tofsar och påklädning

Små saker som gör mig glad hemma är finheter på olika nycklar och handtag. I sovrummet hänger nu en bit av en pappersgirlang och en loppisfyndad julkula. Jag tycker om att de hänger där året runt, men flyttar på sakerna då och då och låter allt röra på sig. Som små smycken i lägenheten, ett örhänge nästan. <3

Att hänga saker på handtaget som Elsa har gjort, känns inte det väldigt mycket som när Maria Montazami blev alldeles tofsgalen och skulle hänga ”tassles” precis överallt som gick?
Elsas son måste även vara av det mer uppfostrade slaget, för hur många barn tror ni hade kunnat motstå att dra i den där pappersgirlangen?
🙂

Jag kan tycka att sådan här kan vara fint hemma hos någon annan, som hos Elsa, men själv hade jag blivit galen av sådant här hängande krimskrams.
Vissa saker gör sig kanske bäst på bild ändå?

Mammas kolteckning som hänger i vardagsrummet, nu tillsammans med mer saker men lite mer ensam när jag fotade den, påminner mig så mycket om min barndom. Mamma tecknade de här kolteckningarna på 1980-talet när jag var liten och den här är lurig eftersom man inte vet om hon klär på sig eller av sig.

Är klänningen vit eller blå?
Är skon rosa eller turkos?
Klär av eller klär på?

Några av livets svårare frågor. 😉

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har krimskrams hängande lite överallt, tycker att det är fint. Mycket är sånt sånt som ”blivit kvar” efter exempelvis ett kalas, ett julfirande osv. Tycker att vardagen blir festligare så

  Svara

   Javisst. Har själv tofsar på dörrhandtagen.

   Svara

  Kan du inte ha öppet spår lite tidigare idag? så man kan diskutera ansökan till högskola! Sista dagen idag!

  Svara

   Camcam

   Svara

   Om man behöver främlingars råd gällande utbildning, är en verkligen redo då? Jag tänker då på frågor som ”bör jag välja det eller det och varför ångrar ni er” och liknande. Att läsa på om utbildningar är ju inte så svårt, och en har väl ett hum om vad en vill jobba med eller bli? Det är väl dessutom i senaste laget att tänka på det NU, ansökan har varit öppen i en månad, och en kan ju läsa och fråga hela året om olika saker. Universiteten svarar på frågor, det finns SYV och andra forum.

   Men jag kanske är trög som inte ser behovet just idag? Förra veckan var fylld med ÖS dessutom. Ska bloggen bli ett forum istället?

   Svara

    Det är onsdag så öppet spår blir det ändå kl8. Men håller med dig.

    Svara

    Om du inte har märkt det så har bloggen redan varit ett forum i över två år nu.
    Och man kanske inte nödvändigtvis vill ha råd om vad man ska välja, utan mer ventilera. Diskutera vad man sökt, varför, hur stor chans det är att komma in osv osv.

    Dessutom brukar alla varna för att göra sin sista sökning de sista timmarna ansökningen är öppen, eftersom det inte är helt ovanligt att det varit så mycket trafik på sidan att alla servrar kraschar. Något år blev datumet till och med uppskjutet några dagar eftersom sidan bara fortsatta att krascha då extremt många skickar in sin ansökan under de sista 4 timmarna det är öppet.

    Svara

     Det kan man väl göra vid 20:00?

     Svara

     För alla är det inte ett val utan ett måste då många blivit arbetslösa nu och behöver säkra en inkomst. Man måste söka både plugg och jobb för att få a-kassa! 😌

     Svara

      Sorry! Svaret var till kommentaren ovan!

      Svara

      Vem skrev att plugga på universitet är ett val? Förresten tycker jag aldrig att man kan säga att det är ett måste att ha en universitetsutbildning. Har själv flera utbildningar bakom mig men ser inte ner på folk utan akademisk bakgrund för det. Att skylla på utomstående faktorer att man inte kan få ett jobb tycker jag är ganska bull ärligt talat. Kämpa istället, det är tuffare att söka jobb i lågkonjukturer men ge inte upp, det är inte omöjligt.

      Svara

    Yes jag är sjukt redo att börja plugga! Men tack för uppläxningen.

    Svara

     Genuin fråga, varför har du väntat enda till nu med ansökan?

     Svara

      Jag ansökte samma dag som de öppnade, men funderar fortfarande på om jag ska ändra ordning på kurserna, ta bort eller lägga till några kurser. Med tanke på att fler söker finns risk att man inte kommer in på förstahandsvalet.

      Svara

       Men det vet väl ingen annan än du, om du bör lägga till eller ta bort? 😊

       Svara

        Man kan ju ändå vilja ha råd för det. Få bekräftelse att man valt ”rätt” skola och kurser osv.
        Varför har du så stort problem att inte alla vill snacka om bebisavföring, barns sovrutiner och puckade partners?

        Svara

         Oj vad mycket du läste in, hur lyckades du med det? 😊

         Svara

         Vad pratar du om? Vi diskuterar ju inte ens ”bebisavföring, barns sovrutiner och puckade partners” här nu? Du börjar bli ganska otrevlig nu bara för att du inte fick som du ville. Backa.

         Svara

        Du diskuterar aldrig dina val med andra? Får aldrig reflektera över dina val genom att prata om dem med andra? Aldrig fått tips om saker du själv missat?

        Svara

      Har jag sagt att jag väntat ända till nu med ansökan?

      Svara

       Texten kändes lite så, ja 😊

       Svara

     Fast om du är redo, varför är du ute i sista minut?

     Svara

     Såg du kommentaren som ”uppläxning”? Oh boy, hur kommer du ta att få kritik när det gäller inlämningsuppgifter och uppsatser undrar jag?

     Håller definitivt med Anonym 18:30 och önskar att jag kunde likea den flera gånger om. Det ska inte hänga för mycket på främlingars åsikter huruvida man väljer att plugga eller inte. Och absolut inte i sista stunden.

     Svara

    Du behöver slipa på dina identitetspolitiska pronomina. Du råkade skriva ett ”man” i början. 😱

    Svara

     Haha jag veeet! Men övning ger färdighet! 😉 😊

     Svara

    Man man man, lär dig svenska. Man har ingenting med kön att göra.

    Svara

     Till anonym 18:30

     Svara

     Nä man har inget med kön att göra men det är dåligt svenska att använda ordet man i en text eftersom det inte finns någon man. Jag skulle här kunna skriva ”Man bör använda ett annat ord” men det är bättre svenska att skriva ”Skribenten bör använda ett annat ord” alternativ ”Skribenter bör använda ett annat ord” om alla ska inkluderas.

     Svara

     Lär dig att språk är flytande och förändras hela tiden 😊

     Svara

      Nej, att använda en som pronomen är fel hur man än ser på det. Sorry, har ingenting med att språket förändras hela tiden, som du skriver, utan är enbart ett uttryck för att man inte vill använda korrekt svenska utan vill vara politiskt korrekt i vissa kretsar. Det gör det inte rätt.

      Svara

       Att tala om sig själv som ”en” är inget nytt påfund. Det användes flitigt förr i tiden.

       Svara

        Dialektalt. Aldrig i skriftspråk.

        Svara

  Jag skulle kalla det Elsa gör för ”brist på saker att göra”. På riktigt, hur länge kan man gå runt på loppisar och flytta runt saker hemma?

  Svara

   För alltid! Älskar! Inte för alla kanske men gillar att pyssla om mitt hem.

   Svara

    Ja, pyssla på. Men jag försöker tex trensernser. Så mkt mer nyanserad än Elsa. Tror dessa livsstils-flunsor är på utdöende.

    Svara

     Hellre livsstils-flunsor än fillers-och-röv-flunsor tack!

     Svara

    For ever. Tröttnar aldrig på loppisar. Och byter ut lite av det man tröttnat på hemma.

    Svara

   Hur kan det vara svårt att förstå att folk har olika intressen? Det du tycker är kul tycker någon annan är tråkigt och tvärtom. 🙂

   Svara

   Känns som jag sett hennes hem inifrån och ut – och ser jag from nu fler än fem bilder på hennes skåp/tennspegel/bla bla bla vadsomhelst om dagen så måste jag sluta läsa, för jag blir sjuk i huvudet av narrativet som bara går runt runt och runt. Uttråkade herrgårdsfröknar mår bättre och får mindre fomo och ”kvällsångest” av att skaffa sig fler intressen än att regissera sin innersta cirkel till perfektion.

   Svara

    Har Elsas idol fått COVID-19 nu tro? De skulle filmat live idag men hon ligger hemma med feber och halsont.

    Svara

     Nja. Hon brukar ju bli ”sjuk” när hon ska göra saker med Elsa. Sist var det väl någon maskerad hon bangade?

     Och vad var det där med att hon ramlade på vägen hem från nån middag och slog upp hela näsan och pannan? Hur går det ens till?

     Vore kul med lite skvaller om henne.

     Svara

      Så uppenbart full när hon ramlade och slog sig, tänkte direkt på Rebecka Åhlunds bok och när hon ramlade och försöka skämta bort det. Otroligt mkt vinluncher och dricker man vin ofta i veckan på dagtid händer det säkerligen ofta på kvällen.
      Och ja, säkert Covid-så mkt folk de träffar kommer säkert de flesta influencers bli sjuka. Fattar inte varför de inte följer allmänna råd att dra ner på kontakter och hålla avstånd?

