Alexandra Nilsson väljer att avboka sin sparesa till Ystad

Är detta en pik till den här kollegan månne?
Och den här kollega här under?

Vilket mysigt dygn vi fick nere på Ystad Saltsjöbad!
Vi firade ju 15 år som gifta 12 mars men kom aldrig iväg som planerat då eftersom allt var så nytt med Corona då och personligen så kände jag inte mig trygg att åka iväg då.
Men i fredags gjorde vi! Känns fint att kunna stödja nu i dessa tider ?// Åse Falkman Fredriksson

Influencern Åse Falkman Fredriksson (56kg.se) besökte nämligen också Ystad Havsbad i helgen för att fira sin bröllopsdag och för att ”stödja dem”, vilken man uppenbarligen inte kan göra genom att köpa presentkort eller liknande.
I call bullshit.
Jag tror helt enkelt att hon mer ville fira sin bröllopsdag på ett extravagant sätt, än hon ville stötta företaget, och därför åkte hon dit istället för att köpa ett presentkort.

Hon får två avsågade tummar upp för det!
(Imaginära givetvis! Inga tummar skadades under skrivandet av detta blogginlägg)

Tack för tips!

190 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon som vet vilka bilder pernilla kommenterat på hos Anna book?

   Typ alla Annas selfies, trots att hon säger själv att hon väldigt sällan använder filter och OM hon gör det skriver hon det… Mer än hälften av Annas bilder på Instagram är selfies. Ett annat mysterium: hur kan man lägga upp så många bilder på sig själv..?

   Heja Pernilla!

    Ja, Pernilla har alltså inte kommenterat alla Annas bilder…

     Nu tog jag en ny titt på Annas bilder och ser att de ser helt annorlunda ut nu! Man kan se lite kråksparkar där det tidigare var alldeles slät hud…

      Man kan väl inte redigera bilder i efterhand? Bara texten, trodde jag..?

       Ja, förlåt Anna! Det verkar inte som man kan göra det…

        Haha va? Jag är inte Anna.
        Jag har bara inte hittat någon funktion som kan redigera redan upplagda bilder på insta!

         Det förstod jag, men det är ju Anna jag ”anklagat”…

          Tror inte någon förstår vad du menar

    Ja så uppfriskande att Pernilla vågar kritisera galna influensers! Hon skickade något vasst även till Katrin Z angående hennes coronapanik men hittar det inte nu. Kanske borttaget.

   https://www.instagram.com/p/B96oTJElqO9/?igshid=1hfjt3h22rcf

   https://www.instagram.com/p/B9_1Wf6lfLw/?igshid=1vr5zi2ay178i

   Det var iaf de här två bilderna, men Anna har tagit bort Pernillas kommentarer.

    Någon som vet vad detta handlar om? Vad skrev hon?

    Har inte följt med i detta.

     Någon av Anna books följare hade kommenterat något om att hon använder mycket filter och Anna boob hade då blivit galen och typ sagt att det inte alls är något filter och att denna följare typ är bitter och avundsjuk (?) och att hon har fin hy tack vare sin hudvård. Pernilla kände sig då tvungen att kommentera och skrev något i stil med att man inte behöver ljuga och kalla folk för taskiga saker när det är så uppenbart att det var ett filter på. Anna book raderade då kommentaren, la upp en till bild med typ pikiga hashtags riktade mot Pernilla typ ”behöver du pr” ( ej exakta ord minns ej lyssna på podden). Tror det var en vända till där från Pernilla men då minns jag inte vad hon skrev. Tror det är bäst att lyssna på podden för det var mkt mer än det jag skriver som Pernilla skrev.

      Anna boob hahaha

      Haha tack! En till fråga bara! Vilken podd?

       Pernilla och Sofia Wistam har en podd ihop.

        Och Roy och Roger har en mack ihop …

    Men gud haha de är ju helt suddiga ?

    ”Det är inte första gången jag visar mig så här naturell” ?

     Haha, men alltså det är ju ett såntdär beauty filter som många telefoner har automatiskt på selfiekameran, som slätar ut huden och gör ögonen större osv. Jag tänker att hon är oteknisk och inte förstår att det är på?

      Jag tänker att du är lite naiv ?

