Warg och Pärleros hänger ut mäklare på alla(!) sina sociala medier

Jag skrev om det här, hur Ida Warg och Alexander Pärleros vunnit en budgivning för ett hus men att ägaren valde att sälja till någon som la ett lägre bud. 

I mitt inlägg ställde jag frågan om varför man ens har en budgivning då, och kommentarsfältet fylldes med både bra svar och förklaringar till varför det kan gå till så ibland.
Jag gissar att varken Alexander eller Ida läst det, för de har på egen hand snott ihop någon form av konspirationsteori blandad med semi-maffiosoinslag.
Helt plötsligt nu har de blivit ”blåsta” på huset och redan den 12 april sa Ida att huset med största sannolikhet är fullt med mögel och att anledningen till att de inte fick köpa det är att de ville göra en besiktning innan papperna skrevs.
Ja, vill man tro det så får man väl göra det. Jag vet inte vad det skulle kunna vara annars? Förtal av hus?
Vad jag däremot reagerar på är sättet som Ida och Alexander hänger ut mäklaren som sålde huset. De verkar inte nämna hennes namn men identifierar henne på alla andra sätt som går, så pass att folk vet vem det handlar om i kommentarsfältet och hakar på anklagelsetåget.

I sin podd ”Sånt är livet” så kallar de mäklaren värdelös vid flera tillfällen och går så långt att de mer än insinuerar att köparen skulle ha mutat mäklaren med svarta pengar och att de fått information om detta från en läsare. 
Om det är samma läsare som kommentarer här på Instagram låter jag vara osagt, men hade jag varit säljare och/eller mäklare så hade jag inte ens låtit det här paret anmäla intresse för en visning.
I videon här under kan ni höra parets konversation om saken, där Ida först påpekar att Alex återigen har hängt ut någon, för att sedan glatt haka på.

Var arg, var besviken men sånt här händer och ”sånt är livet”. *badumdumtish*
Med tanke på att de givit sin podd just detta namn så är det kanske något de borde fundera lite kring?
Och tycker de att saker och ting inte gått helt oklanderligt till väga – anmäl henne då till FMI som för register över alla mäklare och kontrollerar att de utför sina uppdrag på ett korrekt sätt.

Jag tänker att det kanske har mer effekt än att bete sig som en rätthaveristisk konspirationsteoretiker på sociala media?

166 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ojdå, pinsamt. Nej har man inte uns av belägg för sina teorier är det ju bäst låta bli skylla på mäklaren, gud och hans faster när man inte fick som man ville.

   Finns ingen andra människor än influencer som använder sin makt att hänga ut.
   Ord finns inte att kommentera – de kommer aldrig förstå vad riktiga problem består av, idag delas Sverige in i rik och fattigdom. De som har samhällslära tjänster får gå in å jobba med sitt liv. Andra få jobba hemifrån oftast dem med lön som kan rea utomlands. Och dem som klaga mest. De som har samhällstjänster som hjälper andra utan skydd å blir smittad. Många går till jobbet å blir smittad å dör. Bedrövligt. Hur kan de få vara så här i Sverige idag. Ni som festar å är på krogen ni kommer aldrig se vården in ifrån, aldrig se , de som kämpar för sitt liv, eller inte ens får vård pga platsbrist…eller en gammal på äldreboende som inte ens får komma på vård eller får ett lidande. Blir så arg att underbetalda alltid ska få ta. aldrig ni gnällspikar kan se vad andra offrar för alla.Familj vänner släkte alla. Ni influencer gnäller mest och högst. fattar ni ens hur många som dött som har samhällslära uppgifter, som gör allt för att allt ska funka. Förstår ni ens det.? Busschaufförer har dött vårdpersonal, lärare med fler har dött till följd av viruset.. Ser ni ens detta? förstår ni? Förstår människor varför alla bör sluta besluta segan val. Stanna hemma. Ni vet inte hur alla kämpar bara för ni inte ser det och ha de som yrke. Vissa kan inte jobba hemifrån då får ni inte skjuts, inte vård, inte mat, inte, passning av barn osv med fler såklart. HJÄLP TILL NU: Hur många liv ska gå åt? Hjälp till nu, Stanna hemma

    TLDR; Styckesindelning är din vän.

   Återigen visar de upp sin totala brist på båda intelligens och empati, de fattar inte ens att deras utspel gör det ännu svårare för dem att köpa hus. De kommer bli svartlistade av varenda mäklare och säljare i hela Stockholm efter detta, ingen vill göra affärer med såna människor. Herregud vilket oskönt beteende, de lär vara lika välkomna som coronavirus.

