Triss i Instagram

 

Jag tror faktiskt att vi hittat antagonisten till alla de som tycker att det är okej att skriva ett halvt A4-papper med text utan att slösa en enda punkt.
Vad motsatsen är? En sjuhelvetes massa punkter…
Personligen har jag vissa utmaningar vad gäller skiljetecken och skriver gärna extremt långa meningar utan tillstymmelse till kommatecken, men man kan ju inte vara bra på allt, eller hur?
🙂

Läckberg och Salibas nya företag Hedda Care erbjuder nu gratis coronatestning till alla som arbetar på äldreboenden i ett försök att lugna ner den smått panikslagna allmänheten.
Trots det så är jag inte det minsta orolig för att bli smittad själv, men däremot går mina tankar till de som befinner sig i akuta situationer och som faktiskt kan dö om de skulle smittas.
Om jag förstår det hela rätt så kommer vissa yrkesgrupper prioriteras när det kommer tillvaccin, och det är de samhällsnyttiga grupperna som får allting att fortsätta gå runt.

Vad säger ni?
Är det 2020 ”it-klänning” vi tittar på här?
Jag har en känsla av att min anatomi inte riktigt skulle komma överens med de där kuporna så de går bort, men tyll! Jag ÄLSKAR tyll!!!
Kenza bar en rosa tylldröm år 2014 som jag vill ha och sedan aldrig mer ta av. Jag skulle sova i den, eller varför inte bada badkar? Jag hade ju inte varit först med det om man säger så…

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bianca som precis gick ut och sade att alla borde dricka sitt mensblod.

      Kan vi bara inte ignorera alla idioter?!

        Expressen gjorde en artikel utifrån något hon sa i en youtubevideo ? De gjorde en höna av en fjäder.

          Vidriga Expressen. Dammsuger världen för att hitta de mest tragiska händelserna de kan hitta om covid 19. Letar fram någon som låg i respirator för 5 år sen och sen STORA rubriker om ”mardröm att ligga i respirator”. Vinklar allt så det ska verka så hemskt det bara är möjligt. Gör allt för att skapa oro och ängslan hos människor i denna hemska tid.
          Klick klick klick. Mer pengar till Bonniers.
          80% av de som intensivvårdats överlever, sa en överläkare idag. Det har Expressen valt att helt negligera. Nej istället toppar de med en artikel om att Sverige har dubbelt så många döda som Danmark och inte en enda gång i artikeln tar journalisten upp det faktum att det kan påverka Danmarks dödstal när de öppnar upp allt igen. Anna och Mias följare samlade in 600 000 kr som ska användas till att ge vårdpersonal gratis mat och därmed stötta restauranger. Inte ett ord om det i Expressen, fanns ju ingen tragik i det så det gick bort direkt. Urk för Expressen.

            Och att Sverige har dubbelt så många invånare som Danmark…

          Jasså det menar du? Vad sa hon enligt dig då?

        Uppenbart att du bara läst rubriken i tidningen och inte hört vad Bianca sa ??‍♀️

      ”Expressen har sökt Bianca”. Det hade varit bättre om Expressen hade sökt någon expert inom området…

      Men nej. Hon har inte sagt det. Kolla på klippet så får ni se.

        Kolla själv. Hon sa att hon vet många som gör det.
        Vilken idioti. Vitaminer i mensblodet liksom?
        Hon är så smart det där flickebarnet…..

      Det sa hon ju inte.
      Snacka om att hitta på.

      https://youtu.be/rRPXgmwj0iQ

      Hon sade att hon hört talas om folk som gjort det men aldrig gjort det själv. Det var väldigt uppenbart att hon drev om det.. men whatever floats your boat

        Camcam, någon behöver sitta ner med dig och förklara hur man använder ordet ”antagonist” för du gör det helt fel. Igen.

    [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

      Jag blev väldigt duktig på att borsta tänderna samt tugga tuggummi som ätstörd:)

      Men lägg av. Sådär säger man inte om folk.

    Nicole ser ut som om hon blivit utelåst och fryser tuttarna av sig.

    Halvslutna ögon och halvöppen mun. Check på både Bianca och Nicole.

    Fattar inte att folk tycker att Bianca äter mycket. Samma med Egoina. Tycker alltid de äter så små portioner av allt. Jag fyller liksom tallriken, sen tar jag ofta mer. ? Är också smal, så ser inte varför Bianca inte skulle kunna vara ärlig med vad hon äter.

      En del går inte upp i vikt hur mycket eller vad de än äter. Jag har alltid kunnat äta massor och vad som helst. Ändå lika smal.