     ”Inget filter” ?

   Märkligt ändå att kommentera ABs bilder med filter när ex-svägerskan Charlotte gör samma sak. Så fult filter dessutom!

    Ja men hela grejen var att Anna book skriver att hon inte har filter, det är vad Pernilla kommenterar på. Charlotte skriver inte att hon inte har filter och kallar de följare som påstår annat för bitterkärringar som Book

    Blir hon helt galen och taskig när någon kommenterar det?

    Men ljuger hon om det då, som Anna gör?

    Har inte sett några kommentarer hos Charlotte angående filter men det är så otroligt tydligt på hennes bilder. Allra mest när flera personer är med på samma bild och övriga ser normala ut medan Charlotte är orangeröd i ansiktet med övervita tänder.

     ??

     Är det Charlotte som Sofia och Pernilla berättade om som är den gemensamma väninnan som filtrerar allt på sig men låter mannen stå rynkig och ofiltrerad bredvid?

    De kommenterar charlotte Perrelli i podd avsnittet (28 minuter in) också och hennes användande av filter. De är ju förnekandet av användandet av filter som pernilla kommenterade. Hon säger inget om att det är fel att använda det.

  Vem tror att hon betalde för vistelsen?!

  Alexandra går från klarhet till klarhet!

   Alexandra gör det som krävs av henne. Precis som Bella är hon bara ute efter bättre statistik.
   Det är egentligen ingenting som skiljer de där två åt förutom att Alexandra nu för tiden anlitar en firma som jobbar med hennes mediastrategi och ser till att hon får bästa möjliga positiva responsen.

   Hon kunde lika gärna bara inte delat med sig av hennes val. Tro inte för en sekund att de där posterna inte var lika (om inte mer) utstuderade som Bellas ökända excelark

    Alexandra valde att stanna hemma och därmed inte eventuellt sprida smittan för några klicks. Bella valde att resa och eventuellt sprida smittan för några klicks. I slutändan gjorde Alexandra något bra. Bella gjorde det inte.

     Nej, Alexandra valde att berätta att hon stannar hemma.
     Att göra något annat än att stanna hemma ger hatstormar just nu. Sådana stormar som hon vill hålla sig så långt borta ifrån som möjligt för att ha så bra statistik som möjligt. Så att åka iväg överhuvudtaget var inte ett val för henne. Inte pga att det är bra, utan pga ifrågasättandet som kommer med det.

     Bella som aldrig någonsin bytt strategi, utan kör bara på provokation. Det brukar innebära att hon gör det som ger mest ifrågasättanden.

      Rekommendationer från myndigheter ska man självklart följa men det finns inga reserestriktioner inrikes i Sverige än så Alexandra kunde ha valt att åka och få en massa klicks på provokationen – precis som Bellas strategi brukar vara, vilket du nämnde.

      Men Alexandra valde att stanna hemma. Det spelar helt ärligt ingen roll om hon gjorde det som ett PR-jippo men detta var ett positivt PR-jippo. I slutändan valde hon rätt och vi får hoppas att hennes läsare inser allvaret.

      Bellas försvarare däremot verkar nu vifta bort allvaret med coronapandemin för att deras favoritbloggare åkte på en SPA-resa till andra sidan landet. Kritiken borde fokuseras på att Bella gjorde detta som provokationsjippo och inte att Alexandra stannade hemma som PR-jippo.

       Kritiken jag försöker förmedla är att alla borde ha kritik. Inte för vad de väljer, utan på grund av hur besluten tas. Båda har tagit ett beslut de tror genererar bäst statistik, och med det, mest intäkter.
       Vad jag menar då är att man inte kan göra ett ”rätt” val om man gör det på fel grunder.

       Det finns ingen som gör något genuint och gott för samhället längre, utan allt görs med en baktanke.

        Fast helt ärligt är det ganska bakvänt att kritisera folk för att de stannar hemma under en pandemi. Det har motsatt effekt till vad du vill åstadkomma vilket jag tror är att du hoppas på att folk stannar hemma för att de bryr sig om sina medmänniskor.

        Nej, någon som avstår sin resa ska inte få kritik. Personen gör rätt.

         Det är ändå omöjligt att gå från klarhet till klarhet.