  Väldigt effektivt sätt att säkerställa att ingen jävel som hört talas om dessa stjärnor kommer vilja göra affärer med dem. Men influänsers är inte kända för att vara smarta så jag är inte förvånad.
  De får hoppas att säljaren av deras nästa drömhus inte vet vem de är.

   Verkligen. Förstår inte heller helt hur man blir ”tokblåst av mäklaren” för att objektet man tittar på har en grannfastighet värd 50 milj och är en borg? Låter som att de suttit ensamma för länge.

   +1!!!

   Lite som jocke och jonna och deras spektakel.

  Stackars bortskämda människor. Deras liv kan inte vara lätt.

  Usch vad obehagligt för mäklaren.

   Ja 🙁 får typ ont i magen när jag läser det här
   / mäklare

    Visst, usch. Att göra sitt jobb och bli uthängd för att kunde väljer att sälja till någon annan.

    Vi la inte heller högsta budet på vårt hus men säljarna valde ändå att sälja till oss. De ville hellre sälja till en barnfamilj och tyckte det kändes bra att lämna över sitt hus till oss 🤷‍♀️

    Det går ju förmodligen ganska bra göra en stämning för förtal här som mäklare. Om hen har lite guts och orkar så vinner hen.

  Pärleros… han verkar tyvärr ofta ha lite otur när han tänker

   Och även Ida Warg.

    asså fy, klarar inte av de två alls längre! Gillade Ida på YT för några år sen, när hon gjorde ”vanliga” videos och typ collabs med Therese och Sabina osv, hon va en gullig och jordnära tjej. Men ungefär sen hon fick barn förändrades hon och hennes kanaler väldigt mycket (har nog inget med sonen att göra, han e söt osv). Men tycker hennes blogg är urtråkig och YouTube klarar jag inte av längre, slutade kolla för länge sen. och det värsta av allt – hennes nya satsning, TikTok.

   Han verkar väl oftast inte tänka alls…

  Vadå, i slutändan är det säljaren som avgör vem de säljer till. Kanske ville de inte sälja till bortskämda snorungar aka ”influencers”

   Exakt! Simpelt. Men när man har så mycket pengar att man tror man får allt man vill ha direkt man flashar lite med dom, så blir det jobbigt för stackrarna..

   Precis min tanke. Det är väl ändå inte mäklaren som bestämmer vem som ska få köpa.

    Jag tycker mest synd om mäklaren. Vad har stackaren med detta att göra? Jag skulle inte heller vilja sälja till influensers. Hemskt att se sitt hem kritiseras i sociala medier. Något vi älskat som ska totalrenoveras inför hela Sverige. Nej usch på det.

    Just så. Säljaren väljer vem man vill sälja till oavsett vem som vinner budgivningen. Tror man att den som betalar bäst pris kommer att bli strulig och gapig väljer man en annan köpare.
    Att pärleros och Ida inte blev valda att köpa bostaden säger mer om dem än om mäklaren och säljaren. Kan tänka mig att de är sura och förvånade eftersom de ser sig som någon slag elit med röda mattan utrullad.

     Egot fick en ordenlig törn helt klart! Och att man inte får allt här i livet med pengar.

    Fast alltså jag förstår verkligen inte hur ni kan vara säkra på att det inte är just mäklaren som haft en deal? Lite konstigt att tycka synd om mäklaren när man egentligen inte har en aning om vad som hänt. Sen ÄR det konstigt att man inte säljer till högstbjudande, oavsett vad man tycker om någon.

  Men de finns väl inga reglar att säljarna måste sälja till högstbjudande? Man får väl välja de själv?
  Att alltså isf avstå från ett ännu högre bud för att man kanske är nöjd och hellre ser att just de personerna köper lägenheten/huset?

   Såklart. Du får sälja till vem du vill.

   Och det borde väl ligga i mäklarens intresse att huset säljs till högstbjudande, för de får väl en viss procent, eller?

    Säljaren bestämmer, ingen annan.

     Personen menar att det ligger i mäklarens intresse få ett högt pris så väljer säljaren någon annan är det inte helt logiskt skylla på mäklaren.

      Aha, så rätt, så rätt.

    Beror på avtal. Vissa mäklare tar en fast kostnad.

   Säljaren får sälja till vem de vill. Mäklaren är opartisk mellan köpare och säljare, så länge det inte gäller att verka för att säljaren ska få ut högsta möjliga pris ur försäljningssynpunkt.

  Jag förväntar mig inte bättre av väldigt många influenser. Uthängningar är deras vapen som de mer än gärna drar till när de vill slå mot någon eller något.
  De är vidriga och iskalla människor rätt igenom.

  Jag tror på karma.

