Petra Tungården försvarar sitt val att resa till Portugal, trots Coronaviruset

Jag tror att vad jag än skriver så kommer lägerna vara delade.
[…]

Det är så lätt att peka finger och skambeläga folk – och skulle något hända skulle de människorna sitta redo på tårna OCH MED SIN GÄLLASTE STÄMMA SKRIKA:

”VAD VAR DET JAG SA”.

Men nu är jag här. Nu är det så. Var det fel beslut? Kanske. Men jag har tagit beslutet och kommer inte sitta här och jämra mig för det och jag hoppas att ni också kan respektera det. I värsta fall om situationen uppdagas få jag bänka mig hemma i karantän efter flyget. Om vi nu kommer hem.

Tror bara det är otroligt viktigt att alla vidtar åtgärder. Är man sjuk stannar man hemma, rör dig inte i alltför stora folkmassor, gå inte till gymmet, kan man jobba hemma gör det – följ anvisningarna.

Ta hand om varandra och var snälla mot varandra därute. // Petra Tungården

Petra Tungården uppmanar alltså sina följare att inte gå till jobbet och att i största möjliga mån jobba hemifrån för att inte riskera att sprida Corona-viruset vidare, men själv reser hon, höggravid, över hela Europa med sina anställda, för att kunna ta kort på klänningar i en annan miljö än den svenska.

Det är ju så dumt så klockorna stannar och det glädjer mig att det bara är någon enstaka läsare som tar Petras parti och lyckönskar henne med förhoppning fina bilder.
Fina bilder borde dock vara Petras minsta problem i den situation hon precis satt sig i.
Vad gör hon om hon inte kommer hem från Portugal och bebisen bestämmer sig för att komma lite tidigare än beräknat?

Så. Jävla. Dumt.

Tack för tips!

249 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Intelligens och solidaritet är toppen?

      Nej Petra, konsekvenserna kan i värsta fall bli fatala.
      Både för er och andra som ni utsätter för direkt fara. Det är inte tid att vara egoistisk nu, speciellt inte när du bär på ett liv. Ta ansvar!

        ?

        Typiskt, skamma inte tjejer.

          Sluta trolleritrolla.

          Äh. problemet är att de flesta inte skäms. Men hörrni tjejer (och killar och alla andra), skäms på er om ni drar iväg på onödiga resor nu. Skam. Skam. Skam. Ok?

            Sluta skammmmma

          Varför inte skamma tjejer???
          Konstigt.

            Patriarkatet

      Nu är det här på engelska, men uppdaterad, väl underbyggd information om Corona – var är vi i utvecklingen och vad ska vi tänka på:
      https://www .youtube. com/watch?v=BYTFk34nhoI&feature=youtu.be

      Camilla, låt gärna det här inlägget gå fram. Kanske lägga upp detta på bloggen? För att stävja oro men också så att alla får en mer nyanserad och välinformerad bild av läget. Videon inrymmer i stort sett allt som är bra för oss att känna till.

      Är det bara jag som får ögoncancer av att läsa Mys blogg? Råkade klicka in mig dit och hennes sätt att skriva samt stava är ?

      [Borttagen kommentar]

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Det där ”argumentet” med att inte peka finger blir som nåt slags frikort för vissa att bete sig hur som helst, tror dem…

      Ungefär som när Margaux lämnar sitt barn att gråta sig själv till sömns, filmar det, och kallar det mom-shaming..

        Barnet borde veta bättre. Margaux blir kränkt.

          Måste ju vara nåt rejält fel när man gör en vlogg av det.. Tål henne inte efter det

        Va???
        Var gör hon det?

          Jepp, rätt länge sen men hon gjorde en vlogg om det. Stängde dörren medan barnet grät och hon gick till ett annat rum och satte glatt på sig höglurar.
          Sen efter typ sex minuter var det tyst men hon verkade inte ens gå in och kolla om han var ok…

          Femminuters metoden handlar för övrigt INTE om att överge barnet, utan hålla kontakt. Så hon gjorde två fel kan man säga. Sjuk metod som hon gjorde ännu sjukare.

    Det är egoistiskt att resa nu.

      För att? Smittan är redan här. Reser man inte till de områden som avråds från är risken att bli smittad inte större i Portugal än på ICA.

        Ulla, nä risken för henne kanske inte är större att bli smittad i Portugal men hon kanske tar med sig smittan och smittar någon i Portugal?? Så jävla dumt!

        De smittar på flygplatserna jisses…….

    Hon är dålig på att stava. Också

      Bu fucking hu

      TSI

    Det går inte att fejka klass eller bildning.

    Hon påtalar alltså vikten av att alla följer rekommenderade åtgärder, exempelvis att jobba hemifrån om man har möjlighet. Hon anser däremot att hennes egen modeplåtning är så viktigt att den inte går att avstå och åker därför genom Europa. Världsfrånvända, korkade egoist!

      Hon kanske tror att hennes jobb är en viktig samhällsinsats och resan därför är affärskritisk?
      Eller kanske inte.

      Japp. Någon som känner sig inspirerad att köpa en klänning från hennes kollektion nu?

        Coronasmittad klänning

      [Borttagen kommentar]

        Det är snarare åtskilliga miljarder. Petra hade problem med att avboka en modell.

