering av den ras dem vill ha (tex från uppfödare), ta den på prov (säga till sonen att dem är hundvakt i 3-4 veckor), och se hur sonen reagerar på hunden. Då är sonen beredd att hunden ska åka om ett par veckor, och tål sonen hunden blir det en kul present att den får stanna permanent.
   Sedan är valpar svårt med allergi, man kan vara allergisk emot valpar och tåla könsmogna vuxna, och tvärt om, man tål valpen men blir allergisk när den blir könsmogen.

   Svara

    Finns inte allergivänliga raser. Så pudeln är inte heller någon garanti. Många gånger reagerar en på hundens saliv, och då spelar det mindre roll om hunden fäller eller ej.

    Svara

     Det finns aldrig några garantier vilket är anledningen till att uttrycket är just allergivänlig och inte allergisäker eller liknande. Finns massvis med människor som tål pudlar men inte andra hundar = allergivänlig ras.

     Svara

      Det handlar om att kvalster och andra allergen inte lossnar lika lätt från hunden om den inte fäller. Men hud, saliv mm kommer alltid.
      Finns massor av människor som inte tål pudlar, men massvis av andra raser. 🙂
      Själv var jag extremt allergisk mot grannens två ”allergivänliga” bichon frise (stavning?) medan det fungerade med kompisens golden.

      Svara

     Anonym / 2020-02-12 20:12. Jo det finns visst allergiVÄNLIGA raser, dock inga allergifria raser eller liknande som alla allergiker tål 😉

     Svara

  Vi har redan sett hennes beteende i trafiken och förstått att hon inte kan tänka. Ok det var lågt..

  Svara

  definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig andra resultat. Vilken oroväckande syn på liv hon åtar sig gång på gång, utan en tanke på hundarna. Nej, vissa ska inte ha varken hund eller barn och skulle jag vara uppfödare skulle jag ALDRIG sälja en hund till en så ansvarslös människa! Fy!

  Svara

  Så en hund som har ett kärleksfullt hem i två år för att sedan få ett bra hem i fem år och därefter ett nytt bra hem i två år kommer lida. Hästar till exempel byter ägare ganska frekvent 🤷
  En hund är en hund.

  Svara

   Men såklart det är synd om en hund som lärt känna någon i två år och fått den personen/personerna som sin trygghet och plötsligt rycks därifrån.

   Svara

   En hund och en häst är iofs inte lika. En häst blir sällan fäst vid sin matte på samma sätt som en hund. Däremot kan ju hästen bli fäst vid andra saker, som sina hästkompisar till exempel. Tycker inte att man säljer varken hundar eller hästar hur som helst. Men behöver man sälja och djuret får ett bra hem så är det å andra sidan inte hela världen det heller.

   Svara

    ”En häst blir sällan fäst vid sin matte på samma sätt som en hund” – Jag lever i en annan verklighet. Min häst litar inte på någon annan än mig och det skulle vara en katastrof om han tvingades byta ägare. Min hund skulle byta ut mig mot en ny person med en korvbit, vilken dag i veckan som helst. Att hästar hanteras som handelsvaror och att vissa blir vandringspokaler betyder inte att hästar inte knyter an till människor. Jag har en betydligt närmare relation till min häst, än de relationer jag haft med hundar. Och då har jag ändå haft fantastiska hundar.

    Svara

   Det är givetvis ett trauma för hunden att bli bortlämnad. Så det är synd om hunden även om den kommer till en ny bra familj och sedan får det bra.

   Svara

   Man träffar sällan en häst lika ofta som en hund. Hunden bor i ens hem och man delar sin vardag med den, så funkar det inte med hästar.

   Svara

   Du underskattar hundars intelligens och tillgivenhet otroligt mycket. Men det är sant att en hund är en hund, och hundar mår inte bra av att byta hem flera gånger under sin livstid. De vill vara med sin flock.

   Svara

   Det blev säkert en bra människa av dig trots allt. Men vet du, jag hade önskat att du inte hade behövt byta familjer. Du hade förtjänat att få det bra på en gång och få trygghet och stabilitet!

   Svara

  Blablabla så länge hunden mår bra kommer den inte dö av att byta en familj en gång.

  Jag flyttade runt jättemycket som barn mellan fosterfamiljer, blev något av mig som vuxen ändå

  O detta handlar om en hund 🤦‍♀️

  Ni behöver större problem o fokusera på.

  Håller med dock om att hundar förtjänar stabila hem med massor av kärlek, men låt dessies försöka, så länge hunden inte får typ tio olika hem vilket inte kommer hända.. så är allt chill 👍

  Svara

   Ingen påstod att hunden ska dö av det. Men självklart kan man inte behandla hundar hur som helst så länge man inte dödar dem 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Det är inga leksaker.