   Avsaknaden av mänsklighet är slående här. Dom har inte blivit blåsta på en utauktionerad tavla precis, men de beter sig så, för det andra är det gräsligt att hänga ut en mäklare så.

   Skulle Pärlan få välja själv skulle han hänga ut minsta lilla människa som gått emot hans väg, DIREKT. Han har noll tolerens till varken saklig kritik eller folk med andra åsikter.. Kan inte med den människan.

    Låter som du också pratar om C, låter exakt som henne ju.

     Fast Calle är ju en han. Annars håller jag helt med dig om att Calle och Pärlan är samma sort. 😉

     Att du orkar. Är det jobbigt när ni blir synade på denna blogg eller?

   Ungefär som C då ju, låter som att du pratar om henne 18:17. Men hon vänder kappan efter vinden.. och hycklar.

    C är ju en han! 😜

    Här är du med ditt hyckleri igen. Hur mycket betalar dom dig?

  Något med de där två alltså. Verkar så dryga och oempatiska? Vet inte vad det är, men ogillar skarpt deras attityd ibland. Umgås de med andra – har de vänner?

   Nej. Inga vänner.

   Med tanke på att dom varit ovän med varenda granne i deras 30 åriga liv säger allt. Ganska ensamt!

    Förstår mig inte på sånahär människor som gör sig ovän med alla grannar?? Det är så skönt att ha bra relation med sina grannar som kan hjälpa en om man behöver 🙂

  Å så finns det alltid de som vet allt om någon bland kommentarerna. Hon måste göra fel och hon fifflar anmäl hit och dit.
  Allt för att själv få ”reklam” till sig själv.

  Deras överdrifter också i podden! ”Jag har varit med om hundratals budgivningar” ”Vi har kollat massor av hus” Alltså vadå? Om man vet vad man vill ha i Stockholm så behöver man inte gå på så många visningar. Och det där fjantet med att klaga på en tomt på Lidingö som har ett grannhus? Kolla google maps först, puckon! Och man ringer INTE på hos folk som säljer hus eller lägenhet – man har mäklare och visning för att slippa folk som ränner.

   Skulle fan aldrig sälja till någon som plingat på utan att det är visning

   Fyfan.. Och sjuk översittar attityd dom har. Vi har pengar, vi ska ha det VI vill ha. Får vi inte det så är helvete löst..

   Och om dom varit med i bostads grejen sååå länge så borde dom också veta att högst budandet inte är en jävla garanti att man får huset. People 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

   Lycka till att hitta en tomt på Lidingö utan grannhus, flytta till Vallentuna hörrni

    NEJ!!! Vi vill inte ha dom här! Och vi har fullt med grannar

  Tänker att tänk omden a mäklare får i uppdrag att sälja deras nästa drömhus. Jobbigt läge!

   Tänker också att jag borde korrekturläsa innan jag klickar på sänd.

    😂❤️

   Ja här hade man ju varken velat sälja sitt hus eller agera mäklare till det här paret. Förstå när de hittar ett icke dolt felt men inte inser de inte har rätt…

    Tror dom kommer ha det jäkligt besvärligt att få sitt hus! Dom är inte kända med att hålla truten direkt det kommer ett problem i deras väg. Lycka till säger jag bara! Inte förvånande att folk inte vill sälja till dom. En googling bort och man ser hur dom håller på. Och för mäklarens skull hoppas jag hon slipper dom två!

  Tycker dom är obehagliga. Får dom för sig nåt så går det inte att rubba på dom.

   Låter som du pratar om en viss C.

    Calle!

    Calle är exakt likadan, håller med!

  Vilken tönt..

  Vi köpte hus och la bud under vinnarbudet och fick kåken…

  Varför?
  Han som pråmt skulle köpa kåken skulle ha tillträde NU på en gång…. Gärna samma dag som visningen…

  Den stressen gillade inte säljaren då denne inte hittat nytt boende än och vi sa att vi har minst 3 månaders uppsägningstid på våran hyresrätt…

  Sen får säljaren sälja precis till vem denne vill….

   Jamen precis! Säljaren väljer bästa köpare utifrån flera aspekter. Vi ska precis sälja nu och försöker pussla ihop det just så.

    Ida och Alex är så pengafixerade att de inte för sitt liv kan se att det andra aspekter i att sälja och köpa. De är vana att kunna slänga pengar på problem och få de det vill ha.

     Exakt! Sjukt att pengarna gått så högt i huvudet på dom.

   Åh, jag råkade ut för precis tvärtom. Jag lade högsta budet på ett hus, men då den andre budgivaren kunde ta huset direkt så valde säljarna honom. Förstår det, men blev så snopen (då jag var ny inom detta med husköp). Har gått ett år och jag kan småsura fortfarande för att jag inte förstod ”spelreglerna” bättre haha.