      Hon tillhör gruppen människor som är superegoister och skiter fullständigt i alla andra än sig själv. Vem bryr sig om arfy äldre och kronisk sjuka blir jättesjuka och dör? Inte Petra, det är viktigare med en solresa så hon kan fota sina fula klänningar som hon ”designat” dvs plagierat. Norge har stängt gränserna och släpper inte in utlänningar, försöker någon trots det flyga in blir de utkastade eller sätts i karantän. Norska statsborgare får komma hem men måste sitta i karantän i 14 dagar oavsett vart de varit. Det är bara en tidsfråga innan Sverige och de flesta andra europeiska land gör det samma och myndigheterna avråder redan från att resa. Att då göra en totalt onödig resa till Portugal är så förbannat korkat att det knappt finns ord. Fy f*n.

    Fattar inte hur man som höggravid (om hon är det, noll koll på den BF:en) utsätter sig (mer) för risken att bli smittad heller. Vet själv hur kasst jag mådde efter en vanlig förkylning som preggers. Jaja.

      Hon är i v 33.

    Har Petra hört talas om greenscreen?

      Hon den där människan (minns ej namn) som ifjol photoshopade in sig i semesterbilder framför Eiffeltornet osv, hon var verkligen före sin tid. Hon borde lära Petra hur det går till!

        Haha Johanna E Olsson! Ja verkligen, en pionjär

          Haha ärligt talat, hennes metod kanske är lösningen på ett stort problem om man inte kan resa? Mer PS till folket! 😀

            Ja! Så roligt och passande just nu 🙂 Kan bli ett kul ställningstagande. Skulle älska den influencer som hade självdistans nog att börja köra med greenscreen istället för att resa världen runt. Gärna den klassiska posen med lutande tornet i Pisa också! 🙂

            Men känns riktigt osmakligt att resa till Portugal nu och skapa häääärliga bilder som visar hur fanatiskt allt är, när vi vet hur världsläget är egentligen….

    [Borttagen kommentar]

      Äcklig är hon inte, däremot mycket kortsynt, ser inte utanför sin lilla värld.

        Äckligt beteende iallafall/ annan anonym

        Skulle väl lägga mig någonstans i mitten och säga att hon inte är äcklig men hennes beteende är det.

          Ja klarar man inte att tänka på andra i dessa tider då är det illa. ?

        Säker på att du inte menar närsynt? ?

          Fan dig, du hann före ?

            Ha ha tänkte också skriva det! Har blivit en klassiker!

      Ta med sig smitta hem? Har folk blivit helt fran vettet? Man blir inte lättare smittad för att man är i ett annat land. Korkat hade varit att besöka norra Italien, men Portugal?? Hon kan lika lätt bli smittad och smitta andra i Stockholm som i Portugal.

        Ah. Du glömmer nog bort risken med att vistas på flygplatser och plan? Ett stort antal människor har smittas av sitta nära någon som varit sjuk.

        Men hon kanske åkte bil hela vägen ner. Då är det nog ingen större fara!

          Experter säger det är lättare att smittas pa tag och buss än pa plan.

            Ja men absolut är det så. Det är därför Finland avråder från alla utlandsresor ? Hur många människor med potentiell smitta träffar du på en buss vs en flygplats ??? Men du kanske går igenom en internationell flygplats för att komma till bussen.

              Men eller hur ?

              Alltså, varför skulle det vara fler smittade på en flygplats än på en buss eller tunnelbanestation etc. Snälla.

                Det är tomt på flygplatserna, vilket det inte är på tunnelbanan eller bussarna (än). Vilket definitivt borde göra det till en större risk att bli smittad på bussen än på tex Arlanda.

        Experterna avråder från att resa men vad vet jag. De måste också vara från vettet. Inte kan det var du som inte har läst på.

          Det är inte riktigt det experterna säger. Du far nog läsa pa lite mer.

            Så vad i det experterna säger menar du talar för att de tycker man ska fortsätta resa som vanligt?

          ”Experterna” har även panik över hur dåligt flygbolagen går och hur mycket det drabbar ekonomin. Tegnell sa rakt ut att vi inte kan sluta resa helt för det skulle få för stora ekonomiska konsekvenser. Det är pengar före liv.

            Han tycker inte att människor ska jobba hemma för det är orättvist mot de som inte kan jobba hemifrån vilket leder till ett ojämställt samhälle..

            Anders Tegnell är en jäkla idiot

        Den du svarade på skrev ”Du eller någon av dina underbetalda assistenter kan ta med sig smitta från Sverige till Portugal”

        Enligt Petra är det inga bekräftade fall i den delen av Portugal så kul för befolkningen där att få besök av folk från Stockholm med sina 500+ fall.

          *300+ fall

          Precis, de trodde att de kunde pusta ut och så kommer PT med sitt entourage.

      Särskilt som Portugal är ett fattigare land, med många äldre och sämre rustad sjukvård.

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

    Om det uppdagas kan hon väl sitta i karantän? Tänkte hon försöka dölja sin resa eller vad menar hon…?

      Hon kanske skulle skriva upptrappas eller om situationen förvärras och det uppdagas att hon har smittan.

        Men man smittar redan innan man har symptom. Så att eh…. Inte så genomtänkt.