   Svara

    Sedan handlar det inte bara om hunden, utan även sonen. Oansvarigt att utsätta honom för detta, både fysiskt och psykiskt.

    Svara

   Alla är inte som du. Hundar är individer.

   Svara

    Hundar är inte individer. Hundar är djur. Jag älskar hundar och har själv 2 stycken men man måste ha viss skillnad på människor och djur.

    Svara

     Ingen påstod att hon ska behandla hunden som en människa. Men att medvetet utsätta sonen och hunden för detta när hon vet hur det gick förra gången är oansvarigt.

     Svara

      Jo hundar är i allra högsta grad individer. Suck! Precis som vi människor är olika individer.

      Då har du två olika individer av hundar hemma med olika personlighet och egenskaper.

      Du har rätt i att hundar är djur och att vi är människor men vad har det med saken att göra? Jag vet skillnaden 😉

      Svara

       Människor är också djur men det är sällan som någon säljer sina barn på blocket när man blir ”allergisk” eller får ändrade hemförhållanden? En valp får samma relation till dig som ditt barn får till dig, oavsättligt om du tycker att en ”hund är en hund”. Du är hundens mamma.

       Svara

        Jämför du barn och hund? Att man hundens mamma? Åh herregud 🧐

        Svara

         Ja du är hundens mamma, tror du att hundar tar hand om sig själva? en hund är i precis samma beroendeställning till dig som ett litet barn oavsättligt vad du har för värdering om djur.

         Svara

     Men självklart är även djur individer?? Vissa är lata, andra energiska, vissa sociala, andra asociala m.m. Det är stor skillnad på olika hundar. Håller med om att man ska göra skillnad på djur och människor, men det betyder inte att hundar inte är individer.

     Svara

     Fast, hundar har faktiskt personligheter och har olika preferenser och tankemönster. Så de är i allra högsta grad individer.
     Dessutom är människan också ett djur. Det finns egentligen ingenting som skiljer oss från andra djur. Förutom att vi är den absolut överlägset den mest destruktiva rasen.

     Svara

     En individ definieras enligt SAOB som en enskild varelse. Hundar är i allra högsta grad (olika) individer.

     Svara

     Sluta kommentera som en besserwisser när du är obildad

     Svara

     Människor är djur

     Svara

      Människor är as

      Svara

       Nailed it.

       Svara

   Men är du efterbl*ven? Du kan inte jämföra dina flyttar och fosterhem med en hund. Herregud 🥵

   Svara

  Hunden bör ju även träffa andra jyckar….och det klarar inte sonen pga allergin.

  Borde införas koll för att skaffa djur.

  Svara

   Hundar har inget behov av att träffa andra dock. Inget de lider av om de är själva. De har sin flock hemma

   Svara

    Det florerar så mycket okunskap i den här tråden att man baxnar.
    Jo, unga hundar behöver definitivt träffa och socialisera med andra hundar!! Det är väldigt viktigt att lära hundar interagera med andra hundar på rätt sätt. Ett självklart inslag i deras miljö- och socialträning.
    Även äldre hundar har glädje av att träffa andra hundar som de gillar och behöver få ha ett par hundkompisar att ”prata hundspråk” med lite då och då. Okända hundar är inte viktiga för dem, utan det gäller hundar som känner varandra.

    Däremot är det inte viktigt för dem att bo med andra hundar, utan då räcker det att vara enda hunden i en övrigt tvåbent flock.

    Svara

  Skaffa ett syskon med en anonym pappa är mer rimligt än utsätta sin unge för allergier….

  Svara

   Huh?

   Svara

  Huruvida hunden är ”allergivänlig” eller ej tycker jag är rätt irrelevant då man aldrig kan säga sånt säkert från individ till individ. Mer intresserad till VARFÖR hon skaffar en hund med allt ansvar det innebär i 10-15 år? Hon som verkar ha tendens till att flänga och vilja resa mycket, kanske inte så praktiskt med ett djur då. I överlag förstår jag inte folk som skaffar hundar för att de är ”söta”.

  Svara

   Förhoppningvis anpassar man ju sig efter hunden. En människa som gillar att resa osv kan ju skaffa ett djur och ändra sin livsstil för dennes skull.

