tofsar och påklädning

Små saker som gör mig glad hemma är finheter på olika nycklar och handtag. I sovrummet hänger nu en bit av en pappersgirlang och en loppisfyndad julkula. Jag tycker om att de hänger där året runt, men flyttar på sakerna då och då och låter allt röra på sig. Som små smycken i lägenheten, ett örhänge nästan. <3

Att hänga saker på handtaget som Elsa har gjort, känns inte det väldigt mycket som när Maria Montazami blev alldeles tofsgalen och skulle hänga ”tassles” precis överallt som gick?
Elsas son måste även vara av det mer uppfostrade slaget, för hur många barn tror ni hade kunnat motstå att dra i den där pappersgirlangen?
🙂

Jag kan tycka att sådan här kan vara fint hemma hos någon annan, som hos Elsa, men själv hade jag blivit galen av sådant här hängande krimskrams.
Vissa saker gör sig kanske bäst på bild ändå?

Mammas kolteckning som hänger i vardagsrummet, nu tillsammans med mer saker men lite mer ensam när jag fotade den, påminner mig så mycket om min barndom. Mamma tecknade de här kolteckningarna på 1980-talet när jag var liten och den här är lurig eftersom man inte vet om hon klär på sig eller av sig.

Är klänningen vit eller blå?
Är skon rosa eller turkos?
Klär av eller klär på?

Några av livets svårare frågor. 😉

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har krimskrams hängande lite överallt, tycker att det är fint. Mycket är sånt sånt som ”blivit kvar” efter exempelvis ett kalas, ett julfirande osv. Tycker att vardagen blir festligare så

      Javisst. Har själv tofsar på dörrhandtagen.

    Kan du inte ha öppet spår lite tidigare idag? så man kan diskutera ansökan till högskola! Sista dagen idag!

      Camcam

      Om man behöver främlingars råd gällande utbildning, är en verkligen redo då? Jag tänker då på frågor som ”bör jag välja det eller det och varför ångrar ni er” och liknande. Att läsa på om utbildningar är ju inte så svårt, och en har väl ett hum om vad en vill jobba med eller bli? Det är väl dessutom i senaste laget att tänka på det NU, ansökan har varit öppen i en månad, och en kan ju läsa och fråga hela året om olika saker. Universiteten svarar på frågor, det finns SYV och andra forum.

      Men jag kanske är trög som inte ser behovet just idag? Förra veckan var fylld med ÖS dessutom. Ska bloggen bli ett forum istället?

        Det är onsdag så öppet spår blir det ändå kl8. Men håller med dig.

        Om du inte har märkt det så har bloggen redan varit ett forum i över två år nu.
        Och man kanske inte nödvändigtvis vill ha råd om vad man ska välja, utan mer ventilera. Diskutera vad man sökt, varför, hur stor chans det är att komma in osv osv.

        Dessutom brukar alla varna för att göra sin sista sökning de sista timmarna ansökningen är öppen, eftersom det inte är helt ovanligt att det varit så mycket trafik på sidan att alla servrar kraschar. Något år blev datumet till och med uppskjutet några dagar eftersom sidan bara fortsatta att krascha då extremt många skickar in sin ansökan under de sista 4 timmarna det är öppet.

          Det kan man väl göra vid 20:00?

          För alla är det inte ett val utan ett måste då många blivit arbetslösa nu och behöver säkra en inkomst. Man måste söka både plugg och jobb för att få a-kassa! ?

            Sorry! Svaret var till kommentaren ovan!

            Vem skrev att plugga på universitet är ett val? Förresten tycker jag aldrig att man kan säga att det är ett måste att ha en universitetsutbildning. Har själv flera utbildningar bakom mig men ser inte ner på folk utan akademisk bakgrund för det. Att skylla på utomstående faktorer att man inte kan få ett jobb tycker jag är ganska bull ärligt talat. Kämpa istället, det är tuffare att söka jobb i lågkonjukturer men ge inte upp, det är inte omöjligt.

        Yes jag är sjukt redo att börja plugga! Men tack för uppläxningen.

          Genuin fråga, varför har du väntat enda till nu med ansökan?

            Jag ansökte samma dag som de öppnade, men funderar fortfarande på om jag ska ändra ordning på kurserna, ta bort eller lägga till några kurser. Med tanke på att fler söker finns risk att man inte kommer in på förstahandsvalet.

              Men det vet väl ingen annan än du, om du bör lägga till eller ta bort? ?

                Man kan ju ändå vilja ha råd för det. Få bekräftelse att man valt ”rätt” skola och kurser osv.
                Varför har du så stort problem att inte alla vill snacka om bebisavföring, barns sovrutiner och puckade partners?

                  Oj vad mycket du läste in, hur lyckades du med det? ?

                  Vad pratar du om? Vi diskuterar ju inte ens ”bebisavföring, barns sovrutiner och puckade partners” här nu? Du börjar bli ganska otrevlig nu bara för att du inte fick som du ville. Backa.

                Du diskuterar aldrig dina val med andra? Får aldrig reflektera över dina val genom att prata om dem med andra? Aldrig fått tips om saker du själv missat?

            Har jag sagt att jag väntat ända till nu med ansökan?

              Texten kändes lite så, ja ?

          Fast om du är redo, varför är du ute i sista minut?

          Såg du kommentaren som ”uppläxning”? Oh boy, hur kommer du ta att få kritik när det gäller inlämningsuppgifter och uppsatser undrar jag?

          Håller definitivt med Anonym 18:30 och önskar att jag kunde likea den flera gånger om. Det ska inte hänga för mycket på främlingars åsikter huruvida man väljer att plugga eller inte. Och absolut inte i sista stunden.

        Du behöver slipa på dina identitetspolitiska pronomina. Du råkade skriva ett ”man” i början. ?

          Haha jag veeet! Men övning ger färdighet! 😉 ?

        Man man man, lär dig svenska. Man har ingenting med kön att göra.

          Till anonym 18:30

          Nä man har inget med kön att göra men det är dåligt svenska att använda ordet man i en text eftersom det inte finns någon man. Jag skulle här kunna skriva ”Man bör använda ett annat ord” men det är bättre svenska att skriva ”Skribenten bör använda ett annat ord” alternativ ”Skribenter bör använda ett annat ord” om alla ska inkluderas.

          Lär dig att språk är flytande och förändras hela tiden ?

            Nej, att använda en som pronomen är fel hur man än ser på det. Sorry, har ingenting med att språket förändras hela tiden, som du skriver, utan är enbart ett uttryck för att man inte vill använda korrekt svenska utan vill vara politiskt korrekt i vissa kretsar. Det gör det inte rätt.

              Att tala om sig själv som ”en” är inget nytt påfund. Det användes flitigt förr i tiden.

                Dialektalt. Aldrig i skriftspråk.

    Jag skulle kalla det Elsa gör för ”brist på saker att göra”. På riktigt, hur länge kan man gå runt på loppisar och flytta runt saker hemma?

      För alltid! Älskar! Inte för alla kanske men gillar att pyssla om mitt hem.

        Ja, pyssla på. Men jag försöker tex trensernser. Så mkt mer nyanserad än Elsa. Tror dessa livsstils-flunsor är på utdöende.

          Hellre livsstils-flunsor än fillers-och-röv-flunsor tack!

        For ever. Tröttnar aldrig på loppisar. Och byter ut lite av det man tröttnat på hemma.

      Hur kan det vara svårt att förstå att folk har olika intressen? Det du tycker är kul tycker någon annan är tråkigt och tvärtom. 🙂

      Känns som jag sett hennes hem inifrån och ut – och ser jag from nu fler än fem bilder på hennes skåp/tennspegel/bla bla bla vadsomhelst om dagen så måste jag sluta läsa, för jag blir sjuk i huvudet av narrativet som bara går runt runt och runt. Uttråkade herrgårdsfröknar mår bättre och får mindre fomo och ”kvällsångest” av att skaffa sig fler intressen än att regissera sin innersta cirkel till perfektion.

        Har Elsas idol fått COVID-19 nu tro? De skulle filmat live idag men hon ligger hemma med feber och halsont.

          Nja. Hon brukar ju bli ”sjuk” när hon ska göra saker med Elsa. Sist var det väl någon maskerad hon bangade?

          Och vad var det där med att hon ramlade på vägen hem från nån middag och slog upp hela näsan och pannan? Hur går det ens till?

          Vore kul med lite skvaller om henne.

            Så uppenbart full när hon ramlade och slog sig, tänkte direkt på Rebecka Åhlunds bok och när hon ramlade och försöka skämta bort det. Otroligt mkt vinluncher och dricker man vin ofta i veckan på dagtid händer det säkerligen ofta på kvällen.
            Och ja, säkert Covid-så mkt folk de träffar kommer säkert de flesta influencers bli sjuka. Fattar inte varför de inte följer allmänna råd att dra ner på kontakter och hålla avstånd?

