En uppdatering från Trollskogen – Johanna Toftbys rättegång

Igår skulle domen mot den 42-åriga kvinna som står åtalad för flera olika brott mot fyra olika målsägande (bland annat Johanna Toftby kommit) men den har inte blivit färdigställd av tingsrätten och datumet är framflyttat en vecka. 

Jag läste förundersökningen för en annan av de målsägande, inte Johanna Toftby alltså, och det är obehaglig läsning.
Personen(den åtalade) vi kan kalla ”A” (med en fejkad profil) vill kalla en främling (målsägande) ”B” hon skrivit till för första gången för ”mamma” och typ bli adopterad av henne (B) och när B ifrågasätter detta så hotar A med att ta livet av sig och när B sedan blockar A så letar A upp Bs mobilnummer och smsar henne där hon bland annat önskar livet ur hennes son. Hon skriver också att B och hennes son var ”som en familj för A” och då är detta första gången A och B skriver till varandra. B svarade A från första början för att vara snäll då A framställde sig på ett sätt som B kunde relatera till.
Sen gick det snabbt utför.
A försöker även få kontakt med B på Facebook och skapar upp en falsk profil för Bs sambo med hans bilder och söker kontakt med Bs son den vägen.
Detta är en av många saker som kvinnan A står åtalad för i den här rättegången och som hon nekar till eller vägrar kommentera..

A – den åtalade kvinnan ska dock ha erkänt övergrepp i rättssak och olovlig identitetsanvändning och åklagare Jessica Wenna yrkar på fängelse i 6-10 månader för de brott kvinnan gjort sig skyldig till gällande dessa fyra målsäganden.

Om en vecka ska domen komma alltså, jag återkommer med den då. 

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En sjuk person.

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Kvinnan behöver vård, rättspsyk inte fängelse. ?

   Hon behöver nog både och.

  A kan väl inte vara målsägande?

   [Borttagen kommentar]

   Du har helt rätt, jag skrev fel!
   Tack, det är korrigerat nu.

  Muntrat upp… vs uppmuntrat… xd

  Måste vara en riktigt sjuk person. Vad vill hon få ut av B?

   En mamma, en förälder , en familj.

    Fast från någon man inte känner eller ens har träffat?

     Ja, personen är ju inte frisk

  Men vad läskigt. Finns så sjuka människor..

   Inget förvånar mig efter brevkvinnan.

    Vem är brevkvinnan?

     Finns på rättegångspodden. En tjej som är svartsjuk på sin kille börjar skicka hotbrev till sig själv under lång tid och anklagar hans tjejkompis. De börjar polisanmäla hans tjejkompis och hon får motta massa skit bland annat hembesök av hans arga föräldrar och blir till och med häktad. Polisen nystar sen fram att det är tjejen själv som ligger bakom. Det sjuka är att tjejen som ligger bakom har mått extremt dåligt över hotbreven hon skrivit till sig själv???

      Var kan jag läsa mer om detta?

       Googla brevkvinnan. 34 årig kvinna i malmö. Finns mängder av artiklar.

        Tack!

      Ligger visst bara ute på rättegångspodden premium.

      Jag vet inte om jag är helt värdelös på att googla, men jag hittar verkligen inte avsnittet på rättegångspodden?

       Ah, ser nu ovan att det bara finns på premium 🙁

       Kör gratis perioden på podme 🙂

      Låter som Catrin Hedlund som falskanmälde en våldtäkt för att få ut ersättning på försäkringen.

       Ehh, what?

      Låter som en person på mitt förra jobba (10 + år sedan) hon blev förflyttad till vårt hemtjänstlag och skickade då hotbrev till sig själva från oss kollegor, med hopp om att slippa förflyttas.

  Hon borde få någon långvarig vård, där hon är inlåst och inte har tillgång till Internet/kontakta någon. Sån farlig och läskig människa. Att man ens får bete sig som hon gjort, i så många år utan att det fått någon konsekvens.

  Egentligen borde det inte skrivas om henne alls och alla hon stalkat/trakasserat borde aldrig svara henne. I programmet stalker fick man lära sig att det är de enda sättet att få stopp på en stalkare, då minsta reaktion positiv som negativ ger dom energi som f0r dom att fortsätta.

  Denna typen av människor behöver tvångsvård, inte fängelse. Gick en person med samma beteende i min klass. Slutade med att han försökte bränna ner huset med hans mamma och syster i ?

   ?

  7-10 månader i yrkande! Det landar på en fotboja. Det här är psykiatrisk tvångsvård som gäller. Sen är det beklagligt att toftby ältar det här och mycket annat. Men all reklam är bra reklam.

   Va? Vaddå älta? Innan det är över så ältar hon ju inte utan är mitt i det.

    Hon vill ha besök till sin blogg, ÄVEN nu.

     Ja det är klart, men man ältar inte något när man är utsatt och befinner sig i det.

   Krävs ju isf att hon har ordnade förhållanden med boende och arbete för att få fotboja om hon döms till u det sex månader. Arbetar hon?