         Gör hon rätt som stannar hemma – Absolut, det säger jag ingenting om.
         Gör hon rätt som berättar att hon tackat nej till en gratis sponsorresa – Nej, det tycker jag faktiskt inte att hon gör. Inte när det är på grund av de grunderna hon gör det på.

          OCH? Kan hon få folk att tänka till så spela roll. Sluta hänga upp dig på skitsaker.

          Det här är låtsasilska. Du kritiserar något som inte är ett problem. Alexandra valde goodwill och Bella valde badwill som strategi. Rikta kritiken mot Bella och andra influencers som reste trots rekommendationer (FHM sa redan 19:e mars att folk inte ska resa till/från storstadsregionerna) och inte på folk som stannade hemma.

        Ju mer jag läser din kommentar, desto konstigare blir den. Jag försöker hålla god ton men detta är bara fel. Folk stannar hemma av olika skäl men i slutändan är det bra att de stannar hemma. Rikta istället din kritik mot folk som inte stannar hemma.

        Din nuvarande kritik är ganska underlig och har ingen positiv effekt överhuvudtaget. Vad vill du egentligen uppnå med din kritik? Att folk inte ska stanna hemma om de bara skulle fiska duktighetspoäng ifall de stannade hemma?

       Det är omöjligt att man kan gå från klarhet till klarhet om det är så att man gjort det enbart på grunderna att man blivit tillsammans med en marknadsförare som hjälper en att ta de ”rätta” besluten företagsmässigt.

        Du vet inte om hon ”enbart” gjorde det av PR-skäl. Det enda du vet är att hon valde att stanna hemma och sedan berättade det på sina sociala medier. Hon kanske fiskar beröm men vad är problemet med det? Hon stannade ändå hemma och förhoppningvis så får hon fler människor att stanna hemma också.

     Fast alexandra åkte till Bollnäs nu i helgen som var, efter att hon va sjuk en vecka. I va hon skrev på sin instagram att hon trodde var Corona. Så atte hon är inte så mycket bättre själv!

  Vem följer ens henne? Zzzz

  Det är väl ingen större uppoffring när man inte behöver betala själv?

   Är väl på sätt och vis iallafall en lika stor uppoffring. Svårare att avstå något man får gratis än något man måste betala för. Skulle aldrig boka en resa för x antal tusen nu men skulle någon säga att jag fick resan gratis skulle det suga rejält att behöva tacka nej.

    För dig som vanlis kanske det svider att missa en grstisresa men Kissie har med största sannolikhet en stående inbjudan så vari ligger uppoffringen?

     Har hon sagt att det är en uppoffring då? Skärp er nu. Det klagas på de som reser. Sen klagar ni lika mycket på de som låter bli.

  Isabella var också där nyss.. mer pik till henne kanske

   Hon har fått massiv kritik. Räcker det eller vill du se mer?

    Helt ärligt så borde Bella och de som försvarar henne i detta fortsätta kritiseras tills de inser allvaret. Det är inte synd om Bella (och inte synd om andra influencers som har rest den senaste tiden heller).

    Hallåååå testing. Vad händer? Måste vi bara smeka AN medhårs eller?

     Stryka* medhårs…

   du missade att rosa länken i meningen länkar till inlägget om henne?

    Ja, jag missade totalt att det var en länk ?

  Moddas det?

  Folk rättfärdigar sina resor just nu med att de hjälper företagen. Jättefint, verkligen. Applåder osv.

  ”Det finns en stor risk att ens följare tror att det är okej och då sprider de smittan ännu mer”.. Tycker att hon dumförklarar hennes följare? Låter nästan som att hon hade åkt om hon inte hade följare. Alltså influencer eller inte, man bör stanna hemma.

   Men sluta klaga på precis allting. Hon åkte inte, det är bra.

    Vadå klaga på precis allting? Vad snackar du om? Jag diskuterar hennes uttalande, jag har inte klagat på någonting.

     Haha sure. Du letar fel i hennes text. Du klagar.

      Men herregud. Jag har inte letat fel i hennes text, jag reagerade på en mening som jag tog upp till diskussion. Det kan absolut hända att jag övertolkar, men jag har inte letat fel eller klagat på precis allting. Folk här inne har en tendens till att överdriva saker och ting.

