Paradise Hotels redaktion anklagas för mobbing och utfrysning

I den här videon berättar Paradise Hotel-deltagaren Nicole Wennerström Larsson om hur hon upplever att redaktionen mobbar och fryser ut henne och exkluderar henne helt från uppdateringar. 
Det är MÅNGA som reagerat på samma sak på Paradise Hotels officiella Instagramkonto – som drivs av redaktionen på Viaplay – och som frågar varför de behandlar Nicole så här.
Redaktionen nekar till alla anklagelser, trots att det med all önskad tydlighet är glasklart att de exkluderat Nicole, bara genom att titta på bildernas taggar. Att eventuellt ha taggat henne i efterhand för att det inkommit klagomål är föga imponerande.

Så det här är vad alla kan se på Instagram, men det Nicole sedan visar upp i sin story gör det hela bara än mer tydligt – att hon aldrig taggats, aldrig blivit repostad och helt enkelt frysts ut av redaktionen jämfört med de andra deltagarna.

Vad anser ni om det här beteendet av programredaktionen på Paradise Hotel/Viaplay/Nordic Entertainment Group?

Borde de inte hålla en aningens högre nivå än så här än att frysa ut en enskild deltagare ur propduktionen?

Paradise Hotels redaktion har copy/paste-svarat att ”Samtliga tjejer är taggade i bilden”, vilket uppenbart inte stämmer, och/eller är en efterhandskonstruktion. 

Jag har kontaktat Paradise Hotels presskontakt, Ruben Labbé på Nentgroup, som kommenterar följande:

Vår presschef Susanne Nylén svarar:
– Det är beklagligt att det blivit såhär, det har inte varit vår avsikt att exkludera någon av våra deltagares namn på sociala medier. I detta sammanhang kan vi endast skylla på den mänskliga faktorn. Vi kommer att utreda detta internt och se till att det inte upprepas framöver, säger hon.

Tack för tips!

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Feedback. Varför ger man (Nicky) inte feedback direkt till produktionen istället för att hänga ut dem? Inte schysst gjort av dem alls, men kom igen, ha en öppen och ärlig feedbackkultur, då lovar jag att livet blir lite bättre.

  Svara

   Vet inte om den teorin går att applicera här. Även om det bara är en person som orsakat henne problem har ju den personen gömt sig bakom en institution. Då blir det lite David mot Goliath så tycker hennes agerande är helt legitimt.

   Svara

   Och med tanke på deras ”vadåååå? 🤷🏼‍♀️ Förstår inte vad ni menar”-attityd i sitt öppna kommentarsfält, trots uppenbara bevis: hur tror du de hade besvarat henne i privata meddelanden? Inte omöjligt att hon redan försökt heller.

   Svara

    Jamen precis, svårt be den mobbade fixa till en ”öppen feedbackkultur” med sin mobbare. Det ligger utom hennes kontroll.

    Svara

   Det är exakt en sådan mentalitet som mobbare gömmer sig bakom, att vara skyddade av att den som den utsätter inte vågar prata ut om hur den blir behandlad och sedermera fortsätter den sin mobbning i godan ro, utan att riskera att någon kräver att den tar ansvar för sitt felaktiga beteende.

   Allt skräp som utförs i mörker måste genast ut i ljuset för att redas ut! Kan en person mobba andra, så ska den inte hållas om ryggen med tystnad eller ord som ”det är inte ok att den måste stå till svars inför en hel grupp”, men tydligen är det ok att den mobbar offentligt och gång på gång kränker en annan människa i på tu man hand och inför andra som här (gång på gång exkludera henne på den offentliga IG-PH sidan. Det är inte rimligt att försvara ett sånt elakt beteende och det är inte ett misstag eller något som bara har hänt. Någon/några har valt att exkludera henne och vägrat bete sig som ansvarstagande vuxna som för en dialog om något känns fel, utan istället så har det valts att frysa ut henne. Människor kan vars så j*vliga, och alla ni medlöpare är minst lika illa som försvarar personer som inte beter sig ok. Ingen av er hade varit ok med exakt samma behandling!

   Personer som mobbar andra får helt enkelt stå sitt kasst och hållas till svars för sitt emotionellt omogna beteende som skadar andra! Satsa på produktiva lösningar istället för mobbning!

   Skydda inte mobbare! Ingen ska behöva lida i tysthet gällande andras övergrepp.

   Svara

    Tyckte det var jobbigt att läsa denna text. Ett tips är att använda mer punkter så läsaren får lite andrum. Fundera mer på vad du vill ha sagt istället för att försöka få in så många ”fancy” ord som möjligt. Annars kan texten bli väldigt otydlig.

    Svara

     Men va? Det är ju punkter och allt med…

     Svara

     Jag har skrivit texten på svenska!

     Svara

     Vilka ord var för fancy för dig? Emotionellt? Exkludera?

     Svara

   Vilka tillhör egentligen paradise hotels produktion bakom kulisserna?

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   För att hon är en uppmärksamhetsh*ra.

   Svara

    Och vad är inte du då, fjant. Sitter bakom en skärm och skriker skit om folk. Varför blir du triggad av folk som kräver uppmärksamhet och får det?
    Sköt ditt liv istället

    Svara

  Bra att hon stod på sig.
  Hur trivialt det månde vara för en annan (PH alltså) så är vuxenmobbning inte ok oavsett i vilket sammanhang

  Svara

  Borde hon inte vara tacksam över att INTE taggas? Är det inte snarare en merit att vara mobbad av PH än att höra dit ?

  Svara

   Men hon har ju deltagit i programmet, klart hon hellre ”hör dit” då än och blir mobbad.

   Svara

   Jo så kan man se det. Nicole måste ha gjort nåt bra helt klart.

   Svara

  Skräp tv

  Svara

  Så intressant.

  Svara

  Äh, det kan ju vara ett ihopkok från bådas sida för att skapa buzz också, allt är ju redan stageat så why not this? 🙂

  Svara

  Förväntar mig inget positivt av det programmet.

  Svara

  Alltså Joanna Fingals krigsstrategi på bloggen fungerar sådär. Nu har hon börjat ta bort kommentarer som ifrågasätter varför hon (återigen) har åkt till sin syster i Göteborg.

  Svara

   Otippat att den egoistiska bruden inte kan tänk längre än näsan räcker? Ett välklätt skal utan empati och omtanke om kollektivet som så många av influencerna. Hennes pantade syster lär inte ha kommit med några invändningar heller. Hu, får rysningar av de där två.

   Svara

    Systerns svar på om inte deras mamma bor i Jönköping (är tydligen också hemma hos joannas syster): Jodå, men hon kom hit lagom till frukost! Vadå? Det är inte förbjudet vad jag vet!

    Det är er sååå sjukt svar i dessa tider

    Svara

   Menar såklart krisstrategi

   Svara

   Alltså vi måste nog förstå att de inte är de skarpaste knivarna i lådan. Det är inte deras barn som blir nästa Anders Tegnell

   Svara

   Matilda bor dessutom i Kullavik där massor av folk reste till alperna och drog med sig smitta, Särö skola har haft flera bekräftade fall tex. Och med en nyfödd bebis borde nan vara ännu mer försiktig…

   Svara

  Varför spelar det någon roll om man taggas?

  Svara

   Tror mer det handlar om att alla har taggats förutom hon. Inte taggningen i sig.

   Svara

   Som att inte bli bjuden på kalas. Kalaset i sig spelar kanske ingen roll men att vara den ENDA i klassen som inte blir bjuden är en helt annan femma.

   Svara

    Fast är det verkligen samma? Hade fattat det mer om hon aldrig syntes på deras IG och inte med i typ ”Vem är din favorit”, men själva taggen?

    Svara

     En gång är nog ingen gång men upprepas det konsekvent mot bara en person i en grupp ser det ju onekligen ut som att någon vill vara elak.

     Svara

      Utöver det handlar det väl om att alla deltagare vill ha followers. De vill ha en tagg så att deras konto syns.

      Svara

       Aha, det är mer logiskt

       Svara

  Kan dom snälla lägga ner detta SKIT program! Uttjatat och samma deltagare varje gång.

  Svara

   Så länge folk tittar lär de nog producera och sända nya säsonger..

   Svara

  Prata för dig själv
  PH är skitbra

  Svara

   Förklara gärna för mig som är oinsatt och genuint intresserad – VAD är det som är så bra?

   Svara

    Jag gillar att studera gruppdynamiken, intrigerna i spelet, vilka sidor av folks personlighet som, ofta oavsiktligt, växer fram under spelets gång och framförallt tycker jag om att se hur vänskap/kärlek/irritation påverkar folk

    Har förstås full respekt för de som hellre ser nåt annat, helt ok, men för mig får gärna ph fortsätta ett par säsonger till

    Svara

     Hej Rebecca Stella

     Svara

      Hej TÖNT! Du vet att det finns de som gillar PH som inte är programledare för det.

      Svara

    Det är kul med lite skäms-tv ibland, så enkelt är det.

    Svara

   PH är verkligen katastrofuselt sämst 🙂 Men det är drama och det säljer och folk tittar.

   Svara

  Vilka problem man kan ha…

  Svara

   Fast pja. Oavsett vad man tycker om PH och tags så illustrerar det ju en dynamik man kan hitta både på förskola och på regeringskansliet. Mobbing är ingen bagatell.

   Svara

    ”Mobbning”…

    Svara

   Men säg att du har en kollega som delar ut en pepparka på varje persons skrivbord utom ditt varje fredag, den ”glömmer” hon varje vecka. Ingen bryr sig om pepparkakor, man kan köpa ett helt paket egna för 30 kr, en riktig struntsak. Men det är fortfarande en form av mobbning. Och rätt raffinerat också att det är så liten grej att alla andra, precis som du, skulle tycka att man var löjlig om man tog upp det.

   Glädjer mig att folk reagerar i det här fallet, för det är liksom precis så utfrysning fungerar. Många små nålstick som var och en kanske inte hade varit något. Men det är nedbrytande att känna sig utesluten.

   Svara

    Lägg då till att det sker offentligt där alla kan se det. Det är vidrigt faktiskt.

    Svara

    Men detta är ju inte ett jobb?

    Svara

     Jag ser inte hur det skulle vara relevant för om det är utfrysning om det är ett jobb eller inte? Man kan bli utfryst i privata sammanhang också, i mammagruppen eller i stallet eller i vilket socialt sammanhang som helst.

     En extra dimension av elakt på arbetsplatsen eftersom man är tvungen att gå dit varje dag, men det är väldigt elakt och fel oavsett.

     Menade inte att det var exakt samma sak som med pepparkakan utan att det inte spelar någon roll att det är en ”liten grej”.

     Svara

     Jo det är det väl? Nicole lär ju ha ett kontrakt med produktionen och personen som ansvarar för PHs instagraminlägg jobbar också.

     Svara

  Det är ju också oerhört viktigt pga säsongen i PH är deras största chans att verkligen skrapa ihopspelade många följare som möjligt så att de kan börja tjäna pengar på sitt konto efter det är över. När PH slutar kommer ansträngningen av följare avta rejält, så det gäller att maxa nu.

  Därför innebär ju beslutet att inte tagga en av tjejerna ganska mycket för henne. Och det vet nog individen som är ansvarig för sociala medier om, och därför använder sig av.

  Svara

  Men va, är det typ en enskild person, med ansvar för PH:s officiella instagramkonto, som egenhändigt uteslutit henne ur alla inlägg/instastories etc.? Hoppas det kommer ut vad det är för person så att hen aldrig får jobb igen. Att göra så i egenskap av privatperson med eget konto är väl en sak, om än taskigt och inget jag tycker är ok alls, men att dessutom göra det bakom ett stort företag så att alla kan se den systematiska utfrysningen är fan på en helt ny nivå.

  Svara

  Nu har de skrivit såhär på insta: ”Det har inte varit vår avsikt att exkludera någon av våra deltagares namn på sociala medier. Taggen syntes via webben men märkligt nog inte i appen under gårdagen. Vi kommer att utreda detta internt och se till att det inte upprepas framöver.”

  Det där var det mest patetiska försök till efterkonstruktion jag skådat. Vilken otrolig slump att Nicoles tagg inte fungerade en enda gång men aalla andras gjorde det. Skäms de inte?

  Svara

   Kanske är en enskild anställd som haft ett horn i sidan till henne och som de inte vill hänga ut. Verkar väl mer rimligt än att hela redaktionen vill henne illa.

   Men det hade väl varit schysstare i så fall att bara be om ursäkt och säga att det inte kommer upprepas.

   Svara

  Dom följer ju även alla deltagare utan nicky? Sjukt märkligt då hon är en av de som syns mest i programmet.

  Svara

   Pinsamt. Alltså man skäms lite å produktionens vägnar.

   Svara

   Fyfan vad vidrigt..

   Svara

  Om man kollar via webbläsare på instagram så ÄR NICOLE TAGGAD. Men inte i appen. Är det en bugg?

  Svara

   Just ENBART på en och samma person flera ggr. Mm..

   Svara

  Men varför följer de alla deltagare förutom nicky?

  Svara

  Även om man anser det vara en lite grej eller ”är man med i leken får man leken tåla” så är det inte okej någonstans att göra så. Är det detta vi ska lära kommande generation så hoppar jag på ett annat tåg.

  Svara

  Deras svar ”Taggen syntes via webben men märkligt nog inte i appen under gårdagen.”
  Under gårdagen? Resten av alla gånger detta hänt då? För gårdagen var långt ifrån första gången. Förhoppningsvis sista dock.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.