Åtal och rättegång mot Sindy Niklasson och Kevin Shillingford

…har jobbat med sociala medier i 6 år och har dealat med en del förtalsmisstankar och i Sverige är 99.99% av de fallen nedlagda. // Sindy Niklasson

Jag fick den här kallelsen skickad till mig för någon timme sedan, och äntligen offentliggörs det att den hämndporrhärva som Sindy och Kevin låg bakom för några år sedan faktiskt kommer leda till åtal och rättegång.
Jag är kallad som vittne i egenskap av att bland annat ha publicerat det här inlägget och har även tidigare blivit förhörd av polis.

Surt för Sindy att tillhöra den 0.01% som, enligt hennes egna siffror, faktiskt måste stå för sina handlingar efter att ha varit så tvärsäker på att utredningen skulle läggas ner.
Det hade nog varken hon eller Kevin räknat med när de slog sina kloka huvudet ihop och bestämde att de skulle publicera hämndporr på Kevins fd. flickvän.

Det har inte gått snabbt, det här skedde i juli 2018, men nu äntligen är åklagare och förundersökningsledare klara med utredningen.

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra att åklagare åtalar för hämndporr. Ett riktigt vidrigt brott

  Inte omöjligt att nån av dem står bakom aggressiva kommentarer härinne.

   Någon med rätt stora problem och för mycket tid är det i alla fall.

   Knappast, om du tittar på svenskan som används så är det knappast Sindy eller Kevin som skriver här.

    Kanske inte de senaste dagarna. Men det händer stundvis att en ”onykter” babblare envist tuggar om och om igen.

     Fan vad har jag missat?? Aldrig med afk.

  Vad skönt att höra.

  Hej Camilla!

  Jag har en fråga. Under ett inlägg igår (om Molly R) skrev någon en nedsättande kommentar om hur Rebecca Stella ser ut, som sen fick en del svar. Bland annat svarade någon med att skriva en negativ kommentar om ditt utseende. Den kommentaren som handlade om dig, + de svar som den fick, gick du sen in och raderade.

  Men de negativa kommentarerna om RS ligger fortfarande kvar. Hur kommer det sig att du raderade kommentaren om dig, men lät resten stå kvar?

  Jag undrar också om du tycker att det är okej att här diskutera hur ful någon annan är och om inte så undrar jag varför du inte raderade hela tråden?
  Det handlar om en ganska lång tråd med flera kommentarer som på olika sätt beskriver hur och varför skribenterna anser att RS är ful. Jag förstår inte riktigt varför du accepterar denna typ av diskussioner.

   Jag undrar också över detta. Skrev även precis en lång kommentar i det ”omodererade inlägget” som inte publicerades för övrigt 🙂

   Jag håller med. Det är vettigt att svara på den här frågan. Det krävs ju att man är konsekvent i sin kritik och bemötande kring grejer.

   Det är en miss av mig.
   Kommentaren om mig var flaggad av flera läsare så jag raderade bara den men tittade tyvärr inte på hela tråden.
   Helt mitt misstag och jag ska genast gå in och ta bort den kommentaren.
   Tack för att ni säger till!

    Tack, vad bra!

    Det verkar dom om RS utseende diskuteras under nästan varenda inlägg. Någon verkar extremt intresserad av att snacka ner henne.

    Fast det är ju inte första gången så njaaa… Du har ju även tidigare tagit bort kritik om dig själv men låtit samma saker stå kvar om andra. Att kalla Maggan Graaf för något fick stå kvar men när någon skrev samma sak om dig så raderades det omgående. Elakheter om IL får stå kvar t.ex får det stå kvar att hon är oförmögen och ointresserad av att ta hand om sina barn men när någon säger ifrån så tas det bort, märklig prioritering hur du väljer att ta bort. Att Alex och Calle troligtvis hittat på ett smeknamn valde du att radera men som sagt oförmögen som mamma och annat elakt om vissa får stå kvar. Du gör skillnad på person och person och gör märkliga val vad du väljer att radera och inte.

   Är det inte en viss skillnad ändå på att diskutera nån som plastikopererat sig till oigenkännlighet och nån som inte gjort det? Dunno.

    Nej

     Jo det är det.

    Nej. Man sitter inte och beter sig illa mot någon och är elak mot någons utseende oavsett.

     Kan dessutom tycka det är ännu värre nästan när man är elak mot folk som gjort ingrepp, pga då borde man förstå att de kanske mår dåligt över sitt utseende. Sparka inte på den som redan ligger.

      Där har du en viktig poäng!