       Du förstår att alla kan läsa vad du skrev va.

        Ja? Det var ju därför jag kommenterade som sagt, för att diskutera? Då räknar jag med att min kommentar ska synas, det blir svårt att ha en diskussion annars.

    Jag ska hjälpa er. Ni båda är sjukt tråkiga och jobbiga! Sabba inte kommentarsfältet nu!

    Nej men hon åkte till Bollnäs nu i helgen som var… träffade väl pojkvännens familj efter att hon varit sjuk i en vecka nu.

   Du övertolkar. Läs texten för vad den är och lägg dina egna känslor, vad gäller dumförklaring, åt sidan.

   Jag tror att du övertolkar detta. Vi vet inte om Alexandra avstod resan pga Bellas PR-fiasko nyligen men i slutändan valde Alexandra ändå rätt.

   Och tips till alla som vill hjälpa företag: köp presentkort om ni kan.

    För att nyttja eller av solidaritet? Går ett företag i konkurs är presentkortet värdelöst.

     Det är ett tips. Vill du inte följa det så behöver du inte göra det.

    Dock åkte hon ändå till Bollnäs i helgen som var med pojkvännen till hans föräldrar så.. och alexandra har nyss varit sjuk i en vecka men inte stannat hemma efter det.

  Än namnet Alexandra satt på modd???

   Nej, det gick väl bra att posta det där inlägget, eller?

  Profilbilden du hade tidigare idag C och bilden du har nu ser ut som två olika personer. ?

   Hm jag såg att det var samma person på bägge. Iofs har väl alla bilder på sig där man ser väldigt olika ut beroende på vinkel mm.

   Camillas ögonparti och blick är på pricken The Gunilla! Bilden längst ner alltså.

    Twinning! ?

     Camimami är avslöjad! ?

    På tal om Gunilla, vad ska hon göra nu när de lagt ner Svenska hollywood fruar?

   De hade tydligen retuscherat den förra bilden så jag bytte ut den mot en som inte var det. ?

    Ja,det syntes. Menar du att du inte såg att den var retuscherad?

     Nä, jag var helt övertygad om att jag var så grundsnygg! I mitt huvud är jag fortfarande det. Det är lite så THK och jag jobbar! ???

     Men surmupp, ät en kaka ?

      Men Helena, stjäl en gran. 🙂 Jag är inte sur. Lite uttråkad möjligen. Reagerade på ”De hade tydligen”….. Hur kan man inte se det? Bilden var fin oavsett.

       Hur du framförde meningen ”lät” lite snorkigt besserwissrigt, därför jag reagerade. =)

  Det är väl bra att den här kvinnan skrev det här? Jag läser ju inga influencers själv, jag läser om dem – här. Men uppenbart finns det andra som gör det och de verkar ju inte ha så där jättemycket innanför pannbenet, det är ju just det influencers utnyttjar. Då var det väl utmärkt att den här kvinnan var tydlig med just det.

  Tyvärr har det redan spårat ur i Sverige på ett sätt som inte sker i våra grannländer. Nu ligger Sverige skyhögt räknat i antal döda per capita och fördubblingstakten för antalet smittade är mycket högre än i Norge, Finland och Danmark. Det är de svenska politikerna som, liksom oftast, är för långsamma. Jag vet faktiskt inte vad som är fel med dem, men onödigt många svenskar, även unga, dör just nu därför att landets ledning är så inkompetent. Det är hemskt att se.

   Ja herregud. 42 döda i Australien med 25 miljoner invånare och 180 döda i Sverige. Galet

    Eh? Australien har över 39000 dödsfall.

     Ah. 39000 minus 38981. Så många dödsfall har de.

     Du är dum i huvudet, det är antalet Döda för hela världen. Aus har runt 40.

    När ska folk förstå att man inte bara kan jämföra siffror mellan länder rakt av. Ska jämförelsen vara relevant måste man ta hänsyn till saker så som folktäthet, medelålder, kvalitet på sjukvård, hur vi lever och vad vi har för livsvanor i övrigt, osv.

    Man kan liksom inte bara ta två länders siffror och göra en poäng av att en siffra är högre än den andra.

