I desss coronatider vill jag bo som Jonna Jinton.

Trots att det är meterhöga vallar med snö så avundas jag nästan Jonna och Johan som får uppleva sådant här tillsammans. Risken för att någon av dem skulle bli smittade av corona är ju snudd på noll. 
Det finns ett fönster för smittspridning, en timme här och där, exempelvis när de åker in till den större staden för att storhandla. Annars träffar de inte helt mycket folk och behöver således inte heller oroa sig för egen del.
Lucky bastards! 🙂

Jonna ser ut som en blandning mellan ett skogsrå, Éowyn från Sagan om ringen och John Bauers Tuvstarr.

Jonna Jinton flyttade från Göteborg till Grundtjärn, en by som ligger mitt ute i ingenstans för att hon ville komma bort från storstadens ständiga brus och i stället bli ett med naturen.
Då och då hoppar hon in i bilen och kör in till den lite större staden för att köpa på sig sådant som hon behöver. Det är drygt 16 mil fram och tillbaka.
Hennes content skiljer sig markant från det ”stads-flundrorna” producerar.
Det finns verkligen INGA likheter alls, vilket är kanon. Diverse är bättre än generiskt!

Om ni minns så blev Jonna rejält uppmärksammad på både Facebook och Youtube att hon kunde börja ta betalt för att måla och rita på en gång. Och på tal om det, minns ni den där stollen(!) som anmälde mig till Konsumentverket för att hen trodde att jag och IKEA var i maskopi med varandra och att min del var att göra smygreklam för den av Jonnas bilder som nu går att köpa att ha som en fondvägg.

Men det var med en viss video som majoriteten av de som följer henne fick upp ögonen för henne och här nedan finns de om någon mot förmodan inte sett den.

I skrivande stund är antalet prenumeranter på Jonnas konto på Youtube uppe i 1.58 miljoner. Det är SÅÅÅÅ många!
Precis som Margauxs förlossningsvideo, som tog henne in i de fina influencersalongerna så vill jag nog kalla snöpulsarvideon för Jonnas motsvarighet.

Minns ni att hon  anklagades för plagiat av en isländsk kvinna. Jag undrar om det hände någonting mer där?  

https://www.youtube.com/watch?v=Hw0cR8eui

 

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker alltid att det låter som en bra idé att bo så. Men sedan tänker jag på hur ensamt det borde vara med alla vilda djur, psykopater, massmördare, aliens och fan och hans morsa man kan dyka upp där mitt i ingenstans. Eller är det bara jag? ?‍♀️

   Alla de du räknade upp utom vilda djur, räv, hare, älg mm finns i storstan. Fast trivs man inte med sitt eget sällskap och att ensamheten är pest ska du hålla dig långt från urskogen.

    Jo men om det dyker upp en alien eller nåt här så kanske hen väljer grannen istället tänker jag. Jag är ändå ganska tråkig men som enda utbud kanske man duger i kris.

    Fast jag tror att det ligger mer bakom än om man trivs ensam eller inte.
    Jag känner mig tryggare i stadsmiljö MEN jag trivs bäst ned att vara ensam. Vill dock inte sitta ensam i en stuga på landsbygden.

    Känns dock läskigare att tänka att en galning ska dyka upp mitt ute i ingenstans än när man är bland massa folk i stan. ?

   Ja, tanken att inte ha grannar är lite läskig? Liksom OM något händer så hör ju verkligen ingen ifall man skriker och man kan inte springa och knacka på någons dörr.. ?

    håller med. bodde i hus förut och var liksom alltid lite rädd. känns tryggare i lgh

   Förstår verkligen detta!
   Jag är uppvuxen i Norrland (landsbygden) och kan sakna lugnet och tystnaden. Men, jag kände mig alltid mer rädd på landet än i stan. Kanske för att jag ser folk och byggnader här? På landsbygden vet man ju inte vad som finns bakom träden. Visserligen är en hare mer troligt än en massmördare men jag kännde mig inte trygg.
   Min mamma är precis tvärtom och tänker att ingen vill väl ut i skogen och leta upp någon att mörda/våldta/råna vilket är sant men jag kan verkligen inte skaka av mig olust känslan.

   Jag har bott i lägenhet mitt i centrum och bor nu lantligt. Det var mycket värre att bo i stan. Knarkare i tvättstugan, hemlösa och fylletrattar som sov i trappen, blottare på tunnelbanan. Inbrott på vinden. Inbrott hos min granne. Slagsmål om parkeringsplatser. Kryssa hem på kvällarna mellan diverse läskiga typer. Nej aldrig mer!
   Nu har jag bott på landet i över 10 år. Stortrivs. Men inte så ödsligt som Jonna. Det finns ju ett mellanting. Djuren då? Jag går i skogen dagligen. Rådjur ser man ofta men de skuttar iväg. Älg har jag stött på 1 gång på långt håll. Den gick också iväg lugnt.
   Så vadå vara rädd för de vilda djuren? Jag är mycket räddare för alla ovan nämda i stan.