      Jag tror, tyvärr, att de som skriver såna kommentarer är medvetna om detta och att det är något som triggar dem. Jag tror inte man mår så bra i sig själv om man finns nöje i att skriva elakt om andras utseende. Och då är någon som redan ligger ett väldigt enkelt ”byte” att ge sig på.

    Nej det är elakt båda två.

    Varför är det skillnad menar du?
    Båda diskussionerna handlar om hur en annan person ser ut. Varför är en annan människas utseende ens något som man behöver sitta och diskutera öppet?

    Och om det ibland ska vara okej att diskutera hur ful någon är, var drar man då gränsen och vem ska bestämma var den går?
    Gäller det bara för plastikoperationer, eller räknas också piercingar, tatueringar, smink, hårfärg, kläder osv in?

    Varför kan vi inte bara komma överrens om att; Ja, man får ha åsikter om hur andra ser ut, men vi behöver inte öppet diskutera andras utseende. Och speciellt inte om det handlar om hur ful någon är.

    Det många verkar ha problem med, överlag, är att skilja på sak och person. Någon tänker säkert nu ”ja men det är inte bra med plastikoperationer det måste man få diskutera!!!”. Men att diskutera plastikoperationer och att diskutera hur förjävlig en enskild individ ser ut är två helt olika diskussioner. Kan man inte diskutera sakfrågan utan att göra ner en individ, då borde man kanske avstå från att diskutera.

    För igen; kan vi inte, snälla snälla snälla, bara sluta diskutera varandras kroppar och utseenden?
    Det för inget gott med sig. De som mår lite bra av att skriva om hur ful någon annan är får kanske försöka hitta ett annat sätt att må bra på.

     Hon lever ju på sitt utseende, då borde man få kommentera det.

      På vilket sätt gör hon det? Nu jobbar hon väl som programledare, bloggare och designer? I samtliga yrken är det väl utförandet av ovanstående som hon tjänar pengar på – inte hur hon ser ut när hon gör det?

       Du tror att RS har tagit sig fram på sin intellektuella förmåga? Somliga har verkligen otur när de tänker …

        Varför är det så viktigt för dig att vara en elak person?

        Även om du anser att hon tagit sig fram pga hur hon ser ut så ger det inte dig rätten att sitta och vara elak och uttrycka dig nedlåtande om hennes utseende. Det hör till vanligt hyfs!

        På vilket sätt är aspekten ”hennes intellekt” relevant i det här sammanhanget?

        Kommentaren ovan menar ”hon lever på sitt utseende”. Jag håller inte med utan menar att ett utseende inte kan väga upp en dålig prestation. RS arbetar i yrken där hennes insats är den som hon får betalt för (dvs ”lever på”), oavsett om det gäller hennes programledarroll i PH eller designen bakom en klänningskollektion.

        Svarskommentaren byter ämne från ”lever på” (nutid) till ”tagit sig fram” (dåtid) och blandar in intellektuell förmåga trots att diskussionen gäller huruvida man får kommentera folks utseende eller inte beroende på plastikopererad eller inte.

        I min mening är det både irrelevant i sak och med avsikt att vara hånfullt. Ser av de anledningarna ingen mening med att bemöta kommentaren. Hoppas du är på bättre humör imorgon än idag och att du kan rikta uppmärksamheten på annat än andra människors val av plastikoperationer och utgången av dessa.

         Hear hear

        Tror tror tror som vanligt då. Frågan är inte vad du tror, vad vet du? Vet du nåt som inte vi vet?Annars kan du tro tro tro i din ensamhet.

         Anonym 15:52, mår du bra?

         RS var framgångsrik långt innan hon blev känd. Dessutom att säga att någon ”lever på sitt useende” är ren smörja. Finns många exempel på hur det inte fungerar. RS är en entreprenör i grunden som bland annat arbetade som nattklubbschef när hon började blogga. Kommer ihåg det för jag följde henne febrilt för att jag var så imponerad över hennes driv när jag själv var typ 15. Sen nu är hon sjukt snygg! Och framgångsrik! Wow.

         Sluta vara bitter över vad andra gör med sitt liv och fundera över ditt eget istället.

          Fast vadå
          Lever på sitt utseende? Vad är det för skitsnack? Hon HAR ett utseende, men inte fan lever hon på det. Modeller gör det, övriga gör det inte oavsett hur mycket ni vill rättfärdiga att få prata skit.

          Eh tror tror tror var ett svar från mig (15,52) till den som skrev
          ’Du tror att RS har tagit sig fram på sin intellektuella förmåga? Somliga har verkligen otur när de tänker …’

          Jag dumförklarar alltså den som TROR sig veta hur rs tagit sig fram.

          Nej, hon är inte sjukt snygg!

