Olika konton för Gynning

Att ha ett separat konto för träning tycker jag är fantastiskt ur ett följar-perspektiv – och här är varför:
Blir man triggad eller mår dåligt av tränings och viktinlägg så avföljer man kanske Carolina, trots att man uppskattar alla hennes andra uppdateringar.
Att dela upp sina fokusområden i olika konton är något jag hoppas att fler tar efter istället för att klumpa ihop dem i ett enda, särskilt om det handlar om triggande ämnen som träning.

Tack för tips! 

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag personligen tycker allra bäst om blandade inlägg. Om man blir triggad av träning är nog inte Carolina Gynning någon man ska följa oavsett vilket konto man väljer att följa. Man behöver inte ens följa någon influenser det gör inte jag och det går hur bra som helst. Och om man triggas av träning är nog de flesta influenser något bra val att följa. Men många skulle må bra av lite träning i livet.

   Det är ju dock sjukt att folk blir triggade av något som träning.
   Man ska inte behöva anpassa sig efter lättriggade människor alls. Men det är väl för mycket begärt numera…

    I blame Lady Dahmer.

    Känner samma… träning i sig är ju bara positivt. Om någon har ett sunt träningskonto så ser jag ingenting negativt med det.

     Behöver väl inte handla om att bli triggad. Jag tycker allt med träning är snortråkigt. (Jag är absolut inte anti-träning, jag är normalviktig och sund, rör på mig osv.) Jag följer inga som lägger upp hur när eller var de tränar. Så ett uppdelat konto tycker jag är jättebra!

      Nej, men det sa jag heller inget om, jag svarade kommentarer som handlade om att folk blir triggade 🙂

       Ah läser igen. Förstår att mitt ”ser inget negativt med det” kan tolkas som att jag menar överlag. För att förtydliga så menade jag ur ”triggersynpunkt” 🙂

        Tycker också detta är bra att dela upp dom så kan man välja efter intresse..Smart!

   Perfekt med ännu ett konto för samarbeten att dra in pengar på 😉

  Det här är toppen för en fd ätstörd som mig. Älskar Carolina, både i hennes yrke som konstnär och i podden ?

   Blir man som fd ätstörd triggad av att se hur andra människor hanterar sin fysiska träning?

    Ibland, ja. Jag klarar av det i viss mån men ser jag för mycket av det så triggar det tyvärr ?

     Hej hej!

     Jag vet inte vad det är med den portalen du ligger på, men det är omöjligt för många att kommentera på den. Det är samma på en annan blogg jag läser som ligger där. 🙁

     Jag försökte skriva till dig på din blogg att jag diggar dina tofflor/ skor som du hade på dig i ditt förra inlägg. ??

      Hej!
      Oj, det visste jag inte om faktiskt ? Vad är det som inte funkar? Krävs det Google-konto?

      Tack, fisktofflorna är bäst ???

      Kommentarerna finns, jag godkänner alla kommentarer innan publicering så det är därför det inte syns ?

  Tycker det är bättre att man visar HELA bilden av sig själv. Känns lite som ett sätt att komma runt att många inte gillar allt hon står för.

   Jag gillar att hon tränar, jag vill bara inte se det. Känns som ett sätt att visa hänsyn men också ett sätt att ha bättre koll på sina målgrupper.

  Om jag hade delat mitt konto hade jag fått ett med hundbilder, ett med hundbilder och ett med… hundbilder.
  Snark kände jag nu på mej själv.

  Tycker att man borde handskas med sina problem ist för att driva folk till att dela upp i olika konton, eller triggervarna. Blir liksom förskjutning av ansvar för personliga problem.

   Kunde inte sagt det bättre själv.

   Precis, jag tycker till exempel också att det skall vara ÄNNU mer reklam för spel på TV och även för alkohol.
   Alla får ta eget ansvar för sina problem. Jag har ju inga så varför skall jag förstå eller bry mig om andras?

    Du kan heller inte förvänta dig att samhället skalr bort alla mentala intryck. Någon blir våldtagen i el Volvo. Ska vi förbjuda all volvoreklam? Eller all bilreklam? Eller ska vi ge personen verktyg att komma över som PTSD kanske? Ditt argument försätter offret i ett passivt tillstånd fö resten av livet…

     När forskning och studier visar att Volvo-reklam triggar igång personer med beroendeproblematik, en problematik som kostar samhället MYCKET pengar, då står jag bakom dig i det. Annars så, nej.

      Lika mycket som övervikt och överviktsrelaterade problem kostar samhället varje år..?
      Nej just det.
      Istället uppmuntrar vi det genom att tvinga tränande människor att gömma sig. Det är ju sjukt!!