          Nej det gör man inte

            Andra länder säger att man gör det, vi säger: Tillgänglig fakta visar att det nya coronaviruset smittar när patienten är sjuk och i samband med insjuknandet.

            Låter finare. Lite mer lagom.

            Har du helt glömt bort den allra första kända smittspridaren? Mannen från England som var på en konferens i Singapore och sedan smittade ner sina vänner under en skidsemester i Frankrike. Han hade inga symptom förrän han kom hem till Brighton.

              *känd på så sätt att stackaren pekades ut i medier med namn och bild.

      Älskar folk som slänger sig med uttryck de inte förstår vad de betyder, de låter så underbart spåniga då. Hon använder uppdagas helt fel.

        Har en kollega som ofta säger ”vi får se hur dagen urartar!” när han helt enkelt menar ”vi får se hur dagen artar sig”. Fantastiskt roligt. 🙂

          Han kanske är den sorts människa som vill ha kaos.

          Hahaha roligaste jag läst idag ??

            Alltså hur dagen urartar, inte att hon kanske vill ha kaos ??‍♀️

          Det brukar jag säga också. Bara för att det är roligare så.

    Undrar så hur det gick för stackars Emma (från expressens frågestund) med resan till LA! Detta måste ju vara någon annans ansvar. Inte kan man väl bli snuvad på en resa ens när världen står mitt inne pandemi?

    [Borttagen kommentar]

    Det ÄR jättesynd om alla som behöver ställa in sina resor nu för ja, man ska ställa in sina resor. Det är liksom inte läge att vara egoistisk nu. Thailand/Kanarieöarna/USA finns med största sannolikhet kvar även efter att epidemin har lagt sig.

    Min gamla klasskamrat ska resa till Spanien om några dagar. Jag frågade henne hur hon tänker och då svarade hon: men det är samma ställe vi alltid är på.

      Wow! Kan hon stava till sitt eget namn?

        Konstigt nog!

      ???
      Säger hon egenkligen också?

        Japp! Blev så förbannad.

        Omständigt, pangkaka och softistikerad också?

          Glöm inte interjuv!

          Heter det inte omständigt?

            Omständligt

              låter förskräckligt, så jag fick googla. Båda är numer vedertaget. Det är också dialektalt, där jag bor heter det definitivt omständigt.

            omständligt 🙂

          Ressischör?

            Instutition. Pedistal.

              Sweitch 🙂

                Drog på smilbanden och kan till viss del hålla med om att det skär i öronen med dessa ”uttal” (eller vad man ska kalla dem) – men glöm inte bort vad som alltid kommer först av tal- och skriftspråket; talspråket. Skriften är till för att få ner det som sagts på papper och ska därför alltid anpassas just så. Tyvärr är det därför lika obildat att anpassa sitt talspråk till skriftspråket – exempelvis genom att säga ”diriGent” med tydligt G-ljud.

                Däremot, att i tal göra om ord helt så att de får en annan innebörd eller förlorar sitt ursprung, är en annan femma. Så även uttryck som används helt upp och ner. Detta är något Petra är mästare på…

      ???

      Procentuellt ungefär samma risk att bli smittad och smitta i Sverige som i Spanien. Ska hon inte till Madrid dessutom sa är hon ganska säker, förmodligen mer än i Stockholm.

        ska hon teleportera sig mellan platserna?

        [Borttagen kommentar]

          Jag tycker om dig ocksa!

            [Borttagen kommentar]

        Att flygfält är riktiga smittohärdar även i vanliga fall har väl inte undgått någon, eller??

          FLYGPLATS heter det väl…
          Flygfält kallades det i flygets ungdom eller
          nu om det är en privat anläggning tex för
          segelflyg.

            Flygplats och flygfält är samma sak. De båda orden används nu 2020.

          Säger du ”jag ska åka till flygfältet Arlanda” också ?

            Lufthavn

            I Finland är det vanligt att kalla det flygfält efter finskans ”lentokenttä”. T.ex i Vasa finns Flygfältsvägen.

          Det är inte sant. Farligare med buss och tag.

            Så det är säkrare att spendera x antal timmar på flygplats +flyg än att ta bussen till stan? Intressant. Undrar hur dom fått fram den faktan

            Ja men absolut är det så. Det är därför Finland avråder från alla utlandsresor ? Hur många människor med potentiell smitta träffar du på en buss vs en flygplats ??? Men du kanske går igenom en internationell flygplats för att komma till bussen.

          Jaja, är inte 100% på svenska och råkade skriva fel men det var tur att ni fattade vad jag menade ändå.. ?

      Jag ska till samma ställe jag brukar i norra Italien nu också så det är lungt.
      Samma ställe är bästa platsen att vara på
      Och säkraste.

        Hur fan tänker du? Du är förmodligen generation Z. Ni har tappat alla hjärnceller och mer därtill.

          Hört talas om ironi?

            Väldigt enkelt över telefon!

          Hur i helvete kan folk helt ha tappat förmågan att tolka sarkasm? Eller är alla helt tröga?

          Alla utom du fattade att det var ett skämt. Du kanske ska läsa svensk damtidning istället. Så himla pinsamt när man har taggarna flera meter utanför kroppen och sen inser att man gjorde bort sig. Gaaah! jag skäms åt dig just nu.