   Mina föräldrar sålde sitt hus (mitt barndomshem) till en barnfamilj som inte la högsta budet. Min pappa var med och byggde huset och anlade trädgården. De tjänade pengar på att sälja men hade kunnat tjäna mycket mer, vilket de valde bort pga att de ville att en barnfamilj fick samma glädje av huset som de fick med oss barn. ❤️

    Men så himla fint gjort av dina föräldrar!

    Precis så var det när vi köpte vårt hus. De fick högre bud men vi fick köpa för vi var barnfamilj och de ville att vi skulle bo i deras hus.

  Ja, det lär inte bli enklare för dem att köpa hus i framtiden. Finns inte en säljare eller mäklare som vill ha med dessa att göra från och med nu.
  Så Grattis till det då.

  Haha kanske just därför förra ägarna inte ville sälja sitt hus till Ida o Alexander? Ifall de själva skulle bli uthängda för något.

  Min syster och hennes familj köpte en hästgård för ett tag sedan.
  Det var många andra, högre bud på gården men det paret som ägde huset valde min syster & hennes familj, för att de ville fortsätta hålla gården igång. 😊

  Vilket område är det huset ligger i som de ej fick köpa??

   Har inte instagram kan ingen kolla upp tjejen som skrev ”hon har sålt åt mig.” 😀 o se vart hon bor för hon sa att det var samma område??

   Nacka nånstans

    nysätravägen 27 nacka

  Vi hade två budgivare som hängde med till slutet när vi sålde vårt förra hus. Den ena familjen hade möjlighet att ta över när det passade oss och lite andra grejer som gjorde att vi valde dem före de som lade högst bud.

  De som inte fick huset var inte nöjda, speciellt som de valt att besikta huset INNAN budgivningen var över. De förlorade alltså flera tusen på en bortkastad besiktning. Tråkigt, men vi kunde ju inte ta hänsyn till det utan behövde gå på vad som funkade bäst för oss. Hade blivit väldigt irriterad om de påstått sig blivit blåsta av oss eller mäklaren.

   Ja, så är det ju. Jag köpte ett hus för ett år sedan, och ville besikta. Jag frågade mäklaren o hon förklarade att innan det är skrivet är inget klart. Dvs samma dag som jag besiktade kunde någon annan spekulant dyka upp med högre bud. Men eftersom det var ett skrothus med massor av småfel så ville såklart inte säljaren skriva med klausul. Det var ju bara att ta den risken. Jag besiktade och skrev så fort det gick efteråt.

  Alex o Ida sitter o beklagar sig över hur dumma i huvudet deras grannar är både i Marbella samt för alla deras tidigare och det nuvarande boendet i Stockholm. De tycker också det är ”helt oförklarligt” att grannarna i Stockholm klagar på dem pga att de lägger sopor i trapphuset flera timmar o liknande saker. Nu är det fel på mäklaren också bara för att de inte fick huset. Snälla det kommer ej funka att sitta o hänga ut folk på detta sätt är jättepinsamt, speciellt i de fall där det är dem själva som gjort fel 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

   Men du driver med mig?
   Är dom vuxna människor som sitter och säger detta i en offentlig podd?
   Demonisk Duo dom där två.
   Har någon av dom ett uns av trevlighet i sig?

   Vad var det med grannarna i Marbella? Om någon orkar förklara! Så nyfiken

    Grannarna i marbella hyr ut till folk som är på semester vilket resulterat i massa stök för Alex och Idas del. Det kan man förstå är irriterande – men att de sitter i podden o förklarar hur idiotiska grannarna är o att de skällt ut dem på telefon etc etc är bara lite olämpligt. Och så gör de med exakt alla – de har liksom pratat illa om sin förening o alla grannar här i Sverige helt sjukt mycket för att föreningen klagat på DEM.

     Plus att Ida och Alex hade i marbella glömt en massa paff och stök utanför ingången jätte länge så dom som bodde brevid knappt slapp förbi. Och det hade en granne sagt till åt dom, snällt alltså. Och det var ju iiiinte bra! Dom ska få ha stök hur mycket dom vill och hur länge dom vill överallt tydligen.

  Vilka idioter. Pärleros och Warg alltså. Tack gode gud att de inte blev mina grannar.

  Fanns det inte en dokusåpa som hette ”Ung och bortskämd”? De här två borde söka!