  Blir nyfiken på hur en sån här sjuk människa utan några spärrar ser ut. Ser hon ut som vilken kvinna som helst? Antagligen men ändå.

   Går googla fram.

  Gud, låter precis som en person som skrev till mig och gjorde typ 20 nya Instagramprofiler när jag varje gång skrev att jag inte kan va den hon ville att jag skulle va eller behövde va för henne samt uppmuntrade henne att söka vård istället…

  Hon är uppenbarligen inte frisk.
  Känns lite osmakligt att göra ett inlägg om en människa som inte vid sina sinnens fulla bruk. Bara tragiskt för alla inblandade.

   Håller med. Solklart att denna person är sjuk och behöver vård och vara inspärrad på ett eller annat sätt (hennes beteende, oavsett psykisk sjukdom, är inte okej). Bortser man från att hon inte är psykiskt frisk så tycker jag straffet som de yrkar på är skrattretande. Det är ett skämt med så låga straff för att trakassera, skrämma och få så många att må psykiskt dåligt. Uppenbarligen finns inte tillräckligt bra balans eller prioritering i lagen angående vad som faktiskt skapar men hos offer. Det ekonomiska och fysiska går väger alltför ofta betydligt tyngre än offrens mentala hälsa (som kan förstöra hela deras liv).

   Uppenbarligen har rätten ansett att hon är tillräckligt frisk för att dömas där.

  Ditt första stycke är rätt svårt att hänga med på, lite rörigt skrivet ?

  Detta är inget troll, detta är en sjuk människa. Helt uppenbart att allt inte står rätt till.

  Tycker att det är bra att ta upp detta med nätstalking och det ska bli intressant att få veta hur rätten dömer. Att gärningspersonen kan bara psykiskt sjuk gör inte brottet mindre obehagligt för den som utsätts för det.
  Här var både en offentlig person och flera privatpersoner utsatta under lång tid för stalking, hot och identitetsstölder.
  Men kanske influencers och andra offentliga personer drabbas oftare av galningar som gömmer sig i anonymiteten på nätet, och då är det relevant för CamCam att skildra avigsidan av kändisskapet: att vara måltavla för nätstalkers och troll.
  Kanske kan denna dom bli vägledande för andra mål, och kanske andra brottsoffer vågar anmäla efter detta fall?

  Märkligast av allt är att man överhuvudtaget inlåter sig i någon form av kommunikation med en sådan människa. Har folk fullständigt förträngt att man inte måste svara på sms utan faktiskt kan ignorera och radera, radera, radera..?

  Påminner om 2 stalkers som jag haft…

  Den första var en gammal skolkompis som jag umgicks med i ca 1-2 år men bröt kontakten med henne pga jag började se varningssignaler från henne att hon inte var frisk. Hon skapade olika konton på olika sidor, hade andra tjejers bilder och lurade inte bara mig på pengar. När jag hade sagt upp vår kontakt så stalkade hon mig i 8 år genom att skriva om mig i en blogg, försökte catfisha mig och spred falska rykten om mig till våra gemensamma vänner.. tillslut orkade jag inte mer och polisanmälde henne (borde ha gjort för länge sen). Hon slutade efter det.

  Den andra var nån tjej jag lärde känna genom en community för över 10 år sen. Vi träffades en snabbfika och det var supertrevligt men sen började helvetet med att hon hotade med att begå självmord för att jag inte var intresserad av henne (vi träffades EN gång i ca 15-20 minuter för en kopp kaffe och pratade inte så ofta m varandra på nätet heller)…. hon började ringa till min familj och frågade efter mig etc. Jag var aldrig intresserad för jag är inte intresserad av tjejer på det sättet utan endast vänskap.

  Tycker det är läskigt hur långt vissa människor kan gå och fästa sig så snabbt vid någon att man blir helt beroende av den personen trots att man kanske inte ens känner varandra… o.o

   Usch jag var med om liknande med , fanns en sida förr som hette typ trevligast.se eller liknande , admin för den sidan gav sig på mig och sa att det inte var jag på mina bilder och krävde att jag skulle visa upp mig i webcam. ( var kanske 17 år då ). Självklart vägrade jag detta och talade om det för mina föräldrar . han gav sig inte utan letade upp vårat telefon nummer och adress och hotade mina föräldrar och skrev massvis med meddelanden att han skulle åka till oss och mörda mina föräldrar och lägga dom i liksäck … Tur väl att en i bekantskapskretsen var en ”hackare” och kunde få fram info om denna vidriga person och att en bekant till mina föräldrar med ett kriminellt förflutet som hade kontakter tog sig an detta , minns att vi fick en ursäkt och vi fick vara ifred sen…

  Hur blir man sådär? Föds man in i någon specifik diagnos eller HUR kan man bli så? Genuint så nyfiken.

  Hej CamCam!

  Kan du tänka dig att dela med dig av Fupen?

  Hemskt givetvis, men en glimt av glädje i detta kompakta kadavermörker är ju det underbara ordet ”MUNTRATT”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.