        Japp, viruset känner igen en som stammis och låter en vara.

        😀 Äntligen en vettig person. Längtar till mitt smultronställe i Wuhan 🙂

          Köpte nyss en sommarstuga där suuuperbilligt ❤️

            #goals

          Hahaha

    Är detta verkligheten i Europa precis i början av en exploderande pandemi? Att inte de som kallar sig influencers kan bättre? Sjukvården kommer att kollapsa under trycket och om vi inte tillsammans kan hindra smittan att sprida sig NU så går det riktigt illa.
    Och vem kommer vara intresserad av de plåtade kläderna när massarbetslöshet ligger bakom knuten med tusentals varslade människor. Det är dags att se om sig själv, sina nära och de svagaste i samhället, planera för en vardag som under lång tid kommer att vara ngt vi aldrig upplevt. Sorry att jag skriver rakt på sak, men har ingen förstått hur det drabbat Kina och nu Italien och Sverige på god väg…?

      Enligt denna karta hade Sverige igår 500 registrerade fall av corona, idag har siffran stigit till 599.

      https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

        Men du vet väl om att vi har slutat räkna va? Man får inte ens testas längre. Det är helt klart betydligt fler som bär på viruset än ca 600.

          Man fortsätter testa men har blivit ännu mer restriktivt med vilka som testas. Även tidigare fanns det mörkertal då man kan vara infekterad trots inga eller milda symtom.

            Mina vänners föräldrar är smittade och de har haft kontakt. De testar inte ens de som de vet exponerats utan de ska bara sitta i hemkarantän. Antalet är alltså extremt missvisande. Man kommer inte ens fram till 1177 om man är svårt sjuk och behöver besöka en akut.

              Japp, nu testar man bara om det kommer att påverka hur vården ska agera.

            Nej, man testar endast svårt sjuka.

              Att man endast testar svårt sjuka negerar inte mitt påstående att man inte har slutat helt men är restriktivt med vilka som testas?

          Precis, det är inte lönt att testa längre pga att smittan nu är så spridd. Att det ändå är såpass många som testar positivt innebär att de är på sjukhus, är i riskgrupp eller har haft nära kontakt med smittade. Så att siffran fortfarande stiger trots att man inte längre testar som i början innebär att det finns ett enormt mörkertal. Det går nu många människor med relativt milda symptom runt i samhället och sprider smittan, pga att de inte fattar att de har corona eller pga att de är egoister och skiter i andra. Alla luftvägsinfektioner ska nu behandlas som om det vore corona, dvs är du sjuk ska du vara i karantän! Inte jobba eller gå på stan och absolut inte besöka äldre eller sjuka.

      Minns den där gamla sången som var före sin tid….”Ingen vill veta var du köpt din tröja”

      Blir väldigt sant snart.

      Ingen kommer orka bry sig om de där klänningarna hon ska plåta ändå, vi kommer ha fullt upp med annat. Mycket tack vare att så många gör som Tungården och reser i onödan.

      Sverige kör med dont test dont tell. Anders Tegnell som haft fel i precis allt som han sagt kommer alltså rent statistiskt ha rätt med sitt ”kulmen är nådd” men i verkligheten växte det bara efter kulmen. Har inte sett på maken till större idiot. Sverige skulle aldrig klara ett krig men såna här tafatta beslutsfattare.

        Sverige går till och med emot who som menar att det viktigaste är att identifiera vilka är sjuka, men istället så skiter sverige i att ens testa sjuka människor. Vi är världens rikaste land men agerar som att vi vore typ sri lanka. Kan inte förstå att staten vill att vi ska bli sjuka. Inte konstigt att de vägrade svara på frågor om beredskap när de inte har någon beredskap, och därför sitter vi nu alla k skiten. Man pratar om att kina mörkar, hur blir det med Sveriges siffror? Sveriges siffror kommer Alltså att vara HELT missvisande. Om de var 500 för två dagar sen kanske det är 800-900 nu, men det får vi alltså inte veta för att Anders Tegnell bestämt det.

        Anders Tegnell måste väl ändå avgå snart?

      Snart kan de kalla sig influensaencers 🙂

    Hur tänker människan?! Alla vet att om man är högravid eller typ bara gravid så blir man typ oftast dubbelt så sjuk. Varför riskerar man sånt för en jävla resa? Bara för att man indirekt inte är i en riskgrupp??
    Jag fick en vanlig magsjuka och började spy massa blod och fick åka in akut när jag var i samma vecka som hon. Hon är ju ute och reser jämt ändå. Hon verkar skita totalt i sig själv, sitt barn och andra som är i riskgrupp.
    Jäkla stolpskott.

      Tyvärr tänker hon ang resan på sig själv.

      Alltså som gravid har man nedsatt lungkapacitet. Viruset sätter sig långt ner i luftvägarna och orsakar andningssvårigheter. Hur tänker man där. Är relativt vanligt att gravida behöver sjukhusvård både vid influensa och lunginflammation. Känns inte lägligt just nu.

