Frågestund?

Vi testar här istället för att jag ska behöva sitta och leta frågor bland kött-tjafs och grönsaksgroll från det förra inlägget.
Undrar du något, ställ din fråga här så väljer jag ut några roliga, intressanta, spännande och efterlängtade frågor att svara på.

203 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tar du köttätare eller veganers sida?

      Har ni läst på asteri*ias senaste inlägg om Tyra?

        Med tanke på att hela Tyras familj förutom hennes ena syster tagit avstånd från henne (enligt Tyra själv på Instagram) så skulle jag ta allt som kommer från henne och vad gäller att återpublicera det med stor försiktighet.

        När familjen tar avstånd, då har det gått ganska långt, men Asterixia verkar inte ha något vidare omdöme när det kommer till att sänka CamCam så det är kanske föga förvånande iofs.

          Fast det där är ju en generalisering, kanske gäller den för din egen familj, men det är ganska så välkänt att många familjära nätverk har förlegad syn på missbruk och hur en anhörig med den problematiken ska hanteras. Folk av den gamla skolan anser ju att man ska ta avstånd och stänga alla dörrar och fönster och bryta all kontakt. Medans modern missbruksforskning menar att det är det sociala nätverket som är absolut avgörande för hur snabbt och om det ens är möjligt att tillfriskna.
          Det är ett enormt stigma och man får nog svälja sin stolthet och sina föreställningar om hur och vad de berörda parterna bör göra och inte.

          Men ja jag veeeet, på den här sidan döms folk innan de frias.

          Faktum kvarstår dock att det är en sjukdom som inte behöver fler tyngder för att sänka en person totalt

            Någonstans har också en familj en gräns för hur mycket man orkar.

            anonym 19.00 bra och fint skrivet. Tur det finns människor som dej. ?

          Känner inte Tyras familj, men jag kan tala från min egen familjs synsätt, och det skulle räcka med väldigt lite för att mina föräldrar skulle avsäga sig släktskap med mig eller mina syskon då de är konservativa av sig. Jag tror säkert de skulle få med sig min bror med, men känner att syrran skulle stå upp för mig på samma sätt som.jag står upp för henne.
          Hade våra föräldrar sett oss smygröka exempelvis…. oj oj oj!
          Då är det inte ens tal om något olagligt brukande av substanser…
          Så hoppa ned från dina dömande höga hästar för nu försöker du bara smutskasta en trasig människa som är i behov av medmänsklighet

        Om du syftar på dialogen mellan TRH och A*terixia så är det uppenbarligen ingen som bryr sig, hur du/ni än tjatar?

          *hur mycket

        Inget intressant, inte intresserad.

        Ja men alltså. Vad syftar man på för näthat mot Tyra? Jag har läst inlägg bakåt i tiden, typ 2017, (när hon släpade ut en spegel i skogen för att ta selfies t ex, och när hon la upp 39 selfies i ett blogginlägg ?)

        För t ex sådant Extremt konstigt gör Britney Spears rätt mycket också på sin instagram, och hon får rätt mkt näthat hon med för det konstiga beteendet. Men hon skyller inte heller sin ohälsa på en blogg..

        Alltså jag känner bara att Tyra lägger för mycket tid på att hata och skylla på andra. T ex efter sin olycka så hängde hon ut extremt mycket folk inom vården. Jag kan bara inte tänka mig att hon har blivit så jävla utsatt av ALLA inom vården som hon har träffat i sitt 30+ liv. Hon är en person som tycker allt är alla andras fel, punkt.

          Jag håller helt med dig. Och…det som många verkar glömma eller ha missat helt är att 2016/2017 så var det Tyra som hade den stora bloggen medan den här var relativt ny och extremt mycket mindre än Tyras blogg. Det var med andra ord HON som drog Camilla i skiten inför alla sina mängder av läsare med verkar ingen ha någon åsikt om. Men säg att Camilla sårade henne med saker hon skrev, precis på samma sätt som Tyra gjorde. Oavsett vilket, så är det tre eller rent av fyra år sedan det skrevs någonting negativt om Tyra här inne. Vad fan har hon sysslat med sedan dess kan man ju undra? Tycka synd om sig själv och skylla på Camilla istället för att ta lite eget ansvar för sitt eget liv och sitt eget tillfrisknande? Eller är det viktigare för henne att hitta någon att skylla på, att det är någon annans fel, än att göra jobbet och må bättre?

          Tror hon behöver omprioritera lite….
          Sluta fokusera på att vara ett offer och på att hitta någon att skylla ditt dåliga måendet på och inse att du inte kommer få adekvat läkarvård så länge ditt primära fokus är på att få ut smärtstillande tabletter.
          Eller så gör du samma som du gjort de senaste åren och får samma resultat.
          Valet är ditt, på samma sätt som skulden INTE är Camillas eller den här bloggens.

          Tyra betedde sig inte bra. Inte Bella heller. Det betyder inte att man själv måste sjunka till samma nivå.

        Läste, väldigt intressanta kommentarer där. LÄS

      Varför ens prata om sidor? Det är väl självklart att veganism är det bättre valet då färre djur utsätts för lidande i och med den kosten, och det säger jag som inte är vegan själv. Är bara fakta.

        Då har du helt fel fakta.

          Hur menar du?

      Måste man välja sida?

      Eller så låter du bara folk äta vad dom vill ??‍♀️

        Hur tänker man när man som dig pratar om att äta kött är ett personligt val? Det är ett val som innefattar sånt extremt lidande och död i en grym industri och jag tycker att när ditt ”personliga” val drabbar andra så kan man inte använda det argumentet.

          Spannmålsindustrin är extremt grym och det är många fler djur som plågas och dör pga den än av djurindustrin.

            Hur menar du nu?

        Inklusive hund och katt också då förmodar jag.

      Vem av de influensers som du nämner på daglig basis Tror du kommer ”hålla” längst

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Vet du met on IL än det som har kommit ut? Från en skala från 1-5 där 1-är inget alls och 5 -är det är värre än ni anar, hur mycket vet du?

    Vad tror du Kenza, IL, Angelica Blick, Kissie, Egoina, Sandra, Elsa, Paula, Margaux, Therese, Jocke&Jonna, Bianca m.m. gör om 10 år?

    Hur ser influenserbranschen ut under 20-talet?

    Vilken är den otrevligaste influensern du har haft att göra med?

      mer om…*

      Superbra frågor! Vill gärna se svar på dem.

      Vad tror du själv hon kommer svara på första frågan? Troligtvis 5 oavsett om hon vet något eller inte för hon vill alltid att alla ska tro det värsta möjliga om I.L. Positivt för I.L. som hon vet vill hon däremot inte tala högt om, det får inte finnas här. Just sayin.

      Helt klart Johanna Toftby.En diva med allt ljuspåmigsyndrom..Inser inte att kändisar skrattar åt henne.

    När ska du gifta dig?

    Gud vad ointressant. Det här var en blogg om influensers?

      Gnäll bara.

      Men fråga något du inte vet om någon influenser.

      Ja suck. Och nästa inlägg är öppet spår… Innehållsrikt ?

        Tips: läs inte.

          Men åh vilket inspirerat tips som folk inte redan har skrivit 13356 gånger på den här bloggen så fort man kritiserar. ?

            Tips: läs inte!!!!

            Men man behöver verkligen inte kritisera, det är det som är grejen! Du väljer själv att läsa den här bloggen. Du betalar inte för att läsa bloggen heller så det är inte som att du betalar för något du inte gillar. Är det nu så himla dåligt innehåll här, varför fortsätter du då att läsa?! Och om du nu vet att öppet spår är så himla himla tråkigt, då behöver du inte ens gå in där?! Öppet spår är ju för att folk ska få ställa vilka frågor de vill, för att folk behöver lätta på sina tankar mm. Låt dem göra det utan att vilja jaga bort dem till mer ”passande forum”. Kanske är det snarare så att det är ni gnällspikar som borde hitta mer passande sidor att hänga på.

        Men gud vad tråkigt du måste ha om en dag på bloggen här är så innehållslös i dina mått mätt.
        Gå och laga matlådor eller nåt vettigt istället.

          Jag är inte tråkigt och har inte tråkigt, men tack för omtanken ? Har redan frysen full med matlådor, ett rent hem, aktiverad hund och hann dessutom se två avsnitt av Dokument utifrån på SVT Play.

          Folk kan ha två tankar i huvudet samtidigt du vet?

    När blir du riktigt arg/glad/ledsen?

    Träffat Cissi något?

    Hej Camilla. Jag undrar kring upphovsrätt och youtube, du kan ju sånt! När bloggare/youtubers lägger musik på sina videor (tex Alexandra Nilsson eller Therese Lindgren), köper de den eller hur får de tillgång till den? Eller hittar de bara något som de ”snor”? Tack för en underhållande och granskande blogg! /Karin

      Finns program där du kan betala för att få använda x antal sekunder av en låt alt. köpa hela samt låtar som är fria att använda. All musik i YT-videos granskas så de kan inte bara ”sno” nått.

        Youtube kan väl känna igen låtar och demonitiza, ge intäkterna till den som har upphovsrätten till musiken. Men hur ser det ut för poddar? Tycker många börjat med en outrolåt – ofta i sin helhet.

      Det finns musikbibliotek online som man har prenumerationer hos och därigenom får använda all deras musik i sina sociala medier (Så länge man fortsätter vara prenumerant). Som Spotify fast musik till videos. 🙂

    Kan du berätta något om boken du skriver?
    Vad är syftet med den osv.

    Varför har du helt plötsligt slutat skriva om Cissi Wallin? Förutom nån enstaka gång så verkar du helt lagt henne åt sidan. Vad är det som har hänt?

    Varför stryker du vissa influensers medhårs? Paula exempelvis. Känner du inte att det påverkar bloggens trovärdighet när du granskar vissa influensers hårdare än andra?

    Vad tycker du Camilla ska svara på det.

      Ja, om hon vet hur länge man kan skjuta upp en rättegång kanske?

        I rättegångsbalken finns det en passus att det går att skjuta upp rättegången om det finns synnerliga hinder.

    Vet du mer om IL än det som kommit ut? Något relevant alltså, och inte om hon gick på gymmet i söndags.

      Vill inte veta. Ej trovärdig när man som Camilla är så personligt engagerad.

    När ska du ordna en ”scrolla längst ner” knapp?

    Vet du vem som ligger bakom satirkontot Gxxxxlöxx på insta?

      Satir? Skulle nog kalla det annat än så. Men du kanske vet vem, tror nästan det eftersom du är så aktiv här med att slänga smuts på I.L.

    hur kan Antonia anty Johnson tycka det är konstigt att hon får hat, när man beter sig som ett svin?

      Hon tycker nog inte att hon har betett sig dåligt…

      Svin är väl att ta i men hon hade en ganska oskön attityd. Hon var ju inte direkt elak emot någon.

    Eh sjuk fråga

      Ja verkligen.

        Glad, och lättad antagligen

          Fy vad osmaklig kommentar. Kan man inte bara ta bort hela frågan? Usch.

          Gissar att det finns en del bland de som kommenterar som skulle känna så i alla fall… baserat på hur det kommenteras om henne av vissa.

    Har du några psykiatriska diagnoser?

    Varför är du inte mottaglig för konstruktiv kritik?

    Hur stort ansvar anser du att du har för klimatet på din blogg?

    Skulle du kalla dig själv för journalist?

      Den första frågan gör ju att dina övriga frågor tappar.

      Där tappade du det i första meningen tyvärr

    Vet du vem Griplööv är?

      Det undrar jag också ?

    Är du bitter för att du aldrig lyckades bli känd utan att stå på någon annans axlar?

      ???‍♀️

    Har du bett kenza kommentera domen? Om inte, varför?

    1a, Hur känner du inför etik och moralen att du kanske inte skriver vissa saker i dina inlägg men att du låter de som kommenterar göra det åt dig? Tex så skulle du lätt kunnat om du velat sätta ”ECT” på modd och mest troligt borde du inte släppa igenom något alls som rör det enligt min åsikt. Varför gör du inte det?

    1b, Du skulle också högt ett inlägg kunna undanbe dig alla spekulationer ang folks hälsa vare sig den är psykiska eller annat. Varför gör du inte det?

    2, När är din bok färdig och vad kommer den att kosta?

      Bra frågor tycker jag. Lägger till en fråga om vem som är ytterst ansvarig för vilka kommentarer som står kvar här inne? Att vi som kommenterar är ansvariga för vad vi skriver förstår jag men har du eller någon utgivare ansvar för vad ni låter stå kvar?

      kommerTHK nämnas i boken ? nä jag bara skoja. ?

      Varför i hela friden skulle ECT vara moddat? Bella skryter om sin påstådda ohälsa och påstådda behandling lika mycket som hon någonsin skröt om privatget och Balmain-visningar. Hon vill att folk ska prata om det.

        Hur får du det till skryt? Hon får ju frågor om det och folk skriver att hon ska berätta, då gör hon det. Men det är ju fel på allt hon gör, hur hon än gör så är det fel. Svarar hon på frågor är det fel, släpper hon fram kommentarer är det fel, allt vänds till fel av somliga.. måste vara påfrestande och förvirrande när det klagas på allt man gör. Lider med henne.

        Privatget ???

      Hur går det med din blogg/typ av forum?

        Tack det går väldigt bra. Firar exakt en månad i morgon så morgonens inlägg kommer redovisa det.

        Men… det kan alltid gå bättre, jag har bara inte tid att jobba på att nå ut på nya ställen men det kommer kanske sedan.

        Men jag gillar alla som hänger där just nu väldigt mycket. ?

          Väldigt bra, när du själv skriver alla kommentarer också :-’D

    Anser du att ditt sätt att skriva har förändrats genom dessa år som du har skrivit bloggen? Hur?

    Vad tycker du om ditt kommentarsfält?

    Vad är roligaste inläggen att skriva?

    Varför tillåter du att vi spekulerar om Bellas eventuella psykiska diagnoser när vi inte får göra det om andra?

    När kommer TRH blockas igen?

      Det vill jag också veta! Hon har ju en egen blogg nu så hon kan hålla sig där.

      Ha, ha! Bästa!

      Fråga: Varför skulle trh sättas på modd igen?

        För att personen har problem som blir väldigt uppenbara när denne använder internet.

          Minst sagt.

          Vilka problem då? Specificera gärna och vad har du med det att göra? Är du hennes mamma?

            Är du hennes pappa?

              Va?

              Sluta dryga dig och svara istället men det kan du inte.

            Okej mamma

      Haha alltså det var så skönt utan hen. Herregud vilken människa.

        Ja det var lungt och skönt utan någon som kom med fakta som sa emot dig och som inte låter dig vara elak ifred.

          ”Fakta”

            Nej, ren fakta.

              Haha okej. Vi säger så. Ta nu kvällen ledigt från att leka riddare till din idol.

                Svara du isället på frågan klockan 20:16 och skit i vad jag gör med min tid.

                  Varför skulle jag göra det? Jag har inte sagt att hon har problem. Bara ifrågasatt att hon skulle bidra med fakta vilket jag inte håller med om.

                    Hur kan du vara så j*vla dum att anonym fattar FORTFARANDE INTE att anonym måste ändra sättet att skriva och agera när du låtsas vara nån annan? Hur kan anonym vara så himla trög?

                      Jag var den som skrev att trh har problem och har inte skrivit övriga inlägg, såg inte ens att svar kommit förrän nu. Trh har uppenbart problem vilket märks på hur besatt hen blir av konversationer här och hur personligt hen tar allt. Hen har fått psykbryt här flera gånger och det har inte varit roligt att läsa. Vidare förpestar hen alltid diskussioner här inne.

          ”Ja det var lungt och skönt utan någon som kom med fakta som sa emot dig och som inte låter dig vara elak ifred.”

          Skriver Trh själv och ger kommentaren en massa thumbs up. Hur kan du vara så j*vla dum att du fattar FORTFARANDE INTE att du måste ändra sättet att skriva och agera när du låtsas vara nån annan? Hur kan du vara så himla trög?

            Skriver ”anonym” själv och ger kommentaren en massa thumbs up.

            Man soll nicht von sich auf andere schließen.

              Skriver Trh som projicerar sitt eget beteende på andra och fattar FORTFARANDE INTE att anonym inte är en person utan flera personer. Man har sagt också om det till det hur många gånger som helst och du fattar inte. Hur kan du vara så himla trög?

                Skriver ”anonym” som projicerar sitt eget beteende på andra och fattar FORTFARANDE INTE att vi vet att anonym bara är EN person.

                  Haha, Trh, du bevisade verkligen min poäng! Och eftersom du inte har nåt att komma med så kopierar du mina svar. Vilken pinsam människa du är.

                  Du (ni?) tror alltså att alla anonyma här inne är en och samma person?

                    ^ TrH och hennes sidopersonligheter saknar en och annan mumin i dalen.

              Sa en annan anonym.. hur var det nu? Var alla anonyma samma person…?

                Men KÄFTEN allihop

    Stämmer det att systrarna Graaf gjorde bort sig så rejält på en Elle-gala att dom är portade för evigt därifrån?

      Vad skulle de ha gjort? Har aldrig hört något om detta. Mvh fröken nyfiken.

      Berätta mer om det

        Tror det var att Maggan o Hannah frampå nattkröken trillade under bordet tillsammans med Rolf Lassgård… ?

    Tycker du att mobb-stämningen mot den ni kallar ”stollis” är okej?

      Följdfråga:
      Vem är stollis och vad är grejen? Och ang. Trh också.

        Stollis är namnet Camilla gett en person som försvarar Isabella. Andra människor hakade på och började kalla andra som försvarade Isabella för stollis för att de har bekräftelsebehov och inte kan tänka för sig själva ?

          Nej, Stollis är en irriterande människa som inte kan framföra sitt försvar av Bellas (ganska ofta hemska) beteende på ett konstruktivt sätt. Inte alla Bellaförsvarare kallas Stollis. Det är endast Stollis som kallas Stollis.

            Inte alla, men flera som uppenbart inte är ”stollis”. Sedan kan man tycka vad man vill om människans behov av att försvara bella ständigt, men öknamn känns väldigt som på högstadiet.

        För att Stollis har grava problem med att hantera fakta?

    Hur kan Bella ha varit inlagd för etc behandling i 3 veckor efter att företaget såldes, när företaget inte ens varit sålt i 3 veckor?

      Man kan faktiskt vara inlagd och ha ”frigång”/”ut med tid” (kallas det när jag varit inlagd) dvs du inte är inlåst o sängliggande bara för att du är inskriven på en psykiatrisk avdelning. Jag har tex gått i skolan samtidigt som jag varit inlagd

        Ja men det ändrar ju inte att tiden inte hänger ihop. Hon påstår att hon haft 3 veckor av behandling efter att företaget var sålt men det va inte ens 3 veckor sen hon sålde det

      Jag läste i en tidning att bella fått en behandling. ?!

        Och en tidning vet det mer än bella själv tänker du? Sen kan ju vissa kalla det för en behandling fast det pågår under några veckor och alltså är flera, i hennes fall två per vecka antagligen under tre veckor. Och man behöver inte vara in lagd hela tiden för det.

      Löwengrip Beauty såldes i mitten av januari redan. Det var då som Bella och Pingis träffade Dermanordics ägare och styrelse i Oslo. Köparen behövde sedan tid för att gå igenom bolaget och upprätta avtal osv.
      Sedan blev inte alla papper klara och underskrivna förrän en månad senare (18 februari).

    J

    En till fråga: var drar du generellt gränsen för vad för kommentarer som får stå kvar kring influencers barn? Ser ofta elaka kommentarer om att barn inte skulle vara älskade av föräldrarna, att de kommer att ta skada, att de skulle ha det bättre om de togs från föräldrar osv.

    Hur kan Bella ha varit inne på behandling på Danderyd i 3 veckor efter att företaget sålts när det inte ens va 3 veckor sen det såldes?

      För att hon inte ens påstått det utan du missförstår och vrider, och tjatar om det. Ge dig. Hon visste det innan de gick ut med det i media och innan allt gick igenom, och det är inte senaste tre veckorna hon fått behandlingar. Så nu vet du.

    Vilka tips vill du ge för att det ska bli en trevligare ton i kommentarsfältet?

      Well, hon försökte ju för ett litet tag sen. Men det hjälpte inte alls tycker jag.

        Nej har blivit värre efter det tycker jag. Önskar att folk kunde diskutera trots att de har olika åsikter. Nu går allt ut på att vara så dryga som möjligt verkar det som.

        Att försöka innebär ju att aktivt faktiskt försöka bidra med en bättre stämning och inte bara uppmana till det och samtidigt fortsätta skriva samma inlägg som man vet framkallar elaka kommentarer.

      Det är väl upp till oss att skapa ett trevligare klimat här?

        Ja, Sanna det är det men vad skulle Camilla vilja ge för tips kring det. Så menade jag. ?

          Det finns ett stort ansvar i att inte acceptera mobbkommentarer och tänka på hur inläggen utformas och vad de uppmuntrar till för typ av kommentarer.

    Som jag förstått det här du fått flertalet synnerligen grova privata meddelanden från vår s.k Stollis.

    Hur känns det när personer här inne tar Stollis i försvar och gullar och duttar med hen?

      Ja två följdfrågor på den.
      Kan du inte publicera inlägg från personer som du blockar , så det också blir tydligt varför? Ett smakprov.

      Kan du inte släppa på alla sk förvarade IL kommentarer under ett IL inlägg så alla får en bild av hur det är Då? Som exempel så vi ser varför du hittat på nicket och varför du verkligen blockar?

        Hur kan det vara svårt att förstå varför Stollis är blockad?

        Personer som kritiserar C med fog för det och på ett sakligt sätt blockeras också. Min kommentar raderades på några sekunder. När Vamilla sa sig vara på fotografering drssutom.

          *Camilla

          Vad skrev du?

    Uttjatat men My o graaf o monasuniversum!! Samt Maggans viktnedgång?

    Har din Selma några hobbyer?

      Kan en hund ha hobbys?

        Ja, de kan t ex träna agility, lydnad, spår, nose work, freestyle (dans) m.m.

          Men är det hobbys? Allt de gör är väl hobbys i så fall…

      Konstig fråga?

        Ingen konstig fråga.

    Catten af Tälje ?? Vad gör catten nu ?

      Hon är på välbehövlig semester i Alanya just nu. Annars jobbar hon på en comeback som bloggare 🙂

      Samma som innan bortsett från brotten. Alltså hänger med ungarna, lägger upp tråkiga bilder på sociala medier om sitt tråkiga liv och åker på ”semestrar” när ena pojkens pappa ska träffa sin son.

    Saknar du några av de som skrev förr/av de som hade andra nick förr?

    Vad anser du att de tillförde? Kan vi lära något av dem?

      Om jag får gissa så är nog de flesta kvar, bara att ingen har nick längre…?‍♀️ men gillar frågan, det fanns ju några stycken som man själv tyckte skrev bra kommentarer.

        Tack Anonym, 19:28!?

        Jag håller med dig, jag saknar en del av de som kommenterade förut, och jag tror också att en del av dem har andra nick nu.

        Det kan dock fortfarande vara samma känsla i Öppet spår vissa kvällar så som det var förut.

    Vill önska att du inte klipper in frågorna som bilder utan som text om det är möjligt. Jag läser från mobil och jag kan inte zooma utan att fokus tappas och bilden blir suddig. Kanske bara för mig men lättare att läsa om allt är text.

    Bara ett önskemål, inget krav.

    I (den mycket bra!) intervjun som Niclas Svensson på Expressen Tv hade med dig, sa du något om när influencers har semester, har du mindre att skriva om. Berätta gärna mer om hur det blir att skriva vid sådana tillfällen.

      Han var nog den sämsta intervjuaren jag sett någonsin.

    Varför tror du komentarsfält ser ut som det gör?

      För att svenskar är så jävla bittra!

        Nej, det var bra. Sen hände något.

          Kommer ihåg förr i tiden när det här kallades för en feministisk skvallerblogg :):) nu är det exakt som flashback

            Var den ens feministisk i början? Tyckte den blev det kring metoo-grejen. Började tröttna då och tog en paus härifrån.

    Vad tar och vad ger dig energi med ditt jobb?

    Vilken är den mest gillade kommentaren?

    Varför är du snäll och blåögd mot en den bloggare och deras beteende?

    Varför ska hon på rättegång?

    Varför dog Michael Theanne, Elena Belles man?

      Men vilken jävla fråga!!!

    Å ja, att tillskriva Camilla obducent kapacitet är väl att ta i. Men vad vet jag.

    Om jag inte minns helt tokigt, så gjorde du en omröstning för ett tag sedan där vi fick rösta på olika influencers att läsa om. Kan du tänka dig att göra det igen?

    Kan du inte bara svara här i kommentarerna?

    Ok, jag förstår att jag kommer bli dumförklarad nu, så kör på. Men vad ska hända med alla kossor och grisar i världen om alla blir veganer? Dö ut? Och finns det vegansk djurmat? Vad ger man sin hund/katt som mat när man är vegan? (Jag besparar mig dum i huvudet-kommentarer, vill gärna ha riktiga svar).

      Veganerna kommer alltid vara i minoritet, åtminstone under vår livstid men säkert så länge mänskligheten finns.
      Kött är energirikt och gott och folk kommer inte sluta med det.
      (Jag betackar mig påhopp om jordens väl och ve)

      Hej, bra frågor! Så, till att börja med så finns det ju en abnormd mängd kossor och grisar just för att vi föder upp för att kunna döda och äta. Dvs, ifall vi gick över till att inte döda och äta, skulle vi inte heller föda upp dom. Så, antalet av dessa djur skulle ju självfallet minska. Sen så… ideén om att de skulle dö ut bara för att vi inte äter dom förstår jag inte riktigt. Vi äter ju inte typ… hamstrar och undulater, men visst existerar dom djuren ändå.

      Det har visat sig vara otroligt bra att ha betande kossor för att bevara biologisk mångfald på ängar/fält. Kossorna betar ned större växter vilket gör att mindre kan växa (mer eller mindre). Så, ifall alla blev veganer, vilket jag också ser skulle ske i en övergång till mer småskaligt jordbruk igen (vilket är nödvändigt för att vi ska kunna fixa till naturen också), skulle kossor, grisar etc troligtvis finnas kvar ändå, för att beta och liknande. Sen – som ett resultat av det tror jag ändå att man kommer döda trötta/gamla djur och äta upp dom ändå. Så, 100% veganism känns inte rimligt för alla i längden (vilket ju inte riktigt svarar din fråga, men ah). Vill tipsa om att kolla på denna dokumentär https://www.svtplay.se/video/25356591/varan-lilla-bondgard om ett par som börjar driva en liten bondgård, där får man rätt så bra uppfattning om hur djuren fyller större syfte än bara ätas.

      Djurmat har jafg inte lika bra koll på. Hundar kan klara sig på växtbaserad mat, men annat är det med katter som behöver kött. Spontant tänker jag att katter kan väl återgå till att jaga råttor på gården och därav få i sig kött på det sättet, men är ju ett växande problem att katter dödar fler småfåglar än de äter. Men, att ha så många sällskapsdjur är troligtvis något vi också måste behöva se över och anpassa oss till i framtiden – isf hundar/katter kanske kan få köttresterna från slakt på gårdar, exempelvis?

      Hoppas det var lite svar!

    Varför ställer du aldrig Camilla Läckberg till svars för de ibland märkliga uttalanden hon gör? Jag blir uppriktigt förvånad över hur hon kom er undan.

    Hur ser du på den här bloggens utveckling över tid? Dels utvecklingen fram tills nu och dels hur du vill att den utvecklas/skall vara i framtiden.

    Hur mycket pengar hade du känt dig bekväm med att sätta på att Kissies kille kommer filma sitt frieri till youtube? 🙂

    Har du slutat skriva kvällsinlägg? Är 18 det senaste förutom Öppet spår?

    Tror du på stjärntecken?

    Kan du skriva om att märkeskopieverksamheten finansierar terrorism? Finns gott om samband med bloggare.. haha!

    Vilka bloggare har du träffat IRL?

    Bumbibjörnarna eller Bananer i pyjamas? ?

    Skulle du kunna tänka dig att föra bloggen åt en annan riktning? Mer sammanfattande än granskande?

    Jag skulle vilja läsa en blogg som är som dina ”det händer på Instagram”-inlägg. Någon som läste bloggarna åt mig och plockade russinen ur kakan och erbjöd typ veckosammanfattningar.

    Mvh lat person, haha

    Fråga. När kommer Bloggbevakning att läggas ner?
    Det verkar ju onekligen som att bloggandet är på väg mot världens ände

    Vet du några influencers som skriver om coronaviruset/oroar sig? Är du själv orolig?

    Vad händer med Molimenti? Räcker det med att inte svara på kritik för att bara kunna fortsätta som inget hänt?

    Vem tycker du ska vinna Mello? (Jag vill att Victor Crone vinner!)

    Är det någon influencer som du träffat irl som då passat på att be dig att inte skriva något elakt om hen?

    Hur länge till tror du att du orkar ha bloggen som heltidsjobb?

    Vad är ditt drömyrke om du slapp tänka på utbildning?

    Vad gör Sindy och Kniv-Micke nu?

    Kommer du börja uppdatera bloggen som tidigare? Känns som att du inte lägger tiden här längre. Jag gillar bloggbevakning, skulle aldrig orka följa alla bloggare och likn själv, så det här är perfekt. Men nu känns inläggen rätt tråkiga och det uppdateras för sällan..

      Håller verkligen med!

    Är influenserna här för att stanna eller kommer deras yrke dö ut/utvecklas tror du?

    Vilka lagar med marknadsföring tycker du behöver skärpas/tillkomma?

    Om du hade fått ha en live videointervju med en influenser vilken hade du valt och varför?

    Hade du varit intresserad av att göra ”bevakande” intervjuer? För att få svar på tal, osv?

    Vilken influenser känns mest trovärdig enligt dig?

    Vilket tåtramp/snedsteg ångrar du mest på denna bloggen? Samt; Vilket är det värsta du gjort här?

    Vilken influenser hade du velat byta liv/kropp med för en vecka? Alltså leva som fast fortfarande vara dig själv på insidan. Varför?

    Hoppas allt är bra!

    Hej, har inte lästa övriga frågor så kanske ställer samma… Lite nyfiken, Asterixa, vem ligger bakom denna blogg och vad har hen emot dig ? Är ganska ny följare av din blogg och ännu nyare på Asterixa, så har inte fått kläm på situationen.
    Allt gott !
    Från Nyfiken Ölänning.

    Vad har hänt med knivmicke och sindy? Hur mycket vet du!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.