      Blundar du när du går förbi ett gym eller nån som är ute och springer också för att slippa bli kränkt??

       Vem tvingar tränande människor att gömma sig?

        ?‍♀️

         Slå dig gärna för pannan men jag har faktiskt aldrig stött på det ?

          Leka dum

        Du har ju själv skrivit ovan typ att du gillar uppdelningen eftersom du som fd ätstörd skulle bli triggad annars. Hur man nu kan bli triggad av normal träning…

         Ja, men det betyder inte att träningsmänniskor behöver gömma sig för det? ?

       Haha, det är snarare överviktiga som tvingas gömma sig eftersom de sticker ut från normen. De blir påhoppade om de visar för mycket av sin kropp i sociala medier, folk mäter dem uppifrån och ned så fort de sticker ut näsan utanför dörren, främlingar påtalar att de borde gå ned i vikt, klädbutikerna tar bara in små storlekar, tjockisskämten haglar tätt i filmer och humorsammanhang mm mm mm, kan fortsätta hur länge som helst. Glöm inte att det är människor med ett värde bakom övervikten, som har rätt att finnas och synas oavsett vad andra tycker.

        ????

      Visa gärna hur mycket pengar det kostar kontra ex fetma.

       Menar du på fullt allvar att du inte är medveten om vilken kostnad missbruksproblematik kostar samhället.
       Då snackar vi alltså hela samhället, allt från trafikolyckor till misshandel i hemmet. Inte bara sjukvårdskostnader som jag tänker att du syftar på.

        Övervikt räknas ju dock som en typ av missbruk så jo det är mycket.

         Nej. Det finns ingen diagnos i sjukvården där övervikt kopplas till missbruk.

        Med tanke på att över halva Sveriges befolkning är överviktig så… Halva befolkningen är varken spelmissbrukare eller alkoholister.
        Men rota gärna fram aktuella siffror du!

         Övervikt och fetma är inte samma sak.

         Många människor tar droger, spelar, dricker alkohol, röker, är beroende av receptbelagda mediciner. Men alla dessa människor gör inte allt detta.

         Bara för att halva befolkningen är överviktig så betyder inte det att halva befolkningen behöver vård för det? Det krävs ganska kraftig övervikt för det. Jag räknas som överviktig enligt BMI men min viktuppgång beror på styrketräning flera gånger i veckan. Något annat som också kostar samhället mycket pengar är psykisk ohälsa som många överviktiga drabbas av pga mobbning eller kränkningar. Det är ett större bekymmer.

          De kommer att behöva vård på sikt. Mer än normalviktiga.

    Tycker att det är skillnad på att göra reklam för något och därmed aktivt försöka påverka folk än att bara dela med sig av bilder osv. Skillnaden mellan exempelvis alkohol och träning är ju att träning i grund och botten är något bra. Ser inte varför någon skulle behöva inspiration till att supa för att få positiva effekter, som i fallet med träning. Ett mer jämförbart exempel mot att posta träningsbilder hade varit att lägga ut bilder på middagar med vin till exempel, eller någon partybild. Tycker inte att reklam är jämförbart. (Om det inte är ett träningskonto som hetsar och på något sätt går ut på att tjäna pengar på dig.)

    Fast du kan ju inte jämföra spel å alkohol med träning? Träning är ju livsviktigt. Alkohol och spel kvalar knappast in på den listan

   Solen: vet inte om det är folk som har pushat Carolina till detta och hon egentligen inte vill det, isåfall är det självklart fel. Är det hennes egna initiativ är det dock jättebra tycker jag.

   Är svårt att vara fd ätstörd då småsaker sakta kan få ätstörningsspöket att vakna till liv igen. Vet att Carolina själv har haft ätstörningar så hon kanske förstår att vissa tycker att det är skönt med en ”fristad” där det inte matas med för mycket träning och kost.

   Jag förstår din synpunkt men samtidigt är det skönt att det iallafall är någon influencer man gillar som kan skapa den där fristaden. Även om jag är frisk idag så lever de flesta fd ätstörda med en oerhörd sårbarhet att hamna där igen och det är en rent utsagt livsfarlig sjukdom.

   Hoppas du förstår min synvinkel även om vi tänker olika ?