    Ja det är ju inte av intelligens dessa influencers blivit kända direkt… ??‍♀️

    Dessa influencers kan kanske börja fundera på vad de gör om samarbetspartners inte längre betalar lika bra och om de inte lyckas kränga mobilskal, tandblekningar, resor och solglasögon. Kan Tungården leva lika lyxigt då är frågan? DÅ tror jag det blir annat liv i luckan. Vi är nämligen rakt på väg mot en lågkonjuktur, senaste dagarnas börsras har varit bland det värsta i modern historia. Det var tal om det redan innan Corona men viruset har skyndat på processen om man säger så.

    Jag tycker absolut det var dumt. Men mycket av de folk som shamar henne är också folk so. samtidigt sitter på hemmaplan och snor ansiktsmasker och handsprit från sjukhusen ohh vårdplatser runt om för att de inte vill ha coronavirus i bilen? Dessutom hjälper inte ens ansiktsmasker.
    Jag jobbar inom vården. Jag möter folk som är sjuka hela tiden. Och jag och mina kollegor behöver ansiktsmasker/handsprit. Men det finns inget kvar knappt för att folk inte tvättar sina händer oftare istället.

    Med det sagt tycker jag absoluta att hon borde stannat hemma…

      Menar du på allvar att det finns många människor som har stulit masker och handdesinfektion från vården? Kan tänka mig att det finns enstaka som gör det men tror att huvudproblemet är att produktion och logistik inte hinner med behovet.

        Det har förekommit på SUS Malmö. Nu är det totalt besöksförbud på hela sjukhuset men i förrgår kom chefen och bad alla hålla koll eftersom det har varit stölder.
        Sen är det självklart så att det största problemet är att allt är slut. Visir, förkläden med ärmar och masker med andningsfilter är totalt slut och går inte ens att beställa.

        1259 jobbar i vården. Gör du det? Jag känner folk som jobbar inom sjukvården som har berättat samma sak.

          Så om man jobbar inom vården vet man att människorna som kritiserar Petra också plundrar sjukhusen på ansiktsmasker och handsprit?

            Nope. Alla som kritiserar Petra snor inte säker från vården. Du missförstår med flit. Det anonym säkert menade var att folk som även stannar i Sverige är egocentriska. De flesta bunkrar upp på saker utan en tanke på om de tillhör riskgruppen eller inte. Nu vill ju jag att alla ska må bra och att ingen ska drabbas av varken corona eller något annat typ av virus men utvecklingen som skett är defenitivt skrämmande. Många har visat att det är var man för sig. Vill dock ge en eloge till folk, som utöver ror om sig själva, stöttar och hjälper andra och inte bunkrar upp på saker som folk med tex hjärtsjukdomar, äldre eller vården behöver! Ni är the MVPs of the world!! ?

              Du gör en intressant tolkning av ”mycket av de folk som shamar henne är också folk so. samtidigt sitter på hemmaplan och snor ansiktsmasker och handsprit från sjukhusen ohh vårdplatser”

              Nu ser jag, jag tolkade det faktiskt som att 1259 menade att folk bokstavligen har stulit från sjukhuset och det var därför jag var skeptisk. Sedan bekräftar ju Ssk och 1845 att stölder har skett. Dessutom kan 1259 inte veta huruvida de som har kritiserat Petra har köpt på sig masker och handsprit.

    Petra, bra om du inte kommer tillbaka till kontoret förrän efter påsk eller så. Tack.

    / Dina kontorsgrannar på No. 18

      Hon sitter ju inte ens kvar där längre utan har bytt kontor. Bra koll där..

    ”otroligt viktigt att alla vidtar åtgärder” UNDANTAGET jag och mitt företag because we’re special

      Snowflakes

        Coronaflake

      ”Ni är så elaka som påpekar att jag gör fel, jag är också människa buhuu”

      Tycker faktiskt att Hannah&Magdalena Graaf (+ 2 snubbar) kunde ha väntat med planering av ny bok tills dom kom hem från Thailand eller det finns ju faktiskt datorer.H åkte dit för en veckas vistelse.Så onödigt.

        Varför åka till Thailand för en vecka?
        Man hinner knappt ställa in resväskan på rummet förrän det är dags att åka tillbaka till flygplatsen.
        Med tidsskillnad, två resdagar och dessutom många timmar på flyget blir det bara ett par effektiva dagar.
        Typiskt en sådan resa som man inte ska göra 🙁

          Två resdagar? Tar 10 timmar att flyga.

        Systrarna Graaf kanske inte lägger supermycket tid på att uppdatera sig med nyheter så att säga..?!

          Nyhetsresistent!

        Hela upplägget känns märkligt. Åka till Thailand och bara umgås med svenskar, kolla svensk tv, äta svensk mat mm mm och alla kompisar ska helst komma förbi och hälsa på under den låååånga frånvaron. Att det är jobb inblandat handlar nog om att få kostnaderna avdragsgilla och semestra gratis.

    Gör man samarbeten med och låter sig bjudas på resor av DeoDoc så är det helt naturligt att strunta i att det pågår en pandemi just nu.
    Jag skulle ha blivit mer förvånad om Petra plötsligt börjat förstå saker och ting och kanske till och med ändrat sitt beteende.