        Jo det gör dom om dom äter fler kalorier än dom gör av med. Ofta tror dom att de äter mer och rör sig mindre än vad dom i själva verket gör.

          Fast nej. Aldrig stämt på mig.

          Jag har i hela mitt liv ätit en halv familjepizza, minst två kotletter, 8 mackor till frukost osv. Jag har ett bmi på 19. Jag varken tränar eller rör mig speciellt mycket. Har dessutom ett stillasittande jobb. Folk har helt olika basal förbränning.

            O vill inte tro det, hen vill tro att alla har samma förbränning och utgångsläge (kanske som en ursäkt till sig sjäv…). Världen är orättvis så är det bara 😉

          Ärligt talat. Har du inte råkat skriva vad du tror nu snarare än vad du VET? Folk som killgissar (och inte sällan på ett lite smått nedvärderande sätt) är grymt irriterande 🙂

      Fast det har hänt flera gånger att hon fotar nån gojsig pasta eller burgare och sedan ser man i Phillipes story att det var hans mat hon fotade och att hon sitter bredvid och käkar sallad typ

        Men och? Låt tjejen vara. Hon har själv gått ut med att hon har ätstörningar och har det fortfarande är något hon måste kämpa med. Men ser man hennes youtubevideos osv så ser man att hon äter mat och bara sallader.

          Inte bara sallader* menade jag såklart

          Men låt då bli att fota mat

            Varför? Vill man lägga upp bilder på maten som står på bordet så får man väl göra det.

          Oavsett vad hon äter och inte i sina Youtube-klipp så är det ett faktum att hon vid upprepade tillfällen har lagt upp bilder på mat som hon inte själv äter. Även fast hon inte skriver uttryckligen ”TITTA HÄR ÄR MIN MAT SOM JAG SKA ÄTA” så uppfattar man det så och det spär på den orealistiska bild som många influensers försöker ge att de äter en massa skräp men ändå är supersmala. Det ger folk ångest och skapar orealistiska ideal.

            Men lägg ner. Vem fan sitter och håller koll på vad en person som uttalat att den lider av ätstörningar äter och börjar blanda sig i om hon ätit det hon fotat eller inte? Tycker det du gör är värre än att man lägger upp en bild på något man inte ätit ??‍♀️ Dessutom har du ingen aning, du bara gissar utifrån vad du sett på sociala medier. Helt sjukt att det ska klagas på allt. Skulle hon bara lägga upp bilder på sallader osv så skulle det klagas på det också och påstås att hon inspirerar unga tjejer att inte äta. ??‍♀️

            Hon visar upp helt normala portioner mat, oavsett om hon själv ätit alls som visas eller inte så är det knappast orealistiskt att visa folk helt normala portioner mat.

        Vem var det som gav pastan till en ”hemlös” i Venedig efter att måltiden förevigats på Instagram?
        Har för mig att detta togs som exempel här på typiskt influencerbeteende 🙂

          Tycker inte man ska hålla på och kontrollera vad andra äter och inte äter osv. Man vet inte vem det kan vara känsligt för och vem som lider av ätstörningar osv.

            Men nu har du missat en sak 15.37 Dom här människorna lägger just ut den här maten till beskådning på sin blogg/insta för alla att se och kommentera.

          Johanna

            Kanske du ska skriva efternamnet också eftersom det inte är någon särskilt känd Johanna. Nu tror säkert många du menar Toftby men det var inte hon, INTE Johanna Toftby allstå.

              Johanna E Olsson

        Och? Jag utgår från bilderna hon lägger upp, jag tycker inte att det är mycket mat oavsett vem som äter upp det som är på tallriken.

          Fast alla trycker inte en XL tallrik mat. Alla vill inte äta tre enorma portioner mat.

          Jag tycker att känslan av att vara mätt är obehaglig. Alltså proppmätt. Jag vill vara lagom mätt så jag inte känner mig trött och slö efteråt. Jag äter hellre ett extra mellanmål än två storta portioner mat. Men jag antar att jag är ätstörd?

            Nej du är inte ätstörd, jag skulle säga att du är högst normal i en ätstörd värld… Jag är likadan. Växte upp i Japan som yngre och det sitter i min ryggmärg att man äter tills man inte är sugen längre, inte tills man är proppmätt. Kom hit till Sverige och blev chockad över vilka mängder folk åt!

      Var kommer Egoina in i bilden?

      Egoina är väl inte särskilt smal? En normal kropp, enligt normen.

    Men snälla ge er..

    Hon har varit öppen med att hon fått återfall ibland. Hon har aldrig sagt att hon kräks upp allt hon äter just nu

      Jag kan tycka att om man har den problematiken så behöver man ju inte lägga upp massa bilder på mat hela tiden.