      Svara

       Ja det var det första jag tänkte också! Ramlar man framåt så tar man ju emot sig med händerna. Inte slår man sig så illa om man inte är riktigt riktigt kalas! Och det får man ju iof vara om man vill det!

       Svara

        Hon hade ena handen i fickan och den andra svarade hon på ett sms med.

        Svara

       Men usch vad taskigt skrivet!

       Svara

    Det behöver inte stämma att hon var full? Har en bekant som slog sig jätte illa i ansiktet när hon halkade på is, hon han inte ta emot sig för att skydda just ansiktet utan satte bara ner händerna så fort hon kunde.

    Svara

  Mona gör ju reklam för sin spådam som är sååååååååå bra. Borde inte hon ha kunnat varna Mona för covid-19?

  Svara

   Nej spådamer funkar ju inte.

   Svara

    🦗🦗🦗

    Svara

     🤣

     Svara

   Lägg av. Inte roligt nånstans.

   Svara

    ? Lite kul är det.

    Svara

  Men alltså, om man klär av sig, vid vilket tillfälle har man då båda armarna över huvudet? Det har man ju bara för att tröjan ska glida ner liksom.

  Svara

   Min dotter har armarna så när jag klär av henne. Tror jag? Jag tror dock att jag aldrig ser ut så, oavsett om jag klär på mig eller klär av mig.

   Svara

   Kjolen ligger ju runt hennes fötter så uppenbarligen klär hon av sig.

   Jag har armarna precis så när jag klär av mig en tröja. Är väl snyggaste och mest filmiska sättet att klä av sig på?

   Svara

    Men hur får du av dig tröjan med båda armarna rakt upp? Sträcker du bara båda armarna rakt upp i luften och sen åker tröjan upp över huvudet på dig? Man tar väl tag med armarna i nedre kanten av tröjan, och drar armarna liksom i kors, över huvudet. Men hon har ju fortfarande tröjan på.

    Jag tänker att hon byter om från jobbkläder till myskläder. Kjolen av, myströjan på 🙂

    Svara

   Ja tröjan kommer ju inte flyg av om man står med armarna rakt upp?

   Svara

  Känns som att hon tänkte så när hon var liten o funderade på det o kanske frågat o fått till svar:de bestämmer du. Men mänskan tar på sig tröjan. Att stå med armarna rakt upp gör ju inte att tröjan går av.

  Svara

  Adam Alsing död av covid-19. Vila i frid ❤️

  Svara

   😭

   Svara

   Galet

   Svara

   Lite chockad faktiskt😭

   Svara

   Så fruktansvärt hemskt.

   Svara

   Bara 51 år…

   Svara

   Så chockad! Varit på deras liveshow, växt upp med honom som programledare och är absolut en av mina favoritkändisar! Det är så sjukt hur en person bara kan sluta finnas. Fyfan vad jag hatar död :(❤️

   Svara

   Blev uppriktigt ledsen när jag läste det. Han var så himla bra på radion och även tv.n med. Alla dessa människor som dör pga den skiten fy aå hemskt. 😭
   Må han Vila i frid! ❤

   Svara

   Chockad och ledsen. Varje dödsfall är en tragedi men det här kom lite nära eller hur man ska uttrycka det om en människa man aldrig träffat eller känner. Det blev verklighet på ett mer påtagligt sätt.

   Svara

   Vidrigt. Hatar den här jävla sjukdomen så innerlig.

   Svara

   Hemskt. Alltid gillat Adam.

   Svara

   Älskar Adam! Han har alltid fått mig att skratta, även när jag va tonåring och hade det svårt. Kollade på Jepordy bara för att han var så härlig❤️

   Svara

    Har han haft Jeopardy? På min tid var det Härenstam.. / Gammal

    Svara

   Så fruktansvärt. Blev verkligen chockad, och ledsen. Många blev nog väldigt chockade och uppriktigt ledsna. Så hemskt och nu blev covid-19 mer påtagligt. Så sorgligt. Härliga Adam ❤️

   Svara

  Lite chockad faktiskt 😭

  Svara

  Tips,
  Lisa Anckarmans senaste youtube video med studentklänningar.
  Så sjukt dålig tajming.
  Och för att inte tala om tipsen hon ger.
  Dra ihop en brakfest, fira med vänner och familj.
  Vilken jäkla Sten har hon levt under?!

  Svara

   På riktigt? Schysst mot alla studenter som fått allt inställt..

   Svara

    Men tror du på riktigt att dom blir kränkta av en bloggare som gör reklam för klänningar och fest?

    Svara

   Avsnittet är säkert inspelat för för länge sedan och/eller i samarbete med ett företag. Det innebär att det kan finnas ett kontrakt som Lisa inte kan bryta. Hon spelade nog hellre in avsnittet, trots rådande pandemi, än att hamma i tvist med företaget hon samarbetat med.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.