    Jag förstår absolut, men det är exakt det jag pratar om. Jag har haft mina egna problem, blev tex brutalt våltagen en gång, fick panikattacker jämt och det var en rad saker som triggade mig. Jag gick vårda mig själv i ca 10 år, terapi, trotsa rädsla, åka taxi igen osv osv… nu är jag så gått som frisk. Tror alla människor någon gång i livet hamnar i någon form av trauma, då måste man in och vårda. Om jag var fd åtsnörd hade jag tex valt bort sociala medier tills jag kunde hantera saker som triggar. Hoppas du förstår min inställning. Förskjutning av ansvar är bara en temporär lösning, och den kanske man kan begära av sina allra närmaste, men att ha en slags filter på allt för en eventuellt traumatiserad person är en falsk trygghet. Och jag buntade ihop fördelning av konto och triggervarning, men det är framförallt TWs som jag stör mig mest på.
    Här är sammanfattning av en studie från Harvard som visar att TW är ”useless at best” de menar att det tex kan ha en motsatt effekt: https://www.google.se/amp/s/www.nationalreview.com/2019/07/study-trigger-warnings-harmful/amp/

     Åtsnörd = ätstörd så klart. Jävla autocorrect

     Ledsen att höra vad du varit med om, fruktansvärt. ? Vi har ganska liknande historia faktiskt. Jag blev också våldtagen, efter det fick jag panikångest, PTSD, agorafobi och anorexi.

     Ätstörningar är extremt komplext och ofta något som följer en hela livet. Jag har varit friskförklarad i 6 år men måste hela tiden passa mig för hur mycket triggers jag tar in, blir det för mycket så faller jag tillbaka i en svacka och ätstörningen får mer liv. Många fd ätstörda lever med sjukdomen i bagaget och det är lätt att den triggas upp igen.

     Jag tycker absolut att man får publicera vad man vill på sina konton, hela världen kan inte anpassa sig för att jag har varit sjuk liksom. Jag klarar av att följa folk som tränar till en viss mån men blir det minsta triggande måste jag avfölja på en gång för att inte ge näring till ätstörningen. Därför tycker jag att det är bra att någon med mycket följare och som tränar mycket delar upp sina konton, då kan jag ju följa Carolina som jag verkligen gillar men slippa ta del av träningsbiten ? Det är absolut inget måste och som jag tycker att alla ska göra, det var bara en härlig överraskning för mig.

     Håller helt med om det du skriver om TW, det snarare triggar att läsa fast man inte borde i många fall ?

  När folk blir ”triggade” av träning känner jag att det är en förolämpning mot de som verkligen genomlidit ett trauma och lider av PTSD. Dessutom är rekommendationen att man utsätter sig för triggers för att inte förvärra sin PTSD. Så om du verkligen blivit utsatt för ett trauma genom träning ska du inte undvika allt som har med träning att göra.

   Om man lidit av både ätstörningar och PTSD då? Om PTSD:n beror på träning så lär man så klart exponera sig för det, men det finns ju många olika orsaker till att man triggas av träning ?

    Som vadå?

     Ätstörningar (pågående eller tidigare), om man blivit mobbad pga sin kropps utseende, skönhetsideal osv osv.

      Då bör man söka hjälp att övervinna det. Det är ens eget ansvar.

       Ja, det är ens eget ansvar men jag tycker att personer som når många, oavsett om det är reklam, media som tidningar osv också har ett ansvar. Ett moraliskt ansvar.

       Gällande Instagram så får man lägga upp vad man vill, det går alltid att avfölja, men jag tycker inte att det är okej med ett samhälle som triggar medborgares sjukdomar (som i längden kan komma att kosta ofantliga summor). Vi behöver inte ett samhälle som gör att spelmissbrukare inte kan leva sitt liv utan att dagligen exponeras för spelreklam, vi behöver modeller i olika storlekar så att vi kan normalisera olikheter och tvätta bort det som kallas för ideal.

       En gång i tiden gjordes det reklam även för alkohol och cigaretter. Jag tror det finns ett riktigt gott skäl till att dessa två är betydligt mer ovanligt idag än tidigare.

        Ska vi då även förbjuda reklam för olika träningsetablissemang?

         Nix, för träning är i grunden väldigt nyttigt.

        Det görs reklam för alkohol hela tiden överallt. Speciellt i dagstidningar.

         På tv görs det endast reklam för alkoholfri öl/cider, eller är det lättöl t.o.m? Minns inte senast jag såg reklam för starksprit, starköl eller liknande men på den punkten kanske jag är född bakom en sten ? Vin ser jag däremot ibland när jag tänker efter.

         Nåja, du hajar vad jag menar iallafall hoppas jag, det är det viktiga.

          Intressant att du hoppas att någon förstår andemeningen i din kommentar när du blir påkommen med felaktigheter, medan du 07:41 inte förstår andemeningen i att folk ”tvingas” gömma sin träning

           Har tagit mig friheten att googla upp tv-reklam och vad för regler som gäller kring alkohol:

           3 §   Vid marknadsföring av alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat till konsumenter får inte kommersiella annonser i ljudradioprogram, tv-program eller beställ-tv användas. Det gäller även sådana tv-sändningar över satellit som omfattas av radio- och tv-lagen (2010:696).
           Lag (2019:345).

           Ber om ursäkt om jag var otydlig kring att det jag vet om alkohol i reklam gällde just tv ?

           Det är ingen som tycker att tränande människor ska gömma sig, det är en tolkning du själv lagt in.

           Allt är inte svart eller vitt. Bara för att man ser vissa problem i att matas med saker som kan trigga så betyder det inte att inget får finnas, att det ska förbjudas eller att folk ska gömma sig. Det finns gråskalor där små saker kan förändra och göra livet lite enklare för sjuka personer.

        Hur många av de som tränar eller följer dieter tar skada utav detta, kontra hur många av de som röker tar skada av att röka? Knepig jämförelse du gjorde där. Ligger som sagt problemet hos varan eller individen som nyttjar den?

         Svar i modd, får se när det publiceras ?

  Det går inte att tassa igenom livet, man kommer alltid att stöta på något som inte passar. Man får välja bort det som inte känns bra i den mån det går.

   JA – såklart är ditt förslag det absolut bästa alternativet.

   MEN sen finns det faktiskt utsatta som inte KAN välja bort.

   Känner du att du har svårt att förstå andra ibland? Att problem du aldrig upplevt inte rör dig och förmodligen är så triviala att de egentligen bara är inbillning? Den bilden får jag av dig utifrån din kommentar. Tass tass

    Du har ingen aning om vad jag gått igenom, det är min åsikt så hoppa inte på mig. Du får ha vilken åsikt du vill precis som jag.

     PRECIS
     Du har heller ingen aning om vad andra gått igenom, lite ödmjukhet kring andra problem och vilka lösningar som finns för dem kanske hade varit på plats.

      Jösses du vet fortfarande inget om mig, lägg ner bara. Varför tar du dig rätten hacka på mig. Det säger ganska mycket om dig.

       Nej men snälla, det finns folk som blir triggade av fräknar, ja FRÄKNAR. Hur långt ska folks ödmjukhet sträcka sig egentligen än att ta sitt egna ansvar så folk slipper tassa runt kring alla ämnen?

   Håller med dig ts. Som fd ätstörd har jag fått lära mig att jag alltid kommer att få kalorier, nyttighetsprat och vikthets upptryckt i mitt ansikte. Det är tyvärr något jag har fått jobba med. Jag kan inte förändra hela världen pga att jag mår dåligt av att triggas av min gamla sjukdom. Jag kan endast förändra mig själv och lära mig att leva med det som inte går att undvika, samt undvika allt som triggar som går att undvikas.

   Det jag kan göra är att undvika t.ex. tränings- och bantningskonton, säga till mina vänner att jag triggas av vissa diskussioner gällande kroppar, vad man bör och inte bör äta osv.

   Det finns en balans, en slags kompromiss om man så vill mellan en själv och omvärlden. Vissa saker måste man lära sig att leva med för att det inte går att radera, samtidigt som andra saker kan förändras eller undvikas ?

   Det var en riktig käftsmäll den dagen jag förstod att jag alltid kommer att få min sjukdom upptrissad och jag förstår verkligen om personer som läser blir upprörda över det om de själv inte fått den insikten än, man kan bara göra det bästa av det.

    Felet du gör är att vänta dig att världen ska anpassa sig efter dig. Det är du som ska anpassa dig till världen.

     I do, I do, men om samhället kan göra något för att preventera utan att för den skull förlora sitt syfte med t.ex. viss reklam så ser jag bara vinster med det ?

      Ja det är väl klart att du gör. Skönt att andra anpassar sig efter en liksom?

       Jag vet inte hur du kan tolka min text så konstigt?

       Som fd ätstörd/ätstörd så måste man lära sig att leva med det oundvikliga, t.ex. mycket träning i sociala medier, reklam, artiklar om bantning och dieter. Det är inget jag kan kräva av världen att sluta med för att jag har råkat vara sjuk, det vore ju absurt?

       Kan man däremot t.ex. inkludera fler kroppar i reklam så att det är lika vanligt med olika kroppsformer, längd och vikt, hudfärger, bristningar och diverse ”skönhetsfläckar” osv så hade det till slut normaliserats så mycket att man inte blir lika påverkad negativt som man blir idag. Det är ju en väldigt liten uppoffring som hade gjort att fler mådde bättre.
       Det är såna saker jag pratar om, inte att alla ska anpassa sig efter vad just jag vill se och inte se.

