Ilska i Isabella & Pingis Economistasgrupp på FB

Tillägg:
Det har påståtts i kommentarerna att det kostar 1000kr att få Anna och Linneas nyhetsbrev. Det stämmer INTE utan det är vad duon betalar i månaden för att gratis kunna erbjuda tjänsten

Gruppen ”Economista – Kvinnor som gillar aktier och privatekonomi” är en av Sveriges största gruppen på Facebook och har över 140 000 medlemmar och har Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius som ansikten utåt och de har även skrivit en bok med samma namn.

Dock har varken Isabella eller Pingis varit särskilt aktiva i gruppen utan den har helt drivits framåt och blivit vad den är idag tack vare sina fantastiska admins. De som varit administratörer och mer eller mindre skapat ”Economista – Kvinnor som gillar aktier och privatekonomi” heter Anna Svahn, Linnéa Schmidt och Anna Brännhult. Anna S ska det senaste åren tagit en passiv roll i gruppen medan Linneá och Anna B tagit den till en ny nivå i form av nyhetsbrev och systergrupper för mer specifika ämnen så som Ekonomiguiden – Allt inom privatekonomi och investeringar!, Entreprenörguiden, Investeringsguiden – Aktier och investeringar och Karriärguiden som ni hittar genom att klicka på länkarna.

Helt plötsligt upptäcker de tre administratörerna att de, utan förvarning, blivit raderade som administratörer utan en förklaring innan eller chans att säga hej då till gruppens medlemmar som de byggt upp en relation till.
Detta har mötts av en enorm ilska hos gruppens medlemmar som vill ha svar på varför personerna som lagt flera timmar varje dag på att driva gruppen behandlas på det här viset. Många är så pass besvikna att de hotar med att helt sonika lämna gruppen.

Så här skriver Anna Brännhult och Linneá Schmidt på Instagram och i en av sina andra gruppen om varför de försvunnit från Economistagruppen utan ett ord:

En ny administratör har lagts till i gruppen, vars profilbild är slående lik Pingis Hadenius. Kanske en långväga kusin med en gedigen kunskap om aktier och privatekonomi?

Jag vill återigen lyfta Anna B och Linnéas egna grupper där de jobbar helhjärtat med att lyfta kvinnor och hjälpa dem inom entreprenörskap, karriär och privatekonomi.

Ekonomiguiden – Allt inom privatekonomi och investeringar!
Entreprenörguiden
Investeringsguiden – Aktier och investeringar
Karriärguiden

Och HÄR hittar du deras nyhetsbrev.

Jag har sökt och bett både Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius kommentera händelserna i gruppen men ingen av dem har återkommit.

Tack för tips!

193 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grejen är väl att varken Pingis eller Isabella kan ens hälften tillsammans om aktier och andra former av investeringar jämfört med de admins som varit drivande. Otroligt sunkigt gjort!

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Det här gillade jag. Såhär borde Camilla granskat och skrivit. Istället för att hylla kvinnor som är minst lika stora kålsupare. Tyvärr tappar ursprungsbilden intresse och till slut scrollar man bara snabbt för att komma ner till kommentarer där det ibland finns några guldkorn med mer information. Kanske kan man göra en Edit av huvudinlägget eller annat?

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       Varför basera din slutsats på Z, som vad du vet lika gärna kan vara Pingis som sprider desinformation? Jag säger inte att det Z säger är fel men du har ingen aning om det är rätt heller.

       Svara

        Jag var med i gruppen och tröttnade på hur admin konstant försökte sälja in olika tjänster eller ”sälja” sina råd till en.
        Lite därför jag och mina kompisar slutade läsa inlägg och ta råd därifrån.

        Så nej Cilla, Z är inte pingis undercover 🤦‍♂️🤦‍♀️

        Svara

         Hur vet du det? Casha, du berättar bara att du tröttnade på att admin konstant försökte sälja på dig och dina polare rådgivning mot betalning. Vad har det med Z identitet att göra?
         Sedan undrar jag om du förväntar dig att admin verkligen ska ge dig råd bara för att de tycker att du är en så fantastisk människa och vill göra det för dig bara av ren godhet? Klart de vill tjäna pengar på att förmedla sin kunskap.

         Svara

          Eftersom jag säger det Z nämnt är sant då jag beskådat det själv?
          Lägg ner, du vet ju inte ens vad du pratar om.

          Svara

           Funderar på vilket av följande alternativ passar bäst in på dig:
           – Väldigt ung max 10 år gammal
           – Lider av gudskomplex
           – Obegåvad på riktigt
           – Troll
           Vilket alternativ är rätt?

           Bambam, vad pratar du om??

           Casha kommer med ett idiotisk svar då får man vara beredd på att få ett idiotiskt svar tillbaka.

          Ja det är klart folk vill ha betalt när de jobbar. Inget konstigt alls. Det man tar betalt för är inte kunskapen utan att hjälpa andra agera på kunskapen, det är själva strukturen och accountabilityn som säljs. Det är en vanlig strategi i den digitala världen, en massa freebies och värde, och sen när den som är redo vill omsätta det i praktiken och ha hjälp med det kan man betala för att ta den hjälpen. Som att du betalar en PT för att hjälpa dig t.ex. Oftast handlar det inte om att man inte vet HUR man ska göra det, utan att faktiskt göra det och då är det lättare för vissa att ha någon som hjälper till med det.

          Svara

        Varför är det lättare att tro på Konspirationsteorier än vittnesuppgifter?

        Svara

         Menar du att Z kommer med vittnesuppgifter eller konspirationsteorier?

         Svara

          Alltså det med admin X och Y är inte något påhitt. Om inte Linnea raderat alla inlägg från admin Y, Sara, så finns ju tidigare inläggen i danska gruppen Moneypenny.

          Vet inte varför jag lägger ner tid på att förklara detta haha. Känner dock bara att jag inte vill verka som någon som hittat på saker ”för att” – min poäng var helt enkelt att Linneas beteende kanske är lite märkligt när hon själv sa adjö till en admin som inte funkade pga hon promotade sig själv för mycket? Tycker dock genuint att Linnea verkar vara en stark person med hjärtat på rätt plats, trots att hennes handling i mitt tycke var (är) rätt udda i förhållande till nuvarande reaktionen.

