Imponerande taktkänsla av Hannah Widell

De båda sakerna behöver givetvis inte ha med varandra att göra, men det uppfattas kanske inte som så där jättesympatiskt att sitta och dricka champagne samma dag som man varslat sin personal?

Lite lagom onödigt kan tyckas…

242 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur är det med sång och dansmannen Simon, är han kvat på Perfect day?

   nej för hundrade gången, häng med i matchen 🙂 fick sluta i typ juni? juli?

    Ja en del tror att man bara kan surfa in här någon gång per kvartal och få uppdatering om vad som skett de senaste månaderna. Så funkar det inte.
    Att följa Bloggbevakning är ett åtagande som kräver åtminstone att man går in ett par gånger varje dag och kollar vad som skett i influencervärlden.

     Haha jag läser här varje dag, men missat Simon

      Han fick gå ut genom filtren för att aldrig komma tillbaka.

    Haha ok, tack för svar……vet inte om jag vågar fråga…men vad gör han nu?

     ?Åh tack så mycket för svar, att jag inte tänkte på det, frågar nästa gång jag springer på honom.

      Skit i dryga svar, det kommer nog upp här snart vad han pysslar med idag

      ?
      Tack för att du lär mig så mycket.

     Enligt LinkedIn, ingenting. Så han söker nog jobb.

     Han har startat eget.

     Fattar varför du inte vågar fråga för HERREGUD vad folk är aggressiva i sina svar. Om jag inte vet svaret (oavsett fråga) så scrollar jag vidare. Sååå enkelt. Men vissa har nog väldigt mkt aggressioner i sig så att de måste vara dryga här ?

      Haha det är sinnessjukt faktiskt. Underhållande och skrämmande på samma gång.

      Riktigt töntigt svar. Anonym 12.12, du borde logga ut och aldrig logga in igen. 🙂

      Till du som frågade – Fortsätt ställ frågor, då kanske vi kan hetsa upp Anonym 12.12 ännu mer. Woho! Man måste våga möta det man inte kan hantera, i 12.12 fall är det troligtvis frågor som hon redan kan svaret på men som andra inte vet om.

  Detta var riktigt långsökt. Varför skulle man inte få dricka champagne, betyder ju inte att man tycker situationen företagen/Sverige hamnar i är rolig eller värd att firas ??‍♀️??‍♀️

   Eller hur. Tror ingen skålar i champagne och skryter över hur många de varslat under dagen liksom…

    För henne är det ju motsvarigheten till att dränka sin sorg i rödvin liksom, så varför inte?

   Ett osökt tillfälle att citera Churchill:
   I could not live without Champagne – in victory I deserve it, in defeat I need it

    Med tanke på coronakrisen så tycker jag detta citat från ett tal av Churchill från1942 (efter de allierades seger vid El Alamein) kan passa och faktiskt inge hopp i dessa tider av prövning:
    This is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.

   Det sänder givetvis signaler. Att man samma dag som man vänt uppochner på någons arbetsliv och ekonomiska trygghet lägger ut bild av champagne med tilltugg (som representerar livets goda och lyx) kan inte ses som annat än taktlöst, respektlöst och inte alls inkännande.
   Det säger mycket.
   Sen har väl systrarna en historia av att dela med sig av av lyxkonsumtion de unnar sig när de är deppiga pga ekonomiska svårigheter i företaget.

    Håller med!
    ? okänsligt beteende och löjligt samt oprofessionellt!

    Mitt förra jobb sa upp mig en fredag och drack champagne på kontoret och lade upp det på sociala medier. Det kändes inte kul när jag låg hemma och grät. Min enda tröst var att facket såg till att de fick betala extra för de sa upp mig utan skäliga grunder. Det här var två år sedan och det gör fan ont än idag. Inte själva uppsägningen (för nu har jag det bättre) utan sättet de gjorde det på. För gudsskull, drick champagne men lägg fan inte upp så att alla ser! Allt måste inte dokumenteras på sociala medier.

     Men å vad tråkigt att läsa…om det nu är till någon tröst…what goes around comes around…skönt att du slipper dessa (patetiska /egotrippade) människor , tänkte lägga till ett hjärta men vet inte hur man gör med apples tangentbord …

     ❤️!

   Man kan ju dricka det men måste man lägga ut det i sociala kanaler? Det känns ju väldigt taktlöst.

    snarare smaklöst

     Champange som är så gott!

   Perfect Day har väl varit i kris sedan åtminstone i höstas så det är inte bara en situation de har hamnat i tillsammans med Sverige och andra företag utan champagnedrickande chefen/ägaren har visst ansvar.

  Hon skrev ju ändå trösta sig med champagne, inte fira med champagne. Det sistnämnda hade väl varit smaklöst.