        Håller med dig Sofia. Jag arbetade på BUP ett tag och när vi fick leveranser till väntrummet så sorterade man bort alla tidningar med bantning, halvnakna smala kvinnor, recept o.s.v. Trodde vi att vi kunde skydda de ätstörda patienterna från allt triggande? Nej, men vi tänkte att det i alla fall måste få finnas vissa utrymmen där man slipper få bantning, träning m.m. upptryckt i ansiktet. Jag ser på alkoholreklam och liknande på samma sätt. Att nej, vi kan inte slippa ifrån sådant, men vi måste iaf inte vara omringade av det konstant.

         Vilket grymt jobb ni gör på BUP alltså! Blir så glad! BUP är bland det bästa som hänt mig. Skönt att någon förstår vad jag försöker komma fram till, haha ❤?

   Exakt.
   Folk har inget eget ansvar längre.
   Allt är alltid någon yttre omständighets fel…

    Felet ligger i mina ögon både på en själv (eller ja, man rår inte för om man drabbas av ätstörningar men man måste fightas för att kunna leva med det man dagligen exponeras för) och på samhället.

    Kan samhället göra det valfritt att exponeras för t.ex. spelreklam så vore det guld. Spelreklam kan man liksom inte avfölja då det finns överallt på nätet, i busskuren, i hörlurarna när man slår på sin favoritpodd osv.

    Gällande modeller så ska självklart så smala modeller som syns idag få finnas, men balansen där anser jag fortfarande är skev trots att man blivit bättre. Om kroppar i olika storlekar syntes lika mycket hade idealet blivit bredare.

     Visst är det bra med en balans, men ur ekonomiskt- och folkhälsoperspektiv så vore det bara bra om ALLA tränade i någon mån (vilket är vad detta handlade om).
     Istället för att cherrypicka eventuella triggers som är ett betydligt mindre samhälleligt problem än fetma.
     Personligen skulle jag ju se att fler influencers promotade träning, men det lär ju inte hända…

      Ja, självklart är det bra om alla tränar, det håller jag absolut med om.

      Även om fetma är (vet inte om det verkligen är sant men vi säger så för enkelhetens skull) ett större samhälleligt problem än ätstörningar så betyder det ju inte att man vill trigga problem som omfattar färre heller. Och sen har många överviktiga en ätstörning i botten också. Hetsätning är en ätstörning exempelvis.

      Man ska få göra reklam för saker som i grunden är bra, så som träning. Där är det upp till de sjuka att lära sig att leva med det. Men kan man i någon mån minska uppenbara (endast uppenbara!) triggers så ser jag inte varför man inte skulle vilja göra det. Vem vill bidra till att nära någon annans sjukdom liksom?

      Sen får det inte gå till överdrift åt nåt håll. Ätstörningar är t.ex. en farlig och vanlig sjukdom som är rimligare att ta en viss hänsyn till än om 5 personer i Sverige råkar ha grov fobi för päron.

       Edit: bra om alla som får bra effekter av träning tränar, absolut inte en anorektiker vars organ börjar ta stryk och det är en ren fara för livet.

       Sorry för övertydligheten men det brukar behövas i kommentarsfälten ibland ?

       Ja men det är ju ingen som medvetet riktar sig till ätstörda människor för att specifikt trigga just DEM.
       Vet du med dig att du är lättriggad pga diverse anledningar, avfölj!
       Problemet löst.

        Jag tror vi pratar om olika saker nu, haha. Jag pratar om saker som inte går att avfölja som reklam på nätet, tv, ute på stan.

        När det gäller enskilda personers konton på sociala medier avföljer jag självklart om det triggar ?

  Jag har ett separat konto som bara handlar om löpning. Det är printscreens från statitik från löprundor, med texter om hur löpningen känns. Jag förstår om mina vänner inte vill följa detta och det kontot följs bara av två vänner och resten är andra löpare. Älskar att läsa om löpning och se bilder på natur från löprundor, även statistik och läsa känslor kring löpningen.
  De flesta konton jag följer verkar vara rena löparkonton med namn som ”xx:springer” osv, så där ser jag definivt en anledning till att ha ett separat konto. Mina vänner skule förmodligen hellre se färg torka 🙂

   Tycker valet alltid är ens eget men jag blir jätteglad av att du ser på saken som du gör. Din kommentar fick mig riktigt glad ?

  Jag förstår allas argument och lägger mig platt inför diskussioner om vad som är rätt ur behandlingssynpunkt eller vad som är triggers etc. Men jag fascineras däremot kopiöst av att någon väljer att renodla tre konton för olika målgrupper och intressen leder till diskussioner om ansvar för någons eventuella posttraumatiska stress.