    Ja varför inte vara rädd för vilda djur? Folk är väl rädd för mycket mer orimliga grejer.

    Känner precis som du Therese! Är född i en liten liten ort, räckte för mig att flytta till Falun för att inte känna mig trygg på kvällarna ? Värst var helgkvällar när äckliga fyllon var på stan…

   Var det inte just Jonna som hade en galen stalker som brutit sig in hos henne? Eller tänker jag på någon annan?

    Jo, han trodde att hon var hans flickvän bla. Sjukt obehagligt.

   Jag hade nog inte velat vara offentlig person och leva så avskilt…. men annars inga problem

   Jag bor så, träffar en vän ca två gånger per år, annars är jag ensam och jobbar hemifrån. Har djur och trivs som fisken i vattnet att ha det såhär. Jag har iofs varit sån hela mitt liv och aldrig deltagit i släkttjosan som påsk och jul, firar inte födelsedagar och vill helt enkelt inte umgås med andra. MEN jag har full förståelse för att det inte passar alla.
   Jag tror man behöver vara lagd lite såhär som person och inte flytta ut och isolera sig pga att tanken på det är trevlig. Då kan man nog bli ganska deprimerad. 🙁 <3

  Nu har pärlan också corona, enligt honom.. Han har inte tagit test såklart! Och hade nyss en live där folk fick ställa alla frågor dom ville angående det.

  ??‍♀️

   Alltså dessa frågestunder med folk som tror sig ha COVID-19, AMA om något jag kanske har.

  KAN DU INTE UNDERSÖKA VAF SOM HÄNT MELLAN MAJA OCH SANNA

   Vad ska hon undersöka? Ingen av parterna har kommenterat det. Finns ju inget att komma fram till.

   MEN JAAAAAA! Maja är ju fortfarande nära med John liksom. ?

    Ja, undra vad John kommenterar om detta ?! Haha, detta är ju en privat relation. Såklart man är nyfiken men det går ju inte att få ut något mer av det än vad de sagt.

     Vad har de sagt då?

  Det är bara du. Psykopaterna och massmördarna är i stan, inte mitt ute i skogen!
  Det finns inga vilda djur i Sverige som är farliga för människor.

   Dammråttor kan vara ganska aggressiva. I alla fall mina.

   Skulle nog vilja påstå att björnar kan vara relativt farliga för människor. Även vildsvin, även om de kanske inte går till attack och tar sig in i husen. Och det finns ändå en hög till med vilda djur som kan vara farliga för människor.

    Björnar utgör faktiskt inga hot mot oss. Bara om vi utgör hot mot dem. De har annars inget intresse. 😉

     Du kanske inte är ett hot mot björnen men den kan uppfatta annorlunda. Och då är du kört. Man vill inte hamna mellan en björn och dennes ungar när man bara tänkt ta en promenad med hunden.

      Eller hamna i onåd hos någon tjurig älgko med kalv

    Där jag bor hade vi länge tama vildsvin. Var många som tog bilen upp på berget och handmatade dom. Lite sjukt men en rolig grej. Nu är de dock bortskjutna pga att de tog sig in i byn och käkade ur folks soptunnor ?

    Vildsvin är inte farliga mer än om de känner sig trängda i jaktsituationer.
    De är garanterat mer rädda för oss människor. Detsamma gäller för björnar.

    Håller med ovan att större delen av psykopaterna finns i stan.

    Jag är mer rädd i min villa i stan än på vårt ställe på landet. Likaså att gå utanför dörren i stan gör mig mer orolig. Sena kvällar går jag helst i sällskap medan jag känner mig fri och trygg på landet.

   Nejnejnej! Psykopater och mördare finns överallt.
   Tycker allt som oftast rånmord m.m på oskyldiga skett ute i obygden någonstans. Som tex dubbelmord i Arlöv, Hjo eller Mantorp. Ofta ensligt belägna hus eller gårdar.

   Här i storstaden är det problem med skjutningar mellan kriminella gäng men det drabbar ju ytterst sällan någon som inte är inblandad på något sätt.

   Känner du till Skåne?

   Älgar kan vara farliga. Var ju en älg som hade ihjäl en kvinna i sverige.

  Och du ögar henne för de?

  Nån som vet varför Maggan inte svarar sina läsare?

   Det handlar väl inte om att hon ska svara någon? Det handlar väl mer om att hennes läsare har blivit lika bitska och hånfulla som hon själv, och det passar ju inte henne.

  Känner mig säkrare i stan. Vi hade inbrott för flera år sedan i vårt hus när vi bodde på landet när vi var hemma. Vi märkte inget förens senare (då någon annan kom hem). Skit läskigt att veta att någon tog sig hela vägen till vårat hus för att stjäla saker när vi var hemma

   [Borttagen kommentar]

    Rasistiskt

    Vad stod det?

   Detsamma gäller i städerna. Villainbrott, garageinbrott, bilstölder osv.

    Jo men det känns säkrare i stan i en lägenhet. Då vet du om någon försöker bryta sig in. Och det finns människor/grannar runt omkring

     Hur kan man tycka att något öht känns säkrar i en lägenhet? Jag får nästan lite mild panik vid tanken på att bo så? Jag hade haft konstant oro för att någon granne skulle tända eld på hela skiten.

  Nån som vill skriva klart min b uppsats till på måndag? Jag har 25 sidor material men det är stopp i skallen, jag betalar vad du vill!

   Löser det för lite chips och dipp.

  OT men tips, i Sandras Beijers senaste inlägg så skriver hon att hon har en Göteborgare på besök (eller så ska han stanna långvarigt, det är ju oklart) och läsarna försvarar detta med att ”dom är kära” :))

   Man kan u fortfarande vara en göteborgare fast man bor i Stockholm? Han kanske kommer där ifrån?

    Nej han bor i Göteborg. Hon har ju varit och hälsat på honom flera helger under tidiga våren. Är så jäkla trött på alla entitled influensers och dylikt som tycker att just dom är undantaget.

     Fascinerande att ni verkar tro att det främst är influencers som beter sig så…

      Iof sant. Influensers når dock ut till lite mer människor och piskar således på till den slappa attityden vi nu ser bland folket. Men håller med, det är en jäkla massor av olika rötägg som tycker att just precis dom kan rucka lite på rekommendationerna.

   Rika människor kommer alltid tycka att de är speciella nog att få göra som de vill.

    Nåja, alla Sveriges grupper verkar ha funnit något slags Joie de vivre mitt under en pandemi. Nästan komiskt, om det inte vore så kantat av döda kroppar.

  Hennes isvak-videos, när hon sjunger till korna och den när hon är helt täckt av myggor är väl minst lika sedda tror jag. Hon gör verkligen härlig content!

  Hennes bilder är sååå vackra! Hade lätt velat bo ungefär som henne också ?

  Synd bara att hon helt övergått till engelska och verkar inte det minsta brydd om att uppdatera sin blogg längre.. Nog för att hon är fager och kan skapa innehåll som får en tappa andan mer eller mindre men hon är inte mer unik än någon annan s.k influencer för det mesta hon gör går ut på att sälja, annan inriktning visst men fortfarande sälja in en ide, en nisch.. Det naturliga, det väna, det kreativa etc.. Och visst, modigt av henne att lämna storstaden för livet på landet där för många år sedan men hade hon inte haft tryggheten och all hjälp av sin mor+släktingar+kille så hade det nog inte varit lika enkelt och trivsamt för henne.. För hon har tex alltid haft hjälp av någon kring allt som behövts göra kring hus och hem.. Var allmänt mer intressant och roligt att följa henne i början när hon var mer okänd och allt var lite enklare.. 🙂

   Men snälla, hur tror du att hon ska kunna bo i hus, ha mat på bordet och kunna leva ett normalt liv om hon inte säljer? Skulle verkligen INTE säga att Jonna är säljig. Inte ens kring hennes egna produkter. Jag vet inte vad för fantasivärld du lever i som tror att du ska få asnajs content serverat gratis utan att den som skapar det tjänar några pengar?

    Skaffa utbildning och ett riktigt jobb funkar ju iofs..?

  Jag tröttnar mer och mer på alla influencers… Förr kunde det kännas kul att gå in på bloggar och läsa eller kolla videos på YT. Nu känns det mest som same same. Trist, men man kan ju lägga tiden på annat!

  Denna blogg har jag dock inte tröttnat på.

  Jag är uppväxt långt ute på landet och mina föräldrar bor fortfarande kvar. Det var en härlig barndom, men nu njuter jag av att bo i stan.

  Synd att hon slutat uppdatera bloggen, men hon hade väl mest ganska skumma läsare. Många äldre herrar som kallade henne för ”mitt vackra skogsrå” och skrev milslånga dikter till henne i kommentarerna.

  Oj hade verkligen Therese 1 miljon prenumeranter innan Jonna? Isåfall har Jonna växt otroligt mycket och snabbt på kort tid jämfört med Therese?

  ‘Den isländska kvinnan’ är fotograf och heter Rebekka Guðleifsdóttir
  https://icelandmonitor.mbl.is/news/culture_and_living/2018/02/13/icelander_hangs_out_washing_in_shoulder_deep_snow/

  Det är enkelt att bo som Jonna, bara bo på landet 😉
  Jag bor på landet i mellan Sverige, jätte skönt nu i dessa isolerings tider, kan gå ut hur mycket jag vill, möter ingen, ingen trafik, träffar dock människor när jag handlar mat och på apoteket, men håller avstånd då jag riskerar att hamna på sjukhuset om jag får Corona.
  Men mitt jobb är öppet som vanligt, och kan ej jobba hemifrån, där träffat jag människor, så skulle jag bli smittad är det troligen genom någon jag träffat på jobbet, men ännu verkar jag ha klarat mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.