   Ah men var är solidariteten med sina anställda? Hon borde tuggat knäckebröd med margarin och aromat.

    Det hade säkert hjälpt

    Aromat! Den gamla klassikern, full av smakförstärkare och annat gottit! ?

     Är det samma sak som Piffi Allkrydda?

      Ungefär

       Långt ifrån.

   Lite Champagne Hjälper Faktiskt!

    Nu förstår jag vad LCHF står för! ?

     ok boomer

      Varför så tråkig ton? Personen ovanför sa inget som motiverade det där tillbaka.

  Usch, det är obehagligt att följa hur hårt detta slår mot småföretagare och all den fantastiska personal de nu måste varsla. Och som egenföretagare är det otäckt att se hur snabbt marknader och konsumtionsbeteenden kan förändras, vilket gör att hela ekonomisystemet känns så bräckligt. Håller med om att Hannahs inlägg var fel post vid fel tidpunkt och framförallt med fel budskap. Att deppdricka champagne för att trösta sig när man fått säga upp personal, mjaaa (och jag tycker att hon som arbetar med kommunikation på en produktionsbyrå borde veta bättre). Dock så tycker jag att Hannah har all rätt att deppa. Det är synd om företagare som nu blir tvungna att säga upp personal och det är synd om personal som blir uppsagd.

   Jag tänker att det kanske är dags att försöka hitta ett samhällssystem som inte är beroende av ekonomins upp och nedgångar. Eller ekonomin alls.

    Tänk ut ett sånt system, som samtidigt föredras av de människor som lever i det. Kommunism har ju provats flera gånger men verkar inte vara något lyckopiller för de som lever i det.

     Inte provats fullt ut och rätt enligt Marx’ idé!

   Fast Hanna och Amanda och perfect day kan väl inte betraktas som småföretagare?

    Det gör de. Färre än 50 anställda = småföretagare. Finns en eu-standard för att definiera sånt:
    https://ec.europa.eu/growth/smes/business-friendly-environment/sme-definition_sv

     Då får jag definiera dig som medlem i Liberalerna.

      För att?

      Vad har det med EUs definition av SMF att göra?

   Tina: men detta är väl inte en följd av coronaviruset? Det har väl gått dåligt för dem ett tag?

    Det antog jag bara, men så behöver det ju självklart inte vara.

    Coronaviruset kanske är ett svepskäl.

  Hennes kommentar: jobba bara om det finns kollektivavtal… Vem jobbar utan kollektivavtal?

   Perfect Day Media tydligen….

   Ibland kanske man är illa tvungen i brist på annat

   Många av mina vänner samt jag själv jobbar utan kollektivavtal. Som tjänstemän. Arbetsgivarna ”följer” avtalet, men är inte anslutna själva. Behöver man ett jobb har man inte råd att säga nej :)))

   Bella hade ju inte heller kollektivavtal (någon hon skröt mycket om, de hade ju så bra friskvård istället).

   De absolut flesta inom media. Och folk på små företag generellt.

   Kollektivavtal vs inte är ju snarare en politisk fråga. Jag som är lagd åt höger ser inte alls poängen med det medans någon annan kanske anser det som Guds gåva till folket. Schyssta arbetsvillkor kan man få igenom på bättre sätt många gånger (enligt mig).

    Håller med, jag jobbar på ett mindre företag utan kollektivavtal. Vi har väldigt bra arbetsvillkor ändå, 6 v semester, 5000 i friskvård, bra och marknadsmässiga löner, förtroendearbetstid mm. Vet inte vad ett kollektivavtal skulle reglera som vi inte redan har, utan mer en kostnad för min arbetsgivare som istället kan lägga det på löner åt oss anställda.

     Just det vi har riktigt bra tjänstepension också. Mycket bättre än min bästa kompis som är statligt anställt (och därmed har kollektivavtal).

      Får ni tillägg på 10 procent vid föräldraledighet och sjukfrånvaro också? För det är en av de bästa fördelarna tycker jag. Speciellt för mig som ligger en bit över SGI-taket och därmed inte får cirka 80 procent av min inkomst om jag exempelvis skulle bli sjuk.

       Nu är det inte jag du svarat. Men jag har inte heller något kollektivavtal.
       Hos oss får vi tillägg så att vi kommer upp i 95% av lönen vid FL och sjukfrånvaro. Väldigt bra för de flesta av oss då vi ligger rätt så mycket högre i lön än alla tak. Vi har också en försäkring som täcker upp inkomstbortfall vid långtidssjukskrivningar osv.

    Håller verkligen med. jag tror det lönar sig om man arbetar inom det offentliga eller vissa typer av jobb i mångt och mycket.