     +10000000000!

     Tyskland som har 85 miljoner invånare har färre dödstal. De testar mer, smittspårar, ger folk att sitta i karantän. Så hur förklarar du nu det? Ni so jämt ska försvara våra folkvalda och FHM. ?

    As at 3:00pm on 31 March 2020, there have been 4,557 confirmed cases of COVID-19 in Australia. There have been 312 new cases since 3:00pm yesterday.
    Of the 4,557 confirmed cases in Australia, 19 have died from COVID-19. More than 244,000 tests have been conducted across Australia.

    Ni två ovan, vad sysslar ni med?

     Sprider hysteri och desinformation.
     Det är det internet är till för jööh?!

   Jo förvånar mig inte att Sverige är sämst i klassen. Våra politiker och myndigheter är så slappa och naiva, och långsamma med allt.

   Krogarna på Södermalm var fulla med unga vuxna som var ute krökade i helgen. Åkte förbi på Folkungagatan och Götgatan med bil vid 22 tiden lördags och det var folk ute på uteställena. Galet då allt är stängt i andra Europeiska länder.

    Oj. Bäst att du ringer dom och delar med dig av din pandemi-expertis. Skynda dig, det är liv det handlar om!! Tror inte att de har tänkt på att man kan kolla på andra länder.

     Svenska myndigheters rekommendation är att inte gå ut på cafeer, krogar och resturanger i dessa tider.

     Unga människor kan sprida viruset till andra äldre människor. Även om dom inte blir sjuka sprider dom smittan runt i samhället till andra.

    Jag fattar att du inte är ute efter en vettig diskussion men eftersom det är många som läser det som skrivs härinne känner jag mig nödgad att påpeka att Sverige definitivt inte är ”sämst i klassen”. Att hålla på som du gör skapar bara osäkerhet och otrygghet och jag fattar inte vad du får ut av det.

     Jag har också funderat på vad diverse Anonyma får ut av att sitta här dag ut och dag in och sprida en massa desinformation som de antingen hittat på eller missförstått. Någon sorts hyenaliknande sensationslystnad?

      Blir ni typ provocerade och arga över att länder med långt fler miljoner invånare har lägre antal döda eller vad är grejen?

       Jag blir procerad av att man sprider sådan information trots att det finns ett antal kunniga och vänliga människor som kommenterar att man inte kan jämföra siffrorna rakt av. Läs och lär dig! Dessutom är det så tydligt att ni är många som har en enda och samma agenda att sprida skit om FHM och Sverige.

     Om man skall jämföra länder med varandra måste man man titta på samma tillfälle i kurvan. Att USA tex har färre döda än Italien beror att det ligger ett antal veckor efter i förloppet.

      Hade Sverige varit usa hade folk påstått att man inte kan jämföra usa med Italien. För övrigt kan man verkligen inte det.

      Går inte att jämföra usa och Italien

      Men usa har väl flest döda i världen?

    Fattar inte att man tjatar om att inte åka till Gotland men regeringen gör inte ett skit för att förhindra det. Stopp färjorna = klart. Ska det vara så svårt? Så slappt så det finns knte

     Du kan inte stoppa färjorna. Människor bosatta där måste kunna röra sig.

      Stoppa dem för stockholmare då

       Fast hur? Ska du ha poliser positionerade där? Ska de stoppa varje person och kolla upp dem i folkbokföringen? Synd för dem som nyss flyttat dit. Ska de kunna straffa folk som trots allt tar sig dit? Eller köra dem till Stockholm? Med vilka resurser? Hur straffa om det inte finns en lag? Det är väl jävligt mycket lättare att göra som de gör nu att bara be folk att inte göra det och hoppas att folk fucking lyssnar. Så trött på folk som plötsligt inte vill ha medborgerliga rättigheter.

        Medborgerliga rättigheter vs smitta på Gotland med fyra respiratorer hämtad från stockholmare?

   Hur många unga svenskar har dött..?

    3 bekräftade. Men i förrgår sa region Stockholm att de inte kommer bekräfta ålder på någon under 80 (: Ska man tro vårdpersonal är flera unga personer allvarligt sjuka just nu.

     Ingen som tittar på presskonferenserna som ges varje dag?