          Svara

        Haha nej. Vore jag Pingis hade jag väl säkert istället försökt kränga på dig någon Löwengrip produkt och inte dissat ”mig själv”, tror jag? Köp 10 för priset av 9 – SLÅ TILL IDAG. ERBJUDANDET ENBART GÄLLANDE DENNA UNDERBARA TORSDAGEN!” 😝 Nej men. Som jag skrev nedan – tycker det är märkligt att vissa admins verkar ”HELT oförstående” när de kanske inte insett hur mycket dold (och icke-dold) marknadsföring de kört med i gruppen för sig själva? Oavsett vad berättigar det såklart inte någon (Pingis) att bara slänga ut sina admins, men det känns som att de är mer chockade över att den ’passiva’ intäktskällan är borta än att förlora ansvaret för en så stor grupp. Enbart min åsikt 🙂

        Svara

         Passiv intäktskälla? Vet du möjligen vad alternativkostnad är?
         De har båda välbetalda jobb och lägger fritid på att administrera PHs och ILs fb sida som det antagligen inte får ett öre betalt för från PH eller IL istället för att lägga tid på sådant som de faktiskt får betalt för.
         Att Anna B får föresläsningsmöjligheter via fb sidan tror jag inte ett dugg på. Hon har mycket tyngre meriter på CVn än som admin på en fb sida.
         Nej Z jag tror att detta är personligt för dig och nu såg du din chans att ge igen genom att brodera ut kring halvsanningar och ditt eget önsketänkande om hur du vill att landet ligger.

         Svara

      Nu visade ju sig delar av det Z påstod inte stämma och jag har inte kunnat hitta bevis på resten, så jag har tagit bort dem.
      Jag har än så länge inte fått ett enda mail från de som påstått en massa kring det som stod i kommentarerna, trots uppmaning om att maila in dem så att jag kan uppdatera inlägget.

      Svara

       Hej Cam. Jag har ej suttit vid datorn så har tyvärr inte sett vad du skrivit, men du har ju raderat massor kommentarer, så jag ser inte vad folk skrev? Det går att hitta i danska gruppen MoneyPenny som Linnea (tidigare admin) driver, så jo, det stämmer. Går säkert att hitta inlägget från tidigare adminen vid namn Sara. Sök i gruppen. Är ej medlem där längre och har inget intresse i att gå med för att hitta inlägget, bara för att motbevisa. Det är la flera som har sett det och som ska kunna bekräfta? 😶

       Angående det med nyhetsbrev så skrev Anna själv i något inlägg igår som svar på tal till en kommentar som ifrågasatte 1000 kr för nyhetsbrev, att ”de tar betalt eftersom de lägger ner tid och pengar” – vet inte huruvida de faktiskt gör det på de nyhetsbrev som skickas ut idag ELLER om det är för något kommande brev, har inte signat upp mig för något och har därav inte betalat något. Men förstår ej varför du raderade hela min kommentar pga det med nyhetsbrev? Nyhetsbrevet stod väl i parantes i min kommentar (eftersom det är det enda som jag faktiskt inte vet med säkerhet då jag inte vet om de enbart kände pulsen och frågade om folk var villiga att framöver betala 1000 eller om det är något de gör idag), men huvudsaken var ju att Linnea (admin X) själv har tagit bort adminroll och undanbett personens inlägg i hennes grupp just pga något som hon själv verkar ha gjort i Economista gruppen?

       Du får gärna radera detta med – men vill gärna reda ut och klargöra att nyhetsbrevet ej var fokus i min kommentar? Det var mer att jag tyckte handlingen att ta bort en admin och sedan själv sörja att man tagits bort, var ganska dubbeltmoralskt..

       Svara

        Tror att BB läsaren är korkad och med dåligt minne?
        Du var väldigt tydlig med att de tog 1000 kr betalt för nyhetsbrevet. Du var tvärsäker men nu blev du synad och känns nu som att du pudlar.
        Du påstår vidare att varken A eller L var kompetens att ge rådgivning. Vad har du för kompetens att avgöra det?
        Anna och Linnea utnyttjade medlemmarnas okunskap och PHs välvilja. Ok så om jag går till skolan för att lära mig något jag inte kan så utnyttjar läraren min okunskap och kommunen blir utnyttjad för att läraren vill ha betalt?
        Och sedan del två, där det är oklart om ens du själv fattade vad du skrev.
        Vad är det du vill få sagt, egentligen?

        Svara

     Det här är granskning 👏🏻👏🏻👏🏻

     Svara

     Alltså, när man läser Camillas inlägg får man en bild, när man sedan läser kommentarerna får man en annan bild 😅 man MÅSTE läsa kommentarerna på denna blogg, annars ligger man risigt till…

     Svara

      Eller hur! Som vanligt är det bara halva bilden/sanningen som presenteras

      Svara

       Fast den tillkommande infon är ju inte allmänt känd dvs inte tillgänglig för Camilla.

       Svara

        Om hon verkligen visste något om gruppen/admin så är detta inga statshemligheter. Nu är det bara ett hafsigt skrivet inlägg med syfte på att hoppa på Bella och Pingis.

        Samma visa som med Ellos. Allmänt känt att det inte fans någon info om material på Ellos sida i början.

        Svara

         Jag har varit med i Economista länge och visste inget om den utländska gruppen.

         Svara

         Det spelar mindre roll om det fanns info på Ellos hemsida avseende kläderna som Bella blev fälld för som vilseledande reklam. Bella har ett ansvar att ta reda på vad kläderna innehåller. Det är hennes ansvar att ta reda på fakta, inte Ellos ansvar att mata henne med information. Lägg ner Ellos tjafset hon gjorde fel och skyller ifrån sig. Det är ingen stor grej.

         Svara

          Nu handlade det inte om vem som gjorde rätt eller fel utan vad som presenteras i inläggen här.

          Svara

           Jag är nog lite trög men jag förstår inte vad du menar. Jag reagerade enbart på att människor i detta kommentarsfält inte verkar kunna släppa Elloshistorian och inte kan fokusera på sakfrågan, att Bella blev fälld för vilseledande reklam vilket var vad det ursprungliga inlägget handlade om. Det är ett evigt tjatande om att allt möjligt oväsentligt. Det är dock en ny vinkling med Z, vilket är lite spännande.

           Ja men det är ju bara ett exempel. Även i senaste inlägget om della q så framgick inte hälften av storyn och bakgrunden.

           Jag håller helt med dig, som att inlägget om CW var lite ensidigt. Det var dock inte det ursprungliga Ellosinlägget, som handlade om ROs fällning. Jag försvarar inte CC. Det blir bara så tjatigt att läsa om sådant som kommentarsfältet kokar ihop till att bli en sanning.

        Ska man ”gräva” och ”bevaka” så måste man ju kunna få fram bakgrunden och mer info än den allmänna.

        Svara

        Precis! Är så trött på denna kritik mot Camilla hela tiden. Hon är inte allvetande. Så klart kan men önska lite bakgundskoll på inläggen men ska hon lägga flera veckors arbete på varje inlägg får vi inte mycket inlägg. Läs en vetenskaplig tidskrift då istället! Tips!

        Svara

         Flera veckor? Nja..

         Men visst, vi kan inte kräva att all info och bakgrund ska finnas med. Men då kanske varken vi läsare eller Camilla ska förvänta oss att hon tas seriöst för det hon skriver. Ibland är det här en granskande blogg som andra medier borde respektera och ibland ska vi inte kräva minsta bakgrundskoll.

         Svara

       Men hon har faktiskt gett andra sidan en chans att ge sin uppfattning!

       Svara

      Grattis Emmms! Detta måste vara den mest talande kommentaren på denna blogg idag!

      Svara

     Men JA!!! Jag var med i denna utländska gruppen och såg också Y’s inlägg. Hon var fasiken den drivande parten som alltid gjorde videon och massor inlägg? gick med i Y’s nya grupp och ut ur den ursprungliga pga det var så fult. Nu får X smaka på samma medicin 😅

     Svara

      Ja lite så. Men verkar absolut ha skötts snyggare än hur P har gjort i det här fallet då admin Y åtminstone fick möjlighet att säga ”hejdå” till gruppen hon varit admin för, men fortfarande ganska dubbelmoraliskt att vara ledsen över att man inte längre får vara admin (troligtvis pga alla samarbeten och luriga sätt att tjäna pengar på), när admins i hennes grupp absolut inte tilläts att göra så..

      Svara

     Om det stämmer så skicka mer info, screenshots till cc så hon kan ändra i inlägget

     Svara

      Z tycker att anonym 8:26 kommer med en jättebra idé. Du får möjlighet att visa att du är en legitim seriös källa genom att bekräfta din fakta på ett korrekt sätt. Ser fram emot att läsa uppföljaren till detta inlägg!

      Svara

       Hej fd admin :😋

       Svara

        Vah? Sluta killgissa.
        Jag tror inte ett dugg på Z för det är så dåligt skrivet och fyllt med påståenden som enkelt går att kolla. Jag gillar bara inte skitsnack och blir på riktigt rädd att läsa kommentarerna som både tror på och försvarar Zs osammanhängande svammel.

        Svara

     Men mycket intressant att ena adminen gjort likadant själv!

     Svara

     Hej,
     Skicka mig gärna den info du har så jag kan uppdatera inlägget.
     kontakt@bloggbevakning.se

     Svara

     Z så länge du håller dig till ett bloggforum kan du vara oförsiktig med hur du hanterar information och kallar dåligt underbyggda påståenden för fakta. Det finns alltid tillräckligt många läsare som blir lyckliga över att deras åsikter delas av andra och ännu bättre om det är någon som i deras värld uppfattas som trovärdig.
     1) Flertalet kommentarer vittnar om att du har fel avseende kostnad för nyhetsbrevet. Vore även intressant att veta hur detta faktureras. Du får gärna uppdatera.
     2) Du påstår att Anna och Linnea utnyttjar okunskapen hos följarna. Vad menar du? A&L lägger sin fritid på att dela med sig av sin kunskap till följarna. Är det att utnyttja följarnas okunskap? Eller är problemet att de vill ha betalt för att de erbjuder rådgivning utöver det som skrivs i fb-gruppen?
     3) Är det ett krav att vara altruist för att vara admin hos Economista? Om så är fallet är det vidrigt att använda nätverket till att skaffa sig fördelar. Om inte är det väl självklart att dra nytta av sina kontakter förutsatt att det finns en ömsesidighet.
     4) Vad har du för belägg på att de inte är experter på privatekonomi och rårgivning? En snabb sökning på linked in ger en bild av motsatsen. Anna B har ett långt engagemang från Unga Aktiesparare i Borås. Jobbar till vardags som redovisningskonsult och har en relevant utbildning i ryggen. Linnea har en helt annan bakgrund med en PhD i farmakologi och arbetar som forskar med ett brinnande intresse vid sidan om för empowerment av kvinnor när det kommer till privatekonomi. Jag hade gärna lyssnat på deras råd till förmån för PH och IL som inte alls har samma CV i det området.
     5) Du spekulerar i att PH är trött på att A&L glider med på en räkmacka på Economistas bekostnad, (läs PH och IL). Det är mer troligt att det är tvärt om . Utan A&Ls engagemang är frågan om Economista överhuvudtaget lämnat ritbordet. PH och IL har bevisat gång efter annan att de inte är bra på att genomföra sina idéer.
     6) Del 2 i din utläggning är så rörig, spekulativ och osammanhängande att det är omöjligt att förstå vad din poäng är. Men för all del skaffa fram lite bevis för dina påståenden och kanske att du kan lyckas bygga upp en liten gnutta trovärdighet.
     Nej Z, jag tror att du är PH själv eller någon som står PH nära som är förbannad över att BB skrivit detta inlägg.

     Svara

    Eh va, står ju på hemsidan att nyhetsbrevet är gratis..?

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       En ”symbolisk summa” är väl sällan mer än en hundring typ?

       Svara

      Va? Har prenumererat på deras nyhetsbrev länge och har aldrig betalat för det.

      Svara

     Har inte betalat en krona för deras nyhetsbrev och får dem fortfarande.

     Svara

    Nej, nyhetsbrevet är helt gratis (har prenumererat på det ett tag). Det kommer cirka 1 gång i veckan. Förstår inte var du har fått detta ifrån?

    Svara

     Så nån sitter och sprider massa lögner här? Pingis?

     Svara

      Z kanske är Pingis. Det har du ingen aning om.
      Det finns de på denna blogg som sväljer alla kommentarer i kommentarsfältet som passar den egna åsikten och tror plötsligt för att det råkar vara en annan person som tycker samma sak så blir på något mystiskt sätt till fakta.

      Svara

       Eller så är du Anna s? 🧐

       Svara

        Jag kan vara Anna S eller B eller Linnea. Det har du ingen aning om. Men jag tror att du tycker att det är lite jobbigt att jag ifrågasätter Zs legitimitet? Eller?

        Svara

         Tycker du att det är jobbigt att Z ifrågasätter Camillas legitimet?

         Svara

          Med?

          Svara

     Var väl ex-admin själv som sa det i en kommentar under hennes inlägg?

     Svara

      När skulle själva betalningen ske i så fall?
      Jag testade precis att signa upp och fick bara den här rutan.
      https://imgur.com/a/F5u1fCY

      Jag inväntar dock mitt första nyhetsbrev för att se om det kommer med en faktura.

      Har ni mer info – skicka gärna den till kontakt@bloggbevakning.se eller var ni läst något, för det är många grupper, många konton att gå igenom och vissa kräver att man är medlem vilket jag givetvis kan bli, men som kan ta tid.

      Svara

       Det har skett ett missförstånd. Anna skrev i en kommentar att hon och Linnea har investerat 1000kr för att starta nyhetsbrevet, som är helt gratis att prenumerera på. Det är alltså Anna och Linnea, admins, som själva har betalat 1000kr. Inte läsarna.

       Svara

        Var skrev hon den kommentaren? Det är en ganska grov anklagelse om den visat sig vara HELT felaktig så jag skulle gärna vilja publicera den.

        Svara

         Camilla jag har nu mailat dig screenshot på Annas kommentar, där hon skriver att de har utgifter på 1000kr (alltså inte att en prenumeration kostar 1000kr)

         Svara

          Tack! Jag har publicerat den.

          Svara

        Ja det är en grov anklagelse Z kommer med vilket gör att trovärdigheten för de resterande påståendena borde ifrågasättas.

        Svara

    Deras nyhetsbrev är visst gratis? Jag får dom och betalar 0

    Svara

    Det stämmer inte, jag prenumererar på Annas och Linnéas nyhetsbrev och jag har inte betalat en krona. De har dessutom haft en hel del gratiskurser (och givetvis också mer djupgående kurser som man betalar för).
    Det är väl inge konstigt att vilja tjäna pengar på ett jobb man utför? Men att sparka ut personer som lagt ner mycket tid och engagemang utan att säga nåt känns ruttet, varför inte bara säga ”Tack för ert jobb, nu tar jag över”?

    Svara

    Så de har alltså bedrivit en verksamhet och tjänat pengar på sitt arbete? Då måste de straffas. Så får det ju bara inte gå till. Obs – ironi.

    Svara

   För något år sedan satt Anna S i sin podd och gjorde sig lustig över Bellas ”kunskap” om kryptovalutor. Kanske därför hon försvann tidigare från gruppen.

   Svara

   Då är det dags att lämna Ekonomista nu och gå över till deras grupper.

   Svara

  Jag gillade fakeprofilen. Helt klart. Fake namn men en bild på sig själv, villen pärla 😆

  Svara

   Hahahaha ja alltså jag bara skrattar när jag ser den. Ett stort wtf på så många nivåer? 😅 Varför skulle man skapa en fakeprofil och bli admin på den också? Varför väljer man ett fiktivt namn men har en bild på sig själv? Och den bilden!!! 😂

   Svara

    Hahahha! Påminner om min tvååring när han leker kurragömma. Han lägger en kudde över huvudet (fast resten av kroppen syns) och fnissar nöjt.

    Svara

     Eller stålmannen som bsra behöver ta på sig glasögon så känner ingen igen honom

     Svara

      Hahahahaha 😂 alltså ändå sjukt att ingen ser vem det är för att han har olika outfits på sig. Hur dumt?

      Svara

      Bara tar på sig glasögonen?! Allt ifrån hans sätt att prata till hela kroppshållningen förändras ju. Klart det blir helt omöjligt att känna igen honom då!

      https://www.youtube.com/watch?v=BIaF0QKtY0c

      För övrigt helt otroligt skådespeleri.

      Svara

    Av samma anledning som Pingis trodde hon kund plagiera artiklar rakt av när hon var anställd hos IDG. Ränderna går aldrig ur.

    Svara

     kund=kunde

     Svara

   Är det inte pingis utklädd till Isabella? Tycker klänningem ser bekant ut, och tjejerna i bakgrunden skulle kunna va anställda.
   Lite fun på teambuildingen sådär

   Svara

    😆

    Svara

  Bisarrt.

  Svara

  Väldigt märkligt… varför skapar man en fejkprofil med en bild på sig själv i en peruk? Vet inte varför men detta påminner mig lite om Arrested Development

  Svara

   Är väl otillåtet med fejkprofiler? Kan detta ha att göra med ev bokskrivande? Eller starta egetkurserna som stiftelsen ska hålla? Onekligen skumt. Bra att det tas upp här.

   Svara

    Det är otillåtet med fejkprofiler på FB.

    Kanske är det Gabriella som återuppstått?

    Svara

  Fy fan vilka as.

  Svara

   Men eller hur. Orkar verkligen icke hur dramatisk den här Pingan är. Gå med i vettiga grupper istället vetja och skippa draman, exempelvis ”Aktier för nybörjare – tjejer” eller ”Tjej som gillar aktier” om ni vill lära er om aktier eller andra privat ekonomiska frågor.

   Svara

    Lite ”fun fact” är att det är genom Tjejer som gillar aktier som ekonomista gruppen föddes. Bella hade tipsat om gruppen i sin blogg och det kom då massa nya medlemmar till gruppen. Detta togs inte emot på ett bra sätt av redan existerande medlemmar då man tyckte det blev för många nybörjarfrågor. Jag skrev då i en tråd som Bella var aktiv i, och erbjöd mig att starta en ny grupp för nybörjare. Jag frågade även om det var någon som ville vara admin tillsammans med mig. Jag ville inte trampa skaparen av gruppen på tårna, så jag frågade i mitt inlägg om hon var ok att jag skapade en ny grupp (då den enda skulle kunna ses som konkurens till den befintliga gruppen). Medan jag väntade på svaret från admin så skapade Bella upp Ekonomistagruppen, helt utan att fundera över hur admin i den befintliga gruppen skulle ta det.
    Hur många tror ni erbjöd sig att vara admin tillsammans med mig när jag ville skapa gruppen? Ingen. Hur många tror ni erbjöd sig när Bella skapade gruppen? Många. Men det känns ju lite typiskt för hennes företagande att inte bry sig om andra, och väldigt tydligen blev det även då när Bella inte alls var aktiv i gruppen och admin fick dra allt lass. Kan även tillägga att Bella har behandlat tidigare admin på ett dåligt sätt också.

    Jag skapade sen en egen grupp istället, Sparsmart, där vi pratar privatekonomi som stort.

    Svara

     Absolut men detta har du ju skrivit om flera flera gånger i olika grupper. Nån gång får man bara gå vidare 🙂

     Svara

      Detta handlar inte om mig utan om hur Bella beter sig i hennes jakt på att jaga pengar. Jag har för övrigt inte skrivit om detta någon annanstans än här inne en gång tidigare, samt nu. Händelsen var för 4 år sen nu, så att ha nämnt detta två gånger under 4 års tid i en blogg, kan väl knappast tas som att ”jag inte har gått vidare”.

      Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

  Haha hur lyckas man?! Sannolikt att Pingis kommer ha tid att sitta och moderera där i timtal… hon blev väl bara lack över att någon lyckas med något till skillnad från henne själv.

  Svara

   Sur-Pingis som inte själv orkar lägga två strån i en stack, men mer än villig att sno och ta åt sig äran för andras slit.
   En parasit helt enkelt.

   Svara

  Tillåt mig hånskratta!!!
  Economista är det absolut dummaste BB någonsin gjort. Detta eftersom hon varken lever efter det eller vet något om det alls. När hon å P satt i Nyhetsmorgon å skulle ”lära ut” och ge tips fick jag fan rysningar(inte positiva då) Var helt chockad över hur olika program gav dem sändningstid till sitt dravel. Och varje gång någon nämnde Economista som något bra så räknade jag lite bort de som smarta personer då det enda jag sett av detta var just BBs dravel och lillgamla sätt att ”leka framgång” samt hitta på att hon har utbildning osv…

  Har inte varit med i FBgruppen av ovanstående anledning men en snabb googling ger mig uppfattningen att admins-tjejerna till skillnad från B å P verkligen KAN ämnet, JOBBAR med det på olika sätt och har många OLIKA erfarenheter som ger kredibilitet. PINSAMT om P nu vill ”ha tillbaka” gruppen bara för att hon plötsligt fått massa tid då Ljugengrip, sorry, Isabella, sänkt deras gemensamma skepp. Hur var det nu B brukade säga… Att man skulle supporta andra kvinnor va???

  Svara

   ” Något jag alltid har brunnit för är att lyfta andra kvinnor och deras business. Det är så häftigt med vår influencer-bransch, hur den drivs och ägs av oss kvinnor. Jag tror inte alla har förstått vilken makt det innebär för kvinnor över hela jorden. Kvinnor har alltid varit bra på att bygga sociala nätverk.”

   Svara

    CAMCAM!!!! Hittade detta inlägg https://www.isabellalowengrip.se/2016/08/02/100-mal-att-na/

    Väldigt kul läsning mot vad som hänt fram till idag 🙂 Vore kul med ett inlägg på det

    Svara

     Spoiler: ”få åka upp i rymden” haha

     Svara

     Alltså. Undra om det någonsin slagit henne att anledningen till att saker inte går så bra kanske är för att hon spretar så jävligt.

     Svara

      Man får ju ändå ge henne att hon lyckades med nr 9 och lite halvt med nr 10 bara att det inte var Odd som hon åkte med 😬

      (Eden roc är väl det hotellet hon var på med Stordalen i Frankrike?)

      Svara

       Jo absolut 😉 Men att resa är ju inget achievement… Bara att köpa flygbiljett och åka. Och hon har ju rest mest utan sina barn och för fasadens skull, hon har ju inte upplevt något land på riktigt

       Svara

        Exakt, bara sett hotellets interiörer. Finns det något tristare sätt att resa på?

        Svara


     1 Löwengrip Care & Color blir globalt och följer med mig livet ut. Kanske vill något av barnen driva det vidare i framtiden.

     2 Ett lyckligt äktenskap där vi aldrig slutar skratta tillsammans och se oss som ett team

     3 Få första parkett och se Gillis och Sally växa upp. Jag önskar dom ett liv med mycket glädje och spännande upplevelser.

     Gick sådääääääär

     Svara

      Vad menar du med att nr 3 gått ”sådär”..?

      Svara

       hen kanske menade att det gått sådär överlag

       Svara

      Vet du, det är ok att misslyckas och testa igen, det är ok att ändra sig och experimentera. Tycker synd om människor som inte tycker det är ok.

      Svara

       Håller med dig och Bella hade hyllata för det om hon inte var så självgod och regelbundet påstod att hon är så mycket bättre på allt än de flesta andra, trots att alla hennes projekt har fallit ihop till slut.

       Svara

     ” 16 Mer socialt entreprenörskap. Starta flera stiftelser som ger pengar till olika projekt som rör kvinnor och barn.

     17 Kunna ge stora gåvor till mina bloggläsare. Chartra ett plan, hyra ett hotell i Spanien. Ge tillbaka, lite som Oprah gjorde i sin show. Jag vill kunna börja måndagen med ett inlägg som går ”Vet ni, nu är det först till kvarn för 100 familjer att åka på en all Inclusive resa i vinter.”

     Tydligt att hon vill bli en omtyckt känd person men att hon genuint inte bryr sig om andra. Då hade hon ju satsat på sina relationer istället för att ha detta som mål??? Men hon vill vara generös och härlig om det syns utåt… och ger henne cred

     Svara

      Alltså herregud. Jag är allt för att drömma stort och tro på sig själv men hela hon skriker ”mycket snack, lite verkstad”. Hon är som folk som pratar om att träna men aldrig gör det.

      Svara

     ” 94 Verkligen förstå vad elecrictet är och hur ett stort plan kan lyfta. Alltså så bra att jag verkligen förstår. Inte bara att läsa och komma ihåg.

     95 Lösa Rubiks kub snabbt”

     Här börjar utfyllnaden lr??? Gulligt ändå, låter lika smart som nått Pärleros skulle kläcka ur sig i sin väldigt intellektuella pod 😀

     Svara

      Du låter mer korkad än de båda tillsammans. Jag är anti-Bella, men det här med att analysera någons smarthet utifrån en mening är patetiskt.

      Svara

       Oh.. Hej Pärlan. Det är klart du blev kränkt!

       Svara

       Fast hur smarta Bella å Pärleros är är ju ingen hemlighet 😉 Och det har jag såklart inte kommit fram till utifrån de här meningarna utan från det samlade intrycket Utav allt de sagt och skrivit i bloggar, på insta, youtube, media osv JA DE ÄR FRAMGÅNGSRIKA men båda är stendumma. Om någon säger annat är de lika dumma själva

       Svara

      +1!!!

      Svara

     2016? Skojar du? Höll du alla dina mål och är samma människa du var år 2016? Knappast troligt. Sluta vara dum.

     Svara

   Jag skulle nog säga att P varit högst delaktig att krascha deras företag och varumärke tillsammans med Bella.

   Svara

    Det har du rätt i!!! My bad 😉 De har spelat sänka skepp tillsammans såklart

    Svara

     Inte snyggt skött men adm har nog tjänat bra karriärmässigt ändå. Gruppen är fö tveksam med mängder av killgissningar på varje fråga. Som jurist blir jag mörkrädd hur folk bara slänger ur sig vad de tror och att andra inte vill betala för korrekta råd utan hellre frågar random människor på FB.

     Svara

      Det håller jag verkligen med om. Kan vara 200 kommentarer på ett inlägg där en eller två kommentarer är korrekta

      Svara

    Hon är ju utbildad civilekonom så borde till skillnad från IL veta hur man driver ett företag.

    Svara

     Hon är även utbildad journalist. Trots det åkte hon fast för plagiat.

     Svara

      Den där publishing utbildningen på Yale skulle jag nog ta med en stor nypa salt.

      Svara

     Är hon ens civilekonom? Har för mig hon bara har en kandidat i FEK. Nu är civilekonom iofs ingen skyddad titel, men det gamla civilekonomprogrammet var en fyraårig magisterutbildning.

     Svara

      Jag hade fel. Civilekonom räcker tydligen treårigt program för. Jag läste civ.ek. men det var en fyraårig magister då.

      Svara

      Civilekonom är ingen skyddad titel och kräver inget program, det handlar endast om vilka kurser du har. Dvs du kan ha läst fristående kurser, tagit en ekonomie kandidat, någon master eller har en civilekonommaster och för alla de kommer du kunna kalla dig civilekonom. Civilekonomprogrammet var en ren lobbyprodukt från fackförbundet Civilekonomerna, jag påbörjade det själv 2009 i Lund men tog sen en ek kand plus master. 5 år totalt men 3 år dvs 180 hp räcker för titeln civilekonom woop woop!

      Svara

       Jag gick fyraåriga civilekomprogrammet på HHS (inskriven 2006 så sista kullen som körde fyraårigt), så civilekonom som program fanns absolut pre-bologna. Civilekonomerna drog igång med den där debatten samtidigt som Bolognaprocessen genomfördes vilket var weird timing då de flesta lärosätena ändå gick över till Bologna då.. Aja. Ska inte gnälla över att hon kallar sig civilekonom då 🙂

       Svara

        (Civilekonomernas orimliga utspel kring skyddad civilekonomexamen post-bologna är för övrigt skälet till varför jag valde Jusek som fackförbund.. nu har dom iofs gått ihop, jävla skit)

        Svara

    Tyvärr gav hon blondinbella alldeles för mycket utrymme. Hon skulle bett henne söka hjälp för sina vanföreställningar istället för att smutsa ner hela företaget. Tycker det är intressant att ju mer osympatisk blondinbella drev desto värre gick det för företaget. Ger typ hopp om världen att folk inte vill stödja en sån människa.

    Svara

     Ja, och när hon fick frågor om det var så smart av Bella att spendera så mycket på dyra grejer/resor/spa sa Pingis att det hjälpte företagets profil. Dvs, ju mer Bella spenderar, desto mer tjänar Pingis. Skum affärspartner.

     Svara

      Genuint obehagliga, båda två!

      Svara

  Känner spontant vem bryr sig..?
  Missförstå mig inte, jag är ingen BB fan men det är deras namn, deras grupp och de som över varumärket Economista.
  Jag tycker det som är skumt här är att de ens haft admins som de inte känner privat eller endast skött gruppen själva från början.
  De är mycket märkligt.

  Förstår inte varför vissa människor blir så besatta av makten att få vara admins i någon grupp på fb 🤣🤣🤣

  Svara

   Håller med helt. Tvivlar inte på att kvinnorna lagt ner mycket engagemang och tid på gruppen men om den blir så viktig så bör man skriva avtal och sköta jobbet mot ersättning. Så kan man undvika såhär snopna slut.

   Svara

    De har varit nyttiga idioter, bättre starta något eget.

    Svara

   Håller med. De har under flera år kunnat rida på Bellas namn och har tjänat tusentalskronor på det genom diverse samarbeten och böcker.

   Verkar för mig 100% mer som att de är ledsna över att inte längre kunna tjäna pengar på det, än på att de inte längre är ”admins”. Att vara admin i en Facebookgrupp är inte ett drömjobb, tanken är att det ska vara ideellt och dessutom är alla dessa tre fortfarande admins i andra grupper där de värvat massor personer från Economistagruppen?

   Svara

    Hur tjänar man pengar på att vara admin?

    Svara

     Nummer 1 är ju samarbeten i gruppen med andra företag (de hade typ samarbete med någon sparapp, kreditkortapp, betaltjänster och typ Akademibokhandel). De har även tipsat om eget nyhetsbrev som kostar 1000 kr att signa upp sig på eller sina böcker eller typ event de håller dit man måste betala för att komma.

     Svara

      Oj ok tack för svar!

      Svara

      Det där är ett rykte som helt och hållet bygger på ett missförstånd. Det nyhetsbrev admins skapade är helt och hållet gratis att prenumerera på. Det är Anna och Linnea som har investerat 1000kr för att skapa nyhetsbrevet. Alltså, det är admins som har betalat 1000kr för nyhetsbrevet, inte dom som prenumererar på det.

      Svara

   Det kanske är sättet de vart bortplockade från adminjobbet som syftas på.
   Skulle också bli sur om jag huxflux utan förklaring blev bortplockad ur en grupp.

   Sen tror jag säkert att många kommer gå över till deras grupper istället för att vara kvar.

   Svara

    Fast en admin har inga rättigheter, den som äger gruppen och varumärket har all makt.
    Dessa tjejer är inte deras kompisar eller affärspartners. Jag förstår att det känns sunkigt gjort men vad förväntar sig folk seriöst av Isabella….
    hon som blivit ovän med typ alla sina tidigare bästisar…

    Svara

   Fast det handlar inte om att någon ”bryr sig”, det handlar om att det här visar precis vad pingis och blondinbella är för människor. Är man en ok person gör man inte så, utan man förklarar varför man kickar någon, oavsett vad det handlar om. Hade gruppen haft blondinbella som admin hade den ju aldrig blivit något stort för varför skulle någon ta råd v nån som uppenbart lider av inbillningssjuka och som på det inte har någon ekonomisk utbildning och sen också kört sin och sitt företags ekonomi i botten? Så det minsta mn förväntar sig om man inte är genomrutten är väl att man får en förklaring till varför man blir kickad.

   Svara

    Har vi inte redan vetat vad de är för typ av människor?

    Svara

  Någon som läst SvD:s artikel?

  Svara

   Om?

   Svara

    Bella

    Svara

   Bojkotta skräpet!

   Svara

  Tips! Camcam, kan du inte ha två stående inlägg i veckan om Bellas blogg? Typ ”Inlägget där vi diskuterar hennes måndagsinlägg” och samma på torsdagar.

  Svara

   Och där blev det för mycket bloggbevakning för mig, redan 08:03 på morgonen.

   Svara

    Förstår inte riktigt vad du menar, men varje gång hon publicerar ett inlägg kapas det ett par kommentarsfält härinne där folk diskuterar inlägget. Så uppenbarligen finns det ett intresse att diskutera vad hon skriver, varför inte i en dedikerad tråd? Argumentera gärna emot utan såhär passivt aggressiva otrevligheter.

    Svara

     Ej anonym ovan men blondinbella drar inte lika mycket kommentarer längre, sen kommenterar folk för att hon är ”störd” på en annan nivå, inte för att hon är intressant. Just pga att hon är störd kommer hon att se det som något positivt och börja ljuga ihop en ny karriär. Det är liksom inte bra att spä på det hela för en människa som inte är helt hundra.

     Svara

   NEJ! Ge inte den störda människan mer utrymme, hon lever ju på det och kommer inbilla sig att hon är världskänd igen.

   Svara

    Håller med. Vi kan väl alla ge Bella en chans att helt falla i glömska här. Kan vi inte bara utforska vad DET skulle innebära för henne?

    Svara

   Nej tack. Mindre Bella hellre..

   Svara

   Ja!! Och ändra gärna namn på bloggen till Bellabevakning!

   Svara

    🤣🤣

    Svara

   N.E.J!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Svara

   Nej tack, Bella behöver inte diskuteras hela tiden och då är jag ändå av de mer aktiva bellakritikerna här. Att Bella skriver på mån/tor trots att hon förlorar tusentals följare varje månad på IG innebär att hon försöker krafsa sig fast på en karriär som dog förra året. Vi behöver inte hjälpa henne artificiellt ha var hennes misslyckade blogg också.

   Svara

    Ändå bättre att hon har 2 inlägg i veckan än att var och varannan kommentarstråd handlar om henne vilket det ändå gör oavsett om vissa tycker att hon ska glömmas bort.

    Svara

     Nej, vissa veckor finns det inga bella-inlägg alls. Bra med variation och Bella borde inte få en snålskjuts bara för att hon är störd.

     Svara

  Förlåt men pingis och blondinbella är två svin. Nä, det är en komplimang. Är så glad att deras ”imperium” som Isabellas barn skulle ärva och vara så stolta över och hela blondinbellas karriär gick åt helvete. Har så svårt för elaka människor och de båda verkar vara det i själen.

  Svara

   Du verkar inte helt genomgod heller. Men skadeglädje sägs ju vara den enda sanna glädjen, vilket verkligen bevisas härinne på daglig basis. Jag kan vara en elak bitch själv om jag pressas åt det hållet men just skadeglädje är inget jag drabbas av. Fattar inte hur man kan glädjas åt folks misstag och fall? Men antar att msn är en person då som INTE kan glädjas åt folks lycka och framgång.
   Tycker inte det kan betänkas nog, speciellt i sammanhanget här.

   När ska vi släppa Bella helt?
   När kan hon få vara över och förbi på riktigt?
   När är är hon ute och passé?
   Genuina frågor alltså !

   Svara

    Ehh va? Så om jag tycker två bedragare har ett vidrigt sätt och får det de förtjänar är jag likadan? Nä du, jag vore likadan om jag INGE reagerade på sånt beteende. Precis som man är lika mycket skit om man tycker att mobbare, lögnare och typ mördare inte ska få betala för skit de gjort. Nej, jag jämför inte blondinbella med en mördare innan du hoppar på det tåget, utan jag menar att börjar man rycka på axlarna när folk gör riktigt ruttna grejer och önska dem gott för det, är man lika mycket skit som de själva.

    Svara

     Snälla du, bara för att man tycker att skadeglädje är meningslöst betyder inte det att man är i mobbarnas lag. Jämför dessa två inställningar:
     1. ”Jag har hört att Löwengrip är taskiga mot sina anställda, hoppas att folk är taskiga mot dem och de går i konkurs!”
     2. ”Jag har hört att Löwengrip är taskiga mot sina anställda, hoppas de tar tag i problemet och slutar vara taskiga!”
     Besvärande många kommentarorer här har fastnat i 1:ans hämndlystna, destruktiva tankesätt.

     Svara

    Och det är inte skadeglädje att någon får det den förtjänar. Det hade varit skadeglädje om blondinbella kämpat och förlorat allt. Det skulle jag aldrig vara glad för. Men med tanke på att blondinbella på riktigt lurat till sig pengar är jag glad att hon är avslöjad.

    Svara

    Bella och Pingis förtjänade konsekvenserna av deras fula beteende mot samarbetspartners, anställda, affärspartners, kunder och målgrupperna. De är passé nu.

    Svara

   Oj! Det är inte så att IL och P är Hitler. Lugn i stormen.

   Svara

  Apropå gårdagens blogginlägg:
  https://www.resume.se/alla-nyheter/morgonsvepet/svenska-influencers-minglar-i-coronatider-kritiseras/
  ”Influencers får kritik efter reklamevent
  Medieprofilen Hanna Persson, känd som ”Hanapee”, ryter till efter att flera influencers samlats på ett mingel i Stockholm för ett glasögonmärke. Bland gästerna fanns bland andra Margaux Dietz och Alice Stenlöf, som delade videor från eventet på Instagram, skriver Expressen.”

  Svara

  Vilka är ens med i den där skitgruppen längre?

  Svara

   Gick ut så fort Pingis började dela massor inlägg flera gångar i månaden om det väldigt ’generösa’ erbjudandet:

   ”KÖP FEM LÖWENGRIP PRODUKTER FÖR PRISET AV TRE!” Någon som minns detta? Vem fasiken skriver så i en ekonomigrupp? Har Löwengrip ens fem produkter? 😂

   Svara

    Men jaaaaaa!!!
    Blev så jävla irriterad

    Svara

  Det är jättemärkligt beteende, men det är också lite konstigt att administratörerna som petades inte verkar ha kontaktat Pingis. Jag menar inte att det finns en naturlig förklaring, men om det hade hänt mig tror jag ändå att jag åtminstone ställt frågan varför jag petats.

  Svara

   Hon ska tydligen ha blockat dom i samband med att de blev utkastade

   Svara

    Vilken bitch hon är ändå! 😂

    Svara

    Så ofattbart omoget av en vuxen person (om det stämmer), men det lär ju gå att få tag på henne på andra sätt än på Facebook ändå.

    Svara

  Har inte riddare S. vaknat än?

  Svara

  Plagiat-Pingis har länge haft problem med rätt och fel, ditt och mitt.

  Svara

  Anser att Pingis är undergranskad här. Hon har länge seglat under radarn och åkt på en räkmacka. Bella har fått mest granskning och skit (med all rätt) men Plagiat-Pingis roll i hela luftslottet borde belysas mer. Hela hon verkar fejk, exakt som hennes nya bisarra fb-profil. 😒

  Svara

  Mobbar-Pingis som frös ut och mobbade enskilda anställda på Löwengrip Beauty.

  Svara

   Och Bella som inte gjorde något åt den hemska arbetsmiljön bara för att personalen var billig eller lätt utbytbara.

   Svara

    Vidriga arbetsgivare.

    Svara

     Varför blev inte facket inblandade? Samma kultur var det väl hos Amanda och Hanna?

     Svara

      Bella stödjer inte facket som koncept har hon sagt i intervjuer och Pingis känner nog likadant. Självklart ska inte arbetsgivare avgöra om du får gå med i facket men de motarbetade nog detta.

      Svara

  Pingis går det inte så bra för på egen hand nej. Man misstänkte ju att hon tog häng på Bella, krafsade åt sig lite pluspoäng som den seriösa, men konstigt nog satte den ”ekonomikunnige” Pingis inte topp för Bellas stollerier och vansinniga pengarullning i de bolag som hon var delägare i. Nej, hon passade på att utnyttja situationen så länge det gick, härliga företagsbetalda resor för henne och David och så kunde hon kalla sig ”serial entrepreneur” osv. Obehaglig människa. Förvisso har dessa admins förvaltat något i andras namn, men med tanke på mängden arbete så kan man ju avsluta snyggt i alla fall och tacka dem för den tid de lagt ner och berätta att man tänker ta över själv. Nej, inte Pingis inte. Är någon förvånad?

  Svara

  Fult gjort av dem. Inte första gången de klipper av folk som de inte kan använda längre utan förvarning.

  Jag har precis anmält Mimmi Uhr som fejkt konto hos Facebook och uppmanar andra att göra det med.

  Svara

  Var det därför som B och P sågs på Skansen sist? Naturligtvis! Smida planer var syftet och knappast att ses som ”goda vänner”? 😂

  Svara

   Ja det var ju hysteriskt roligt! Eller?

   Svara

    Surkart!

    Svara

  Jag undrar verkligen hur diskussionerna gick när de fotade Pingis i peruk för bilderna till trollkontot som skulle vara ny admin i gruppen… 😄

  Svara

  Jag gick ur direkt nu när jag läste!

  Svara

  Finns ingen Mimmi Uhr på ratsit? 🤔

  Svara

   Mimmi är en låtsasperson skapad av låtsasmänniskan Pingis. Titta på bilden så ser du att det är Pingis iklädd peruk, så himla oklart

   Svara

  F E J K !
  Fejk profilen / bilden på ” Mimmi Uhrs” är från Bellas bröllop i augusti 2013 på Pingis som håller tal. Har skickat bilden till dig CamCam på mejl.

  Kolla Bellas album på Facebook och bröllop så hittar ni den!

  Svara

  Går det att göra så att det går att se bilderna i det här inlägget? Alla är försvunna.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.