    Själv arbetar jag på utländskt företag och de erbjuder bättre än vad ett kollektivavtal hade gjort. Facket tipsade att jag skulle lägga min lön 20 000 under vad jag har, med kollektivavtal för min bransch som mått. De är bara en punkt jag hade tjänat på och det är att min pension hade varit någon procent högre men det kan jag lösa genom löneväxling och tar garantera in på andra förmåner.

    Men tycker kollektivavtal är en bra grej och tipsar alla att vara med i facket och att kolla igenom sitt kontrakt.
    Sen undrar jag? Gick hon på dagen? Vi har väl lagar och regler i Sverige?

    Jag driver eget med anställda och vi har kollektivavtal för att vi som arbetsgivare tjänar på det, dvs det skulle kosta oss mer att erbjuda samma villkor genom försäkringar och andra typer av lösningar. Sen kan det säkert variera mellan olika branscher, men en intressant aspekt tycker jag som jag själv inte hade koll på förrän vi startade eget för några år sen och började jämföra olika lösningar. Oavsett om företaget har kollektivavtal eller inte måste det dock förhandla med facket vid varsel eller uppsägning om medarbetaren i fråga är medlem i facket.

   Jag har aldrig någonsin jobbat med ett kollektivavtal. Det är kommunistfasoner.
   Jag vill bestämma själv hur mina villkor ska se ut och de har i princip nästan uteslutande sett mycket bättre och mer fördelaktigare ut än vad något kollektivavtal någonsin har gjort.

    Trygghet för anställda är komunistfasoner?

     För väldigt många innebär ett kollektivavtal att företaget kan kringgå det som är lagstadgat. Företaget behöver inte följa arbetstidslagen, semesterlagen, LAS osv.
     Förklara gärna för mig hur det kan innebära en trygghet för de anställda.

      Fast ett förlag får inte frångå alla lagar som finns oavsett om det finns kollektivavtal eller inte…

       Jo de får de. Läs lagarna så får du se

        Haha ”läs lagarna”. Nej det får de inte. /Arbetsrättsjurist.

         Okej, så vad innebär 3 § i ATL?
         //Professor i arbetsrätt

          …”får göras endast om detta inte innebär att mindre förmånliga villkor ska tillämpas för arbetstagarna än som följer av Europaparlamentets och rådets direktiv 2003/88/EG. Ett avtal är ogiltigt i den utsträckning det innebär att mindre förmånliga villkor ska tillämpas för arbetstagarna än som följer av direktivet.”

          Du känner säkert till att EU-rätt går före internationell rätt, dvs, lagen må vara dispositiv men du kan inte ingå ett för arbetstagaren mindre förmånligt avtal än vad som är tillåtet enligt EU-rätt.
          Du kanske ska lära dig att läsa hela lagrummen innan du uttalar dig, Anonym 16:13.

           Menar naturligtvis nationell rätt*

       Förlag= menar såklart företag

      Men snälla du, nu sprider du ju lögner.
      Så ett företag som har kollektivavtal behöver inte följa semesterlagen, LAS eller arbetstidslagen?

      Stämmer ej.

      Vissa delar av dessa lagar kan kompletteras i kollektivavtalet men man kan aldrig kringgå svenska grundlagar som dessa är.

       Jo, det är just undantag som de får göra. Om när semestern ska läggas, dygnsvila osv är det extremt vanligt att kollektivavtal är mycket sämre än själva lagen.

       Kollektivavtalet är inte i alla lägen en komplettering och ”uppgradering”, det är i många fall en nedgradering för arbetstagaren och en förbättring för arbetsgivaren.

      Men, nej. Ett kollektivavtal kan inte kringgå det som är lagstadgat. Lägsta nivå är att följa lagen, sen kan ett kollektivavtal ha mycket bättre villkor förhandlat, där finns ingen gräns, varför jag inte förstår denna inställning.

       Jo, det kan visst ett kollektivavtal göra. Det står uttryckligen i lagarna. Med ett kollektivavtal får man möjligheten att kunna göra ett undantag från lagen. Det är fullt möjligt att avtala bort sådant som är lagstadgat med ett kollektivavtal.

        Vissa lagar är dispositiva – de får man som kollektivavtal förhandla om

        Andra lagar är tvingande – de får man inte röra vem du än är

        Du har fel ok

         Okej, så vad innebär 3 § i ATL?

          …”får göras endast om detta inte innebär att mindre förmånliga villkor ska tillämpas för arbetstagarna än som följer av Europaparlamentets och rådets direktiv 2003/88/EG. Ett avtal är ogiltigt i den utsträckning det innebär att mindre förmånliga villkor ska tillämpas för arbetstagarna än som följer av direktivet.”

          Du känner säkert till att EU-rätt går före nationell rätt, dvs, lagen må vara dispositiv men du kan inte ingå ett för arbetstagaren mindre förmånligt avtal än vad som är tillåtet enligt EU-rätt.
          Du kanske ska läsa hela lagrummen innan du uttalar dig, Anonym 16:13.

    Jag har inte kollektivavtal och mitt avtal är så mycket bättre nu än när jag jobbat med kollektivavtal. Extra semester, bonus, bra friskvård, sjukvårdsförsäkringar mm. Samt en arbetsgivare som både lägger tid och pengar på att få oss anställda nöjda. Kylskåp fyllda med frukost och nocco, roliga aktiviteter varje månad, fester, konferens utomlands varje år.

    Men ha det så kul med era kollektivavtal!

     Det ena behöver inte utesluta det andra? Det är ju knappast så att ett seriöst företag väljer mellan att ansluta sig till kollektivavtal eller lägga tid och pengar på sina anställda? Att vara ansluten till kollektivavtal är att visa legitimitet som arbetsgivare, att man arbetar aktivt för att ha goda arbetsvillkor för sina anställda. Kollektivavtal innebär inte att anställda ska/är/bör vara anslutna till något fack, som snarare är det organ som brukar omskrivas som ”kommunistiskt”. En bra arbetsgivare är ansluten till kollektivavtal OCH arbetar aktivt för att vara en bra arbetsgivare bland annat med extra semesterdagar, sjukvårdsförsäkringar, friskvård etc etc. Läser du på lite ser du också att bland annat friskvårdsbidrag är en av fördelarna med just kollektivavtal. Precis sjuklön, föräldralön, pensionsavsättningar, försäkringar osv.
     Men absolut, intag av Nocco regleras ju inte där…

      Ett kollektivavtal som arbetsgivare har enbart med att göra att man inte kan/orkar/vill förhandla med individer. Det blir mycket lättare för en arbetsgivare att ansluta sig till ett kollektivavtal och överlåta förhandlingen av arbetsvillkor till andra.
      Det har ingenting alls med att man ”visar sin legitimitet” genom kollektivavtal, det går alldeles utmärkt att visa det och vara en bra arbetsgivare utan kollektivavtal. Genom att skippa kollektivavtal får man dessutom som arbetsgivare en helt annan möjlighet att göra det ännu bättre för sina arbetstagare då det ger mycket mer utrymme för förbättringar. Ett kollektivavtal gör både arbetstagare och arbetsgivare väldigt låsta och begränsade.

       Fast du får ju som arbetsgivare alltid erbjuda bättre villkor än vad kollektivavtalet anger. Jag driver eget med anställda och kollektivavtal och vi erbjuder ex en veckas mer semester än vad kollektivavtalet anger, vi har en privat sjukvårdsförsäkring och ger bonus vid en viss vinst. Samtidigt som vi följer kollektivavtalets alla villkor. Det var samma sak på min förra arbetsplats, en stor koncern där jag var anställd.

     KOLLEKTIVavtal är liksom grejen. Alla har inte möjlighet eller kunnighet att ”avtala fram” drägliga arbetsvillkor. ”Kommunistfasoner”??? Alltså jag blir mörkrädd

      Kommunism är ju till för att ”skydda” de svaga. De som inte har möjlighet eller kunnighet att stå upp för sig själva. Jag ser inte hur kollektivavtal inte skulle vara kommunistiskt. Det är organ som bestämt över individens huvud och som efter förhandlingar tagit ett beslut om vad som är bäst för gruppen. Det är allt annat än liberalism

       Men… Men… Nej orkar inte bemöta detta ens

     Du har rätt, ett helt kylskåp fullt med Nocco avgör saken ?

      Jag antar att det är svårt för dig att förstå detta (då du uppenbarligen tror att p.g.a. tillgången till Nocco avgör om det är bra arbetsplats eller ej) men det var knappast endast p.g.a. Noccon som hon tycker om arbetsplatsen. Förstår du nu Stella? 🙂

       Ja nu klarnade det ? tusen tack för hjälpen, ni är de riktiga hjältarna i samhället

    Ursäkta men du är en idiot. Kollektivavtal handlar om så mycket mer än om specifika villkor. De flesta företag idag har kollektivavtal.
    Man kan ALLTID förhandla sina villkor själv. Men utan kollektivavtal saknar du försäkringar och tjänstepension. Men du kanske har förhandlat till dig en så hög lön att du kan betala det själv?

     Behöver ju inte vara så! Beror ju på vad arbetsgivaren erbjuder.
     Jag jobbar utan kollektivavtal men får ändå extra semester, tjänstepension, försäkringar och allt därtill. Med andra ord följer min AG kollektivavtalens riktlinjer utan att behöva betala för att vara anslutna. Dom pengarna de sparar lägger de på tex högre friskvårdsbidrag osv.

     Jag har jobbat på två företag med kollektivavtal. På dessa platser fanns det inte alls i närheten av utrymme att förhandla till sig egna villkor.
     På de platser jag arbetat på där det inte funnits kollektivavtal (det finns måååånga sådana därute) har jag haft mycket bättre försäkringar, tjänstepension, semester, friskvård och andra löneförmåner. Plus en bättre lön på det.

     Kan folk sluta slänga sig med fakta utan att veta. https://www.foretagarna.se/innehallsbank/riks/2016/mars/sa-manga-smaforetag-har-kollektivavtal/ De flesta företag har inte alls kollektivavtal. Det är dyrt och onödigt åtminstone för småföretag.

     (Till er som inte orkar klicka är kontentan i länken ”Många svenska företag har kollektivavtal. Ännu fler är utan!”)

   Men hon har ju fortfarande uppsägningstid enligt svensk lag och fria viljan att ha varit med i A-kassan så det hoppas jag hon är.

    Ja LAS ska ju gälla. Hon har ju tre månader ofta och är hon med i facket kan de inte säga upp henne förrän facket förhandlat åt henne i hennes fördel.

   Väldigt många som jobbar på advokatbyråer, exempelvis

   Någon som inte har råd att tacka nej till jobb av den anledningen att det inte finns kollektivavtal. Kanske

   Dumt att inte jobba om man har ett anställningsavtal, vare sig företaget är bundet av kollektivavtal eller ej. Då bryter du mot avtalet.

   Jobbar för ett av världens största företag som lyder under amerikanska ”regler”. Vi har inget kollektivavtal men följer avtalet ändå.

  Kan inte låta bli att tänka lite karma också, karma åt Perfekt day media och folket bakom. Gräver man gropar åt andra faller man ofta själv där i. Just saying. Något att tänka på.

   Verkligen!

  Har svårt att avgöra vilket som är mer pinsamt, champagnebilden eller det där lipandet med full glam och tårar ?

   Det är ett filter och hon driver dessutom

  Hur gör Corona att ett media företag måste göra sig av med personal? Trodde de jobbade typ med att producera poddar m.m – hur kan det försämras nu?

  Frågar uppriktigt.

   Men många säger ju nu att det gått dåligt länge, att det inte har nåt med Corona att göra. De avslutade ju på minus 2,2m förra året. Massa konkurser osv. Måste ändå vara jävligt jobbigt att behöva säga upp personal, särskilt Julia då de verkar vara vänner privat.

   Tanker att det handlar om att andra foretag inte vill annonsera/sponsra pga osaker marknad.

   Just nu har vårt företag helt inköpsstopp. Varenda liten grej som ska köpas in, om det än så är kaffe och muggpapper till kontoret, måste gå genom VD’n och få dennes godkännande.

   Annonsering osv som inte har gått att boka av är helt lagt på is tillsvidare.

  Nja ska man dra det så långt så känns det ju lite ironiskt rent metaforiskt att trösta sig med just champagne när folk blivit av med sina arbeten.

  Men rent logiskt så är det väl i ingen större grej än om det hade varit annan valfri dryck i glaset.

  Hannah och Amanda följer inte friendforce på Instagram längre… aj aj aj

   Kan någon spill the tea

   Kan nog bli ett härligt bråk detta!!!

   Julia är ju rätt frispråkig av sig så nu jäklar blir det nog åka av! 😀 *fram med popcorn*

    Berätta meraaaaaa!!!!

   Gör dom visst?

    Varje gång någon skriver så visar det sig vara osanning…

     imorse gjorde dom inte det, nu ser jag att hannah börjat följa igen så de kanske blivit sams.

   Eller Hannah följer men inte Amanda

    De var ju såna bäzzzzztisar!?!?

  Snart får man dille ang Corona. Undrar hur många gånger om dagen man läser det. Hoppas vaccinet kommer tidigare så världen kan återgå till det mer normala.

   För det är ett allvarligt ämne där det kommer ny info varje dag, därför det diskuteras så mycket över allt. Vill du inte läsa om det är det bara att bläddra förbi 😉

    Bara bläddra förbi? Folk skriver ju om det överallt. T o m i öppet spår som var frottfrån ämnet.

     *fritt från ämnet

   ”Återgå till det mer normala”? Lever du under en mossig sten eller är du 12 år gammal? Tror du att det kommer vara som bortblåst till sommaren och att ingen längre pratar om det? Hädanefter kommer man att prata om en värld före och efter corona (litet c). Vi har slungats in i en brutal lågkonjuktur som kanske drabbar dig och effekterna av virusets påverkan kommer att vara kvar under lång tid. Jag är positivt lagd och ser nu att bostadspriserna kommer att sjunka och vi på företaget kollar på hur just vi kan försöka vända på skutan, men att tro att världen kommer att återgå till det normala inom en snart framtid är naivt och ärligt talat korkat.

  Tror de hade behövt säga upp folk oavsett, det verkar ju inte gå speciellt bra för koncernen de senaste åren…

  Hannah berättade ju också i podden att hon för första gången på många år fick åka VANLIG ekonomiklass på sin senaste semester (en samarbetesresa). Och Amanda sa att hon aldrig skulle klara det.

  Tror det är deras slösiga stil och verklighetsfrånvända beteende som gör folk irriterade.

   Apropå det ngn skrev om karma ovan….

   Ja de var ju tvungna att sälja sin Östermalmsvåning också. Det var ju något de myglat med som framkom i någon tidningasartikel för ett tag sedan och det skrevs inlägg om det här. Kan ha med det att göra eller skulder? Detta har ju iaf inget med Corona att göra.

    Haha, det där krävs fan källa på asså, inte ok att lägga ut skvaller oavsett! Häntextra? Är det källan?

     Det skrevs om det i någon av kvällstidningarna och även här, vad fasen var det nu minns ej. Häntextra nej men de brukar inte hitta på och förvrida det är det Stoppa pressarna, Expressen m.fl som ofta gör. Sök i arkivet. Sälja våning har Mandy själv gått ut med, eller iaf flytta ifrån den.

      Det var väl något om att det flyttats över pengar i samband med att ett av deras bolag gick i konkurs? Tror det var AB eller Expressen som skrev om det och en av systrarna uttalade sig också om jag inte minns fel.

      Han är ju inte adel, vad har det fått det ifrån?

       Är han inte finsk adel, eller minns jag fel?

    Måste bara fråga lite snabbt. Vad har deras ”Östermalmsvåning” med saken att göra? Att dra in Östermalm är onödigt. Det moderna i att klanka ner på folk direkt bara för att de bor på Östermalm är så typiskt icke-Stockholmsbor och tyder på extrem ignorans och avundsjuka. Ha det fint!

     Tog du åt dig? ?

     Hej,
     Stockholmsbo här som kan läsa nyanserat.
     Det handlar om priser och prisbilden. De behövde pengar så de fick sälja sin våning som ligger insett område där man får bra priser för sin lägenhet.

     Men det var ju bra att du kunde läsa in något helt annat i det. Tyder på väldigt mycket ignorans och förutfattade meningar.

      Hej Stockholmsbo!

      Du, som bor i Stockholm, måste väl ändå vara väl medveten om att en våning på Södermalm har ett minst lika högt kvardratmeterpris? Vissa gatuadresser är mer eftertraktade än andra varför kvadratmeterpriserna är högre där men alla ligger definitivt inte på Östermalm.

      Att lägga till ”Östermalms-” är direkt onödigt och läggs endast till för att generera mer hat. Det ska jämt och ständigt byggas ett förakt mot de som bor på Östermalm helt utan anledning.

      Många som föraktar Östermalm är just de som aldrig ens satt en fot där men har fått höra att alla där är vidriga, pengakåta jävlar som ser ner på alla andra. Det är så oerhört tröttsamt och väldigt passé.

      Ha en fin onsdag!?

       Jo, fast just gällande Östermalm stämmer fördomarna ganska väl. Ni är inte kända för att vara empatiska gällande andra mindre lyckligt lottade i samhället direkt, utan föredrar att hålla er till er egen inskränkta klick. Allt med ett korrekt artighetsfilter såklart!

        Vad exakt baserar du detta på? Egna erfarenheter, hur många i så fall? Hur har denna grad av empati mätts? Exakt hur många människor från Östermalm har du träffat personligen och fått detta intryck? Tycker det är väldigt osympatiskt att dra folk över en kam sådär. Jag antar att du försvarar det med att det är ”ok” att sparka uppåt och nej, vi far inte illa av du bräker ur dig hur dålig syn på medmänniskor vi har men det är likväl förbaskat tråkigt att du har en sån inställning eftersom jag gissar att du har typ ingenting att grunda det på.

        Östermalm är det bästa området enligt mig. Städat, tyst, tryggt, små mysiga butiker som funnits i typ 30 år, bästa utbudet av restauranger, osv. osv. Nej, inte Stureplan, där är det mest folk från lite utanför Sthlm där, alltså inte ett exempel på typiska Östermalmsbor. Så lyft blicken från instagram tack!

         Ta en runda på nyrenoverade Östermalmshallen och känn i stämningen om du inte passar in.

        Hej!

        Vad intressant. Med din logik så skulle jag alltså kunna vräka ur mig att alla i Tensta är kända för att vara knarklangande bidragstagare som bara suger ut skattepengar. De bränner bilar, våldtar, mördar och är gängmedlemmar hela bunten?

        Det finns i ALLA konstellationer mindre bra representanter för gruppen i dess helhet.

        Det finns grundat i många en fientlighet mot de bättre bemedlade. En slags avsky mot en önskan om att bo vackert, ha en välfungerande stadsdelspolitik och ett gott uppförande. Jag förstår det verkligen inte. Det är oerhört förlegat att tro att den största delen Östermalmsbor är inskränkta och verklighetsfrånvända. Det stämmer absolut inte.

        Fientlighet åt något håll hjälper inte någon. Att det ska finnas en skam i att vilja bo bra, ha det rent omkring sig och ett gott tillmötesgående är för mig en gåta. Det borde vara eftersträvansvärt.

        Jag önskar även dig en fin onsdagseftermiddag! ?

        Gud vilket sjukt antagande. Enligt egna erfarenheter så är de med sämst inställning till andra grupper sällan människor från Östermalm, där är man tillräckligt väluppfostrad för att inte döma andra efter postkod.

       Vad pratar du om? Östermalm har högst kvadratmeterpris

        Vad ligger kilopriset på?

       Lugn nu, kvadratmeterpriset är betydligt högre på östermalm än i övriga innerstan, om man tittar på enkom östermalm (och inte inkludera Hjorthagen och Gärdet som mäklarstatistiken gör)

        Men eller hur! Det klassiska Östermalm är ju omringat vid Birger Jarlsgatan/Humlegården – Strandvägen – Oxenstiernsgatan – Valhallavägen och så tillbaka till Humlegården igen via Sturegatan. Kommer du på ”fel” sida om Valhallavägen är det Gärdet ju, med billigare funkislägenheter istället för de tjusiga från sekelskiftet 🙂

       Jag bor på Östermalm sen 1985.
       Trivs mycket bra och har barn som
       växt upp här. Vi är inte annorlunda
       än de i andra stadsdelar.
       ”ett förakt mot de som bor på Östermalm
       helt utan anledning”.
       Ja, det är sant. Min mamma växte upp här
       och min pappa på Kungsholmen. Men jag
       är ekonomiskt oberoende pga 100 % eget
       arbete. Ingen nepotism, inte via folk jag
       känner eller dyl. Skulle 2020 rekommendera
       er som kan/vill och har råd att flytta till Gärdet.
       Det är mellanmjölkens plats på jorden och där
       önskar jag själv bo snart. Runt Furusundsgatan.

       Läser jag Östermalmsvåning tänker jag dyr lägenhet. Även om det kan vara dyrt på Södermalm så kunde A&A:s lägenhet av uppenbara skäl inte beskrivas som Södermalmsvåning.

     13:47m haha, det var roligt skrivet av dig. Vi på Östermalm bryr oss inte och behöver inte utsocknes försvar.
     Men annars kul att våningen ligger i ombyggda Betaniasjukhuset. Skulle aldrig köpa om jag så fick betalt.

      Nej men vad fint då att ni Östermalmare håller ihop! ?

   Inom europa är det oftast NOLL skillnad mellan ekonomi klass och business class.
   Samma stolar, samma utrymme för benen.
   Gäller tex, SAS, Norwegian, Lufthansa etc etc.
   Jag är 183 cm lång och har inga problem.

  [Borttagen kommentar]

   Berätta mer!

   Varför ta bort en kommentar som skriver karma karma och att detta varsel inte har med Corona att göra utan beror på andra orsaker?

    Tar man bort kommentaren och låter reaktionerna vara kvar blir det hela helt obegripligt.
    Bättre då att ta bort hela tråden.

     Fast denna tråd är kvar trots att kommentaren två steg upp (den som den du svarade på svarade på) är borttagen

    Ja varför tar man bort den kommentaren?

  Och samtidigt oroar sig Engla för att hon inte kan träna på gym..

   Kan man inte det? Har fått för mig att det är fullt med folk där

   Ve och fasa om hon skulle gå upp 2 kg!! 😮

   Vet hon om att man kan träna hemma?

  Hon får väl dricka hur mycket champagne hon vill, det som är taktlöst är väl att lägga ut det på sociala medier. Man KAN faktiskt göra saker utan att fota och dela.

  KOLLEKTIVavtal är liksom grejen. Alla har inte möjlighet eller kunnighet att ”avtala fram” drägliga arbetsvillkor. ”Kommunistfasoner”??? Alltså jag blir mörkrädd

   Dessutom skulle alltid nån desperat person ta jobbet utan några som helst förmåner. Därför har vi kollektivavtal på de flesta arbetsplatser.

    De som tycker illa om kollektivavtal tror sig sitta säkert på sin stol
    men snart kommer chefen och säger alla kan gå hem och man får
    packa ned sin saker i tomlåda och vid utgången är ”välkommen åter”
    skylten borta… Ur porten virrar fd anställda ut och försöker hitta t-banan.

     Exakt!

     Fast vi har ju fortfarande anställningslagar och man kan även vara fackligt ansluten utan att ha ett kollektivavtal där facket går in och hjälper dig med alla rättigheter och blir juridiskt ombud om du blir uppsagd.

     Ett kollektivavtal reglerar vissa saker, LAS och andra arbetsrättskyddsliga lagar annat.

  Tror Hannah är mer desperat än vad hon vill visa. Hon jobbar ju nu även på reklamradio.

   Reklamradio?

   Usch… Gud uppfann det en dag då han fick för mycket nattvardsvin och
   vaknade på ett moln med Jesse Wallin utslagen bredvid sig som
   kört ännu en pitch för ”vatikanradion , nu med reklamspots!”.

    Svårt att hitta något mer iqbefriat i vårt samhälle än just reklamradio! ?

   Hon har sagt i Fredagspodden att hon liksom ”börjar om från början” efter skilsmässan, med betydligt sämre ekonomi. Hon försökte säga det och låta pepp för framtiden men det lät mest som panik.

  En företagare anställer och avskedar och det vet du Camilla! Jag är inte något fan av schulman klanen, ganska vidriga typer allihop. Men jag tror inte att hon kan anpassa sitt leverne och intag beroende om hon avskedar el anställer.

   Men de flesta har uppsägningstid och schyssta villkor

    Om det finns kollektivavtal 🙂

   Klart att hon kan! Handlar om vanligt sunt förnuft. Lägga ut en bild när man dricker champagne när man just gjort sina anställda arbetslösa, är osmakligt och totalt tondött!

  Julia är typ den roligaste jag vet, så är kanske partisk. MEN blev förvånad att hon vågade berätta så öppet om att hon fick sparken? Är ju rätt tydligt att hon är nära vän med båda Hannah och Amanda, så blev faktiskt förvånad att hon faktiskt vågade göra en grej av det som anställd utan kollektivavtal. Hon höjdes i mina ögon! Lite deppigt dock att A och H slutat följa henne på Instagtam :/

   A och H är såna amatörer när det kommer till personalpolitik.

   Och Alex och Sigge och Malin följer inte heller Julia längre. Redgert sa ju när han lämnat Perfect Day och Julia F börjat där att när det skiter sig med henne där så kommer hon inte att hålla tyst. Hoppas att hon inte stoppas av något tysthetsavtal som det ryktas att anställda på PD är tvungna att skriva på.

    Men vilken obehaglig arbetsplats, som en sekt. Lämnar du blir du lika med paria.

    De gör de ju visst! Amanda följder inte Julia dock.

  Btw var det väl typ detta som hände med Redgert? Han var BFF med Schulmanklanen, sa upp sig för att starta eget, och någonstans där skärde det sig. Det var ju inte förrän efteråt han vågade berätta om hur det egentligen gått till i företaget osv. Sen när är det bra att vara BFF:s med sina anställda?!

  Hemskt att de fått hålla på så länge dessa Schulmans. Vidrigt hur de fått hålla på med att lura i och på folk en masa skit och lajvat entreprenörer och viktiga mediapersonligheter. De kan inte driva företag, de är kassa på det och det är vidrigt hur de behandlar sin personal, mobbar och utnyttjar människor. Förkastligt.

   Bra sagt! Håller hel med.

   Håller också med! ??

   Det är förkastligt. Vidriga. Bedrägligt beteende. Vidrigt så vidrigt.

  Luftslottet faller… ännu ett. Gräver man en grop åt andra faller man i gropen själv. Skratta bäst som skrattar sist. Karma….
  Detta varsel beror ju inte på Corona nej även fast Corona såklart förvärrar och försvårar för alla just nu.

   Hoppas de faller för gott denna gång! ?

  Det första vuxna jävla människor alltså gör när något jobbigt händer. Avföljer på Instagram. Fy fan, vad pysslar ni med?

  Någon som vet hur många de varslat eller om det bara är Julia?

  Men ingen vet ju varför hon varslats/sagts upp eller varför de inte följer varandra på instagram längre eller varför Hannah dricker vin etc etc. Det kan ju finnas hur många skäl bakom detta som helst. Tänker att man inte behöver vara så snabb i sina antaganden kring varför något är på ett visst sätt. För vi vet ju faktiskt inte. Så varför ens spekulera och måla upp ena parten som ”offer” och den andra parten som ”förövare”?

  Någon som vet varför Alex och Amanda flyttar?

   Överbelånade.

    Ouch!

  Om man arbetar på ett ställe utan kollektivavtal får man faktiskt skylla sig själv.

   Jaja, din besserwisser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.