      Jo? Men personal får bara komma till tals i tidningarna.

     Det är jättebra tycker jag. Allt för att undvika att ålder felaktigt används som skrämselpropaganda.
     Eftersom de unga som blivit allvarligt sjuka har antingen underliggande sjukdom eller annan riskfaktor.

      Fast nä, det är ju det som inte stämmer. Du kan verkligen inte påstå att alla unga som blir sjuka har underliggande sjukdomar

       ELLER ANNAN RISKFAKTOR.
       Läs gärna lite noggrannare nästa gång.

       Nej inte alla som blir sjuka. Men de flesta som dör har underliggande sjukdomar. Även om dem inte vet det just i de tillfället. Den unge killen i italien, som var fotbollstränare runt 20 år bara hade ju leukemi visade det sig som dem inte visste om.

      Skrämselpropaganda eller sanning? Är det inte bra om folk får veta åldern på de yngre och därmed tar smittan på större allvar och håller sig hemma?

       Jo, man kan uppge ålder om man också uppger övriga orsaker som underliggande sjukdom eller andra riskfaktorer. Men tyvärr vill man inte göra det med hänvisning till patientsekretessen.

       Och då blir det fel att uppge ålder som enskild faktor eftersom det inte ger hela bilden.

      Hade myndigheterna bestämt att ålder under 80 skulle redovisas hade de indoktrinerade tyckt det var perfekt, bestämmer de motsatt tycker de det är perfekt, noll hjärna att tänka med själva.

     Om svårt sjuka = intensivvård är det totalt 34 intensivvårdstillfällen av personer under 40 till dags datum enligt svenska intensivvårdsregistret (av drygt 440 tillfällen). Dvs knappt 10% är under 40.

      Och där framgång ingenting om underliggande sjukdomar och andra riskfaktorer (t ex övervikt)

       Nä precis 🙂 det framgår av en annan graf som dock inte är kopplad till den med ålder. Min poäng var att när det påstås att det är mängder med svårt sjuka unga i Sverige när det totalt är vid 40 TILLFÄLLEN som folk under 40 vårdats i hela landet är det mer för att väcka oro än sanningen.

  Du verkar modda hårt när det gälle Alexandra, vadan detta? Är du lite rädd för henne? Eller hamnar varannan kommentar längre än två meningar i modd?

   Det finns inget bevis på att dina favoritämnen/kommentarer moddas mer än andras. Andas lite, det är bara ett kommentarsfält.

   /Någon som också moddas ibland

   Det är många som brukar skriva att Alexandra är ful osv så kanske df

  Haha någon mer som ser Tookens live? ?? alltså….

   Berätta mer!

    Sur och grinig och blockade hejvilt.
    Någon som kom in i liven frågade ”Vad gör du?” varpå hon snäsigt svarade ”jag har en live!?? Är det en ny funktion som du aldrig har sett!?!?!?”

    Berättade om den enda person hon ogillade vilket fick henne att börja gråta så hon fick gå ut ur bild och andas en stund.

    I övrigt så sög hon åt dig minsta beröm och blockade glatt allt annat.

  Presentkort.. Ja då får man hoppas att företaget finns kvar när man vill nyttja det. Känns rätt så osäkert i dessa dagar.

   Ja, presentkort hjälper faktiskt mer än att någon reser tvärs över landet för ett SPA-besök och eventuellt sprider smittan (det sista är mer skadligt för företagen).

    Om bolaget inte går i konken.

     Sprids smittan ännu mer konkar långt fler bolag.

      Ja, just därför köper jag inte presentkort, ren spekulation just nu. Stöttar lokala butiker och restauranger så gott jag kan, men inte genom presentkort.

       Det är ett tips, inget tvång. Inget att bli uppjagad över.

  Blir så osugen på dessa ställen som influencers blir sponsrade till. Och Kissie av alla. Nu vet jag att jag aldrig ska åka till Ystad Saltsjöbad.

  Spa i samma stad man bor i bör ju vara ok enligt riktlinjerna. Kan de inte dra till Yasuragi?

   Yasuragi kanske inte vill bjuda på gratisvistelser? 🙁

    Haha nä, kanske inte. Men principen!