              Ja det var det första jag tänkte också! Ramlar man framåt så tar man ju emot sig med händerna. Inte slår man sig så illa om man inte är riktigt riktigt kalas! Och det får man ju iof vara om man vill det!

                Hon hade ena handen i fickan och den andra svarade hon på ett sms med.

              Men usch vad taskigt skrivet!

        Det behöver inte stämma att hon var full? Har en bekant som slog sig jätte illa i ansiktet när hon halkade på is, hon han inte ta emot sig för att skydda just ansiktet utan satte bara ner händerna så fort hon kunde.

    Mona gör ju reklam för sin spådam som är sååååååååå bra. Borde inte hon ha kunnat varna Mona för covid-19?

      Nej spådamer funkar ju inte.

        ???

          ?

      Lägg av. Inte roligt nånstans.

        ? Lite kul är det.

    Men alltså, om man klär av sig, vid vilket tillfälle har man då båda armarna över huvudet? Det har man ju bara för att tröjan ska glida ner liksom.

      Min dotter har armarna så när jag klär av henne. Tror jag? Jag tror dock att jag aldrig ser ut så, oavsett om jag klär på mig eller klär av mig.

      Kjolen ligger ju runt hennes fötter så uppenbarligen klär hon av sig.

      Jag har armarna precis så när jag klär av mig en tröja. Är väl snyggaste och mest filmiska sättet att klä av sig på?

        Men hur får du av dig tröjan med båda armarna rakt upp? Sträcker du bara båda armarna rakt upp i luften och sen åker tröjan upp över huvudet på dig? Man tar väl tag med armarna i nedre kanten av tröjan, och drar armarna liksom i kors, över huvudet. Men hon har ju fortfarande tröjan på.

        Jag tänker att hon byter om från jobbkläder till myskläder. Kjolen av, myströjan på 🙂

      Ja tröjan kommer ju inte flyg av om man står med armarna rakt upp?

    Känns som att hon tänkte så när hon var liten o funderade på det o kanske frågat o fått till svar:de bestämmer du. Men mänskan tar på sig tröjan. Att stå med armarna rakt upp gör ju inte att tröjan går av.

    Adam Alsing död av covid-19. Vila i frid ❤️

      ?

      Galet

      Lite chockad faktiskt?

      Så fruktansvärt hemskt.

      Bara 51 år…

      Så chockad! Varit på deras liveshow, växt upp med honom som programledare och är absolut en av mina favoritkändisar! Det är så sjukt hur en person bara kan sluta finnas. Fyfan vad jag hatar död :(❤️

      Blev uppriktigt ledsen när jag läste det. Han var så himla bra på radion och även tv.n med. Alla dessa människor som dör pga den skiten fy aå hemskt. ?
      Må han Vila i frid! ❤

      Chockad och ledsen. Varje dödsfall är en tragedi men det här kom lite nära eller hur man ska uttrycka det om en människa man aldrig träffat eller känner. Det blev verklighet på ett mer påtagligt sätt.

      Vidrigt. Hatar den här jävla sjukdomen så innerlig.

      Hemskt. Alltid gillat Adam.

      Älskar Adam! Han har alltid fått mig att skratta, även när jag va tonåring och hade det svårt. Kollade på Jepordy bara för att han var så härlig❤️

        Har han haft Jeopardy? På min tid var det Härenstam.. / Gammal

      Så fruktansvärt. Blev verkligen chockad, och ledsen. Många blev nog väldigt chockade och uppriktigt ledsna. Så hemskt och nu blev covid-19 mer påtagligt. Så sorgligt. Härliga Adam ❤️

    Lite chockad faktiskt ?

    Tips,
    Lisa Anckarmans senaste youtube video med studentklänningar.
    Så sjukt dålig tajming.
    Och för att inte tala om tipsen hon ger.
    Dra ihop en brakfest, fira med vänner och familj.
    Vilken jäkla Sten har hon levt under?!

      På riktigt? Schysst mot alla studenter som fått allt inställt..

        Men tror du på riktigt att dom blir kränkta av en bloggare som gör reklam för klänningar och fest?

      Avsnittet är säkert inspelat för för länge sedan och/eller i samarbete med ett företag. Det innebär att det kan finnas ett kontrakt som Lisa inte kan bryta. Hon spelade nog hellre in avsnittet, trots rådande pandemi, än att hamma i tvist med företaget hon samarbetat med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.