  Joakim Lundell hängde precis ut någon, undrar om det inte var från insta-kontot @lundellhuset

  Men som någon ovanstående skrev så verkar herr Lundell och pärlemos lite otur när de tänker

   Joakim väljer själv att köpa ett obesiktat hus, om man gör det får man ta riskerna som kommer med det. Tycker synd om säljaren som fick skit för att han sålda till personer utan kunskap om husköp.

    Jo men det är gammalt, han hängde ut en hantverkare (tror jag?) idag

     Om du menar den ”hantverken” dem har tjatat om ett tag så är han inte ens hanterverkare, haha
     Dem hyr in en person utan utbildning, utan erfarenhet, utan kunskap, han gillar bara att bygga och designa lite. Och sedan blir dem arga och hänger ut honom när han gör fel.
     Väljer men att anlita outbildat folk då kommer man få jobbet man betalar för, åter igen har dem bara sig själv att skylla.

  Vrf hittar jag inte namnet på mäklaren?

   De har ej hängt ut namnet. Jag har hittat men vill ej hänga ut. Bjurfors.. sen får du leta själv!

  Aha men då letar jag väl vidare….

   Det står ju mellan fem olika… ska man dra lott lr?

    Adressen på huset finns ju här så bara googla så hittar du mäklaren? Man behöver ju ej skriva ut hennes namn för det

     Eller så skiter man i det och konstaterar att de här två beter sig som bortskämda barn som inte fått vad de pekat på. Finns ingen anledning följa upp på vad de säger.

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

    Men varför vill ni veta vem det är, det är bliurrat aven anledning?!

   Ser ut som en klåpare som kan sitt jobb 😂😂

   Camilla…

  De tillhör inte begåvningsreserven. Lägg till det narcissism. Är någon förvånad?

   De tillhör, de facto, begåvningsreserven. Googla, så du inte använder ordet fel nästa gång.

  Sååå irriterad att dem hänger ut mäklaren! det är säljare som avgör vem som får köpa inte mäklaren! och mäklaren vill såklart sälja till högsta bud för då får dem mest betalt.

  Dem får det att låta som att kolla huset, planera hur dem vill ha det och söka lån på banken är någon stor och speciell grej dem gjorde, ja alla som vill köpa hus gör exakt samma sak, det är inget unikt för dem.
  + kräva att mäklaren ska svara på sms vid kl 19,00 och kl 21,00, visar bara hur lite förståelse dem har för folk som jobbar kontorstimmar och på fritiden kanske vill vara med familj och barn… + att mäklaren måste prata med säljaren innan hon kan boka något

  Det enda jag ger henne rätt i är, om allt som gjorde att säljaren valde 2:an var pga att dem var okej med tidigare tillträde och att inte besikta, borde Ida fått samma erbjudande så dem iaf hade en chans att göra ett val, men troligen fanns det mer bakom säljaren beslut som kanske mäklaren inte ville säga till Ida, tex att dem skulle riva och bygga om hela nedervåningen.

   Man behöver absolut inte ge alla budgivare samma chans. Man behöver inte ens ge anledning till varför man vill att någon annan än högsta bud ska köpa.

    jo, fast det är schystare att ge alla en chans, om man inte väljer en budgivare av en speciell anledning

     Fast katten, säljaren säljer ett hus och har sina egna bestyr. Är hen nöjd med en spekulant har hen ingen skyldighet låta erbjudandet gå vidare för att vara ”juste”, det vore direkt korkat riskera köparen hen är nöjd med utan hen ska såklart sälja och skriva under så fort som möjligt i det läget. Trist för andra besvikna spekulanter kanske men det är inte säljarens problem.

      Exakt!

   Det räcker med att säljaren tycker att den ena spekulanten har finare tröja än den andra.

    jo fast det är inte schyst, jag tycker alla ska ha samma möjlighet, sedan kan man välja en budgivare tex av den anledningen att man helst vill sälja till en barnfamilj tex, men att välja köpare efter tröja eller liknande känns fel.

     Jag tror verkligen inte du kommer resonera så den dagen du själv ska sälja. Har du en bra köpare du är nöjd med kommer du inte riskera den för att vara ”hygglig.”

     Om en potentiell köpare har gjort klart för mäklaren och säljaren att man kommer vilja göra en egen besiktning/har speciellt önskemål om tillträde/annan anledning och det då finns en annan potentiell köpare vars förutsättningar passar bättre för säljaren så finns det ingen anledning för mäklaren att höra av sig för att vara schysst. Då riskerar säljaren att tappa den andra spekulanten. Såhär är det när man letar hus och om de nu har varit med om ”hundratals budgivningar” så borde de veta hur det funkar. Jag letade aktivt hus i fem år innan jag väl köpte. Jag har varit med om alla möjliga olika budgivningar, inkl. exakt likadan situation som i detta fall. Det är bara att acceptera och gå vidare.

