Youtuber publicerar nedvärderande videos på memmo

Memmo är tjänsten där du kan beställa olika typer av hälsningar från mer eller mindre kända personer och när den lanserades så skrev jag det här inlägget. 
Jag tyckte det verkade vara en kul tjänst, men efter att ha blivit uppmärksammad på vad som faktiskt ligger och har legat uppe på sidan så är jag benägen att dra tillbaka mitt uteslutande positiva omdöme.

Jag fick ett mail från en följare som pekade mig i riktning mot Jakob Vastamäkis twitterkonto han publicerat två stycken exempelvideos på komikern och Youtubern Viktor Klemming, där han…. Tja, uttrycker sig på ett sätt som jag inte tror helt stämmer överens med den värdegrund Memmo har på sin sida.

Klippen verkar vara nedplockade nu, men jag undrar hur länge de fick ligga uppe?
Är det så smart verkligen av Memmo att låta profilerna ladda upp vilka klipp de vill utan någon som helst granskning först?

Så här kommenterar Memmo det hela via mail:

Precis som på andra digitala och sociala medier – Youtube, Instagram, TikTok och dylikt så äger profilerna materialet de själva skapar, liksom innehåll som produceras. Memmo ska vara ett eget utrymme för profilerna och till för deras personliga uttryck, vilket vi som plattform inte styr över.
Med det sagt, står vi som bolag givetvis fast vid vår värdegrund: https://memmo.app/values. Allt som kommuniceras från oss som bolag är förankrat i detta, även om vi inte äger det material som skapas av profilerna anslutna till vår plattform.
Vi har ett antal filter som gör att bokningar och videos med hatiska och/eller diskriminerande budskap utesluts från att skickas och/eller levereras. Detta är dock inte felfritt, och bör även ses med perspektivet att vi är en plattform som erbjuder denna tjänst för att skapa glada minnen, och därmed inte äger själva innehållet som skapas på den.

Tack för tips!

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har Bianca Ingrosso gjort trådlyft vid ögonen/brynen? Tycker att hon ser så annorlunda ut jämfört med Let’s Dance tiden.

   Vem fan bryr sig.

    Personen vars kommentar du svarade på bryr sig.

   Skriv och fråga på hennes blogg, hon kanske svarar

   Vad är trådlyft?

    Ett ej permanent lyft av ögonbryn, används tråd istället för kirurgi. Samma typ av tråd som vid operation, som bryts ner av kroppen.

   Har många gånger funderat på att hon gjort något kring ögonen bortsett från fillers under ögonen. Ansiktet har liksom lyfts.

    Man kan göra ögonbrynslyft med botox

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  kan inte ha ljud på mobilen just nu, vad säger han i videon?!

   Nr 1. Ligg inte med kineser.
   Nr 2. Se till att ha kondom om du ligger med kineser.
   Nr 3. Se till att tjejen vill om du ska ligga med henne.

   Typ så.

    Alltså han säger ”Nr ett….”

     Tror han att corona är könssjukdom?

  Han säger bara ”ligg inte med kineser” men han säger inte varför.
  Vad är problemet??

   Låter väl ganska drygt eller? Punkt nr 3 är ju bra men annars, varför göra en sån video?

    Varför då?
    Han ger ju ingen anledning. Då kan man ju knappast klassa det som nedvärderande.
    Eller ja, dagens lättkränkta församling kan väl hitta nedvärderande toner i allt. Men ändå..

     För att han säger att man inte ska ligga med kineser. Det är drygt.

      Är det hela videon vi ser?

      Hade någon ens brytt sig om han sagt norrmän?

       Hade det varit mer okej om han sa norrmän? 🤔 Utsätts norrmän för mycket rasism?

        Mulla Krekar och hans följare har varit mycket rasistiska mot norrmännen. Otack är världens lön …

        …Man kan inte ens spela så dum…ingen aning om vem han är pga att jag antagligen kunde vara pappa till hans pappa. Men det känns som han representerar många utav dagens totalt hjärndöda ungdomar. Dock säger det väl mer om hans ev följare än om grabben i sig!

       Nej, ingen hade brytt sig om det, för det hade inte fått några negativa konsekvenser eftersom norrmän inte utsätts för rasism i tillräckligt stor utsträckning. Personer med östasiatiskt utseende tvingar tyvärr redan utstå en hel del rasism och just nu tycks det vara värre än vanligt, och den sortens ”humor” riskerar att göra saken ännu värre. Har själv ett kusinbarn som blir mobbat i skolan nu p.g.a. sitt ursprung (hon är adopterad), och barnen som mobbar henne har förstås fått den idén någonstans ifrån.

     Typisk vit svensk som inte förstår rasism. Vit ignorans i ett nötskal.

      Var i kommentaren kan du utläsa etnicitet?

       Var gör du inte det vännen?

     Om man kan tänka normalt så fattar man ju att det är nedvärderande. Eller varför skulle han annars säga så?