   Svara

   Vi kan ju köra en vadslagning hur länge hunden blir kvar…

   Svara

  En hamster hade kanske varit ett bättre djur att börja med för T än en hund…

  Svara

  Har sonen fått träffa hunden/hundar från samma ras innan? Dessie skriver ju att ”man får testa innan”, så då kanske de har gjort det, men tänker att det ändå var en överraskning åt sonen? Så det låter inte som att han riktigt var med på skeppet? Tänker om det har framkommit någonstans

  Svara

   Man kan påverkas olika från hund till hund (även om det är samma ras) och att träffa hunden lite då och då behöver inte heller vara ett bra sätt att se om man känner allergi. Min kompis skaffade en allergivänlig hund och första gångerna kände jag ingenting men efter ett par gånger började jag känna av den och fick jag röda ögon och tyngre andning

   Svara

    Gissade att det kunde vara något sånt 🙂

    Svara

     Ja jag förstod det. Enligt mig spelar det ingen roll 🙂

     Svara

   När jag skaffade min katt (en raskatt som tenderar att vara allergivänligare) fick jag åka till uppfödaren innan och träffa katter och kattungar, jag hade även med mig ett örngott som katterna lekte med och gosade med. Antar att Dessie gjort någonting liknande med hunden om hon nu har testat.

   Svara

    Jag är 99% säker på att du antar fel här. Tyvärr.

    Svara

     Tyvärr tror jag också det.

     Svara

  Jag avskyr när människor köper och slänger ut djur på löpande band som om det vore leksaker.
  Dessutom tycker jag inte man köper ett djur åt ett barn. Speciellt inte så ung.
  Det är liv vi pratar om.

  Svara

  Vad är det som säger att ungen är allergisk överhuvudtaget? Kanske berodde på tidsbrist och hon skyllde på att sin son var allergisk för att slippa bli påhoppad när hon oansvarigt lämnade bort de andra?

  Svara

   Vi får ju såklart utgå från att det hon sa stämde. Vi kan inte sitta och hitta på egna sanningar

   Svara

  Men så sanslöst – och så ansvarslöst. Dels mot hunden men också mot sonen, som nu ska känna sig ”skyldig” till att 3 älskade hundar måst lämnas bort.

  En Pomeranian är verkligen inte allergivänlig!! Hur tänker hon?!?

  Svara

   PS. Inte bara skyldig utan jätteledsen dessutom. Och hela tiden känna att felet är hans… DS.

   Svara

   En hane är allergivänligare (enligt vissa) på grund av att de inte fäller.

   Svara

    De fäller visst, men bara ca en gång om året till skillnad mot tikarna som fäller två gånger om året. Och man kan tåla hundars päls men vara väldigt allergisk mot deras hudceller, saliv och/eller urin.

    Svara

   Pomeranian klassas tydligen som allergivänliga, det visste jag inte om, men googlade och jepp dem klassas som allergivänliga precis som tex pudlar och nakenhundar 🙂

   Svara

  Jag vet att forskare på Karolinska varit på väg att utveckla någon form av test där man kan se i förväg om man är allergisk mot en specifik hund – en individ alltså. Dessutom har det flera gånger varit på väg att hittas riktigt botemedel mot allergi mot katt och hund, men läkemedelsbolagen motarbetar detta på alla sätt de kan (köper upp patent osv). eftersom deras absolut största inkomstkälla är allergimedicin. Här berättar docent Hans Grönlund: https://www.youtube.com/watch?v=BxE1lw9lusQ

  Svara

   Min kompis mamma fick sprutor mot allergi för ca. 15 år sedan, de hjälpte henne såpass att de kunde skaffa hund. Tråkigt om de faktiskt patenterar bort dessa (fast, YouTube….)

   Svara

  Ahem ahem Felicia Aveklew

  Svara

  Vi skaffade vår första katt när jag var 12 och gav bort den sista när jag var 28. I 16 år har jag gått runt mer eller mindre konstant ”förkyld” utan att fatta varför. Skyllde på allt annat än allergi. Det är inte speciellt snällt mot ett barn, och det är inte alltid andra märker att man mår dåligt heller.

  Svara

   Och detta är alltså det lindriga scenariot, man kan ju må mycket sämre också.

   Svara

    Jag utvecklade astma av att bo med mina katter, trodde också att jag bara var småförkyld heeeela hela tiden… tills jag slutade få luft om nätterna och gjorde ett pricktest😭

    Svara

  Felicia Aweklew skaffade en hund i augusti som nu fått flytta då den ”inte mådde bra av hennes livstil”. D.v.s. att hon reser mycket och dylikt. Många kommenterade att hon borde ha tänkt på detta innan hon skaffade hunden då hon borde vara medveten om livsstilen hon har, samt att man måste anpassa sitt liv efter djuret om man väljer att skaffa ett. Måste säga att jag håller med dessa kommentarer. Riktigt oansvarigt beteende att utsätta ett djur på det sättet.

  Svara

   Hon gjorde i alla fall något åt saken och såg till att hunden fick ett nytt hem. Våra grannar lämnar sina hundar ensamma i många timmar flera gånger i veckan, och då skäller hundarna oavbrutet.

   Svara

    Då har dina grannar gjort det på fel sätt. Man måste göra hundar vana med att vara ”själva” liten bit för taget. Om de har varandra är det inte farligt för dom att vara själva, bara de får rastas ordentligt. Majoriteten lämnar väll sina hundar när de är på jobbet? Felicia kunde FÖRUTSE att det inte gick för henne att skaffa hund, men dum som hon är så blundade hon för det. Stackars hennes valp.

    Svara

  Felicia Aveklew skaffade ju en hund lite spontant och sen kom hon på att en hund inte passade in i hennes liv, så den fick flytta🙄 om man skaffar en hund får man ju faktiskt anpassa sitt liv efter den, om man inte är redo för det då kanske man inte ska skaffa hund.

  Svara

  Hade nog varit bättre att inte skaffa den där hunden..

  Svara

  Vad är detta? Hon är så korkad. Stackars ban och hund. Hur står någon ut medhenne?

  Svara

  Dessa influenser skaffar djur som att de är underkläder. När de inte längre passar så kastar man. Tappade all respekt för Felici Aweklev som lämnade sin hund när hon flyttade till Stockholm. ”Han trivdes inte att åka tåg fram och tillbaka, gå på event, vara ensam” NÄÄÄÄHÄÄÄÄ?!

  Svara

   Hemskt. Den enda trösten i det är att hunden förhoppningsvis har en eller flera människor som tar väl hand om den nu. Så otroligt naivt att tro att man inte måste göra ganska stora uppoffringar när man skaffar hund. Man blir låst, man kan inte vara hemifrån hur länge man vill och man måste ibland tacka nej till saker man vill göra eller gå på, för hundens behov går faktiskt före. Den är helt beroende av sin ägare och det ansvaret måste man vara beredd att ta om man ska ha hund.

   Svara

  Blir så trött på influencer som skaffar hund för att ha som accessoar och för att dra in likes.
  Fick panik när jag kollade på en video med Ben Mitkus och hans tjej där de berättade att de funderat på att skaffa en aussie. Tror inte de tänkt på hur mycket en sån hund kräver utan det är utseendet som talar.

  Svara

  Sorgligt beteende och jag har ångest för att min gamla trogna vovve snart lämnar mig efter 13 år ❤️

  Svara

   Alltid lika tungt att behöva ta farväl, men i slutändan också alltid värt den smärtan, för åren man har haft tillsammans vill man aldrig ha ogjorda❤️

   Svara

  Tikar kan vara mindre allergiframkallande än hanhundar enigt min astma allergiläkare på Sophiahemmet. Är hundvakt ungefär var tredje månad några timmar och helt plötsligt har jag blivit allergisk i vuxen ålder. Jag hade ju tänkt skaffa hund istället för katt eftersom får andningsbesvär och extrema utslag över hela kroppen vid kontakt med katter men nu blir det ingen hund heller. Har så många vänner som säger att jag ska chansa men det kommer absolut inte att hända, blir ledsen bara jag tänker på att lämna bort den.

  Svara

   Tycker inte man ska chansa. Dock har jag hund och kände inte av någon allergi i början(hälsade självklart på kenneln ofta innan köp). Numera efter 10 år blir jag allergisk vid fällningstider, och om jag har varit borta från hunden ett tag blir jag lite allergisk, och om hon slickar mig måste jag tvätta direkt så jag inte får utslag och kli.. eller klappar och sen kliar i ögonen. Jag tror det till viss del handlar om att jag är van vid henne och därför tål henne bättre än andra hundar.
   Jag får andnöd hos andra hundägare och blir superallergisk när jag är nära en annan hund.
   För min del är det min bebis och jag tycker inte det är så farligt för min del. Hade det varit värre hade jag fått titta på andra lösningar som regelbunden allergimedicin/sprutor i första hand. Kanske prova umgås med en hund en längre tid? Just för skillnaden mellan individer och kanske vanan, men det vet jag inte om det bara är vad jag tror eller om det kan stödjas? ❤️

   Svara

  Min jätteallergiska dotter tål vinthundar. Inga andra raser går. Innan vi köpte hund så passade vi två whippets i tre veckor och när vi märkte att det fungerade och fick ok av läkaren så hämtade vi en omplacering eftersom att valpar ofta är värst för en allergiker. Nu har vi en sloughi och det går lika bra som whippet.

  Så visst finns det undantag men jag skulle aldrig köpt en valp med risk för omplacering eller mitt barns hälsa.

  Svara

  Vi köpte en dvärgpudel, gick jättebra i två år och sedan började jag bli successivt sämre. Efter 5,5 år insåg vi att om min lungfunktion någonsin ska bli bättre måste han flytta. Kort och gott han flyttade till svärföräldrarna. Nu när de kommer på besök klarar jag inte längre av han. 🤷🏼‍♀️ Jag klarade aldrig av deras kungspudel innan heller. Så allt beror på individ.

  Svara

  Egoistiskt och ogenomtänkt. Precis som Felicia Aveklews beslut om att adoptera sin lilla hund och sen woooops den passade visst inte min livsstil 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

  Svara

   Förstår inte hur man kan lämna bort sin vän så lättvindigt bara för att det inte passar. Skulle aldrig kunna lämna bort min katt, han är ju min bästis.

   Svara

  Det går att ha hund även om man reser mycket, man kan ta med hunden eller ha en och samma hundvakt som blir som ett andra hem för hunden. Dock är det viktigt att prata med uppfödaren innan köpet så man får en individ och ras som passar för mycket resande och nya miljöer, mm

  Svara

  Min man är allergisk mot alla sorters pälsdjur och vi försökte se om han funkade med en samojed (också allergivänliga variant tror de eller ej), så vi åkte till en kennel i flera omgångar för att se reaktion. Fungerade jättebra till en början men sen när pollensäsongen kom och de kom andra symtom för andra allergier så blev han riktigt dålig även kring dessa hundarna, och med dålig menar jag såklart att det tydligt gick att se att han mådde ännu sämre vid hundarna, och sen är han vuxen också och han berätta att han kände de också😂. Så vi konstaterade för denna gång att vi inte kan ha hund för risken att eventuellt behöva lämna ifrån den var för stor.

  Det jag vill säga med detta är att visst, allergier kan uppkomma även för den som i regel är allergifri men vi ville absolut inte chansa. Djur ska ju inte flängas omkring och hur gosiga och kärleksfulla dom än må vara så behöver man i vissa fall acceptera att situationen är sådan.

  Vi behöver inte utgå från att Dessie inte undersökt situationen med sin son innan hon köpte denna hund men det finns självklart en större risk i denna situation att hunden eventuellt kan behöva adopteras bort.

  Håller tummarna för att det blir lyckligt för alla inblandade!

  Svara

  Snälla camcam, ändra i inlägget och skriv blandras på Bubba. Han är (om han fortfarande lever) en blandras och inget annat. Jag har en av hans kullbröder och det är inte ens en tå pitbull i hunden

  Svara

  Kan hålla med om att det är
  Korkat, men att skriva att dom har den så länge det är kul för att sen göra sig av med den var väl en tveksam formulering?

  Svara

  Jag hoppas att hon och sonen varit och hälsat på valpen/valparna innan men eftersom det är en överraskning så vet jag inte. Jag har en syster som är allergisk mot hundar men vår shihtzu går det utmärkt för henne att umgås med då han inte fäller päls. Har hänt att hon reagerat lite någon enstaka gång (typ om han slickat henne på händerna och hon sen petat sig i ansiktet utan att tvätta händerna före), men det kanske beror på hur pass allergisk man är om det funkar eller inte 🙂

  Svara

  Det jag kan ifrågasätta är att hennes son är lite för liten för att ”sköta” om en hund? Skriver inom citationstecken för jag hoppas ju att Dessie står för merparten av hanteringen och uppfostran. Jag har själv hund och många av mina kollegor säger att de också funderar på att skaffa en men att de vill vänta tills att deras barn är gamla nog att kunna promenera med hunden på egen hand + rasta den efter skolan.

  Sen tror jag, tyvärr, att Dessie fallit i storleksfällan i sitt hundköp och tror att iom att det är en liten hund så är det lättskött. Pomeranians är tuffa små kakor, som dessutom är hemkära och helst inte vill vara ensam längre stunder. Pga de är så små så kan de inte heller leka med större hundar eller mindre barn. Det finns egentligen inga hundar som gillar att följa med på events och åka långa bilresor. Skaffar man hund så måste man förstå att alla, oavsett ras, behöver ett visst mått av aktivering. Du måste som ansvarig hundägare se till att din hund får motion, mental aktivering och träning (och massa gos såklart men det säger ju sig självt:))

  Svara

  Vilken j….a bimbo. Kan folk sluta vara så jävla basic?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.