    De har dock tidigare gjort mycket selektiv influencer marketing.
    Kenza och Aleks var t ex där i februari 2019.
    Dessutom har en del events ägt rum där.

  Dock så bor ju Åse i Helsingborg så det är inte riktigt samma sak som att åka från Stockholm.

   Exakt. Samma län så känns ju ganska långt från samma sak som att åka fr Sthlm.

  Finns det verkligen ingenting för stockholmare att göra i sin egen stad? Är allting bara blää och tråkigt, har ni verkligen gjort och sett allt?
  Vad sägs om att packa vandringsutrustningen och ge sig ut i naturen och vandringsleder? Paddla i skärgården? Picknick? Har man hus och trädgård så har man alltid nånting att pyssla med hemma. Så fröer. Anlägg en liten köksträdgård.
  Folk är helt hopplösa på att aktivera sig själva och sina barn hemma. Minsta lilla tråkstunden betyder att man måste resa nånstans för annars har man INGENTING roligt i sikte. Du måste inte jäsa i soffan. Vi är inte i tvångskarantän. Som Sveriges huvudstad har Stockholm mycket att erbjuda.

   Nu hade jag aldrig lämnat Stockholm själv men jag förstår verkligen känslan. Vi har varit hemma i 3 veckor nu pga sjuka i Corona. Majoriteten av oss Stockholmare bor i lägenhet tillskillnad från väldigt många på andra orter i Sverige. Små lägenheter dessutom. Jag tror de flesta längtar efter att få vara ute i en trädgård och känna sig ”fri” så har man ett lantställe med trädgård på annan ort fattar jag att man längtar dit. Sen borde man så klart inte ge efter för den längtan.

    Men du måste inte sitta inne i lägenheten. Ni har väl parker ni också?

     Alltså jag har Corona. Jag tar luft på vår balkong. Jag tänker inte besöka knökfulla parker i Stockholms innerstad och riskera att smitta folk.

      Ja men har du corona så spelar det ju ingen större roll var du bor.

       (Det var väl efter isoleringen du menade att folk ville ut?)

        Nej även under isoleringen. Jag skulle GÄRNA sätta mig i en trädgård medan barnen sprang rund och lekte utan att vi riskerade smitta någon.

    Åk till Tyresta nationalpark.

     Åk inte till Tyresta nationalpark. Fullsmockat på varje Stig och trafikkaos på parkering och vägen dit. I alla fall alla dagar då det är minsta sol. Tips från en som bor i närheten, ta en annan skog ?

      Bor också bredvid Tyresta nationalpark. Vi åker till Dalarö och skärgården i istället. Mysigt göra upp eld och laga mat och ta en fika medans man sitter och njuter och spanar ut över havet

       Jag kör den ”polska metoden”. Det var något jag kom på när jag var ute och plockade svamp. De flesta som plockar svamp tar sig till något naturskönt område. En gång när jag var på väg ut till ett sådant fick jag syn på några polacker som stannade i närheten av parkeringen och hittade hur mycket svamp som helst.

       Nu gör jag likadant fast jag bara är ute efter luft. Jag kom på att det var fullt med folk på många natursköna platser. Jag undviker Tyresta. Nu försöker jag bara hitta en tråkig grön fläck på kartan. Jag har hittat en massa oväntat fina ställen.

   Henrietta, mycket klokt. Håller verkligen med dig!

   Håller med, finnas massvis med saker att göra hemma som är roligt, skoj och riskfritt.

   Åka ut med bilen och vandra i naturen och vildmarken. Åka båt i skärgården. Påta och dona i trädgården. Åka till stallet och rida häst. Åka på en roadtrip en dag, osv. finns hur mycket som helst att göra.

    Jättebra tips, förutsätter dock att man har bil eller trädgård. Har du kanske några tips som passar oss som bor i lägenhet centralt i Stockholm eller annan större stad utan tillgång till bil? Och som då inte kräver att man åker kollektivt som man kanske gärna undviker i dessa tider.

     Förbered en stor matsäck, hyr bil en dag, cykla, ta elscooter runt stan, hyr en kajak och paddla ut, utforska öar runt Sthlm, promenera, tälta, båtluffa med Vaxholmsbolaget…

   Precis. Vi har ingen tvångskarantän.
   Och regeringen kommer med största sannolikhet inte att införa någon heller. Så då får man också räkna med att folk åker till sina lantställen m.m.