    Att hon vågar åka tittade på TV4 igår, de vet inte ens hur det påverkar foster om man blir smittad av Corona huruvida det stämmer eller inte vet jag inte men jag hade inte åkt oavsett

      Med tanke på hur kort tid viruset har funnits så är det väl inte ett dugg konstigt att man inte ännu vet till med all säkerhet hur/om det smittar fostret? Är ju rätt logiskt

        Fast ifrågasatte ens personen det faktum att de inte vet det? Du vill bara ha en anledning att vara dryg.

    Kommer vara svårt för alla att vakna till en ny värld.
    Om ett tag lär influenserna se sig om efter annan sysselsättning….

    Företagen lär nämligen inte ha råd att sponsra dem.

      Den här pandemin är jordens sätt att markera mot olika slags övergrepp på vår miljö.
      Självklart är det människor som influencers som bland de första får sitt liv förändrat. De har länge nog hållit på med sitt onödiga resursutnyttjande.
      Pandemin fixar det som Greta T talat om de senaste åren. Resandet med flyg t ex har snart helt upphört.
      Människor hamstrar mjöl och torrjäst för att hålla sig hemma och baka istället för att slösa pengar i butiker och på restauranger.
      Tillbaka till ett enklare och mindre resursförbrukande liv 🙂

        Jag gillar att du ser livet från den ljusa sidan 🙂

        Men du har såklart rätt, vi borde kunna få mindre klimatångest nu. Sådana här minskningar av utsläpp hade vi nog knappast kunna få utan en epidemi. Ett litet ljus i denna djävlighet.

        Pandemin startade i Kina som en lokal smitta. Det är en indikation på hur ohygienisk den kulturen är. Att kineserna inte kan hålla rent har nu fått konsekvenser för hela världen, utöver deras övriga miljöförstöring.

          Du har hamnat på fel blogg. Det finns en blogg som börjar på F och slutar på k som du kan skriva på.
          Där finns folk som du säkert sympatiserar med.

            (Den här pandemin är jordens sätt att markera mot olika slags övergrepp på vår miljö.)
            Jag vet inte vad man kan kalla den åsikten för.TRAMS!

            Kina har fått stor kritik många gånger pga just detta. Är inget nytt? Hela världen sympatiserar med det liksom. Hej, Kina, sluta ät massa skit som sprider sjukdomar till människor!

              Skulle vilja dra det ett steg längre och säga att Kina borde bli betalningsskyldiga för de skador de åsamkar andra länder genom sitt ansvarslösa spridande av virus.

            Vågar du inte se sanningen? Hade Kina inte behandlat djuren som de gör så hade viruset aldrig frodats från början. Gör om gör rätt Dumbo.

      kommer bli en jävla massa sponsresor sen när alla länders turistbyråer ska ha igång resandet igen…

    Tycker att resan är väldigt onödig. Visst det är för jobb, men även utan Coronavirustider så är det ju något som kan fotas på hemmaplan tänker jag i alla fall.

    Dock är frågeställningen om bebisens märklig. ”Vad gör hon om hon inte kommer hem från Portugal och bebisen bestämmer sig för att komma lite tidigare än beräknat?”
    Ja, då föder hon väl barnet där?

      Jätte kul att föda i ett annat land bara sådär under en pågående panademi? Man brukar bli ganska stressad bara av att behöva föda utanför länet.

        Frågan var ju inte hur kul det hade varit. Camilla undrade vad Petra skulle göra om barnet bestämmer sig för att komma tidigare, varpå jag svarade på frågan. Föder barnet där antar jag?

    Exakt samma resonemang som Gabjossan kör. Rekommenderar sina läsare att följa WHO, Folkhälsomyndigheten etc. men förklarar sedan att hon och hennes familj är ett undantag eftersom resan är så dyr och inte gått att avboka.

      Det är sån bullshit! Jag har en resa till Spanien bokad nästa vecka för mig och familj, men det är bara att vaska. Man få fan ta sitt ansvar nu och det gäller ALLA!

        Fast ändå inte. Att drabbas av panik och vaska resor är inte att hjälpa någon. Om något så är det exakt precis sånt som hjälper till att stjälpa hela skiten istället.

          Varför vi vaskar den är för att de vi ska bo hos, svärmor + gubbe är 76 och 80 år. Vi fyra kan alltså komma dit och smitta ner dem utan att veta om det. Jag är dessutom gravid. Visserligen räknas jag inte in i riskgrupp men det känns ändå onödigt att utsätta sig och andra för detta.
          Sen kan jag verkligen hålla med dig om att det är komplicerat att vi lever i en kapitalistisk värld där våra köpbeteenden behöver fortsätta för att samhällen inte ska rasa ihop.

            Trots marxisternas domedagsprofetior om kapitalismens ohållbarhet så visar historien att det är socialistiska samhällen som rasar ihop. Kapitalism – marknadsekonomi – vinner om och om igen.

              Henrik-Forskare talar om tiamidbrist pg.av kemiska förändringar som beror på människans ovilja att förändra tidigare/nuvarande levnadsstandard som de flesta inte får ta del av.

            Kapitalistisk värld ja jo folk behöver jobba för att tjäna pengar och betala mat och boende.

          Är du en av dem som tror att resten av världen enbart lever av sina västerländska välgörare som kommer och spenderar pengar då och då ?