    Vadå nr 3 är bra. Han kallar kvinnor för honom, som om att vi är djur. Och sen har han skev bild på hur människor fungerar överhuvudtaget.

     Syftade självklart på att det är viktigt att tjejen är med på det. Men det tror jag att du fattade egentligen.

   De kanske är för trånga för honom?

   Sen kallar han kvinnor för honor och säger honor vill ha alfahanen, och att man ska ta tjejer med vita byxor för då har de inte mens och mena är ju inte så trevligt

  Och vår kära Mona försvarar Isabella i sitt senaste inlägg

   Hon hyllar att hon tar sig tillbaka men hon förvarar inte det hon gjort

   Äh, lugn i båten det där var ju inget försvar. Men du fick mig att gå in och läsa hennes blogg.

  Är detta en plattform för svenska profiler att tjäna lite extra och som inte skulle göra sig ett namn via redan etablerade Cameo tro (som funnits sedan 2016)?

  Herregud, vilken jävla tönt. Hur orkar man följa honom på YT och titta/lyssna på en sån korkad individ? Äckelkänslor dirrrr

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

  Hur kan du inte förstå problemet? Troligtvis för att du är vit och ignorant och skiter i rasism.

   16,18 Till dig. Den största rasism i sverige är från mena och afrikaner mot svenskar. Läs polisforskaren S Holgersson. Skrämmande läsning,men nödvändig för vissa!

    Skriver S Holgersson så? Att den största rasismen i Sverige är ”från mena och afrikaner mot svenskar”?

    Varför skulle det spela roll vem som är värst? Skulle det vara okej för oss vita att ge oss på kineser bara för att afrikaner ger sig på oss? Är du 12år och uttråkad för att ingen vill spela king på skolgården eller?

    Vita personer blir inte utsatta för strukturell rasism. De blir oftast endast utsatta för strukturellt förtryck när de befinner sig i fattigdom och/eller missbruk eller har ett handikapp tex, men aldrig rasism. All rasism är förtryck men allt förtryck är inte rasism.

     Så när jag fick saker kastat på mig och blev kallad svennehora, åk hem – du har inget här att göra. Ska kutta dig din svenska hora. Två olika kompisgrupper i Kista med äldre ungdomar i 18-21 årsåldern.
     Säg inte att de ena eller andra inte kan vara rasistiska. Människor är kapabla till det mesta och ingen är bättre än den andra.

   Du tror att vita är de enda som kan vara rasister? Har du hört kineser uttala sig om afrikaner? Eller afrikaner om vita européer? Blev det kortslutning i huvudet nu?

    Blev chockad när min vän, adopterad från Sydafrika, berättade om hatet och rasismen hon mötte under en resa i Kina. Helt galet! Så att rasism skulle vara ett ”vitt” fenomen är så jävla sjukt och obildat!

     På tal om obildat så kan jag tipsa om begreppet ”maktanalys”. Googla och återkom.

  Men vad är problemet Camilla! Har du också blivit en populist. Ta upp att Läckberg åkte till Italien när corona hade brutit ut istället! Om vi nu ska hacka på folk.

   Jaaaa, resa och rasistiska uttalanden är samma sak. Halllllåååelle.

   Är Läckanbläckan en influencer? Nej.

    Varför skriver då C om henne titt som tätt.

    Hon skrev om Åkesson häromdagen, är han influencer? Läckberg däremot lever via sin insta till skillnad från Åkesson.

    Har för mig att hon en gång förklarade inlägg om icke-influencers med att det handlar om sociala medier och inte bara influencers. Kan minnas fel dock.

  det är väl bara ett skämt om corona-viruset eller? inget som är illa menat?

   [Borttagen kommentar]

   Lugn. Nina Rung håller på att ta fram nya armband med texten ”Smitta mig inte!”. Allt kommer att bli bra.

  Reagerade också på att han driver om hur killar är idioter mot tjejer för att så länge en på hundra vill ligga så är det ju värt det. Ja det är ett skämt, men det är ocskå andras jävligt jobbiga vardag med snubbar som tar sig friheter.

  Är typ imponerad dock då jag har haft oturen att stöta på snubbens bror ett flertal gånger. Brorsan är 10 ggr värre än detta och har den sjukaste kvinnosynen någonsin. Tror att det delvis beror på en djupt rotad osäkerhet tyvärr. Föräldrarna verkar jättetrevliga dock så vet ej vart dom fått det från. Trist när folk ser upp till sånna här personer och nej, det är inte speciellt roligt.

  Breaking news. Not.
  Resumé kommer ett halvår för sent med nyheten 🙂
  https://www.resume.se/alla-nyheter/folk-pa-vag/simon-sjogren-har-lamnat-perfect-day/

   Hahaha!

  Verkar som både knivmicke och Sindy försvunnit helt från sociala medier?!? Kan du snälla forska kring vad som händer med dom

   Om beslutet är deras och frivilligt så är väl det i så fall ett av deras bättre i så fall, så nä…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *