Är Isabellas bortförklaring om klädlögnen rent skitsnack?

Jag fick informationen från klädbolagen skickad till mig och det var samma som jag publicerade i mina kanaler. // Isabella Löwengrip

Jag måste säga att Isabellas bortförklaring till varför hon publicerade lögner om kläder hon marknadsförde så pass att hon fälldes av Reklammombudsmannen är minst sagt intressant.
Hon framställer det som att hon inte hade mer med kollektionen att göra än att hon fick information från klädföretaget som hon sedan publicerade och inget mer.
Hade detta stämt så hade det kanske varit mer förståligt att hon inte dubbelkollade informationen innan hon tryckte iväg sitt inlägg, men med tanke på att Isabella i högsta grad varit med och tagit fram hela kollektionen tillsammans med Stylein (som hon är delägare i) och flera gånger skrivit om både material och färger så är Isabellas bortförklaring ingenting annat än skitsnack.

Ska vi ta och kika på några små glimtar?
Vad sägs om att börja med pressmeddelandet som skickades ut?

 

Jag skulle säga att det här inte riktigt är samma sak som att bara få information skickad till sig som man sedan publicerar, helt utan eget ansvar eller vidare inblandning.
Vad tycker ni?

OCH!
Att influencers som Isabella Jedler och Monas Universum inte förstår hur det här skadar deras bransch är häpnadsväckande, men kanske är de allt för upptagna med att ”fan girl’a” på Isabella Löwengrips Instagramkonto?

 

214 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Folk har sitt eget ansvar.. kolla vad ni köper istället

   men ellos skrev ju inte ens ut det under plaggen på sin hemsida först.. tog flera veckor innan det las till!

   Det ger dig inte ett frikort att ljuga om innehåll. Herregud

    Men vem har ljugit om innehåll? IL ljög inte om innehåll.

     om hon inte ljugit hade hon väl inte blivit fälld?! omg hur trög!

      Hon har inte blivit fälld för någon lögn kära rebecka som dagligen ligger i och kämpar med att svartmåla IL här. Gissar att det var du som annmälde det, att du är en av de som blivit överstrukna ovan som är enträgen med kommentarer som ska kasta smuts över IL, ett konto som börjar på c ja du har nog flera men du kämpar med att ”sätta dit” och svartmåla IL och du framstår som en galning. RO menar att det var vilseledande som den som annmält då skrivit MEN det var inga lögner hon skrev i sitt blogginlägg.

       Du är så jävla sjuk ?

   Eller så har den som gör reklam ett ansvar att vara sanningsenlig. Applicera det på vilken annan produkt som helst så fattar du att det är det mest rimliga. Hotell? Bil? Säng?
   Den som gör reklam får inte låtsas som att deras produkt är något den inte är. Det är så enkelt.

   Det är fortfarande inte ok med falsk och vilseledande marknadsföring. Vi har MFL av många anledningar, bla är den till för att skydda de som inte själv har förmågan att avgöra vad som är riktigt och sant. Bara för att du har förmågan att avgöra det, betyder det inte att alla har det. Det finns en värld utanför din bubbla.

   Ja folk har ett eget ansvar att kolla om det som marknadsförs stämmer med verkligheten.
   Det företag som sätter en produkt på marknaden ansvarar för att den har rätt fiber-, skötsel- och ursprungsmärkning. (Källa: TEKO Sveriges textil- och modeföretags hemsida). Har väldigt svårt att tro att de kläder som Bella visade upp saknade den informationen. Och om den gjorde är det hennes ansvar att fråga Ellos om vad de innehåller innan hon lägger upp i sina kanaler.
   Jag köper inte hennes efterhandskonstruktion. Dessutom skyller hon på att det inte fanns info på Ellos hemsida. Pratar hon inte med sina partners och är hon oförmögen att kolla produktinfon i kläderna? Bella har också ett ansvar att kontrollera att hennes marknadsföring är sanningsenlig.
   Nu antar jag att Ellos och Bella inte gör affärer med varandra längre men tycker det ändå är korkat att skylla ifrån sig på sin gamla partner.

    Bella är ju delägare i Stylein som tog fram kläderna. Så det första borde väl gälla henne som en av personerna som satte produkten på marknaden?

    Och hon designade kläderna med sitt personliga varumärke, hjälpte till att sälja produkten med sitt varumärke.

    Hon alltså mer ansvar än någon av dom andra? ?

     Ja det gör dessutom att hon har samma ansvar som Ellos när det gäller produktmärkning vilket gör hennes bortförklaring än mer pinsam.

     Bella har trippel ansvar, hennes kollektion som hon tagit fram tillsammans med Stylein som hon är delägare i och sålt in den till Ellos som hon sedan gör reklam för. Opps det blev visst fyrfalt ansvar. Rekord i ansvar!

      Det va så jag menade?

      Tack för att ni förstod mina tankegångar?

    Hon bryr sig inte + är en slarvmaja.
    Detta är inte första gången liksom

     Och därför är hon inte tillräckligt seriöst för företag att ingå något samarbete med eller för kunder att köpa något ifrån.

   Ok…. Så om innehållet i säg tomatsås innehåller 90% andra råvaror, 5% tomater och 5% tomatpuré men marknadsförs som enbart en blandning mellan tomatsås och tomatpuré och sen på hemsidan finns ingen info om innehåll, är det fortfarande konsumentens ansvar att ta reda på detta innan köp tycker du?

    Lite som diskussionen om Marabou med sina 30% kakao är att anse som choklad eller ej

     Just den saken (vad som får kallas för choklad) är faktiskt reglerad och går inte alls att missförstå.

      Nu, ja. Men det har ju funnits en debatt om det.

   ALLA ska hålla sig till gällande rätt, vilket bl.a. innebär att företag ska undvika otillbörlig marknadsföring. Av denna anledning tycker jag även att det är fel att lägga ansvaret på konsumenterna, eftersom att konsumenter ska kunna lita på vad företag skriver. Om en vara exempelvis rubriceras som en ”sidenkjol”, då ska man även kunna förlita sig på att detta är sant och att kjolen är gjord av siden.

   Ja det råder jag till. Kolla vad ni betalar för.

   Nej, du ska kunna lita på vad den som marknadsför en vara påstår, det har vi en svensk marknadsföringslag som stadgar. Tänk efter innan du skriver vad omvändningen skulle innebära.

   Så IL är alltså i gång med sitt eviga ljugande och smutskastande av andra igen. Bra att du tar tag i detta direkt, Camilla. Sånt vill vi inte ha och då städar vi bort det direkt. Bort med IL igen, alltså.

   Redan när IL lade upp inlägget som hon fällts för, dök det upp massor av kommentarer som påpekade den falska marknadsföringen, många påpekade att materialet inte var vad IL påstod, så att hon sedan påstår att hon inte visste är ganska konstigt. Kanske varningsklockorna borde ha börjat ringa för henne senast då. I så fall hade hon kunnat kolla upp materialet, göra en rättelse och publicera ny information och allt hade varit ok. Här fortsatte hon att köra på med falsk information för att sälja så mycket som möjligt, hon visste precis vad hon gjorde och höll tummarna för att tillräckligt med läsare ändå skulle köpa utan att bry sig om de ”små” detaljerna.

  Blir nog inga fler samarbeten med Ellos. Brända jordens taktik kör hon på. Kanske inte den mest vägvinnande taktiken för en influencer.

   Jag tror hon snart är uppe på hästen igen. Åtminstone när allt startar om efter coronakrisen.
   Minnet är kort och selektivt på sociala medier och företagen tycks inte bry sig om vilka influencers som får mycket kritik.
   Bella har varit omdiskuterad i många år och ändå lyckats bra fram till att hon började sin självförstörande process för något år sedan.

    Hon verkar redan vara uppe på hästen. Minnet är kort, dock tror jag att framtida partners är brända av att använda influenser rent generellt.

    Haha, nej, det är hon inte. Hon är en riktig B-kändis nu och kommer inte släppas in i de fina salongerna mer. Fika med prinsessan Sofia? Knappast.

     Men då behöver du ju inte kämpa dagligen med att kasta smuts på henne då och övertyga alla om hur dålig och ute hon är. Då behöver ju inte C bli ilsken och vara avundsjuk då som hon verkar bli så fort någon hyllar IL eller IL får ett bud, ett samarbete, får gå på restaurang eller bo på hotell eller ska skriva bok… det retar ju C något SÅÅ och man ser ju mönstret att så fort IL har minsta lilla framgång eller får komplimang så ska C nedvärdera och kasta snmuts. Sjukt beteende. Det är inte IL som är dålig, konstig eller fel.

      Och du kämpar med näbbar och klor med att försöka släta över alla IL´s fel och brister. Försök att fatta hon har sig själv att skylla.

      Calle?

    Nej, hon kmr inte tillbaka. Hon är driven men det brukar också andra lurendrejare vara. I hennes fall har hon däremot förstört sitt varumärke så pass mycket att alla hennes framtida jobb kommer att kännas unkna.

   Det var väl dessutom Isabella Jedler som lade ut bilder på sig själv på Instagram, photoshoppade när hon ”är i Paris” och annat? Helt sjukt. Klart hon inte gillar när andra influencers granskas och måste stå till svars för att de gör ”fel på jobbet”.

    Eller sorry, blandar ihop henne med johanneeolsson! My bad.

  Helt ot men jag ääälskar Isabellas klädstil! Hon har en elegant classy stil som jag älskar .. älskar även hennes hårfrisyr , jämfört med andra influencers.

   Jahopp

   Finns det fler frisyrer än hårfrisyr?

    Downtown?

     Där är det väl mest kalhygge nu för tiden 🙂

     Det är väl hår också? ?

    ?????‍??‍?
    Bara några exempel.

   Plastiga underkjolar med illasittaande tröjor som korvar sig på varje kroppsdel samt aftonskor på dagtid? Goalz, verkligen.

    Aftonskor?

   Jag tycker hon klär sig så snyggt. Jag köper sällan samma typ av kläder men tycker dom hon har klär henne. Hon ser fräsch ut.

   Hon har ingen classy stil. Oftast tantig och beige stil.

  Har inte ellos tantig stil a la ullared?
  Aldrig gillat ellos.

   Ellos säljer väldigt många olika varumärken nu för tiden. Så nej, inte bara tantigt.

    Ellos har så fina klänningar och annat så absolut inte tantigt.

  Ska bella försöka leka proffsig och ärlig nu? Haha thats a first

   Är väl snarare rätt oproffsigt att slänga samarbertspartners under bussen för att rentvå sig själv, tänker jag…

    Bella är känd för att slänga folk företag under bussen. Det har hon svart bälte i.

     Hon och Läckberg

  Ja, jösses. Som ofta tyvärr ej förvånad men hur Bellsan lyckas behålla några anhängare eller få nya samarbeten är en gåta.

  Men lämna Bellsan ifred!!!! Hon klarar ju inte av att läsa etiketterna i klädesplaggen för de är ju skrivna på svenska och inte englischka, då är det inte så lätt. Och, och, och hennes stödperson som är anställd just för att läsa etiketterna var tvungen att åka till New York den dagen, oklart varför.

  / Denna kommentar kan innehålla spår av ironi.

  Alltså hon är patetisk. Varför sa hon inte det när det väl hände? Nä, istället kör hon offerrollen nu när hon har en ny personlighet.

   Precis. Så mycket mer rakryggat det hade varit av henne av direkt gå ut öppet med det, men hon låtsas som det regnar fram tills nu, då hon tvingas komma med en kommentar. Och då skyller hon ifrån sig på någon annan. Tänk om hon kunde inse att människor är beredda att acceptera och förlåta ganska mycket, om man bara tar sitt fulla ansvar, säger att ”jag gjorde fel” och ber om ursäkt. Hennes förklaring framställer henne bara som aningslös och oprofessionell.

    Fast hon ber ju om ursäkt och säger att hon gjort fel men att hon skrivit enligt instruktioner. Men ni vänder ju allt hon gör till fel och något dåligt, spelar ju ingen roll vad IL än gör. Sedan så gjorde hon inget fel, det är inte att ljuga att kalla en silklig kjol för silkeskjol eller skriva att en tröja innehåller kashmir och ull när den faktiskt gjorde det även om den innehöll mer än så. Jag har aldrig sett en influencer skriva ut exakt vad tyget i ett plagg de visar innehåller, det är ju klädbutikens ansvar att tillhandahålla det vid köpet och det kollar man som kund upp om man gör ett köp.

     Stollis

   Bella har som alltid massor av ”makt” (i hennes egna värld), men aldrig något ansvar.
   Bella Trump.

    Trump ÄR världens mäktigaste man.
    Det är en enorm skillnad.

    Sluta för guds skull jämföra Bella med Trump.
    Han är miljardär och har världens mäktigaste yrkesroll.
    Hon är en avdankad bloggerska som inte vet hur man köper jeans.

     Hear, men personlighetstypen påminner lite om varandra. Så jag tänker.

   Fast vad skulle hon sagt då, det är ju nu det händer och tjafas om och skrivs om i media – Hon har inte gjort något fel, att kalla en kjol i silkligt tyg för silkeskjol är inget fel eller ljug och att säga att en tröja som innehåller bland annat ull och kashmir är i en blandning av ull och kashmir är inget fel eller något att be om ursäkt för. Jag har aldrig sett någon influenser som visar kläder skriva ut exakt vad tyget i plaggen innehåller. Lägg ner bara.

    Stollis

    Fast det är rena lögner vilket RO också fastställde och fällde Bella för. Förutom silkeskjolen ljög hon också om en tröja.

     Silkeskjol i citationstecken så klart 🙂

     NEJ DET ÄR INTE RENA ÖGNER. NEJ HON LJÖG INTE. HON HAR INTE PÅSTÅTT ATT KJOLEN VAR AV SIDEN ELLER SILKE. HON HAR INTE PÅSTÅTT ATT TRÖJAN VAR AV 100 PROCENT KASHIR. FATTA J-LA D-ÅRE!!!! GE DIG NÅGON GÅNG!!!!

      Hörru Stollis, du måste köpa nya versaler. Jag tror dina tagit slut nu. Dåre.

      Du är mig en riktig stollpanna.

  Pinsamt Isabella…både löwengrip och Jedler.

   Jedler är fruktansvärt pinsamt. Alltså helt på riktigt VAD är det för fel på dessa influencers och VARFÖR gör vi stupid people famous? Jag vet inte ens var jag ska börja med all skit som Jedler skrev och de uppenbara lögnerna från IL (även om jag knappast tror ellos är reko – IL och Ellos är nog av samma skrot och korn).

    Alltså kan inte med någon av dem. Den ena mytoman, den andra ser stelopererad ut i hela ansiktet.

     Ligger på samma nivå det där – mytomani och steloperationer

  Apropå kläder. Behöver lite inspiration. Vilka är era bästa märken/butiker ni handlar i? Jag gillar en blandning mellan klassiskt/Minimalistiskt/romantiskt/kvinnligt. Brukar gilla Filippa k, Marlene Birger och typ HMs lite finare kvalitetskläder. Något tips på andra märken?

   Other stories och Arket? Åhléns tycker jag har en del fint också.

    I’d second that! Och lägger till Rodebjer och Dagmar.

   Handlar basplagg från HM, Åhléns, COS, other stories och ibland Lindex. Blandar upp med HOPE och ACNE som oftast antingen är reafynd eller inköpta på ACNE Archives som även har roliga provkollektioner som aldrig kommer ut på marknaden. Hämtar ofta inspiration från Mathilde i PK-huset (Stockholm) och har gjort en hel del reafynd därifrån.

   Bor du i Stockholm så rekommenderar jag Arkivet. Second hand men mode i säsong och höga krav på skicket på grejerna. Kika även deras insta, då de nu under covid-19 tider börjat skicka på posten.

   Uniqlo ?

  För mig så är ”silke” eller framförallt uttrycket ”silkig” mer en beskrivning av en känsla. Ett silkigt material, typ. Men självklart ska det då, sen, upplysas om vad tyget består av. Gjorde det inte det när man gick in på sidan för att beställa?

   Det tog några veckor innan Ellos kröp till korset och lade till innehållsförteckningen, typ vid samma tidpunkt när lagret sålt slut. Konstigt sammanträffande det där.

    Ja det är ett konstigt sammanträffande. Skulle vara intressant att höra hur Ellos kommenterar detta.

   Exakt så, silkigt material, blankt, glansigt… många kallar det för silke. IL skrev inte att det är siden eller silke i tyget liksom, hon har ingen anledning att skriva ut exakt tyginnehåll på sin blogg. Hon kallade en silkig kjol för silkeskjol helt enkelt så som klädföretag brukar göra. Och en tröja innehållandes kashmir brukar kallas kashmirtröja i de flesta butiker oavsett om den innehåller 100, 50 el 10 procent kashmir så inget särskilt fel i det.

    Att många verkar felaktigt använda ord som silke och kashmir gör knappast Bellas misstag mer förlåtligt?
    I synnerhet som hon förmodligen medvetet använt ord som silke, kashmir och merinoull för att förhöja varornas värde och locka till köp. Det är inte konsumenten som själv ska behöva gräva fram korrekt information om produkterna utan det ska framgå av reklamen.

     Fast när man sen går in på företagets hemsida för att beställa, utgår jag allvarligt ifrån att där finns uppgifter om vad slags material det rör sig om? Jag skulle själv aldrig beställa hem ett plagg utan att veta vad det var gjort av. Isåfall menar jag att Ellos klavertramp är betydligt större – jag kan fortfarande knappt tro på att de inte redovisade vad plaggen var gjorda av på sin beställningssida???

    Alltså va? Haha, aldrig hört talas om att man kallar något för vad det inte är. Kallar du skor i plast för skinnskor också? Har heller aldrig hört någon kalla en polysterkjol för silkeskjol. Visst om hon hade sagt ”silkigt” eller ”glansigt” men nu gjorde hon inte det, så era utvägar funkar inte.

     DINA utvägar. Det är högst troligt en och samma person ?

     Skinnbyxor är nu för tiden konstigt nog tillverkade av polyester, nylon, elastan, viskos, polyuretan och annat kemiskt.
     Långt från skinn från djurvärlden alltså. Men prislappen avslöjar förstås oftast att det inte är ”riktigt skinn”.

     Ja nuförtiden kallar vissa plast för veganskt skinn t ex så brukar Bianca göra det och Therese L. Då har du inte hört mycket om du inte hört någon säga silkeskjol eller sidenpyjamas om en kjol el pyjamas i blankt tyg som egentligen inte är siden eller silke utan i polyester eller viskos men vävt på ett speciellt sätt som gör den glansiga silkiga looken.

      Vad man säger i folkmun och vad en person som egentligen är ett företag säger är två helt olika saker

    Hon har visst anledning att skriva ut vad hennes produkter innehåller. Varför försvarar du hennes lögner? Hon ljög medvetet. Bra att hon fälldes!

     Okej, så Bianca måste skriva ut vad hennes produkter innehåller så fort hon gör någon reklam? Kissie måste skriva ut exakt materilinnehåll när hon visar upp sina kläder? IL ljög inte alls, det var inga lögner men ni som försöker få allt negativt om henne kan ju vinkla det så. Här ljugs det betydligt mer.

      Men det var hon som valde att skriva vad de innehöll. Bara det att hon passade på att försköna.

       Tröjan innehöll ull och kashmir precis som hon skrev, och kanske var det de instruktionerna hon fick att hon skulle skriva. Hon skrev inte vad kjolen innehöll för material, hon kallade bara en kjol för silkeskjol precis så som många andra brukar göra dvs en kjol i ett tyg som ger en silkig känsla oavsett vad tyget är gjort av. Vilka andra försöker inte försköna, eller tvärtom som det görs här nu och ALLTID när det gäller IL.

      Att du fortfarande orkar.

    ”inget särskilt fel i det” Really? ?? Varför blev hon då fälld för falsk marknadsföring? ??

     För att någon/några annmälde efter uppmaning av C och för att j-vlas med IL. Falsk marknadsföring? haha vilseledande annars kallades det. Uj Uj ska alla hauls bli anmälda nu, Bianca, Kissie, Therese har väl varit ”falska” också då i sina marknadsföringar av kläder och annat. Minns hur TL marknadsförde en tischa en gång, betydligt märkligare än det IL gjort men hon klarar sig undan det mesta.

      Oftast är det lite underhållande att läsa ditt svammel. Men just i detta fall blir jag mörkrädd över att du helt saknar basala kunskaper om lagar, förordningar och rekommendationer.

  Det här är ju lite roligt på det sättet att hade det varit EN grej så hade hon kunnat komma undan lätt.. Men med hennes historik..
  Där hon själv visat upp sig som helt skrupellös.. stolt som en tupp över alla lögner och spel.

  Hon gick verkligen från ett låtsats-imperium till att inte ens kunna kvala in som influenser….

   Den enda anledningen till att Isabella Löwengrip nådde de höjder hon nu ramlat ner från är att hon var så tidigt ute som bloggare. Det krävs mer i dag än att bara ljuga och hitta på.

   Ordet skrupellös finns inte på etablerad svenska – du menar skrupelfri.
   Att man inte ska använda ordet skrupellös beror på risken för sammanblandning med ordet skrupulös som ju har i det närmaste motsatt betydelse. Den som är skrupulös är noggrann och samvetsgrann, inte slarvig och utan samvetsbetänkligheter.

    Som muskulös??

  Nej det är nog inget sk-tsnack men det är mycket sk-tsnack från dig. Hur tänkte du nu? Så för att Isabella varit med i processen lite vad gäller design så kan hon inte ha fått info vad hon ska skriva i sitt reklam-inlägg? Märks att du inte förstår hur sånt går till. Sedan så ljög ju INTE Isabella för att hon kallade det silkeskjol (många säger silkes om glansigt tyg, även om det är vävd polyester och egentligen heter satin, många klädföretag säger silkes) och kashmirtröjan bestod av en blandning av ull och kashmir precis som IL skrev så det var inte ljug. Man beställer inte plaggen på ILs blogg utan på Ellos-sida och där kollar man ju då material och tyginnehåll så förstår inte hur någon blivit lurad. Ingen annan hade blivit an mäld för detta men IL har en envis h-ter som gör allt för att sätta dit henne, obehagligt.

   Andas..

   Nej, man kallar silke för silke. Och ull för ull. Annars är det ullblandning eller polyester etc.
   Varför försöker du rättfärdiga det?
   Och nej, det stod inga material hos ellos, den informationen kom endast från Isabella.

   Hon har gjort fel, hade hon bara gått ut och sagt: jag har gjort fel och jag tar mig till de så hade det inte varit en stor sak. Men vad gör hon?

    Men ge dig!! Många säger silkeskjol eller silkespyjamas om glansigt tyg oavsett om det är siden eller polyester – hon förnekade inte att det var polyestertyg liksom bara kallade en kjol för silkeskjol. Sedan har hon inte påstått att ull inte är ull men hon skrev att tröjan är en blandning av ull och kashmir men borde skrivit en blandning av bland annat ull och kashmir. Det var inte säskilt fel i det men ni/du vill ju hitta fel för att sätta dit henne så… Vad hon gör? Ja hon går ju ut och ber om ursäkt och berättar att det var så hon fick höra att hon skulle skriva, att hon gjort fel. Men såklart vänder ni det också till fel.

     Återigen: Bella, är det du? Ett tag trodde jag att du var en random stollis men nuförtiden känns det som att du egentligen är Bella. Oavsett så är ditt beteende ganska tragiskt.

      Ditt beteende är mer tragiskt 15:14 och vissa andras också.. riktig tragiskt, sjuk obehagligt. Menar du att Bella klarar av att skriva så bra och uttrycka sig så klokt och tydligt som 12:30 gör? Okej.. nej det är inte Bella, tyvärr skriver ju inte Bella så bra och det brukar ni väl dessutom också påpeka och göra narr av men ni lyckas vända allt så det passar er agenda och klagomål.

       12:39 menar jag.

       Stördis

       Jag har inte varit en av dem som har kritiserat Bella för hennes bristande språkkunskaper i svenska eller engelska. Man kan kommunicera bra även med litet ordförråd tex. Varför jag misstänker att du är Bella är för att du är sjukligt besatt av att försvara Bella när hon gör fel.

       Du är sjukt obehaglig, p å r i k t i g t. Hur mycket betalt får du för att förvara henne såhär stenhårt?

      Denna person kommenterar på Isabellas blogg med namn ibland, man märker ju direkt på sättet hon skriver på! ?

     Vi har fattat det nu… Att DU inte tycker hon gjort nåt fel. Ok? I den verkliga verkligheten (där Du för övrigt inte stiftar lagarna) blev hon fälld. Punkt. Deal with it!

    Men hallå Camilla, varför blocka, varför inte släppa fram min kommentar? Du är väl rakryggad, god och har inget att dölja, inga baktankar så varför dölja min kommentar? Varför får jag inte svara?

    Anonym 12:32 – Ellos hade alltså inga uppgifter om vilket material plaggen var gjorda av, på sidan där man beställde??? Det låter helt ofattbart, enligt mig. Där är det Ellos som undanhållit självklar information, vilket låter obegripligt. Själövklart har Ellos, som säljare, ett större ansvar för konsumentupplysning än influencern/Isabella, som är reklampelaren. Don´t shoot the messenger, typ.

    Okej, det är så du vill ha det, det är ditt raka ärliga spel… Då skriver jag till tidningarna istället och berättar om ditt beteende och hur du går tillväga på din blogg. Får göra så istället då, det blir bra.

     Du är samma person som den där teluselle som anklagar Bella för att sno din logga.

     Såg din kommentar häromdagen inne hos henne, och det är exakt samma sätt att skriva på.

     Så hej teluselle?

      Men snälla. Telluselle är en galning som teroriserar IL och tydligen försökt få ett möte med Bella och tycker att Bella härmar hennes blogg och tycker att hon ska ha betalt av Bella – för vad. Alltså det är en d*re, en galning med livlig fantasi som leker någon slags frälsare och coach. Se hennes instagram så förstår du det. Men hon härjar säkert härinne också. Nej varför skulle hon nu plötsligt försvara Bella här, hur tänkte du nu? Kommentaren 12:47 var ju till c.

       ” en d*re, en galning med livlig fantasi som leker någon slags frälsare och coach” typ som du då, med andra ord.

       Calle!

     Snälla Anonym 12:47. Vet du hur pinsamt skrattretande du är. Hur orkar du?

    Hade det inte varit coronakris nu så hade Bella säkert ännu en gång sagt hej då till otäcka svenska medier och avslöjat att hon i fortsättningen ska bedriva sin verksamhet i främmande land 🙂

     Var det inte det hon försökte – innan coronakrisen ?

   ohhhhmyyyyyy goooooooooooddddddddddd

   Fast nu kom ju RO fram till att Isabella agerat vilseledande, men du menar att du är mer lämpad att avgöra det?

   Nej, många säger inte silke om glansigt tyg! Var har du fått det ifrån? Tala för dig själv.

   Spelar ingen roll vad folk ”brukar” kalla det. Bella är mycket väl medveten om att hon undanhöll info. Och hon kan material, hon har tidigare haft det egna märket och samarbetet med Ellos och massor av annat.
   Så du behöver inte skydda henne. Hade hon haft rent mjölon sin påse hade ingen brytt sig. Karma

   Enligt Reklamombudsmannen så gjorde hon just det och där är jag – mig veterligen – inte inblandad på något vis.. Vad du anser är relativt ointressant.

    Skulle du kunna skyla min profilbild som du glömt göra på screenshotten du lagt ut eftersom jag inte bett om att va med på bloggen?

     Har jag missat det? Givetvis! Fixar på en gång.

      Tack snälla! Grym blogg för övrigt ??

   Fast varför ljög hon både om tröjan och kjolen? Kallar man också tröjor som knappt har merinoull i för ”tröja i merinoull”. Konstigt att hon inte sa alpackaull med tanke på vilken mytoman hon är.

    Jamen. fint ska det vara!

   älskar när du är igång??

   Anonym 12:26 – eller ska jag titulera dig som oraklet i delphi?
   Du har verkligen alla svar och du sitter med den enda sanningen, tycker i alla fall du.
   Tror du verkligen på fullt alvar att ingen annan än Bella blir anmäld för vilseledande marknadsföring?
   Nej visst ja, mitt misstag, Bella gör aldrig något vilseledande. Hur tänkte jag där? Hm…

   Stollis = Isabella Löwengrip.

    Japp, jag börjar misstänka det också.

   Så om en tröja har 5% bomull i sig. Kallar du det bomullströja då?

   Nej det gör man inte. Bara folk som inte förstår skillnaden säger så. Bortförklaringar är inte snyggt. Inte ens när de kommer från hennes sk fans.

  Så Mona roddar Isabellas kommentarsfält också? Inte bara Maggans?

   Ja hon skyddar alla som blir dåligt behandlade när de redan ligger ner och har det svårt

    Korrigering: hon försvarar bedragare som upplever konsekvenserna av sina bedrägerier.

    Fint och bra av Mona, fler borde agera som henne och våga säga ifrån.

     Dock trycker ju Mona ner på människor utan utbildning i kommentarsfältet utan att ens veta vad personer som är kritiska mot Bella har för utbildning… nu till det komiska…. är det någon med låg utbildning här så är det ju faktiskt fröken Löwengrip, är alltså mej Mona gick på. Jag har för övrigt 2 utbildningar i olika områden, bra jobb 9ch betalar faktiskt min sista avbetalning på studieskuld nu i maj. Mona agerade nog lite för fort som Bellas vakthund o råkade bita sej själv i rumpestumpen- resultatet blev att hon blockade mej utan vidare. Men så kan de gå när det blir lite motvind…

   Men Mona gör ju konstant reklam för Ellos. Ingen som ser kopplingen här? Hon försvarar indirekt sin egen uppdragsgivare genom att försvara Bella.

   Mona vill fortsätta tjäna pengar, det är hennes viktigaste drivkraft. Allt annat (att vara uttalat generös, hjälpsam, ta hand om alla vänner som dock med jämna mellanrum byts ut, etc) går mest ut på att bygga bilden av en härlig person som följarskaran vill köpa mer av/genom.

  Jag tänker att det i det här fallet är det större skillnad när det påstås vara en ”kashmirtröja”. Kashmir är ju ett väldigt fint och bra material, då tror jag 90% av konsumenterna förväntar sig att den faktiskt till största del är gjord av kashmir, eftersom de plaggen också sedan har ett högre pris. Men då vet man ju vad man betalar för!
  Skulle det har varit fråga om att de va stod akryl när det egentligen är polyester så skulle man väl inte orka bry sig så mycket. Ingendera är ju i det fallet något att hänga i julgranen.

  Är det ingen här som känner IL i verkliga livet och kan förklara varför hon gör som hon gör?

   Alla känner Bellsan, Bellsan känner ingen.

    ?

  Sååååå….. Bella anklagar alltså Ellos för att ljuga
  Komik.

   Ellos ångrar säkert att de betalat ut så mycket pengar till Bella.
   De har säkert förlorat stort på detta samarbete – inte bara sett till alla pengar det kostat utan till all negativ publicitet.
   Tror knappast försäljningen på grund av samarbetet uppväger kostnaden.

  Nu vet jag att man inte får skriva annat än negativt om Isabella här, men..

  Det står väl inget om här att hon har varit med och designat och besämt material?
  Från det som står fattar iaf jag det som att Isabellas del har varit att marknadsföra och generera information från potentiella kunder genom att rikta frågor till dem.

  Nu är Isabella känd för att tänka på sanningen, men jag förstår inte riktigt hur dessa texter bevisar att hon har varit mer insatt i kläderna än i det som varit hennes del av samarbetet.

   *tänja på, inte tänka

   Bella har varit mer involverad i dessa produkter än vad influencers normalt är när det gäller samarbeten och reklam.
   Men oavsett det så ska hennes reklam innehålla korrekta uppgifter och inte osanningar eller ofullständiga uppgifter.
   Finns knappast något försvar för Bellas brister i detta sammanhang och det duger inte att skylla på andra. Hon har haft både möjlighet och skyldighet att åtminstone läsa på plaggens etiketter innan hon angav vilka material de bestod av.

    Absolut har man ett ansvar att marknadsföra korrekt. Säger inget om det.

    Men hur vet vi att Isabella varit mer involverad som du säger? Var har det framgått?
    För det är vad jag förstår att Camilla vill påstå med detta inlägg, att det inte bara blev fel med informationen utan att Isabella medvetet gav fel information.

    Och ja jag vet, det skulle inte vara första gången. Men jag tycker inte att man kan ta något för säkert när man inte vet. Rätt ska va rätt, i alla led, tycker jag.

     Du kan ju läsa från början där det framgår detaljer om samarbetet mellan Bella, Stylein och Ellos.
     Eller är det kanske också överdrifter och ljug att det rör sig om ett ”unikt designsamarbete” ?

      Varför är du otrevlig? Jag har såklart läst inlägget från början, finns ingen anledning att försöka smälla mig på fingrarna.

      ”… har Isabella en viktig roll i detta designsamarbete. Isabella har ubder hela processen varit en viktig kundambassadör och bkdragit med goda insikter.”

      Ingenstans kan jag se att det framgår att Isabella varit med i detaljarbetet med att ta fram kläderna. Utan utläser snarare att hennes roll i samarbetet har varit en annan.

      Jag tycker att man här har informationen som står och vänder den lite till att passa in i det önskvärda scenariot att Isabella medvetet gett felaktig information om kläderna.

      Hade Isabella hävdat att hon varit med i detaljarbetet med kläderna, så hade denna information GARANTERAT vänts till att tyda på att hon inte alls har det och ljuger.

      Jag förstår att många är trötta på Isabella, men tycker att man får försöka att hålla sig ifrån att hugga bara för att man vill trots att man inte har ordentligt på fötter.

       Bella har själv erkänt på Instagram att hon inte fått korrekt information om klädernas material.
       Hon skyller på att hon fått den felaktiga och/eller ofullständiga informationen från Ellos och Stylein.
       Verkar alltså som att hon inte haft särskilt mycket att göra med tillkomsten av dessa klädesplagg trots att hon ska ha ”skapat” kollektionen genom ett ”unikt designsamarbete”.
       Verkar alltså som det rör sig om vanliga betalda reklaminlägg. Bellas skapande och designande tycks ha inskränkt sig till jobbet som mannekäng.

       Fast har det egentligen någon betydelse? Jag vet inte hur folk sköter sina jobb, men vore det jag så skulle jag ha kollat upp allt – speciellt när jag marknadsför en produkt. Och tydligen så tycker RO likadant.

        Det har betydelse eftersom det antyds i inlägget att Isabella varit mer insatt i framtagningen av kläderna och att hon medvetet ljög.

        Det är detta påstående jag ställer mig frågande till samt de ”bevis” för detta som man hänvisar till.
        Har inte satt mot emot att Isabella gav fel information, det gjorde hon vilket var dåligt av henne.

        För övrigt blir lättare att diskutera saker om du inte skriver som om jag sagt något som jag inte har sagt.

         Ber om ursäkt om du uppfattade det som att jag la ord i munnen på dig, det var inte syftet. Jag tror däremot att det är en viktig att man inte är nonchalant för vad samarbeten faktiskt betyder – för jag kan hålla med dig om att det är bara IL/Ellos/Stylein som vet IL’s faktiska arbete på produkten. Men någonstans har jag åtminstone uppfattat det som (från att ha läst hennes inlägg osv. om produkterna) att hon har ett finger med i spelet gällande hela produkten.

         Jag tror gränsdragningarna för ”ambassadörsskap”, ”design för” osv. suddas ut då allt fler samarbeten ingås mellan företag och influencers. Min generella uppfattning är att om du har varit delaktig i designarbetet för en produkt så pratas det om någon form av målbild gällande modell, fabrikat och prissättning. Sen kanske det inte är så att influencern i fråga har sista ordet i allt.

         Dock så räddar detta inte IL i det här fallet, som jag skrev ovan så är det ju upp till henne att ha rätt information och tydligen oavsett var hon har fått den ifrån.

          T.o.m. Bella håller med dig om ditt sista stycke.

          Så jag förstår inte riktigt din poäng och jag tänker precis på samma sätt som Fanta light gör och har exakt samma resonemang.

   Tänkte på exakt samma sak.

   The real hmm tänker på samma sätt.

    Ja precis. Det gör jag.

     Skrev också mer till anonym kl 15:32.

   Det gäller kollektionen Isabella x Stylein och Isabella var (är?) delägare i Stylein. https://www.ellos.se/page/isabella-stylein

   Vad innebär det då att det är hennes egen kollektion?

  Wtf, driver inte Jedler en marknadsföringsfirma också?

   Alltså hon är så B.

  Nä Ellos är precis av samma material som alla dessa bloggare som gör reklam. Köp köp köp bara för att nån påstår sig gå i dessa kläder. Klicka pengar till bloggarna och klicka pengar till företaget och gå sedan i tron om att du både är inne och dösnygg i dessa trasor.?

  Apropå influensers: Den där Läckberg gör ju ett ”intressant” inspel. Vilken hemsk människosyn hon och hennes gäng har.

   Vad har hon sagt?

  Jag tror faktiskt inte att hon hade kunskap nog att veta att det är skillnad på äkta silke och polyester som ser ut som silke. Hon verkar inte heller vara så noga med detaljerna, huvudsaken det ser lyxigt ut så går det nog sälja.

  Ändå kul att Isabelle Jedler som väl aldrig gjort en enda vettig grej i hela sitt liv men än vara influencer tycker att folk ska göra något viktigt istället för att kritisera Isabellas lagbrott.

   Haha jag reagerade också på det! Med hennes plattform hade hon kunnat göra mycket gott!

  Det var väldigt många som påpekade detta för Isabella men då brydde sig hon inte om sina läsares åsikter för då hade hon fullt upp med att leka internationell businesswoman med kontor i NY. Att lyssna på pöbeln ingick inte i hennes image. Att tjäna pengar på pöbeln däremot, det var allt det handlade om.

  Finns såklart ett syfte att vara högst oklar om vad kläderna egentligen innehåller, man vill ta ut på tok höga priser. Svårare att sälja in en polyesterkjol för överpriser annars och detta är jag övertygad om att Bella, Styelin och Ellos varit fullt medvetna om. Alltid är det väl några korkade kunder som går på det resonerar det säkert.
  Så uselt av Bella att som vanligt skylla från sig och lägga skulden på andra. Hur många dåliga egenskaper har denna människa egentligen?

   Var har hon skyllt ifrån sig?

  Jag gör en del influencersamarbeten och är ibland med i själva designprocessen och produktutvecklingen (i en helt annat bransch än mode) och skulle skämmas ihjäl om jag hade beskrivit och marknadsfört en produkt med en tillstymmelse till felaktighet. Mina följare litar ju på mig och relationen till dem och mina kunder är det viktigaste jag har. Trovärdighet är superviktigt och att råka föra mina följare/kunder bakom ljuset är något jag skulle korrigera direkt om någon påpekade minsta fel i mitt innehåll, inte månader efter pga en anmälan. Det här är riktigt oproffsigt skött av Isabella och pinsamt att hon skyller ifrån sig. Hon är delägare i företaget och är väl medveten om att Kashmir och silke är betydligt dyrare än de material de använt. Det kan hon inte låtsas om att hon inte förstår.

  Jedler och Mona U kanske jobbar för henne? Varför annars detta engagemang?

   Vad sysslar Tant Mona med här?

  Jag köpte en Mercedes igår.
  Ja alltså, det var en Saab, men loggan var Mercedes, alltså är det en Mercedes. (Ang ”kashmir”tröjan). ??‍♀️

  Eller… Jag köpte en Mercedes igår.
  Fast egentligen var det en blandning av Saab och Volvo. Ingenting i den eller på den var Mercedes, men jag tycker att det känns lyxigare att säga Mercedes, det var även den informationen jag fick av bilfirman, trots att jag varit med och designat bilen. (angående ”silkeskjolen”).

  Herre…gud.

   Haha, jag körde faktiskt bakom en Hyundai där någon tagit bort Hyundai-märket och satt dit ett Volvo-märke istället. Undrar fortfarande om ägaren blivit blåst eller gjort det själv ?

  Fast där står det att det är ett samarbete och där hon ger sin input, det står inte att hon plockar fram materialen. Antagligen tycker hon till men det är de som tar fram produkterna som bör veta och informera om vad produkterna innehåller, inte hon som samarbetspartner eller konsult. Visst att man kan tycka att alla borde veta vad de ger ut men nä, detta inlägg håller inte för fem öre.

   Va? Hon måste bara kolla lappen ju? Och som delägare har man ett visst ansvar, även om man inte har interesset?

   Var det inte så att hennes bloggläsare påpekade felet i kommentarerna? Blev det nån rättelse ? Nej.

  Mimi Höglin gör återigen reklam för amerikan express. Raderar kommentarer som hon inte vill ha kvar. Till och med kommentarer som är välformulerade om varför samarbetet inte är ett bra val…

  Ska hon bortförklara samarbetet igen med att ”vi klarar minsann av ett kreditkort för vi använder det så här!”?!

   Hon är så pinsam. Sist satt hon ju och grät ut i värsta offerkoftan och kallade hennes samarbetsgranskning för drev, uthämtning och mobbning. Och så undrar hon och hennes följare varför hon inte har fler följare på yt och insta.

    Hon grät ut för nån vlogg sedan också. Då hon fått en kommentar om att hon bör akta sig för fogskum och isocyanater. Då var hon lite ”nere”.

    Så fort det kommer en lite kritisk kommentar så är det hat, och så fort någon kommenterar negativt om henne på annat ställe(typ här) så är det drev… jag förstår inte?

     Aha okej, jag har slutat se hennes videos och följa henne. Tycker hon och hennes kille påminner om Ida Warg och hennes kille. Noll självinsikt och så osympatiska. Har läst mycket bra konstruktiv kritik inne hos båda men allt bara viftas bort som drev, avundsjuka och hat.
     Mimmi känns så omogen när hon inte kan ta en diskussion med hennes följare.

   Man gör inte denna typen av samarbeten, har dessa ”influensers” ingen jävla moral. Är de så pengakåta?

    Ja precis. Det är ju deras jobb så visst är det pengarna som lockar.

     Jo pengar lockar såklart! Alla villa ha pengar. Men ibland kan man tjäna ännu mer pengar och nå framgång genom att ha ett bra ”brand”, kommer inte på ett bra ord för det. Men att man visar sina följare (och i viss mån fans) att man är mån om sitt anseende. Att man såklart ska få göra samarbete och tjäna pengar, men att det är bra samarbeten.

     Jo pengar lockar såklart! Alla villa ha pengar. Men ibland kan man tjäna ännu mer pengar och nå framgång genom att ha ett bra ”brand”, kommer inte på ett bra ord för det. Men att man visar sina följare (och i viss mån fans) att man är mån om sitt anseende. Att man såklart ska få göra samarbete och tjäna pengar, men att det är bra samarbeten.

  Lite märkligt att Monas Universum försvarar Bella mot Ellos. Hon gör ju själv massor med reklam för dem.

   Antagligen rädd att Ellos ska dra öronen åt sig och börja granska vilka av damerna som bara pratar sig het om kläderna men aldrig går i dem. Huvudsaken är att du går på att någon annan väljer dina kläder och dessutom tjänar pengar på det?

  Kan bara konstatera att en del influencers verkar gilla att idiotförklara sin omgivning, speciellt de som har rättmätiga klagomål.

  Isabella drabbas för att hon litar på sina källor **suck** säger hon utan att anstränga sig det minsta för att visa vad hennes egna källor verkligen sa eller skrev. Ganska typiskt.

  Mona…..som själv alltid verkar oerhört ängslig för att hon inte har en utbildning.
  2 akademiska utbildningar nämner hon?
  Skulle ge min högra hand för att ta del utav vilka studieFru Universum syftar på?

  Kanske en snabbkurs i städning där i finhooden eller också hur man lurar folk att köpa Hötorgskonst och andra fulprylar.

   Ja eller hur. Det är definitivt inte en utbildning i svenska språket i alla fall.
   Ingen har ett sånt erbarmligt språk som hon.

  Om det är något Isabella bör lägga stålarna På (istället för en ny stylist som hänger in jeans i provhytten) så är det en PR strateg som kan krishantering. Just nu blir gropen bara djupare och djupare. Nr 1 i krishantering; lägg dig platt och skyll inte ifrån dig!

  Aldrig slagit någon att titta på tvättlappen?

   Aldrig slagit Bella att marknadsföra korrekt information?

   Jo, när jag byter blöjor kollar jag ofta på tvättlappen så att den hamnar rätt

  Gällande kollektionen Isabella X Stylein för Ellos. Utdrag ur Isabellas blogg 20 mars 2019: ”Tanken är mina favoritplagg till budgetpris. Det är väldigt roligt men också svårt att jobba med ett prisläge som ska nå så många. Det går inte att jobba med alla material fullt ut utan vi får hitta bra mixer och vara lite kreativa”… Baserat på detta inlägg har ju Isabella varit aktiv deltagare i en diskussion om just materialmixer för denna kollektion. Det är därmed svårt att tro att hon inte visste vad hon skrev i sin blogg gällande materialen i kläderna.

   ”Budgetpris” ? Kanske om det hade vart kvalité på kläderna, nu blev det ju svindyra kläder i budgetmaterial.

  Lika mycket som Isabella Jedler fangirlar, lika negativ ska du vara mot Isabella Löwengrip, som vanligt. Jag håller med dig om mycket du skriver om henne, och i det här fallet – absolut är det fel att falskt marknadsföra något. Men jag är SÅ trött på din negativa inställning till Isabella jämt och ständigt. Skriver du någonsin något om henne i en ”positiv” anda? Tycker alltid du ska hitta något sätt att skriva om henne nedlåtande i din blogg. Jag har följt den här bloggen i flera år, men jag gör det endast för nyheter/fakta. Och ofta skriver du detta på ett roligt sätt med, det tycker jag verkligen. Men på senare tid har jag och mina kompisar börjat referera till dig som ”hon som hatar Isabella Löwengrip så mycket” och inte längre Sveriges största skvallerblogg.

  Jag tycker i alla fall det är tråkigt att du sällan skriver något positivt om henne, eller något som rör henne. Vad hon än skriver eller gör ska du göra narr av henne konstant. Väx upp, känner jag faktiskt. Kanske det innerst inne handlar om avundsjuka ändå, vad vet jag. Men i en skvallerblogg behöver man inte vara så personlig. Det är inte därför jag följer en skvallerblogg i alla fall.

  Din blogg har blivit så sjukt dålig. Att ta printscreens från valfri blogg, Instagram etc. Du repeterar helt enkelt, ingen reflektion, om du mot förmodan skulle reflektera slänger du in så mycket egna värderingar i det att du inte ställer dig oberoende till situationen/personen/handlingar.

  Jag blir tokig när folk anser att det är antifeministiskt att ”trycka ner en syster”. Bara för att du är kvinna betyder inte det att du aldrig kan göra fel och att du aldrig ska få kritik.

  Väldigt bra inlägg tycker jag! Lite synd med konversationen längst ner då fokuset från din analys dämpades lite. Tack ändå, håller med om att man har eget ansvar för att kolla vilken produkt man köper, däremot har IL fullständigt ansvar för vad hon säger OM produkterna. I detta fallet framförallt, då har varit mer involverad än hon påstår.

  Jag tror IL blivit tillsagd vad hon ska sälja och har inte pejling på vad själva plagget är gjort utav. Ellos kan ha upplyst helt fel – för att sälja mer och helt enkelt skita i IL. Ellos trodde knappt att någon skulle kolla vad IL gör reklam för. IL skrev bara på kontrakt att kränga en produkt. Fel av Ellos. Ge dig nu Camilla, IL är passé och behöver reda ut sitt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.