  Säljaren väljer själv vem hen vill sälja till. Hoppas ingen mer mäklare blir drabbad av dessa två.

   Det säger ju bara något negativt av dessa 2 snillen, inte om mäklaren.

    om…

  Även fast det är en budgivning så är inte den som har högst den som ”vinner”. Utan säljaren har egentligen fri vilja att godta vilket bud denne vill. Majoriteten tar ju det högsta. Men tycker man då att familjen under det är mer lämpliga så kör man på det. Så handlar inte om pengar utan vem amn väljer.

   Känns som om de tror att det är tradera 😂

    Ja hahahaha, dom tror säker att det är så det fungerar.

  Grannarna tackar nog Gud för att de slipper få två skitsnackande influencers till kvarteret. Man vill ju ha lugn och ro där man bor.

   Exakt! Dom två är de sista jag vill ha som min granne kan jag säga. Fyfan

  Sanne Alexandra hangde ocksa ut en maklare for inte lange sen, vad ar det for fel pa dessa korkade bloggare med hybris??

   Allt handlar om dom, stackrarna! Får dom inte som dom vill så ska det skrikas ut på alla kanaler direkt.

    Alltså INGET är klart fören det är skrivet?! Sååå vanligt att högre bud etc kommer in samma dag som man bestämt att skriva, är liksom standard??

   Fast enligt Sanne hade de ”fått” huset och mäklaren hade bekräftat det. De skulle skriva på kontraktet antingen samma dag eller dagen efter, vilket gör det lite annorlunda.

    Fast inget är klart innan det är skrivet. Allt kan hända så nej, tycker inte man kan hänga ut mäklaren för det. Det är ju dessutom säljaren som lär ha ändrat sig…

    Men innan kontraktet är skrivet är det givetvis inte giltligt. Det kan hända mycket så därför står man på sig och skriver direkt. Inte låter det vänta till dagen efter om man verkligen vill garantera att inget oväntat händer. Sen får man vara besviken men det är inte mäklarens fel.

  Det är väl solklart att säljaren valde att sälja huset till de andra budgivarna i och med att de var flexiblare med inflyttningsdatumet, men framförallt för att de inte krävde en besiktning. Om säljaren dessutom känner till hur paret Warg/Pärleros renoverat sönder deras nuvarande lägenhet kanske hen inte ville att huset skulle gå samma öde till mötes. Inte mäklarens fel på något vis!

  Tycker man gör helt rätt att som intresserad köpare av ett hus eller en bostadsrätt vilja ha en ordentlig besiktning gjord.

   Javisst men tar också risken att säljaren gör en snabbare affär med nån annan under tiden. Då får man stå för sitt val och inte börja trakassera folk eller hämnas om huset hinner säljas.

   Jag anser absolut att man som köpare av ett hus ska kräva besiktning av oberoende besiktningsman. Men som säljare av ett hus är det ju en dröm att slippa huvudvärken som en besiktning medför.

  De två är definitionen av white trash. Easy come easy go. Pärleros (vem väljer ens att byta namn till det?!?!?) är ju dessutom dömd att ha blåst en köpare av hans tidigare lägenhet. Bara att hämta ut offentliga dokument på det. Karma is a bitch.

   Berätta mer! Hittar inget via Google…

   Kan inte Camilla här köpa domen och beskriva för alla hur Alexanders moral bevisligen är? Förstår inte hur ”framgångsrika” personer kan vilja associeras med denna Pärleros.

    Håller helt med dig! Detta borde tas upp.

  Min syster med familj vann en budgivning på ett jättefint hus för några år sedan. Trots att de gav ett betydligt lägre bud. Anledningen? Det var ett äldre par som sålde och de ville hellre ha in en barnfamilj än ett par utan barn pga mycket grannar med barn, ❤️

   Men gud, det känns ju inte ok. Att bli bortvald för att man inte kunnat få eller vill ha barn. Jag köpte hus innan jag fick barn pga fick flera missfall. Hade blivit så ledsen om jag inte fått köpa mitt hus pga inte hade barn. Sjukt.

    Sorgligt för dig, men självklart okej.
    Två helt skilda saker, dina känslor och säljarens rätt.
    Hela världen kan inte ta hänsyn till allas våra känslor.

    Sorgligt för dig, men självklart okej. Två helt skilda saker, dina känslor och säljarens rätt. Hela världen kan inte ta hänsyn till allas våra känslor.

  Med tanke på hur de väljer att baktala mäklaren och även huset ”det har säkert mögel” så gjorde nog säljarna ett klokt val som inte sålde till dessa influensers. Jag hade inte heller velat ingå en affär med dem och riskera att vid minsta missförstånd bli uthängd och baktalad. Så det är rätt osmart att bete sig så som de gör för vem vill sälja något till dem efter att ha sett denna video?