      Sjukt konstigt resonemang.

      Man måste inte vara en otrevlig person som skriver meningslöst skitsnack om hur andra ser ut. Det är ett val man gör. Också ett val man får göra. Men vad fyller det för syfte att diskutera om någon är ful eller ej, vad av värde får man ur en sån diskussion?

      Man måste inte yttra allt man tycker bara för att man får.

  Så jäkla bra. Hoppas verkligen de åker dit. Stackars tjej som blev utsatt 🙁 fyfan

  Rätt. Hoppas de skäms innerligt och mår riktigt dåligt över vad de gjort. Deras handlingar är bara sjuka.

   De är bara intresserade av en sak: knark.

    Sindy går hos NA och är sex månader nykter. Lämnar regelbundna urin- och blodprov enligt sitt avvänjningsprogram. Så hon är på rätsida åtminstone just nu.

     hej Sindy? hur kan en random person kunna veta sådan info?

      För att hon har berättat om det i sina lives på insta?

     Åh fan vad kul! Hoppas hon lyckas hålla i det ❤️

      Prisonbeauty, du är en sån jag önskar att jag var typ vän med. Du verkar så vettig o snäll.

     Det har hon ju dock sagt mängder av ggr, till och med visat klipp på det, och sen har det ändå kommit fram att hon fortsatt med droger (i samma veva med barnen var hon ju ”ren” på nytt om och om igen… )

     Asså förlåt, men så töntigt att säga knark.? Lite ’drug is drugs’ videon med kd’s sofia modigh.

      Varför då? Kriminaliserad NARKotika, det är ju vad det är och vad det står för.

       För att knark kan delas upp i lätta och tunga och att samla allting i ’knark’ låter otroligt löjligt.

        Okej druggie

         Oki bakåtsträvare.

        Låter som någon som vill normalisera sitt festknarkande.

         Man önskar att ”coola festknarkarna” fick kolla in dom som börjat som festknarkare, så dom ser hur man blir av det. Hur deras liv ser ut några år senare.

     Kan det bero på kommande rättegång tro? Att nu är jag nykter o hämdporren var från mitt tidigare liv…. hon kanske fått Kevin att ta på sig alltihop. Som tur är så är ett brott ett brott hur man är idag har ingen betydelse då dom dömmer brottet utifrån när det begicks…

  Bra, hoppas det finns lite rättvisa i det här landet och att dom åker dit nu bara.

   Tror tyvärr inte det. Kolla Catrin Hedlund. Hon lallar fortfarande omkring, reser utomlands flera gånger om året samtidigt som brottsoffren står utan ersättning.

    Hon har väl utmätning av kronofogden ?

     Förmodligen, sen att att snåla in på andra saker för att kunna resa är ju hennes ensak!!

      Nej Catrin, först gör man rätt för sig.

       Nej det är inte så det fungerar! Dessutom vad vet du om hon blir bjuden på resa, allt detta hat vi inte med att göra!!

        Jo. CH får finna sig i att hennes handlingar har konsekvenser.

        Alla med ett brottsoffer i sin närhet har med detta att göra. Catrin ska jagas tills hon har gjort rätt för sig.

    Men va? Hon blev väl skyldig att betala tillbaka till dom drabbade? Så hon har väl fått en avbetalningsplan antar jag. Sen att hon är ute och reser och sånt, det vet ju inte vi vem som betalar det, kanske hon bara lyckas skrapa ihop lite pengar och lånar av sina föräldrar eller killen betalar. Hon är ju dömd. Så varför ska hon jagas till hon gjort rätt för sig? Hon är nog redan skyldig att betala tillbaka i den mån hon kan.

  Sindy är tillbaka på insta igen och tydligen varit nykter i 6 månader.

   HAHAHA

    Vad är det som är så roligt?

     Hm hm hm säger jag bara.

      Lindex Cubus

  På tal om sånt. Undrans vad som hände med den STOOORA och mycket påfrestande rättegången som Toftby körde med sin stalker.

  Man kan ju lätt se att den åtalade ännu inte är dömd för något brott. Frågan är väl om hon i sin tur valt att stämma Toftby för förtal eftersom hon hängde ut henne med för och efternamn samt bostadsort.

   Nej, domens avkunnande har skjutits fram för tredje gången pga corona, en vecka i taget har jag fått höra när jag försökt få tag i den.
   Oavsett utfallet så kommer jag skriva om domen så fort den är här.

  Är det en öppen rättegång? Alltså att man kan gå dit och lyssna??

   Det är de flesta. Kan inte se någon anledning till lyckta dörrar här.

    Corona kan vara en anledning..

     Såg nu att det var i november. Kanske är lugnt då.

   Men tänk på offret

   Camilla kan ju alltid gå dit och lyssna. Vara våra ögon och öron ??

    Jag vet inte om jag får stanna kvar eftersom jag ska vittna. Min sambo fick vänta utanför när han skulle vittna om att han sett en full man som slagit sönder en bil här bredvid. Ett tag senare fick han komma in och lämna sitt vittnesmål, men så fort det var klart så fick han gå ut igen.
    Jag vill GÄRNA vara med under hela rättegången.
    Jag kikar på vad som gäller, det är ju ett tag kvar…;-)

  Fy fasen sindy… tänker på hennes barn ibland och allt hon sabbat för dem.
  Det enda som verkar viktigt för henne – män och utseendet. Usch..

   Å hon skriver att hon snart får tillbaks dem.. hur funkar det eg när man har en stundande rättegång?

    Jag kan inte tänka mig att hon ska få tillbaka dem. Så misskötta som de var. Och jag hoppas domstolarna verkligen är noggranna nu efter Lilla Hjärtat.

     Mmm säg inte det. Det är svårt för rätten att släppa beated wife syndrome. Kvinnor kan inte vara onda, tydligen.

     Tyvärr ska det vara tal om ren fysisk misshandel om en mamma ska bli av med sina barn, tex att hon slår dem och svälter dem med uppsåt att skada. Att missköta dem räcker inte. Särskilt inte om hon påstår att det var pappans fel eller lovar att hon ska bättra sig. Uppfattningen att barn alltid har det bäst hos sin egen mamma är tyvärr väldigt djupt rotad. Rätten är alltid på mammans sida, aldrig barnens. Sorgligt.

     Barnen bor väl hos hennes pappa och fru? Tycker helt klart att hon ska få tillbaka sina barn om hon lyckas vara drogfri och förändra sig. Kan inte tänka mig hur dåligt hon måste må innerst inne och sakna sina barn enormt, en vacker dag har hon förhoppningsvis mognat och då kommer allt hon gjort slå tillbaka på henne, hur hon satte sig själv först o hennes älskade barn sist. Men tycker absolut hon förtjänar en chans att vara en bra mamma till sina egna barn, med såklart uppföljning och soc i sitt liv i många år framöver.

      Så barnen ska lämnas tillbaka till en mamma som missköter dem för att det är synd om HENNE annars?!

       Nej, det är ju givetvis lika synd om barnen som inte får vara hos sin mamma ju.

        Barnkonventionen är lag så det är lite skitsamma om föräldrarna saknar barnen när de inte kan ta hand om dem.

        Krasst sätt tror jag Micke har större chans att få tillbaka barnen om han var mer intresserad.

         Det förstår jag, och tycker ju självklart att hon givetvis inte ska ha tillbaka barnen om hon inte kan ta hand om dom. MEN klarar hon att vända sitt liv och förändra sig och faktiskt blir kapabel att ta hand om sina barn och vara en bra mamma så ser jag ju att hon ska få lov att ta hand om dom. Jag tror inte heller det är bra för barnen att bara bli bort adopterade föralltid, Barnen vill ju vara hos sina föräldrar. Sen tycker jag ju inte att hon ska få speciellt mycket längre tid på sig att vända sitt liv, Barnen kan lixom inte vänta på henne i 3 år till. DÅ är det nog bättre att dom får ett tryggt stabilt hem.

        Det är LIKA synd om föräldern som vanvårdar sina barn som om barnen som blir vanvårdade? Lägg bara av! Detta vurmande för förövare alltså… Att folk inte fattar att det är liv som trasas sönder.

    Att hon har en stundande rättegång är nog en väldigt liten eller obefintlig betydande sak i att hon ska få tillbaka barnen, allt handlar om hon är kapabel att ta hand om sina barn. Kriminell eller ej.

  Vilket vedervärdigt sätt. Hämdporr. Bra att Camilla publicerar det här. Tyvärr är det sjukt höga beviskrav i svenska domstolar vilket hon påpekar.

  varför i hela friden skriver hon från Lace and Goodies insta? Hennes fd jobb, varför ska dem dras in?

   Det visar ju bara återigen på hennes dåliga omdöme.

  Hoppas att saker och ting klarnar för Sindy nu när hon är drogfri och att hon lägger ner det här sjuka beteendet. Horribel sak att göra mot någon.

   Tror faktiskt enda hon sörjer är att det blev just åtal & rättegång..
   Hon verkar inte direkt känna ånger över nåt och var mer än fullvuxen när hon gjorde alla osmakliga saker (sen snackar hon alltid som att en karl räddat henne från ditt och datt, men verkar helt oförmögen att ta ett eget ansvar)

    Det tillhör ju dock sjukdomsbilden i ett aktivt missbruk att inte riktigt känna ånger eller ta ansvar. Förhoppningsvis blir hon mer sann mot sig själv ju längre hon är drogfri, det är så det funkar för majoriteten av oss missbrukare. Det är ju inte heller direkt ovanligt att det efter några år i missbruk är just skammen och skulden man delvis flyr genom att stänga av med mer droger. Kontraproduktivt men för stunden effektivt ?‍♀️

     Den ursäkten tar slut i ungefär samma veva som barn blir till.

      Haha mjo håller med /dotter till opaitmissbrukande morsa

      Det är inte en ursäkt, det är en förklaring.

       En förklaring rättfärdigar inget precis. Hitler kan nog också förklara sina livsval.

  När hon sände live för några dagar sedan var det en tittare som frågade just om den här hämndporrhärvan. Då rånekade hon och hävdade att allt skrevs av Kevin, dvs att hon är oskyldig.
  Rimmar lite illa med 12-stegsprogrammets synsätt på det här med ansvar och konsekvenser. Hon hade ju ytterst något sorts professionellt ansvar för att Kevin inte skulle nå Lace and Goodies Instagram. För övrigt tror jag att hon ljuger och det visst var hon som skrev några av de där uthängningarna.

   Som tur är finns det bevis. Dom filmade ju sig själva o fortsatte hota. Skulle han haft en pistol i sidan på henne då o tvingat henne säga så… bevisen kommer tala sen spelar det ingen roll vad hon säger. Om hon nu varit så oskyldig i detta varför har hon inte en endaste gång bett tjejen om ursäkt? Nä hon kommer inte undan detta. Det är dags att stå för det hon gjort ta konsekvenserna av sitt beteende…vilket dom säkert kommer hjälpa henne med i 12-stegsprogrammet.

  Gissar vilt på att de
  -kommer att skylla på varandra
  -kommer att skylla på missbruk

   Men det skulle ju innebära att Sindy ljuger om när hon tog återfall. Hon hävdar ju att det var i maj förra året, vilket sammanfaller med att Kevin dumpade henne, och att hon var drogfri under deras förhållande.
   Det stämmer ju såklart inte, och hon kommer då alltså tvingas erkänna hur länge hennes missbruk pågått egentligen, vilket förmodligen ser illa ut inför Soc.

    Hon har sagt på sin live nyligen att hon drogade hela förra sommaren.

     Ja, såklart, det är ju efter maj förra året. Hon hävdar att det var just i maj som återfallet påbörjades, men det måste ju pågått längre än så om hon försöker skylla hämndporren på att hon var hög. Alltså är det kört hur hon än lägger fram det.

     1. Antingen var hon nykter när hon gjorde det, och hennes enda chans att kunna skylla ifrån sig ryker.

     eller

     2. så var hon hög, och då har hennes senaste pundarperiod pågått längre än hon hävdar, och det kanske Soc inte gillar att hon ljugit om.

      Precis så är det. När det hände så tog hon inga droger alls bara sin lyrica sa hon. Visade filmer när hon lämnade pisseprov mm. Säger hon att hon var påverkad när dom hängde ut den sär tjejen så erkänner hon sin egen lögn. Ska man ljuga bör det gå ihop men alla är inte så smarta. Sen spelar det väl ingen roll vilket för oavsett om man tar droger så är det långt ifrån alla som lägger ut hämdporr. Nä dags att bli drogfri på riktigt… erkänna sina misstag och stå för dom! Att valen man gjort under drogpåverkan ger konsekvenser o ta till sig det istället för att skylla ifrån sig….

  Glöm inte brottsutredarna, de som genomför den faktiska utredningen!

  Vet någon vad Micke gör nu?

   Verkar bo i Göteborg och tatuera. Verkar även ha någon ny tjej, och en ny insta: micke_1991

    Drogfri?

  Hallå!
  Behöver du legitim och snabb lånetjänst?
  Ansök nu och få dina pengar omgående!
  * Position mellan 5000 och 50 miljoner
  * Välj mellan 1 till 30 år att återbetala.
  * Flexibla lånevillkor.
  Kontakta oss om allt detta och mer.
  Fullständiga namn: ……….
  Telefonnummer: …….
  Månadsinkomst: ………….
  Land ………………………….
  Lån Syfte ………..
  Det belopp som behövs ……………..
  Lånestatus …………
  Längd: ………………………
  Kontakta oss via e-post: (lizzyloans@gmail.com)
  Förvaltning.
  Kontakta krediten Speedy nu !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.