        Samma här, maken har fått/kommer få vaska sin cykelresa till Mallorca som han skulle åkt på v.17. Men det är bara så läget är nu, han kan åka på cykelresa nästa år. Viktigare med hälsa och ta ansvar!

          Han ”vaskar” resan till största del för att jag är i en riskgrupp. Eftersom han inte får pengarna tillbaka behåller ju flygbolaget dessa pengar så.

      Eller som My som nu vill stänga ner Sverige, sonen satte hon på flyget när han fortfarande var sjuk. Själv reser hon hit och dit och träffar massa människor, men vi andra ska minsann låsa in oss.
      Det är så synd om henne att hon förlorar så mycket pengar i sitt företag säger hon, och ändå tar hon sitt ansvar och är en hjälte…

        Så sent som i söndags flög både hon och sonen. Tydligen viktigare med bjudresa än säkerhet. Hennes inkomst från bloggen är säkert högre än vad många får i sjuklön. Stackars, stackars My som det alltid är synd om. Tänk om café Hallonbergen stänger så hon själv måste steka sin dagliga kyckling 😀 Annars har hon ju en uppsjö av hälsopreparat att knapra på.

      Åker med ett hjärtsjukt litet barn dessutom men oroar sig mest över att ha fått en finne på röven och över hurvida den går att sminka över eller inte..

        Exakt!! Att en semester är så himla viktig i den här situationen?! Hon tjänar så sjukt mycket pengar, men de var ändå bara tvungna att åka på resan, för hon behövde verkligen få lite sol o bli brun och det skulle va så tråkigt att pengarna kastas i sjön…. o sen hennes uppmaning att inte köpa slut på allt i affärerna, när hon själv skrev att hon därifrån beställt ”massor med handsprit och ytdesinfektion”. Förstår bara inte hur man kan vara så oansvarig i det här läget, det många inte tänker på är ju transporten också dvs inte bara risken för smitta på plats utan även på flygplatser o flygplan – framför allt då de tar flyget upp till Umeå också

    Att hon vågar tittade på TV4 igår, de vet inte hur det påverkar foster om man blir smittad av Corona. Om det stämmer el inte vet man ju inte, hon borde stannat hemma.

      Nä det är klart vi inte vet hur foster påverkas av covid-19, då det är en ny typ av coronavirus.. vi vet väldigt lite och har inget vaccin, det är därför alla borde skärpa sig och inte vara så ego.

    Fyfan så jävla egoistiskt!

    Hmm, i värsta fall kan man dö ?

      Nej, i värsta fall får du tråkigt content 🙁

      Absolut men det kan man göra när man korsar gatan ocksa. Köra bil är tex jättefarligt.

        Ja, köra bil med mobiltelefon i handen är farligt. Och förbjudet.
        Att filma medan man kör är extra farligt.

    Så fruktansvärt provocerande. Tror dom flesta av oss har anhörig i riskgrupp. Även om hon sätter sig i karantän när hon kommer hem, ja men resan hem då? Flyget? Taxin från flygplatsen? Pressbyrån du köper en kaffe på när du landat? Portkoden du rör med dina äckliga coronafingrar? Alltså folk verkar ba ”det är bara att sätta sig i karantän”, ok tack ska säga det till alla i riskgruppen. ???

      Vi har betydligt fler sjuka här. Farligare för dem där att hon åkt dit än för oss här hemma att hon kommer tillbaka.

    I skrivande stund finns 78 insjuknade i Portugal och i Sverige nästan 800. Länderna har ungefär lika många invånare.

    Kanske är det Portugal som borde vidta åtgärder då det gäller inflödet av turister från Sverige.

      Ja men precis!

    Vi är på väg in i en lågkonjuktur som bedöms värre än den från 2008. Tungården kanske ska fundera på vad som händer om hennes samarbetspartners inte betalar lika bra och om ingen vill köpa produkterna och ingen vill åka till diverse hotell. Influencers har frossat i högkonjukturen med lyxiga resor och hotellvistelser, vad händer om några månader?

      Kommer Mogi kunna fortsätta recensera hotell…?

        Men gud – gör hon det fortfarande?!

      De märks ju att de inte kommer ihåg hur det var på 90 talet.

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

            Vad du säger om henne säger dock mer om dig än om henne, oavsett hennes beteende ?‍♀️

              trevligt, jag är iallafall inte egoist.

        [Borttagen kommentar]

          Och tänk vid utgrävningar av vår tid, en massa näsor, kinder och rumpor som kommer fram i myllan ??

    Lägerna vara delade???

    Då får vi väl se efter denna pandemin om Greta har rätt. Nu när så många färre flyger så borde det ju synas i atmösfären om ett par månader. Så får vi se vad vi får sluta med nästa gång ”för miljöns skull”

      https://www.theguardian.com/environment/2020/mar/01/dramatic-fall-in-china-pollution-levels-partly-related-to-coronavirus

      Nog kommer det ge effekt. Men folk kommer ju börja igen så fort de får klartecken.

      Finns nåt som kallas miljöhämnd och innebär att man försöker ta igen alla ekonomiska förluster sen, till tråkigare resultat….

      Jag har för mig att det syntes i atmosfären den korta tid flyget upphörde efter elfte september.

    ”Hej alla mina följare! Nu ska ni få ett två veckor långt hemma hos-reportage när jag sitter i karantän. Vad kul det ska bli! Jo, svajpa upp för att få tio procent på nästa läkarbesök, ange koden PETRAIPORTUGAL. Tihi!”

    haha, för nån vecka sen började bella följa fjällräven på insta.. och jag tänkte då att det är säkert pga nåt kommande samarbete. och jajamän, nu visar hon upp ryggsäck och underställ från fjällräven på sin instastories, som hon ska ha till vandringen i sommar. hon taggar dom men skriver sååååklart inte att det är samarbete… xD

      Varför har du koll på vilka Bella följer? ?

        för det kommer upp i mitt flöde?!?!?!?!!?!

      Att det rör sig om betalt samarbete kommer hon att smyga in efter ett tag men inte från början.
      Så var det t ex med båten hon lånade i somras. Samarbete stod det först efter ett par blogginlägg med vändor ut i skärgården utan minsta antydan till att det var spons.
      (Det förstod man ju eftersom båten kostar en miljon och det hade förstås Bella inte kostat på sig. Bra det eftersom hon inte längre kommer att ha någon brygga).

      Ååh hoppas hon börjar träffa Nils! ?

      Det var ett rysligt liv om den där fjällvandringen. Man kan tro att hon ska bestiga Himalaya inte knalla omkring på Kungsleden.

        Kan tänka mig Bellsan bajsa i skogen … Ha, ha!

    J T bunkrar helt utan betänkligheter på att det är bra om alla kan få dela på det som finns.

    Inget nytt under solen – de flesta av oss har förstått för länge sedan att låg intelligens, avsaknad av moral och i vissa fall även av empati är de utmärkande dragen för så kallade influencers. Det här med influencers är ju något som uppstått som en effekt av överanvändet av sociala medier och kanaler. De som sitter med näsan i en telefon eller dator 24/7 måste ha något att titta på och eftersom de (uppenbart) inte klarar att läsa böcker eller tillägna sig viktig information på andra sätt blir glassiga bilder på putande rumpor och annat korkat trams hårdvaluta. Då har de här kvinnorna som kallar sig influencers fått en marknad. Hade de inte haft den hade de varit noll och ingenting. De har ju ingen utbildning, vilket märks på en rad olika sätt. Läs vad de skriver, inte sällan kan de inte ens stava och grammatiken ska vi väl helst glömma direkt. De är dumskallar som i det samhälle vi hade och bör försöka komma tillbaka till hade stått som mest vid ett löpande band.

    Skulle inte kalla Amir onödig. När han drev gaybloggen var han viktig för många.

    Varför denna random ilska mot Amir helt plötsligt? Har han också åkt till Portugal? För då jävlar….! :p

    ”Lägerna”…? Lägren, tack!

    Onödigt att kalla någon människa onödig.

    För två veckor sedan hånades folk som påstod att detta skulle bli en pandemi här. Visar bara på vilka idioter läser i denna blogg. Och de mest obildade påstod att det är som en vanlig förkylning ?

      Fast för majoriteten av unga friska människor så ÄR det som en vanlig förkylning.

    Som läkare är jag helt säker på att hon inte har frågat ”flera läkare” och att de har sagt ”Ja”. Man svarar inte ”Ja” på en sådan fråga. Man svarar att det är riskfyllt och inte rekommenderat men att det inte finns några lagliga restriktioner än som kan hindra en person från att åka. Att säga ”Ja” till att en höggravid kvinna ska på resa i europa mitt i koronaepidemin? Hon har nog hört det hon vill höra och tolkat det på det mest liberala sättet som var möjligt.

    Haha! Tre inlägg där Petty ursäktar sig för denna resa. Jag fattar inte ens vad denna resa skulle vara bra från första början med tanke på miljö osv. Det är inte direkt omöjligt att ta foton i Sverige eller ta tåg/bil till häftiga platser att fota på om det är viktigt.

    Nu tar hon bara massa risker för framförallt andra men även för sitt blivande barn för skapa lite så kallad content(finns det ett värre ord?).

      Håller med ?

    Det är så dumt så att klockorna stannar som man sa förr i tiden, var den sägningen kommer ifrån är högst oklar

    Åh herre vad jag är less på denna oproportionerliga virushysterin som råder.

    I den situationen måste man ju ta ansvar och tänka ett steg längre.. Tänk om hon skulle vara ovetandes smittad och ska in på förlossningen och föda? Riskerar ju att smitta ner alla nya mammor och små bebisar

    Det samme i Norge! Grensene stenges mandag, alle utenlandsfly skal rett i karantene i 14 dager, skoler /dagis er stengt, bedrifter kommer til å tape millioner, mennesker mister jobber. Dette er virkeligheten for oss i Norge! Dette er eneste løsningen for å hindre mer spredning. Norge ligger på 2. Plass i flest smittet per innbygger i verden – kun Italia foran oss. Vi har over 1000 smittet og halvparten har blitt smittet i Østerrike på sportlov.. Nå er det drastiske tiltak som gjelder og det er VIKTIG!! Alle må dessverre bidra de neste 14 dagene, og all kontakt med andre mennesker må unngås! Vi gjør det i solidaritet, vi gjør det for verden og for alle mennesker som ikke vil overleve coronaviruset dersom de blir syke…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.