        Varför inte? Man får väl gilla mat och dela med sig av matbilder oavsett. Är nog värre om man gör mat till ett tabuämne.

      Det är inte frågan om återfall! Hon har en obehandlad ätstörning som alltid är med henne. Eftersom hon som andra med en ätstörning dövar sitt mående med diverse saker inom sin ätstörning, så kan man inte prata om ”återfall”, då hon får mer problem när hon har det känslomässigt tufft.

      En person med en ätstörning kan bli friskförklarad, men den kommer alltid att behöva ha koll på hur den hanterar saker rent känslomässigt och mathållningen m.m., då den kan få ett återfall i sin ätstörning (återfallet kan för vissa ske successivt och i princip smyga sig på för den friskförklarade). Det är jätteviktigt att en ny behandlingsperiod sätts in på en gång för ätstörningar är förrädiska och kan lätt eskalera till ett kritiskt läge trots tidigare behandling.

      En person som inte har påbörjat en behandling kan inte få återfall, då den aldrig varit frisk!

      Det enda som är med hennes ätstörning, precis som för andra obehandlade, är att den kan i perioder vara mindre intensivt vid välmående (ej att förväxla med frisk och utan ätstörning).

      Det är sorgligt att se hur B.I. sitter och diskuterar sin ätstörning, utan full sjukdomsinsikt och kunskap (nej, ett relativt ytligt samtal med en person från en ätstörningsenhet ger henne ej mandat att sitta och ge råd till andra med en ätstörning som olyckligt nog tycks ta efter hennes narrativ, och även ser henne som i princip allvetande inom ätstörningar, istället för att söka sig till vården med stöd av en målsman, eller annan vuxen i deras närhet).

      Det handlar inte om maten och kroppen (de är symptom på hur det står till med det psykologiska), utan en ätstörning är en allvarlig mental störning! Det bästa hon hade kunnat göra är att säga att ingen ska lyssna på henne och istället uppmuntra sina följare att enbart söka vård istället för att sitta och diskutera sina ätstörningar/ätstörda beteenden på sociala medier.

        @16.30 – Verkligen! Hon skapar bara en motsatt effekt genom att prata om hennes obehandlade ätstörning i alla hennes kanaler som hon inte gör något åt. Samtidigt som hon visar upp all mat hon äter för över 1,1 miljoner följare, mycket mat som hon sedan spyr upp för att inte gå upp i vikt. Hon skickar snarare ut signaler till hennes följare med ärstörning att inte söka hjälp, hon gör sjukdomen mer ok, ungefär som om det vore ett legit redskap för att hålla vikten.

    Bra med gratis tester till personal på äldreboenden så struntar i om försök till uppmärksamhet, toppen. Men var fick du vaccin prioriterat till samhällsnyttan ifrån, det finns inget vaccin.

      Men asså när det finns vaccin så kommer de prioriteras. Finns inte en chans att man kommer kunna vaccinera hela världens befolkning.

        Hänger inte med. Du menar att sverige kommer prioritera åt resten av världen den dag det kommer ett vaccin?

          ??‍♀️??‍♀️

    Liknande kupor och tyllkjol har jag på min bröllopsklänning som jag inte kommer få använda eftersom vi ställt in bröllopet i vår. Jag ville bara få ur mig det.
    Tack för att du lyssnar – citat Gerd i Smala Sussie.

      Åh jag är ledsen, det kommer en tid när viruset blåst över och då kommer du vara världens vackraste brud! ?

      Mitt bröllop ställdes också in, vi skulle gift oss i början på juni. Du är inte ensam iaf!

        Jag vet att det är många som fått ställa in, och det är ju trots allt skönt att veta att vi inte är ensamma. Vi är Covid-19-brudarna som inte fick bli brudar, världen över.
        Hoppas ni får ert bröllop en annan vacker dag!

      Åh, lider med dig ❤️ Jag hoppas ni får en dunder fest sen när det här är över! Länge leve kärleken ❤️

      Älskar Smala Sussie ❤️❤️❤️
      Och lider med dig

    Jag kan inte ens läsa kommentaren till vänster om Hedda care, gör ont i ögonen av alla ”dem”. Ser man inte själv att det är felskrivet? (Vet att detta tjatas om ofta, men blir aldrig klok på hur grammatikkunskaperna har kunnat rasa så).

      MEN TACK!! Fick panik av den systematiska användningen av dem….

      Vad är det folk inte förstår?! Lär man inte ut de och dem i skolan? Ser ju helt jävla ointelligent ut. Om du inte är helt hundra vad det ska vara skriv DOM! Och kom inte och säg att man inte ska skriva dom för att det är talspråk för det ser sjukt mycket mer fel ut när man använder dem ist för de …

        Det lärs ut att använda ”dem” hela tiden.

        ”Dem/Dom” landar lika fel.

        Uppmuntra istället att folk skriver ut ”de” istället, då det oftast är det som ska petas in.

        I skolan är det viktiga inte längre att det är korrekt utan att folk förstår vad som uttrycks. Det resulterar bara i en massa underkända studenter på universitetsnivå för lärarna på den nivån är inte intresserade av att dalta (sätta betyg som inte matchar elevens kunskapsnivå), utan vill ha en korrekt text (förlängningen blir strul med CSN och sedan flytt till föräldrarna, eller belastning på samhället p.g.a. försörjningsstöd)! Men tyvärr är varken föräldrar eller skolan intresserade av att korrigera barnens haltande språkhantering. Istället är det Youtube-personer, dokusåpa-personer och andra profiler på sociala medier utan utbildning som är merparten av ungas idoler idag. Inte konstigt att språkhantering blir därefter när så få bryr sig om att det blir korrekt. Jag slarvar själv med bl.a. skiljetecken i icke formella sammanhang, men man måste kunna hantera sitt modersmål så pass att man inte stavar som en elev i mellanstadiet som ungdom/vuxen (räknar självklart ej in dyslektiker).

        Även lärare stavar illa i dagens samhälle och använder t.o.m. ”svengelska”, men det var väntat med lägre krav på behörighet till lärarprogrammet. Nu ser vi frukten av det beslutet!

          Jag pluggar just nu på högskola och blir förvånad när jag ser vilka texter som lämnas in. En gymnasieutbildning är inte längre en garant för att man lärt sig läsa och skriva akademisk text. Jag kan jämföra med mina högskolestudier på 90-talet och ser en väldigt tydlig försämring (och då var nivån inte jättehög på 90-talet heller).

        Och varför har alla tidigare generationer kunnat hantera de och dem och dom utan besvär?? Det är går ju inte att läsa när det står dem felaktigt gång efter gång efter gång. Man får ju inte påpeka språkfel härinne men det är ju tragiskt att det inte går fram att det där ser mycket obegåvat ut.

          Precis, det påpekas HEEEELA TIDEN så jag fattar inte att folk inte lär sig?

        Jag stör mig som tusan på folk som läser de och dem som de och dem. Man bah DET HETER DOM I TALSPRÅK, ingen normal människa säger dem. Man skriver de/dem och säger dom.

      För att inte nämna alla särskrivningar…

    Älskar tyll. Vill både gifta mej i en fin tyllklänning och begravas med en.

    Dem som skriver kommentarer och inte vet när dem ska an vända dem och dem använder dem till förbannelse gör att oss får tuppjuck och vill driva de till stupet brant.

      ?

    Vem/vilka syftar Julia Frändfors på i sin instastory som mobbare?

      Anna Björklund..? Outade på insta idag att Moa w är gravid bland annat.

        Otroligt fult och taskigt gjort. Men det är väl ändå inte mobbning?

          Men behandlingen av Bianca M..?

    Omg, nån som vet vart Bianca tyllklänning kommer ifrån?

    Forni frågar hur hennes följare upplever henne och alla som skriver något mindre bra blockas. Alltså när ska kvinnan växa upp? Hur kan man bara tolerera följare som stryker en medhårs?

      men varför ska man följa någon man inte gillar eller inspireras av?
      Varför ska man tolerera att folk säger elaka saker om en? Kan ändå tycka att Forni inte gör en fluga förnär eller sagt något elakt om någon, varför ska hon behöva tolerera elaka saker tillbaka?

        Är du Forni? Hon svarade samma sak ? Vill man inte veta så frågar man inte och sen gnäller om svaren man får. Man kan tycka någon är inspirerande men samtidigt tycka personen har negativa egenskaper. Exempelvis tycker jag Fornis flöde är inspirerande men hon är fruktansvärt dålig på att ta kritik.

    Ingen annan som reagerat på att Bianca sa om corona ” Jag kunde inte röra mig och allt det där”, allt det där, vadå allt det där? Låter ju väldigt allvarligt och jobbigt om hon inte kunde röra sig MEN enligt mamma Pernilla så var ju Biancas coronasjukdom inte så allvarlig och det var inte särskilt svårt eller jobbigt… De har även olika versioner av hur länge Bianca stannade hemma efter att hon blev frisk – Bianca säger fem dagar och Pernilla säger fyra. Märkligt.

    Varför har sjukt många kommentarer om Bianca tagits bort i detta inlägg gällande hennes ätstörning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.