   Har man hus på annan ort behöver man också se till det emellanåt. Man kan inte bara strunta i det i sex månaders tid.

  Finally en influenser som visar gott exempel ????

   Ja tyvärr säljer det inte att vara äcklig Mot folk och osympatisk längre… annars vet vi vart hennes hjärta sitter

    Folk kan förändras, sen väljer man själv om man vill tro på det eller inte. Alexandra upplever jag som genuin nowadays ?

     Jag med älskar Alexandra, hon verkar snäll och mysigt.

  Vad är det som säger att Alexandra verkligen hade bokat denna spaweekend? Tror det är större chans att hon gör detta inlägg för att få folk att sympatisera med henne och hata Bella?

  Jag kanske är trög. Varför är det inte okej för Åse att åka till Ystad ? Hon åker ju lokalt/regionalt ? För hon bor väl i Skåne ? Eller man får inte resa inom regionen heller ?

  Och jag tror att Ystad Saltsjöbad har kommit med ett väldigt fint erbjudande till alla (?) influencers… Hur stor är sannolikheten att så många influencers får för sig att åka just dit – till Sverige sydspets – för att ta igen sig – just nu? Vi får se vem som kommer på tur och nämner just detta ställe i sin blogg…

   sendi skopljak har även varit där. Hon som gillar att resa kors och tvärs över hela jorden. Hon har typ som Isabella lika många följare på instagram säkert en hel del köpta.

    https://www.instagram.com/p/B-DFq-ejn37/?hl=sv här visar hon upp men skriver inget om sponsrad resa likt Isabella. ?

  Kan du inte granska Anders timells story på ig, där han lämnar barnet på förskolan och sen gymmar, går på behandlingar osv. Från idag är det extra tydligt.

   Vad finns att granska?
   Verkar det som att han har feber och är sjuk när han gör de där sakerna?

   Alla (som är friska) kan lämna på förskola osv.
   Önskar vi kunde sluta med detta eviga skammandet av folk som trots allt följer rekommendationerna (stanna hemma vid symtom + två dagar extra) och som faktiskt ser till att några har jobben kvar.

    Fast hennes kommentar syftade väl kanske mer på aktiviteterna han gör efter att han lämnat barnet? Så tolkade i alla fall jag det.

     Okej skrev hennes men kan ju lika gärna vara en man ??‍♀️

     Ja precis. Blev lite otydligt när jag skrev ”förskola osv” och att Timell hjälper till att se till att några har jobben kvar. Men jag menade givetvis alla aktiviteterna.

   Anders Timell
   Går
   På behandlingar? Haha, vad för behandlingar?

  Du kan ju skriva om influencers som Sandra och Egoina som stoppar huvudet i sanden om Corona.

   I Sandras rosa fjortisbubbla får liksom inte verkligheten plats.

   Precis, jag står inte ut att läsa någon av deras bloggar just nu. Så otroligt smaklösa och naiva.

  Ge en känga till Ystad Saltsjöbad ist som tydligen vill att vi i Skåne ska bli sjuka.
  Fattar att man vill överleva som företag men samarbete just nu känns sådär..

  Dock åkte ju alexandra till Bollnäs i helgen som var så.. hon är ju inte bättre än b.bella ändå på så vis!

  Att köpa ett presentkort stödjer INTE den aktuella försäljningen på dom flesta ställen. Företaget får inte pengarna för ett köpt presentkort förrän presentkortet används. När ett presentkort går ut, går pengarna upp i rök. Kanske kan variera men det är standard iaf (:

   Vem får pengarna för presentkortet då?

    Ignorera 07:59. Det hen skrev är inte sant.

   Vad yrar du om? Man säljer ett presentkort och man tar betalt för det vid försäljning av presentkortet, som blir som ett tillgodokvitto som kan användas senare eller inte alls. Säljer relativt många presentkort just nu på mitt jobb.

   Baserat på din kommentar så ser man att du inte vet hur presentkort funkar ??‍♀️ Köper du ett presentkort så har en betalning gjorts vid köptillfället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.