   Tummen upp för din kommentar!

  Igår kväll gick Christina Salibas exmake igång på hennes IG igen, skrev svar till några kommentarer. Nivån på språket var lika med orten kryddat med lite hot om att komma personligen och täppa till munnen på den som skrev kommentaren, om denne inte självmant höll käften. Ungefär. Och så lite Läckbergkritik på det. Denna gång har Christina varit snabb på att radera, jag tog ett par skärmdumpar. Han verkar minst sagt labil.

   Herregud vad obehagligt beteende.

    Ja, det var som en 15-årig wannabe-gangster gick igång. Totala motsatsen mot den image Christina vill förmedla.

     [Borttagen kommentar]

      Men sluta.

   [Borttagen kommentar]

   SNÄLLA skicka till cam så hon kan skriva ett inlägg om det. Vilket skämt alltså helt sjukt pinsamt.

  ”Triggad”…alla dessa triggervarningar om allt och ingenting.
  Det varnas när man ska prata om träning, när man ska visa kläder jag har t.o.m sett triggervarningar när folk visat bild på sina fötter. Hur blev människor så känsliga och sköra?
  Det finns naturligtvis de som varit med om allvarliga trauman som krig, våldtäkt, överfall. Men dessa personer klagar sällan på sådant som syns i samhället och som känns jobbigt för dem. De lär sig hantera det eller undvika det. Nyktra alkoholister kräver sällan att omgivningen inte ska dricka på fest osv.
  Det går inte att censurera verkligheten till en regnbågsdröm med rosa sockervadd och luddiga valpar. Livet är inget safe space.
  Som ”vanlig” person som blir olycklig av att se vältränade människor får man ta och växa upp.

   Word!

   +1

   Fast det brukar väl triggervarnas när man pratar om exempelvis sexuellt våld (även utanför instagram).

   Vissa saker vet man triggar igång andra med samma problematik, det finns det vetenskapliga bevis för. Exemplevis ätstörningar, självskadebeteende och självmord. Därför hänvisar gammelmedia alltid till hjälplinjer om de rapporterar om ovanstående saker och de undviker ofta att skriva om självmord.

   Vad man sen tycker om detta går ju att diskutera. Men att triggers är ett faktum (i vissa områden) vet man.

    Triggervarning för obehagliga bilder, sexuellt våld, ätstörda kroppar = knappast någon som kan argumentera. Att det är en trigger att se influencers, eller ”vanliga” människor, träna helt alldagligt = den egna personens ansvar och inget som någon kan eller bör ”varna” för, då skulle vi inte göra annat än varna.

   Med tanke på hur många arbetslösa det blir snart så kanske bloggarna bör fixa ett separat jobbkonto. Blir ju jobbigt för alla arbetslösa som kämpar för att få nytt jobb att läsa om bloggare som kännar 10 000 tals kronor per reklam kampanj.

   Och ett speciellt konto om dina barn. Tänk på alla som kämpar för att bli gravida.

   Och ett speciellt konto för utseende. Tänk på alla som hatar sitt utseende.

   Å ett speciellt för inredning. Tänk på alla som inte har råd.

   Å ett speciellt för fest. Tänk på alla nyktra alkoholister

   Nä alltså jag klarar allt men inte fötter!!! ? *obs ironi* men hatar dock fötter men håller med om att detta triggande är patetiskt

  Handlar det inte snarare om att renodlade konton = tydligare målgrupper =lättare att sälja sig och sina kanaler för mer reklam och ”samarbeten”

   Min tolkning exakt. Att uppdelningen mellan hennes 3 konton skulle vara baserad på triggers är en teori och inget som vi ska ta som sanning, om nu inte Carolina går ut och säger det.

  Förstår inte alls hur flertalet anonyma kan bli triggade av att ANDRA människor kan må dåligt av en sak/händelse/omständighet.

  Hur är det möjligt att det kan irritera och engagera er så kopiöst att ni bestämmer er för att problematiken INTE finns?

   Kanske för att det inte är ett problem i grunden, utan det är några få som skriker högt och har gjort lättkränktheten trendig.

    Hade du haft en ätstörning hade du förstått att det är ett större problem än du tror. Men den problematiken är väldigt osynlig för personer som inte levt i det och förstår sig på det tyvärr.

     Sofia, måste ge dig cred för att du diskuterar så sansat och trevligt och försöker ge din bild av saken med sånt tålamod! ??❤️

      Tack A, det värmer! ❤❤

       Mm, vi fattar att du är på nån crusade nu men man kan inte alltid gömma sig bakom ett ”trevligt språk”. Dina åsikter skiner igenom oavsett. Du tycker uppenbarligen att samhället ska anpassa sig efter dig och det är inte något jag håller med om och då spelar det ingen roll att du är ”trevlig”. Du har ju fortfarande en märklig åsikt. Det är ju dock så klart lättare att argumentera med dig än någon som gapar och skriker i caps lock och allt möjligt så det får jag ge dig!

        Tycker inte Sofia gömmer sig eller att man behöver säga att hennes åsikter skiner igenom – hon är tydlig med vad hennes åsikt är. Sen behöver man inte hålla med om den absolut inte, men många verkar vilja trycka till nån bara för att.

        Jag har skrivit utförligt tycker jag men har man en stark åsikt åt motsatt håll så är det nog lätt att tolka in saker jag faktiskt inte menar. Jag förstår er som tänker åt andra hållet på många sätt, men ätstörningar råkar vara en fråga jag brinner för och då vill jag gärna att så många som möjligt ska förstå hur den sjukdomen fungerar. Det är en väldigt svår sjukdom att greppa om man inte varit i den själv men jag gör så gott jag kan för att jag tycker att det är viktigt.

        Jag är hellre trevlig (eller ”trevlig” som du säger) än att gapa och skrika. Att få någon att ändra uppfattning eller tänka om är nästintill omöjligt om man gör det ?

     Jag har haft en ätstörning i ca 15 år och mår sämre/bättre i perioder. Jag följer inga konton jag skulle kunna triggas av på instagram, när det kommer inlägg här om kroppar så scrollar jag förbi så fort jag förstått vad det handlar om osv.

     Jag skulle aldrig drömma om att begära av instagramprofiler, youtubers eller andra mer eller mindre offentliga personer att anpassa sitt flöde för att JAG som aktivt klickat mig dit triggas av deras träning. Mitt mående är mitt problem och egentligen ska ingen behöva ta hänsyn till den. There, I said it.

    Att bunta ihop alla anorektiker i en lättkränkthethög är synnerligen osympatiskt.
    Jag förstår nu varför du inte förstår.

   Har för övrigt suttit på toa eller sneglat på Family guy medans jag skrivit så skulle inte säga att jag är ”kopiöst engagerad”…

    Du kanske är bra på multitasking

   Haha ja folk blir triggade av andras triggers ?

   För att en liten, gapig grupp som uppenbarligen har minimalt med svårigheter i sitt liv försöker diktera villkoren för vad som ska sägas, synas och göras i samhället. Har inte kommit med full kraft till Sverige men i USA går snöflingor bananas. I synnerhet på universiteten. T.o.m kursplaner ändras för att de objektiva sanningarna i böckerna känns jobbiga att ta in.

    Haha det är helt otroligt. De har ju dock gjort ett bra jobb på ett sätt att utmärka sig, för så fort jag ser en blå- eller lilahårig youtuber som ska ta upp en OPINION så förstår jag att det bara är en förbannad liten snöfllinga.

  Jag är lyckligt omedveten om ”triggers” (triggningar?) så min undran är om det bara är träningsbilderna som triggar/får er att må dåligt? Mår ni inte dåligt av andra bilder tex när personer som Carolina poserar eller på annat sätt visar upp att kroppen de facto är vältränad?

   Jag blev tidigare triggad av att se folk som skadade sig eller visade upp ärr. Följde såna konton för att det kändes som att det rättfärdigade mitt beteende och att jag inte var ensam i min ”sjukdom”. Men det gjorde ju bara att jag gick djupare in i min depression, det var raka motsatsen till vad jag behövde men det förstod ju inte jag just då…

   Vad jag har förstått så ja, det är triggande att en vältränad (och inte sällan slank) person visar upp bilder av sig själv. Det påminner en själv om att man är otränad eftersom man inte ser ut på det viset. Det blir en avundsjuka blandat med en törn mot självförtroendet eftersom det också kan indirekt uppfattas som en pik mot en själv. Patetiskt är bara förordet.

   Självklart finns det väl någon försvinnande liten del som bara tycker att personen ser ohälsosam ut och behöver hjälp.
   Tycker dock att det är väldigt genomskinligt när folk är oroliga över att någon ser för smal ut, de bryr sig inte ett skvatt om någons hälsa, de vill bara se ut så själva och vill passa på att trycka till lite. Kan jämföras med folk som bryr sig om någon som väger lite för mycket, fast skillnaden där är att de inte vill se ut som personen ifråga, bara få trycka till lite.

    När jag var sjuk kunde jag bli triggad av ”normala” kroppar trots att jag själv var ett benrangel ?

    Tror du missuppfattat helt anonym… Triggas inte själv men läs lite i kommentarsfältet så ser du lite mer.

  Det är en jättebra idé. Man kan ju följa alla tre för att få helheten eller bara välja det som är mest intressant för en själv.

  Älskar Carolinas vlogg! Rekommenderas!
  Hon är otroligt aktiv och rolig. Speciellt avsnitten när hennes kille är med är mycket underhållande.

   Eller hur! Visst är det kul att se när hon skapar konst också?! Där snackar vi CONTENT ☺️

  Jag blir inte triggad av träning men uppskattar att influencers har ett separat konto för exempelvis träning (kan vara annat också). Är jag intresserad så följer jag bägge kontona och är specialkontot inget som intresserar mig så följer jag det inte.

  Men ja, jag kan självklart avfölja om någons tråkiga intresse tar över flödet.

  Jag tänker att ni som ABSOLUT inte vill förstå att andra kan må dåligt av något som inte ni begriper er på även är personer som anser att sjukvård endast borde vara för de som arbetar och inte till alla.

   +1

   Jag tror de flesta av oss förstår att man kan må dåligt. Jag är själv fd ätstörd, så jag vet. Med det sagt kan man inte förvänta sig att världen anpassar sig till en. Särskilt inte när det gäller saker som är bra för oss som träning.

  Är det nån samvete vad som hände med Gynnings häst? :/

   Det var nån som skrev om det för nån vecka sen. Minns inte varför, om det var pga tidsbrist, men hon gav hästen till en tjej som avlastat och hjälpt henne med den om jag inte minns fel ?

    Aha OK. Började undra för såg på hennes blogg att hon ska skaffa bondgård med massa djur.

     Det har Jag missat. Låter som en dröm ?

  De som inte förstår varför det är triggande för vissa har uppenbarligen inga problem som kan triggas. Har man haft självskadebeteende eller ätstörningar så vet man att det är väldigt vanligt att följa konton som inte alls är så bra för ens mentala hälsa. Man vill liksom bli triggad.

   Aha och sen ska alla andra bara sluta visa sånt som personen med vilje följer för att bli triggad. Suck.

    Fast nu diskuterar vi ju det faktum att Carolina har valt att ha ett konto för sin träning. Det är väl jättebra om hon vill göra så? Hon vet själv hur det är att vara sjuk och har valt att göra så. Jag tycker att det känns som att du blir lite triggad av att andra människor kan blir triggade? ?

     Ja och nej, det gör vi inte. Kommentaren från anonym 10:25 var ett svar till din kommentar som var fristående och inte kopplad till just Gynninginlägget utan mer om triggers i stort.

     Men bra försök att deraila 🙂

      Tack för att du förklarar så att jag förstår! Och tack för att du utgör ett perfekt exempel på vad jag syftade på?

   Gode. Gud.

   Man ska alltså anpassa sig efter folk som aktivt söker sig till deras konto pga ett jävla skadebeteende. Jag har ätstörningar som jag kämpar med varje dag men aldrig i livet att jag kräver nåt sånt av någon annan människa. VAD ÄR DET MED ER EGENTLIGEN?

    Det är ganska vanligt att när man lider av psykisk ohälsa att vara lite egoistisk och bara se till sig själv. Hopps du mår bättre snart!

     Ja men då ska inte någon annan ha ansvar för det. Skulle man samla ihop ALLT som folk blir triggade av skulle man till sist inte ens kunna lägga upp en blombild på instagram. Till och med det skulle väl nån triggas av.

  Tycker att det är jätteskönt med delade konton, som någon ovan nämnde så tycker jag att det är skittrist att läsa om träning. Följer dock gärna Carolina i hennes vardag genom vlogg och podd, hon en härlig person! Men hennes träning är jag inte intresserad av ett dyft, tror att det är fler som tänker så.

  Tycker att det är en väldigt obehaglig stämning här inne nuförtiden. Och det har inget med bloggen att göra! Det märks att det är svåra tider och att folk enbart tänker på sig själva. Snälla, andas lite. Ta en promenad, läs en bok eller klappa en hund. Alla mår dåligt i detta, alla har sina egna problem. Antingen är du orolig för att bli sjuk, att dina anhöriga ska bli sjuka, att du har förlorat ditt jobb eller att du har en ätstörning. Alla har rätt till sin ångest, döm inte andra för att du tycker att dina problem är värre än andras!

  Är det nån som vet vad som hänt med Gynnings häst? Inte hört ett knyst om det på typ ett år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.