   Precis. Tur i oturen, trots att deras agerande måste vara väldigt obehagligt för både säljaren, mäklaren och nya köparen så är nog mäklaren sjukt glad hen slapp förmedla en affär med de här…

  Vad dåligt Pärleros både uttrycker sig och stavar, fick läsa hand caption flera ggr men fattar ändå inte riktigt sammanhanget i texten?!

   Jag tyckte det var mer logiken som brast än stavningen. Även om han kanske inte stavar så bra. Men just i det här fallet hade det inte gjort nån skillnad. Det var obegripligt i sak.

   *hans

  Stör mig något otroligt när influencer klagar på andra (I sina kanaler) och så fort en ”vanlig” människa ger dem kritik då är man en hemsk person och borde hålla sina åsikter för sig själv osv. Känns som om influencer har något frikort och får göra vad de vill, säga vad de vill utan att någon ifrågasätter dem. Skulle någon mot all förmodan ifrågasätta, ja då går de ut med en story där de gråter över all skit de får. Dubbelmoral på hög nivå..

   Och då är det alltid (läs alltid) hat eller drev, enligt dom.

    Eller avundsjuka 🙄🙄🙄

    Ja kritik är för det här folk hat, de är tyvärr inte ensamma om det.
    Media har med framgång lärt folket att slå ifrån sig kritik genom att kalla det för hat.
    Det är uppenbarligen ett framgångsrikt koncept och hävdar man sig dessutom kränkt (svag) får man miljoner handhjärtan och sympatier och så har självaste sakfrågan försvunnit.
    De kan bete sig precis hur som helst och räds inte att själva bete sig värre (precis som det ’goda hatet’ brukar bete sig).

  Läste en recension på mäklaren från säljaren av huset, en äldre kvinna som förlorat sin man och då ville flytta. Hon lät så nöjd och sa att mäklaren gav henne en stor trygghet i hela affären. Tänker att mäklaren nog varnade henne om dessa och hon tog beslutet efter det. Lätt att tolka säljarens text så i alla fall. Låter inte som en säljare som vill mygla eller försöker dölja något. Antagligen ville säljaren sälja utan besiktning för att slippa massa strul efter om saker upptäcks mm. Kan också vara saker i huset hon inte visste om som hennes man gjort. Det kan jag verkligen förstå. Ibland är en trygg affär som inte ger massa problem senare det viktigaste.

  Men snälla! Kom ner på jorden. När vi sålde vår sommarstuga valde vi bort de som lade högsta bud pga personkemi osv. Det är problematiskt när man använder sina plattformar sådär som dom gör. Typ som när Bianca inte fick äggröra. Nej fyfan.

  Det där med konspirationsteori blandad med semi-maffiosoinslag är väl precis din stil, exakt så som du brukar bete dig ju. ”bete sig som en rätthaveristisk konspirationsteoretiker på sociala media?” är ju precis det som du brukar göra. Märkligt att du helt saknar förmåga att se ditt eget beteende, din självinsikt alltså… och hur du anklagar andra för sånt som du själv gör.. och är. Du förvrider och vinklar, se bara på föregående inlägg, du rasar och ilsknar för ingenting och klagar och häånar precis allt gällande vissa, tydligt hur du vill piska fram elakheter och h at och gör allt för att svartmäåla en viss person. Ditt beteende är ganska sjukt och du framstår mest som avundsjuk och galen, störrt beteende faktiskt. Hoppas Ida och Pärlan pratar mer om dig och ditt märkliga beteende i sin podd för det behöver komma upp till ytan. Denna blogg är riktigt obehaglig och sorglig, bara kolla så obehaglig mo bbning det är under inlägg om IL. Skrämmande och man mår dåligt av att läsa och se det.

   Vad är ditt budskap bland allt hobby psykologiserande? Det är obehagligt att läsa ditt svammel. Vem är du? Vad gör du på dagarna förutom att skriva hatiska inlägg till bloggbevakning?

   Hej Ida & Pärlan! Var det jobbigt när ert beteende synades? Tydligen var det lite jobbigt. Camilla gjorde bara rätt som tog upp detta. Så som ni håller på är allt annat än acceptabelt och rent ut pinsamt.

  Sno ihop någon form av konspirationsteori är väl din egen specialite, precis så som du brukar agera. Se bara hur du förvrider och hittar på i inlägget före detta. Att du vinklar och förvrider är vanligt, och rena lögner ibland också. Du hycklar och du styr tyvärr hur folk ska tro och tycka. Du triggar tyvärr galningar. Du verkar helt sakna självinsikt och verkar inte ha förmågan att inse hur pinsamt ditt beteende är, det känns ganska sjukt. Du är töntig och pinsam och det är väldigt pinsamt att du inte inser det själv. Har du inga vänner som kan säga åt dig, din mor och man är väl likadana som du. Ditt beteende och ilska mot vissa är scary, helt sjukt. Pinsamt som sagt och du skämmer ut dig mer och mer.

   Säga vad man vill om hur vissa inlägg ser ut här men en sak Camilla är konsekvent med är att hon inte hänger ut privatpersoner.
   Till skillnad från vissa andra.

   Det gillar jag.

   Ojdå, här seglade visst herr Pärleros in i debatten….

    Pinsamt hur tydligt det är 😂 mannen som tål noll kritik. Jobbigt när ens beteende synas! Kanske man skulle lära sig av sina misstag istället för kasta allt på Camilla?

  Det är upp till säljaren vem man vill sälja till! Även om budgivare ”A” har vunnit budgivningen så kan säljaren ändå välja att sälja till budgivare ”C” som lagt ett betydligt lägre bud.
  Att heta Warg och Pärleros hjälper föga.

  Håller med om vad någon skrev längre upp. Förut betraktade jag också Ida Varg som en rolig och okonstlad person och tittade på hennes Youtube-kanal titt som tätt. Det var för cirka två år sedan. Alex dök då och då upp i henne videor och jag tyckte också han var en kul prick. Även om hans intelligensnivå inte verkar vara så hög, baserat på Framgångspodden. Lyssnade på den podcasten ett tag och det var klyscha på klyscha på klyscha. Började lyssna på intervjun med Michael Saliba men klarade inte av att lyssna klart. Efter Emil Perssons intervju med Alex i Fördomspodden var jag alldeles förbluffad över att Alex inte förstod hälften av frågorna och hans svar lämnade mycket att önska. Minst sagt. Ida har gett ett smartare intryck och jag var till en början förvånad över att hon valt honom som pojkvän och senare man. Nu och sedan ett tag tillbaka har jag insett att det finns anledningar till varför de är ett par.

  Vi sålde vårat förra hus till en riktig ödla visade det sig. Fick reda på att hon tagit med sig sitt ex som besiktningsman på visningen, och han hade massa klagomål som den auktoriserade besiktningsmannen vi anlitade när vi köpte inte ens anmärkte på. Hon ville väl ha rabatt. .. men hon fick köpa det pga vi hade köpt nytt och ville bli av med huset fort. Efter tillträdet hörde hon av sig för att det var något fel med ytterdörren och hon visste inte hur man startade tvättmaskinen så det måste vara något fel på den…
  Jag skickade något surt sms som svar på tvättmaskinsklaget sedan efter det var hon tyst.

  Ska vi sälja det här och det kommer en sprättig gnällig idiot (pärleros kan ju ta åt sig om han vill) så får de vara köpa om de är enda spekulanten och vi måste sälja. Orkar inte ha att göra med någon sån tönt igen och jag tror absolut att fler tycker samma, skriver man skit om mäklare, grannar och säljare så får man skylla sig själv.

  Bra att ha lite koll på grundläggande lagstiftning kanske innan man köper fastighet? Säljaren säljer till vem hen vill, lagen är glasklar på den punkten. Hur kan man ens få för sig att högsta bud alltid vinner?

  •Mäklaren ska lämna skriftlig information om köparens undersökningsplikt.
  •Mäklaren ska göra vad hen kan men har inte något ansvar för att köparen undersöker bostaden.
  •Köparen kan inte få ersättning av säljaren i efterhand för fel som har missats och som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning.
  •Mäklaren är ansvarig för att informera om fel som hen känner till.
  •Om bostaden marknadsförs som besiktad betyder inte det att bostaden är i bättre skick än andra bostäder. Köparen har ändå kvar sin undersökningsplikt.

  Alltså.. Dom går själva runt och knackar på hos folk som ska sälja sina hus?! Vem fan gör så? Så jäkla oförskämt så jag finner inga ord. Tror dom att dom får bättre bild av sig som köpare på det sättet? 😅 Det blir tvärtom effekt kan jag säga. Skulle dessutom aldrig öppna dörren till nån som kallt bara kommer fram och ska se ens hus. Nej nej och nej.

   Hahaha exakt, hade svartlistat dem direkt, ringt min mäklare och ba ”dessa två får absolut inte köpa”.

  Hade gjort likadant. Va fan har man budgivning för om man inte kan vinna den?

  Omogna och obildade båda två!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *